Četvrtak, 23.09.2004.

08:41

Završen razgovor Tadić-Koštunica

Izvor: Beta

Završen razgovor Tadiæ-Koštunica IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

ns time

pre 19 godina

Kako se i očekivalo: jalovo i sporo. G. Koštunica je letargično, njemu očekivano, usporio sve, g. Tadić na to pristaje. Pitanje je da li i gradjani tako misle. G. Tadić je inače u specifičnoj poziciji. On bi trebalo mnogo više da vaga poziciju DS nego g. Koštunica svoja tvrda opredejnja koja deli sa mikavicama, maršićaninima, mihajlovima, nedeljkovićkama ... I meni nije jasno zbog čega tolika trka oko Beograda gde je situacija izvesnija. Tadiću preporuka da se duže zadrži na razgovorima oko Novog Sada-ukoliko već nije kasno. Mlada Gojkovicka se već po bilbordima Beograda i Novog Sada zahvaljuje na podršci gradjana, dok se u Novom Sadu i dalje glože: Mile Isakov, Mikavica i Švonja zajedno sa Milošem Tomićem: da li smo dobili 1, 2 ili 3 odsto glasova?

profesor

pre 19 godina

ako se tadic i kostunica nesto ne dogovore, nikad nista nece biti (tuzno je to sto je nas narod takav da je uvek brojcano najjaca stranka u opoziciji... to je valjda neki nas light motiv - uvek protiv svih, samo u inat, protiv onih koji upravljaju)... i eto, dobi na izborima kostunica, g17, spo+ns, i sta bi onda, kostunica u cabru, g17 skoro da ne postoji, spo se bije medjusobno, velja i dalje pljuje koga stigne (to barem nije iznenadjenje)... ali je zato tadic trenutno najjaci... zasto, pitam se?
bice tadic jak, dok ne udje u vladajucu koaliciju... a tad ce i njemu rejting da padne
nego, narode, nisu svi dss-ovci kleronacionalisti (sto je tek ovo jedna nova glupa izmisljotina nasih dizaca buke, neradnika koji samo nesto filozofiraju, kao
"kleronacionalista", smesno, zaista smesno), nisu sve demokrate posten i divan svet (vidite samo cedu jovanovica... a tek zivkovica, koga je ds postavio za premijera, a covek zavrsio srednju skolu i visu trgovacku, bas pravi primer kako je vladavina ds-a uvek super i bas evropski potez...) i za kraj, nisu svi radikali ludaci krvavih ruku, koji nemaju dva grama mozga. oni samo veruju u drugacije opcije od ostalih.
sto se mene tice, oni koji tvrde da tadic i kostunica ne treba da razgovaraju, ti su gori od radikala.

Ugljesa Stanisavljevic, Prag,

pre 19 godina

Gospoda Kostunica i Tadic su na danasnjem sastnku kao prvo promasili po Srbiju najvazniju temu(KOSOVO). Mislim da to vise nije u njihovoj kompetenciji, posto o tome ionako nista ne odlucuju.Najvise sto bi mogli, to je, pozvati zvanicne predstavnike Kosova na razgovor i videti sta mogu da dobiju jos od Albanaca, jer za par godina nece dobiti nista, samo jos jedan talas obespravljenih i ponizenih Srpskih izbeglica, koji se kao i izbeglice iz Hrvatske nikada nece vratiti svojim domovima. Takav potez zahteva mnogo hrabrosti,ali ce spasiti ukoliko se jos ista moze spasiti.Bojim se da na tako nesto NIKO u Srbiji nije spreman.

Milan

pre 19 godina

Zivo me zanima da li ce ga Tadic pitati za onog Mikavicu koji podrzava radikale i Maju Gojkovic,koja je u drugom krugu protiv kandidata DS-a za gradonacelnika Novog Sada.Sta ce DS-u podrska u Beogradu,kad Beograd dobijaju sigurno,preko je potrebna podrska u Vojvodini posebno u Novom Sadu,ali i drugim opstinama gde je drugi krug pokrajinskih izbora po vecinskom sistemu.Ukoliko tu ne dodje do objedinjavanja demokratskih snaga u Vojvodini i masovnijeg odziva biraca,ode srpska Atina u ruke desnih ekstremista.To treba po svaku cenu spreciti.A ako Kostunica misli da tamo treba da podrzava radikale, slobodno neka ih podrzi i u Beogradu i Srbiji,Tadic onda treba javno da kaze da saradnje sa DSS-om nema,da su oni nasli drugog koalicionog partnera,pa onda puca po savovima sadasnja republicka Vlada,ali nema izbora novih izbora samo Nikolic za mandatara,a Kostunica zamenik,ili obrnuto.Ali posle na sledecim izborima veliko ciscenje Srbije DS udruzen sa Covicem i G17+ osvaja 40%glasova,radikali 30%,Kostunica na granici cenzusa i tu im je kraj.Kako su radili tako ce i da dobiju sto zasluzuju i njihovo clanstvo,a da i ne govorim o biracima ne mogu da veruju sta ovo Mikavica izjavljuje ili bolje receno izvaljuje.U svakoj normalnoj stranci bio bi smenjen.Ti ces da guras clanstvo DSS-a od kojih su mnogi propatili pod vlascu crveno-crne koalicije u partnerstvo sa radikalima.Mnogo taj Mikavica pridaje sebi znacaja,a da je kojom nesrecom on usao u drugi krug kukao bi da ga sve demokratske snage podrze,zaista licemerno.

Nadja

pre 19 godina

A, kada se razvrstamo na evropejce i antievropejce, sta cemo onda da radimo? Mislim, hoce li biti neke akcije? Hocemo li da se pobijemo, ili cemo samo onako da se gledamo? Kako ste vi to zamislili? Glupo bi bilo da se razvrstamo, pa onda - cvrc. Nista. Bilo bi dosadno. Pretpostavljam da i vi tako mislite. Pobijemo se ko ljudi, pa da se vidi ko je za demokratiju, a ko ne. Nema tu trte mrte!

Pazi sad

pre 19 godina

G. Tadic ne donosi odluke sam. Iza njega stoje svi oni koje vidimo kao nase spasioce. Pustite coveka da se vodi tog plana. Porucio bih onima koji izjednacavaju g. Kostunicu i g. Tadica da te fore vise ne pale. Ne pali cak ni to kad kazete da ne verujete ni jednom ni drugom zlu. Narod i g. Tadic polako ostvaruju svoje ciljeve. Pretvoricemo u muhe sve one koji koriste nesrecu naroda.

Anti

pre 19 godina

Pogledayi jos jednom rezultate izbora! Kao prvo, 65% naroda misli da niko od postojecih stranaka ne zasluzuje da vodi Srbiju. To da je DS "jedini koji nas moze uvesti u Evropu" je politicko slepilo bez ikakve realne osnove. Videli smo kako je D(O)S vladao i koliko je to bilo "evropski". Bez saradnje stranaka na osnovu rezultata izbora nema demokratske drzave i to i g. Tadic i G. Kostunica dobro znaju. A oni koji bi da navijaju, a u sustini ih bas briga za Srbiju, neka idu na sportske stadione i ako im je do dodatnog izivljavanja neka ponesu motke pa rese svoje probleme medju sobom. Neka puste Srbiju da bar pokusa da primeni demokrariju kao sav ostali normalan svet.

Cile Delija

pre 19 godina

Gospodine Tadicu ja razumem da morate da pricate sa gos. Kostunicom, ali bih vas zamolio da ga samo obavestite da on i njegova stranka mogu lepo da se udruze sa radikalima i lagano da izdju na lokalne izbore pa nakon njih, svi oni zajedno u istoriju. A ako tako ne bude onda ce Srbija u istoriju i pisace "Bilo je to u zemlji na brdovitom balkanu koje vise nema". Zato gospodine Tadicu ja bih vas zamolio da ne iznaverite sve one ljude koji su glasali za vas, jer medju njima ima dosta i onih koji su glasali protiv Kostunice.

marta

pre 19 godina

Ja nisam glasala za DS i njihovog kandidata za gradonacelnika, a da bi se oni sada udruzivali sa tamo nekom strankom! Boris Tadic sve vise priblizava DS DSS-u i svakom pravom zastupniku modernizacije drzave to mora jako da smeta. Ne mogu da verujem da je u kohabitaciji sa tom i takvom vladom, koja na izborima dobije tako malo glasova, a usudjuje se da vodi ovu drzavu. Svi ovi protekli izbori bili su svojevrsna vrsta referenduma protiv ove vlade, protiv njihove obmane kako se mi zapravo krecemo napred, a ustvari konstanto stojimo od ubistva premijera. ...

Miroslav, Pozega

pre 19 godina

Dogovor s DSS ne treba da postoji narocito posle najava iz Novog Sada. No, ne cudi sto se ceka odgovor iz DSS jer nas politika kohabitacije vec dugo udaljava od Evrope pa sto bi sada Tadic menjao strategiju. ...

baki

pre 19 godina

Ako je g.Tadic iole inteligentan neka ne ulazi u koaliciju sa DSS-om, neka rizikuje da zna ko je demokratiju a ko ne, ako se budu mesali opet se vracamo na staro da imamo uljeze svuda oko sebe, a ne ljude koji brinu o interesima zemlje, za sta primaju platu...

Urbaniak

pre 19 godina

Ne radi se o inatu... pa zaboga imali smo sasvim dovoljno vremena da vidimo ko je i sta je DSS i Kostunica. Za mene su oni nistavni, a veoma stetni po Srbiju. Gajim mnogo vise respekta za radikale nego za DSS jer je njihova opcija jasna, vidjena, pa ko voli nek izvoli... G.Tadicu, dogovoraj se sa g.Kostunicom do mile volje, ali nikad, nikad nemoj stati uz njega!
Kao i mnogi koji se javljaju, otisao sam zbog Milosevica i kompanije, a necu se vratiti dok je DSS-a, SRS-a i slicnih u vlasti.

Vlajsa (PUNK METAL & NBG)

pre 19 godina

Krajnje je vreme da Boris Tadic prekine "kohabitaciju" sa legijalistima iz DSS i pusti ih da se priklone svojim logicnim i prirodnim saveznicima, tzv. SRS. Nazalost, tek kada Nikolic i Kostunica konacno sve uniste, Srbiji ce svanuti i pruzice nam se prilika da krenemo da zivimo kao sav normalan svet i postanemo deo Evrope. Sve ostalo je cisto produzavanje agonije.

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Za dobrobit naroda i birača koji su izabrali svoje predstavnike treba ulaziti u koalicije sa svakim. Kladim se da nijedan političar nije izabran od strane birača samo da bi dokazivao da je "demokrata" ili demokrata i gradio svoj lični ugled i imidž već da bi uradio nešto konkretno za ovaj narod. Ako ne može sam, uz pomoć drugih. Treba se manuti stereotipa kojima se ne zna ni početak ni kraj. Jadan je onaj narod koga "otac i akademija nauka" vuku unazad... Moć i energija leže u spajanju. Nikako u cepanju i daljem produbljivanju razlika.

sasa jokic

pre 19 godina

Glasam za DS od prvih visestranackih parlamentarnih izbora, ukoliko se Tadic (na nagovor svoga oca i ostalih akademika, koji su nas uvek vukli unazad) a sva je prilika da hoce, udruzi sa Kostunicom, moj glas vise nece dobiti. Ubedjen sam da vecina ljudi koja je glasala za DS tako razmislja. Ukoliko tako odluci, radikali preuzimaju vlast u Srbiji, a DS zajedno sa DSS-om pada ispod cenzusa na sledecim izborima. Najbolja varijanta je, neko je vec pomenuo, da se DS okrene sebi i neka pusti da se radikali i DSS udruze, mozda bi privremeno izgubili, ali bi se konacno u Srbiji rascistilo ko je ko. To je jedini nacin da se nesto pokusa posle izvesnog vremena na sledecim izborima. Ovako udruzivanje sa Kostunicom (blazom varijantom Milosevica) razbice glasacko telo jedine proevropske partije u Srbiji. ...

Zara

pre 19 godina

Ko god spori komunikaciju onih koji ovu zemlju treba da vuku napred nema pojma o politici i demokratiji! Inat je dobar za epove i podizanje morala, ali u realnom svetu retko kome donosi dobra.

bg

pre 19 godina

G. Tadicu, ne suruj s g. Kostunicom. Ne slusaj tatu nego zdrav razum - svako ko udje u kolaboraciju s kleronacionalistima osudjen je na politicku propast - pogledaj G17 plus... u svakom slucaju, ako DS bilo kakvu saradnju uspostavi sa DSS-om, moj glas nikad vise videti nece.

Goran, Madrid

pre 19 godina

Ja sam otasao iz zemlje zbog Milosevica, ali se necu vratiti zbog g.Kostunice i g.Tadica. Ne treba puno da objasnjavam, dovoljno je videti kako njih dvojica cas nastupaju u ime svojih funkcija, cas u ime politicke stranke. Strasno.

Zivkovic

pre 19 godina

Takva saradnja je prirodna i kamo srece da su jedna stranka, bila bi manja opasnost od radikalizacije Srbije i potpunog poremecaja balansa snaga. Mislim da ne postoji veca bojazan zbog kvaliteta kadrova DSS jer na lokalnom nivou DSS ima neuporedivo bolje kadrove nego u vrhu stranke. DSS ako misli da uopste opstane m o r a da se jednom zauvek odrekne saradnje sa strankama koje nisu demokratske na bilo kom nivou vlasti - a sa svim drugim prodemokratskim uspostavi inergativne procese. Ali ko to da uradi u DSS. Usporeni likovi institutskog mentaliteta ili advokat F. i drugi njemu slicni?

Milko

pre 19 godina

Razgovori Tadic - Kostunica ne koriste Srbiji, vec samo produzavaju agoniju. G. Kostunicu treba pustiti da se udruzi sa radikalima i da se nakon toga stvar izvede na cistinu. Da na jednu stranu stanu evropejci i demokrate, a na drugu antievropejci, konzervativci, klerikalci i nacional-socijalisti. Tvrdim da bi u tako cisto i jasno postavljenim pozicijama pobedila demokratska i proevropska opcija. Bojim se da g. Tadic nije politicar koga odlikuje hrabrost i da trazi veoma trule kompromise koji nas dodatno blokiraju.

Milko

pre 19 godina

Razgovori Tadic - Kostunica ne koriste Srbiji, vec samo produzavaju agoniju. G. Kostunicu treba pustiti da se udruzi sa radikalima i da se nakon toga stvar izvede na cistinu. Da na jednu stranu stanu evropejci i demokrate, a na drugu antievropejci, konzervativci, klerikalci i nacional-socijalisti. Tvrdim da bi u tako cisto i jasno postavljenim pozicijama pobedila demokratska i proevropska opcija. Bojim se da g. Tadic nije politicar koga odlikuje hrabrost i da trazi veoma trule kompromise koji nas dodatno blokiraju.

Zivkovic

pre 19 godina

Takva saradnja je prirodna i kamo srece da su jedna stranka, bila bi manja opasnost od radikalizacije Srbije i potpunog poremecaja balansa snaga. Mislim da ne postoji veca bojazan zbog kvaliteta kadrova DSS jer na lokalnom nivou DSS ima neuporedivo bolje kadrove nego u vrhu stranke. DSS ako misli da uopste opstane m o r a da se jednom zauvek odrekne saradnje sa strankama koje nisu demokratske na bilo kom nivou vlasti - a sa svim drugim prodemokratskim uspostavi inergativne procese. Ali ko to da uradi u DSS. Usporeni likovi institutskog mentaliteta ili advokat F. i drugi njemu slicni?

Goran, Madrid

pre 19 godina

Ja sam otasao iz zemlje zbog Milosevica, ali se necu vratiti zbog g.Kostunice i g.Tadica. Ne treba puno da objasnjavam, dovoljno je videti kako njih dvojica cas nastupaju u ime svojih funkcija, cas u ime politicke stranke. Strasno.

bg

pre 19 godina

G. Tadicu, ne suruj s g. Kostunicom. Ne slusaj tatu nego zdrav razum - svako ko udje u kolaboraciju s kleronacionalistima osudjen je na politicku propast - pogledaj G17 plus... u svakom slucaju, ako DS bilo kakvu saradnju uspostavi sa DSS-om, moj glas nikad vise videti nece.

Zara

pre 19 godina

Ko god spori komunikaciju onih koji ovu zemlju treba da vuku napred nema pojma o politici i demokratiji! Inat je dobar za epove i podizanje morala, ali u realnom svetu retko kome donosi dobra.

sasa jokic

pre 19 godina

Glasam za DS od prvih visestranackih parlamentarnih izbora, ukoliko se Tadic (na nagovor svoga oca i ostalih akademika, koji su nas uvek vukli unazad) a sva je prilika da hoce, udruzi sa Kostunicom, moj glas vise nece dobiti. Ubedjen sam da vecina ljudi koja je glasala za DS tako razmislja. Ukoliko tako odluci, radikali preuzimaju vlast u Srbiji, a DS zajedno sa DSS-om pada ispod cenzusa na sledecim izborima. Najbolja varijanta je, neko je vec pomenuo, da se DS okrene sebi i neka pusti da se radikali i DSS udruze, mozda bi privremeno izgubili, ali bi se konacno u Srbiji rascistilo ko je ko. To je jedini nacin da se nesto pokusa posle izvesnog vremena na sledecim izborima. Ovako udruzivanje sa Kostunicom (blazom varijantom Milosevica) razbice glasacko telo jedine proevropske partije u Srbiji. ...

baki

pre 19 godina

Ako je g.Tadic iole inteligentan neka ne ulazi u koaliciju sa DSS-om, neka rizikuje da zna ko je demokratiju a ko ne, ako se budu mesali opet se vracamo na staro da imamo uljeze svuda oko sebe, a ne ljude koji brinu o interesima zemlje, za sta primaju platu...

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Za dobrobit naroda i birača koji su izabrali svoje predstavnike treba ulaziti u koalicije sa svakim. Kladim se da nijedan političar nije izabran od strane birača samo da bi dokazivao da je "demokrata" ili demokrata i gradio svoj lični ugled i imidž već da bi uradio nešto konkretno za ovaj narod. Ako ne može sam, uz pomoć drugih. Treba se manuti stereotipa kojima se ne zna ni početak ni kraj. Jadan je onaj narod koga "otac i akademija nauka" vuku unazad... Moć i energija leže u spajanju. Nikako u cepanju i daljem produbljivanju razlika.

Urbaniak

pre 19 godina

Ne radi se o inatu... pa zaboga imali smo sasvim dovoljno vremena da vidimo ko je i sta je DSS i Kostunica. Za mene su oni nistavni, a veoma stetni po Srbiju. Gajim mnogo vise respekta za radikale nego za DSS jer je njihova opcija jasna, vidjena, pa ko voli nek izvoli... G.Tadicu, dogovoraj se sa g.Kostunicom do mile volje, ali nikad, nikad nemoj stati uz njega!
Kao i mnogi koji se javljaju, otisao sam zbog Milosevica i kompanije, a necu se vratiti dok je DSS-a, SRS-a i slicnih u vlasti.

Vlajsa (PUNK METAL & NBG)

pre 19 godina

Krajnje je vreme da Boris Tadic prekine "kohabitaciju" sa legijalistima iz DSS i pusti ih da se priklone svojim logicnim i prirodnim saveznicima, tzv. SRS. Nazalost, tek kada Nikolic i Kostunica konacno sve uniste, Srbiji ce svanuti i pruzice nam se prilika da krenemo da zivimo kao sav normalan svet i postanemo deo Evrope. Sve ostalo je cisto produzavanje agonije.

Miroslav, Pozega

pre 19 godina

Dogovor s DSS ne treba da postoji narocito posle najava iz Novog Sada. No, ne cudi sto se ceka odgovor iz DSS jer nas politika kohabitacije vec dugo udaljava od Evrope pa sto bi sada Tadic menjao strategiju. ...

marta

pre 19 godina

Ja nisam glasala za DS i njihovog kandidata za gradonacelnika, a da bi se oni sada udruzivali sa tamo nekom strankom! Boris Tadic sve vise priblizava DS DSS-u i svakom pravom zastupniku modernizacije drzave to mora jako da smeta. Ne mogu da verujem da je u kohabitaciji sa tom i takvom vladom, koja na izborima dobije tako malo glasova, a usudjuje se da vodi ovu drzavu. Svi ovi protekli izbori bili su svojevrsna vrsta referenduma protiv ove vlade, protiv njihove obmane kako se mi zapravo krecemo napred, a ustvari konstanto stojimo od ubistva premijera. ...

Anti

pre 19 godina

Pogledayi jos jednom rezultate izbora! Kao prvo, 65% naroda misli da niko od postojecih stranaka ne zasluzuje da vodi Srbiju. To da je DS "jedini koji nas moze uvesti u Evropu" je politicko slepilo bez ikakve realne osnove. Videli smo kako je D(O)S vladao i koliko je to bilo "evropski". Bez saradnje stranaka na osnovu rezultata izbora nema demokratske drzave i to i g. Tadic i G. Kostunica dobro znaju. A oni koji bi da navijaju, a u sustini ih bas briga za Srbiju, neka idu na sportske stadione i ako im je do dodatnog izivljavanja neka ponesu motke pa rese svoje probleme medju sobom. Neka puste Srbiju da bar pokusa da primeni demokrariju kao sav ostali normalan svet.

Cile Delija

pre 19 godina

Gospodine Tadicu ja razumem da morate da pricate sa gos. Kostunicom, ali bih vas zamolio da ga samo obavestite da on i njegova stranka mogu lepo da se udruze sa radikalima i lagano da izdju na lokalne izbore pa nakon njih, svi oni zajedno u istoriju. A ako tako ne bude onda ce Srbija u istoriju i pisace "Bilo je to u zemlji na brdovitom balkanu koje vise nema". Zato gospodine Tadicu ja bih vas zamolio da ne iznaverite sve one ljude koji su glasali za vas, jer medju njima ima dosta i onih koji su glasali protiv Kostunice.

Pazi sad

pre 19 godina

G. Tadic ne donosi odluke sam. Iza njega stoje svi oni koje vidimo kao nase spasioce. Pustite coveka da se vodi tog plana. Porucio bih onima koji izjednacavaju g. Kostunicu i g. Tadica da te fore vise ne pale. Ne pali cak ni to kad kazete da ne verujete ni jednom ni drugom zlu. Narod i g. Tadic polako ostvaruju svoje ciljeve. Pretvoricemo u muhe sve one koji koriste nesrecu naroda.

Nadja

pre 19 godina

A, kada se razvrstamo na evropejce i antievropejce, sta cemo onda da radimo? Mislim, hoce li biti neke akcije? Hocemo li da se pobijemo, ili cemo samo onako da se gledamo? Kako ste vi to zamislili? Glupo bi bilo da se razvrstamo, pa onda - cvrc. Nista. Bilo bi dosadno. Pretpostavljam da i vi tako mislite. Pobijemo se ko ljudi, pa da se vidi ko je za demokratiju, a ko ne. Nema tu trte mrte!

Milan

pre 19 godina

Zivo me zanima da li ce ga Tadic pitati za onog Mikavicu koji podrzava radikale i Maju Gojkovic,koja je u drugom krugu protiv kandidata DS-a za gradonacelnika Novog Sada.Sta ce DS-u podrska u Beogradu,kad Beograd dobijaju sigurno,preko je potrebna podrska u Vojvodini posebno u Novom Sadu,ali i drugim opstinama gde je drugi krug pokrajinskih izbora po vecinskom sistemu.Ukoliko tu ne dodje do objedinjavanja demokratskih snaga u Vojvodini i masovnijeg odziva biraca,ode srpska Atina u ruke desnih ekstremista.To treba po svaku cenu spreciti.A ako Kostunica misli da tamo treba da podrzava radikale, slobodno neka ih podrzi i u Beogradu i Srbiji,Tadic onda treba javno da kaze da saradnje sa DSS-om nema,da su oni nasli drugog koalicionog partnera,pa onda puca po savovima sadasnja republicka Vlada,ali nema izbora novih izbora samo Nikolic za mandatara,a Kostunica zamenik,ili obrnuto.Ali posle na sledecim izborima veliko ciscenje Srbije DS udruzen sa Covicem i G17+ osvaja 40%glasova,radikali 30%,Kostunica na granici cenzusa i tu im je kraj.Kako su radili tako ce i da dobiju sto zasluzuju i njihovo clanstvo,a da i ne govorim o biracima ne mogu da veruju sta ovo Mikavica izjavljuje ili bolje receno izvaljuje.U svakoj normalnoj stranci bio bi smenjen.Ti ces da guras clanstvo DSS-a od kojih su mnogi propatili pod vlascu crveno-crne koalicije u partnerstvo sa radikalima.Mnogo taj Mikavica pridaje sebi znacaja,a da je kojom nesrecom on usao u drugi krug kukao bi da ga sve demokratske snage podrze,zaista licemerno.

Ugljesa Stanisavljevic, Prag,

pre 19 godina

Gospoda Kostunica i Tadic su na danasnjem sastnku kao prvo promasili po Srbiju najvazniju temu(KOSOVO). Mislim da to vise nije u njihovoj kompetenciji, posto o tome ionako nista ne odlucuju.Najvise sto bi mogli, to je, pozvati zvanicne predstavnike Kosova na razgovor i videti sta mogu da dobiju jos od Albanaca, jer za par godina nece dobiti nista, samo jos jedan talas obespravljenih i ponizenih Srpskih izbeglica, koji se kao i izbeglice iz Hrvatske nikada nece vratiti svojim domovima. Takav potez zahteva mnogo hrabrosti,ali ce spasiti ukoliko se jos ista moze spasiti.Bojim se da na tako nesto NIKO u Srbiji nije spreman.

profesor

pre 19 godina

ako se tadic i kostunica nesto ne dogovore, nikad nista nece biti (tuzno je to sto je nas narod takav da je uvek brojcano najjaca stranka u opoziciji... to je valjda neki nas light motiv - uvek protiv svih, samo u inat, protiv onih koji upravljaju)... i eto, dobi na izborima kostunica, g17, spo+ns, i sta bi onda, kostunica u cabru, g17 skoro da ne postoji, spo se bije medjusobno, velja i dalje pljuje koga stigne (to barem nije iznenadjenje)... ali je zato tadic trenutno najjaci... zasto, pitam se?
bice tadic jak, dok ne udje u vladajucu koaliciju... a tad ce i njemu rejting da padne
nego, narode, nisu svi dss-ovci kleronacionalisti (sto je tek ovo jedna nova glupa izmisljotina nasih dizaca buke, neradnika koji samo nesto filozofiraju, kao
"kleronacionalista", smesno, zaista smesno), nisu sve demokrate posten i divan svet (vidite samo cedu jovanovica... a tek zivkovica, koga je ds postavio za premijera, a covek zavrsio srednju skolu i visu trgovacku, bas pravi primer kako je vladavina ds-a uvek super i bas evropski potez...) i za kraj, nisu svi radikali ludaci krvavih ruku, koji nemaju dva grama mozga. oni samo veruju u drugacije opcije od ostalih.
sto se mene tice, oni koji tvrde da tadic i kostunica ne treba da razgovaraju, ti su gori od radikala.

ns time

pre 19 godina

Kako se i očekivalo: jalovo i sporo. G. Koštunica je letargično, njemu očekivano, usporio sve, g. Tadić na to pristaje. Pitanje je da li i gradjani tako misle. G. Tadić je inače u specifičnoj poziciji. On bi trebalo mnogo više da vaga poziciju DS nego g. Koštunica svoja tvrda opredejnja koja deli sa mikavicama, maršićaninima, mihajlovima, nedeljkovićkama ... I meni nije jasno zbog čega tolika trka oko Beograda gde je situacija izvesnija. Tadiću preporuka da se duže zadrži na razgovorima oko Novog Sada-ukoliko već nije kasno. Mlada Gojkovicka se već po bilbordima Beograda i Novog Sada zahvaljuje na podršci gradjana, dok se u Novom Sadu i dalje glože: Mile Isakov, Mikavica i Švonja zajedno sa Milošem Tomićem: da li smo dobili 1, 2 ili 3 odsto glasova?

Milko

pre 19 godina

Razgovori Tadic - Kostunica ne koriste Srbiji, vec samo produzavaju agoniju. G. Kostunicu treba pustiti da se udruzi sa radikalima i da se nakon toga stvar izvede na cistinu. Da na jednu stranu stanu evropejci i demokrate, a na drugu antievropejci, konzervativci, klerikalci i nacional-socijalisti. Tvrdim da bi u tako cisto i jasno postavljenim pozicijama pobedila demokratska i proevropska opcija. Bojim se da g. Tadic nije politicar koga odlikuje hrabrost i da trazi veoma trule kompromise koji nas dodatno blokiraju.

Zivkovic

pre 19 godina

Takva saradnja je prirodna i kamo srece da su jedna stranka, bila bi manja opasnost od radikalizacije Srbije i potpunog poremecaja balansa snaga. Mislim da ne postoji veca bojazan zbog kvaliteta kadrova DSS jer na lokalnom nivou DSS ima neuporedivo bolje kadrove nego u vrhu stranke. DSS ako misli da uopste opstane m o r a da se jednom zauvek odrekne saradnje sa strankama koje nisu demokratske na bilo kom nivou vlasti - a sa svim drugim prodemokratskim uspostavi inergativne procese. Ali ko to da uradi u DSS. Usporeni likovi institutskog mentaliteta ili advokat F. i drugi njemu slicni?

Goran, Madrid

pre 19 godina

Ja sam otasao iz zemlje zbog Milosevica, ali se necu vratiti zbog g.Kostunice i g.Tadica. Ne treba puno da objasnjavam, dovoljno je videti kako njih dvojica cas nastupaju u ime svojih funkcija, cas u ime politicke stranke. Strasno.

bg

pre 19 godina

G. Tadicu, ne suruj s g. Kostunicom. Ne slusaj tatu nego zdrav razum - svako ko udje u kolaboraciju s kleronacionalistima osudjen je na politicku propast - pogledaj G17 plus... u svakom slucaju, ako DS bilo kakvu saradnju uspostavi sa DSS-om, moj glas nikad vise videti nece.

Zara

pre 19 godina

Ko god spori komunikaciju onih koji ovu zemlju treba da vuku napred nema pojma o politici i demokratiji! Inat je dobar za epove i podizanje morala, ali u realnom svetu retko kome donosi dobra.

sasa jokic

pre 19 godina

Glasam za DS od prvih visestranackih parlamentarnih izbora, ukoliko se Tadic (na nagovor svoga oca i ostalih akademika, koji su nas uvek vukli unazad) a sva je prilika da hoce, udruzi sa Kostunicom, moj glas vise nece dobiti. Ubedjen sam da vecina ljudi koja je glasala za DS tako razmislja. Ukoliko tako odluci, radikali preuzimaju vlast u Srbiji, a DS zajedno sa DSS-om pada ispod cenzusa na sledecim izborima. Najbolja varijanta je, neko je vec pomenuo, da se DS okrene sebi i neka pusti da se radikali i DSS udruze, mozda bi privremeno izgubili, ali bi se konacno u Srbiji rascistilo ko je ko. To je jedini nacin da se nesto pokusa posle izvesnog vremena na sledecim izborima. Ovako udruzivanje sa Kostunicom (blazom varijantom Milosevica) razbice glasacko telo jedine proevropske partije u Srbiji. ...

baki

pre 19 godina

Ako je g.Tadic iole inteligentan neka ne ulazi u koaliciju sa DSS-om, neka rizikuje da zna ko je demokratiju a ko ne, ako se budu mesali opet se vracamo na staro da imamo uljeze svuda oko sebe, a ne ljude koji brinu o interesima zemlje, za sta primaju platu...

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Za dobrobit naroda i birača koji su izabrali svoje predstavnike treba ulaziti u koalicije sa svakim. Kladim se da nijedan političar nije izabran od strane birača samo da bi dokazivao da je "demokrata" ili demokrata i gradio svoj lični ugled i imidž već da bi uradio nešto konkretno za ovaj narod. Ako ne može sam, uz pomoć drugih. Treba se manuti stereotipa kojima se ne zna ni početak ni kraj. Jadan je onaj narod koga "otac i akademija nauka" vuku unazad... Moć i energija leže u spajanju. Nikako u cepanju i daljem produbljivanju razlika.

Urbaniak

pre 19 godina

Ne radi se o inatu... pa zaboga imali smo sasvim dovoljno vremena da vidimo ko je i sta je DSS i Kostunica. Za mene su oni nistavni, a veoma stetni po Srbiju. Gajim mnogo vise respekta za radikale nego za DSS jer je njihova opcija jasna, vidjena, pa ko voli nek izvoli... G.Tadicu, dogovoraj se sa g.Kostunicom do mile volje, ali nikad, nikad nemoj stati uz njega!
Kao i mnogi koji se javljaju, otisao sam zbog Milosevica i kompanije, a necu se vratiti dok je DSS-a, SRS-a i slicnih u vlasti.

Vlajsa (PUNK METAL & NBG)

pre 19 godina

Krajnje je vreme da Boris Tadic prekine "kohabitaciju" sa legijalistima iz DSS i pusti ih da se priklone svojim logicnim i prirodnim saveznicima, tzv. SRS. Nazalost, tek kada Nikolic i Kostunica konacno sve uniste, Srbiji ce svanuti i pruzice nam se prilika da krenemo da zivimo kao sav normalan svet i postanemo deo Evrope. Sve ostalo je cisto produzavanje agonije.

Miroslav, Pozega

pre 19 godina

Dogovor s DSS ne treba da postoji narocito posle najava iz Novog Sada. No, ne cudi sto se ceka odgovor iz DSS jer nas politika kohabitacije vec dugo udaljava od Evrope pa sto bi sada Tadic menjao strategiju. ...

marta

pre 19 godina

Ja nisam glasala za DS i njihovog kandidata za gradonacelnika, a da bi se oni sada udruzivali sa tamo nekom strankom! Boris Tadic sve vise priblizava DS DSS-u i svakom pravom zastupniku modernizacije drzave to mora jako da smeta. Ne mogu da verujem da je u kohabitaciji sa tom i takvom vladom, koja na izborima dobije tako malo glasova, a usudjuje se da vodi ovu drzavu. Svi ovi protekli izbori bili su svojevrsna vrsta referenduma protiv ove vlade, protiv njihove obmane kako se mi zapravo krecemo napred, a ustvari konstanto stojimo od ubistva premijera. ...

Anti

pre 19 godina

Pogledayi jos jednom rezultate izbora! Kao prvo, 65% naroda misli da niko od postojecih stranaka ne zasluzuje da vodi Srbiju. To da je DS "jedini koji nas moze uvesti u Evropu" je politicko slepilo bez ikakve realne osnove. Videli smo kako je D(O)S vladao i koliko je to bilo "evropski". Bez saradnje stranaka na osnovu rezultata izbora nema demokratske drzave i to i g. Tadic i G. Kostunica dobro znaju. A oni koji bi da navijaju, a u sustini ih bas briga za Srbiju, neka idu na sportske stadione i ako im je do dodatnog izivljavanja neka ponesu motke pa rese svoje probleme medju sobom. Neka puste Srbiju da bar pokusa da primeni demokrariju kao sav ostali normalan svet.

Cile Delija

pre 19 godina

Gospodine Tadicu ja razumem da morate da pricate sa gos. Kostunicom, ali bih vas zamolio da ga samo obavestite da on i njegova stranka mogu lepo da se udruze sa radikalima i lagano da izdju na lokalne izbore pa nakon njih, svi oni zajedno u istoriju. A ako tako ne bude onda ce Srbija u istoriju i pisace "Bilo je to u zemlji na brdovitom balkanu koje vise nema". Zato gospodine Tadicu ja bih vas zamolio da ne iznaverite sve one ljude koji su glasali za vas, jer medju njima ima dosta i onih koji su glasali protiv Kostunice.

Pazi sad

pre 19 godina

G. Tadic ne donosi odluke sam. Iza njega stoje svi oni koje vidimo kao nase spasioce. Pustite coveka da se vodi tog plana. Porucio bih onima koji izjednacavaju g. Kostunicu i g. Tadica da te fore vise ne pale. Ne pali cak ni to kad kazete da ne verujete ni jednom ni drugom zlu. Narod i g. Tadic polako ostvaruju svoje ciljeve. Pretvoricemo u muhe sve one koji koriste nesrecu naroda.

Nadja

pre 19 godina

A, kada se razvrstamo na evropejce i antievropejce, sta cemo onda da radimo? Mislim, hoce li biti neke akcije? Hocemo li da se pobijemo, ili cemo samo onako da se gledamo? Kako ste vi to zamislili? Glupo bi bilo da se razvrstamo, pa onda - cvrc. Nista. Bilo bi dosadno. Pretpostavljam da i vi tako mislite. Pobijemo se ko ljudi, pa da se vidi ko je za demokratiju, a ko ne. Nema tu trte mrte!

Milan

pre 19 godina

Zivo me zanima da li ce ga Tadic pitati za onog Mikavicu koji podrzava radikale i Maju Gojkovic,koja je u drugom krugu protiv kandidata DS-a za gradonacelnika Novog Sada.Sta ce DS-u podrska u Beogradu,kad Beograd dobijaju sigurno,preko je potrebna podrska u Vojvodini posebno u Novom Sadu,ali i drugim opstinama gde je drugi krug pokrajinskih izbora po vecinskom sistemu.Ukoliko tu ne dodje do objedinjavanja demokratskih snaga u Vojvodini i masovnijeg odziva biraca,ode srpska Atina u ruke desnih ekstremista.To treba po svaku cenu spreciti.A ako Kostunica misli da tamo treba da podrzava radikale, slobodno neka ih podrzi i u Beogradu i Srbiji,Tadic onda treba javno da kaze da saradnje sa DSS-om nema,da su oni nasli drugog koalicionog partnera,pa onda puca po savovima sadasnja republicka Vlada,ali nema izbora novih izbora samo Nikolic za mandatara,a Kostunica zamenik,ili obrnuto.Ali posle na sledecim izborima veliko ciscenje Srbije DS udruzen sa Covicem i G17+ osvaja 40%glasova,radikali 30%,Kostunica na granici cenzusa i tu im je kraj.Kako su radili tako ce i da dobiju sto zasluzuju i njihovo clanstvo,a da i ne govorim o biracima ne mogu da veruju sta ovo Mikavica izjavljuje ili bolje receno izvaljuje.U svakoj normalnoj stranci bio bi smenjen.Ti ces da guras clanstvo DSS-a od kojih su mnogi propatili pod vlascu crveno-crne koalicije u partnerstvo sa radikalima.Mnogo taj Mikavica pridaje sebi znacaja,a da je kojom nesrecom on usao u drugi krug kukao bi da ga sve demokratske snage podrze,zaista licemerno.

Ugljesa Stanisavljevic, Prag,

pre 19 godina

Gospoda Kostunica i Tadic su na danasnjem sastnku kao prvo promasili po Srbiju najvazniju temu(KOSOVO). Mislim da to vise nije u njihovoj kompetenciji, posto o tome ionako nista ne odlucuju.Najvise sto bi mogli, to je, pozvati zvanicne predstavnike Kosova na razgovor i videti sta mogu da dobiju jos od Albanaca, jer za par godina nece dobiti nista, samo jos jedan talas obespravljenih i ponizenih Srpskih izbeglica, koji se kao i izbeglice iz Hrvatske nikada nece vratiti svojim domovima. Takav potez zahteva mnogo hrabrosti,ali ce spasiti ukoliko se jos ista moze spasiti.Bojim se da na tako nesto NIKO u Srbiji nije spreman.

profesor

pre 19 godina

ako se tadic i kostunica nesto ne dogovore, nikad nista nece biti (tuzno je to sto je nas narod takav da je uvek brojcano najjaca stranka u opoziciji... to je valjda neki nas light motiv - uvek protiv svih, samo u inat, protiv onih koji upravljaju)... i eto, dobi na izborima kostunica, g17, spo+ns, i sta bi onda, kostunica u cabru, g17 skoro da ne postoji, spo se bije medjusobno, velja i dalje pljuje koga stigne (to barem nije iznenadjenje)... ali je zato tadic trenutno najjaci... zasto, pitam se?
bice tadic jak, dok ne udje u vladajucu koaliciju... a tad ce i njemu rejting da padne
nego, narode, nisu svi dss-ovci kleronacionalisti (sto je tek ovo jedna nova glupa izmisljotina nasih dizaca buke, neradnika koji samo nesto filozofiraju, kao
"kleronacionalista", smesno, zaista smesno), nisu sve demokrate posten i divan svet (vidite samo cedu jovanovica... a tek zivkovica, koga je ds postavio za premijera, a covek zavrsio srednju skolu i visu trgovacku, bas pravi primer kako je vladavina ds-a uvek super i bas evropski potez...) i za kraj, nisu svi radikali ludaci krvavih ruku, koji nemaju dva grama mozga. oni samo veruju u drugacije opcije od ostalih.
sto se mene tice, oni koji tvrde da tadic i kostunica ne treba da razgovaraju, ti su gori od radikala.

ns time

pre 19 godina

Kako se i očekivalo: jalovo i sporo. G. Koštunica je letargično, njemu očekivano, usporio sve, g. Tadić na to pristaje. Pitanje je da li i gradjani tako misle. G. Tadić je inače u specifičnoj poziciji. On bi trebalo mnogo više da vaga poziciju DS nego g. Koštunica svoja tvrda opredejnja koja deli sa mikavicama, maršićaninima, mihajlovima, nedeljkovićkama ... I meni nije jasno zbog čega tolika trka oko Beograda gde je situacija izvesnija. Tadiću preporuka da se duže zadrži na razgovorima oko Novog Sada-ukoliko već nije kasno. Mlada Gojkovicka se već po bilbordima Beograda i Novog Sada zahvaljuje na podršci gradjana, dok se u Novom Sadu i dalje glože: Mile Isakov, Mikavica i Švonja zajedno sa Milošem Tomićem: da li smo dobili 1, 2 ili 3 odsto glasova?