Petak, 06.09.2019.

11:40

Električni okršaj: Porsche vs Tesla – ko će izaći kao pobednik?

Izvor: B92

Elektrièni okršaj: Porsche vs Tesla – ko æe izaæi kao pobednik? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

EU Citizen

pre 4 godine

Sledećih barem deset godina, dok tehnologija ne sazri, nikakav električni automobil, dakle ni Porše ni Tesla :) Ali od ova dva svakako ne bihizabrao nijedan, Tesla lepo izgleda spolja, ali vozio sam se u jednom sa poznanikom koji je normalan lik ali radi u kretenskoj nemačkoj firmi koja hoće da se uvlači ekofašistima, i iznutra je katastrofa, kvalitet izrade nula, što bis e reklo, plasrik-fantastik, :)) koliko je tih napolju, toliko je bučan iznutra, bukvalno imate utisak da sedite u nekom od ovih novih kineskih marki, u kojima se nisam vozio, ali tako ih zamišljam :)) Jedino što je impresivno je ubrzanje. A Porše je teška nemačka seljana koja sve ove decenije u suštini ima jedan legendaran model, seriju 911, a poslednje dve decenije izbacuje blam za blamom, ja kad vidim Panameru, moram u toalet :)) Sigurno je kvalitetnije i dizajnerski bolje odrađen od Tesle, to se vidi i na ovih par slika, ali su lupili cenu 50% veću od onoga što zaista nude. Da su bar autonomiju doterali na nivo Tesle, koja je i sama tanka i nedovoljna za ozbiljnu vožnju, pa da kaže čovek, hajde, stari brend, imaju bogatu klijentelu, iako bez mnogo ukusa, ali ovako, čak i mnogi fanovi sigurno neće to kupiti, jer je sramota, šta je 400 kilometara, naročito u Evropi kad upeče minus i to spadne na 250, pa, iako si dao između 150 i 200 hiljada za auto, džedži na pumpi ko zna koliko dok se ne napuni kao poslednji jadnik, što, da se razumemo, mentalno, današnji kupci električnih vozila, ekofašisti, hipsteri i virtue signalleri i jesu :))

EU Citizen

pre 4 godine

@Kiza
Vs. je skrsćenica za "versus", na latinskom "protiv", često se koristi u engleskom, a poslednjih godina (ponovo, jer se koristilo pre rata i kod nas u obrazovanim krugovima, kao i gomila drugih latinskih, francuskih, nemačkih i drugih stranih izraza koje je komunistička diktatura zabranjivala i obeshrabrivala) ulazi i u srpski.

Igor

pre 4 godine

Zvucna izolacija u Tesli je blago receno uzas, rezultat generalno krajnje lose izrade, vozio sam se para puta modelom S. Porse ce sasvim sigurno napraviti bolji auto, sad, problem je jedino u bateriji, tu je Tesla dominira.

Arthammer

pre 4 godine

Radim u Danskoj gde stvarno ima dosta automobila marke Tesla. Iz razgovora sa pojedinim ljudima sam shvatio da nisu baš oduševljeni kvalitetom izrade. Kažu da je zvučna izolacija loša, sobzirom na to da je u pitanju električni automobil, trebalo bi samo da klizi ali se u kabini previše čuje lupanje točkova. Nisam ga vozio već prenosim ono što sam čuo od ljudi koji to govore iskustveno. Kada je Porše u pitanju mislim da su takve stvari gotovo nezamislive, ali je i cena identična...

Zoran Pavlovic

pre 4 godine

Тесла наравно. Ем је Тесла тричавих 100.000 еура јефтинија од Поршеа, ем има скоро дупло већу аутономију вожње. А ови што се позивају на Порше традицију, па шта мислите, да у Теслином инжењерском тиму раде незналице ? Наравно да је Муск платио најбоље машинске инжењере и дизајнере из света ауто индустрије.

Radovan

pre 4 godine

"Porshe ima ime i istorija ,to ima cenu !"

Dobijali su dokumentaciju od FORD-a, precrtavali i prilagođavali ugradnji u svoja vozila. I auti i tenkovi. Išli su svi rukovodioci, horizontalni i vertikalni, na školovanje u Ameriku. Jedino nisu dobili dokumentaciju za nosač aviona.

Danas, holandski fakulteti urade naučne projekte za grupaciju VW. Prestao sam davno da pratim te stvari, ali su od Holanđana tražili projekat,konstrukciju i proizvodnju karoserije sa ojačanim čelicima. Inače je željezara ARCELOR MITAL prva počela da radi proizvodnju ovih karoserija za auto-industriju, konkretno za Japance.

Ne morate se brinuti za nemačke e-aute. Dobiće sve od Amerikanaca. E-auti u Evropi moraju da budu završeni do 2025. inače će biti belaja.
Brejvik je najviše pogurao elektrifikaciju. Njemu hvala.

spinmasters

pre 4 godine

@(Tesla, 7. septembar 2019 13:34)
Zasto imate potrebu da lazete? Ako barem nemate tacne podatke nemojte da sirite lazi! Model s raven stock 10.54s 1/4! Taycan tubo s 10.8s zvanicno!(videcemo prave rezultate!?)

@(toni, 7. septembar 2019 09:04)
Postoje testovi na stazi. Uglavnom za Model 3 kao glavni konkurent bmw m3(i naravno da je Tesla brzi i na stazi kao sto je Musk i obecao). Model s nije predvidjen za trkacke staze vec je to udobna velika luksuzna limuzina za biznismene i bogate porodicne ljude...I pored toga ubrzanja su monstruozna i najbolja na svetu u klasi a i van nje! Bice zanimljivo videti ga na Nurburgring ali ne treba ocekivati da bude brzi od Taycan-a vec da vidimo koliko je blizu. Model S je inace izasao pre 7god!!!

Tesla

pre 4 godine

Taykan ga dobija i na 1/4 milje sto donosi dosta popularnosti(opravdano ili ne) i na stazi. Bolji izgled,bolji enterijer,bolji materijali. "Jedino" ta cena sto je mnogo visa of Tesle,inace da je bar 120ak hiljada evra,Tesla bi polako mogla da pocne sa gasenjem.

Majkl Džondar

pre 4 godine

Porše definitivno bolji auto, kvalitetniji. Ipak dugi prave automobile. Prvenstveno mislim na izradu. U baterije se ne razumem ali ne verujem da tu ima neke razlike. Tesla skup a Porše preskup.

toni

pre 4 godine

Hoce se nekada neki test sa teslama voziti na stazi? Ne samo drag race i to je to. Dajte ako se vec takmici i izaziva konkurenciju ajde na stazu i da vidimo kakvo ima vreme po krugu. Isti vozac odveze krugove sa oba auta i sve ce se reci.

mrsivoje

pre 4 godine

Zaboravih da kažem još nešto... Tesla mi je nekako auto za ljude kojima je auto prevoz od tačka A do B. Porše i stara garda donosi radost vožnje onima koji uživaju o tome. Zaista mi je frustrirajuća i pomisao da auto vozi umesto mene.

Ja

pre 4 godine

@Возио оба. Тесла је генерација 3.0 за све остало што се производи и може да се квалификује с 2.0. А ови што причају да аутопилот није то што се Маск каже, нек пробају јер то је стварно то. И под три најновији модели Тесле имају висок ниво квалитета и у ентеријеру.

Vozio si oba a Porše predstavio svoj model pre 2 dana. Sigurno dolaziš iz budućnosti.

Mirko

pre 4 godine

Imam ideju kako da sa jednim punjenjem baterije moze auto da predje 2000km i nudio sam Tesli oni traze patent a ja nemam novca za patent !!!

dexi

pre 4 godine

Porshe ima ime i istorija ,to ima cenu !
 (Nefer, 6. septembar 2019 18:13

Tako je, ko hoće da bude vidjen to mora i da plati. Ko je razuman i hoće kvalitet a ne šminku neka kupi Teslu.

spinmasters

pre 4 godine

@(Gradimir, 6. septembar 2019 20:15)
Bravo!

Dodao bih:
Taycan nema nista revolucionarno, cak sta vise, zbog nekih stvari je korak unazad za EV automobile.(menjac!?, tezina od 2.6tona, 4 ekrana itd...). Ni govora o najavljenim 800v punjacima i slicno...

Gradimir

pre 4 godine

Porsche, Audi, Mercedes i Jaguar su razočarali karakteristikama svojih električnih vozila. Mnogo kasne za Teslom i ciklusi proizvodnje novih modela su im predugački. Što se tiče kvaliteta izrade, Tesla strašno napreduje, i ako se neko vozio u modelu iz 2013-14-15, to je skroz druga priča od onog što danas izlazi iz proizvodnje. Opet, ko je navikao na enterijer Mercedesa ili Audija će Teslinu jednostavnu unutrašnjost videti kao manu, bez obzira na kvalitet materijala i izrade. Pratim električne automobile i ja bih svojim parama kupio samo Teslu, pre svega zbog kvaliteta pogona i baterija, kao i mreže punjača. Jasno mi je da preciznost spojeva i kvalitet farbe možda, ali samo možda neće biti na nivou najboljih. Dobre kupovine, tamo gde iole postoji mreža punjača, su i Kia Niro i novi Soul, kao i Hyundai Kona. Ima nekih detalja koji su jako bitni kod električnih vozila, a nisu očigledni, pre svega aktivna kontrola temperature baterije, brzina punjenja na AC, a naročito na DC punjačima, efikasnost. Nekome je neka od ovih osobina manje a nekom više bitna, ali Tesla ih je najbolje izbalansirao.

Dečko sa asfalta

pre 4 godine

Teslin autopilot bi mogoa sam da vozi i da bude 100% autopilot ali zakon ne dozvoljava a taycan zaostaje za teslom dosta sto se tice tehnologije plus ultra glupa oznaka turbo. Od marke koja pravi sportske automobile Porsche je postao marka za sredovečne zene pune para( Macan Cayenne)

Миљанов

pre 4 godine

Возио оба. Тесла је генерација 3.0 за све остало што се производи и може да се квалификује с 2.0. А ови што причају да аутопилот није то што се Маск каже, нек пробају јер то је стварно то. И под три најновији модели Тесле имају висок ниво квалитета и у ентеријеру.

bb king

pre 4 godine

Naravno Porsche to je najbolje sto ima danasnja auto industrija. Vozio sam se u Tesli i iznenadio koliko je kvalitet materijala osrednji. Cajena sam vozio vise puta i perfektana je. Voznja u Porscheu je apsolutno posebna.
(zoran, 06. septembar 2019 13:16)

Ako ste vozili Cayene-onda niste vozili Porsche. Porsche je samo 911 ili GTR3. To šta ste vi vozili je "trend pojava" SUV-a

mrsivoje

pre 4 godine

Vozio sam se Teslom. Auto ide kao zmaj, zaista. Ali kvalitet enterijera je tragičan za auto koji košta skoro 100.000 eur. Porše možda ima lošije karakteristike ali mislim da će se bolje prodavati jer je komfor zaista vrhunski.

Pobesneo Maks

pre 4 godine

Kupci Porshe automobila spremni su auto platiti više od drugih, ali zato traže osim značke i vrhunski komfor i vozne osobine što će i dobiti (vidi se sa slika da izgleda luksuzno i prestižno).
(Ivan ZG, 6. septembar 2019 15:07)

Konfor u Porseu?

Vozne osobine,luksuz i prestiz ,moze i da prodje,ali konfor u porseovim vozilima ne postoji.
Voznja u njima je kao da guzicom drljas po asfaltu i samo mazohista moze da koristi ta vozila za svakodnevnu voznju,osim ako nije u pitanju Kajen ili Panamera.
Tesla za sada ne izgleda lose,ali im je zavrsna obrada katastrofalna,,sto se moze videti na gomilama klipova koje prave vlasnici.

Trenutno,el.vozila su corsokak moto industrije,jer vitalne stvari nisu resene,kao sto je dobijanje ciste energije po ekonomski isplativim i ekoloski prihvatljivim uslovima. Popularna jesu zbog hipsteraja i subvencija,ali to nije realno na duze staze i gde god su smanjene subvencije,pala je i prodaja,kao sto je slucaj u Norveskoj,gde su porezi na vozila ogromni.

Za grad su el.vozila sjajna stvar,iako bi bila jos bolja,da koriste unificirane baterije,koje bi se mogle menjati na pumpama,uz neku nadoknadu,sto bi bilo jeftinije od goriva,ali opet ne i dzabe,sto bi privuklo investitore i izbegli bi se oni idiotski ulicni punjaci,koji zauzimaju mesta i stvaraju guzvu,a nisu uopste prakticni.

oytan

pre 4 godine

porsche ide na hrvatski pogon, sva pamet je od Rimca, a uskoro bi se moglo dogoditi i spajanje dviju kompanija, s tim da jedna radi luksuz a druga ekstremni “šeik” luksuz...

Sto mu gromova

pre 4 godine

Takmičenje na nivou one reklame za baterije koje stavljaju u roze zečeve, pa sa kojom baterijom zec predje duži put ona je pobednik.

Ivan ZG

pre 4 godine

Kao prvo Tesla pravi dobre automobile i to su dokazali primjercima koji imaju već preko 500.000 km bez većih kvarova. Ubrzanja su im vrhunska kao i elektromotori. Imaju veliku mrežu vlastitih brzih punjača koji su još uvijek najbrži koji postoje na tržištu što samo govori koliko je tehnološki bio napredan Tesla kada ih je prije 4-5 godina počeo postavljati.
Porshe proizvodi LUKSUZNE automobile koji imaju jedan sportski štih. Oni ne spadaju u istu kategoriju sa Tesla automobilima pogotovo zato jer su tesle minimalistički uređene iznutra što izgleda dosta jeftino. Kupci Porshe automobila spremni su auto platiti više od drugih, ali zato traže osim značke i vrhunski komfor i vozne osobine što će i dobiti (vidi se sa slika da izgleda luksuzno i prestižno).

Anonymous

pre 4 godine

Elon obožava da tvituje i komentariše baš sve. Znate kad će mu odgovoriti neki direktor iz Poršea, ma bilo ko iz te firme? Nikad. E takve stvari najviše govore o njemu samom i o auto kompaniji koju vodi deceniju sa milijardama gubitka. Ozbiljni proizvođači automobila prvo su posmatrali Teslu i čitav biznis model, u početku bili i zadivljeni, potom su shvatili o kakvom se šarlatanu radi. Ne kažem da meće opstati na tržištu ali će konkurencija učiniti svoje.

zeljko

pre 4 godine

Da.. Porsche je skuplji ALI! AKO STE malo pratili tesle avtomobile ste videli da je njihov kvalitet na rangu ford escort godiste 90....model 3 ima problem sa kvalitet karoserije.. Barva lak odpada... Onda tesla S ima problema 10+ stvari... Ako vec hocete opraviti ne mozes doci na red pola godine i vise... Cena opravka je isto glava boli... ZATO BIH KUPIO PORSCHE jer je skuplji ali je kvalitet i prestiž... Kod tesle valja samo onaj njihov software za baterije ostalo je hvala lepa... Pozz

Mvp

pre 4 godine

(elektrocar, 6. septembar 2019 12:25)
Dobro objasnjenje ;)

Uglavnom na svetu ima skoro 1 milijarda vozila na putu a Taycan ili model S moze da priusti procentualno jako mali broj ljudi.
Model 3 i model Y( u buducnosti) su korak napred za auto industriju. Bez zagadjenja, pristupacni za vecu populaciju, jednostavnost mehanike, vrhunska bezbednost i potencijalno eliminacija ljudske greske u voznji itd... Nakon Tesle imamo Hyundai i Kia jako dobre alternative. Nisan Leaf je podbacio. Ostali proizvodjaci su ocajni(jaguar, mercedes, vw) u svojim pokusajima. Videcemo za id3 za Evropu moze biti hit ali ko ce u americi kupiti taj segment i oblik vozila?Izgleda kao golf+. Prevazidjeno?...

Ovaj Taycan je vise igracka za bogate. Nema nikakvih inovacija! Menjac na elektro motoru!? Potpuno idiotski i korak unazad...! Domet i baterije korak unazad. Ovaj taycan ima 2.600kg!!! Unutrasnjost sa 4 ekrana. Znaci nisu sposobni da sve to lepo integrisu u barem 2 ekrana...Zamislite vozite sportsku masinu i podesavate parametre, ventilaciju ili sta vec na touch screen-u!? Kakav idiotizam...Inace su pominjali cenu od ispod $100.000k a na kraju duplo vise. Jednostavno Nemci gube kompas jer su nervozni i zateceni sa EV revolucijom!

zoran

pre 4 godine

Naravno Porsche to je najbolje sto ima danasnja auto industrija. Vozio sam se u Tesli i iznenadio koliko je kvalitet materijala osrednji. Cajena sam vozio vise puta i perfektana je. Voznja u Porscheu je apsolutno posebna.

Kobaja Grande

pre 4 godine

...ali zato je Tesla S napravljena i sklopljena od materijala koji pre prilice Opel Astri, a ne automobilu od 80 ili 100 hiljada USD. Voleo bih da ih vidim na Nirbugringu ili Monzi, koji ce imati bolje vreme.

elektrocar

pre 4 godine

Porsche Taycan nije konkurencija Tesla modelima. Ko ima para i želi da plati 150.000€ za luksuzni automobil kupiće Porsche. Ko želi električni automobil sa autopilotom, OTA upgrade i slično uzeće Tesla model S za duplo manje para.
Porsche je oduvek bila kompanija koja se fokusira na kupce luksuznih automobila koji vole da voze.
Tesla je Hi tech kompanija čiji automobili olakšavaju vožnju.
Što više modela i proizvođača električnih automobila to bolje za nas.

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

hehe, ladno naša sorta "objašnjava" masku. bez "IĆ" ne može da prođe.

Nemanja

pre 4 godine

Mislim da je naslov totalno pogresan, jer ovde nema nikakvog "okrsaja". Da pojasnim, Taycan je po svemu elektricna Panamera, dakle, auto koji generalno kupuju i voze seljoberi (da, sa Panamerom i Kajenom je nekada kultni brend potpuno poseljacen). Da su elektrifikovali neki od cisto sportskih modela tipa 911/918 i time izasli na crtu Roadsteru, uspeli bi verovatno u vracanju dela nekadasnje slave.
Ovako su napravili elektricnu verziju auta za Balkance i Turke i ostale "bizmismene", a opste je poznato koliko doticna populacija mari za inovacije, ekologiju i uopste ista drugo osim znacke na haubi. Tesla je sa druge strane nesto sto obicni, porodicni ljudi ZELE da poseduju i voze, auto porodican koliko i super sportski, i daleko je pristupacniji prosecnom tagretiranom kupcu od Porsea (90 naspram 180k dolara/eura).

elektrocar

pre 4 godine

Porsche Taycan nije konkurencija Tesla modelima. Ko ima para i želi da plati 150.000€ za luksuzni automobil kupiće Porsche. Ko želi električni automobil sa autopilotom, OTA upgrade i slično uzeće Tesla model S za duplo manje para.
Porsche je oduvek bila kompanija koja se fokusira na kupce luksuznih automobila koji vole da voze.
Tesla je Hi tech kompanija čiji automobili olakšavaju vožnju.
Što više modela i proizvođača električnih automobila to bolje za nas.

zoran

pre 4 godine

Naravno Porsche to je najbolje sto ima danasnja auto industrija. Vozio sam se u Tesli i iznenadio koliko je kvalitet materijala osrednji. Cajena sam vozio vise puta i perfektana je. Voznja u Porscheu je apsolutno posebna.

Ivan ZG

pre 4 godine

Kao prvo Tesla pravi dobre automobile i to su dokazali primjercima koji imaju već preko 500.000 km bez većih kvarova. Ubrzanja su im vrhunska kao i elektromotori. Imaju veliku mrežu vlastitih brzih punjača koji su još uvijek najbrži koji postoje na tržištu što samo govori koliko je tehnološki bio napredan Tesla kada ih je prije 4-5 godina počeo postavljati.
Porshe proizvodi LUKSUZNE automobile koji imaju jedan sportski štih. Oni ne spadaju u istu kategoriju sa Tesla automobilima pogotovo zato jer su tesle minimalistički uređene iznutra što izgleda dosta jeftino. Kupci Porshe automobila spremni su auto platiti više od drugih, ali zato traže osim značke i vrhunski komfor i vozne osobine što će i dobiti (vidi se sa slika da izgleda luksuzno i prestižno).

Nemanja

pre 4 godine

Mislim da je naslov totalno pogresan, jer ovde nema nikakvog "okrsaja". Da pojasnim, Taycan je po svemu elektricna Panamera, dakle, auto koji generalno kupuju i voze seljoberi (da, sa Panamerom i Kajenom je nekada kultni brend potpuno poseljacen). Da su elektrifikovali neki od cisto sportskih modela tipa 911/918 i time izasli na crtu Roadsteru, uspeli bi verovatno u vracanju dela nekadasnje slave.
Ovako su napravili elektricnu verziju auta za Balkance i Turke i ostale "bizmismene", a opste je poznato koliko doticna populacija mari za inovacije, ekologiju i uopste ista drugo osim znacke na haubi. Tesla je sa druge strane nesto sto obicni, porodicni ljudi ZELE da poseduju i voze, auto porodican koliko i super sportski, i daleko je pristupacniji prosecnom tagretiranom kupcu od Porsea (90 naspram 180k dolara/eura).

Kobaja Grande

pre 4 godine

...ali zato je Tesla S napravljena i sklopljena od materijala koji pre prilice Opel Astri, a ne automobilu od 80 ili 100 hiljada USD. Voleo bih da ih vidim na Nirbugringu ili Monzi, koji ce imati bolje vreme.

bb king

pre 4 godine

Naravno Porsche to je najbolje sto ima danasnja auto industrija. Vozio sam se u Tesli i iznenadio koliko je kvalitet materijala osrednji. Cajena sam vozio vise puta i perfektana je. Voznja u Porscheu je apsolutno posebna.
(zoran, 06. septembar 2019 13:16)

Ako ste vozili Cayene-onda niste vozili Porsche. Porsche je samo 911 ili GTR3. To šta ste vi vozili je "trend pojava" SUV-a

mrsivoje

pre 4 godine

Vozio sam se Teslom. Auto ide kao zmaj, zaista. Ali kvalitet enterijera je tragičan za auto koji košta skoro 100.000 eur. Porše možda ima lošije karakteristike ali mislim da će se bolje prodavati jer je komfor zaista vrhunski.

Ja

pre 4 godine

@Возио оба. Тесла је генерација 3.0 за све остало што се производи и може да се квалификује с 2.0. А ови што причају да аутопилот није то што се Маск каже, нек пробају јер то је стварно то. И под три најновији модели Тесле имају висок ниво квалитета и у ентеријеру.

Vozio si oba a Porše predstavio svoj model pre 2 dana. Sigurno dolaziš iz budućnosti.

oytan

pre 4 godine

porsche ide na hrvatski pogon, sva pamet je od Rimca, a uskoro bi se moglo dogoditi i spajanje dviju kompanija, s tim da jedna radi luksuz a druga ekstremni “šeik” luksuz...

Gradimir

pre 4 godine

Porsche, Audi, Mercedes i Jaguar su razočarali karakteristikama svojih električnih vozila. Mnogo kasne za Teslom i ciklusi proizvodnje novih modela su im predugački. Što se tiče kvaliteta izrade, Tesla strašno napreduje, i ako se neko vozio u modelu iz 2013-14-15, to je skroz druga priča od onog što danas izlazi iz proizvodnje. Opet, ko je navikao na enterijer Mercedesa ili Audija će Teslinu jednostavnu unutrašnjost videti kao manu, bez obzira na kvalitet materijala i izrade. Pratim električne automobile i ja bih svojim parama kupio samo Teslu, pre svega zbog kvaliteta pogona i baterija, kao i mreže punjača. Jasno mi je da preciznost spojeva i kvalitet farbe možda, ali samo možda neće biti na nivou najboljih. Dobre kupovine, tamo gde iole postoji mreža punjača, su i Kia Niro i novi Soul, kao i Hyundai Kona. Ima nekih detalja koji su jako bitni kod električnih vozila, a nisu očigledni, pre svega aktivna kontrola temperature baterije, brzina punjenja na AC, a naročito na DC punjačima, efikasnost. Nekome je neka od ovih osobina manje a nekom više bitna, ali Tesla ih je najbolje izbalansirao.

Sto mu gromova

pre 4 godine

Takmičenje na nivou one reklame za baterije koje stavljaju u roze zečeve, pa sa kojom baterijom zec predje duži put ona je pobednik.

Dečko sa asfalta

pre 4 godine

Teslin autopilot bi mogoa sam da vozi i da bude 100% autopilot ali zakon ne dozvoljava a taycan zaostaje za teslom dosta sto se tice tehnologije plus ultra glupa oznaka turbo. Od marke koja pravi sportske automobile Porsche je postao marka za sredovečne zene pune para( Macan Cayenne)

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

hehe, ladno naša sorta "objašnjava" masku. bez "IĆ" ne može da prođe.

dexi

pre 4 godine

Porshe ima ime i istorija ,to ima cenu !
 (Nefer, 6. septembar 2019 18:13

Tako je, ko hoće da bude vidjen to mora i da plati. Ko je razuman i hoće kvalitet a ne šminku neka kupi Teslu.

Pobesneo Maks

pre 4 godine

Kupci Porshe automobila spremni su auto platiti više od drugih, ali zato traže osim značke i vrhunski komfor i vozne osobine što će i dobiti (vidi se sa slika da izgleda luksuzno i prestižno).
(Ivan ZG, 6. septembar 2019 15:07)

Konfor u Porseu?

Vozne osobine,luksuz i prestiz ,moze i da prodje,ali konfor u porseovim vozilima ne postoji.
Voznja u njima je kao da guzicom drljas po asfaltu i samo mazohista moze da koristi ta vozila za svakodnevnu voznju,osim ako nije u pitanju Kajen ili Panamera.
Tesla za sada ne izgleda lose,ali im je zavrsna obrada katastrofalna,,sto se moze videti na gomilama klipova koje prave vlasnici.

Trenutno,el.vozila su corsokak moto industrije,jer vitalne stvari nisu resene,kao sto je dobijanje ciste energije po ekonomski isplativim i ekoloski prihvatljivim uslovima. Popularna jesu zbog hipsteraja i subvencija,ali to nije realno na duze staze i gde god su smanjene subvencije,pala je i prodaja,kao sto je slucaj u Norveskoj,gde su porezi na vozila ogromni.

Za grad su el.vozila sjajna stvar,iako bi bila jos bolja,da koriste unificirane baterije,koje bi se mogle menjati na pumpama,uz neku nadoknadu,sto bi bilo jeftinije od goriva,ali opet ne i dzabe,sto bi privuklo investitore i izbegli bi se oni idiotski ulicni punjaci,koji zauzimaju mesta i stvaraju guzvu,a nisu uopste prakticni.

Миљанов

pre 4 godine

Возио оба. Тесла је генерација 3.0 за све остало што се производи и може да се квалификује с 2.0. А ови што причају да аутопилот није то што се Маск каже, нек пробају јер то је стварно то. И под три најновији модели Тесле имају висок ниво квалитета и у ентеријеру.

mrsivoje

pre 4 godine

Zaboravih da kažem još nešto... Tesla mi je nekako auto za ljude kojima je auto prevoz od tačka A do B. Porše i stara garda donosi radost vožnje onima koji uživaju o tome. Zaista mi je frustrirajuća i pomisao da auto vozi umesto mene.

spinmasters

pre 4 godine

@(Gradimir, 6. septembar 2019 20:15)
Bravo!

Dodao bih:
Taycan nema nista revolucionarno, cak sta vise, zbog nekih stvari je korak unazad za EV automobile.(menjac!?, tezina od 2.6tona, 4 ekrana itd...). Ni govora o najavljenim 800v punjacima i slicno...

Majkl Džondar

pre 4 godine

Porše definitivno bolji auto, kvalitetniji. Ipak dugi prave automobile. Prvenstveno mislim na izradu. U baterije se ne razumem ali ne verujem da tu ima neke razlike. Tesla skup a Porše preskup.

Mirko

pre 4 godine

Imam ideju kako da sa jednim punjenjem baterije moze auto da predje 2000km i nudio sam Tesli oni traze patent a ja nemam novca za patent !!!

toni

pre 4 godine

Hoce se nekada neki test sa teslama voziti na stazi? Ne samo drag race i to je to. Dajte ako se vec takmici i izaziva konkurenciju ajde na stazu i da vidimo kakvo ima vreme po krugu. Isti vozac odveze krugove sa oba auta i sve ce se reci.

spinmasters

pre 4 godine

@(Tesla, 7. septembar 2019 13:34)
Zasto imate potrebu da lazete? Ako barem nemate tacne podatke nemojte da sirite lazi! Model s raven stock 10.54s 1/4! Taycan tubo s 10.8s zvanicno!(videcemo prave rezultate!?)

@(toni, 7. septembar 2019 09:04)
Postoje testovi na stazi. Uglavnom za Model 3 kao glavni konkurent bmw m3(i naravno da je Tesla brzi i na stazi kao sto je Musk i obecao). Model s nije predvidjen za trkacke staze vec je to udobna velika luksuzna limuzina za biznismene i bogate porodicne ljude...I pored toga ubrzanja su monstruozna i najbolja na svetu u klasi a i van nje! Bice zanimljivo videti ga na Nurburgring ali ne treba ocekivati da bude brzi od Taycan-a vec da vidimo koliko je blizu. Model S je inace izasao pre 7god!!!

Zoran Pavlovic

pre 4 godine

Тесла наравно. Ем је Тесла тричавих 100.000 еура јефтинија од Поршеа, ем има скоро дупло већу аутономију вожње. А ови што се позивају на Порше традицију, па шта мислите, да у Теслином инжењерском тиму раде незналице ? Наравно да је Муск платио најбоље машинске инжењере и дизајнере из света ауто индустрије.

Mvp

pre 4 godine

(elektrocar, 6. septembar 2019 12:25)
Dobro objasnjenje ;)

Uglavnom na svetu ima skoro 1 milijarda vozila na putu a Taycan ili model S moze da priusti procentualno jako mali broj ljudi.
Model 3 i model Y( u buducnosti) su korak napred za auto industriju. Bez zagadjenja, pristupacni za vecu populaciju, jednostavnost mehanike, vrhunska bezbednost i potencijalno eliminacija ljudske greske u voznji itd... Nakon Tesle imamo Hyundai i Kia jako dobre alternative. Nisan Leaf je podbacio. Ostali proizvodjaci su ocajni(jaguar, mercedes, vw) u svojim pokusajima. Videcemo za id3 za Evropu moze biti hit ali ko ce u americi kupiti taj segment i oblik vozila?Izgleda kao golf+. Prevazidjeno?...

Ovaj Taycan je vise igracka za bogate. Nema nikakvih inovacija! Menjac na elektro motoru!? Potpuno idiotski i korak unazad...! Domet i baterije korak unazad. Ovaj taycan ima 2.600kg!!! Unutrasnjost sa 4 ekrana. Znaci nisu sposobni da sve to lepo integrisu u barem 2 ekrana...Zamislite vozite sportsku masinu i podesavate parametre, ventilaciju ili sta vec na touch screen-u!? Kakav idiotizam...Inace su pominjali cenu od ispod $100.000k a na kraju duplo vise. Jednostavno Nemci gube kompas jer su nervozni i zateceni sa EV revolucijom!

Tesla

pre 4 godine

Taykan ga dobija i na 1/4 milje sto donosi dosta popularnosti(opravdano ili ne) i na stazi. Bolji izgled,bolji enterijer,bolji materijali. "Jedino" ta cena sto je mnogo visa of Tesle,inace da je bar 120ak hiljada evra,Tesla bi polako mogla da pocne sa gasenjem.

Radovan

pre 4 godine

"Porshe ima ime i istorija ,to ima cenu !"

Dobijali su dokumentaciju od FORD-a, precrtavali i prilagođavali ugradnji u svoja vozila. I auti i tenkovi. Išli su svi rukovodioci, horizontalni i vertikalni, na školovanje u Ameriku. Jedino nisu dobili dokumentaciju za nosač aviona.

Danas, holandski fakulteti urade naučne projekte za grupaciju VW. Prestao sam davno da pratim te stvari, ali su od Holanđana tražili projekat,konstrukciju i proizvodnju karoserije sa ojačanim čelicima. Inače je željezara ARCELOR MITAL prva počela da radi proizvodnju ovih karoserija za auto-industriju, konkretno za Japance.

Ne morate se brinuti za nemačke e-aute. Dobiće sve od Amerikanaca. E-auti u Evropi moraju da budu završeni do 2025. inače će biti belaja.
Brejvik je najviše pogurao elektrifikaciju. Njemu hvala.

EU Citizen

pre 4 godine

Sledećih barem deset godina, dok tehnologija ne sazri, nikakav električni automobil, dakle ni Porše ni Tesla :) Ali od ova dva svakako ne bihizabrao nijedan, Tesla lepo izgleda spolja, ali vozio sam se u jednom sa poznanikom koji je normalan lik ali radi u kretenskoj nemačkoj firmi koja hoće da se uvlači ekofašistima, i iznutra je katastrofa, kvalitet izrade nula, što bis e reklo, plasrik-fantastik, :)) koliko je tih napolju, toliko je bučan iznutra, bukvalno imate utisak da sedite u nekom od ovih novih kineskih marki, u kojima se nisam vozio, ali tako ih zamišljam :)) Jedino što je impresivno je ubrzanje. A Porše je teška nemačka seljana koja sve ove decenije u suštini ima jedan legendaran model, seriju 911, a poslednje dve decenije izbacuje blam za blamom, ja kad vidim Panameru, moram u toalet :)) Sigurno je kvalitetnije i dizajnerski bolje odrađen od Tesle, to se vidi i na ovih par slika, ali su lupili cenu 50% veću od onoga što zaista nude. Da su bar autonomiju doterali na nivo Tesle, koja je i sama tanka i nedovoljna za ozbiljnu vožnju, pa da kaže čovek, hajde, stari brend, imaju bogatu klijentelu, iako bez mnogo ukusa, ali ovako, čak i mnogi fanovi sigurno neće to kupiti, jer je sramota, šta je 400 kilometara, naročito u Evropi kad upeče minus i to spadne na 250, pa, iako si dao između 150 i 200 hiljada za auto, džedži na pumpi ko zna koliko dok se ne napuni kao poslednji jadnik, što, da se razumemo, mentalno, današnji kupci električnih vozila, ekofašisti, hipsteri i virtue signalleri i jesu :))

zeljko

pre 4 godine

Da.. Porsche je skuplji ALI! AKO STE malo pratili tesle avtomobile ste videli da je njihov kvalitet na rangu ford escort godiste 90....model 3 ima problem sa kvalitet karoserije.. Barva lak odpada... Onda tesla S ima problema 10+ stvari... Ako vec hocete opraviti ne mozes doci na red pola godine i vise... Cena opravka je isto glava boli... ZATO BIH KUPIO PORSCHE jer je skuplji ali je kvalitet i prestiž... Kod tesle valja samo onaj njihov software za baterije ostalo je hvala lepa... Pozz

Anonymous

pre 4 godine

Elon obožava da tvituje i komentariše baš sve. Znate kad će mu odgovoriti neki direktor iz Poršea, ma bilo ko iz te firme? Nikad. E takve stvari najviše govore o njemu samom i o auto kompaniji koju vodi deceniju sa milijardama gubitka. Ozbiljni proizvođači automobila prvo su posmatrali Teslu i čitav biznis model, u početku bili i zadivljeni, potom su shvatili o kakvom se šarlatanu radi. Ne kažem da meće opstati na tržištu ali će konkurencija učiniti svoje.

Arthammer

pre 4 godine

Radim u Danskoj gde stvarno ima dosta automobila marke Tesla. Iz razgovora sa pojedinim ljudima sam shvatio da nisu baš oduševljeni kvalitetom izrade. Kažu da je zvučna izolacija loša, sobzirom na to da je u pitanju električni automobil, trebalo bi samo da klizi ali se u kabini previše čuje lupanje točkova. Nisam ga vozio već prenosim ono što sam čuo od ljudi koji to govore iskustveno. Kada je Porše u pitanju mislim da su takve stvari gotovo nezamislive, ali je i cena identična...

Igor

pre 4 godine

Zvucna izolacija u Tesli je blago receno uzas, rezultat generalno krajnje lose izrade, vozio sam se para puta modelom S. Porse ce sasvim sigurno napraviti bolji auto, sad, problem je jedino u bateriji, tu je Tesla dominira.

EU Citizen

pre 4 godine

@Kiza
Vs. je skrsćenica za "versus", na latinskom "protiv", često se koristi u engleskom, a poslednjih godina (ponovo, jer se koristilo pre rata i kod nas u obrazovanim krugovima, kao i gomila drugih latinskih, francuskih, nemačkih i drugih stranih izraza koje je komunistička diktatura zabranjivala i obeshrabrivala) ulazi i u srpski.

Nemanja

pre 4 godine

Mislim da je naslov totalno pogresan, jer ovde nema nikakvog "okrsaja". Da pojasnim, Taycan je po svemu elektricna Panamera, dakle, auto koji generalno kupuju i voze seljoberi (da, sa Panamerom i Kajenom je nekada kultni brend potpuno poseljacen). Da su elektrifikovali neki od cisto sportskih modela tipa 911/918 i time izasli na crtu Roadsteru, uspeli bi verovatno u vracanju dela nekadasnje slave.
Ovako su napravili elektricnu verziju auta za Balkance i Turke i ostale "bizmismene", a opste je poznato koliko doticna populacija mari za inovacije, ekologiju i uopste ista drugo osim znacke na haubi. Tesla je sa druge strane nesto sto obicni, porodicni ljudi ZELE da poseduju i voze, auto porodican koliko i super sportski, i daleko je pristupacniji prosecnom tagretiranom kupcu od Porsea (90 naspram 180k dolara/eura).

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

hehe, ladno naša sorta "objašnjava" masku. bez "IĆ" ne može da prođe.

Kobaja Grande

pre 4 godine

...ali zato je Tesla S napravljena i sklopljena od materijala koji pre prilice Opel Astri, a ne automobilu od 80 ili 100 hiljada USD. Voleo bih da ih vidim na Nirbugringu ili Monzi, koji ce imati bolje vreme.

Миљанов

pre 4 godine

Возио оба. Тесла је генерација 3.0 за све остало што се производи и може да се квалификује с 2.0. А ови што причају да аутопилот није то што се Маск каже, нек пробају јер то је стварно то. И под три најновији модели Тесле имају висок ниво квалитета и у ентеријеру.

zoran

pre 4 godine

Naravno Porsche to je najbolje sto ima danasnja auto industrija. Vozio sam se u Tesli i iznenadio koliko je kvalitet materijala osrednji. Cajena sam vozio vise puta i perfektana je. Voznja u Porscheu je apsolutno posebna.

Pobesneo Maks

pre 4 godine

Kupci Porshe automobila spremni su auto platiti više od drugih, ali zato traže osim značke i vrhunski komfor i vozne osobine što će i dobiti (vidi se sa slika da izgleda luksuzno i prestižno).
(Ivan ZG, 6. septembar 2019 15:07)

Konfor u Porseu?

Vozne osobine,luksuz i prestiz ,moze i da prodje,ali konfor u porseovim vozilima ne postoji.
Voznja u njima je kao da guzicom drljas po asfaltu i samo mazohista moze da koristi ta vozila za svakodnevnu voznju,osim ako nije u pitanju Kajen ili Panamera.
Tesla za sada ne izgleda lose,ali im je zavrsna obrada katastrofalna,,sto se moze videti na gomilama klipova koje prave vlasnici.

Trenutno,el.vozila su corsokak moto industrije,jer vitalne stvari nisu resene,kao sto je dobijanje ciste energije po ekonomski isplativim i ekoloski prihvatljivim uslovima. Popularna jesu zbog hipsteraja i subvencija,ali to nije realno na duze staze i gde god su smanjene subvencije,pala je i prodaja,kao sto je slucaj u Norveskoj,gde su porezi na vozila ogromni.

Za grad su el.vozila sjajna stvar,iako bi bila jos bolja,da koriste unificirane baterije,koje bi se mogle menjati na pumpama,uz neku nadoknadu,sto bi bilo jeftinije od goriva,ali opet ne i dzabe,sto bi privuklo investitore i izbegli bi se oni idiotski ulicni punjaci,koji zauzimaju mesta i stvaraju guzvu,a nisu uopste prakticni.

bb king

pre 4 godine

Naravno Porsche to je najbolje sto ima danasnja auto industrija. Vozio sam se u Tesli i iznenadio koliko je kvalitet materijala osrednji. Cajena sam vozio vise puta i perfektana je. Voznja u Porscheu je apsolutno posebna.
(zoran, 06. septembar 2019 13:16)

Ako ste vozili Cayene-onda niste vozili Porsche. Porsche je samo 911 ili GTR3. To šta ste vi vozili je "trend pojava" SUV-a

Dečko sa asfalta

pre 4 godine

Teslin autopilot bi mogoa sam da vozi i da bude 100% autopilot ali zakon ne dozvoljava a taycan zaostaje za teslom dosta sto se tice tehnologije plus ultra glupa oznaka turbo. Od marke koja pravi sportske automobile Porsche je postao marka za sredovečne zene pune para( Macan Cayenne)

dexi

pre 4 godine

Porshe ima ime i istorija ,to ima cenu !
 (Nefer, 6. septembar 2019 18:13

Tako je, ko hoće da bude vidjen to mora i da plati. Ko je razuman i hoće kvalitet a ne šminku neka kupi Teslu.

oytan

pre 4 godine

porsche ide na hrvatski pogon, sva pamet je od Rimca, a uskoro bi se moglo dogoditi i spajanje dviju kompanija, s tim da jedna radi luksuz a druga ekstremni “šeik” luksuz...

elektrocar

pre 4 godine

Porsche Taycan nije konkurencija Tesla modelima. Ko ima para i želi da plati 150.000€ za luksuzni automobil kupiće Porsche. Ko želi električni automobil sa autopilotom, OTA upgrade i slično uzeće Tesla model S za duplo manje para.
Porsche je oduvek bila kompanija koja se fokusira na kupce luksuznih automobila koji vole da voze.
Tesla je Hi tech kompanija čiji automobili olakšavaju vožnju.
Što više modela i proizvođača električnih automobila to bolje za nas.

mrsivoje

pre 4 godine

Zaboravih da kažem još nešto... Tesla mi je nekako auto za ljude kojima je auto prevoz od tačka A do B. Porše i stara garda donosi radost vožnje onima koji uživaju o tome. Zaista mi je frustrirajuća i pomisao da auto vozi umesto mene.

mrsivoje

pre 4 godine

Vozio sam se Teslom. Auto ide kao zmaj, zaista. Ali kvalitet enterijera je tragičan za auto koji košta skoro 100.000 eur. Porše možda ima lošije karakteristike ali mislim da će se bolje prodavati jer je komfor zaista vrhunski.

Gradimir

pre 4 godine

Porsche, Audi, Mercedes i Jaguar su razočarali karakteristikama svojih električnih vozila. Mnogo kasne za Teslom i ciklusi proizvodnje novih modela su im predugački. Što se tiče kvaliteta izrade, Tesla strašno napreduje, i ako se neko vozio u modelu iz 2013-14-15, to je skroz druga priča od onog što danas izlazi iz proizvodnje. Opet, ko je navikao na enterijer Mercedesa ili Audija će Teslinu jednostavnu unutrašnjost videti kao manu, bez obzira na kvalitet materijala i izrade. Pratim električne automobile i ja bih svojim parama kupio samo Teslu, pre svega zbog kvaliteta pogona i baterija, kao i mreže punjača. Jasno mi je da preciznost spojeva i kvalitet farbe možda, ali samo možda neće biti na nivou najboljih. Dobre kupovine, tamo gde iole postoji mreža punjača, su i Kia Niro i novi Soul, kao i Hyundai Kona. Ima nekih detalja koji su jako bitni kod električnih vozila, a nisu očigledni, pre svega aktivna kontrola temperature baterije, brzina punjenja na AC, a naročito na DC punjačima, efikasnost. Nekome je neka od ovih osobina manje a nekom više bitna, ali Tesla ih je najbolje izbalansirao.

spinmasters

pre 4 godine

@(Gradimir, 6. septembar 2019 20:15)
Bravo!

Dodao bih:
Taycan nema nista revolucionarno, cak sta vise, zbog nekih stvari je korak unazad za EV automobile.(menjac!?, tezina od 2.6tona, 4 ekrana itd...). Ni govora o najavljenim 800v punjacima i slicno...

Tesla

pre 4 godine

Taykan ga dobija i na 1/4 milje sto donosi dosta popularnosti(opravdano ili ne) i na stazi. Bolji izgled,bolji enterijer,bolji materijali. "Jedino" ta cena sto je mnogo visa of Tesle,inace da je bar 120ak hiljada evra,Tesla bi polako mogla da pocne sa gasenjem.

Radovan

pre 4 godine

"Porshe ima ime i istorija ,to ima cenu !"

Dobijali su dokumentaciju od FORD-a, precrtavali i prilagođavali ugradnji u svoja vozila. I auti i tenkovi. Išli su svi rukovodioci, horizontalni i vertikalni, na školovanje u Ameriku. Jedino nisu dobili dokumentaciju za nosač aviona.

Danas, holandski fakulteti urade naučne projekte za grupaciju VW. Prestao sam davno da pratim te stvari, ali su od Holanđana tražili projekat,konstrukciju i proizvodnju karoserije sa ojačanim čelicima. Inače je željezara ARCELOR MITAL prva počela da radi proizvodnju ovih karoserija za auto-industriju, konkretno za Japance.

Ne morate se brinuti za nemačke e-aute. Dobiće sve od Amerikanaca. E-auti u Evropi moraju da budu završeni do 2025. inače će biti belaja.
Brejvik je najviše pogurao elektrifikaciju. Njemu hvala.

Ivan ZG

pre 4 godine

Kao prvo Tesla pravi dobre automobile i to su dokazali primjercima koji imaju već preko 500.000 km bez većih kvarova. Ubrzanja su im vrhunska kao i elektromotori. Imaju veliku mrežu vlastitih brzih punjača koji su još uvijek najbrži koji postoje na tržištu što samo govori koliko je tehnološki bio napredan Tesla kada ih je prije 4-5 godina počeo postavljati.
Porshe proizvodi LUKSUZNE automobile koji imaju jedan sportski štih. Oni ne spadaju u istu kategoriju sa Tesla automobilima pogotovo zato jer su tesle minimalistički uređene iznutra što izgleda dosta jeftino. Kupci Porshe automobila spremni su auto platiti više od drugih, ali zato traže osim značke i vrhunski komfor i vozne osobine što će i dobiti (vidi se sa slika da izgleda luksuzno i prestižno).

Majkl Džondar

pre 4 godine

Porše definitivno bolji auto, kvalitetniji. Ipak dugi prave automobile. Prvenstveno mislim na izradu. U baterije se ne razumem ali ne verujem da tu ima neke razlike. Tesla skup a Porše preskup.

zeljko

pre 4 godine

Da.. Porsche je skuplji ALI! AKO STE malo pratili tesle avtomobile ste videli da je njihov kvalitet na rangu ford escort godiste 90....model 3 ima problem sa kvalitet karoserije.. Barva lak odpada... Onda tesla S ima problema 10+ stvari... Ako vec hocete opraviti ne mozes doci na red pola godine i vise... Cena opravka je isto glava boli... ZATO BIH KUPIO PORSCHE jer je skuplji ali je kvalitet i prestiž... Kod tesle valja samo onaj njihov software za baterije ostalo je hvala lepa... Pozz

Sto mu gromova

pre 4 godine

Takmičenje na nivou one reklame za baterije koje stavljaju u roze zečeve, pa sa kojom baterijom zec predje duži put ona je pobednik.

Ja

pre 4 godine

@Возио оба. Тесла је генерација 3.0 за све остало што се производи и може да се квалификује с 2.0. А ови што причају да аутопилот није то што се Маск каже, нек пробају јер то је стварно то. И под три најновији модели Тесле имају висок ниво квалитета и у ентеријеру.

Vozio si oba a Porše predstavio svoj model pre 2 dana. Sigurno dolaziš iz budućnosti.

EU Citizen

pre 4 godine

Sledećih barem deset godina, dok tehnologija ne sazri, nikakav električni automobil, dakle ni Porše ni Tesla :) Ali od ova dva svakako ne bihizabrao nijedan, Tesla lepo izgleda spolja, ali vozio sam se u jednom sa poznanikom koji je normalan lik ali radi u kretenskoj nemačkoj firmi koja hoće da se uvlači ekofašistima, i iznutra je katastrofa, kvalitet izrade nula, što bis e reklo, plasrik-fantastik, :)) koliko je tih napolju, toliko je bučan iznutra, bukvalno imate utisak da sedite u nekom od ovih novih kineskih marki, u kojima se nisam vozio, ali tako ih zamišljam :)) Jedino što je impresivno je ubrzanje. A Porše je teška nemačka seljana koja sve ove decenije u suštini ima jedan legendaran model, seriju 911, a poslednje dve decenije izbacuje blam za blamom, ja kad vidim Panameru, moram u toalet :)) Sigurno je kvalitetnije i dizajnerski bolje odrađen od Tesle, to se vidi i na ovih par slika, ali su lupili cenu 50% veću od onoga što zaista nude. Da su bar autonomiju doterali na nivo Tesle, koja je i sama tanka i nedovoljna za ozbiljnu vožnju, pa da kaže čovek, hajde, stari brend, imaju bogatu klijentelu, iako bez mnogo ukusa, ali ovako, čak i mnogi fanovi sigurno neće to kupiti, jer je sramota, šta je 400 kilometara, naročito u Evropi kad upeče minus i to spadne na 250, pa, iako si dao između 150 i 200 hiljada za auto, džedži na pumpi ko zna koliko dok se ne napuni kao poslednji jadnik, što, da se razumemo, mentalno, današnji kupci električnih vozila, ekofašisti, hipsteri i virtue signalleri i jesu :))

Anonymous

pre 4 godine

Elon obožava da tvituje i komentariše baš sve. Znate kad će mu odgovoriti neki direktor iz Poršea, ma bilo ko iz te firme? Nikad. E takve stvari najviše govore o njemu samom i o auto kompaniji koju vodi deceniju sa milijardama gubitka. Ozbiljni proizvođači automobila prvo su posmatrali Teslu i čitav biznis model, u početku bili i zadivljeni, potom su shvatili o kakvom se šarlatanu radi. Ne kažem da meće opstati na tržištu ali će konkurencija učiniti svoje.

Zoran Pavlovic

pre 4 godine

Тесла наравно. Ем је Тесла тричавих 100.000 еура јефтинија од Поршеа, ем има скоро дупло већу аутономију вожње. А ови што се позивају на Порше традицију, па шта мислите, да у Теслином инжењерском тиму раде незналице ? Наравно да је Муск платио најбоље машинске инжењере и дизајнере из света ауто индустрије.

Mvp

pre 4 godine

(elektrocar, 6. septembar 2019 12:25)
Dobro objasnjenje ;)

Uglavnom na svetu ima skoro 1 milijarda vozila na putu a Taycan ili model S moze da priusti procentualno jako mali broj ljudi.
Model 3 i model Y( u buducnosti) su korak napred za auto industriju. Bez zagadjenja, pristupacni za vecu populaciju, jednostavnost mehanike, vrhunska bezbednost i potencijalno eliminacija ljudske greske u voznji itd... Nakon Tesle imamo Hyundai i Kia jako dobre alternative. Nisan Leaf je podbacio. Ostali proizvodjaci su ocajni(jaguar, mercedes, vw) u svojim pokusajima. Videcemo za id3 za Evropu moze biti hit ali ko ce u americi kupiti taj segment i oblik vozila?Izgleda kao golf+. Prevazidjeno?...

Ovaj Taycan je vise igracka za bogate. Nema nikakvih inovacija! Menjac na elektro motoru!? Potpuno idiotski i korak unazad...! Domet i baterije korak unazad. Ovaj taycan ima 2.600kg!!! Unutrasnjost sa 4 ekrana. Znaci nisu sposobni da sve to lepo integrisu u barem 2 ekrana...Zamislite vozite sportsku masinu i podesavate parametre, ventilaciju ili sta vec na touch screen-u!? Kakav idiotizam...Inace su pominjali cenu od ispod $100.000k a na kraju duplo vise. Jednostavno Nemci gube kompas jer su nervozni i zateceni sa EV revolucijom!

Mirko

pre 4 godine

Imam ideju kako da sa jednim punjenjem baterije moze auto da predje 2000km i nudio sam Tesli oni traze patent a ja nemam novca za patent !!!

toni

pre 4 godine

Hoce se nekada neki test sa teslama voziti na stazi? Ne samo drag race i to je to. Dajte ako se vec takmici i izaziva konkurenciju ajde na stazu i da vidimo kakvo ima vreme po krugu. Isti vozac odveze krugove sa oba auta i sve ce se reci.

spinmasters

pre 4 godine

@(Tesla, 7. septembar 2019 13:34)
Zasto imate potrebu da lazete? Ako barem nemate tacne podatke nemojte da sirite lazi! Model s raven stock 10.54s 1/4! Taycan tubo s 10.8s zvanicno!(videcemo prave rezultate!?)

@(toni, 7. septembar 2019 09:04)
Postoje testovi na stazi. Uglavnom za Model 3 kao glavni konkurent bmw m3(i naravno da je Tesla brzi i na stazi kao sto je Musk i obecao). Model s nije predvidjen za trkacke staze vec je to udobna velika luksuzna limuzina za biznismene i bogate porodicne ljude...I pored toga ubrzanja su monstruozna i najbolja na svetu u klasi a i van nje! Bice zanimljivo videti ga na Nurburgring ali ne treba ocekivati da bude brzi od Taycan-a vec da vidimo koliko je blizu. Model S je inace izasao pre 7god!!!

Igor

pre 4 godine

Zvucna izolacija u Tesli je blago receno uzas, rezultat generalno krajnje lose izrade, vozio sam se para puta modelom S. Porse ce sasvim sigurno napraviti bolji auto, sad, problem je jedino u bateriji, tu je Tesla dominira.

Arthammer

pre 4 godine

Radim u Danskoj gde stvarno ima dosta automobila marke Tesla. Iz razgovora sa pojedinim ljudima sam shvatio da nisu baš oduševljeni kvalitetom izrade. Kažu da je zvučna izolacija loša, sobzirom na to da je u pitanju električni automobil, trebalo bi samo da klizi ali se u kabini previše čuje lupanje točkova. Nisam ga vozio već prenosim ono što sam čuo od ljudi koji to govore iskustveno. Kada je Porše u pitanju mislim da su takve stvari gotovo nezamislive, ali je i cena identična...

EU Citizen

pre 4 godine

@Kiza
Vs. je skrsćenica za "versus", na latinskom "protiv", često se koristi u engleskom, a poslednjih godina (ponovo, jer se koristilo pre rata i kod nas u obrazovanim krugovima, kao i gomila drugih latinskih, francuskih, nemačkih i drugih stranih izraza koje je komunistička diktatura zabranjivala i obeshrabrivala) ulazi i u srpski.