Utorak, 02.07.2019.

10:54

Nakon 6 godina osuđen sin Željka Mitrovića

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, osuđen je na 12 meseci nošenja nanogvice u stanu i zabranu upravljanja motornim vozilom godinu dana.

Izvor: Tanjug

Nakon 6 godina osuðen sin Željka Mitroviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

johnnypop

pre 4 godine

Svaki advokat ovu presudu ima da uzima za primer kada bude bbranio isto tako nekog (ne daj boze) ubicu, dakle kada obican smrtnik zgazi coveka..ne mora da pobegne..i sud kaze 7-8 godina zatvora, e onda advokat da uzima ovu presudu kao primer, da kaze evo, ovaj zgazio na pesackom, crvenom svetlu, vozio iznad dozvoljenog i jos pobego..pa dobio 10 meseci..kako to sad moj klijent 7 godina.. pa da vidis kad krenu da im smanjuju kazne ako je neki malo jaci advokat.. SRBIJA!!

pravi jole

pre 4 godine

Znam coveka koji je ubio pijanog muskarca na motoru, i to nije ga on zgazio, nije ni udario, video ga je iz daleko, usporio,pa zaustavio, ali bukvalno je zaustavio auto kad je video da ovaj ide cik cak po kolovozu u njegovom pravcu (sto dokazuje i uvidjaj sa lica mesta)..pijanac je u trenutku kada je naisao do njegovog automobila ,skrenuo pravu u njega i udario BOCNO u vozaceva vrata..ej. zakucao se SA STRANE..pao, udario glavom i preminuo u komi posle sedmica.. vozac je osudjen na 4 godina zatvora, slucaj se desio u Nisu 2015, ove godine treba da izadje iz zatvora... presuda nije bila u njegovu korist jer je nepropisno zaustavio automobil?! ovaj sto poginuo imao preko 2 promila... smesno ili tuzno?

Dujda

pre 4 godine

Većini ovde promiče, a to je po meni veoma bitno ono "posle šest godina". Tu je početak svakog muljanja u sudstvu. Znam da se ne smeju postavljati rokovi ali ako je situacija čista čemu 6 godina??? E to služi da se izgube ili ubuđaju dokazi, da se pojave "novi" svedoci, da stari zaborave šta su videli, veštaci odu u penziju ili se rasporede na radno mesto u Kuršumliji, da krenu priče kako se žrtva kretala u lošem društvu, da kad je već tako i ne može da se vrati roditelji razmisle o nagodbi, jednom rečju ubijanje jedne porodice i jednog društva, sistemski pedantno, profesionalno. Ne postojimo kao narod. Gotovo je.

natalija

pre 4 godine

Napravio je više krivičnih dela...Evo u Nemačkoj je nač čovek na auto putu bio učesnik u sudaru gde je dvoje građana poginulo, kažnjen je doživotnim zatvorom jer je (iako nije nameravao te ljude da ubije) na tom mestu ograničenje brzine bilo je 30 km/h a on je vozio 80 km/h. Suđenje je trajalo oko jedne godine. Ovo je suđenje trajalo 6 g jer je vlast (čiji je deo Ž. M.) tražila način kako da ga oslobodi kazne....I dosetili se nanogice.....šatro i to je kazna "ukor razrednog starešine".......Ovaj primer sa presudom sinu Ž. M. je jedan od svakodnevnih pokazatelja da mi NISMO DRŽAVA nego smo PROVIZORIJUM gde Mitrović sa maloborjnom bratijom žive begovski a mi svi ostali tzv narod smo im "potrošna roba" roblje tj. "mrtve duše"!

92 B

pre 4 godine

Slučaj Kantrimen - 4.5 godine zatvora od tog 2.5 za bežanje sa mesta udesa. Ostale parametre poput brzine, pešačkog prelaza i okolnosti izvucite sami.

Laik

pre 4 godine

Vidim da se javnost uznemirila i to je dobro. Još kad bi bio neki protestni skup. Nisam pravnik ali presuda mi je jako čudna. Na primer onaj što je isto uradio samo na Brankovom mostu i pod drugim okolnostima je dobio 4.5 godine. Od toga 2.5 zato što je pobegao. Ne upirem prst ali ako ima neki pravnik da nam objasni kako je moguće da se dve presude toliko razlikuju. Znam iz prava da je svaki slučaj za sebe ipak ima puno sličnosti. Čak mi je ovaj slučaj teže delo zbog svih ostalih okolnosti.

Maxim

pre 4 godine

Brzina je bila i veća, ali je KRIVIČNO DELO počinjeno pri navedenoj brzini.
Da li uopšte postoji krivično delo (bilo kakvo) za koje je propisana minimalna kazna elektronska bukagijica i uračunat pritvor?

Advokat

pre 4 godine

U praksi radim saobraćajne nezgode pa, mada nisam video nalaz veštaka, kroz ovo par informacija mogu zaključiti sledeće, devojka je prešla na crveno, što naravno nije dozvoljeno, ali to nije situacija koja se u saobraćaju ne može očekivati, dakle može se predvideti. Zato postoje ograničenja brzine koja su najniža u naselju. Na mestu nezgode, ograničenje je 40km na sat, pošto je vozač imao probnu dozvolu, bio je dužan da vozi 36km/h. Pri brzini od 36km/h on bi se zaustavio pre kontakata sa pešačkom ili ako bi kontaktirao pešaka, posledice bi bile manje, verovatno ne bi stradala devojka već bila povređena. Zato je kriv mali bahatliija. Kazna je preblaga, jasno je i zašto. Nadam se da će Apelacioni sud da je preinači u strožu kaznu i izdržavanje u zatvoru

šta nas snadje

pre 4 godine

Ko su ovi ljudi, koji udaraju minuse, na sve kritike u vezi ove sramne presude? Imaju li oni decu, i da li bi ovako reagovali da je njihovo 17-godišnje dete ubijeno?

Nenad

pre 4 godine

Igor, 2. jul 2019 14:02)
Na žalost čak i ako je takav zakon neću se složiti nikad složiti sa njim. Nisam za to da je vozač baš uvek kriv. Pešaci danas često ne vode računa koliko je auto blizu a znamo da čak i ako voziš 30 potrebno je neko od momenta uočenja refleksa do zaustavljanja auta. A pešak samo istrči jer je u prednosti u fazonu ja sam glavni

siki

pre 4 godine

Nemam pojma. Mene je moj instruktor učio da su pešaci i biciklisti prioritet pa makar na tamno crveno prelazili. Razlog? Ti sa tonom i po ubijaš njih kao od šale. Čitam ovog dole komentatora koji opravdava ubrzavanje na semaforu. Ja radim obratno, čim se približavam raskrsnici i semaforu instiktivno usporavam i gledam levo desno da mi ne iskoči koji pešak, iako mi je zeleno na semaforu. Tako sam naučen, a i deluje mi logično.

salemm

pre 4 godine

vi nikako da ukapirate da mu tatko drzava u propaloj drzavi i da su zakoni po njegovoj i meri njemu slicnim.
devojke vise nema. kako li je danas i svih godina njenim roditeljima... nezamislivo. budite jaki i uzdajte se u bozju pravdu. moje su misli sa vama.

gore nego dno dna

pre 4 godine

Koliko vredi jedan srpski zivot ? 
12 meseci nanogice. 
Dno dna.
(333, 2. jul 2019 16:01) 

Cena života u Srbiji se odredjuje na osnovu toga ko je okrivljen.

John

pre 4 godine

Sudija mi je rekla nesto sto cu zapamtiti: auto je vrsta oruzja, Vi ste mnogo masivniji kada vozite, Vasa masa moze nekoga usmrtiti i zato na pesake morate paziti.
(Masha, 2. jul 2019 15:46)

To se u pracu zove "opasno sredstvo". Tu spadaju motorna vozila, oružje, i još ponešto (ne mogu sad napamet). I onaj u čijem su vlasništvu, kao i onaj ko ih koristi mora, srpski rečeno, četvore oči da otvori.
Ili, recimo ovako - mnogo manje je rizično ako pešak pređe na crveno ili van prelaza, nego ako auto prođe raskrsnicu na crveno ili vozi 20+ više od dozvoljenog. E, taj rizik treba i mora da snosi onaj ko više rizikuje.

Igor

pre 4 godine

Pre neki dan je bila vest da je donet novi zakon u Juznoj Koreji za varanje (boostovanje) u onlajn igricama, zaprecene kazne su od 2 do 3 godine zatvora.

Stvar za razmisljanje...

Masha

pre 4 godine

Dosudjen mi je jedan saobracajni prekrsaj prekoracenja brzine, a za jedan sam se sporazumela sa policijom u vezi sa nepropustanjem pesaka na raskrsnici kod Slavije (gde pesaci idu non stop, a ti mors nekako da se provuces). Sudija mi je rekla nesto sto cu zapamtiti: auto je vrsta oruzja, Vi ste mnogo masivniji kada vozite, Vasa masa moze nekoga usmrtiti i zato na pesake morate paziti. I ja sam shvatila: u gradu gde ima mnogo pesaka prosto ne postoji zona gde se mozes opustiti i voziti vise od 60 na sat. To mozes na autoputu (do odredjene brzine).
Ova kazna je smesno mala i nepravda je.

Dejan

pre 4 godine

Vejn Runi je uhvaćen sa 0.7 promila u krvi, nije izazvao nikakvu nesreću. Dobio je a) 3 godine zabrane vožnje b) ponovno polaganje vozačkog ispita c) obavezno pohađanje kursa o opasnostima vožnje u alkoholisanom stanju i d) 12 meseci jednom nedeljno društveno korisnog rada - nosio je stopka oko škola i zaustavljao saobraćaj da deca predju ulicu. Tako izgleda kad se sudi ni po babu ni po stricevima.

nema

pre 4 godine

Nije Srbija ovako presudila nego ljudi sa imenom i prezimenom.

Tacno, ali Srbija je oguglala na sve i cuti i odobrava, a ovakve stvari su postale svakodnevnica u ludilu u kojem zivimo.

U Francuskom kada se desi ovako nesto nastanu nemiri na ulicama. Javnost je ukljucena i pritisak na drzavu je ogroman.

Igor

pre 4 godine

(Reziel, 2. jul 2019 13:15)

Druze nemas pojma o cemu pricas.

Prvi clan ZOBS-a te obavezuje kao vozaca da se ponasas tako da mozes da PREDVIDIS svaku situaciju, da vozis na nacin koji je prilagodjen uslovima na putu i da NIKOG ne ugrozavas.

Pesak na kolovozu pa i mimo pesackog, pa cak i da pretrcava na crveno je za tebe ZAKON i ti si OBAVEZAN da stanes, to sto on krsi zakon tebi ne daje pravo da ga ubijes.

Cak sta vise, ako vidis pesaka da ide trotoarom pored puta po ZAKONU si obavezan da u svoj nacin upravljanja vozilom dok prolazis pored njega uracunas i mogucnost da isti iz cista mira iskoci na kolovoz.

Isto tako kad prilazis raskrsnici duzan si da obratis paznju da nema pesaka i drugih vozila, TEK KAD SI SIGURAN da mozes da prodjes onda prolazis.

Dz

pre 4 godine

Svaka vlast koja je bila u ovoj nakaznoj zemlji imala je mogucnost da ovo promeni, niko to nije uradio. Krivi smo svi mi koji smo im to dozvolili i pustili ih da sakriveni dogovaraju i rade sta zele. Sudstvo je izvor zla ovde a svim ovim zlim ljudima odgovara da bude ovako nakaradno zarad mnogo vecih ciljeva nego sto je da zastite i pravicno osude smrt mlade devojke. Da li iko normalan moze da zamisli nonsens u kome sudija ima "pravo"da izrice kazne manje od zakonskog minimuma, cemu zakon...pa ovo zvuci debilno i kad samo pisem. Osim prave, istinske revolucije na koju ovaj jadni narod vise nikada nece biti spreman nikad se nista promeniti nece

Reziel

pre 4 godine

Ovo je neko mrtav lada ovde napisao: "Svako ko vozi, zna i da sa 60 kada voziš, ako prilaziš semaforu sigurno ne usporavaš jer je tu raskrsnica." Sad mi je jasno sto u Srbiji ljudi ginu na pesackim prelazima a ovde u Becu ne. Jel to ucite u auto skolama ili je to kafanska nauka da se ne usporava kad se prilazi pesackom prelazu bez obzira da li je crveno ili ne. A narocito se usporava ako nema semafora. Ljudi moji, vi ste totalno prolupali tamo.
(odliveni, 2. jul 2019 13:22)

Nije kafanska nauka, nego pravila vožnje. Ti u Beču usporavaš pred raskrsnicom kada je na semaforu zeleno svetlo? Ako je dozvoljeno 50, ti voziš 50 i na semaforu je zeleno, ti usporavaš? Koja je to logika? Pa u centru Beograda, a kamoli Beča ti praktično čim kreneš treba da usporiš vozeći tako, jer su semafori i na po 100 metara. Samo da budemo načisto, neka mi lupi minus svako ko misli da kada vidiš da je zeleno na semaforu, ti usporavaš.

Американац

pre 4 godine

Licno smatram da nije problem sto je on dobio ovo sto jeste, zao mi je devojke ali prelazak na crveno je glavni uzrok smrti i prvi prekrsaj zakona. On je morao dobiti kaznu za prekoracenje brzine i jer je pobegao i to je to. Ne mogu ja biti odgovoran ako mi pred auto izleti neko tek onako, dakle treba ga osloboditi optuzbe za ubistvo jer je slucaj krajnje nesrecan i nije on skroz kriv. E jedino je fora sto bi za prekoracenje brzine i neukazivanje pomoci neki obican covek dobio bar dve godine, ovaj nije dobio, ali u takvom sistemu funkcionisemo...
(sef strucnog staba, 2. jul 2019 12:54)

Да је возио 40, тамо где је ограничење 50, зато што је непрегледна раскрсница, ноћ, итд... нико бе би страдао.

Једини разлог смрти ове девојке је то што је Џуниор ишао преко 80, а највероватније и преко 100км/ч.

У нормалним земљама пешаци су закон у саобраћају, ма где се се они налазили (на пешачком, ван пешачког, прелазе на црвено)!

Ма не може да нам буде боље и тачка.

DraganChe

pre 4 godine

Naslov bi trebalo da glasi
Nakon 6 godina oslobođen sin Željka Mitrovića... jer ovo je upravo to, proglašen je krivim ali je praktično oslobođen.

CATAPA

pre 4 godine

A šta je ovde novo? U Srbiji se UVEK zločinci tretiraju kao žrtve, a žrtve kao zločinci.
Šokirani su samo oni koji uporno neće da znaju šta Srbija jeste. Hajde sad iskreno, svako za sebe, da li je iko očekivao drugačiji ishod, drugačiji epilog?
Povlašćena udbaška kasta ne ide u zatvor nikada, šta god čak i privatno da naprave. Shvatate li da ne odlaze u zatvor čak ni kada sud donese takvu presudu? Ovde to nije bilo moguće i otud ovakva presuda o "nanogici". Uzgred, nanogica ne znači ni kućni pritvor, osuđenik ima pravo da radi svoj posao, koji god da je "posao" koji ovaj osuđenik obavlja.

Samovozeci tristac

pre 4 godine

Pre mnogo godine jedan poznanik vozeci nocu, dozvoljenom brzinom, van naseljenog mesta, mrkli mrak, obori i usmrti stariju zenu koja je isla drumom, u tamnijoj odeci, nepravilno se krecuci i bez ikakvog svetla. Znaci ni trunka krivice, a odlezao godinu i po, kaze sudija njemu trebao si da prilagodis brzinu uslovim puta, mislim kakvim uslovima. Elem,mogu misliti kako mu je kada procita ovo...

dzoni

pre 4 godine

Страшно,а мени казна од 100.000 дин.забрана од год.дана и курс о безбедности! и све то што су ме наxватали у селу два дана пре истека забране управљања! Е мој Окановићу и Србијо!

Ti si bolje prošo.....ja 120.000 u startu, pa nisam imao da platim u roku i posle preko izvršitelja naraslo na 180.000 ....legli mi na primanja, platu ne primam skoro godinu dana tačnije 2/3 plate....plus naravno i ova godina zabrane....trazio sam od sudije ili zatvor ili nanogicu kao doticni on kaze ne moze jer imam prihode...Ovaj izgleda nema prihode pa nanogica

Lakica

pre 4 godine

Brzinom je doprineo nesreći, a devojka je prelazila pešački na semoforu dok je bilo crveno svetlo, što je gore nego da je prelazila na neobeleženom delu puta... Zato blaga kazna...

odliveni

pre 4 godine

Ovo je neko mrtav lada ovde napisao: "Svako ko vozi, zna i da sa 60 kada voziš, ako prilaziš semaforu sigurno ne usporavaš jer je tu raskrsnica." Sad mi je jasno sto u Srbiji ljudi ginu na pesackim prelazima a ovde u Becu ne. Jel to ucite u auto skolama ili je to kafanska nauka da se ne usporava kad se prilazi pesackom prelazu bez obzira da li je crveno ili ne. A narocito se usporava ako nema semafora. Ljudi moji, vi ste totalno prolupali tamo.

Reziel

pre 4 godine

"Evo neostrašćenog pogleda na situaciju. Kada na mestu gde je raskrsnica nepregledba a ograničenje brzine 50 ti voziš 100 to znači da si debelo kriv ma šta pešak uradio."

Care to prosto nije tačno. Devojka je pretrčavala na crveno, on jeste vozio preko ograničenja, ali nije 100% njegova krivica. On je delimično kriv, devojka je poginula, ali je njena odgovornost daleko veća. Svako ko vozi, zna i da sa 60 kada voziš, ako prilaziš semaforu sigurno ne usporavaš jer je tu raskrsnica. On jeste vozio preko, ali koliko sam shvatio ona je bukvalno istrčala ispred auta dok joj je bilo crveno svetlo.

Ipo

pre 4 godine

@Nemanja
"14 svedoka" za nesto u 2h ujutru, pa ja nesto ne verujem u to. Nego, mene vise zanimaju kamere, i snimci s istih, a kojih kazu nema ni s jedne, pokvarene valjda, sta li..

Aleksandar

pre 4 godine

Vladavina prava u Srbiji.
Valjda je sada još jasnije zašto nas neće u EU.U Srbiji se sve završava parama i ljudski život ne vredi baš mnogo.
Cela zemlja je jedan veliki rijaliti.

antonelo08

pre 4 godine

Страшно,а мени казна од 100.000 дин.забрана од год.дана и курс о безбедности! и све то што су ме наxватали у селу два дана пре истека забране управљања! Е мој Окановићу и Србијо!

defekt

pre 4 godine

Čekaj bre, Vi koji bi da linčujete?! Ajde neostrašćeno pogledajte činjenice. To je vrlo nepregledna raskrsnica, devojka je pretrčavala na crveno, to je potvrdilo 14 svedoka.... 
Nauk svima, tri puta gledajte ulicu kad prelazite i kad je zeleno, život je jedan! 
(Nemanja, 02. jul 2019 12:07) 

Evo neostrašćenog pogleda na situaciju. Kada na mestu gde je raskrsnica nepregledba a ograničenje brzine 50 ti voziš 100 to znači da si debelo kriv ma šta pešak uradio.
(Njima svejedno, 02. jul 2019 12:43)

Ispada da je samo njoj bila nepregledna raskrsnica? Sta sve necu procitati

Vule

pre 4 godine

Sečem punu liniju u preglednoj krivini na praznom putu. Iza krivine izlazi saobraċajac... I epilog. Od sudije 15000 dinara, 6 negativnih poena, 6 meseci zabrane upravljanja vozilom. Za prekrŝaj koji svi stalno činimo. Eto to je srbija...

Tupakamaru

pre 4 godine

Ko kaže da su ovo evropske kazne i kad smo ih mi to usvojili? Poznanik je ležao u zatvoru zato što je žena skočila pod njegovo vozilo, više puta ranije pokušavajajući da izvrši samoubistvo. Za ovaj prekršaj bi bilo ko drugi ležao do godinu dana nemojte da se lažemo.

Nemanja

pre 4 godine

Čekaj bre, Vi koji bi da linčujete?! Ajde neostrašćeno pogledajte činjenice. To je vrlo nepregledna raskrsnica, devojka je pretrčavala na crveno, to je potvrdilo 14 svedoka. Svakom od nas vozača neko je mogao da istrči i šta bi bilo onda? Činjenice kažu: vozio je brže 20 km/h, izveštaj veštaka (inače svi na toj deonici voze malo brže, ja lično tom ulicom vozim 70-ak kao i on. . Raskrsnica nije pregledna zato ima semafor, ona je pretrčavala na crveno, on je pobegao sa mesta nesreće. Za bežanje sa mesta nesreće i ne ukazivanje pomoći morao je da dobije 2 godine zatvora, ali ne više jer zakon je jasan. Prekoračenje brzine novčana kazna. Tačka! Ovo je definitivno blaga kazna, ali vi koji tražite linč apsolutno ste zaslepljeni mržnjom i jedom. Zakon je jasan, ali ovde nije ispoštovan do kraja jer mali je Tatin sin. Lično, mislim da je obična p...ina što nije stao. Niko mu ništa ne bi rekao da je stao i pokušao da pomogne. Karakter nula, sramota, ali nije nikog namerno ubio! Nažalost, devojka je napravila strasnu gresku. Tuga :( Nauk svima, tri puta gledajte ulicu kad prelazite i kad je zeleno, život je jedan!

mr

pre 4 godine

Нешто размишљам, има доста људи по затворима који леже по 2-3 године, колико ли су само ти људи побили?

KG

pre 4 godine

Moj komentar nije potreban. Trebal je da sudija SAMO PRIMENI ZAKON.:
Krivično delo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja
Clan 201 KZ:
Ako je usled dela iz clana 195. st. 1. i 2, 197. stav 2. i 199. st. 1. i 2. ovog zakona nastupila smrt jednog ili više lica, ucinilac ce se kazniti zatvorom najmanje tri godine.
Clan 195. (1) Ucesnik u saobracaju na putevima koji se ne pridržava saobracajnih propisa i time tako ugrozi javni saobracaj da dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu veceg obima, pa usled toga kod drugog lica nastupi laka telesna povreda ili imovinska šteta preko 30.000 novih (do 10/02) 120.000 dinara, kaznice se zatvorom do tri godine.

Krivično delo - nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi
Clan 198 KZ:
(1) Vozac motornog vozila ili drugog prevoznog sredstva koji ostavi bez pomoci lice koje je tim prevoznim sredstvom povredeno ili ciju je povredu tim sredstvom prouzrokovao, kaznice se zatvorom do jedne godine.

NAJMANJE TRI GODINE!!!!!!!!!!!!

Sms

pre 4 godine

i što je najgore ovo će da bude još samo jedna usputna vijest na portalima i narod već nakon par dana zaboravi slučaj...znači nema nikakvih načina da se nešto uradi po tim pitanju u vidu protesta i istrajanju u njima sve dok narodu ovo bude usputna vijest. Neka nam je tako kako nam je, samo nek nije se meni i mojim ništa desilo, to je naša logika.

mikac678

pre 4 godine

čl. 289. st. 1. i 2, 290. st. 1. i 2, 291. st. 1, 3. i 4. i 295. st. 1. i 2. ovog zakonika nastupila smrt jednog ili više lica, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina. U zakonu ne postoji za ovo delo kazna kućnog pritvora, minimum 2 godine zatvora

Miki kd

pre 4 godine

Za ovakav prestup bi u Nemačkoj dobio,minimum,6 godina zatvora i oduzeta vozacka na 5 god.sa pravom na MPU test...Nije samo udes sa smrtnim posledicama u pitanju..Ne pružanje pomoći nastradalog osobi ,prebrza vožnja,ne zaustavljanje na pešačkom prelazu i na kraju udaljavanje sa mesta nesreće...Ma i 10 godina bi bilo upitno..

U zemlji mita i korupcije

pre 4 godine

Jel ovo kazna za prekoracenje brzine? A kad ce kazna za ubistvo iz nehata i bezanje sa mesta nesrece bez ukazivanja pomoci unesrecenoj?

3210

pre 4 godine

Poznajem momke koji su robijali tešku robiju od 3,4 pa i 5 godina zbog par grama travuljetine.

Koliko bi tek dobio da devojka nije bila na pešačkom prelazu,da nije prošao na crveno da nije vozio prebrzo i pobegao sa lica mesta je ukazavši pomoć povređenoj.

Alal ti vera Srbijo...jedan mlad život.

(Učite decu strane jezike ko Boga vas molim)

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

Ja pre tri ,četri godine vozio Borskom ulicom koja je prava kao strela I malo prekoračio brzinu više od dozvoljene koja je bila 50 km/sat oko 65-70 km/sat,dobio kažu zabrane upravljanja vozilom od 9 meseci,novčana kazna od 20.000,00 din.a pri tom nisam nikom ugrozio život,a kamo li da sam ga ne daj Bože ubio,pa popio bih kaznu najmanje 10 godina,a u zatvoru bih nosio na nogama lance.Zato,živelo naše nezavisno sudstvo.

Njima svejedno

pre 4 godine

Čekaj bre, Vi koji bi da linčujete?! Ajde neostrašćeno pogledajte činjenice. To je vrlo nepregledna raskrsnica, devojka je pretrčavala na crveno, to je potvrdilo 14 svedoka....
Nauk svima, tri puta gledajte ulicu kad prelazite i kad je zeleno, život je jedan!
(Nemanja, 02. jul 2019 12:07)

Evo neostrašćenog pogleda na situaciju. Kada na mestu gde je raskrsnica nepregledba a ograničenje brzine 50 ti voziš 100 to znači da si debelo kriv ma šta pešak uradio.

objavite imena sudija

pre 4 godine

Poznajem momke koji su robijali tešku robiju od 3,4 pa i 5 godina zbog par grama travuljetine.

Koliko bi tek dobio da devojka nije bila na pešačkom prelazu,da nije prošao na crveno da nije vozio prebrzo i pobegao sa lica mesta je ukazavši pomoć povređenoj.

Alal ti vera Srbijo...jedan mlad život.

(Učite decu strane jezike ko Boga vas molim)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (3210, 2. jul 2019 12:11)

Nije Srbija ovako presudila nego ljudi sa imenom i prezimenom.

sef strucnog staba

pre 4 godine

Licno smatram da nije problem sto je on dobio ovo sto jeste, zao mi je devojke ali prelazak na crveno je glavni uzrok smrti i prvi prekrsaj zakona. On je morao dobiti kaznu za prekoracenje brzine i jer je pobegao i to je to. Ne mogu ja biti odgovoran ako mi pred auto izleti neko tek onako, dakle treba ga osloboditi optuzbe za ubistvo jer je slucaj krajnje nesrecan i nije on skroz kriv. E jedino je fora sto bi za prekoracenje brzine i neukazivanje pomoci neki obican covek dobio bar dve godine, ovaj nije dobio, ali u takvom sistemu funkcionisemo...

Mandingo

pre 4 godine

Sa ovakvim kaznama za tatine sinove i korumiranih ljudi koji ovo odradjuju, uci ce Srbija mozda u EU 2099 godine.
P.S. Mozda ce se zaliti za smanjenje kazne (i to tuzilastvo)

igorlg

pre 4 godine

Nije samo "pregazio" devojku, već ju je usmrtio, udarivši je vozilom na pešačkom prelazu. Sa ovakvim razvodnjavanjem i nije čudo da je dobo tešku kaznu nanogice. A njen život i život njene porodice, uništeni.

ZLOBEX

pre 4 godine

..."Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustanickom ulicom na pešackom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić.
Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat.
Mitrović je pobegao sa mesta nesreće"...

ZA OVO NANOGICA?????

Kupac diplome

pre 4 godine

Ovo treba biti vest dana. Dakle, Srbija je danas rekla da je deca iz siromašnih porodica ne zanimaju. Koliko vredi nečiji život, 12 meseci kućnog pritvora?

istina

pre 4 godine

Ako bude u stanu godinu dana, kako može da upravlja motorinim vozilom odnosno zar nije drugi deo kazne apsurdan.

Koliko mi se čini ovoliko je dobio Miki iz Kupinova za manijačenje u Zadruzi, ali hebiga, on je ipak samo gazdin klovn, sin je drugo.

POPovanje

pre 4 godine

Prestroga kazna. Da je, umesto neizlaženja iz kuće, kažnjen nošenjem nanogice na kamenitoj plaži Azurne obale još nekako, ali ovo je definitivno prestrogo.

Djole

pre 4 godine

Bolje da su ga pustili nego sto nerviraju narod. Kao da je ukrao eurokrem u maxiju.
Zemlja nenormalnih.
Ne moze da bude kriv za takva dela i dobije nanogicu. Ako je nevin ide kuci, ako je kriv 10 godina robije.
Kako su se samo izdogovarali da se svi pokriju. I sudije, i tuzioci, i advokati, i ministri.

borivoje surdilovic

pre 4 godine

a u sta ti je kada ceo dan hvalis vlast...sramota za sudove......al kad neki dan covek nije osudjen za ubistvo na podmukao i svirep nacin, a ubio sa 16 udaraca u glavu pa isekao coveka i spakovao u kese......onda me nista ne cudi vise ........

vladanko

pre 4 godine

Da li je realno? E kada ovoga vise ne bude bilo znacemo da zivimo u pravnoj drzavi. Nakon ovoga sve mi je nebitno, i fabrike i plate i penzije dzaba kada se ne ceni ono najvrednije a to je ljudski zivot!

Nataša K.

pre 4 godine

Verovatno bi razularena masa trazila javno pogubljenje sirotog mladica a posle isti ljudi pricaju kako su za postovanje ljudskih prava i nezavisno sudstvo. Gospodo, ovo su evropske vrednosti svidjalo se to vama ili ne!
Mi smo kao drzava na proevropskom putu a uskoro i NATO pre svega zahvaljujuci snaznoj podrsci medija u koje spada Pink. Neka se rusofili bune koliko hoce ali mi idemo u Evropu a ove nove moderne kazne koje postuju ljudska prava su veliki plus i dokaz da Srbija polako postaje jedno moderno drustvo.

nesha

pre 4 godine

Vest od pre neki dan u Nemačkoj:Tokom bekstva od "civilne policije" zbog krađe, 28-god.Srbin udario studenkinju koja je vozila bicikl i usmrtio je na licu mesta i pobegao sa mesta udesa.Posle 7 meseci procesa,osuđen na doživotnu robiju.To je pravda, to je ta "Nemačka medicina" koja nam očajnički treba.Nosiće nanogicu 12 meseci, ali će je mrtvu sanjati svaki dan do kraja života.Pa, srećno mu bilo...

Au Brale

pre 4 godine

Da rezimiramo:

1. vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat u gradu.
2. udario pesaka na pesaskom i nije pruzio pomoć povređenom.
3. pobegao sa mesta nesreće
4. pesak preminuo

Kazna: nanogica, kucni pritvor 12 meseci. zabrana upravljanja vozilom 12 meseci.

Zakljucak: ovo nije java, mi smo u crtanom filmu.

Au Brale

pre 4 godine

Da rezimiramo:

1. vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat u gradu.
2. udario pesaka na pesaskom i nije pruzio pomoć povređenom.
3. pobegao sa mesta nesreće
4. pesak preminuo

Kazna: nanogica, kucni pritvor 12 meseci. zabrana upravljanja vozilom 12 meseci.

Zakljucak: ovo nije java, mi smo u crtanom filmu.

POPovanje

pre 4 godine

Prestroga kazna. Da je, umesto neizlaženja iz kuće, kažnjen nošenjem nanogice na kamenitoj plaži Azurne obale još nekako, ali ovo je definitivno prestrogo.

ZLOBEX

pre 4 godine

..."Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustanickom ulicom na pešackom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić.
Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat.
Mitrović je pobegao sa mesta nesreće"...

ZA OVO NANOGICA?????

Djole

pre 4 godine

Bolje da su ga pustili nego sto nerviraju narod. Kao da je ukrao eurokrem u maxiju.
Zemlja nenormalnih.
Ne moze da bude kriv za takva dela i dobije nanogicu. Ako je nevin ide kuci, ako je kriv 10 godina robije.
Kako su se samo izdogovarali da se svi pokriju. I sudije, i tuzioci, i advokati, i ministri.

igorlg

pre 4 godine

Nije samo "pregazio" devojku, već ju je usmrtio, udarivši je vozilom na pešačkom prelazu. Sa ovakvim razvodnjavanjem i nije čudo da je dobo tešku kaznu nanogice. A njen život i život njene porodice, uništeni.

Nemanja

pre 4 godine

Čekaj bre, Vi koji bi da linčujete?! Ajde neostrašćeno pogledajte činjenice. To je vrlo nepregledna raskrsnica, devojka je pretrčavala na crveno, to je potvrdilo 14 svedoka. Svakom od nas vozača neko je mogao da istrči i šta bi bilo onda? Činjenice kažu: vozio je brže 20 km/h, izveštaj veštaka (inače svi na toj deonici voze malo brže, ja lično tom ulicom vozim 70-ak kao i on. . Raskrsnica nije pregledna zato ima semafor, ona je pretrčavala na crveno, on je pobegao sa mesta nesreće. Za bežanje sa mesta nesreće i ne ukazivanje pomoći morao je da dobije 2 godine zatvora, ali ne više jer zakon je jasan. Prekoračenje brzine novčana kazna. Tačka! Ovo je definitivno blaga kazna, ali vi koji tražite linč apsolutno ste zaslepljeni mržnjom i jedom. Zakon je jasan, ali ovde nije ispoštovan do kraja jer mali je Tatin sin. Lično, mislim da je obična p...ina što nije stao. Niko mu ništa ne bi rekao da je stao i pokušao da pomogne. Karakter nula, sramota, ali nije nikog namerno ubio! Nažalost, devojka je napravila strasnu gresku. Tuga :( Nauk svima, tri puta gledajte ulicu kad prelazite i kad je zeleno, život je jedan!

Lakica

pre 4 godine

Brzinom je doprineo nesreći, a devojka je prelazila pešački na semoforu dok je bilo crveno svetlo, što je gore nego da je prelazila na neobeleženom delu puta... Zato blaga kazna...

nesha

pre 4 godine

Vest od pre neki dan u Nemačkoj:Tokom bekstva od "civilne policije" zbog krađe, 28-god.Srbin udario studenkinju koja je vozila bicikl i usmrtio je na licu mesta i pobegao sa mesta udesa.Posle 7 meseci procesa,osuđen na doživotnu robiju.To je pravda, to je ta "Nemačka medicina" koja nam očajnički treba.Nosiće nanogicu 12 meseci, ali će je mrtvu sanjati svaki dan do kraja života.Pa, srećno mu bilo...

sef strucnog staba

pre 4 godine

Licno smatram da nije problem sto je on dobio ovo sto jeste, zao mi je devojke ali prelazak na crveno je glavni uzrok smrti i prvi prekrsaj zakona. On je morao dobiti kaznu za prekoracenje brzine i jer je pobegao i to je to. Ne mogu ja biti odgovoran ako mi pred auto izleti neko tek onako, dakle treba ga osloboditi optuzbe za ubistvo jer je slucaj krajnje nesrecan i nije on skroz kriv. E jedino je fora sto bi za prekoracenje brzine i neukazivanje pomoci neki obican covek dobio bar dve godine, ovaj nije dobio, ali u takvom sistemu funkcionisemo...

Reziel

pre 4 godine

"Evo neostrašćenog pogleda na situaciju. Kada na mestu gde je raskrsnica nepregledba a ograničenje brzine 50 ti voziš 100 to znači da si debelo kriv ma šta pešak uradio."

Care to prosto nije tačno. Devojka je pretrčavala na crveno, on jeste vozio preko ograničenja, ali nije 100% njegova krivica. On je delimično kriv, devojka je poginula, ali je njena odgovornost daleko veća. Svako ko vozi, zna i da sa 60 kada voziš, ako prilaziš semaforu sigurno ne usporavaš jer je tu raskrsnica. On jeste vozio preko, ali koliko sam shvatio ona je bukvalno istrčala ispred auta dok joj je bilo crveno svetlo.

Nataša K.

pre 4 godine

Verovatno bi razularena masa trazila javno pogubljenje sirotog mladica a posle isti ljudi pricaju kako su za postovanje ljudskih prava i nezavisno sudstvo. Gospodo, ovo su evropske vrednosti svidjalo se to vama ili ne!
Mi smo kao drzava na proevropskom putu a uskoro i NATO pre svega zahvaljujuci snaznoj podrsci medija u koje spada Pink. Neka se rusofili bune koliko hoce ali mi idemo u Evropu a ove nove moderne kazne koje postuju ljudska prava su veliki plus i dokaz da Srbija polako postaje jedno moderno drustvo.

Reziel

pre 4 godine

Ovo je neko mrtav lada ovde napisao: "Svako ko vozi, zna i da sa 60 kada voziš, ako prilaziš semaforu sigurno ne usporavaš jer je tu raskrsnica." Sad mi je jasno sto u Srbiji ljudi ginu na pesackim prelazima a ovde u Becu ne. Jel to ucite u auto skolama ili je to kafanska nauka da se ne usporava kad se prilazi pesackom prelazu bez obzira da li je crveno ili ne. A narocito se usporava ako nema semafora. Ljudi moji, vi ste totalno prolupali tamo.
(odliveni, 2. jul 2019 13:22)

Nije kafanska nauka, nego pravila vožnje. Ti u Beču usporavaš pred raskrsnicom kada je na semaforu zeleno svetlo? Ako je dozvoljeno 50, ti voziš 50 i na semaforu je zeleno, ti usporavaš? Koja je to logika? Pa u centru Beograda, a kamoli Beča ti praktično čim kreneš treba da usporiš vozeći tako, jer su semafori i na po 100 metara. Samo da budemo načisto, neka mi lupi minus svako ko misli da kada vidiš da je zeleno na semaforu, ti usporavaš.

Kupac diplome

pre 4 godine

Ovo treba biti vest dana. Dakle, Srbija je danas rekla da je deca iz siromašnih porodica ne zanimaju. Koliko vredi nečiji život, 12 meseci kućnog pritvora?

Mandingo

pre 4 godine

Sa ovakvim kaznama za tatine sinove i korumiranih ljudi koji ovo odradjuju, uci ce Srbija mozda u EU 2099 godine.
P.S. Mozda ce se zaliti za smanjenje kazne (i to tuzilastvo)

borivoje surdilovic

pre 4 godine

a u sta ti je kada ceo dan hvalis vlast...sramota za sudove......al kad neki dan covek nije osudjen za ubistvo na podmukao i svirep nacin, a ubio sa 16 udaraca u glavu pa isekao coveka i spakovao u kese......onda me nista ne cudi vise ........

vladanko

pre 4 godine

Da li je realno? E kada ovoga vise ne bude bilo znacemo da zivimo u pravnoj drzavi. Nakon ovoga sve mi je nebitno, i fabrike i plate i penzije dzaba kada se ne ceni ono najvrednije a to je ljudski zivot!

Njima svejedno

pre 4 godine

Čekaj bre, Vi koji bi da linčujete?! Ajde neostrašćeno pogledajte činjenice. To je vrlo nepregledna raskrsnica, devojka je pretrčavala na crveno, to je potvrdilo 14 svedoka....
Nauk svima, tri puta gledajte ulicu kad prelazite i kad je zeleno, život je jedan!
(Nemanja, 02. jul 2019 12:07)

Evo neostrašćenog pogleda na situaciju. Kada na mestu gde je raskrsnica nepregledba a ograničenje brzine 50 ti voziš 100 to znači da si debelo kriv ma šta pešak uradio.

DraganChe

pre 4 godine

Naslov bi trebalo da glasi
Nakon 6 godina oslobođen sin Željka Mitrovića... jer ovo je upravo to, proglašen je krivim ali je praktično oslobođen.

Nenad

pre 4 godine

Igor, 2. jul 2019 14:02)
Na žalost čak i ako je takav zakon neću se složiti nikad složiti sa njim. Nisam za to da je vozač baš uvek kriv. Pešaci danas često ne vode računa koliko je auto blizu a znamo da čak i ako voziš 30 potrebno je neko od momenta uočenja refleksa do zaustavljanja auta. A pešak samo istrči jer je u prednosti u fazonu ja sam glavni

Dejan

pre 4 godine

Vejn Runi je uhvaćen sa 0.7 promila u krvi, nije izazvao nikakvu nesreću. Dobio je a) 3 godine zabrane vožnje b) ponovno polaganje vozačkog ispita c) obavezno pohađanje kursa o opasnostima vožnje u alkoholisanom stanju i d) 12 meseci jednom nedeljno društveno korisnog rada - nosio je stopka oko škola i zaustavljao saobraćaj da deca predju ulicu. Tako izgleda kad se sudi ni po babu ni po stricevima.

mikac678

pre 4 godine

čl. 289. st. 1. i 2, 290. st. 1. i 2, 291. st. 1, 3. i 4. i 295. st. 1. i 2. ovog zakonika nastupila smrt jednog ili više lica, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina. U zakonu ne postoji za ovo delo kazna kućnog pritvora, minimum 2 godine zatvora

šta nas snadje

pre 4 godine

Ko su ovi ljudi, koji udaraju minuse, na sve kritike u vezi ove sramne presude? Imaju li oni decu, i da li bi ovako reagovali da je njihovo 17-godišnje dete ubijeno?

istina

pre 4 godine

Ako bude u stanu godinu dana, kako može da upravlja motorinim vozilom odnosno zar nije drugi deo kazne apsurdan.

Koliko mi se čini ovoliko je dobio Miki iz Kupinova za manijačenje u Zadruzi, ali hebiga, on je ipak samo gazdin klovn, sin je drugo.

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

Ja pre tri ,četri godine vozio Borskom ulicom koja je prava kao strela I malo prekoračio brzinu više od dozvoljene koja je bila 50 km/sat oko 65-70 km/sat,dobio kažu zabrane upravljanja vozilom od 9 meseci,novčana kazna od 20.000,00 din.a pri tom nisam nikom ugrozio život,a kamo li da sam ga ne daj Bože ubio,pa popio bih kaznu najmanje 10 godina,a u zatvoru bih nosio na nogama lance.Zato,živelo naše nezavisno sudstvo.

Samovozeci tristac

pre 4 godine

Pre mnogo godine jedan poznanik vozeci nocu, dozvoljenom brzinom, van naseljenog mesta, mrkli mrak, obori i usmrti stariju zenu koja je isla drumom, u tamnijoj odeci, nepravilno se krecuci i bez ikakvog svetla. Znaci ni trunka krivice, a odlezao godinu i po, kaze sudija njemu trebao si da prilagodis brzinu uslovim puta, mislim kakvim uslovima. Elem,mogu misliti kako mu je kada procita ovo...

Advokat

pre 4 godine

U praksi radim saobraćajne nezgode pa, mada nisam video nalaz veštaka, kroz ovo par informacija mogu zaključiti sledeće, devojka je prešla na crveno, što naravno nije dozvoljeno, ali to nije situacija koja se u saobraćaju ne može očekivati, dakle može se predvideti. Zato postoje ograničenja brzine koja su najniža u naselju. Na mestu nezgode, ograničenje je 40km na sat, pošto je vozač imao probnu dozvolu, bio je dužan da vozi 36km/h. Pri brzini od 36km/h on bi se zaustavio pre kontakata sa pešačkom ili ako bi kontaktirao pešaka, posledice bi bile manje, verovatno ne bi stradala devojka već bila povređena. Zato je kriv mali bahatliija. Kazna je preblaga, jasno je i zašto. Nadam se da će Apelacioni sud da je preinači u strožu kaznu i izdržavanje u zatvoru

gore nego dno dna

pre 4 godine

Koliko vredi jedan srpski zivot ? 
12 meseci nanogice. 
Dno dna.
(333, 2. jul 2019 16:01) 

Cena života u Srbiji se odredjuje na osnovu toga ko je okrivljen.

Masha

pre 4 godine

Dosudjen mi je jedan saobracajni prekrsaj prekoracenja brzine, a za jedan sam se sporazumela sa policijom u vezi sa nepropustanjem pesaka na raskrsnici kod Slavije (gde pesaci idu non stop, a ti mors nekako da se provuces). Sudija mi je rekla nesto sto cu zapamtiti: auto je vrsta oruzja, Vi ste mnogo masivniji kada vozite, Vasa masa moze nekoga usmrtiti i zato na pesake morate paziti. I ja sam shvatila: u gradu gde ima mnogo pesaka prosto ne postoji zona gde se mozes opustiti i voziti vise od 60 na sat. To mozes na autoputu (do odredjene brzine).
Ova kazna je smesno mala i nepravda je.

dzoni

pre 4 godine

Страшно,а мени казна од 100.000 дин.забрана од год.дана и курс о безбедности! и све то што су ме наxватали у селу два дана пре истека забране управљања! Е мој Окановићу и Србијо!

Ti si bolje prošo.....ja 120.000 u startu, pa nisam imao da platim u roku i posle preko izvršitelja naraslo na 180.000 ....legli mi na primanja, platu ne primam skoro godinu dana tačnije 2/3 plate....plus naravno i ova godina zabrane....trazio sam od sudije ili zatvor ili nanogicu kao doticni on kaze ne moze jer imam prihode...Ovaj izgleda nema prihode pa nanogica

Ipo

pre 4 godine

@Nemanja
"14 svedoka" za nesto u 2h ujutru, pa ja nesto ne verujem u to. Nego, mene vise zanimaju kamere, i snimci s istih, a kojih kazu nema ni s jedne, pokvarene valjda, sta li..

KG

pre 4 godine

Moj komentar nije potreban. Trebal je da sudija SAMO PRIMENI ZAKON.:
Krivično delo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja
Clan 201 KZ:
Ako je usled dela iz clana 195. st. 1. i 2, 197. stav 2. i 199. st. 1. i 2. ovog zakona nastupila smrt jednog ili više lica, ucinilac ce se kazniti zatvorom najmanje tri godine.
Clan 195. (1) Ucesnik u saobracaju na putevima koji se ne pridržava saobracajnih propisa i time tako ugrozi javni saobracaj da dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu veceg obima, pa usled toga kod drugog lica nastupi laka telesna povreda ili imovinska šteta preko 30.000 novih (do 10/02) 120.000 dinara, kaznice se zatvorom do tri godine.

Krivično delo - nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi
Clan 198 KZ:
(1) Vozac motornog vozila ili drugog prevoznog sredstva koji ostavi bez pomoci lice koje je tim prevoznim sredstvom povredeno ili ciju je povredu tim sredstvom prouzrokovao, kaznice se zatvorom do jedne godine.

NAJMANJE TRI GODINE!!!!!!!!!!!!

nema

pre 4 godine

Nije Srbija ovako presudila nego ljudi sa imenom i prezimenom.

Tacno, ali Srbija je oguglala na sve i cuti i odobrava, a ovakve stvari su postale svakodnevnica u ludilu u kojem zivimo.

U Francuskom kada se desi ovako nesto nastanu nemiri na ulicama. Javnost je ukljucena i pritisak na drzavu je ogroman.

Miki kd

pre 4 godine

Za ovakav prestup bi u Nemačkoj dobio,minimum,6 godina zatvora i oduzeta vozacka na 5 god.sa pravom na MPU test...Nije samo udes sa smrtnim posledicama u pitanju..Ne pružanje pomoći nastradalog osobi ,prebrza vožnja,ne zaustavljanje na pešačkom prelazu i na kraju udaljavanje sa mesta nesreće...Ma i 10 godina bi bilo upitno..

Американац

pre 4 godine

Licno smatram da nije problem sto je on dobio ovo sto jeste, zao mi je devojke ali prelazak na crveno je glavni uzrok smrti i prvi prekrsaj zakona. On je morao dobiti kaznu za prekoracenje brzine i jer je pobegao i to je to. Ne mogu ja biti odgovoran ako mi pred auto izleti neko tek onako, dakle treba ga osloboditi optuzbe za ubistvo jer je slucaj krajnje nesrecan i nije on skroz kriv. E jedino je fora sto bi za prekoracenje brzine i neukazivanje pomoci neki obican covek dobio bar dve godine, ovaj nije dobio, ali u takvom sistemu funkcionisemo...
(sef strucnog staba, 2. jul 2019 12:54)

Да је возио 40, тамо где је ограничење 50, зато што је непрегледна раскрсница, ноћ, итд... нико бе би страдао.

Једини разлог смрти ове девојке је то што је Џуниор ишао преко 80, а највероватније и преко 100км/ч.

У нормалним земљама пешаци су закон у саобраћају, ма где се се они налазили (на пешачком, ван пешачког, прелазе на црвено)!

Ма не може да нам буде боље и тачка.

3210

pre 4 godine

Poznajem momke koji su robijali tešku robiju od 3,4 pa i 5 godina zbog par grama travuljetine.

Koliko bi tek dobio da devojka nije bila na pešačkom prelazu,da nije prošao na crveno da nije vozio prebrzo i pobegao sa lica mesta je ukazavši pomoć povređenoj.

Alal ti vera Srbijo...jedan mlad život.

(Učite decu strane jezike ko Boga vas molim)

siki

pre 4 godine

Nemam pojma. Mene je moj instruktor učio da su pešaci i biciklisti prioritet pa makar na tamno crveno prelazili. Razlog? Ti sa tonom i po ubijaš njih kao od šale. Čitam ovog dole komentatora koji opravdava ubrzavanje na semaforu. Ja radim obratno, čim se približavam raskrsnici i semaforu instiktivno usporavam i gledam levo desno da mi ne iskoči koji pešak, iako mi je zeleno na semaforu. Tako sam naučen, a i deluje mi logično.

mr

pre 4 godine

Нешто размишљам, има доста људи по затворима који леже по 2-3 године, колико ли су само ти људи побили?

odliveni

pre 4 godine

Ovo je neko mrtav lada ovde napisao: "Svako ko vozi, zna i da sa 60 kada voziš, ako prilaziš semaforu sigurno ne usporavaš jer je tu raskrsnica." Sad mi je jasno sto u Srbiji ljudi ginu na pesackim prelazima a ovde u Becu ne. Jel to ucite u auto skolama ili je to kafanska nauka da se ne usporava kad se prilazi pesackom prelazu bez obzira da li je crveno ili ne. A narocito se usporava ako nema semafora. Ljudi moji, vi ste totalno prolupali tamo.

objavite imena sudija

pre 4 godine

Poznajem momke koji su robijali tešku robiju od 3,4 pa i 5 godina zbog par grama travuljetine.

Koliko bi tek dobio da devojka nije bila na pešačkom prelazu,da nije prošao na crveno da nije vozio prebrzo i pobegao sa lica mesta je ukazavši pomoć povređenoj.

Alal ti vera Srbijo...jedan mlad život.

(Učite decu strane jezike ko Boga vas molim)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (3210, 2. jul 2019 12:11)

Nije Srbija ovako presudila nego ljudi sa imenom i prezimenom.

Aleksandar

pre 4 godine

Vladavina prava u Srbiji.
Valjda je sada još jasnije zašto nas neće u EU.U Srbiji se sve završava parama i ljudski život ne vredi baš mnogo.
Cela zemlja je jedan veliki rijaliti.

Vule

pre 4 godine

Sečem punu liniju u preglednoj krivini na praznom putu. Iza krivine izlazi saobraċajac... I epilog. Od sudije 15000 dinara, 6 negativnih poena, 6 meseci zabrane upravljanja vozilom. Za prekrŝaj koji svi stalno činimo. Eto to je srbija...

Dujda

pre 4 godine

Većini ovde promiče, a to je po meni veoma bitno ono "posle šest godina". Tu je početak svakog muljanja u sudstvu. Znam da se ne smeju postavljati rokovi ali ako je situacija čista čemu 6 godina??? E to služi da se izgube ili ubuđaju dokazi, da se pojave "novi" svedoci, da stari zaborave šta su videli, veštaci odu u penziju ili se rasporede na radno mesto u Kuršumliji, da krenu priče kako se žrtva kretala u lošem društvu, da kad je već tako i ne može da se vrati roditelji razmisle o nagodbi, jednom rečju ubijanje jedne porodice i jednog društva, sistemski pedantno, profesionalno. Ne postojimo kao narod. Gotovo je.

U zemlji mita i korupcije

pre 4 godine

Jel ovo kazna za prekoracenje brzine? A kad ce kazna za ubistvo iz nehata i bezanje sa mesta nesrece bez ukazivanja pomoci unesrecenoj?

antonelo08

pre 4 godine

Страшно,а мени казна од 100.000 дин.забрана од год.дана и курс о безбедности! и све то што су ме наxватали у селу два дана пре истека забране управљања! Е мој Окановићу и Србијо!

natalija

pre 4 godine

Napravio je više krivičnih dela...Evo u Nemačkoj je nač čovek na auto putu bio učesnik u sudaru gde je dvoje građana poginulo, kažnjen je doživotnim zatvorom jer je (iako nije nameravao te ljude da ubije) na tom mestu ograničenje brzine bilo je 30 km/h a on je vozio 80 km/h. Suđenje je trajalo oko jedne godine. Ovo je suđenje trajalo 6 g jer je vlast (čiji je deo Ž. M.) tražila način kako da ga oslobodi kazne....I dosetili se nanogice.....šatro i to je kazna "ukor razrednog starešine".......Ovaj primer sa presudom sinu Ž. M. je jedan od svakodnevnih pokazatelja da mi NISMO DRŽAVA nego smo PROVIZORIJUM gde Mitrović sa maloborjnom bratijom žive begovski a mi svi ostali tzv narod smo im "potrošna roba" roblje tj. "mrtve duše"!

Igor

pre 4 godine

(Reziel, 2. jul 2019 13:15)

Druze nemas pojma o cemu pricas.

Prvi clan ZOBS-a te obavezuje kao vozaca da se ponasas tako da mozes da PREDVIDIS svaku situaciju, da vozis na nacin koji je prilagodjen uslovima na putu i da NIKOG ne ugrozavas.

Pesak na kolovozu pa i mimo pesackog, pa cak i da pretrcava na crveno je za tebe ZAKON i ti si OBAVEZAN da stanes, to sto on krsi zakon tebi ne daje pravo da ga ubijes.

Cak sta vise, ako vidis pesaka da ide trotoarom pored puta po ZAKONU si obavezan da u svoj nacin upravljanja vozilom dok prolazis pored njega uracunas i mogucnost da isti iz cista mira iskoci na kolovoz.

Isto tako kad prilazis raskrsnici duzan si da obratis paznju da nema pesaka i drugih vozila, TEK KAD SI SIGURAN da mozes da prodjes onda prolazis.

Igor

pre 4 godine

Pre neki dan je bila vest da je donet novi zakon u Juznoj Koreji za varanje (boostovanje) u onlajn igricama, zaprecene kazne su od 2 do 3 godine zatvora.

Stvar za razmisljanje...

Dz

pre 4 godine

Svaka vlast koja je bila u ovoj nakaznoj zemlji imala je mogucnost da ovo promeni, niko to nije uradio. Krivi smo svi mi koji smo im to dozvolili i pustili ih da sakriveni dogovaraju i rade sta zele. Sudstvo je izvor zla ovde a svim ovim zlim ljudima odgovara da bude ovako nakaradno zarad mnogo vecih ciljeva nego sto je da zastite i pravicno osude smrt mlade devojke. Da li iko normalan moze da zamisli nonsens u kome sudija ima "pravo"da izrice kazne manje od zakonskog minimuma, cemu zakon...pa ovo zvuci debilno i kad samo pisem. Osim prave, istinske revolucije na koju ovaj jadni narod vise nikada nece biti spreman nikad se nista promeniti nece

salemm

pre 4 godine

vi nikako da ukapirate da mu tatko drzava u propaloj drzavi i da su zakoni po njegovoj i meri njemu slicnim.
devojke vise nema. kako li je danas i svih godina njenim roditeljima... nezamislivo. budite jaki i uzdajte se u bozju pravdu. moje su misli sa vama.

Sms

pre 4 godine

i što je najgore ovo će da bude još samo jedna usputna vijest na portalima i narod već nakon par dana zaboravi slučaj...znači nema nikakvih načina da se nešto uradi po tim pitanju u vidu protesta i istrajanju u njima sve dok narodu ovo bude usputna vijest. Neka nam je tako kako nam je, samo nek nije se meni i mojim ništa desilo, to je naša logika.

CATAPA

pre 4 godine

A šta je ovde novo? U Srbiji se UVEK zločinci tretiraju kao žrtve, a žrtve kao zločinci.
Šokirani su samo oni koji uporno neće da znaju šta Srbija jeste. Hajde sad iskreno, svako za sebe, da li je iko očekivao drugačiji ishod, drugačiji epilog?
Povlašćena udbaška kasta ne ide u zatvor nikada, šta god čak i privatno da naprave. Shvatate li da ne odlaze u zatvor čak ni kada sud donese takvu presudu? Ovde to nije bilo moguće i otud ovakva presuda o "nanogici". Uzgred, nanogica ne znači ni kućni pritvor, osuđenik ima pravo da radi svoj posao, koji god da je "posao" koji ovaj osuđenik obavlja.

Laik

pre 4 godine

Vidim da se javnost uznemirila i to je dobro. Još kad bi bio neki protestni skup. Nisam pravnik ali presuda mi je jako čudna. Na primer onaj što je isto uradio samo na Brankovom mostu i pod drugim okolnostima je dobio 4.5 godine. Od toga 2.5 zato što je pobegao. Ne upirem prst ali ako ima neki pravnik da nam objasni kako je moguće da se dve presude toliko razlikuju. Znam iz prava da je svaki slučaj za sebe ipak ima puno sličnosti. Čak mi je ovaj slučaj teže delo zbog svih ostalih okolnosti.

defekt

pre 4 godine

Čekaj bre, Vi koji bi da linčujete?! Ajde neostrašćeno pogledajte činjenice. To je vrlo nepregledna raskrsnica, devojka je pretrčavala na crveno, to je potvrdilo 14 svedoka.... 
Nauk svima, tri puta gledajte ulicu kad prelazite i kad je zeleno, život je jedan! 
(Nemanja, 02. jul 2019 12:07) 

Evo neostrašćenog pogleda na situaciju. Kada na mestu gde je raskrsnica nepregledba a ograničenje brzine 50 ti voziš 100 to znači da si debelo kriv ma šta pešak uradio.
(Njima svejedno, 02. jul 2019 12:43)

Ispada da je samo njoj bila nepregledna raskrsnica? Sta sve necu procitati

92 B

pre 4 godine

Slučaj Kantrimen - 4.5 godine zatvora od tog 2.5 za bežanje sa mesta udesa. Ostale parametre poput brzine, pešačkog prelaza i okolnosti izvucite sami.

Tupakamaru

pre 4 godine

Ko kaže da su ovo evropske kazne i kad smo ih mi to usvojili? Poznanik je ležao u zatvoru zato što je žena skočila pod njegovo vozilo, više puta ranije pokušavajajući da izvrši samoubistvo. Za ovaj prekršaj bi bilo ko drugi ležao do godinu dana nemojte da se lažemo.

John

pre 4 godine

Sudija mi je rekla nesto sto cu zapamtiti: auto je vrsta oruzja, Vi ste mnogo masivniji kada vozite, Vasa masa moze nekoga usmrtiti i zato na pesake morate paziti.
(Masha, 2. jul 2019 15:46)

To se u pracu zove "opasno sredstvo". Tu spadaju motorna vozila, oružje, i još ponešto (ne mogu sad napamet). I onaj u čijem su vlasništvu, kao i onaj ko ih koristi mora, srpski rečeno, četvore oči da otvori.
Ili, recimo ovako - mnogo manje je rizično ako pešak pređe na crveno ili van prelaza, nego ako auto prođe raskrsnicu na crveno ili vozi 20+ više od dozvoljenog. E, taj rizik treba i mora da snosi onaj ko više rizikuje.

Maxim

pre 4 godine

Brzina je bila i veća, ali je KRIVIČNO DELO počinjeno pri navedenoj brzini.
Da li uopšte postoji krivično delo (bilo kakvo) za koje je propisana minimalna kazna elektronska bukagijica i uračunat pritvor?

pravi jole

pre 4 godine

Znam coveka koji je ubio pijanog muskarca na motoru, i to nije ga on zgazio, nije ni udario, video ga je iz daleko, usporio,pa zaustavio, ali bukvalno je zaustavio auto kad je video da ovaj ide cik cak po kolovozu u njegovom pravcu (sto dokazuje i uvidjaj sa lica mesta)..pijanac je u trenutku kada je naisao do njegovog automobila ,skrenuo pravu u njega i udario BOCNO u vozaceva vrata..ej. zakucao se SA STRANE..pao, udario glavom i preminuo u komi posle sedmica.. vozac je osudjen na 4 godina zatvora, slucaj se desio u Nisu 2015, ove godine treba da izadje iz zatvora... presuda nije bila u njegovu korist jer je nepropisno zaustavio automobil?! ovaj sto poginuo imao preko 2 promila... smesno ili tuzno?

johnnypop

pre 4 godine

Svaki advokat ovu presudu ima da uzima za primer kada bude bbranio isto tako nekog (ne daj boze) ubicu, dakle kada obican smrtnik zgazi coveka..ne mora da pobegne..i sud kaze 7-8 godina zatvora, e onda advokat da uzima ovu presudu kao primer, da kaze evo, ovaj zgazio na pesackom, crvenom svetlu, vozio iznad dozvoljenog i jos pobego..pa dobio 10 meseci..kako to sad moj klijent 7 godina.. pa da vidis kad krenu da im smanjuju kazne ako je neki malo jaci advokat.. SRBIJA!!

Nataša K.

pre 4 godine

Verovatno bi razularena masa trazila javno pogubljenje sirotog mladica a posle isti ljudi pricaju kako su za postovanje ljudskih prava i nezavisno sudstvo. Gospodo, ovo su evropske vrednosti svidjalo se to vama ili ne!
Mi smo kao drzava na proevropskom putu a uskoro i NATO pre svega zahvaljujuci snaznoj podrsci medija u koje spada Pink. Neka se rusofili bune koliko hoce ali mi idemo u Evropu a ove nove moderne kazne koje postuju ljudska prava su veliki plus i dokaz da Srbija polako postaje jedno moderno drustvo.

ZLOBEX

pre 4 godine

..."Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustanickom ulicom na pešackom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić.
Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat.
Mitrović je pobegao sa mesta nesreće"...

ZA OVO NANOGICA?????

Vule

pre 4 godine

Sečem punu liniju u preglednoj krivini na praznom putu. Iza krivine izlazi saobraċajac... I epilog. Od sudije 15000 dinara, 6 negativnih poena, 6 meseci zabrane upravljanja vozilom. Za prekrŝaj koji svi stalno činimo. Eto to je srbija...

Ipo

pre 4 godine

@Nemanja
"14 svedoka" za nesto u 2h ujutru, pa ja nesto ne verujem u to. Nego, mene vise zanimaju kamere, i snimci s istih, a kojih kazu nema ni s jedne, pokvarene valjda, sta li..

igorlg

pre 4 godine

Nije samo "pregazio" devojku, već ju je usmrtio, udarivši je vozilom na pešačkom prelazu. Sa ovakvim razvodnjavanjem i nije čudo da je dobo tešku kaznu nanogice. A njen život i život njene porodice, uništeni.

Kupac diplome

pre 4 godine

Ovo treba biti vest dana. Dakle, Srbija je danas rekla da je deca iz siromašnih porodica ne zanimaju. Koliko vredi nečiji život, 12 meseci kućnog pritvora?

Njima svejedno

pre 4 godine

Čekaj bre, Vi koji bi da linčujete?! Ajde neostrašćeno pogledajte činjenice. To je vrlo nepregledna raskrsnica, devojka je pretrčavala na crveno, to je potvrdilo 14 svedoka....
Nauk svima, tri puta gledajte ulicu kad prelazite i kad je zeleno, život je jedan!
(Nemanja, 02. jul 2019 12:07)

Evo neostrašćenog pogleda na situaciju. Kada na mestu gde je raskrsnica nepregledba a ograničenje brzine 50 ti voziš 100 to znači da si debelo kriv ma šta pešak uradio.

borivoje surdilovic

pre 4 godine

a u sta ti je kada ceo dan hvalis vlast...sramota za sudove......al kad neki dan covek nije osudjen za ubistvo na podmukao i svirep nacin, a ubio sa 16 udaraca u glavu pa isekao coveka i spakovao u kese......onda me nista ne cudi vise ........

mr

pre 4 godine

Нешто размишљам, има доста људи по затворима који леже по 2-3 године, колико ли су само ти људи побили?

Aleksandar

pre 4 godine

Vladavina prava u Srbiji.
Valjda je sada još jasnije zašto nas neće u EU.U Srbiji se sve završava parama i ljudski život ne vredi baš mnogo.
Cela zemlja je jedan veliki rijaliti.

vladanko

pre 4 godine

Da li je realno? E kada ovoga vise ne bude bilo znacemo da zivimo u pravnoj drzavi. Nakon ovoga sve mi je nebitno, i fabrike i plate i penzije dzaba kada se ne ceni ono najvrednije a to je ljudski zivot!

defekt

pre 4 godine

Čekaj bre, Vi koji bi da linčujete?! Ajde neostrašćeno pogledajte činjenice. To je vrlo nepregledna raskrsnica, devojka je pretrčavala na crveno, to je potvrdilo 14 svedoka.... 
Nauk svima, tri puta gledajte ulicu kad prelazite i kad je zeleno, život je jedan! 
(Nemanja, 02. jul 2019 12:07) 

Evo neostrašćenog pogleda na situaciju. Kada na mestu gde je raskrsnica nepregledba a ograničenje brzine 50 ti voziš 100 to znači da si debelo kriv ma šta pešak uradio.
(Njima svejedno, 02. jul 2019 12:43)

Ispada da je samo njoj bila nepregledna raskrsnica? Sta sve necu procitati

odliveni

pre 4 godine

Ovo je neko mrtav lada ovde napisao: "Svako ko vozi, zna i da sa 60 kada voziš, ako prilaziš semaforu sigurno ne usporavaš jer je tu raskrsnica." Sad mi je jasno sto u Srbiji ljudi ginu na pesackim prelazima a ovde u Becu ne. Jel to ucite u auto skolama ili je to kafanska nauka da se ne usporava kad se prilazi pesackom prelazu bez obzira da li je crveno ili ne. A narocito se usporava ako nema semafora. Ljudi moji, vi ste totalno prolupali tamo.

dzoni

pre 4 godine

Страшно,а мени казна од 100.000 дин.забрана од год.дана и курс о безбедности! и све то што су ме наxватали у селу два дана пре истека забране управљања! Е мој Окановићу и Србијо!

Ti si bolje prošo.....ja 120.000 u startu, pa nisam imao da platim u roku i posle preko izvršitelja naraslo na 180.000 ....legli mi na primanja, platu ne primam skoro godinu dana tačnije 2/3 plate....plus naravno i ova godina zabrane....trazio sam od sudije ili zatvor ili nanogicu kao doticni on kaze ne moze jer imam prihode...Ovaj izgleda nema prihode pa nanogica

istina

pre 4 godine

Ako bude u stanu godinu dana, kako može da upravlja motorinim vozilom odnosno zar nije drugi deo kazne apsurdan.

Koliko mi se čini ovoliko je dobio Miki iz Kupinova za manijačenje u Zadruzi, ali hebiga, on je ipak samo gazdin klovn, sin je drugo.

nema

pre 4 godine

Nije Srbija ovako presudila nego ljudi sa imenom i prezimenom.

Tacno, ali Srbija je oguglala na sve i cuti i odobrava, a ovakve stvari su postale svakodnevnica u ludilu u kojem zivimo.

U Francuskom kada se desi ovako nesto nastanu nemiri na ulicama. Javnost je ukljucena i pritisak na drzavu je ogroman.

U zemlji mita i korupcije

pre 4 godine

Jel ovo kazna za prekoracenje brzine? A kad ce kazna za ubistvo iz nehata i bezanje sa mesta nesrece bez ukazivanja pomoci unesrecenoj?

KG

pre 4 godine

Moj komentar nije potreban. Trebal je da sudija SAMO PRIMENI ZAKON.:
Krivično delo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja
Clan 201 KZ:
Ako je usled dela iz clana 195. st. 1. i 2, 197. stav 2. i 199. st. 1. i 2. ovog zakona nastupila smrt jednog ili više lica, ucinilac ce se kazniti zatvorom najmanje tri godine.
Clan 195. (1) Ucesnik u saobracaju na putevima koji se ne pridržava saobracajnih propisa i time tako ugrozi javni saobracaj da dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu veceg obima, pa usled toga kod drugog lica nastupi laka telesna povreda ili imovinska šteta preko 30.000 novih (do 10/02) 120.000 dinara, kaznice se zatvorom do tri godine.

Krivično delo - nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi
Clan 198 KZ:
(1) Vozac motornog vozila ili drugog prevoznog sredstva koji ostavi bez pomoci lice koje je tim prevoznim sredstvom povredeno ili ciju je povredu tim sredstvom prouzrokovao, kaznice se zatvorom do jedne godine.

NAJMANJE TRI GODINE!!!!!!!!!!!!

Igor

pre 4 godine

(Reziel, 2. jul 2019 13:15)

Druze nemas pojma o cemu pricas.

Prvi clan ZOBS-a te obavezuje kao vozaca da se ponasas tako da mozes da PREDVIDIS svaku situaciju, da vozis na nacin koji je prilagodjen uslovima na putu i da NIKOG ne ugrozavas.

Pesak na kolovozu pa i mimo pesackog, pa cak i da pretrcava na crveno je za tebe ZAKON i ti si OBAVEZAN da stanes, to sto on krsi zakon tebi ne daje pravo da ga ubijes.

Cak sta vise, ako vidis pesaka da ide trotoarom pored puta po ZAKONU si obavezan da u svoj nacin upravljanja vozilom dok prolazis pored njega uracunas i mogucnost da isti iz cista mira iskoci na kolovoz.

Isto tako kad prilazis raskrsnici duzan si da obratis paznju da nema pesaka i drugih vozila, TEK KAD SI SIGURAN da mozes da prodjes onda prolazis.

Mandingo

pre 4 godine

Sa ovakvim kaznama za tatine sinove i korumiranih ljudi koji ovo odradjuju, uci ce Srbija mozda u EU 2099 godine.
P.S. Mozda ce se zaliti za smanjenje kazne (i to tuzilastvo)

nesha

pre 4 godine

Vest od pre neki dan u Nemačkoj:Tokom bekstva od "civilne policije" zbog krađe, 28-god.Srbin udario studenkinju koja je vozila bicikl i usmrtio je na licu mesta i pobegao sa mesta udesa.Posle 7 meseci procesa,osuđen na doživotnu robiju.To je pravda, to je ta "Nemačka medicina" koja nam očajnički treba.Nosiće nanogicu 12 meseci, ali će je mrtvu sanjati svaki dan do kraja života.Pa, srećno mu bilo...

antonelo08

pre 4 godine

Страшно,а мени казна од 100.000 дин.забрана од год.дана и курс о безбедности! и све то што су ме наxватали у селу два дана пре истека забране управљања! Е мој Окановићу и Србијо!

Au Brale

pre 4 godine

Da rezimiramo:

1. vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat u gradu.
2. udario pesaka na pesaskom i nije pruzio pomoć povređenom.
3. pobegao sa mesta nesreće
4. pesak preminuo

Kazna: nanogica, kucni pritvor 12 meseci. zabrana upravljanja vozilom 12 meseci.

Zakljucak: ovo nije java, mi smo u crtanom filmu.

mikac678

pre 4 godine

čl. 289. st. 1. i 2, 290. st. 1. i 2, 291. st. 1, 3. i 4. i 295. st. 1. i 2. ovog zakonika nastupila smrt jednog ili više lica, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina. U zakonu ne postoji za ovo delo kazna kućnog pritvora, minimum 2 godine zatvora

Djole

pre 4 godine

Bolje da su ga pustili nego sto nerviraju narod. Kao da je ukrao eurokrem u maxiju.
Zemlja nenormalnih.
Ne moze da bude kriv za takva dela i dobije nanogicu. Ako je nevin ide kuci, ako je kriv 10 godina robije.
Kako su se samo izdogovarali da se svi pokriju. I sudije, i tuzioci, i advokati, i ministri.

Samovozeci tristac

pre 4 godine

Pre mnogo godine jedan poznanik vozeci nocu, dozvoljenom brzinom, van naseljenog mesta, mrkli mrak, obori i usmrti stariju zenu koja je isla drumom, u tamnijoj odeci, nepravilno se krecuci i bez ikakvog svetla. Znaci ni trunka krivice, a odlezao godinu i po, kaze sudija njemu trebao si da prilagodis brzinu uslovim puta, mislim kakvim uslovima. Elem,mogu misliti kako mu je kada procita ovo...

POPovanje

pre 4 godine

Prestroga kazna. Da je, umesto neizlaženja iz kuće, kažnjen nošenjem nanogice na kamenitoj plaži Azurne obale još nekako, ali ovo je definitivno prestrogo.

Tupakamaru

pre 4 godine

Ko kaže da su ovo evropske kazne i kad smo ih mi to usvojili? Poznanik je ležao u zatvoru zato što je žena skočila pod njegovo vozilo, više puta ranije pokušavajajući da izvrši samoubistvo. Za ovaj prekršaj bi bilo ko drugi ležao do godinu dana nemojte da se lažemo.

Dejan

pre 4 godine

Vejn Runi je uhvaćen sa 0.7 promila u krvi, nije izazvao nikakvu nesreću. Dobio je a) 3 godine zabrane vožnje b) ponovno polaganje vozačkog ispita c) obavezno pohađanje kursa o opasnostima vožnje u alkoholisanom stanju i d) 12 meseci jednom nedeljno društveno korisnog rada - nosio je stopka oko škola i zaustavljao saobraćaj da deca predju ulicu. Tako izgleda kad se sudi ni po babu ni po stricevima.

objavite imena sudija

pre 4 godine

Poznajem momke koji su robijali tešku robiju od 3,4 pa i 5 godina zbog par grama travuljetine.

Koliko bi tek dobio da devojka nije bila na pešačkom prelazu,da nije prošao na crveno da nije vozio prebrzo i pobegao sa lica mesta je ukazavši pomoć povređenoj.

Alal ti vera Srbijo...jedan mlad život.

(Učite decu strane jezike ko Boga vas molim)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (3210, 2. jul 2019 12:11)

Nije Srbija ovako presudila nego ljudi sa imenom i prezimenom.

Masha

pre 4 godine

Dosudjen mi je jedan saobracajni prekrsaj prekoracenja brzine, a za jedan sam se sporazumela sa policijom u vezi sa nepropustanjem pesaka na raskrsnici kod Slavije (gde pesaci idu non stop, a ti mors nekako da se provuces). Sudija mi je rekla nesto sto cu zapamtiti: auto je vrsta oruzja, Vi ste mnogo masivniji kada vozite, Vasa masa moze nekoga usmrtiti i zato na pesake morate paziti. I ja sam shvatila: u gradu gde ima mnogo pesaka prosto ne postoji zona gde se mozes opustiti i voziti vise od 60 na sat. To mozes na autoputu (do odredjene brzine).
Ova kazna je smesno mala i nepravda je.

DraganChe

pre 4 godine

Naslov bi trebalo da glasi
Nakon 6 godina oslobođen sin Željka Mitrovića... jer ovo je upravo to, proglašen je krivim ali je praktično oslobođen.

Miki kd

pre 4 godine

Za ovakav prestup bi u Nemačkoj dobio,minimum,6 godina zatvora i oduzeta vozacka na 5 god.sa pravom na MPU test...Nije samo udes sa smrtnim posledicama u pitanju..Ne pružanje pomoći nastradalog osobi ,prebrza vožnja,ne zaustavljanje na pešačkom prelazu i na kraju udaljavanje sa mesta nesreće...Ma i 10 godina bi bilo upitno..

3210

pre 4 godine

Poznajem momke koji su robijali tešku robiju od 3,4 pa i 5 godina zbog par grama travuljetine.

Koliko bi tek dobio da devojka nije bila na pešačkom prelazu,da nije prošao na crveno da nije vozio prebrzo i pobegao sa lica mesta je ukazavši pomoć povređenoj.

Alal ti vera Srbijo...jedan mlad život.

(Učite decu strane jezike ko Boga vas molim)

CATAPA

pre 4 godine

A šta je ovde novo? U Srbiji se UVEK zločinci tretiraju kao žrtve, a žrtve kao zločinci.
Šokirani su samo oni koji uporno neće da znaju šta Srbija jeste. Hajde sad iskreno, svako za sebe, da li je iko očekivao drugačiji ishod, drugačiji epilog?
Povlašćena udbaška kasta ne ide u zatvor nikada, šta god čak i privatno da naprave. Shvatate li da ne odlaze u zatvor čak ni kada sud donese takvu presudu? Ovde to nije bilo moguće i otud ovakva presuda o "nanogici". Uzgred, nanogica ne znači ni kućni pritvor, osuđenik ima pravo da radi svoj posao, koji god da je "posao" koji ovaj osuđenik obavlja.

Dz

pre 4 godine

Svaka vlast koja je bila u ovoj nakaznoj zemlji imala je mogucnost da ovo promeni, niko to nije uradio. Krivi smo svi mi koji smo im to dozvolili i pustili ih da sakriveni dogovaraju i rade sta zele. Sudstvo je izvor zla ovde a svim ovim zlim ljudima odgovara da bude ovako nakaradno zarad mnogo vecih ciljeva nego sto je da zastite i pravicno osude smrt mlade devojke. Da li iko normalan moze da zamisli nonsens u kome sudija ima "pravo"da izrice kazne manje od zakonskog minimuma, cemu zakon...pa ovo zvuci debilno i kad samo pisem. Osim prave, istinske revolucije na koju ovaj jadni narod vise nikada nece biti spreman nikad se nista promeniti nece

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

Ja pre tri ,četri godine vozio Borskom ulicom koja je prava kao strela I malo prekoračio brzinu više od dozvoljene koja je bila 50 km/sat oko 65-70 km/sat,dobio kažu zabrane upravljanja vozilom od 9 meseci,novčana kazna od 20.000,00 din.a pri tom nisam nikom ugrozio život,a kamo li da sam ga ne daj Bože ubio,pa popio bih kaznu najmanje 10 godina,a u zatvoru bih nosio na nogama lance.Zato,živelo naše nezavisno sudstvo.

Sms

pre 4 godine

i što je najgore ovo će da bude još samo jedna usputna vijest na portalima i narod već nakon par dana zaboravi slučaj...znači nema nikakvih načina da se nešto uradi po tim pitanju u vidu protesta i istrajanju u njima sve dok narodu ovo bude usputna vijest. Neka nam je tako kako nam je, samo nek nije se meni i mojim ništa desilo, to je naša logika.

Американац

pre 4 godine

Licno smatram da nije problem sto je on dobio ovo sto jeste, zao mi je devojke ali prelazak na crveno je glavni uzrok smrti i prvi prekrsaj zakona. On je morao dobiti kaznu za prekoracenje brzine i jer je pobegao i to je to. Ne mogu ja biti odgovoran ako mi pred auto izleti neko tek onako, dakle treba ga osloboditi optuzbe za ubistvo jer je slucaj krajnje nesrecan i nije on skroz kriv. E jedino je fora sto bi za prekoracenje brzine i neukazivanje pomoci neki obican covek dobio bar dve godine, ovaj nije dobio, ali u takvom sistemu funkcionisemo...
(sef strucnog staba, 2. jul 2019 12:54)

Да је возио 40, тамо где је ограничење 50, зато што је непрегледна раскрсница, ноћ, итд... нико бе би страдао.

Једини разлог смрти ове девојке је то што је Џуниор ишао преко 80, а највероватније и преко 100км/ч.

У нормалним земљама пешаци су закон у саобраћају, ма где се се они налазили (на пешачком, ван пешачког, прелазе на црвено)!

Ма не може да нам буде боље и тачка.

Nemanja

pre 4 godine

Čekaj bre, Vi koji bi da linčujete?! Ajde neostrašćeno pogledajte činjenice. To je vrlo nepregledna raskrsnica, devojka je pretrčavala na crveno, to je potvrdilo 14 svedoka. Svakom od nas vozača neko je mogao da istrči i šta bi bilo onda? Činjenice kažu: vozio je brže 20 km/h, izveštaj veštaka (inače svi na toj deonici voze malo brže, ja lično tom ulicom vozim 70-ak kao i on. . Raskrsnica nije pregledna zato ima semafor, ona je pretrčavala na crveno, on je pobegao sa mesta nesreće. Za bežanje sa mesta nesreće i ne ukazivanje pomoći morao je da dobije 2 godine zatvora, ali ne više jer zakon je jasan. Prekoračenje brzine novčana kazna. Tačka! Ovo je definitivno blaga kazna, ali vi koji tražite linč apsolutno ste zaslepljeni mržnjom i jedom. Zakon je jasan, ali ovde nije ispoštovan do kraja jer mali je Tatin sin. Lično, mislim da je obična p...ina što nije stao. Niko mu ništa ne bi rekao da je stao i pokušao da pomogne. Karakter nula, sramota, ali nije nikog namerno ubio! Nažalost, devojka je napravila strasnu gresku. Tuga :( Nauk svima, tri puta gledajte ulicu kad prelazite i kad je zeleno, život je jedan!

gore nego dno dna

pre 4 godine

Koliko vredi jedan srpski zivot ? 
12 meseci nanogice. 
Dno dna.
(333, 2. jul 2019 16:01) 

Cena života u Srbiji se odredjuje na osnovu toga ko je okrivljen.

Advokat

pre 4 godine

U praksi radim saobraćajne nezgode pa, mada nisam video nalaz veštaka, kroz ovo par informacija mogu zaključiti sledeće, devojka je prešla na crveno, što naravno nije dozvoljeno, ali to nije situacija koja se u saobraćaju ne može očekivati, dakle može se predvideti. Zato postoje ograničenja brzine koja su najniža u naselju. Na mestu nezgode, ograničenje je 40km na sat, pošto je vozač imao probnu dozvolu, bio je dužan da vozi 36km/h. Pri brzini od 36km/h on bi se zaustavio pre kontakata sa pešačkom ili ako bi kontaktirao pešaka, posledice bi bile manje, verovatno ne bi stradala devojka već bila povređena. Zato je kriv mali bahatliija. Kazna je preblaga, jasno je i zašto. Nadam se da će Apelacioni sud da je preinači u strožu kaznu i izdržavanje u zatvoru

siki

pre 4 godine

Nemam pojma. Mene je moj instruktor učio da su pešaci i biciklisti prioritet pa makar na tamno crveno prelazili. Razlog? Ti sa tonom i po ubijaš njih kao od šale. Čitam ovog dole komentatora koji opravdava ubrzavanje na semaforu. Ja radim obratno, čim se približavam raskrsnici i semaforu instiktivno usporavam i gledam levo desno da mi ne iskoči koji pešak, iako mi je zeleno na semaforu. Tako sam naučen, a i deluje mi logično.

Reziel

pre 4 godine

"Evo neostrašćenog pogleda na situaciju. Kada na mestu gde je raskrsnica nepregledba a ograničenje brzine 50 ti voziš 100 to znači da si debelo kriv ma šta pešak uradio."

Care to prosto nije tačno. Devojka je pretrčavala na crveno, on jeste vozio preko ograničenja, ali nije 100% njegova krivica. On je delimično kriv, devojka je poginula, ali je njena odgovornost daleko veća. Svako ko vozi, zna i da sa 60 kada voziš, ako prilaziš semaforu sigurno ne usporavaš jer je tu raskrsnica. On jeste vozio preko, ali koliko sam shvatio ona je bukvalno istrčala ispred auta dok joj je bilo crveno svetlo.

šta nas snadje

pre 4 godine

Ko su ovi ljudi, koji udaraju minuse, na sve kritike u vezi ove sramne presude? Imaju li oni decu, i da li bi ovako reagovali da je njihovo 17-godišnje dete ubijeno?

Igor

pre 4 godine

Pre neki dan je bila vest da je donet novi zakon u Juznoj Koreji za varanje (boostovanje) u onlajn igricama, zaprecene kazne su od 2 do 3 godine zatvora.

Stvar za razmisljanje...

Maxim

pre 4 godine

Brzina je bila i veća, ali je KRIVIČNO DELO počinjeno pri navedenoj brzini.
Da li uopšte postoji krivično delo (bilo kakvo) za koje je propisana minimalna kazna elektronska bukagijica i uračunat pritvor?

Dujda

pre 4 godine

Većini ovde promiče, a to je po meni veoma bitno ono "posle šest godina". Tu je početak svakog muljanja u sudstvu. Znam da se ne smeju postavljati rokovi ali ako je situacija čista čemu 6 godina??? E to služi da se izgube ili ubuđaju dokazi, da se pojave "novi" svedoci, da stari zaborave šta su videli, veštaci odu u penziju ili se rasporede na radno mesto u Kuršumliji, da krenu priče kako se žrtva kretala u lošem društvu, da kad je već tako i ne može da se vrati roditelji razmisle o nagodbi, jednom rečju ubijanje jedne porodice i jednog društva, sistemski pedantno, profesionalno. Ne postojimo kao narod. Gotovo je.

salemm

pre 4 godine

vi nikako da ukapirate da mu tatko drzava u propaloj drzavi i da su zakoni po njegovoj i meri njemu slicnim.
devojke vise nema. kako li je danas i svih godina njenim roditeljima... nezamislivo. budite jaki i uzdajte se u bozju pravdu. moje su misli sa vama.

natalija

pre 4 godine

Napravio je više krivičnih dela...Evo u Nemačkoj je nač čovek na auto putu bio učesnik u sudaru gde je dvoje građana poginulo, kažnjen je doživotnim zatvorom jer je (iako nije nameravao te ljude da ubije) na tom mestu ograničenje brzine bilo je 30 km/h a on je vozio 80 km/h. Suđenje je trajalo oko jedne godine. Ovo je suđenje trajalo 6 g jer je vlast (čiji je deo Ž. M.) tražila način kako da ga oslobodi kazne....I dosetili se nanogice.....šatro i to je kazna "ukor razrednog starešine".......Ovaj primer sa presudom sinu Ž. M. je jedan od svakodnevnih pokazatelja da mi NISMO DRŽAVA nego smo PROVIZORIJUM gde Mitrović sa maloborjnom bratijom žive begovski a mi svi ostali tzv narod smo im "potrošna roba" roblje tj. "mrtve duše"!

92 B

pre 4 godine

Slučaj Kantrimen - 4.5 godine zatvora od tog 2.5 za bežanje sa mesta udesa. Ostale parametre poput brzine, pešačkog prelaza i okolnosti izvucite sami.

Laik

pre 4 godine

Vidim da se javnost uznemirila i to je dobro. Još kad bi bio neki protestni skup. Nisam pravnik ali presuda mi je jako čudna. Na primer onaj što je isto uradio samo na Brankovom mostu i pod drugim okolnostima je dobio 4.5 godine. Od toga 2.5 zato što je pobegao. Ne upirem prst ali ako ima neki pravnik da nam objasni kako je moguće da se dve presude toliko razlikuju. Znam iz prava da je svaki slučaj za sebe ipak ima puno sličnosti. Čak mi je ovaj slučaj teže delo zbog svih ostalih okolnosti.

sef strucnog staba

pre 4 godine

Licno smatram da nije problem sto je on dobio ovo sto jeste, zao mi je devojke ali prelazak na crveno je glavni uzrok smrti i prvi prekrsaj zakona. On je morao dobiti kaznu za prekoracenje brzine i jer je pobegao i to je to. Ne mogu ja biti odgovoran ako mi pred auto izleti neko tek onako, dakle treba ga osloboditi optuzbe za ubistvo jer je slucaj krajnje nesrecan i nije on skroz kriv. E jedino je fora sto bi za prekoracenje brzine i neukazivanje pomoci neki obican covek dobio bar dve godine, ovaj nije dobio, ali u takvom sistemu funkcionisemo...

Lakica

pre 4 godine

Brzinom je doprineo nesreći, a devojka je prelazila pešački na semoforu dok je bilo crveno svetlo, što je gore nego da je prelazila na neobeleženom delu puta... Zato blaga kazna...

Reziel

pre 4 godine

Ovo je neko mrtav lada ovde napisao: "Svako ko vozi, zna i da sa 60 kada voziš, ako prilaziš semaforu sigurno ne usporavaš jer je tu raskrsnica." Sad mi je jasno sto u Srbiji ljudi ginu na pesackim prelazima a ovde u Becu ne. Jel to ucite u auto skolama ili je to kafanska nauka da se ne usporava kad se prilazi pesackom prelazu bez obzira da li je crveno ili ne. A narocito se usporava ako nema semafora. Ljudi moji, vi ste totalno prolupali tamo.
(odliveni, 2. jul 2019 13:22)

Nije kafanska nauka, nego pravila vožnje. Ti u Beču usporavaš pred raskrsnicom kada je na semaforu zeleno svetlo? Ako je dozvoljeno 50, ti voziš 50 i na semaforu je zeleno, ti usporavaš? Koja je to logika? Pa u centru Beograda, a kamoli Beča ti praktično čim kreneš treba da usporiš vozeći tako, jer su semafori i na po 100 metara. Samo da budemo načisto, neka mi lupi minus svako ko misli da kada vidiš da je zeleno na semaforu, ti usporavaš.

johnnypop

pre 4 godine

Svaki advokat ovu presudu ima da uzima za primer kada bude bbranio isto tako nekog (ne daj boze) ubicu, dakle kada obican smrtnik zgazi coveka..ne mora da pobegne..i sud kaze 7-8 godina zatvora, e onda advokat da uzima ovu presudu kao primer, da kaze evo, ovaj zgazio na pesackom, crvenom svetlu, vozio iznad dozvoljenog i jos pobego..pa dobio 10 meseci..kako to sad moj klijent 7 godina.. pa da vidis kad krenu da im smanjuju kazne ako je neki malo jaci advokat.. SRBIJA!!

John

pre 4 godine

Sudija mi je rekla nesto sto cu zapamtiti: auto je vrsta oruzja, Vi ste mnogo masivniji kada vozite, Vasa masa moze nekoga usmrtiti i zato na pesake morate paziti.
(Masha, 2. jul 2019 15:46)

To se u pracu zove "opasno sredstvo". Tu spadaju motorna vozila, oružje, i još ponešto (ne mogu sad napamet). I onaj u čijem su vlasništvu, kao i onaj ko ih koristi mora, srpski rečeno, četvore oči da otvori.
Ili, recimo ovako - mnogo manje je rizično ako pešak pređe na crveno ili van prelaza, nego ako auto prođe raskrsnicu na crveno ili vozi 20+ više od dozvoljenog. E, taj rizik treba i mora da snosi onaj ko više rizikuje.

Nenad

pre 4 godine

Igor, 2. jul 2019 14:02)
Na žalost čak i ako je takav zakon neću se složiti nikad složiti sa njim. Nisam za to da je vozač baš uvek kriv. Pešaci danas često ne vode računa koliko je auto blizu a znamo da čak i ako voziš 30 potrebno je neko od momenta uočenja refleksa do zaustavljanja auta. A pešak samo istrči jer je u prednosti u fazonu ja sam glavni

pravi jole

pre 4 godine

Znam coveka koji je ubio pijanog muskarca na motoru, i to nije ga on zgazio, nije ni udario, video ga je iz daleko, usporio,pa zaustavio, ali bukvalno je zaustavio auto kad je video da ovaj ide cik cak po kolovozu u njegovom pravcu (sto dokazuje i uvidjaj sa lica mesta)..pijanac je u trenutku kada je naisao do njegovog automobila ,skrenuo pravu u njega i udario BOCNO u vozaceva vrata..ej. zakucao se SA STRANE..pao, udario glavom i preminuo u komi posle sedmica.. vozac je osudjen na 4 godina zatvora, slucaj se desio u Nisu 2015, ove godine treba da izadje iz zatvora... presuda nije bila u njegovu korist jer je nepropisno zaustavio automobil?! ovaj sto poginuo imao preko 2 promila... smesno ili tuzno?