Četvrtak, 14.05.2020.

15:30

ANKETA Koliko često kupujete novi mobilni telefon?

Izvor: B92

ANKETA Koliko èesto kupujete novi mobilni telefon? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Nena

pre 3 godine

Imam Microsoft Lumia 640 XL DS više od 4,5 godine. Koštao je 30.000 din. Radi još uvek dobro. Baterija jeste oslabila. Da nije prestala Microsoftova podrška ne bih razmišljala o kupovini novog telefona. Ne znam kakvi su android telefoni, ali meni je ovaj windows sasvim OK. Operativni sistem user friendly, bar za mene. Šteta što je Microsoft odustao od mobilnih telefona. Sad treba da razmišljam šta da kupim.

Blokić

pre 3 godine

Imao sam Note 2 koji je radio savrseno; promenio sam ga posle 7 godina zato što je usporio, i sad ga ćale koristi kome nije bitno da jse brzo otvaraju aplikacije.
Rešenje 90% problema čovečanstva je baš u ovakvim stvarima - smanjiti potrošnju i materijalizam.

error404

pre 3 godine

Uvek kad izadje novi iphone, preko ugovora. Posto imam jedan ugovor za mene a drugi placam telefon ocu, onda mogu svake godine da uzmem nov telefon, a stari (koji je ipak predzadnja generacija) dam ocu ili majci, uzavisnost kome treba.

Brain

pre 3 godine

Kupio sam Samsung S2 koristio 3 godine, kupio Note4 koristio skoro 4 godine, tj dok nije izasao Note9 i toliko je dobar da ću verovatno preskočiti i ovogodišnji Note, neki ciklus od 3 godine je optimalan ako imate flagšip.

EU Citizen

pre 3 godine

Ranije sam kupovao na manje od godinu dana, uvek najnovije Samsungove ili LG-ove fablete, tj. Note i V-modele, jer je tehnologija relativno brzo napredovala, pa me je vuklo, ali sad koristim 3-4 godina stare Androide, posledmje top modele premium brendova sa zamenljivom baterijom, i imam nekoliko novih i neotvorenih u rezervi, jer, pod jedan, ne želim da se odreknem prednosti zamenljive baterije koje su za mene ključne, sve dok punjenje baterije od nula do sto ne bude palo na najviše 15-20 minuta, a pod dva, ne samo da nekog stvarnog tehnološkog napretka nema, osim u kamerama koje mene vrlo malo zanimaju, već kako koja verzija Androida izađe, sve je grdnija i sve zatvorenija i teža za radikalnije modovanje i prilagođavanje mojim potrebama, a ne nudi baš ništa memi korisno, pa u suštini čekam prvi upotrebljivi mobilni Linux, koji će moći da se nabudži na neki relativno noviji hardver i da nativno tera većinu Android aplikacija sa nekim Java lejerom, da šutnem špijunski i komunjarski Android zauvek :)) Trula jabuka, naravno, nikad nije ni dolazila. u obzir :))

Peksy

pre 3 godine

2015 god uzeo Note4, jeste da sam ga platio oko 1200e, ali mi je bio potreban jaci tel zbog raznih stvari, ujedno i zbog snimanja treninga pravljenja taktike kojoj je doprinela i njegova olovka.. ali ipak ta cena u odnosu na kvalitet telefona je beznacajna, jer do sad ni jedan kvar niti bilo sta, radi kao prvog dana perfekt, zaista savrsen telefon na duze staze.. jeste para u startu puno, ali kad pogledate koliko se telefona menja svake god ili u svake 2 god, ovaj mi se takodje isplatio.. moje misljenje, ako mozes odvoj da uzmes kvalitet i onda to traje.. to je sve..

C i n i k

pre 3 godine

Besmisleno je to vise sa telefonima,realno.
Jos sad prave modele da nmz da mu menjas bateriju a ona po pravilu radi oko 2,3 godine..pa moras, hteo ne hteo, da nabavis novi model,a ti novi modeli sve skuplji, pri tom nsta posebno nemaju sto nije imao i prethodni..zato je besmisleno placati velike pare za mobilni.
A jos besmislenije je kad citam da su neki ljudi i ostrasceni fanovi nekih modela/brendova..
To mi je tek neshvatljivo,razumeo bih kad bi oni dobijali neke pare za hvalisanje brenda kojeg su kupili ali posto nvrjm, ngo misim da to rade bzvz, onda su mi takvi likovi stvarno nejasni..

C i n i k

pre 3 godine

Mislim da bih bio lud da sam kupio P30 Pro sa manjom rezolucijom, 5 meseci nakon što sam uzeo Mate 20.
(Vladimir, 17. maj 2020 17:18


Ne bih da pisem da si lud ali ako si stvarno platio 1000 e za telefon, onda..
Sta moze sve taj mobilni za 1000 e?
Misim el s njim moze se obavi poziv,da se cita net?

Powerslave

pre 3 godine

Imao sam Samsung D900 skoro punih 6 godina, nakon njega Samsung S2 preko nešto malo preko 4 godine i sad Huawei P10 koji je uveliko u trećoj godini korišćenja i nemam planove, a ni razloga, da ga menjam u skorije vreme.

Pera sto...

pre 3 godine

Godinama sam uzimao top end modele da bi sto duze trajali, a nisu... Razocaran u Lg, u samsung, u iphone... Poslednja dva telefona su me ispostovala znatno preko 2 godine, ali su bili underdog fora... Prvo one plus koji mi je trajao boga i oca, i jos je ziv, al' otisao u zasluzenu penziju kod babe da se uci na ta sokocala, i prosle godine uzeo Xiaomijev Pocophone F1, i bem mu! Nakon godinu dana isti kao prvi dan, nema laga, nema bagova, ma idi... Zver dan danas... Najbolje je da se uzme telefon od nepoznate firme koja se probija na trziste, oni mu tu tutnu sve naj naj i to trae...

PD

pre 3 godine

Menjam na svake 2 godine, kada istekne ugovor sa operaterom. Onda lepo na sajt, pa najbolje što može da se uzme za dinar, opciono uz neku sitnu doplatu.
Telefoni srednjeg ranga rapidno postaju sve bolji i bolji, i nema potrebe za jurenjem "poslednjeg krika" u segmentu flegšip modela.

Vladimir

pre 3 godine

Na dve do tri godine. Uvek kupujem dobre telefone, i nemam problem sa kvarovima, bilo koje vrste. U novembru 2018. sam kupio Huawei Mate 20. Telefon je fenomenalan. Poređujući ga sada sa nekim novijim, vidim da je još uvek odličan. Npr. : i dalje ima bolju rezoluciju od mnogih uređaja. Recimo Samsung 20 Ultra ima bolju bateriju, snima video u 8K rezoluciji, ali ima 128 GB memorije kao i moj telefon. Telefon koji ima mogućnost snimanja video sadržaja u 8K rezoluciji, ne može da ima istu količinu memorije kao i telefon koji snima u 4K rezoluciji. Kada pogledate takve detalje, shvatite da nema potrebe menjati telefon često. Isto tako, za očekivati je da se uskoro pojavi i 5G mreža, pa i zbog toga mislim da treba još malo sačekati. Naravno, tu je i cena. Ja sm Mate 20 platio oko 1000€,pa samim tim i očekujem da traje dugo i da nemam potrebu da ga menjam. Tu su i sami proizvođači koji svakih 6 medeci izbace vrhunski telefon sa malim i nebitnim razlikama, pa i oni utiču na tu odluku. Mislim da bih bio lud da sam kupio P30 Pro sa manjom rezolucijom, 5 meseci nakon što sam uzeo Mate 20.

trt

pre 3 godine

Telefoni se menjaju na 2 godine zbog ugovorene obaveze koja toliko traje, medjutim traju i vise nego duplo vremenski uz zamenu baterje. Deca dobiju stare telefone i koriste ih dok mi ne uzmemo nove. Cerka koristi LG k10 sa android 6 verzijom koji posle zamene baterje radi ko zmaj.

...

pre 3 godine

Pa kad crkne, preprosli mi je trajao 4 god 150 eura, prosli 3 god 170 eura i sad pola godina imam mi9t pro 310 eura, tako da 8 godina, potroseno 630 eura, nije lose ako mene pitate.

Dusan

pre 3 godine

20 godina - 10 telefona. Dakle, na dve godine u proseku. Moram da naglasim da sam sve osim jednog, od mog prelaska na telefone sa ekranom osetljivim na dodir (2010.) morao da menjam zbog kvarova, tj. preskupih popravki.

genijalac

pre 3 godine

Svake godine nov model,prošle sam godine kupio Galaxy Note 10+ ,a ove čekam novi Galaxy Note 20 Ultra
(Dr Dre, 16. maj 2020 18:36)

volis da ti uzmu pare i gotovo

pun dzep

pre 3 godine

trenutno koitim max 3 od kad je izasao zadnje 2-2,5godine i dan danas odlican,baterija fenomenalna,kamera je dobra (nije naj bolja ali mi i ne treba) menjacu ga kad izadje max 4 i to je to..inace neki prosek je oko 1,5-2god a tako i vecini ne verujem u price 4-5god jer kad banem u kafic koji god na stolovima telefoni do 1 godine starosti..

Igor

pre 3 godine

Na tri godine,kako kad.Detaljno ispratim clanke o modelima koji su ispod premijum modela ali vise (ogoljena verzija top modela),manje me kostaju a dobijem ono sto trazim.Trenutni model Samsung A8 (2018). Do sada pouzdan kao tenk u svakom smislu.

Dejan Vu

pre 3 godine

Već 10 godina nisam kupio nov telefon. Uglavnom kupim 2-3 neispravna (po 200-500 dinara) i sastavim ispravne delove. Plus: i najbolji telefon me košta najviše 1000 dinara. Minus: imam mnogo i ispravnih i neispravnih. Investicija: nešto vremena, set malih torx odvijača (300 dinara) i jedna lupa (200 din).

Predrag

pre 3 godine

Takobih prave, i zatrpavaju vas ažuriranjima operativnog sistema tako da se telefon napuni/prepuni taman otprilike posle 2 godine i onda, hteli - ne hteli, morate da kupite novi. Tu je takođe i ispadanje telefona i pucanje ekrana. A mislim da namerno ne prave neku diskretnu gumenu šaru na bočnim rubovima telefona kako bi ljudima često ispadali.

Dušan Jovsnović

pre 3 godine

Na 3 godine. Imao sam y6 čudi me kako je 3 godine preživeo. Sad imam p smart z koristim iste aplikacije kao na prethodnom. Baterija novog telefona traje oko 6 sati

tutlo

pre 3 godine

Najvise volim svoj stari telefon,jezim se kad pomislim da moram novi kupiti i uciti dugmad,pa stisni ono,pa stisni ovo,pa ovo drugacije,pa ono drugacije,nema onog,pa nema onog,ludnica,a sa starim samo zvrc,ma mili mi se zivet,al sta ces,hoce da prodaju i sad moj stari da crkne,e docekace te !

466453

pre 3 godine

...SD835...SD855.. 865 preskačemo jer 5G mreza nije sveobuhvatna tako da sledeći SD875. Dakle, na 2 godine. Kad uzimate top of the Line ništa osetno nećete dobiti na godišnjem nivou.

Aca

pre 3 godine

Pa ja menjam dok ne pocne da koci ili nemam dovoljno interne memorije za aplikacije.Sad imam Samsung j5 2017 kupio ga bas kad je izaso i evo za sad nemam potrebe da ga menjam jer sljaka super niti jednom nije zakocio ili ubagavao ali...moracu da ga menjam zbog njegove interne momorije koja je 16gb jer je skoro pun mozda 1.5gb slobodno jer zaboga facebook je skoro 1gb i messenger je veliki a i Viber preko 1.2gb,sadasnji smartfonovi su brzi ali te aplikacije koje pune memoriju su neumoljive.

Abrakadabra

pre 3 godine

Žena je koristila solidan Samsungov telefon, pune 4 godine...
Nedavno sam joj kupio nešto drugo, sa malo većim ekranom, za sledeće 4 godine.
Ja SAMO telefoniram, a za to mi je ODLIČNA moja stara Nokia 6288.
Onaj ko malo-malo kupuje nov telefon, samo se majmuniše, jer mu to SIGURNO nije potrebno...

Amerikanac

pre 3 godine

Dok je iPhone bio 200$ kupovao sam ga na svake dve godine. Pre 4 godine sam ga kupio za 600$, a sad vise i ne kupujem. Telefoni su skup hobi, a i veliki kao TV pa mi ni ne trebaju. . .

mišljene malog čoveka

pre 3 godine

Koristim 5 godina star iPhone. Bateriju mijenjam svake 2 godine. Prije iPhona sam koristio Blackberry telefon 6 godina.

rani

pre 3 godine

Kad crkne, razbije se ili ga izgubim. Upravo sam otisao pre dva dana da kupim novi, medjutim, ostao sam zatecen kada sam shvatio da ne postoje vise telefoni! Ono sto se nudi su tableti, a ja nemam nameru da se opterecujem sa nosenjem televizora sa sobom! Zamenicu bateriju na starom Iphonu SE i nosicu ga dok ne uvene!

rivaldo

pre 3 godine

Kupio sam P10 pre 2,5 godine. I dalje radi kao i prvog dana osim što je baterija malo oslabila. Zamena baterije je 3000... Trajaće bar još toliko.
(asd, 16. maj 2020 15:08)

A ja sam pazario Š20 i veoma sam zadovoljan, radi baš super. Baterija G6 i trajaće bar šest dana. E da kupio sam fon pre 12.godina. Jupi...

Pex

pre 3 godine

Uvek uzimam telefon Koji zaradim za kratko vreme.dakle,da u slucaju kradje,crkavanja ili kvara ne bi imao stres. Znaci nesto sto zaradim za Dan ili dva. Skoro Sam uzeo A1, oko 180 eur. Pre kad Sam narucivao od kineza, glavni faktor mi je uvek bila velicina baterije.

sta god

pre 3 godine

Nekad sam menjao telefone od 200e na 2 godine. Ali sad se promenilo, sad je ok menjati i na 3-4 ako se ne trci da se ima najnovije i najbolje. Evo zena ima vec 3 i po godine xiaomi redmi 4 prime, 3/32, 4000mah baterija, radi kao prvog dana, sve i dalje leti na njemu, baterija drzi (njoj) 3 dana. Sad ce klinka da ga preuzme, a zeni cemo novi, samo zato sto klinki treba telefon.

U zadnje 2 godine su izasle ozbiljnije kamere i ekrani, ali ako vam to nije prioritet, ili gejming, ne vidim zasto bi se menjao cesce od 3-4 godine. Doduse, sad je tu i gcam pa ko moze da ga instalira, to prilicno podmladjuje telefon.

Nebojša

pre 3 godine

Zanimljivo gotovo svi komentatori sem mislim jednog menjaju telefon na 3,4 neki tek posle 5 godina nekako mi teško da poverujem u to.

apk

pre 3 godine

Do sada sam imao 2 smartfone telefona, prvi je trajao 3 godine i tri meseca, drugi gura evo već 3,5 godina. Telefon ne držim pod staklenim zvonom, ispadao mi je bar desetak puta, ali svejedno nije u lošem stanju i ne planiram da ga menjam dok ne moram. Nažalost segment koji sam ja kupovao do sada je nestao prethodnih nekoliko godina (premium midrange), dakle segment odmah ispod najboljeg, sa malo lošijim komponentama za 350-500€. Mahom su ga pojeli jeftini kinezi, a ono što je ostalo je otišlo na 700-800€. Za naredni uređaj ću morati da razmislim šta ću...

фабричка грешка

pre 3 godine

Купујем на две године, преко уговора и то за динар. Траје таман толико. Већ последњих пар месеци уговора буде мучење, ал сва срећа 3 месеца пре истека уговора може да се исти продужи и узме други телефон. За кеш никад купио нисам.

Legend

pre 3 godine

Svake 3-4 godine kupim flagship dok ne crkne uglavnom. 2010 sam kupio Nokiu N900,zatim par godina kasnije LG G3,nakon toga iPhone 7 i sada kad je on na samrti čekam da skroz dotraje i da pazarim ili Samsung s20 Ultra ili iPhone 12 ako sedmica dotraje do septembra/oktobra. U principu bude skupo,ali bar znaš da će trajati preko 3 godine što je ok.Nekome odgovara i jeftiniji telefon pa im isto traje preko 3 godine,ali za moj ukus mid-range telefon bi previše usporio nakon 3 godine i verovatno bih imao potrebu da ga zamenim pre isteka 3 godine.

AkrononiM

pre 3 godine

Uvek kupujem na svakih par meseci jer sam tako u mogucnosti. Eto sada sam kupio Samsung S20 Ultra. I to lepo preko firme... Ma divota!

nezainteresovan

pre 3 godine

Prvi mobilni sam kupio sredinom 1999. i to polovni Alcatel One Touch Lock (prodao posle godinu dana). Od tada do danas sam imao Siemens S25 (najdrazi, al crkao posle 2 god), Nokia 6210, Sony Ericsson P910i (5+ godina, jos ziv), Samsung Galaxy S2 (skoro 7 godina, jos ziv) i pre sest meseci kupio LG V40 sa koga saljem ovaj komentar. Nadam se da ce potrajati kao prethodni

Alex

pre 3 godine

Prvi koristim već 5- u godinu (pre dve godine zamenjena baterija) drugom istice ugovor u septembru, ali ga necu menjati - SIM only i još godinu dve.

Kiza

pre 3 godine

(Mika Hajneken, 16. maj 2020 15:08)

Samsung A7 se prelaskom na Android 10 drasticno ubrzao i sad radi ocekivano. Na Androidu 9 je bio kriminalno spor.

ja

pre 3 godine

Na 2 godine, koliko traje ugovor, pa nov krug sa novim telefonom. Trka čoveka sa tehnologijom je unapred izgubljena jer tehnologija napreduje brzinom koja se ne podudara sa čovečjim poimanjem protoka vremena, pa ćete, iako ste uzeli telefon poslednje generacije, za mesec-dva svejedno biti u zaostatku jer će neki novi uređaj preteći ovaj koji imate.
Svaki malo bolji telefon je dovoljno dobar za gotovo sve što je većini potrebno za posao, zabavu i komunikaciju, tako da rileks.
Osim ako su vam telefoni hobi i ljubav, u tom slučaju je i bacanje para u redu.

nnn

pre 3 godine

Dva su mi crkla posle tačno 18 mjeseci pa sam bio prinuđen da kupujem novi. Ova sto sad koristim vec ima dvije i po godine mislim da će odbaciti do tri bez kvarova i kočenja ali cu ga zameniti za nešto jače i biti opet miran bar 3 godine nadam se.

pooptroop

pre 3 godine

svaki telefon odaberem dobro, i sluzi me dok mu se nesto ne desi. I dalje imam note8 telefon zmaj. Sve sto mi treba i vise od toga

abrakadabra

pre 3 godine

Telefon na ugovor od dve godine i to midrange. Pre dve godine Xiaomi A2 a sada se razmišljam o Samsung A51 ili da sačekam Pixel 3a ako ne bude ovde mnogo više od 350usd najavljenih.

asd

pre 3 godine

Kupio sam P10 pre 2,5 godine. I dalje radi kao i prvog dana osim što je baterija malo oslabila. Zamena baterije je 3000... Trajaće bar još toliko.

XXL

pre 3 godine

Koliko često? Čim uzmognem, a i kupim neki jeftin koji nit' se kvari nit' je nešto posebno al' vrši posao k'o ovaj pa kupujem na dve godine čim istekne rok za koji sam ugovorno vezan. I da rikne čovek da ga ne žali al' neće jeftino gov... ups ovaj govorim nije loš.

Aleksandar

pre 3 godine

Ja mislio da prodjem jeftino i kupio xiaomi za 200 evra nov,otisao mi displej posle nepune godine zamena 7000 bila.Nikad mi nije ispao niti upao u vodu a po kiši ga nisam koristio.Ne pljujem po brendu to je samo moje iskustvo.Možda sam mazohista ali opet planiram da uzmem xiaomi :)

ANALiticar

pre 3 godine

Baterija mu drzi pola dan, ekran sav naprso, memorija mu prepunjena pa je spor, sve u svemu zadovoljan sam ne menjam ga bar jos 2g, da zaokruzim 5god

todos

pre 3 godine

Zavisi od ugovora da li je na dve ili tri godine. Ovaj zadnji je na tri godine. U ovoj trećoj godini popušta baterija dok je softver nešto striji android 8.0 radi perfektno bar za moje potrebe. Plaćanje računa, socijalne mreže, informacije, kupovina. Koristim i malo zahtevnije programe poput za obradu fotografija i slično. Sledeći bi želeo da ima opciju za 5g, mada nisam siguran da u narednom ugovoru mogu da koristim mogućnosti te mreže.

Mika Hajneken

pre 3 godine

Svako novo ažuriranje unazađuje telefon tj usporava ga.Namerno to rade i sa aplikacijama,moraš da je ažuriraš jer imaš staru,a stara bila vrh al eto mora nova.

Posmatrac

pre 3 godine

Ja sam svoj poslednji mobilni kupio 2000 godine, Motorola d520 (mislim...). Bio dobar, zilav telefon. Od tada kad menjam uzimam od supruge. A ona novi. Bez sale, ozbiljno.

458599

pre 3 godine

uvek uzimao neki srednji kvalitet. zbog posla mi treba jaca baterija ostalo me ne interesuje. medjutim za dve godine uvek zastari. sad sam uzeo ovu verziju lite flsgship telefona i za sad sam prezadovoljan. cilj je da odrsdi tri godine

Marko G

pre 3 godine

Na svakih 5 godina. Trenutno imam 2. smartphone po redu (oba flagship, kupljeni nakon godinu dana od izlaska zbog nize cene). Jednostavno nema potrebe menjati pre jer je flagship u pitanju, radi isto kao i posle toliko godina samo sto je baterija losija. Ne vidim svrhu kupovati svake godine fon jer su promene minimalne a cena visoka. Bacanje para za mene

Ketsuno Ana

pre 3 godine

kad se pokvari. prosli mi trajao 4 godine, trenutni 2 i po. Nisam nesto lud za telefonima vise, bitno je da mogu da slusam muziku, da izguglam nesto, da mi pomaze pri prevodjenu, i za pozive/poruke.

sun1

pre 3 godine

Samo onda kad aktuelni telefon "ispusti dusu", odnosno vec ozbiljno trokira neko vreme i neupotrebljiv je. Kupujem retko, ali kvalitetno, 1 u 4-5 godina.

sun1

pre 3 godine

Samo onda kad aktuelni telefon "ispusti dusu", odnosno vec ozbiljno trokira neko vreme i neupotrebljiv je. Kupujem retko, ali kvalitetno, 1 u 4-5 godina.

Mika Hajneken

pre 3 godine

Svako novo ažuriranje unazađuje telefon tj usporava ga.Namerno to rade i sa aplikacijama,moraš da je ažuriraš jer imaš staru,a stara bila vrh al eto mora nova.

Ketsuno Ana

pre 3 godine

kad se pokvari. prosli mi trajao 4 godine, trenutni 2 i po. Nisam nesto lud za telefonima vise, bitno je da mogu da slusam muziku, da izguglam nesto, da mi pomaze pri prevodjenu, i za pozive/poruke.

Marko G

pre 3 godine

Na svakih 5 godina. Trenutno imam 2. smartphone po redu (oba flagship, kupljeni nakon godinu dana od izlaska zbog nize cene). Jednostavno nema potrebe menjati pre jer je flagship u pitanju, radi isto kao i posle toliko godina samo sto je baterija losija. Ne vidim svrhu kupovati svake godine fon jer su promene minimalne a cena visoka. Bacanje para za mene

rani

pre 3 godine

Kad crkne, razbije se ili ga izgubim. Upravo sam otisao pre dva dana da kupim novi, medjutim, ostao sam zatecen kada sam shvatio da ne postoje vise telefoni! Ono sto se nudi su tableti, a ja nemam nameru da se opterecujem sa nosenjem televizora sa sobom! Zamenicu bateriju na starom Iphonu SE i nosicu ga dok ne uvene!

asd

pre 3 godine

Kupio sam P10 pre 2,5 godine. I dalje radi kao i prvog dana osim što je baterija malo oslabila. Zamena baterije je 3000... Trajaće bar još toliko.

ja

pre 3 godine

Na 2 godine, koliko traje ugovor, pa nov krug sa novim telefonom. Trka čoveka sa tehnologijom je unapred izgubljena jer tehnologija napreduje brzinom koja se ne podudara sa čovečjim poimanjem protoka vremena, pa ćete, iako ste uzeli telefon poslednje generacije, za mesec-dva svejedno biti u zaostatku jer će neki novi uređaj preteći ovaj koji imate.
Svaki malo bolji telefon je dovoljno dobar za gotovo sve što je većini potrebno za posao, zabavu i komunikaciju, tako da rileks.
Osim ako su vam telefoni hobi i ljubav, u tom slučaju je i bacanje para u redu.

Abrakadabra

pre 3 godine

Žena je koristila solidan Samsungov telefon, pune 4 godine...
Nedavno sam joj kupio nešto drugo, sa malo većim ekranom, za sledeće 4 godine.
Ja SAMO telefoniram, a za to mi je ODLIČNA moja stara Nokia 6288.
Onaj ko malo-malo kupuje nov telefon, samo se majmuniše, jer mu to SIGURNO nije potrebno...

458599

pre 3 godine

uvek uzimao neki srednji kvalitet. zbog posla mi treba jaca baterija ostalo me ne interesuje. medjutim za dve godine uvek zastari. sad sam uzeo ovu verziju lite flsgship telefona i za sad sam prezadovoljan. cilj je da odrsdi tri godine

nnn

pre 3 godine

Dva su mi crkla posle tačno 18 mjeseci pa sam bio prinuđen da kupujem novi. Ova sto sad koristim vec ima dvije i po godine mislim da će odbaciti do tri bez kvarova i kočenja ali cu ga zameniti za nešto jače i biti opet miran bar 3 godine nadam se.

Nebojša

pre 3 godine

Zanimljivo gotovo svi komentatori sem mislim jednog menjaju telefon na 3,4 neki tek posle 5 godina nekako mi teško da poverujem u to.

Aca

pre 3 godine

Pa ja menjam dok ne pocne da koci ili nemam dovoljno interne memorije za aplikacije.Sad imam Samsung j5 2017 kupio ga bas kad je izaso i evo za sad nemam potrebe da ga menjam jer sljaka super niti jednom nije zakocio ili ubagavao ali...moracu da ga menjam zbog njegove interne momorije koja je 16gb jer je skoro pun mozda 1.5gb slobodno jer zaboga facebook je skoro 1gb i messenger je veliki a i Viber preko 1.2gb,sadasnji smartfonovi su brzi ali te aplikacije koje pune memoriju su neumoljive.

Posmatrac

pre 3 godine

Ja sam svoj poslednji mobilni kupio 2000 godine, Motorola d520 (mislim...). Bio dobar, zilav telefon. Od tada kad menjam uzimam od supruge. A ona novi. Bez sale, ozbiljno.

sta god

pre 3 godine

Nekad sam menjao telefone od 200e na 2 godine. Ali sad se promenilo, sad je ok menjati i na 3-4 ako se ne trci da se ima najnovije i najbolje. Evo zena ima vec 3 i po godine xiaomi redmi 4 prime, 3/32, 4000mah baterija, radi kao prvog dana, sve i dalje leti na njemu, baterija drzi (njoj) 3 dana. Sad ce klinka da ga preuzme, a zeni cemo novi, samo zato sto klinki treba telefon.

U zadnje 2 godine su izasle ozbiljnije kamere i ekrani, ali ako vam to nije prioritet, ili gejming, ne vidim zasto bi se menjao cesce od 3-4 godine. Doduse, sad je tu i gcam pa ko moze da ga instalira, to prilicno podmladjuje telefon.

XXL

pre 3 godine

Koliko često? Čim uzmognem, a i kupim neki jeftin koji nit' se kvari nit' je nešto posebno al' vrši posao k'o ovaj pa kupujem na dve godine čim istekne rok za koji sam ugovorno vezan. I da rikne čovek da ga ne žali al' neće jeftino gov... ups ovaj govorim nije loš.

Amerikanac

pre 3 godine

Dok je iPhone bio 200$ kupovao sam ga na svake dve godine. Pre 4 godine sam ga kupio za 600$, a sad vise i ne kupujem. Telefoni su skup hobi, a i veliki kao TV pa mi ni ne trebaju. . .

Pex

pre 3 godine

Uvek uzimam telefon Koji zaradim za kratko vreme.dakle,da u slucaju kradje,crkavanja ili kvara ne bi imao stres. Znaci nesto sto zaradim za Dan ili dva. Skoro Sam uzeo A1, oko 180 eur. Pre kad Sam narucivao od kineza, glavni faktor mi je uvek bila velicina baterije.

tutlo

pre 3 godine

Najvise volim svoj stari telefon,jezim se kad pomislim da moram novi kupiti i uciti dugmad,pa stisni ono,pa stisni ovo,pa ovo drugacije,pa ono drugacije,nema onog,pa nema onog,ludnica,a sa starim samo zvrc,ma mili mi se zivet,al sta ces,hoce da prodaju i sad moj stari da crkne,e docekace te !

nezainteresovan

pre 3 godine

Prvi mobilni sam kupio sredinom 1999. i to polovni Alcatel One Touch Lock (prodao posle godinu dana). Od tada do danas sam imao Siemens S25 (najdrazi, al crkao posle 2 god), Nokia 6210, Sony Ericsson P910i (5+ godina, jos ziv), Samsung Galaxy S2 (skoro 7 godina, jos ziv) i pre sest meseci kupio LG V40 sa koga saljem ovaj komentar. Nadam se da ce potrajati kao prethodni

фабричка грешка

pre 3 godine

Купујем на две године, преко уговора и то за динар. Траје таман толико. Већ последњих пар месеци уговора буде мучење, ал сва срећа 3 месеца пре истека уговора може да се исти продужи и узме други телефон. За кеш никад купио нисам.

Legend

pre 3 godine

Svake 3-4 godine kupim flagship dok ne crkne uglavnom. 2010 sam kupio Nokiu N900,zatim par godina kasnije LG G3,nakon toga iPhone 7 i sada kad je on na samrti čekam da skroz dotraje i da pazarim ili Samsung s20 Ultra ili iPhone 12 ako sedmica dotraje do septembra/oktobra. U principu bude skupo,ali bar znaš da će trajati preko 3 godine što je ok.Nekome odgovara i jeftiniji telefon pa im isto traje preko 3 godine,ali za moj ukus mid-range telefon bi previše usporio nakon 3 godine i verovatno bih imao potrebu da ga zamenim pre isteka 3 godine.

Kiza

pre 3 godine

(Mika Hajneken, 16. maj 2020 15:08)

Samsung A7 se prelaskom na Android 10 drasticno ubrzao i sad radi ocekivano. Na Androidu 9 je bio kriminalno spor.

rivaldo

pre 3 godine

Kupio sam P10 pre 2,5 godine. I dalje radi kao i prvog dana osim što je baterija malo oslabila. Zamena baterije je 3000... Trajaće bar još toliko.
(asd, 16. maj 2020 15:08)

A ja sam pazario Š20 i veoma sam zadovoljan, radi baš super. Baterija G6 i trajaće bar šest dana. E da kupio sam fon pre 12.godina. Jupi...

genijalac

pre 3 godine

Svake godine nov model,prošle sam godine kupio Galaxy Note 10+ ,a ove čekam novi Galaxy Note 20 Ultra
(Dr Dre, 16. maj 2020 18:36)

volis da ti uzmu pare i gotovo

Aleksandar

pre 3 godine

Ja mislio da prodjem jeftino i kupio xiaomi za 200 evra nov,otisao mi displej posle nepune godine zamena 7000 bila.Nikad mi nije ispao niti upao u vodu a po kiši ga nisam koristio.Ne pljujem po brendu to je samo moje iskustvo.Možda sam mazohista ali opet planiram da uzmem xiaomi :)

Pera sto...

pre 3 godine

Godinama sam uzimao top end modele da bi sto duze trajali, a nisu... Razocaran u Lg, u samsung, u iphone... Poslednja dva telefona su me ispostovala znatno preko 2 godine, ali su bili underdog fora... Prvo one plus koji mi je trajao boga i oca, i jos je ziv, al' otisao u zasluzenu penziju kod babe da se uci na ta sokocala, i prosle godine uzeo Xiaomijev Pocophone F1, i bem mu! Nakon godinu dana isti kao prvi dan, nema laga, nema bagova, ma idi... Zver dan danas... Najbolje je da se uzme telefon od nepoznate firme koja se probija na trziste, oni mu tu tutnu sve naj naj i to trae...

AkrononiM

pre 3 godine

Uvek kupujem na svakih par meseci jer sam tako u mogucnosti. Eto sada sam kupio Samsung S20 Ultra. I to lepo preko firme... Ma divota!

mišljene malog čoveka

pre 3 godine

Koristim 5 godina star iPhone. Bateriju mijenjam svake 2 godine. Prije iPhona sam koristio Blackberry telefon 6 godina.

466453

pre 3 godine

...SD835...SD855.. 865 preskačemo jer 5G mreza nije sveobuhvatna tako da sledeći SD875. Dakle, na 2 godine. Kad uzimate top of the Line ništa osetno nećete dobiti na godišnjem nivou.

PD

pre 3 godine

Menjam na svake 2 godine, kada istekne ugovor sa operaterom. Onda lepo na sajt, pa najbolje što može da se uzme za dinar, opciono uz neku sitnu doplatu.
Telefoni srednjeg ranga rapidno postaju sve bolji i bolji, i nema potrebe za jurenjem "poslednjeg krika" u segmentu flegšip modela.

apk

pre 3 godine

Do sada sam imao 2 smartfone telefona, prvi je trajao 3 godine i tri meseca, drugi gura evo već 3,5 godina. Telefon ne držim pod staklenim zvonom, ispadao mi je bar desetak puta, ali svejedno nije u lošem stanju i ne planiram da ga menjam dok ne moram. Nažalost segment koji sam ja kupovao do sada je nestao prethodnih nekoliko godina (premium midrange), dakle segment odmah ispod najboljeg, sa malo lošijim komponentama za 350-500€. Mahom su ga pojeli jeftini kinezi, a ono što je ostalo je otišlo na 700-800€. Za naredni uređaj ću morati da razmislim šta ću...

Powerslave

pre 3 godine

Imao sam Samsung D900 skoro punih 6 godina, nakon njega Samsung S2 preko nešto malo preko 4 godine i sad Huawei P10 koji je uveliko u trećoj godini korišćenja i nemam planove, a ni razloga, da ga menjam u skorije vreme.

pooptroop

pre 3 godine

svaki telefon odaberem dobro, i sluzi me dok mu se nesto ne desi. I dalje imam note8 telefon zmaj. Sve sto mi treba i vise od toga

Alex

pre 3 godine

Prvi koristim već 5- u godinu (pre dve godine zamenjena baterija) drugom istice ugovor u septembru, ali ga necu menjati - SIM only i još godinu dve.

C i n i k

pre 3 godine

Mislim da bih bio lud da sam kupio P30 Pro sa manjom rezolucijom, 5 meseci nakon što sam uzeo Mate 20.
(Vladimir, 17. maj 2020 17:18


Ne bih da pisem da si lud ali ako si stvarno platio 1000 e za telefon, onda..
Sta moze sve taj mobilni za 1000 e?
Misim el s njim moze se obavi poziv,da se cita net?

ANALiticar

pre 3 godine

Baterija mu drzi pola dan, ekran sav naprso, memorija mu prepunjena pa je spor, sve u svemu zadovoljan sam ne menjam ga bar jos 2g, da zaokruzim 5god

C i n i k

pre 3 godine

Besmisleno je to vise sa telefonima,realno.
Jos sad prave modele da nmz da mu menjas bateriju a ona po pravilu radi oko 2,3 godine..pa moras, hteo ne hteo, da nabavis novi model,a ti novi modeli sve skuplji, pri tom nsta posebno nemaju sto nije imao i prethodni..zato je besmisleno placati velike pare za mobilni.
A jos besmislenije je kad citam da su neki ljudi i ostrasceni fanovi nekih modela/brendova..
To mi je tek neshvatljivo,razumeo bih kad bi oni dobijali neke pare za hvalisanje brenda kojeg su kupili ali posto nvrjm, ngo misim da to rade bzvz, onda su mi takvi likovi stvarno nejasni..

abrakadabra

pre 3 godine

Telefon na ugovor od dve godine i to midrange. Pre dve godine Xiaomi A2 a sada se razmišljam o Samsung A51 ili da sačekam Pixel 3a ako ne bude ovde mnogo više od 350usd najavljenih.

Dejan Vu

pre 3 godine

Već 10 godina nisam kupio nov telefon. Uglavnom kupim 2-3 neispravna (po 200-500 dinara) i sastavim ispravne delove. Plus: i najbolji telefon me košta najviše 1000 dinara. Minus: imam mnogo i ispravnih i neispravnih. Investicija: nešto vremena, set malih torx odvijača (300 dinara) i jedna lupa (200 din).

Predrag

pre 3 godine

Takobih prave, i zatrpavaju vas ažuriranjima operativnog sistema tako da se telefon napuni/prepuni taman otprilike posle 2 godine i onda, hteli - ne hteli, morate da kupite novi. Tu je takođe i ispadanje telefona i pucanje ekrana. A mislim da namerno ne prave neku diskretnu gumenu šaru na bočnim rubovima telefona kako bi ljudima često ispadali.

Peksy

pre 3 godine

2015 god uzeo Note4, jeste da sam ga platio oko 1200e, ali mi je bio potreban jaci tel zbog raznih stvari, ujedno i zbog snimanja treninga pravljenja taktike kojoj je doprinela i njegova olovka.. ali ipak ta cena u odnosu na kvalitet telefona je beznacajna, jer do sad ni jedan kvar niti bilo sta, radi kao prvog dana perfekt, zaista savrsen telefon na duze staze.. jeste para u startu puno, ali kad pogledate koliko se telefona menja svake god ili u svake 2 god, ovaj mi se takodje isplatio.. moje misljenje, ako mozes odvoj da uzmes kvalitet i onda to traje.. to je sve..

...

pre 3 godine

Pa kad crkne, preprosli mi je trajao 4 god 150 eura, prosli 3 god 170 eura i sad pola godina imam mi9t pro 310 eura, tako da 8 godina, potroseno 630 eura, nije lose ako mene pitate.

EU Citizen

pre 3 godine

Ranije sam kupovao na manje od godinu dana, uvek najnovije Samsungove ili LG-ove fablete, tj. Note i V-modele, jer je tehnologija relativno brzo napredovala, pa me je vuklo, ali sad koristim 3-4 godina stare Androide, posledmje top modele premium brendova sa zamenljivom baterijom, i imam nekoliko novih i neotvorenih u rezervi, jer, pod jedan, ne želim da se odreknem prednosti zamenljive baterije koje su za mene ključne, sve dok punjenje baterije od nula do sto ne bude palo na najviše 15-20 minuta, a pod dva, ne samo da nekog stvarnog tehnološkog napretka nema, osim u kamerama koje mene vrlo malo zanimaju, već kako koja verzija Androida izađe, sve je grdnija i sve zatvorenija i teža za radikalnije modovanje i prilagođavanje mojim potrebama, a ne nudi baš ništa memi korisno, pa u suštini čekam prvi upotrebljivi mobilni Linux, koji će moći da se nabudži na neki relativno noviji hardver i da nativno tera većinu Android aplikacija sa nekim Java lejerom, da šutnem špijunski i komunjarski Android zauvek :)) Trula jabuka, naravno, nikad nije ni dolazila. u obzir :))

todos

pre 3 godine

Zavisi od ugovora da li je na dve ili tri godine. Ovaj zadnji je na tri godine. U ovoj trećoj godini popušta baterija dok je softver nešto striji android 8.0 radi perfektno bar za moje potrebe. Plaćanje računa, socijalne mreže, informacije, kupovina. Koristim i malo zahtevnije programe poput za obradu fotografija i slično. Sledeći bi želeo da ima opciju za 5g, mada nisam siguran da u narednom ugovoru mogu da koristim mogućnosti te mreže.

Brain

pre 3 godine

Kupio sam Samsung S2 koristio 3 godine, kupio Note4 koristio skoro 4 godine, tj dok nije izasao Note9 i toliko je dobar da ću verovatno preskočiti i ovogodišnji Note, neki ciklus od 3 godine je optimalan ako imate flagšip.

Blokić

pre 3 godine

Imao sam Note 2 koji je radio savrseno; promenio sam ga posle 7 godina zato što je usporio, i sad ga ćale koristi kome nije bitno da jse brzo otvaraju aplikacije.
Rešenje 90% problema čovečanstva je baš u ovakvim stvarima - smanjiti potrošnju i materijalizam.

trt

pre 3 godine

Telefoni se menjaju na 2 godine zbog ugovorene obaveze koja toliko traje, medjutim traju i vise nego duplo vremenski uz zamenu baterje. Deca dobiju stare telefone i koriste ih dok mi ne uzmemo nove. Cerka koristi LG k10 sa android 6 verzijom koji posle zamene baterje radi ko zmaj.

error404

pre 3 godine

Uvek kad izadje novi iphone, preko ugovora. Posto imam jedan ugovor za mene a drugi placam telefon ocu, onda mogu svake godine da uzmem nov telefon, a stari (koji je ipak predzadnja generacija) dam ocu ili majci, uzavisnost kome treba.

Dušan Jovsnović

pre 3 godine

Na 3 godine. Imao sam y6 čudi me kako je 3 godine preživeo. Sad imam p smart z koristim iste aplikacije kao na prethodnom. Baterija novog telefona traje oko 6 sati

Igor

pre 3 godine

Na tri godine,kako kad.Detaljno ispratim clanke o modelima koji su ispod premijum modela ali vise (ogoljena verzija top modela),manje me kostaju a dobijem ono sto trazim.Trenutni model Samsung A8 (2018). Do sada pouzdan kao tenk u svakom smislu.

Vladimir

pre 3 godine

Na dve do tri godine. Uvek kupujem dobre telefone, i nemam problem sa kvarovima, bilo koje vrste. U novembru 2018. sam kupio Huawei Mate 20. Telefon je fenomenalan. Poređujući ga sada sa nekim novijim, vidim da je još uvek odličan. Npr. : i dalje ima bolju rezoluciju od mnogih uređaja. Recimo Samsung 20 Ultra ima bolju bateriju, snima video u 8K rezoluciji, ali ima 128 GB memorije kao i moj telefon. Telefon koji ima mogućnost snimanja video sadržaja u 8K rezoluciji, ne može da ima istu količinu memorije kao i telefon koji snima u 4K rezoluciji. Kada pogledate takve detalje, shvatite da nema potrebe menjati telefon često. Isto tako, za očekivati je da se uskoro pojavi i 5G mreža, pa i zbog toga mislim da treba još malo sačekati. Naravno, tu je i cena. Ja sm Mate 20 platio oko 1000€,pa samim tim i očekujem da traje dugo i da nemam potrebu da ga menjam. Tu su i sami proizvođači koji svakih 6 medeci izbace vrhunski telefon sa malim i nebitnim razlikama, pa i oni utiču na tu odluku. Mislim da bih bio lud da sam kupio P30 Pro sa manjom rezolucijom, 5 meseci nakon što sam uzeo Mate 20.

pun dzep

pre 3 godine

trenutno koitim max 3 od kad je izasao zadnje 2-2,5godine i dan danas odlican,baterija fenomenalna,kamera je dobra (nije naj bolja ali mi i ne treba) menjacu ga kad izadje max 4 i to je to..inace neki prosek je oko 1,5-2god a tako i vecini ne verujem u price 4-5god jer kad banem u kafic koji god na stolovima telefoni do 1 godine starosti..

Dusan

pre 3 godine

20 godina - 10 telefona. Dakle, na dve godine u proseku. Moram da naglasim da sam sve osim jednog, od mog prelaska na telefone sa ekranom osetljivim na dodir (2010.) morao da menjam zbog kvarova, tj. preskupih popravki.

Nena

pre 3 godine

Imam Microsoft Lumia 640 XL DS više od 4,5 godine. Koštao je 30.000 din. Radi još uvek dobro. Baterija jeste oslabila. Da nije prestala Microsoftova podrška ne bih razmišljala o kupovini novog telefona. Ne znam kakvi su android telefoni, ali meni je ovaj windows sasvim OK. Operativni sistem user friendly, bar za mene. Šteta što je Microsoft odustao od mobilnih telefona. Sad treba da razmišljam šta da kupim.

AkrononiM

pre 3 godine

Uvek kupujem na svakih par meseci jer sam tako u mogucnosti. Eto sada sam kupio Samsung S20 Ultra. I to lepo preko firme... Ma divota!

rivaldo

pre 3 godine

Kupio sam P10 pre 2,5 godine. I dalje radi kao i prvog dana osim što je baterija malo oslabila. Zamena baterije je 3000... Trajaće bar još toliko.
(asd, 16. maj 2020 15:08)

A ja sam pazario Š20 i veoma sam zadovoljan, radi baš super. Baterija G6 i trajaće bar šest dana. E da kupio sam fon pre 12.godina. Jupi...

tutlo

pre 3 godine

Najvise volim svoj stari telefon,jezim se kad pomislim da moram novi kupiti i uciti dugmad,pa stisni ono,pa stisni ovo,pa ovo drugacije,pa ono drugacije,nema onog,pa nema onog,ludnica,a sa starim samo zvrc,ma mili mi se zivet,al sta ces,hoce da prodaju i sad moj stari da crkne,e docekace te !

Abrakadabra

pre 3 godine

Žena je koristila solidan Samsungov telefon, pune 4 godine...
Nedavno sam joj kupio nešto drugo, sa malo većim ekranom, za sledeće 4 godine.
Ja SAMO telefoniram, a za to mi je ODLIČNA moja stara Nokia 6288.
Onaj ko malo-malo kupuje nov telefon, samo se majmuniše, jer mu to SIGURNO nije potrebno...

rani

pre 3 godine

Kad crkne, razbije se ili ga izgubim. Upravo sam otisao pre dva dana da kupim novi, medjutim, ostao sam zatecen kada sam shvatio da ne postoje vise telefoni! Ono sto se nudi su tableti, a ja nemam nameru da se opterecujem sa nosenjem televizora sa sobom! Zamenicu bateriju na starom Iphonu SE i nosicu ga dok ne uvene!

Mika Hajneken

pre 3 godine

Svako novo ažuriranje unazađuje telefon tj usporava ga.Namerno to rade i sa aplikacijama,moraš da je ažuriraš jer imaš staru,a stara bila vrh al eto mora nova.

Legend

pre 3 godine

Svake 3-4 godine kupim flagship dok ne crkne uglavnom. 2010 sam kupio Nokiu N900,zatim par godina kasnije LG G3,nakon toga iPhone 7 i sada kad je on na samrti čekam da skroz dotraje i da pazarim ili Samsung s20 Ultra ili iPhone 12 ako sedmica dotraje do septembra/oktobra. U principu bude skupo,ali bar znaš da će trajati preko 3 godine što je ok.Nekome odgovara i jeftiniji telefon pa im isto traje preko 3 godine,ali za moj ukus mid-range telefon bi previše usporio nakon 3 godine i verovatno bih imao potrebu da ga zamenim pre isteka 3 godine.

Nebojša

pre 3 godine

Zanimljivo gotovo svi komentatori sem mislim jednog menjaju telefon na 3,4 neki tek posle 5 godina nekako mi teško da poverujem u to.

ANALiticar

pre 3 godine

Baterija mu drzi pola dan, ekran sav naprso, memorija mu prepunjena pa je spor, sve u svemu zadovoljan sam ne menjam ga bar jos 2g, da zaokruzim 5god

Marko G

pre 3 godine

Na svakih 5 godina. Trenutno imam 2. smartphone po redu (oba flagship, kupljeni nakon godinu dana od izlaska zbog nize cene). Jednostavno nema potrebe menjati pre jer je flagship u pitanju, radi isto kao i posle toliko godina samo sto je baterija losija. Ne vidim svrhu kupovati svake godine fon jer su promene minimalne a cena visoka. Bacanje para za mene

mišljene malog čoveka

pre 3 godine

Koristim 5 godina star iPhone. Bateriju mijenjam svake 2 godine. Prije iPhona sam koristio Blackberry telefon 6 godina.

EU Citizen

pre 3 godine

Ranije sam kupovao na manje od godinu dana, uvek najnovije Samsungove ili LG-ove fablete, tj. Note i V-modele, jer je tehnologija relativno brzo napredovala, pa me je vuklo, ali sad koristim 3-4 godina stare Androide, posledmje top modele premium brendova sa zamenljivom baterijom, i imam nekoliko novih i neotvorenih u rezervi, jer, pod jedan, ne želim da se odreknem prednosti zamenljive baterije koje su za mene ključne, sve dok punjenje baterije od nula do sto ne bude palo na najviše 15-20 minuta, a pod dva, ne samo da nekog stvarnog tehnološkog napretka nema, osim u kamerama koje mene vrlo malo zanimaju, već kako koja verzija Androida izađe, sve je grdnija i sve zatvorenija i teža za radikalnije modovanje i prilagođavanje mojim potrebama, a ne nudi baš ništa memi korisno, pa u suštini čekam prvi upotrebljivi mobilni Linux, koji će moći da se nabudži na neki relativno noviji hardver i da nativno tera većinu Android aplikacija sa nekim Java lejerom, da šutnem špijunski i komunjarski Android zauvek :)) Trula jabuka, naravno, nikad nije ni dolazila. u obzir :))

фабричка грешка

pre 3 godine

Купујем на две године, преко уговора и то за динар. Траје таман толико. Већ последњих пар месеци уговора буде мучење, ал сва срећа 3 месеца пре истека уговора може да се исти продужи и узме други телефон. За кеш никад купио нисам.

Amerikanac

pre 3 godine

Dok je iPhone bio 200$ kupovao sam ga na svake dve godine. Pre 4 godine sam ga kupio za 600$, a sad vise i ne kupujem. Telefoni su skup hobi, a i veliki kao TV pa mi ni ne trebaju. . .

466453

pre 3 godine

...SD835...SD855.. 865 preskačemo jer 5G mreza nije sveobuhvatna tako da sledeći SD875. Dakle, na 2 godine. Kad uzimate top of the Line ništa osetno nećete dobiti na godišnjem nivou.

458599

pre 3 godine

uvek uzimao neki srednji kvalitet. zbog posla mi treba jaca baterija ostalo me ne interesuje. medjutim za dve godine uvek zastari. sad sam uzeo ovu verziju lite flsgship telefona i za sad sam prezadovoljan. cilj je da odrsdi tri godine

sun1

pre 3 godine

Samo onda kad aktuelni telefon "ispusti dusu", odnosno vec ozbiljno trokira neko vreme i neupotrebljiv je. Kupujem retko, ali kvalitetno, 1 u 4-5 godina.

todos

pre 3 godine

Zavisi od ugovora da li je na dve ili tri godine. Ovaj zadnji je na tri godine. U ovoj trećoj godini popušta baterija dok je softver nešto striji android 8.0 radi perfektno bar za moje potrebe. Plaćanje računa, socijalne mreže, informacije, kupovina. Koristim i malo zahtevnije programe poput za obradu fotografija i slično. Sledeći bi želeo da ima opciju za 5g, mada nisam siguran da u narednom ugovoru mogu da koristim mogućnosti te mreže.

Aca

pre 3 godine

Pa ja menjam dok ne pocne da koci ili nemam dovoljno interne memorije za aplikacije.Sad imam Samsung j5 2017 kupio ga bas kad je izaso i evo za sad nemam potrebe da ga menjam jer sljaka super niti jednom nije zakocio ili ubagavao ali...moracu da ga menjam zbog njegove interne momorije koja je 16gb jer je skoro pun mozda 1.5gb slobodno jer zaboga facebook je skoro 1gb i messenger je veliki a i Viber preko 1.2gb,sadasnji smartfonovi su brzi ali te aplikacije koje pune memoriju su neumoljive.

Vladimir

pre 3 godine

Na dve do tri godine. Uvek kupujem dobre telefone, i nemam problem sa kvarovima, bilo koje vrste. U novembru 2018. sam kupio Huawei Mate 20. Telefon je fenomenalan. Poređujući ga sada sa nekim novijim, vidim da je još uvek odličan. Npr. : i dalje ima bolju rezoluciju od mnogih uređaja. Recimo Samsung 20 Ultra ima bolju bateriju, snima video u 8K rezoluciji, ali ima 128 GB memorije kao i moj telefon. Telefon koji ima mogućnost snimanja video sadržaja u 8K rezoluciji, ne može da ima istu količinu memorije kao i telefon koji snima u 4K rezoluciji. Kada pogledate takve detalje, shvatite da nema potrebe menjati telefon često. Isto tako, za očekivati je da se uskoro pojavi i 5G mreža, pa i zbog toga mislim da treba još malo sačekati. Naravno, tu je i cena. Ja sm Mate 20 platio oko 1000€,pa samim tim i očekujem da traje dugo i da nemam potrebu da ga menjam. Tu su i sami proizvođači koji svakih 6 medeci izbace vrhunski telefon sa malim i nebitnim razlikama, pa i oni utiču na tu odluku. Mislim da bih bio lud da sam kupio P30 Pro sa manjom rezolucijom, 5 meseci nakon što sam uzeo Mate 20.

C i n i k

pre 3 godine

Mislim da bih bio lud da sam kupio P30 Pro sa manjom rezolucijom, 5 meseci nakon što sam uzeo Mate 20.
(Vladimir, 17. maj 2020 17:18


Ne bih da pisem da si lud ali ako si stvarno platio 1000 e za telefon, onda..
Sta moze sve taj mobilni za 1000 e?
Misim el s njim moze se obavi poziv,da se cita net?

XXL

pre 3 godine

Koliko često? Čim uzmognem, a i kupim neki jeftin koji nit' se kvari nit' je nešto posebno al' vrši posao k'o ovaj pa kupujem na dve godine čim istekne rok za koji sam ugovorno vezan. I da rikne čovek da ga ne žali al' neće jeftino gov... ups ovaj govorim nije loš.

asd

pre 3 godine

Kupio sam P10 pre 2,5 godine. I dalje radi kao i prvog dana osim što je baterija malo oslabila. Zamena baterije je 3000... Trajaće bar još toliko.

Kiza

pre 3 godine

(Mika Hajneken, 16. maj 2020 15:08)

Samsung A7 se prelaskom na Android 10 drasticno ubrzao i sad radi ocekivano. Na Androidu 9 je bio kriminalno spor.

...

pre 3 godine

Pa kad crkne, preprosli mi je trajao 4 god 150 eura, prosli 3 god 170 eura i sad pola godina imam mi9t pro 310 eura, tako da 8 godina, potroseno 630 eura, nije lose ako mene pitate.

apk

pre 3 godine

Do sada sam imao 2 smartfone telefona, prvi je trajao 3 godine i tri meseca, drugi gura evo već 3,5 godina. Telefon ne držim pod staklenim zvonom, ispadao mi je bar desetak puta, ali svejedno nije u lošem stanju i ne planiram da ga menjam dok ne moram. Nažalost segment koji sam ja kupovao do sada je nestao prethodnih nekoliko godina (premium midrange), dakle segment odmah ispod najboljeg, sa malo lošijim komponentama za 350-500€. Mahom su ga pojeli jeftini kinezi, a ono što je ostalo je otišlo na 700-800€. Za naredni uređaj ću morati da razmislim šta ću...

sta god

pre 3 godine

Nekad sam menjao telefone od 200e na 2 godine. Ali sad se promenilo, sad je ok menjati i na 3-4 ako se ne trci da se ima najnovije i najbolje. Evo zena ima vec 3 i po godine xiaomi redmi 4 prime, 3/32, 4000mah baterija, radi kao prvog dana, sve i dalje leti na njemu, baterija drzi (njoj) 3 dana. Sad ce klinka da ga preuzme, a zeni cemo novi, samo zato sto klinki treba telefon.

U zadnje 2 godine su izasle ozbiljnije kamere i ekrani, ali ako vam to nije prioritet, ili gejming, ne vidim zasto bi se menjao cesce od 3-4 godine. Doduse, sad je tu i gcam pa ko moze da ga instalira, to prilicno podmladjuje telefon.

pun dzep

pre 3 godine

trenutno koitim max 3 od kad je izasao zadnje 2-2,5godine i dan danas odlican,baterija fenomenalna,kamera je dobra (nije naj bolja ali mi i ne treba) menjacu ga kad izadje max 4 i to je to..inace neki prosek je oko 1,5-2god a tako i vecini ne verujem u price 4-5god jer kad banem u kafic koji god na stolovima telefoni do 1 godine starosti..

genijalac

pre 3 godine

Svake godine nov model,prošle sam godine kupio Galaxy Note 10+ ,a ove čekam novi Galaxy Note 20 Ultra
(Dr Dre, 16. maj 2020 18:36)

volis da ti uzmu pare i gotovo

nnn

pre 3 godine

Dva su mi crkla posle tačno 18 mjeseci pa sam bio prinuđen da kupujem novi. Ova sto sad koristim vec ima dvije i po godine mislim da će odbaciti do tri bez kvarova i kočenja ali cu ga zameniti za nešto jače i biti opet miran bar 3 godine nadam se.

abrakadabra

pre 3 godine

Telefon na ugovor od dve godine i to midrange. Pre dve godine Xiaomi A2 a sada se razmišljam o Samsung A51 ili da sačekam Pixel 3a ako ne bude ovde mnogo više od 350usd najavljenih.

Posmatrac

pre 3 godine

Ja sam svoj poslednji mobilni kupio 2000 godine, Motorola d520 (mislim...). Bio dobar, zilav telefon. Od tada kad menjam uzimam od supruge. A ona novi. Bez sale, ozbiljno.

ja

pre 3 godine

Na 2 godine, koliko traje ugovor, pa nov krug sa novim telefonom. Trka čoveka sa tehnologijom je unapred izgubljena jer tehnologija napreduje brzinom koja se ne podudara sa čovečjim poimanjem protoka vremena, pa ćete, iako ste uzeli telefon poslednje generacije, za mesec-dva svejedno biti u zaostatku jer će neki novi uređaj preteći ovaj koji imate.
Svaki malo bolji telefon je dovoljno dobar za gotovo sve što je većini potrebno za posao, zabavu i komunikaciju, tako da rileks.
Osim ako su vam telefoni hobi i ljubav, u tom slučaju je i bacanje para u redu.

Pex

pre 3 godine

Uvek uzimam telefon Koji zaradim za kratko vreme.dakle,da u slucaju kradje,crkavanja ili kvara ne bi imao stres. Znaci nesto sto zaradim za Dan ili dva. Skoro Sam uzeo A1, oko 180 eur. Pre kad Sam narucivao od kineza, glavni faktor mi je uvek bila velicina baterije.

Powerslave

pre 3 godine

Imao sam Samsung D900 skoro punih 6 godina, nakon njega Samsung S2 preko nešto malo preko 4 godine i sad Huawei P10 koji je uveliko u trećoj godini korišćenja i nemam planove, a ni razloga, da ga menjam u skorije vreme.

C i n i k

pre 3 godine

Besmisleno je to vise sa telefonima,realno.
Jos sad prave modele da nmz da mu menjas bateriju a ona po pravilu radi oko 2,3 godine..pa moras, hteo ne hteo, da nabavis novi model,a ti novi modeli sve skuplji, pri tom nsta posebno nemaju sto nije imao i prethodni..zato je besmisleno placati velike pare za mobilni.
A jos besmislenije je kad citam da su neki ljudi i ostrasceni fanovi nekih modela/brendova..
To mi je tek neshvatljivo,razumeo bih kad bi oni dobijali neke pare za hvalisanje brenda kojeg su kupili ali posto nvrjm, ngo misim da to rade bzvz, onda su mi takvi likovi stvarno nejasni..

Peksy

pre 3 godine

2015 god uzeo Note4, jeste da sam ga platio oko 1200e, ali mi je bio potreban jaci tel zbog raznih stvari, ujedno i zbog snimanja treninga pravljenja taktike kojoj je doprinela i njegova olovka.. ali ipak ta cena u odnosu na kvalitet telefona je beznacajna, jer do sad ni jedan kvar niti bilo sta, radi kao prvog dana perfekt, zaista savrsen telefon na duze staze.. jeste para u startu puno, ali kad pogledate koliko se telefona menja svake god ili u svake 2 god, ovaj mi se takodje isplatio.. moje misljenje, ako mozes odvoj da uzmes kvalitet i onda to traje.. to je sve..

pooptroop

pre 3 godine

svaki telefon odaberem dobro, i sluzi me dok mu se nesto ne desi. I dalje imam note8 telefon zmaj. Sve sto mi treba i vise od toga

Aleksandar

pre 3 godine

Ja mislio da prodjem jeftino i kupio xiaomi za 200 evra nov,otisao mi displej posle nepune godine zamena 7000 bila.Nikad mi nije ispao niti upao u vodu a po kiši ga nisam koristio.Ne pljujem po brendu to je samo moje iskustvo.Možda sam mazohista ali opet planiram da uzmem xiaomi :)

Dejan Vu

pre 3 godine

Već 10 godina nisam kupio nov telefon. Uglavnom kupim 2-3 neispravna (po 200-500 dinara) i sastavim ispravne delove. Plus: i najbolji telefon me košta najviše 1000 dinara. Minus: imam mnogo i ispravnih i neispravnih. Investicija: nešto vremena, set malih torx odvijača (300 dinara) i jedna lupa (200 din).

PD

pre 3 godine

Menjam na svake 2 godine, kada istekne ugovor sa operaterom. Onda lepo na sajt, pa najbolje što može da se uzme za dinar, opciono uz neku sitnu doplatu.
Telefoni srednjeg ranga rapidno postaju sve bolji i bolji, i nema potrebe za jurenjem "poslednjeg krika" u segmentu flegšip modela.

Pera sto...

pre 3 godine

Godinama sam uzimao top end modele da bi sto duze trajali, a nisu... Razocaran u Lg, u samsung, u iphone... Poslednja dva telefona su me ispostovala znatno preko 2 godine, ali su bili underdog fora... Prvo one plus koji mi je trajao boga i oca, i jos je ziv, al' otisao u zasluzenu penziju kod babe da se uci na ta sokocala, i prosle godine uzeo Xiaomijev Pocophone F1, i bem mu! Nakon godinu dana isti kao prvi dan, nema laga, nema bagova, ma idi... Zver dan danas... Najbolje je da se uzme telefon od nepoznate firme koja se probija na trziste, oni mu tu tutnu sve naj naj i to trae...

nezainteresovan

pre 3 godine

Prvi mobilni sam kupio sredinom 1999. i to polovni Alcatel One Touch Lock (prodao posle godinu dana). Od tada do danas sam imao Siemens S25 (najdrazi, al crkao posle 2 god), Nokia 6210, Sony Ericsson P910i (5+ godina, jos ziv), Samsung Galaxy S2 (skoro 7 godina, jos ziv) i pre sest meseci kupio LG V40 sa koga saljem ovaj komentar. Nadam se da ce potrajati kao prethodni

Alex

pre 3 godine

Prvi koristim već 5- u godinu (pre dve godine zamenjena baterija) drugom istice ugovor u septembru, ali ga necu menjati - SIM only i još godinu dve.

Dusan

pre 3 godine

20 godina - 10 telefona. Dakle, na dve godine u proseku. Moram da naglasim da sam sve osim jednog, od mog prelaska na telefone sa ekranom osetljivim na dodir (2010.) morao da menjam zbog kvarova, tj. preskupih popravki.

trt

pre 3 godine

Telefoni se menjaju na 2 godine zbog ugovorene obaveze koja toliko traje, medjutim traju i vise nego duplo vremenski uz zamenu baterje. Deca dobiju stare telefone i koriste ih dok mi ne uzmemo nove. Cerka koristi LG k10 sa android 6 verzijom koji posle zamene baterje radi ko zmaj.

error404

pre 3 godine

Uvek kad izadje novi iphone, preko ugovora. Posto imam jedan ugovor za mene a drugi placam telefon ocu, onda mogu svake godine da uzmem nov telefon, a stari (koji je ipak predzadnja generacija) dam ocu ili majci, uzavisnost kome treba.

Ketsuno Ana

pre 3 godine

kad se pokvari. prosli mi trajao 4 godine, trenutni 2 i po. Nisam nesto lud za telefonima vise, bitno je da mogu da slusam muziku, da izguglam nesto, da mi pomaze pri prevodjenu, i za pozive/poruke.

Igor

pre 3 godine

Na tri godine,kako kad.Detaljno ispratim clanke o modelima koji su ispod premijum modela ali vise (ogoljena verzija top modela),manje me kostaju a dobijem ono sto trazim.Trenutni model Samsung A8 (2018). Do sada pouzdan kao tenk u svakom smislu.

Dušan Jovsnović

pre 3 godine

Na 3 godine. Imao sam y6 čudi me kako je 3 godine preživeo. Sad imam p smart z koristim iste aplikacije kao na prethodnom. Baterija novog telefona traje oko 6 sati

Predrag

pre 3 godine

Takobih prave, i zatrpavaju vas ažuriranjima operativnog sistema tako da se telefon napuni/prepuni taman otprilike posle 2 godine i onda, hteli - ne hteli, morate da kupite novi. Tu je takođe i ispadanje telefona i pucanje ekrana. A mislim da namerno ne prave neku diskretnu gumenu šaru na bočnim rubovima telefona kako bi ljudima često ispadali.

Brain

pre 3 godine

Kupio sam Samsung S2 koristio 3 godine, kupio Note4 koristio skoro 4 godine, tj dok nije izasao Note9 i toliko je dobar da ću verovatno preskočiti i ovogodišnji Note, neki ciklus od 3 godine je optimalan ako imate flagšip.

Blokić

pre 3 godine

Imao sam Note 2 koji je radio savrseno; promenio sam ga posle 7 godina zato što je usporio, i sad ga ćale koristi kome nije bitno da jse brzo otvaraju aplikacije.
Rešenje 90% problema čovečanstva je baš u ovakvim stvarima - smanjiti potrošnju i materijalizam.

Nena

pre 3 godine

Imam Microsoft Lumia 640 XL DS više od 4,5 godine. Koštao je 30.000 din. Radi još uvek dobro. Baterija jeste oslabila. Da nije prestala Microsoftova podrška ne bih razmišljala o kupovini novog telefona. Ne znam kakvi su android telefoni, ali meni je ovaj windows sasvim OK. Operativni sistem user friendly, bar za mene. Šteta što je Microsoft odustao od mobilnih telefona. Sad treba da razmišljam šta da kupim.