Nedelja, 01.09.2019.

11:45

Kako izgleda voziti 420 km/h? VIDEO

Izvor: B92

Kako izgleda voziti 420 km/h? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

gedzo

pre 4 godine

Ludilo... Najbrze sto sam vozio je 190... i to dok je zena spavala, srecom pa je put bio ravan i nov pa nije ni primetila :)
(DaLanik, 1. septembar 2019 22:33)

Je l' ti zena saobracajac?

onako

pre 4 godine

Ja očekivao da će ići bar 600km/h jer ima 8000 kubika i te fore.
Moj Grand Scenic ima 1296 kubika i može 195km/h. Idi begaj. Nego koliki je njemu gepek. Daj tu da ga vidim.
(rebro, 02. septembar 2019 00:38)

Zar baš ništa pametnije nisi mogao da napišeš? Kakve su ovo gluposti, koga briga za tvoj Renault?
Zašto ljudi imaju potrebu da postuju nešto što veze nema sa temom?

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

tenkova tipa Tigar, koje su Nijemci pravili u II Svjetskom ratu: nabudženi, moćni, ali preskupi i beznadežno nepouzdani.
(Boske, 02. septembar 2019 11:35)

tigar vs t34, 1:4 kill ratio total.
pre bih bio u tigru nego u t34 kod kurska.
samo ono preskupi ti je tačno.

артиљерац

pre 4 godine

@ 2 septembar 2019 Види пиле моје,Чича је био артиљерац у тенковској бригади.
Тигар и Т-34 нису иста класа тенкова.Тигар,55 тона,топ 88 мм.Т-34 27 тона,топ
76 мм.Т-34 је био бржи,окретнији,доста поузданији.и лак за одржавање.Т-34 су
поправљали на фронту.Тигар се вукао у дубоку позадину на оправку.И на крају,
Т-34 је ушао у Берлин,Тигар никад у Москву.Јел де?Победниково лице је као ружа
каже стара персијска пословица.

Son Gohan

pre 4 godine

Зар нису у "Top Gear"-у показали да је Bugatti-јев тест возач, са Veyron Super Sport, достигао просечну брзину од 428 km/h?
А максимална брзина је била 431 km/h?

Boske

pre 4 godine

Ova nabudžena Folcika je stvarno brza, baš onoliko koliko je i ružna. Tako je to kad jedan od najljepših automobilskih brendova svih vremena, (na žalost ugašeni) italijanski Bugatti, kupi i oživi germanski VW, koji ima novca, baš onoliko koliko nema šmeka i osjećaja za dizajn i ljepotu. Koliko god je taj osjećaj brzine u kabini (vjerovatno) opijajući, mislim da ne može potrijeti neizbježnu traumu prilaska toj basloslavno skupoj grdobi.

Ne znam zašto, ali sjetih se tenkova tipa Tigar, koje su Nijemci pravili u II Svjetskom ratu: nabudženi, moćni, ali preskupi i beznadežno nepouzdani.

the land of the dead!

pre 4 godine

koja je svrha ovog auta? 200 kmh koji moze da ide prosecan porodicni automobilcic i ovih 400 kmh ne predstavlja nikakav napredak u pogledu brzine, primer, Razdaljinu od 200 km , prosecan automobil predje za sat vremena, ovaj za pola sata, dakle razlika je svega pola sata na razdaljinu od cak 200 km, s tim sto prosecan automobil trosi oko 15-16 litara na 100 km pri 200 kmh a ovaj oko neverovatnih 125 litara, da, dobro ste procitali, ovaj auto trosi oko 125 litara na 100 km pri maks brzini, ovaj auto prakticno ne bi mogao ni da predje tih 200 km pri maksimalnoj brzini jer mu sigurno rezervoar nije 250 litara ,dakle, ovo je jedna krbuljetina koja sluzi samo za ku...nje!! da ne govorim da ovaj auto ne bi mogli nigde ni da vozite tom brzinom, da bi bezbednost vasa bila prilicno ugrozena koliko god da ste dobar vozac, da mnogo losih stvari moze da krene po zlu pri toj brzini, da njegova upravljivost ne prati njegovu snagu, itd.... ne hejtujem nego govorim da ovaj auto ne predstavlja nikakv napredak u pogledu tehnologije!

Lukas Vaskez

pre 4 godine

Bugatti Veyron je pri punom gasu od 407 kmh trosio za 12 min 100 l goriva sto znaci da bi za sat vremena punog gasa trosio neverovatnih 500 l benzina - koliko bi tek ovaj sagoreo ??

Papageno

pre 4 godine

Kako je voziti 420 km/h? Isto kao 140 km/h, samo što brzinomer pokazuje 3x više...

Ali, šalu na stranu, to jeste otprilike to. Jednom sam bio putnik u Mercedesu (ne sećam se tačno modela) jedne privatne firme, zajedno s vlasnikom i šoferom na autoputu Beograd-Zagreb. Dok nismo malo odmakli od Zagreba, vozili smo oko 130-140.

Posle ga je jedno pola sata gazio na oko 220 km/h, da bi se pred granicu vratio na 130-140. Ne znam da li je Mercedes toliko kvalitetno urađen da potpuno filtrira svu buku i vibracije, ali ja unutra nisam imao neki bitno drugačiji osećaj.

U reudu, 220 km/h je daleko od 420 km/h, ali ipak mislim da kad ne bih gledao brojač, cela razlika bi se svela na to da drveće pored puta promiče znatno brže, ali sve ostalo je isto.

Naravno, to ne nipošto NE znači da bi SVAKO mogao da vozi 420 km/h (samo kad bi imao u čemu), samo hoću da kažem da je OSEĆAJ (skoro) isti...

rebro

pre 4 godine

Ja očekivao da će ići bar 600km/h jer ima 8000 kubika i te fore.
Moj Grand Scenic ima 1296 kubika i može 195km/h. Idi begaj. Nego koliki je njemu gepek. Daj tu da ga vidim.

Aleksandar

pre 4 godine

Ja ne verujem. Cudo tehnologije, tehnike, preciznosti i ljubavi prema brzini, a vi pisete o Golfu 2, zastiti zivotne sredine i autoputevima. Ne mozete jednom da se divite dostignucu covecanstva bez da ubacite Golf 2, Srbende i ostalo...

Bruder

pre 4 godine

Koja je poenta kupiti bugati koji przi 423 km/h, pa kod nas je lutrija ici brze od 100 na autoputu. Zamisli da ti ljuti traktor sa njive izleti... Jedno 3 km zaustavnog puta posle sudara, ili ne daj boze, policajac da te snimi sa radarom iz zbunja... Gde ces se zaustaviti? Nema smisla. U Monacu izadju na auto put i par kilometara voze 200-300 i posle mile po gradu kao i ostali 20-30 na sat. Jebes 1500 konja za 3 minuta, u 7 dana koliko ga upale I provozaju

артиљерац

pre 4 godine

СВИ путнички авионни на свету узлећу са 240 до 280 км/ч.А то су слотије тешке
60 тона па на више.

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

Gume se menjaju nakon vožnje ovom brzinom, koja ih jednostavno "pojede".
(Đokica, 01. septembar 2019 12:57)

ah, srbi i gume, večna priča.

marks

pre 4 godine

@kako ovo cudo ide
Kupio si GTR da bi jednom na kratko vozio 194 km/h.? Bravo majstore, divim se tvojoj vestini i hrabrosti do imbecilnosti. A sta kazes, drugar u R8 leteo 200. Wou kakvi heroji brzine. Ja imam 12 godina star Fiat Bravo od 150 konja i ovog meseca sa najmanje 10 puta vozio preko 200, a nisam narocito zurio.

Dejan

pre 4 godine

Kako je to voziti 420 !?
Pa kretenski ...
Kao i sve preko 150 jer malo gde u Evropi ali i svetu postoje putevi gde je to dozvoljeno ... I čemu onda sav taj cirkus ?
Da bi deca u Srbiji koja sednu u 15 godina star, skoro kupljeni polovnjak pomislila da su u bolidu, samo zato što je "Nemac"
Kada mi pronađete i pokažete svrhu tih 420 tamo gde ni vozila hitne pomoći
koja onda voze tu decu ili njihove žrtve u najbliži urgentni ne mogu više od 120 odvešću Vas na ručak

kolko može da razvije

pre 4 godine

vozim 211kmh u nemackoj u levoj traci a aston martin mi se lepi i blica. u par sekundi se pojavio
(genijalac, 1. septembar 2019 12:20)

genijalac s tom brzinom sledeći put, zapravo svaki put, drži se srednje trake jer bi ti mogao oslabiti vid od blicanja.

Samko

pre 4 godine

Izuzetan. Medjutim meni je mnogo vece cudo Golf 2 iz Boba motoring tjuning kuce u Nemackoj. Motor ima 1233 ks i jede ovog Bugatija za dorucak ali i Lambordzinija, BMW-a M5 i jos neke super i hiper automobile. Kucajte Golf 2 vs Bugatti.

Basti

pre 4 godine

Prepadoh se na 04:22 kada prikazaše automobil s nadvožnjaka, a na 04:46 su počeli dlanovi da se znoje kada čovek reče "windows coming open", kada je brzinomer već pokazivao 420 km/h.
Ovo ubrzanje je trebalo da se izmeri pomoću posebnog GPS brzinomera koji se jednostavno ugradi u kabinu, ovako mi ovaj pokus izgleda kao čist marketing. Ipak, svaka čast ovom gospodinu na vožnji, trebalo je hrabrosti za ovo.

Bogoje Panajotovic

pre 4 godine

potrebno je ljude edukovati da na drugaciji nacin uzivaju u automobilima
(znam da necete objaviti, 01. septembar 2019 14:41)

Pisi veliko slovo na pocetku, a tacku na kraju recenice. Koliko god da si vest vozac (verujem da jesi), na Nirnburgringu ce ti dati neki dokument da potpises, a ti - izbrljavis. Vodi racuna o tome, nisam zadovoljan.
Pozdrav.

znam da necete objaviti

pre 4 godine

umberto eco je u svojoj knjizi "Istorija lepote" opisao fenomen brzine koji je bio aktuelan u drugoj polovini XX veka.
ovo je raj za oci za sredovecne tipove koji se uzbudjuju dok jure u 2D RL u limenoj skalameriji.
inace, ciljna grupa koja cita ovo nije psihicki stabilna, opasni su i za okolinu i za sebe. potrebno je ljude edukovati da na drugaciji nacin uzivaju u automobilima

Kako ovo cudo ide

pre 4 godine

Kako ovo cudo ide. Najbrze sto sam isao u kolima na zemlji je 120 MPH (193kmh) sa mojim Nissan GTR na lokalnoj stazi ovde u USA. I to je bilo samo na par sekundi koliko je pravac dozvoljavao. Par krugova sam isao kao putnik u Audo R8 V10+ od mog drugara istog dana. On je vestiji vozac od mene pa smo presli 200kmh. Inace najbrze sam isao kada sam se bavio padobranstvom (ako izuzmeemo letove avionom). Izmerena brzina koju sam dostigao bila je 240 kmh (terminalna brzina sa glavom na dole).
Bugatti sam video par puta na cars & coffee. Vrhunac auto inzenjeringa. Na svaki detalj je obracenaa paznja. 420 kmh je velika brzina na zemlji. Tu bilo koja greska kosta glave. Napravilu su auto svaka cast.

r53

pre 4 godine

@genijalac u nemackoj, a i inace, se ne vozi levom trakom vec pretice. kad smo kod toga, vozio sam nedavno tamo srednjom trakom 180 da bi me u levoj pretekao ferrari, onda sam skrenuo levo, ubrzao do 220-230 i prosao pored njega. zabavan osecaj i zvucni efekti :)

asi

pre 4 godine

Au sunce ti poljubim... dok sam gledao, i posmatrao kako se pomera kazaljka na brzinometru, lupalo mi je srce kao kada ide uzbudljiv deo filma. Verujem mu da je nestvaran osecaj, ja sam se usro kada su me vozili u nemackoj oko 200 na sat, a ovo je vise nego duplo brze, nestvarno zaista

Vozač

pre 4 godine

Ovo je reklama a ne test vožnja. Niko ozbiljan ne testira maksimalnu brzinu brzinomerom već sa dva tri gps merača koji su u kolima.I to ne jednom, nego iz 3 pokušaja, pa se uzima prosek, ili čak najniža brzina.

Kako ovo cudo ide

pre 4 godine

Kako ovo cudo ide. Najbrze sto sam isao u kolima na zemlji je 120 MPH (193kmh) sa mojim Nissan GTR na lokalnoj stazi ovde u USA. I to je bilo samo na par sekundi koliko je pravac dozvoljavao. Par krugova sam isao kao putnik u Audo R8 V10+ od mog drugara istog dana. On je vestiji vozac od mene pa smo presli 200kmh. Inace najbrze sam isao kada sam se bavio padobranstvom (ako izuzmeemo letove avionom). Izmerena brzina koju sam dostigao bila je 240 kmh (terminalna brzina sa glavom na dole).
Bugatti sam video par puta na cars & coffee. Vrhunac auto inzenjeringa. Na svaki detalj je obracenaa paznja. 420 kmh je velika brzina na zemlji. Tu bilo koja greska kosta glave. Napravilu su auto svaka cast.

asi

pre 4 godine

Au sunce ti poljubim... dok sam gledao, i posmatrao kako se pomera kazaljka na brzinometru, lupalo mi je srce kao kada ide uzbudljiv deo filma. Verujem mu da je nestvaran osecaj, ja sam se usro kada su me vozili u nemackoj oko 200 na sat, a ovo je vise nego duplo brze, nestvarno zaista

kolko može da razvije

pre 4 godine

vozim 211kmh u nemackoj u levoj traci a aston martin mi se lepi i blica. u par sekundi se pojavio
(genijalac, 1. septembar 2019 12:20)

genijalac s tom brzinom sledeći put, zapravo svaki put, drži se srednje trake jer bi ti mogao oslabiti vid od blicanja.

Dejan

pre 4 godine

Kako je to voziti 420 !?
Pa kretenski ...
Kao i sve preko 150 jer malo gde u Evropi ali i svetu postoje putevi gde je to dozvoljeno ... I čemu onda sav taj cirkus ?
Da bi deca u Srbiji koja sednu u 15 godina star, skoro kupljeni polovnjak pomislila da su u bolidu, samo zato što je "Nemac"
Kada mi pronađete i pokažete svrhu tih 420 tamo gde ni vozila hitne pomoći
koja onda voze tu decu ili njihove žrtve u najbliži urgentni ne mogu više od 120 odvešću Vas na ručak

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

Gume se menjaju nakon vožnje ovom brzinom, koja ih jednostavno "pojede".
(Đokica, 01. septembar 2019 12:57)

ah, srbi i gume, večna priča.

артиљерац

pre 4 godine

СВИ путнички авионни на свету узлећу са 240 до 280 км/ч.А то су слотије тешке
60 тона па на више.

r53

pre 4 godine

@genijalac u nemackoj, a i inace, se ne vozi levom trakom vec pretice. kad smo kod toga, vozio sam nedavno tamo srednjom trakom 180 da bi me u levoj pretekao ferrari, onda sam skrenuo levo, ubrzao do 220-230 i prosao pored njega. zabavan osecaj i zvucni efekti :)

Vozač

pre 4 godine

Ovo je reklama a ne test vožnja. Niko ozbiljan ne testira maksimalnu brzinu brzinomerom već sa dva tri gps merača koji su u kolima.I to ne jednom, nego iz 3 pokušaja, pa se uzima prosek, ili čak najniža brzina.

Basti

pre 4 godine

Prepadoh se na 04:22 kada prikazaše automobil s nadvožnjaka, a na 04:46 su počeli dlanovi da se znoje kada čovek reče "windows coming open", kada je brzinomer već pokazivao 420 km/h.
Ovo ubrzanje je trebalo da se izmeri pomoću posebnog GPS brzinomera koji se jednostavno ugradi u kabinu, ovako mi ovaj pokus izgleda kao čist marketing. Ipak, svaka čast ovom gospodinu na vožnji, trebalo je hrabrosti za ovo.

Bogoje Panajotovic

pre 4 godine

potrebno je ljude edukovati da na drugaciji nacin uzivaju u automobilima
(znam da necete objaviti, 01. septembar 2019 14:41)

Pisi veliko slovo na pocetku, a tacku na kraju recenice. Koliko god da si vest vozac (verujem da jesi), na Nirnburgringu ce ti dati neki dokument da potpises, a ti - izbrljavis. Vodi racuna o tome, nisam zadovoljan.
Pozdrav.

znam da necete objaviti

pre 4 godine

umberto eco je u svojoj knjizi "Istorija lepote" opisao fenomen brzine koji je bio aktuelan u drugoj polovini XX veka.
ovo je raj za oci za sredovecne tipove koji se uzbudjuju dok jure u 2D RL u limenoj skalameriji.
inace, ciljna grupa koja cita ovo nije psihicki stabilna, opasni su i za okolinu i za sebe. potrebno je ljude edukovati da na drugaciji nacin uzivaju u automobilima

Aleksandar

pre 4 godine

Ja ne verujem. Cudo tehnologije, tehnike, preciznosti i ljubavi prema brzini, a vi pisete o Golfu 2, zastiti zivotne sredine i autoputevima. Ne mozete jednom da se divite dostignucu covecanstva bez da ubacite Golf 2, Srbende i ostalo...

marks

pre 4 godine

@kako ovo cudo ide
Kupio si GTR da bi jednom na kratko vozio 194 km/h.? Bravo majstore, divim se tvojoj vestini i hrabrosti do imbecilnosti. A sta kazes, drugar u R8 leteo 200. Wou kakvi heroji brzine. Ja imam 12 godina star Fiat Bravo od 150 konja i ovog meseca sa najmanje 10 puta vozio preko 200, a nisam narocito zurio.

Samko

pre 4 godine

Izuzetan. Medjutim meni je mnogo vece cudo Golf 2 iz Boba motoring tjuning kuce u Nemackoj. Motor ima 1233 ks i jede ovog Bugatija za dorucak ali i Lambordzinija, BMW-a M5 i jos neke super i hiper automobile. Kucajte Golf 2 vs Bugatti.

Papageno

pre 4 godine

Kako je voziti 420 km/h? Isto kao 140 km/h, samo što brzinomer pokazuje 3x više...

Ali, šalu na stranu, to jeste otprilike to. Jednom sam bio putnik u Mercedesu (ne sećam se tačno modela) jedne privatne firme, zajedno s vlasnikom i šoferom na autoputu Beograd-Zagreb. Dok nismo malo odmakli od Zagreba, vozili smo oko 130-140.

Posle ga je jedno pola sata gazio na oko 220 km/h, da bi se pred granicu vratio na 130-140. Ne znam da li je Mercedes toliko kvalitetno urađen da potpuno filtrira svu buku i vibracije, ali ja unutra nisam imao neki bitno drugačiji osećaj.

U reudu, 220 km/h je daleko od 420 km/h, ali ipak mislim da kad ne bih gledao brojač, cela razlika bi se svela na to da drveće pored puta promiče znatno brže, ali sve ostalo je isto.

Naravno, to ne nipošto NE znači da bi SVAKO mogao da vozi 420 km/h (samo kad bi imao u čemu), samo hoću da kažem da je OSEĆAJ (skoro) isti...

onako

pre 4 godine

Ja očekivao da će ići bar 600km/h jer ima 8000 kubika i te fore.
Moj Grand Scenic ima 1296 kubika i može 195km/h. Idi begaj. Nego koliki je njemu gepek. Daj tu da ga vidim.
(rebro, 02. septembar 2019 00:38)

Zar baš ništa pametnije nisi mogao da napišeš? Kakve su ovo gluposti, koga briga za tvoj Renault?
Zašto ljudi imaju potrebu da postuju nešto što veze nema sa temom?

Bruder

pre 4 godine

Koja je poenta kupiti bugati koji przi 423 km/h, pa kod nas je lutrija ici brze od 100 na autoputu. Zamisli da ti ljuti traktor sa njive izleti... Jedno 3 km zaustavnog puta posle sudara, ili ne daj boze, policajac da te snimi sa radarom iz zbunja... Gde ces se zaustaviti? Nema smisla. U Monacu izadju na auto put i par kilometara voze 200-300 i posle mile po gradu kao i ostali 20-30 na sat. Jebes 1500 konja za 3 minuta, u 7 dana koliko ga upale I provozaju

Lukas Vaskez

pre 4 godine

Bugatti Veyron je pri punom gasu od 407 kmh trosio za 12 min 100 l goriva sto znaci da bi za sat vremena punog gasa trosio neverovatnih 500 l benzina - koliko bi tek ovaj sagoreo ??

артиљерац

pre 4 godine

@ 2 septembar 2019 Види пиле моје,Чича је био артиљерац у тенковској бригади.
Тигар и Т-34 нису иста класа тенкова.Тигар,55 тона,топ 88 мм.Т-34 27 тона,топ
76 мм.Т-34 је био бржи,окретнији,доста поузданији.и лак за одржавање.Т-34 су
поправљали на фронту.Тигар се вукао у дубоку позадину на оправку.И на крају,
Т-34 је ушао у Берлин,Тигар никад у Москву.Јел де?Победниково лице је као ружа
каже стара персијска пословица.

the land of the dead!

pre 4 godine

koja je svrha ovog auta? 200 kmh koji moze da ide prosecan porodicni automobilcic i ovih 400 kmh ne predstavlja nikakav napredak u pogledu brzine, primer, Razdaljinu od 200 km , prosecan automobil predje za sat vremena, ovaj za pola sata, dakle razlika je svega pola sata na razdaljinu od cak 200 km, s tim sto prosecan automobil trosi oko 15-16 litara na 100 km pri 200 kmh a ovaj oko neverovatnih 125 litara, da, dobro ste procitali, ovaj auto trosi oko 125 litara na 100 km pri maks brzini, ovaj auto prakticno ne bi mogao ni da predje tih 200 km pri maksimalnoj brzini jer mu sigurno rezervoar nije 250 litara ,dakle, ovo je jedna krbuljetina koja sluzi samo za ku...nje!! da ne govorim da ovaj auto ne bi mogli nigde ni da vozite tom brzinom, da bi bezbednost vasa bila prilicno ugrozena koliko god da ste dobar vozac, da mnogo losih stvari moze da krene po zlu pri toj brzini, da njegova upravljivost ne prati njegovu snagu, itd.... ne hejtujem nego govorim da ovaj auto ne predstavlja nikakv napredak u pogledu tehnologije!

rebro

pre 4 godine

Ja očekivao da će ići bar 600km/h jer ima 8000 kubika i te fore.
Moj Grand Scenic ima 1296 kubika i može 195km/h. Idi begaj. Nego koliki je njemu gepek. Daj tu da ga vidim.

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

tenkova tipa Tigar, koje su Nijemci pravili u II Svjetskom ratu: nabudženi, moćni, ali preskupi i beznadežno nepouzdani.
(Boske, 02. septembar 2019 11:35)

tigar vs t34, 1:4 kill ratio total.
pre bih bio u tigru nego u t34 kod kurska.
samo ono preskupi ti je tačno.

gedzo

pre 4 godine

Ludilo... Najbrze sto sam vozio je 190... i to dok je zena spavala, srecom pa je put bio ravan i nov pa nije ni primetila :)
(DaLanik, 1. septembar 2019 22:33)

Je l' ti zena saobracajac?

Son Gohan

pre 4 godine

Зар нису у "Top Gear"-у показали да је Bugatti-јев тест возач, са Veyron Super Sport, достигао просечну брзину од 428 km/h?
А максимална брзина је била 431 km/h?

Boske

pre 4 godine

Ova nabudžena Folcika je stvarno brza, baš onoliko koliko je i ružna. Tako je to kad jedan od najljepših automobilskih brendova svih vremena, (na žalost ugašeni) italijanski Bugatti, kupi i oživi germanski VW, koji ima novca, baš onoliko koliko nema šmeka i osjećaja za dizajn i ljepotu. Koliko god je taj osjećaj brzine u kabini (vjerovatno) opijajući, mislim da ne može potrijeti neizbježnu traumu prilaska toj basloslavno skupoj grdobi.

Ne znam zašto, ali sjetih se tenkova tipa Tigar, koje su Nijemci pravili u II Svjetskom ratu: nabudženi, moćni, ali preskupi i beznadežno nepouzdani.

marks

pre 4 godine

@kako ovo cudo ide
Kupio si GTR da bi jednom na kratko vozio 194 km/h.? Bravo majstore, divim se tvojoj vestini i hrabrosti do imbecilnosti. A sta kazes, drugar u R8 leteo 200. Wou kakvi heroji brzine. Ja imam 12 godina star Fiat Bravo od 150 konja i ovog meseca sa najmanje 10 puta vozio preko 200, a nisam narocito zurio.

Samko

pre 4 godine

Izuzetan. Medjutim meni je mnogo vece cudo Golf 2 iz Boba motoring tjuning kuce u Nemackoj. Motor ima 1233 ks i jede ovog Bugatija za dorucak ali i Lambordzinija, BMW-a M5 i jos neke super i hiper automobile. Kucajte Golf 2 vs Bugatti.

znam da necete objaviti

pre 4 godine

umberto eco je u svojoj knjizi "Istorija lepote" opisao fenomen brzine koji je bio aktuelan u drugoj polovini XX veka.
ovo je raj za oci za sredovecne tipove koji se uzbudjuju dok jure u 2D RL u limenoj skalameriji.
inace, ciljna grupa koja cita ovo nije psihicki stabilna, opasni su i za okolinu i za sebe. potrebno je ljude edukovati da na drugaciji nacin uzivaju u automobilima

Vozač

pre 4 godine

Ovo je reklama a ne test vožnja. Niko ozbiljan ne testira maksimalnu brzinu brzinomerom već sa dva tri gps merača koji su u kolima.I to ne jednom, nego iz 3 pokušaja, pa se uzima prosek, ili čak najniža brzina.

Dejan

pre 4 godine

Kako je to voziti 420 !?
Pa kretenski ...
Kao i sve preko 150 jer malo gde u Evropi ali i svetu postoje putevi gde je to dozvoljeno ... I čemu onda sav taj cirkus ?
Da bi deca u Srbiji koja sednu u 15 godina star, skoro kupljeni polovnjak pomislila da su u bolidu, samo zato što je "Nemac"
Kada mi pronađete i pokažete svrhu tih 420 tamo gde ni vozila hitne pomoći
koja onda voze tu decu ili njihove žrtve u najbliži urgentni ne mogu više od 120 odvešću Vas na ručak

rebro

pre 4 godine

Ja očekivao da će ići bar 600km/h jer ima 8000 kubika i te fore.
Moj Grand Scenic ima 1296 kubika i može 195km/h. Idi begaj. Nego koliki je njemu gepek. Daj tu da ga vidim.

Bogoje Panajotovic

pre 4 godine

potrebno je ljude edukovati da na drugaciji nacin uzivaju u automobilima
(znam da necete objaviti, 01. septembar 2019 14:41)

Pisi veliko slovo na pocetku, a tacku na kraju recenice. Koliko god da si vest vozac (verujem da jesi), na Nirnburgringu ce ti dati neki dokument da potpises, a ti - izbrljavis. Vodi racuna o tome, nisam zadovoljan.
Pozdrav.

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

Gume se menjaju nakon vožnje ovom brzinom, koja ih jednostavno "pojede".
(Đokica, 01. septembar 2019 12:57)

ah, srbi i gume, večna priča.

the land of the dead!

pre 4 godine

koja je svrha ovog auta? 200 kmh koji moze da ide prosecan porodicni automobilcic i ovih 400 kmh ne predstavlja nikakav napredak u pogledu brzine, primer, Razdaljinu od 200 km , prosecan automobil predje za sat vremena, ovaj za pola sata, dakle razlika je svega pola sata na razdaljinu od cak 200 km, s tim sto prosecan automobil trosi oko 15-16 litara na 100 km pri 200 kmh a ovaj oko neverovatnih 125 litara, da, dobro ste procitali, ovaj auto trosi oko 125 litara na 100 km pri maks brzini, ovaj auto prakticno ne bi mogao ni da predje tih 200 km pri maksimalnoj brzini jer mu sigurno rezervoar nije 250 litara ,dakle, ovo je jedna krbuljetina koja sluzi samo za ku...nje!! da ne govorim da ovaj auto ne bi mogli nigde ni da vozite tom brzinom, da bi bezbednost vasa bila prilicno ugrozena koliko god da ste dobar vozac, da mnogo losih stvari moze da krene po zlu pri toj brzini, da njegova upravljivost ne prati njegovu snagu, itd.... ne hejtujem nego govorim da ovaj auto ne predstavlja nikakv napredak u pogledu tehnologije!

Kako ovo cudo ide

pre 4 godine

Kako ovo cudo ide. Najbrze sto sam isao u kolima na zemlji je 120 MPH (193kmh) sa mojim Nissan GTR na lokalnoj stazi ovde u USA. I to je bilo samo na par sekundi koliko je pravac dozvoljavao. Par krugova sam isao kao putnik u Audo R8 V10+ od mog drugara istog dana. On je vestiji vozac od mene pa smo presli 200kmh. Inace najbrze sam isao kada sam se bavio padobranstvom (ako izuzmeemo letove avionom). Izmerena brzina koju sam dostigao bila je 240 kmh (terminalna brzina sa glavom na dole).
Bugatti sam video par puta na cars & coffee. Vrhunac auto inzenjeringa. Na svaki detalj je obracenaa paznja. 420 kmh je velika brzina na zemlji. Tu bilo koja greska kosta glave. Napravilu su auto svaka cast.

kolko može da razvije

pre 4 godine

vozim 211kmh u nemackoj u levoj traci a aston martin mi se lepi i blica. u par sekundi se pojavio
(genijalac, 1. septembar 2019 12:20)

genijalac s tom brzinom sledeći put, zapravo svaki put, drži se srednje trake jer bi ti mogao oslabiti vid od blicanja.

r53

pre 4 godine

@genijalac u nemackoj, a i inace, se ne vozi levom trakom vec pretice. kad smo kod toga, vozio sam nedavno tamo srednjom trakom 180 da bi me u levoj pretekao ferrari, onda sam skrenuo levo, ubrzao do 220-230 i prosao pored njega. zabavan osecaj i zvucni efekti :)

Boske

pre 4 godine

Ova nabudžena Folcika je stvarno brza, baš onoliko koliko je i ružna. Tako je to kad jedan od najljepših automobilskih brendova svih vremena, (na žalost ugašeni) italijanski Bugatti, kupi i oživi germanski VW, koji ima novca, baš onoliko koliko nema šmeka i osjećaja za dizajn i ljepotu. Koliko god je taj osjećaj brzine u kabini (vjerovatno) opijajući, mislim da ne može potrijeti neizbježnu traumu prilaska toj basloslavno skupoj grdobi.

Ne znam zašto, ali sjetih se tenkova tipa Tigar, koje su Nijemci pravili u II Svjetskom ratu: nabudženi, moćni, ali preskupi i beznadežno nepouzdani.

asi

pre 4 godine

Au sunce ti poljubim... dok sam gledao, i posmatrao kako se pomera kazaljka na brzinometru, lupalo mi je srce kao kada ide uzbudljiv deo filma. Verujem mu da je nestvaran osecaj, ja sam se usro kada su me vozili u nemackoj oko 200 na sat, a ovo je vise nego duplo brze, nestvarno zaista

Basti

pre 4 godine

Prepadoh se na 04:22 kada prikazaše automobil s nadvožnjaka, a na 04:46 su počeli dlanovi da se znoje kada čovek reče "windows coming open", kada je brzinomer već pokazivao 420 km/h.
Ovo ubrzanje je trebalo da se izmeri pomoću posebnog GPS brzinomera koji se jednostavno ugradi u kabinu, ovako mi ovaj pokus izgleda kao čist marketing. Ipak, svaka čast ovom gospodinu na vožnji, trebalo je hrabrosti za ovo.

Papageno

pre 4 godine

Kako je voziti 420 km/h? Isto kao 140 km/h, samo što brzinomer pokazuje 3x više...

Ali, šalu na stranu, to jeste otprilike to. Jednom sam bio putnik u Mercedesu (ne sećam se tačno modela) jedne privatne firme, zajedno s vlasnikom i šoferom na autoputu Beograd-Zagreb. Dok nismo malo odmakli od Zagreba, vozili smo oko 130-140.

Posle ga je jedno pola sata gazio na oko 220 km/h, da bi se pred granicu vratio na 130-140. Ne znam da li je Mercedes toliko kvalitetno urađen da potpuno filtrira svu buku i vibracije, ali ja unutra nisam imao neki bitno drugačiji osećaj.

U reudu, 220 km/h je daleko od 420 km/h, ali ipak mislim da kad ne bih gledao brojač, cela razlika bi se svela na to da drveće pored puta promiče znatno brže, ali sve ostalo je isto.

Naravno, to ne nipošto NE znači da bi SVAKO mogao da vozi 420 km/h (samo kad bi imao u čemu), samo hoću da kažem da je OSEĆAJ (skoro) isti...

Bruder

pre 4 godine

Koja je poenta kupiti bugati koji przi 423 km/h, pa kod nas je lutrija ici brze od 100 na autoputu. Zamisli da ti ljuti traktor sa njive izleti... Jedno 3 km zaustavnog puta posle sudara, ili ne daj boze, policajac da te snimi sa radarom iz zbunja... Gde ces se zaustaviti? Nema smisla. U Monacu izadju na auto put i par kilometara voze 200-300 i posle mile po gradu kao i ostali 20-30 na sat. Jebes 1500 konja za 3 minuta, u 7 dana koliko ga upale I provozaju

артиљерац

pre 4 godine

СВИ путнички авионни на свету узлећу са 240 до 280 км/ч.А то су слотије тешке
60 тона па на више.

Aleksandar

pre 4 godine

Ja ne verujem. Cudo tehnologije, tehnike, preciznosti i ljubavi prema brzini, a vi pisete o Golfu 2, zastiti zivotne sredine i autoputevima. Ne mozete jednom da se divite dostignucu covecanstva bez da ubacite Golf 2, Srbende i ostalo...

jaretina; profil SR vozača 3/4, stealth driver, štedi sijalice, far pali kad vidi kontrolu, žmigavce kad slučajno zakači rukom, od dimne zavese ne vidiš kola

pre 4 godine

tenkova tipa Tigar, koje su Nijemci pravili u II Svjetskom ratu: nabudženi, moćni, ali preskupi i beznadežno nepouzdani.
(Boske, 02. septembar 2019 11:35)

tigar vs t34, 1:4 kill ratio total.
pre bih bio u tigru nego u t34 kod kurska.
samo ono preskupi ti je tačno.

артиљерац

pre 4 godine

@ 2 septembar 2019 Види пиле моје,Чича је био артиљерац у тенковској бригади.
Тигар и Т-34 нису иста класа тенкова.Тигар,55 тона,топ 88 мм.Т-34 27 тона,топ
76 мм.Т-34 је био бржи,окретнији,доста поузданији.и лак за одржавање.Т-34 су
поправљали на фронту.Тигар се вукао у дубоку позадину на оправку.И на крају,
Т-34 је ушао у Берлин,Тигар никад у Москву.Јел де?Победниково лице је као ружа
каже стара персијска пословица.

gedzo

pre 4 godine

Ludilo... Najbrze sto sam vozio je 190... i to dok je zena spavala, srecom pa je put bio ravan i nov pa nije ni primetila :)
(DaLanik, 1. septembar 2019 22:33)

Je l' ti zena saobracajac?

Lukas Vaskez

pre 4 godine

Bugatti Veyron je pri punom gasu od 407 kmh trosio za 12 min 100 l goriva sto znaci da bi za sat vremena punog gasa trosio neverovatnih 500 l benzina - koliko bi tek ovaj sagoreo ??

Son Gohan

pre 4 godine

Зар нису у "Top Gear"-у показали да је Bugatti-јев тест возач, са Veyron Super Sport, достигао просечну брзину од 428 km/h?
А максимална брзина је била 431 km/h?

onako

pre 4 godine

Ja očekivao da će ići bar 600km/h jer ima 8000 kubika i te fore.
Moj Grand Scenic ima 1296 kubika i može 195km/h. Idi begaj. Nego koliki je njemu gepek. Daj tu da ga vidim.
(rebro, 02. septembar 2019 00:38)

Zar baš ništa pametnije nisi mogao da napišeš? Kakve su ovo gluposti, koga briga za tvoj Renault?
Zašto ljudi imaju potrebu da postuju nešto što veze nema sa temom?