Ponedeljak, 20.09.2004.

09:06

Koštunica zadovoljan

Izvor: B92

Koštunica zadovoljan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Dusan

pre 19 godina

Ne tako davno, posle proslih parlamentarnih izbora, Kostunica je VIKAO sa Skupstinske govornice poslanicima Demokratske stranke "To je vasih 12%!", govoreci im da su izgubili legitimitet. A sada je 15% sasvim dovoljno da se ocuva legitimitet. Licemerno!
Sa druge strane, imajuci u vidu kakva je DSS stranka, 15% je stvarno iznenadjujuce dobar rezultat.

Dusanka Samardzic

pre 19 godina

Kako da ne bude zadovoljan kad ce sa 5% glasova da preuzme vlast u Srbiji. Nazalost uz pomoc DS-a i Borisa Tadica. Iako je Srbija glasala protiv Kostunice!

odbij!

pre 19 godina

Ovo kako sada Kostunica sa svojih 10% odrzava vladu nema nikakve veze sa DOS-om. DOS je cak imao veci procenat popularnosti uprkos cinjenici da je u ono vreme sa uspehom radila provokatorsko/laznljiva masinerija DSS-a. Ovi lokalni izbori su poruka DSS-u da narod vise ne naseda na njihove manipulacije.

Ipak obavesten

pre 19 godina

Da vidimo sta kazu cinjenice i brojke:
Na oko 35% izaslih od ukupnog birackog tela glavne stranke su dobile (u Beogradu ali i drugde je slicno):
DS - 0.35x0.33=0.115 ili 11.5%
SRS - 0.35x0.29=0.101 ili 10.1%
DSS - 0.35x0.15=0.052 ili 5.2%
Prema tome razlika u brojkama kada se gleda ukupno biracko telo je oko 6% izmedju najjacih stranaka. Da li iko ima razloga da bude zadovoljan? Poruka biraca je: dosta nam je svih vas! Da li je samo Dr. Kostunica i DSS gubitnik?
Izgleda da je mnogim komentatorima samo vazno da komsiji crkne krava a kako da bolje zive ni malo ih ne zanima. Demokratske partije treba da saradjuju i to postaje jasno i jednom i drugom predsedniku ali ne i pojedinim komentatorima. Zato neka se niko ne cudi kada "cuveni" Bidza glatko pobedjuje kandidata DS-a u prvom krugu! Pamet u glavu!

Коментатор

pre 19 godina

Тенденција пада рејтинга ДСС је заустављена и окренута је у супротном смеру. Та странка ће имати значајног удела у деоби помесне власти и претпостављам да и отуд задовољство председника владе. ДС ће се, поново, суочити са великим уделом у власти, који врло лако, поново, може да произведе, привремено замрзнуту, унутар-партијску фракцијску борбу. Новопечени ПСС је брзо спласнуо, а бирачи СРС ће поново, и поред одличног резултата, бити исфрустрирани својом немогућношћу да преузму значајнију власт. НС је остварила веома добар резултат у многим окрузима централне Србије што ће се одразити по броју председника општина после другог круга. Г17+ је преживео, а СПО ће се лагано, после дугоочекиваног повлачења господина Драшковића прелити једним(десним) делом у НС а другим(левим) у ДС.
СПС је, итекако, жив и пре ће се они опоравити и пречистити него што ће се Човићева СДП испрофилисати као релевантна странка. ГСС и СДУ већ су практично, политички, мртве. Густо је на левици (ДС, СПС, ПСС, а делимично и СРС) да би могао неко ту још да се углави. Такође и на десници (ДСС, НС, Г17+ и опет делимично СРС).
Збогом СПО, НДС, СДП, ГСС, СДУ, ЛСВ...

berezoj

pre 19 godina

G.Kostunice, legalisto, ljubim te u Ustav i legalizam i institucije. Nek' si ti nama ziv i zdrav i zadovoljan. I, da znas, potpuno si u pravu - lokalni izbori su lokalni (oni se odrzavajau na Marsu i nemaju veze sa nama), a parlamentarni su parlamentarni (a na njima ces, crni sine biti oduvan i ti i tvoj DSS, da ces se cudom cuditi). ...

Zoran - Johanezburg

pre 19 godina

Parlamentarni izbori su parlamentarni izbori, a lokalni izbori su lokalni izbori. Vispreno, umno, vrcavo i nadasve nadahnuto. Reklo bi se i duboko, promisljeno, proizvod duge i detaljne analize cinjenica, namece se kao neizbezna konkluzija.
Steta sto je ministarka kulturna dala ostavku, mozda je mogla iz ovog lucidnog citata da izrodi jos neku naucnu teoriju, i da je implimentuje na skolsko gradivo.
Ne mogu da shvatim da je cela Srbija ustala protiv onog zlotvora koji vuce zasluzene bukagije, a ovoj smaraca gleda belo kako lupa k'o otvoren prozor na promaji svako malo. Pa ovaj ce dugorocniju stetu da napravi nego SMrad! "Svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje" (citat velikog doktora Z. Djindjica na prvoj televizijskoj promociji Demokratske stranke, na Svetog Nikolu 1990, u studiju su bili i Kostunica i Micunovic, i znacajno klimali glavom u znak odobravanja...)

Zozefina

pre 19 godina

G-odin dr.Kostunica koji je pre dolaska na mesto premijera bio zaista jedina nada na nasoj istrosenoj politickoj sceni, sada sigurno ne moze ni on, ni njegovi simpatizeri u koje ja spadam da budu ni najmanje zadovoljni. Od prvoga dana rada nase sadasnje Vlade je ispod ocekivanoga. Prvi peh je bio sa ministrom policje i sefom BIA-e, koji ocigledno stite ratne Haske optuzenike. Pa ako g-odin Kostunica u najskorije vreme ne ucini pozitivan pomak na resoru policije a koji izricito zahtevao i ne ispostuje zahteve medjunarodne zajednice, onda mu se i ne vidi politicka buducnost, pa bio zadovoljan ili ne.

Ajzakov Titanik

pre 19 godina

Izgleda da nam predstoji novi "tranzicioni period" u kojem ce vodjenje (nacionalno) demokratskog bloka preci sa Kostunice na Tadica. To je trend koji je postao neopoziv jos predsednickim izborima. Tadiceva spremnost na saradnju i Kostunicina spremnost da prihvati i ulogu drugog ako onaj prvi ne vodi zemlju u ekstremizam oznacice ovu prekretnicu.

opijum

pre 19 godina

Katastorfalan poraz na predsednickim izborima, katastrofalan poraz na lokalnom nivou, a on zadovoljan!? u cemu je njegov problem? ...

Dubravka

pre 19 godina

Meni uopšte nije jasno zašto se toliko upinje da bude na vlasti?! Kad ga gledam i slušam kako daje izjave, stenje, prevrće očima, pati se... najjači mi je utisak da mu je cela ta stvar strašno neprijatna i mučna i da najradije ne bi da je tu... da bi da nestane, pa da ga niko više ne gleda, ništa ne pita i da ga konačno ostave na miru. Pa gospodine Premijeru, nestanite - slobodno... Prekratite mučenje i sebi i nama!

textiel

pre 19 godina

Necete vi meni vise terati komsije Madjare iz Srbije. Necete vi meni vise sklapati saveze sa SPS-om i gospodom Legijama. Necete vi spravljati afere koje doprinose ubistvima nasih najboljih. Necete vi vise uvoditi talibanske zakone u nase skolstvo. Nece vi vise izigravti silu nad narodom koji vas nece. Da li nas stvarno pozivate na ulicu kako bi vas zbacili sa nase grbace? Posle vaseg pada ocekujem od buduce vlade da na sudovima izvrsi pretres vasih sumnjivih delovanja i radne odgovornosti.

PACO

pre 19 godina

Nemam ni malo simpatija za DSS. Da sam mogao da glasam sigurno bih dao glas DS-u, ali to ne znaci da moram da budem senilan. Ne mogu da zaboravim Kolesara, Janjusevica, natezanje (kradju) pri glasanju itd. Zao mi je sto je prethodna vlast to radila, jer smo u njih polagali toliko nade. Mene ne mogu razocarati ni Kostunica, ni Toma Nikolic, jer od njih nikad nista dobro nisam ni ocekivao. I pored toga ne bih uporedjivao ovu situaciju sa onom u kojoj je bila prethodna vlada: One su uhvatili u malverzacijama sto je kaznjivo, a pojedince iz ove vlasti su nekoliko puta uhvatili u GLUPOSTI, sto nazalost nije kaznjivo. Prema tome budimo kriticni, ali i objektivni: Oni su zakonski izabrani i dok imaju bilo kakvu vecinu u parlamentu, moracete da ih trpite. Ja bogu hvala ne moram da ih trpim, jedino moram da se ponekad stidim, ali to je ipak manje zlo.

sale

pre 19 godina

Slazem se da je dobro sto je zaustavljen rast retrogradnih procesa. Lazni spasitelji i reformisti Srbije i dalje su jaki i kocice ovu vladu, ali ipak napredujemo, mada sporo. Potrebno je ipak, dodatno ohrabriti narod da se aktivnije suprotstavlja svim tim negativnim pojavama, kroz vise optimizma u savladavanju demagoskih kocnicara istinski korisnih reformi u Srbiji.

Mashinovodja

pre 19 godina

Blago njemu kad je zadovoljan. Jedan je od malobrojnih. Izlaznost katastrofalna, broj osvojenih glasova kriminalno mali, ali on ne samo što je zadovoljan, nego i teoretiše kako to nema uticaja na poziciju njegove vlade.
Ako na to nije imao uticaja ni Maršićaninov debakl na predsedničkim izborima, a nema uticaja ni "uspeh" postignut na lokalnim, pa šta onda ima uticaja? Možda sunčeve pege?

Lidija Petrovic

pre 19 godina

Cinizmu nikad kraja! Nedavno su i Kostunica i Dinkic neumorno vikali kako DOS vlada nema podrsku naroda i da su zato potrebni novi izbori. A sada? Sta je bilo na predsednickim izborima? Na izborima za gradonacelnika prestonice kandidati vladajucih partija su svi zajedno dobili oko 19% glasova. U odnosu na sve beogradske birace, to je oko 7%. Je li to podrska naroda ili potpuna katastrofa? A Kostunica bi da se pravi neobavesten, da i dalje bude premijer i da o drzavnom trosku putuje u Hilandar.

Andrijana

pre 19 godina

E pa dragi nas g.Vojo vreme je da ti budes zadovoljan onim sto ti u stvari i pripada jer su ovi rezultati i pravo stanje stvari. Mislim da je vreme da shvatis da za svoje mesto jugoslovenskog predsednika na kome si bio mozes da se zahvalis neumornom dr.Zoranu Djindjicu, a kasnije i za neku vrstu popularnosti koju si gradio blacenjem i stalnim osporavanjem i njegove a kasnije i Zivkoviceve vlade. Nego sada lepo priznaj i sebi i tom namucenom narodu da nisi ti za premijera jer te brate i mrzi to da radis.

Mina iz Petrovaradina

pre 19 godina

A kad se samo setim kako je isti ovaj GOSPODIN KOJI JE SADA ZADOVOLJAN, "guslao" i "guslao" iz dana u dan pokojnom Đinđiću, svojevremeno, kako je zgrabio vlast i ne pušta je iz ruku, iako ankete, raznorazni ini izbori i razni ostali "merači" pokazuju da je njegova Vlada izgubila LEGITIMITET( podršku u narodu isl)! A sada, kada ti merači pokazuju (od poodavno!) nešto slično za njegovu stranku, njega, njegovu Vladu - "sada je zadovoljan"... Jer onima kojima on smeta nije svojstveno uklanjanje političkih protivnika sa scene na način kako je uklonjen dr.Đinđić... Zato će i moći da nastavi u pravcu koji je zacrtao, ne obazirući se na LEGITIMITET.

Zivkovic

pre 19 godina

...G.Kostunica je izjavio da je zadovoljan misleci na to da jos uvek neko glasa za DSS sto je njega obradovalo kada su ga obavestili, da su izbori bili demokratski i sprovedeni po propisima (znaci: legalni), da se polako u Srbiji pocinju i politicari i glasaci da ponasaju tolerantno i pre svega postuju propise, da je on i dalje stalozen, miran i zdrav ... Eto razloga za zadovoljstvo. Eh, koji bi to politicar bio u neko stabilno vreme, bez Haga, bez radikala, bez DS-a, bez Drakulica koji hoce da poremeti red stvari i da pocne da radi ... U istoj smo ulici (G.Jevremovoj), ali smer nam vise nije isti. Ipak ste Vi covek XX veka. Poceo je XXI, ali Vas o tome jos nisu obavestili. Zbogom. Ja sam veoma nezadovoljan rezultatima stranke i Vasim astenicnim vodjstvom.

Marko-Znojavko

pre 19 godina

Za pocetak i nije tako lose. Srpski premijer je obavesten da su odrzani lokalni izbori. Sva je prilika da je obavesten da je, poput Marsicanina na predsednickim i na ovim izborima kandidat njegove stranke prosao bedno. Vlada lisena svih refleksa pa cak i onog koji se tice samoodrzanja bi polako morala da krene niz reku. Kandidati za gradonacelnika Beograda dobili su oko 62% glasova a pripadaju partijama koje su opozicija republickoj vladi. A premijer izgleda neobavesten. Pa sta ce...

sasa jokic

pre 19 godina

Kako je lepo to rekao :"Parlamentarni izbori su parlamentarni, a lokalni su lokalni!" Svaka cast na zakljucku, veoma lucidno od jednog premijera.
Setite se samo price o Vladi sa 22% podrske, koju su DSS i G17+ neprestalno napadali. A Oni imaju 11% i kazu da su stabilni, e pa g.Vojo tu se nesto ne uklapa.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Pa vlast je slatka, taj ukus je osetio i Kostunica. Dok su bukali protiv DOS-a da na osnovu 3 neuspelih predsednickih izbora vlada nema podrsku naroda i da Zivkovicevi moraju da lete jer nemaju legitimitet naroda, sad se pravi blesav i tvrdi suprotno. Mislim da su Kostunicini dani u kabinetu odbrojani, rezultat svega je ogromna steta na medjunarodnom planu, haos u drzavi a Sstav nema ni naslov!

Slobodni Sloba

pre 19 godina

Aman covece, pa jedino sto smo svi mi u Srbiji verovali u Vasem "slucaju uguravanja" na mesto premijera u vladi, bilo je da ste pametan i nacitan covek. Skoro svaki komentar (a i niste ih imali previse - to stoji) pokazivao je da ni u tim konstatacijama nismo bili u pravu. Molimo Vas da razmislite jos jednom o svim "demokratskim" izborima do sada i posebno obratite paznju na poruku koju VAMA i Vasim pristalicama (a ni njih nema vise od par hiljada), da ne cekate neki novi 5. oktobar, vec da se civilizovano povucete i mirno odvedete Vasu stranku u kutak "za benigne opozicione stranke".

Magnifique

pre 19 godina

E, dobro je kad si ti zadovoljan. Jer sta bi bilo da nisi... mozda raspad Vlade, sto stvarno ne bi preziveli. MA .... .. bre!

Stanko

pre 19 godina

Ha, ha, zadovoljan rezultatima! Treba li ovu izjavu i komentarisati? Njegovo je da se pravi da je zadovoljan, a nase je da citamo rezultate. Nadam se da ce njegova vlada brzo otici u istoriju (a tamo ce zauzeti mesto kao jedna od najneuspesnijih vlada svih vremena).

mara

pre 19 godina

Čime li je to premijer zadovoljan? Izgleda nije obavešten o rezultatima svoje stranke širom Srbije. Jedva ga noćas izvukoše da da izjavu, a onda poče u svom stilu da priča o svemu što je izgleda samo njemu bilo jasno.

Stanko

pre 19 godina

Ha, ha, zadovoljan rezultatima! Treba li ovu izjavu i komentarisati? Njegovo je da se pravi da je zadovoljan, a nase je da citamo rezultate. Nadam se da ce njegova vlada brzo otici u istoriju (a tamo ce zauzeti mesto kao jedna od najneuspesnijih vlada svih vremena).

mara

pre 19 godina

Čime li je to premijer zadovoljan? Izgleda nije obavešten o rezultatima svoje stranke širom Srbije. Jedva ga noćas izvukoše da da izjavu, a onda poče u svom stilu da priča o svemu što je izgleda samo njemu bilo jasno.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Pa vlast je slatka, taj ukus je osetio i Kostunica. Dok su bukali protiv DOS-a da na osnovu 3 neuspelih predsednickih izbora vlada nema podrsku naroda i da Zivkovicevi moraju da lete jer nemaju legitimitet naroda, sad se pravi blesav i tvrdi suprotno. Mislim da su Kostunicini dani u kabinetu odbrojani, rezultat svega je ogromna steta na medjunarodnom planu, haos u drzavi a Sstav nema ni naslov!

Magnifique

pre 19 godina

E, dobro je kad si ti zadovoljan. Jer sta bi bilo da nisi... mozda raspad Vlade, sto stvarno ne bi preziveli. MA .... .. bre!

sasa jokic

pre 19 godina

Kako je lepo to rekao :"Parlamentarni izbori su parlamentarni, a lokalni su lokalni!" Svaka cast na zakljucku, veoma lucidno od jednog premijera.
Setite se samo price o Vladi sa 22% podrske, koju su DSS i G17+ neprestalno napadali. A Oni imaju 11% i kazu da su stabilni, e pa g.Vojo tu se nesto ne uklapa.

Marko-Znojavko

pre 19 godina

Za pocetak i nije tako lose. Srpski premijer je obavesten da su odrzani lokalni izbori. Sva je prilika da je obavesten da je, poput Marsicanina na predsednickim i na ovim izborima kandidat njegove stranke prosao bedno. Vlada lisena svih refleksa pa cak i onog koji se tice samoodrzanja bi polako morala da krene niz reku. Kandidati za gradonacelnika Beograda dobili su oko 62% glasova a pripadaju partijama koje su opozicija republickoj vladi. A premijer izgleda neobavesten. Pa sta ce...

Slobodni Sloba

pre 19 godina

Aman covece, pa jedino sto smo svi mi u Srbiji verovali u Vasem "slucaju uguravanja" na mesto premijera u vladi, bilo je da ste pametan i nacitan covek. Skoro svaki komentar (a i niste ih imali previse - to stoji) pokazivao je da ni u tim konstatacijama nismo bili u pravu. Molimo Vas da razmislite jos jednom o svim "demokratskim" izborima do sada i posebno obratite paznju na poruku koju VAMA i Vasim pristalicama (a ni njih nema vise od par hiljada), da ne cekate neki novi 5. oktobar, vec da se civilizovano povucete i mirno odvedete Vasu stranku u kutak "za benigne opozicione stranke".

Mina iz Petrovaradina

pre 19 godina

A kad se samo setim kako je isti ovaj GOSPODIN KOJI JE SADA ZADOVOLJAN, "guslao" i "guslao" iz dana u dan pokojnom Đinđiću, svojevremeno, kako je zgrabio vlast i ne pušta je iz ruku, iako ankete, raznorazni ini izbori i razni ostali "merači" pokazuju da je njegova Vlada izgubila LEGITIMITET( podršku u narodu isl)! A sada, kada ti merači pokazuju (od poodavno!) nešto slično za njegovu stranku, njega, njegovu Vladu - "sada je zadovoljan"... Jer onima kojima on smeta nije svojstveno uklanjanje političkih protivnika sa scene na način kako je uklonjen dr.Đinđić... Zato će i moći da nastavi u pravcu koji je zacrtao, ne obazirući se na LEGITIMITET.

Zivkovic

pre 19 godina

...G.Kostunica je izjavio da je zadovoljan misleci na to da jos uvek neko glasa za DSS sto je njega obradovalo kada su ga obavestili, da su izbori bili demokratski i sprovedeni po propisima (znaci: legalni), da se polako u Srbiji pocinju i politicari i glasaci da ponasaju tolerantno i pre svega postuju propise, da je on i dalje stalozen, miran i zdrav ... Eto razloga za zadovoljstvo. Eh, koji bi to politicar bio u neko stabilno vreme, bez Haga, bez radikala, bez DS-a, bez Drakulica koji hoce da poremeti red stvari i da pocne da radi ... U istoj smo ulici (G.Jevremovoj), ali smer nam vise nije isti. Ipak ste Vi covek XX veka. Poceo je XXI, ali Vas o tome jos nisu obavestili. Zbogom. Ja sam veoma nezadovoljan rezultatima stranke i Vasim astenicnim vodjstvom.

Andrijana

pre 19 godina

E pa dragi nas g.Vojo vreme je da ti budes zadovoljan onim sto ti u stvari i pripada jer su ovi rezultati i pravo stanje stvari. Mislim da je vreme da shvatis da za svoje mesto jugoslovenskog predsednika na kome si bio mozes da se zahvalis neumornom dr.Zoranu Djindjicu, a kasnije i za neku vrstu popularnosti koju si gradio blacenjem i stalnim osporavanjem i njegove a kasnije i Zivkoviceve vlade. Nego sada lepo priznaj i sebi i tom namucenom narodu da nisi ti za premijera jer te brate i mrzi to da radis.

Lidija Petrovic

pre 19 godina

Cinizmu nikad kraja! Nedavno su i Kostunica i Dinkic neumorno vikali kako DOS vlada nema podrsku naroda i da su zato potrebni novi izbori. A sada? Sta je bilo na predsednickim izborima? Na izborima za gradonacelnika prestonice kandidati vladajucih partija su svi zajedno dobili oko 19% glasova. U odnosu na sve beogradske birace, to je oko 7%. Je li to podrska naroda ili potpuna katastrofa? A Kostunica bi da se pravi neobavesten, da i dalje bude premijer i da o drzavnom trosku putuje u Hilandar.

Mashinovodja

pre 19 godina

Blago njemu kad je zadovoljan. Jedan je od malobrojnih. Izlaznost katastrofalna, broj osvojenih glasova kriminalno mali, ali on ne samo što je zadovoljan, nego i teoretiše kako to nema uticaja na poziciju njegove vlade.
Ako na to nije imao uticaja ni Maršićaninov debakl na predsedničkim izborima, a nema uticaja ni "uspeh" postignut na lokalnim, pa šta onda ima uticaja? Možda sunčeve pege?

sale

pre 19 godina

Slazem se da je dobro sto je zaustavljen rast retrogradnih procesa. Lazni spasitelji i reformisti Srbije i dalje su jaki i kocice ovu vladu, ali ipak napredujemo, mada sporo. Potrebno je ipak, dodatno ohrabriti narod da se aktivnije suprotstavlja svim tim negativnim pojavama, kroz vise optimizma u savladavanju demagoskih kocnicara istinski korisnih reformi u Srbiji.

PACO

pre 19 godina

Nemam ni malo simpatija za DSS. Da sam mogao da glasam sigurno bih dao glas DS-u, ali to ne znaci da moram da budem senilan. Ne mogu da zaboravim Kolesara, Janjusevica, natezanje (kradju) pri glasanju itd. Zao mi je sto je prethodna vlast to radila, jer smo u njih polagali toliko nade. Mene ne mogu razocarati ni Kostunica, ni Toma Nikolic, jer od njih nikad nista dobro nisam ni ocekivao. I pored toga ne bih uporedjivao ovu situaciju sa onom u kojoj je bila prethodna vlada: One su uhvatili u malverzacijama sto je kaznjivo, a pojedince iz ove vlasti su nekoliko puta uhvatili u GLUPOSTI, sto nazalost nije kaznjivo. Prema tome budimo kriticni, ali i objektivni: Oni su zakonski izabrani i dok imaju bilo kakvu vecinu u parlamentu, moracete da ih trpite. Ja bogu hvala ne moram da ih trpim, jedino moram da se ponekad stidim, ali to je ipak manje zlo.

textiel

pre 19 godina

Necete vi meni vise terati komsije Madjare iz Srbije. Necete vi meni vise sklapati saveze sa SPS-om i gospodom Legijama. Necete vi spravljati afere koje doprinose ubistvima nasih najboljih. Necete vi vise uvoditi talibanske zakone u nase skolstvo. Nece vi vise izigravti silu nad narodom koji vas nece. Da li nas stvarno pozivate na ulicu kako bi vas zbacili sa nase grbace? Posle vaseg pada ocekujem od buduce vlade da na sudovima izvrsi pretres vasih sumnjivih delovanja i radne odgovornosti.

Dubravka

pre 19 godina

Meni uopšte nije jasno zašto se toliko upinje da bude na vlasti?! Kad ga gledam i slušam kako daje izjave, stenje, prevrće očima, pati se... najjači mi je utisak da mu je cela ta stvar strašno neprijatna i mučna i da najradije ne bi da je tu... da bi da nestane, pa da ga niko više ne gleda, ništa ne pita i da ga konačno ostave na miru. Pa gospodine Premijeru, nestanite - slobodno... Prekratite mučenje i sebi i nama!

Ajzakov Titanik

pre 19 godina

Izgleda da nam predstoji novi "tranzicioni period" u kojem ce vodjenje (nacionalno) demokratskog bloka preci sa Kostunice na Tadica. To je trend koji je postao neopoziv jos predsednickim izborima. Tadiceva spremnost na saradnju i Kostunicina spremnost da prihvati i ulogu drugog ako onaj prvi ne vodi zemlju u ekstremizam oznacice ovu prekretnicu.

Zozefina

pre 19 godina

G-odin dr.Kostunica koji je pre dolaska na mesto premijera bio zaista jedina nada na nasoj istrosenoj politickoj sceni, sada sigurno ne moze ni on, ni njegovi simpatizeri u koje ja spadam da budu ni najmanje zadovoljni. Od prvoga dana rada nase sadasnje Vlade je ispod ocekivanoga. Prvi peh je bio sa ministrom policje i sefom BIA-e, koji ocigledno stite ratne Haske optuzenike. Pa ako g-odin Kostunica u najskorije vreme ne ucini pozitivan pomak na resoru policije a koji izricito zahtevao i ne ispostuje zahteve medjunarodne zajednice, onda mu se i ne vidi politicka buducnost, pa bio zadovoljan ili ne.

opijum

pre 19 godina

Katastorfalan poraz na predsednickim izborima, katastrofalan poraz na lokalnom nivou, a on zadovoljan!? u cemu je njegov problem? ...

berezoj

pre 19 godina

G.Kostunice, legalisto, ljubim te u Ustav i legalizam i institucije. Nek' si ti nama ziv i zdrav i zadovoljan. I, da znas, potpuno si u pravu - lokalni izbori su lokalni (oni se odrzavajau na Marsu i nemaju veze sa nama), a parlamentarni su parlamentarni (a na njima ces, crni sine biti oduvan i ti i tvoj DSS, da ces se cudom cuditi). ...

Ipak obavesten

pre 19 godina

Da vidimo sta kazu cinjenice i brojke:
Na oko 35% izaslih od ukupnog birackog tela glavne stranke su dobile (u Beogradu ali i drugde je slicno):
DS - 0.35x0.33=0.115 ili 11.5%
SRS - 0.35x0.29=0.101 ili 10.1%
DSS - 0.35x0.15=0.052 ili 5.2%
Prema tome razlika u brojkama kada se gleda ukupno biracko telo je oko 6% izmedju najjacih stranaka. Da li iko ima razloga da bude zadovoljan? Poruka biraca je: dosta nam je svih vas! Da li je samo Dr. Kostunica i DSS gubitnik?
Izgleda da je mnogim komentatorima samo vazno da komsiji crkne krava a kako da bolje zive ni malo ih ne zanima. Demokratske partije treba da saradjuju i to postaje jasno i jednom i drugom predsedniku ali ne i pojedinim komentatorima. Zato neka se niko ne cudi kada "cuveni" Bidza glatko pobedjuje kandidata DS-a u prvom krugu! Pamet u glavu!

Zoran - Johanezburg

pre 19 godina

Parlamentarni izbori su parlamentarni izbori, a lokalni izbori su lokalni izbori. Vispreno, umno, vrcavo i nadasve nadahnuto. Reklo bi se i duboko, promisljeno, proizvod duge i detaljne analize cinjenica, namece se kao neizbezna konkluzija.
Steta sto je ministarka kulturna dala ostavku, mozda je mogla iz ovog lucidnog citata da izrodi jos neku naucnu teoriju, i da je implimentuje na skolsko gradivo.
Ne mogu da shvatim da je cela Srbija ustala protiv onog zlotvora koji vuce zasluzene bukagije, a ovoj smaraca gleda belo kako lupa k'o otvoren prozor na promaji svako malo. Pa ovaj ce dugorocniju stetu da napravi nego SMrad! "Svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje" (citat velikog doktora Z. Djindjica na prvoj televizijskoj promociji Demokratske stranke, na Svetog Nikolu 1990, u studiju su bili i Kostunica i Micunovic, i znacajno klimali glavom u znak odobravanja...)

odbij!

pre 19 godina

Ovo kako sada Kostunica sa svojih 10% odrzava vladu nema nikakve veze sa DOS-om. DOS je cak imao veci procenat popularnosti uprkos cinjenici da je u ono vreme sa uspehom radila provokatorsko/laznljiva masinerija DSS-a. Ovi lokalni izbori su poruka DSS-u da narod vise ne naseda na njihove manipulacije.

Коментатор

pre 19 godina

Тенденција пада рејтинга ДСС је заустављена и окренута је у супротном смеру. Та странка ће имати значајног удела у деоби помесне власти и претпостављам да и отуд задовољство председника владе. ДС ће се, поново, суочити са великим уделом у власти, који врло лако, поново, може да произведе, привремено замрзнуту, унутар-партијску фракцијску борбу. Новопечени ПСС је брзо спласнуо, а бирачи СРС ће поново, и поред одличног резултата, бити исфрустрирани својом немогућношћу да преузму значајнију власт. НС је остварила веома добар резултат у многим окрузима централне Србије што ће се одразити по броју председника општина после другог круга. Г17+ је преживео, а СПО ће се лагано, после дугоочекиваног повлачења господина Драшковића прелити једним(десним) делом у НС а другим(левим) у ДС.
СПС је, итекако, жив и пре ће се они опоравити и пречистити него што ће се Човићева СДП испрофилисати као релевантна странка. ГСС и СДУ већ су практично, политички, мртве. Густо је на левици (ДС, СПС, ПСС, а делимично и СРС) да би могао неко ту још да се углави. Такође и на десници (ДСС, НС, Г17+ и опет делимично СРС).
Збогом СПО, НДС, СДП, ГСС, СДУ, ЛСВ...

Dusanka Samardzic

pre 19 godina

Kako da ne bude zadovoljan kad ce sa 5% glasova da preuzme vlast u Srbiji. Nazalost uz pomoc DS-a i Borisa Tadica. Iako je Srbija glasala protiv Kostunice!

Dusan

pre 19 godina

Ne tako davno, posle proslih parlamentarnih izbora, Kostunica je VIKAO sa Skupstinske govornice poslanicima Demokratske stranke "To je vasih 12%!", govoreci im da su izgubili legitimitet. A sada je 15% sasvim dovoljno da se ocuva legitimitet. Licemerno!
Sa druge strane, imajuci u vidu kakva je DSS stranka, 15% je stvarno iznenadjujuce dobar rezultat.

Stanko

pre 19 godina

Ha, ha, zadovoljan rezultatima! Treba li ovu izjavu i komentarisati? Njegovo je da se pravi da je zadovoljan, a nase je da citamo rezultate. Nadam se da ce njegova vlada brzo otici u istoriju (a tamo ce zauzeti mesto kao jedna od najneuspesnijih vlada svih vremena).

mara

pre 19 godina

Čime li je to premijer zadovoljan? Izgleda nije obavešten o rezultatima svoje stranke širom Srbije. Jedva ga noćas izvukoše da da izjavu, a onda poče u svom stilu da priča o svemu što je izgleda samo njemu bilo jasno.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Pa vlast je slatka, taj ukus je osetio i Kostunica. Dok su bukali protiv DOS-a da na osnovu 3 neuspelih predsednickih izbora vlada nema podrsku naroda i da Zivkovicevi moraju da lete jer nemaju legitimitet naroda, sad se pravi blesav i tvrdi suprotno. Mislim da su Kostunicini dani u kabinetu odbrojani, rezultat svega je ogromna steta na medjunarodnom planu, haos u drzavi a Sstav nema ni naslov!

Magnifique

pre 19 godina

E, dobro je kad si ti zadovoljan. Jer sta bi bilo da nisi... mozda raspad Vlade, sto stvarno ne bi preziveli. MA .... .. bre!

sasa jokic

pre 19 godina

Kako je lepo to rekao :"Parlamentarni izbori su parlamentarni, a lokalni su lokalni!" Svaka cast na zakljucku, veoma lucidno od jednog premijera.
Setite se samo price o Vladi sa 22% podrske, koju su DSS i G17+ neprestalno napadali. A Oni imaju 11% i kazu da su stabilni, e pa g.Vojo tu se nesto ne uklapa.

Marko-Znojavko

pre 19 godina

Za pocetak i nije tako lose. Srpski premijer je obavesten da su odrzani lokalni izbori. Sva je prilika da je obavesten da je, poput Marsicanina na predsednickim i na ovim izborima kandidat njegove stranke prosao bedno. Vlada lisena svih refleksa pa cak i onog koji se tice samoodrzanja bi polako morala da krene niz reku. Kandidati za gradonacelnika Beograda dobili su oko 62% glasova a pripadaju partijama koje su opozicija republickoj vladi. A premijer izgleda neobavesten. Pa sta ce...

Slobodni Sloba

pre 19 godina

Aman covece, pa jedino sto smo svi mi u Srbiji verovali u Vasem "slucaju uguravanja" na mesto premijera u vladi, bilo je da ste pametan i nacitan covek. Skoro svaki komentar (a i niste ih imali previse - to stoji) pokazivao je da ni u tim konstatacijama nismo bili u pravu. Molimo Vas da razmislite jos jednom o svim "demokratskim" izborima do sada i posebno obratite paznju na poruku koju VAMA i Vasim pristalicama (a ni njih nema vise od par hiljada), da ne cekate neki novi 5. oktobar, vec da se civilizovano povucete i mirno odvedete Vasu stranku u kutak "za benigne opozicione stranke".

Mina iz Petrovaradina

pre 19 godina

A kad se samo setim kako je isti ovaj GOSPODIN KOJI JE SADA ZADOVOLJAN, "guslao" i "guslao" iz dana u dan pokojnom Đinđiću, svojevremeno, kako je zgrabio vlast i ne pušta je iz ruku, iako ankete, raznorazni ini izbori i razni ostali "merači" pokazuju da je njegova Vlada izgubila LEGITIMITET( podršku u narodu isl)! A sada, kada ti merači pokazuju (od poodavno!) nešto slično za njegovu stranku, njega, njegovu Vladu - "sada je zadovoljan"... Jer onima kojima on smeta nije svojstveno uklanjanje političkih protivnika sa scene na način kako je uklonjen dr.Đinđić... Zato će i moći da nastavi u pravcu koji je zacrtao, ne obazirući se na LEGITIMITET.

Zivkovic

pre 19 godina

...G.Kostunica je izjavio da je zadovoljan misleci na to da jos uvek neko glasa za DSS sto je njega obradovalo kada su ga obavestili, da su izbori bili demokratski i sprovedeni po propisima (znaci: legalni), da se polako u Srbiji pocinju i politicari i glasaci da ponasaju tolerantno i pre svega postuju propise, da je on i dalje stalozen, miran i zdrav ... Eto razloga za zadovoljstvo. Eh, koji bi to politicar bio u neko stabilno vreme, bez Haga, bez radikala, bez DS-a, bez Drakulica koji hoce da poremeti red stvari i da pocne da radi ... U istoj smo ulici (G.Jevremovoj), ali smer nam vise nije isti. Ipak ste Vi covek XX veka. Poceo je XXI, ali Vas o tome jos nisu obavestili. Zbogom. Ja sam veoma nezadovoljan rezultatima stranke i Vasim astenicnim vodjstvom.

Andrijana

pre 19 godina

E pa dragi nas g.Vojo vreme je da ti budes zadovoljan onim sto ti u stvari i pripada jer su ovi rezultati i pravo stanje stvari. Mislim da je vreme da shvatis da za svoje mesto jugoslovenskog predsednika na kome si bio mozes da se zahvalis neumornom dr.Zoranu Djindjicu, a kasnije i za neku vrstu popularnosti koju si gradio blacenjem i stalnim osporavanjem i njegove a kasnije i Zivkoviceve vlade. Nego sada lepo priznaj i sebi i tom namucenom narodu da nisi ti za premijera jer te brate i mrzi to da radis.

Lidija Petrovic

pre 19 godina

Cinizmu nikad kraja! Nedavno su i Kostunica i Dinkic neumorno vikali kako DOS vlada nema podrsku naroda i da su zato potrebni novi izbori. A sada? Sta je bilo na predsednickim izborima? Na izborima za gradonacelnika prestonice kandidati vladajucih partija su svi zajedno dobili oko 19% glasova. U odnosu na sve beogradske birace, to je oko 7%. Je li to podrska naroda ili potpuna katastrofa? A Kostunica bi da se pravi neobavesten, da i dalje bude premijer i da o drzavnom trosku putuje u Hilandar.

Mashinovodja

pre 19 godina

Blago njemu kad je zadovoljan. Jedan je od malobrojnih. Izlaznost katastrofalna, broj osvojenih glasova kriminalno mali, ali on ne samo što je zadovoljan, nego i teoretiše kako to nema uticaja na poziciju njegove vlade.
Ako na to nije imao uticaja ni Maršićaninov debakl na predsedničkim izborima, a nema uticaja ni "uspeh" postignut na lokalnim, pa šta onda ima uticaja? Možda sunčeve pege?

sale

pre 19 godina

Slazem se da je dobro sto je zaustavljen rast retrogradnih procesa. Lazni spasitelji i reformisti Srbije i dalje su jaki i kocice ovu vladu, ali ipak napredujemo, mada sporo. Potrebno je ipak, dodatno ohrabriti narod da se aktivnije suprotstavlja svim tim negativnim pojavama, kroz vise optimizma u savladavanju demagoskih kocnicara istinski korisnih reformi u Srbiji.

PACO

pre 19 godina

Nemam ni malo simpatija za DSS. Da sam mogao da glasam sigurno bih dao glas DS-u, ali to ne znaci da moram da budem senilan. Ne mogu da zaboravim Kolesara, Janjusevica, natezanje (kradju) pri glasanju itd. Zao mi je sto je prethodna vlast to radila, jer smo u njih polagali toliko nade. Mene ne mogu razocarati ni Kostunica, ni Toma Nikolic, jer od njih nikad nista dobro nisam ni ocekivao. I pored toga ne bih uporedjivao ovu situaciju sa onom u kojoj je bila prethodna vlada: One su uhvatili u malverzacijama sto je kaznjivo, a pojedince iz ove vlasti su nekoliko puta uhvatili u GLUPOSTI, sto nazalost nije kaznjivo. Prema tome budimo kriticni, ali i objektivni: Oni su zakonski izabrani i dok imaju bilo kakvu vecinu u parlamentu, moracete da ih trpite. Ja bogu hvala ne moram da ih trpim, jedino moram da se ponekad stidim, ali to je ipak manje zlo.

textiel

pre 19 godina

Necete vi meni vise terati komsije Madjare iz Srbije. Necete vi meni vise sklapati saveze sa SPS-om i gospodom Legijama. Necete vi spravljati afere koje doprinose ubistvima nasih najboljih. Necete vi vise uvoditi talibanske zakone u nase skolstvo. Nece vi vise izigravti silu nad narodom koji vas nece. Da li nas stvarno pozivate na ulicu kako bi vas zbacili sa nase grbace? Posle vaseg pada ocekujem od buduce vlade da na sudovima izvrsi pretres vasih sumnjivih delovanja i radne odgovornosti.

Dubravka

pre 19 godina

Meni uopšte nije jasno zašto se toliko upinje da bude na vlasti?! Kad ga gledam i slušam kako daje izjave, stenje, prevrće očima, pati se... najjači mi je utisak da mu je cela ta stvar strašno neprijatna i mučna i da najradije ne bi da je tu... da bi da nestane, pa da ga niko više ne gleda, ništa ne pita i da ga konačno ostave na miru. Pa gospodine Premijeru, nestanite - slobodno... Prekratite mučenje i sebi i nama!

Ajzakov Titanik

pre 19 godina

Izgleda da nam predstoji novi "tranzicioni period" u kojem ce vodjenje (nacionalno) demokratskog bloka preci sa Kostunice na Tadica. To je trend koji je postao neopoziv jos predsednickim izborima. Tadiceva spremnost na saradnju i Kostunicina spremnost da prihvati i ulogu drugog ako onaj prvi ne vodi zemlju u ekstremizam oznacice ovu prekretnicu.

Zozefina

pre 19 godina

G-odin dr.Kostunica koji je pre dolaska na mesto premijera bio zaista jedina nada na nasoj istrosenoj politickoj sceni, sada sigurno ne moze ni on, ni njegovi simpatizeri u koje ja spadam da budu ni najmanje zadovoljni. Od prvoga dana rada nase sadasnje Vlade je ispod ocekivanoga. Prvi peh je bio sa ministrom policje i sefom BIA-e, koji ocigledno stite ratne Haske optuzenike. Pa ako g-odin Kostunica u najskorije vreme ne ucini pozitivan pomak na resoru policije a koji izricito zahtevao i ne ispostuje zahteve medjunarodne zajednice, onda mu se i ne vidi politicka buducnost, pa bio zadovoljan ili ne.

opijum

pre 19 godina

Katastorfalan poraz na predsednickim izborima, katastrofalan poraz na lokalnom nivou, a on zadovoljan!? u cemu je njegov problem? ...

berezoj

pre 19 godina

G.Kostunice, legalisto, ljubim te u Ustav i legalizam i institucije. Nek' si ti nama ziv i zdrav i zadovoljan. I, da znas, potpuno si u pravu - lokalni izbori su lokalni (oni se odrzavajau na Marsu i nemaju veze sa nama), a parlamentarni su parlamentarni (a na njima ces, crni sine biti oduvan i ti i tvoj DSS, da ces se cudom cuditi). ...

Ipak obavesten

pre 19 godina

Da vidimo sta kazu cinjenice i brojke:
Na oko 35% izaslih od ukupnog birackog tela glavne stranke su dobile (u Beogradu ali i drugde je slicno):
DS - 0.35x0.33=0.115 ili 11.5%
SRS - 0.35x0.29=0.101 ili 10.1%
DSS - 0.35x0.15=0.052 ili 5.2%
Prema tome razlika u brojkama kada se gleda ukupno biracko telo je oko 6% izmedju najjacih stranaka. Da li iko ima razloga da bude zadovoljan? Poruka biraca je: dosta nam je svih vas! Da li je samo Dr. Kostunica i DSS gubitnik?
Izgleda da je mnogim komentatorima samo vazno da komsiji crkne krava a kako da bolje zive ni malo ih ne zanima. Demokratske partije treba da saradjuju i to postaje jasno i jednom i drugom predsedniku ali ne i pojedinim komentatorima. Zato neka se niko ne cudi kada "cuveni" Bidza glatko pobedjuje kandidata DS-a u prvom krugu! Pamet u glavu!

Zoran - Johanezburg

pre 19 godina

Parlamentarni izbori su parlamentarni izbori, a lokalni izbori su lokalni izbori. Vispreno, umno, vrcavo i nadasve nadahnuto. Reklo bi se i duboko, promisljeno, proizvod duge i detaljne analize cinjenica, namece se kao neizbezna konkluzija.
Steta sto je ministarka kulturna dala ostavku, mozda je mogla iz ovog lucidnog citata da izrodi jos neku naucnu teoriju, i da je implimentuje na skolsko gradivo.
Ne mogu da shvatim da je cela Srbija ustala protiv onog zlotvora koji vuce zasluzene bukagije, a ovoj smaraca gleda belo kako lupa k'o otvoren prozor na promaji svako malo. Pa ovaj ce dugorocniju stetu da napravi nego SMrad! "Svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje" (citat velikog doktora Z. Djindjica na prvoj televizijskoj promociji Demokratske stranke, na Svetog Nikolu 1990, u studiju su bili i Kostunica i Micunovic, i znacajno klimali glavom u znak odobravanja...)

odbij!

pre 19 godina

Ovo kako sada Kostunica sa svojih 10% odrzava vladu nema nikakve veze sa DOS-om. DOS je cak imao veci procenat popularnosti uprkos cinjenici da je u ono vreme sa uspehom radila provokatorsko/laznljiva masinerija DSS-a. Ovi lokalni izbori su poruka DSS-u da narod vise ne naseda na njihove manipulacije.

Коментатор

pre 19 godina

Тенденција пада рејтинга ДСС је заустављена и окренута је у супротном смеру. Та странка ће имати значајног удела у деоби помесне власти и претпостављам да и отуд задовољство председника владе. ДС ће се, поново, суочити са великим уделом у власти, који врло лако, поново, може да произведе, привремено замрзнуту, унутар-партијску фракцијску борбу. Новопечени ПСС је брзо спласнуо, а бирачи СРС ће поново, и поред одличног резултата, бити исфрустрирани својом немогућношћу да преузму значајнију власт. НС је остварила веома добар резултат у многим окрузима централне Србије што ће се одразити по броју председника општина после другог круга. Г17+ је преживео, а СПО ће се лагано, после дугоочекиваног повлачења господина Драшковића прелити једним(десним) делом у НС а другим(левим) у ДС.
СПС је, итекако, жив и пре ће се они опоравити и пречистити него што ће се Човићева СДП испрофилисати као релевантна странка. ГСС и СДУ већ су практично, политички, мртве. Густо је на левици (ДС, СПС, ПСС, а делимично и СРС) да би могао неко ту још да се углави. Такође и на десници (ДСС, НС, Г17+ и опет делимично СРС).
Збогом СПО, НДС, СДП, ГСС, СДУ, ЛСВ...

Dusanka Samardzic

pre 19 godina

Kako da ne bude zadovoljan kad ce sa 5% glasova da preuzme vlast u Srbiji. Nazalost uz pomoc DS-a i Borisa Tadica. Iako je Srbija glasala protiv Kostunice!

Dusan

pre 19 godina

Ne tako davno, posle proslih parlamentarnih izbora, Kostunica je VIKAO sa Skupstinske govornice poslanicima Demokratske stranke "To je vasih 12%!", govoreci im da su izgubili legitimitet. A sada je 15% sasvim dovoljno da se ocuva legitimitet. Licemerno!
Sa druge strane, imajuci u vidu kakva je DSS stranka, 15% je stvarno iznenadjujuce dobar rezultat.