Sreda, 24.06.2020.

14:15

Zvuči poznato? Grčka postaje novo groblje polovnih automobila

Izvor: Izvor: B92, Beta

Zvuèi poznato? Grèka postaje novo groblje polovnih automobila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Moderan vozni park

pre 3 godine

Više sa ovim forsiranjem da se voze nova vozila. Automobile treba što više proterati iz gradova. Napraviti tako da ih koristi baš kome je neophodno, a taj će lepo da plati sve od parkinga do taksi za ulazak u pojedine delove grada. Da klinci više ne idu na faks kolima, da svaki pripravnik ne ide na posao kolima svaki dan, da se ne ide na kafu i fast fud kolima 500m. E kada se to postigne, kada nestanu gužve, onda sve jedno da li su kola ovaj ili onaj euro standard. Svaki dan je blokiran Novi Beograd ka Brankovom mostu i sve su kola mlađa od 10 godina, to jest euro5-euro6 standard. I jel zbog toga pešaci uživaju? Da li zbog toga uživaju oni koji žive u okolnim zgradama? Svi ti relativno nonvi automobili itekako prave buku, izbacuju otrove i gaze ljude. Treba drastično smanjiti broj automobila u zonama gde žive ljudi. Kako ne shvatamo da voziti automobil recimo u starom gradu kroz ulicu od metar i po je kao da voziš bager, ali bukvalno. Isti buku prave, isto rasipa 100 puta više energije nego štop treba, isto je opasan po pešake, isto frustrira svakog živog stvora oko njega. Sve jedno da li je najnoviji Euro15 ili ne znam šta. Kola su za magistrale i van grada. I treba ih kupovati prema svojim mogućnostima, a to znači jedna po porodici i što manje para dati. A ne ko moderni potrošački balkanski idioti, troja kola u kući i pola realnih prihoda ode za njih. Važno je se pokazati da se ne ide pešice.

Straight Outta München

pre 3 godine

Zato sam kupio nov auto. Znam sve mane toga, ali sam do sada 2x kupovao polovan auto, sluzila su me izuzetno, ali oba puta sam nakon kupovine saznajao prave kilometraze (koje su bile vece za 100k i 120k od recene). Tako da 2x sam imao srece, nisam zeleo da okusavam srecu i treci put.
(Milos, 24. jun 2020 14:26)

Moze li neko da dokuci poentu ovog komentara? Covek kupio auto pa doznao da je auto presao 100k vise, onda ponovo kupi auto i ponovo sazna da je presao 100k+.... I onda kupi novi auto. Kontam da je sada saznao da njegov nov auto u stvari i nine tako nov i da je presao 100k.

duki

pre 3 godine

Nemojte mi grke dirati. Dosta starih vozila (japanaca) ima u severnom delu. Kod njih je jug bogat, i to se vidi. Najvise lamborghini-a sam video na jugu grcke, ne racunajuci azurnu obalu. U dubai-u nisam bio, kazu da ih tamo ima na svakom cosku.

ucha

pre 3 godine

Skroz promasen tekst. Grci su carevi. Uzivaju u zivotu. Vecina njih ima kucu na moru, stancic, plac sa parkiranom kamp kucom... Nemaju komplekse i voze sta im dopadne ruku. Uglavnom su to stariju Japanci. I svima je oguljen lak sa krova, sunce pici, a retko ko ima garazu. Dr. Serhan iz Neos Marmarasa, lekar, ima kucu i vile za izdavanje u vrednosti od par miliona, a vozi mercedes okas 25. g. star, normalno bez laka. Ili vidis kucu sa vise od 20 apartmana, a gazda tera vectru b, normalno bez laka. A svaki od tih apartmana vredi ko nova s klasa. A kod nas se dize kredit, da se kupi pasat b7, koji ce, uglavnom, da sedi ispred zgrade, predje 5-6 hiljade u lokalu, a more nece ni vidi jer je gazda u kreditu do guse. Al zato plastika u pasata u ful ...

J

pre 3 godine

"Mnogo gledas filmove..
Kolko imas godina?
14,15?"
(Budalastina
Verovatno 3 puta više od tebe, 30 godina živim u Italiji, a najčešće letujem na Kritu i Kikladima.

auslander

pre 3 godine

kako se svi utrkuju da objasne da je najbolje kupiti nov auto, i baciti bar 30% para na provizije dilera i poreze , a da je kupovina polovnjaka veliki rizik. ovaj clanak lici na placeni oglas protiv polovnjaka kakav se i kod nas često pojavljuje.
Sta da radim sa novim autom kad on postane polovan? da ga prodam nazad dileru upola cene da bi na meni opet zaradio isto kao prilikom kupovine novog?
ako dileri novih auta tako dobro znaju 'struku' pa zasto ne uvoze i ne prodaju i polovne istog brenda? ko im brani?
ovako se samo trude da zabrane ili otežaju nabavku polovnih automobila radi vraćanja monopola koje su imali do pre desetak godina . u on line svetu gde postoji konfigurator za vecinu brendova nema mesta salonima i dilerima. moraju da se menjaju i evidentno cine sve sto mogu da to izbegnu.

dik

pre 3 godine

... nas niko ne može da prevaziđe, mi smo uvek prvi i ne treba niko da vam vodi statistiku pogledajte saobračaj i sve vam je jasno prosek starosti preko 15 g. znači deponije automobila + 4500 registrovanih (iz satelita) divljih deponija ... prvi smo, nema više.

ha ha

pre 3 godine

Marin, grci nam nisu baš nikakva braca. Nit su sloveni, nit smo snjima bliski ko sto neki misle. Ako misliš na pravoslavce, pa imaš i u epitotopiji dalekoj pravoslavaca pa nisam čuo da ih tako neko naziva. Za mene su braća kolko i Italijani. Nije tema, znam, al Eto...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (saša, 24. jun 2020 18:20)

Koga briga za tebe, onih milion Srba koji redovno letuju u Grckoj sigurno nije. A ti ladi noge u lavoru dok se tvoja braca Hrvati ne smiluju da te puste kod njih i placi.

Milan

pre 3 godine

Mislim da pored svih problema koje ima Srbija, kada je u pitanju vozni park, nemamo pravo da komentarišemo druge i bavimo se tudjim problemima. Pogledajte šta se uvozi i vozi u Srbiji i koliko se udesa svakodnevno dešava zbog tehničke neispravnosti vozila, da ne govorimo o izduvnim gasovima. Koliko puta vam se desilo da od smrada izduvnih gasova vozila koje je u koloni ispred vas morate da zatvarate sve prozore i zaustavljate disanje. Pogledajte šta se prodaje po auto placevima po znatno nižim cenama nego u zemljama iz kojih su vozila uvezena. Šta mislite zašto je to tako, koliko su stvarno ova vozila prešla pre nego što im je vraćena kilometraža i pre nego što su uvezena u Srbiju umesto da su završila na otpadima u matičnim zemljama? Zašto država ništa nije uradila po ovom pitanju i zašto stimuliše ljude da kupuju ove krševe umesto da subvencioniše kupovinu novih vozila sa manjom emisijom CO2. Hibridna i električna vozila za koja se daju subvencije mogu da plate samo najbogatiji, kojim subvencija i nije potrebna. Da i ne govorimo o činjenici da su subvencije obezbedjene taksistima čak i za kupovinu dizel vozila, čija proizvodnja uskoro prestaje zbog emisije štetnih gasova. Kao da neko namerno donosi pogrešne odluke i troši novac poreskih obveznika da još više pogorša situaciju i biće sve gore dok se stručnim ljudima ne poveri da odlučuju o interesima gradjana.

Automobilista

pre 3 godine

Strašno. Samo da se ovo ne desi i nama.
(đura, 24. jun 2020 14:31)

Zasto ne? Kamo srece da nase 30+ godina stare Euro 0 golfove, eskorte, kadete, stojadine... zamenimo 15 godina starim Euro 3 polovnjacima, to bi drasticno povecalo bezbednost na putevima, i smanjilo zagadjenje. Razlika izmedju Euro 0 i Euro 3 je ogromna.

Kajetano Lopez

pre 3 godine

Smarate više sa prosečnom starošću. Šta to pokazuje? Ništa. Beše Bodiroga vozio ili vozi Bentley Arnage star oko 15 godina? Znači da vozi krša? Po vašim aršinima gde je starost najbitnija, Bodiroga vozi neopevanog krša. Umesto da jedini kriterijum bude ispravnost vi se zalepili za starost.

Budalastina

pre 3 godine

A interesantno da Grci osećaju prema Italijanima, to što Srbi osećaju prema Grcima. Obožavaju i pokušavaju da imitiraju Italijane i obavezno ono, "Italijani i Grci, jedna faca, jedna rasa."
(mm, 24. jun 2020 22:02


Mnogo gledas filmove..
Kolko imas godina?
14,15?

mm

pre 3 godine

". Za mene su braća kolko i Italijani. Nije tema, znam, al Eto...
(saša, 24. jun 2020 
A interesantno da Grci osećaju prema Italijanima, to što Srbi osećaju prema Grcima. Obožavaju i pokušavaju da imitiraju Italijane i obavezno ono, "Italijani i Grci, jedna faca, jedna rasa."

rani

pre 3 godine

Jednu vaznu stvar ste prevideli, Grci ne voze dizele! Dizeli su dozvoljeni samo za teretna vozila, taksi, pojedina privredna i sluzbena, a obican svet moze samo benzince da kupuje, kako nova, tako i polovna! To je tako poslednjih 40-50 godina, ako se ne varam.

C i n i k

pre 3 godine

Haha, 14 godina prosek u Srbiji. Možda na Dedinju, ostatak vozi prosečno 17 godina stare automobile, što je sasvim u skladu sa prodatih smešnih 25k novih putničkih vozila godišnje (pre korone).
(Srpska posla, 24. jun 2020 17:32



Na Dedinju je starost mozda 2 g, dakle vidi se koliko poznajes temu.
Sto se tice 14 g starosti toje MuP objavio a inace je bila polemika sa tim istrazivanjem "saobracajnog"..

T

pre 3 godine

MUP bi trebalo da ima podatke u svojoj bazi najtacnije od svih, s obzirom da se kod njih registruju vozila i svakom vozilu pise godina proizvodnje. Tako da mi je tesko da poverujem da nisu u stanju da tacno kazu prosek godina svih registrovanih automobila, ma koliko god inace bili nekompetentni.

Miodrag

pre 3 godine

To se bar može utvrditi za dan. Ako nema centralizovane baze, sramota ako nema, upit po registracionim područja za sva vozila registrovana poslednjih 12 meseci.
Kakva "istraživanja", kakve gluposti. MUP vrši registraciju, ima podatak o proizvodnji i toliko.
Ako ima falsifikata u papirima, oni prosto postaju "istina".

saša

pre 3 godine

dodjite u Fr , Pariz i region pre svega. Starih dizela i dizela uopšte u ogromnoj većini. 70 posto čak iako je zadnje dve god krenulo kao da se minimalno menja alu ipak većina.

jo

pre 3 godine

Imali li veceg groblja za krseve iz EU od nas, kod nas se jos uvoze EU3 automobili, ne znam pouzdano, ali cisto sumnjam da je to slucaj i u Grckoj...dobri su vam ovi tekstovi 'aLa Informer' -kod nas je lose ali ima i gde je jos gore...grci su se bar izborili da im minimalac nije 30000 dinara

saša

pre 3 godine

Marin, grci nam nisu baš nikakva braca. Nit su sloveni, nit smo snjima bliski ko sto neki misle. Ako misliš na pravoslavce, pa imaš i u epitotopiji dalekoj pravoslavaca pa nisam čuo da ih tako neko naziva. Za mene su braća kolko i Italijani. Nije tema, znam, al Eto...

Srpska posla

pre 3 godine

Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.
(C i n i k, 24. jun 2020 15:07)

Haha, 14 godina prosek u Srbiji. Možda na Dedinju, ostatak vozi prosečno 17 godina stare automobile, što je sasvim u skladu sa prodatih smešnih 25k novih putničkih vozila godišnje (pre korone).

milos

pre 3 godine

U Grckoj nema mnogo soli i nisu jake zime, svaki auto moze da traje mnogo duze nego npr u Austriji. Motor se popravi, zameni i sl.. otuda nije cudno da im je vozni park stariji... Americka kola.na kubi mogu da traju jos 50 godina

Marin

pre 3 godine

Grci su naša braća, u svemu pa i u tome, nažalost. Kod nas već godinama caruju polovnjaci koji su mahom, spolja gladac a unutra jadac, nemate pojma šta ste kupili.
Ja sam se tako pre 7 godina usrećio puntićem iz Torina, za koji polako, s godinama, saznajem šta mu sve fali i nagađam šta mu se sve dogodilo pre nego što je došao u moje ruke. Mislim da je čak malo i plivao u moru.
No, dobar je za gradsku vožnju, mogu da ga ćušnem bilo gde, a troši k'o upaljač, tako da sam još i dobro prošao. Kad mi zatreba nešto veće za putovanje, uzmem od menadžer auta i ne boli me glava.
Al' polovnjaci su za većinu nas najdalji domet. Nažalost.

3210

pre 3 godine

Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.
(C i n i k, 24. jun 2020 15:07)

MUP Srbije je relevantan koliko i Dj Žex za ozoniranje krvi

C i n i k

pre 3 godine

Nisu losi... Kod nas je prosecna starost svih automobila 17 godina.
(juhu, 24. jun 2020 14:24


Odakle ti taj podatak,jer ako je na bazi "istrazivanja" saobracajnog fakulteta od prosle godine onda da te obavestim da je to manjkavo istrazivanje i o tome je vec bilo govora na fakukletu i medju tim "istrazivacima"..
Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.

Milos

pre 3 godine

Problem je kada hoces da vozis auto iznad svojih mogucnosti, pa umesto Dacia-e ili nekog manjeg automobila uzmes polovnog Pasata ili neki slican auto pa onda krenu problemi...

POPovanje

pre 3 godine

Nisu losi... Kod nas je prosecna starost svih automobila 17 godina.
(juhu, 24. jun 2020 14:24


Odakle ti taj podatak,jer ako je na bazi "istrazivanja" saobracajnog fakulteta od prosle godine onda da te obavestim da je to manjkavo istrazivanje i o tome je vec bilo govora na fakukletu i medju tim "istrazivacima"..
Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.
(C i n i k, 24. jun 2020 15:07)

A MUP, na čijem je čelu Megadiplomac, je relevantan?

Avaya

pre 3 godine

Поред онолике њихове дијаспоре по читавој ЕУ, они уместо да се ослоне на њу, зезају се са неким ткз. увозницима. Наравно, држава жмури, важно је да покупи лову код пререгистрације, а после их одузима... Када ће људи да схвате да ауто категорије "Д" у најчешћој варијанти са дизел мотором, прелази годишње између 20 000 и 30 000 км - могу и више, али обично се таква возила узимају на лизинг, тако да имају ограничење годишње километраже, а после када прођу 3-4 године лизинга и пређу у приватне руке, ко зна... Онда се продају даље на Балкан, где одједанпут имају само 180 000 км пређених

Milos

pre 3 godine

Zato sam kupio nov auto. Znam sve mane toga, ali sam do sada 2x kupovao polovan auto, sluzila su me izuzetno, ali oba puta sam nakon kupovine saznajao prave kilometraze (koje su bile vece za 100k i 120k od recene). Tako da 2x sam imao srece, nisam zeleo da okusavam srecu i treci put.

Milos

pre 3 godine

Problem je kada hoces da vozis auto iznad svojih mogucnosti, pa umesto Dacia-e ili nekog manjeg automobila uzmes polovnog Pasata ili neki slican auto pa onda krenu problemi...

POPovanje

pre 3 godine

Nisu losi... Kod nas je prosecna starost svih automobila 17 godina.
(juhu, 24. jun 2020 14:24


Odakle ti taj podatak,jer ako je na bazi "istrazivanja" saobracajnog fakulteta od prosle godine onda da te obavestim da je to manjkavo istrazivanje i o tome je vec bilo govora na fakukletu i medju tim "istrazivacima"..
Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.
(C i n i k, 24. jun 2020 15:07)

A MUP, na čijem je čelu Megadiplomac, je relevantan?

3210

pre 3 godine

Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.
(C i n i k, 24. jun 2020 15:07)

MUP Srbije je relevantan koliko i Dj Žex za ozoniranje krvi

Milos

pre 3 godine

Zato sam kupio nov auto. Znam sve mane toga, ali sam do sada 2x kupovao polovan auto, sluzila su me izuzetno, ali oba puta sam nakon kupovine saznajao prave kilometraze (koje su bile vece za 100k i 120k od recene). Tako da 2x sam imao srece, nisam zeleo da okusavam srecu i treci put.

ucha

pre 3 godine

Skroz promasen tekst. Grci su carevi. Uzivaju u zivotu. Vecina njih ima kucu na moru, stancic, plac sa parkiranom kamp kucom... Nemaju komplekse i voze sta im dopadne ruku. Uglavnom su to stariju Japanci. I svima je oguljen lak sa krova, sunce pici, a retko ko ima garazu. Dr. Serhan iz Neos Marmarasa, lekar, ima kucu i vile za izdavanje u vrednosti od par miliona, a vozi mercedes okas 25. g. star, normalno bez laka. Ili vidis kucu sa vise od 20 apartmana, a gazda tera vectru b, normalno bez laka. A svaki od tih apartmana vredi ko nova s klasa. A kod nas se dize kredit, da se kupi pasat b7, koji ce, uglavnom, da sedi ispred zgrade, predje 5-6 hiljade u lokalu, a more nece ni vidi jer je gazda u kreditu do guse. Al zato plastika u pasata u ful ...

Avaya

pre 3 godine

Поред онолике њихове дијаспоре по читавој ЕУ, они уместо да се ослоне на њу, зезају се са неким ткз. увозницима. Наравно, држава жмури, важно је да покупи лову код пререгистрације, а после их одузима... Када ће људи да схвате да ауто категорије "Д" у најчешћој варијанти са дизел мотором, прелази годишње између 20 000 и 30 000 км - могу и више, али обично се таква возила узимају на лизинг, тако да имају ограничење годишње километраже, а после када прођу 3-4 године лизинга и пређу у приватне руке, ко зна... Онда се продају даље на Балкан, где одједанпут имају само 180 000 км пређених

saša

pre 3 godine

Marin, grci nam nisu baš nikakva braca. Nit su sloveni, nit smo snjima bliski ko sto neki misle. Ako misliš na pravoslavce, pa imaš i u epitotopiji dalekoj pravoslavaca pa nisam čuo da ih tako neko naziva. Za mene su braća kolko i Italijani. Nije tema, znam, al Eto...

Marin

pre 3 godine

Grci su naša braća, u svemu pa i u tome, nažalost. Kod nas već godinama caruju polovnjaci koji su mahom, spolja gladac a unutra jadac, nemate pojma šta ste kupili.
Ja sam se tako pre 7 godina usrećio puntićem iz Torina, za koji polako, s godinama, saznajem šta mu sve fali i nagađam šta mu se sve dogodilo pre nego što je došao u moje ruke. Mislim da je čak malo i plivao u moru.
No, dobar je za gradsku vožnju, mogu da ga ćušnem bilo gde, a troši k'o upaljač, tako da sam još i dobro prošao. Kad mi zatreba nešto veće za putovanje, uzmem od menadžer auta i ne boli me glava.
Al' polovnjaci su za većinu nas najdalji domet. Nažalost.

jo

pre 3 godine

Imali li veceg groblja za krseve iz EU od nas, kod nas se jos uvoze EU3 automobili, ne znam pouzdano, ali cisto sumnjam da je to slucaj i u Grckoj...dobri su vam ovi tekstovi 'aLa Informer' -kod nas je lose ali ima i gde je jos gore...grci su se bar izborili da im minimalac nije 30000 dinara

milos

pre 3 godine

U Grckoj nema mnogo soli i nisu jake zime, svaki auto moze da traje mnogo duze nego npr u Austriji. Motor se popravi, zameni i sl.. otuda nije cudno da im je vozni park stariji... Americka kola.na kubi mogu da traju jos 50 godina

Srpska posla

pre 3 godine

Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.
(C i n i k, 24. jun 2020 15:07)

Haha, 14 godina prosek u Srbiji. Možda na Dedinju, ostatak vozi prosečno 17 godina stare automobile, što je sasvim u skladu sa prodatih smešnih 25k novih putničkih vozila godišnje (pre korone).

T

pre 3 godine

MUP bi trebalo da ima podatke u svojoj bazi najtacnije od svih, s obzirom da se kod njih registruju vozila i svakom vozilu pise godina proizvodnje. Tako da mi je tesko da poverujem da nisu u stanju da tacno kazu prosek godina svih registrovanih automobila, ma koliko god inace bili nekompetentni.

saša

pre 3 godine

dodjite u Fr , Pariz i region pre svega. Starih dizela i dizela uopšte u ogromnoj većini. 70 posto čak iako je zadnje dve god krenulo kao da se minimalno menja alu ipak većina.

rani

pre 3 godine

Jednu vaznu stvar ste prevideli, Grci ne voze dizele! Dizeli su dozvoljeni samo za teretna vozila, taksi, pojedina privredna i sluzbena, a obican svet moze samo benzince da kupuje, kako nova, tako i polovna! To je tako poslednjih 40-50 godina, ako se ne varam.

Kajetano Lopez

pre 3 godine

Smarate više sa prosečnom starošću. Šta to pokazuje? Ništa. Beše Bodiroga vozio ili vozi Bentley Arnage star oko 15 godina? Znači da vozi krša? Po vašim aršinima gde je starost najbitnija, Bodiroga vozi neopevanog krša. Umesto da jedini kriterijum bude ispravnost vi se zalepili za starost.

Automobilista

pre 3 godine

Strašno. Samo da se ovo ne desi i nama.
(đura, 24. jun 2020 14:31)

Zasto ne? Kamo srece da nase 30+ godina stare Euro 0 golfove, eskorte, kadete, stojadine... zamenimo 15 godina starim Euro 3 polovnjacima, to bi drasticno povecalo bezbednost na putevima, i smanjilo zagadjenje. Razlika izmedju Euro 0 i Euro 3 je ogromna.

Budalastina

pre 3 godine

A interesantno da Grci osećaju prema Italijanima, to što Srbi osećaju prema Grcima. Obožavaju i pokušavaju da imitiraju Italijane i obavezno ono, "Italijani i Grci, jedna faca, jedna rasa."
(mm, 24. jun 2020 22:02


Mnogo gledas filmove..
Kolko imas godina?
14,15?

Miodrag

pre 3 godine

To se bar može utvrditi za dan. Ako nema centralizovane baze, sramota ako nema, upit po registracionim područja za sva vozila registrovana poslednjih 12 meseci.
Kakva "istraživanja", kakve gluposti. MUP vrši registraciju, ima podatak o proizvodnji i toliko.
Ako ima falsifikata u papirima, oni prosto postaju "istina".

C i n i k

pre 3 godine

Nisu losi... Kod nas je prosecna starost svih automobila 17 godina.
(juhu, 24. jun 2020 14:24


Odakle ti taj podatak,jer ako je na bazi "istrazivanja" saobracajnog fakulteta od prosle godine onda da te obavestim da je to manjkavo istrazivanje i o tome je vec bilo govora na fakukletu i medju tim "istrazivacima"..
Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.

C i n i k

pre 3 godine

Haha, 14 godina prosek u Srbiji. Možda na Dedinju, ostatak vozi prosečno 17 godina stare automobile, što je sasvim u skladu sa prodatih smešnih 25k novih putničkih vozila godišnje (pre korone).
(Srpska posla, 24. jun 2020 17:32



Na Dedinju je starost mozda 2 g, dakle vidi se koliko poznajes temu.
Sto se tice 14 g starosti toje MuP objavio a inace je bila polemika sa tim istrazivanjem "saobracajnog"..

ha ha

pre 3 godine

Marin, grci nam nisu baš nikakva braca. Nit su sloveni, nit smo snjima bliski ko sto neki misle. Ako misliš na pravoslavce, pa imaš i u epitotopiji dalekoj pravoslavaca pa nisam čuo da ih tako neko naziva. Za mene su braća kolko i Italijani. Nije tema, znam, al Eto...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (saša, 24. jun 2020 18:20)

Koga briga za tebe, onih milion Srba koji redovno letuju u Grckoj sigurno nije. A ti ladi noge u lavoru dok se tvoja braca Hrvati ne smiluju da te puste kod njih i placi.

Milan

pre 3 godine

Mislim da pored svih problema koje ima Srbija, kada je u pitanju vozni park, nemamo pravo da komentarišemo druge i bavimo se tudjim problemima. Pogledajte šta se uvozi i vozi u Srbiji i koliko se udesa svakodnevno dešava zbog tehničke neispravnosti vozila, da ne govorimo o izduvnim gasovima. Koliko puta vam se desilo da od smrada izduvnih gasova vozila koje je u koloni ispred vas morate da zatvarate sve prozore i zaustavljate disanje. Pogledajte šta se prodaje po auto placevima po znatno nižim cenama nego u zemljama iz kojih su vozila uvezena. Šta mislite zašto je to tako, koliko su stvarno ova vozila prešla pre nego što im je vraćena kilometraža i pre nego što su uvezena u Srbiju umesto da su završila na otpadima u matičnim zemljama? Zašto država ništa nije uradila po ovom pitanju i zašto stimuliše ljude da kupuju ove krševe umesto da subvencioniše kupovinu novih vozila sa manjom emisijom CO2. Hibridna i električna vozila za koja se daju subvencije mogu da plate samo najbogatiji, kojim subvencija i nije potrebna. Da i ne govorimo o činjenici da su subvencije obezbedjene taksistima čak i za kupovinu dizel vozila, čija proizvodnja uskoro prestaje zbog emisije štetnih gasova. Kao da neko namerno donosi pogrešne odluke i troši novac poreskih obveznika da još više pogorša situaciju i biće sve gore dok se stručnim ljudima ne poveri da odlučuju o interesima gradjana.

auslander

pre 3 godine

kako se svi utrkuju da objasne da je najbolje kupiti nov auto, i baciti bar 30% para na provizije dilera i poreze , a da je kupovina polovnjaka veliki rizik. ovaj clanak lici na placeni oglas protiv polovnjaka kakav se i kod nas često pojavljuje.
Sta da radim sa novim autom kad on postane polovan? da ga prodam nazad dileru upola cene da bi na meni opet zaradio isto kao prilikom kupovine novog?
ako dileri novih auta tako dobro znaju 'struku' pa zasto ne uvoze i ne prodaju i polovne istog brenda? ko im brani?
ovako se samo trude da zabrane ili otežaju nabavku polovnih automobila radi vraćanja monopola koje su imali do pre desetak godina . u on line svetu gde postoji konfigurator za vecinu brendova nema mesta salonima i dilerima. moraju da se menjaju i evidentno cine sve sto mogu da to izbegnu.

dik

pre 3 godine

... nas niko ne može da prevaziđe, mi smo uvek prvi i ne treba niko da vam vodi statistiku pogledajte saobračaj i sve vam je jasno prosek starosti preko 15 g. znači deponije automobila + 4500 registrovanih (iz satelita) divljih deponija ... prvi smo, nema više.

J

pre 3 godine

"Mnogo gledas filmove..
Kolko imas godina?
14,15?"
(Budalastina
Verovatno 3 puta više od tebe, 30 godina živim u Italiji, a najčešće letujem na Kritu i Kikladima.

duki

pre 3 godine

Nemojte mi grke dirati. Dosta starih vozila (japanaca) ima u severnom delu. Kod njih je jug bogat, i to se vidi. Najvise lamborghini-a sam video na jugu grcke, ne racunajuci azurnu obalu. U dubai-u nisam bio, kazu da ih tamo ima na svakom cosku.

Straight Outta München

pre 3 godine

Zato sam kupio nov auto. Znam sve mane toga, ali sam do sada 2x kupovao polovan auto, sluzila su me izuzetno, ali oba puta sam nakon kupovine saznajao prave kilometraze (koje su bile vece za 100k i 120k od recene). Tako da 2x sam imao srece, nisam zeleo da okusavam srecu i treci put.
(Milos, 24. jun 2020 14:26)

Moze li neko da dokuci poentu ovog komentara? Covek kupio auto pa doznao da je auto presao 100k vise, onda ponovo kupi auto i ponovo sazna da je presao 100k+.... I onda kupi novi auto. Kontam da je sada saznao da njegov nov auto u stvari i nine tako nov i da je presao 100k.

mm

pre 3 godine

". Za mene su braća kolko i Italijani. Nije tema, znam, al Eto...
(saša, 24. jun 2020 
A interesantno da Grci osećaju prema Italijanima, to što Srbi osećaju prema Grcima. Obožavaju i pokušavaju da imitiraju Italijane i obavezno ono, "Italijani i Grci, jedna faca, jedna rasa."

Moderan vozni park

pre 3 godine

Više sa ovim forsiranjem da se voze nova vozila. Automobile treba što više proterati iz gradova. Napraviti tako da ih koristi baš kome je neophodno, a taj će lepo da plati sve od parkinga do taksi za ulazak u pojedine delove grada. Da klinci više ne idu na faks kolima, da svaki pripravnik ne ide na posao kolima svaki dan, da se ne ide na kafu i fast fud kolima 500m. E kada se to postigne, kada nestanu gužve, onda sve jedno da li su kola ovaj ili onaj euro standard. Svaki dan je blokiran Novi Beograd ka Brankovom mostu i sve su kola mlađa od 10 godina, to jest euro5-euro6 standard. I jel zbog toga pešaci uživaju? Da li zbog toga uživaju oni koji žive u okolnim zgradama? Svi ti relativno nonvi automobili itekako prave buku, izbacuju otrove i gaze ljude. Treba drastično smanjiti broj automobila u zonama gde žive ljudi. Kako ne shvatamo da voziti automobil recimo u starom gradu kroz ulicu od metar i po je kao da voziš bager, ali bukvalno. Isti buku prave, isto rasipa 100 puta više energije nego štop treba, isto je opasan po pešake, isto frustrira svakog živog stvora oko njega. Sve jedno da li je najnoviji Euro15 ili ne znam šta. Kola su za magistrale i van grada. I treba ih kupovati prema svojim mogućnostima, a to znači jedna po porodici i što manje para dati. A ne ko moderni potrošački balkanski idioti, troja kola u kući i pola realnih prihoda ode za njih. Važno je se pokazati da se ne ide pešice.

C i n i k

pre 3 godine

Nisu losi... Kod nas je prosecna starost svih automobila 17 godina.
(juhu, 24. jun 2020 14:24


Odakle ti taj podatak,jer ako je na bazi "istrazivanja" saobracajnog fakulteta od prosle godine onda da te obavestim da je to manjkavo istrazivanje i o tome je vec bilo govora na fakukletu i medju tim "istrazivacima"..
Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.

saša

pre 3 godine

Marin, grci nam nisu baš nikakva braca. Nit su sloveni, nit smo snjima bliski ko sto neki misle. Ako misliš na pravoslavce, pa imaš i u epitotopiji dalekoj pravoslavaca pa nisam čuo da ih tako neko naziva. Za mene su braća kolko i Italijani. Nije tema, znam, al Eto...

mm

pre 3 godine

". Za mene su braća kolko i Italijani. Nije tema, znam, al Eto...
(saša, 24. jun 2020 
A interesantno da Grci osećaju prema Italijanima, to što Srbi osećaju prema Grcima. Obožavaju i pokušavaju da imitiraju Italijane i obavezno ono, "Italijani i Grci, jedna faca, jedna rasa."

ha ha

pre 3 godine

Marin, grci nam nisu baš nikakva braca. Nit su sloveni, nit smo snjima bliski ko sto neki misle. Ako misliš na pravoslavce, pa imaš i u epitotopiji dalekoj pravoslavaca pa nisam čuo da ih tako neko naziva. Za mene su braća kolko i Italijani. Nije tema, znam, al Eto...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (saša, 24. jun 2020 18:20)

Koga briga za tebe, onih milion Srba koji redovno letuju u Grckoj sigurno nije. A ti ladi noge u lavoru dok se tvoja braca Hrvati ne smiluju da te puste kod njih i placi.

Milos

pre 3 godine

Zato sam kupio nov auto. Znam sve mane toga, ali sam do sada 2x kupovao polovan auto, sluzila su me izuzetno, ali oba puta sam nakon kupovine saznajao prave kilometraze (koje su bile vece za 100k i 120k od recene). Tako da 2x sam imao srece, nisam zeleo da okusavam srecu i treci put.

Marin

pre 3 godine

Grci su naša braća, u svemu pa i u tome, nažalost. Kod nas već godinama caruju polovnjaci koji su mahom, spolja gladac a unutra jadac, nemate pojma šta ste kupili.
Ja sam se tako pre 7 godina usrećio puntićem iz Torina, za koji polako, s godinama, saznajem šta mu sve fali i nagađam šta mu se sve dogodilo pre nego što je došao u moje ruke. Mislim da je čak malo i plivao u moru.
No, dobar je za gradsku vožnju, mogu da ga ćušnem bilo gde, a troši k'o upaljač, tako da sam još i dobro prošao. Kad mi zatreba nešto veće za putovanje, uzmem od menadžer auta i ne boli me glava.
Al' polovnjaci su za većinu nas najdalji domet. Nažalost.

Milos

pre 3 godine

Problem je kada hoces da vozis auto iznad svojih mogucnosti, pa umesto Dacia-e ili nekog manjeg automobila uzmes polovnog Pasata ili neki slican auto pa onda krenu problemi...

Straight Outta München

pre 3 godine

Zato sam kupio nov auto. Znam sve mane toga, ali sam do sada 2x kupovao polovan auto, sluzila su me izuzetno, ali oba puta sam nakon kupovine saznajao prave kilometraze (koje su bile vece za 100k i 120k od recene). Tako da 2x sam imao srece, nisam zeleo da okusavam srecu i treci put.
(Milos, 24. jun 2020 14:26)

Moze li neko da dokuci poentu ovog komentara? Covek kupio auto pa doznao da je auto presao 100k vise, onda ponovo kupi auto i ponovo sazna da je presao 100k+.... I onda kupi novi auto. Kontam da je sada saznao da njegov nov auto u stvari i nine tako nov i da je presao 100k.

POPovanje

pre 3 godine

Nisu losi... Kod nas je prosecna starost svih automobila 17 godina.
(juhu, 24. jun 2020 14:24


Odakle ti taj podatak,jer ako je na bazi "istrazivanja" saobracajnog fakulteta od prosle godine onda da te obavestim da je to manjkavo istrazivanje i o tome je vec bilo govora na fakukletu i medju tim "istrazivacima"..
Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.
(C i n i k, 24. jun 2020 15:07)

A MUP, na čijem je čelu Megadiplomac, je relevantan?

auslander

pre 3 godine

kako se svi utrkuju da objasne da je najbolje kupiti nov auto, i baciti bar 30% para na provizije dilera i poreze , a da je kupovina polovnjaka veliki rizik. ovaj clanak lici na placeni oglas protiv polovnjaka kakav se i kod nas često pojavljuje.
Sta da radim sa novim autom kad on postane polovan? da ga prodam nazad dileru upola cene da bi na meni opet zaradio isto kao prilikom kupovine novog?
ako dileri novih auta tako dobro znaju 'struku' pa zasto ne uvoze i ne prodaju i polovne istog brenda? ko im brani?
ovako se samo trude da zabrane ili otežaju nabavku polovnih automobila radi vraćanja monopola koje su imali do pre desetak godina . u on line svetu gde postoji konfigurator za vecinu brendova nema mesta salonima i dilerima. moraju da se menjaju i evidentno cine sve sto mogu da to izbegnu.

milos

pre 3 godine

U Grckoj nema mnogo soli i nisu jake zime, svaki auto moze da traje mnogo duze nego npr u Austriji. Motor se popravi, zameni i sl.. otuda nije cudno da im je vozni park stariji... Americka kola.na kubi mogu da traju jos 50 godina

3210

pre 3 godine

Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.
(C i n i k, 24. jun 2020 15:07)

MUP Srbije je relevantan koliko i Dj Žex za ozoniranje krvi

Srpska posla

pre 3 godine

Relevantni podaci iz Mup/a govore da je ta prosecna starost 14 godina.
(C i n i k, 24. jun 2020 15:07)

Haha, 14 godina prosek u Srbiji. Možda na Dedinju, ostatak vozi prosečno 17 godina stare automobile, što je sasvim u skladu sa prodatih smešnih 25k novih putničkih vozila godišnje (pre korone).

J

pre 3 godine

"Mnogo gledas filmove..
Kolko imas godina?
14,15?"
(Budalastina
Verovatno 3 puta više od tebe, 30 godina živim u Italiji, a najčešće letujem na Kritu i Kikladima.

C i n i k

pre 3 godine

Haha, 14 godina prosek u Srbiji. Možda na Dedinju, ostatak vozi prosečno 17 godina stare automobile, što je sasvim u skladu sa prodatih smešnih 25k novih putničkih vozila godišnje (pre korone).
(Srpska posla, 24. jun 2020 17:32



Na Dedinju je starost mozda 2 g, dakle vidi se koliko poznajes temu.
Sto se tice 14 g starosti toje MuP objavio a inace je bila polemika sa tim istrazivanjem "saobracajnog"..

rani

pre 3 godine

Jednu vaznu stvar ste prevideli, Grci ne voze dizele! Dizeli su dozvoljeni samo za teretna vozila, taksi, pojedina privredna i sluzbena, a obican svet moze samo benzince da kupuje, kako nova, tako i polovna! To je tako poslednjih 40-50 godina, ako se ne varam.

jo

pre 3 godine

Imali li veceg groblja za krseve iz EU od nas, kod nas se jos uvoze EU3 automobili, ne znam pouzdano, ali cisto sumnjam da je to slucaj i u Grckoj...dobri su vam ovi tekstovi 'aLa Informer' -kod nas je lose ali ima i gde je jos gore...grci su se bar izborili da im minimalac nije 30000 dinara

Moderan vozni park

pre 3 godine

Više sa ovim forsiranjem da se voze nova vozila. Automobile treba što više proterati iz gradova. Napraviti tako da ih koristi baš kome je neophodno, a taj će lepo da plati sve od parkinga do taksi za ulazak u pojedine delove grada. Da klinci više ne idu na faks kolima, da svaki pripravnik ne ide na posao kolima svaki dan, da se ne ide na kafu i fast fud kolima 500m. E kada se to postigne, kada nestanu gužve, onda sve jedno da li su kola ovaj ili onaj euro standard. Svaki dan je blokiran Novi Beograd ka Brankovom mostu i sve su kola mlađa od 10 godina, to jest euro5-euro6 standard. I jel zbog toga pešaci uživaju? Da li zbog toga uživaju oni koji žive u okolnim zgradama? Svi ti relativno nonvi automobili itekako prave buku, izbacuju otrove i gaze ljude. Treba drastično smanjiti broj automobila u zonama gde žive ljudi. Kako ne shvatamo da voziti automobil recimo u starom gradu kroz ulicu od metar i po je kao da voziš bager, ali bukvalno. Isti buku prave, isto rasipa 100 puta više energije nego štop treba, isto je opasan po pešake, isto frustrira svakog živog stvora oko njega. Sve jedno da li je najnoviji Euro15 ili ne znam šta. Kola su za magistrale i van grada. I treba ih kupovati prema svojim mogućnostima, a to znači jedna po porodici i što manje para dati. A ne ko moderni potrošački balkanski idioti, troja kola u kući i pola realnih prihoda ode za njih. Važno je se pokazati da se ne ide pešice.

Budalastina

pre 3 godine

A interesantno da Grci osećaju prema Italijanima, to što Srbi osećaju prema Grcima. Obožavaju i pokušavaju da imitiraju Italijane i obavezno ono, "Italijani i Grci, jedna faca, jedna rasa."
(mm, 24. jun 2020 22:02


Mnogo gledas filmove..
Kolko imas godina?
14,15?

Kajetano Lopez

pre 3 godine

Smarate više sa prosečnom starošću. Šta to pokazuje? Ništa. Beše Bodiroga vozio ili vozi Bentley Arnage star oko 15 godina? Znači da vozi krša? Po vašim aršinima gde je starost najbitnija, Bodiroga vozi neopevanog krša. Umesto da jedini kriterijum bude ispravnost vi se zalepili za starost.

duki

pre 3 godine

Nemojte mi grke dirati. Dosta starih vozila (japanaca) ima u severnom delu. Kod njih je jug bogat, i to se vidi. Najvise lamborghini-a sam video na jugu grcke, ne racunajuci azurnu obalu. U dubai-u nisam bio, kazu da ih tamo ima na svakom cosku.

saša

pre 3 godine

dodjite u Fr , Pariz i region pre svega. Starih dizela i dizela uopšte u ogromnoj većini. 70 posto čak iako je zadnje dve god krenulo kao da se minimalno menja alu ipak većina.

Miodrag

pre 3 godine

To se bar može utvrditi za dan. Ako nema centralizovane baze, sramota ako nema, upit po registracionim područja za sva vozila registrovana poslednjih 12 meseci.
Kakva "istraživanja", kakve gluposti. MUP vrši registraciju, ima podatak o proizvodnji i toliko.
Ako ima falsifikata u papirima, oni prosto postaju "istina".

Avaya

pre 3 godine

Поред онолике њихове дијаспоре по читавој ЕУ, они уместо да се ослоне на њу, зезају се са неким ткз. увозницима. Наравно, држава жмури, важно је да покупи лову код пререгистрације, а после их одузима... Када ће људи да схвате да ауто категорије "Д" у најчешћој варијанти са дизел мотором, прелази годишње између 20 000 и 30 000 км - могу и више, али обично се таква возила узимају на лизинг, тако да имају ограничење годишње километраже, а после када прођу 3-4 године лизинга и пређу у приватне руке, ко зна... Онда се продају даље на Балкан, где одједанпут имају само 180 000 км пређених

Automobilista

pre 3 godine

Strašno. Samo da se ovo ne desi i nama.
(đura, 24. jun 2020 14:31)

Zasto ne? Kamo srece da nase 30+ godina stare Euro 0 golfove, eskorte, kadete, stojadine... zamenimo 15 godina starim Euro 3 polovnjacima, to bi drasticno povecalo bezbednost na putevima, i smanjilo zagadjenje. Razlika izmedju Euro 0 i Euro 3 je ogromna.

Milan

pre 3 godine

Mislim da pored svih problema koje ima Srbija, kada je u pitanju vozni park, nemamo pravo da komentarišemo druge i bavimo se tudjim problemima. Pogledajte šta se uvozi i vozi u Srbiji i koliko se udesa svakodnevno dešava zbog tehničke neispravnosti vozila, da ne govorimo o izduvnim gasovima. Koliko puta vam se desilo da od smrada izduvnih gasova vozila koje je u koloni ispred vas morate da zatvarate sve prozore i zaustavljate disanje. Pogledajte šta se prodaje po auto placevima po znatno nižim cenama nego u zemljama iz kojih su vozila uvezena. Šta mislite zašto je to tako, koliko su stvarno ova vozila prešla pre nego što im je vraćena kilometraža i pre nego što su uvezena u Srbiju umesto da su završila na otpadima u matičnim zemljama? Zašto država ništa nije uradila po ovom pitanju i zašto stimuliše ljude da kupuju ove krševe umesto da subvencioniše kupovinu novih vozila sa manjom emisijom CO2. Hibridna i električna vozila za koja se daju subvencije mogu da plate samo najbogatiji, kojim subvencija i nije potrebna. Da i ne govorimo o činjenici da su subvencije obezbedjene taksistima čak i za kupovinu dizel vozila, čija proizvodnja uskoro prestaje zbog emisije štetnih gasova. Kao da neko namerno donosi pogrešne odluke i troši novac poreskih obveznika da još više pogorša situaciju i biće sve gore dok se stručnim ljudima ne poveri da odlučuju o interesima gradjana.

dik

pre 3 godine

... nas niko ne može da prevaziđe, mi smo uvek prvi i ne treba niko da vam vodi statistiku pogledajte saobračaj i sve vam je jasno prosek starosti preko 15 g. znači deponije automobila + 4500 registrovanih (iz satelita) divljih deponija ... prvi smo, nema više.

ucha

pre 3 godine

Skroz promasen tekst. Grci su carevi. Uzivaju u zivotu. Vecina njih ima kucu na moru, stancic, plac sa parkiranom kamp kucom... Nemaju komplekse i voze sta im dopadne ruku. Uglavnom su to stariju Japanci. I svima je oguljen lak sa krova, sunce pici, a retko ko ima garazu. Dr. Serhan iz Neos Marmarasa, lekar, ima kucu i vile za izdavanje u vrednosti od par miliona, a vozi mercedes okas 25. g. star, normalno bez laka. Ili vidis kucu sa vise od 20 apartmana, a gazda tera vectru b, normalno bez laka. A svaki od tih apartmana vredi ko nova s klasa. A kod nas se dize kredit, da se kupi pasat b7, koji ce, uglavnom, da sedi ispred zgrade, predje 5-6 hiljade u lokalu, a more nece ni vidi jer je gazda u kreditu do guse. Al zato plastika u pasata u ful ...

T

pre 3 godine

MUP bi trebalo da ima podatke u svojoj bazi najtacnije od svih, s obzirom da se kod njih registruju vozila i svakom vozilu pise godina proizvodnje. Tako da mi je tesko da poverujem da nisu u stanju da tacno kazu prosek godina svih registrovanih automobila, ma koliko god inace bili nekompetentni.