Ponedeljak, 09.09.2019.

09:15

Srpski vozači se ne boje kazni, prvi nude mito

Izvor: B92

Srpski vozaèi se ne boje kazni, prvi nude mito IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

žota

pre 4 godine

u HR svaki policijski automobil ima kamera i svaki policajac sad na sebi ima kameru i nema boga da mu ponudite mito jel onda idete na prekršajni sud i odma platit kaznu ili uzimaju putovnicu.ja imam kafić kraj policije i stan zid nas djeli i vec su mi triput uzeli vozačku zbog alkohola i nisu mi mogli pomoći jel uredaj za puhanje ne mogu ponistit. platio sam oko 5000e kazni i moram opet polagati vozački ali tek za 4god kad isteknu zabrane i 15 dana bio u zatvoru sa Danilom iz Srbije i poz prijatelju ako vidiš.
(ngslavonac, 12. septembar 2019 09:04)

Presretač audi a4 SB tablice baš negde kod skretanja za Gradišku me je zaustavio, ne videh kamere vozio sam 200 km/h i prošao sa 100€

Igor

pre 4 godine

@(Coyote, 11. septembar 2019 14:48)

Voznja lokalom 60-80km/h ne moze nikako da bude brza a jos manje bezbednija. Kroz Madjarsku postoji autoput, kroz Rumuniju veoma mala deonica, a ostatak Rumunuje i Bugarska do Sofije je najobicnija magistrala sa naseljenim mestima, prikljucenjima sa manjih puteva pa i sa njiva. Kako leba ti to moze da bude bezbednije?

ngslavonac

pre 4 godine

u HR svaki policijski automobil ima kamera i svaki policajac sad na sebi ima kameru i nema boga da mu ponudite mito jel onda idete na prekršajni sud i odma platit kaznu ili uzimaju putovnicu.ja imam kafić kraj policije i stan zid nas djeli i vec su mi triput uzeli vozačku zbog alkohola i nisu mi mogli pomoći jel uredaj za puhanje ne mogu ponistit. platio sam oko 5000e kazni i moram opet polagati vozački ali tek za 4god kad isteknu zabrane i 15 dana bio u zatvoru sa Danilom iz Srbije i poz prijatelju ako vidiš.

Coyote

pre 4 godine

@igor naivnost nema granice. Pored svih cekanja na granicama, naplatnim rampama jos i da im mere brzinu u dlaku daleko brze i bezbednije je preko Rumunije i Bugarske.

Igor

pre 4 godine

@(Coyote, 11. septembar 2019 03:24)
Ako krenu strancima da mere prosečnu brzinu ubrzo niko vise nece prolaziti kroz Srbiju.

A gde ce da idu leba ti? Kroz rumujiju i bugarsku magistralamai kroz naseljena mesta i sebi produziti put za 5-6h i vise? Ako strancima krenu da mere prosecnu brzinu naplatice se nesto kazni, stranci ce se dozvati pameti i kroz nasu zemlju ce putovati pola sata duze a svi ucesnici ce biti znatno bezbedniji. Nema nikakvih

Coyote

pre 4 godine

@Zevs zbog para. Ako krenu strancima da mere prosečnu brzinu ubrzo niko vise nece prolaziti kroz Srbiju. To sto smo mi u stanju da trpimo nijedna nacija na ovoj planeti nije. I nemoj neko da mi pomene da se u Evropi vozi striktno po ogranicenju, počeću da mislim da ste gluplji i od ameba.

Coyote

pre 4 godine

@reew jedino si pogresio kod sirotinje. Cede sve redom. Svaki zakon u ovoj zemlji se odvajkada pise da ima sto vise sirotinje. Mi smo siromašno drustvo jer su zakoni tako napisani. Da imamo austrijske zakone bili bi bogato drustvo. To samo glup ne kapira.

reew

pre 4 godine

Sistematska pljacka sirotinje.

Ne mozes ti da vrsis kontrolu icega gde je presudan ljudski faktor. Hocete bezbedniju voznju i manje mita? Kamere na sve strane. Jeftinije je postaviti i odrzavati kamere nego placati policajca, to je cinjenica.

Drugi problem su putarine? Zasto to placamo? To je nas put, placen novcem iz budzeta koji mi gradjani punimo? Cista pljacka. Ubedljivo najbolje resenje su vinjete. Godisnje za stanovnike Srbije, nedeljne za posetioce koji bi kroz tranzit. Em izbegnete guzvu na rampi, em ne morate da placate radnike na rampi.
Nama Srbima zestoko nedostaje osecaj za efikasnost, isplativost i matematiku. Kapiram ja da iza cele te putarine stoji ekonomija cedjenja para od sirotinje, al ajte to malo efikasnije. Zaradice drzava na obaveznim vinjetama isto kao na putarini, a manje radnika mora da plati. Ko da nam Nebojsa iz Beograda radi sve ekonomske proracune...

Zile

pre 4 godine

Verovali ili ne naisao sam na saobracajnog Policajca koji ne uzima mito. I to na mestu za koje se svi otimaju-Polaganje vozackog ispita. Batajnica, dolazi pandur da urgira malo kod kolega da mu brat postar polozi jer ce kao samo da vozi tu po lokalu bla, bla. Na zalost ime postenog Policajca ne znam znam nadimak Pevac. Odma nas instruktor upozorio da ako neko ima ikakve namere da odustane jer je taj nepodkupljiv. Pandur se obrati ovom Pevcu i ovaj mu odma kaze da vidim koji je? E mali mozes odma da ides nema potrebe da pokusavas pao si. Onda pandur pocne da se pravda da mali nije ni znao za njegovu nameru da pomogne i postar ipak izadje na polaganje i padne.
(Ima ih retki su i zasluzuju postovanje i divljenje, 10. septembar 2019 12:35)

Pa sta je sad sa tim postarom?iz kod puta je polozio?

Zevs

pre 4 godine

@(maxy, 9. septembar 2019 21:27) - ocigledno nisi zdravstveno sposoban za upravljanje motornim vozilom kad ne mozes da u retrovizoru procenis brzinu kojom ti se priblizava vozilo i zapocinjes nebezbedno preticanje rizikujuci nesrecu.

I pitanje za vlast, zasto se strancima ne meri prosecna brzina na autoputu?

Kovinac

pre 4 godine

U Kovinu pre par meseci, trojica saobracajaca izgubila posao zbog primanja mita. Ozvucila im sluzba sluzbena kola (kazu i da su silne kamere postavili u i na kolima). Pratili ih mesecima. I ne samo u Kovinu, cujem i u okolnim mestima.
Tako da ovaj nacin eskiviranja saobracajnog prekrsaja odlazi lagano u istoriju.

Ima ih retki su i zasluzuju postovanje i divljenje

pre 4 godine

Verovali ili ne naisao sam na saobracajnog Policajca koji ne uzima mito. I to na mestu za koje se svi otimaju-Polaganje vozackog ispita. Batajnica, dolazi pandur da urgira malo kod kolega da mu brat postar polozi jer ce kao samo da vozi tu po lokalu bla, bla. Na zalost ime postenog Policajca ne znam znam nadimak Pevac. Odma nas instruktor upozorio da ako neko ima ikakve namere da odustane jer je taj nepodkupljiv. Pandur se obrati ovom Pevcu i ovaj mu odma kaze da vidim koji je? E mali mozes odma da ides nema potrebe da pokusavas pao si. Onda pandur pocne da se pravda da mali nije ni znao za njegovu nameru da pomogne i postar ipak izadje na polaganje i padne. Ima ih postenih ali druge se meni misli motaju po glavi. Pitam se da li i ovom postenom policajcu deca zbog postenja (kao posten taksista i onaj na aerodromu) gde su mu kolege stekle pozamasnu imovinu dok je on realno tih godina krpio kraj sa krajem prebacuju to njegovo postenje? Kroz zivot sam upoznao jos jednog postenog znam samo prezime Boksan. Radio je na Sava centru odakle su polazili turisticki autobusi i dzeparosi su odlicno znali kad je njegova smena. Jedan se zajebao i tukao ga je mimo zakona (ukoricenom sveskom u glavu) pred par stotina putnika duz celog parkinga dok patrola nije dosla po njega. Covek je vozio Zastavu 2014 godine i u razgovoru sa mnom mi otkrio da je svestan sta mu kolege rade i da on kao posten nikad nece napredovati ni finansijski ni u sluzbi jer posten Policajac samo smeta.

kole

pre 4 godine

@srbin
Kazes da smo dotakli dno, pa se setih jednog aforizma; Mi Srbi smo dotakli dno, ali nastavljamo da kopamo. Mi sada imamo suludu situaciju gde domace vozace kaznjavaju ako na auto putu voze prosecno iznad ogranicenja, a za strance to ne vazi. Takodje sa uzasom i nevericom gledam mala dostavna vozila i kombije raznih firmi za cije vozace zakoni takodje ne vaze, jer da vaze svi bi ostali bez dozvole za 10 dana. Divljaju po gradu, preticu, ulaze u makazice, ne daju migavac, telefon im je stalno na uvetu. Pri tom, oni stalno gledaju u neke fakture i jure normu koju moraju da ispune, najmanje od svega voze. Ocigledno da izmedju njih i policije postoji dogovor o nenapadanju. Gde bi nasa vlast smela da udari na Coca Colu.

Milko

pre 4 godine

Ja živim u inostranstvu i dolazim u Srbiju jednom godišnje na odmor.
Nikad do sada, kao ove godine nisam video tako slabu disciplinu u saobraćaju: redovni prolazak na semaforu iz trake gde je puna linija ili ostrvo, prolazak na crveno, obilzak kolone najnormalnije, parkiranje na mestima za invalide i to što je neko napomenu sa dobrim kolima, pa niko ne sme da dira.
Na savskom nasipu u blokovima, vozi ko god hoće iako je zabranjeno, itd.
Nije ni čudo što ima sve više saobraćajnih udesa. Vratile se se divlje devedesete.
Možda naš ministar misli da je to dobro.

Srbin

pre 4 godine

Alooooo pa ko kaznjava policajce sto ne vezu pojas pricaju telefonom prave selfije dok voze prelaze van pesackog prelaze na crveno . Pa drzava vidi samo nas kada pravimo prekrsaj . Jedina smo zemlja u svetu gde kazna moze da bude cetiri puta veca od prosecnog licnog dohodka . A ministarstvo vodi covek kome je otac zavrsio srednju skolu a fakultet kupio . Zbogom srbijo dotakli smo dno a mozda i nismo jos

che gevara

pre 4 godine

@mozaks
Ja cesto vozim u inostranstvu, i do 50% godisnje kilometraze. Nikad nisam kaznjen izvan Srbije, BiH i CG. Govori li ti to nesto?
Kako ti nije palo na pamet da su tamo propisi takvi da ih je moguce postovati?
(Milan, 9. septembar 2019 23:30) # Link komentara

Meni govori da se tamo bojiš kazne i zato poštuješ propise, a ovde ne.
(Pero, 10. septembar 2019 07:15)

Kazna kao represivno srestvo ....

Mislim da postovanje propisa u Saobracaju lezi u dobroj infrastrukturi a ne u represivnim merama!Represija treba da bude za one koje bas bahate u Saobracaju .... nasilnicka voznja, voznja pod dejstvom alkohola!
Koliko imate primera, da ste kaznjeni za banalnu glupost ....
Radar ne moze stajati svuda nego samo na mestu gde je obolezeno da je radarska kontrola I itd ... tako je preko!
Mislim, kada bi uveli kamenovanje u Srbiji da bi se dobro primilo

sasasa

pre 4 godine

Ja bih izbacio novac iz saobracaja. Za prekrsaje sledi odredjeni broj bodova, nakon sto se sakupi propisani broj kazna u vidu drustveno korisnog rada. Npr, pomoc u ustanovama za stare, ciscenje parkova i slicno. Sve to vec postoji ali postoji i novcana kazna a gde je novac tu je i korupcija. Svrha kazne nije da bilo ko zaradjuje vec da se spreci ponavljanje prekrsaja. Verujem da ce vecini biti mnogo teze da skupljaju papirice po ulici nego da plate par hiljada dinara.

Kabalunga

pre 4 godine

Obzirom na frekvenciju vozila i broj policije i uredjaja koji regulisu i sankcionisu prekrsaje i "brinu o bezbednosti" ja mogu dodati samo sledece.
Umesto znakova ogranicenja, uvesti znakove preporucene brzine. To ce samosvesnim ljudima sugerisati pri kojoj brzini bi mogli da odreaguju na nepredvidjene okolnosti, onima koji se osecaju, bilo psihofizicki, bilo zbog svog auta bezbednije da voze i malo iznad iste, nece stanjivati dzep na kretenska prekoracenja, a budali pomoci ne mozes cak da taj znak sa ogranicenjem vice ...BUDALO.
Jer svakako ti se ni ne kaznjavaju.
Zasto to nije tako, najbolje opisuje oomentar "neko je vlast, neko mast"

ivan

pre 4 godine

Ali zato ni jednu kaznu za prolazak na crveno, pretricanje preko pune (od čega gine naj više ljudi), skretanja iz pogrešne trake, vožnje žutom trakom, polukružnog okretanja na sumanutim mestima itd.

Vozač

pre 4 godine

200000 kazni za prekoračenje brzine, neznam da li se oni to hvale ili zale? Nazalost u tih 200000 statistici sam i ja sa tri kazne za ozbiljno prekoračenje od celih 2-3km/s. Voleo bih da znam od tih 200000 kazni za brzu voznju koliko je bilo za "divljacku" voznju sa prekoračenjem kao kod mene od celih 2 ili 3 km/h
(Dragan, 9. septembar 2019 23:46)

Platio 2500 din za 2,8 km/h, stiglo poštom na kućnu adresu, bez fotografije, samo vreme i mesto i ponuda za plaćanje u roku od 8 dana.

ja

pre 4 godine

Mnogo me nerviraju komentari ovde. Samo u Srbiji postoje ljudi koji bolje voze kad su pijani. Samo u Srbiji ne narušava pažnju to kada vozači kuckaju SMS-ove dok voze. Samo u Srbiji ljudi smatraju da mogu da zadrže dete koje nije vezano svojim rukama, ukoliko dođe do neke nezgode. Samo u Srbiji ljudi smatraju da će pre poginuti ako vežu pojas, te da ih taj isti pojas dekoncentriše dok voze. Samo u Srbiji postoje ljudi koji su ubeđeni da će zaustaviti auto, bez sudara, ukoliko voze iza drugog, zalepljeni za zadnji branik, brzinom od 120 na sat, u slučaju naglog kočenja. I samo u Srbiji ljudi smatraju da će uštedeti sat vremena ako deonicu od 50 km izvoze 120 na sat, umesto 80, koliko je ograničenje...

Zoran

pre 4 godine

Sve je to ok. dali ce neko nase puteve dovest u red, rupe po putevima loša horizontalna i verikalna signalizacuja, losa obavestenja.

Pero

pre 4 godine

@mozaks
Ja cesto vozim u inostranstvu, i do 50% godisnje kilometraze. Nikad nisam kaznjen izvan Srbije, BiH i CG. Govori li ti to nesto?
Kako ti nije palo na pamet da su tamo propisi takvi da ih je moguce postovati?
(Milan, 9. septembar 2019 23:30) # Link komentara

Meni govori da se tamo bojiš kazne i zato poštuješ propise, a ovde ne.

Spira

pre 4 godine

Smesni komentari korupcije, pazi na poziciju sabraćajca koji kažnjava se ne dolazi slučajno, mozeš bit saobraćajac na raskrnici (mahač, izigravas semafor) ali za kažnjavanje moraš imat DEBELU VEZU, i onda si zaštićen a zna se zbog čega

Spira

pre 4 godine

Ja verujem da su bar 5 000 kazni napisali na obilaznici iza Pupinovog mosta, ograničenje 50 put sirok 3 trake okolo livade nigde kuce ni škoke idioti stavili 50 kaze nema zastitne ograde od divljaci zbog toga je 50 ograničenje, pa nema ni na N.Beogradu kraj studenjaka i Sava centra pa je 100, nema do Zrenjenina pa je 80, gluplje obrazloženje nisam čuo.

ahm...hm

pre 4 godine

Oduzimaj dozvole bahatima! Pijanstvo, veliko prekoracenje itd
(hm, 9. septembar 2019 21:54)

Takvi nastavljqju da voze i bez dozvole. Malo "prdekane" pride kao kazneno-vaspitna mera ne bi bilo na odmet. Naravno uz DEBELU novcanu. Pa ko se pre "umori"!

reminder

pre 4 godine

Samo postuj brzinu gde ima radara, ne prolazi kroz crveno gde ima kamera, drzi 20 evra kod sebe za instant resenje i ne brini nista...

Milosav

pre 4 godine

Ovako je u Ontariju:
1. Zestoke kazne za koriscenje telefona ili bilo kakvih uredjaja tokom voznje, $615 kazna ako ne idete na sud, ako idete i izgubite barem $1000 i gubite tri poena.
2. Ako prekoracite brzinu 50 Km/h (150 u 100 recimo, toliko je ogranicenje na autoputu) auto vam se oduzima na licu mesta (ne trajno) i kazne su ogromne, ne trazi mi se sada.
3. Probajte policajcu da ponudite "nagodbu" i na*ebali ste
4. Policija vas nikada nece zaustaviti ako vozite brze od ogranicanja ovako:
do 50 u 40, do 65 u 50, do 80 u 60, do 100 u 80 i do 120 u 100. Osim ako ste stvarno qrate srece i naidjete na nekog baksuza koji nema nikakva druga posla.
5. Kazne za voznju pod uticajem alkohola su takodje ogromno sa opcijama za suspenziju dozvole do godinu dana za prvi prekrsaj, onda i kada vam vrate dozvolu morate na kurseve o sigurnosti u voznji i obavezna ugradnja meraca za alkohol u autu (ne mozete da pokrenete auto bez duvanja u cevcicu). Naravno ovo sve o vasem trosku.
6. Najvaznija stvar i najbolja prevencija krsenja saobracajnih propisa ovde je povezanost ministartsva saobracaja sa osiguravajucim kompanijama. Znaci za svaki tiket koji dobijete i koji "prodje" na sudu, znaci bude vam dokazana krivica, vasa cena osiguranja ce ici nagore, ako tako nastavite kompanije vise nece hteti da vas osiguraju, a osiguranje je obavezno, pa ti sada vidi sta ti se isplati.
Pozdrav iz Toronta.

rebro

pre 4 godine

@b, ti zamišljaš da policija može da zaustavi BAŠ svako vozilo koje načini prekršaj? Ne može druže, niti je to moguće bilo gde na planeti. Tebi su našli da nemaš trougao i to je ozbilajn prekršaj jer ako ti staneš na putu niko iza tebe ne može da zna da si u kvaru. Kupi trougao i stavi u gepek. Problem rešen.

Alex

pre 4 godine

1.primer:vozum pre neki dan od Niša do Subotice. Od stotinak vozila sa domaćim tablicama samo 3(tri)vozila su koristila migavce ?!Od Horgoša do Budimpešte usput sam video još 5 vozila sa srpskim tablicama i baš svi su koristili migavce. Zaključak:kući ne poštuju zakone jer nemaju straha od posledica ali u ino itekako znaju za red.2.primer:zakonodavac i inženjeri koji rade projekte i određuju raspored saobraćajne signalizacije su apsolutno nestručni jer iz neznanja postavljaju znakove kojima tu nije mesto. primer škole 30km/h a avgust mesec kad deca ne idu u školu ili je noć?! pa ako ne znate ,pogledajte kako to neki drugi rade a ne da pokrivate vaše neznanje smanjenjem brzine kretanja!

zumzar

pre 4 godine

Korupcija se veoma lako detektuje i resava u ovim slucajevima. Unutarnja policijska kontrola postavi ljude u civilu da naprave prekrsaje i pokusaju da daju policajcima mito. Ako policajac prihvati mito, automatski gubi posao i kaznjava se sa 6 meseci zatvora.

Za vozace koji nude mito auqtomatsko hapsenje i kazna do dva meseca zatvora.

GuA

pre 4 godine

Strucnjaci samo pricaju o brzoj voznji i alkoholu a niko ne kaze da su nam putevi sve uzi i uzi kao biciklisticka staza.
(Marko, 9. septembar 2019 21:50)

Ko je oprao puteve pa su se skupili ?

Dragan

pre 4 godine

200000 kazni za prekoračenje brzine, neznam da li se oni to hvale ili zale? Nazalost u tih 200000 statistici sam i ja sa tri kazne za ozbiljno prekoračenje od celih 2-3km/s. Voleo bih da znam od tih 200000 kazni za brzu voznju koliko je bilo za "divljacku" voznju sa prekoračenjem kao kod mene od celih 2 ili 3 km/h

Milan

pre 4 godine

@mozaks
Ja cesto vozim u inostranstvu, i do 50% godisnje kilometraze. Nikad nisam kaznjen izvan Srbije, BiH i CG. Govori li ti to nesto?
Kako ti nije palo na pamet da su tamo propisi takvi da ih je moguce postovati?

borivoje surdilovic

pre 4 godine

srpski vozaci se ne boje kazni.....normalno kad sa 1000 din zavrsavas skoro sve.....sem kad ubihes nekog na pesackom i bacis ga 50 metara....a dobar vestak utvrdi da si vozio 50 i da je pesak kriv.....zna mitrovic....

pisac

pre 4 godine

Postojeci zakonon o saobracaju se menja tj prestaje da vazi od 01.01.2021. Tad na snagu stupa novi zakon o saobracaju koji ce biti uskladjen sa zakonima EU. Nadamo se da ce ogranicenja kroz naseljena mesta biti prilagodjena ko u zemljama EU . Ovo trenutno je samo otimacina para!

mozaks

pre 4 godine

sto svaki srbin cim predje.granicu i udje.u EU,drzi se propisa ko pijan plota?
zato sto tamo policija radi svoj posao,bez pardona,a ljudi nemaju para na bacanje,jedino nas covek,a posle kuka kako je drzava nasa losa,iako je sam kriv 100 % ,jer je za naseg vozaca alkohol.u krvi frajerski,iako zbog nesrece koju izazove i nastrada necije dete,to za njega ne znaci nista,ne vezivanje pojasa i kuckanje moba,jer stvar normalnog razmisljanja,bez obzira sto smo svesni da mozemo nekoga ubiti na taj nacin,prilikom izazivanja sobracajnog udesa..a to sve stranac i njegova policija resavaju kaznama i zatvorom.pa ti ako imas 1000 eu na bacanje, pa i ako treba da ti sve oduzme da se opametis.
a ako.ovako.nastavimo,sa neposlusnoscu ,pola srbije ce izginuti, opravdanje je ..mrzim.drzavu sto me.kaznjava za gluposti koje sam ucinio svesno!

Maksa

pre 4 godine

Sve stvari vezane za navedene prekršaje su u najmanju ruku smešne dok se džipovima ubijaju deca i posle nose nanogice ne duže od godinu dana na koliko se i oduzima dozvola!!!!!! Što znači prvenstveno se sve radi u službi punjenja budžeta!

maxy

pre 4 godine

vozim pre neki dan kroz Grdelicu i držim se ograničenja brzine od 80 kmh i vrlo brzo shvatam da počinjem da stvaram nervozu kod drugih vozača. Pretiču me i sa leve i sa desne strane. Ali to nije slučaj samo na toj deonici. Generalno na autoputu stranci divljaju. Krenem u preticanje sa 130 i sustižu me verovatno turci sa CH tablama koji voze preko 180 koji em sto voze nenormalno, em su u koloni i ponašaju se kao vozila pod pratnjom.

marsovac

pre 4 godine

Resenje je prosto, ne trazi nikakva ulaganja od drzave i sredilo bi stanje za manje od mesec dana! Poceti prodaju sertifikovanih kamera ljudima koji bi mogli da snime, prijave prekrsaj i zarade (10-20% od kazne). Automatizovati naplatu - ne plati za 15 dana, oduzeti i prodati auto! Tezi prekrsaj (12+ poena) automatski zatvor, minimum 30 dana! Bez sudjenja, zavlacenja... samo snimak! Uvek kazniti onoga ko je registrovao auto. Neregistrovano vozilo 10 godina zatvora! Problem su zakonodavci (politicari) - oni (i njihovi pajtasi) vine 50% prekrsaja, a nista ne placaju!

Matori Kesa

pre 4 godine

Vozeci kamion prosle godine samo 2 polismena NISU HTELI da uzmu ni za kafu ! Neki Radulovic iz Rume i neki iz Kovacice ali mu nisam upamtio prezime - a da su ogranicenja cesto besmislena to stoji - 30 km a noc i skola ne radi ? 50 km od Pupina do Krnjace .. i da ne nabrajam ! Telefonira i vozi barem 50 % vozaca a i policija ne zaostaje!

rebro

pre 4 godine

U Češkoj je dozvoljeno 0,00 promila. Koga uhvate sa 0,1 promil akolhola uzimaju dozvolu trajno. Zato imaju sajtove koji vam izračunaju kada u krvi neće biti alkohola ili prosto kupite alkometar i merite sami sebe.

Smuleco

pre 4 godine

@ (Smuleco 
pa nije baš tako. Ima nelogičnosti podosta. Na primer u susednoj HR na magistralnim putevima brzina kretanja kroz naseljena mesta je oko 90% ograničena na 70 km/h sem kod pešačkih prelaza gde je 50. Na našim putevima u naseljenim mestima gde postoje 2 kuće na idaljenosti 300m od puta je svejedno ograničenje 50. Toliko o stručnjacima.
(Svašta, 09. septembar 2019 19:11)

Pa moj komentar se upravo i odnosio na nelogično ograničenje brzine u bilo kakvom naseljenom mestu, makar i sa dve kuće na 2 kilometra, na 50km/h. Besmisleno!

Zivorad

pre 4 godine

Kako ovi sto primaju mito, tako i ovi sto daju mito su gradjani zemlje Srbije. Nisu to neki svemirci.Tako da ne cudite se mnogo po komentarima, vec se menjajte ljudi, na bolje, jer na gore od ovoga tesko da moze.

Urke

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem!
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15:55)
Na autoputu me zaustavili, bili neki radovi pa je postavljeno ograničenje 100... 80... 60... 40kmh, ja vozio 20 više plus svetla ugašena plus još nešto što je izmislio jer sam se dobro raspitao pre puta, uglavnom nabroja on meni tri prekršaja i kaže u ovoj situaciji se mora kod 'sudca', 20€ sam mu lično stavio u džep košulje i ja nastavih dalje.

Drugom prilikom otac je 20kn dao jer imao samo 200tke, i ovaj uzme. To je 300din.

Ajde molim te ne piši svašta ovde, niste nikakva gospoda, samo bi možda voleli biti.

ls

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem! 
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15

U Hrvatskoj promasim skretanje i sacekam da se automobili razidju i okrenem polukruzno i vratim se gde treba, vidim u retrovizoru da me prati civilni automobil i kada sam stao na parking iz tog automobila izlaze policajci koji nisu saobracajci ali su videli nase tablice i da sam okrenuo gde nisam smeo i pratili me dok se ne zaustavim. Pozvali su saobracajce i kada su ovi stigli, ovi sto su me pratili su otisli. Reko druze jbg, kriv sam i nema mi sad izvlacenja. Kaze on meni, studirao sam ja u Novom Sadu, voleo bih opet otici tamo da se prisetim starih vremena. Pustio bih te bez kazne, ali posto su nas kolege zvale moramo nesto napisati, i napisao mi kaznu za pojas koja je bila 3 puta manja nego onaj prekrsaj koji sam napravio.

Veliki brat

pre 4 godine

Prva i osnovna stvar je da policija natera vozače teretnih vozila da poštuju propise.

Na Ibarskoj sam više puta nailazio na kolonu teretnih vozila, koja se na pravcu kreću 80km/h, ali zato u svakoj krivini idu 50km/h. Voze 3 ili 4 teretna vozila zalepljenih branika da ni peglica ne može između njih da stane, i tako na primer od Ljiga pa do uspona uz Rudnik gde je dupla traka, apsolutno nigde ne možete da ih preteknete. Do tih duplih traka u podnožju Rudnika iza njih se napravi kolona od kilometar!!!

Jednom sam niz Rudnik ka Ljigu išao iza praznog šlepera, koji na pravcima gazi 100km/h, a u krivinama ide 50-60km/h i tu ga uvek sustignem i moram da kočim, pa mi opet odmakne 50m pa ga u krivini sustignem i moram sa 80km/h da usporim na 50-60...

Ima li gde policije da prvo kažnjava takve vozače, lako ćemo posle za one koji voze 90 gde je ograničenje 90 i 60 gde je ograničenje 50, takvi prave najmanje problema, problem su teretna vozila i oni koji voze daleko preko ograničenja i uleću u rizična preticanja.

Locutus

pre 4 godine

Da li koristim telefon tokom vožnje? - ponekad
Da li se vezujem? - uvek, tako od malena, čudno mi kada nisam vezan
Da li pretičem preko pune? - samo zaprežna vozila i sl.
Da li prekoračujem brzinu? - ponekad, ali ne više od 10-20 Kmh
Da li parkiram na nedozvoljenom mestu? - kada nemam drugog izbora, ako nam prekopaju sav parking ispred zgrade i onda mi obično pauk odnese kola
Da li plaćam kazne? - da, na vreme, popust 50%
Da li nudim mito? - nikad, iz principa, imam suviše visoko mišljenje o sebi

Nebojša Berak

pre 4 godine

Da se svakom alkoholisanom vozacu koji ima preko 2 promila oduzima vozacka dozvola trajno i da mu se oduzima automobil videli biste da se boje.
Da se svaki vozac sa preko 1 promila alkohola u krvi odmah salje u zatvor po kratkom poatupku nakon uzimanja krvi od najmanje mesec dana a preko 2 promila na godinu dana do 3 a preko 3 promila 5 godina zatvora vodeli biste da se bi se plasili.
A ako alkoholisan preko 0.5 promila izazove saobracajnu nesrecu sa mrtvima da dobije najmanje 20 godina zatvora vidwli biste da bi se plasili.
Da svako ko vozi duplo vise od propisanog ide u zatvor odmah na 60 dana a u slicaju da izazove saobracajnu nesrecu sa mrtvima kli da neko ostane invalid na 10 godina minimalno videli biste da se plase.
Kod nas je sve nakaradno pa alkoholisani cekaju sudjenje mesecima ili se kao nagode pa plate kaznu sto je apsurd.
Kod nas kaznjavaju ako prekoracite 1 km brzinu u odnosu na dozvoljenu.
A policija uopste ne kaznjava one kojih je bezbroj na putevima pa i autoputevima kada tokom voznje kucaju poruke a u gradovoma je svaki dan takvih HILJADE.
Napravite akciju bilo gde u Novom Sadu i Beogradu kao i autoputu i videcete.
Vecina nesreca je od tih kojo kucaju poruke ili pak citaju novine na mobilnom dok voze.
Resenje je lako samo malo dobre volje da se sprovede.

Lauda

pre 4 godine

Neki dan na bezdanskom putu vozi ispred mene neki deda raspalog stojadina, sav se starina nakrivio u levu stranu kao da "nisani" pravac. I fura deka veselo 30/h (na otvorenom, sa ogranicenjem 80 km/h), ladno, bas ga briga sto se iza njega otegla kolona. I onda sam ja bahat kada ga preteknem kada mi se za to ukaze prilika - jer ja zaista nemam luksuz da kaskam u koloni za dekom koji sa 30/h ubija dan. Zasto niko nece da kritikuje ove "tihe" izazivace saobracajnih nesreca?

Svašta

pre 4 godine

@ (Smuleco
pa nije baš tako. Ima nelogičnosti podosta. Na primer u susednoj HR na magistralnim putevima brzina kretanja kroz naseljena mesta je oko 90% ograničena na 70 km/h sem kod pešačkih prelaza gde je 50. Na našim putevima u naseljenim mestima gde postoje 2 kuće na idaljenosti 300m od puta je svejedno ograničenje 50. Toliko o stručnjacima.

sremac

pre 4 godine

Što više kamera. Ovde u Stokholmu policija me nije zaustavila sigurno već dve godine, ali zato kamera na svakom "ćošku". Hteo-nehteo, moraš voditi računa, jedino ako nemaš para za bacanje. I nemoj misliti da ćeš zajebati državu tako što nećeš platiti kaznu kad ti stigne kući, sve ćeš trčati sa sve nogama u guzicu da platiš i pitati jel ima još.

ja

pre 4 godine

@ (Bruder Jakob, 9. septembar 2019 15:55)

Ne lupetaj, leba ti. Pošto često boravim u Hrvatskoj zbog posla, x puta sam bio prisutan kad su se odvijale ovakve "transakcije". Čak i za po 20-30 kuna puštaju ljude...

b.

pre 4 godine

Mene pre neki dan zaustavise na izlazu iz Stare Pazove, "rutinska kontrola". Potresao me je uzduž i popreko dok nije našao da nemam trougao. I tako gospodin reši da me kazni. Reko vazi, nema problema, radije cu da platim državi dve ipo hiljade nego da njemu dam hiljadu. A dok je revnosni gospodin meni pisao kaznu zato što nemam trougao beli AMG je projurio pored nas nekih 100 na sat, ovaj se nije ni okrenuo... Eto to je saobraćajna policija u Srbiji!

Hipohonder

pre 4 godine

Људи, схватите да има разлог зашто је постављен сваки тај знак, да су то радили стручни људи, школовани само за то. Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао и поставио а ви треба само да то поштујете.
(Микула, 09. septembar 2019 16:11)
Kada bi na Ibarskoj magistrali bilo ogranicenje 80km/h umesto 60km/h na oko 80% deonice od Bg do Cacka,bilo bi bar 70% manje preticanja i razloga za isto,a samim tim i saobracajnih nesreca.Ovako se postuje ogranicenje,oni koji bi zeleli brze ,sto neopravdavam,preticu,i eto belaja.

ja

pre 4 godine

@ (Smuleco, 09. septembar 2019 14:10)

Ma nemoj!? A nije ti palo na pamet da nešto nije u redu sa vozačima? Evo, ja sam popio bar desetak kazni u poslednjih par godina - uvek za prekoračenje brzine. Gotovo sve ove kazne su mi bile za prekoračenje brzine u naseljenom mestu - vozio sam oko 60, tamo gde je ograničenje 50 na sat. I ne postoji država gde je ograničenje za vožnju u naseljenom mestu veće od 50. U mnogim državama je čak i manje - SAD, UK,... tamo je ograničenje 25 milja na sat, što je nekih 47-48 km/h. Samo po jednom sam kažnjen za prekoračenje u zoni škole (vozio 37 km/h) i na magistralnom putu - vozio sam 120 km/h, ali mi je policajac samoinicijativno pisao 100, da mi ne bi pisali poene.

Nijednom mi nijedan policajac nije tražio mito, ni indirektno, a tek ne direktno. Niti sam ja nudio. Uvek su bili kulturni, ljubazni i više nego korektni...

Hvala svima koji trepću svetlima

pre 4 godine

Skoro 20 godina za volanom,nekad i 1200 km nedeljno,ali mito ne dajem.Niti pijem, niti pričam telefonom, a na semaforu, iz iskustva, čekam da dobro pozeleni. Nekad me puste uz opomenu, nekad platim u roku od 8 dana, a par puta smo se i sudili. Ako je policiji mala plata, neka menjaju posao, od mene žute banke neće videti.

made in Serbia

pre 4 godine

Pa ne možete samo da NAS anketirate!!! Pitajte MUP da li ima nelogičnosti u saobraćaju?! Znakovi, semafori, ograničenja od 20, itd....

Miladin

pre 4 godine

Najjefitnija prostitutka kod plavog mosta nece da pruzi uslugu ispod 20 evra, a mnogi saobracajci se ponizavaju za jednu ili dve crvene i tako ruse ugled drzave, policije kao institucije i svoj licni ugled. Apelujem na svest policajaca da prestanu sa uzimanjem mita, ako nista neka bar malo podignu cenu.
(kole, 09. septembar 2019 16:42) A ti sve to znas iz licnog iskustva, ili prepricavas sta si od raznih barona cuo? Prostitutki 20 evra i saobracajcu dve crvene, daj ne lupetaj, to si cuo da je moglo 90ih. Dogovaranja odavno nema, bar ne za obican narod, ne znam za one jace, oni mozda znaju

Bruder Jakob

pre 4 godine

Да, чувена правна држава са све Санадером, Тодорићем, убијеним Пуканићем, убијеном ћерком адвоката у центру Загреба, са неонацистима који дефилјују сваки дан, са Ином, са гомилом других афера. Опусти се лафе, пишемо и читамо српски а и нисте баш толико далеко.
(mr, 9. septembar 2019 17:32)

Kakve veze ima kriminal s prometnom policijom?!
Sanader je već nekih 6 godina u zatvoru, još mu slijedi jedan proces sa još kojom dodatnom godinom zatvora, Todorić je u kućnom pritvoru i u toku je x procesa protiv njega, a Pukanića je ubila srpska mafija.
I ti se našo javiti o kriminalu, pa god vas svakodnevno roknu barem jednog koji je otprije poznat policiji, i to ga obično samo upucaju i/ili izrešetaju, a nekad nekog i okinu autoboimbom!

mr

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem!
(Bruder Jakob, 9. septembar 2019 15:55)

Да, чувена правна држава са све Санадером, Тодорићем, убијеним Пуканићем, убијеном ћерком адвоката у центру Загреба, са неонацистима који дефилјују сваки дан, са Ином, са гомилом других афера. Опусти се лафе, пишемо и читамо српски а и нисте баш толико далеко.

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

Kukamo sto je policija korumpirana. Da li je moguce primiti mito, ako ga niko ne daje???
(StaDaNapisemDaMiObjaveKomentar???, 09. septembar 2019 15:10)

ko to kaže da ga niko ne daje, jesi li ti išta pročitao ovde na komentarima?

nego razmisli malo, država da hoće da reši problem davanja mita, rekla bi ga za minut! dupliraj im plate, i da vidiš kako više neće pitati čuveno pitanje.

ali država NEĆE da reši taj problem, i ozakonila je mito i korupciju.

toma bgd

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem! 
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15
ha ha ha ha
evo ja se vec usudio 3 puta i prosao sa po 20€ .....nego glumatate neko ludilo kao i uvek ....

bane

pre 4 godine

... да су то радили стручни људи, школовани само за то. Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао и поставио а ви треба само да то поштујете.
(Микула, 9. septembar 2019 16:11)

Mikula, kako to da na identičnim putevima u Grčkoj, ograničenja su mnogo viša?

70, 90, 110.
110 ne za auto put, nego isti put kao i novi pančevački gde je ograničenje 50.

Hoćeš da kažeš da su grčki stručnjaci mnogo gori od naših?

steva

pre 4 godine

Toliko o tome da problem ludaka i ubica ne moze da se resi, moze samo vlast nece jer bi oni prvi bili pogodjeni istim! Ne zavaravajte se da ce u Srbiji ikad ista biti fer prema obicnom normalnom coveku.
(CND, 9. septembar 2019 15:17)

Izuzetak je ako vozlom upravlja neko od ministara onda ne mora da stane na naplatnoj rampi a nastradali je kriv što se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

Marijana

pre 4 godine

Da su direktori pa stalno telefonu, to razumem, vecina razgovora im se svodi na gluposti i verovatno proveravanje od strane zena. Da locu i voze locu. Da su normalni sta rade u voznji, nisu.

Banjac

pre 4 godine

Interesantno recimo da kod mene u vrnjackoj banji prava je retkost da vidite da su policajci vezali pojas, bez preterivanja. Skoro nikad ih nisam video, pitam se zasto moras svima pokazati da si silan i “nedodirljiv”. Bahat na toj poziciji znaci ekstremno glup i totalno promasena profesija. O tome se mora drzava zabaviti.

kole

pre 4 godine

Najjefitnija prostitutka kod plavog mosta nece da pruzi uslugu ispod 20 evra, a mnogi saobracajci se ponizavaju za jednu ili dve crvene i tako ruse ugled drzave, policije kao institucije i svoj licni ugled. Apelujem na svest policajaca da prestanu sa uzimanjem mita, ako nista neka bar malo podignu cenu.

Шумадинац

pre 4 godine

@Микула
"Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао..."

Пријањање мојих гума, дакле кочиони пут и макс. брзина кроз кривину, зависе, између осталог, од температуре гума и асфалта. Коју тај ко је "рачунао" не може да зна.

Зависе и од модела гума, и то много. Возим Michelin Pilot Sport 3 и Tigar Sigura. Разлика у зауставном путу са 100 км/h је дужина кола. Како је то узето у обзир?

Mоја способност праћења стања на путу јако зависи од тога колико сам спавао, какак проблем имам на послу, шта ми је све жена напаковала да урадим, колико су ме деца изнервирала и тако даље...

Ја, неук, сам једини у стању да одредим шта је безбедно, зато што имам тренутне информације које "стручни људи" не могу да имају, јер нису ни на путу ни у мојој глави.

Слепо држање ограничења доводи до удеса због "неприлагођене брзине", која је много чешћи узрок удеса од "прекорачења брзине". Погледај статистику Агенције за безбедност саобраћаја, па онда дај коментар.

Izhlapjeli starac

pre 4 godine

Policija uglavnom ne deluje preventivno. Mere brzinu prilicno kamuflirani i onda istrcavaju na put da zaustave. Nije im cilj bezbednost, jer da jeste, postavili bi se tako da se jasno VIDE. Tako bi usporili saobracaj i povecali bezbednist.
Cilj im je samo novac. Bilo drzavi, bilo njima licno. Tako da je sva ta prica dzabe.

je-bote

pre 4 godine

...Ona druga grupa, nažalost, nikako da se odluči da uzme čekiće u ruke i objasni šta misli o tome...
(Miloš, 09. septembar 2019 15:11)

Ja bih to pre resavao jajima po sofersajbni, ali zao mi kokosaka za trud. Jednom ce preteci i tih jaja i eto belaja.

Микула

pre 4 godine

Ја се само чудим на који начин нема више погинулих на нашим путевима.
Када год возим од Београда до Чачка деси се бар једно претицање по мининуту вожње од којих је барем свако 15. изузетно ризично. Људи просто не могу да верују да возим по пропису и ограничењима и буквално су спремни да погину и убију некога само да не возе према ограничењу брзине. Они морају да возе брже, то је ствар бити или не бити и то ради буквално 90% возача. Али када се овде пишу коментари рекао би човек да је 90% поштењачина.

Људи, схватите да има разлог зашто је постављен сваки тај знак, да су то радили стручни људи, школовани само за то. Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао и поставио а ви треба само да то поштујете.

Aleksa

pre 4 godine

2012. Passat CC, nov, 2.0 TDI sve crveno, ja za Pestu, po GPSu 234km/h.....
2019. Citroen C5, 1,6 HDI, ja za Pestu, po cajgeru 130km/h.

Sedim nesto i razmisljam, hvala Bogu sto sam preziveo dovoljno dugo dok nisam shvatio da se na 200kmh+ gine, ali 'ajd' sto se gine, ima i gora sudbina od te - da pobijes neciju decu koja su se vozila 60...

dva prsta

pre 4 godine

@Strokavi mozak..to što pišeš je netačno. Trideset je vrlo specifično ograničenje i treba dozvola da leti za 32 na dve godine. ograničenja brzine ne treba da menjamo na putu već da se žalimo nekom organu AMSS koji će to da revidira povremeno. za auto put su povećali. znači ima nade. ne krše ljudi ograničenje jer je malo ili veliko nego zato što su bahati i nevaspitani.

sushnjar

pre 4 godine

Da bi analiza i statistika bila ispravna potrbeno je i napraviti grupe prekoracwenja brzine do 10km/h, do 20km/h do 30km/h pa onda videti da li je cepidlacenje u pitanju ili divljanje na putevima i da li su prekrsaji u gradu, magistralnom putu ili autoputu. Prekoracenj od 30kmh u gradu i na autoputu ne moze da se izjednaci.

Urke

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem!
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15:55)
Na autoputu me zaustavili, bili neki radovi pa je postavljeno ograničenje 100... 80... 60... 40kmh, ja vozio 20 više plus svetla ugašena plus još nešto što je izmislio jer sam se dobro raspitao pre puta, uglavnom nabroja on meni tri prekršaja i kaže u ovoj situaciji se mora kod 'sudca', 20€ sam mu lično stavio u džep košulje i ja nastavih dalje.

Drugom prilikom otac je 20kn dao jer imao samo 200tke, i ovaj uzme.

Ajde molim te ne piši svašta ovde, niste nikakva gospoda, samo bi možda voleli biti.

Drifter

pre 4 godine

Ne znam kakav je to mentalni sklop ljudi koji jurcaju, preticu preko pune, seku druge automobile, imaju problem sa znakom STOP, sta nije jasno sa tim znakom? Za to se ide kod psihijatra po dijagnozu u uredjenim drzavama, posle toga se ide na lecenje, a dozvola se naravno oduzima na duze vreme. Ako se zalis rebnu te jos vise.

Dvorska budala

pre 4 godine

"Prekoračenje brzine je prekršaj koji vozači najčešće prave. Čak 72% ispitanika, od onih koji su rekli da su napravili prekršaj, navelo je da je vozilo brže od zakonom propisane brzine."

To znači da ipak nešto i nije baš u redu, sa ograničenjima brzine, zar ne?
(Smuleco, 09. septembar 2019 14:10)

Naravno da nije, ograničenja su smešno niska, kad uđem u selo na 40 km/h do kraja sela zaspim. Autoput je izuzetak jer može i preko 150 ako se izlazi pre glavnih rampi.

The Spatula

pre 4 godine

Prosle godine me raspalio gradski autobus u Bg, nakon mog izlaska sa parkinga. Znaci napominjem nakon izlaska i kada sam vec krenuo. U tom trenutku ili mozda i malo pre toga, crkava mi kartica u kameri za snimanje i snimak jednostavno ne postoji. Nskon poziva kod sudije, isti mi kaze, sta te briga zastarice ti. Ja odgovaram, a zasto bih se trudio da mi zastari jer definitivno nisam kriv. Na sta dobijam odgobor kakve veze ima, opet ce da zastari. Kazem zasto ne uzmete snimak iz autobusa, to vam je merodavno, dobijam odgovor da autobus nema kameru a ja sam je video i znam da je imao. Znaci u ovoj zemlji, za neke ima zakona, za neke nema i nepostoji. Zalosno.

moron

pre 4 godine

U Srbiji me radar poslednji put „uhvatio“ na magistralnom putu pre oko dve godine. Vozio sam 84, umesto 80 km/h (izmedju Banstola i Indjije). Platio kaznu. Godinama pre toga u Srbiji „nisam uhvaćen“. U Srbiji nikada nisam ponudio, ni platio mito. Vozim preko 30 godina. I za to vreme sam zaista pravio teških prekršaja, a 99% se odnosilo na brzinu i preticanje. Na punoj liniji sam prestao da pretičem pre 10-15 godina (kada mi je jedan policajac održao slovo od koga mi i danas zvoni u glavi). Od tada mi je puna linija postala „zid“. Problem poštovanja ograničenja brzine mi je i danas veliki problem. I mislim da mi je mnogo lakši fizički rad od vožnje „naseljem“. A realno, kada bi neko odozgo gledao, 18 kaznenih bodova svaki put časkom skupim – na prekoračenju brzine. Užitka u vožnji kolima odavno više nema – osim u nenaseljenim područjima, na nekim slabije frekventnim putevima. I to ne zato da bih nešto posebno divljao, već samo zato da ne bih stalno gledao u onaj prokleti brzinomer i gde sam u odnosu na ograničenje brzine.

rog

pre 4 godine

Super sto dadose i cenovnik. A za ove pajsere (kako drugacije covek da ih nazove) sto nece da se vezu i pricaju telefonom, nemam reci. A mnogo ih je evidentno.

StaDaNapisemDaMiObjaveKomentar???

pre 4 godine

@Francis

Recenica koju si napisao objasnjava zasto smo tu gde jesmo!
Kukamo na sve i svasta, na drzavu, na institucije, ma na sve... Ocekujemo da se svet promeni, ali mi sami da se promenimo ni pod tackom razno.
Parola "sto bi ja kad niko drugi nece"...
Pre nego pustite kukavicu zapitajte se da li ste zasluzili.

Anketa nikako nije pozitivna, ti si svestan toga, ali i dalje to radis...
Kukamo sto je policija korumpirana. Da li je moguce primiti mito, ako ga niko ne daje???

Razmislite malo o ovome...

CND

pre 4 godine

Uvodjenjem sistema kamera na puteve u civilne (sa policijom za volanom) automobile se ovaj problem resava za dan, kamere automatski salju kaznu u bazu podataka koja istu stampa, jedini posao policije je da kasnu posalje na kucnu adresu. Policija se vozi unaokolo civilnim kolima i samo snima, nikoga ne zaustavlja, sistem odradjuje ceo posao. Hrvati su uveli ovaj sistem i otplacen je prvog dana koriscenja! Toliko o tome da problem ludaka i ubica ne moze da se resi, moze samo vlast nece jer bi oni prvi bili pogodjeni istim! Ne zavaravajte se da ce u Srbiji ikad ista biti fer prema obicnom normalnom coveku.

Cinique

pre 4 godine

Zato što smo lepo vaspitani ljudi. "Ponuđen-počašćen", pa i ako ne prihvati, ne mora, ali ne može posle da se žali kako mu niko nije ni nudio.

Mito je kod nas znak vaspitanja i prenosi se sa generacije na generaciju, sa kolena na koleno. Države, zakoni... to je više onako "prolazne novotarije" na koje se pale deca, kao trotineti, kao "društvene mreže". Mito je naša "društvena rešetka", naša armatura koja sprečava da sve ovo pukne i raspadne se u 3PM, tojest u 15 časova kada ističe radno vreme.

Terenac okoreli

pre 4 godine

Zamalo da me pokupi kamion koji je preticao kolonu putničkih vozila. Srećom je bilo proširenje pored puta, ravno, ispred neke prodavnice pa sam mogla da siđem s puta i spasem glavu. Život mi je ugrozilo nenormalno ograničenje od 50 na sat. Pa tom brzinom možemo i peške. Seljaci koji se vozikaju od kuće do komšije i prodavnice mogu da poštuju idiotsko ograničenje, ali kamioni, autobusi, dostavna vozila i ostali koji ipak negde moraju i da stignu moraju da ga krše. Tako dobijamo još rizičniji saobraćaj. Da ne pominjem da sa 50 popušta pažnja, kucaju se poruke, gledaju kuće, dvorišta, cveće i kokoške...

Coyote

pre 4 godine

Jako bitna stvar je da mi imamo sramno niska ogranicenja brzine. Gde je u Sloveniji ili Austriji 70 kod nas je 30 ili 40. Jednostavno ograničenje brzine u Srbiji primoravaju vozace da prekorace brzinu jer je nerazumno i opasno voziti po ogranicenju. Srpske puteve uglavnom treba izbegavati. Preopasno su.

Strokavi mozak

pre 4 godine

Brate,kaze prekoracenje brzine.I tu je kraj.Pa nije isto kad vozis 56km/h tamo gde je ogranicenje brzine 50km/h i kad tu vozis 90km/h.Druga stvar kod mene u mestu stavili radar pored skole 30km/h ogranicenje.Za dva sata rada radar je zabelezio preko 50 prekrsaja i vise,a najbahatiji i najbrzi vozac medju njima je vozio 36km/h.Ostali 33-34km/h.Pa dal je onaj koji je vozio 34 imao nameru da prekoraci brzinu?Promenis profil gume na autu i imas odstupanje na km satu za 3-4.E da su tu vadili statistiku ispalo bi da vise od 50% vozaca ne postuje ogranicenje brzine kod skole.Tako da ova njihova ispitivanja nista ne govore,samo potvrdjuju da kazne sluze da pune budzet a ne kao opomena.Jos kad se ovako raspricaju puna im usta bezbednosti u saobracaju licimeri jedni.Jos jedna stvar.Jedan dan ispred firme gde radim postavili patrolu i zaustavljaju i ja radim i gledam.Samo zaustavljaju obicne automobile do 2000-3000 evra(astre,307,stilo i tako te)dzipove i skupe limuzine ni da pipnu.E tako se u Srbiji sprovodi zakon za nekog vazi a za nekog ne.

mrmlj

pre 4 godine

To znači da ipak nešto i nije baš u redu, sa ograničenjima brzine, zar ne?
(Smuleco, 9. septembar 2019 14:10)

i da i ne. svakako da postoje ulice i putevi gde je ogranicenje brzine neprilagodjeno (pristup mostu mihajla pupina sa borcanske strane, most na adi itd.) ali isto tako imas i bahatost vozaca, kada ljudi voze po 20, 30, 50km/h preko ogranicenja, preticu preko pune, obilaze kolonu... ne smemo svu krivicu prebaciti na jednu stranu, bilo koju od ove dve.

Miloš

pre 4 godine

Kultura nacije se odlično vidi u saobraćaju, a još bolje u saobraćaju po garažama tržnih centara u Prestonici.

Gde god da odete, na invalidskim mestima je kao na sajmu automobila. Nema ništa ispod 40.000 evra, svi imaju četvorocifrene tablice (dakle, novo), uglavnom su SUV u pitanju, a karakteristično je i da jako brzo voze po parkinzima. Niti imaju srama, niti straha od nekakvih represivnih mera.

Ona druga grupa, nažalost, nikako da se odluči da uzme čekiće u ruke i objasni šta misli o tome...

Rade

pre 4 godine

Kad se uporede deonice na kojima se događaju udesi sa deonicama na kojima policija nahvatava vozače, vidi se da jedno s drugim nema nikakve veze. Policija i kamere su isključivo tamo gde vozač lako može da nasedne i pritisne gas.

brm

pre 4 godine

Jednom sam dobio kaznu (skretanje gde nije dozvoljeno) i platio. Kad tražiš dugo parking, promakne ti neki znak, dešava se. Nemam problem da platim za svoje greške. Nego me je iznerviralo što je pola sata trajalo ispisivanje kazne, ali bukvalno pola sata. Te ode do auta, te se vrati do mene,...valjda je očekivao da ću mu ponuditi nešto. Kad je video da ga ignorišem, sedim i čekim, onda je valjda shvatio da nema koristi od mene pa i ispisao kaznu.

Dok sam ga čekao, taman sam mogao da ostavim auto i završim što sam planirao.

jokso

pre 4 godine

Ovo upravo znači da nesto i nije u redu sa ogranicenjima brzine.
Moji prekrsaji su brzina 10-20% tu i tamo, pojas uvek po gradu, telefon retko i pazljivo

vucic buduci djukanovic

pre 4 godine

Izgleda da je jedini nacin da se umanji broj pogibija i prekrsaja oduzimanje dozvole na jedno godinu dana. A da li bi to odgovaralo drzavi, verovatno ne... Ima verovatno dosta kombinacija sto mogu da se predloze, ovo do sada je sve bio promasaj, a i bahati smo generalno i nekulturni

Rade

pre 4 godine

Stalno ovo ponavljam i opet cu. Kada ce se izvrsiti revizija saobracajnih znakova i ogranicenja brzine? Postavljeni su u vreme stojadina, moskvica, zaporosca i ostalih limuzina koje su imale beskonacni zaustavni put. Na ovaj nacin policija nas sve gura van zakona i pise kazne kad i koliko im se prohte. Mislite da nisam u pravu? A zasto su onda radarske kontrole uglavnom iza znaka za ogranicenje brzine sa nebuloznom cifrom na sebi? Tu smo svi lak i plen i tu nas love.

dva prsta

pre 4 godine

nisam cvecka za volanom ali je došlo krajnje vreme da se disciplinujemo. policija i kamere ne rade los posao ali drzava mora da da primer u saobraćaju prvo od poštovanja propisa od strane državnih organa.policije i sličnih kao i eliminisanje privilegovanih. pravosudje mora da vise brige vodi o tome koje vrednosti štiti i da pocnu da cene i živote oštećenih. posle godinu dana bili bi pažljiviji od nemaca. a ako se divlja po auto putu hvatati i u zatvor.

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

dok je svega oko 5% grizla savest jer su davanjem mita prekršili zakon

što bi mene grizla savest ako je ovaj tražio. tačnije, postavio je čuveno pitanje: "i, (dramska pauza) šta ćemo sada?"

Smuleco

pre 4 godine

"Prekoračenje brzine je prekršaj koji vozači najčešće prave. Čak 72% ispitanika, od onih koji su rekli da su napravili prekršaj, navelo je da je vozilo brže od zakonom propisane brzine."

To znači da ipak nešto i nije baš u redu, sa ograničenjima brzine, zar ne?

Mediocritical

pre 4 godine

Službenici sistema su po defoltu bezgrešni, i nikada nisu pod lupom revizije, jer bi i taj koji gleda kroz lupu, buo sumnjiv.
Ovako se zna, ili si vlast, ili si mast.

Brdjanin

pre 4 godine

A naša policija sve dobra i poštena pa odbija taj isti mito i hapsi kriminalce koji parkiraju gde stignu i voze kako hoće...

Letos u košutnjaku komunalci parkirali u hlad, podigli noge i puca im...
Posle čitama kad su im stigla nova kola, trkali se iza belvila sa škodama...

Posle kad neko kaže da smo banana država, greši. Mi nismo ni to, banana je formiran plod.

Stiff Upper Lip

pre 4 godine

80% vozača nudi mito i 100% milicajaca prihvata taj mito. 18% vozača ne nudi mito, već lukavo ćuti i pušta miliciju da radi svoj posao, jer zna da ima vezu na "višoj instanci" koja cepa prijavu, a da ne stigne do sudije za prekršaje. 2% ljudi ne nudi mito, već čeka da mu milicija ispiše kaznu, ode i plati je (50% jeftinije u roku od sedam dana), jer ne želi da se spušta na nivo neartikulisane gomile koja mitom i vezama završava sve poslove u životu. Ličnim primerom, pomalo mazohističkim, obzirom u kakvim vremenima živimo tih 2% ljudi ne žele da učestvuju u razaranju države i društva i ne pristaju na parolu "ume čovek da se snadje", već stoički podnose kaznu za prekršaj koji su napravili, ne omalovažavajući svoju ličnost (koja nudi mito), kao ni ličnost milicionera (koji prima mito).

Stiff Upper Lip

pre 4 godine

80% vozača nudi mito i 100% milicajaca prihvata taj mito. 18% vozača ne nudi mito, već lukavo ćuti i pušta miliciju da radi svoj posao, jer zna da ima vezu na "višoj instanci" koja cepa prijavu, a da ne stigne do sudije za prekršaje. 2% ljudi ne nudi mito, već čeka da mu milicija ispiše kaznu, ode i plati je (50% jeftinije u roku od sedam dana), jer ne želi da se spušta na nivo neartikulisane gomile koja mitom i vezama završava sve poslove u životu. Ličnim primerom, pomalo mazohističkim, obzirom u kakvim vremenima živimo tih 2% ljudi ne žele da učestvuju u razaranju države i društva i ne pristaju na parolu "ume čovek da se snadje", već stoički podnose kaznu za prekršaj koji su napravili, ne omalovažavajući svoju ličnost (koja nudi mito), kao ni ličnost milicionera (koji prima mito).

b.

pre 4 godine

Mene pre neki dan zaustavise na izlazu iz Stare Pazove, "rutinska kontrola". Potresao me je uzduž i popreko dok nije našao da nemam trougao. I tako gospodin reši da me kazni. Reko vazi, nema problema, radije cu da platim državi dve ipo hiljade nego da njemu dam hiljadu. A dok je revnosni gospodin meni pisao kaznu zato što nemam trougao beli AMG je projurio pored nas nekih 100 na sat, ovaj se nije ni okrenuo... Eto to je saobraćajna policija u Srbiji!

Smuleco

pre 4 godine

"Prekoračenje brzine je prekršaj koji vozači najčešće prave. Čak 72% ispitanika, od onih koji su rekli da su napravili prekršaj, navelo je da je vozilo brže od zakonom propisane brzine."

To znači da ipak nešto i nije baš u redu, sa ograničenjima brzine, zar ne?

Strokavi mozak

pre 4 godine

Brate,kaze prekoracenje brzine.I tu je kraj.Pa nije isto kad vozis 56km/h tamo gde je ogranicenje brzine 50km/h i kad tu vozis 90km/h.Druga stvar kod mene u mestu stavili radar pored skole 30km/h ogranicenje.Za dva sata rada radar je zabelezio preko 50 prekrsaja i vise,a najbahatiji i najbrzi vozac medju njima je vozio 36km/h.Ostali 33-34km/h.Pa dal je onaj koji je vozio 34 imao nameru da prekoraci brzinu?Promenis profil gume na autu i imas odstupanje na km satu za 3-4.E da su tu vadili statistiku ispalo bi da vise od 50% vozaca ne postuje ogranicenje brzine kod skole.Tako da ova njihova ispitivanja nista ne govore,samo potvrdjuju da kazne sluze da pune budzet a ne kao opomena.Jos kad se ovako raspricaju puna im usta bezbednosti u saobracaju licimeri jedni.Jos jedna stvar.Jedan dan ispred firme gde radim postavili patrolu i zaustavljaju i ja radim i gledam.Samo zaustavljaju obicne automobile do 2000-3000 evra(astre,307,stilo i tako te)dzipove i skupe limuzine ni da pipnu.E tako se u Srbiji sprovodi zakon za nekog vazi a za nekog ne.

Mediocritical

pre 4 godine

Službenici sistema su po defoltu bezgrešni, i nikada nisu pod lupom revizije, jer bi i taj koji gleda kroz lupu, buo sumnjiv.
Ovako se zna, ili si vlast, ili si mast.

Rade

pre 4 godine

Kad se uporede deonice na kojima se događaju udesi sa deonicama na kojima policija nahvatava vozače, vidi se da jedno s drugim nema nikakve veze. Policija i kamere su isključivo tamo gde vozač lako može da nasedne i pritisne gas.

The Spatula

pre 4 godine

Prosle godine me raspalio gradski autobus u Bg, nakon mog izlaska sa parkinga. Znaci napominjem nakon izlaska i kada sam vec krenuo. U tom trenutku ili mozda i malo pre toga, crkava mi kartica u kameri za snimanje i snimak jednostavno ne postoji. Nskon poziva kod sudije, isti mi kaze, sta te briga zastarice ti. Ja odgovaram, a zasto bih se trudio da mi zastari jer definitivno nisam kriv. Na sta dobijam odgobor kakve veze ima, opet ce da zastari. Kazem zasto ne uzmete snimak iz autobusa, to vam je merodavno, dobijam odgovor da autobus nema kameru a ja sam je video i znam da je imao. Znaci u ovoj zemlji, za neke ima zakona, za neke nema i nepostoji. Zalosno.

Hvala svima koji trepću svetlima

pre 4 godine

Skoro 20 godina za volanom,nekad i 1200 km nedeljno,ali mito ne dajem.Niti pijem, niti pričam telefonom, a na semaforu, iz iskustva, čekam da dobro pozeleni. Nekad me puste uz opomenu, nekad platim u roku od 8 dana, a par puta smo se i sudili. Ako je policiji mala plata, neka menjaju posao, od mene žute banke neće videti.

Izhlapjeli starac

pre 4 godine

Policija uglavnom ne deluje preventivno. Mere brzinu prilicno kamuflirani i onda istrcavaju na put da zaustave. Nije im cilj bezbednost, jer da jeste, postavili bi se tako da se jasno VIDE. Tako bi usporili saobracaj i povecali bezbednist.
Cilj im je samo novac. Bilo drzavi, bilo njima licno. Tako da je sva ta prica dzabe.

mr

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem!
(Bruder Jakob, 9. septembar 2019 15:55)

Да, чувена правна држава са све Санадером, Тодорићем, убијеним Пуканићем, убијеном ћерком адвоката у центру Загреба, са неонацистима који дефилјују сваки дан, са Ином, са гомилом других афера. Опусти се лафе, пишемо и читамо српски а и нисте баш толико далеко.

Miloš

pre 4 godine

Kultura nacije se odlično vidi u saobraćaju, a još bolje u saobraćaju po garažama tržnih centara u Prestonici.

Gde god da odete, na invalidskim mestima je kao na sajmu automobila. Nema ništa ispod 40.000 evra, svi imaju četvorocifrene tablice (dakle, novo), uglavnom su SUV u pitanju, a karakteristično je i da jako brzo voze po parkinzima. Niti imaju srama, niti straha od nekakvih represivnih mera.

Ona druga grupa, nažalost, nikako da se odluči da uzme čekiće u ruke i objasni šta misli o tome...

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

dok je svega oko 5% grizla savest jer su davanjem mita prekršili zakon

što bi mene grizla savest ako je ovaj tražio. tačnije, postavio je čuveno pitanje: "i, (dramska pauza) šta ćemo sada?"

Locutus

pre 4 godine

Da li koristim telefon tokom vožnje? - ponekad
Da li se vezujem? - uvek, tako od malena, čudno mi kada nisam vezan
Da li pretičem preko pune? - samo zaprežna vozila i sl.
Da li prekoračujem brzinu? - ponekad, ali ne više od 10-20 Kmh
Da li parkiram na nedozvoljenom mestu? - kada nemam drugog izbora, ako nam prekopaju sav parking ispred zgrade i onda mi obično pauk odnese kola
Da li plaćam kazne? - da, na vreme, popust 50%
Da li nudim mito? - nikad, iz principa, imam suviše visoko mišljenje o sebi

sushnjar

pre 4 godine

Da bi analiza i statistika bila ispravna potrbeno je i napraviti grupe prekoracwenja brzine do 10km/h, do 20km/h do 30km/h pa onda videti da li je cepidlacenje u pitanju ili divljanje na putevima i da li su prekrsaji u gradu, magistralnom putu ili autoputu. Prekoracenj od 30kmh u gradu i na autoputu ne moze da se izjednaci.

dva prsta

pre 4 godine

nisam cvecka za volanom ali je došlo krajnje vreme da se disciplinujemo. policija i kamere ne rade los posao ali drzava mora da da primer u saobraćaju prvo od poštovanja propisa od strane državnih organa.policije i sličnih kao i eliminisanje privilegovanih. pravosudje mora da vise brige vodi o tome koje vrednosti štiti i da pocnu da cene i živote oštećenih. posle godinu dana bili bi pažljiviji od nemaca. a ako se divlja po auto putu hvatati i u zatvor.

Lauda

pre 4 godine

Neki dan na bezdanskom putu vozi ispred mene neki deda raspalog stojadina, sav se starina nakrivio u levu stranu kao da "nisani" pravac. I fura deka veselo 30/h (na otvorenom, sa ogranicenjem 80 km/h), ladno, bas ga briga sto se iza njega otegla kolona. I onda sam ja bahat kada ga preteknem kada mi se za to ukaze prilika - jer ja zaista nemam luksuz da kaskam u koloni za dekom koji sa 30/h ubija dan. Zasto niko nece da kritikuje ove "tihe" izazivace saobracajnih nesreca?

Rade

pre 4 godine

Stalno ovo ponavljam i opet cu. Kada ce se izvrsiti revizija saobracajnih znakova i ogranicenja brzine? Postavljeni su u vreme stojadina, moskvica, zaporosca i ostalih limuzina koje su imale beskonacni zaustavni put. Na ovaj nacin policija nas sve gura van zakona i pise kazne kad i koliko im se prohte. Mislite da nisam u pravu? A zasto su onda radarske kontrole uglavnom iza znaka za ogranicenje brzine sa nebuloznom cifrom na sebi? Tu smo svi lak i plen i tu nas love.

Coyote

pre 4 godine

Jako bitna stvar je da mi imamo sramno niska ogranicenja brzine. Gde je u Sloveniji ili Austriji 70 kod nas je 30 ili 40. Jednostavno ograničenje brzine u Srbiji primoravaju vozace da prekorace brzinu jer je nerazumno i opasno voziti po ogranicenju. Srpske puteve uglavnom treba izbegavati. Preopasno su.

Urke

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem!
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15:55)
Na autoputu me zaustavili, bili neki radovi pa je postavljeno ograničenje 100... 80... 60... 40kmh, ja vozio 20 više plus svetla ugašena plus još nešto što je izmislio jer sam se dobro raspitao pre puta, uglavnom nabroja on meni tri prekršaja i kaže u ovoj situaciji se mora kod 'sudca', 20€ sam mu lično stavio u džep košulje i ja nastavih dalje.

Drugom prilikom otac je 20kn dao jer imao samo 200tke, i ovaj uzme.

Ajde molim te ne piši svašta ovde, niste nikakva gospoda, samo bi možda voleli biti.

Микула

pre 4 godine

Ја се само чудим на који начин нема више погинулих на нашим путевима.
Када год возим од Београда до Чачка деси се бар једно претицање по мининуту вожње од којих је барем свако 15. изузетно ризично. Људи просто не могу да верују да возим по пропису и ограничењима и буквално су спремни да погину и убију некога само да не возе према ограничењу брзине. Они морају да возе брже, то је ствар бити или не бити и то ради буквално 90% возача. Али када се овде пишу коментари рекао би човек да је 90% поштењачина.

Људи, схватите да има разлог зашто је постављен сваки тај знак, да су то радили стручни људи, школовани само за то. Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао и поставио а ви треба само да то поштујете.

vucic buduci djukanovic

pre 4 godine

Izgleda da je jedini nacin da se umanji broj pogibija i prekrsaja oduzimanje dozvole na jedno godinu dana. A da li bi to odgovaralo drzavi, verovatno ne... Ima verovatno dosta kombinacija sto mogu da se predloze, ovo do sada je sve bio promasaj, a i bahati smo generalno i nekulturni

Svašta

pre 4 godine

@ (Smuleco
pa nije baš tako. Ima nelogičnosti podosta. Na primer u susednoj HR na magistralnim putevima brzina kretanja kroz naseljena mesta je oko 90% ograničena na 70 km/h sem kod pešačkih prelaza gde je 50. Na našim putevima u naseljenim mestima gde postoje 2 kuće na idaljenosti 300m od puta je svejedno ograničenje 50. Toliko o stručnjacima.

Brdjanin

pre 4 godine

A naša policija sve dobra i poštena pa odbija taj isti mito i hapsi kriminalce koji parkiraju gde stignu i voze kako hoće...

Letos u košutnjaku komunalci parkirali u hlad, podigli noge i puca im...
Posle čitama kad su im stigla nova kola, trkali se iza belvila sa škodama...

Posle kad neko kaže da smo banana država, greši. Mi nismo ni to, banana je formiran plod.

toma bgd

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem! 
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15
ha ha ha ha
evo ja se vec usudio 3 puta i prosao sa po 20€ .....nego glumatate neko ludilo kao i uvek ....

Banjac

pre 4 godine

Interesantno recimo da kod mene u vrnjackoj banji prava je retkost da vidite da su policajci vezali pojas, bez preterivanja. Skoro nikad ih nisam video, pitam se zasto moras svima pokazati da si silan i “nedodirljiv”. Bahat na toj poziciji znaci ekstremno glup i totalno promasena profesija. O tome se mora drzava zabaviti.

Terenac okoreli

pre 4 godine

Zamalo da me pokupi kamion koji je preticao kolonu putničkih vozila. Srećom je bilo proširenje pored puta, ravno, ispred neke prodavnice pa sam mogla da siđem s puta i spasem glavu. Život mi je ugrozilo nenormalno ograničenje od 50 na sat. Pa tom brzinom možemo i peške. Seljaci koji se vozikaju od kuće do komšije i prodavnice mogu da poštuju idiotsko ograničenje, ali kamioni, autobusi, dostavna vozila i ostali koji ipak negde moraju i da stignu moraju da ga krše. Tako dobijamo još rizičniji saobraćaj. Da ne pominjem da sa 50 popušta pažnja, kucaju se poruke, gledaju kuće, dvorišta, cveće i kokoške...

brm

pre 4 godine

Jednom sam dobio kaznu (skretanje gde nije dozvoljeno) i platio. Kad tražiš dugo parking, promakne ti neki znak, dešava se. Nemam problem da platim za svoje greške. Nego me je iznerviralo što je pola sata trajalo ispisivanje kazne, ali bukvalno pola sata. Te ode do auta, te se vrati do mene,...valjda je očekivao da ću mu ponuditi nešto. Kad je video da ga ignorišem, sedim i čekim, onda je valjda shvatio da nema koristi od mene pa i ispisao kaznu.

Dok sam ga čekao, taman sam mogao da ostavim auto i završim što sam planirao.

CND

pre 4 godine

Uvodjenjem sistema kamera na puteve u civilne (sa policijom za volanom) automobile se ovaj problem resava za dan, kamere automatski salju kaznu u bazu podataka koja istu stampa, jedini posao policije je da kasnu posalje na kucnu adresu. Policija se vozi unaokolo civilnim kolima i samo snima, nikoga ne zaustavlja, sistem odradjuje ceo posao. Hrvati su uveli ovaj sistem i otplacen je prvog dana koriscenja! Toliko o tome da problem ludaka i ubica ne moze da se resi, moze samo vlast nece jer bi oni prvi bili pogodjeni istim! Ne zavaravajte se da ce u Srbiji ikad ista biti fer prema obicnom normalnom coveku.

Drifter

pre 4 godine

Ne znam kakav je to mentalni sklop ljudi koji jurcaju, preticu preko pune, seku druge automobile, imaju problem sa znakom STOP, sta nije jasno sa tim znakom? Za to se ide kod psihijatra po dijagnozu u uredjenim drzavama, posle toga se ide na lecenje, a dozvola se naravno oduzima na duze vreme. Ako se zalis rebnu te jos vise.

Hipohonder

pre 4 godine

Људи, схватите да има разлог зашто је постављен сваки тај знак, да су то радили стручни људи, школовани само за то. Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао и поставио а ви треба само да то поштујете.
(Микула, 09. septembar 2019 16:11)
Kada bi na Ibarskoj magistrali bilo ogranicenje 80km/h umesto 60km/h na oko 80% deonice od Bg do Cacka,bilo bi bar 70% manje preticanja i razloga za isto,a samim tim i saobracajnih nesreca.Ovako se postuje ogranicenje,oni koji bi zeleli brze ,sto neopravdavam,preticu,i eto belaja.

moron

pre 4 godine

U Srbiji me radar poslednji put „uhvatio“ na magistralnom putu pre oko dve godine. Vozio sam 84, umesto 80 km/h (izmedju Banstola i Indjije). Platio kaznu. Godinama pre toga u Srbiji „nisam uhvaćen“. U Srbiji nikada nisam ponudio, ni platio mito. Vozim preko 30 godina. I za to vreme sam zaista pravio teških prekršaja, a 99% se odnosilo na brzinu i preticanje. Na punoj liniji sam prestao da pretičem pre 10-15 godina (kada mi je jedan policajac održao slovo od koga mi i danas zvoni u glavi). Od tada mi je puna linija postala „zid“. Problem poštovanja ograničenja brzine mi je i danas veliki problem. I mislim da mi je mnogo lakši fizički rad od vožnje „naseljem“. A realno, kada bi neko odozgo gledao, 18 kaznenih bodova svaki put časkom skupim – na prekoračenju brzine. Užitka u vožnji kolima odavno više nema – osim u nenaseljenim područjima, na nekim slabije frekventnim putevima. I to ne zato da bih nešto posebno divljao, već samo zato da ne bih stalno gledao u onaj prokleti brzinomer i gde sam u odnosu na ograničenje brzine.

Aleksa

pre 4 godine

2012. Passat CC, nov, 2.0 TDI sve crveno, ja za Pestu, po GPSu 234km/h.....
2019. Citroen C5, 1,6 HDI, ja za Pestu, po cajgeru 130km/h.

Sedim nesto i razmisljam, hvala Bogu sto sam preziveo dovoljno dugo dok nisam shvatio da se na 200kmh+ gine, ali 'ajd' sto se gine, ima i gora sudbina od te - da pobijes neciju decu koja su se vozila 60...

Cinique

pre 4 godine

Zato što smo lepo vaspitani ljudi. "Ponuđen-počašćen", pa i ako ne prihvati, ne mora, ali ne može posle da se žali kako mu niko nije ni nudio.

Mito je kod nas znak vaspitanja i prenosi se sa generacije na generaciju, sa kolena na koleno. Države, zakoni... to je više onako "prolazne novotarije" na koje se pale deca, kao trotineti, kao "društvene mreže". Mito je naša "društvena rešetka", naša armatura koja sprečava da sve ovo pukne i raspadne se u 3PM, tojest u 15 časova kada ističe radno vreme.

Maksa

pre 4 godine

Sve stvari vezane za navedene prekršaje su u najmanju ruku smešne dok se džipovima ubijaju deca i posle nose nanogice ne duže od godinu dana na koliko se i oduzima dozvola!!!!!! Što znači prvenstveno se sve radi u službi punjenja budžeta!

rog

pre 4 godine

Super sto dadose i cenovnik. A za ove pajsere (kako drugacije covek da ih nazove) sto nece da se vezu i pricaju telefonom, nemam reci. A mnogo ih je evidentno.

bane

pre 4 godine

... да су то радили стручни људи, школовани само за то. Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао и поставио а ви треба само да то поштујете.
(Микула, 9. septembar 2019 16:11)

Mikula, kako to da na identičnim putevima u Grčkoj, ograničenja su mnogo viša?

70, 90, 110.
110 ne za auto put, nego isti put kao i novi pančevački gde je ograničenje 50.

Hoćeš da kažeš da su grčki stručnjaci mnogo gori od naših?

made in Serbia

pre 4 godine

Pa ne možete samo da NAS anketirate!!! Pitajte MUP da li ima nelogičnosti u saobraćaju?! Znakovi, semafori, ograničenja od 20, itd....

Matori Kesa

pre 4 godine

Vozeci kamion prosle godine samo 2 polismena NISU HTELI da uzmu ni za kafu ! Neki Radulovic iz Rume i neki iz Kovacice ali mu nisam upamtio prezime - a da su ogranicenja cesto besmislena to stoji - 30 km a noc i skola ne radi ? 50 km od Pupina do Krnjace .. i da ne nabrajam ! Telefonira i vozi barem 50 % vozaca a i policija ne zaostaje!

mrmlj

pre 4 godine

To znači da ipak nešto i nije baš u redu, sa ograničenjima brzine, zar ne?
(Smuleco, 9. septembar 2019 14:10)

i da i ne. svakako da postoje ulice i putevi gde je ogranicenje brzine neprilagodjeno (pristup mostu mihajla pupina sa borcanske strane, most na adi itd.) ali isto tako imas i bahatost vozaca, kada ljudi voze po 20, 30, 50km/h preko ogranicenja, preticu preko pune, obilaze kolonu... ne smemo svu krivicu prebaciti na jednu stranu, bilo koju od ove dve.

Marijana

pre 4 godine

Da su direktori pa stalno telefonu, to razumem, vecina razgovora im se svodi na gluposti i verovatno proveravanje od strane zena. Da locu i voze locu. Da su normalni sta rade u voznji, nisu.

Nebojša Berak

pre 4 godine

Da se svakom alkoholisanom vozacu koji ima preko 2 promila oduzima vozacka dozvola trajno i da mu se oduzima automobil videli biste da se boje.
Da se svaki vozac sa preko 1 promila alkohola u krvi odmah salje u zatvor po kratkom poatupku nakon uzimanja krvi od najmanje mesec dana a preko 2 promila na godinu dana do 3 a preko 3 promila 5 godina zatvora vodeli biste da se bi se plasili.
A ako alkoholisan preko 0.5 promila izazove saobracajnu nesrecu sa mrtvima da dobije najmanje 20 godina zatvora vidwli biste da bi se plasili.
Da svako ko vozi duplo vise od propisanog ide u zatvor odmah na 60 dana a u slicaju da izazove saobracajnu nesrecu sa mrtvima kli da neko ostane invalid na 10 godina minimalno videli biste da se plase.
Kod nas je sve nakaradno pa alkoholisani cekaju sudjenje mesecima ili se kao nagode pa plate kaznu sto je apsurd.
Kod nas kaznjavaju ako prekoracite 1 km brzinu u odnosu na dozvoljenu.
A policija uopste ne kaznjava one kojih je bezbroj na putevima pa i autoputevima kada tokom voznje kucaju poruke a u gradovoma je svaki dan takvih HILJADE.
Napravite akciju bilo gde u Novom Sadu i Beogradu kao i autoputu i videcete.
Vecina nesreca je od tih kojo kucaju poruke ili pak citaju novine na mobilnom dok voze.
Resenje je lako samo malo dobre volje da se sprovede.

sremac

pre 4 godine

Što više kamera. Ovde u Stokholmu policija me nije zaustavila sigurno već dve godine, ali zato kamera na svakom "ćošku". Hteo-nehteo, moraš voditi računa, jedino ako nemaš para za bacanje. I nemoj misliti da ćeš zajebati državu tako što nećeš platiti kaznu kad ti stigne kući, sve ćeš trčati sa sve nogama u guzicu da platiš i pitati jel ima još.

Dvorska budala

pre 4 godine

"Prekoračenje brzine je prekršaj koji vozači najčešće prave. Čak 72% ispitanika, od onih koji su rekli da su napravili prekršaj, navelo je da je vozilo brže od zakonom propisane brzine."

To znači da ipak nešto i nije baš u redu, sa ograničenjima brzine, zar ne?
(Smuleco, 09. septembar 2019 14:10)

Naravno da nije, ograničenja su smešno niska, kad uđem u selo na 40 km/h do kraja sela zaspim. Autoput je izuzetak jer može i preko 150 ako se izlazi pre glavnih rampi.

Dragan

pre 4 godine

200000 kazni za prekoračenje brzine, neznam da li se oni to hvale ili zale? Nazalost u tih 200000 statistici sam i ja sa tri kazne za ozbiljno prekoračenje od celih 2-3km/s. Voleo bih da znam od tih 200000 kazni za brzu voznju koliko je bilo za "divljacku" voznju sa prekoračenjem kao kod mene od celih 2 ili 3 km/h

pisac

pre 4 godine

Postojeci zakonon o saobracaju se menja tj prestaje da vazi od 01.01.2021. Tad na snagu stupa novi zakon o saobracaju koji ce biti uskladjen sa zakonima EU. Nadamo se da ce ogranicenja kroz naseljena mesta biti prilagodjena ko u zemljama EU . Ovo trenutno je samo otimacina para!

steva

pre 4 godine

Toliko o tome da problem ludaka i ubica ne moze da se resi, moze samo vlast nece jer bi oni prvi bili pogodjeni istim! Ne zavaravajte se da ce u Srbiji ikad ista biti fer prema obicnom normalnom coveku.
(CND, 9. septembar 2019 15:17)

Izuzetak je ako vozlom upravlja neko od ministara onda ne mora da stane na naplatnoj rampi a nastradali je kriv što se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

ja

pre 4 godine

@ (Smuleco, 09. septembar 2019 14:10)

Ma nemoj!? A nije ti palo na pamet da nešto nije u redu sa vozačima? Evo, ja sam popio bar desetak kazni u poslednjih par godina - uvek za prekoračenje brzine. Gotovo sve ove kazne su mi bile za prekoračenje brzine u naseljenom mestu - vozio sam oko 60, tamo gde je ograničenje 50 na sat. I ne postoji država gde je ograničenje za vožnju u naseljenom mestu veće od 50. U mnogim državama je čak i manje - SAD, UK,... tamo je ograničenje 25 milja na sat, što je nekih 47-48 km/h. Samo po jednom sam kažnjen za prekoračenje u zoni škole (vozio 37 km/h) i na magistralnom putu - vozio sam 120 km/h, ali mi je policajac samoinicijativno pisao 100, da mi ne bi pisali poene.

Nijednom mi nijedan policajac nije tražio mito, ni indirektno, a tek ne direktno. Niti sam ja nudio. Uvek su bili kulturni, ljubazni i više nego korektni...

maxy

pre 4 godine

vozim pre neki dan kroz Grdelicu i držim se ograničenja brzine od 80 kmh i vrlo brzo shvatam da počinjem da stvaram nervozu kod drugih vozača. Pretiču me i sa leve i sa desne strane. Ali to nije slučaj samo na toj deonici. Generalno na autoputu stranci divljaju. Krenem u preticanje sa 130 i sustižu me verovatno turci sa CH tablama koji voze preko 180 koji em sto voze nenormalno, em su u koloni i ponašaju se kao vozila pod pratnjom.

Milosav

pre 4 godine

Ovako je u Ontariju:
1. Zestoke kazne za koriscenje telefona ili bilo kakvih uredjaja tokom voznje, $615 kazna ako ne idete na sud, ako idete i izgubite barem $1000 i gubite tri poena.
2. Ako prekoracite brzinu 50 Km/h (150 u 100 recimo, toliko je ogranicenje na autoputu) auto vam se oduzima na licu mesta (ne trajno) i kazne su ogromne, ne trazi mi se sada.
3. Probajte policajcu da ponudite "nagodbu" i na*ebali ste
4. Policija vas nikada nece zaustaviti ako vozite brze od ogranicanja ovako:
do 50 u 40, do 65 u 50, do 80 u 60, do 100 u 80 i do 120 u 100. Osim ako ste stvarno qrate srece i naidjete na nekog baksuza koji nema nikakva druga posla.
5. Kazne za voznju pod uticajem alkohola su takodje ogromno sa opcijama za suspenziju dozvole do godinu dana za prvi prekrsaj, onda i kada vam vrate dozvolu morate na kurseve o sigurnosti u voznji i obavezna ugradnja meraca za alkohol u autu (ne mozete da pokrenete auto bez duvanja u cevcicu). Naravno ovo sve o vasem trosku.
6. Najvaznija stvar i najbolja prevencija krsenja saobracajnih propisa ovde je povezanost ministartsva saobracaja sa osiguravajucim kompanijama. Znaci za svaki tiket koji dobijete i koji "prodje" na sudu, znaci bude vam dokazana krivica, vasa cena osiguranja ce ici nagore, ako tako nastavite kompanije vise nece hteti da vas osiguraju, a osiguranje je obavezno, pa ti sada vidi sta ti se isplati.
Pozdrav iz Toronta.

Spira

pre 4 godine

Ja verujem da su bar 5 000 kazni napisali na obilaznici iza Pupinovog mosta, ograničenje 50 put sirok 3 trake okolo livade nigde kuce ni škoke idioti stavili 50 kaze nema zastitne ograde od divljaci zbog toga je 50 ograničenje, pa nema ni na N.Beogradu kraj studenjaka i Sava centra pa je 100, nema do Zrenjenina pa je 80, gluplje obrazloženje nisam čuo.

ja

pre 4 godine

@ (Bruder Jakob, 9. septembar 2019 15:55)

Ne lupetaj, leba ti. Pošto često boravim u Hrvatskoj zbog posla, x puta sam bio prisutan kad su se odvijale ovakve "transakcije". Čak i za po 20-30 kuna puštaju ljude...

Milan

pre 4 godine

@mozaks
Ja cesto vozim u inostranstvu, i do 50% godisnje kilometraze. Nikad nisam kaznjen izvan Srbije, BiH i CG. Govori li ti to nesto?
Kako ti nije palo na pamet da su tamo propisi takvi da ih je moguce postovati?

mozaks

pre 4 godine

sto svaki srbin cim predje.granicu i udje.u EU,drzi se propisa ko pijan plota?
zato sto tamo policija radi svoj posao,bez pardona,a ljudi nemaju para na bacanje,jedino nas covek,a posle kuka kako je drzava nasa losa,iako je sam kriv 100 % ,jer je za naseg vozaca alkohol.u krvi frajerski,iako zbog nesrece koju izazove i nastrada necije dete,to za njega ne znaci nista,ne vezivanje pojasa i kuckanje moba,jer stvar normalnog razmisljanja,bez obzira sto smo svesni da mozemo nekoga ubiti na taj nacin,prilikom izazivanja sobracajnog udesa..a to sve stranac i njegova policija resavaju kaznama i zatvorom.pa ti ako imas 1000 eu na bacanje, pa i ako treba da ti sve oduzme da se opametis.
a ako.ovako.nastavimo,sa neposlusnoscu ,pola srbije ce izginuti, opravdanje je ..mrzim.drzavu sto me.kaznjava za gluposti koje sam ucinio svesno!

Urke

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem!
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15:55)
Na autoputu me zaustavili, bili neki radovi pa je postavljeno ograničenje 100... 80... 60... 40kmh, ja vozio 20 više plus svetla ugašena plus još nešto što je izmislio jer sam se dobro raspitao pre puta, uglavnom nabroja on meni tri prekršaja i kaže u ovoj situaciji se mora kod 'sudca', 20€ sam mu lično stavio u džep košulje i ja nastavih dalje.

Drugom prilikom otac je 20kn dao jer imao samo 200tke, i ovaj uzme. To je 300din.

Ajde molim te ne piši svašta ovde, niste nikakva gospoda, samo bi možda voleli biti.

Шумадинац

pre 4 godine

@Микула
"Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао..."

Пријањање мојих гума, дакле кочиони пут и макс. брзина кроз кривину, зависе, између осталог, од температуре гума и асфалта. Коју тај ко је "рачунао" не може да зна.

Зависе и од модела гума, и то много. Возим Michelin Pilot Sport 3 и Tigar Sigura. Разлика у зауставном путу са 100 км/h је дужина кола. Како је то узето у обзир?

Mоја способност праћења стања на путу јако зависи од тога колико сам спавао, какак проблем имам на послу, шта ми је све жена напаковала да урадим, колико су ме деца изнервирала и тако даље...

Ја, неук, сам једини у стању да одредим шта је безбедно, зато што имам тренутне информације које "стручни људи" не могу да имају, јер нису ни на путу ни у мојој глави.

Слепо држање ограничења доводи до удеса због "неприлагођене брзине", која је много чешћи узрок удеса од "прекорачења брзине". Погледај статистику Агенције за безбедност саобраћаја, па онда дај коментар.

jokso

pre 4 godine

Ovo upravo znači da nesto i nije u redu sa ogranicenjima brzine.
Moji prekrsaji su brzina 10-20% tu i tamo, pojas uvek po gradu, telefon retko i pazljivo

zumzar

pre 4 godine

Korupcija se veoma lako detektuje i resava u ovim slucajevima. Unutarnja policijska kontrola postavi ljude u civilu da naprave prekrsaje i pokusaju da daju policajcima mito. Ako policajac prihvati mito, automatski gubi posao i kaznjava se sa 6 meseci zatvora.

Za vozace koji nude mito auqtomatsko hapsenje i kazna do dva meseca zatvora.

Smuleco

pre 4 godine

@ (Smuleco 
pa nije baš tako. Ima nelogičnosti podosta. Na primer u susednoj HR na magistralnim putevima brzina kretanja kroz naseljena mesta je oko 90% ograničena na 70 km/h sem kod pešačkih prelaza gde je 50. Na našim putevima u naseljenim mestima gde postoje 2 kuće na idaljenosti 300m od puta je svejedno ograničenje 50. Toliko o stručnjacima.
(Svašta, 09. septembar 2019 19:11)

Pa moj komentar se upravo i odnosio na nelogično ograničenje brzine u bilo kakvom naseljenom mestu, makar i sa dve kuće na 2 kilometra, na 50km/h. Besmisleno!

StaDaNapisemDaMiObjaveKomentar???

pre 4 godine

@Francis

Recenica koju si napisao objasnjava zasto smo tu gde jesmo!
Kukamo na sve i svasta, na drzavu, na institucije, ma na sve... Ocekujemo da se svet promeni, ali mi sami da se promenimo ni pod tackom razno.
Parola "sto bi ja kad niko drugi nece"...
Pre nego pustite kukavicu zapitajte se da li ste zasluzili.

Anketa nikako nije pozitivna, ti si svestan toga, ali i dalje to radis...
Kukamo sto je policija korumpirana. Da li je moguce primiti mito, ako ga niko ne daje???

Razmislite malo o ovome...

dva prsta

pre 4 godine

@Strokavi mozak..to što pišeš je netačno. Trideset je vrlo specifično ograničenje i treba dozvola da leti za 32 na dve godine. ograničenja brzine ne treba da menjamo na putu već da se žalimo nekom organu AMSS koji će to da revidira povremeno. za auto put su povećali. znači ima nade. ne krše ljudi ograničenje jer je malo ili veliko nego zato što su bahati i nevaspitani.

Zivorad

pre 4 godine

Kako ovi sto primaju mito, tako i ovi sto daju mito su gradjani zemlje Srbije. Nisu to neki svemirci.Tako da ne cudite se mnogo po komentarima, vec se menjajte ljudi, na bolje, jer na gore od ovoga tesko da moze.

ja

pre 4 godine

Mnogo me nerviraju komentari ovde. Samo u Srbiji postoje ljudi koji bolje voze kad su pijani. Samo u Srbiji ne narušava pažnju to kada vozači kuckaju SMS-ove dok voze. Samo u Srbiji ljudi smatraju da mogu da zadrže dete koje nije vezano svojim rukama, ukoliko dođe do neke nezgode. Samo u Srbiji ljudi smatraju da će pre poginuti ako vežu pojas, te da ih taj isti pojas dekoncentriše dok voze. Samo u Srbiji postoje ljudi koji su ubeđeni da će zaustaviti auto, bez sudara, ukoliko voze iza drugog, zalepljeni za zadnji branik, brzinom od 120 na sat, u slučaju naglog kočenja. I samo u Srbiji ljudi smatraju da će uštedeti sat vremena ako deonicu od 50 km izvoze 120 na sat, umesto 80, koliko je ograničenje...

marsovac

pre 4 godine

Resenje je prosto, ne trazi nikakva ulaganja od drzave i sredilo bi stanje za manje od mesec dana! Poceti prodaju sertifikovanih kamera ljudima koji bi mogli da snime, prijave prekrsaj i zarade (10-20% od kazne). Automatizovati naplatu - ne plati za 15 dana, oduzeti i prodati auto! Tezi prekrsaj (12+ poena) automatski zatvor, minimum 30 dana! Bez sudjenja, zavlacenja... samo snimak! Uvek kazniti onoga ko je registrovao auto. Neregistrovano vozilo 10 godina zatvora! Problem su zakonodavci (politicari) - oni (i njihovi pajtasi) vine 50% prekrsaja, a nista ne placaju!

Milko

pre 4 godine

Ja živim u inostranstvu i dolazim u Srbiju jednom godišnje na odmor.
Nikad do sada, kao ove godine nisam video tako slabu disciplinu u saobraćaju: redovni prolazak na semaforu iz trake gde je puna linija ili ostrvo, prolazak na crveno, obilzak kolone najnormalnije, parkiranje na mestima za invalide i to što je neko napomenu sa dobrim kolima, pa niko ne sme da dira.
Na savskom nasipu u blokovima, vozi ko god hoće iako je zabranjeno, itd.
Nije ni čudo što ima sve više saobraćajnih udesa. Vratile se se divlje devedesete.
Možda naš ministar misli da je to dobro.

Miladin

pre 4 godine

Najjefitnija prostitutka kod plavog mosta nece da pruzi uslugu ispod 20 evra, a mnogi saobracajci se ponizavaju za jednu ili dve crvene i tako ruse ugled drzave, policije kao institucije i svoj licni ugled. Apelujem na svest policajaca da prestanu sa uzimanjem mita, ako nista neka bar malo podignu cenu.
(kole, 09. septembar 2019 16:42) A ti sve to znas iz licnog iskustva, ili prepricavas sta si od raznih barona cuo? Prostitutki 20 evra i saobracajcu dve crvene, daj ne lupetaj, to si cuo da je moglo 90ih. Dogovaranja odavno nema, bar ne za obican narod, ne znam za one jace, oni mozda znaju

je-bote

pre 4 godine

...Ona druga grupa, nažalost, nikako da se odluči da uzme čekiće u ruke i objasni šta misli o tome...
(Miloš, 09. septembar 2019 15:11)

Ja bih to pre resavao jajima po sofersajbni, ali zao mi kokosaka za trud. Jednom ce preteci i tih jaja i eto belaja.

rebro

pre 4 godine

U Češkoj je dozvoljeno 0,00 promila. Koga uhvate sa 0,1 promil akolhola uzimaju dozvolu trajno. Zato imaju sajtove koji vam izračunaju kada u krvi neće biti alkohola ili prosto kupite alkometar i merite sami sebe.

Spira

pre 4 godine

Smesni komentari korupcije, pazi na poziciju sabraćajca koji kažnjava se ne dolazi slučajno, mozeš bit saobraćajac na raskrnici (mahač, izigravas semafor) ali za kažnjavanje moraš imat DEBELU VEZU, i onda si zaštićen a zna se zbog čega

Zoran

pre 4 godine

Sve je to ok. dali ce neko nase puteve dovest u red, rupe po putevima loša horizontalna i verikalna signalizacuja, losa obavestenja.

Pero

pre 4 godine

@mozaks
Ja cesto vozim u inostranstvu, i do 50% godisnje kilometraze. Nikad nisam kaznjen izvan Srbije, BiH i CG. Govori li ti to nesto?
Kako ti nije palo na pamet da su tamo propisi takvi da ih je moguce postovati?
(Milan, 9. septembar 2019 23:30) # Link komentara

Meni govori da se tamo bojiš kazne i zato poštuješ propise, a ovde ne.

Alex

pre 4 godine

1.primer:vozum pre neki dan od Niša do Subotice. Od stotinak vozila sa domaćim tablicama samo 3(tri)vozila su koristila migavce ?!Od Horgoša do Budimpešte usput sam video još 5 vozila sa srpskim tablicama i baš svi su koristili migavce. Zaključak:kući ne poštuju zakone jer nemaju straha od posledica ali u ino itekako znaju za red.2.primer:zakonodavac i inženjeri koji rade projekte i određuju raspored saobraćajne signalizacije su apsolutno nestručni jer iz neznanja postavljaju znakove kojima tu nije mesto. primer škole 30km/h a avgust mesec kad deca ne idu u školu ili je noć?! pa ako ne znate ,pogledajte kako to neki drugi rade a ne da pokrivate vaše neznanje smanjenjem brzine kretanja!

Srbin

pre 4 godine

Alooooo pa ko kaznjava policajce sto ne vezu pojas pricaju telefonom prave selfije dok voze prelaze van pesackog prelaze na crveno . Pa drzava vidi samo nas kada pravimo prekrsaj . Jedina smo zemlja u svetu gde kazna moze da bude cetiri puta veca od prosecnog licnog dohodka . A ministarstvo vodi covek kome je otac zavrsio srednju skolu a fakultet kupio . Zbogom srbijo dotakli smo dno a mozda i nismo jos

Bruder Jakob

pre 4 godine

Да, чувена правна држава са све Санадером, Тодорићем, убијеним Пуканићем, убијеном ћерком адвоката у центру Загреба, са неонацистима који дефилјују сваки дан, са Ином, са гомилом других афера. Опусти се лафе, пишемо и читамо српски а и нисте баш толико далеко.
(mr, 9. septembar 2019 17:32)

Kakve veze ima kriminal s prometnom policijom?!
Sanader je već nekih 6 godina u zatvoru, još mu slijedi jedan proces sa još kojom dodatnom godinom zatvora, Todorić je u kućnom pritvoru i u toku je x procesa protiv njega, a Pukanića je ubila srpska mafija.
I ti se našo javiti o kriminalu, pa god vas svakodnevno roknu barem jednog koji je otprije poznat policiji, i to ga obično samo upucaju i/ili izrešetaju, a nekad nekog i okinu autoboimbom!

Veliki brat

pre 4 godine

Prva i osnovna stvar je da policija natera vozače teretnih vozila da poštuju propise.

Na Ibarskoj sam više puta nailazio na kolonu teretnih vozila, koja se na pravcu kreću 80km/h, ali zato u svakoj krivini idu 50km/h. Voze 3 ili 4 teretna vozila zalepljenih branika da ni peglica ne može između njih da stane, i tako na primer od Ljiga pa do uspona uz Rudnik gde je dupla traka, apsolutno nigde ne možete da ih preteknete. Do tih duplih traka u podnožju Rudnika iza njih se napravi kolona od kilometar!!!

Jednom sam niz Rudnik ka Ljigu išao iza praznog šlepera, koji na pravcima gazi 100km/h, a u krivinama ide 50-60km/h i tu ga uvek sustignem i moram da kočim, pa mi opet odmakne 50m pa ga u krivini sustignem i moram sa 80km/h da usporim na 50-60...

Ima li gde policije da prvo kažnjava takve vozače, lako ćemo posle za one koji voze 90 gde je ograničenje 90 i 60 gde je ograničenje 50, takvi prave najmanje problema, problem su teretna vozila i oni koji voze daleko preko ograničenja i uleću u rizična preticanja.

borivoje surdilovic

pre 4 godine

srpski vozaci se ne boje kazni.....normalno kad sa 1000 din zavrsavas skoro sve.....sem kad ubihes nekog na pesackom i bacis ga 50 metara....a dobar vestak utvrdi da si vozio 50 i da je pesak kriv.....zna mitrovic....

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

Kukamo sto je policija korumpirana. Da li je moguce primiti mito, ako ga niko ne daje???
(StaDaNapisemDaMiObjaveKomentar???, 09. septembar 2019 15:10)

ko to kaže da ga niko ne daje, jesi li ti išta pročitao ovde na komentarima?

nego razmisli malo, država da hoće da reši problem davanja mita, rekla bi ga za minut! dupliraj im plate, i da vidiš kako više neće pitati čuveno pitanje.

ali država NEĆE da reši taj problem, i ozakonila je mito i korupciju.

sasasa

pre 4 godine

Ja bih izbacio novac iz saobracaja. Za prekrsaje sledi odredjeni broj bodova, nakon sto se sakupi propisani broj kazna u vidu drustveno korisnog rada. Npr, pomoc u ustanovama za stare, ciscenje parkova i slicno. Sve to vec postoji ali postoji i novcana kazna a gde je novac tu je i korupcija. Svrha kazne nije da bilo ko zaradjuje vec da se spreci ponavljanje prekrsaja. Verujem da ce vecini biti mnogo teze da skupljaju papirice po ulici nego da plate par hiljada dinara.

che gevara

pre 4 godine

@mozaks
Ja cesto vozim u inostranstvu, i do 50% godisnje kilometraze. Nikad nisam kaznjen izvan Srbije, BiH i CG. Govori li ti to nesto?
Kako ti nije palo na pamet da su tamo propisi takvi da ih je moguce postovati?
(Milan, 9. septembar 2019 23:30) # Link komentara

Meni govori da se tamo bojiš kazne i zato poštuješ propise, a ovde ne.
(Pero, 10. septembar 2019 07:15)

Kazna kao represivno srestvo ....

Mislim da postovanje propisa u Saobracaju lezi u dobroj infrastrukturi a ne u represivnim merama!Represija treba da bude za one koje bas bahate u Saobracaju .... nasilnicka voznja, voznja pod dejstvom alkohola!
Koliko imate primera, da ste kaznjeni za banalnu glupost ....
Radar ne moze stajati svuda nego samo na mestu gde je obolezeno da je radarska kontrola I itd ... tako je preko!
Mislim, kada bi uveli kamenovanje u Srbiji da bi se dobro primilo

Ima ih retki su i zasluzuju postovanje i divljenje

pre 4 godine

Verovali ili ne naisao sam na saobracajnog Policajca koji ne uzima mito. I to na mestu za koje se svi otimaju-Polaganje vozackog ispita. Batajnica, dolazi pandur da urgira malo kod kolega da mu brat postar polozi jer ce kao samo da vozi tu po lokalu bla, bla. Na zalost ime postenog Policajca ne znam znam nadimak Pevac. Odma nas instruktor upozorio da ako neko ima ikakve namere da odustane jer je taj nepodkupljiv. Pandur se obrati ovom Pevcu i ovaj mu odma kaze da vidim koji je? E mali mozes odma da ides nema potrebe da pokusavas pao si. Onda pandur pocne da se pravda da mali nije ni znao za njegovu nameru da pomogne i postar ipak izadje na polaganje i padne. Ima ih postenih ali druge se meni misli motaju po glavi. Pitam se da li i ovom postenom policajcu deca zbog postenja (kao posten taksista i onaj na aerodromu) gde su mu kolege stekle pozamasnu imovinu dok je on realno tih godina krpio kraj sa krajem prebacuju to njegovo postenje? Kroz zivot sam upoznao jos jednog postenog znam samo prezime Boksan. Radio je na Sava centru odakle su polazili turisticki autobusi i dzeparosi su odlicno znali kad je njegova smena. Jedan se zajebao i tukao ga je mimo zakona (ukoricenom sveskom u glavu) pred par stotina putnika duz celog parkinga dok patrola nije dosla po njega. Covek je vozio Zastavu 2014 godine i u razgovoru sa mnom mi otkrio da je svestan sta mu kolege rade i da on kao posten nikad nece napredovati ni finansijski ni u sluzbi jer posten Policajac samo smeta.

kole

pre 4 godine

Najjefitnija prostitutka kod plavog mosta nece da pruzi uslugu ispod 20 evra, a mnogi saobracajci se ponizavaju za jednu ili dve crvene i tako ruse ugled drzave, policije kao institucije i svoj licni ugled. Apelujem na svest policajaca da prestanu sa uzimanjem mita, ako nista neka bar malo podignu cenu.

GuA

pre 4 godine

Strucnjaci samo pricaju o brzoj voznji i alkoholu a niko ne kaze da su nam putevi sve uzi i uzi kao biciklisticka staza.
(Marko, 9. septembar 2019 21:50)

Ko je oprao puteve pa su se skupili ?

ivan

pre 4 godine

Ali zato ni jednu kaznu za prolazak na crveno, pretricanje preko pune (od čega gine naj više ljudi), skretanja iz pogrešne trake, vožnje žutom trakom, polukružnog okretanja na sumanutim mestima itd.

ls

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem! 
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15

U Hrvatskoj promasim skretanje i sacekam da se automobili razidju i okrenem polukruzno i vratim se gde treba, vidim u retrovizoru da me prati civilni automobil i kada sam stao na parking iz tog automobila izlaze policajci koji nisu saobracajci ali su videli nase tablice i da sam okrenuo gde nisam smeo i pratili me dok se ne zaustavim. Pozvali su saobracajce i kada su ovi stigli, ovi sto su me pratili su otisli. Reko druze jbg, kriv sam i nema mi sad izvlacenja. Kaze on meni, studirao sam ja u Novom Sadu, voleo bih opet otici tamo da se prisetim starih vremena. Pustio bih te bez kazne, ali posto su nas kolege zvale moramo nesto napisati, i napisao mi kaznu za pojas koja je bila 3 puta manja nego onaj prekrsaj koji sam napravio.

reminder

pre 4 godine

Samo postuj brzinu gde ima radara, ne prolazi kroz crveno gde ima kamera, drzi 20 evra kod sebe za instant resenje i ne brini nista...

kole

pre 4 godine

@srbin
Kazes da smo dotakli dno, pa se setih jednog aforizma; Mi Srbi smo dotakli dno, ali nastavljamo da kopamo. Mi sada imamo suludu situaciju gde domace vozace kaznjavaju ako na auto putu voze prosecno iznad ogranicenja, a za strance to ne vazi. Takodje sa uzasom i nevericom gledam mala dostavna vozila i kombije raznih firmi za cije vozace zakoni takodje ne vaze, jer da vaze svi bi ostali bez dozvole za 10 dana. Divljaju po gradu, preticu, ulaze u makazice, ne daju migavac, telefon im je stalno na uvetu. Pri tom, oni stalno gledaju u neke fakture i jure normu koju moraju da ispune, najmanje od svega voze. Ocigledno da izmedju njih i policije postoji dogovor o nenapadanju. Gde bi nasa vlast smela da udari na Coca Colu.

ahm...hm

pre 4 godine

Oduzimaj dozvole bahatima! Pijanstvo, veliko prekoracenje itd
(hm, 9. septembar 2019 21:54)

Takvi nastavljqju da voze i bez dozvole. Malo "prdekane" pride kao kazneno-vaspitna mera ne bi bilo na odmet. Naravno uz DEBELU novcanu. Pa ko se pre "umori"!

Vozač

pre 4 godine

200000 kazni za prekoračenje brzine, neznam da li se oni to hvale ili zale? Nazalost u tih 200000 statistici sam i ja sa tri kazne za ozbiljno prekoračenje od celih 2-3km/s. Voleo bih da znam od tih 200000 kazni za brzu voznju koliko je bilo za "divljacku" voznju sa prekoračenjem kao kod mene od celih 2 ili 3 km/h
(Dragan, 9. septembar 2019 23:46)

Platio 2500 din za 2,8 km/h, stiglo poštom na kućnu adresu, bez fotografije, samo vreme i mesto i ponuda za plaćanje u roku od 8 dana.

Zevs

pre 4 godine

@(maxy, 9. septembar 2019 21:27) - ocigledno nisi zdravstveno sposoban za upravljanje motornim vozilom kad ne mozes da u retrovizoru procenis brzinu kojom ti se priblizava vozilo i zapocinjes nebezbedno preticanje rizikujuci nesrecu.

I pitanje za vlast, zasto se strancima ne meri prosecna brzina na autoputu?

rebro

pre 4 godine

@b, ti zamišljaš da policija može da zaustavi BAŠ svako vozilo koje načini prekršaj? Ne može druže, niti je to moguće bilo gde na planeti. Tebi su našli da nemaš trougao i to je ozbilajn prekršaj jer ako ti staneš na putu niko iza tebe ne može da zna da si u kvaru. Kupi trougao i stavi u gepek. Problem rešen.

Kabalunga

pre 4 godine

Obzirom na frekvenciju vozila i broj policije i uredjaja koji regulisu i sankcionisu prekrsaje i "brinu o bezbednosti" ja mogu dodati samo sledece.
Umesto znakova ogranicenja, uvesti znakove preporucene brzine. To ce samosvesnim ljudima sugerisati pri kojoj brzini bi mogli da odreaguju na nepredvidjene okolnosti, onima koji se osecaju, bilo psihofizicki, bilo zbog svog auta bezbednije da voze i malo iznad iste, nece stanjivati dzep na kretenska prekoracenja, a budali pomoci ne mozes cak da taj znak sa ogranicenjem vice ...BUDALO.
Jer svakako ti se ni ne kaznjavaju.
Zasto to nije tako, najbolje opisuje oomentar "neko je vlast, neko mast"

reew

pre 4 godine

Sistematska pljacka sirotinje.

Ne mozes ti da vrsis kontrolu icega gde je presudan ljudski faktor. Hocete bezbedniju voznju i manje mita? Kamere na sve strane. Jeftinije je postaviti i odrzavati kamere nego placati policajca, to je cinjenica.

Drugi problem su putarine? Zasto to placamo? To je nas put, placen novcem iz budzeta koji mi gradjani punimo? Cista pljacka. Ubedljivo najbolje resenje su vinjete. Godisnje za stanovnike Srbije, nedeljne za posetioce koji bi kroz tranzit. Em izbegnete guzvu na rampi, em ne morate da placate radnike na rampi.
Nama Srbima zestoko nedostaje osecaj za efikasnost, isplativost i matematiku. Kapiram ja da iza cele te putarine stoji ekonomija cedjenja para od sirotinje, al ajte to malo efikasnije. Zaradice drzava na obaveznim vinjetama isto kao na putarini, a manje radnika mora da plati. Ko da nam Nebojsa iz Beograda radi sve ekonomske proracune...

Coyote

pre 4 godine

@Zevs zbog para. Ako krenu strancima da mere prosečnu brzinu ubrzo niko vise nece prolaziti kroz Srbiju. To sto smo mi u stanju da trpimo nijedna nacija na ovoj planeti nije. I nemoj neko da mi pomene da se u Evropi vozi striktno po ogranicenju, počeću da mislim da ste gluplji i od ameba.

Coyote

pre 4 godine

@reew jedino si pogresio kod sirotinje. Cede sve redom. Svaki zakon u ovoj zemlji se odvajkada pise da ima sto vise sirotinje. Mi smo siromašno drustvo jer su zakoni tako napisani. Da imamo austrijske zakone bili bi bogato drustvo. To samo glup ne kapira.

Coyote

pre 4 godine

@igor naivnost nema granice. Pored svih cekanja na granicama, naplatnim rampama jos i da im mere brzinu u dlaku daleko brze i bezbednije je preko Rumunije i Bugarske.

ngslavonac

pre 4 godine

u HR svaki policijski automobil ima kamera i svaki policajac sad na sebi ima kameru i nema boga da mu ponudite mito jel onda idete na prekršajni sud i odma platit kaznu ili uzimaju putovnicu.ja imam kafić kraj policije i stan zid nas djeli i vec su mi triput uzeli vozačku zbog alkohola i nisu mi mogli pomoći jel uredaj za puhanje ne mogu ponistit. platio sam oko 5000e kazni i moram opet polagati vozački ali tek za 4god kad isteknu zabrane i 15 dana bio u zatvoru sa Danilom iz Srbije i poz prijatelju ako vidiš.

Zile

pre 4 godine

Verovali ili ne naisao sam na saobracajnog Policajca koji ne uzima mito. I to na mestu za koje se svi otimaju-Polaganje vozackog ispita. Batajnica, dolazi pandur da urgira malo kod kolega da mu brat postar polozi jer ce kao samo da vozi tu po lokalu bla, bla. Na zalost ime postenog Policajca ne znam znam nadimak Pevac. Odma nas instruktor upozorio da ako neko ima ikakve namere da odustane jer je taj nepodkupljiv. Pandur se obrati ovom Pevcu i ovaj mu odma kaze da vidim koji je? E mali mozes odma da ides nema potrebe da pokusavas pao si. Onda pandur pocne da se pravda da mali nije ni znao za njegovu nameru da pomogne i postar ipak izadje na polaganje i padne.
(Ima ih retki su i zasluzuju postovanje i divljenje, 10. septembar 2019 12:35)

Pa sta je sad sa tim postarom?iz kod puta je polozio?

Igor

pre 4 godine

@(Coyote, 11. septembar 2019 03:24)
Ako krenu strancima da mere prosečnu brzinu ubrzo niko vise nece prolaziti kroz Srbiju.

A gde ce da idu leba ti? Kroz rumujiju i bugarsku magistralamai kroz naseljena mesta i sebi produziti put za 5-6h i vise? Ako strancima krenu da mere prosecnu brzinu naplatice se nesto kazni, stranci ce se dozvati pameti i kroz nasu zemlju ce putovati pola sata duze a svi ucesnici ce biti znatno bezbedniji. Nema nikakvih

žota

pre 4 godine

u HR svaki policijski automobil ima kamera i svaki policajac sad na sebi ima kameru i nema boga da mu ponudite mito jel onda idete na prekršajni sud i odma platit kaznu ili uzimaju putovnicu.ja imam kafić kraj policije i stan zid nas djeli i vec su mi triput uzeli vozačku zbog alkohola i nisu mi mogli pomoći jel uredaj za puhanje ne mogu ponistit. platio sam oko 5000e kazni i moram opet polagati vozački ali tek za 4god kad isteknu zabrane i 15 dana bio u zatvoru sa Danilom iz Srbije i poz prijatelju ako vidiš.
(ngslavonac, 12. septembar 2019 09:04)

Presretač audi a4 SB tablice baš negde kod skretanja za Gradišku me je zaustavio, ne videh kamere vozio sam 200 km/h i prošao sa 100€

Kovinac

pre 4 godine

U Kovinu pre par meseci, trojica saobracajaca izgubila posao zbog primanja mita. Ozvucila im sluzba sluzbena kola (kazu i da su silne kamere postavili u i na kolima). Pratili ih mesecima. I ne samo u Kovinu, cujem i u okolnim mestima.
Tako da ovaj nacin eskiviranja saobracajnog prekrsaja odlazi lagano u istoriju.

Igor

pre 4 godine

@(Coyote, 11. septembar 2019 14:48)

Voznja lokalom 60-80km/h ne moze nikako da bude brza a jos manje bezbednija. Kroz Madjarsku postoji autoput, kroz Rumuniju veoma mala deonica, a ostatak Rumunuje i Bugarska do Sofije je najobicnija magistrala sa naseljenim mestima, prikljucenjima sa manjih puteva pa i sa njiva. Kako leba ti to moze da bude bezbednije?

Terenac okoreli

pre 4 godine

Zamalo da me pokupi kamion koji je preticao kolonu putničkih vozila. Srećom je bilo proširenje pored puta, ravno, ispred neke prodavnice pa sam mogla da siđem s puta i spasem glavu. Život mi je ugrozilo nenormalno ograničenje od 50 na sat. Pa tom brzinom možemo i peške. Seljaci koji se vozikaju od kuće do komšije i prodavnice mogu da poštuju idiotsko ograničenje, ali kamioni, autobusi, dostavna vozila i ostali koji ipak negde moraju i da stignu moraju da ga krše. Tako dobijamo još rizičniji saobraćaj. Da ne pominjem da sa 50 popušta pažnja, kucaju se poruke, gledaju kuće, dvorišta, cveće i kokoške...

Микула

pre 4 godine

Ја се само чудим на који начин нема више погинулих на нашим путевима.
Када год возим од Београда до Чачка деси се бар једно претицање по мининуту вожње од којих је барем свако 15. изузетно ризично. Људи просто не могу да верују да возим по пропису и ограничењима и буквално су спремни да погину и убију некога само да не возе према ограничењу брзине. Они морају да возе брже, то је ствар бити или не бити и то ради буквално 90% возача. Али када се овде пишу коментари рекао би човек да је 90% поштењачина.

Људи, схватите да има разлог зашто је постављен сваки тај знак, да су то радили стручни људи, школовани само за то. Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао и поставио а ви треба само да то поштујете.

Smuleco

pre 4 godine

"Prekoračenje brzine je prekršaj koji vozači najčešće prave. Čak 72% ispitanika, od onih koji su rekli da su napravili prekršaj, navelo je da je vozilo brže od zakonom propisane brzine."

To znači da ipak nešto i nije baš u redu, sa ograničenjima brzine, zar ne?

kole

pre 4 godine

Najjefitnija prostitutka kod plavog mosta nece da pruzi uslugu ispod 20 evra, a mnogi saobracajci se ponizavaju za jednu ili dve crvene i tako ruse ugled drzave, policije kao institucije i svoj licni ugled. Apelujem na svest policajaca da prestanu sa uzimanjem mita, ako nista neka bar malo podignu cenu.

Шумадинац

pre 4 godine

@Микула
"Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао..."

Пријањање мојих гума, дакле кочиони пут и макс. брзина кроз кривину, зависе, између осталог, од температуре гума и асфалта. Коју тај ко је "рачунао" не може да зна.

Зависе и од модела гума, и то много. Возим Michelin Pilot Sport 3 и Tigar Sigura. Разлика у зауставном путу са 100 км/h је дужина кола. Како је то узето у обзир?

Mоја способност праћења стања на путу јако зависи од тога колико сам спавао, какак проблем имам на послу, шта ми је све жена напаковала да урадим, колико су ме деца изнервирала и тако даље...

Ја, неук, сам једини у стању да одредим шта је безбедно, зато што имам тренутне информације које "стручни људи" не могу да имају, јер нису ни на путу ни у мојој глави.

Слепо држање ограничења доводи до удеса због "неприлагођене брзине", која је много чешћи узрок удеса од "прекорачења брзине". Погледај статистику Агенције за безбедност саобраћаја, па онда дај коментар.

dva prsta

pre 4 godine

@Strokavi mozak..to što pišeš je netačno. Trideset je vrlo specifično ograničenje i treba dozvola da leti za 32 na dve godine. ograničenja brzine ne treba da menjamo na putu već da se žalimo nekom organu AMSS koji će to da revidira povremeno. za auto put su povećali. znači ima nade. ne krše ljudi ograničenje jer je malo ili veliko nego zato što su bahati i nevaspitani.

Bruder Jakob

pre 4 godine

Да, чувена правна држава са све Санадером, Тодорићем, убијеним Пуканићем, убијеном ћерком адвоката у центру Загреба, са неонацистима који дефилјују сваки дан, са Ином, са гомилом других афера. Опусти се лафе, пишемо и читамо српски а и нисте баш толико далеко.
(mr, 9. septembar 2019 17:32)

Kakve veze ima kriminal s prometnom policijom?!
Sanader je već nekih 6 godina u zatvoru, još mu slijedi jedan proces sa još kojom dodatnom godinom zatvora, Todorić je u kućnom pritvoru i u toku je x procesa protiv njega, a Pukanića je ubila srpska mafija.
I ti se našo javiti o kriminalu, pa god vas svakodnevno roknu barem jednog koji je otprije poznat policiji, i to ga obično samo upucaju i/ili izrešetaju, a nekad nekog i okinu autoboimbom!

Stiff Upper Lip

pre 4 godine

80% vozača nudi mito i 100% milicajaca prihvata taj mito. 18% vozača ne nudi mito, već lukavo ćuti i pušta miliciju da radi svoj posao, jer zna da ima vezu na "višoj instanci" koja cepa prijavu, a da ne stigne do sudije za prekršaje. 2% ljudi ne nudi mito, već čeka da mu milicija ispiše kaznu, ode i plati je (50% jeftinije u roku od sedam dana), jer ne želi da se spušta na nivo neartikulisane gomile koja mitom i vezama završava sve poslove u životu. Ličnim primerom, pomalo mazohističkim, obzirom u kakvim vremenima živimo tih 2% ljudi ne žele da učestvuju u razaranju države i društva i ne pristaju na parolu "ume čovek da se snadje", već stoički podnose kaznu za prekršaj koji su napravili, ne omalovažavajući svoju ličnost (koja nudi mito), kao ni ličnost milicionera (koji prima mito).

Coyote

pre 4 godine

Jako bitna stvar je da mi imamo sramno niska ogranicenja brzine. Gde je u Sloveniji ili Austriji 70 kod nas je 30 ili 40. Jednostavno ograničenje brzine u Srbiji primoravaju vozace da prekorace brzinu jer je nerazumno i opasno voziti po ogranicenju. Srpske puteve uglavnom treba izbegavati. Preopasno su.

ja

pre 4 godine

@ (Smuleco, 09. septembar 2019 14:10)

Ma nemoj!? A nije ti palo na pamet da nešto nije u redu sa vozačima? Evo, ja sam popio bar desetak kazni u poslednjih par godina - uvek za prekoračenje brzine. Gotovo sve ove kazne su mi bile za prekoračenje brzine u naseljenom mestu - vozio sam oko 60, tamo gde je ograničenje 50 na sat. I ne postoji država gde je ograničenje za vožnju u naseljenom mestu veće od 50. U mnogim državama je čak i manje - SAD, UK,... tamo je ograničenje 25 milja na sat, što je nekih 47-48 km/h. Samo po jednom sam kažnjen za prekoračenje u zoni škole (vozio 37 km/h) i na magistralnom putu - vozio sam 120 km/h, ali mi je policajac samoinicijativno pisao 100, da mi ne bi pisali poene.

Nijednom mi nijedan policajac nije tražio mito, ni indirektno, a tek ne direktno. Niti sam ja nudio. Uvek su bili kulturni, ljubazni i više nego korektni...

Miladin

pre 4 godine

Najjefitnija prostitutka kod plavog mosta nece da pruzi uslugu ispod 20 evra, a mnogi saobracajci se ponizavaju za jednu ili dve crvene i tako ruse ugled drzave, policije kao institucije i svoj licni ugled. Apelujem na svest policajaca da prestanu sa uzimanjem mita, ako nista neka bar malo podignu cenu.
(kole, 09. septembar 2019 16:42) A ti sve to znas iz licnog iskustva, ili prepricavas sta si od raznih barona cuo? Prostitutki 20 evra i saobracajcu dve crvene, daj ne lupetaj, to si cuo da je moglo 90ih. Dogovaranja odavno nema, bar ne za obican narod, ne znam za one jace, oni mozda znaju

mr

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem!
(Bruder Jakob, 9. septembar 2019 15:55)

Да, чувена правна држава са све Санадером, Тодорићем, убијеним Пуканићем, убијеном ћерком адвоката у центру Загреба, са неонацистима који дефилјују сваки дан, са Ином, са гомилом других афера. Опусти се лафе, пишемо и читамо српски а и нисте баш толико далеко.

Locutus

pre 4 godine

Da li koristim telefon tokom vožnje? - ponekad
Da li se vezujem? - uvek, tako od malena, čudno mi kada nisam vezan
Da li pretičem preko pune? - samo zaprežna vozila i sl.
Da li prekoračujem brzinu? - ponekad, ali ne više od 10-20 Kmh
Da li parkiram na nedozvoljenom mestu? - kada nemam drugog izbora, ako nam prekopaju sav parking ispred zgrade i onda mi obično pauk odnese kola
Da li plaćam kazne? - da, na vreme, popust 50%
Da li nudim mito? - nikad, iz principa, imam suviše visoko mišljenje o sebi

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

dok je svega oko 5% grizla savest jer su davanjem mita prekršili zakon

što bi mene grizla savest ako je ovaj tražio. tačnije, postavio je čuveno pitanje: "i, (dramska pauza) šta ćemo sada?"

marsovac

pre 4 godine

Resenje je prosto, ne trazi nikakva ulaganja od drzave i sredilo bi stanje za manje od mesec dana! Poceti prodaju sertifikovanih kamera ljudima koji bi mogli da snime, prijave prekrsaj i zarade (10-20% od kazne). Automatizovati naplatu - ne plati za 15 dana, oduzeti i prodati auto! Tezi prekrsaj (12+ poena) automatski zatvor, minimum 30 dana! Bez sudjenja, zavlacenja... samo snimak! Uvek kazniti onoga ko je registrovao auto. Neregistrovano vozilo 10 godina zatvora! Problem su zakonodavci (politicari) - oni (i njihovi pajtasi) vine 50% prekrsaja, a nista ne placaju!

Hipohonder

pre 4 godine

Људи, схватите да има разлог зашто је постављен сваки тај знак, да су то радили стручни људи, школовани само за то. Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао и поставио а ви треба само да то поштујете.
(Микула, 09. septembar 2019 16:11)
Kada bi na Ibarskoj magistrali bilo ogranicenje 80km/h umesto 60km/h na oko 80% deonice od Bg do Cacka,bilo bi bar 70% manje preticanja i razloga za isto,a samim tim i saobracajnih nesreca.Ovako se postuje ogranicenje,oni koji bi zeleli brze ,sto neopravdavam,preticu,i eto belaja.

Lauda

pre 4 godine

Neki dan na bezdanskom putu vozi ispred mene neki deda raspalog stojadina, sav se starina nakrivio u levu stranu kao da "nisani" pravac. I fura deka veselo 30/h (na otvorenom, sa ogranicenjem 80 km/h), ladno, bas ga briga sto se iza njega otegla kolona. I onda sam ja bahat kada ga preteknem kada mi se za to ukaze prilika - jer ja zaista nemam luksuz da kaskam u koloni za dekom koji sa 30/h ubija dan. Zasto niko nece da kritikuje ove "tihe" izazivace saobracajnih nesreca?

rebro

pre 4 godine

U Češkoj je dozvoljeno 0,00 promila. Koga uhvate sa 0,1 promil akolhola uzimaju dozvolu trajno. Zato imaju sajtove koji vam izračunaju kada u krvi neće biti alkohola ili prosto kupite alkometar i merite sami sebe.

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

Kukamo sto je policija korumpirana. Da li je moguce primiti mito, ako ga niko ne daje???
(StaDaNapisemDaMiObjaveKomentar???, 09. septembar 2019 15:10)

ko to kaže da ga niko ne daje, jesi li ti išta pročitao ovde na komentarima?

nego razmisli malo, država da hoće da reši problem davanja mita, rekla bi ga za minut! dupliraj im plate, i da vidiš kako više neće pitati čuveno pitanje.

ali država NEĆE da reši taj problem, i ozakonila je mito i korupciju.

Rade

pre 4 godine

Stalno ovo ponavljam i opet cu. Kada ce se izvrsiti revizija saobracajnih znakova i ogranicenja brzine? Postavljeni su u vreme stojadina, moskvica, zaporosca i ostalih limuzina koje su imale beskonacni zaustavni put. Na ovaj nacin policija nas sve gura van zakona i pise kazne kad i koliko im se prohte. Mislite da nisam u pravu? A zasto su onda radarske kontrole uglavnom iza znaka za ogranicenje brzine sa nebuloznom cifrom na sebi? Tu smo svi lak i plen i tu nas love.

Strokavi mozak

pre 4 godine

Brate,kaze prekoracenje brzine.I tu je kraj.Pa nije isto kad vozis 56km/h tamo gde je ogranicenje brzine 50km/h i kad tu vozis 90km/h.Druga stvar kod mene u mestu stavili radar pored skole 30km/h ogranicenje.Za dva sata rada radar je zabelezio preko 50 prekrsaja i vise,a najbahatiji i najbrzi vozac medju njima je vozio 36km/h.Ostali 33-34km/h.Pa dal je onaj koji je vozio 34 imao nameru da prekoraci brzinu?Promenis profil gume na autu i imas odstupanje na km satu za 3-4.E da su tu vadili statistiku ispalo bi da vise od 50% vozaca ne postuje ogranicenje brzine kod skole.Tako da ova njihova ispitivanja nista ne govore,samo potvrdjuju da kazne sluze da pune budzet a ne kao opomena.Jos kad se ovako raspricaju puna im usta bezbednosti u saobracaju licimeri jedni.Jos jedna stvar.Jedan dan ispred firme gde radim postavili patrolu i zaustavljaju i ja radim i gledam.Samo zaustavljaju obicne automobile do 2000-3000 evra(astre,307,stilo i tako te)dzipove i skupe limuzine ni da pipnu.E tako se u Srbiji sprovodi zakon za nekog vazi a za nekog ne.

The Spatula

pre 4 godine

Prosle godine me raspalio gradski autobus u Bg, nakon mog izlaska sa parkinga. Znaci napominjem nakon izlaska i kada sam vec krenuo. U tom trenutku ili mozda i malo pre toga, crkava mi kartica u kameri za snimanje i snimak jednostavno ne postoji. Nskon poziva kod sudije, isti mi kaze, sta te briga zastarice ti. Ja odgovaram, a zasto bih se trudio da mi zastari jer definitivno nisam kriv. Na sta dobijam odgobor kakve veze ima, opet ce da zastari. Kazem zasto ne uzmete snimak iz autobusa, to vam je merodavno, dobijam odgovor da autobus nema kameru a ja sam je video i znam da je imao. Znaci u ovoj zemlji, za neke ima zakona, za neke nema i nepostoji. Zalosno.

zumzar

pre 4 godine

Korupcija se veoma lako detektuje i resava u ovim slucajevima. Unutarnja policijska kontrola postavi ljude u civilu da naprave prekrsaje i pokusaju da daju policajcima mito. Ako policajac prihvati mito, automatski gubi posao i kaznjava se sa 6 meseci zatvora.

Za vozace koji nude mito auqtomatsko hapsenje i kazna do dva meseca zatvora.

dva prsta

pre 4 godine

nisam cvecka za volanom ali je došlo krajnje vreme da se disciplinujemo. policija i kamere ne rade los posao ali drzava mora da da primer u saobraćaju prvo od poštovanja propisa od strane državnih organa.policije i sličnih kao i eliminisanje privilegovanih. pravosudje mora da vise brige vodi o tome koje vrednosti štiti i da pocnu da cene i živote oštećenih. posle godinu dana bili bi pažljiviji od nemaca. a ako se divlja po auto putu hvatati i u zatvor.

vucic buduci djukanovic

pre 4 godine

Izgleda da je jedini nacin da se umanji broj pogibija i prekrsaja oduzimanje dozvole na jedno godinu dana. A da li bi to odgovaralo drzavi, verovatno ne... Ima verovatno dosta kombinacija sto mogu da se predloze, ovo do sada je sve bio promasaj, a i bahati smo generalno i nekulturni

Dvorska budala

pre 4 godine

"Prekoračenje brzine je prekršaj koji vozači najčešće prave. Čak 72% ispitanika, od onih koji su rekli da su napravili prekršaj, navelo je da je vozilo brže od zakonom propisane brzine."

To znači da ipak nešto i nije baš u redu, sa ograničenjima brzine, zar ne?
(Smuleco, 09. septembar 2019 14:10)

Naravno da nije, ograničenja su smešno niska, kad uđem u selo na 40 km/h do kraja sela zaspim. Autoput je izuzetak jer može i preko 150 ako se izlazi pre glavnih rampi.

Nebojša Berak

pre 4 godine

Da se svakom alkoholisanom vozacu koji ima preko 2 promila oduzima vozacka dozvola trajno i da mu se oduzima automobil videli biste da se boje.
Da se svaki vozac sa preko 1 promila alkohola u krvi odmah salje u zatvor po kratkom poatupku nakon uzimanja krvi od najmanje mesec dana a preko 2 promila na godinu dana do 3 a preko 3 promila 5 godina zatvora vodeli biste da se bi se plasili.
A ako alkoholisan preko 0.5 promila izazove saobracajnu nesrecu sa mrtvima da dobije najmanje 20 godina zatvora vidwli biste da bi se plasili.
Da svako ko vozi duplo vise od propisanog ide u zatvor odmah na 60 dana a u slicaju da izazove saobracajnu nesrecu sa mrtvima kli da neko ostane invalid na 10 godina minimalno videli biste da se plase.
Kod nas je sve nakaradno pa alkoholisani cekaju sudjenje mesecima ili se kao nagode pa plate kaznu sto je apsurd.
Kod nas kaznjavaju ako prekoracite 1 km brzinu u odnosu na dozvoljenu.
A policija uopste ne kaznjava one kojih je bezbroj na putevima pa i autoputevima kada tokom voznje kucaju poruke a u gradovoma je svaki dan takvih HILJADE.
Napravite akciju bilo gde u Novom Sadu i Beogradu kao i autoputu i videcete.
Vecina nesreca je od tih kojo kucaju poruke ili pak citaju novine na mobilnom dok voze.
Resenje je lako samo malo dobre volje da se sprovede.

Pero

pre 4 godine

@mozaks
Ja cesto vozim u inostranstvu, i do 50% godisnje kilometraze. Nikad nisam kaznjen izvan Srbije, BiH i CG. Govori li ti to nesto?
Kako ti nije palo na pamet da su tamo propisi takvi da ih je moguce postovati?
(Milan, 9. septembar 2019 23:30) # Link komentara

Meni govori da se tamo bojiš kazne i zato poštuješ propise, a ovde ne.

ja

pre 4 godine

@ (Bruder Jakob, 9. septembar 2019 15:55)

Ne lupetaj, leba ti. Pošto često boravim u Hrvatskoj zbog posla, x puta sam bio prisutan kad su se odvijale ovakve "transakcije". Čak i za po 20-30 kuna puštaju ljude...

Hvala svima koji trepću svetlima

pre 4 godine

Skoro 20 godina za volanom,nekad i 1200 km nedeljno,ali mito ne dajem.Niti pijem, niti pričam telefonom, a na semaforu, iz iskustva, čekam da dobro pozeleni. Nekad me puste uz opomenu, nekad platim u roku od 8 dana, a par puta smo se i sudili. Ako je policiji mala plata, neka menjaju posao, od mene žute banke neće videti.

Urke

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem!
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15:55)
Na autoputu me zaustavili, bili neki radovi pa je postavljeno ograničenje 100... 80... 60... 40kmh, ja vozio 20 više plus svetla ugašena plus još nešto što je izmislio jer sam se dobro raspitao pre puta, uglavnom nabroja on meni tri prekršaja i kaže u ovoj situaciji se mora kod 'sudca', 20€ sam mu lično stavio u džep košulje i ja nastavih dalje.

Drugom prilikom otac je 20kn dao jer imao samo 200tke, i ovaj uzme.

Ajde molim te ne piši svašta ovde, niste nikakva gospoda, samo bi možda voleli biti.

toma bgd

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem! 
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15
ha ha ha ha
evo ja se vec usudio 3 puta i prosao sa po 20€ .....nego glumatate neko ludilo kao i uvek ....

moron

pre 4 godine

U Srbiji me radar poslednji put „uhvatio“ na magistralnom putu pre oko dve godine. Vozio sam 84, umesto 80 km/h (izmedju Banstola i Indjije). Platio kaznu. Godinama pre toga u Srbiji „nisam uhvaćen“. U Srbiji nikada nisam ponudio, ni platio mito. Vozim preko 30 godina. I za to vreme sam zaista pravio teških prekršaja, a 99% se odnosilo na brzinu i preticanje. Na punoj liniji sam prestao da pretičem pre 10-15 godina (kada mi je jedan policajac održao slovo od koga mi i danas zvoni u glavi). Od tada mi je puna linija postala „zid“. Problem poštovanja ograničenja brzine mi je i danas veliki problem. I mislim da mi je mnogo lakši fizički rad od vožnje „naseljem“. A realno, kada bi neko odozgo gledao, 18 kaznenih bodova svaki put časkom skupim – na prekoračenju brzine. Užitka u vožnji kolima odavno više nema – osim u nenaseljenim područjima, na nekim slabije frekventnim putevima. I to ne zato da bih nešto posebno divljao, već samo zato da ne bih stalno gledao u onaj prokleti brzinomer i gde sam u odnosu na ograničenje brzine.

Cinique

pre 4 godine

Zato što smo lepo vaspitani ljudi. "Ponuđen-počašćen", pa i ako ne prihvati, ne mora, ali ne može posle da se žali kako mu niko nije ni nudio.

Mito je kod nas znak vaspitanja i prenosi se sa generacije na generaciju, sa kolena na koleno. Države, zakoni... to je više onako "prolazne novotarije" na koje se pale deca, kao trotineti, kao "društvene mreže". Mito je naša "društvena rešetka", naša armatura koja sprečava da sve ovo pukne i raspadne se u 3PM, tojest u 15 časova kada ističe radno vreme.

Veliki brat

pre 4 godine

Prva i osnovna stvar je da policija natera vozače teretnih vozila da poštuju propise.

Na Ibarskoj sam više puta nailazio na kolonu teretnih vozila, koja se na pravcu kreću 80km/h, ali zato u svakoj krivini idu 50km/h. Voze 3 ili 4 teretna vozila zalepljenih branika da ni peglica ne može između njih da stane, i tako na primer od Ljiga pa do uspona uz Rudnik gde je dupla traka, apsolutno nigde ne možete da ih preteknete. Do tih duplih traka u podnožju Rudnika iza njih se napravi kolona od kilometar!!!

Jednom sam niz Rudnik ka Ljigu išao iza praznog šlepera, koji na pravcima gazi 100km/h, a u krivinama ide 50-60km/h i tu ga uvek sustignem i moram da kočim, pa mi opet odmakne 50m pa ga u krivini sustignem i moram sa 80km/h da usporim na 50-60...

Ima li gde policije da prvo kažnjava takve vozače, lako ćemo posle za one koji voze 90 gde je ograničenje 90 i 60 gde je ograničenje 50, takvi prave najmanje problema, problem su teretna vozila i oni koji voze daleko preko ograničenja i uleću u rizična preticanja.

Milan

pre 4 godine

@mozaks
Ja cesto vozim u inostranstvu, i do 50% godisnje kilometraze. Nikad nisam kaznjen izvan Srbije, BiH i CG. Govori li ti to nesto?
Kako ti nije palo na pamet da su tamo propisi takvi da ih je moguce postovati?

Svašta

pre 4 godine

@ (Smuleco
pa nije baš tako. Ima nelogičnosti podosta. Na primer u susednoj HR na magistralnim putevima brzina kretanja kroz naseljena mesta je oko 90% ograničena na 70 km/h sem kod pešačkih prelaza gde je 50. Na našim putevima u naseljenim mestima gde postoje 2 kuće na idaljenosti 300m od puta je svejedno ograničenje 50. Toliko o stručnjacima.

mozaks

pre 4 godine

sto svaki srbin cim predje.granicu i udje.u EU,drzi se propisa ko pijan plota?
zato sto tamo policija radi svoj posao,bez pardona,a ljudi nemaju para na bacanje,jedino nas covek,a posle kuka kako je drzava nasa losa,iako je sam kriv 100 % ,jer je za naseg vozaca alkohol.u krvi frajerski,iako zbog nesrece koju izazove i nastrada necije dete,to za njega ne znaci nista,ne vezivanje pojasa i kuckanje moba,jer stvar normalnog razmisljanja,bez obzira sto smo svesni da mozemo nekoga ubiti na taj nacin,prilikom izazivanja sobracajnog udesa..a to sve stranac i njegova policija resavaju kaznama i zatvorom.pa ti ako imas 1000 eu na bacanje, pa i ako treba da ti sve oduzme da se opametis.
a ako.ovako.nastavimo,sa neposlusnoscu ,pola srbije ce izginuti, opravdanje je ..mrzim.drzavu sto me.kaznjava za gluposti koje sam ucinio svesno!

pisac

pre 4 godine

Postojeci zakonon o saobracaju se menja tj prestaje da vazi od 01.01.2021. Tad na snagu stupa novi zakon o saobracaju koji ce biti uskladjen sa zakonima EU. Nadamo se da ce ogranicenja kroz naseljena mesta biti prilagodjena ko u zemljama EU . Ovo trenutno je samo otimacina para!

jokso

pre 4 godine

Ovo upravo znači da nesto i nije u redu sa ogranicenjima brzine.
Moji prekrsaji su brzina 10-20% tu i tamo, pojas uvek po gradu, telefon retko i pazljivo

Dragan

pre 4 godine

200000 kazni za prekoračenje brzine, neznam da li se oni to hvale ili zale? Nazalost u tih 200000 statistici sam i ja sa tri kazne za ozbiljno prekoračenje od celih 2-3km/s. Voleo bih da znam od tih 200000 kazni za brzu voznju koliko je bilo za "divljacku" voznju sa prekoračenjem kao kod mene od celih 2 ili 3 km/h

sremac

pre 4 godine

Što više kamera. Ovde u Stokholmu policija me nije zaustavila sigurno već dve godine, ali zato kamera na svakom "ćošku". Hteo-nehteo, moraš voditi računa, jedino ako nemaš para za bacanje. I nemoj misliti da ćeš zajebati državu tako što nećeš platiti kaznu kad ti stigne kući, sve ćeš trčati sa sve nogama u guzicu da platiš i pitati jel ima još.

b.

pre 4 godine

Mene pre neki dan zaustavise na izlazu iz Stare Pazove, "rutinska kontrola". Potresao me je uzduž i popreko dok nije našao da nemam trougao. I tako gospodin reši da me kazni. Reko vazi, nema problema, radije cu da platim državi dve ipo hiljade nego da njemu dam hiljadu. A dok je revnosni gospodin meni pisao kaznu zato što nemam trougao beli AMG je projurio pored nas nekih 100 na sat, ovaj se nije ni okrenuo... Eto to je saobraćajna policija u Srbiji!

rebro

pre 4 godine

@b, ti zamišljaš da policija može da zaustavi BAŠ svako vozilo koje načini prekršaj? Ne može druže, niti je to moguće bilo gde na planeti. Tebi su našli da nemaš trougao i to je ozbilajn prekršaj jer ako ti staneš na putu niko iza tebe ne može da zna da si u kvaru. Kupi trougao i stavi u gepek. Problem rešen.

ja

pre 4 godine

Mnogo me nerviraju komentari ovde. Samo u Srbiji postoje ljudi koji bolje voze kad su pijani. Samo u Srbiji ne narušava pažnju to kada vozači kuckaju SMS-ove dok voze. Samo u Srbiji ljudi smatraju da mogu da zadrže dete koje nije vezano svojim rukama, ukoliko dođe do neke nezgode. Samo u Srbiji ljudi smatraju da će pre poginuti ako vežu pojas, te da ih taj isti pojas dekoncentriše dok voze. Samo u Srbiji postoje ljudi koji su ubeđeni da će zaustaviti auto, bez sudara, ukoliko voze iza drugog, zalepljeni za zadnji branik, brzinom od 120 na sat, u slučaju naglog kočenja. I samo u Srbiji ljudi smatraju da će uštedeti sat vremena ako deonicu od 50 km izvoze 120 na sat, umesto 80, koliko je ograničenje...

Mediocritical

pre 4 godine

Službenici sistema su po defoltu bezgrešni, i nikada nisu pod lupom revizije, jer bi i taj koji gleda kroz lupu, buo sumnjiv.
Ovako se zna, ili si vlast, ili si mast.

CND

pre 4 godine

Uvodjenjem sistema kamera na puteve u civilne (sa policijom za volanom) automobile se ovaj problem resava za dan, kamere automatski salju kaznu u bazu podataka koja istu stampa, jedini posao policije je da kasnu posalje na kucnu adresu. Policija se vozi unaokolo civilnim kolima i samo snima, nikoga ne zaustavlja, sistem odradjuje ceo posao. Hrvati su uveli ovaj sistem i otplacen je prvog dana koriscenja! Toliko o tome da problem ludaka i ubica ne moze da se resi, moze samo vlast nece jer bi oni prvi bili pogodjeni istim! Ne zavaravajte se da ce u Srbiji ikad ista biti fer prema obicnom normalnom coveku.

bane

pre 4 godine

... да су то радили стручни људи, школовани само за то. Да су вршили разна мерења и прорачуне и да је то резултат вишедеценијског искуства. Све је неко други израчунао и поставио а ви треба само да то поштујете.
(Микула, 9. septembar 2019 16:11)

Mikula, kako to da na identičnim putevima u Grčkoj, ograničenja su mnogo viša?

70, 90, 110.
110 ne za auto put, nego isti put kao i novi pančevački gde je ograničenje 50.

Hoćeš da kažeš da su grčki stručnjaci mnogo gori od naših?

Urke

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem!
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15:55)
Na autoputu me zaustavili, bili neki radovi pa je postavljeno ograničenje 100... 80... 60... 40kmh, ja vozio 20 više plus svetla ugašena plus još nešto što je izmislio jer sam se dobro raspitao pre puta, uglavnom nabroja on meni tri prekršaja i kaže u ovoj situaciji se mora kod 'sudca', 20€ sam mu lično stavio u džep košulje i ja nastavih dalje.

Drugom prilikom otac je 20kn dao jer imao samo 200tke, i ovaj uzme. To je 300din.

Ajde molim te ne piši svašta ovde, niste nikakva gospoda, samo bi možda voleli biti.

Matori Kesa

pre 4 godine

Vozeci kamion prosle godine samo 2 polismena NISU HTELI da uzmu ni za kafu ! Neki Radulovic iz Rume i neki iz Kovacice ali mu nisam upamtio prezime - a da su ogranicenja cesto besmislena to stoji - 30 km a noc i skola ne radi ? 50 km od Pupina do Krnjace .. i da ne nabrajam ! Telefonira i vozi barem 50 % vozaca a i policija ne zaostaje!

reminder

pre 4 godine

Samo postuj brzinu gde ima radara, ne prolazi kroz crveno gde ima kamera, drzi 20 evra kod sebe za instant resenje i ne brini nista...

Izhlapjeli starac

pre 4 godine

Policija uglavnom ne deluje preventivno. Mere brzinu prilicno kamuflirani i onda istrcavaju na put da zaustave. Nije im cilj bezbednost, jer da jeste, postavili bi se tako da se jasno VIDE. Tako bi usporili saobracaj i povecali bezbednist.
Cilj im je samo novac. Bilo drzavi, bilo njima licno. Tako da je sva ta prica dzabe.

Smuleco

pre 4 godine

@ (Smuleco 
pa nije baš tako. Ima nelogičnosti podosta. Na primer u susednoj HR na magistralnim putevima brzina kretanja kroz naseljena mesta je oko 90% ograničena na 70 km/h sem kod pešačkih prelaza gde je 50. Na našim putevima u naseljenim mestima gde postoje 2 kuće na idaljenosti 300m od puta je svejedno ograničenje 50. Toliko o stručnjacima.
(Svašta, 09. septembar 2019 19:11)

Pa moj komentar se upravo i odnosio na nelogično ograničenje brzine u bilo kakvom naseljenom mestu, makar i sa dve kuće na 2 kilometra, na 50km/h. Besmisleno!

sasasa

pre 4 godine

Ja bih izbacio novac iz saobracaja. Za prekrsaje sledi odredjeni broj bodova, nakon sto se sakupi propisani broj kazna u vidu drustveno korisnog rada. Npr, pomoc u ustanovama za stare, ciscenje parkova i slicno. Sve to vec postoji ali postoji i novcana kazna a gde je novac tu je i korupcija. Svrha kazne nije da bilo ko zaradjuje vec da se spreci ponavljanje prekrsaja. Verujem da ce vecini biti mnogo teze da skupljaju papirice po ulici nego da plate par hiljada dinara.

Miloš

pre 4 godine

Kultura nacije se odlično vidi u saobraćaju, a još bolje u saobraćaju po garažama tržnih centara u Prestonici.

Gde god da odete, na invalidskim mestima je kao na sajmu automobila. Nema ništa ispod 40.000 evra, svi imaju četvorocifrene tablice (dakle, novo), uglavnom su SUV u pitanju, a karakteristično je i da jako brzo voze po parkinzima. Niti imaju srama, niti straha od nekakvih represivnih mera.

Ona druga grupa, nažalost, nikako da se odluči da uzme čekiće u ruke i objasni šta misli o tome...

rog

pre 4 godine

Super sto dadose i cenovnik. A za ove pajsere (kako drugacije covek da ih nazove) sto nece da se vezu i pricaju telefonom, nemam reci. A mnogo ih je evidentno.

steva

pre 4 godine

Toliko o tome da problem ludaka i ubica ne moze da se resi, moze samo vlast nece jer bi oni prvi bili pogodjeni istim! Ne zavaravajte se da ce u Srbiji ikad ista biti fer prema obicnom normalnom coveku.
(CND, 9. septembar 2019 15:17)

Izuzetak je ako vozlom upravlja neko od ministara onda ne mora da stane na naplatnoj rampi a nastradali je kriv što se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

made in Serbia

pre 4 godine

Pa ne možete samo da NAS anketirate!!! Pitajte MUP da li ima nelogičnosti u saobraćaju?! Znakovi, semafori, ograničenja od 20, itd....

Kabalunga

pre 4 godine

Obzirom na frekvenciju vozila i broj policije i uredjaja koji regulisu i sankcionisu prekrsaje i "brinu o bezbednosti" ja mogu dodati samo sledece.
Umesto znakova ogranicenja, uvesti znakove preporucene brzine. To ce samosvesnim ljudima sugerisati pri kojoj brzini bi mogli da odreaguju na nepredvidjene okolnosti, onima koji se osecaju, bilo psihofizicki, bilo zbog svog auta bezbednije da voze i malo iznad iste, nece stanjivati dzep na kretenska prekoracenja, a budali pomoci ne mozes cak da taj znak sa ogranicenjem vice ...BUDALO.
Jer svakako ti se ni ne kaznjavaju.
Zasto to nije tako, najbolje opisuje oomentar "neko je vlast, neko mast"

Kovinac

pre 4 godine

U Kovinu pre par meseci, trojica saobracajaca izgubila posao zbog primanja mita. Ozvucila im sluzba sluzbena kola (kazu i da su silne kamere postavili u i na kolima). Pratili ih mesecima. I ne samo u Kovinu, cujem i u okolnim mestima.
Tako da ovaj nacin eskiviranja saobracajnog prekrsaja odlazi lagano u istoriju.

Brdjanin

pre 4 godine

A naša policija sve dobra i poštena pa odbija taj isti mito i hapsi kriminalce koji parkiraju gde stignu i voze kako hoće...

Letos u košutnjaku komunalci parkirali u hlad, podigli noge i puca im...
Posle čitama kad su im stigla nova kola, trkali se iza belvila sa škodama...

Posle kad neko kaže da smo banana država, greši. Mi nismo ni to, banana je formiran plod.

StaDaNapisemDaMiObjaveKomentar???

pre 4 godine

@Francis

Recenica koju si napisao objasnjava zasto smo tu gde jesmo!
Kukamo na sve i svasta, na drzavu, na institucije, ma na sve... Ocekujemo da se svet promeni, ali mi sami da se promenimo ni pod tackom razno.
Parola "sto bi ja kad niko drugi nece"...
Pre nego pustite kukavicu zapitajte se da li ste zasluzili.

Anketa nikako nije pozitivna, ti si svestan toga, ali i dalje to radis...
Kukamo sto je policija korumpirana. Da li je moguce primiti mito, ako ga niko ne daje???

Razmislite malo o ovome...

Rade

pre 4 godine

Kad se uporede deonice na kojima se događaju udesi sa deonicama na kojima policija nahvatava vozače, vidi se da jedno s drugim nema nikakve veze. Policija i kamere su isključivo tamo gde vozač lako može da nasedne i pritisne gas.

Banjac

pre 4 godine

Interesantno recimo da kod mene u vrnjackoj banji prava je retkost da vidite da su policajci vezali pojas, bez preterivanja. Skoro nikad ih nisam video, pitam se zasto moras svima pokazati da si silan i “nedodirljiv”. Bahat na toj poziciji znaci ekstremno glup i totalno promasena profesija. O tome se mora drzava zabaviti.

Aleksa

pre 4 godine

2012. Passat CC, nov, 2.0 TDI sve crveno, ja za Pestu, po GPSu 234km/h.....
2019. Citroen C5, 1,6 HDI, ja za Pestu, po cajgeru 130km/h.

Sedim nesto i razmisljam, hvala Bogu sto sam preziveo dovoljno dugo dok nisam shvatio da se na 200kmh+ gine, ali 'ajd' sto se gine, ima i gora sudbina od te - da pobijes neciju decu koja su se vozila 60...

Drifter

pre 4 godine

Ne znam kakav je to mentalni sklop ljudi koji jurcaju, preticu preko pune, seku druge automobile, imaju problem sa znakom STOP, sta nije jasno sa tim znakom? Za to se ide kod psihijatra po dijagnozu u uredjenim drzavama, posle toga se ide na lecenje, a dozvola se naravno oduzima na duze vreme. Ako se zalis rebnu te jos vise.

brm

pre 4 godine

Jednom sam dobio kaznu (skretanje gde nije dozvoljeno) i platio. Kad tražiš dugo parking, promakne ti neki znak, dešava se. Nemam problem da platim za svoje greške. Nego me je iznerviralo što je pola sata trajalo ispisivanje kazne, ali bukvalno pola sata. Te ode do auta, te se vrati do mene,...valjda je očekivao da ću mu ponuditi nešto. Kad je video da ga ignorišem, sedim i čekim, onda je valjda shvatio da nema koristi od mene pa i ispisao kaznu.

Dok sam ga čekao, taman sam mogao da ostavim auto i završim što sam planirao.

mrmlj

pre 4 godine

To znači da ipak nešto i nije baš u redu, sa ograničenjima brzine, zar ne?
(Smuleco, 9. septembar 2019 14:10)

i da i ne. svakako da postoje ulice i putevi gde je ogranicenje brzine neprilagodjeno (pristup mostu mihajla pupina sa borcanske strane, most na adi itd.) ali isto tako imas i bahatost vozaca, kada ljudi voze po 20, 30, 50km/h preko ogranicenja, preticu preko pune, obilaze kolonu... ne smemo svu krivicu prebaciti na jednu stranu, bilo koju od ove dve.

ls

pre 4 godine

Samo se usudite u Hrvatskoj policajcu predložiti da se "dogovorite" pa će vam kazna za prekršaj biti najmanji problem! 
(Bečki konjušar, 09. septembar 2019 15

U Hrvatskoj promasim skretanje i sacekam da se automobili razidju i okrenem polukruzno i vratim se gde treba, vidim u retrovizoru da me prati civilni automobil i kada sam stao na parking iz tog automobila izlaze policajci koji nisu saobracajci ali su videli nase tablice i da sam okrenuo gde nisam smeo i pratili me dok se ne zaustavim. Pozvali su saobracajce i kada su ovi stigli, ovi sto su me pratili su otisli. Reko druze jbg, kriv sam i nema mi sad izvlacenja. Kaze on meni, studirao sam ja u Novom Sadu, voleo bih opet otici tamo da se prisetim starih vremena. Pustio bih te bez kazne, ali posto su nas kolege zvale moramo nesto napisati, i napisao mi kaznu za pojas koja je bila 3 puta manja nego onaj prekrsaj koji sam napravio.

maxy

pre 4 godine

vozim pre neki dan kroz Grdelicu i držim se ograničenja brzine od 80 kmh i vrlo brzo shvatam da počinjem da stvaram nervozu kod drugih vozača. Pretiču me i sa leve i sa desne strane. Ali to nije slučaj samo na toj deonici. Generalno na autoputu stranci divljaju. Krenem u preticanje sa 130 i sustižu me verovatno turci sa CH tablama koji voze preko 180 koji em sto voze nenormalno, em su u koloni i ponašaju se kao vozila pod pratnjom.

Zoran

pre 4 godine

Sve je to ok. dali ce neko nase puteve dovest u red, rupe po putevima loša horizontalna i verikalna signalizacuja, losa obavestenja.

Vozač

pre 4 godine

200000 kazni za prekoračenje brzine, neznam da li se oni to hvale ili zale? Nazalost u tih 200000 statistici sam i ja sa tri kazne za ozbiljno prekoračenje od celih 2-3km/s. Voleo bih da znam od tih 200000 kazni za brzu voznju koliko je bilo za "divljacku" voznju sa prekoračenjem kao kod mene od celih 2 ili 3 km/h
(Dragan, 9. septembar 2019 23:46)

Platio 2500 din za 2,8 km/h, stiglo poštom na kućnu adresu, bez fotografije, samo vreme i mesto i ponuda za plaćanje u roku od 8 dana.

Srbin

pre 4 godine

Alooooo pa ko kaznjava policajce sto ne vezu pojas pricaju telefonom prave selfije dok voze prelaze van pesackog prelaze na crveno . Pa drzava vidi samo nas kada pravimo prekrsaj . Jedina smo zemlja u svetu gde kazna moze da bude cetiri puta veca od prosecnog licnog dohodka . A ministarstvo vodi covek kome je otac zavrsio srednju skolu a fakultet kupio . Zbogom srbijo dotakli smo dno a mozda i nismo jos

Igor

pre 4 godine

@(Coyote, 11. septembar 2019 03:24)
Ako krenu strancima da mere prosečnu brzinu ubrzo niko vise nece prolaziti kroz Srbiju.

A gde ce da idu leba ti? Kroz rumujiju i bugarsku magistralamai kroz naseljena mesta i sebi produziti put za 5-6h i vise? Ako strancima krenu da mere prosecnu brzinu naplatice se nesto kazni, stranci ce se dozvati pameti i kroz nasu zemlju ce putovati pola sata duze a svi ucesnici ce biti znatno bezbedniji. Nema nikakvih

sushnjar

pre 4 godine

Da bi analiza i statistika bila ispravna potrbeno je i napraviti grupe prekoracwenja brzine do 10km/h, do 20km/h do 30km/h pa onda videti da li je cepidlacenje u pitanju ili divljanje na putevima i da li su prekrsaji u gradu, magistralnom putu ili autoputu. Prekoracenj od 30kmh u gradu i na autoputu ne moze da se izjednaci.

borivoje surdilovic

pre 4 godine

srpski vozaci se ne boje kazni.....normalno kad sa 1000 din zavrsavas skoro sve.....sem kad ubihes nekog na pesackom i bacis ga 50 metara....a dobar vestak utvrdi da si vozio 50 i da je pesak kriv.....zna mitrovic....

Maksa

pre 4 godine

Sve stvari vezane za navedene prekršaje su u najmanju ruku smešne dok se džipovima ubijaju deca i posle nose nanogice ne duže od godinu dana na koliko se i oduzima dozvola!!!!!! Što znači prvenstveno se sve radi u službi punjenja budžeta!

GuA

pre 4 godine

Strucnjaci samo pricaju o brzoj voznji i alkoholu a niko ne kaze da su nam putevi sve uzi i uzi kao biciklisticka staza.
(Marko, 9. septembar 2019 21:50)

Ko je oprao puteve pa su se skupili ?

Alex

pre 4 godine

1.primer:vozum pre neki dan od Niša do Subotice. Od stotinak vozila sa domaćim tablicama samo 3(tri)vozila su koristila migavce ?!Od Horgoša do Budimpešte usput sam video još 5 vozila sa srpskim tablicama i baš svi su koristili migavce. Zaključak:kući ne poštuju zakone jer nemaju straha od posledica ali u ino itekako znaju za red.2.primer:zakonodavac i inženjeri koji rade projekte i određuju raspored saobraćajne signalizacije su apsolutno nestručni jer iz neznanja postavljaju znakove kojima tu nije mesto. primer škole 30km/h a avgust mesec kad deca ne idu u školu ili je noć?! pa ako ne znate ,pogledajte kako to neki drugi rade a ne da pokrivate vaše neznanje smanjenjem brzine kretanja!

Spira

pre 4 godine

Ja verujem da su bar 5 000 kazni napisali na obilaznici iza Pupinovog mosta, ograničenje 50 put sirok 3 trake okolo livade nigde kuce ni škoke idioti stavili 50 kaze nema zastitne ograde od divljaci zbog toga je 50 ograničenje, pa nema ni na N.Beogradu kraj studenjaka i Sava centra pa je 100, nema do Zrenjenina pa je 80, gluplje obrazloženje nisam čuo.

che gevara

pre 4 godine

@mozaks
Ja cesto vozim u inostranstvu, i do 50% godisnje kilometraze. Nikad nisam kaznjen izvan Srbije, BiH i CG. Govori li ti to nesto?
Kako ti nije palo na pamet da su tamo propisi takvi da ih je moguce postovati?
(Milan, 9. septembar 2019 23:30) # Link komentara

Meni govori da se tamo bojiš kazne i zato poštuješ propise, a ovde ne.
(Pero, 10. septembar 2019 07:15)

Kazna kao represivno srestvo ....

Mislim da postovanje propisa u Saobracaju lezi u dobroj infrastrukturi a ne u represivnim merama!Represija treba da bude za one koje bas bahate u Saobracaju .... nasilnicka voznja, voznja pod dejstvom alkohola!
Koliko imate primera, da ste kaznjeni za banalnu glupost ....
Radar ne moze stajati svuda nego samo na mestu gde je obolezeno da je radarska kontrola I itd ... tako je preko!
Mislim, kada bi uveli kamenovanje u Srbiji da bi se dobro primilo

kole

pre 4 godine

@srbin
Kazes da smo dotakli dno, pa se setih jednog aforizma; Mi Srbi smo dotakli dno, ali nastavljamo da kopamo. Mi sada imamo suludu situaciju gde domace vozace kaznjavaju ako na auto putu voze prosecno iznad ogranicenja, a za strance to ne vazi. Takodje sa uzasom i nevericom gledam mala dostavna vozila i kombije raznih firmi za cije vozace zakoni takodje ne vaze, jer da vaze svi bi ostali bez dozvole za 10 dana. Divljaju po gradu, preticu, ulaze u makazice, ne daju migavac, telefon im je stalno na uvetu. Pri tom, oni stalno gledaju u neke fakture i jure normu koju moraju da ispune, najmanje od svega voze. Ocigledno da izmedju njih i policije postoji dogovor o nenapadanju. Gde bi nasa vlast smela da udari na Coca Colu.

Zevs

pre 4 godine

@(maxy, 9. septembar 2019 21:27) - ocigledno nisi zdravstveno sposoban za upravljanje motornim vozilom kad ne mozes da u retrovizoru procenis brzinu kojom ti se priblizava vozilo i zapocinjes nebezbedno preticanje rizikujuci nesrecu.

I pitanje za vlast, zasto se strancima ne meri prosecna brzina na autoputu?

je-bote

pre 4 godine

...Ona druga grupa, nažalost, nikako da se odluči da uzme čekiće u ruke i objasni šta misli o tome...
(Miloš, 09. septembar 2019 15:11)

Ja bih to pre resavao jajima po sofersajbni, ali zao mi kokosaka za trud. Jednom ce preteci i tih jaja i eto belaja.

Marijana

pre 4 godine

Da su direktori pa stalno telefonu, to razumem, vecina razgovora im se svodi na gluposti i verovatno proveravanje od strane zena. Da locu i voze locu. Da su normalni sta rade u voznji, nisu.

Zivorad

pre 4 godine

Kako ovi sto primaju mito, tako i ovi sto daju mito su gradjani zemlje Srbije. Nisu to neki svemirci.Tako da ne cudite se mnogo po komentarima, vec se menjajte ljudi, na bolje, jer na gore od ovoga tesko da moze.

Milosav

pre 4 godine

Ovako je u Ontariju:
1. Zestoke kazne za koriscenje telefona ili bilo kakvih uredjaja tokom voznje, $615 kazna ako ne idete na sud, ako idete i izgubite barem $1000 i gubite tri poena.
2. Ako prekoracite brzinu 50 Km/h (150 u 100 recimo, toliko je ogranicenje na autoputu) auto vam se oduzima na licu mesta (ne trajno) i kazne su ogromne, ne trazi mi se sada.
3. Probajte policajcu da ponudite "nagodbu" i na*ebali ste
4. Policija vas nikada nece zaustaviti ako vozite brze od ogranicanja ovako:
do 50 u 40, do 65 u 50, do 80 u 60, do 100 u 80 i do 120 u 100. Osim ako ste stvarno qrate srece i naidjete na nekog baksuza koji nema nikakva druga posla.
5. Kazne za voznju pod uticajem alkohola su takodje ogromno sa opcijama za suspenziju dozvole do godinu dana za prvi prekrsaj, onda i kada vam vrate dozvolu morate na kurseve o sigurnosti u voznji i obavezna ugradnja meraca za alkohol u autu (ne mozete da pokrenete auto bez duvanja u cevcicu). Naravno ovo sve o vasem trosku.
6. Najvaznija stvar i najbolja prevencija krsenja saobracajnih propisa ovde je povezanost ministartsva saobracaja sa osiguravajucim kompanijama. Znaci za svaki tiket koji dobijete i koji "prodje" na sudu, znaci bude vam dokazana krivica, vasa cena osiguranja ce ici nagore, ako tako nastavite kompanije vise nece hteti da vas osiguraju, a osiguranje je obavezno, pa ti sada vidi sta ti se isplati.
Pozdrav iz Toronta.

Spira

pre 4 godine

Smesni komentari korupcije, pazi na poziciju sabraćajca koji kažnjava se ne dolazi slučajno, mozeš bit saobraćajac na raskrnici (mahač, izigravas semafor) ali za kažnjavanje moraš imat DEBELU VEZU, i onda si zaštićen a zna se zbog čega

ivan

pre 4 godine

Ali zato ni jednu kaznu za prolazak na crveno, pretricanje preko pune (od čega gine naj više ljudi), skretanja iz pogrešne trake, vožnje žutom trakom, polukružnog okretanja na sumanutim mestima itd.

Milko

pre 4 godine

Ja živim u inostranstvu i dolazim u Srbiju jednom godišnje na odmor.
Nikad do sada, kao ove godine nisam video tako slabu disciplinu u saobraćaju: redovni prolazak na semaforu iz trake gde je puna linija ili ostrvo, prolazak na crveno, obilzak kolone najnormalnije, parkiranje na mestima za invalide i to što je neko napomenu sa dobrim kolima, pa niko ne sme da dira.
Na savskom nasipu u blokovima, vozi ko god hoće iako je zabranjeno, itd.
Nije ni čudo što ima sve više saobraćajnih udesa. Vratile se se divlje devedesete.
Možda naš ministar misli da je to dobro.

Ima ih retki su i zasluzuju postovanje i divljenje

pre 4 godine

Verovali ili ne naisao sam na saobracajnog Policajca koji ne uzima mito. I to na mestu za koje se svi otimaju-Polaganje vozackog ispita. Batajnica, dolazi pandur da urgira malo kod kolega da mu brat postar polozi jer ce kao samo da vozi tu po lokalu bla, bla. Na zalost ime postenog Policajca ne znam znam nadimak Pevac. Odma nas instruktor upozorio da ako neko ima ikakve namere da odustane jer je taj nepodkupljiv. Pandur se obrati ovom Pevcu i ovaj mu odma kaze da vidim koji je? E mali mozes odma da ides nema potrebe da pokusavas pao si. Onda pandur pocne da se pravda da mali nije ni znao za njegovu nameru da pomogne i postar ipak izadje na polaganje i padne. Ima ih postenih ali druge se meni misli motaju po glavi. Pitam se da li i ovom postenom policajcu deca zbog postenja (kao posten taksista i onaj na aerodromu) gde su mu kolege stekle pozamasnu imovinu dok je on realno tih godina krpio kraj sa krajem prebacuju to njegovo postenje? Kroz zivot sam upoznao jos jednog postenog znam samo prezime Boksan. Radio je na Sava centru odakle su polazili turisticki autobusi i dzeparosi su odlicno znali kad je njegova smena. Jedan se zajebao i tukao ga je mimo zakona (ukoricenom sveskom u glavu) pred par stotina putnika duz celog parkinga dok patrola nije dosla po njega. Covek je vozio Zastavu 2014 godine i u razgovoru sa mnom mi otkrio da je svestan sta mu kolege rade i da on kao posten nikad nece napredovati ni finansijski ni u sluzbi jer posten Policajac samo smeta.

Igor

pre 4 godine

@(Coyote, 11. septembar 2019 14:48)

Voznja lokalom 60-80km/h ne moze nikako da bude brza a jos manje bezbednija. Kroz Madjarsku postoji autoput, kroz Rumuniju veoma mala deonica, a ostatak Rumunuje i Bugarska do Sofije je najobicnija magistrala sa naseljenim mestima, prikljucenjima sa manjih puteva pa i sa njiva. Kako leba ti to moze da bude bezbednije?

žota

pre 4 godine

u HR svaki policijski automobil ima kamera i svaki policajac sad na sebi ima kameru i nema boga da mu ponudite mito jel onda idete na prekršajni sud i odma platit kaznu ili uzimaju putovnicu.ja imam kafić kraj policije i stan zid nas djeli i vec su mi triput uzeli vozačku zbog alkohola i nisu mi mogli pomoći jel uredaj za puhanje ne mogu ponistit. platio sam oko 5000e kazni i moram opet polagati vozački ali tek za 4god kad isteknu zabrane i 15 dana bio u zatvoru sa Danilom iz Srbije i poz prijatelju ako vidiš.
(ngslavonac, 12. septembar 2019 09:04)

Presretač audi a4 SB tablice baš negde kod skretanja za Gradišku me je zaustavio, ne videh kamere vozio sam 200 km/h i prošao sa 100€

ahm...hm

pre 4 godine

Oduzimaj dozvole bahatima! Pijanstvo, veliko prekoracenje itd
(hm, 9. septembar 2019 21:54)

Takvi nastavljqju da voze i bez dozvole. Malo "prdekane" pride kao kazneno-vaspitna mera ne bi bilo na odmet. Naravno uz DEBELU novcanu. Pa ko se pre "umori"!

Zile

pre 4 godine

Verovali ili ne naisao sam na saobracajnog Policajca koji ne uzima mito. I to na mestu za koje se svi otimaju-Polaganje vozackog ispita. Batajnica, dolazi pandur da urgira malo kod kolega da mu brat postar polozi jer ce kao samo da vozi tu po lokalu bla, bla. Na zalost ime postenog Policajca ne znam znam nadimak Pevac. Odma nas instruktor upozorio da ako neko ima ikakve namere da odustane jer je taj nepodkupljiv. Pandur se obrati ovom Pevcu i ovaj mu odma kaze da vidim koji je? E mali mozes odma da ides nema potrebe da pokusavas pao si. Onda pandur pocne da se pravda da mali nije ni znao za njegovu nameru da pomogne i postar ipak izadje na polaganje i padne.
(Ima ih retki su i zasluzuju postovanje i divljenje, 10. septembar 2019 12:35)

Pa sta je sad sa tim postarom?iz kod puta je polozio?

reew

pre 4 godine

Sistematska pljacka sirotinje.

Ne mozes ti da vrsis kontrolu icega gde je presudan ljudski faktor. Hocete bezbedniju voznju i manje mita? Kamere na sve strane. Jeftinije je postaviti i odrzavati kamere nego placati policajca, to je cinjenica.

Drugi problem su putarine? Zasto to placamo? To je nas put, placen novcem iz budzeta koji mi gradjani punimo? Cista pljacka. Ubedljivo najbolje resenje su vinjete. Godisnje za stanovnike Srbije, nedeljne za posetioce koji bi kroz tranzit. Em izbegnete guzvu na rampi, em ne morate da placate radnike na rampi.
Nama Srbima zestoko nedostaje osecaj za efikasnost, isplativost i matematiku. Kapiram ja da iza cele te putarine stoji ekonomija cedjenja para od sirotinje, al ajte to malo efikasnije. Zaradice drzava na obaveznim vinjetama isto kao na putarini, a manje radnika mora da plati. Ko da nam Nebojsa iz Beograda radi sve ekonomske proracune...

Coyote

pre 4 godine

@reew jedino si pogresio kod sirotinje. Cede sve redom. Svaki zakon u ovoj zemlji se odvajkada pise da ima sto vise sirotinje. Mi smo siromašno drustvo jer su zakoni tako napisani. Da imamo austrijske zakone bili bi bogato drustvo. To samo glup ne kapira.

Coyote

pre 4 godine

@Zevs zbog para. Ako krenu strancima da mere prosečnu brzinu ubrzo niko vise nece prolaziti kroz Srbiju. To sto smo mi u stanju da trpimo nijedna nacija na ovoj planeti nije. I nemoj neko da mi pomene da se u Evropi vozi striktno po ogranicenju, počeću da mislim da ste gluplji i od ameba.

Coyote

pre 4 godine

@igor naivnost nema granice. Pored svih cekanja na granicama, naplatnim rampama jos i da im mere brzinu u dlaku daleko brze i bezbednije je preko Rumunije i Bugarske.

ngslavonac

pre 4 godine

u HR svaki policijski automobil ima kamera i svaki policajac sad na sebi ima kameru i nema boga da mu ponudite mito jel onda idete na prekršajni sud i odma platit kaznu ili uzimaju putovnicu.ja imam kafić kraj policije i stan zid nas djeli i vec su mi triput uzeli vozačku zbog alkohola i nisu mi mogli pomoći jel uredaj za puhanje ne mogu ponistit. platio sam oko 5000e kazni i moram opet polagati vozački ali tek za 4god kad isteknu zabrane i 15 dana bio u zatvoru sa Danilom iz Srbije i poz prijatelju ako vidiš.