Petak, 25.10.2019.

20:16

"Moskva u svakom trenutku može da prebaci Beogradu jednu ili dve divizije sistema Trijumf"

Činjenica da su u okviru vojne vežbe Slovenski štit 2019 na teritoriji Srbije postavljeni i ruski PVO sistemi, među kojima su S-400 i Pancir, u fokusu je i Tasa

Izvor: Tanjug

"Moskva u svakom trenutku može da prebaci Beogradu jednu ili dve divizije sistema Trijumf" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Ides

pre 4 godine

(Petar S., 26. oktobar 2019 13:22) 

Jesi ti kad cuo za satelite i krstarece projektile koji se samonavode. Moze da bude mobilan koliko god hoce.

Petar S.

pre 4 godine

@(levi, 26. oktobar 2019 10:53)

Kako mali Perica zamislja ratovanje.
S400 je MOBILNI sistem!!

Sirija ima S300 pa ga cak i Izrael zaobilazi u SIROKOM krugu!
Sta bi bilo da imaju S400 (koji IMA DOMET 400KM, posto vidim da neki KOJI NE POZNAJU MATERIJU ne veruju).

Da

pre 4 godine

Mnogo ste naivni ljudi.To sto najavljuju da mogu u svakom trenutku da dopreme-to je vec dopremljeno i tu se vec nalazi.Ne mislite,valjda,da se to najavljuje unapred a znas da ti nece dozvoliti da ides preko njihovog vazdusnog prostora.Sve sto se nalazi ovde ne vraca se nazad u Rusiju to ostaje tu.

Surovo Realan

pre 4 godine

Mi i dalja mislimo da smo Kosovo izgubili zato sto nismo imali S300 a da cemo ga vratiti sa S400 ili nekim drugim oruzjem! Narode moj glupi Kosovo smo izgubili i nikad ga necemo vratiti bez TRECEG DETETA!!! Prosecna starost nam je 46 god a svaki dan nas je bez migracija 110 manje!

bosanac

pre 4 godine

zaboravljate da svaku clanicu Nato saveza ,cuvaju druge clanice. Sto znaci u slucaju bilo kakve krize u okruzenje Srbije bilo bi dopremljeno oruzje da gadja legalne vojne ciljeve .

dc

pre 4 godine

polako postajemo vojna sila!e sad mozemo agresivnije da nastupamo u vezi spoljne politike,vlada zakon jacega a to je oruzje..dolazi vreme kada ce srbija postavljati uslove,svaka cast za rusiju zbog ovoga,mi smo ratnicki narod sa bogatom ratnom istorijom i oruzje nam treba,slicni smo ko rusi i potpuno se razumemo,okruzeni smo sa NATO,i jednostavno najsavremenije naoruzanje nam treba u slucaju njihovog ponovnog napada da se drzava odbrani,ja se nadam da ce nasi politicari agresivnije krenuti u raznim pregovorima jer smo sada u situaciji da kazemo nesto,a ne samo da cutimo!nase vreme tek dolazi

levi

pre 4 godine

Mnogi se pitaju čemu sve ovo.Pa u slučaju da se ozbiljno zakuva politička situacija Srbija bi bila jedna odbranbena kota za Ruse. NATO je okružio Rusiju ali bi mu Srbija bila iza leđa što je veoma neprijatno tj.imali bi ogromne gubitke u slučaju rata.Proizilazi da Rusi ovo rade iz svojih intetesa,mi smo u velikoj opasnosti ali ima i pozitivnih efekata a to je neka ravnoteža jer se pokazalo da NATO udara na znatno slabije od sebe.Moglo bi se reći da sve ovo služi za odbijanje ev.napada na Srbiju što potvrđuje i burno reagovanje zapada na ovu vežbu.
(Bogi B., 26. oktobar 2019 07:01)

Nikakvog reagovanja zapada na vježbu nema, pogotovo ne burnog. Sve što dolazi iz Rusije u Srbiju preko vazdušnog prostora NATO-a je s odobrenjem istog. U slučaju bilo kakve političke eskalacije njihov vazdušni prostor bi bio zatvoren!
Ova teorija kako je Rusija okružena NATO-om, a Srbija eto brani Rusiju NATO-u s leđa je nevjerovatna. I još pominješ velike gubitke NATO-a od strane Srbije?? Dečko u slučaju totalnog rata ili bilo kakvog drugog Srbija bi bila zbrisana s lica planete zemlje i to kao ''lateral move'' ( u slobodnom prevodu ''spontano'' zbrisana ! Nikakav S400 ne bi predstavljao pretnju NATO-u. Poslali bi dva puta više krstarećih raketa na sisteme S400 nego bi imali S400 raketa i to bi bio kraj S400. Nakon toga bi sledilo urinisanje.

Zana

pre 4 godine

Mislim da Srbi ne žele rat.
Srbi su zaista muroljubiv narod i cene druge narode i njihove državne interese. Nijedna država nijedan narod na Svetu nema loše iskustvo sa Srbima.
Srbi samo ne dozvoljavaju da im vršljaš i sairiš po kući.
Naoružavanje je Svetski trend i to treba posmatrati u tom kontekstu...

wtf

pre 4 godine

U slucaju rata, NATO zatvara svoj vazdusni prostor iznad Balkana, tako da ta teza da Rusi mogu “brzo” da prebace S-400 u Srbiju pada u vodu. To sto su sada preleteli preko susednih zemalja je samo znak da se NATO mnogo ne streca oko ove ocigledno politicke igrarije. Ako Rusi “zaborave” S-400 u Srbiji, to postaje sasvim druga prica. Tad postajemo legalna meta za NATO napade krstarecim raketama, kao sto je slucaj u Siriji.

Profa

pre 4 godine

A da maåo uvezemo nesto sa Zapada pa da vidimo kako ce "braca" da reaguju? Ne znam stvarno zasto stalno onda tezimo ka EU kad upravo ovakvim stvarima se od nje udaljavamo.Bas ce sa velikim odusevljenjem i odobravanjem da gledaju na ovakve stvari,naravno onda nahuskaju sve nase neprijatelje iz okruzenja na nas a ova nasa "braca"ce kao da nas brane...Pa jel moguce da smo toliko naivni?Ako hoces u EU onda nema Rusa i tacka !Postenije je onda raspisati referendum pa videti sta mi Srbi zaista hocemo EU ili RUS. jer valjda je svima jasno da samostalno ne moze,to je teska zabluda.Formalno da ali ces u svi sferama biti blokiran ili od jednih ili od drugih i napretka i boljeg zivota jednostavno nema!E sad svi vidimo gde vecina nasih gradjana odlazi odavde a cinimi se da to nije Rusija....

Bogi B.

pre 4 godine

Mnogi se pitaju čemu sve ovo.Pa u slučaju da se ozbiljno zakuva politička situacija Srbija bi bila jedna odbranbena kota za Ruse. NATO je okružio Rusiju ali bi mu Srbija bila iza leđa što je veoma neprijatno tj.imali bi ogromne gubitke u slučaju rata.Proizilazi da Rusi ovo rade iz svojih intetesa,mi smo u velikoj opasnosti ali ima i pozitivnih efekata a to je neka ravnoteža jer se pokazalo da NATO udara na znatno slabije od sebe.Moglo bi se reći da sve ovo služi za odbijanje ev.napada na Srbiju što potvrđuje i burno reagovanje zapada na ovu vežbu.

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Ono sto je sigurno da ako se uzimaju krediti za gradnju autoputeva za Crnu Goru, Tiranu, Sarajevo srpskom narodu je vaznije oruzje kao garancija za bioloski opstanak naroda a deo toga je S 400, makar jedan smesten u sredistu Srbije Krusevcu ili dva za sever i jug.
Ali bez raketa zemlja-zemlja i zemlja- brod dometa bar 1000km, bez modernog sistema veze i osmatranja koji se ne mogu ometati sve je to deplasirano.
Takodje treba revitalizovati regrutni sistem i decu od osnovbe skole uvesti u sistem vojne doktrine prvo sa kampovanjem i orijentacijom i prezivljavanjem u prirodi, zatim vojnom teorijom, gadjanjem vazdusnim oruzjem a od punoletstva i vatrenim oruzjem i kratkim vojniim vezbama 5-15 dana.
Vidimo ratove u Siriji, Avganistanu, Iraku gde je svaki covek vojnik i gde ni obucenim placenicima nije lako da prezive.
Eh da, pored toga moramo resiti natalitet i ekonomiju ali i odabrati vojnu stranu u slucaju vecih oruzanih suoba u regionu.
Znaci ili NATO ili Rusija.
Srce znamo gde vuce ali pitanje glave je vaznije.

Da

pre 4 godine

Niti sam rusofil, niti zapadnjak, niti snsovac niti zuti, ali vazda bilo i ostalo koliko ti je jaka vojska toliko te drugi cene.
Zapitajte se.

Pozdrav svima, bez podela!

sasa jokic

pre 4 godine

Kao sto rece danas onaj novinar, Russia Today, najpopularniji Ruski dnevni list za spoljnu politiku, nije registrovao niti slovo objavio o poseti Medvedeva pre neki dan. Ovde se ljudi loze da nas Rusi vole....70% Rusa ne zna gde se Srbija nalazi.

hm?

pre 4 godine

Rusija jedino moze da naskodi NATO na taj nacin sto bi u Srbiji razmestila rakete presretace i rakete kratkog dometa kao sto je “Iskander”.... medjutim, to bi nas pretvorilo u drugi Kalinjingrad, sto znaci da bi u slucaju otvorenog rata izmedju Rusije i NATO bili obrisani sa lica zemlje u prvom talasu napada ili odgovora....

...ostali samo dugmići.

pre 4 godine

"Sistem “Pancir” raspoređen u ruskoj bazi Hmejmim u Siriji nije uspela da probije nijedna teroristička bespilotna letelica, navodi autor. "

Tako je, ali nisu samo bespilotne letelice pretnja. Onomad Izraelci uništiše sirijski divizion Pancira u jednoj sekundi krstarećom raketom. A da, to nije onaj Pancir iz kruga baze Hmejmim već drugi, preko ograde...

Aleks

pre 4 godine

Kuda da ih prebace kad smo okruženi nato članicama?
(pfkdejan, 25. oktobar 2019 20:38)

A kuda su prebacili ovaj sto je sada u Batajnici?
(Bane, 25. oktobar 2019 22:49)

Zato što NATO članice još uvek dozvoljavaju letove iz Rusije u Srbiju. Kada više ne budu dozvolili, ostade sve u Rusiji.

ajde

pre 4 godine

Bez ofanzivnih lovaca sa krstarećim raketama i dugodometnim raketama teško da možemo da budemo pretnja.
(Marko, 25. oktobar 2019 20:39)
---------------------------------------

Pretimo mi vec 30 godina, pa vidimo gde nas je to dovelo. 'Ajde sam da probamo malo da ne pretimo.

Bojan

pre 4 godine

A sta ce da stiti sistem od helikoptera,niskoletecih aviona ili dronova?
(Cvele, 25. oktobar 2019 20:43)
Pancir sistem stiti S-400, zato se i montiraju zajedno. U Siriji se navodno pokazao efikasno upravo protiv tih stvari koje si naveo.Sto i pise u tekstu...

3210

pre 4 godine

A jel može Moskva da donira neku Bolnicu,Školu,Vrtić...
Jel mogu da poklone Klinički Centar,recimo 100 km Auto-Puta,500 Traktora....
Jel mogu gidišnje besplatno u Moskvi da leče 500 dece iz Srbije

Objavite koliko godišnje Srbija dobije donacija od EU,Japana,Norveške a koliko od Rusije.

Ne treba nam njihovo oružje.
Nema budućnosti tamo gde ima Ruskog oružja.

Zoki

pre 4 godine

Uh... Kao prvo, u pitanju su divizioni, a divizija i divizion nisu isto, divizion je u rangu bataljona, a divizija ima bar 6 bataljona, organizovanih u pukove ili brigade. Kao drugo, Rusija ne može da prebaci divizion S-400 u Srbiju u svakom trenutku, jer taj divizon mora da preleti iznad zemalja članica NATO. U mirnodopskim uslovima je to moguće, ali u slučaju neke krizne situacije njihov vazdušni prostor bi bio zatvoren, baš kao što je bio zatvoren 1999. kada su hteli poslati njihove mirovnjake.

veljko

pre 4 godine

Ne treba se zaletati za s 400...bolje uzeti više diviziona Pancira s 2 i dodati na to novi sistem Buk M3 koji je idealan sistem za nas a za manje pare!!

Vasa Ladački

pre 4 godine

Svi zaboravljaju na medjunarodnu reku zvanu Dunav!
(Mali cas geografije, 25. oktobar 2019 20:57)

I šta ti znači ta međunarodna reka, da možeš iz Nemačke kroz Austriju, Mađarsku i Hrvatsku da voziš šta hoćeš i niko to nema pravo da zaustavi?!

Marko

pre 4 godine

Bez ofanzivnih lovaca sa krstarećim raketama i dugodometnim raketama teško da možemo da budemo pretnja.Koliko je dobar defanzivni sistem mora i da se poradi i na ofanzivnim kako bi bili spremni na eventualni preventivni odgovor na opasnost.

dnevna doza gluposti

pre 4 godine

“Moskva u svakom trenutku može da prebaci Beogradu jedna ili dve divizije sistema Trijumf".
-Lože nas ovi Rusi već decenijama.Šta decenijama,vekovima...

3210

pre 4 godine

A jel može Moskva da donira neku Bolnicu,Školu,Vrtić...
Jel mogu da poklone Klinički Centar,recimo 100 km Auto-Puta,500 Traktora....
Jel mogu gidišnje besplatno u Moskvi da leče 500 dece iz Srbije

Objavite koliko godišnje Srbija dobije donacija od EU,Japana,Norveške a koliko od Rusije.

Ne treba nam njihovo oružje.
Nema budućnosti tamo gde ima Ruskog oružja.

dnevna doza gluposti

pre 4 godine

“Moskva u svakom trenutku može da prebaci Beogradu jedna ili dve divizije sistema Trijumf".
-Lože nas ovi Rusi već decenijama.Šta decenijama,vekovima...

ajde

pre 4 godine

Bez ofanzivnih lovaca sa krstarećim raketama i dugodometnim raketama teško da možemo da budemo pretnja.
(Marko, 25. oktobar 2019 20:39)
---------------------------------------

Pretimo mi vec 30 godina, pa vidimo gde nas je to dovelo. 'Ajde sam da probamo malo da ne pretimo.

Zoki

pre 4 godine

Uh... Kao prvo, u pitanju su divizioni, a divizija i divizion nisu isto, divizion je u rangu bataljona, a divizija ima bar 6 bataljona, organizovanih u pukove ili brigade. Kao drugo, Rusija ne može da prebaci divizion S-400 u Srbiju u svakom trenutku, jer taj divizon mora da preleti iznad zemalja članica NATO. U mirnodopskim uslovima je to moguće, ali u slučaju neke krizne situacije njihov vazdušni prostor bi bio zatvoren, baš kao što je bio zatvoren 1999. kada su hteli poslati njihove mirovnjake.

hm?

pre 4 godine

Rusija jedino moze da naskodi NATO na taj nacin sto bi u Srbiji razmestila rakete presretace i rakete kratkog dometa kao sto je “Iskander”.... medjutim, to bi nas pretvorilo u drugi Kalinjingrad, sto znaci da bi u slucaju otvorenog rata izmedju Rusije i NATO bili obrisani sa lica zemlje u prvom talasu napada ili odgovora....

Vasa Ladački

pre 4 godine

Svi zaboravljaju na medjunarodnu reku zvanu Dunav!
(Mali cas geografije, 25. oktobar 2019 20:57)

I šta ti znači ta međunarodna reka, da možeš iz Nemačke kroz Austriju, Mađarsku i Hrvatsku da voziš šta hoćeš i niko to nema pravo da zaustavi?!

Aleks

pre 4 godine

Kuda da ih prebace kad smo okruženi nato članicama?
(pfkdejan, 25. oktobar 2019 20:38)

A kuda su prebacili ovaj sto je sada u Batajnici?
(Bane, 25. oktobar 2019 22:49)

Zato što NATO članice još uvek dozvoljavaju letove iz Rusije u Srbiju. Kada više ne budu dozvolili, ostade sve u Rusiji.

Bojan

pre 4 godine

A sta ce da stiti sistem od helikoptera,niskoletecih aviona ili dronova?
(Cvele, 25. oktobar 2019 20:43)
Pancir sistem stiti S-400, zato se i montiraju zajedno. U Siriji se navodno pokazao efikasno upravo protiv tih stvari koje si naveo.Sto i pise u tekstu...

...ostali samo dugmići.

pre 4 godine

"Sistem “Pancir” raspoređen u ruskoj bazi Hmejmim u Siriji nije uspela da probije nijedna teroristička bespilotna letelica, navodi autor. "

Tako je, ali nisu samo bespilotne letelice pretnja. Onomad Izraelci uništiše sirijski divizion Pancira u jednoj sekundi krstarećom raketom. A da, to nije onaj Pancir iz kruga baze Hmejmim već drugi, preko ograde...

Marko

pre 4 godine

Bez ofanzivnih lovaca sa krstarećim raketama i dugodometnim raketama teško da možemo da budemo pretnja.Koliko je dobar defanzivni sistem mora i da se poradi i na ofanzivnim kako bi bili spremni na eventualni preventivni odgovor na opasnost.

sasa jokic

pre 4 godine

Kao sto rece danas onaj novinar, Russia Today, najpopularniji Ruski dnevni list za spoljnu politiku, nije registrovao niti slovo objavio o poseti Medvedeva pre neki dan. Ovde se ljudi loze da nas Rusi vole....70% Rusa ne zna gde se Srbija nalazi.

wtf

pre 4 godine

U slucaju rata, NATO zatvara svoj vazdusni prostor iznad Balkana, tako da ta teza da Rusi mogu “brzo” da prebace S-400 u Srbiju pada u vodu. To sto su sada preleteli preko susednih zemalja je samo znak da se NATO mnogo ne streca oko ove ocigledno politicke igrarije. Ako Rusi “zaborave” S-400 u Srbiji, to postaje sasvim druga prica. Tad postajemo legalna meta za NATO napade krstarecim raketama, kao sto je slucaj u Siriji.

veljko

pre 4 godine

Ne treba se zaletati za s 400...bolje uzeti više diviziona Pancira s 2 i dodati na to novi sistem Buk M3 koji je idealan sistem za nas a za manje pare!!

Da

pre 4 godine

Niti sam rusofil, niti zapadnjak, niti snsovac niti zuti, ali vazda bilo i ostalo koliko ti je jaka vojska toliko te drugi cene.
Zapitajte se.

Pozdrav svima, bez podela!

Surovo Realan

pre 4 godine

Mi i dalja mislimo da smo Kosovo izgubili zato sto nismo imali S300 a da cemo ga vratiti sa S400 ili nekim drugim oruzjem! Narode moj glupi Kosovo smo izgubili i nikad ga necemo vratiti bez TRECEG DETETA!!! Prosecna starost nam je 46 god a svaki dan nas je bez migracija 110 manje!

Profa

pre 4 godine

A da maåo uvezemo nesto sa Zapada pa da vidimo kako ce "braca" da reaguju? Ne znam stvarno zasto stalno onda tezimo ka EU kad upravo ovakvim stvarima se od nje udaljavamo.Bas ce sa velikim odusevljenjem i odobravanjem da gledaju na ovakve stvari,naravno onda nahuskaju sve nase neprijatelje iz okruzenja na nas a ova nasa "braca"ce kao da nas brane...Pa jel moguce da smo toliko naivni?Ako hoces u EU onda nema Rusa i tacka !Postenije je onda raspisati referendum pa videti sta mi Srbi zaista hocemo EU ili RUS. jer valjda je svima jasno da samostalno ne moze,to je teska zabluda.Formalno da ali ces u svi sferama biti blokiran ili od jednih ili od drugih i napretka i boljeg zivota jednostavno nema!E sad svi vidimo gde vecina nasih gradjana odlazi odavde a cinimi se da to nije Rusija....

levi

pre 4 godine

Mnogi se pitaju čemu sve ovo.Pa u slučaju da se ozbiljno zakuva politička situacija Srbija bi bila jedna odbranbena kota za Ruse. NATO je okružio Rusiju ali bi mu Srbija bila iza leđa što je veoma neprijatno tj.imali bi ogromne gubitke u slučaju rata.Proizilazi da Rusi ovo rade iz svojih intetesa,mi smo u velikoj opasnosti ali ima i pozitivnih efekata a to je neka ravnoteža jer se pokazalo da NATO udara na znatno slabije od sebe.Moglo bi se reći da sve ovo služi za odbijanje ev.napada na Srbiju što potvrđuje i burno reagovanje zapada na ovu vežbu.
(Bogi B., 26. oktobar 2019 07:01)

Nikakvog reagovanja zapada na vježbu nema, pogotovo ne burnog. Sve što dolazi iz Rusije u Srbiju preko vazdušnog prostora NATO-a je s odobrenjem istog. U slučaju bilo kakve političke eskalacije njihov vazdušni prostor bi bio zatvoren!
Ova teorija kako je Rusija okružena NATO-om, a Srbija eto brani Rusiju NATO-u s leđa je nevjerovatna. I još pominješ velike gubitke NATO-a od strane Srbije?? Dečko u slučaju totalnog rata ili bilo kakvog drugog Srbija bi bila zbrisana s lica planete zemlje i to kao ''lateral move'' ( u slobodnom prevodu ''spontano'' zbrisana ! Nikakav S400 ne bi predstavljao pretnju NATO-u. Poslali bi dva puta više krstarećih raketa na sisteme S400 nego bi imali S400 raketa i to bi bio kraj S400. Nakon toga bi sledilo urinisanje.

Bogi B.

pre 4 godine

Mnogi se pitaju čemu sve ovo.Pa u slučaju da se ozbiljno zakuva politička situacija Srbija bi bila jedna odbranbena kota za Ruse. NATO je okružio Rusiju ali bi mu Srbija bila iza leđa što je veoma neprijatno tj.imali bi ogromne gubitke u slučaju rata.Proizilazi da Rusi ovo rade iz svojih intetesa,mi smo u velikoj opasnosti ali ima i pozitivnih efekata a to je neka ravnoteža jer se pokazalo da NATO udara na znatno slabije od sebe.Moglo bi se reći da sve ovo služi za odbijanje ev.napada na Srbiju što potvrđuje i burno reagovanje zapada na ovu vežbu.

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Ono sto je sigurno da ako se uzimaju krediti za gradnju autoputeva za Crnu Goru, Tiranu, Sarajevo srpskom narodu je vaznije oruzje kao garancija za bioloski opstanak naroda a deo toga je S 400, makar jedan smesten u sredistu Srbije Krusevcu ili dva za sever i jug.
Ali bez raketa zemlja-zemlja i zemlja- brod dometa bar 1000km, bez modernog sistema veze i osmatranja koji se ne mogu ometati sve je to deplasirano.
Takodje treba revitalizovati regrutni sistem i decu od osnovbe skole uvesti u sistem vojne doktrine prvo sa kampovanjem i orijentacijom i prezivljavanjem u prirodi, zatim vojnom teorijom, gadjanjem vazdusnim oruzjem a od punoletstva i vatrenim oruzjem i kratkim vojniim vezbama 5-15 dana.
Vidimo ratove u Siriji, Avganistanu, Iraku gde je svaki covek vojnik i gde ni obucenim placenicima nije lako da prezive.
Eh da, pored toga moramo resiti natalitet i ekonomiju ali i odabrati vojnu stranu u slucaju vecih oruzanih suoba u regionu.
Znaci ili NATO ili Rusija.
Srce znamo gde vuce ali pitanje glave je vaznije.

bosanac

pre 4 godine

zaboravljate da svaku clanicu Nato saveza ,cuvaju druge clanice. Sto znaci u slucaju bilo kakve krize u okruzenje Srbije bilo bi dopremljeno oruzje da gadja legalne vojne ciljeve .

Zana

pre 4 godine

Mislim da Srbi ne žele rat.
Srbi su zaista muroljubiv narod i cene druge narode i njihove državne interese. Nijedna država nijedan narod na Svetu nema loše iskustvo sa Srbima.
Srbi samo ne dozvoljavaju da im vršljaš i sairiš po kući.
Naoružavanje je Svetski trend i to treba posmatrati u tom kontekstu...

Da

pre 4 godine

Mnogo ste naivni ljudi.To sto najavljuju da mogu u svakom trenutku da dopreme-to je vec dopremljeno i tu se vec nalazi.Ne mislite,valjda,da se to najavljuje unapred a znas da ti nece dozvoliti da ides preko njihovog vazdusnog prostora.Sve sto se nalazi ovde ne vraca se nazad u Rusiju to ostaje tu.

dc

pre 4 godine

polako postajemo vojna sila!e sad mozemo agresivnije da nastupamo u vezi spoljne politike,vlada zakon jacega a to je oruzje..dolazi vreme kada ce srbija postavljati uslove,svaka cast za rusiju zbog ovoga,mi smo ratnicki narod sa bogatom ratnom istorijom i oruzje nam treba,slicni smo ko rusi i potpuno se razumemo,okruzeni smo sa NATO,i jednostavno najsavremenije naoruzanje nam treba u slucaju njihovog ponovnog napada da se drzava odbrani,ja se nadam da ce nasi politicari agresivnije krenuti u raznim pregovorima jer smo sada u situaciji da kazemo nesto,a ne samo da cutimo!nase vreme tek dolazi

Petar S.

pre 4 godine

@(levi, 26. oktobar 2019 10:53)

Kako mali Perica zamislja ratovanje.
S400 je MOBILNI sistem!!

Sirija ima S300 pa ga cak i Izrael zaobilazi u SIROKOM krugu!
Sta bi bilo da imaju S400 (koji IMA DOMET 400KM, posto vidim da neki KOJI NE POZNAJU MATERIJU ne veruju).

Ides

pre 4 godine

(Petar S., 26. oktobar 2019 13:22) 

Jesi ti kad cuo za satelite i krstarece projektile koji se samonavode. Moze da bude mobilan koliko god hoce.

3210

pre 4 godine

A jel može Moskva da donira neku Bolnicu,Školu,Vrtić...
Jel mogu da poklone Klinički Centar,recimo 100 km Auto-Puta,500 Traktora....
Jel mogu gidišnje besplatno u Moskvi da leče 500 dece iz Srbije

Objavite koliko godišnje Srbija dobije donacija od EU,Japana,Norveške a koliko od Rusije.

Ne treba nam njihovo oružje.
Nema budućnosti tamo gde ima Ruskog oružja.

dnevna doza gluposti

pre 4 godine

“Moskva u svakom trenutku može da prebaci Beogradu jedna ili dve divizije sistema Trijumf".
-Lože nas ovi Rusi već decenijama.Šta decenijama,vekovima...

veljko

pre 4 godine

Ne treba se zaletati za s 400...bolje uzeti više diviziona Pancira s 2 i dodati na to novi sistem Buk M3 koji je idealan sistem za nas a za manje pare!!

...ostali samo dugmići.

pre 4 godine

"Sistem “Pancir” raspoređen u ruskoj bazi Hmejmim u Siriji nije uspela da probije nijedna teroristička bespilotna letelica, navodi autor. "

Tako je, ali nisu samo bespilotne letelice pretnja. Onomad Izraelci uništiše sirijski divizion Pancira u jednoj sekundi krstarećom raketom. A da, to nije onaj Pancir iz kruga baze Hmejmim već drugi, preko ograde...

Marko

pre 4 godine

Bez ofanzivnih lovaca sa krstarećim raketama i dugodometnim raketama teško da možemo da budemo pretnja.Koliko je dobar defanzivni sistem mora i da se poradi i na ofanzivnim kako bi bili spremni na eventualni preventivni odgovor na opasnost.

ajde

pre 4 godine

Bez ofanzivnih lovaca sa krstarećim raketama i dugodometnim raketama teško da možemo da budemo pretnja.
(Marko, 25. oktobar 2019 20:39)
---------------------------------------

Pretimo mi vec 30 godina, pa vidimo gde nas je to dovelo. 'Ajde sam da probamo malo da ne pretimo.

Bojan

pre 4 godine

A sta ce da stiti sistem od helikoptera,niskoletecih aviona ili dronova?
(Cvele, 25. oktobar 2019 20:43)
Pancir sistem stiti S-400, zato se i montiraju zajedno. U Siriji se navodno pokazao efikasno upravo protiv tih stvari koje si naveo.Sto i pise u tekstu...

Bogi B.

pre 4 godine

Mnogi se pitaju čemu sve ovo.Pa u slučaju da se ozbiljno zakuva politička situacija Srbija bi bila jedna odbranbena kota za Ruse. NATO je okružio Rusiju ali bi mu Srbija bila iza leđa što je veoma neprijatno tj.imali bi ogromne gubitke u slučaju rata.Proizilazi da Rusi ovo rade iz svojih intetesa,mi smo u velikoj opasnosti ali ima i pozitivnih efekata a to je neka ravnoteža jer se pokazalo da NATO udara na znatno slabije od sebe.Moglo bi se reći da sve ovo služi za odbijanje ev.napada na Srbiju što potvrđuje i burno reagovanje zapada na ovu vežbu.

Vasa Ladački

pre 4 godine

Svi zaboravljaju na medjunarodnu reku zvanu Dunav!
(Mali cas geografije, 25. oktobar 2019 20:57)

I šta ti znači ta međunarodna reka, da možeš iz Nemačke kroz Austriju, Mađarsku i Hrvatsku da voziš šta hoćeš i niko to nema pravo da zaustavi?!

Zana

pre 4 godine

Mislim da Srbi ne žele rat.
Srbi su zaista muroljubiv narod i cene druge narode i njihove državne interese. Nijedna država nijedan narod na Svetu nema loše iskustvo sa Srbima.
Srbi samo ne dozvoljavaju da im vršljaš i sairiš po kući.
Naoružavanje je Svetski trend i to treba posmatrati u tom kontekstu...

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Ono sto je sigurno da ako se uzimaju krediti za gradnju autoputeva za Crnu Goru, Tiranu, Sarajevo srpskom narodu je vaznije oruzje kao garancija za bioloski opstanak naroda a deo toga je S 400, makar jedan smesten u sredistu Srbije Krusevcu ili dva za sever i jug.
Ali bez raketa zemlja-zemlja i zemlja- brod dometa bar 1000km, bez modernog sistema veze i osmatranja koji se ne mogu ometati sve je to deplasirano.
Takodje treba revitalizovati regrutni sistem i decu od osnovbe skole uvesti u sistem vojne doktrine prvo sa kampovanjem i orijentacijom i prezivljavanjem u prirodi, zatim vojnom teorijom, gadjanjem vazdusnim oruzjem a od punoletstva i vatrenim oruzjem i kratkim vojniim vezbama 5-15 dana.
Vidimo ratove u Siriji, Avganistanu, Iraku gde je svaki covek vojnik i gde ni obucenim placenicima nije lako da prezive.
Eh da, pored toga moramo resiti natalitet i ekonomiju ali i odabrati vojnu stranu u slucaju vecih oruzanih suoba u regionu.
Znaci ili NATO ili Rusija.
Srce znamo gde vuce ali pitanje glave je vaznije.

sasa jokic

pre 4 godine

Kao sto rece danas onaj novinar, Russia Today, najpopularniji Ruski dnevni list za spoljnu politiku, nije registrovao niti slovo objavio o poseti Medvedeva pre neki dan. Ovde se ljudi loze da nas Rusi vole....70% Rusa ne zna gde se Srbija nalazi.

Aleks

pre 4 godine

Kuda da ih prebace kad smo okruženi nato članicama?
(pfkdejan, 25. oktobar 2019 20:38)

A kuda su prebacili ovaj sto je sada u Batajnici?
(Bane, 25. oktobar 2019 22:49)

Zato što NATO članice još uvek dozvoljavaju letove iz Rusije u Srbiju. Kada više ne budu dozvolili, ostade sve u Rusiji.

hm?

pre 4 godine

Rusija jedino moze da naskodi NATO na taj nacin sto bi u Srbiji razmestila rakete presretace i rakete kratkog dometa kao sto je “Iskander”.... medjutim, to bi nas pretvorilo u drugi Kalinjingrad, sto znaci da bi u slucaju otvorenog rata izmedju Rusije i NATO bili obrisani sa lica zemlje u prvom talasu napada ili odgovora....

Zoki

pre 4 godine

Uh... Kao prvo, u pitanju su divizioni, a divizija i divizion nisu isto, divizion je u rangu bataljona, a divizija ima bar 6 bataljona, organizovanih u pukove ili brigade. Kao drugo, Rusija ne može da prebaci divizion S-400 u Srbiju u svakom trenutku, jer taj divizon mora da preleti iznad zemalja članica NATO. U mirnodopskim uslovima je to moguće, ali u slučaju neke krizne situacije njihov vazdušni prostor bi bio zatvoren, baš kao što je bio zatvoren 1999. kada su hteli poslati njihove mirovnjake.

dc

pre 4 godine

polako postajemo vojna sila!e sad mozemo agresivnije da nastupamo u vezi spoljne politike,vlada zakon jacega a to je oruzje..dolazi vreme kada ce srbija postavljati uslove,svaka cast za rusiju zbog ovoga,mi smo ratnicki narod sa bogatom ratnom istorijom i oruzje nam treba,slicni smo ko rusi i potpuno se razumemo,okruzeni smo sa NATO,i jednostavno najsavremenije naoruzanje nam treba u slucaju njihovog ponovnog napada da se drzava odbrani,ja se nadam da ce nasi politicari agresivnije krenuti u raznim pregovorima jer smo sada u situaciji da kazemo nesto,a ne samo da cutimo!nase vreme tek dolazi

wtf

pre 4 godine

U slucaju rata, NATO zatvara svoj vazdusni prostor iznad Balkana, tako da ta teza da Rusi mogu “brzo” da prebace S-400 u Srbiju pada u vodu. To sto su sada preleteli preko susednih zemalja je samo znak da se NATO mnogo ne streca oko ove ocigledno politicke igrarije. Ako Rusi “zaborave” S-400 u Srbiji, to postaje sasvim druga prica. Tad postajemo legalna meta za NATO napade krstarecim raketama, kao sto je slucaj u Siriji.

Da

pre 4 godine

Niti sam rusofil, niti zapadnjak, niti snsovac niti zuti, ali vazda bilo i ostalo koliko ti je jaka vojska toliko te drugi cene.
Zapitajte se.

Pozdrav svima, bez podela!

Profa

pre 4 godine

A da maåo uvezemo nesto sa Zapada pa da vidimo kako ce "braca" da reaguju? Ne znam stvarno zasto stalno onda tezimo ka EU kad upravo ovakvim stvarima se od nje udaljavamo.Bas ce sa velikim odusevljenjem i odobravanjem da gledaju na ovakve stvari,naravno onda nahuskaju sve nase neprijatelje iz okruzenja na nas a ova nasa "braca"ce kao da nas brane...Pa jel moguce da smo toliko naivni?Ako hoces u EU onda nema Rusa i tacka !Postenije je onda raspisati referendum pa videti sta mi Srbi zaista hocemo EU ili RUS. jer valjda je svima jasno da samostalno ne moze,to je teska zabluda.Formalno da ali ces u svi sferama biti blokiran ili od jednih ili od drugih i napretka i boljeg zivota jednostavno nema!E sad svi vidimo gde vecina nasih gradjana odlazi odavde a cinimi se da to nije Rusija....

Da

pre 4 godine

Mnogo ste naivni ljudi.To sto najavljuju da mogu u svakom trenutku da dopreme-to je vec dopremljeno i tu se vec nalazi.Ne mislite,valjda,da se to najavljuje unapred a znas da ti nece dozvoliti da ides preko njihovog vazdusnog prostora.Sve sto se nalazi ovde ne vraca se nazad u Rusiju to ostaje tu.

levi

pre 4 godine

Mnogi se pitaju čemu sve ovo.Pa u slučaju da se ozbiljno zakuva politička situacija Srbija bi bila jedna odbranbena kota za Ruse. NATO je okružio Rusiju ali bi mu Srbija bila iza leđa što je veoma neprijatno tj.imali bi ogromne gubitke u slučaju rata.Proizilazi da Rusi ovo rade iz svojih intetesa,mi smo u velikoj opasnosti ali ima i pozitivnih efekata a to je neka ravnoteža jer se pokazalo da NATO udara na znatno slabije od sebe.Moglo bi se reći da sve ovo služi za odbijanje ev.napada na Srbiju što potvrđuje i burno reagovanje zapada na ovu vežbu.
(Bogi B., 26. oktobar 2019 07:01)

Nikakvog reagovanja zapada na vježbu nema, pogotovo ne burnog. Sve što dolazi iz Rusije u Srbiju preko vazdušnog prostora NATO-a je s odobrenjem istog. U slučaju bilo kakve političke eskalacije njihov vazdušni prostor bi bio zatvoren!
Ova teorija kako je Rusija okružena NATO-om, a Srbija eto brani Rusiju NATO-u s leđa je nevjerovatna. I još pominješ velike gubitke NATO-a od strane Srbije?? Dečko u slučaju totalnog rata ili bilo kakvog drugog Srbija bi bila zbrisana s lica planete zemlje i to kao ''lateral move'' ( u slobodnom prevodu ''spontano'' zbrisana ! Nikakav S400 ne bi predstavljao pretnju NATO-u. Poslali bi dva puta više krstarećih raketa na sisteme S400 nego bi imali S400 raketa i to bi bio kraj S400. Nakon toga bi sledilo urinisanje.

Petar S.

pre 4 godine

@(levi, 26. oktobar 2019 10:53)

Kako mali Perica zamislja ratovanje.
S400 je MOBILNI sistem!!

Sirija ima S300 pa ga cak i Izrael zaobilazi u SIROKOM krugu!
Sta bi bilo da imaju S400 (koji IMA DOMET 400KM, posto vidim da neki KOJI NE POZNAJU MATERIJU ne veruju).

bosanac

pre 4 godine

zaboravljate da svaku clanicu Nato saveza ,cuvaju druge clanice. Sto znaci u slucaju bilo kakve krize u okruzenje Srbije bilo bi dopremljeno oruzje da gadja legalne vojne ciljeve .

Surovo Realan

pre 4 godine

Mi i dalja mislimo da smo Kosovo izgubili zato sto nismo imali S300 a da cemo ga vratiti sa S400 ili nekim drugim oruzjem! Narode moj glupi Kosovo smo izgubili i nikad ga necemo vratiti bez TRECEG DETETA!!! Prosecna starost nam je 46 god a svaki dan nas je bez migracija 110 manje!

Ides

pre 4 godine

(Petar S., 26. oktobar 2019 13:22) 

Jesi ti kad cuo za satelite i krstarece projektile koji se samonavode. Moze da bude mobilan koliko god hoce.