Sreda, 04.03.2020.

13:35

Lajfstajl na kvadrat: Stigao je novi FIAT 500 na struju FOTO/VIDEO

Izvor: B92

Lajfstajl na kvadrat: Stigao je novi FIAT 500 na struju FOTO/VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

The Spatula

pre 4 godine

Ma daj sta vam je... Da vidite koliko ce nasih biznismena za devojcice kupiti ovih ficki, a zenama Q5, Q7, X3, X5 itd...da se sto lakse penju po ivicnjacima!

CitizenX

pre 4 godine

Prvo izgleda odlicno! Ne mogu da zamislim koliko ce 500X tek novi dobro izgledati.
Drugo sto se tice ove astronomske cene. Ona se odnosi na limitiranu seriju od 500 komada. Ko hoce da ima jedan primerak od pet stotina tom nece biti problem da izdvoji 38000eur. Apsolutno sam siguran da redovna cena nece biti ovolika.

Ivan

pre 4 godine

Odmah da kažem onima koji se pale zbog odnosa cena/veličina/mogućnosti ovoga Fiata 500 da sve o čemu razmišljaju odmah bace u vodu! Silom prilika (ostao bez posla u Srbiji) sam otišao u Nemačku i da vam kažem da Nemci drugačije razmišljaju od nas. Slažem se sa većinom da je auto (pre)skup i sa malim autonomijom vožnje, ali to je sve! Aktuelni Fiat 500 je mali i skup ali ga tu ima kao pleve!! I da, odlično drži cenu čak i kao polovan auto. I ne samo to: čak postoje i oni na tri točka koje voze mladi od 16 godina a sama prepravka na tri točka dodatno košta (postoje ovlaštene radionice za to) i možete misliti koliko tek to onda košta! Jeste, i ja sam kao i većina vozača iz ovih krajeva gledao na praktičnost i zadužio sam se da bih kupio veći i udobniji auto sa velikim prtljažnikom ali ovaj auto nije ni predviđen za daleka putovanja. Ali u kvalitet nemojte sumnjati, jer Fiat 500 je model koji ima izuzetnu završnu obradu a kada se pojavio upravo je on spasao posrnuli Fiat.

biće bolje

pre 4 godine

i dodje Kinez sa malo manjom autonomijom i troduplo manjom cenom. EV se u Kini već sada prodaju za ispod 10k evra, evropski proizvođači moraće da zaborave vremena sa ekstra profitom, a Fiat 500 ne može da vredi vise od 10k u bilo kojoj varijanti.

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

Ovih dana cu naslediti nekih 40-tak hiljada evra. Sta da radim?

Dal' da kupim ovo cudo, il' da kupim neku garsonjeru da je rentiram, a da od ostatka para generalno sredim mog yugica i ugradim mu TNG?
(Vozac krseva, 05. mart 2020 08:04)

@vozac
nemoj da kupujes auto. vozi se autobusom, ako bas moras, uzmi eco klasu carGo-a I vozices se sa Jaguarom od $100,000 za $5.

sa $40,000 kupi akcije General Motorsa.

samo vas gledam

pre 4 godine

Nulta emisija? Možda, ali samo ako stane ispod vetrenjače i sačeka košavu. Punjač od 85kW? Za napajanje takve stanice za punjenje treba jedna manja elektrana, a elektrane mahom gore ćumur pa gadno purnjaju. Nulta emisija? Koga bre lažete?

Vozac krseva

pre 4 godine

Ovih dana cu naslediti nekih 40-tak hiljada evra. Sta da radim?

Dal' da kupim ovo cudo, il' da kupim neku garsonjeru da je rentiram, a da od ostatka para generalno sredim mog yugica i ugradim mu TNG?

Reziel

pre 4 godine

Izgleda fantastično, i ako je ovo zaista realna autonomija onda je u kompletu dobar automobil. Ali cena! 32.000eura?!

Tesla Model 3 startuje od oko 35.000 u Nemačkoj, a složićemo se da je to ipak auto iz više kategorije (kada to kažem, mislim kategorije, ne klase, ne govorim o brendu, nego o veličini vozila, snazi motora i prostoru).

Kada vidim razlike u cenama električnih automobila evropskih proizvođača i Tesle, jasno mi je kako američka kompanija pravi takav bum. Fiat sa ovim 500 kao da želi samo da izbaci neki električni automobil, pa po kojoj god ceni. Ne znam da li se sećate onog malog Aston Martina, na platformi Toyote Aygo (ili neke druge male ne znam tačno). Znači mini gradski automobil sa znakom Aston Martina, oko 40.000 je startovala cena. E to su kupci i za ovaj Fiat 500.

Samuilo

pre 4 godine

Ovo je bas velika cena, ali ne znam sto neki ovde komentariso protiv elektricnih vozila i navodno im je i 15-20 hiljada puno.
Ne zaboravite da ne dajete novac za gorivo i da ste oslobodjeni registracije, kao i da imate povlastice za parking i slicno. Pa razmislite onda o promeni ulja i malim servisima i tako dalje.
Uzmite i to u obzir - i za nekoga ko planira da vozi auto bar 10 godina, onda tu i neke razlike u ceni nema, a umesto nekog raspada koji se kvari i zagadjuje dobijate novo auto na struju.

Ivandeka

pre 4 godine

Samo neka mi neko objasni šta je na ovom autiću „lepo“? I ne znam čemu toliko obožavanje italijanskog dizajna automobila? Auto je dizajniran kao dečija igračka, sav je zaobljen i okrugao, taj retro šmek je prenaglašen i ružan. Unutra je još i OK, ali kako i ne bi bio sa toliko kože i tolikom cenom. Skupo i ružno. Tesla je pojam dizajna za ovo... a ako ćemo o retro-dizajnu u modernim automobiloma - to vec decenijama nepogresivo radi Porsche.

?

pre 4 godine

lep, skup, a kada se voziš u njemu, kao u fržideru, trese, lupa, udara, zvučna izolacija "zero"...ili je možda i to retro fazon za 40.000€...

Preddy Baer

pre 4 godine

drago mi je da su povecali sirinu vozila (nadam se da je kabina prostranija poprecno). to je bio jedini razlog sto nisam uzeo Abarth-a/500cu posto su mi ramena bila konstantno naslonjena na auto sa strane. uzeo sam Fiestu ST umesto 500ke.

ali ce ovo biti itekako interesantno pri sledecoj nabavci novog vozila. itekako!

dizajn je uradken fenomenalno, pokazuje koliko je originalni dizajn bio vanvremenski!

Preddy Baer

pre 4 godine

@Toronto

skupa je ova prva, specijalna serija koja je nasvirana svim i svacim. i Golf kosta ovoliko kada se kupi sa svim dodacima.

ocekijem da ce "normalne" verzije kostati oko 20ak hiljada kada krene masovnije da se radi.

kada gledas cenu elektro auta moras da uzmes u obzur i cinjenicu o odrzavanju: mnogo manje delova (koji mogu da se kvare), sve je neverovatno jednostavno (baterija, kontroler, punjac i motor)!

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

da li neko ume u nasoj vladi da dovede Nikolu ili Teslu da prave ovde svoja vozila??
(Jeremy (grobar Jefimije), 5. mart 2020 00:05)

meni i dalje nije jasno zašto mislite da bi neko ovde investirao u nešto više od motanja kablova i reciklažu smeća?

@neko
procitaj najnoviji clanak britanskog economista od petka o Srbiji. moze ovde sve da se pravi samo fali malo inicijative za ove velike igrace. fijat krajsler je veci po proizvodnji I od nikole I od tesle, ne vidim sto ne bi vw I ostali dosli. nista komplikovanija nije tesla od fice da se napravi. sve se brzo nauci. to sto elon leti na mesec ne znaci da srbi ne umeju da upakuju njegove baterije u karoseriju.

Smrda

pre 4 godine

38k evra za Ficu?!?!?!? Ha, ha, ha, ha... A da kupim srednjeg i daleko boljeg i pouzdanijeg Japanca za upola manje para, a za ostatak platim sav benzin, popravke i letovanja narednih 15 godina?

Miki

pre 4 godine

Svaki "obicni" Fiat ima toliko problema sa "strujom" da me zivo zanima na sta ce ovaj sa pogonom na struju na kraju izaci. Posle 10god i dva Fiata, muka i nespavanja, cekanja slep sluzbe ne znam ni sto ulazim na vest o njemu...

Суперхик

pre 4 godine

Значи за напредан концепт "Ћентовенти" нема ни пара ни снаге у Фиату па су се одлучили за електрификацију постојећих модела да се има ,ето, нешто на струју па макар и фића у одласку ! Ово је горе од Дачије која је бар преузела кинески електрични модел из исте куће (Рено) до даљњега !

ZikaAtl

pre 4 godine

Fiat 500e postoji u Americi vec nekoliko godina. Moj drugar ga ima vec 2 god. Imao sam priliku da ga vozim, veoma je zabavan za voznju ali autonomija je veoma mala jos ako se malo agresivnije vozi tek onda je uzas. Ovaj model sa punom baterijom ima oko 130km autonomiju. Za grad je ok ali nikako za auto put.

nessa

pre 4 godine

Cekajte samo da kupite ovako nesto..ja bi popizdeo..nisam ga napunio zurim i treba sat vremena da blejim na pumpi dok se puni..glupost ziva..bice redovi kao nekada za cigare..zamislite tu zbrku i frku da smo svi na baterije od eps u tri lepe hahaahah aha hahahahah

Libero

pre 4 godine

Fiat je oduvek bio smesan, ali sada je u humoru uspeo da nadmasi sebe samog. 37000 eura za ficu, 500 komada pa da probaju dali to funkcionise.
Strasno.

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

da vas obavestim posto nasi mediji ne umeju:

Nikola Corporation, a five-year-old electric vehicle startup whose name shares the same origin as Elon Musk’s Tesla (Serbian-American inventor Nikola Tesla) but makes a starkly different product—cars that run on hydrogen fuel cells rather than lithium-ion batteries—is slated to go public on NASDAQ, the company announced Tuesday.

da li neko ume u nasoj vladi da dovede Nikolu ili Teslu da prave ovde svoja vozila??

jaretina

pre 4 godine

da li neko ume u nasoj vladi da dovede Nikolu ili Teslu da prave ovde svoja vozila??
(Jeremy (grobar Jefimije), 5. mart 2020 00:05)

meni i dalje nije jasno zašto mislite da bi neko ovde investirao u nešto više od motanja kablova i reciklažu smeća?

da nismo možda tržište no.1 za EV?
imamo more, luke i brzu železnicu?
nemamo korupciju?
visoko kvalifikovanu snagu sa iskustvom u toj oblasti?

ako VW nije hteo ni da čuje za nas, zašto bi neko drugi?


Zato ih i kupuje samo par procenata kupaca koji neznaju sta ce sa parama !
(Nata, 4. mart 2020 23:48)

možda oni ne znaju šta će sa parama, ali srbistanci mnogo toga NeZnaju. i nikada neće naučiti.

sale

pre 4 godine

Ok, sve je to lepo sto se tice i izgleda i ogleda na buducnost, ali moze li Fca da se okrene ka tome da ne izbacuje modele sa ogranicenim serijama. Tako nikako nece krenuti na bolje. Ok lepo je imati ekskluzivitet i jos da si vladnik tog eksluziviteta, ali Fca je u problemu vec par godina, oni trebaju da izbacuju modele da privuku kupce, izgledom i kvalitetom i ponudom. Od ogranicenih serija se ne zaradjuje iako ce svi primerci biti prodati. Alfa i Fiat od ovih premijera je stvarno zadao zadatak sto se tice dizajna klasi ali ogranicene serije nisu buducnost grupacije. Nije lose to sto su izbacili limitiranu seriju ali smatram da nije to trebalo sada u ovom trenutku. Sada su trebali da izbace modele da privuku kupce i da prodaju sto vise modela pa tek kada se ostvari pozitivna prodaja automobila da onda izbace limitirane serije.

Java

pre 4 godine

Sto selozite, Fijat mora da ima 0 emission jedno vozilo, da bi pordavao svoju gamu vozila u Californiji. Ovo je taj auto....bilo je i ranije 500e. Na kome gube pare ali Kalifornija je 5 svetska ekonomija velicina Francuske...

ssss

pre 4 godine

Vozim elektricnog ficu 2014.god vec tri i po godine. Kupio ga polovnog, sa predjenih 20 hiljada milja za 8000usd. Nikad bolja investicija. Ide kao metak, a za 3 godine samo promenio gume. Usput presao 25 soma milja.

gpbg

pre 4 godine

Bas je lep i smekerica ali 38.000 je preterano mnogo. Prodace oni to brzo samo italija ima oko 70 miliona stanovnika,tako naci ce se brzo 500 njih kojima novac ne predstavlja problem.

Nata

pre 4 godine

Sto se mene tice, moze da ne kosta ne 32000 eur nego i 132000 eur, sve jedno ga necu kupiti. Ta elektro vozila su cist pokusaj placke. Zato ih i kupuje samo par procenata kupaca koji neznaju sta ce sa parama !

POPovanje

pre 4 godine

Da zaokružimo na 40.000€, sve to jeste lepo, al treba naći 500 ljudi koji imaju para za bacanje i toliko da ga plate.
(Gagi, 4. mart 2020 19:57)

500 ljudi problem? Pa toliko ih je, čak i puno više, samo u Beogradu. Pevaljke, manekenke, influencerice, starlete itd., itd. E sad da li one imaju para za bacanje ne znam, ali znam da imaju njihovi sponzori.

Mia Kalifa

pre 4 godine

Šta tu ima da košta skoro 40 hiljada svašta,dok platiš porez ode na 50 hiljada,realno bilo bi me sramota da vozim taj auto od ljudi koji znaju koliko sam bacio para.Za tu lovu vozio bi Corvette C8 baby blue ;)

Miloš

pre 4 godine

Za ficu na struju 40.000dolara?!? Pa za te pare u Americi imate Tesla model 3, a za koju godinu Cybertruck!!!

Ili ona nebuloza Smart na struju cena sitnica preko 20.000dolara!

Jedini je Pezo koliko toliko razuman ali su napravili nikad ruzniji auto pa im dzabe niska cena.

POPovanje

pre 4 godine

Da zaokružimo na 40.000€, sve to jeste lepo, al treba naći 500 ljudi koji imaju para za bacanje i toliko da ga plate.
(Gagi, 4. mart 2020 19:57)

500 ljudi problem? Pa toliko ih je, čak i puno više, samo u Beogradu. Pevaljke, manekenke, influencerice, starlete itd., itd. E sad da li one imaju para za bacanje ne znam, ali znam da imaju njihovi sponzori.

Miloš

pre 4 godine

Za ficu na struju 40.000dolara?!? Pa za te pare u Americi imate Tesla model 3, a za koju godinu Cybertruck!!!

Ili ona nebuloza Smart na struju cena sitnica preko 20.000dolara!

Jedini je Pezo koliko toliko razuman ali su napravili nikad ruzniji auto pa im dzabe niska cena.

jaretina

pre 4 godine

da li neko ume u nasoj vladi da dovede Nikolu ili Teslu da prave ovde svoja vozila??
(Jeremy (grobar Jefimije), 5. mart 2020 00:05)

meni i dalje nije jasno zašto mislite da bi neko ovde investirao u nešto više od motanja kablova i reciklažu smeća?

da nismo možda tržište no.1 za EV?
imamo more, luke i brzu železnicu?
nemamo korupciju?
visoko kvalifikovanu snagu sa iskustvom u toj oblasti?

ako VW nije hteo ni da čuje za nas, zašto bi neko drugi?


Zato ih i kupuje samo par procenata kupaca koji neznaju sta ce sa parama !
(Nata, 4. mart 2020 23:48)

možda oni ne znaju šta će sa parama, ali srbistanci mnogo toga NeZnaju. i nikada neće naučiti.

ssss

pre 4 godine

Vozim elektricnog ficu 2014.god vec tri i po godine. Kupio ga polovnog, sa predjenih 20 hiljada milja za 8000usd. Nikad bolja investicija. Ide kao metak, a za 3 godine samo promenio gume. Usput presao 25 soma milja.

gpbg

pre 4 godine

Bas je lep i smekerica ali 38.000 je preterano mnogo. Prodace oni to brzo samo italija ima oko 70 miliona stanovnika,tako naci ce se brzo 500 njih kojima novac ne predstavlja problem.

Java

pre 4 godine

Sto selozite, Fijat mora da ima 0 emission jedno vozilo, da bi pordavao svoju gamu vozila u Californiji. Ovo je taj auto....bilo je i ranije 500e. Na kome gube pare ali Kalifornija je 5 svetska ekonomija velicina Francuske...

Vozac krseva

pre 4 godine

Ovih dana cu naslediti nekih 40-tak hiljada evra. Sta da radim?

Dal' da kupim ovo cudo, il' da kupim neku garsonjeru da je rentiram, a da od ostatka para generalno sredim mog yugica i ugradim mu TNG?

Reziel

pre 4 godine

Izgleda fantastično, i ako je ovo zaista realna autonomija onda je u kompletu dobar automobil. Ali cena! 32.000eura?!

Tesla Model 3 startuje od oko 35.000 u Nemačkoj, a složićemo se da je to ipak auto iz više kategorije (kada to kažem, mislim kategorije, ne klase, ne govorim o brendu, nego o veličini vozila, snazi motora i prostoru).

Kada vidim razlike u cenama električnih automobila evropskih proizvođača i Tesle, jasno mi je kako američka kompanija pravi takav bum. Fiat sa ovim 500 kao da želi samo da izbaci neki električni automobil, pa po kojoj god ceni. Ne znam da li se sećate onog malog Aston Martina, na platformi Toyote Aygo (ili neke druge male ne znam tačno). Znači mini gradski automobil sa znakom Aston Martina, oko 40.000 je startovala cena. E to su kupci i za ovaj Fiat 500.

Ivan

pre 4 godine

Odmah da kažem onima koji se pale zbog odnosa cena/veličina/mogućnosti ovoga Fiata 500 da sve o čemu razmišljaju odmah bace u vodu! Silom prilika (ostao bez posla u Srbiji) sam otišao u Nemačku i da vam kažem da Nemci drugačije razmišljaju od nas. Slažem se sa većinom da je auto (pre)skup i sa malim autonomijom vožnje, ali to je sve! Aktuelni Fiat 500 je mali i skup ali ga tu ima kao pleve!! I da, odlično drži cenu čak i kao polovan auto. I ne samo to: čak postoje i oni na tri točka koje voze mladi od 16 godina a sama prepravka na tri točka dodatno košta (postoje ovlaštene radionice za to) i možete misliti koliko tek to onda košta! Jeste, i ja sam kao i većina vozača iz ovih krajeva gledao na praktičnost i zadužio sam se da bih kupio veći i udobniji auto sa velikim prtljažnikom ali ovaj auto nije ni predviđen za daleka putovanja. Ali u kvalitet nemojte sumnjati, jer Fiat 500 je model koji ima izuzetnu završnu obradu a kada se pojavio upravo je on spasao posrnuli Fiat.

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

Ovih dana cu naslediti nekih 40-tak hiljada evra. Sta da radim?

Dal' da kupim ovo cudo, il' da kupim neku garsonjeru da je rentiram, a da od ostatka para generalno sredim mog yugica i ugradim mu TNG?
(Vozac krseva, 05. mart 2020 08:04)

@vozac
nemoj da kupujes auto. vozi se autobusom, ako bas moras, uzmi eco klasu carGo-a I vozices se sa Jaguarom od $100,000 za $5.

sa $40,000 kupi akcije General Motorsa.

sale

pre 4 godine

Ok, sve je to lepo sto se tice i izgleda i ogleda na buducnost, ali moze li Fca da se okrene ka tome da ne izbacuje modele sa ogranicenim serijama. Tako nikako nece krenuti na bolje. Ok lepo je imati ekskluzivitet i jos da si vladnik tog eksluziviteta, ali Fca je u problemu vec par godina, oni trebaju da izbacuju modele da privuku kupce, izgledom i kvalitetom i ponudom. Od ogranicenih serija se ne zaradjuje iako ce svi primerci biti prodati. Alfa i Fiat od ovih premijera je stvarno zadao zadatak sto se tice dizajna klasi ali ogranicene serije nisu buducnost grupacije. Nije lose to sto su izbacili limitiranu seriju ali smatram da nije to trebalo sada u ovom trenutku. Sada su trebali da izbace modele da privuku kupce i da prodaju sto vise modela pa tek kada se ostvari pozitivna prodaja automobila da onda izbace limitirane serije.

Samuilo

pre 4 godine

Ovo je bas velika cena, ali ne znam sto neki ovde komentariso protiv elektricnih vozila i navodno im je i 15-20 hiljada puno.
Ne zaboravite da ne dajete novac za gorivo i da ste oslobodjeni registracije, kao i da imate povlastice za parking i slicno. Pa razmislite onda o promeni ulja i malim servisima i tako dalje.
Uzmite i to u obzir - i za nekoga ko planira da vozi auto bar 10 godina, onda tu i neke razlike u ceni nema, a umesto nekog raspada koji se kvari i zagadjuje dobijate novo auto na struju.

Preddy Baer

pre 4 godine

drago mi je da su povecali sirinu vozila (nadam se da je kabina prostranija poprecno). to je bio jedini razlog sto nisam uzeo Abarth-a/500cu posto su mi ramena bila konstantno naslonjena na auto sa strane. uzeo sam Fiestu ST umesto 500ke.

ali ce ovo biti itekako interesantno pri sledecoj nabavci novog vozila. itekako!

dizajn je uradken fenomenalno, pokazuje koliko je originalni dizajn bio vanvremenski!

?

pre 4 godine

lep, skup, a kada se voziš u njemu, kao u fržideru, trese, lupa, udara, zvučna izolacija "zero"...ili je možda i to retro fazon za 40.000€...

samo vas gledam

pre 4 godine

Nulta emisija? Možda, ali samo ako stane ispod vetrenjače i sačeka košavu. Punjač od 85kW? Za napajanje takve stanice za punjenje treba jedna manja elektrana, a elektrane mahom gore ćumur pa gadno purnjaju. Nulta emisija? Koga bre lažete?

Mia Kalifa

pre 4 godine

Šta tu ima da košta skoro 40 hiljada svašta,dok platiš porez ode na 50 hiljada,realno bilo bi me sramota da vozim taj auto od ljudi koji znaju koliko sam bacio para.Za tu lovu vozio bi Corvette C8 baby blue ;)

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

da vas obavestim posto nasi mediji ne umeju:

Nikola Corporation, a five-year-old electric vehicle startup whose name shares the same origin as Elon Musk’s Tesla (Serbian-American inventor Nikola Tesla) but makes a starkly different product—cars that run on hydrogen fuel cells rather than lithium-ion batteries—is slated to go public on NASDAQ, the company announced Tuesday.

da li neko ume u nasoj vladi da dovede Nikolu ili Teslu da prave ovde svoja vozila??

Preddy Baer

pre 4 godine

@Toronto

skupa je ova prva, specijalna serija koja je nasvirana svim i svacim. i Golf kosta ovoliko kada se kupi sa svim dodacima.

ocekijem da ce "normalne" verzije kostati oko 20ak hiljada kada krene masovnije da se radi.

kada gledas cenu elektro auta moras da uzmes u obzur i cinjenicu o odrzavanju: mnogo manje delova (koji mogu da se kvare), sve je neverovatno jednostavno (baterija, kontroler, punjac i motor)!

CitizenX

pre 4 godine

Prvo izgleda odlicno! Ne mogu da zamislim koliko ce 500X tek novi dobro izgledati.
Drugo sto se tice ove astronomske cene. Ona se odnosi na limitiranu seriju od 500 komada. Ko hoce da ima jedan primerak od pet stotina tom nece biti problem da izdvoji 38000eur. Apsolutno sam siguran da redovna cena nece biti ovolika.

Nata

pre 4 godine

Sto se mene tice, moze da ne kosta ne 32000 eur nego i 132000 eur, sve jedno ga necu kupiti. Ta elektro vozila su cist pokusaj placke. Zato ih i kupuje samo par procenata kupaca koji neznaju sta ce sa parama !

Smrda

pre 4 godine

38k evra za Ficu?!?!?!? Ha, ha, ha, ha... A da kupim srednjeg i daleko boljeg i pouzdanijeg Japanca za upola manje para, a za ostatak platim sav benzin, popravke i letovanja narednih 15 godina?

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

da li neko ume u nasoj vladi da dovede Nikolu ili Teslu da prave ovde svoja vozila??
(Jeremy (grobar Jefimije), 5. mart 2020 00:05)

meni i dalje nije jasno zašto mislite da bi neko ovde investirao u nešto više od motanja kablova i reciklažu smeća?

@neko
procitaj najnoviji clanak britanskog economista od petka o Srbiji. moze ovde sve da se pravi samo fali malo inicijative za ove velike igrace. fijat krajsler je veci po proizvodnji I od nikole I od tesle, ne vidim sto ne bi vw I ostali dosli. nista komplikovanija nije tesla od fice da se napravi. sve se brzo nauci. to sto elon leti na mesec ne znaci da srbi ne umeju da upakuju njegove baterije u karoseriju.

Ivandeka

pre 4 godine

Samo neka mi neko objasni šta je na ovom autiću „lepo“? I ne znam čemu toliko obožavanje italijanskog dizajna automobila? Auto je dizajniran kao dečija igračka, sav je zaobljen i okrugao, taj retro šmek je prenaglašen i ružan. Unutra je još i OK, ali kako i ne bi bio sa toliko kože i tolikom cenom. Skupo i ružno. Tesla je pojam dizajna za ovo... a ako ćemo o retro-dizajnu u modernim automobiloma - to vec decenijama nepogresivo radi Porsche.

The Spatula

pre 4 godine

Ma daj sta vam je... Da vidite koliko ce nasih biznismena za devojcice kupiti ovih ficki, a zenama Q5, Q7, X3, X5 itd...da se sto lakse penju po ivicnjacima!

ZikaAtl

pre 4 godine

Fiat 500e postoji u Americi vec nekoliko godina. Moj drugar ga ima vec 2 god. Imao sam priliku da ga vozim, veoma je zabavan za voznju ali autonomija je veoma mala jos ako se malo agresivnije vozi tek onda je uzas. Ovaj model sa punom baterijom ima oko 130km autonomiju. Za grad je ok ali nikako za auto put.

Miki

pre 4 godine

Svaki "obicni" Fiat ima toliko problema sa "strujom" da me zivo zanima na sta ce ovaj sa pogonom na struju na kraju izaci. Posle 10god i dva Fiata, muka i nespavanja, cekanja slep sluzbe ne znam ni sto ulazim na vest o njemu...

biće bolje

pre 4 godine

i dodje Kinez sa malo manjom autonomijom i troduplo manjom cenom. EV se u Kini već sada prodaju za ispod 10k evra, evropski proizvođači moraće da zaborave vremena sa ekstra profitom, a Fiat 500 ne može da vredi vise od 10k u bilo kojoj varijanti.

nessa

pre 4 godine

Cekajte samo da kupite ovako nesto..ja bi popizdeo..nisam ga napunio zurim i treba sat vremena da blejim na pumpi dok se puni..glupost ziva..bice redovi kao nekada za cigare..zamislite tu zbrku i frku da smo svi na baterije od eps u tri lepe hahaahah aha hahahahah

Libero

pre 4 godine

Fiat je oduvek bio smesan, ali sada je u humoru uspeo da nadmasi sebe samog. 37000 eura za ficu, 500 komada pa da probaju dali to funkcionise.
Strasno.

Суперхик

pre 4 godine

Значи за напредан концепт "Ћентовенти" нема ни пара ни снаге у Фиату па су се одлучили за електрификацију постојећих модела да се има ,ето, нешто на струју па макар и фића у одласку ! Ово је горе од Дачије која је бар преузела кинески електрични модел из исте куће (Рено) до даљњега !

Miloš

pre 4 godine

Za ficu na struju 40.000dolara?!? Pa za te pare u Americi imate Tesla model 3, a za koju godinu Cybertruck!!!

Ili ona nebuloza Smart na struju cena sitnica preko 20.000dolara!

Jedini je Pezo koliko toliko razuman ali su napravili nikad ruzniji auto pa im dzabe niska cena.

Nata

pre 4 godine

Sto se mene tice, moze da ne kosta ne 32000 eur nego i 132000 eur, sve jedno ga necu kupiti. Ta elektro vozila su cist pokusaj placke. Zato ih i kupuje samo par procenata kupaca koji neznaju sta ce sa parama !

Ivandeka

pre 4 godine

Samo neka mi neko objasni šta je na ovom autiću „lepo“? I ne znam čemu toliko obožavanje italijanskog dizajna automobila? Auto je dizajniran kao dečija igračka, sav je zaobljen i okrugao, taj retro šmek je prenaglašen i ružan. Unutra je još i OK, ali kako i ne bi bio sa toliko kože i tolikom cenom. Skupo i ružno. Tesla je pojam dizajna za ovo... a ako ćemo o retro-dizajnu u modernim automobiloma - to vec decenijama nepogresivo radi Porsche.

Miki

pre 4 godine

Svaki "obicni" Fiat ima toliko problema sa "strujom" da me zivo zanima na sta ce ovaj sa pogonom na struju na kraju izaci. Posle 10god i dva Fiata, muka i nespavanja, cekanja slep sluzbe ne znam ni sto ulazim na vest o njemu...

?

pre 4 godine

lep, skup, a kada se voziš u njemu, kao u fržideru, trese, lupa, udara, zvučna izolacija "zero"...ili je možda i to retro fazon za 40.000€...

Mia Kalifa

pre 4 godine

Šta tu ima da košta skoro 40 hiljada svašta,dok platiš porez ode na 50 hiljada,realno bilo bi me sramota da vozim taj auto od ljudi koji znaju koliko sam bacio para.Za tu lovu vozio bi Corvette C8 baby blue ;)

Суперхик

pre 4 godine

Значи за напредан концепт "Ћентовенти" нема ни пара ни снаге у Фиату па су се одлучили за електрификацију постојећих модела да се има ,ето, нешто на струју па макар и фића у одласку ! Ово је горе од Дачије која је бар преузела кинески електрични модел из исте куће (Рено) до даљњега !

Smrda

pre 4 godine

38k evra za Ficu?!?!?!? Ha, ha, ha, ha... A da kupim srednjeg i daleko boljeg i pouzdanijeg Japanca za upola manje para, a za ostatak platim sav benzin, popravke i letovanja narednih 15 godina?

Samuilo

pre 4 godine

Ovo je bas velika cena, ali ne znam sto neki ovde komentariso protiv elektricnih vozila i navodno im je i 15-20 hiljada puno.
Ne zaboravite da ne dajete novac za gorivo i da ste oslobodjeni registracije, kao i da imate povlastice za parking i slicno. Pa razmislite onda o promeni ulja i malim servisima i tako dalje.
Uzmite i to u obzir - i za nekoga ko planira da vozi auto bar 10 godina, onda tu i neke razlike u ceni nema, a umesto nekog raspada koji se kvari i zagadjuje dobijate novo auto na struju.

biće bolje

pre 4 godine

i dodje Kinez sa malo manjom autonomijom i troduplo manjom cenom. EV se u Kini već sada prodaju za ispod 10k evra, evropski proizvođači moraće da zaborave vremena sa ekstra profitom, a Fiat 500 ne može da vredi vise od 10k u bilo kojoj varijanti.

Libero

pre 4 godine

Fiat je oduvek bio smesan, ali sada je u humoru uspeo da nadmasi sebe samog. 37000 eura za ficu, 500 komada pa da probaju dali to funkcionise.
Strasno.

nessa

pre 4 godine

Cekajte samo da kupite ovako nesto..ja bi popizdeo..nisam ga napunio zurim i treba sat vremena da blejim na pumpi dok se puni..glupost ziva..bice redovi kao nekada za cigare..zamislite tu zbrku i frku da smo svi na baterije od eps u tri lepe hahaahah aha hahahahah

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

da vas obavestim posto nasi mediji ne umeju:

Nikola Corporation, a five-year-old electric vehicle startup whose name shares the same origin as Elon Musk’s Tesla (Serbian-American inventor Nikola Tesla) but makes a starkly different product—cars that run on hydrogen fuel cells rather than lithium-ion batteries—is slated to go public on NASDAQ, the company announced Tuesday.

da li neko ume u nasoj vladi da dovede Nikolu ili Teslu da prave ovde svoja vozila??

jaretina

pre 4 godine

da li neko ume u nasoj vladi da dovede Nikolu ili Teslu da prave ovde svoja vozila??
(Jeremy (grobar Jefimije), 5. mart 2020 00:05)

meni i dalje nije jasno zašto mislite da bi neko ovde investirao u nešto više od motanja kablova i reciklažu smeća?

da nismo možda tržište no.1 za EV?
imamo more, luke i brzu železnicu?
nemamo korupciju?
visoko kvalifikovanu snagu sa iskustvom u toj oblasti?

ako VW nije hteo ni da čuje za nas, zašto bi neko drugi?


Zato ih i kupuje samo par procenata kupaca koji neznaju sta ce sa parama !
(Nata, 4. mart 2020 23:48)

možda oni ne znaju šta će sa parama, ali srbistanci mnogo toga NeZnaju. i nikada neće naučiti.

samo vas gledam

pre 4 godine

Nulta emisija? Možda, ali samo ako stane ispod vetrenjače i sačeka košavu. Punjač od 85kW? Za napajanje takve stanice za punjenje treba jedna manja elektrana, a elektrane mahom gore ćumur pa gadno purnjaju. Nulta emisija? Koga bre lažete?

Vozac krseva

pre 4 godine

Ovih dana cu naslediti nekih 40-tak hiljada evra. Sta da radim?

Dal' da kupim ovo cudo, il' da kupim neku garsonjeru da je rentiram, a da od ostatka para generalno sredim mog yugica i ugradim mu TNG?

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

da li neko ume u nasoj vladi da dovede Nikolu ili Teslu da prave ovde svoja vozila??
(Jeremy (grobar Jefimije), 5. mart 2020 00:05)

meni i dalje nije jasno zašto mislite da bi neko ovde investirao u nešto više od motanja kablova i reciklažu smeća?

@neko
procitaj najnoviji clanak britanskog economista od petka o Srbiji. moze ovde sve da se pravi samo fali malo inicijative za ove velike igrace. fijat krajsler je veci po proizvodnji I od nikole I od tesle, ne vidim sto ne bi vw I ostali dosli. nista komplikovanija nije tesla od fice da se napravi. sve se brzo nauci. to sto elon leti na mesec ne znaci da srbi ne umeju da upakuju njegove baterije u karoseriju.

CitizenX

pre 4 godine

Prvo izgleda odlicno! Ne mogu da zamislim koliko ce 500X tek novi dobro izgledati.
Drugo sto se tice ove astronomske cene. Ona se odnosi na limitiranu seriju od 500 komada. Ko hoce da ima jedan primerak od pet stotina tom nece biti problem da izdvoji 38000eur. Apsolutno sam siguran da redovna cena nece biti ovolika.

POPovanje

pre 4 godine

Da zaokružimo na 40.000€, sve to jeste lepo, al treba naći 500 ljudi koji imaju para za bacanje i toliko da ga plate.
(Gagi, 4. mart 2020 19:57)

500 ljudi problem? Pa toliko ih je, čak i puno više, samo u Beogradu. Pevaljke, manekenke, influencerice, starlete itd., itd. E sad da li one imaju para za bacanje ne znam, ali znam da imaju njihovi sponzori.

ssss

pre 4 godine

Vozim elektricnog ficu 2014.god vec tri i po godine. Kupio ga polovnog, sa predjenih 20 hiljada milja za 8000usd. Nikad bolja investicija. Ide kao metak, a za 3 godine samo promenio gume. Usput presao 25 soma milja.

Reziel

pre 4 godine

Izgleda fantastično, i ako je ovo zaista realna autonomija onda je u kompletu dobar automobil. Ali cena! 32.000eura?!

Tesla Model 3 startuje od oko 35.000 u Nemačkoj, a složićemo se da je to ipak auto iz više kategorije (kada to kažem, mislim kategorije, ne klase, ne govorim o brendu, nego o veličini vozila, snazi motora i prostoru).

Kada vidim razlike u cenama električnih automobila evropskih proizvođača i Tesle, jasno mi je kako američka kompanija pravi takav bum. Fiat sa ovim 500 kao da želi samo da izbaci neki električni automobil, pa po kojoj god ceni. Ne znam da li se sećate onog malog Aston Martina, na platformi Toyote Aygo (ili neke druge male ne znam tačno). Znači mini gradski automobil sa znakom Aston Martina, oko 40.000 je startovala cena. E to su kupci i za ovaj Fiat 500.

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

Ovih dana cu naslediti nekih 40-tak hiljada evra. Sta da radim?

Dal' da kupim ovo cudo, il' da kupim neku garsonjeru da je rentiram, a da od ostatka para generalno sredim mog yugica i ugradim mu TNG?
(Vozac krseva, 05. mart 2020 08:04)

@vozac
nemoj da kupujes auto. vozi se autobusom, ako bas moras, uzmi eco klasu carGo-a I vozices se sa Jaguarom od $100,000 za $5.

sa $40,000 kupi akcije General Motorsa.

Ivan

pre 4 godine

Odmah da kažem onima koji se pale zbog odnosa cena/veličina/mogućnosti ovoga Fiata 500 da sve o čemu razmišljaju odmah bace u vodu! Silom prilika (ostao bez posla u Srbiji) sam otišao u Nemačku i da vam kažem da Nemci drugačije razmišljaju od nas. Slažem se sa većinom da je auto (pre)skup i sa malim autonomijom vožnje, ali to je sve! Aktuelni Fiat 500 je mali i skup ali ga tu ima kao pleve!! I da, odlično drži cenu čak i kao polovan auto. I ne samo to: čak postoje i oni na tri točka koje voze mladi od 16 godina a sama prepravka na tri točka dodatno košta (postoje ovlaštene radionice za to) i možete misliti koliko tek to onda košta! Jeste, i ja sam kao i većina vozača iz ovih krajeva gledao na praktičnost i zadužio sam se da bih kupio veći i udobniji auto sa velikim prtljažnikom ali ovaj auto nije ni predviđen za daleka putovanja. Ali u kvalitet nemojte sumnjati, jer Fiat 500 je model koji ima izuzetnu završnu obradu a kada se pojavio upravo je on spasao posrnuli Fiat.

gpbg

pre 4 godine

Bas je lep i smekerica ali 38.000 je preterano mnogo. Prodace oni to brzo samo italija ima oko 70 miliona stanovnika,tako naci ce se brzo 500 njih kojima novac ne predstavlja problem.

ZikaAtl

pre 4 godine

Fiat 500e postoji u Americi vec nekoliko godina. Moj drugar ga ima vec 2 god. Imao sam priliku da ga vozim, veoma je zabavan za voznju ali autonomija je veoma mala jos ako se malo agresivnije vozi tek onda je uzas. Ovaj model sa punom baterijom ima oko 130km autonomiju. Za grad je ok ali nikako za auto put.

Preddy Baer

pre 4 godine

@Toronto

skupa je ova prva, specijalna serija koja je nasvirana svim i svacim. i Golf kosta ovoliko kada se kupi sa svim dodacima.

ocekijem da ce "normalne" verzije kostati oko 20ak hiljada kada krene masovnije da se radi.

kada gledas cenu elektro auta moras da uzmes u obzur i cinjenicu o odrzavanju: mnogo manje delova (koji mogu da se kvare), sve je neverovatno jednostavno (baterija, kontroler, punjac i motor)!

sale

pre 4 godine

Ok, sve je to lepo sto se tice i izgleda i ogleda na buducnost, ali moze li Fca da se okrene ka tome da ne izbacuje modele sa ogranicenim serijama. Tako nikako nece krenuti na bolje. Ok lepo je imati ekskluzivitet i jos da si vladnik tog eksluziviteta, ali Fca je u problemu vec par godina, oni trebaju da izbacuju modele da privuku kupce, izgledom i kvalitetom i ponudom. Od ogranicenih serija se ne zaradjuje iako ce svi primerci biti prodati. Alfa i Fiat od ovih premijera je stvarno zadao zadatak sto se tice dizajna klasi ali ogranicene serije nisu buducnost grupacije. Nije lose to sto su izbacili limitiranu seriju ali smatram da nije to trebalo sada u ovom trenutku. Sada su trebali da izbace modele da privuku kupce i da prodaju sto vise modela pa tek kada se ostvari pozitivna prodaja automobila da onda izbace limitirane serije.

Preddy Baer

pre 4 godine

drago mi je da su povecali sirinu vozila (nadam se da je kabina prostranija poprecno). to je bio jedini razlog sto nisam uzeo Abarth-a/500cu posto su mi ramena bila konstantno naslonjena na auto sa strane. uzeo sam Fiestu ST umesto 500ke.

ali ce ovo biti itekako interesantno pri sledecoj nabavci novog vozila. itekako!

dizajn je uradken fenomenalno, pokazuje koliko je originalni dizajn bio vanvremenski!

The Spatula

pre 4 godine

Ma daj sta vam je... Da vidite koliko ce nasih biznismena za devojcice kupiti ovih ficki, a zenama Q5, Q7, X3, X5 itd...da se sto lakse penju po ivicnjacima!

Java

pre 4 godine

Sto selozite, Fijat mora da ima 0 emission jedno vozilo, da bi pordavao svoju gamu vozila u Californiji. Ovo je taj auto....bilo je i ranije 500e. Na kome gube pare ali Kalifornija je 5 svetska ekonomija velicina Francuske...