Četvrtak, 15.08.2019.

12:15

Koštaju nas 800 miliona svake godine: Da li će ukinuti registracione nalepnice?

Izvor: Izvor: Dnevnik.rs, LJ.Maleševiæ

Koštaju nas 800 miliona svake godine: Da li æe ukinuti registracione nalepnice? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Papageno

pre 4 godine

Pa šta ako nas koštaju 800 miliona godišnje?

Te nalepnice koštaju 800 miliona NAS, koji moramo da ih plaćamo, a ne one koji ih propisuju!

Milan

pre 4 godine

Još kada bi tablice i saobraćajna dozvola bili trajni tj dok vozilo ne ode pod presu.
Isto tako umesto lične karte, saobraćajne i zdravstvene knjižice dovoljna je jedna kartica na kojoj će sve biti.
Koje bi to olakšanje bilo a tak ušteda.

Pera Realno

pre 4 godine

Bolje da uvedu ekološku kontrolu gasova i plaćanje shodno količini CO2 i NOx, a da se ukine luksuz taksa. Ima sigurno 10-15% vozila koja predstavljaju zdravstveni rizik za ostale učesnike u saobraćaju. Oblaci crnog dima sagorelog motornog ulja, uzrokuju stotine slučajeva kancera pluća, ali bitna je nalepnica.

aks

pre 4 godine

Zasto Srbija ne napravi jedan dokument karticu koja ce objediniti sve kartice...licnu kartu, zdravstvenu k., vozacku, saobracajnu...ionako se ti podaci elektronski citaju...pa ako nesto zelimo pa promenimo recimo auto samo da u kartici ili sistemu azuriraju podatak kao na memorijskoj kartici. Eto ogromne ustede za sve...

ns ja

pre 4 godine

ZA (ls, 15. avgust 2019 22:09) možda za razvijenije zemlje nema poente, ali za našu primitivnu i bahatu sredinu još uvek veoma ima poente!

Šta tebi tu nije jasno? Čak nisi u stanju ni da se praviš pametan, veoma ti je plitak komentar, sa veoma važnim pozivanjem na tamo neke "razvijenije" zemlje u koje ako si i išao, to si radio da uvezeš "nov nov" krš iz njemačke i sada misliš o sebi da si svetski putnik sa poznavanjem ekonomskih i drugih prilika tamo..?? :)))

Nalepnice ne bi trebalo ukidati, ali imajući u vidu ko nam vodi državu i kako to radi, siguran sam da će ih ukinuti - jer to je od dve mogućnosti, mnogo gora!!!

CATAPA

pre 4 godine

Mislim da je nalepnica jedina smislena novina i pre je pitanje zašto je uopšte potrebna saobraćajna dozvola za auto? Ako se već polazi od toga da policija i agencije za registraciju sve podatke i istorijat vozila mogu da dobiju onlajn, čemu saobraćajna?

Onda još i biser, nalepnicu dobijem tamo gde sam obavio tehnički i registraciju, a saobraćajnu čekam dve nedelje za koje vreme vozim sa parčetom papira. Zašto? Kome je to bila potrebna i šta je sa njom radio dve nedelje? Pa i elektronsko očitavanje saobraćajne nije meni potrebno nego njima koji te sve podatke ionako imaju na svojim serverima. Ako ikada ikome i treba potvrda o vlasništvu vozila, zar nije dovoljno i onakvo parče papira, onda kada (ako ikada) zatreba vlasnicima?

jaretina; profil SR vozača 2/4, nizak IQ, ubeđuje kako je 7g star "160k km" bolji od novog, preferira dizlo bez filtera (guši motor), potencira "kosilice za travu", EV može, ali kad bat traje 20g i 1m km

pre 4 godine

u Austriji vise ne moraju da budu upaljena svetla preko dana
(Neverovatno, 15. avgust 2019 20:38)

srbe još uvek boli to što radi silajica? braćo srbi, to je sijalica, ne radi frižider!
crn dim iza vas vam ne smeta, ali to što je sijalica uključena, to vas uništava?

Veliki brat

pre 4 godine

@(neno, 15. avgust 2019 23:17)

Izvini, a kako to SVI vide da auto nije registrovan, ako je neko prethodne godine stavio nalepnicu i posle isteka nije produžio registraciju, nego drži tu nalepnicu?
Sad će svako da prilazi autu i da čita do kada važi registracija?

U ovoj državi ima mnogo većih problema od nalepnice.
Eto, na primer, Darko Lazić ponovo izvadio vozačku!!!!
Ej, 5 godina vozio bez dozvole, stalno kršio propise i vozio manijački, i posle onakve nesreće i dugog lečenja, uspeo je ponovo da dobije VOZAČKU!!!????

Džaba nalepnice i milion drugih propisa, džaba što u mnogim gradovima, kao na primer u Kragujevcu na izlazi ka Kniću svaki dan snimaju radarom da li će neko da vozi 60km/h gde je ograničenje 50km/h, džaba svi zakoni koji se donose i sve veće kazne za banalne prekrišaje u saobraćaju, sve dok ljudi kao Darko Lazić mogu da se manijače po putevima bez ikakvog straha od kazne!


Pa zar nije dovoljno da u civilnom autu prate ove "zvezde" po Beogradu kako prolaze na crveno, pretiču preko duple pune... zašto se malo time država ne bavi, nego se samo bavi posledicama?

neno

pre 4 godine

Kod nas, u CG, je ukinuta prije neku godinu. Mislim da je to drastično povećalo broj neregistrovanih auta koja se voze. Ipak je naljepnica jasno ukazivala da li je auto registrovano ili ne. Nikome nije prijatno da se vozi gradom a da svi vide da je auto neregistrovano.

ls

pre 4 godine

Te nalepnice su retko dobra stvar u ovoj državi, gde se jasno i transparentno vidi sve potrebno! I to sada neko predlaže da se ukine!!!???

Ko nije u stanju da zalepi nalepnicu onako kao je propisano, taj i ne treba da vozi automobil, jer tek to nije u stanju, šta nije kome jasno!!!???

Zar je moguće da smo tako debilan narod, kolektivno!? Zašto npr tablice ne bismo stavljali naopačke, što, šta fali!?

Sve ono što vodi redu i sistemu se pokušava ukinuti, samo stoka i šljam da mogu lepo da žive u magli i podvalama, prevarama i mulju!
(ns ja, 15. avgust 2019 14:53)

Vozilo se 100 godina bez nalepnica, neke mnogo razvijenije zemlje su uvele, pa zatim izbacile nalepnice jer nema poente. Sta tebi tu nije jasno? Policija u svakom momentu moze da proveri da li je automobil registrovan i osiguran. Sta ti tu nije jasno? Zalepis nalepnicu na motor i ostavis ga pred firmom, i klinci je iz zezanja zgule sa motora, opet ti imas trosak, a i platis kaznu ako te policija zaustavi a ti nisi na vreme skontao da ti je neko skinuo glupu nalepnicu. Nemoj se praviti mudar i pametan srece ti, celi svet skracuje procedure jedino mi uvodimo "novine" i divimo se nalepnici koliko je korisna.

Neverovatno

pre 4 godine

članak i komentari ukazuju da je redovna registracija svake godine notorna glupost u nivou gluposti da tablice imaju rok trajanja cak iako se ne vide oštećenja.
nikoga van srbije ne interesuje da li mi jednom mesecno ili jednom u pedeset godina registrujemo auto. njih interesuje da li je auto osiguran. osiguranje isplacuje stetu a prilikom osiguranja se utvrdjuje tehnicka ispravnost. tacnije ni to ne mora ali ukoliko se utvrdi da auto nije bio tehnički ispravan osiguranje ne vazi.
(dva prsta, 15. avgust 2019 13:56)

Ne uzimajte za 100% tacno ali mislim da u Francuskoj plaćate samo osiguranje vozila i neku malu taksu kao registraciju. Kod nas je osiguranje pola a druga polovina su takse. Kod automobila sa vecom kubikazom ostatak registracije je cisto dranje.

Neverovatno

pre 4 godine

Holandija i V.Brizanija su povukle odluku o nalepnicama, u Austriji vise ne moraju da budu upaljena svetla preko dana, u Slovačkoj povećali prosecnu brzinu na svim putevima, u Hrvatskoj smanjili cenu goriva za 5 dinara ... Probali ljudi, videli da ne ide ... U Srbiji smo sve ono što drugi rade pametno okrenuli naopako i uveli kao obavezu.

Martin

pre 4 godine

Ovo je srednji vek evidencije motornih vozila. Šta fali trajnoj registraciji?
Svake godine sam kupiš polisu osiguranja, svake dve godine je rigorozan TEHNIČKI i emisioni pregled a sve one morske i budalaste uplate se namiruju iz goriva. Cena goriva se ne određuje metodom prst u uho pa pi puta oko. Koliko voziš, toliko doprinosiš u razne fondove.Dok se ne menja vlasnik ili reg. područje ne posećuješ zgradu policije. Znači polisa i dvogodišnji tehnički. Ne dao vam bog da vas na bilo koji način otkriju da nemate nešto od ova dva.
Ovo je realnost u EVROPSKIM državama a jedna od njih je Republika Slovačka.

XIII Apostol

pre 4 godine

Mene vise interesuje ova usputna informacija, da kada bi se preko e-uprave vrsilo informisanje o isteku registracije, drzava bi imala azurne brojeve telefona i email adresa gradjana. Za sta je mojo ili bilo kojoj drzavi potreban moj broj mobilnog ili email adreasa, osim ako nije vezan za odredjene bezbednosne provere ili obavestenja i to pod uslovom da ih dobrovoljno dajem. Ovako definisano mogu da tumacim da NALED u nekom od svojih digitalnih virtualnih projekata ima ideju da skuplja sve nase podatke, a ko zna zbog cega.
Zadnjih par dana sam zatrpan mailovima sa svakog portala na koji sam prijavljen o novim pravilima prikupljanja i upotrebe mojih podataka,shodno stupanju na snagu zakonu o prikupljanju i upotrebi licnih podataka, ali zato od te iste e-uprave nisam dobio nista. Toliko o digitalnoj Srbiji.

Paul Banyan

pre 4 godine

dolazi nas lik na nasu granicu sa autom registrovanim u nekoj od skandinavskih zemalja ... traze mu saobracajnu on kaze da je nema i da je tamo sve digitalno i da moze da je odstampa tu na licu mesta ... nisam se mogao dugo zadrzavati na prelazu znam samo da su ga izveli sa rstrane .... mogu mislitu koja je agonija bila

mika

pre 4 godine

Hahaha, kada se sada nisam srusio sa stolice od smeha??? Da li su oni normalni? Ukinuti nalepnice 440 dinara, jer opterecuju narod?? Ali zato ostaviti zamenu tablica koju narod placa preko 5.000 dinara, ostaviti tehnicki koji je poskupeo sa 650 dinara na 5.300 dinara jer to ne opterecuje narod, ostaviti glup rok trajanja prve pomoci kao da smo mi svi strucnjaci iz medicine jer to ne opterecuje narod, ostaviti basnoslovno velike putarine jer je to OK, ostaviti cene auto skole koja je poskupela DUPLo jer to ne opterecuje narod... ovako mogu do sutra. Valjda ste shvatili poentu.

BG

pre 4 godine

I pre smo vozili bez markica tako da su nam one bespotrebne. Imamo saobraćajnu i policija lako može da proveri da li je auto registrovan.

mitke

pre 4 godine

Hahaha, kada se sada nisam srusio sa stolice od smeha??? Da li su oni normalni? Ukinuti nalepnice 440 dinara, jer opterecuju narod?? Ali zato ostaviti zamenu tablica koju narod placa preko 5.000 dinara, ostaviti tehnicki koji je poskupeo sa 650 dinara na 5.300 dinara jer to ne opterecuje narod, ostaviti glup rok trajanja prve pomoci kao da smo mi svi strucnjaci iz medicine jer to ne opterecuje narod, ostaviti basnoslovno velike putarine jer je to OK, ostaviti cene auto skole koja je poskupela DUPLo jer to ne opterecuje narod... ovako mogu do sutra. Valjda ste shvatili poentu.

Nomad

pre 4 godine

Nalepnica je skroz ok. Bolje da ukinu adresu na saobracajnoj kad vec ista nije navedena ni na lk vec u chipu. Menjam adresu i za minut gotovo kad je lk u pitanju a za saobracajnu muke, papiri i naravno pare.

bot92

pre 4 godine

Motor i dalje nije rezervni deo? Zasto? Zasto je luksuz auto preko 2.0 a 15+ godina star? Kakav je to luksuz?

Tablica ima rok trajanja? Zasto? Aj ok, neka ima.. Ali zasto pobogu da vadim novi broj registarske oznake? Zasto? Zasto ne naprave novu tablicu, sa istom oznakom?
Koji botovski brejstorming je bio kad su ove gluposti uspeli da smisle, zanima me da li se svojski potrudili da do toga dodju ili je to doslo prirodno...

bigserb

pre 4 godine

E to nam je najveci problem u drzavi, nalepnica za registraciju, sta cemo sa dve milijarde evra nenamenski potrosenog novca iz drzavnog budzeta, kako je to ustanovio nezavisni revizor?
Sta cemo sa milijardama evra koje se obrcu na namestenim tenderima i javnim nabavkama?
Sta cemo sa drzavnim akcizama na gorivo? Pa kupovinom samo 5 l evrodizela drzava mi uzme vise novca nego sto dam za tu nalepnicu, koja je realno preskupa! Takva nalepnica ne kosta vise od 50-100 din, a mi je placamo 440 din! Eto tu je mozda resenje, da nalepnice ostanu, ali da im cena bude realna, a ne da vlast zaradjuje 5 ili 10 puta vise od proizvodjacke cene!

Superhik

pre 4 godine

Nalepnice su korisne bar dok se parking odnosi na registrovana kola!Nije pošteno da parking mesto zauzima neregistrovano vozilo dok građanin,vozač ispravnog auta mora parkirati na Mesecu ! Uredu je posedovati i neregistrovani auto,ali tada treba posebno platiti parkiranje!

Boki

pre 4 godine

Halo Wumbo,

moj drug Aca pre par nedelja išao na odmor u Grčku i tek kad se vratio video da mu je registracija istekla mesec dana pre puta.
Ništa nije videla ni naša policija ni makedonska na ulazu i izlazu (čovek uredno pokazivao i zeleni karton koji ne važi) ni grčka.
Da smo mi u 21. veku sve bi bilo očitano putem kamere sa tablice vozila čim pridješ! Ako to radi za naplatu putarine ili čak na parkinzima kod iole ozbiljnijih marketa što ne bi i policija daljinski sve proveravala...

комша

pre 4 godine

Увести трајну регистрацију која би била везана за аутомобил и ето решења. Кад се промени власник само се промени саобраћајна са новим подацима власника. Али како ће онда да нас деру сваке године? И када ће да укину бесмислени порез на луксуз за кола са преко 2.0 моторима? Нас већ толико држава дере за све и свашта, да су овакве најаве равне научној фантастици.

pex

pre 4 godine

Nas kosta 800 milki,ali koliko zaradi onaj ko je pri vlasti i kome je namesten taj posao? Pogan narod,korumpiran i zato zivi najgore u evropi

ns ja

pre 4 godine

Te nalepnice su retko dobra stvar u ovoj državi, gde se jasno i transparentno vidi sve potrebno! I to sada neko predlaže da se ukine!!!???

Ko nije u stanju da zalepi nalepnicu onako kao je propisano, taj i ne treba da vozi automobil, jer tek to nije u stanju, šta nije kome jasno!!!???

Zar je moguće da smo tako debilan narod, kolektivno!? Zašto npr tablice ne bismo stavljali naopačke, što, šta fali!?

Sve ono što vodi redu i sistemu se pokušava ukinuti, samo stoka i šljam da mogu lepo da žive u magli i podvalama, prevarama i mulju!

Wumbo

pre 4 godine

@boki
Ako cemo tako da gledamo, nasa policija ne treba da te pusti da predjes granicu ako ti nije produzena registracija. Onda "onog tamo" uopste ne zanima da li ti je vozilo registrovano jer zna da je policija tvoje zemlje odradila tu proveru na izlasku.

ovo-ono

pre 4 godine

banane drzave, siromasna svica ti udari mali pecat za 50 franaka u saobracajnu i vozi misko kako gde, dve, tri, a novi auto cetri godine bez brige.

dva prsta

pre 4 godine

članak i komentari ukazuju da je redovna registracija svake godine notorna glupost u nivou gluposti da tablice imaju rok trajanja cak iako se ne vide oštećenja.
nikoga van srbije ne interesuje da li mi jednom mesecno ili jednom u pedeset godina registrujemo auto. njih interesuje da li je auto osiguran. osiguranje isplacuje stetu a prilikom osiguranja se utvrdjuje tehnicka ispravnost. tacnije ni to ne mora ali ukoliko se utvrdi da auto nije bio tehnički ispravan osiguranje ne vazi.

vidoje

pre 4 godine

"Naime, ukoliko je nalepnica nepravilno zalepljena, rizikuje se plaćanje kazne, koja nije mala. Za građane je propisana sankcija od najmanje 10.000 dinara, za preduzetnike od 30.000 do 200.000, a za privredna društva od 50.000 do čak 600.000."
Nije li ova bahatost drzave izivljavanje bez granice? Da li ste vi svesni sta ovde pise: kazne za NEPRAVILNO nalepljene nalepnice! Neko bi u ovoj drzavi stvarno trebao da zaglavi malo zesci zatvor zbog ovakvih idiotarija. Ovo nije radio ni serif od Notingema!

Ramzaj

pre 4 godine

Pa mi preuzimamo samo ono gde moze drzava da otima od nesrecnog naroda. Evo ukidaju obavezno koriscenje svetala u toku dana u celoj EU, jedva cekam da vidim kada ce i da li biti ukinuta kod nas s' obzirom da smo ih uveli prilicno urgentno kao da je to najvaznija bezbednosna procedura u istoriji saobracaja, a primena je pocela toliko masovno i drsko da je pravo cudo da neki organ reda nije stradao u zelji da napise kaznu jer' koja jos budala u sred bela dana ne pali farove!

hours of love

pre 4 godine

Evo par stvari koje bi gradjanima olaksale zivot:
-Za automobile iznad 2000ccm smanjiti registraciju za 40% od sadasnje.
-registracija da vazi 2 godine sa obaveznim odlaskom na tehnicki pregled svakih 6 meseci.
-Nagradjivanje vozaca koji u toku te 2 godine ne naprave saobracajni prekrsaj time sto ce im se dodatno smanjiti cena registracije automobila ili ce im tehnicki pregledi biti o trosku drzave.

Eto, ne verujem da je ovo nesto sto ce drzavu previse da kosta, a malom coveku ce dosta da znaci.
Takodje motivise ljude da opreznije voze.

milanb

pre 4 godine

Manje mi smeta taksa za nalepnicu nego da dajem broj i mail.
Ako im treba imaju moju adresu, a svoje privatne podatke ako ne zelim ne moram da im dam... pogotovo sto ni nemam ni jedan broj na svoje ime kao ni mail i jedno i drugo mi je u upotrebi za firmu zasto bi ja to nekom ako ne zelim davao...
Kao i glupost da ne pise adresa na licnoj karti vec moraju da očitaju.
A da drzava ima stete od te takse tek je to glupost ako je placamo 800 din

Čiča Mrsoje

pre 4 godine

Naled treba da razmisli o mogucnosti zloupotrebe nalepnica i zasto one uopste postoje. Samo treba da budu znatno manje cene i ok.

boki

pre 4 godine

I sta cemo da radimo kada budemo trebali da predjemo granicu, a na saobracajnim dozvolama nema informacije da li je za vozilo produzena registracija ili ne. Pa cemo u MUP da idemo da vadimo potvrde na parcetu papira, kako eto nas MUP garantuje da je registracija vazeca ... I onda to pozete Madjaru, Nemcu, Poljaku I on Vas samo belo gleda...

pex

pre 4 godine

Nas kosta 800 milki,ali koliko zaradi onaj ko je pri vlasti i kome je namesten taj posao? Pogan narod,korumpiran i zato zivi najgore u evropi

hours of love

pre 4 godine

Evo par stvari koje bi gradjanima olaksale zivot:
-Za automobile iznad 2000ccm smanjiti registraciju za 40% od sadasnje.
-registracija da vazi 2 godine sa obaveznim odlaskom na tehnicki pregled svakih 6 meseci.
-Nagradjivanje vozaca koji u toku te 2 godine ne naprave saobracajni prekrsaj time sto ce im se dodatno smanjiti cena registracije automobila ili ce im tehnicki pregledi biti o trosku drzave.

Eto, ne verujem da je ovo nesto sto ce drzavu previse da kosta, a malom coveku ce dosta da znaci.
Takodje motivise ljude da opreznije voze.

комша

pre 4 godine

Увести трајну регистрацију која би била везана за аутомобил и ето решења. Кад се промени власник само се промени саобраћајна са новим подацима власника. Али како ће онда да нас деру сваке године? И када ће да укину бесмислени порез на луксуз за кола са преко 2.0 моторима? Нас већ толико држава дере за све и свашта, да су овакве најаве равне научној фантастици.

vidoje

pre 4 godine

"Naime, ukoliko je nalepnica nepravilno zalepljena, rizikuje se plaćanje kazne, koja nije mala. Za građane je propisana sankcija od najmanje 10.000 dinara, za preduzetnike od 30.000 do 200.000, a za privredna društva od 50.000 do čak 600.000."
Nije li ova bahatost drzave izivljavanje bez granice? Da li ste vi svesni sta ovde pise: kazne za NEPRAVILNO nalepljene nalepnice! Neko bi u ovoj drzavi stvarno trebao da zaglavi malo zesci zatvor zbog ovakvih idiotarija. Ovo nije radio ni serif od Notingema!

bigserb

pre 4 godine

E to nam je najveci problem u drzavi, nalepnica za registraciju, sta cemo sa dve milijarde evra nenamenski potrosenog novca iz drzavnog budzeta, kako je to ustanovio nezavisni revizor?
Sta cemo sa milijardama evra koje se obrcu na namestenim tenderima i javnim nabavkama?
Sta cemo sa drzavnim akcizama na gorivo? Pa kupovinom samo 5 l evrodizela drzava mi uzme vise novca nego sto dam za tu nalepnicu, koja je realno preskupa! Takva nalepnica ne kosta vise od 50-100 din, a mi je placamo 440 din! Eto tu je mozda resenje, da nalepnice ostanu, ali da im cena bude realna, a ne da vlast zaradjuje 5 ili 10 puta vise od proizvodjacke cene!

mika

pre 4 godine

Hahaha, kada se sada nisam srusio sa stolice od smeha??? Da li su oni normalni? Ukinuti nalepnice 440 dinara, jer opterecuju narod?? Ali zato ostaviti zamenu tablica koju narod placa preko 5.000 dinara, ostaviti tehnicki koji je poskupeo sa 650 dinara na 5.300 dinara jer to ne opterecuje narod, ostaviti glup rok trajanja prve pomoci kao da smo mi svi strucnjaci iz medicine jer to ne opterecuje narod, ostaviti basnoslovno velike putarine jer je to OK, ostaviti cene auto skole koja je poskupela DUPLo jer to ne opterecuje narod... ovako mogu do sutra. Valjda ste shvatili poentu.

dva prsta

pre 4 godine

članak i komentari ukazuju da je redovna registracija svake godine notorna glupost u nivou gluposti da tablice imaju rok trajanja cak iako se ne vide oštećenja.
nikoga van srbije ne interesuje da li mi jednom mesecno ili jednom u pedeset godina registrujemo auto. njih interesuje da li je auto osiguran. osiguranje isplacuje stetu a prilikom osiguranja se utvrdjuje tehnicka ispravnost. tacnije ni to ne mora ali ukoliko se utvrdi da auto nije bio tehnički ispravan osiguranje ne vazi.

Boki

pre 4 godine

Halo Wumbo,

moj drug Aca pre par nedelja išao na odmor u Grčku i tek kad se vratio video da mu je registracija istekla mesec dana pre puta.
Ništa nije videla ni naša policija ni makedonska na ulazu i izlazu (čovek uredno pokazivao i zeleni karton koji ne važi) ni grčka.
Da smo mi u 21. veku sve bi bilo očitano putem kamere sa tablice vozila čim pridješ! Ako to radi za naplatu putarine ili čak na parkinzima kod iole ozbiljnijih marketa što ne bi i policija daljinski sve proveravala...

Ramzaj

pre 4 godine

Pa mi preuzimamo samo ono gde moze drzava da otima od nesrecnog naroda. Evo ukidaju obavezno koriscenje svetala u toku dana u celoj EU, jedva cekam da vidim kada ce i da li biti ukinuta kod nas s' obzirom da smo ih uveli prilicno urgentno kao da je to najvaznija bezbednosna procedura u istoriji saobracaja, a primena je pocela toliko masovno i drsko da je pravo cudo da neki organ reda nije stradao u zelji da napise kaznu jer' koja jos budala u sred bela dana ne pali farove!

boki

pre 4 godine

I sta cemo da radimo kada budemo trebali da predjemo granicu, a na saobracajnim dozvolama nema informacije da li je za vozilo produzena registracija ili ne. Pa cemo u MUP da idemo da vadimo potvrde na parcetu papira, kako eto nas MUP garantuje da je registracija vazeca ... I onda to pozete Madjaru, Nemcu, Poljaku I on Vas samo belo gleda...

Paul Banyan

pre 4 godine

dolazi nas lik na nasu granicu sa autom registrovanim u nekoj od skandinavskih zemalja ... traze mu saobracajnu on kaze da je nema i da je tamo sve digitalno i da moze da je odstampa tu na licu mesta ... nisam se mogao dugo zadrzavati na prelazu znam samo da su ga izveli sa rstrane .... mogu mislitu koja je agonija bila

ovo-ono

pre 4 godine

banane drzave, siromasna svica ti udari mali pecat za 50 franaka u saobracajnu i vozi misko kako gde, dve, tri, a novi auto cetri godine bez brige.

Neverovatno

pre 4 godine

Holandija i V.Brizanija su povukle odluku o nalepnicama, u Austriji vise ne moraju da budu upaljena svetla preko dana, u Slovačkoj povećali prosecnu brzinu na svim putevima, u Hrvatskoj smanjili cenu goriva za 5 dinara ... Probali ljudi, videli da ne ide ... U Srbiji smo sve ono što drugi rade pametno okrenuli naopako i uveli kao obavezu.

bot92

pre 4 godine

Motor i dalje nije rezervni deo? Zasto? Zasto je luksuz auto preko 2.0 a 15+ godina star? Kakav je to luksuz?

Tablica ima rok trajanja? Zasto? Aj ok, neka ima.. Ali zasto pobogu da vadim novi broj registarske oznake? Zasto? Zasto ne naprave novu tablicu, sa istom oznakom?
Koji botovski brejstorming je bio kad su ove gluposti uspeli da smisle, zanima me da li se svojski potrudili da do toga dodju ili je to doslo prirodno...

Martin

pre 4 godine

Ovo je srednji vek evidencije motornih vozila. Šta fali trajnoj registraciji?
Svake godine sam kupiš polisu osiguranja, svake dve godine je rigorozan TEHNIČKI i emisioni pregled a sve one morske i budalaste uplate se namiruju iz goriva. Cena goriva se ne određuje metodom prst u uho pa pi puta oko. Koliko voziš, toliko doprinosiš u razne fondove.Dok se ne menja vlasnik ili reg. područje ne posećuješ zgradu policije. Znači polisa i dvogodišnji tehnički. Ne dao vam bog da vas na bilo koji način otkriju da nemate nešto od ova dva.
Ovo je realnost u EVROPSKIM državama a jedna od njih je Republika Slovačka.

Wumbo

pre 4 godine

@boki
Ako cemo tako da gledamo, nasa policija ne treba da te pusti da predjes granicu ako ti nije produzena registracija. Onda "onog tamo" uopste ne zanima da li ti je vozilo registrovano jer zna da je policija tvoje zemlje odradila tu proveru na izlasku.

ls

pre 4 godine

Te nalepnice su retko dobra stvar u ovoj državi, gde se jasno i transparentno vidi sve potrebno! I to sada neko predlaže da se ukine!!!???

Ko nije u stanju da zalepi nalepnicu onako kao je propisano, taj i ne treba da vozi automobil, jer tek to nije u stanju, šta nije kome jasno!!!???

Zar je moguće da smo tako debilan narod, kolektivno!? Zašto npr tablice ne bismo stavljali naopačke, što, šta fali!?

Sve ono što vodi redu i sistemu se pokušava ukinuti, samo stoka i šljam da mogu lepo da žive u magli i podvalama, prevarama i mulju!
(ns ja, 15. avgust 2019 14:53)

Vozilo se 100 godina bez nalepnica, neke mnogo razvijenije zemlje su uvele, pa zatim izbacile nalepnice jer nema poente. Sta tebi tu nije jasno? Policija u svakom momentu moze da proveri da li je automobil registrovan i osiguran. Sta ti tu nije jasno? Zalepis nalepnicu na motor i ostavis ga pred firmom, i klinci je iz zezanja zgule sa motora, opet ti imas trosak, a i platis kaznu ako te policija zaustavi a ti nisi na vreme skontao da ti je neko skinuo glupu nalepnicu. Nemoj se praviti mudar i pametan srece ti, celi svet skracuje procedure jedino mi uvodimo "novine" i divimo se nalepnici koliko je korisna.

milanb

pre 4 godine

Manje mi smeta taksa za nalepnicu nego da dajem broj i mail.
Ako im treba imaju moju adresu, a svoje privatne podatke ako ne zelim ne moram da im dam... pogotovo sto ni nemam ni jedan broj na svoje ime kao ni mail i jedno i drugo mi je u upotrebi za firmu zasto bi ja to nekom ako ne zelim davao...
Kao i glupost da ne pise adresa na licnoj karti vec moraju da očitaju.
A da drzava ima stete od te takse tek je to glupost ako je placamo 800 din

Čiča Mrsoje

pre 4 godine

Naled treba da razmisli o mogucnosti zloupotrebe nalepnica i zasto one uopste postoje. Samo treba da budu znatno manje cene i ok.

Neverovatno

pre 4 godine

članak i komentari ukazuju da je redovna registracija svake godine notorna glupost u nivou gluposti da tablice imaju rok trajanja cak iako se ne vide oštećenja.
nikoga van srbije ne interesuje da li mi jednom mesecno ili jednom u pedeset godina registrujemo auto. njih interesuje da li je auto osiguran. osiguranje isplacuje stetu a prilikom osiguranja se utvrdjuje tehnicka ispravnost. tacnije ni to ne mora ali ukoliko se utvrdi da auto nije bio tehnički ispravan osiguranje ne vazi.
(dva prsta, 15. avgust 2019 13:56)

Ne uzimajte za 100% tacno ali mislim da u Francuskoj plaćate samo osiguranje vozila i neku malu taksu kao registraciju. Kod nas je osiguranje pola a druga polovina su takse. Kod automobila sa vecom kubikazom ostatak registracije je cisto dranje.

Superhik

pre 4 godine

Nalepnice su korisne bar dok se parking odnosi na registrovana kola!Nije pošteno da parking mesto zauzima neregistrovano vozilo dok građanin,vozač ispravnog auta mora parkirati na Mesecu ! Uredu je posedovati i neregistrovani auto,ali tada treba posebno platiti parkiranje!

Veliki brat

pre 4 godine

@(neno, 15. avgust 2019 23:17)

Izvini, a kako to SVI vide da auto nije registrovan, ako je neko prethodne godine stavio nalepnicu i posle isteka nije produžio registraciju, nego drži tu nalepnicu?
Sad će svako da prilazi autu i da čita do kada važi registracija?

U ovoj državi ima mnogo većih problema od nalepnice.
Eto, na primer, Darko Lazić ponovo izvadio vozačku!!!!
Ej, 5 godina vozio bez dozvole, stalno kršio propise i vozio manijački, i posle onakve nesreće i dugog lečenja, uspeo je ponovo da dobije VOZAČKU!!!????

Džaba nalepnice i milion drugih propisa, džaba što u mnogim gradovima, kao na primer u Kragujevcu na izlazi ka Kniću svaki dan snimaju radarom da li će neko da vozi 60km/h gde je ograničenje 50km/h, džaba svi zakoni koji se donose i sve veće kazne za banalne prekrišaje u saobraćaju, sve dok ljudi kao Darko Lazić mogu da se manijače po putevima bez ikakvog straha od kazne!


Pa zar nije dovoljno da u civilnom autu prate ove "zvezde" po Beogradu kako prolaze na crveno, pretiču preko duple pune... zašto se malo time država ne bavi, nego se samo bavi posledicama?

XIII Apostol

pre 4 godine

Mene vise interesuje ova usputna informacija, da kada bi se preko e-uprave vrsilo informisanje o isteku registracije, drzava bi imala azurne brojeve telefona i email adresa gradjana. Za sta je mojo ili bilo kojoj drzavi potreban moj broj mobilnog ili email adreasa, osim ako nije vezan za odredjene bezbednosne provere ili obavestenja i to pod uslovom da ih dobrovoljno dajem. Ovako definisano mogu da tumacim da NALED u nekom od svojih digitalnih virtualnih projekata ima ideju da skuplja sve nase podatke, a ko zna zbog cega.
Zadnjih par dana sam zatrpan mailovima sa svakog portala na koji sam prijavljen o novim pravilima prikupljanja i upotrebe mojih podataka,shodno stupanju na snagu zakonu o prikupljanju i upotrebi licnih podataka, ali zato od te iste e-uprave nisam dobio nista. Toliko o digitalnoj Srbiji.

Nomad

pre 4 godine

Nalepnica je skroz ok. Bolje da ukinu adresu na saobracajnoj kad vec ista nije navedena ni na lk vec u chipu. Menjam adresu i za minut gotovo kad je lk u pitanju a za saobracajnu muke, papiri i naravno pare.

mitke

pre 4 godine

Hahaha, kada se sada nisam srusio sa stolice od smeha??? Da li su oni normalni? Ukinuti nalepnice 440 dinara, jer opterecuju narod?? Ali zato ostaviti zamenu tablica koju narod placa preko 5.000 dinara, ostaviti tehnicki koji je poskupeo sa 650 dinara na 5.300 dinara jer to ne opterecuje narod, ostaviti glup rok trajanja prve pomoci kao da smo mi svi strucnjaci iz medicine jer to ne opterecuje narod, ostaviti basnoslovno velike putarine jer je to OK, ostaviti cene auto skole koja je poskupela DUPLo jer to ne opterecuje narod... ovako mogu do sutra. Valjda ste shvatili poentu.

BG

pre 4 godine

I pre smo vozili bez markica tako da su nam one bespotrebne. Imamo saobraćajnu i policija lako može da proveri da li je auto registrovan.

ns ja

pre 4 godine

Te nalepnice su retko dobra stvar u ovoj državi, gde se jasno i transparentno vidi sve potrebno! I to sada neko predlaže da se ukine!!!???

Ko nije u stanju da zalepi nalepnicu onako kao je propisano, taj i ne treba da vozi automobil, jer tek to nije u stanju, šta nije kome jasno!!!???

Zar je moguće da smo tako debilan narod, kolektivno!? Zašto npr tablice ne bismo stavljali naopačke, što, šta fali!?

Sve ono što vodi redu i sistemu se pokušava ukinuti, samo stoka i šljam da mogu lepo da žive u magli i podvalama, prevarama i mulju!

CATAPA

pre 4 godine

Mislim da je nalepnica jedina smislena novina i pre je pitanje zašto je uopšte potrebna saobraćajna dozvola za auto? Ako se već polazi od toga da policija i agencije za registraciju sve podatke i istorijat vozila mogu da dobiju onlajn, čemu saobraćajna?

Onda još i biser, nalepnicu dobijem tamo gde sam obavio tehnički i registraciju, a saobraćajnu čekam dve nedelje za koje vreme vozim sa parčetom papira. Zašto? Kome je to bila potrebna i šta je sa njom radio dve nedelje? Pa i elektronsko očitavanje saobraćajne nije meni potrebno nego njima koji te sve podatke ionako imaju na svojim serverima. Ako ikada ikome i treba potvrda o vlasništvu vozila, zar nije dovoljno i onakvo parče papira, onda kada (ako ikada) zatreba vlasnicima?

neno

pre 4 godine

Kod nas, u CG, je ukinuta prije neku godinu. Mislim da je to drastično povećalo broj neregistrovanih auta koja se voze. Ipak je naljepnica jasno ukazivala da li je auto registrovano ili ne. Nikome nije prijatno da se vozi gradom a da svi vide da je auto neregistrovano.

Papageno

pre 4 godine

Pa šta ako nas koštaju 800 miliona godišnje?

Te nalepnice koštaju 800 miliona NAS, koji moramo da ih plaćamo, a ne one koji ih propisuju!

Milan

pre 4 godine

Još kada bi tablice i saobraćajna dozvola bili trajni tj dok vozilo ne ode pod presu.
Isto tako umesto lične karte, saobraćajne i zdravstvene knjižice dovoljna je jedna kartica na kojoj će sve biti.
Koje bi to olakšanje bilo a tak ušteda.

aks

pre 4 godine

Zasto Srbija ne napravi jedan dokument karticu koja ce objediniti sve kartice...licnu kartu, zdravstvenu k., vozacku, saobracajnu...ionako se ti podaci elektronski citaju...pa ako nesto zelimo pa promenimo recimo auto samo da u kartici ili sistemu azuriraju podatak kao na memorijskoj kartici. Eto ogromne ustede za sve...

jaretina; profil SR vozača 2/4, nizak IQ, ubeđuje kako je 7g star "160k km" bolji od novog, preferira dizlo bez filtera (guši motor), potencira "kosilice za travu", EV može, ali kad bat traje 20g i 1m km

pre 4 godine

u Austriji vise ne moraju da budu upaljena svetla preko dana
(Neverovatno, 15. avgust 2019 20:38)

srbe još uvek boli to što radi silajica? braćo srbi, to je sijalica, ne radi frižider!
crn dim iza vas vam ne smeta, ali to što je sijalica uključena, to vas uništava?

Pera Realno

pre 4 godine

Bolje da uvedu ekološku kontrolu gasova i plaćanje shodno količini CO2 i NOx, a da se ukine luksuz taksa. Ima sigurno 10-15% vozila koja predstavljaju zdravstveni rizik za ostale učesnike u saobraćaju. Oblaci crnog dima sagorelog motornog ulja, uzrokuju stotine slučajeva kancera pluća, ali bitna je nalepnica.

ns ja

pre 4 godine

ZA (ls, 15. avgust 2019 22:09) možda za razvijenije zemlje nema poente, ali za našu primitivnu i bahatu sredinu još uvek veoma ima poente!

Šta tebi tu nije jasno? Čak nisi u stanju ni da se praviš pametan, veoma ti je plitak komentar, sa veoma važnim pozivanjem na tamo neke "razvijenije" zemlje u koje ako si i išao, to si radio da uvezeš "nov nov" krš iz njemačke i sada misliš o sebi da si svetski putnik sa poznavanjem ekonomskih i drugih prilika tamo..?? :)))

Nalepnice ne bi trebalo ukidati, ali imajući u vidu ko nam vodi državu i kako to radi, siguran sam da će ih ukinuti - jer to je od dve mogućnosti, mnogo gora!!!

Superhik

pre 4 godine

Nalepnice su korisne bar dok se parking odnosi na registrovana kola!Nije pošteno da parking mesto zauzima neregistrovano vozilo dok građanin,vozač ispravnog auta mora parkirati na Mesecu ! Uredu je posedovati i neregistrovani auto,ali tada treba posebno platiti parkiranje!

milanb

pre 4 godine

Manje mi smeta taksa za nalepnicu nego da dajem broj i mail.
Ako im treba imaju moju adresu, a svoje privatne podatke ako ne zelim ne moram da im dam... pogotovo sto ni nemam ni jedan broj na svoje ime kao ni mail i jedno i drugo mi je u upotrebi za firmu zasto bi ja to nekom ako ne zelim davao...
Kao i glupost da ne pise adresa na licnoj karti vec moraju da očitaju.
A da drzava ima stete od te takse tek je to glupost ako je placamo 800 din

boki

pre 4 godine

I sta cemo da radimo kada budemo trebali da predjemo granicu, a na saobracajnim dozvolama nema informacije da li je za vozilo produzena registracija ili ne. Pa cemo u MUP da idemo da vadimo potvrde na parcetu papira, kako eto nas MUP garantuje da je registracija vazeca ... I onda to pozete Madjaru, Nemcu, Poljaku I on Vas samo belo gleda...

ns ja

pre 4 godine

Te nalepnice su retko dobra stvar u ovoj državi, gde se jasno i transparentno vidi sve potrebno! I to sada neko predlaže da se ukine!!!???

Ko nije u stanju da zalepi nalepnicu onako kao je propisano, taj i ne treba da vozi automobil, jer tek to nije u stanju, šta nije kome jasno!!!???

Zar je moguće da smo tako debilan narod, kolektivno!? Zašto npr tablice ne bismo stavljali naopačke, što, šta fali!?

Sve ono što vodi redu i sistemu se pokušava ukinuti, samo stoka i šljam da mogu lepo da žive u magli i podvalama, prevarama i mulju!

jaretina; profil SR vozača 2/4, nizak IQ, ubeđuje kako je 7g star "160k km" bolji od novog, preferira dizlo bez filtera (guši motor), potencira "kosilice za travu", EV može, ali kad bat traje 20g i 1m km

pre 4 godine

u Austriji vise ne moraju da budu upaljena svetla preko dana
(Neverovatno, 15. avgust 2019 20:38)

srbe još uvek boli to što radi silajica? braćo srbi, to je sijalica, ne radi frižider!
crn dim iza vas vam ne smeta, ali to što je sijalica uključena, to vas uništava?

neno

pre 4 godine

Kod nas, u CG, je ukinuta prije neku godinu. Mislim da je to drastično povećalo broj neregistrovanih auta koja se voze. Ipak je naljepnica jasno ukazivala da li je auto registrovano ili ne. Nikome nije prijatno da se vozi gradom a da svi vide da je auto neregistrovano.

hours of love

pre 4 godine

Evo par stvari koje bi gradjanima olaksale zivot:
-Za automobile iznad 2000ccm smanjiti registraciju za 40% od sadasnje.
-registracija da vazi 2 godine sa obaveznim odlaskom na tehnicki pregled svakih 6 meseci.
-Nagradjivanje vozaca koji u toku te 2 godine ne naprave saobracajni prekrsaj time sto ce im se dodatno smanjiti cena registracije automobila ili ce im tehnicki pregledi biti o trosku drzave.

Eto, ne verujem da je ovo nesto sto ce drzavu previse da kosta, a malom coveku ce dosta da znaci.
Takodje motivise ljude da opreznije voze.

ns ja

pre 4 godine

ZA (ls, 15. avgust 2019 22:09) možda za razvijenije zemlje nema poente, ali za našu primitivnu i bahatu sredinu još uvek veoma ima poente!

Šta tebi tu nije jasno? Čak nisi u stanju ni da se praviš pametan, veoma ti je plitak komentar, sa veoma važnim pozivanjem na tamo neke "razvijenije" zemlje u koje ako si i išao, to si radio da uvezeš "nov nov" krš iz njemačke i sada misliš o sebi da si svetski putnik sa poznavanjem ekonomskih i drugih prilika tamo..?? :)))

Nalepnice ne bi trebalo ukidati, ali imajući u vidu ko nam vodi državu i kako to radi, siguran sam da će ih ukinuti - jer to je od dve mogućnosti, mnogo gora!!!

Ramzaj

pre 4 godine

Pa mi preuzimamo samo ono gde moze drzava da otima od nesrecnog naroda. Evo ukidaju obavezno koriscenje svetala u toku dana u celoj EU, jedva cekam da vidim kada ce i da li biti ukinuta kod nas s' obzirom da smo ih uveli prilicno urgentno kao da je to najvaznija bezbednosna procedura u istoriji saobracaja, a primena je pocela toliko masovno i drsko da je pravo cudo da neki organ reda nije stradao u zelji da napise kaznu jer' koja jos budala u sred bela dana ne pali farove!

ls

pre 4 godine

Te nalepnice su retko dobra stvar u ovoj državi, gde se jasno i transparentno vidi sve potrebno! I to sada neko predlaže da se ukine!!!???

Ko nije u stanju da zalepi nalepnicu onako kao je propisano, taj i ne treba da vozi automobil, jer tek to nije u stanju, šta nije kome jasno!!!???

Zar je moguće da smo tako debilan narod, kolektivno!? Zašto npr tablice ne bismo stavljali naopačke, što, šta fali!?

Sve ono što vodi redu i sistemu se pokušava ukinuti, samo stoka i šljam da mogu lepo da žive u magli i podvalama, prevarama i mulju!
(ns ja, 15. avgust 2019 14:53)

Vozilo se 100 godina bez nalepnica, neke mnogo razvijenije zemlje su uvele, pa zatim izbacile nalepnice jer nema poente. Sta tebi tu nije jasno? Policija u svakom momentu moze da proveri da li je automobil registrovan i osiguran. Sta ti tu nije jasno? Zalepis nalepnicu na motor i ostavis ga pred firmom, i klinci je iz zezanja zgule sa motora, opet ti imas trosak, a i platis kaznu ako te policija zaustavi a ti nisi na vreme skontao da ti je neko skinuo glupu nalepnicu. Nemoj se praviti mudar i pametan srece ti, celi svet skracuje procedure jedino mi uvodimo "novine" i divimo se nalepnici koliko je korisna.

Boki

pre 4 godine

Halo Wumbo,

moj drug Aca pre par nedelja išao na odmor u Grčku i tek kad se vratio video da mu je registracija istekla mesec dana pre puta.
Ništa nije videla ni naša policija ni makedonska na ulazu i izlazu (čovek uredno pokazivao i zeleni karton koji ne važi) ni grčka.
Da smo mi u 21. veku sve bi bilo očitano putem kamere sa tablice vozila čim pridješ! Ako to radi za naplatu putarine ili čak na parkinzima kod iole ozbiljnijih marketa što ne bi i policija daljinski sve proveravala...

pex

pre 4 godine

Nas kosta 800 milki,ali koliko zaradi onaj ko je pri vlasti i kome je namesten taj posao? Pogan narod,korumpiran i zato zivi najgore u evropi

vidoje

pre 4 godine

"Naime, ukoliko je nalepnica nepravilno zalepljena, rizikuje se plaćanje kazne, koja nije mala. Za građane je propisana sankcija od najmanje 10.000 dinara, za preduzetnike od 30.000 do 200.000, a za privredna društva od 50.000 do čak 600.000."
Nije li ova bahatost drzave izivljavanje bez granice? Da li ste vi svesni sta ovde pise: kazne za NEPRAVILNO nalepljene nalepnice! Neko bi u ovoj drzavi stvarno trebao da zaglavi malo zesci zatvor zbog ovakvih idiotarija. Ovo nije radio ni serif od Notingema!

комша

pre 4 godine

Увести трајну регистрацију која би била везана за аутомобил и ето решења. Кад се промени власник само се промени саобраћајна са новим подацима власника. Али како ће онда да нас деру сваке године? И када ће да укину бесмислени порез на луксуз за кола са преко 2.0 моторима? Нас већ толико држава дере за све и свашта, да су овакве најаве равне научној фантастици.

bigserb

pre 4 godine

E to nam je najveci problem u drzavi, nalepnica za registraciju, sta cemo sa dve milijarde evra nenamenski potrosenog novca iz drzavnog budzeta, kako je to ustanovio nezavisni revizor?
Sta cemo sa milijardama evra koje se obrcu na namestenim tenderima i javnim nabavkama?
Sta cemo sa drzavnim akcizama na gorivo? Pa kupovinom samo 5 l evrodizela drzava mi uzme vise novca nego sto dam za tu nalepnicu, koja je realno preskupa! Takva nalepnica ne kosta vise od 50-100 din, a mi je placamo 440 din! Eto tu je mozda resenje, da nalepnice ostanu, ali da im cena bude realna, a ne da vlast zaradjuje 5 ili 10 puta vise od proizvodjacke cene!

Wumbo

pre 4 godine

@boki
Ako cemo tako da gledamo, nasa policija ne treba da te pusti da predjes granicu ako ti nije produzena registracija. Onda "onog tamo" uopste ne zanima da li ti je vozilo registrovano jer zna da je policija tvoje zemlje odradila tu proveru na izlasku.

XIII Apostol

pre 4 godine

Mene vise interesuje ova usputna informacija, da kada bi se preko e-uprave vrsilo informisanje o isteku registracije, drzava bi imala azurne brojeve telefona i email adresa gradjana. Za sta je mojo ili bilo kojoj drzavi potreban moj broj mobilnog ili email adreasa, osim ako nije vezan za odredjene bezbednosne provere ili obavestenja i to pod uslovom da ih dobrovoljno dajem. Ovako definisano mogu da tumacim da NALED u nekom od svojih digitalnih virtualnih projekata ima ideju da skuplja sve nase podatke, a ko zna zbog cega.
Zadnjih par dana sam zatrpan mailovima sa svakog portala na koji sam prijavljen o novim pravilima prikupljanja i upotrebe mojih podataka,shodno stupanju na snagu zakonu o prikupljanju i upotrebi licnih podataka, ali zato od te iste e-uprave nisam dobio nista. Toliko o digitalnoj Srbiji.

Čiča Mrsoje

pre 4 godine

Naled treba da razmisli o mogucnosti zloupotrebe nalepnica i zasto one uopste postoje. Samo treba da budu znatno manje cene i ok.

dva prsta

pre 4 godine

članak i komentari ukazuju da je redovna registracija svake godine notorna glupost u nivou gluposti da tablice imaju rok trajanja cak iako se ne vide oštećenja.
nikoga van srbije ne interesuje da li mi jednom mesecno ili jednom u pedeset godina registrujemo auto. njih interesuje da li je auto osiguran. osiguranje isplacuje stetu a prilikom osiguranja se utvrdjuje tehnicka ispravnost. tacnije ni to ne mora ali ukoliko se utvrdi da auto nije bio tehnički ispravan osiguranje ne vazi.

BG

pre 4 godine

I pre smo vozili bez markica tako da su nam one bespotrebne. Imamo saobraćajnu i policija lako može da proveri da li je auto registrovan.

mika

pre 4 godine

Hahaha, kada se sada nisam srusio sa stolice od smeha??? Da li su oni normalni? Ukinuti nalepnice 440 dinara, jer opterecuju narod?? Ali zato ostaviti zamenu tablica koju narod placa preko 5.000 dinara, ostaviti tehnicki koji je poskupeo sa 650 dinara na 5.300 dinara jer to ne opterecuje narod, ostaviti glup rok trajanja prve pomoci kao da smo mi svi strucnjaci iz medicine jer to ne opterecuje narod, ostaviti basnoslovno velike putarine jer je to OK, ostaviti cene auto skole koja je poskupela DUPLo jer to ne opterecuje narod... ovako mogu do sutra. Valjda ste shvatili poentu.

Paul Banyan

pre 4 godine

dolazi nas lik na nasu granicu sa autom registrovanim u nekoj od skandinavskih zemalja ... traze mu saobracajnu on kaze da je nema i da je tamo sve digitalno i da moze da je odstampa tu na licu mesta ... nisam se mogao dugo zadrzavati na prelazu znam samo da su ga izveli sa rstrane .... mogu mislitu koja je agonija bila

Neverovatno

pre 4 godine

Holandija i V.Brizanija su povukle odluku o nalepnicama, u Austriji vise ne moraju da budu upaljena svetla preko dana, u Slovačkoj povećali prosecnu brzinu na svim putevima, u Hrvatskoj smanjili cenu goriva za 5 dinara ... Probali ljudi, videli da ne ide ... U Srbiji smo sve ono što drugi rade pametno okrenuli naopako i uveli kao obavezu.

bot92

pre 4 godine

Motor i dalje nije rezervni deo? Zasto? Zasto je luksuz auto preko 2.0 a 15+ godina star? Kakav je to luksuz?

Tablica ima rok trajanja? Zasto? Aj ok, neka ima.. Ali zasto pobogu da vadim novi broj registarske oznake? Zasto? Zasto ne naprave novu tablicu, sa istom oznakom?
Koji botovski brejstorming je bio kad su ove gluposti uspeli da smisle, zanima me da li se svojski potrudili da do toga dodju ili je to doslo prirodno...

Nomad

pre 4 godine

Nalepnica je skroz ok. Bolje da ukinu adresu na saobracajnoj kad vec ista nije navedena ni na lk vec u chipu. Menjam adresu i za minut gotovo kad je lk u pitanju a za saobracajnu muke, papiri i naravno pare.

CATAPA

pre 4 godine

Mislim da je nalepnica jedina smislena novina i pre je pitanje zašto je uopšte potrebna saobraćajna dozvola za auto? Ako se već polazi od toga da policija i agencije za registraciju sve podatke i istorijat vozila mogu da dobiju onlajn, čemu saobraćajna?

Onda još i biser, nalepnicu dobijem tamo gde sam obavio tehnički i registraciju, a saobraćajnu čekam dve nedelje za koje vreme vozim sa parčetom papira. Zašto? Kome je to bila potrebna i šta je sa njom radio dve nedelje? Pa i elektronsko očitavanje saobraćajne nije meni potrebno nego njima koji te sve podatke ionako imaju na svojim serverima. Ako ikada ikome i treba potvrda o vlasništvu vozila, zar nije dovoljno i onakvo parče papira, onda kada (ako ikada) zatreba vlasnicima?

aks

pre 4 godine

Zasto Srbija ne napravi jedan dokument karticu koja ce objediniti sve kartice...licnu kartu, zdravstvenu k., vozacku, saobracajnu...ionako se ti podaci elektronski citaju...pa ako nesto zelimo pa promenimo recimo auto samo da u kartici ili sistemu azuriraju podatak kao na memorijskoj kartici. Eto ogromne ustede za sve...

Pera Realno

pre 4 godine

Bolje da uvedu ekološku kontrolu gasova i plaćanje shodno količini CO2 i NOx, a da se ukine luksuz taksa. Ima sigurno 10-15% vozila koja predstavljaju zdravstveni rizik za ostale učesnike u saobraćaju. Oblaci crnog dima sagorelog motornog ulja, uzrokuju stotine slučajeva kancera pluća, ali bitna je nalepnica.

Martin

pre 4 godine

Ovo je srednji vek evidencije motornih vozila. Šta fali trajnoj registraciji?
Svake godine sam kupiš polisu osiguranja, svake dve godine je rigorozan TEHNIČKI i emisioni pregled a sve one morske i budalaste uplate se namiruju iz goriva. Cena goriva se ne određuje metodom prst u uho pa pi puta oko. Koliko voziš, toliko doprinosiš u razne fondove.Dok se ne menja vlasnik ili reg. područje ne posećuješ zgradu policije. Znači polisa i dvogodišnji tehnički. Ne dao vam bog da vas na bilo koji način otkriju da nemate nešto od ova dva.
Ovo je realnost u EVROPSKIM državama a jedna od njih je Republika Slovačka.

ovo-ono

pre 4 godine

banane drzave, siromasna svica ti udari mali pecat za 50 franaka u saobracajnu i vozi misko kako gde, dve, tri, a novi auto cetri godine bez brige.

Neverovatno

pre 4 godine

članak i komentari ukazuju da je redovna registracija svake godine notorna glupost u nivou gluposti da tablice imaju rok trajanja cak iako se ne vide oštećenja.
nikoga van srbije ne interesuje da li mi jednom mesecno ili jednom u pedeset godina registrujemo auto. njih interesuje da li je auto osiguran. osiguranje isplacuje stetu a prilikom osiguranja se utvrdjuje tehnicka ispravnost. tacnije ni to ne mora ali ukoliko se utvrdi da auto nije bio tehnički ispravan osiguranje ne vazi.
(dva prsta, 15. avgust 2019 13:56)

Ne uzimajte za 100% tacno ali mislim da u Francuskoj plaćate samo osiguranje vozila i neku malu taksu kao registraciju. Kod nas je osiguranje pola a druga polovina su takse. Kod automobila sa vecom kubikazom ostatak registracije je cisto dranje.

Papageno

pre 4 godine

Pa šta ako nas koštaju 800 miliona godišnje?

Te nalepnice koštaju 800 miliona NAS, koji moramo da ih plaćamo, a ne one koji ih propisuju!

mitke

pre 4 godine

Hahaha, kada se sada nisam srusio sa stolice od smeha??? Da li su oni normalni? Ukinuti nalepnice 440 dinara, jer opterecuju narod?? Ali zato ostaviti zamenu tablica koju narod placa preko 5.000 dinara, ostaviti tehnicki koji je poskupeo sa 650 dinara na 5.300 dinara jer to ne opterecuje narod, ostaviti glup rok trajanja prve pomoci kao da smo mi svi strucnjaci iz medicine jer to ne opterecuje narod, ostaviti basnoslovno velike putarine jer je to OK, ostaviti cene auto skole koja je poskupela DUPLo jer to ne opterecuje narod... ovako mogu do sutra. Valjda ste shvatili poentu.

Veliki brat

pre 4 godine

@(neno, 15. avgust 2019 23:17)

Izvini, a kako to SVI vide da auto nije registrovan, ako je neko prethodne godine stavio nalepnicu i posle isteka nije produžio registraciju, nego drži tu nalepnicu?
Sad će svako da prilazi autu i da čita do kada važi registracija?

U ovoj državi ima mnogo većih problema od nalepnice.
Eto, na primer, Darko Lazić ponovo izvadio vozačku!!!!
Ej, 5 godina vozio bez dozvole, stalno kršio propise i vozio manijački, i posle onakve nesreće i dugog lečenja, uspeo je ponovo da dobije VOZAČKU!!!????

Džaba nalepnice i milion drugih propisa, džaba što u mnogim gradovima, kao na primer u Kragujevcu na izlazi ka Kniću svaki dan snimaju radarom da li će neko da vozi 60km/h gde je ograničenje 50km/h, džaba svi zakoni koji se donose i sve veće kazne za banalne prekrišaje u saobraćaju, sve dok ljudi kao Darko Lazić mogu da se manijače po putevima bez ikakvog straha od kazne!


Pa zar nije dovoljno da u civilnom autu prate ove "zvezde" po Beogradu kako prolaze na crveno, pretiču preko duple pune... zašto se malo time država ne bavi, nego se samo bavi posledicama?

Milan

pre 4 godine

Još kada bi tablice i saobraćajna dozvola bili trajni tj dok vozilo ne ode pod presu.
Isto tako umesto lične karte, saobraćajne i zdravstvene knjižice dovoljna je jedna kartica na kojoj će sve biti.
Koje bi to olakšanje bilo a tak ušteda.