Utorak, 26.02.2019.

13:07

Dogovorena trasa auto-puta BG-Sarajevo: Bijeljina, Brčko, Tuzla, Pale

Posle mnogo nesuglasica, raznih predloga, konačno je usaglašena ruta auto-puta kroz Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: Beta

Dogovorena trasa auto-puta BG-Sarajevo: Bijeljina, Brèko, Tuzla, Pale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Ljiljana

pre 5 godina

Dajte prvo rupe pokrpite. Pune nam ulice reupa u Beogradu, kao u turskoj kasabi. A ni ostatak puteva po Srbiji nista bolji nije. Zaprezna kola samo njima da idu.

Nolov

pre 5 godina

@Milan_PT, 26. februar 2019 15:31)
Hrvati sve trce da naprave autoput, Auto put Banjaluka Gradiska zavrsen ima 10 godina a jos mosta nema. Put se moze za 3 godine zavrsiti da ulazimo u EU za tei godine znali bi vec. HR je u EU od 2013 i jos nije u Sengenu. Al eto nek si ti putnik pa znas sve nama objasniti...

cocacolainangola

pre 5 godina

To je ono da se plasira informacija a da nikom ništa ne bude jasno. Ako je cilj da se povezu Beograd i Sarajevo lako je izračunati optimalnu rutu ali ovo cik cak šaranje po Bosni - idi do Lončara pa se vrati na Tuzlu pa tu još i Žepče...ne razumijem

Stefan

pre 5 godina

Zasto imaste mapu bez rute autoputa novog gde ide vise ovo novinarstvo sta vam je ljudi ako necete da se bavite ozbiljnim tekstovima idite pisite blogove..

Зелећко

pre 5 godina

@Sir.Oliver

Шта је чудно? Је ли видиш да иде од Тузле до Жепча, у Жепчу се укључује на постојећу магистралу Зеница - Добој и онда остаје 40 километара до спајања са постојећим аутопутем Сарајево - Зеница (који се већ двије године заблокирао на заобилазници око Зенице и не мрда).
Тако да је сасвим логична траса новог пута. Једино што ће дионица Жепче - Добој, вјероватно, остати само сан, пошто ће РС наставити изградњу свог пута од Добоја до Брчког.
И још, мада, несумњиво, у свему има ''уградње'' и лоповлука, квалитет радова је свјетлосну годину испред ових у Србији.

Bosanac

pre 5 godina

Autoputem iz BG za Pale preko Tuzle? Ko je to dogovorio?
(Kapetan Kuka, 26. februar 2019 14:26)

Da je samo preko Tuzle. Prvo se mora ići u Brčko pa onda nazad za Tuzlu.
Ko ovo izmisli svaka mu čast. Zar nije normalnije Bijeljina - Tuzla pa onda dalje za Sarajevo.

domacin

pre 5 godina

A kad ce biti gotov?
vuk, 26. februar 2019 14:25

Cekaj bolan hadzija sta si navro pa ni trasu jos nisu utvrdili.
Ovo sto Dodik lupa vazi samo za izbore, cim oni prodju pravice se ekonomski isplativa varijanta.

Niks feršten

pre 5 godina

Izbori idu. Balkanska obećanja i ostale priče.
(Banderaš, 26. februar 2019 14:27)

Mene nikako ne prestaje čuditi da je kod vas davanje obećanja za koje unaprijed znate da neće biti ispunjena i koja nikad ni nisu ispunjena dobitna kombinacija za pobjedu na izborima, i tako pred svake izbore vam daju nova obećanja i pobijede s natpolovičnom većinom!

com

pre 5 godina

Nisu ovo prazna obecanja. Oni jedva cekaju da ovaj projekat krene sa realizacijom. Sve sto kosta "nekoliko milijardi necega" je dusu dao za nase politicare, jer na velikim sumama ulaganja velike sume se mogu zavrnuti. Tako da, imacemo mi i previse autoputeva. I kada ga naprave nastave lopovisati na njima, preko akciza i putarina.

Mirni !

pre 5 godina

Meni se čini da je ovde reč o 2, (dva), "auto-puta" ili o , besmislenom, kružnom auto-put/u kao vrhunac nerazuma !

Iskreno.
Sumnjam ekonomsku opravdanost !

Tužan sam da nema reakcije struke i da, struka, nije uspela da pronađe logičan i ekonomski opravdan, a time i prihvatljiv, način !

autput-input :)

pre 5 godina

Ma ljudi,kud oko pogleda autoput,autoput levo,autoput desno,autoput iznad autoputa,autoput pored autoputa,autoput se ukrsta sa autoputom,auto,put,pu,auto......

posmatrac bb

pre 5 godina

iz velike većine komentara vidi se totalno neznanje geografije i ostalih demografsko privrednih prilika.
Kako god i koliko god od predvidjenog da urade bice dobro.

tvrtko kotromanic

pre 5 godina

Nama treba sledece :
1. Zavrsiti autoput Sarajevo-Zenica-Doboj-Bosanski Brod
2. Zavrsiti autoput Tarcin-Konjic-Mostar-Ploce
3. Autoput Sarajevo-Pale-Gorazde-Visegrad
4. Autoput Doboj-Banja Luka
5. Popraviti postojece regionalne puteve

Balkis

pre 5 godina

Vidim da se mnogi iščuđavaju ovoj trasi koja ide preko Žepča i mogu reći da se s pravom to pitaju. Čini se potpuno nelogično, ali jeste tako dogovoreno. Naime, od Kuzmina put ide na Raču, pa na Bijeljinu, a odatle na Brčko i ide čak do Lončara gdje treba da se spoji sa zamišljenim autoputem Banja Luka-Doboj-Vukosavlje-Brčko. Znači, u Lončarima će biti petlja gdje će se jedan krak odvajati prema Doboju, a drugi preko Srebrenika ka Tuzli. Od Tuzle dalje autoput ne ide direktno preko Olova ka Sarajevu, što bi bilo najbliže, već ide ka Žepču gdje će se spojiti na koridor 5c i odatle tim koridorom do Sarajeva. Zaista zvuči nevjerovatno, ali je u suštini izabrana trasa koja je puno duža, ali i jeftinija za izgradnju, jer su u pitanju ravničarski krajevi kroz Semberiju i Posavinu, dolinom Tinje preko Srebrenika do Tuzle i tako slično i prema Žepču. Sad što su čitavu istočnu Bosnu tim osudili na potpunu propast je druga stvar. Ima ta druga dionica preko Pala do Višegrada, ali nju su zamislili većim dijelom kao nekakvu brzu cestu. Daj Bože da se to završi za 50 godina.

Milan_PT

pre 5 godina

Verovatno je Žepče pobrkao sa Živinicama.
Umesto što su posle Brčkog išli zapadno do Lončara, bolje da su odmah krenuli na jug ka Tuzli, preko Majevice. Možda im je ideja da ojačaju postojeću magistralu Orašje-Lončari-Tuzla i da je pretvore u autoput. Što se mene tiče, bolje da su od Bijeljine odmah krenuli preko Lopara do Tuzle, jer Brčko se nalazi na svega 28km od autoputa Beograd-Zagreb, a Hrvati bi lako mogli da naprave tu deonicu autoputem, jer se ide kroz ravnu Slavoniju, pa bi onda bila i kraća - oko 25 km ukupno.
Dok oni završe autoput onda će i granice nestati između ex-YU republika, tako da će autoput Brčko-Bijeljina, kao deo autoputa do Banjaluke postati nerentabilan, jer ide paralelno sa autoputem Beograd-Zagreb. Kad idem iz Beograda za Brčko skoro uvek idem autoputem, a ne preko Bijeljine, a tek kad granični prelazi nestanu...

Gogi

pre 5 godina

To ti je kao da su se dogovorili sa idu na Mars...dogovorili su i u Srbiji gomilu autoputeva pa ni lopatu nisu zaboli za sve ove godine..ni ovi.. i oni pre njih.

Bgd

pre 5 godina

Srbija ima tu da napravi 20km autoputa.
(Tin, 26. februar 2019 13:39)

Srbija ima dve deonice: od Kuzmina do Rače i od Požege (Užica) do Vardišta. Ima mnogo više od 20 km....

Sir Oliver

pre 5 godina

Па ово је генијално овим министрима треба дати Нобела?
Људи, аутопут од Сарајева преко Зенице и Добоја према Шамцу је до пола готов, а остало је у изградњи и сад је неком генију пало на памет да кад се већ дође до Брчког прави паралелан аутопут према Сарајеву умјесто да иде још 50 км на запад и споји на већ постојећи?!
БиХ земља апсурда...

Rum D. Ovi

pre 5 godina

Srbija će svojih 19 km, od Kuzmina do Rače, da gradi najmanje dve godine. Bosna će svojih 519 km da gradi najviše 20 km godišnje, tako da će da ga završi, u najboljem slučaju, za četvrt veka. Dotle će i da obnove TAS U Sarajevu, pa će svi da voze novog golfa dvojku, tako da im taj polukružni autoput neće baš nešto ni trebati.

Pera matori

pre 5 godina

Autoput ide od Sarajeva za Tuzlu i kod Brčkog se spaja na put koji od Banjaluke ide za Bijeljinu i Srbiju. Drugi krak (koji je Turskoj važniji jer im skraćuje put za 200km)je od Sarajeva preko Romanije i Višegrada za Požegu i Čačak.

Engleski cinik

pre 5 godina

Pale, Rogatica, Visegrad???? Pobogu covece, shvatas li ti kakav je to teren i zasto uopste tuda? To je totalno drugi krak i veze nema sa zdravim razumom. Kostace nenormalno a imace brojanje saobracaja na nivou regionalnog puta!

Milos

pre 5 godina

Pa mislim da nije baš "samo 10 ili 20 km" na strani Srbije. U ovom tekstu piše da se spaja kod Vardišta i Kuzmina, što znači da će spojiti tkz Koridor 11 tj trasa Požega - Užice - Višegrad - Goražde, što je 75 km trenutne magistrale u Srbiji. Između Čačka i Požege počinju radovi kroz mesec dana. Ako bi ostavili po strani politička opredeljenja, bilo bi lepo da se ovo uradi, zbog običnog naroda pre svega.

milojko

pre 5 godina

Neviïena glupost. KO gradi most na Savi? Ko god, besmisleno je jer Vučić obeća autoput Ruma-Šabac tek što nije pa dalje brzi put do Loznice. Ili će biti DVA NOVA ŠIROKA MOSTA PREKO SAVE NA NEKIH 50km UDALJENOSTI! ili neko laže. A udaljenost Bijeljine od Loznice je nepunih 30km!!! Pa mogao je autoput Ruma-Šabac- most preko Drine-Bijeljina, produžetak od mosta do Loznice i jednim udarcem dve muve. SVAŠTA!

eros

pre 5 godina

Živim nažalost u Bosni i mogu vam reći da ovo nikad neće biti uradjeno. Ili u najboljem slučaju biće gotovo za 20 godina.
Most kralja Aleksandra koji spaja Mali Zvornik i Zvornik je u očajnom stanju, ruglo jedno. Pre 10 godina se dogovorili da ga poprave malo, od tada ništa,ipak smi mi Srbi nesposobni za bilo šta osim kradje, tuče svadjanja i igranja košarke. Doduše nestajemo uskoro, tako da mu dodje na isto da li uradili ili ne.

palePrekoLedina

pre 5 godina

Ljudi, meni ništa nije jasno. Gde će proći taj autoput? Kako može Bijeljina - Brčko - Tuzla, kad je Brčko severozapadno od Bijeljine, a Tuzla jugozapadno? Takođe, nije mi jasno otkud Žepče u celoj priči kad je Žepče skroz zapadno u odnosu na pravac Tuzla - Pale? Jel moguće da prave autoput koji će da vijuga po celoj Bosni?

Maestro

pre 5 godina

Kakvo Zepce, sta prica ovaj covek? Ja sam shvatio da je ovo autoput od Beograda prema Sarajevu a ne prema Zagrebu. Zna li on gde je Zepce? Koja je to trasa Tuzla - Zepce - Pale? Bilo je price da idu dva kraka autoputa prema Srbiji. Jedan preko Tuzle do Race a drugi preko Pala do Vardista. I iako je to ovako nespretno nabrojao kao da nikad u BiH nije krocio, nazire se da je mislio zapravo na ta dva kraka. Ali ne mogu da shvatim gde je Zepce u celoj toj prici. Mesto se nalazi na trasi koridora Vc, mozda ga nekada spoje sa Tuzlom ali ne vidim vezu sa ovim autoputem o kome je ovde rec.

zna se

pre 5 godina

Pa Srbija u ovom slučaju samo treba uraditi dio puta od Kuzmina do Rače, mislim da je to cca. 10 km
Jedina zeznuta stvar je most... u svakom slučaju svaka čast i nadam se da će biti što prije

Sir Oliver

pre 5 godina

Па ово је генијално овим министрима треба дати Нобела?
Људи, аутопут од Сарајева преко Зенице и Добоја према Шамцу је до пола готов, а остало је у изградњи и сад је неком генију пало на памет да кад се већ дође до Брчког прави паралелан аутопут према Сарајеву умјесто да иде још 50 км на запад и споји на већ постојећи?!
БиХ земља апсурда...

palePrekoLedina

pre 5 godina

Ljudi, meni ništa nije jasno. Gde će proći taj autoput? Kako može Bijeljina - Brčko - Tuzla, kad je Brčko severozapadno od Bijeljine, a Tuzla jugozapadno? Takođe, nije mi jasno otkud Žepče u celoj priči kad je Žepče skroz zapadno u odnosu na pravac Tuzla - Pale? Jel moguće da prave autoput koji će da vijuga po celoj Bosni?

Stefan

pre 5 godina

Zasto imaste mapu bez rute autoputa novog gde ide vise ovo novinarstvo sta vam je ljudi ako necete da se bavite ozbiljnim tekstovima idite pisite blogove..

zna se

pre 5 godina

Pa Srbija u ovom slučaju samo treba uraditi dio puta od Kuzmina do Rače, mislim da je to cca. 10 km
Jedina zeznuta stvar je most... u svakom slučaju svaka čast i nadam se da će biti što prije

milojko

pre 5 godina

Neviïena glupost. KO gradi most na Savi? Ko god, besmisleno je jer Vučić obeća autoput Ruma-Šabac tek što nije pa dalje brzi put do Loznice. Ili će biti DVA NOVA ŠIROKA MOSTA PREKO SAVE NA NEKIH 50km UDALJENOSTI! ili neko laže. A udaljenost Bijeljine od Loznice je nepunih 30km!!! Pa mogao je autoput Ruma-Šabac- most preko Drine-Bijeljina, produžetak od mosta do Loznice i jednim udarcem dve muve. SVAŠTA!

Balkis

pre 5 godina

Vidim da se mnogi iščuđavaju ovoj trasi koja ide preko Žepča i mogu reći da se s pravom to pitaju. Čini se potpuno nelogično, ali jeste tako dogovoreno. Naime, od Kuzmina put ide na Raču, pa na Bijeljinu, a odatle na Brčko i ide čak do Lončara gdje treba da se spoji sa zamišljenim autoputem Banja Luka-Doboj-Vukosavlje-Brčko. Znači, u Lončarima će biti petlja gdje će se jedan krak odvajati prema Doboju, a drugi preko Srebrenika ka Tuzli. Od Tuzle dalje autoput ne ide direktno preko Olova ka Sarajevu, što bi bilo najbliže, već ide ka Žepču gdje će se spojiti na koridor 5c i odatle tim koridorom do Sarajeva. Zaista zvuči nevjerovatno, ali je u suštini izabrana trasa koja je puno duža, ali i jeftinija za izgradnju, jer su u pitanju ravničarski krajevi kroz Semberiju i Posavinu, dolinom Tinje preko Srebrenika do Tuzle i tako slično i prema Žepču. Sad što su čitavu istočnu Bosnu tim osudili na potpunu propast je druga stvar. Ima ta druga dionica preko Pala do Višegrada, ali nju su zamislili većim dijelom kao nekakvu brzu cestu. Daj Bože da se to završi za 50 godina.

eros

pre 5 godina

Živim nažalost u Bosni i mogu vam reći da ovo nikad neće biti uradjeno. Ili u najboljem slučaju biće gotovo za 20 godina.
Most kralja Aleksandra koji spaja Mali Zvornik i Zvornik je u očajnom stanju, ruglo jedno. Pre 10 godina se dogovorili da ga poprave malo, od tada ništa,ipak smi mi Srbi nesposobni za bilo šta osim kradje, tuče svadjanja i igranja košarke. Doduše nestajemo uskoro, tako da mu dodje na isto da li uradili ili ne.

Maestro

pre 5 godina

Kakvo Zepce, sta prica ovaj covek? Ja sam shvatio da je ovo autoput od Beograda prema Sarajevu a ne prema Zagrebu. Zna li on gde je Zepce? Koja je to trasa Tuzla - Zepce - Pale? Bilo je price da idu dva kraka autoputa prema Srbiji. Jedan preko Tuzle do Race a drugi preko Pala do Vardista. I iako je to ovako nespretno nabrojao kao da nikad u BiH nije krocio, nazire se da je mislio zapravo na ta dva kraka. Ali ne mogu da shvatim gde je Zepce u celoj toj prici. Mesto se nalazi na trasi koridora Vc, mozda ga nekada spoje sa Tuzlom ali ne vidim vezu sa ovim autoputem o kome je ovde rec.

Rum D. Ovi

pre 5 godina

Srbija će svojih 19 km, od Kuzmina do Rače, da gradi najmanje dve godine. Bosna će svojih 519 km da gradi najviše 20 km godišnje, tako da će da ga završi, u najboljem slučaju, za četvrt veka. Dotle će i da obnove TAS U Sarajevu, pa će svi da voze novog golfa dvojku, tako da im taj polukružni autoput neće baš nešto ni trebati.

autput-input :)

pre 5 godina

Ma ljudi,kud oko pogleda autoput,autoput levo,autoput desno,autoput iznad autoputa,autoput pored autoputa,autoput se ukrsta sa autoputom,auto,put,pu,auto......

cocacolainangola

pre 5 godina

To je ono da se plasira informacija a da nikom ništa ne bude jasno. Ako je cilj da se povezu Beograd i Sarajevo lako je izračunati optimalnu rutu ali ovo cik cak šaranje po Bosni - idi do Lončara pa se vrati na Tuzlu pa tu još i Žepče...ne razumijem

Niks feršten

pre 5 godina

Izbori idu. Balkanska obećanja i ostale priče.
(Banderaš, 26. februar 2019 14:27)

Mene nikako ne prestaje čuditi da je kod vas davanje obećanja za koje unaprijed znate da neće biti ispunjena i koja nikad ni nisu ispunjena dobitna kombinacija za pobjedu na izborima, i tako pred svake izbore vam daju nova obećanja i pobijede s natpolovičnom većinom!

Bosanac

pre 5 godina

Autoputem iz BG za Pale preko Tuzle? Ko je to dogovorio?
(Kapetan Kuka, 26. februar 2019 14:26)

Da je samo preko Tuzle. Prvo se mora ići u Brčko pa onda nazad za Tuzlu.
Ko ovo izmisli svaka mu čast. Zar nije normalnije Bijeljina - Tuzla pa onda dalje za Sarajevo.

tvrtko kotromanic

pre 5 godina

Nama treba sledece :
1. Zavrsiti autoput Sarajevo-Zenica-Doboj-Bosanski Brod
2. Zavrsiti autoput Tarcin-Konjic-Mostar-Ploce
3. Autoput Sarajevo-Pale-Gorazde-Visegrad
4. Autoput Doboj-Banja Luka
5. Popraviti postojece regionalne puteve

Mirni !

pre 5 godina

Meni se čini da je ovde reč o 2, (dva), "auto-puta" ili o , besmislenom, kružnom auto-put/u kao vrhunac nerazuma !

Iskreno.
Sumnjam ekonomsku opravdanost !

Tužan sam da nema reakcije struke i da, struka, nije uspela da pronađe logičan i ekonomski opravdan, a time i prihvatljiv, način !

Bgd

pre 5 godina

Srbija ima tu da napravi 20km autoputa.
(Tin, 26. februar 2019 13:39)

Srbija ima dve deonice: od Kuzmina do Rače i od Požege (Užica) do Vardišta. Ima mnogo više od 20 km....

com

pre 5 godina

Nisu ovo prazna obecanja. Oni jedva cekaju da ovaj projekat krene sa realizacijom. Sve sto kosta "nekoliko milijardi necega" je dusu dao za nase politicare, jer na velikim sumama ulaganja velike sume se mogu zavrnuti. Tako da, imacemo mi i previse autoputeva. I kada ga naprave nastave lopovisati na njima, preko akciza i putarina.

Зелећко

pre 5 godina

@Sir.Oliver

Шта је чудно? Је ли видиш да иде од Тузле до Жепча, у Жепчу се укључује на постојећу магистралу Зеница - Добој и онда остаје 40 километара до спајања са постојећим аутопутем Сарајево - Зеница (који се већ двије године заблокирао на заобилазници око Зенице и не мрда).
Тако да је сасвим логична траса новог пута. Једино што ће дионица Жепче - Добој, вјероватно, остати само сан, пошто ће РС наставити изградњу свог пута од Добоја до Брчког.
И још, мада, несумњиво, у свему има ''уградње'' и лоповлука, квалитет радова је свјетлосну годину испред ових у Србији.

Ljiljana

pre 5 godina

Dajte prvo rupe pokrpite. Pune nam ulice reupa u Beogradu, kao u turskoj kasabi. A ni ostatak puteva po Srbiji nista bolji nije. Zaprezna kola samo njima da idu.

Gogi

pre 5 godina

To ti je kao da su se dogovorili sa idu na Mars...dogovorili su i u Srbiji gomilu autoputeva pa ni lopatu nisu zaboli za sve ove godine..ni ovi.. i oni pre njih.

domacin

pre 5 godina

A kad ce biti gotov?
vuk, 26. februar 2019 14:25

Cekaj bolan hadzija sta si navro pa ni trasu jos nisu utvrdili.
Ovo sto Dodik lupa vazi samo za izbore, cim oni prodju pravice se ekonomski isplativa varijanta.

Nolov

pre 5 godina

@Milan_PT, 26. februar 2019 15:31)
Hrvati sve trce da naprave autoput, Auto put Banjaluka Gradiska zavrsen ima 10 godina a jos mosta nema. Put se moze za 3 godine zavrsiti da ulazimo u EU za tei godine znali bi vec. HR je u EU od 2013 i jos nije u Sengenu. Al eto nek si ti putnik pa znas sve nama objasniti...

Milan_PT

pre 5 godina

Verovatno je Žepče pobrkao sa Živinicama.
Umesto što su posle Brčkog išli zapadno do Lončara, bolje da su odmah krenuli na jug ka Tuzli, preko Majevice. Možda im je ideja da ojačaju postojeću magistralu Orašje-Lončari-Tuzla i da je pretvore u autoput. Što se mene tiče, bolje da su od Bijeljine odmah krenuli preko Lopara do Tuzle, jer Brčko se nalazi na svega 28km od autoputa Beograd-Zagreb, a Hrvati bi lako mogli da naprave tu deonicu autoputem, jer se ide kroz ravnu Slavoniju, pa bi onda bila i kraća - oko 25 km ukupno.
Dok oni završe autoput onda će i granice nestati između ex-YU republika, tako da će autoput Brčko-Bijeljina, kao deo autoputa do Banjaluke postati nerentabilan, jer ide paralelno sa autoputem Beograd-Zagreb. Kad idem iz Beograda za Brčko skoro uvek idem autoputem, a ne preko Bijeljine, a tek kad granični prelazi nestanu...

posmatrac bb

pre 5 godina

iz velike većine komentara vidi se totalno neznanje geografije i ostalih demografsko privrednih prilika.
Kako god i koliko god od predvidjenog da urade bice dobro.

Pera matori

pre 5 godina

Autoput ide od Sarajeva za Tuzlu i kod Brčkog se spaja na put koji od Banjaluke ide za Bijeljinu i Srbiju. Drugi krak (koji je Turskoj važniji jer im skraćuje put za 200km)je od Sarajeva preko Romanije i Višegrada za Požegu i Čačak.

Engleski cinik

pre 5 godina

Pale, Rogatica, Visegrad???? Pobogu covece, shvatas li ti kakav je to teren i zasto uopste tuda? To je totalno drugi krak i veze nema sa zdravim razumom. Kostace nenormalno a imace brojanje saobracaja na nivou regionalnog puta!

Milos

pre 5 godina

Pa mislim da nije baš "samo 10 ili 20 km" na strani Srbije. U ovom tekstu piše da se spaja kod Vardišta i Kuzmina, što znači da će spojiti tkz Koridor 11 tj trasa Požega - Užice - Višegrad - Goražde, što je 75 km trenutne magistrale u Srbiji. Između Čačka i Požege počinju radovi kroz mesec dana. Ako bi ostavili po strani politička opredeljenja, bilo bi lepo da se ovo uradi, zbog običnog naroda pre svega.

Sir Oliver

pre 5 godina

Па ово је генијално овим министрима треба дати Нобела?
Људи, аутопут од Сарајева преко Зенице и Добоја према Шамцу је до пола готов, а остало је у изградњи и сад је неком генију пало на памет да кад се већ дође до Брчког прави паралелан аутопут према Сарајеву умјесто да иде још 50 км на запад и споји на већ постојећи?!
БиХ земља апсурда...

tvrtko kotromanic

pre 5 godina

Nama treba sledece :
1. Zavrsiti autoput Sarajevo-Zenica-Doboj-Bosanski Brod
2. Zavrsiti autoput Tarcin-Konjic-Mostar-Ploce
3. Autoput Sarajevo-Pale-Gorazde-Visegrad
4. Autoput Doboj-Banja Luka
5. Popraviti postojece regionalne puteve

zna se

pre 5 godina

Pa Srbija u ovom slučaju samo treba uraditi dio puta od Kuzmina do Rače, mislim da je to cca. 10 km
Jedina zeznuta stvar je most... u svakom slučaju svaka čast i nadam se da će biti što prije

Bosanac

pre 5 godina

Autoputem iz BG za Pale preko Tuzle? Ko je to dogovorio?
(Kapetan Kuka, 26. februar 2019 14:26)

Da je samo preko Tuzle. Prvo se mora ići u Brčko pa onda nazad za Tuzlu.
Ko ovo izmisli svaka mu čast. Zar nije normalnije Bijeljina - Tuzla pa onda dalje za Sarajevo.

Milan_PT

pre 5 godina

Verovatno je Žepče pobrkao sa Živinicama.
Umesto što su posle Brčkog išli zapadno do Lončara, bolje da su odmah krenuli na jug ka Tuzli, preko Majevice. Možda im je ideja da ojačaju postojeću magistralu Orašje-Lončari-Tuzla i da je pretvore u autoput. Što se mene tiče, bolje da su od Bijeljine odmah krenuli preko Lopara do Tuzle, jer Brčko se nalazi na svega 28km od autoputa Beograd-Zagreb, a Hrvati bi lako mogli da naprave tu deonicu autoputem, jer se ide kroz ravnu Slavoniju, pa bi onda bila i kraća - oko 25 km ukupno.
Dok oni završe autoput onda će i granice nestati između ex-YU republika, tako da će autoput Brčko-Bijeljina, kao deo autoputa do Banjaluke postati nerentabilan, jer ide paralelno sa autoputem Beograd-Zagreb. Kad idem iz Beograda za Brčko skoro uvek idem autoputem, a ne preko Bijeljine, a tek kad granični prelazi nestanu...

posmatrac bb

pre 5 godina

iz velike većine komentara vidi se totalno neznanje geografije i ostalih demografsko privrednih prilika.
Kako god i koliko god od predvidjenog da urade bice dobro.

palePrekoLedina

pre 5 godina

Ljudi, meni ništa nije jasno. Gde će proći taj autoput? Kako može Bijeljina - Brčko - Tuzla, kad je Brčko severozapadno od Bijeljine, a Tuzla jugozapadno? Takođe, nije mi jasno otkud Žepče u celoj priči kad je Žepče skroz zapadno u odnosu na pravac Tuzla - Pale? Jel moguće da prave autoput koji će da vijuga po celoj Bosni?

Ljiljana

pre 5 godina

Dajte prvo rupe pokrpite. Pune nam ulice reupa u Beogradu, kao u turskoj kasabi. A ni ostatak puteva po Srbiji nista bolji nije. Zaprezna kola samo njima da idu.

Mirni !

pre 5 godina

Meni se čini da je ovde reč o 2, (dva), "auto-puta" ili o , besmislenom, kružnom auto-put/u kao vrhunac nerazuma !

Iskreno.
Sumnjam ekonomsku opravdanost !

Tužan sam da nema reakcije struke i da, struka, nije uspela da pronađe logičan i ekonomski opravdan, a time i prihvatljiv, način !

Engleski cinik

pre 5 godina

Pale, Rogatica, Visegrad???? Pobogu covece, shvatas li ti kakav je to teren i zasto uopste tuda? To je totalno drugi krak i veze nema sa zdravim razumom. Kostace nenormalno a imace brojanje saobracaja na nivou regionalnog puta!

eros

pre 5 godina

Živim nažalost u Bosni i mogu vam reći da ovo nikad neće biti uradjeno. Ili u najboljem slučaju biće gotovo za 20 godina.
Most kralja Aleksandra koji spaja Mali Zvornik i Zvornik je u očajnom stanju, ruglo jedno. Pre 10 godina se dogovorili da ga poprave malo, od tada ništa,ipak smi mi Srbi nesposobni za bilo šta osim kradje, tuče svadjanja i igranja košarke. Doduše nestajemo uskoro, tako da mu dodje na isto da li uradili ili ne.

Maestro

pre 5 godina

Kakvo Zepce, sta prica ovaj covek? Ja sam shvatio da je ovo autoput od Beograda prema Sarajevu a ne prema Zagrebu. Zna li on gde je Zepce? Koja je to trasa Tuzla - Zepce - Pale? Bilo je price da idu dva kraka autoputa prema Srbiji. Jedan preko Tuzle do Race a drugi preko Pala do Vardista. I iako je to ovako nespretno nabrojao kao da nikad u BiH nije krocio, nazire se da je mislio zapravo na ta dva kraka. Ali ne mogu da shvatim gde je Zepce u celoj toj prici. Mesto se nalazi na trasi koridora Vc, mozda ga nekada spoje sa Tuzlom ali ne vidim vezu sa ovim autoputem o kome je ovde rec.

cocacolainangola

pre 5 godina

To je ono da se plasira informacija a da nikom ništa ne bude jasno. Ako je cilj da se povezu Beograd i Sarajevo lako je izračunati optimalnu rutu ali ovo cik cak šaranje po Bosni - idi do Lončara pa se vrati na Tuzlu pa tu još i Žepče...ne razumijem

milojko

pre 5 godina

Neviïena glupost. KO gradi most na Savi? Ko god, besmisleno je jer Vučić obeća autoput Ruma-Šabac tek što nije pa dalje brzi put do Loznice. Ili će biti DVA NOVA ŠIROKA MOSTA PREKO SAVE NA NEKIH 50km UDALJENOSTI! ili neko laže. A udaljenost Bijeljine od Loznice je nepunih 30km!!! Pa mogao je autoput Ruma-Šabac- most preko Drine-Bijeljina, produžetak od mosta do Loznice i jednim udarcem dve muve. SVAŠTA!

domacin

pre 5 godina

A kad ce biti gotov?
vuk, 26. februar 2019 14:25

Cekaj bolan hadzija sta si navro pa ni trasu jos nisu utvrdili.
Ovo sto Dodik lupa vazi samo za izbore, cim oni prodju pravice se ekonomski isplativa varijanta.

Зелећко

pre 5 godina

@Sir.Oliver

Шта је чудно? Је ли видиш да иде од Тузле до Жепча, у Жепчу се укључује на постојећу магистралу Зеница - Добој и онда остаје 40 километара до спајања са постојећим аутопутем Сарајево - Зеница (који се већ двије године заблокирао на заобилазници око Зенице и не мрда).
Тако да је сасвим логична траса новог пута. Једино што ће дионица Жепче - Добој, вјероватно, остати само сан, пошто ће РС наставити изградњу свог пута од Добоја до Брчког.
И још, мада, несумњиво, у свему има ''уградње'' и лоповлука, квалитет радова је свјетлосну годину испред ових у Србији.

Nolov

pre 5 godina

@Milan_PT, 26. februar 2019 15:31)
Hrvati sve trce da naprave autoput, Auto put Banjaluka Gradiska zavrsen ima 10 godina a jos mosta nema. Put se moze za 3 godine zavrsiti da ulazimo u EU za tei godine znali bi vec. HR je u EU od 2013 i jos nije u Sengenu. Al eto nek si ti putnik pa znas sve nama objasniti...

Bgd

pre 5 godina

Srbija ima tu da napravi 20km autoputa.
(Tin, 26. februar 2019 13:39)

Srbija ima dve deonice: od Kuzmina do Rače i od Požege (Užica) do Vardišta. Ima mnogo više od 20 km....

autput-input :)

pre 5 godina

Ma ljudi,kud oko pogleda autoput,autoput levo,autoput desno,autoput iznad autoputa,autoput pored autoputa,autoput se ukrsta sa autoputom,auto,put,pu,auto......

Rum D. Ovi

pre 5 godina

Srbija će svojih 19 km, od Kuzmina do Rače, da gradi najmanje dve godine. Bosna će svojih 519 km da gradi najviše 20 km godišnje, tako da će da ga završi, u najboljem slučaju, za četvrt veka. Dotle će i da obnove TAS U Sarajevu, pa će svi da voze novog golfa dvojku, tako da im taj polukružni autoput neće baš nešto ni trebati.

com

pre 5 godina

Nisu ovo prazna obecanja. Oni jedva cekaju da ovaj projekat krene sa realizacijom. Sve sto kosta "nekoliko milijardi necega" je dusu dao za nase politicare, jer na velikim sumama ulaganja velike sume se mogu zavrnuti. Tako da, imacemo mi i previse autoputeva. I kada ga naprave nastave lopovisati na njima, preko akciza i putarina.

Gogi

pre 5 godina

To ti je kao da su se dogovorili sa idu na Mars...dogovorili su i u Srbiji gomilu autoputeva pa ni lopatu nisu zaboli za sve ove godine..ni ovi.. i oni pre njih.

Niks feršten

pre 5 godina

Izbori idu. Balkanska obećanja i ostale priče.
(Banderaš, 26. februar 2019 14:27)

Mene nikako ne prestaje čuditi da je kod vas davanje obećanja za koje unaprijed znate da neće biti ispunjena i koja nikad ni nisu ispunjena dobitna kombinacija za pobjedu na izborima, i tako pred svake izbore vam daju nova obećanja i pobijede s natpolovičnom većinom!

Milos

pre 5 godina

Pa mislim da nije baš "samo 10 ili 20 km" na strani Srbije. U ovom tekstu piše da se spaja kod Vardišta i Kuzmina, što znači da će spojiti tkz Koridor 11 tj trasa Požega - Užice - Višegrad - Goražde, što je 75 km trenutne magistrale u Srbiji. Između Čačka i Požege počinju radovi kroz mesec dana. Ako bi ostavili po strani politička opredeljenja, bilo bi lepo da se ovo uradi, zbog običnog naroda pre svega.

Balkis

pre 5 godina

Vidim da se mnogi iščuđavaju ovoj trasi koja ide preko Žepča i mogu reći da se s pravom to pitaju. Čini se potpuno nelogično, ali jeste tako dogovoreno. Naime, od Kuzmina put ide na Raču, pa na Bijeljinu, a odatle na Brčko i ide čak do Lončara gdje treba da se spoji sa zamišljenim autoputem Banja Luka-Doboj-Vukosavlje-Brčko. Znači, u Lončarima će biti petlja gdje će se jedan krak odvajati prema Doboju, a drugi preko Srebrenika ka Tuzli. Od Tuzle dalje autoput ne ide direktno preko Olova ka Sarajevu, što bi bilo najbliže, već ide ka Žepču gdje će se spojiti na koridor 5c i odatle tim koridorom do Sarajeva. Zaista zvuči nevjerovatno, ali je u suštini izabrana trasa koja je puno duža, ali i jeftinija za izgradnju, jer su u pitanju ravničarski krajevi kroz Semberiju i Posavinu, dolinom Tinje preko Srebrenika do Tuzle i tako slično i prema Žepču. Sad što su čitavu istočnu Bosnu tim osudili na potpunu propast je druga stvar. Ima ta druga dionica preko Pala do Višegrada, ali nju su zamislili većim dijelom kao nekakvu brzu cestu. Daj Bože da se to završi za 50 godina.

Stefan

pre 5 godina

Zasto imaste mapu bez rute autoputa novog gde ide vise ovo novinarstvo sta vam je ljudi ako necete da se bavite ozbiljnim tekstovima idite pisite blogove..

Pera matori

pre 5 godina

Autoput ide od Sarajeva za Tuzlu i kod Brčkog se spaja na put koji od Banjaluke ide za Bijeljinu i Srbiju. Drugi krak (koji je Turskoj važniji jer im skraćuje put za 200km)je od Sarajeva preko Romanije i Višegrada za Požegu i Čačak.