Petak, 28.06.2019.

15:02

Još jedna prevara "divljih" taksista: Od Aerodroma do Novog Beograda naplatio 8.633 RSD VIDEO

Turiste iz Nemačke je prevario "divlji" taksista, koji im je vožnju od Aerodroma "Nikola Tesla" do Novog Beograda naplatio čak 8.633 dinara.

Izvor: B92, Prva TV

Još jedna prevara "divljih" taksista: Od Aerodroma do Novog Beograda naplatio 8.633 RSD VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

a sad malo ovoga

pre 4 godine

U Pragu to rešili rampom. Taksista mora da ima karticu za ulazak na aerodrom, i naravno vidljiva obeležja taksi firme, a svaki taksista izdaje i fiskalni račun.
(rebro, 28. jun 2019 16:59)

pa nije problem u rampi, ako nisi video postoji rampa i kamera koja ocitava tablice svakom taksisti koji silazi dole na stanicu.. problem je u divljim taksarama koji bukvalno salecu ljude cim izadju iz carinske zone i onda ih sprovode do aerodromskog parkinga odakle zapocinju voznju tj. pljacku. kada bi neko sa strane to gledao situacija bi izgledala kao da je po putnike dosao prijatelj koji ih vozi privatnim kolima kuci. za ovo je jedino resenje nekorumpirana i dostojanstvena policija, nikakvi izmisljeni komunalci vec prava policija ili cak mozda dzip ili dva interventne koja bi casno radila svoj posao, pa da vidis onda red!

montoya

pre 4 godine

treba im slikati tablice I oduzimati vozila, prevaranti pokvareni..pre 10 dana je taksista naplatio mojoj rodjaki 6500 din od zeleznicke do VMA...zena bolesna posla na kontrolu I naidje neki dripac na svu muku da je opljacka!!

rebro

pre 4 godine

Često sam prošle godine putovao u Bon. Mali je to gradić u poređenju sa Beogradom. Sleti avion, putnici iz celog sveta trk po taksi, a tamo stoji čovek zaposlen na aerodromu i raspoređuje putnike u parkirana taksi vozila. Ne možeš da se zaletiš u koje ti vozilo hoćeš. ON određuje i otpravi.
Nas trojica ušli kod nekog Turčina. Do naše destinacije u Bonu ima nekih 25 km. Koštalo nas je 43 evra. Tražili smo i dobili fiskalni račun. A mali grad taj Bon. Ima jedva 350.000 ljudi. Kako su oni to rešili treba pitati njih.

Ko

pre 4 godine

U Grckoj, licno video,policajac i to na autobiskoj stanici, ne aerodromu, poziva taksi za stranku, postoji kolona u kojoj svi stoje i redom ih policajac otprema u taksi, pita dokle idu, kaze taksisti i otprati, znaci veoma jednostavno resenje, ko neveruje moze da ode na Atinsku glavnu autobisku stanicu i da se uveri svojim ocima.

Ratni veteran

pre 4 godine

da drzava hoce ovo da resi, resila bi za 1 dan. svake godine slusamo ove price vec decenijama...
(Jeca, 28. jun 2019 15:17)

Neće to država da reši jer je DB jači od države. Ti divlji taksisti to su u stvari saradnici DB-a čiji je posao da dojavljuju sve što saznaju a zauzvrat im je dozvoljeno da pljačkaju koga stignu. Biće pravo čudo ako redakcija objavi ovo.

taxis

pre 4 godine

"Do ostalih delova grada regularni taksisti voze za 1.800 (zona 2), 2.200 (zona 3), 3.000 (zona 4), 4.500 (zona 5) i 6.000 dinara za šestu zonu koja obuhvata najudaljenija prigradska naselja."

Al' vas deru kolege po Beogradu, ja iz Smedereva po taksimetru kad vozim do aerodroma (Surcin), izadje oko 3300din, a neki nasi taksiti cak spustaju i stavljaju fiksne cene 2500-2700 (od Smedereva do Aerodroma) kako bi nahvatali putnike.

djole

pre 4 godine

Slusam o istim problemima vec 30 godina.
Mislim da su ti divlji taksisti sposobni da sruse i vladu i predsednika i policiju i drzavnu bezbednost.
Kada mafija javno operise na glavnom drzavnom aerodromu, covek samo moze da zamislja koliko je duboko kriminal ukorenjen u drzavne strukture.

Samo neka vas klepaju

pre 4 godine

Blago vama kada vam nije zao da date 2-3000 dinara za taksi a imate GSP sedamdesetdvojku za 150 dinara ! A i tih 150 dinara je lopovluk, karta kod vozaca, jer normalna karta kosta 89 dinara ali na nasem cenjenom aerodromu, lideru u regionu a i sire, busplus karte ne mogu nigde da se kupe, trafike vise ne postoje !

J.

pre 4 godine

"..., nalazi se regularna taksi stanica, jasno obelezena i vidljiva! Kako taj stranac prodje pored svega toga i ode na parking i udje u vozilo koje nema taksi oznake..."
Dragi Rani, prošlog leta sam na obeleženoj taksi stanici na Terazijama ušla u vozilo sa taksi oznakom i naplatio mi je 2.500 do hotela Jugoslavija. Jako dugo ne živim u Srbiji i nisam ni znala za te"divljake". Baš kao što ti činiš, svi kojima sam ogorčena ispričala, okrivili su MENE što se nisam informisala, a ne njega ili sistem koji to omogućava.

ela

pre 4 godine

@rebro Upravo sam se vratio iz Praga. Od aerodroma do hotela 1000kruna, nema aparat za kartice, kurs “popularan” 30% manji za €. Povratak nazad, ista destinacija, 500 kruna, ima aparat ali doda 100 kruna “za parking” iako ima karticu. Drugi taksi zvan telefonom, poznata firma. Nije samo kod nas tako, ali za neverovati je da problem divljih taksista ne mogu da srede decenijama. Barem je kod nas na aerodromu lako izbeci prevaru, uzmeš vaucer, sednes u regularan taksi i najveći problem je kako preživeti monolog taksiste.

marsovac

pre 4 godine

@rani Procitao sam gomilu glupih komentara, ali tvoj je pobednik meseca! Branis gomilu lopova nekim nebulozama, krivis zrtvu koja je opljackana i jos predlazes da odu u MUP i to prijave (i izgube jos 2-3 dana za dzabe)!

razradjena prica

pre 4 godine

Poslednja dva dolaska na aerodrom, pridjemo tom standu gde pise taksi, devojka kuca poruke ne dize pogled, konacno joj se obratim, ona kao iznenadjena sto tu cekam, daje mi vaucer.. napolju nema taksija, cekamo 15 min, stvorio se red, razmisljam kako je ovo jedini aerodrom na svetu gde nema taksija.. a dvljaci na sve strane. konacno se pojavi par taksija, kazu eto guzva a nema ih mnogo.. vozi, svi prozori otvoreni, klima nista, krs neki, nesto mi objasnjava, ne cujem od onog vetra... bas jadno, a moglo bi se resiti

bax

pre 4 godine

evo trenutno sam u madridu..imas regularan taxi, imas uber, cabify, my taxi..sve lepo napise, tu i tu toliko i toliko, hoces, neces..hoces u kesu da platis, hoces preko aplikacije (kartice)..samo bu BG se ne zna koliko ce da kosta voznja od A do B..ni kod regularnih taksista..

svasta

pre 4 godine

Na aerodromu postoje dva pulta sa jasnim i vidljivim oznakama TAXI! Niko ne moze da prodje, a da ta dva pulta ne vidi! Zatim, kada izadje iz zgrade, nalazi se regularna taksi stanica, jasno obelezena i vidljiva! Kako taj stranac prodje pored svega toga i ode na parking i udje u vozilo koje nema taksi oznake? Sledece! Svi imaju neka losa iskustva sa divljim taksijem, a ko je od vas prijavio policiji nekog takvog, ko?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rani, 28. jun 2019 16:10)

Dok bude ovakvih komentara nema nam spasa. Razlozi:
1) Tacno je da postoje dva pulta - ono sto je netacno da su vidljivi, cak i ja koji znam tacno sta trazim moram da se zagledam gde tacno bejahu
2) Dok se stigne do ovih pultova morate da prodjete kroz gomilu "divljaka" koji vam nude taksi - kako stranac da zna da ga na kraju puta ceka regularan pult
3) Nije moj posao da prijavljujem divljake, zasto bih se ja ganjao sa tim kriminalcima - to je posao komunalne policije koja je strasno efikasna kada maltretira bake po beogradskim autobusima. Oni ne samo da nisu rasterani, regularni taksisti mi uvek pricaju da su oni, u stvari, privilegovani - manje ih kaznjavaju nego regularne. Dakle, postoje dve opcije: 1) ili je policija nesposobna, ili je podmicena. Mogu da biraju
Ovo se resava jednostavno, rampa, kartica i red. Taksista prodje rampu ude u red. Svi rade na vaucer, nijednom taksisti nije dozvoljen pristup u zgradu - ako udje drasticna kazna.

kole

pre 4 godine

U Hrvatskoj su doneli novi zakon po kome taksi firme mogu samostalno da odredjuju cenu prevoza, pa se u poznatim turistickim centrima desava prava pljacka putnika, narocito turista. Za voznju od par km, naplacuju i po 30-40 evra pri cemu izdaju fiskalni racun na kome nema ni koliko kilometara ni drugih podataka bitnih za odredjivanje cene. Ako se zalite nekome, slezu ramenima i kazu da je sve po zakonu. Ja nebih zaustavio taxi ni da imam otvoreni prelom noge.

DedaGligorije

pre 4 godine

Divlji taksisti na aerodromu, na Terazijama i na Trgu (kad nije bio pod rekonstrukcijom), i tako zadnjih 30 godina, drzava nema znanje da se izbori sa njima ili mozda pre nema koristi da se izbore sa njima posto vec 30 godina kao sto rekoh odoljevaju svim vrstama kontrola (verovatno neko uzima lepe pare od toga), komunalna policija nesposoban i verovatno postavljeni tu preko veze i najbitnije korumpirani do srzi.
Kazne za divlje taksiste treba da budu oduzmanje automobila i dozvole za rad na taksiju kao i oduzimanje vozacke dozvole na odredjeno vreme, poostriti kontrole taksista i ubaciti tim inspektorima sto kontrolisu i nocnu smenu kada nocu izpuze divljaci da ima i tad ko da ih kontrolise!
Ali dok je god nekome sa vlasti zbog divljih taksista i prevoznika lopova pun dzep nece oni hteti da rese taj problem!

Drp, drp mala privreda

pre 4 godine

Apre sedam godina sam prisutvovao sceni kad stoji grupa mladih svedjana i ceka zadnji kombi- bus koji vozi za Slaviju u 23h. Ja stojim i r@zgovaram sa njima. Prodavac vaucera ne shvata da sam nas, dolazi i ubedjuje nas da je zadnji kombi vec otisao. Mi kazemo da cemo cekati,jer stigli smo 10 min pre polaska kombi- busa. Onaj tip se odmice uzima telefon i prica ocigledno sa vozacem kombi-busa i kaze mu, sacekaj molim te samo jos dest minuta tu je geupa stranaca, da ih spakujemo u par kola. Ispred su cekala dva auta “divljih” taksija. Da stvar bude ludja prilazi POLiCAJAC! koji je sojao sa strane i tvrdi da je on video kako je bus otisao pet minuta pre nego smo mi tu stigli, znaci 15 min pre nego sto je trebao. Ja onda progovorim na nasem i kazem im da ih treba biti sramota od svega toga. Oni svi pocese da vrdaju, pet minuta kasnije dolazi kombi bus i pocinje pricu- Izvinite imao sam nekih problema sa vozilom...hahahahah pa svi su uvaljeni u taj lopovluk, zato nije moguce da se to rascisti.

love

pre 4 godine

Koliko ja znam komunalna policija postoji na aerodromu, nekoliko puta su ih i napadali divlji taksisti, a niko me ne može ubediti da ne rade u talu.Pa pohapsili bi ih 100 puta do tada da oni to prijavljuju svaki dan po 10 - 20 puta...To što postoje table na izlazu i pultovi džaba, prva stvar kad izađeš iz carinske zone su ljudi koji ti priđu i viču taxi taxi, pa ni ja prvi ne vidim te pultove koji su skrajnuti sigurno.

kad erik pojede bananu

pre 4 godine

drzava da postavi stand na aeodromu na kome ce upozoravati turiste o lopovskim prevoznicima kao sto je u brazilu I argentini

dragan

pre 4 godine

bio sam u Srbiji u Januaru. kad mi je sleteo avion nikog nije bilo tamo gde treba dispecer da trazi taksi, cim sam izasao u prostor prema izlazu video me je sa koferima i presreo jedan krupan covek i rekao da je taksista i ponudio mi je pomoc posto sam zurio na autobusku stanicu morao sam da uzmem taksi . taj takozvani taksista je usao na parking aerodroma pomazuci mi sa koferom i poznavao je ljude koji rade u kucici na ulazu na parking. kad sam video da nema oznake taksiste pitao sam ga sta je to on kaze sve je u redu to je taksi.. malo sam se i uplasio jer je vec stavio moje stvari u auto da ne ode a i fizicki je jaci od mene.. kad smo stigli na autobusku stanicu uzeo mi je 5600 dinara od aerodroma do autobuske stanice rekao sam da je to puno ali on kaze to je normalno.. opljackao me je maltene jer znam da to toliko ne kosta. ja mislim da oni sto rade na aerodromu su povezani sa tim divljim taksistima i bilo mi je jako neprijatno da tako prodjem posle 10 godina sam bio u Srbiji plus su mi ljudi govorili da sam naivan. eto kako sam prosao...

petar

pre 4 godine

Sleteo sam na surcinski aerodrom 13 og maja. odem do taksija ispred zgrade nivo dolazak. Sofer me pita da li imam vaucer? objasni, ja ga uzmem, do centra; kolarac 1800 din dam 200 baksisa. Sta sam video na aerodromu, tu na izlasku putnika 50 ljudi sa nekakvim kartonima kao da cekaju nekoga, i svi vam nude taksi. Ne mogu da verujem da policija, sluzbe aerodroma to ne vide nemoguce!!! To je skandal, jer taksisti sa licencom placaju sve namete, Ko je tu korumpiran?

objavite

pre 4 godine

Cuj 'steti imidzu grada'... pa to i jeste imidz beograda, na svakom cosku da te pokradu, prevare... da ne pricam na auto putu kroz srbiju po benzinskim pumpama, restoranima...

Marko

pre 4 godine

Onoga dana kada taxisti budu zatvorili grad 10 puta zaredom zbog kolega divljaka cu da razmislim da li su u pravu zbog bilo cega. Sa aerodroma ili autobuske stanice ne mozes da prodjes od sumnjivih likova koji nude taxi i maltretiraju i kradu decenijama. Skupite se svi pa resite to. Pa kad prodje 5 ili 10 god od resenog problema onda cu da razmislim o vama.

Nikola

pre 4 godine

Kad bi drzava htela da resi ovo resila bi. Upravo zbog ovoga se Taxi udruzenja i bore protiv CarGO-a, a o Uberu da ne pricam. Zele da nastave da pljackaju ljude na ovaj nacin (a imaju i druge nacine, tipa kad namerno se sudare s likom koji ucini neki saobracajni prekrsaj pa mu uzmu pare jer postoji drugi taksista svedok). Teski pokvarenjaci.

kraja

pre 4 godine

"Koliko sam video na aerodromu u Beogradu, iako ne koristim taksi, postoji štandić gde ljudi ti pozovu taksi, daju karticu na kojoj piše koji je taksi i koliko košta vožnja, i dokle, i to je to. Treba samo ljude uputiti."

...ma sve si u pravu, ali ne mogu da pridju tom "standicu" jer mu na putu stoji gomila divljaka koji hvataju za rukave i vicu "ksi, ksi,ksi", na ocigled redovne i komunalne policije i svih 16 obezbedjenja aerodroma tesla...
...zak i ako upozoris doticne i pokazes im prstom, oni pocnu da se pravdaju kako su "nemocni" (????)...
...nemoc se satoji u tome sto su svi KORUMPIRANI i dobijaju deo haraca od tih istih divljaka...
...zamisli, 4 ovakve voznje mesecno i eto prosecne srpske plate...
...i normalno da ce glasati za sns koji samo deklarativno uvodi red konfiskujuci vozila firme koju ne podnosi ministarka mihajlovic...
...da, protivno zakonu...

Platon

pre 4 godine

Drzavu cinimo mi, stanovnici. Mi, od kojih je neko taksista, bas taj koji potkrada putnike. Mi trebamo da se vaspitamo da ppszenim radom zaradjujemo za zivot. A ne muvazama, potkradanjem, pre.ebavanjem, snalazenjim...
Mi se moramo promeniti ili ce u Srbiji trebati policajac po glavi stanovnika.

Pera

pre 4 godine

Ma sace to caskom nova Vesiceva milicija.. Jel rekao da ce da dejstvuju u civilu? Lepo odglume strane putnike, nahvataju bagru i sve reseno za dva dana.. Ili drzavi to ne odgovara? E onda nista..

Jare u mleku

pre 4 godine

Jeco 100% si u pravu.
Trenutno u Sloveniji. Kupuješ od babe na ulici neke "dzidzabidze". Baba vadi mini fiskalnu kasu i račun izvolite. Kod nas pun grad sekti. Svi paušalci. Brate svima kasu i gotovo. Jedino našoj državi ne trebaju pare od poreza. Šta ćeš,njihove zaštićene vrste.

rebro

pre 4 godine

U Pragu to rešili rampom. Taksista mora da ima karticu za ulazak na aerodrom, i naravno vidljiva obeležja taksi firme, a svaki taksista izdaje i fiskalni račun.

rani

pre 4 godine

Na aerodromu postoje dva pulta sa jasnim i vidljivim oznakama TAXI! Niko ne moze da prodje, a da ta dva pulta ne vidi! Zatim, kada izadje iz zgrade, nalazi se regularna taksi stanica, jasno obelezena i vidljiva! Kako taj stranac prodje pored svega toga i ode na parking i udje u vozilo koje nema taksi oznake? Sledece! Svi imaju neka losa iskustva sa divljim taksijem, a ko je od vas prijavio policiji nekog takvog, ko? Kada se taksisti poslednjih 20 godina bune protiv divljih taksista, svi se okrenu protiv njih, na celu sa pojedinim medijima! Problem ne moze da se resi piskaranjem po drustvenim mrezama, vec prijavom policiji! Zapisi broj tablica, vreme, mesto, pa u MUP, a ne na Twitter, on nije nadlezan!

Kecman

pre 4 godine

Koliko sam video na aerodromu u Beogradu, iako ne koristim taksi, postoji štandić gde ljudi ti pozovu taksi, daju karticu na kojoj piše koji je taksi i koliko košta vožnja, i dokle, i to je to. Treba samo ljude uputiti.

niko kao ja

pre 4 godine

Oduzeti auto, taj isti auto smrskati na javnom trgu. I tako za svaki slučaj krađe.

Prije par godina dođem u Beograd sa ženom (amerikanka), ona na lošem srpskom naruči taksi dok sam se ja borio sa koferima. Odvezao nas taksista do hotela (na vračaru), i kaže 90 evra. Ja mu kažem da ja taj lopovluk neću platiti, on meni “pa sto ne reče da si naš” - valjda me ne bi odrao tako mnogo.

Takvih slučajeva je bezbroj. Dozvolite Uber i carGo da radi pa neće niti lopovluka. Tačno se zna koliko šta košta i nema ramene para. Sve ostalo je lopovluk

Pop (dokon)

pre 4 godine

Pa ne MOŽE ovo da se reši, ovo je MNOOOGO, teško da se reši, treba konzilijum sudija prvo, pa advokati ugledni a i ministarstvo Pravde MORA mišljenje da da, a MOŽE i nevladina organizacija, ali NEKA UTICAJNA, da se ne zamerimo EU i USA, pa polako, da zamolimo tu BITANGU da izvoli da se pojavi na eventualnom postupku, pa POLAKO, sve po SRPSKOM redu, i SRPSKOM zakonu!

...a u međuvremenu, bitango, prevari još koga god možeš, idemo SRBIJA!

Miloje

pre 4 godine

Mi zivimo u nemackoj i kod jednog profesora kod koga nasa cerka ide na casove ugledam razglednicu Beograda...Onako sav srecan pitam coveka odakle mu..on kaze pa bili smo per par godina...i kaze jako im se sve svidelo sem taksija od aerodroma jer ih je taksista odrao !!?? Godinama nesposobna drzava ne moze da resi par ljudi...nesposobna drzava, zasto im sluzi policija?

H

pre 4 godine

Jedina preporuka turistima je da se istakne višejezična tabla sa iscrtanim obeležjem da se pre sedanja u taxi vozilo obavezno slika i po mogućnosti vozač. Tako bi se lakše ušlo u trag pljačkašu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (XXL, 28. jun 2019 15:18)
Pa kamere već postoje i sve snimaju.

XXL

pre 4 godine

Jedina preporuka turistima je da se istakne višejezična tabla sa iscrtanim obeležjem da se pre sedanja u taxi vozilo obavezno slika i po mogućnosti vozač. Tako bi se lakše ušlo u trag pljačkašu.

niko kao ja

pre 4 godine

Oduzeti auto, taj isti auto smrskati na javnom trgu. I tako za svaki slučaj krađe.

Prije par godina dođem u Beograd sa ženom (amerikanka), ona na lošem srpskom naruči taksi dok sam se ja borio sa koferima. Odvezao nas taksista do hotela (na vračaru), i kaže 90 evra. Ja mu kažem da ja taj lopovluk neću platiti, on meni “pa sto ne reče da si naš” - valjda me ne bi odrao tako mnogo.

Takvih slučajeva je bezbroj. Dozvolite Uber i carGo da radi pa neće niti lopovluka. Tačno se zna koliko šta košta i nema ramene para. Sve ostalo je lopovluk

Miloje

pre 4 godine

Mi zivimo u nemackoj i kod jednog profesora kod koga nasa cerka ide na casove ugledam razglednicu Beograda...Onako sav srecan pitam coveka odakle mu..on kaze pa bili smo per par godina...i kaze jako im se sve svidelo sem taksija od aerodroma jer ih je taksista odrao !!?? Godinama nesposobna drzava ne moze da resi par ljudi...nesposobna drzava, zasto im sluzi policija?

Drp, drp mala privreda

pre 4 godine

Apre sedam godina sam prisutvovao sceni kad stoji grupa mladih svedjana i ceka zadnji kombi- bus koji vozi za Slaviju u 23h. Ja stojim i r@zgovaram sa njima. Prodavac vaucera ne shvata da sam nas, dolazi i ubedjuje nas da je zadnji kombi vec otisao. Mi kazemo da cemo cekati,jer stigli smo 10 min pre polaska kombi- busa. Onaj tip se odmice uzima telefon i prica ocigledno sa vozacem kombi-busa i kaze mu, sacekaj molim te samo jos dest minuta tu je geupa stranaca, da ih spakujemo u par kola. Ispred su cekala dva auta “divljih” taksija. Da stvar bude ludja prilazi POLiCAJAC! koji je sojao sa strane i tvrdi da je on video kako je bus otisao pet minuta pre nego smo mi tu stigli, znaci 15 min pre nego sto je trebao. Ja onda progovorim na nasem i kazem im da ih treba biti sramota od svega toga. Oni svi pocese da vrdaju, pet minuta kasnije dolazi kombi bus i pocinje pricu- Izvinite imao sam nekih problema sa vozilom...hahahahah pa svi su uvaljeni u taj lopovluk, zato nije moguce da se to rascisti.

Pop (dokon)

pre 4 godine

Pa ne MOŽE ovo da se reši, ovo je MNOOOGO, teško da se reši, treba konzilijum sudija prvo, pa advokati ugledni a i ministarstvo Pravde MORA mišljenje da da, a MOŽE i nevladina organizacija, ali NEKA UTICAJNA, da se ne zamerimo EU i USA, pa polako, da zamolimo tu BITANGU da izvoli da se pojavi na eventualnom postupku, pa POLAKO, sve po SRPSKOM redu, i SRPSKOM zakonu!

...a u međuvremenu, bitango, prevari još koga god možeš, idemo SRBIJA!

objavite

pre 4 godine

Cuj 'steti imidzu grada'... pa to i jeste imidz beograda, na svakom cosku da te pokradu, prevare... da ne pricam na auto putu kroz srbiju po benzinskim pumpama, restoranima...

rebro

pre 4 godine

U Pragu to rešili rampom. Taksista mora da ima karticu za ulazak na aerodrom, i naravno vidljiva obeležja taksi firme, a svaki taksista izdaje i fiskalni račun.

kraja

pre 4 godine

"Koliko sam video na aerodromu u Beogradu, iako ne koristim taksi, postoji štandić gde ljudi ti pozovu taksi, daju karticu na kojoj piše koji je taksi i koliko košta vožnja, i dokle, i to je to. Treba samo ljude uputiti."

...ma sve si u pravu, ali ne mogu da pridju tom "standicu" jer mu na putu stoji gomila divljaka koji hvataju za rukave i vicu "ksi, ksi,ksi", na ocigled redovne i komunalne policije i svih 16 obezbedjenja aerodroma tesla...
...zak i ako upozoris doticne i pokazes im prstom, oni pocnu da se pravdaju kako su "nemocni" (????)...
...nemoc se satoji u tome sto su svi KORUMPIRANI i dobijaju deo haraca od tih istih divljaka...
...zamisli, 4 ovakve voznje mesecno i eto prosecne srpske plate...
...i normalno da ce glasati za sns koji samo deklarativno uvodi red konfiskujuci vozila firme koju ne podnosi ministarka mihajlovic...
...da, protivno zakonu...

Nikola

pre 4 godine

Kad bi drzava htela da resi ovo resila bi. Upravo zbog ovoga se Taxi udruzenja i bore protiv CarGO-a, a o Uberu da ne pricam. Zele da nastave da pljackaju ljude na ovaj nacin (a imaju i druge nacine, tipa kad namerno se sudare s likom koji ucini neki saobracajni prekrsaj pa mu uzmu pare jer postoji drugi taksista svedok). Teski pokvarenjaci.

petar

pre 4 godine

Sleteo sam na surcinski aerodrom 13 og maja. odem do taksija ispred zgrade nivo dolazak. Sofer me pita da li imam vaucer? objasni, ja ga uzmem, do centra; kolarac 1800 din dam 200 baksisa. Sta sam video na aerodromu, tu na izlasku putnika 50 ljudi sa nekakvim kartonima kao da cekaju nekoga, i svi vam nude taksi. Ne mogu da verujem da policija, sluzbe aerodroma to ne vide nemoguce!!! To je skandal, jer taksisti sa licencom placaju sve namete, Ko je tu korumpiran?

Pera

pre 4 godine

Ma sace to caskom nova Vesiceva milicija.. Jel rekao da ce da dejstvuju u civilu? Lepo odglume strane putnike, nahvataju bagru i sve reseno za dva dana.. Ili drzavi to ne odgovara? E onda nista..

H

pre 4 godine

Jedina preporuka turistima je da se istakne višejezična tabla sa iscrtanim obeležjem da se pre sedanja u taxi vozilo obavezno slika i po mogućnosti vozač. Tako bi se lakše ušlo u trag pljačkašu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (XXL, 28. jun 2019 15:18)
Pa kamere već postoje i sve snimaju.

love

pre 4 godine

Koliko ja znam komunalna policija postoji na aerodromu, nekoliko puta su ih i napadali divlji taksisti, a niko me ne može ubediti da ne rade u talu.Pa pohapsili bi ih 100 puta do tada da oni to prijavljuju svaki dan po 10 - 20 puta...To što postoje table na izlazu i pultovi džaba, prva stvar kad izađeš iz carinske zone su ljudi koji ti priđu i viču taxi taxi, pa ni ja prvi ne vidim te pultove koji su skrajnuti sigurno.

Kecman

pre 4 godine

Koliko sam video na aerodromu u Beogradu, iako ne koristim taksi, postoji štandić gde ljudi ti pozovu taksi, daju karticu na kojoj piše koji je taksi i koliko košta vožnja, i dokle, i to je to. Treba samo ljude uputiti.

Jare u mleku

pre 4 godine

Jeco 100% si u pravu.
Trenutno u Sloveniji. Kupuješ od babe na ulici neke "dzidzabidze". Baba vadi mini fiskalnu kasu i račun izvolite. Kod nas pun grad sekti. Svi paušalci. Brate svima kasu i gotovo. Jedino našoj državi ne trebaju pare od poreza. Šta ćeš,njihove zaštićene vrste.

dragan

pre 4 godine

bio sam u Srbiji u Januaru. kad mi je sleteo avion nikog nije bilo tamo gde treba dispecer da trazi taksi, cim sam izasao u prostor prema izlazu video me je sa koferima i presreo jedan krupan covek i rekao da je taksista i ponudio mi je pomoc posto sam zurio na autobusku stanicu morao sam da uzmem taksi . taj takozvani taksista je usao na parking aerodroma pomazuci mi sa koferom i poznavao je ljude koji rade u kucici na ulazu na parking. kad sam video da nema oznake taksiste pitao sam ga sta je to on kaze sve je u redu to je taksi.. malo sam se i uplasio jer je vec stavio moje stvari u auto da ne ode a i fizicki je jaci od mene.. kad smo stigli na autobusku stanicu uzeo mi je 5600 dinara od aerodroma do autobuske stanice rekao sam da je to puno ali on kaze to je normalno.. opljackao me je maltene jer znam da to toliko ne kosta. ja mislim da oni sto rade na aerodromu su povezani sa tim divljim taksistima i bilo mi je jako neprijatno da tako prodjem posle 10 godina sam bio u Srbiji plus su mi ljudi govorili da sam naivan. eto kako sam prosao...

razradjena prica

pre 4 godine

Poslednja dva dolaska na aerodrom, pridjemo tom standu gde pise taksi, devojka kuca poruke ne dize pogled, konacno joj se obratim, ona kao iznenadjena sto tu cekam, daje mi vaucer.. napolju nema taksija, cekamo 15 min, stvorio se red, razmisljam kako je ovo jedini aerodrom na svetu gde nema taksija.. a dvljaci na sve strane. konacno se pojavi par taksija, kazu eto guzva a nema ih mnogo.. vozi, svi prozori otvoreni, klima nista, krs neki, nesto mi objasnjava, ne cujem od onog vetra... bas jadno, a moglo bi se resiti

bax

pre 4 godine

evo trenutno sam u madridu..imas regularan taxi, imas uber, cabify, my taxi..sve lepo napise, tu i tu toliko i toliko, hoces, neces..hoces u kesu da platis, hoces preko aplikacije (kartice)..samo bu BG se ne zna koliko ce da kosta voznja od A do B..ni kod regularnih taksista..

Marko

pre 4 godine

Onoga dana kada taxisti budu zatvorili grad 10 puta zaredom zbog kolega divljaka cu da razmislim da li su u pravu zbog bilo cega. Sa aerodroma ili autobuske stanice ne mozes da prodjes od sumnjivih likova koji nude taxi i maltretiraju i kradu decenijama. Skupite se svi pa resite to. Pa kad prodje 5 ili 10 god od resenog problema onda cu da razmislim o vama.

svasta

pre 4 godine

Na aerodromu postoje dva pulta sa jasnim i vidljivim oznakama TAXI! Niko ne moze da prodje, a da ta dva pulta ne vidi! Zatim, kada izadje iz zgrade, nalazi se regularna taksi stanica, jasno obelezena i vidljiva! Kako taj stranac prodje pored svega toga i ode na parking i udje u vozilo koje nema taksi oznake? Sledece! Svi imaju neka losa iskustva sa divljim taksijem, a ko je od vas prijavio policiji nekog takvog, ko?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rani, 28. jun 2019 16:10)

Dok bude ovakvih komentara nema nam spasa. Razlozi:
1) Tacno je da postoje dva pulta - ono sto je netacno da su vidljivi, cak i ja koji znam tacno sta trazim moram da se zagledam gde tacno bejahu
2) Dok se stigne do ovih pultova morate da prodjete kroz gomilu "divljaka" koji vam nude taksi - kako stranac da zna da ga na kraju puta ceka regularan pult
3) Nije moj posao da prijavljujem divljake, zasto bih se ja ganjao sa tim kriminalcima - to je posao komunalne policije koja je strasno efikasna kada maltretira bake po beogradskim autobusima. Oni ne samo da nisu rasterani, regularni taksisti mi uvek pricaju da su oni, u stvari, privilegovani - manje ih kaznjavaju nego regularne. Dakle, postoje dve opcije: 1) ili je policija nesposobna, ili je podmicena. Mogu da biraju
Ovo se resava jednostavno, rampa, kartica i red. Taksista prodje rampu ude u red. Svi rade na vaucer, nijednom taksisti nije dozvoljen pristup u zgradu - ako udje drasticna kazna.

XXL

pre 4 godine

Jedina preporuka turistima je da se istakne višejezična tabla sa iscrtanim obeležjem da se pre sedanja u taxi vozilo obavezno slika i po mogućnosti vozač. Tako bi se lakše ušlo u trag pljačkašu.

marsovac

pre 4 godine

@rani Procitao sam gomilu glupih komentara, ali tvoj je pobednik meseca! Branis gomilu lopova nekim nebulozama, krivis zrtvu koja je opljackana i jos predlazes da odu u MUP i to prijave (i izgube jos 2-3 dana za dzabe)!

Platon

pre 4 godine

Drzavu cinimo mi, stanovnici. Mi, od kojih je neko taksista, bas taj koji potkrada putnike. Mi trebamo da se vaspitamo da ppszenim radom zaradjujemo za zivot. A ne muvazama, potkradanjem, pre.ebavanjem, snalazenjim...
Mi se moramo promeniti ili ce u Srbiji trebati policajac po glavi stanovnika.

Ratni veteran

pre 4 godine

da drzava hoce ovo da resi, resila bi za 1 dan. svake godine slusamo ove price vec decenijama...
(Jeca, 28. jun 2019 15:17)

Neće to država da reši jer je DB jači od države. Ti divlji taksisti to su u stvari saradnici DB-a čiji je posao da dojavljuju sve što saznaju a zauzvrat im je dozvoljeno da pljačkaju koga stignu. Biće pravo čudo ako redakcija objavi ovo.

DedaGligorije

pre 4 godine

Divlji taksisti na aerodromu, na Terazijama i na Trgu (kad nije bio pod rekonstrukcijom), i tako zadnjih 30 godina, drzava nema znanje da se izbori sa njima ili mozda pre nema koristi da se izbore sa njima posto vec 30 godina kao sto rekoh odoljevaju svim vrstama kontrola (verovatno neko uzima lepe pare od toga), komunalna policija nesposoban i verovatno postavljeni tu preko veze i najbitnije korumpirani do srzi.
Kazne za divlje taksiste treba da budu oduzmanje automobila i dozvole za rad na taksiju kao i oduzimanje vozacke dozvole na odredjeno vreme, poostriti kontrole taksista i ubaciti tim inspektorima sto kontrolisu i nocnu smenu kada nocu izpuze divljaci da ima i tad ko da ih kontrolise!
Ali dok je god nekome sa vlasti zbog divljih taksista i prevoznika lopova pun dzep nece oni hteti da rese taj problem!

J.

pre 4 godine

"..., nalazi se regularna taksi stanica, jasno obelezena i vidljiva! Kako taj stranac prodje pored svega toga i ode na parking i udje u vozilo koje nema taksi oznake..."
Dragi Rani, prošlog leta sam na obeleženoj taksi stanici na Terazijama ušla u vozilo sa taksi oznakom i naplatio mi je 2.500 do hotela Jugoslavija. Jako dugo ne živim u Srbiji i nisam ni znala za te"divljake". Baš kao što ti činiš, svi kojima sam ogorčena ispričala, okrivili su MENE što se nisam informisala, a ne njega ili sistem koji to omogućava.

djole

pre 4 godine

Slusam o istim problemima vec 30 godina.
Mislim da su ti divlji taksisti sposobni da sruse i vladu i predsednika i policiju i drzavnu bezbednost.
Kada mafija javno operise na glavnom drzavnom aerodromu, covek samo moze da zamislja koliko je duboko kriminal ukorenjen u drzavne strukture.

montoya

pre 4 godine

treba im slikati tablice I oduzimati vozila, prevaranti pokvareni..pre 10 dana je taksista naplatio mojoj rodjaki 6500 din od zeleznicke do VMA...zena bolesna posla na kontrolu I naidje neki dripac na svu muku da je opljacka!!

taxis

pre 4 godine

"Do ostalih delova grada regularni taksisti voze za 1.800 (zona 2), 2.200 (zona 3), 3.000 (zona 4), 4.500 (zona 5) i 6.000 dinara za šestu zonu koja obuhvata najudaljenija prigradska naselja."

Al' vas deru kolege po Beogradu, ja iz Smedereva po taksimetru kad vozim do aerodroma (Surcin), izadje oko 3300din, a neki nasi taksiti cak spustaju i stavljaju fiksne cene 2500-2700 (od Smedereva do Aerodroma) kako bi nahvatali putnike.

ela

pre 4 godine

@rebro Upravo sam se vratio iz Praga. Od aerodroma do hotela 1000kruna, nema aparat za kartice, kurs “popularan” 30% manji za €. Povratak nazad, ista destinacija, 500 kruna, ima aparat ali doda 100 kruna “za parking” iako ima karticu. Drugi taksi zvan telefonom, poznata firma. Nije samo kod nas tako, ali za neverovati je da problem divljih taksista ne mogu da srede decenijama. Barem je kod nas na aerodromu lako izbeci prevaru, uzmeš vaucer, sednes u regularan taksi i najveći problem je kako preživeti monolog taksiste.

kole

pre 4 godine

U Hrvatskoj su doneli novi zakon po kome taksi firme mogu samostalno da odredjuju cenu prevoza, pa se u poznatim turistickim centrima desava prava pljacka putnika, narocito turista. Za voznju od par km, naplacuju i po 30-40 evra pri cemu izdaju fiskalni racun na kome nema ni koliko kilometara ni drugih podataka bitnih za odredjivanje cene. Ako se zalite nekome, slezu ramenima i kazu da je sve po zakonu. Ja nebih zaustavio taxi ni da imam otvoreni prelom noge.

Samo neka vas klepaju

pre 4 godine

Blago vama kada vam nije zao da date 2-3000 dinara za taksi a imate GSP sedamdesetdvojku za 150 dinara ! A i tih 150 dinara je lopovluk, karta kod vozaca, jer normalna karta kosta 89 dinara ali na nasem cenjenom aerodromu, lideru u regionu a i sire, busplus karte ne mogu nigde da se kupe, trafike vise ne postoje !

kad erik pojede bananu

pre 4 godine

drzava da postavi stand na aeodromu na kome ce upozoravati turiste o lopovskim prevoznicima kao sto je u brazilu I argentini

Ko

pre 4 godine

U Grckoj, licno video,policajac i to na autobiskoj stanici, ne aerodromu, poziva taksi za stranku, postoji kolona u kojoj svi stoje i redom ih policajac otprema u taksi, pita dokle idu, kaze taksisti i otprati, znaci veoma jednostavno resenje, ko neveruje moze da ode na Atinsku glavnu autobisku stanicu i da se uveri svojim ocima.

rebro

pre 4 godine

Često sam prošle godine putovao u Bon. Mali je to gradić u poređenju sa Beogradom. Sleti avion, putnici iz celog sveta trk po taksi, a tamo stoji čovek zaposlen na aerodromu i raspoređuje putnike u parkirana taksi vozila. Ne možeš da se zaletiš u koje ti vozilo hoćeš. ON određuje i otpravi.
Nas trojica ušli kod nekog Turčina. Do naše destinacije u Bonu ima nekih 25 km. Koštalo nas je 43 evra. Tražili smo i dobili fiskalni račun. A mali grad taj Bon. Ima jedva 350.000 ljudi. Kako su oni to rešili treba pitati njih.

rani

pre 4 godine

Na aerodromu postoje dva pulta sa jasnim i vidljivim oznakama TAXI! Niko ne moze da prodje, a da ta dva pulta ne vidi! Zatim, kada izadje iz zgrade, nalazi se regularna taksi stanica, jasno obelezena i vidljiva! Kako taj stranac prodje pored svega toga i ode na parking i udje u vozilo koje nema taksi oznake? Sledece! Svi imaju neka losa iskustva sa divljim taksijem, a ko je od vas prijavio policiji nekog takvog, ko? Kada se taksisti poslednjih 20 godina bune protiv divljih taksista, svi se okrenu protiv njih, na celu sa pojedinim medijima! Problem ne moze da se resi piskaranjem po drustvenim mrezama, vec prijavom policiji! Zapisi broj tablica, vreme, mesto, pa u MUP, a ne na Twitter, on nije nadlezan!

a sad malo ovoga

pre 4 godine

U Pragu to rešili rampom. Taksista mora da ima karticu za ulazak na aerodrom, i naravno vidljiva obeležja taksi firme, a svaki taksista izdaje i fiskalni račun.
(rebro, 28. jun 2019 16:59)

pa nije problem u rampi, ako nisi video postoji rampa i kamera koja ocitava tablice svakom taksisti koji silazi dole na stanicu.. problem je u divljim taksarama koji bukvalno salecu ljude cim izadju iz carinske zone i onda ih sprovode do aerodromskog parkinga odakle zapocinju voznju tj. pljacku. kada bi neko sa strane to gledao situacija bi izgledala kao da je po putnike dosao prijatelj koji ih vozi privatnim kolima kuci. za ovo je jedino resenje nekorumpirana i dostojanstvena policija, nikakvi izmisljeni komunalci vec prava policija ili cak mozda dzip ili dva interventne koja bi casno radila svoj posao, pa da vidis onda red!

rani

pre 4 godine

Na aerodromu postoje dva pulta sa jasnim i vidljivim oznakama TAXI! Niko ne moze da prodje, a da ta dva pulta ne vidi! Zatim, kada izadje iz zgrade, nalazi se regularna taksi stanica, jasno obelezena i vidljiva! Kako taj stranac prodje pored svega toga i ode na parking i udje u vozilo koje nema taksi oznake? Sledece! Svi imaju neka losa iskustva sa divljim taksijem, a ko je od vas prijavio policiji nekog takvog, ko? Kada se taksisti poslednjih 20 godina bune protiv divljih taksista, svi se okrenu protiv njih, na celu sa pojedinim medijima! Problem ne moze da se resi piskaranjem po drustvenim mrezama, vec prijavom policiji! Zapisi broj tablica, vreme, mesto, pa u MUP, a ne na Twitter, on nije nadlezan!

XXL

pre 4 godine

Jedina preporuka turistima je da se istakne višejezična tabla sa iscrtanim obeležjem da se pre sedanja u taxi vozilo obavezno slika i po mogućnosti vozač. Tako bi se lakše ušlo u trag pljačkašu.

niko kao ja

pre 4 godine

Oduzeti auto, taj isti auto smrskati na javnom trgu. I tako za svaki slučaj krađe.

Prije par godina dođem u Beograd sa ženom (amerikanka), ona na lošem srpskom naruči taksi dok sam se ja borio sa koferima. Odvezao nas taksista do hotela (na vračaru), i kaže 90 evra. Ja mu kažem da ja taj lopovluk neću platiti, on meni “pa sto ne reče da si naš” - valjda me ne bi odrao tako mnogo.

Takvih slučajeva je bezbroj. Dozvolite Uber i carGo da radi pa neće niti lopovluka. Tačno se zna koliko šta košta i nema ramene para. Sve ostalo je lopovluk

Kecman

pre 4 godine

Koliko sam video na aerodromu u Beogradu, iako ne koristim taksi, postoji štandić gde ljudi ti pozovu taksi, daju karticu na kojoj piše koji je taksi i koliko košta vožnja, i dokle, i to je to. Treba samo ljude uputiti.

Nikola

pre 4 godine

Kad bi drzava htela da resi ovo resila bi. Upravo zbog ovoga se Taxi udruzenja i bore protiv CarGO-a, a o Uberu da ne pricam. Zele da nastave da pljackaju ljude na ovaj nacin (a imaju i druge nacine, tipa kad namerno se sudare s likom koji ucini neki saobracajni prekrsaj pa mu uzmu pare jer postoji drugi taksista svedok). Teski pokvarenjaci.

ela

pre 4 godine

@rebro Upravo sam se vratio iz Praga. Od aerodroma do hotela 1000kruna, nema aparat za kartice, kurs “popularan” 30% manji za €. Povratak nazad, ista destinacija, 500 kruna, ima aparat ali doda 100 kruna “za parking” iako ima karticu. Drugi taksi zvan telefonom, poznata firma. Nije samo kod nas tako, ali za neverovati je da problem divljih taksista ne mogu da srede decenijama. Barem je kod nas na aerodromu lako izbeci prevaru, uzmeš vaucer, sednes u regularan taksi i najveći problem je kako preživeti monolog taksiste.

Samo neka vas klepaju

pre 4 godine

Blago vama kada vam nije zao da date 2-3000 dinara za taksi a imate GSP sedamdesetdvojku za 150 dinara ! A i tih 150 dinara je lopovluk, karta kod vozaca, jer normalna karta kosta 89 dinara ali na nasem cenjenom aerodromu, lideru u regionu a i sire, busplus karte ne mogu nigde da se kupe, trafike vise ne postoje !

Jare u mleku

pre 4 godine

Jeco 100% si u pravu.
Trenutno u Sloveniji. Kupuješ od babe na ulici neke "dzidzabidze". Baba vadi mini fiskalnu kasu i račun izvolite. Kod nas pun grad sekti. Svi paušalci. Brate svima kasu i gotovo. Jedino našoj državi ne trebaju pare od poreza. Šta ćeš,njihove zaštićene vrste.

svasta

pre 4 godine

Na aerodromu postoje dva pulta sa jasnim i vidljivim oznakama TAXI! Niko ne moze da prodje, a da ta dva pulta ne vidi! Zatim, kada izadje iz zgrade, nalazi se regularna taksi stanica, jasno obelezena i vidljiva! Kako taj stranac prodje pored svega toga i ode na parking i udje u vozilo koje nema taksi oznake? Sledece! Svi imaju neka losa iskustva sa divljim taksijem, a ko je od vas prijavio policiji nekog takvog, ko?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rani, 28. jun 2019 16:10)

Dok bude ovakvih komentara nema nam spasa. Razlozi:
1) Tacno je da postoje dva pulta - ono sto je netacno da su vidljivi, cak i ja koji znam tacno sta trazim moram da se zagledam gde tacno bejahu
2) Dok se stigne do ovih pultova morate da prodjete kroz gomilu "divljaka" koji vam nude taksi - kako stranac da zna da ga na kraju puta ceka regularan pult
3) Nije moj posao da prijavljujem divljake, zasto bih se ja ganjao sa tim kriminalcima - to je posao komunalne policije koja je strasno efikasna kada maltretira bake po beogradskim autobusima. Oni ne samo da nisu rasterani, regularni taksisti mi uvek pricaju da su oni, u stvari, privilegovani - manje ih kaznjavaju nego regularne. Dakle, postoje dve opcije: 1) ili je policija nesposobna, ili je podmicena. Mogu da biraju
Ovo se resava jednostavno, rampa, kartica i red. Taksista prodje rampu ude u red. Svi rade na vaucer, nijednom taksisti nije dozvoljen pristup u zgradu - ako udje drasticna kazna.

razradjena prica

pre 4 godine

Poslednja dva dolaska na aerodrom, pridjemo tom standu gde pise taksi, devojka kuca poruke ne dize pogled, konacno joj se obratim, ona kao iznenadjena sto tu cekam, daje mi vaucer.. napolju nema taksija, cekamo 15 min, stvorio se red, razmisljam kako je ovo jedini aerodrom na svetu gde nema taksija.. a dvljaci na sve strane. konacno se pojavi par taksija, kazu eto guzva a nema ih mnogo.. vozi, svi prozori otvoreni, klima nista, krs neki, nesto mi objasnjava, ne cujem od onog vetra... bas jadno, a moglo bi se resiti

Pop (dokon)

pre 4 godine

Pa ne MOŽE ovo da se reši, ovo je MNOOOGO, teško da se reši, treba konzilijum sudija prvo, pa advokati ugledni a i ministarstvo Pravde MORA mišljenje da da, a MOŽE i nevladina organizacija, ali NEKA UTICAJNA, da se ne zamerimo EU i USA, pa polako, da zamolimo tu BITANGU da izvoli da se pojavi na eventualnom postupku, pa POLAKO, sve po SRPSKOM redu, i SRPSKOM zakonu!

...a u međuvremenu, bitango, prevari još koga god možeš, idemo SRBIJA!

love

pre 4 godine

Koliko ja znam komunalna policija postoji na aerodromu, nekoliko puta su ih i napadali divlji taksisti, a niko me ne može ubediti da ne rade u talu.Pa pohapsili bi ih 100 puta do tada da oni to prijavljuju svaki dan po 10 - 20 puta...To što postoje table na izlazu i pultovi džaba, prva stvar kad izađeš iz carinske zone su ljudi koji ti priđu i viču taxi taxi, pa ni ja prvi ne vidim te pultove koji su skrajnuti sigurno.

Miloje

pre 4 godine

Mi zivimo u nemackoj i kod jednog profesora kod koga nasa cerka ide na casove ugledam razglednicu Beograda...Onako sav srecan pitam coveka odakle mu..on kaze pa bili smo per par godina...i kaze jako im se sve svidelo sem taksija od aerodroma jer ih je taksista odrao !!?? Godinama nesposobna drzava ne moze da resi par ljudi...nesposobna drzava, zasto im sluzi policija?

Pera

pre 4 godine

Ma sace to caskom nova Vesiceva milicija.. Jel rekao da ce da dejstvuju u civilu? Lepo odglume strane putnike, nahvataju bagru i sve reseno za dva dana.. Ili drzavi to ne odgovara? E onda nista..

Ratni veteran

pre 4 godine

da drzava hoce ovo da resi, resila bi za 1 dan. svake godine slusamo ove price vec decenijama...
(Jeca, 28. jun 2019 15:17)

Neće to država da reši jer je DB jači od države. Ti divlji taksisti to su u stvari saradnici DB-a čiji je posao da dojavljuju sve što saznaju a zauzvrat im je dozvoljeno da pljačkaju koga stignu. Biće pravo čudo ako redakcija objavi ovo.

dragan

pre 4 godine

bio sam u Srbiji u Januaru. kad mi je sleteo avion nikog nije bilo tamo gde treba dispecer da trazi taksi, cim sam izasao u prostor prema izlazu video me je sa koferima i presreo jedan krupan covek i rekao da je taksista i ponudio mi je pomoc posto sam zurio na autobusku stanicu morao sam da uzmem taksi . taj takozvani taksista je usao na parking aerodroma pomazuci mi sa koferom i poznavao je ljude koji rade u kucici na ulazu na parking. kad sam video da nema oznake taksiste pitao sam ga sta je to on kaze sve je u redu to je taksi.. malo sam se i uplasio jer je vec stavio moje stvari u auto da ne ode a i fizicki je jaci od mene.. kad smo stigli na autobusku stanicu uzeo mi je 5600 dinara od aerodroma do autobuske stanice rekao sam da je to puno ali on kaze to je normalno.. opljackao me je maltene jer znam da to toliko ne kosta. ja mislim da oni sto rade na aerodromu su povezani sa tim divljim taksistima i bilo mi je jako neprijatno da tako prodjem posle 10 godina sam bio u Srbiji plus su mi ljudi govorili da sam naivan. eto kako sam prosao...

petar

pre 4 godine

Sleteo sam na surcinski aerodrom 13 og maja. odem do taksija ispred zgrade nivo dolazak. Sofer me pita da li imam vaucer? objasni, ja ga uzmem, do centra; kolarac 1800 din dam 200 baksisa. Sta sam video na aerodromu, tu na izlasku putnika 50 ljudi sa nekakvim kartonima kao da cekaju nekoga, i svi vam nude taksi. Ne mogu da verujem da policija, sluzbe aerodroma to ne vide nemoguce!!! To je skandal, jer taksisti sa licencom placaju sve namete, Ko je tu korumpiran?

Marko

pre 4 godine

Onoga dana kada taxisti budu zatvorili grad 10 puta zaredom zbog kolega divljaka cu da razmislim da li su u pravu zbog bilo cega. Sa aerodroma ili autobuske stanice ne mozes da prodjes od sumnjivih likova koji nude taxi i maltretiraju i kradu decenijama. Skupite se svi pa resite to. Pa kad prodje 5 ili 10 god od resenog problema onda cu da razmislim o vama.

taxis

pre 4 godine

"Do ostalih delova grada regularni taksisti voze za 1.800 (zona 2), 2.200 (zona 3), 3.000 (zona 4), 4.500 (zona 5) i 6.000 dinara za šestu zonu koja obuhvata najudaljenija prigradska naselja."

Al' vas deru kolege po Beogradu, ja iz Smedereva po taksimetru kad vozim do aerodroma (Surcin), izadje oko 3300din, a neki nasi taksiti cak spustaju i stavljaju fiksne cene 2500-2700 (od Smedereva do Aerodroma) kako bi nahvatali putnike.

Platon

pre 4 godine

Drzavu cinimo mi, stanovnici. Mi, od kojih je neko taksista, bas taj koji potkrada putnike. Mi trebamo da se vaspitamo da ppszenim radom zaradjujemo za zivot. A ne muvazama, potkradanjem, pre.ebavanjem, snalazenjim...
Mi se moramo promeniti ili ce u Srbiji trebati policajac po glavi stanovnika.

objavite

pre 4 godine

Cuj 'steti imidzu grada'... pa to i jeste imidz beograda, na svakom cosku da te pokradu, prevare... da ne pricam na auto putu kroz srbiju po benzinskim pumpama, restoranima...

marsovac

pre 4 godine

@rani Procitao sam gomilu glupih komentara, ali tvoj je pobednik meseca! Branis gomilu lopova nekim nebulozama, krivis zrtvu koja je opljackana i jos predlazes da odu u MUP i to prijave (i izgube jos 2-3 dana za dzabe)!

H

pre 4 godine

Jedina preporuka turistima je da se istakne višejezična tabla sa iscrtanim obeležjem da se pre sedanja u taxi vozilo obavezno slika i po mogućnosti vozač. Tako bi se lakše ušlo u trag pljačkašu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (XXL, 28. jun 2019 15:18)
Pa kamere već postoje i sve snimaju.

DedaGligorije

pre 4 godine

Divlji taksisti na aerodromu, na Terazijama i na Trgu (kad nije bio pod rekonstrukcijom), i tako zadnjih 30 godina, drzava nema znanje da se izbori sa njima ili mozda pre nema koristi da se izbore sa njima posto vec 30 godina kao sto rekoh odoljevaju svim vrstama kontrola (verovatno neko uzima lepe pare od toga), komunalna policija nesposoban i verovatno postavljeni tu preko veze i najbitnije korumpirani do srzi.
Kazne za divlje taksiste treba da budu oduzmanje automobila i dozvole za rad na taksiju kao i oduzimanje vozacke dozvole na odredjeno vreme, poostriti kontrole taksista i ubaciti tim inspektorima sto kontrolisu i nocnu smenu kada nocu izpuze divljaci da ima i tad ko da ih kontrolise!
Ali dok je god nekome sa vlasti zbog divljih taksista i prevoznika lopova pun dzep nece oni hteti da rese taj problem!

rebro

pre 4 godine

U Pragu to rešili rampom. Taksista mora da ima karticu za ulazak na aerodrom, i naravno vidljiva obeležja taksi firme, a svaki taksista izdaje i fiskalni račun.

kole

pre 4 godine

U Hrvatskoj su doneli novi zakon po kome taksi firme mogu samostalno da odredjuju cenu prevoza, pa se u poznatim turistickim centrima desava prava pljacka putnika, narocito turista. Za voznju od par km, naplacuju i po 30-40 evra pri cemu izdaju fiskalni racun na kome nema ni koliko kilometara ni drugih podataka bitnih za odredjivanje cene. Ako se zalite nekome, slezu ramenima i kazu da je sve po zakonu. Ja nebih zaustavio taxi ni da imam otvoreni prelom noge.

bax

pre 4 godine

evo trenutno sam u madridu..imas regularan taxi, imas uber, cabify, my taxi..sve lepo napise, tu i tu toliko i toliko, hoces, neces..hoces u kesu da platis, hoces preko aplikacije (kartice)..samo bu BG se ne zna koliko ce da kosta voznja od A do B..ni kod regularnih taksista..

kraja

pre 4 godine

"Koliko sam video na aerodromu u Beogradu, iako ne koristim taksi, postoji štandić gde ljudi ti pozovu taksi, daju karticu na kojoj piše koji je taksi i koliko košta vožnja, i dokle, i to je to. Treba samo ljude uputiti."

...ma sve si u pravu, ali ne mogu da pridju tom "standicu" jer mu na putu stoji gomila divljaka koji hvataju za rukave i vicu "ksi, ksi,ksi", na ocigled redovne i komunalne policije i svih 16 obezbedjenja aerodroma tesla...
...zak i ako upozoris doticne i pokazes im prstom, oni pocnu da se pravdaju kako su "nemocni" (????)...
...nemoc se satoji u tome sto su svi KORUMPIRANI i dobijaju deo haraca od tih istih divljaka...
...zamisli, 4 ovakve voznje mesecno i eto prosecne srpske plate...
...i normalno da ce glasati za sns koji samo deklarativno uvodi red konfiskujuci vozila firme koju ne podnosi ministarka mihajlovic...
...da, protivno zakonu...

kad erik pojede bananu

pre 4 godine

drzava da postavi stand na aeodromu na kome ce upozoravati turiste o lopovskim prevoznicima kao sto je u brazilu I argentini

Ko

pre 4 godine

U Grckoj, licno video,policajac i to na autobiskoj stanici, ne aerodromu, poziva taksi za stranku, postoji kolona u kojoj svi stoje i redom ih policajac otprema u taksi, pita dokle idu, kaze taksisti i otprati, znaci veoma jednostavno resenje, ko neveruje moze da ode na Atinsku glavnu autobisku stanicu i da se uveri svojim ocima.

rebro

pre 4 godine

Često sam prošle godine putovao u Bon. Mali je to gradić u poređenju sa Beogradom. Sleti avion, putnici iz celog sveta trk po taksi, a tamo stoji čovek zaposlen na aerodromu i raspoređuje putnike u parkirana taksi vozila. Ne možeš da se zaletiš u koje ti vozilo hoćeš. ON određuje i otpravi.
Nas trojica ušli kod nekog Turčina. Do naše destinacije u Bonu ima nekih 25 km. Koštalo nas je 43 evra. Tražili smo i dobili fiskalni račun. A mali grad taj Bon. Ima jedva 350.000 ljudi. Kako su oni to rešili treba pitati njih.

Drp, drp mala privreda

pre 4 godine

Apre sedam godina sam prisutvovao sceni kad stoji grupa mladih svedjana i ceka zadnji kombi- bus koji vozi za Slaviju u 23h. Ja stojim i r@zgovaram sa njima. Prodavac vaucera ne shvata da sam nas, dolazi i ubedjuje nas da je zadnji kombi vec otisao. Mi kazemo da cemo cekati,jer stigli smo 10 min pre polaska kombi- busa. Onaj tip se odmice uzima telefon i prica ocigledno sa vozacem kombi-busa i kaze mu, sacekaj molim te samo jos dest minuta tu je geupa stranaca, da ih spakujemo u par kola. Ispred su cekala dva auta “divljih” taksija. Da stvar bude ludja prilazi POLiCAJAC! koji je sojao sa strane i tvrdi da je on video kako je bus otisao pet minuta pre nego smo mi tu stigli, znaci 15 min pre nego sto je trebao. Ja onda progovorim na nasem i kazem im da ih treba biti sramota od svega toga. Oni svi pocese da vrdaju, pet minuta kasnije dolazi kombi bus i pocinje pricu- Izvinite imao sam nekih problema sa vozilom...hahahahah pa svi su uvaljeni u taj lopovluk, zato nije moguce da se to rascisti.

djole

pre 4 godine

Slusam o istim problemima vec 30 godina.
Mislim da su ti divlji taksisti sposobni da sruse i vladu i predsednika i policiju i drzavnu bezbednost.
Kada mafija javno operise na glavnom drzavnom aerodromu, covek samo moze da zamislja koliko je duboko kriminal ukorenjen u drzavne strukture.

J.

pre 4 godine

"..., nalazi se regularna taksi stanica, jasno obelezena i vidljiva! Kako taj stranac prodje pored svega toga i ode na parking i udje u vozilo koje nema taksi oznake..."
Dragi Rani, prošlog leta sam na obeleženoj taksi stanici na Terazijama ušla u vozilo sa taksi oznakom i naplatio mi je 2.500 do hotela Jugoslavija. Jako dugo ne živim u Srbiji i nisam ni znala za te"divljake". Baš kao što ti činiš, svi kojima sam ogorčena ispričala, okrivili su MENE što se nisam informisala, a ne njega ili sistem koji to omogućava.

a sad malo ovoga

pre 4 godine

U Pragu to rešili rampom. Taksista mora da ima karticu za ulazak na aerodrom, i naravno vidljiva obeležja taksi firme, a svaki taksista izdaje i fiskalni račun.
(rebro, 28. jun 2019 16:59)

pa nije problem u rampi, ako nisi video postoji rampa i kamera koja ocitava tablice svakom taksisti koji silazi dole na stanicu.. problem je u divljim taksarama koji bukvalno salecu ljude cim izadju iz carinske zone i onda ih sprovode do aerodromskog parkinga odakle zapocinju voznju tj. pljacku. kada bi neko sa strane to gledao situacija bi izgledala kao da je po putnike dosao prijatelj koji ih vozi privatnim kolima kuci. za ovo je jedino resenje nekorumpirana i dostojanstvena policija, nikakvi izmisljeni komunalci vec prava policija ili cak mozda dzip ili dva interventne koja bi casno radila svoj posao, pa da vidis onda red!

montoya

pre 4 godine

treba im slikati tablice I oduzimati vozila, prevaranti pokvareni..pre 10 dana je taksista naplatio mojoj rodjaki 6500 din od zeleznicke do VMA...zena bolesna posla na kontrolu I naidje neki dripac na svu muku da je opljacka!!