Petak, 13.05.2005.

08:31

Šta je prodao Bogoljub Karić

Predstavnici Telekoma "Austrija" i konzorcijuma privatnika u Beogradu su izjavili da su kupili udeo u "Mobtelu".

Izvor: B92

Šta je prodao Bogoljub Kariæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 18 godina

Mislim da Karić Brothers Bandu malčice gori pod nogama, pa k'o vele bolje da rasprodamo sve i da zbrišemo, ako slučajno ne uspemo da obezbedimo poslanički imunitet i kupimo još malo vremena.
A taman su se lepo ponameštali po Dedinju, decu iškolovali, glume džet set i sablažnjuju sirotinju.
Još će sad morati i neke strane jezike da uče, za to pusto inostranstvo...

zaboravljeni oktobar

pre 18 godina

Bre ljudi nema sanse da se nesto uradi ako nam nedodje Dana ili bilo ko ko bi imao hrabrosti da rasformira BIA-u da nemogu da se vise okupljaju na jednom mestu i kroje planove kako da osiguraju opljackano iz proslog vremena.Karici bi bili bespomocni da se rasformira stara policija, i ne samo oni vec bi sve funkcionisalo kako treba i bez straha bi mogli da zavrse sve sto treba.Ovako ...

Alban Berisha, peje

pre 18 godina

Braca Karic inace samo dobri sviraci, taj novac su jos 90 godina uzeli od vlade Kosova (oko 20 tadasnji milona), koij je od tadasnje federacije odvojen za povratak Srba na Kosovu(a koij nikad nisu imali iskrenu nameru da zive ne Kosvu), pa su posle time novcem financirani "Miting istine o Kosovu" a kasnije i ratovi.
Sto rece; nemoij da me pitas kako sam stvori prvi milon, a posle je sve legalno.

Komentator

pre 18 godina

Gde li su sada price, B. Karica o zelenoj salati i o rasprodaji svega sto vredi u Srbiji. Koliko se vidi on (ras)prodaje bas ono sto u ovoj zemlji najvise vredi - mobilnu salatu! No, s druge strane sve se to desava pored vlade u kojoj sede "najljuci neprijatelji" B. Karica - G17+!?! Nikda Karici nisu bili bogatiji nego danas kada tokovima novca u Srbiji 100 % upravljaju M. Labus i M. Dinkic! Mobtel vredi barem 500 - 600 mil. Evra, ako ne i vise, tako da onih 40 mil. Evra kojima je Djelic darovao B. Karica deluju kao baksis prema ovome sto su tom istom Karicu darovali Labus, Dinkic, Kostunica i slicni V. Ilici. Steta sto Srbija nema svog Putina, koji svoje karice, za sada ne salje u Sibir, ali iza gvozdenih resetaka salje ih ko od sale. Zato je Rusija poslednjih pola decenije dozivela ekonomski bum!

raspolozen_016

pre 18 godina

Zasto neko ne kaze jasno i glasno, srpskohrvatskim jezikom, da pravi vlasnik BK kompanije nije Bogoljub (sa ili bez brkova), vec UDBA !
Svaka vlast koja dirne u osinje gnezdo - dobice metak !
Neki meci su promasili, neki su, nazalost, pogodili.
Srbija treba hrabre ljude.P.S. Razmiliste malo: predajnici Mobtela su na vojnim objektima, 90% posla oko mobilne telefonije zavrsavaju bazne stanice Telekoma (fiksne, dakle u postama), a zajednicko ulaganje je i osmisljeno da se profit iznese u inostranstvo za legijaliste, i ostale ...

p

pre 18 godina

Pa problem je u tome sto je Karic pravio dvojne fakture za opremu koju je kupovao, gde su knjizene mnogo vece cene od stvarnih, tako da je zbog toga ispalo da mu i pripada toliko procenata. Cudi me da o tome niko o ne prica, kada je vec bilo govora pre par godina?

Ivan

pre 18 godina

Molio bi nadlezne sluzbe da sto pre obaveste voljenog nam premijera Kostunicu, da je Bogoljub Karic prodao svoj udeo u MOBTELu. Nemoj da nam ostane neobavesten. Sacuvaj Boze :)

goodman

pre 18 godina

Herr Shlaf je rekao:"Nisam razmišljao da bi Vlada mogla da odbije da nam proda svoj udeo u 'Mobtelu'. To je daleko od zdrave pameti jer je u interesu države, privrede i korisnika da se nađe rešenje ovog spora."
On jadan ni ne zna da su igraci u nasoj vladi i bez logike i bez osecanja interesa drzave, privrednika i korisnika svoje zemlje.

novak

pre 18 godina

Zivot ide dalje. Stvari koje se na vreme ne ustanove, to isto vreme pojede. Nego to je o proslosti.
A sada sadasnjost. Kako je moguce da ova drzava "negde" na "nekom mestu" u "nekom ministarstvu" nema "nekoga" ko je odgovoran da se bori za interese drzave i njenog novca i da mu je posao da se bavi odredjenim predvidjanjima i procenama o potezima koji mogu ugroziti drzavni interes od strane onoga sa kim je drzava u sporu. Sta ce nas sada skuplje izaci jedan sposoban covek i njegova plata ili prelazak nejasno zaradjenog novca u necije ruke, cime se ovaj novac i konacno odvaja od nasih proslosti, nasih ustedjevina, nasih patnji i stradananja. No mozda gresimo, mozda je to posteno zaradjen novac? E, ta dilema je najveci problem ove prodaje.

Carlo Gambino

pre 18 godina

E braca moja. Zalosno,takvih Karica ima ih puno i na Kosovo. Mi gradjani Kosova dobro znamo ko su oni,i kako su stvorili to bogatsvo,ali ne daj boze da otvaras usta i govoris nesto,jel ces na najkracem roku biti na naslovnim stranicama dnevnih novina.

Dejan

pre 18 godina

Kako moze bilo ko da kritikuje Karica sto prodaje ono sto msili da je njegovo!? Pa zadnjih 15 godina prako raznih domaci politicari non-stop prodaju tudje. Do pre neki dan su u skupstini cak mnogi poslanici zagovarali da ne treba da se vrati imovina gradjanima Srbije, sam da bi mogli da sto vise prodaju tudje i naravno uzimaju masne provizije (u Srbiji neneromalno velike). Pa sto je Karic onda problem ? Problem su kriminalizovane vlasti i polticari koji ne menjaju zakone i sistem.

Markoviceva

pre 18 godina

BK nije nista drugaciji od ostalih "biznismena" koji nikom ponikose posle pada Berlinskog Zida. Na sta lici Rusija u kojoj su "bizmismeni" bivsi politicari i direktori. Da li se iko pitao, kako je bilo moguce postati vlasnik drzavnog dela imovine preostale iz socijalistickog sistema u kome je postojalo samoupravljanje kao kod nas. Odjednom se pojavljuju tajkuni sa multimilionerskim bogatstvom. Odakle bre, narode? Ko je kome prodavao oruzje, svercovao benzin, muvao sa cigaretama? Odakle sva ova estradna cudovista? Iz cijih dzepova?

Marko

pre 18 godina

Kako se samo dezurni proleteri nerviraju.Daj samo 'leba i slanine pa da svi budemo isti, a onog koji ima malo vise njega cemo da mrzimo.Cudan je ovaj nas narod, vecito brine tudju brigu, ispravlja krive drine i patoloski je zavidan i ljubomoran na svakog ko nije prosek...

Idža

pre 18 godina

Porodici Karić treba sve konfiskovati osim odela i tamburica pa ako za 8 godina ostvari pola od svega šta poseduje vratiti mu sve.

Birjukov

pre 18 godina

Kao prvo; g-din austrijanac kaze da je ugovor poslovna tajna pa ne moze biti prezentiran javnosti. Iz same te tvrdnje se vidi da je doticni dunster kao i karici. Zasto? Pa zato sto cena i vrednost ugovora ni po jednom zakonodavstvu u svetu nije poslovna tajna pogotovu za poreske organe koji treba da obracunaju i naplate porez: zatim oditori treba da potvrde bilanse svih tih kompanija i opublikuju bilanse stanja i uspeha, finan. rezultat. Kao drugo cela kupovina je namestaljka iz prostog razloga, a to je sto BK-TRADE ne egzistira kao pravno lice pa Bogoljub Karici ne moze na arbitrazi da prezentira tzv. "pasivnu legitimaciju", sto znaci da nije ni strana u sporu pa sledstveno ceo MOBTEL ima jednog titulara i vlasnika - PTT Srbije. Na taj nacin on ostaje bez vlasnistva, a ostaje duzan drzavi 500-600 mil. koje je isisao za destak godina. Znaci potpisivanje ugovora Karicu je bilo nuzno da bi na bazi prostog ugovora stekao legitimitet na arbirazi sa jedne strane, a sa druge da bi dobio legitimnog zastitnika u licu jedne drzave clanice EU. Pitanje je kakvu ulogu su tu odigrale Ruske specijalne sluzbe ( citaj KGB) i ALFA grupa ostaje da vidimo. Zasto B. Karici i braca Daltoni jos ne nose bukagije? To je pitanje za Talicnog Toma ( citaj Kostunicu)

Dr. Ivan Mandic

pre 18 godina

Treba naglasiti pored svega ostalog sto je receno i to da je Karic svojim aktivnostima uticao na rezultat predsednickih izbora u Srbiji, jer je svojom kandidaturom na proslim predsednickim izborima preoteo jedan deo glasaca Kostunice i Nikolica, pa se na taj nacin nekima zamerio. Takodje treba skrenuti paznju srpskoj javnosti i politicarima da politicari Austrije za razliku od nasih rade u sluzbi austrijske privrede pa tako odmah po objavljivanju kupovine vrse tzv. diplomatsku ofanzivu. Siguran sam da su pre kupovine dobro proucili svu mogucu papirologiju, jer ne rade nista brzopleto. Odluke arbitraznog suda u Cirihu niko zakonski nije duzan da postuje, ali njegove odluke imaju veci znacaj od zakonskih, jer ukoliko se neko o njih oglusi, dospeva na "crnu listu" na kojoj su oni koji ne postuju poslovnu etiku.

g.m.

pre 18 godina

Zasto je i svojim privatizacijskim poslovima Srbija dezurni zabavljac Balkana, ali i Evrope? Mozda zato da ne bi nekom ozbiljnijem stranom ulagacu palo na pamet da ulozi kapital u Srbiju, jer, shodno adetu u tom vilajetu, sve moz' da bidne, al' ne mora da znaci.
(P.S. Vazno je da tudji mediji svoje slusaoce danas zabavljaju novim nastavkom srpske sapunice "Srpska posla". )

Stepa

pre 18 godina

Jedna od prvih stvari koje sam naucio kad sam stigao ovde, u Kanadu, je da ono sto se kod nas zove kradja ovde se zove dobar biznis a sve se to odnosi na velike korporacije i obicne ljude, potrosace. Ta austrisjska firma sigurno nije nista bolja od Karica, verovatno su jos gori, samo na globalnom nivou.

Hope TS

pre 18 godina

Valjda je sad svima jasno otkud onolika frka oko Karica koju su dizala gospoda iz G17PLUS. Doticni gospodin polako skida masku "uspesnog biznismena" i "patriote" i pokazuje svoje pravo lice!

Goran- Požega

pre 18 godina

Šta je gospodin Karić prodao? Da li je kupac obavešten da spor između "Mobtela"i PTT Srbije pred Međunarodnom arbitražnom u Cirihu oko udela vlasništva u tom operateru mobilne telefonije još uvek nije završen. Da li će "novi vlasnik" državi nadoknaditi novac koja je gospodin Karić ostao dužan?

Beka

pre 18 godina

Ova "prodaja" je posledica traljavog 5. oktobra.
Da su tad napunili zatvore, napunili bi i budzetske kase, i Srbija bi danas lakse disala.
Ovako ostaje nam da napisemo koji red komentara i olaksamo dusu.

Cyber Gauchos

pre 18 godina

Ja Dinkicu ne verujem nista, ali ne zbog toga sto mislim da je Karic 100% posteno za 10g stekao kapital od preko mil.$, vec zbog toga sto smatram da bespotrebno odugovlaci privatizaciju.
1)Ukoliko g17 ima dokaze o krivicnoj odgovornosti Karica, zasto ne pritisnu svoje koalicione partnere iz DSS da podnesu krivicne prijave protiv njega
2)Zasto im nimalo ne smeta eventualni ulazak DS u vladu, a poznato je da su za vreme vlade DS Karicu vracene pare od onog poreza na extraprofit - koji je bio marketinski trik g17, jer nije primenjivan prema svima po istim arsinima
3)Zasto do sada nisu dali licencu 3. mobilnom operateru i najvaznije zasto ne ukinu vec jednom monopol PTT-a u fixnoj telefoniji koji onemogucava dalji razvoj interneta u Srbiji.
Inace, zeleo bih da austrijski kapital dodje u Srbiju mnogo vise nego cesto sumnjivo i u rekordno kratkom roku stecen ruski kapital. Takodje bi podneo i krivicnu prijavu protiv Karica, jer pokusava da prikrije cenu po kojoj tvrdi da je prodao "BK grupu" pa u skladu sa tim postoje indicije da zeli da izbegne placanje poreza.

Snezana

pre 18 godina

Da li ce neko stati na put ovim Karicima? Jedinu sansu jos vidim u Labusu i Dinkicu. Ovi muzikanti se ponasaju kao da jos uvek pevaju po vasarima, svadbama. Pa i tamo postoje neka pravila i red! Ja razumem da su zlatna vremena Milosevica i Karica prosla i da se g. Karic "muci" da "teskom mukom" steceni kapital sacuva ili rasproda, ali zato molim ministra finansija i direktora Poreske uprave pomognu coveku i prekrate mu "mucenje".

Jovica

pre 18 godina

... Karic je uradio sto bi uradio svaki biznismen. Ako nesto nije u redu postoje MEDJUNARODNI sudovi ... njima se valjda veruje? U svakom slucaju ne jediti se. ...

Goran

pre 18 godina

... Covek je prodao ono sto je njegovo, izvanredan poslovni potez koji ce mu doneti novac i mnoge brige preusmeriti na srbijansku vladu pa neka se oni sada zanimaju.

Milutin

pre 18 godina

Kariću dosta je bilo. Najveći tajkuni i muljatori prodaju priču o poštenju. Krajnje je vreme da se utvrdi pravo stanje stvari oko vlasništva u MOBTELU. A gos. Karić može da radi šta mu volja, samo ga molim da ne pominje Srbiju, krađu, poštenje jer, nadam se, bar većina ljudi u ovoj zemlji nema kolektivnu amneziju.

Koka

pre 18 godina

Da li je zbog prodaje kompanije Bogojlub Karic pootpustao radnike koji su godinama radili kod njega, bez godisnjih odmora i uplacenog radnog stazaa, medju kojima je i moj sin koji za 5.5 godina rada kod njeg imao samo dve nedelje odmora i sest meseci staza.

Mozgovic

pre 18 godina

Zasto se cela Srbija okomila na Karice? I nije se okomila na Drakulica, Miskovica, Labusa, Dinkica, Kostica, Ceptera, Hamovica, Lazarevica, Beko i drugih tajkuna. Zar nisu mnogi od njih iskoristili svoje pozicije na bogacenju. Neko pravio para u Srbiji, za uzvrat drugi na Srbiji iz fotelja u inostranstvu?

G-Can

pre 18 godina

Lepo se obogatio od "zajma za Srbiju" i sada mu je svejedno da li ce ga neko tretirati u buducnosti kao poslovnog coveka na ovim prostorima ili ne.

Becca

pre 18 godina

... Covek koji se obogatio preko grbace ovog naroda, potkradao nas konstantno kroz svoju mrezu, sad se bavi politikom za dobro Srpskog naroda!!! Bogoljube, nemoj da cinis vise nista dobro za nas, dosta nam je! Vrati se tamburi mada bih ja najsrecnija bila da ga vidim iza resetaka i da mu se konfiskuje sva imovina. Ovo sa Mobtelom je sramota, ali sami smo za to krivi. Dok ima ovaca imace ko i da ih sisa!

Djuk

pre 18 godina

Pa naravno da je frka. Setio se Bogi one Sojiceve "Drugovi, dolazi vreme corke!" pa nalazi fazone da se izvuce ... Onaj put Rusi, sada Austrijanci...Ko je bre lud da kupuje nesto gde uopste nisu rascisceni odnosi, pre ce biti da je Bogi Austrijancima dao to sto ima (ako nesto uopste ima?) za dzabe, pa ako izvuku nesto, Ok, bice nesto i za njega, ako ne, nista... Nije lose ni da se skloni malo u zavetrinu, kad pocinje da duva. Pustite to sto su Austrijanci kupovali u Bugarskoj, i paralele - u pravnom pogledu, Bugarska je daleko sredjenija zemlja od Srbije (2007. ulaze u EU), i tamo sigurno nije bila ovakva mutljavina da covek koji ne barata svim padezima dobija ekskluzivno pravo da gradi prvu mrezu mobilne telefonije u zemlji?! Arbitraza u Cirihu nije zavrsena, i kao sto je Dinkic rekao, pitanje je koliko BK Trejd uopste ima vlasnickog udela u Mobtelu. Svi se nesto frljaju procentima, ima ovoliko, ima onoliko, ko da se deca igraju zrnima pasulja pa sad znas, nema veze za 10-20 procenata gore-dole...Znajuci na koji banditski nacin je funkcionisala privreda za vreme onog zlotvora, ne bi me iznenadilo uopste da je Bogijev udeo u Mobtelu ravan NULI, i da je on bio samo "protocni bojler" za isisavanje drzavnih para iz drzavne kompanije i finansiranje perspektivnih plavokosih vozaca auto-trka. Pored toga, drzavi nisu isplacivane dividende jos od vremena osnivanja Mobtela (naravno, bratski su delili to Bogi i veliki tata, trenutno na malo duzem sluzbenom putu u Hagu), to je ogroman novac i ko zna sta ce sve isplivati, kada dodje konobar, povuce crtu i podnese racun. Moze da bude i po onoj "jurili lisicu, isterali vuka", mozda treba Bogi i da vrati neku kintu... Ali dobro, sad ce Bogi da prione na salatu, pa ce biti novca.

Buum

pre 18 godina

Karića pod hitno treba uhapsiti! Mnogo se taj razgoropadio, a plus ima i političke ambicije. Mislim da je sad idealan momenat za to jer bi svim političkim akterima to odgovaralo, čak i SPS-u i radikalima!

Požežanka

pre 18 godina

Gospodine Kariću, kako si sve to stekao? Dosta nam je svih vaših trikova, divlje ekonomije i otimanja. Ne potcenjujte više inteligenciju ovom narodu i prestanite da nam bacate "zelenu salatu" u oči.

darth vader

pre 18 godina

Karici su vec 6-og Oktobra 2000. trebali da zaglave zatvor, kao i mnogi drugi. Zasto nisu, to je pravo pitanje. A posto vec nisu, rade ono sto su radili i pre, verovatno pod necijim pokroviteljstvom. Sve sto su stekli oteli su od gradjana Srbije; Svaka vlada koja ih ne uhapsi saucesnik je u tome.

Milja

pre 18 godina

To je bajata vest. Nije on ništa prodao Austrijancima, nego Francuzima. Da li bi vas začudilo da za koju nedelju čujete ovu vest? Me ne. Karići su kao ekstra biznismeni, skroz profi i sve to, a svaki čas prodaju Mobtel nekom drugom. Ukoliko se ne varam, pre ikakve prodaje bi trebalo da se završi međunarodna arbitraža o vlasništvu.
Sve je kao u meksičkoj seriji, ako ne gledaš neko vreme, ništa ti nije jasno, ali u globalu radi se o običnoj gluposti. Valjda su zato i snimali "Jelenu", da nam pokažu da je i kod nas veoma lako izgubiti vezu sa razumom.
Da li će sada "Nacional" i "Glas" o ovome da pišu kao o diliu veka, ili će se setiti da spomenu da je nemoguće da jedan čovek istu firmu prodaje svaki drugi dan?

Slavica iz Požege

pre 18 godina

Prodaje nešto što nije njegovo. Pa valda svi znamo da se još vodi spor pred međunarodnom arbitražom oko visine udela BK i države.Vidi se da je u panici. Do kada će nas gospodin Karić ubedjivati da su osnovni postulati moderne ekonomije načela "Divljeg Zapada", a da je najbolja država ona koja se može najlakše pokrasti.

Constantin1814

pre 18 godina

Bre, sta se sve radi u ovoj zemlji...!?! Pa je l` ima nekog normalnog u ovoj drzavi? Nijedna prodaja ne moze da prodje bez silnih mutljavina, setimo se "knjaz milosa" i Vlade Divca! Sta sad oce drzava? Mito?! BK postoji preko 10 godina i jos uvek se ne zna cija je?? Zar je Karic sve vreme bio kriminalac? Kostunice, deder reci jesi li ti to do sada znao i odobravao ( posto nisi zabranio! ) ili nisi ni sada bio obavesten? Brukamo se pred svetom, a onaj ko bi i ulozio neku paru ovde, bezi glavom bez obzira kada procita dnevne novine. Treba drzava da napravi sluzbu za borbu protiv bruke i blacenje imidza Srbije!!! I da je opremi izvesnom sportskom opremom koju bi izdasno koristila u radu.

Parizlija

pre 18 godina

Pa da'l je moguce da ni ministar privrede/industrije ni, sto je jos gore, Poreska kontrola, do sada nisu napravili tacan organigram Grupe Karic da se vidi i zna ko je cega vlasnik ?!
Jer, kad god Karici najave da nesto prodaju, Mobtel na pr., niko ne zna ko je pravi vlasnik!!!

Milutin Mladjenovic-terazije

pre 18 godina

Nema u Srbiji politicara, novinara, obicnog gradjanina, koji nije upucen u slucaj Mobtel, i nema toga koji o toj kompaniji nema svoje misljenje. Galama,napadi, tracevi, i sve konstrukcije oko te komanije imaju tu jacinu i motiv, samo zato sto je njen vecinski vlasnik i osnivac privatna kompanija, a to u Srbiji je greh jos od 41 godine do dana danasnjeg. Razlog tome je, sto na vlasti imamo u nasem administrativnom koridoru od Subotice do Bujanovca, vlast koja vlada kao treca generacija komunista, a to su, deca i unuci vlastodrzaca posle drugog svetskog rata…. ... ..... .....

Sale

pre 18 godina

Samo da podsetim da je Karic zbog svojih veza sa Milosevicem bio jedini u Srbiji koji je imao ekskluzivno pravo na uvodjenje interneta (zapravo prevodjenjem optickog kabla koji je preusmeren iz Budimpeste ka jugu). Ovaj profiter i spekulant je ocigledno procenio da je vreme da se oslobodi nekoliko svojih kompanija koje su pod sumnjivim okolnostima stvorene te da sa stecenim novcem pocne da investira u njegovu sledecu fazu: osvajanje politicke moci u Srbiji. Da li ce se neko naci ko ce ga u tome spreciti?

Milica

pre 18 godina

Pa ima li kraja propasti Srbije? Da li je moguce da ne postoji NIKO ko se moze odupreti trash politicaru i milosevicevom podrepasu? Pa da li ce svi gradjani Srbije mirno posmatrati ovu lopovsku prodaju? A nakon toga poneki primati pare iz Karicevih fondacija i ici u crkve koje taj klan donira? Ovo ni u Holivudu nema. Stvarnost u Srbiji nadmasuje matrix.

Sasa

pre 18 godina

Jos jedan simpatican dil sa djavolom i stvarno tesko da nas ista moze sokirati jer smo vec 15 godina pod halucinacijama. Kako rece Servantes - na ludom temelju nikada nije sagradjena pametna kuca. Mobtel je monumentalni spomenik narodne gluposti. Nasa egzoticna drustveno -politicka kultura prelazi preko svega pa se cak i na izborima nagradjuje onaj koji nas godinama pljacka! Karic (covek renesansne sirine) se jos hvali stvarima koje bi bilo sramota govoriti u cetiri zida, jer zna da mu javno mnenje u ovoj zemlji nece nista zameriti, a od nasih iskompleksiranih klerikalnih politicara sigurno ne mora da strahuje. Samo moze biti interesantno da po intenzitetu njihovih (ne)reakcija vidimo kome od njih sve ovo odgovara. Univerzalna irska poslovica lepo kaze:"Kada se nadjes u rupi - prestani da kopas dalje". Wake up.

Mashinovodja

pre 18 godina

Ne znam da li je "panika" baš prava reč, ali frka svakako jeste. Izgleda da je Bogi procenio da stvar sa Rujama nije dovoljno sigurna, jer ruski investitori su svuda u svetu vrlo sumnjivi i često nepoželjni...
Austrijanci su nešto sasvim drugo. Iza njih stoji EU, mada nemam nikakvih iluzija o tome da se i tamo ama baš sve pošteno radi. Sumnjiva je svaka organizacija koja bi da kupi Mobtel a telekomunikacije joj nisu glavna delatnost. Za sve ostale velika je verovatnoća da je u pitanju špekulacija i muljavina. Mobtel neće kupiti niko ko namerava da posluje normalno i po propisima, kao što niko takav neće hteti da uopšte ima posla s Karićima. Suviše su na lošem glasu. To ne znaju samo jadnici koji se oduševljavaju kad Bogi maše glavicom salate ili zvecka zarđalim katancem, ali to je neka druga priča.

posmatrac

pre 18 godina

Spomenuh pre neki dan mk secerane i bih u pravu. Iste operacije vrse B.Karic i M.Kostic tj. izvacenje koristi od aranzmana sa drzavom (DB). U toku je operacija ZAVETRINA.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Niti gospodin Karić može da proda nešto što nije njegovo, kao što ni Austrijanci nisu toliko naivni da plaćaju nešto što ne mogu da poseduju. Ovo je tipična "naša" priča. O karakteru i još ponečem. O zavisti i o velikoj želji da se dodatno sekiramo i brinemo tudju brigu. Ne zbog bede u kojoj smo se MI našli, već zbog Karićevog bogatstva. Nekako su nam, opet, da kažem "naši", Karići, Miškovići i ostali najsumnjiviji. Svi ostali tajkuni iz okolnih, naročito, "bratskih" republika, koji investiraju, kupuju i prodaju po Srbiji, su pošteni i novac su zaradili svojim znanjem i iskustvom. Karići su valjda, jedini, sumnjivi jer ne verujemo u sebe. Gde bi naš čovek mogao da se svojom preduzimljivošću obogati. Pa zar nije naša svakodnevna uzrečica: "on je pošten, siroma, nema nigde ništa". Prema tome ova vest ima sasvim drugu ulogu. Da se podsetimo one koju smo najviše voleli i pevali a koju nikako da zaboravimo, "Budi se Istok i Zapad...". Neka se braća Karić pripreme i neka kupe dosta maramica. Trebaće im.

Ike

pre 18 godina

Taj austrijanac je stari mesetar koji kupuje kad niko nece (ne sme?) a prodaje za duplo vece pare. Da li ova drzava ima toliko mozga da dozvoli da drugi duplo zaradjuju a da ona stoji sa strane.
Ili je tu Karicev pulen, Velja Ilic, spreman za vecu igru. Nije ga dzabe podrzavao i pevao hvalospeve na BKTV.
Prodace to Karic, Velja ce da uzme proviziju, Martin ce to kasnije kroz dve godine da proda nekome uz duplu zaradu i svi mirni.
Tako se stvari rade u ovoj zemlji.

Neka

pre 18 godina

Tuga, čemer i jad.
Muzikanti i konobari iz Peci ako se ne varam, preleću i to čak i drsko.
Najpre rusi-Alfa sada su konstatovali da je sigurnije pod okriljem zemalja EU....
Sramota za Srbiju što uopšte ne kontroliše potpisane ugovore društvenih, javnih preduzeća čije su vrednosti značajnije od određene definisane.
Te "face" od direktora svih preduzeća, instituta, domova zdravlja, škola krčme tu imovine kao "alajbegovu slamu".
Predlažem da se svaki potpisan ugovor čija je vrednost iznad određene ispituje kao što to ispituju u Skupštini grada javni pravobranioci, u republici takođe republički pravobranioci.
Ti ugovori su osnova unutrašnjeg duga zemlje.

poznavalac

pre 18 godina

Problem je sto ova zemlja ne zeli, nece, ne moze, ili sta vec, da, poput Putina i Rusije, uhapsi doticnog gosn. Karica zbog utaje poreza, zbog naduvavanja pocetnog kapitala, zbog pranja novca, zbog neisplacivanja zarada PTT-u, zbog otimanja bellpageta uz podrsku Slobine milicije od onog kanadskog taksiste. Pa onda polagano, iz zatvora, neka se dogorvore sa gosn. Karicem koliko je ciji deo. A doticna grupacija koja zeli da kupi mobtel kao sto je kupila mibitel u Bugarskoj pa da ga "zavali" po duploj ceni govori samo o stepenu cuvenog postenja kojim smo se i mi otrovali sa zapada, cak su tu i bivsi kancelari i slicno. DA smo postali kanta za bogacenje belosvetskih i nasih prevaranata, nije da nismo. DA Karic negde zuri, ne da zuri nego ni plate ne isplacuje nikom. Izgleda da je svestan da, cim u drzavu dodju neki normalni i posteni ljudi, njemu preti ono sto se desilo i onom ruskom tajkunu sto ga Putin drzi u kavezu sada, a vrteo je milijarde dolara pre toga. Premda nisma rusofil, taj metod bi preuzeo od njih, bez razmisljanja.

Beogradjanin

pre 18 godina

Pa naravno da je u frci i panici jer prodaje ono sto i nije njegovo....mislim zaista mi nije jasno na koju foru Karic moze da ima preko 40 % drzavne svojine(pt)...na koji trik je to on stekao...mislim svima je jasno da je trik, a tih 40 i nesto procenata sto se spominje da je njegovo izgleda u krajnju ruku smesno ...izgleda da mu je frka od arbitraze u Cirihu pa sto bre to bolje da se utopi sto se utopiti moze...

zagi

pre 18 godina

Igraju se deca monopola :).Samo nadam se da ce mu kockice pre ili kasnije pokazati put u zatvor.
p.s.Naravno Bogoljub ima karticu za oslobadjanje, ali nece ni to doveka trajati.

Dusan

pre 18 godina

Pokusaj prodaje Austriskim investitorima je samo pokusaj Karica da se izvrsi jos jaci presing na sud u Cirihu da odrade za Karica i Austriske spekulante!!!

SUBOTICA

pre 18 godina

Gospodine Kariću ne možete da prodate nešto što nije Vaše. To je moglo u Slobino vreme, a ta vremena su prošla. Verujem da je u panici, a ko i ne bi bio kada je sav stečini kapital stekao mutnim radnjama, uzimanjem od nas naroda. Bogoljube... od poštenja nemaš ni slovo "P".

Dejan

pre 18 godina

Nacionalizujte Mobtel i BK trejdu isplatite njegove uloge sa kamatom od 20%. Mobtelove kartice prodaje firma Simit koja je 100% vlasnistvu Karica, ko da to ne moze Mobtel sam da radi. Mobtel je verovatno najveca kradja u Srbiji ikada i najbolje to resiti radikalno, nacionalizacijom. Drugacije cete bezuspesno pokusavati da dokazete ocigledno, da je kradje bilo. Ako nacionalizujete onda prebacujete loptu na teren BK trejda koji onda treba da dokazuje da nije krao, sto nece uspeti. Mobtel je gubitas, pazi molim te kako to? Pa odakle onda Karicima onolike pare? Karica jos i razumem, bori se da otme sto vise za sebe, ali ne razumem njegove glasace, sta oni imaju u glavi?!

zagi

pre 18 godina

Igraju se deca monopola :).Samo nadam se da ce mu kockice pre ili kasnije pokazati put u zatvor.
p.s.Naravno Bogoljub ima karticu za oslobadjanje, ali nece ni to doveka trajati.

SUBOTICA

pre 18 godina

Gospodine Kariću ne možete da prodate nešto što nije Vaše. To je moglo u Slobino vreme, a ta vremena su prošla. Verujem da je u panici, a ko i ne bi bio kada je sav stečini kapital stekao mutnim radnjama, uzimanjem od nas naroda. Bogoljube... od poštenja nemaš ni slovo "P".

Dusan

pre 18 godina

Pokusaj prodaje Austriskim investitorima je samo pokusaj Karica da se izvrsi jos jaci presing na sud u Cirihu da odrade za Karica i Austriske spekulante!!!

Dejan

pre 18 godina

Nacionalizujte Mobtel i BK trejdu isplatite njegove uloge sa kamatom od 20%. Mobtelove kartice prodaje firma Simit koja je 100% vlasnistvu Karica, ko da to ne moze Mobtel sam da radi. Mobtel je verovatno najveca kradja u Srbiji ikada i najbolje to resiti radikalno, nacionalizacijom. Drugacije cete bezuspesno pokusavati da dokazete ocigledno, da je kradje bilo. Ako nacionalizujete onda prebacujete loptu na teren BK trejda koji onda treba da dokazuje da nije krao, sto nece uspeti. Mobtel je gubitas, pazi molim te kako to? Pa odakle onda Karicima onolike pare? Karica jos i razumem, bori se da otme sto vise za sebe, ali ne razumem njegove glasace, sta oni imaju u glavi?!

Beogradjanin

pre 18 godina

Pa naravno da je u frci i panici jer prodaje ono sto i nije njegovo....mislim zaista mi nije jasno na koju foru Karic moze da ima preko 40 % drzavne svojine(pt)...na koji trik je to on stekao...mislim svima je jasno da je trik, a tih 40 i nesto procenata sto se spominje da je njegovo izgleda u krajnju ruku smesno ...izgleda da mu je frka od arbitraze u Cirihu pa sto bre to bolje da se utopi sto se utopiti moze...

Neka

pre 18 godina

Tuga, čemer i jad.
Muzikanti i konobari iz Peci ako se ne varam, preleću i to čak i drsko.
Najpre rusi-Alfa sada su konstatovali da je sigurnije pod okriljem zemalja EU....
Sramota za Srbiju što uopšte ne kontroliše potpisane ugovore društvenih, javnih preduzeća čije su vrednosti značajnije od određene definisane.
Te "face" od direktora svih preduzeća, instituta, domova zdravlja, škola krčme tu imovine kao "alajbegovu slamu".
Predlažem da se svaki potpisan ugovor čija je vrednost iznad određene ispituje kao što to ispituju u Skupštini grada javni pravobranioci, u republici takođe republički pravobranioci.
Ti ugovori su osnova unutrašnjeg duga zemlje.

poznavalac

pre 18 godina

Problem je sto ova zemlja ne zeli, nece, ne moze, ili sta vec, da, poput Putina i Rusije, uhapsi doticnog gosn. Karica zbog utaje poreza, zbog naduvavanja pocetnog kapitala, zbog pranja novca, zbog neisplacivanja zarada PTT-u, zbog otimanja bellpageta uz podrsku Slobine milicije od onog kanadskog taksiste. Pa onda polagano, iz zatvora, neka se dogorvore sa gosn. Karicem koliko je ciji deo. A doticna grupacija koja zeli da kupi mobtel kao sto je kupila mibitel u Bugarskoj pa da ga "zavali" po duploj ceni govori samo o stepenu cuvenog postenja kojim smo se i mi otrovali sa zapada, cak su tu i bivsi kancelari i slicno. DA smo postali kanta za bogacenje belosvetskih i nasih prevaranata, nije da nismo. DA Karic negde zuri, ne da zuri nego ni plate ne isplacuje nikom. Izgleda da je svestan da, cim u drzavu dodju neki normalni i posteni ljudi, njemu preti ono sto se desilo i onom ruskom tajkunu sto ga Putin drzi u kavezu sada, a vrteo je milijarde dolara pre toga. Premda nisma rusofil, taj metod bi preuzeo od njih, bez razmisljanja.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Niti gospodin Karić može da proda nešto što nije njegovo, kao što ni Austrijanci nisu toliko naivni da plaćaju nešto što ne mogu da poseduju. Ovo je tipična "naša" priča. O karakteru i još ponečem. O zavisti i o velikoj želji da se dodatno sekiramo i brinemo tudju brigu. Ne zbog bede u kojoj smo se MI našli, već zbog Karićevog bogatstva. Nekako su nam, opet, da kažem "naši", Karići, Miškovići i ostali najsumnjiviji. Svi ostali tajkuni iz okolnih, naročito, "bratskih" republika, koji investiraju, kupuju i prodaju po Srbiji, su pošteni i novac su zaradili svojim znanjem i iskustvom. Karići su valjda, jedini, sumnjivi jer ne verujemo u sebe. Gde bi naš čovek mogao da se svojom preduzimljivošću obogati. Pa zar nije naša svakodnevna uzrečica: "on je pošten, siroma, nema nigde ništa". Prema tome ova vest ima sasvim drugu ulogu. Da se podsetimo one koju smo najviše voleli i pevali a koju nikako da zaboravimo, "Budi se Istok i Zapad...". Neka se braća Karić pripreme i neka kupe dosta maramica. Trebaće im.

Ike

pre 18 godina

Taj austrijanac je stari mesetar koji kupuje kad niko nece (ne sme?) a prodaje za duplo vece pare. Da li ova drzava ima toliko mozga da dozvoli da drugi duplo zaradjuju a da ona stoji sa strane.
Ili je tu Karicev pulen, Velja Ilic, spreman za vecu igru. Nije ga dzabe podrzavao i pevao hvalospeve na BKTV.
Prodace to Karic, Velja ce da uzme proviziju, Martin ce to kasnije kroz dve godine da proda nekome uz duplu zaradu i svi mirni.
Tako se stvari rade u ovoj zemlji.

Sasa

pre 18 godina

Jos jedan simpatican dil sa djavolom i stvarno tesko da nas ista moze sokirati jer smo vec 15 godina pod halucinacijama. Kako rece Servantes - na ludom temelju nikada nije sagradjena pametna kuca. Mobtel je monumentalni spomenik narodne gluposti. Nasa egzoticna drustveno -politicka kultura prelazi preko svega pa se cak i na izborima nagradjuje onaj koji nas godinama pljacka! Karic (covek renesansne sirine) se jos hvali stvarima koje bi bilo sramota govoriti u cetiri zida, jer zna da mu javno mnenje u ovoj zemlji nece nista zameriti, a od nasih iskompleksiranih klerikalnih politicara sigurno ne mora da strahuje. Samo moze biti interesantno da po intenzitetu njihovih (ne)reakcija vidimo kome od njih sve ovo odgovara. Univerzalna irska poslovica lepo kaze:"Kada se nadjes u rupi - prestani da kopas dalje". Wake up.

Mashinovodja

pre 18 godina

Ne znam da li je "panika" baš prava reč, ali frka svakako jeste. Izgleda da je Bogi procenio da stvar sa Rujama nije dovoljno sigurna, jer ruski investitori su svuda u svetu vrlo sumnjivi i često nepoželjni...
Austrijanci su nešto sasvim drugo. Iza njih stoji EU, mada nemam nikakvih iluzija o tome da se i tamo ama baš sve pošteno radi. Sumnjiva je svaka organizacija koja bi da kupi Mobtel a telekomunikacije joj nisu glavna delatnost. Za sve ostale velika je verovatnoća da je u pitanju špekulacija i muljavina. Mobtel neće kupiti niko ko namerava da posluje normalno i po propisima, kao što niko takav neće hteti da uopšte ima posla s Karićima. Suviše su na lošem glasu. To ne znaju samo jadnici koji se oduševljavaju kad Bogi maše glavicom salate ili zvecka zarđalim katancem, ali to je neka druga priča.

posmatrac

pre 18 godina

Spomenuh pre neki dan mk secerane i bih u pravu. Iste operacije vrse B.Karic i M.Kostic tj. izvacenje koristi od aranzmana sa drzavom (DB). U toku je operacija ZAVETRINA.

Parizlija

pre 18 godina

Pa da'l je moguce da ni ministar privrede/industrije ni, sto je jos gore, Poreska kontrola, do sada nisu napravili tacan organigram Grupe Karic da se vidi i zna ko je cega vlasnik ?!
Jer, kad god Karici najave da nesto prodaju, Mobtel na pr., niko ne zna ko je pravi vlasnik!!!

Milica

pre 18 godina

Pa ima li kraja propasti Srbije? Da li je moguce da ne postoji NIKO ko se moze odupreti trash politicaru i milosevicevom podrepasu? Pa da li ce svi gradjani Srbije mirno posmatrati ovu lopovsku prodaju? A nakon toga poneki primati pare iz Karicevih fondacija i ici u crkve koje taj klan donira? Ovo ni u Holivudu nema. Stvarnost u Srbiji nadmasuje matrix.

Milutin Mladjenovic-terazije

pre 18 godina

Nema u Srbiji politicara, novinara, obicnog gradjanina, koji nije upucen u slucaj Mobtel, i nema toga koji o toj kompaniji nema svoje misljenje. Galama,napadi, tracevi, i sve konstrukcije oko te komanije imaju tu jacinu i motiv, samo zato sto je njen vecinski vlasnik i osnivac privatna kompanija, a to u Srbiji je greh jos od 41 godine do dana danasnjeg. Razlog tome je, sto na vlasti imamo u nasem administrativnom koridoru od Subotice do Bujanovca, vlast koja vlada kao treca generacija komunista, a to su, deca i unuci vlastodrzaca posle drugog svetskog rata…. ... ..... .....

Sale

pre 18 godina

Samo da podsetim da je Karic zbog svojih veza sa Milosevicem bio jedini u Srbiji koji je imao ekskluzivno pravo na uvodjenje interneta (zapravo prevodjenjem optickog kabla koji je preusmeren iz Budimpeste ka jugu). Ovaj profiter i spekulant je ocigledno procenio da je vreme da se oslobodi nekoliko svojih kompanija koje su pod sumnjivim okolnostima stvorene te da sa stecenim novcem pocne da investira u njegovu sledecu fazu: osvajanje politicke moci u Srbiji. Da li ce se neko naci ko ce ga u tome spreciti?

darth vader

pre 18 godina

Karici su vec 6-og Oktobra 2000. trebali da zaglave zatvor, kao i mnogi drugi. Zasto nisu, to je pravo pitanje. A posto vec nisu, rade ono sto su radili i pre, verovatno pod necijim pokroviteljstvom. Sve sto su stekli oteli su od gradjana Srbije; Svaka vlada koja ih ne uhapsi saucesnik je u tome.

Milja

pre 18 godina

To je bajata vest. Nije on ništa prodao Austrijancima, nego Francuzima. Da li bi vas začudilo da za koju nedelju čujete ovu vest? Me ne. Karići su kao ekstra biznismeni, skroz profi i sve to, a svaki čas prodaju Mobtel nekom drugom. Ukoliko se ne varam, pre ikakve prodaje bi trebalo da se završi međunarodna arbitraža o vlasništvu.
Sve je kao u meksičkoj seriji, ako ne gledaš neko vreme, ništa ti nije jasno, ali u globalu radi se o običnoj gluposti. Valjda su zato i snimali "Jelenu", da nam pokažu da je i kod nas veoma lako izgubiti vezu sa razumom.
Da li će sada "Nacional" i "Glas" o ovome da pišu kao o diliu veka, ili će se setiti da spomenu da je nemoguće da jedan čovek istu firmu prodaje svaki drugi dan?

Constantin1814

pre 18 godina

Bre, sta se sve radi u ovoj zemlji...!?! Pa je l` ima nekog normalnog u ovoj drzavi? Nijedna prodaja ne moze da prodje bez silnih mutljavina, setimo se "knjaz milosa" i Vlade Divca! Sta sad oce drzava? Mito?! BK postoji preko 10 godina i jos uvek se ne zna cija je?? Zar je Karic sve vreme bio kriminalac? Kostunice, deder reci jesi li ti to do sada znao i odobravao ( posto nisi zabranio! ) ili nisi ni sada bio obavesten? Brukamo se pred svetom, a onaj ko bi i ulozio neku paru ovde, bezi glavom bez obzira kada procita dnevne novine. Treba drzava da napravi sluzbu za borbu protiv bruke i blacenje imidza Srbije!!! I da je opremi izvesnom sportskom opremom koju bi izdasno koristila u radu.

Slavica iz Požege

pre 18 godina

Prodaje nešto što nije njegovo. Pa valda svi znamo da se još vodi spor pred međunarodnom arbitražom oko visine udela BK i države.Vidi se da je u panici. Do kada će nas gospodin Karić ubedjivati da su osnovni postulati moderne ekonomije načela "Divljeg Zapada", a da je najbolja država ona koja se može najlakše pokrasti.

Becca

pre 18 godina

... Covek koji se obogatio preko grbace ovog naroda, potkradao nas konstantno kroz svoju mrezu, sad se bavi politikom za dobro Srpskog naroda!!! Bogoljube, nemoj da cinis vise nista dobro za nas, dosta nam je! Vrati se tamburi mada bih ja najsrecnija bila da ga vidim iza resetaka i da mu se konfiskuje sva imovina. Ovo sa Mobtelom je sramota, ali sami smo za to krivi. Dok ima ovaca imace ko i da ih sisa!

Požežanka

pre 18 godina

Gospodine Kariću, kako si sve to stekao? Dosta nam je svih vaših trikova, divlje ekonomije i otimanja. Ne potcenjujte više inteligenciju ovom narodu i prestanite da nam bacate "zelenu salatu" u oči.

Mozgovic

pre 18 godina

Zasto se cela Srbija okomila na Karice? I nije se okomila na Drakulica, Miskovica, Labusa, Dinkica, Kostica, Ceptera, Hamovica, Lazarevica, Beko i drugih tajkuna. Zar nisu mnogi od njih iskoristili svoje pozicije na bogacenju. Neko pravio para u Srbiji, za uzvrat drugi na Srbiji iz fotelja u inostranstvu?

G-Can

pre 18 godina

Lepo se obogatio od "zajma za Srbiju" i sada mu je svejedno da li ce ga neko tretirati u buducnosti kao poslovnog coveka na ovim prostorima ili ne.

Djuk

pre 18 godina

Pa naravno da je frka. Setio se Bogi one Sojiceve "Drugovi, dolazi vreme corke!" pa nalazi fazone da se izvuce ... Onaj put Rusi, sada Austrijanci...Ko je bre lud da kupuje nesto gde uopste nisu rascisceni odnosi, pre ce biti da je Bogi Austrijancima dao to sto ima (ako nesto uopste ima?) za dzabe, pa ako izvuku nesto, Ok, bice nesto i za njega, ako ne, nista... Nije lose ni da se skloni malo u zavetrinu, kad pocinje da duva. Pustite to sto su Austrijanci kupovali u Bugarskoj, i paralele - u pravnom pogledu, Bugarska je daleko sredjenija zemlja od Srbije (2007. ulaze u EU), i tamo sigurno nije bila ovakva mutljavina da covek koji ne barata svim padezima dobija ekskluzivno pravo da gradi prvu mrezu mobilne telefonije u zemlji?! Arbitraza u Cirihu nije zavrsena, i kao sto je Dinkic rekao, pitanje je koliko BK Trejd uopste ima vlasnickog udela u Mobtelu. Svi se nesto frljaju procentima, ima ovoliko, ima onoliko, ko da se deca igraju zrnima pasulja pa sad znas, nema veze za 10-20 procenata gore-dole...Znajuci na koji banditski nacin je funkcionisala privreda za vreme onog zlotvora, ne bi me iznenadilo uopste da je Bogijev udeo u Mobtelu ravan NULI, i da je on bio samo "protocni bojler" za isisavanje drzavnih para iz drzavne kompanije i finansiranje perspektivnih plavokosih vozaca auto-trka. Pored toga, drzavi nisu isplacivane dividende jos od vremena osnivanja Mobtela (naravno, bratski su delili to Bogi i veliki tata, trenutno na malo duzem sluzbenom putu u Hagu), to je ogroman novac i ko zna sta ce sve isplivati, kada dodje konobar, povuce crtu i podnese racun. Moze da bude i po onoj "jurili lisicu, isterali vuka", mozda treba Bogi i da vrati neku kintu... Ali dobro, sad ce Bogi da prione na salatu, pa ce biti novca.

Buum

pre 18 godina

Karića pod hitno treba uhapsiti! Mnogo se taj razgoropadio, a plus ima i političke ambicije. Mislim da je sad idealan momenat za to jer bi svim političkim akterima to odgovaralo, čak i SPS-u i radikalima!

Snezana

pre 18 godina

Da li ce neko stati na put ovim Karicima? Jedinu sansu jos vidim u Labusu i Dinkicu. Ovi muzikanti se ponasaju kao da jos uvek pevaju po vasarima, svadbama. Pa i tamo postoje neka pravila i red! Ja razumem da su zlatna vremena Milosevica i Karica prosla i da se g. Karic "muci" da "teskom mukom" steceni kapital sacuva ili rasproda, ali zato molim ministra finansija i direktora Poreske uprave pomognu coveku i prekrate mu "mucenje".

Beka

pre 18 godina

Ova "prodaja" je posledica traljavog 5. oktobra.
Da su tad napunili zatvore, napunili bi i budzetske kase, i Srbija bi danas lakse disala.
Ovako ostaje nam da napisemo koji red komentara i olaksamo dusu.

Goran

pre 18 godina

... Covek je prodao ono sto je njegovo, izvanredan poslovni potez koji ce mu doneti novac i mnoge brige preusmeriti na srbijansku vladu pa neka se oni sada zanimaju.

Goran- Požega

pre 18 godina

Šta je gospodin Karić prodao? Da li je kupac obavešten da spor između "Mobtela"i PTT Srbije pred Međunarodnom arbitražnom u Cirihu oko udela vlasništva u tom operateru mobilne telefonije još uvek nije završen. Da li će "novi vlasnik" državi nadoknaditi novac koja je gospodin Karić ostao dužan?

Jovica

pre 18 godina

... Karic je uradio sto bi uradio svaki biznismen. Ako nesto nije u redu postoje MEDJUNARODNI sudovi ... njima se valjda veruje? U svakom slucaju ne jediti se. ...

Cyber Gauchos

pre 18 godina

Ja Dinkicu ne verujem nista, ali ne zbog toga sto mislim da je Karic 100% posteno za 10g stekao kapital od preko mil.$, vec zbog toga sto smatram da bespotrebno odugovlaci privatizaciju.
1)Ukoliko g17 ima dokaze o krivicnoj odgovornosti Karica, zasto ne pritisnu svoje koalicione partnere iz DSS da podnesu krivicne prijave protiv njega
2)Zasto im nimalo ne smeta eventualni ulazak DS u vladu, a poznato je da su za vreme vlade DS Karicu vracene pare od onog poreza na extraprofit - koji je bio marketinski trik g17, jer nije primenjivan prema svima po istim arsinima
3)Zasto do sada nisu dali licencu 3. mobilnom operateru i najvaznije zasto ne ukinu vec jednom monopol PTT-a u fixnoj telefoniji koji onemogucava dalji razvoj interneta u Srbiji.
Inace, zeleo bih da austrijski kapital dodje u Srbiju mnogo vise nego cesto sumnjivo i u rekordno kratkom roku stecen ruski kapital. Takodje bi podneo i krivicnu prijavu protiv Karica, jer pokusava da prikrije cenu po kojoj tvrdi da je prodao "BK grupu" pa u skladu sa tim postoje indicije da zeli da izbegne placanje poreza.

Milutin

pre 18 godina

Kariću dosta je bilo. Najveći tajkuni i muljatori prodaju priču o poštenju. Krajnje je vreme da se utvrdi pravo stanje stvari oko vlasništva u MOBTELU. A gos. Karić može da radi šta mu volja, samo ga molim da ne pominje Srbiju, krađu, poštenje jer, nadam se, bar većina ljudi u ovoj zemlji nema kolektivnu amneziju.

Koka

pre 18 godina

Da li je zbog prodaje kompanije Bogojlub Karic pootpustao radnike koji su godinama radili kod njega, bez godisnjih odmora i uplacenog radnog stazaa, medju kojima je i moj sin koji za 5.5 godina rada kod njeg imao samo dve nedelje odmora i sest meseci staza.

g.m.

pre 18 godina

Zasto je i svojim privatizacijskim poslovima Srbija dezurni zabavljac Balkana, ali i Evrope? Mozda zato da ne bi nekom ozbiljnijem stranom ulagacu palo na pamet da ulozi kapital u Srbiju, jer, shodno adetu u tom vilajetu, sve moz' da bidne, al' ne mora da znaci.
(P.S. Vazno je da tudji mediji svoje slusaoce danas zabavljaju novim nastavkom srpske sapunice "Srpska posla". )

Hope TS

pre 18 godina

Valjda je sad svima jasno otkud onolika frka oko Karica koju su dizala gospoda iz G17PLUS. Doticni gospodin polako skida masku "uspesnog biznismena" i "patriote" i pokazuje svoje pravo lice!

Stepa

pre 18 godina

Jedna od prvih stvari koje sam naucio kad sam stigao ovde, u Kanadu, je da ono sto se kod nas zove kradja ovde se zove dobar biznis a sve se to odnosi na velike korporacije i obicne ljude, potrosace. Ta austrisjska firma sigurno nije nista bolja od Karica, verovatno su jos gori, samo na globalnom nivou.

Dr. Ivan Mandic

pre 18 godina

Treba naglasiti pored svega ostalog sto je receno i to da je Karic svojim aktivnostima uticao na rezultat predsednickih izbora u Srbiji, jer je svojom kandidaturom na proslim predsednickim izborima preoteo jedan deo glasaca Kostunice i Nikolica, pa se na taj nacin nekima zamerio. Takodje treba skrenuti paznju srpskoj javnosti i politicarima da politicari Austrije za razliku od nasih rade u sluzbi austrijske privrede pa tako odmah po objavljivanju kupovine vrse tzv. diplomatsku ofanzivu. Siguran sam da su pre kupovine dobro proucili svu mogucu papirologiju, jer ne rade nista brzopleto. Odluke arbitraznog suda u Cirihu niko zakonski nije duzan da postuje, ali njegove odluke imaju veci znacaj od zakonskih, jer ukoliko se neko o njih oglusi, dospeva na "crnu listu" na kojoj su oni koji ne postuju poslovnu etiku.

Birjukov

pre 18 godina

Kao prvo; g-din austrijanac kaze da je ugovor poslovna tajna pa ne moze biti prezentiran javnosti. Iz same te tvrdnje se vidi da je doticni dunster kao i karici. Zasto? Pa zato sto cena i vrednost ugovora ni po jednom zakonodavstvu u svetu nije poslovna tajna pogotovu za poreske organe koji treba da obracunaju i naplate porez: zatim oditori treba da potvrde bilanse svih tih kompanija i opublikuju bilanse stanja i uspeha, finan. rezultat. Kao drugo cela kupovina je namestaljka iz prostog razloga, a to je sto BK-TRADE ne egzistira kao pravno lice pa Bogoljub Karici ne moze na arbitrazi da prezentira tzv. "pasivnu legitimaciju", sto znaci da nije ni strana u sporu pa sledstveno ceo MOBTEL ima jednog titulara i vlasnika - PTT Srbije. Na taj nacin on ostaje bez vlasnistva, a ostaje duzan drzavi 500-600 mil. koje je isisao za destak godina. Znaci potpisivanje ugovora Karicu je bilo nuzno da bi na bazi prostog ugovora stekao legitimitet na arbirazi sa jedne strane, a sa druge da bi dobio legitimnog zastitnika u licu jedne drzave clanice EU. Pitanje je kakvu ulogu su tu odigrale Ruske specijalne sluzbe ( citaj KGB) i ALFA grupa ostaje da vidimo. Zasto B. Karici i braca Daltoni jos ne nose bukagije? To je pitanje za Talicnog Toma ( citaj Kostunicu)

Marko

pre 18 godina

Kako se samo dezurni proleteri nerviraju.Daj samo 'leba i slanine pa da svi budemo isti, a onog koji ima malo vise njega cemo da mrzimo.Cudan je ovaj nas narod, vecito brine tudju brigu, ispravlja krive drine i patoloski je zavidan i ljubomoran na svakog ko nije prosek...

Idža

pre 18 godina

Porodici Karić treba sve konfiskovati osim odela i tamburica pa ako za 8 godina ostvari pola od svega šta poseduje vratiti mu sve.

Markoviceva

pre 18 godina

BK nije nista drugaciji od ostalih "biznismena" koji nikom ponikose posle pada Berlinskog Zida. Na sta lici Rusija u kojoj su "bizmismeni" bivsi politicari i direktori. Da li se iko pitao, kako je bilo moguce postati vlasnik drzavnog dela imovine preostale iz socijalistickog sistema u kome je postojalo samoupravljanje kao kod nas. Odjednom se pojavljuju tajkuni sa multimilionerskim bogatstvom. Odakle bre, narode? Ko je kome prodavao oruzje, svercovao benzin, muvao sa cigaretama? Odakle sva ova estradna cudovista? Iz cijih dzepova?

Dejan

pre 18 godina

Kako moze bilo ko da kritikuje Karica sto prodaje ono sto msili da je njegovo!? Pa zadnjih 15 godina prako raznih domaci politicari non-stop prodaju tudje. Do pre neki dan su u skupstini cak mnogi poslanici zagovarali da ne treba da se vrati imovina gradjanima Srbije, sam da bi mogli da sto vise prodaju tudje i naravno uzimaju masne provizije (u Srbiji neneromalno velike). Pa sto je Karic onda problem ? Problem su kriminalizovane vlasti i polticari koji ne menjaju zakone i sistem.

Carlo Gambino

pre 18 godina

E braca moja. Zalosno,takvih Karica ima ih puno i na Kosovo. Mi gradjani Kosova dobro znamo ko su oni,i kako su stvorili to bogatsvo,ali ne daj boze da otvaras usta i govoris nesto,jel ces na najkracem roku biti na naslovnim stranicama dnevnih novina.

novak

pre 18 godina

Zivot ide dalje. Stvari koje se na vreme ne ustanove, to isto vreme pojede. Nego to je o proslosti.
A sada sadasnjost. Kako je moguce da ova drzava "negde" na "nekom mestu" u "nekom ministarstvu" nema "nekoga" ko je odgovoran da se bori za interese drzave i njenog novca i da mu je posao da se bavi odredjenim predvidjanjima i procenama o potezima koji mogu ugroziti drzavni interes od strane onoga sa kim je drzava u sporu. Sta ce nas sada skuplje izaci jedan sposoban covek i njegova plata ili prelazak nejasno zaradjenog novca u necije ruke, cime se ovaj novac i konacno odvaja od nasih proslosti, nasih ustedjevina, nasih patnji i stradananja. No mozda gresimo, mozda je to posteno zaradjen novac? E, ta dilema je najveci problem ove prodaje.

goodman

pre 18 godina

Herr Shlaf je rekao:"Nisam razmišljao da bi Vlada mogla da odbije da nam proda svoj udeo u 'Mobtelu'. To je daleko od zdrave pameti jer je u interesu države, privrede i korisnika da se nađe rešenje ovog spora."
On jadan ni ne zna da su igraci u nasoj vladi i bez logike i bez osecanja interesa drzave, privrednika i korisnika svoje zemlje.

Ivan

pre 18 godina

Molio bi nadlezne sluzbe da sto pre obaveste voljenog nam premijera Kostunicu, da je Bogoljub Karic prodao svoj udeo u MOBTELu. Nemoj da nam ostane neobavesten. Sacuvaj Boze :)

p

pre 18 godina

Pa problem je u tome sto je Karic pravio dvojne fakture za opremu koju je kupovao, gde su knjizene mnogo vece cene od stvarnih, tako da je zbog toga ispalo da mu i pripada toliko procenata. Cudi me da o tome niko o ne prica, kada je vec bilo govora pre par godina?

Komentator

pre 18 godina

Gde li su sada price, B. Karica o zelenoj salati i o rasprodaji svega sto vredi u Srbiji. Koliko se vidi on (ras)prodaje bas ono sto u ovoj zemlji najvise vredi - mobilnu salatu! No, s druge strane sve se to desava pored vlade u kojoj sede "najljuci neprijatelji" B. Karica - G17+!?! Nikda Karici nisu bili bogatiji nego danas kada tokovima novca u Srbiji 100 % upravljaju M. Labus i M. Dinkic! Mobtel vredi barem 500 - 600 mil. Evra, ako ne i vise, tako da onih 40 mil. Evra kojima je Djelic darovao B. Karica deluju kao baksis prema ovome sto su tom istom Karicu darovali Labus, Dinkic, Kostunica i slicni V. Ilici. Steta sto Srbija nema svog Putina, koji svoje karice, za sada ne salje u Sibir, ali iza gvozdenih resetaka salje ih ko od sale. Zato je Rusija poslednjih pola decenije dozivela ekonomski bum!

raspolozen_016

pre 18 godina

Zasto neko ne kaze jasno i glasno, srpskohrvatskim jezikom, da pravi vlasnik BK kompanije nije Bogoljub (sa ili bez brkova), vec UDBA !
Svaka vlast koja dirne u osinje gnezdo - dobice metak !
Neki meci su promasili, neki su, nazalost, pogodili.
Srbija treba hrabre ljude.P.S. Razmiliste malo: predajnici Mobtela su na vojnim objektima, 90% posla oko mobilne telefonije zavrsavaju bazne stanice Telekoma (fiksne, dakle u postama), a zajednicko ulaganje je i osmisljeno da se profit iznese u inostranstvo za legijaliste, i ostale ...

Alban Berisha, peje

pre 18 godina

Braca Karic inace samo dobri sviraci, taj novac su jos 90 godina uzeli od vlade Kosova (oko 20 tadasnji milona), koij je od tadasnje federacije odvojen za povratak Srba na Kosovu(a koij nikad nisu imali iskrenu nameru da zive ne Kosvu), pa su posle time novcem financirani "Miting istine o Kosovu" a kasnije i ratovi.
Sto rece; nemoij da me pitas kako sam stvori prvi milon, a posle je sve legalno.

zaboravljeni oktobar

pre 18 godina

Bre ljudi nema sanse da se nesto uradi ako nam nedodje Dana ili bilo ko ko bi imao hrabrosti da rasformira BIA-u da nemogu da se vise okupljaju na jednom mestu i kroje planove kako da osiguraju opljackano iz proslog vremena.Karici bi bili bespomocni da se rasformira stara policija, i ne samo oni vec bi sve funkcionisalo kako treba i bez straha bi mogli da zavrse sve sto treba.Ovako ...

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 18 godina

Mislim da Karić Brothers Bandu malčice gori pod nogama, pa k'o vele bolje da rasprodamo sve i da zbrišemo, ako slučajno ne uspemo da obezbedimo poslanički imunitet i kupimo još malo vremena.
A taman su se lepo ponameštali po Dedinju, decu iškolovali, glume džet set i sablažnjuju sirotinju.
Još će sad morati i neke strane jezike da uče, za to pusto inostranstvo...

zagi

pre 18 godina

Igraju se deca monopola :).Samo nadam se da ce mu kockice pre ili kasnije pokazati put u zatvor.
p.s.Naravno Bogoljub ima karticu za oslobadjanje, ali nece ni to doveka trajati.

SUBOTICA

pre 18 godina

Gospodine Kariću ne možete da prodate nešto što nije Vaše. To je moglo u Slobino vreme, a ta vremena su prošla. Verujem da je u panici, a ko i ne bi bio kada je sav stečini kapital stekao mutnim radnjama, uzimanjem od nas naroda. Bogoljube... od poštenja nemaš ni slovo "P".

Dusan

pre 18 godina

Pokusaj prodaje Austriskim investitorima je samo pokusaj Karica da se izvrsi jos jaci presing na sud u Cirihu da odrade za Karica i Austriske spekulante!!!

Dejan

pre 18 godina

Nacionalizujte Mobtel i BK trejdu isplatite njegove uloge sa kamatom od 20%. Mobtelove kartice prodaje firma Simit koja je 100% vlasnistvu Karica, ko da to ne moze Mobtel sam da radi. Mobtel je verovatno najveca kradja u Srbiji ikada i najbolje to resiti radikalno, nacionalizacijom. Drugacije cete bezuspesno pokusavati da dokazete ocigledno, da je kradje bilo. Ako nacionalizujete onda prebacujete loptu na teren BK trejda koji onda treba da dokazuje da nije krao, sto nece uspeti. Mobtel je gubitas, pazi molim te kako to? Pa odakle onda Karicima onolike pare? Karica jos i razumem, bori se da otme sto vise za sebe, ali ne razumem njegove glasace, sta oni imaju u glavi?!

Beogradjanin

pre 18 godina

Pa naravno da je u frci i panici jer prodaje ono sto i nije njegovo....mislim zaista mi nije jasno na koju foru Karic moze da ima preko 40 % drzavne svojine(pt)...na koji trik je to on stekao...mislim svima je jasno da je trik, a tih 40 i nesto procenata sto se spominje da je njegovo izgleda u krajnju ruku smesno ...izgleda da mu je frka od arbitraze u Cirihu pa sto bre to bolje da se utopi sto se utopiti moze...

Neka

pre 18 godina

Tuga, čemer i jad.
Muzikanti i konobari iz Peci ako se ne varam, preleću i to čak i drsko.
Najpre rusi-Alfa sada su konstatovali da je sigurnije pod okriljem zemalja EU....
Sramota za Srbiju što uopšte ne kontroliše potpisane ugovore društvenih, javnih preduzeća čije su vrednosti značajnije od određene definisane.
Te "face" od direktora svih preduzeća, instituta, domova zdravlja, škola krčme tu imovine kao "alajbegovu slamu".
Predlažem da se svaki potpisan ugovor čija je vrednost iznad određene ispituje kao što to ispituju u Skupštini grada javni pravobranioci, u republici takođe republički pravobranioci.
Ti ugovori su osnova unutrašnjeg duga zemlje.

poznavalac

pre 18 godina

Problem je sto ova zemlja ne zeli, nece, ne moze, ili sta vec, da, poput Putina i Rusije, uhapsi doticnog gosn. Karica zbog utaje poreza, zbog naduvavanja pocetnog kapitala, zbog pranja novca, zbog neisplacivanja zarada PTT-u, zbog otimanja bellpageta uz podrsku Slobine milicije od onog kanadskog taksiste. Pa onda polagano, iz zatvora, neka se dogorvore sa gosn. Karicem koliko je ciji deo. A doticna grupacija koja zeli da kupi mobtel kao sto je kupila mibitel u Bugarskoj pa da ga "zavali" po duploj ceni govori samo o stepenu cuvenog postenja kojim smo se i mi otrovali sa zapada, cak su tu i bivsi kancelari i slicno. DA smo postali kanta za bogacenje belosvetskih i nasih prevaranata, nije da nismo. DA Karic negde zuri, ne da zuri nego ni plate ne isplacuje nikom. Izgleda da je svestan da, cim u drzavu dodju neki normalni i posteni ljudi, njemu preti ono sto se desilo i onom ruskom tajkunu sto ga Putin drzi u kavezu sada, a vrteo je milijarde dolara pre toga. Premda nisma rusofil, taj metod bi preuzeo od njih, bez razmisljanja.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Niti gospodin Karić može da proda nešto što nije njegovo, kao što ni Austrijanci nisu toliko naivni da plaćaju nešto što ne mogu da poseduju. Ovo je tipična "naša" priča. O karakteru i još ponečem. O zavisti i o velikoj želji da se dodatno sekiramo i brinemo tudju brigu. Ne zbog bede u kojoj smo se MI našli, već zbog Karićevog bogatstva. Nekako su nam, opet, da kažem "naši", Karići, Miškovići i ostali najsumnjiviji. Svi ostali tajkuni iz okolnih, naročito, "bratskih" republika, koji investiraju, kupuju i prodaju po Srbiji, su pošteni i novac su zaradili svojim znanjem i iskustvom. Karići su valjda, jedini, sumnjivi jer ne verujemo u sebe. Gde bi naš čovek mogao da se svojom preduzimljivošću obogati. Pa zar nije naša svakodnevna uzrečica: "on je pošten, siroma, nema nigde ništa". Prema tome ova vest ima sasvim drugu ulogu. Da se podsetimo one koju smo najviše voleli i pevali a koju nikako da zaboravimo, "Budi se Istok i Zapad...". Neka se braća Karić pripreme i neka kupe dosta maramica. Trebaće im.

Ike

pre 18 godina

Taj austrijanac je stari mesetar koji kupuje kad niko nece (ne sme?) a prodaje za duplo vece pare. Da li ova drzava ima toliko mozga da dozvoli da drugi duplo zaradjuju a da ona stoji sa strane.
Ili je tu Karicev pulen, Velja Ilic, spreman za vecu igru. Nije ga dzabe podrzavao i pevao hvalospeve na BKTV.
Prodace to Karic, Velja ce da uzme proviziju, Martin ce to kasnije kroz dve godine da proda nekome uz duplu zaradu i svi mirni.
Tako se stvari rade u ovoj zemlji.

Sasa

pre 18 godina

Jos jedan simpatican dil sa djavolom i stvarno tesko da nas ista moze sokirati jer smo vec 15 godina pod halucinacijama. Kako rece Servantes - na ludom temelju nikada nije sagradjena pametna kuca. Mobtel je monumentalni spomenik narodne gluposti. Nasa egzoticna drustveno -politicka kultura prelazi preko svega pa se cak i na izborima nagradjuje onaj koji nas godinama pljacka! Karic (covek renesansne sirine) se jos hvali stvarima koje bi bilo sramota govoriti u cetiri zida, jer zna da mu javno mnenje u ovoj zemlji nece nista zameriti, a od nasih iskompleksiranih klerikalnih politicara sigurno ne mora da strahuje. Samo moze biti interesantno da po intenzitetu njihovih (ne)reakcija vidimo kome od njih sve ovo odgovara. Univerzalna irska poslovica lepo kaze:"Kada se nadjes u rupi - prestani da kopas dalje". Wake up.

Mashinovodja

pre 18 godina

Ne znam da li je "panika" baš prava reč, ali frka svakako jeste. Izgleda da je Bogi procenio da stvar sa Rujama nije dovoljno sigurna, jer ruski investitori su svuda u svetu vrlo sumnjivi i često nepoželjni...
Austrijanci su nešto sasvim drugo. Iza njih stoji EU, mada nemam nikakvih iluzija o tome da se i tamo ama baš sve pošteno radi. Sumnjiva je svaka organizacija koja bi da kupi Mobtel a telekomunikacije joj nisu glavna delatnost. Za sve ostale velika je verovatnoća da je u pitanju špekulacija i muljavina. Mobtel neće kupiti niko ko namerava da posluje normalno i po propisima, kao što niko takav neće hteti da uopšte ima posla s Karićima. Suviše su na lošem glasu. To ne znaju samo jadnici koji se oduševljavaju kad Bogi maše glavicom salate ili zvecka zarđalim katancem, ali to je neka druga priča.

posmatrac

pre 18 godina

Spomenuh pre neki dan mk secerane i bih u pravu. Iste operacije vrse B.Karic i M.Kostic tj. izvacenje koristi od aranzmana sa drzavom (DB). U toku je operacija ZAVETRINA.

Parizlija

pre 18 godina

Pa da'l je moguce da ni ministar privrede/industrije ni, sto je jos gore, Poreska kontrola, do sada nisu napravili tacan organigram Grupe Karic da se vidi i zna ko je cega vlasnik ?!
Jer, kad god Karici najave da nesto prodaju, Mobtel na pr., niko ne zna ko je pravi vlasnik!!!

Milica

pre 18 godina

Pa ima li kraja propasti Srbije? Da li je moguce da ne postoji NIKO ko se moze odupreti trash politicaru i milosevicevom podrepasu? Pa da li ce svi gradjani Srbije mirno posmatrati ovu lopovsku prodaju? A nakon toga poneki primati pare iz Karicevih fondacija i ici u crkve koje taj klan donira? Ovo ni u Holivudu nema. Stvarnost u Srbiji nadmasuje matrix.

Milutin Mladjenovic-terazije

pre 18 godina

Nema u Srbiji politicara, novinara, obicnog gradjanina, koji nije upucen u slucaj Mobtel, i nema toga koji o toj kompaniji nema svoje misljenje. Galama,napadi, tracevi, i sve konstrukcije oko te komanije imaju tu jacinu i motiv, samo zato sto je njen vecinski vlasnik i osnivac privatna kompanija, a to u Srbiji je greh jos od 41 godine do dana danasnjeg. Razlog tome je, sto na vlasti imamo u nasem administrativnom koridoru od Subotice do Bujanovca, vlast koja vlada kao treca generacija komunista, a to su, deca i unuci vlastodrzaca posle drugog svetskog rata…. ... ..... .....

Sale

pre 18 godina

Samo da podsetim da je Karic zbog svojih veza sa Milosevicem bio jedini u Srbiji koji je imao ekskluzivno pravo na uvodjenje interneta (zapravo prevodjenjem optickog kabla koji je preusmeren iz Budimpeste ka jugu). Ovaj profiter i spekulant je ocigledno procenio da je vreme da se oslobodi nekoliko svojih kompanija koje su pod sumnjivim okolnostima stvorene te da sa stecenim novcem pocne da investira u njegovu sledecu fazu: osvajanje politicke moci u Srbiji. Da li ce se neko naci ko ce ga u tome spreciti?

darth vader

pre 18 godina

Karici su vec 6-og Oktobra 2000. trebali da zaglave zatvor, kao i mnogi drugi. Zasto nisu, to je pravo pitanje. A posto vec nisu, rade ono sto su radili i pre, verovatno pod necijim pokroviteljstvom. Sve sto su stekli oteli su od gradjana Srbije; Svaka vlada koja ih ne uhapsi saucesnik je u tome.

Milja

pre 18 godina

To je bajata vest. Nije on ništa prodao Austrijancima, nego Francuzima. Da li bi vas začudilo da za koju nedelju čujete ovu vest? Me ne. Karići su kao ekstra biznismeni, skroz profi i sve to, a svaki čas prodaju Mobtel nekom drugom. Ukoliko se ne varam, pre ikakve prodaje bi trebalo da se završi međunarodna arbitraža o vlasništvu.
Sve je kao u meksičkoj seriji, ako ne gledaš neko vreme, ništa ti nije jasno, ali u globalu radi se o običnoj gluposti. Valjda su zato i snimali "Jelenu", da nam pokažu da je i kod nas veoma lako izgubiti vezu sa razumom.
Da li će sada "Nacional" i "Glas" o ovome da pišu kao o diliu veka, ili će se setiti da spomenu da je nemoguće da jedan čovek istu firmu prodaje svaki drugi dan?

Constantin1814

pre 18 godina

Bre, sta se sve radi u ovoj zemlji...!?! Pa je l` ima nekog normalnog u ovoj drzavi? Nijedna prodaja ne moze da prodje bez silnih mutljavina, setimo se "knjaz milosa" i Vlade Divca! Sta sad oce drzava? Mito?! BK postoji preko 10 godina i jos uvek se ne zna cija je?? Zar je Karic sve vreme bio kriminalac? Kostunice, deder reci jesi li ti to do sada znao i odobravao ( posto nisi zabranio! ) ili nisi ni sada bio obavesten? Brukamo se pred svetom, a onaj ko bi i ulozio neku paru ovde, bezi glavom bez obzira kada procita dnevne novine. Treba drzava da napravi sluzbu za borbu protiv bruke i blacenje imidza Srbije!!! I da je opremi izvesnom sportskom opremom koju bi izdasno koristila u radu.

Slavica iz Požege

pre 18 godina

Prodaje nešto što nije njegovo. Pa valda svi znamo da se još vodi spor pred međunarodnom arbitražom oko visine udela BK i države.Vidi se da je u panici. Do kada će nas gospodin Karić ubedjivati da su osnovni postulati moderne ekonomije načela "Divljeg Zapada", a da je najbolja država ona koja se može najlakše pokrasti.

Becca

pre 18 godina

... Covek koji se obogatio preko grbace ovog naroda, potkradao nas konstantno kroz svoju mrezu, sad se bavi politikom za dobro Srpskog naroda!!! Bogoljube, nemoj da cinis vise nista dobro za nas, dosta nam je! Vrati se tamburi mada bih ja najsrecnija bila da ga vidim iza resetaka i da mu se konfiskuje sva imovina. Ovo sa Mobtelom je sramota, ali sami smo za to krivi. Dok ima ovaca imace ko i da ih sisa!

Požežanka

pre 18 godina

Gospodine Kariću, kako si sve to stekao? Dosta nam je svih vaših trikova, divlje ekonomije i otimanja. Ne potcenjujte više inteligenciju ovom narodu i prestanite da nam bacate "zelenu salatu" u oči.

Mozgovic

pre 18 godina

Zasto se cela Srbija okomila na Karice? I nije se okomila na Drakulica, Miskovica, Labusa, Dinkica, Kostica, Ceptera, Hamovica, Lazarevica, Beko i drugih tajkuna. Zar nisu mnogi od njih iskoristili svoje pozicije na bogacenju. Neko pravio para u Srbiji, za uzvrat drugi na Srbiji iz fotelja u inostranstvu?

G-Can

pre 18 godina

Lepo se obogatio od "zajma za Srbiju" i sada mu je svejedno da li ce ga neko tretirati u buducnosti kao poslovnog coveka na ovim prostorima ili ne.

Djuk

pre 18 godina

Pa naravno da je frka. Setio se Bogi one Sojiceve "Drugovi, dolazi vreme corke!" pa nalazi fazone da se izvuce ... Onaj put Rusi, sada Austrijanci...Ko je bre lud da kupuje nesto gde uopste nisu rascisceni odnosi, pre ce biti da je Bogi Austrijancima dao to sto ima (ako nesto uopste ima?) za dzabe, pa ako izvuku nesto, Ok, bice nesto i za njega, ako ne, nista... Nije lose ni da se skloni malo u zavetrinu, kad pocinje da duva. Pustite to sto su Austrijanci kupovali u Bugarskoj, i paralele - u pravnom pogledu, Bugarska je daleko sredjenija zemlja od Srbije (2007. ulaze u EU), i tamo sigurno nije bila ovakva mutljavina da covek koji ne barata svim padezima dobija ekskluzivno pravo da gradi prvu mrezu mobilne telefonije u zemlji?! Arbitraza u Cirihu nije zavrsena, i kao sto je Dinkic rekao, pitanje je koliko BK Trejd uopste ima vlasnickog udela u Mobtelu. Svi se nesto frljaju procentima, ima ovoliko, ima onoliko, ko da se deca igraju zrnima pasulja pa sad znas, nema veze za 10-20 procenata gore-dole...Znajuci na koji banditski nacin je funkcionisala privreda za vreme onog zlotvora, ne bi me iznenadilo uopste da je Bogijev udeo u Mobtelu ravan NULI, i da je on bio samo "protocni bojler" za isisavanje drzavnih para iz drzavne kompanije i finansiranje perspektivnih plavokosih vozaca auto-trka. Pored toga, drzavi nisu isplacivane dividende jos od vremena osnivanja Mobtela (naravno, bratski su delili to Bogi i veliki tata, trenutno na malo duzem sluzbenom putu u Hagu), to je ogroman novac i ko zna sta ce sve isplivati, kada dodje konobar, povuce crtu i podnese racun. Moze da bude i po onoj "jurili lisicu, isterali vuka", mozda treba Bogi i da vrati neku kintu... Ali dobro, sad ce Bogi da prione na salatu, pa ce biti novca.

Buum

pre 18 godina

Karića pod hitno treba uhapsiti! Mnogo se taj razgoropadio, a plus ima i političke ambicije. Mislim da je sad idealan momenat za to jer bi svim političkim akterima to odgovaralo, čak i SPS-u i radikalima!

Snezana

pre 18 godina

Da li ce neko stati na put ovim Karicima? Jedinu sansu jos vidim u Labusu i Dinkicu. Ovi muzikanti se ponasaju kao da jos uvek pevaju po vasarima, svadbama. Pa i tamo postoje neka pravila i red! Ja razumem da su zlatna vremena Milosevica i Karica prosla i da se g. Karic "muci" da "teskom mukom" steceni kapital sacuva ili rasproda, ali zato molim ministra finansija i direktora Poreske uprave pomognu coveku i prekrate mu "mucenje".

Beka

pre 18 godina

Ova "prodaja" je posledica traljavog 5. oktobra.
Da su tad napunili zatvore, napunili bi i budzetske kase, i Srbija bi danas lakse disala.
Ovako ostaje nam da napisemo koji red komentara i olaksamo dusu.

Goran

pre 18 godina

... Covek je prodao ono sto je njegovo, izvanredan poslovni potez koji ce mu doneti novac i mnoge brige preusmeriti na srbijansku vladu pa neka se oni sada zanimaju.

Goran- Požega

pre 18 godina

Šta je gospodin Karić prodao? Da li je kupac obavešten da spor između "Mobtela"i PTT Srbije pred Međunarodnom arbitražnom u Cirihu oko udela vlasništva u tom operateru mobilne telefonije još uvek nije završen. Da li će "novi vlasnik" državi nadoknaditi novac koja je gospodin Karić ostao dužan?

Jovica

pre 18 godina

... Karic je uradio sto bi uradio svaki biznismen. Ako nesto nije u redu postoje MEDJUNARODNI sudovi ... njima se valjda veruje? U svakom slucaju ne jediti se. ...

Cyber Gauchos

pre 18 godina

Ja Dinkicu ne verujem nista, ali ne zbog toga sto mislim da je Karic 100% posteno za 10g stekao kapital od preko mil.$, vec zbog toga sto smatram da bespotrebno odugovlaci privatizaciju.
1)Ukoliko g17 ima dokaze o krivicnoj odgovornosti Karica, zasto ne pritisnu svoje koalicione partnere iz DSS da podnesu krivicne prijave protiv njega
2)Zasto im nimalo ne smeta eventualni ulazak DS u vladu, a poznato je da su za vreme vlade DS Karicu vracene pare od onog poreza na extraprofit - koji je bio marketinski trik g17, jer nije primenjivan prema svima po istim arsinima
3)Zasto do sada nisu dali licencu 3. mobilnom operateru i najvaznije zasto ne ukinu vec jednom monopol PTT-a u fixnoj telefoniji koji onemogucava dalji razvoj interneta u Srbiji.
Inace, zeleo bih da austrijski kapital dodje u Srbiju mnogo vise nego cesto sumnjivo i u rekordno kratkom roku stecen ruski kapital. Takodje bi podneo i krivicnu prijavu protiv Karica, jer pokusava da prikrije cenu po kojoj tvrdi da je prodao "BK grupu" pa u skladu sa tim postoje indicije da zeli da izbegne placanje poreza.

Milutin

pre 18 godina

Kariću dosta je bilo. Najveći tajkuni i muljatori prodaju priču o poštenju. Krajnje je vreme da se utvrdi pravo stanje stvari oko vlasništva u MOBTELU. A gos. Karić može da radi šta mu volja, samo ga molim da ne pominje Srbiju, krađu, poštenje jer, nadam se, bar većina ljudi u ovoj zemlji nema kolektivnu amneziju.

Koka

pre 18 godina

Da li je zbog prodaje kompanije Bogojlub Karic pootpustao radnike koji su godinama radili kod njega, bez godisnjih odmora i uplacenog radnog stazaa, medju kojima je i moj sin koji za 5.5 godina rada kod njeg imao samo dve nedelje odmora i sest meseci staza.

g.m.

pre 18 godina

Zasto je i svojim privatizacijskim poslovima Srbija dezurni zabavljac Balkana, ali i Evrope? Mozda zato da ne bi nekom ozbiljnijem stranom ulagacu palo na pamet da ulozi kapital u Srbiju, jer, shodno adetu u tom vilajetu, sve moz' da bidne, al' ne mora da znaci.
(P.S. Vazno je da tudji mediji svoje slusaoce danas zabavljaju novim nastavkom srpske sapunice "Srpska posla". )

Hope TS

pre 18 godina

Valjda je sad svima jasno otkud onolika frka oko Karica koju su dizala gospoda iz G17PLUS. Doticni gospodin polako skida masku "uspesnog biznismena" i "patriote" i pokazuje svoje pravo lice!

Stepa

pre 18 godina

Jedna od prvih stvari koje sam naucio kad sam stigao ovde, u Kanadu, je da ono sto se kod nas zove kradja ovde se zove dobar biznis a sve se to odnosi na velike korporacije i obicne ljude, potrosace. Ta austrisjska firma sigurno nije nista bolja od Karica, verovatno su jos gori, samo na globalnom nivou.

Dr. Ivan Mandic

pre 18 godina

Treba naglasiti pored svega ostalog sto je receno i to da je Karic svojim aktivnostima uticao na rezultat predsednickih izbora u Srbiji, jer je svojom kandidaturom na proslim predsednickim izborima preoteo jedan deo glasaca Kostunice i Nikolica, pa se na taj nacin nekima zamerio. Takodje treba skrenuti paznju srpskoj javnosti i politicarima da politicari Austrije za razliku od nasih rade u sluzbi austrijske privrede pa tako odmah po objavljivanju kupovine vrse tzv. diplomatsku ofanzivu. Siguran sam da su pre kupovine dobro proucili svu mogucu papirologiju, jer ne rade nista brzopleto. Odluke arbitraznog suda u Cirihu niko zakonski nije duzan da postuje, ali njegove odluke imaju veci znacaj od zakonskih, jer ukoliko se neko o njih oglusi, dospeva na "crnu listu" na kojoj su oni koji ne postuju poslovnu etiku.

Birjukov

pre 18 godina

Kao prvo; g-din austrijanac kaze da je ugovor poslovna tajna pa ne moze biti prezentiran javnosti. Iz same te tvrdnje se vidi da je doticni dunster kao i karici. Zasto? Pa zato sto cena i vrednost ugovora ni po jednom zakonodavstvu u svetu nije poslovna tajna pogotovu za poreske organe koji treba da obracunaju i naplate porez: zatim oditori treba da potvrde bilanse svih tih kompanija i opublikuju bilanse stanja i uspeha, finan. rezultat. Kao drugo cela kupovina je namestaljka iz prostog razloga, a to je sto BK-TRADE ne egzistira kao pravno lice pa Bogoljub Karici ne moze na arbitrazi da prezentira tzv. "pasivnu legitimaciju", sto znaci da nije ni strana u sporu pa sledstveno ceo MOBTEL ima jednog titulara i vlasnika - PTT Srbije. Na taj nacin on ostaje bez vlasnistva, a ostaje duzan drzavi 500-600 mil. koje je isisao za destak godina. Znaci potpisivanje ugovora Karicu je bilo nuzno da bi na bazi prostog ugovora stekao legitimitet na arbirazi sa jedne strane, a sa druge da bi dobio legitimnog zastitnika u licu jedne drzave clanice EU. Pitanje je kakvu ulogu su tu odigrale Ruske specijalne sluzbe ( citaj KGB) i ALFA grupa ostaje da vidimo. Zasto B. Karici i braca Daltoni jos ne nose bukagije? To je pitanje za Talicnog Toma ( citaj Kostunicu)

Marko

pre 18 godina

Kako se samo dezurni proleteri nerviraju.Daj samo 'leba i slanine pa da svi budemo isti, a onog koji ima malo vise njega cemo da mrzimo.Cudan je ovaj nas narod, vecito brine tudju brigu, ispravlja krive drine i patoloski je zavidan i ljubomoran na svakog ko nije prosek...

Idža

pre 18 godina

Porodici Karić treba sve konfiskovati osim odela i tamburica pa ako za 8 godina ostvari pola od svega šta poseduje vratiti mu sve.

Markoviceva

pre 18 godina

BK nije nista drugaciji od ostalih "biznismena" koji nikom ponikose posle pada Berlinskog Zida. Na sta lici Rusija u kojoj su "bizmismeni" bivsi politicari i direktori. Da li se iko pitao, kako je bilo moguce postati vlasnik drzavnog dela imovine preostale iz socijalistickog sistema u kome je postojalo samoupravljanje kao kod nas. Odjednom se pojavljuju tajkuni sa multimilionerskim bogatstvom. Odakle bre, narode? Ko je kome prodavao oruzje, svercovao benzin, muvao sa cigaretama? Odakle sva ova estradna cudovista? Iz cijih dzepova?

Dejan

pre 18 godina

Kako moze bilo ko da kritikuje Karica sto prodaje ono sto msili da je njegovo!? Pa zadnjih 15 godina prako raznih domaci politicari non-stop prodaju tudje. Do pre neki dan su u skupstini cak mnogi poslanici zagovarali da ne treba da se vrati imovina gradjanima Srbije, sam da bi mogli da sto vise prodaju tudje i naravno uzimaju masne provizije (u Srbiji neneromalno velike). Pa sto je Karic onda problem ? Problem su kriminalizovane vlasti i polticari koji ne menjaju zakone i sistem.

Carlo Gambino

pre 18 godina

E braca moja. Zalosno,takvih Karica ima ih puno i na Kosovo. Mi gradjani Kosova dobro znamo ko su oni,i kako su stvorili to bogatsvo,ali ne daj boze da otvaras usta i govoris nesto,jel ces na najkracem roku biti na naslovnim stranicama dnevnih novina.

novak

pre 18 godina

Zivot ide dalje. Stvari koje se na vreme ne ustanove, to isto vreme pojede. Nego to je o proslosti.
A sada sadasnjost. Kako je moguce da ova drzava "negde" na "nekom mestu" u "nekom ministarstvu" nema "nekoga" ko je odgovoran da se bori za interese drzave i njenog novca i da mu je posao da se bavi odredjenim predvidjanjima i procenama o potezima koji mogu ugroziti drzavni interes od strane onoga sa kim je drzava u sporu. Sta ce nas sada skuplje izaci jedan sposoban covek i njegova plata ili prelazak nejasno zaradjenog novca u necije ruke, cime se ovaj novac i konacno odvaja od nasih proslosti, nasih ustedjevina, nasih patnji i stradananja. No mozda gresimo, mozda je to posteno zaradjen novac? E, ta dilema je najveci problem ove prodaje.

goodman

pre 18 godina

Herr Shlaf je rekao:"Nisam razmišljao da bi Vlada mogla da odbije da nam proda svoj udeo u 'Mobtelu'. To je daleko od zdrave pameti jer je u interesu države, privrede i korisnika da se nađe rešenje ovog spora."
On jadan ni ne zna da su igraci u nasoj vladi i bez logike i bez osecanja interesa drzave, privrednika i korisnika svoje zemlje.

Ivan

pre 18 godina

Molio bi nadlezne sluzbe da sto pre obaveste voljenog nam premijera Kostunicu, da je Bogoljub Karic prodao svoj udeo u MOBTELu. Nemoj da nam ostane neobavesten. Sacuvaj Boze :)

p

pre 18 godina

Pa problem je u tome sto je Karic pravio dvojne fakture za opremu koju je kupovao, gde su knjizene mnogo vece cene od stvarnih, tako da je zbog toga ispalo da mu i pripada toliko procenata. Cudi me da o tome niko o ne prica, kada je vec bilo govora pre par godina?

Komentator

pre 18 godina

Gde li su sada price, B. Karica o zelenoj salati i o rasprodaji svega sto vredi u Srbiji. Koliko se vidi on (ras)prodaje bas ono sto u ovoj zemlji najvise vredi - mobilnu salatu! No, s druge strane sve se to desava pored vlade u kojoj sede "najljuci neprijatelji" B. Karica - G17+!?! Nikda Karici nisu bili bogatiji nego danas kada tokovima novca u Srbiji 100 % upravljaju M. Labus i M. Dinkic! Mobtel vredi barem 500 - 600 mil. Evra, ako ne i vise, tako da onih 40 mil. Evra kojima je Djelic darovao B. Karica deluju kao baksis prema ovome sto su tom istom Karicu darovali Labus, Dinkic, Kostunica i slicni V. Ilici. Steta sto Srbija nema svog Putina, koji svoje karice, za sada ne salje u Sibir, ali iza gvozdenih resetaka salje ih ko od sale. Zato je Rusija poslednjih pola decenije dozivela ekonomski bum!

raspolozen_016

pre 18 godina

Zasto neko ne kaze jasno i glasno, srpskohrvatskim jezikom, da pravi vlasnik BK kompanije nije Bogoljub (sa ili bez brkova), vec UDBA !
Svaka vlast koja dirne u osinje gnezdo - dobice metak !
Neki meci su promasili, neki su, nazalost, pogodili.
Srbija treba hrabre ljude.P.S. Razmiliste malo: predajnici Mobtela su na vojnim objektima, 90% posla oko mobilne telefonije zavrsavaju bazne stanice Telekoma (fiksne, dakle u postama), a zajednicko ulaganje je i osmisljeno da se profit iznese u inostranstvo za legijaliste, i ostale ...

Alban Berisha, peje

pre 18 godina

Braca Karic inace samo dobri sviraci, taj novac su jos 90 godina uzeli od vlade Kosova (oko 20 tadasnji milona), koij je od tadasnje federacije odvojen za povratak Srba na Kosovu(a koij nikad nisu imali iskrenu nameru da zive ne Kosvu), pa su posle time novcem financirani "Miting istine o Kosovu" a kasnije i ratovi.
Sto rece; nemoij da me pitas kako sam stvori prvi milon, a posle je sve legalno.

zaboravljeni oktobar

pre 18 godina

Bre ljudi nema sanse da se nesto uradi ako nam nedodje Dana ili bilo ko ko bi imao hrabrosti da rasformira BIA-u da nemogu da se vise okupljaju na jednom mestu i kroje planove kako da osiguraju opljackano iz proslog vremena.Karici bi bili bespomocni da se rasformira stara policija, i ne samo oni vec bi sve funkcionisalo kako treba i bez straha bi mogli da zavrse sve sto treba.Ovako ...

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 18 godina

Mislim da Karić Brothers Bandu malčice gori pod nogama, pa k'o vele bolje da rasprodamo sve i da zbrišemo, ako slučajno ne uspemo da obezbedimo poslanički imunitet i kupimo još malo vremena.
A taman su se lepo ponameštali po Dedinju, decu iškolovali, glume džet set i sablažnjuju sirotinju.
Još će sad morati i neke strane jezike da uče, za to pusto inostranstvo...