Petak, 22.03.2019.

12:10

Svet ide u pravcu električnih automobila. A Srbija? VIDEO

Izvor: B92

Svet ide u pravcu elektriènih automobila. A Srbija? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

nebitan srbin

pre 5 godina

u go.nima do guse realnost je 164 dinara litra. namet na namet el.automobil i obnovljiva energija su za nase drzavnike spansko selo. oni iz amss evo vec mesec dana nisu pucali jedan na drugog. plata preko 100.000 moras da im platis za nesto sto im je drzava izmislila. dr.nebojsa i ostali nehospitalizovani prate evropske trendove kada je otimanje para od naroda u pitanju. deca placaju psp da bi mogla sa 30 da voze motorcice.el.biciklovi ce dogodine MORATI da se registruju zivi bili pa videli.ovaj jadnik sto prica doveden je sa unaored pripremljenim textom.izvinite jel mogu i na na tu televiziju imam lepse siske od. njega samo malo mu mu mucam.

Dragan

pre 5 godina

Kakav auto na struju jos mi samo to fali da punim nadam se da nece to zaživeti auto nije auto ako se necuje motor ako nema pouzdanu mehaniku itd.Bespotrebna gomila glupave elejtonike.

Kol'ko puta treba da ti kazem "ne"...

pre 5 godina

Svet ne ide u pravcu elektricnih automobila, to je samo farsa. Prvo ce da se potrosi sva nafta (40 godina) onda sav zemni gas (500 godina) pa ce onda da se predje na elektricne. Danasnji elektricni auromobili su koska za pomodare, nemaju veze s'mozgom.

Anakonda

pre 5 godina

Što je narod primitivniji i siromašniji, ima veću potrebu da kupi veći auto i firmiranu garderobu. Da dokaže da ima para. U normalnim državama se ismevaju s ljudima koji nose takve krpice. Nema šanse da intelektualac kupi nešto isprintano G slovima ili skup auto dok živi u dvosobnom stanu.

Mr.Realno

pre 5 godina

U Srbiji su vlasnici novijih automobila koji manje zagađuju, bukvalno kažnjeni skupljom registracijom od onih koji registruju matore raspale kante bez katalizatora, kojima curi ulje, curi antifriz....... O kakvim električnim vozilima i subvencijama vi pričate!?

NIkola

pre 5 godina

Haha jel ovo neki vickast tekst..ja godinama sanjam elektricni BICIKL da kupim..ali to ce ostati jos duze samo san jer nemam dovoljno ni mesec dana da prezivim ..a zavrsio sam drzavni fakultet i radim 9-10 sati dnevno kod privatnika.
Vozim auto 2002 godiste i godinu dana odvajam pare za sledecu registraciju...peugot 206 1.6 benzinac ..bila registracija 20 000 sad mi je 26 000 !

Naki

pre 5 godina

Populisati benzince i smanjiti namete na tng licno vozim skoro40 gidina imao sam i benzince i dizele zadnjih 8 godina vozim samo benzince sa gasom da ne spominjem marke izuzetna stvar radim kao serviser mnogo prelazim el auto mi ne bi zavrsavao kao ovaj sto imam naravno da bih ko i svako od nas da vozim nov auto ali to je realnost u srbiji

Bole

pre 5 godina

Mislim da ni ovaj sto je dao intervju a ni komentatori ne shvataju šta su te subvencije. To su zapravo pare poreznih obveznika uključujući i onih koji nemaju da priušte ni za bilo kakav auto. Zapravo tim subvencijama se stimuliše kupovina novih automobila tj pokrivaju se rupe u posrnuloj auto industriji. Auto industriju finansiraju vlade i drzave tj oni koji nemaju automobil. samu industriju je u inistila ona sama tj želja za bogaćenjem.Sada kada je trka toliko velika povratka nema, izrada milijardi novih automobila sama po sebi zagadjuje zivotnu sredinu vise nego motor na dizel.

Nikola

pre 5 godina

U Srbiji treba zavesti striktan režim da se svi šišaju isto i voze istu marku automobila bar jedno 10 godina dok se ne primeti boljitak u ponašanju!

SablasniKosac

pre 5 godina

Srbija ide u pravcu letecih automobila i chipova! Zar niko ne gleda TV?
(True Batman Fan, 22. mart 2019 12:22)Mislim da je ipak pravac - pilece nogice i papci ;)

HanSolo

pre 5 godina

Srbija ide ka samouništenju.. Prvo da se ugrade filteri u ugaljskim elektranama pa posle da se brine o ovome.. Da možemo da dišemo..

Jovo

pre 5 godina

Koliko nebuloza pricaju ovi ljudi, porede nas i zemlje gde je minimalac 2000 eura, a i dosta lazi su rekli u Nemackoj moze da se vozi euro 3 samo u centru nekih gradova ne moze. Problem zagadjenja u beogradu je sto su stalno guzve u gradu. Treba da se napravi metro i onda ne bi bilo toliko zagadjenja. Po njima bi ovi bogatasi uspesni nasi trebalo samo da se voze jer imaju para za nova kola a sirotinja neka ide peske ili na magarcu posto je to cisto 100%... Svako vozi ono sto moze.

miki

pre 5 godina

Pitanje za strucnjake iz vlade i ove koji prosipaju ljudima prazne price:
Uvezao sam pocetkom godine renault tweezy iz Italije, regularno mi naplatili Pdv i ostale dazbine ali mi niko nije rekao da agencija za bezbednost saobracajna nece da izda serifikat za ovo vozilo jer nije homologovano u Srbiji!!!
A ovde pricaju bajke ljudima o ekologiji i kurti i murti.

Bole

pre 5 godina

Jednog lepog dana ce se kupovati 100% elektricni automobili. Prvo ce ga nabaviti ovi sto ce ga moci puniti ispred svoje kuce(u dvoristu) a mi sto zivimo u zgradama i koji pola sata kruzimo po kvartu da negde kojim slucajem i zabodemo auto mozemo samo da sanjamo da ce nas cekati slobodno parking mesto sa punjacem i da ga klinci nece otkaciti iz zajebancije kao sto to vec rade na zapadu.

Petar

pre 5 godina

Srbija, Beograd naročito, je preplavljen đubretom. Jeste li ikada videli negde nekoga da skuplja sve to? O kakvoj zaštiti životne sredine se ovde govori?

kiki ns

pre 5 godina

Po novom zakonu zapremina motora skutera je smanjena na 45 ccm i time se praktično primoravaju vozači da pokažu za
A-1 kategoriju ili u prevodu
10.000 dinara i više.
Kada se omasove elektromobili kod nas u Srbiji, jednog lepog dana, očekujem donošenje zakona o završenom elektrotehničkom fakultetu...

Nikola

pre 5 godina

Nemojte da se brinete. Kada bude dovoljno polovnih električnih automobila, počeće i kod nas da se pojavljuju na putevima. Tamo za 10-15 ak godina BMW i3 i slično po pristojnim cenama (polovan), i mi ćemo kupovati.

Ne vredi ovde nikakva mera sada, kada je budžet za automobil ljudima od 1 do 10 hiljada evra uglavnom. A za te pare ne može nikakav elktrični automobil da se pazari. Ekonomija je na prvom mestu, pa je onda lako mudrovati i uvoditi mere, podsticaje i slično, kada su ljudima novčanici puni a krediti povoljni, a radno mesto bezbedno, ili mogućnost ponovnog zapošljavanja na drugom mestu.

dve srbije

pre 5 godina

sacekacemo elektricne a letece jer po ovim rupama ce biti nemoguce voziti za par godina ,cuj bice pa vec jeste nemoguce,sram vas bilo

Milan

pre 5 godina

Država ne treba da se meša u ekonomiju, kad god to uradi nastane katastrofa. Nikakve subvencije za bilo kakva vozila, ulaganja u infrastrukturu da, ali pre svega ulaganjem privatnog sektora koji bi u tome našao interes. Država je tu da obezbedi jednostavno ishodovanje dozvola, od nje dovoljno

cixxx

pre 5 godina

Parodija od države... Sad sam registrovao Prius, 2008., morao sam da menjam saobraćajnu jer ne može da se registruje kao hibrid, odnosno benzinski motor sa elektromotorom, jer nije plug-in! To su mi rekli u Ljermontovoj... dakle klasičan benzinac. Naravno nikakve olakšice od države i slično... Toliko

borivoje surdilovic

pre 5 godina

sa ovom vlascu smo najblizi povratku na d2.....narod nema leba da jede a nameti sve veci.....akcize i cene sve vece...plate u odnosu na vladu ds-a su u proseku neznatno vece...vucic i ekipa osim sto su se licno nafatirali nista za bolji zivotni standard nisu uradili a kad nas je tajasio obecenje je bilo za godinu dve oseticete boljitak.....osetili smo al po svom dzepu....

Corvus

pre 5 godina

Pa posle nasih naprednih zakona o registraciji, akcize, mi idemo ka konjskoj zaprezi. S tim sto necemo imati ni za konje.
(NemanjaBB, 22. mart 2019 12:30)

Nema problema. Volova imamo više nego dovoljno!

NenadKG

pre 5 godina

Srbija ide u pravcu šljiva
(tesla, 22. mart 2019 15:54)
Ja sam proizvodjac sljiva, i mogu da kazem da ne idemo ni u tom pravcu sa 16din/kg ne isplati se ni platiti berace. Elektro automobile pratim vec par godina ali se nikada nisam nadao da ce Srbija uvesti subvencije za njih.
Nasi ce uvek pre izabrati kazne nego subvencije.

Prosjecni_seljacina

pre 5 godina

Nista bez šestaka verujte mi.
90tih su bila prava auta pogotovo nemacka i japanska benzinci sa dusom rasterecenih motora bez previse elektronike, potrosnja se nije tada previse gledala.

C i n i k

pre 5 godina

A gde to nismo zakasnili!?
Svi u Eu,a gde smo mi?
Svi u Nato,a mi?
Svuda oko 1 e litar ED a ovde 1.4?
Svuda po Eu imate brze punjace a ovde?
Svuda daju subvencije, a ovde?
Prema tome, promasili smo zivot a kamoli elektrifikaciju..

slobica

pre 5 godina

Vec zamisljam strance koji zentaju na kojoj pumpi ima el.instalacije da napune svoje automobile ,pa za svaki slucaj zaobilaze Srbiju da ne bi zaglibili praznih baterija :)

Vlada M

pre 5 godina

Profesore nisam vas video 20 godina, dobro izgledate i zadovoljstvo je čuti neke nove informacije ponovo od vas! Uvek mi je od vas ostalo urezano kad ste nam na jednom predavanju rekli "molim vas da uvek težite profesionalizmu". Pozdrav i poštovanje od nekadašnjeg studenta.

karburator

pre 5 godina

Dve su široko rasprostranjene zablude oko EV.
Prva da ''sve pada u vodu'' ukoliko nam izvori el.energije ostanu konvencionalni (oko 30% hidroelektane, koje spadaju u obnovljive izvore energije, 68% termoelektrane i 2% ostalo). To nije tačno. Ne pada sve u vodu. Dobit od EV je itekako značajna, pošto su energenti za el.energiju domaći, nasuprot nafti koja se uvozi. Pored toga, rafinerije nafte troše znatnu količinu energije, i... proizvodnja energije za EV koja se kreću gradovima dislocirana je iz gradova, nasuprot SUS motorima koji naftu odn. benzin sagorevaju na licu mesta, u gradovima.
Druga zabluda je da el.energetski sistem ne bi mogao da podmiri povećanu potrošnju. Ameri su pokazali da bi bilo potrebno svega oko 15% veće potrošnje kada bi svi prešli na EV. A profesor je rekao i da bi inteligentnim upravljanjem proizvodnje i potrošnje el.energije taj problem mogao biti ublažen i praktično prevaziđen.

Mika

pre 5 godina

Svet ide u pravcu elektro suromobila ! Zasto, kada su proizvodjaci (Bosch) objavili da je moguce u bliskoj buducnosti napravitu SUS (klasicni) motor sa prakrixno nultom emisijom stetnih gasova? Pa zato sto su svetski vladari prisvojili ( za sitne pare ili minimalne koncesije) sva nalazista rude u svetu od koje se prave baterije( i u Srbiji), pa su smislili da se jos vise obogate. Ali, konacnu rec ce reci trziste, posto je jasno da ljudi i sada radije kupuju dizele i benzince nego elektro aitomobile!

Teslolog amater

pre 5 godina

"Свет иде у правцу електричних аутомобила, а Србија је још увек на дизелу. Мада неки аутобуси ГСБ-а толико диме, као да иду на угаљ!"
(патриЈота62, 22. mart 2019 12:49)

Pa vidi ovako prijatelju, neko je vec odavno konstatovao da elektro vozila u stvari i idu na ugalj. Ovo pogotovu vazi za Srbiju gde se 70-80% struje dobija sagorevanjem uglja.

Ako ova vozila postanu predominantna presusice akcize od nafte i sve svetske vlade, a narocito srpska ce enormno povecati cenu struje za domacinstva.

I sta smo onda dobili?! Sirotinja koja ni nema automobile, kroz svoje racune za struju ce finansirati bogatase i njihove elektricne automobile.

Sagorevanje uglja ce se znacajno povecati-samim tim i zagadjenje, a o izraubovanim baterijama nekom drugom prilikom.

Najbolje resenje za Srbiju je opsti prelazak na TNG i slicne varijante na gas.

Zeljko

pre 5 godina

Prosto resenje. Zabraniti uvoz polovnih dizela. Dati 1,500 evra za polovni elektricni. 1,000 za polovni hibrid i 2,500 za nov elektricni ili hibridni. 500 eura za instaliranje punjaca onima koji za to imaju uslove. Sa ovom ministarkom za Saobracaj to nece moci. Kako ste glasali tako vam je.

EU Citizen

pre 5 godina

Ako pogledate stvarne podatatke, a ne fantazmagorije i ekoterorističku propagandu, utvrdićete da svet, sa izuzetkom par neokomunistočkih satrapija u Evropi koje su izobličile tržište u toj meri subvencijama i haračima da se tosteri isplate, uopšte. ne ide u pravcu elektroautomobila, i da predstavljaju minoran procenat prodatih vozila. To će tako ostati još godinama, jer ogromna većina ljudi u iole slobodnim državama gde neokomunisti i ekotetoristi ne mogu da nameću svoje boleštine silom, neće kupiti tostere sve dokk brzina ounjenja, domet i cena ne budu uporedivi sa današnjim SUS automobilima.

trener saradnik

pre 5 godina

Umesto salterusa esalter za elektricne I hibridne. za dizele na salter.,a one bez dpf filtera 7 dana volontiranja na onkologiji ili TBC

Kobaja Grande

pre 5 godina

Zasto siromasni gradjani Srbije da placaju subvencije bogatasima koji zele da kupe skupe elektricne automobile, od preko 35.000eur?
Veci ekoloski efekat imala bi zabrana uvoza polovnjaka starijih od 7 godina.

патриЈота62

pre 5 godina

Свет иде у правцу електричних аутомобила, а Србија је још увек на дизелу. Мада неки аутобуси ГСБ-а толико диме, као да иду на угаљ!

патриЈота62

pre 5 godina

Свет иде у правцу електричних аутомобила, а Србија је још увек на дизелу. Мада неки аутобуси ГСБ-а толико диме, као да иду на угаљ!

C i n i k

pre 5 godina

A gde to nismo zakasnili!?
Svi u Eu,a gde smo mi?
Svi u Nato,a mi?
Svuda oko 1 e litar ED a ovde 1.4?
Svuda po Eu imate brze punjace a ovde?
Svuda daju subvencije, a ovde?
Prema tome, promasili smo zivot a kamoli elektrifikaciju..

Zeljko

pre 5 godina

Prosto resenje. Zabraniti uvoz polovnih dizela. Dati 1,500 evra za polovni elektricni. 1,000 za polovni hibrid i 2,500 za nov elektricni ili hibridni. 500 eura za instaliranje punjaca onima koji za to imaju uslove. Sa ovom ministarkom za Saobracaj to nece moci. Kako ste glasali tako vam je.

NenadKG

pre 5 godina

Srbija ide u pravcu šljiva
(tesla, 22. mart 2019 15:54)
Ja sam proizvodjac sljiva, i mogu da kazem da ne idemo ni u tom pravcu sa 16din/kg ne isplati se ni platiti berace. Elektro automobile pratim vec par godina ali se nikada nisam nadao da ce Srbija uvesti subvencije za njih.
Nasi ce uvek pre izabrati kazne nego subvencije.

Corvus

pre 5 godina

Pa posle nasih naprednih zakona o registraciji, akcize, mi idemo ka konjskoj zaprezi. S tim sto necemo imati ni za konje.
(NemanjaBB, 22. mart 2019 12:30)

Nema problema. Volova imamo više nego dovoljno!

cixxx

pre 5 godina

Parodija od države... Sad sam registrovao Prius, 2008., morao sam da menjam saobraćajnu jer ne može da se registruje kao hibrid, odnosno benzinski motor sa elektromotorom, jer nije plug-in! To su mi rekli u Ljermontovoj... dakle klasičan benzinac. Naravno nikakve olakšice od države i slično... Toliko

karburator

pre 5 godina

Dve su široko rasprostranjene zablude oko EV.
Prva da ''sve pada u vodu'' ukoliko nam izvori el.energije ostanu konvencionalni (oko 30% hidroelektane, koje spadaju u obnovljive izvore energije, 68% termoelektrane i 2% ostalo). To nije tačno. Ne pada sve u vodu. Dobit od EV je itekako značajna, pošto su energenti za el.energiju domaći, nasuprot nafti koja se uvozi. Pored toga, rafinerije nafte troše znatnu količinu energije, i... proizvodnja energije za EV koja se kreću gradovima dislocirana je iz gradova, nasuprot SUS motorima koji naftu odn. benzin sagorevaju na licu mesta, u gradovima.
Druga zabluda je da el.energetski sistem ne bi mogao da podmiri povećanu potrošnju. Ameri su pokazali da bi bilo potrebno svega oko 15% veće potrošnje kada bi svi prešli na EV. A profesor je rekao i da bi inteligentnim upravljanjem proizvodnje i potrošnje el.energije taj problem mogao biti ublažen i praktično prevaziđen.

kiki ns

pre 5 godina

Po novom zakonu zapremina motora skutera je smanjena na 45 ccm i time se praktično primoravaju vozači da pokažu za
A-1 kategoriju ili u prevodu
10.000 dinara i više.
Kada se omasove elektromobili kod nas u Srbiji, jednog lepog dana, očekujem donošenje zakona o završenom elektrotehničkom fakultetu...

borivoje surdilovic

pre 5 godina

sa ovom vlascu smo najblizi povratku na d2.....narod nema leba da jede a nameti sve veci.....akcize i cene sve vece...plate u odnosu na vladu ds-a su u proseku neznatno vece...vucic i ekipa osim sto su se licno nafatirali nista za bolji zivotni standard nisu uradili a kad nas je tajasio obecenje je bilo za godinu dve oseticete boljitak.....osetili smo al po svom dzepu....

Kobaja Grande

pre 5 godina

Zasto siromasni gradjani Srbije da placaju subvencije bogatasima koji zele da kupe skupe elektricne automobile, od preko 35.000eur?
Veci ekoloski efekat imala bi zabrana uvoza polovnjaka starijih od 7 godina.

Vlada M

pre 5 godina

Profesore nisam vas video 20 godina, dobro izgledate i zadovoljstvo je čuti neke nove informacije ponovo od vas! Uvek mi je od vas ostalo urezano kad ste nam na jednom predavanju rekli "molim vas da uvek težite profesionalizmu". Pozdrav i poštovanje od nekadašnjeg studenta.

slobica

pre 5 godina

Vec zamisljam strance koji zentaju na kojoj pumpi ima el.instalacije da napune svoje automobile ,pa za svaki slucaj zaobilaze Srbiju da ne bi zaglibili praznih baterija :)

trener saradnik

pre 5 godina

Umesto salterusa esalter za elektricne I hibridne. za dizele na salter.,a one bez dpf filtera 7 dana volontiranja na onkologiji ili TBC

Nikola

pre 5 godina

Nemojte da se brinete. Kada bude dovoljno polovnih električnih automobila, počeće i kod nas da se pojavljuju na putevima. Tamo za 10-15 ak godina BMW i3 i slično po pristojnim cenama (polovan), i mi ćemo kupovati.

Ne vredi ovde nikakva mera sada, kada je budžet za automobil ljudima od 1 do 10 hiljada evra uglavnom. A za te pare ne može nikakav elktrični automobil da se pazari. Ekonomija je na prvom mestu, pa je onda lako mudrovati i uvoditi mere, podsticaje i slično, kada su ljudima novčanici puni a krediti povoljni, a radno mesto bezbedno, ili mogućnost ponovnog zapošljavanja na drugom mestu.

dve srbije

pre 5 godina

sacekacemo elektricne a letece jer po ovim rupama ce biti nemoguce voziti za par godina ,cuj bice pa vec jeste nemoguce,sram vas bilo

Teslolog amater

pre 5 godina

"Свет иде у правцу електричних аутомобила, а Србија је још увек на дизелу. Мада неки аутобуси ГСБ-а толико диме, као да иду на угаљ!"
(патриЈота62, 22. mart 2019 12:49)

Pa vidi ovako prijatelju, neko je vec odavno konstatovao da elektro vozila u stvari i idu na ugalj. Ovo pogotovu vazi za Srbiju gde se 70-80% struje dobija sagorevanjem uglja.

Ako ova vozila postanu predominantna presusice akcize od nafte i sve svetske vlade, a narocito srpska ce enormno povecati cenu struje za domacinstva.

I sta smo onda dobili?! Sirotinja koja ni nema automobile, kroz svoje racune za struju ce finansirati bogatase i njihove elektricne automobile.

Sagorevanje uglja ce se znacajno povecati-samim tim i zagadjenje, a o izraubovanim baterijama nekom drugom prilikom.

Najbolje resenje za Srbiju je opsti prelazak na TNG i slicne varijante na gas.

Prosjecni_seljacina

pre 5 godina

Nista bez šestaka verujte mi.
90tih su bila prava auta pogotovo nemacka i japanska benzinci sa dusom rasterecenih motora bez previse elektronike, potrosnja se nije tada previse gledala.

EU Citizen

pre 5 godina

Ako pogledate stvarne podatatke, a ne fantazmagorije i ekoterorističku propagandu, utvrdićete da svet, sa izuzetkom par neokomunistočkih satrapija u Evropi koje su izobličile tržište u toj meri subvencijama i haračima da se tosteri isplate, uopšte. ne ide u pravcu elektroautomobila, i da predstavljaju minoran procenat prodatih vozila. To će tako ostati još godinama, jer ogromna većina ljudi u iole slobodnim državama gde neokomunisti i ekotetoristi ne mogu da nameću svoje boleštine silom, neće kupiti tostere sve dokk brzina ounjenja, domet i cena ne budu uporedivi sa današnjim SUS automobilima.

Milan

pre 5 godina

Država ne treba da se meša u ekonomiju, kad god to uradi nastane katastrofa. Nikakve subvencije za bilo kakva vozila, ulaganja u infrastrukturu da, ali pre svega ulaganjem privatnog sektora koji bi u tome našao interes. Država je tu da obezbedi jednostavno ishodovanje dozvola, od nje dovoljno

Mr.Realno

pre 5 godina

U Srbiji su vlasnici novijih automobila koji manje zagađuju, bukvalno kažnjeni skupljom registracijom od onih koji registruju matore raspale kante bez katalizatora, kojima curi ulje, curi antifriz....... O kakvim električnim vozilima i subvencijama vi pričate!?

NIkola

pre 5 godina

Haha jel ovo neki vickast tekst..ja godinama sanjam elektricni BICIKL da kupim..ali to ce ostati jos duze samo san jer nemam dovoljno ni mesec dana da prezivim ..a zavrsio sam drzavni fakultet i radim 9-10 sati dnevno kod privatnika.
Vozim auto 2002 godiste i godinu dana odvajam pare za sledecu registraciju...peugot 206 1.6 benzinac ..bila registracija 20 000 sad mi je 26 000 !

Mika

pre 5 godina

Svet ide u pravcu elektro suromobila ! Zasto, kada su proizvodjaci (Bosch) objavili da je moguce u bliskoj buducnosti napravitu SUS (klasicni) motor sa prakrixno nultom emisijom stetnih gasova? Pa zato sto su svetski vladari prisvojili ( za sitne pare ili minimalne koncesije) sva nalazista rude u svetu od koje se prave baterije( i u Srbiji), pa su smislili da se jos vise obogate. Ali, konacnu rec ce reci trziste, posto je jasno da ljudi i sada radije kupuju dizele i benzince nego elektro aitomobile!

miki

pre 5 godina

Pitanje za strucnjake iz vlade i ove koji prosipaju ljudima prazne price:
Uvezao sam pocetkom godine renault tweezy iz Italije, regularno mi naplatili Pdv i ostale dazbine ali mi niko nije rekao da agencija za bezbednost saobracajna nece da izda serifikat za ovo vozilo jer nije homologovano u Srbiji!!!
A ovde pricaju bajke ljudima o ekologiji i kurti i murti.

Petar

pre 5 godina

Srbija, Beograd naročito, je preplavljen đubretom. Jeste li ikada videli negde nekoga da skuplja sve to? O kakvoj zaštiti životne sredine se ovde govori?

Jovo

pre 5 godina

Koliko nebuloza pricaju ovi ljudi, porede nas i zemlje gde je minimalac 2000 eura, a i dosta lazi su rekli u Nemackoj moze da se vozi euro 3 samo u centru nekih gradova ne moze. Problem zagadjenja u beogradu je sto su stalno guzve u gradu. Treba da se napravi metro i onda ne bi bilo toliko zagadjenja. Po njima bi ovi bogatasi uspesni nasi trebalo samo da se voze jer imaju para za nova kola a sirotinja neka ide peske ili na magarcu posto je to cisto 100%... Svako vozi ono sto moze.

Bole

pre 5 godina

Jednog lepog dana ce se kupovati 100% elektricni automobili. Prvo ce ga nabaviti ovi sto ce ga moci puniti ispred svoje kuce(u dvoristu) a mi sto zivimo u zgradama i koji pola sata kruzimo po kvartu da negde kojim slucajem i zabodemo auto mozemo samo da sanjamo da ce nas cekati slobodno parking mesto sa punjacem i da ga klinci nece otkaciti iz zajebancije kao sto to vec rade na zapadu.

Nikola

pre 5 godina

U Srbiji treba zavesti striktan režim da se svi šišaju isto i voze istu marku automobila bar jedno 10 godina dok se ne primeti boljitak u ponašanju!

Bole

pre 5 godina

Mislim da ni ovaj sto je dao intervju a ni komentatori ne shvataju šta su te subvencije. To su zapravo pare poreznih obveznika uključujući i onih koji nemaju da priušte ni za bilo kakav auto. Zapravo tim subvencijama se stimuliše kupovina novih automobila tj pokrivaju se rupe u posrnuloj auto industriji. Auto industriju finansiraju vlade i drzave tj oni koji nemaju automobil. samu industriju je u inistila ona sama tj želja za bogaćenjem.Sada kada je trka toliko velika povratka nema, izrada milijardi novih automobila sama po sebi zagadjuje zivotnu sredinu vise nego motor na dizel.

HanSolo

pre 5 godina

Srbija ide ka samouništenju.. Prvo da se ugrade filteri u ugaljskim elektranama pa posle da se brine o ovome.. Da možemo da dišemo..

SablasniKosac

pre 5 godina

Srbija ide u pravcu letecih automobila i chipova! Zar niko ne gleda TV?
(True Batman Fan, 22. mart 2019 12:22)Mislim da je ipak pravac - pilece nogice i papci ;)

Anakonda

pre 5 godina

Što je narod primitivniji i siromašniji, ima veću potrebu da kupi veći auto i firmiranu garderobu. Da dokaže da ima para. U normalnim državama se ismevaju s ljudima koji nose takve krpice. Nema šanse da intelektualac kupi nešto isprintano G slovima ili skup auto dok živi u dvosobnom stanu.

Naki

pre 5 godina

Populisati benzince i smanjiti namete na tng licno vozim skoro40 gidina imao sam i benzince i dizele zadnjih 8 godina vozim samo benzince sa gasom da ne spominjem marke izuzetna stvar radim kao serviser mnogo prelazim el auto mi ne bi zavrsavao kao ovaj sto imam naravno da bih ko i svako od nas da vozim nov auto ali to je realnost u srbiji

Kol'ko puta treba da ti kazem "ne"...

pre 5 godina

Svet ne ide u pravcu elektricnih automobila, to je samo farsa. Prvo ce da se potrosi sva nafta (40 godina) onda sav zemni gas (500 godina) pa ce onda da se predje na elektricne. Danasnji elektricni auromobili su koska za pomodare, nemaju veze s'mozgom.

nebitan srbin

pre 5 godina

u go.nima do guse realnost je 164 dinara litra. namet na namet el.automobil i obnovljiva energija su za nase drzavnike spansko selo. oni iz amss evo vec mesec dana nisu pucali jedan na drugog. plata preko 100.000 moras da im platis za nesto sto im je drzava izmislila. dr.nebojsa i ostali nehospitalizovani prate evropske trendove kada je otimanje para od naroda u pitanju. deca placaju psp da bi mogla sa 30 da voze motorcice.el.biciklovi ce dogodine MORATI da se registruju zivi bili pa videli.ovaj jadnik sto prica doveden je sa unaored pripremljenim textom.izvinite jel mogu i na na tu televiziju imam lepse siske od. njega samo malo mu mu mucam.

Dragan

pre 5 godina

Kakav auto na struju jos mi samo to fali da punim nadam se da nece to zaživeti auto nije auto ako se necuje motor ako nema pouzdanu mehaniku itd.Bespotrebna gomila glupave elejtonike.

EU Citizen

pre 5 godina

Ako pogledate stvarne podatatke, a ne fantazmagorije i ekoterorističku propagandu, utvrdićete da svet, sa izuzetkom par neokomunistočkih satrapija u Evropi koje su izobličile tržište u toj meri subvencijama i haračima da se tosteri isplate, uopšte. ne ide u pravcu elektroautomobila, i da predstavljaju minoran procenat prodatih vozila. To će tako ostati još godinama, jer ogromna većina ljudi u iole slobodnim državama gde neokomunisti i ekotetoristi ne mogu da nameću svoje boleštine silom, neće kupiti tostere sve dokk brzina ounjenja, domet i cena ne budu uporedivi sa današnjim SUS automobilima.

Kobaja Grande

pre 5 godina

Zasto siromasni gradjani Srbije da placaju subvencije bogatasima koji zele da kupe skupe elektricne automobile, od preko 35.000eur?
Veci ekoloski efekat imala bi zabrana uvoza polovnjaka starijih od 7 godina.

Teslolog amater

pre 5 godina

"Свет иде у правцу електричних аутомобила, а Србија је још увек на дизелу. Мада неки аутобуси ГСБ-а толико диме, као да иду на угаљ!"
(патриЈота62, 22. mart 2019 12:49)

Pa vidi ovako prijatelju, neko je vec odavno konstatovao da elektro vozila u stvari i idu na ugalj. Ovo pogotovu vazi za Srbiju gde se 70-80% struje dobija sagorevanjem uglja.

Ako ova vozila postanu predominantna presusice akcize od nafte i sve svetske vlade, a narocito srpska ce enormno povecati cenu struje za domacinstva.

I sta smo onda dobili?! Sirotinja koja ni nema automobile, kroz svoje racune za struju ce finansirati bogatase i njihove elektricne automobile.

Sagorevanje uglja ce se znacajno povecati-samim tim i zagadjenje, a o izraubovanim baterijama nekom drugom prilikom.

Najbolje resenje za Srbiju je opsti prelazak na TNG i slicne varijante na gas.

Mika

pre 5 godina

Svet ide u pravcu elektro suromobila ! Zasto, kada su proizvodjaci (Bosch) objavili da je moguce u bliskoj buducnosti napravitu SUS (klasicni) motor sa prakrixno nultom emisijom stetnih gasova? Pa zato sto su svetski vladari prisvojili ( za sitne pare ili minimalne koncesije) sva nalazista rude u svetu od koje se prave baterije( i u Srbiji), pa su smislili da se jos vise obogate. Ali, konacnu rec ce reci trziste, posto je jasno da ljudi i sada radije kupuju dizele i benzince nego elektro aitomobile!

Zeljko

pre 5 godina

Prosto resenje. Zabraniti uvoz polovnih dizela. Dati 1,500 evra za polovni elektricni. 1,000 za polovni hibrid i 2,500 za nov elektricni ili hibridni. 500 eura za instaliranje punjaca onima koji za to imaju uslove. Sa ovom ministarkom za Saobracaj to nece moci. Kako ste glasali tako vam je.

Prosjecni_seljacina

pre 5 godina

Nista bez šestaka verujte mi.
90tih su bila prava auta pogotovo nemacka i japanska benzinci sa dusom rasterecenih motora bez previse elektronike, potrosnja se nije tada previse gledala.

C i n i k

pre 5 godina

A gde to nismo zakasnili!?
Svi u Eu,a gde smo mi?
Svi u Nato,a mi?
Svuda oko 1 e litar ED a ovde 1.4?
Svuda po Eu imate brze punjace a ovde?
Svuda daju subvencije, a ovde?
Prema tome, promasili smo zivot a kamoli elektrifikaciju..

Milan

pre 5 godina

Država ne treba da se meša u ekonomiju, kad god to uradi nastane katastrofa. Nikakve subvencije za bilo kakva vozila, ulaganja u infrastrukturu da, ali pre svega ulaganjem privatnog sektora koji bi u tome našao interes. Država je tu da obezbedi jednostavno ishodovanje dozvola, od nje dovoljno

патриЈота62

pre 5 godina

Свет иде у правцу електричних аутомобила, а Србија је још увек на дизелу. Мада неки аутобуси ГСБ-а толико диме, као да иду на угаљ!

karburator

pre 5 godina

Dve su široko rasprostranjene zablude oko EV.
Prva da ''sve pada u vodu'' ukoliko nam izvori el.energije ostanu konvencionalni (oko 30% hidroelektane, koje spadaju u obnovljive izvore energije, 68% termoelektrane i 2% ostalo). To nije tačno. Ne pada sve u vodu. Dobit od EV je itekako značajna, pošto su energenti za el.energiju domaći, nasuprot nafti koja se uvozi. Pored toga, rafinerije nafte troše znatnu količinu energije, i... proizvodnja energije za EV koja se kreću gradovima dislocirana je iz gradova, nasuprot SUS motorima koji naftu odn. benzin sagorevaju na licu mesta, u gradovima.
Druga zabluda je da el.energetski sistem ne bi mogao da podmiri povećanu potrošnju. Ameri su pokazali da bi bilo potrebno svega oko 15% veće potrošnje kada bi svi prešli na EV. A profesor je rekao i da bi inteligentnim upravljanjem proizvodnje i potrošnje el.energije taj problem mogao biti ublažen i praktično prevaziđen.

Vlada M

pre 5 godina

Profesore nisam vas video 20 godina, dobro izgledate i zadovoljstvo je čuti neke nove informacije ponovo od vas! Uvek mi je od vas ostalo urezano kad ste nam na jednom predavanju rekli "molim vas da uvek težite profesionalizmu". Pozdrav i poštovanje od nekadašnjeg studenta.

slobica

pre 5 godina

Vec zamisljam strance koji zentaju na kojoj pumpi ima el.instalacije da napune svoje automobile ,pa za svaki slucaj zaobilaze Srbiju da ne bi zaglibili praznih baterija :)

Kol'ko puta treba da ti kazem "ne"...

pre 5 godina

Svet ne ide u pravcu elektricnih automobila, to je samo farsa. Prvo ce da se potrosi sva nafta (40 godina) onda sav zemni gas (500 godina) pa ce onda da se predje na elektricne. Danasnji elektricni auromobili su koska za pomodare, nemaju veze s'mozgom.

Dragan

pre 5 godina

Kakav auto na struju jos mi samo to fali da punim nadam se da nece to zaživeti auto nije auto ako se necuje motor ako nema pouzdanu mehaniku itd.Bespotrebna gomila glupave elejtonike.

trener saradnik

pre 5 godina

Umesto salterusa esalter za elektricne I hibridne. za dizele na salter.,a one bez dpf filtera 7 dana volontiranja na onkologiji ili TBC

cixxx

pre 5 godina

Parodija od države... Sad sam registrovao Prius, 2008., morao sam da menjam saobraćajnu jer ne može da se registruje kao hibrid, odnosno benzinski motor sa elektromotorom, jer nije plug-in! To su mi rekli u Ljermontovoj... dakle klasičan benzinac. Naravno nikakve olakšice od države i slično... Toliko

dve srbije

pre 5 godina

sacekacemo elektricne a letece jer po ovim rupama ce biti nemoguce voziti za par godina ,cuj bice pa vec jeste nemoguce,sram vas bilo

Bole

pre 5 godina

Mislim da ni ovaj sto je dao intervju a ni komentatori ne shvataju šta su te subvencije. To su zapravo pare poreznih obveznika uključujući i onih koji nemaju da priušte ni za bilo kakav auto. Zapravo tim subvencijama se stimuliše kupovina novih automobila tj pokrivaju se rupe u posrnuloj auto industriji. Auto industriju finansiraju vlade i drzave tj oni koji nemaju automobil. samu industriju je u inistila ona sama tj želja za bogaćenjem.Sada kada je trka toliko velika povratka nema, izrada milijardi novih automobila sama po sebi zagadjuje zivotnu sredinu vise nego motor na dizel.

borivoje surdilovic

pre 5 godina

sa ovom vlascu smo najblizi povratku na d2.....narod nema leba da jede a nameti sve veci.....akcize i cene sve vece...plate u odnosu na vladu ds-a su u proseku neznatno vece...vucic i ekipa osim sto su se licno nafatirali nista za bolji zivotni standard nisu uradili a kad nas je tajasio obecenje je bilo za godinu dve oseticete boljitak.....osetili smo al po svom dzepu....

Naki

pre 5 godina

Populisati benzince i smanjiti namete na tng licno vozim skoro40 gidina imao sam i benzince i dizele zadnjih 8 godina vozim samo benzince sa gasom da ne spominjem marke izuzetna stvar radim kao serviser mnogo prelazim el auto mi ne bi zavrsavao kao ovaj sto imam naravno da bih ko i svako od nas da vozim nov auto ali to je realnost u srbiji

Anakonda

pre 5 godina

Što je narod primitivniji i siromašniji, ima veću potrebu da kupi veći auto i firmiranu garderobu. Da dokaže da ima para. U normalnim državama se ismevaju s ljudima koji nose takve krpice. Nema šanse da intelektualac kupi nešto isprintano G slovima ili skup auto dok živi u dvosobnom stanu.

Nikola

pre 5 godina

U Srbiji treba zavesti striktan režim da se svi šišaju isto i voze istu marku automobila bar jedno 10 godina dok se ne primeti boljitak u ponašanju!

Mr.Realno

pre 5 godina

U Srbiji su vlasnici novijih automobila koji manje zagađuju, bukvalno kažnjeni skupljom registracijom od onih koji registruju matore raspale kante bez katalizatora, kojima curi ulje, curi antifriz....... O kakvim električnim vozilima i subvencijama vi pričate!?

Nikola

pre 5 godina

Nemojte da se brinete. Kada bude dovoljno polovnih električnih automobila, počeće i kod nas da se pojavljuju na putevima. Tamo za 10-15 ak godina BMW i3 i slično po pristojnim cenama (polovan), i mi ćemo kupovati.

Ne vredi ovde nikakva mera sada, kada je budžet za automobil ljudima od 1 do 10 hiljada evra uglavnom. A za te pare ne može nikakav elktrični automobil da se pazari. Ekonomija je na prvom mestu, pa je onda lako mudrovati i uvoditi mere, podsticaje i slično, kada su ljudima novčanici puni a krediti povoljni, a radno mesto bezbedno, ili mogućnost ponovnog zapošljavanja na drugom mestu.

kiki ns

pre 5 godina

Po novom zakonu zapremina motora skutera je smanjena na 45 ccm i time se praktično primoravaju vozači da pokažu za
A-1 kategoriju ili u prevodu
10.000 dinara i više.
Kada se omasove elektromobili kod nas u Srbiji, jednog lepog dana, očekujem donošenje zakona o završenom elektrotehničkom fakultetu...

HanSolo

pre 5 godina

Srbija ide ka samouništenju.. Prvo da se ugrade filteri u ugaljskim elektranama pa posle da se brine o ovome.. Da možemo da dišemo..

Bole

pre 5 godina

Jednog lepog dana ce se kupovati 100% elektricni automobili. Prvo ce ga nabaviti ovi sto ce ga moci puniti ispred svoje kuce(u dvoristu) a mi sto zivimo u zgradama i koji pola sata kruzimo po kvartu da negde kojim slucajem i zabodemo auto mozemo samo da sanjamo da ce nas cekati slobodno parking mesto sa punjacem i da ga klinci nece otkaciti iz zajebancije kao sto to vec rade na zapadu.

miki

pre 5 godina

Pitanje za strucnjake iz vlade i ove koji prosipaju ljudima prazne price:
Uvezao sam pocetkom godine renault tweezy iz Italije, regularno mi naplatili Pdv i ostale dazbine ali mi niko nije rekao da agencija za bezbednost saobracajna nece da izda serifikat za ovo vozilo jer nije homologovano u Srbiji!!!
A ovde pricaju bajke ljudima o ekologiji i kurti i murti.

SablasniKosac

pre 5 godina

Srbija ide u pravcu letecih automobila i chipova! Zar niko ne gleda TV?
(True Batman Fan, 22. mart 2019 12:22)Mislim da je ipak pravac - pilece nogice i papci ;)

NIkola

pre 5 godina

Haha jel ovo neki vickast tekst..ja godinama sanjam elektricni BICIKL da kupim..ali to ce ostati jos duze samo san jer nemam dovoljno ni mesec dana da prezivim ..a zavrsio sam drzavni fakultet i radim 9-10 sati dnevno kod privatnika.
Vozim auto 2002 godiste i godinu dana odvajam pare za sledecu registraciju...peugot 206 1.6 benzinac ..bila registracija 20 000 sad mi je 26 000 !

NenadKG

pre 5 godina

Srbija ide u pravcu šljiva
(tesla, 22. mart 2019 15:54)
Ja sam proizvodjac sljiva, i mogu da kazem da ne idemo ni u tom pravcu sa 16din/kg ne isplati se ni platiti berace. Elektro automobile pratim vec par godina ali se nikada nisam nadao da ce Srbija uvesti subvencije za njih.
Nasi ce uvek pre izabrati kazne nego subvencije.

Corvus

pre 5 godina

Pa posle nasih naprednih zakona o registraciji, akcize, mi idemo ka konjskoj zaprezi. S tim sto necemo imati ni za konje.
(NemanjaBB, 22. mart 2019 12:30)

Nema problema. Volova imamo više nego dovoljno!

Petar

pre 5 godina

Srbija, Beograd naročito, je preplavljen đubretom. Jeste li ikada videli negde nekoga da skuplja sve to? O kakvoj zaštiti životne sredine se ovde govori?

Jovo

pre 5 godina

Koliko nebuloza pricaju ovi ljudi, porede nas i zemlje gde je minimalac 2000 eura, a i dosta lazi su rekli u Nemackoj moze da se vozi euro 3 samo u centru nekih gradova ne moze. Problem zagadjenja u beogradu je sto su stalno guzve u gradu. Treba da se napravi metro i onda ne bi bilo toliko zagadjenja. Po njima bi ovi bogatasi uspesni nasi trebalo samo da se voze jer imaju para za nova kola a sirotinja neka ide peske ili na magarcu posto je to cisto 100%... Svako vozi ono sto moze.

nebitan srbin

pre 5 godina

u go.nima do guse realnost je 164 dinara litra. namet na namet el.automobil i obnovljiva energija su za nase drzavnike spansko selo. oni iz amss evo vec mesec dana nisu pucali jedan na drugog. plata preko 100.000 moras da im platis za nesto sto im je drzava izmislila. dr.nebojsa i ostali nehospitalizovani prate evropske trendove kada je otimanje para od naroda u pitanju. deca placaju psp da bi mogla sa 30 da voze motorcice.el.biciklovi ce dogodine MORATI da se registruju zivi bili pa videli.ovaj jadnik sto prica doveden je sa unaored pripremljenim textom.izvinite jel mogu i na na tu televiziju imam lepse siske od. njega samo malo mu mu mucam.