Nedelja, 17.02.2019.

13:00

Fiat Tipo dobio "gradski" paket "ukrasa" ali samo uz 1,4 atmosferac

Izvor: B92

Fiat Tipo dobio "gradski" paket "ukrasa" ali samo uz 1,4 atmosferac IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Zoran Damjanović

pre 3 godine

Fiat tipo 1.4 hb u street opremi 11490 eura. Ne postoji jeftiniji automobil na tržištu sa takvom opremom i tih gabarita. Spolja lep unutra solidan izuzetno prostran, motor jeste trom ali sa kratkim 6 stepenim menjačem (malo lošijim) kada se malo zategne u obrtaje nije da neide. Treba uzeti u obzir da se na ovom motoru praktično nema šta pokvariti jer ništa i nema. Rodio se za ugradnju gasa, normalnom vožnjom uz poštovanje važećih propisa može da se voza sa potrošnjom od 6.5 litara benzina. Zavisi sve od noge vozača.

Rade

pre 4 godine

Nista nefali ovom Tipu ja vozim 1,6mjt2 120ks zmaj zmajeva za mene odlicno vrsi svaki posao i u gradu i na autoputu brije.
Potrosnja auto put 5l 130/40 km grad 5,8/6l maksimum , ovaj moj je u Lounge opremi znaci ja sam prezadovoljan,i nisam u njega seo iz juga punta itd. vec iz golfa 7 itd... a sto se tice komentara mnogih ljudi se proseravaju a kuci voze krsinu zescu koja udavi od dima na putu i takvi sve znaju bukvalno u sve se razumeju slusam price takve redovno naravno cast izuzetcima.
Neznam kakav je taj benzinac njihov 1,4 neulazim u to jer neznam ali znam da ovaj dizel ide odlicno .

Jovan

pre 4 godine

Kupio pre mesec dana u Stojanovu u Novom Sadu, presao do sad 1200km. Potrosnja 7,6 sa uglavnom gradskom voznjom i predjenih 300km na autoputu. Prelep spolja ali iznutra nista specijalno.. Siromasan sa opremom ali je komotan, nazad ima dosta mesta i pristojan gepek. Dosta lenj sto se pogotovo oseti prilikom preticanja. Cena je bila 11420e+30000din registracija i 33000 kasko. 420e je cena ako hocete belu boju inace je 11000e ali samo crvena koju su nudili za sajam.

Smuleco

pre 5 godina

Ne bas, fali mu turbina. 
(Hmmm, 18. februar 2019 08:56) 

Upravo ovo. Isti ovi motori u Alfama Mito/Giulietta sa turbinom imaju 140-155 a uz MultiAir i do 170ks uz sličnu potrošnju, Abarth 595 ide i do 185-190ks. Svesno su zakinuli Tipa kao zaostalo dete u porodici da ne bi naudio prodaji skupljih modela. Inače novi Tipo ~ 90% Giuliette, ali dosta jeftiniji, kažem kao vlasnik Alfe, da ne budem pogrešno shvaćen :-)
(mickeyrs, 18. februar 2019 14:40)

U pravu si, oduvek su Fiat-i bili "obrijane" Alfe, ali su ipak delili 90% sklopova, kompletan donji postroj i agregate. Jedina je razlika bila, i jeste, u karoseriji, enterijeru i kokpitu.

Srdjan

pre 5 godina

Mislim da je motor 1.4 16v iskljucivo najbolje perfomanse pokazao ugradnjom u tradicionalnog puntica, odnos karoserije i snage motora je na zavisnom nivou, ipak taj motor sa dve bregaste treba poterati iznad 3000 obrtaja da bi isao, ja vozim punta sa istim motorom gradska voznja nemoze ispod 8,5l sve ostalo su lovacke price.
Ugradnjom gasnog uredjaja potrosnja 10l plina i ne gubi se na perfomansama motora, odlicno podnosi gas.

cosmo

pre 5 godina

Tipo je auto za trećerazredno tržište i tako ga i treba posmatrati... porediti sa novim. Da je sjajan 1.4 - nije.. da postoje kupci za to... postoje...i to je to. Sasvim korektan u odnosu na iste grupu trećerazrednih... PSA 301/C-elysee... Logan... Vesta... da li Astra K 1.4 ide bolje... ne sigurno... da li je kvalitetnija...jeste... skuplja...jeste...

U BiH Pop paket Tipo... akcijski okruglo 10.000 evra... toliko i 301 1.2...3 cilindra...

Po meni, treba ugrabiti Astru sedan 1.6 dk.jos moze... za oko 12.000 evra... odlican niskobudzetni...

KingSRB

pre 5 godina

Sta ja znam koliko god se trudio da opravdam ovaj motor na ovom prelepo nacrtanom telu neide al bas bas neide auto je prelep dizajn vrhunski a motor spartanski ....izes ga....

Sale

pre 5 godina

Kod malih gradskih automobila, benzinski atmosferski motori su po meni idealni motori, jer su povoljni za održavanje, prilično štedljivi na tim laganim automobilima, proverene konstrukcije (naročito Fijatovi mali benzinci) i sa sasvim zadovoljavajućim performansama za grad. Za veće automobile, mislim da nisu baš dobro rešenje, pre svega zbog slabih performansi u vožnji (veoma skroman obrtni moment), a opet u kombinaciji sa težim automobilima nisu ni štedljivi. Tipo u kombinaciji sa ovim motorom po meni nije dobar izbor i ne samo Tipo već bilo koji veći i teži auto sa benzinskim atmosfercem, osima ako se ne radi o nekom veoma ozbiljnom i jakom motoru, a onda se zna kakva je potrošnja.

The Spatula

pre 5 godina

Morate shvatiti neke stvari, praviti neke razlike izmedju ostatka sveta i Srbije. U Srbiji je najbolji sluzbeni auto, jos ako ima blinkere, mozete raditi sta hocete. Preticati na punoj, gaziti, prolaziti na crveno itd, itd... Drugi najbolji auto je onaj sto se pravi u nemacku. Iako mlada moze biti sa sela, ali auto iz nemacku. Treci auto je za nas sto nemamo ni blinkere ni nemacko auto,tj Fiat. E sad, da se razumemo, zabarska posla, prave kola sa malim motor, slabim, koji se zove gradski auto. Znaci, to je auto pravljen iskljucivo za grad i onome kome ne smeta, ko nema probleme u glavi, moze sa njim bez problema ici i na dalje putovanje. E sad, sto smo mi takvi, kakvi jesmo, pa mozemo sebi priustiti jedan auto, sa tim jednim motorom, pa nas on ne moze bas u svim situacijama zadovoljiti, to je druga stvar. Sto se mene tice, ne bih se bunio kad bih mogao da kupim novog Tipa o sa 1.4 motorom. Prosli su dani jurcanja kad smo sa 5 maraka, zavrsavali sve prepreke na putu. Sad me boli i onih 4 km preko ogranicenja, kad platim 2500 dinara u roku od 7 dana. Videh po Grckoj, mnogo Puntica, Pandi sa nasim tablama. Njima nije smetalo da putuju 600-70 km sa tim prevoznim sredstvom.

mickeyrs

pre 5 godina

Ne bas, fali mu turbina.
(Hmmm, 18. februar 2019 08:56)

Upravo ovo. Isti ovi motori u Alfama Mito/Giulietta sa turbinom imaju 140-155 a uz MultiAir i do 170ks uz sličnu potrošnju, Abarth 595 ide i do 185-190ks. Svesno su zakinuli Tipa kao zaostalo dete u porodici da ne bi naudio prodaji skupljih modela. Inače novi Tipo ~ 90% Giuliette, ali dosta jeftiniji, kažem kao vlasnik Alfe, da ne budem pogrešno shvaćen :-)

Života

pre 5 godina

Znaci, zatamljene felne, stakla i retrovizori...
Jel znaju ovi u Fiatu da se Peugeot 301 1.6dizel trenutno u Srbiji nudi za 11.590?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kobaja Grande, 17. februar 2019 13:10)

Gde ima 301 dizel za 11590? Ja videh za 12700 na zvaničnom sajtu.

tipo 1.4

pre 5 godina

-Vozim tipa 1.4 HB nešto više od godinu dana. Odmah sa ugradio plin, jer sam pretpostavljao kakva će biti potrošnja i nisam se prevario. po gradu 9-10l, na autoputu 8-9.5 (120-140), zavisno koliko se pritiska gas. Pokušao sam u par navrata da smanjim potrošnju (po gradu). Jednom uspeo na 8.2, ali to nije vožnja. Ja zaista ne divljam, ali vožnja po gradu sa potrošnjom od 8 ili manje je pravo mučenje. S obzirom da vozim na gas, iskreno baš me briga da li je 9 ili 10l. Mene 100km košta oko 650 din.

Milan NS

pre 5 godina

Da se i ja javim u vezi s potrošnjom datog motora, doduše u modelu 500l. Dakle, prema bordu meni auto sada u gradu troši oko 9l, što je znatno manje nego kada je napolju ekstremno hladno ili toplo. Ono što treba još napomenuti jeste da mi je auto prešao tek oko 5,000 km i da su relacije koje prelazim do 4km, pri čemu ponekad, silom prilika, auto dnevno startujem desetak puta. Sva je vožnja po ravnom, uz ne preterana zadržavanja na semaforima. Na auto-putu mi s klimom i četvoro putnika na 110km/h troši nešto ispod 6l, na većim brzinma znatno više, a na magistrali oko 5,5l. Komšija koji vozi tipo s istim motorom tvrdi da mu u gradu znatno manje troši, što se može pripisati i boljoj aerodinamičnosti.
Motor zaista jeste trom, ali radi mi posao.

Milecar

pre 5 godina

Evo iz prve ruke vezano za potrošnju. Tipo 1.4 sedan. Živim u "krugu dvojke". Kada izbegavam špic, prosečna gradska vožnja 8.2l. Ibarska 5-5.5l. Autoput 7. Špic preko gazele ide preko 10. Ali šta je interesantno, imam i doblo maxi, 1.6 Mtj, potrošnja skoro ista kao tipo, možda par procenata manje ali toliko je i razlika u ceni goriva. Eeej, prvi servis ispod 10.000 din, u ovlašćenom servisu!

NIKOLA

pre 5 godina

Luka
Tvoj 500l fabrički po gradu troši 8.3 litra da ti verujem 6.5 litara izvini neće da ide, nema tog benzinskog agregata koji ne ide još koju litru više. Da je agregat dovoljan za normalnu vožnju da ali samo na auto putu sve ostalo kad sam imao prilike jednom da ga vozim bilo je neprijatno a na magistrali i nebezbedno natezanje.I jeste nekada smo vozili automobile sa smehotresnim agregatima,bez klime,imali crno bele televizore sa dva kanala itd ali to je bilo nekada.I ranije kad sam kupovao polovni i sad novi automobil,model i agregat zajedno na prvom mestu,ne pričam o zilionima konja već o nekom proseku koji će mi pružiti ne trkanje već lakšu i bezbedniju vožnju.

moron

pre 5 godina

Oko te potrošnje …
Meni fobija TSI 95 po BG ( sa redovnim ulazom u “krug dvojke” ) troši 10-12 ma kako imao laganu nogu na gasu. A imam, veoma, veoma laganu nogu, jer van grada tu fabiju “bez gasa” lako spustim ispod 5.
Inače, ovo što jedan dole navodi za potrošnju 500L sa 1,4. Ja toliko postignem sa 1,6 MJ. Nismo očito svi isti…
Da li može da se vozi fiat sa 1,4? Verujem da može. Vozio sam dosta i kola sa 75 ks I sa značajno manje “momenta”. Ide to. Naravno, vozilo sa motorom od 175 ili 275 ks ipak ide bolje.

moron

pre 5 godina

(dane, 17. februar 2019 21:33)
Da li neko zna da li naš fiat 500L još postoji? ...Nema niže cene ..."

Pogledaj oglase na sajtu "Pol. automobili" (tamo se oglašavaju i svi brendovi i dileri, nova vozila). Imaš nov 500L sa 1,6 MJ za 14.990. Imaš ih i sa 1,4 benzin. I Cross verzije. Sve ima.

(kele®, 17. februar 2019 15:45)
"Pravo čudo je da još postoje. Čuj 5-inčni tač skrin."

Pogledaj sajt naše Toyote i kakav displej za radio ima novi RAV4 za 27.900. Ima "Multiinformacioni ekran u boji 4,2". Možeš na "Pol. automobili" da vidiš oglašeni primerak sa time.
A pogledaj i Toyota.co.uk. Videćeš da i nova corolla takodje ima u paketu opreme i sa ekranom 4,2" (ali i sa 7").

ns ja

pre 5 godina

Kada sam pre 13-14god. prešao sa Yugo tempo 1.o na grande punto 1.2, 65ks to je za mene bila revolucija! Automobilčina, sa 20 ks više koja ubrzava kao raketa, a troši upadljivo manje od pomenutog juga!

TO je bio tada taj prelaz, ipak i sa tim motorom sa svega 102Nm, grande punto i dalje završava 95% svega što vozaču (iznad proseka) treba, ako izuzmemo frustracije i komplekse kad vas neko u saobraćaju "preskoči" i zaseče sa jačim autom (a priznajem, bilo je)

Danas i ja vozim takav jedan auto kojim mogu da isečem bilo koga na semaforu, i u mnogim drugim situacijama, sa 260Nm, i zaista prija kako jednako vuče i uzbrdo i po ravnom, i sada - maštam o autu sa 380Nm, naravno sve što pišem odnosi se isključivo na nov automobil jer pričati o iskustvu sa kršinama nije realna ocena ni za jedan brend.

Pomenuti model je dobra kupovina za većinu normalnih ljudi za oko 11.000eur, uz napomenu da budu spremni na jednu činjenicu: ovaj auto jako mnogo ume da troši, jer morate dobro da stisnete gas da biste ga naterali da povuče, i to je normalno i ne opterećuje motor - samo se radi o velikoj potrošnji kada hoćete da ga poterate! Uzbrdo i dalje nećete biti najbrži, ali ćete se kretati-problem su kompleksi koji se javljaju kada vas čađavi krševi prođu ladno uz gomilu gara i smrada! Tada budite svesni da ćete vi stići čisti i mirisni gde ste krenuli-dok ovi garavi sede po servisima, a masni su uvek!

AKo imate 20-30..k eur, e onda postoje i bolji novi automobili...

Dunster

pre 5 godina

Fiat je napravio solidnu ponudu po povoljnoj ceni. Naravno da postoji tržište ponude i tražnje. Za svakog se nešto nađe.
Ovaj auto je odličan, nov, pod garancijom od 5 godina, lepo izgleda. Dali je bolji polovni Golf? Možda, sve zavisi ko šta očekuje od automobila.
Za mene je ovaj Tipo sasvim OK auto.

hadžija

pre 5 godina

@ jel moze bilo ko od ovih sto su mi dali minuse da objasni zasto? Zar ovo nije kantica?
(masinista, 17. februar 2019 20:45)
Druze za njih je ovo svemirksi brod, ti ljudi voze juga i ladu pa im nije jasno.
(krokazabar, 17. februar 2019 22:24)
jes vala, umesto da su kupili audia 4 za TRI ILJADE EVRA i da imaju limuzinu

123

pre 5 godina

Vidim da cenjenim citaocima najvise smeta slab i trom motor od 95 ks, 1400 kubika. Vozim Fiat 500 l sa tim motorom i nakon 40000 km evo mojih rezultata: gradska voznja 6,5l/100 km, magistrala 4,5/100 km, auto put 6l/100km tempomat zakucan na 120 km/h. Mora mnogo da se salta, prebacivanje u visu brzinu nesto ranije - na manjem broju obrtaja, kocenje motorom, lagani start i predvidjanje ponasanja ostalih vozila u saobracaju. I niko mi ne veruje. Auto mi ne treba za trke, vec da vozim porodicu i idem na posao svaki dan. I da, idem preko brda, ne vozim po ravnom samo. Ajmo minusi ko ne veruje, plus ko veruje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Luka, 17. februar 2019 22:58)

Normalno da vam niko ne veruje. Proslo je vreme prica da auto od 1200kg sa 127Nm obrtnog momenta trosi u gradu 6,5l. Sad imamo internet. Mozda, ako prolazite kroz zeleni talas nekim velikim bulevarom. Tad moze i ispod 6l. Realnost je da taj motor trosi, u manjoj guzvi po BG-u, 8-9l. To nema veze sa trkama nego sa nedovoljno momenta da povuce taj automobil.

Hmmm

pre 5 godina

Фали му већа кубикажа
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 17. februar 2019 19:22)

Ne bas, fali mu turbina.

Sanavabic

pre 5 godina

Pitanje za sve ovde koji pricaju da je motor izdrzljiv: da li je vama ili znate nekoga ili znate nekoga ko zna nekoga kome je crkao motor na automobilu. Koji god auto to bio.

Ja ne znam. Mislim, motori su pravljeni da traju. Sto se tice Fiata, vozio bi samo Ferrari.
Sve ostalo kante.

ljakse

pre 5 godina

Blagi užas što se tiče motora. Imam ovakav službeni, neverovatno trom, a po gradu ubija 10-11l!
(cixxd, 17. februar 2019 21:49)

Kazeš službeni a?

Pera

pre 5 godina

Ovaj 1.4 je baš zastareo. I ovde ga trpaju u 500L, a Turcima ga daju za Tipa. Rešenje su 1.2 turbo benzinci, ista snaga manja potrošnja.

Nononimus

pre 5 godina

U procesu sam kupovine novog automobila. Prvi na listi mi je bio tipo. Posle vidim toyotu yaris, vise mi se dopala, ima motor 1.5 110 hp benzinac, mali i kompaktni auto. Posle sam video novu Skodu rapid. Spoljasnost, nista posebno, ali unutrasnjost veoma minimalisticki spakovana prica. I da napomenem, sto se tice cenovnog ranga, svi su negde na istom nivou. A fiat treba za 2000 evra da spusti cene i plus popust od 2000. Lep je spolja ali u kabini, kao da je skucen, los kvalitet izrade kabine. Za motor ne znam. Ne dajem 13000 za tipo.

penzioner

pre 5 godina

@(Kobaja Grande, 17. februar 2019 13:10)

Ne znam gde si video tu cenu zvanično, evo cenovnika sa njihovog sajta koji važi od novebra prošle godine:

Access paket opreme
- 1.2PureTech, benzin, 82ks, 5 brzina, 12,130€ - nema akcijska cena!

Active paket opreme
- 1.2PureTech, benzin, 82ks, 5 brzina, 13,340€, akcijska 10,990€
- 1.5 BlueHDi STOP&START, 100ks, 6 brzina, 15,540, akcijska 12,890€

Allure paket opreme
- 1.5 BlueHDi STOP&START, 100ks, 6 brzina, 16,290, akcijska 13,790€



@(Bojan, 17. februar 2019 20:54)

Jeste malo Nm, Opel je pre nešto manje od 20 godina imao motore sličnih performansi, 1.4 16v i 1.6 8v motore snage 89ks i 86 ks sa oznakama X14XE (125Nm), Z14XE (120Nm) i Z16SE (133Nm).
Nisu ni taj ni ovi Opelovi motori za neko trkanje i žustro preticanje, ali sasvim dovoljni za gradsku vožnju i povremeno da se ode negde van grada pa i duže relacije ako je nekoliko puta godišnje. Ali im je zato održavanje smešno u poređenju sa dizel motorima, kod svih ovih 8v motora (npr. čak i za VW 1.6 8v dostupan čak i u Golfu 5 i Audiju A4 od pre 2005-2006. godine) cena velikog servisa je oko 20.000 dinara (kod "svog" mehaničara).


Valjda je to i kod ovog Fiat-a. Koliko znam, rešene su boljke u odnosu na stari 1.4 motor od koga su svi bežali, nema skupih delova kao kod dizela. Jeste da bi bilo idealno nešto kao Fordov 1.0 ecoboost od 120ks, koji je zlatna sredina između 1.0 od 105 i 140ks, posebno zbog većeg obrtnog momenta, ali bi onda i cena veća.

Gross

pre 5 godina

Posle se pitaju zasto je prodaja u Italiji pala ispod 15%. Lep auto, ali sa motorom iz ‘98 tesko da moze da napravi neki značajniji uspeh.

coki

pre 5 godina

Napisem iskreno, kako sam se lose proveo sa novim Fiatom i da to ne vredi te pare, a dobijem gomilu minusa?! Cudna smo mi sorta! Sta treba, da se hvalim i lazem sebe? Da vam pricam kako trosi 3,2L po gradu, kako je udoban i kvalitetan i kako je zvanican servis jeftin, odlican i nezamenjiv? Ovaj Tipo je obicna kofa, i ponavljam, odlican ce biti kao polovnjak, za 2 hiljade evra! Dati 12 hiljada za njega je teska glupost, jer posle samo 3 godine, vredi 6-7, i to sa malom km! Pritom, ima tvrdu pedalu kvacila, trosi dosta, lenj je prilicno i ima uzasan menjac! Unutra sve cvrci i skripi, a sedista veoma brzo propadaju! Eto, pa vi bacajte pare, kao ja!

Luka

pre 5 godina

Vidim da cenjenim citaocima najvise smeta slab i trom motor od 95 ks, 1400 kubika. Vozim Fiat 500 l sa tim motorom i nakon 40000 km evo mojih rezultata: gradska voznja 6,5l/100 km, magistrala 4,5/100 km, auto put 6l/100km tempomat zakucan na 120 km/h. Mora mnogo da se salta, prebacivanje u visu brzinu nesto ranije - na manjem broju obrtaja, kocenje motorom, lagani start i predvidjanje ponasanja ostalih vozila u saobracaju. I niko mi ne veruje. Auto mi ne treba za trke, vec da vozim porodicu i idem na posao svaki dan. I da, idem preko brda, ne vozim po ravnom samo. Ajmo minusi ko ne veruje, plus ko veruje.

krokazabar

pre 5 godina

@ jel moze bilo ko od ovih sto su mi dali minuse da objasni zasto? Zar ovo nije kantica?
(masinista, 17. februar 2019 20:45)
Druze za njih je ovo svemirksi brod, ti ljudi voze juga i ladu pa im nije jasno.

Radovan

pre 5 godina

Najniži nivo motorizacije uz najniži nivo opreme sa novim paketom gradskih ukrasa - ovo nije ništa čudno, služba Marketinga nudi različite varijante za različite varijante kupaca i različite nivoe dubina njihovih novčanika.
Ovde samo fali cena da bi smo znali da li su pogodili ciljanu grupu kupaca?

Zaboravili ste Štila sa motorom 1,2L? I takve stvari se prave za normalne ljude koji žele normalno da voze bez divljanja.

dane

pre 5 godina

Da li neko zna da li naš fiat 500L još postoji?
Menadžment iz Kragujevca ćute i ne objavljuju nove mere za veću prodaju 500L.
Šta čekaju? Da bi opstali valjda je cilj veća proizvodnja i naravno prodaja.
Uskoro počinje sajam automobila, oni ćute. Nema niže cene, povoljnih kredita, zamene uz doplatu za reciklažu starih vozila itd. Kao da je cilj što manja prodaja i zatvaranje fabrike.

milojko

pre 5 godina

Vozio stila 4 godine a cromu 5 godina. Oba 1.9 multijet. Bili su stari 5 godina kada sam ih kupio i oba iz Italije oko 150k kilometraže imali ako je tačna. Croma čak i svih 170k video iz papira naknadno i ukapirao da su vraćali. Vozio kratko i bratov bravo 1.6 multijet. U stila za 4 godine samo servisi i par sijalica a u cromu sam uložio dosta i zamajac i neke delove kvačila semeringe pa mi je pukao ležaj i ceo menjač zeznuo. Kupio sam kompletan polovan menjač za 300e. Sve ukupno ispod 2k evra uloženo ali vozim konfornu limuzinu D segmenta. Komšiji puko lanac na bmwu iz 2012. Kanim se da prodam Crkmu ali onda problem nju da prodam treba mi 4k evra za peugeot 508sw koji moze po gabaritima da joj parira a da je bar 2014.godište. I onda skopčam da ću i dalje da teram moju cromu u gold boji sa panoramom i emotion oaketom da uživam i polravljam kad šta zatreba za sitne novce. Svi multijet dizeli su fantastični motori a za benzince pojma nemam niti bi kupovao.

Mustafa Aga

pre 5 godina

Gospodine Gadra zashto nam ne opishete vashe nezadovoljstvo sa Fiat Chromom tako da neshto nauchimo iz vasheg iskustva...Pitam vas jer kad izadjem u penziju planiram da godishnje 6 meseci budem kod nas a 6 meseci u Americi...Treba mi auto za kod nas i jedan od auta koji je privukao moju paznjom niskom cenom a relativno dobrim kvalitetom jeste Fiat Tipo...Unapred zahvalan...

bole

pre 5 godina

do juce smo vozili jugice,lade,keceve,itd,i kleli se u ta vozila tipa dobri su to motori mali zvrk ide to dobro,a sada pljujemo po maltene svim automobilima koja su za dve svetlosne godine bolja od gore navedenih automobila,jednostavno volimo da kritikujemo i sta valja i sta ne.svako neka vozi ono sto mu odgovara i to je to.

Bojan

pre 5 godina

127nm je baš malo, naporno je to terati po gradu, a 7.5l na 100 km je fabričko obecanje, 9l realno, ostalo i nije tako loše, ali ipak zaobiđite u širokom luku.

saša

pre 5 godina

Vozim tipa, ali sedana sa ovim 1.4 motorom. Najveći nedostaci su motor i prekratki menjač. Možeš komotno da pođeš iz druge. Realna potrošnja je 11,2 u gradu, pri čemu ga stvarno pazim.
Nedovršen auto. Sad ga nikad ne bi ponovo kupio.

Bojan

pre 5 godina

127nm je baš malo, naporno je to terati po gradu, a 7.5l na 100 km je fabričko obecanje, 9l realno, ostalo i nije tako loše, ali ipak zaobiđite u širokom luku.

coki

pre 5 godina

Ovaj auto će biti odličan, kada bude star 8-10 godina i vredeo 2 hiljade evra, jer je to najveća cifra koju treba dati za jedan Fiat! Ja sam dao 13 hiljada za nov, pre 3 godine i to je najveća glupost koju sam uradio u svom životu!

Ilija

pre 5 godina

Vozio sam se u taksiju u Italiji s ovim autom. Karavan, dizel, neka "dobra" oprema, imao onaj veci displej kao tablet. Kolko god da je dopadljiv spolja, iznutra je mali, skucen i nekvalitetan. Dosta gori od stila koji je i sam bio ispod proseka.

Aleks

pre 5 godina

Vozio me taksi u BG skoro fiat croma, 600000 na satu. Kaze gazda ni sam ne zna kolko je presao, vec je u Italiji bio na taksiju. Taj auto taksira svaki dan 10+ godina. Naravno da izgleda lose ali jos ide!!!!

Vozac

pre 5 godina

Povremeno bude na snizenju za 9.990 evra, sa dva! vazdusna jastuka, klimom i radiom. Auto za ljude koji ne znaju da voze, ali ipak zele da prave guzvu na putu. Opremljen kako treba kosta poput astre ili megana koji imaju 20 ks vise.

monarhista

pre 5 godina

Ljudi, taj motor sam imao ja u Grande Punta 2012god. 1.4 sa 95ks.
Motor je trom, treba mu obrtaji da bi povuko kako treba.
Vukao je dobro, ali gorivo.
Grad nije bio ispod 10 - 11l, otvoreno oko 6,5 - 7l.

BOSS

pre 5 godina

Ja ne znam ko kupuje ova auta sa ovakvim motorima.Njima motori danas trose kao kod Mercedes kamiona.
Uzaaas jedan,zali moze izgled nije los al motori ubijaju.

dads

pre 5 godina

Jako loš odabir motora, kao da ih neko namirno minira sa ovim odlukama. Inače skroz ok auto samo neshvatljivo da se ovakav automobil uopšte nudi sa ovim motorom, propast čista. Nije ni za punta... .

XYZ

pre 5 godina

Zna se sta je FIAT i u koju klasu spada Tipo. Odlican gradski auto, italijanski dizajn, odrzavanje nije papreno kao Wagen ili Skoda. Pouzdanost automobila i izdrzljivost njegovih delova zavisi od ulozenog novca u kvalitet izrade samog proizvodjaca, ali i od vozaca, a svi znamo kako domaci vozaci cuvaju svoja vozila.

.

pre 5 godina

lep auto. Cene su sasvim ok. Motor, a sta reci, nije nesto snazan ali ti Fiatovi 1.4 atm. su dugotrajni uvek bili. Ako ima 6-tu brzinu sa 95 ks moze to lepo da prodje i za autoput do 140 km/h, opusteno,...a za grad je skroz ok. Odrzavanje nije skupo, ni redovno ni delovi. Fino izgleda u ovoj belo crnoj kombinaciji.

Jaroslav

pre 5 godina

Čudi me,da Fiat ima u ponudi motor sa 1400cm ,90 i kusur ks sa ubrzanjem 12,4 sec. do 100 km/h. Imam Fiata Punta sa 1200 cm,80 ks kome treba 11,4sec.do 100km/h a 2001 godište.Znam da je Punto lakši,ali posle toliko god slabije performanse na novom automobilu,malo mi je nelogično. Pozdrav.

kele®

pre 5 godina

Promašaj za promašajem. Pravo čudo je da još postoje. Čuj 5-inčni tač skrin. Ne rekoše cijenu, ali sve preko 13.000 eur je suludo.

Pa da L9

pre 5 godina

Verovatno pristojan auto. Ali, mana je motor. Iako pouzdan, vrlo trom, pa se po beogradskim brdima podosta muci. Potrosnja, naravno, 7,5l na Novom Beogradu, van spica. Realni prosek u gradu 8,5l. Fiat treba da razmisli od izbacivanju ovog motora. Ko ima 10000e, imace da doda kroz kredit jos 1000 da pazari motor sa turbinom.

bole

pre 5 godina

do juce smo vozili jugice,lade,keceve,itd,i kleli se u ta vozila tipa dobri su to motori mali zvrk ide to dobro,a sada pljujemo po maltene svim automobilima koja su za dve svetlosne godine bolja od gore navedenih automobila,jednostavno volimo da kritikujemo i sta valja i sta ne.svako neka vozi ono sto mu odgovara i to je to.

.

pre 5 godina

lep auto. Cene su sasvim ok. Motor, a sta reci, nije nesto snazan ali ti Fiatovi 1.4 atm. su dugotrajni uvek bili. Ako ima 6-tu brzinu sa 95 ks moze to lepo da prodje i za autoput do 140 km/h, opusteno,...a za grad je skroz ok. Odrzavanje nije skupo, ni redovno ni delovi. Fino izgleda u ovoj belo crnoj kombinaciji.

saša

pre 5 godina

Vozim tipa, ali sedana sa ovim 1.4 motorom. Najveći nedostaci su motor i prekratki menjač. Možeš komotno da pođeš iz druge. Realna potrošnja je 11,2 u gradu, pri čemu ga stvarno pazim.
Nedovršen auto. Sad ga nikad ne bi ponovo kupio.

Jaroslav

pre 5 godina

Čudi me,da Fiat ima u ponudi motor sa 1400cm ,90 i kusur ks sa ubrzanjem 12,4 sec. do 100 km/h. Imam Fiata Punta sa 1200 cm,80 ks kome treba 11,4sec.do 100km/h a 2001 godište.Znam da je Punto lakši,ali posle toliko god slabije performanse na novom automobilu,malo mi je nelogično. Pozdrav.

coki

pre 5 godina

Ovaj auto će biti odličan, kada bude star 8-10 godina i vredeo 2 hiljade evra, jer je to najveća cifra koju treba dati za jedan Fiat! Ja sam dao 13 hiljada za nov, pre 3 godine i to je najveća glupost koju sam uradio u svom životu!

dads

pre 5 godina

Jako loš odabir motora, kao da ih neko namirno minira sa ovim odlukama. Inače skroz ok auto samo neshvatljivo da se ovakav automobil uopšte nudi sa ovim motorom, propast čista. Nije ni za punta... .

monarhista

pre 5 godina

Ljudi, taj motor sam imao ja u Grande Punta 2012god. 1.4 sa 95ks.
Motor je trom, treba mu obrtaji da bi povuko kako treba.
Vukao je dobro, ali gorivo.
Grad nije bio ispod 10 - 11l, otvoreno oko 6,5 - 7l.

The Spatula

pre 5 godina

Morate shvatiti neke stvari, praviti neke razlike izmedju ostatka sveta i Srbije. U Srbiji je najbolji sluzbeni auto, jos ako ima blinkere, mozete raditi sta hocete. Preticati na punoj, gaziti, prolaziti na crveno itd, itd... Drugi najbolji auto je onaj sto se pravi u nemacku. Iako mlada moze biti sa sela, ali auto iz nemacku. Treci auto je za nas sto nemamo ni blinkere ni nemacko auto,tj Fiat. E sad, da se razumemo, zabarska posla, prave kola sa malim motor, slabim, koji se zove gradski auto. Znaci, to je auto pravljen iskljucivo za grad i onome kome ne smeta, ko nema probleme u glavi, moze sa njim bez problema ici i na dalje putovanje. E sad, sto smo mi takvi, kakvi jesmo, pa mozemo sebi priustiti jedan auto, sa tim jednim motorom, pa nas on ne moze bas u svim situacijama zadovoljiti, to je druga stvar. Sto se mene tice, ne bih se bunio kad bih mogao da kupim novog Tipa o sa 1.4 motorom. Prosli su dani jurcanja kad smo sa 5 maraka, zavrsavali sve prepreke na putu. Sad me boli i onih 4 km preko ogranicenja, kad platim 2500 dinara u roku od 7 dana. Videh po Grckoj, mnogo Puntica, Pandi sa nasim tablama. Njima nije smetalo da putuju 600-70 km sa tim prevoznim sredstvom.

XYZ

pre 5 godina

Zna se sta je FIAT i u koju klasu spada Tipo. Odlican gradski auto, italijanski dizajn, odrzavanje nije papreno kao Wagen ili Skoda. Pouzdanost automobila i izdrzljivost njegovih delova zavisi od ulozenog novca u kvalitet izrade samog proizvodjaca, ali i od vozaca, a svi znamo kako domaci vozaci cuvaju svoja vozila.

Aleks

pre 5 godina

Vozio me taksi u BG skoro fiat croma, 600000 na satu. Kaze gazda ni sam ne zna kolko je presao, vec je u Italiji bio na taksiju. Taj auto taksira svaki dan 10+ godina. Naravno da izgleda lose ali jos ide!!!!

Pa da L9

pre 5 godina

Verovatno pristojan auto. Ali, mana je motor. Iako pouzdan, vrlo trom, pa se po beogradskim brdima podosta muci. Potrosnja, naravno, 7,5l na Novom Beogradu, van spica. Realni prosek u gradu 8,5l. Fiat treba da razmisli od izbacivanju ovog motora. Ko ima 10000e, imace da doda kroz kredit jos 1000 da pazari motor sa turbinom.

Bojan

pre 5 godina

127nm je baš malo, naporno je to terati po gradu, a 7.5l na 100 km je fabričko obecanje, 9l realno, ostalo i nije tako loše, ali ipak zaobiđite u širokom luku.

kele®

pre 5 godina

Promašaj za promašajem. Pravo čudo je da još postoje. Čuj 5-inčni tač skrin. Ne rekoše cijenu, ali sve preko 13.000 eur je suludo.

Mustafa Aga

pre 5 godina

Gospodine Gadra zashto nam ne opishete vashe nezadovoljstvo sa Fiat Chromom tako da neshto nauchimo iz vasheg iskustva...Pitam vas jer kad izadjem u penziju planiram da godishnje 6 meseci budem kod nas a 6 meseci u Americi...Treba mi auto za kod nas i jedan od auta koji je privukao moju paznjom niskom cenom a relativno dobrim kvalitetom jeste Fiat Tipo...Unapred zahvalan...

ns ja

pre 5 godina

Kada sam pre 13-14god. prešao sa Yugo tempo 1.o na grande punto 1.2, 65ks to je za mene bila revolucija! Automobilčina, sa 20 ks više koja ubrzava kao raketa, a troši upadljivo manje od pomenutog juga!

TO je bio tada taj prelaz, ipak i sa tim motorom sa svega 102Nm, grande punto i dalje završava 95% svega što vozaču (iznad proseka) treba, ako izuzmemo frustracije i komplekse kad vas neko u saobraćaju "preskoči" i zaseče sa jačim autom (a priznajem, bilo je)

Danas i ja vozim takav jedan auto kojim mogu da isečem bilo koga na semaforu, i u mnogim drugim situacijama, sa 260Nm, i zaista prija kako jednako vuče i uzbrdo i po ravnom, i sada - maštam o autu sa 380Nm, naravno sve što pišem odnosi se isključivo na nov automobil jer pričati o iskustvu sa kršinama nije realna ocena ni za jedan brend.

Pomenuti model je dobra kupovina za većinu normalnih ljudi za oko 11.000eur, uz napomenu da budu spremni na jednu činjenicu: ovaj auto jako mnogo ume da troši, jer morate dobro da stisnete gas da biste ga naterali da povuče, i to je normalno i ne opterećuje motor - samo se radi o velikoj potrošnji kada hoćete da ga poterate! Uzbrdo i dalje nećete biti najbrži, ali ćete se kretati-problem su kompleksi koji se javljaju kada vas čađavi krševi prođu ladno uz gomilu gara i smrada! Tada budite svesni da ćete vi stići čisti i mirisni gde ste krenuli-dok ovi garavi sede po servisima, a masni su uvek!

AKo imate 20-30..k eur, e onda postoje i bolji novi automobili...

BOSS

pre 5 godina

Ja ne znam ko kupuje ova auta sa ovakvim motorima.Njima motori danas trose kao kod Mercedes kamiona.
Uzaaas jedan,zali moze izgled nije los al motori ubijaju.

Luka

pre 5 godina

Vidim da cenjenim citaocima najvise smeta slab i trom motor od 95 ks, 1400 kubika. Vozim Fiat 500 l sa tim motorom i nakon 40000 km evo mojih rezultata: gradska voznja 6,5l/100 km, magistrala 4,5/100 km, auto put 6l/100km tempomat zakucan na 120 km/h. Mora mnogo da se salta, prebacivanje u visu brzinu nesto ranije - na manjem broju obrtaja, kocenje motorom, lagani start i predvidjanje ponasanja ostalih vozila u saobracaju. I niko mi ne veruje. Auto mi ne treba za trke, vec da vozim porodicu i idem na posao svaki dan. I da, idem preko brda, ne vozim po ravnom samo. Ajmo minusi ko ne veruje, plus ko veruje.

Dunster

pre 5 godina

Fiat je napravio solidnu ponudu po povoljnoj ceni. Naravno da postoji tržište ponude i tražnje. Za svakog se nešto nađe.
Ovaj auto je odličan, nov, pod garancijom od 5 godina, lepo izgleda. Dali je bolji polovni Golf? Možda, sve zavisi ko šta očekuje od automobila.
Za mene je ovaj Tipo sasvim OK auto.

coki

pre 5 godina

Napisem iskreno, kako sam se lose proveo sa novim Fiatom i da to ne vredi te pare, a dobijem gomilu minusa?! Cudna smo mi sorta! Sta treba, da se hvalim i lazem sebe? Da vam pricam kako trosi 3,2L po gradu, kako je udoban i kvalitetan i kako je zvanican servis jeftin, odlican i nezamenjiv? Ovaj Tipo je obicna kofa, i ponavljam, odlican ce biti kao polovnjak, za 2 hiljade evra! Dati 12 hiljada za njega je teska glupost, jer posle samo 3 godine, vredi 6-7, i to sa malom km! Pritom, ima tvrdu pedalu kvacila, trosi dosta, lenj je prilicno i ima uzasan menjac! Unutra sve cvrci i skripi, a sedista veoma brzo propadaju! Eto, pa vi bacajte pare, kao ja!

Vozac

pre 5 godina

Povremeno bude na snizenju za 9.990 evra, sa dva! vazdusna jastuka, klimom i radiom. Auto za ljude koji ne znaju da voze, ali ipak zele da prave guzvu na putu. Opremljen kako treba kosta poput astre ili megana koji imaju 20 ks vise.

Milan NS

pre 5 godina

Da se i ja javim u vezi s potrošnjom datog motora, doduše u modelu 500l. Dakle, prema bordu meni auto sada u gradu troši oko 9l, što je znatno manje nego kada je napolju ekstremno hladno ili toplo. Ono što treba još napomenuti jeste da mi je auto prešao tek oko 5,000 km i da su relacije koje prelazim do 4km, pri čemu ponekad, silom prilika, auto dnevno startujem desetak puta. Sva je vožnja po ravnom, uz ne preterana zadržavanja na semaforima. Na auto-putu mi s klimom i četvoro putnika na 110km/h troši nešto ispod 6l, na većim brzinma znatno više, a na magistrali oko 5,5l. Komšija koji vozi tipo s istim motorom tvrdi da mu u gradu znatno manje troši, što se može pripisati i boljoj aerodinamičnosti.
Motor zaista jeste trom, ali radi mi posao.

Ilija

pre 5 godina

Vozio sam se u taksiju u Italiji s ovim autom. Karavan, dizel, neka "dobra" oprema, imao onaj veci displej kao tablet. Kolko god da je dopadljiv spolja, iznutra je mali, skucen i nekvalitetan. Dosta gori od stila koji je i sam bio ispod proseka.

ljakse

pre 5 godina

Blagi užas što se tiče motora. Imam ovakav službeni, neverovatno trom, a po gradu ubija 10-11l!
(cixxd, 17. februar 2019 21:49)

Kazeš službeni a?

123

pre 5 godina

Vidim da cenjenim citaocima najvise smeta slab i trom motor od 95 ks, 1400 kubika. Vozim Fiat 500 l sa tim motorom i nakon 40000 km evo mojih rezultata: gradska voznja 6,5l/100 km, magistrala 4,5/100 km, auto put 6l/100km tempomat zakucan na 120 km/h. Mora mnogo da se salta, prebacivanje u visu brzinu nesto ranije - na manjem broju obrtaja, kocenje motorom, lagani start i predvidjanje ponasanja ostalih vozila u saobracaju. I niko mi ne veruje. Auto mi ne treba za trke, vec da vozim porodicu i idem na posao svaki dan. I da, idem preko brda, ne vozim po ravnom samo. Ajmo minusi ko ne veruje, plus ko veruje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Luka, 17. februar 2019 22:58)

Normalno da vam niko ne veruje. Proslo je vreme prica da auto od 1200kg sa 127Nm obrtnog momenta trosi u gradu 6,5l. Sad imamo internet. Mozda, ako prolazite kroz zeleni talas nekim velikim bulevarom. Tad moze i ispod 6l. Realnost je da taj motor trosi, u manjoj guzvi po BG-u, 8-9l. To nema veze sa trkama nego sa nedovoljno momenta da povuce taj automobil.

Bojan

pre 5 godina

127nm je baš malo, naporno je to terati po gradu, a 7.5l na 100 km je fabričko obecanje, 9l realno, ostalo i nije tako loše, ali ipak zaobiđite u širokom luku.

Milecar

pre 5 godina

Evo iz prve ruke vezano za potrošnju. Tipo 1.4 sedan. Živim u "krugu dvojke". Kada izbegavam špic, prosečna gradska vožnja 8.2l. Ibarska 5-5.5l. Autoput 7. Špic preko gazele ide preko 10. Ali šta je interesantno, imam i doblo maxi, 1.6 Mtj, potrošnja skoro ista kao tipo, možda par procenata manje ali toliko je i razlika u ceni goriva. Eeej, prvi servis ispod 10.000 din, u ovlašćenom servisu!

moron

pre 5 godina

Oko te potrošnje …
Meni fobija TSI 95 po BG ( sa redovnim ulazom u “krug dvojke” ) troši 10-12 ma kako imao laganu nogu na gasu. A imam, veoma, veoma laganu nogu, jer van grada tu fabiju “bez gasa” lako spustim ispod 5.
Inače, ovo što jedan dole navodi za potrošnju 500L sa 1,4. Ja toliko postignem sa 1,6 MJ. Nismo očito svi isti…
Da li može da se vozi fiat sa 1,4? Verujem da može. Vozio sam dosta i kola sa 75 ks I sa značajno manje “momenta”. Ide to. Naravno, vozilo sa motorom od 175 ili 275 ks ipak ide bolje.

tipo 1.4

pre 5 godina

-Vozim tipa 1.4 HB nešto više od godinu dana. Odmah sa ugradio plin, jer sam pretpostavljao kakva će biti potrošnja i nisam se prevario. po gradu 9-10l, na autoputu 8-9.5 (120-140), zavisno koliko se pritiska gas. Pokušao sam u par navrata da smanjim potrošnju (po gradu). Jednom uspeo na 8.2, ali to nije vožnja. Ja zaista ne divljam, ali vožnja po gradu sa potrošnjom od 8 ili manje je pravo mučenje. S obzirom da vozim na gas, iskreno baš me briga da li je 9 ili 10l. Mene 100km košta oko 650 din.

Hmmm

pre 5 godina

Фали му већа кубикажа
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 17. februar 2019 19:22)

Ne bas, fali mu turbina.

hadžija

pre 5 godina

@ jel moze bilo ko od ovih sto su mi dali minuse da objasni zasto? Zar ovo nije kantica?
(masinista, 17. februar 2019 20:45)
Druze za njih je ovo svemirksi brod, ti ljudi voze juga i ladu pa im nije jasno.
(krokazabar, 17. februar 2019 22:24)
jes vala, umesto da su kupili audia 4 za TRI ILJADE EVRA i da imaju limuzinu

Života

pre 5 godina

Znaci, zatamljene felne, stakla i retrovizori...
Jel znaju ovi u Fiatu da se Peugeot 301 1.6dizel trenutno u Srbiji nudi za 11.590?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kobaja Grande, 17. februar 2019 13:10)

Gde ima 301 dizel za 11590? Ja videh za 12700 na zvaničnom sajtu.

dane

pre 5 godina

Da li neko zna da li naš fiat 500L još postoji?
Menadžment iz Kragujevca ćute i ne objavljuju nove mere za veću prodaju 500L.
Šta čekaju? Da bi opstali valjda je cilj veća proizvodnja i naravno prodaja.
Uskoro počinje sajam automobila, oni ćute. Nema niže cene, povoljnih kredita, zamene uz doplatu za reciklažu starih vozila itd. Kao da je cilj što manja prodaja i zatvaranje fabrike.

Pera

pre 5 godina

Ovaj 1.4 je baš zastareo. I ovde ga trpaju u 500L, a Turcima ga daju za Tipa. Rešenje su 1.2 turbo benzinci, ista snaga manja potrošnja.

milojko

pre 5 godina

Vozio stila 4 godine a cromu 5 godina. Oba 1.9 multijet. Bili su stari 5 godina kada sam ih kupio i oba iz Italije oko 150k kilometraže imali ako je tačna. Croma čak i svih 170k video iz papira naknadno i ukapirao da su vraćali. Vozio kratko i bratov bravo 1.6 multijet. U stila za 4 godine samo servisi i par sijalica a u cromu sam uložio dosta i zamajac i neke delove kvačila semeringe pa mi je pukao ležaj i ceo menjač zeznuo. Kupio sam kompletan polovan menjač za 300e. Sve ukupno ispod 2k evra uloženo ali vozim konfornu limuzinu D segmenta. Komšiji puko lanac na bmwu iz 2012. Kanim se da prodam Crkmu ali onda problem nju da prodam treba mi 4k evra za peugeot 508sw koji moze po gabaritima da joj parira a da je bar 2014.godište. I onda skopčam da ću i dalje da teram moju cromu u gold boji sa panoramom i emotion oaketom da uživam i polravljam kad šta zatreba za sitne novce. Svi multijet dizeli su fantastični motori a za benzince pojma nemam niti bi kupovao.

moron

pre 5 godina

(dane, 17. februar 2019 21:33)
Da li neko zna da li naš fiat 500L još postoji? ...Nema niže cene ..."

Pogledaj oglase na sajtu "Pol. automobili" (tamo se oglašavaju i svi brendovi i dileri, nova vozila). Imaš nov 500L sa 1,6 MJ za 14.990. Imaš ih i sa 1,4 benzin. I Cross verzije. Sve ima.

(kele®, 17. februar 2019 15:45)
"Pravo čudo je da još postoje. Čuj 5-inčni tač skrin."

Pogledaj sajt naše Toyote i kakav displej za radio ima novi RAV4 za 27.900. Ima "Multiinformacioni ekran u boji 4,2". Možeš na "Pol. automobili" da vidiš oglašeni primerak sa time.
A pogledaj i Toyota.co.uk. Videćeš da i nova corolla takodje ima u paketu opreme i sa ekranom 4,2" (ali i sa 7").

Rade

pre 4 godine

Nista nefali ovom Tipu ja vozim 1,6mjt2 120ks zmaj zmajeva za mene odlicno vrsi svaki posao i u gradu i na autoputu brije.
Potrosnja auto put 5l 130/40 km grad 5,8/6l maksimum , ovaj moj je u Lounge opremi znaci ja sam prezadovoljan,i nisam u njega seo iz juga punta itd. vec iz golfa 7 itd... a sto se tice komentara mnogih ljudi se proseravaju a kuci voze krsinu zescu koja udavi od dima na putu i takvi sve znaju bukvalno u sve se razumeju slusam price takve redovno naravno cast izuzetcima.
Neznam kakav je taj benzinac njihov 1,4 neulazim u to jer neznam ali znam da ovaj dizel ide odlicno .

Radovan

pre 5 godina

Najniži nivo motorizacije uz najniži nivo opreme sa novim paketom gradskih ukrasa - ovo nije ništa čudno, služba Marketinga nudi različite varijante za različite varijante kupaca i različite nivoe dubina njihovih novčanika.
Ovde samo fali cena da bi smo znali da li su pogodili ciljanu grupu kupaca?

Zaboravili ste Štila sa motorom 1,2L? I takve stvari se prave za normalne ljude koji žele normalno da voze bez divljanja.

Gross

pre 5 godina

Posle se pitaju zasto je prodaja u Italiji pala ispod 15%. Lep auto, ali sa motorom iz ‘98 tesko da moze da napravi neki značajniji uspeh.

NIKOLA

pre 5 godina

Luka
Tvoj 500l fabrički po gradu troši 8.3 litra da ti verujem 6.5 litara izvini neće da ide, nema tog benzinskog agregata koji ne ide još koju litru više. Da je agregat dovoljan za normalnu vožnju da ali samo na auto putu sve ostalo kad sam imao prilike jednom da ga vozim bilo je neprijatno a na magistrali i nebezbedno natezanje.I jeste nekada smo vozili automobile sa smehotresnim agregatima,bez klime,imali crno bele televizore sa dva kanala itd ali to je bilo nekada.I ranije kad sam kupovao polovni i sad novi automobil,model i agregat zajedno na prvom mestu,ne pričam o zilionima konja već o nekom proseku koji će mi pružiti ne trkanje već lakšu i bezbedniju vožnju.

krokazabar

pre 5 godina

@ jel moze bilo ko od ovih sto su mi dali minuse da objasni zasto? Zar ovo nije kantica?
(masinista, 17. februar 2019 20:45)
Druze za njih je ovo svemirksi brod, ti ljudi voze juga i ladu pa im nije jasno.

mickeyrs

pre 5 godina

Ne bas, fali mu turbina.
(Hmmm, 18. februar 2019 08:56)

Upravo ovo. Isti ovi motori u Alfama Mito/Giulietta sa turbinom imaju 140-155 a uz MultiAir i do 170ks uz sličnu potrošnju, Abarth 595 ide i do 185-190ks. Svesno su zakinuli Tipa kao zaostalo dete u porodici da ne bi naudio prodaji skupljih modela. Inače novi Tipo ~ 90% Giuliette, ali dosta jeftiniji, kažem kao vlasnik Alfe, da ne budem pogrešno shvaćen :-)

cosmo

pre 5 godina

Tipo je auto za trećerazredno tržište i tako ga i treba posmatrati... porediti sa novim. Da je sjajan 1.4 - nije.. da postoje kupci za to... postoje...i to je to. Sasvim korektan u odnosu na iste grupu trećerazrednih... PSA 301/C-elysee... Logan... Vesta... da li Astra K 1.4 ide bolje... ne sigurno... da li je kvalitetnija...jeste... skuplja...jeste...

U BiH Pop paket Tipo... akcijski okruglo 10.000 evra... toliko i 301 1.2...3 cilindra...

Po meni, treba ugrabiti Astru sedan 1.6 dk.jos moze... za oko 12.000 evra... odlican niskobudzetni...

Sale

pre 5 godina

Kod malih gradskih automobila, benzinski atmosferski motori su po meni idealni motori, jer su povoljni za održavanje, prilično štedljivi na tim laganim automobilima, proverene konstrukcije (naročito Fijatovi mali benzinci) i sa sasvim zadovoljavajućim performansama za grad. Za veće automobile, mislim da nisu baš dobro rešenje, pre svega zbog slabih performansi u vožnji (veoma skroman obrtni moment), a opet u kombinaciji sa težim automobilima nisu ni štedljivi. Tipo u kombinaciji sa ovim motorom po meni nije dobar izbor i ne samo Tipo već bilo koji veći i teži auto sa benzinskim atmosfercem, osima ako se ne radi o nekom veoma ozbiljnom i jakom motoru, a onda se zna kakva je potrošnja.

Zoran Damjanović

pre 3 godine

Fiat tipo 1.4 hb u street opremi 11490 eura. Ne postoji jeftiniji automobil na tržištu sa takvom opremom i tih gabarita. Spolja lep unutra solidan izuzetno prostran, motor jeste trom ali sa kratkim 6 stepenim menjačem (malo lošijim) kada se malo zategne u obrtaje nije da neide. Treba uzeti u obzir da se na ovom motoru praktično nema šta pokvariti jer ništa i nema. Rodio se za ugradnju gasa, normalnom vožnjom uz poštovanje važećih propisa može da se voza sa potrošnjom od 6.5 litara benzina. Zavisi sve od noge vozača.

KingSRB

pre 5 godina

Sta ja znam koliko god se trudio da opravdam ovaj motor na ovom prelepo nacrtanom telu neide al bas bas neide auto je prelep dizajn vrhunski a motor spartanski ....izes ga....

penzioner

pre 5 godina

@(Kobaja Grande, 17. februar 2019 13:10)

Ne znam gde si video tu cenu zvanično, evo cenovnika sa njihovog sajta koji važi od novebra prošle godine:

Access paket opreme
- 1.2PureTech, benzin, 82ks, 5 brzina, 12,130€ - nema akcijska cena!

Active paket opreme
- 1.2PureTech, benzin, 82ks, 5 brzina, 13,340€, akcijska 10,990€
- 1.5 BlueHDi STOP&START, 100ks, 6 brzina, 15,540, akcijska 12,890€

Allure paket opreme
- 1.5 BlueHDi STOP&START, 100ks, 6 brzina, 16,290, akcijska 13,790€



@(Bojan, 17. februar 2019 20:54)

Jeste malo Nm, Opel je pre nešto manje od 20 godina imao motore sličnih performansi, 1.4 16v i 1.6 8v motore snage 89ks i 86 ks sa oznakama X14XE (125Nm), Z14XE (120Nm) i Z16SE (133Nm).
Nisu ni taj ni ovi Opelovi motori za neko trkanje i žustro preticanje, ali sasvim dovoljni za gradsku vožnju i povremeno da se ode negde van grada pa i duže relacije ako je nekoliko puta godišnje. Ali im je zato održavanje smešno u poređenju sa dizel motorima, kod svih ovih 8v motora (npr. čak i za VW 1.6 8v dostupan čak i u Golfu 5 i Audiju A4 od pre 2005-2006. godine) cena velikog servisa je oko 20.000 dinara (kod "svog" mehaničara).


Valjda je to i kod ovog Fiat-a. Koliko znam, rešene su boljke u odnosu na stari 1.4 motor od koga su svi bežali, nema skupih delova kao kod dizela. Jeste da bi bilo idealno nešto kao Fordov 1.0 ecoboost od 120ks, koji je zlatna sredina između 1.0 od 105 i 140ks, posebno zbog većeg obrtnog momenta, ali bi onda i cena veća.

Nononimus

pre 5 godina

U procesu sam kupovine novog automobila. Prvi na listi mi je bio tipo. Posle vidim toyotu yaris, vise mi se dopala, ima motor 1.5 110 hp benzinac, mali i kompaktni auto. Posle sam video novu Skodu rapid. Spoljasnost, nista posebno, ali unutrasnjost veoma minimalisticki spakovana prica. I da napomenem, sto se tice cenovnog ranga, svi su negde na istom nivou. A fiat treba za 2000 evra da spusti cene i plus popust od 2000. Lep je spolja ali u kabini, kao da je skucen, los kvalitet izrade kabine. Za motor ne znam. Ne dajem 13000 za tipo.

Srdjan

pre 5 godina

Mislim da je motor 1.4 16v iskljucivo najbolje perfomanse pokazao ugradnjom u tradicionalnog puntica, odnos karoserije i snage motora je na zavisnom nivou, ipak taj motor sa dve bregaste treba poterati iznad 3000 obrtaja da bi isao, ja vozim punta sa istim motorom gradska voznja nemoze ispod 8,5l sve ostalo su lovacke price.
Ugradnjom gasnog uredjaja potrosnja 10l plina i ne gubi se na perfomansama motora, odlicno podnosi gas.

Smuleco

pre 5 godina

Ne bas, fali mu turbina. 
(Hmmm, 18. februar 2019 08:56) 

Upravo ovo. Isti ovi motori u Alfama Mito/Giulietta sa turbinom imaju 140-155 a uz MultiAir i do 170ks uz sličnu potrošnju, Abarth 595 ide i do 185-190ks. Svesno su zakinuli Tipa kao zaostalo dete u porodici da ne bi naudio prodaji skupljih modela. Inače novi Tipo ~ 90% Giuliette, ali dosta jeftiniji, kažem kao vlasnik Alfe, da ne budem pogrešno shvaćen :-)
(mickeyrs, 18. februar 2019 14:40)

U pravu si, oduvek su Fiat-i bili "obrijane" Alfe, ali su ipak delili 90% sklopova, kompletan donji postroj i agregate. Jedina je razlika bila, i jeste, u karoseriji, enterijeru i kokpitu.

Jovan

pre 4 godine

Kupio pre mesec dana u Stojanovu u Novom Sadu, presao do sad 1200km. Potrosnja 7,6 sa uglavnom gradskom voznjom i predjenih 300km na autoputu. Prelep spolja ali iznutra nista specijalno.. Siromasan sa opremom ali je komotan, nazad ima dosta mesta i pristojan gepek. Dosta lenj sto se pogotovo oseti prilikom preticanja. Cena je bila 11420e+30000din registracija i 33000 kasko. 420e je cena ako hocete belu boju inace je 11000e ali samo crvena koju su nudili za sajam.

Sanavabic

pre 5 godina

Pitanje za sve ovde koji pricaju da je motor izdrzljiv: da li je vama ili znate nekoga ili znate nekoga ko zna nekoga kome je crkao motor na automobilu. Koji god auto to bio.

Ja ne znam. Mislim, motori su pravljeni da traju. Sto se tice Fiata, vozio bi samo Ferrari.
Sve ostalo kante.

Ilija

pre 5 godina

Vozio sam se u taksiju u Italiji s ovim autom. Karavan, dizel, neka "dobra" oprema, imao onaj veci displej kao tablet. Kolko god da je dopadljiv spolja, iznutra je mali, skucen i nekvalitetan. Dosta gori od stila koji je i sam bio ispod proseka.

coki

pre 5 godina

Ovaj auto će biti odličan, kada bude star 8-10 godina i vredeo 2 hiljade evra, jer je to najveća cifra koju treba dati za jedan Fiat! Ja sam dao 13 hiljada za nov, pre 3 godine i to je najveća glupost koju sam uradio u svom životu!

Bojan

pre 5 godina

127nm je baš malo, naporno je to terati po gradu, a 7.5l na 100 km je fabričko obecanje, 9l realno, ostalo i nije tako loše, ali ipak zaobiđite u širokom luku.

Bojan

pre 5 godina

127nm je baš malo, naporno je to terati po gradu, a 7.5l na 100 km je fabričko obecanje, 9l realno, ostalo i nije tako loše, ali ipak zaobiđite u širokom luku.

Luka

pre 5 godina

Vidim da cenjenim citaocima najvise smeta slab i trom motor od 95 ks, 1400 kubika. Vozim Fiat 500 l sa tim motorom i nakon 40000 km evo mojih rezultata: gradska voznja 6,5l/100 km, magistrala 4,5/100 km, auto put 6l/100km tempomat zakucan na 120 km/h. Mora mnogo da se salta, prebacivanje u visu brzinu nesto ranije - na manjem broju obrtaja, kocenje motorom, lagani start i predvidjanje ponasanja ostalih vozila u saobracaju. I niko mi ne veruje. Auto mi ne treba za trke, vec da vozim porodicu i idem na posao svaki dan. I da, idem preko brda, ne vozim po ravnom samo. Ajmo minusi ko ne veruje, plus ko veruje.

kele®

pre 5 godina

Promašaj za promašajem. Pravo čudo je da još postoje. Čuj 5-inčni tač skrin. Ne rekoše cijenu, ali sve preko 13.000 eur je suludo.

Vozac

pre 5 godina

Povremeno bude na snizenju za 9.990 evra, sa dva! vazdusna jastuka, klimom i radiom. Auto za ljude koji ne znaju da voze, ali ipak zele da prave guzvu na putu. Opremljen kako treba kosta poput astre ili megana koji imaju 20 ks vise.

Sanavabic

pre 5 godina

Pitanje za sve ovde koji pricaju da je motor izdrzljiv: da li je vama ili znate nekoga ili znate nekoga ko zna nekoga kome je crkao motor na automobilu. Koji god auto to bio.

Ja ne znam. Mislim, motori su pravljeni da traju. Sto se tice Fiata, vozio bi samo Ferrari.
Sve ostalo kante.

coki

pre 5 godina

Napisem iskreno, kako sam se lose proveo sa novim Fiatom i da to ne vredi te pare, a dobijem gomilu minusa?! Cudna smo mi sorta! Sta treba, da se hvalim i lazem sebe? Da vam pricam kako trosi 3,2L po gradu, kako je udoban i kvalitetan i kako je zvanican servis jeftin, odlican i nezamenjiv? Ovaj Tipo je obicna kofa, i ponavljam, odlican ce biti kao polovnjak, za 2 hiljade evra! Dati 12 hiljada za njega je teska glupost, jer posle samo 3 godine, vredi 6-7, i to sa malom km! Pritom, ima tvrdu pedalu kvacila, trosi dosta, lenj je prilicno i ima uzasan menjac! Unutra sve cvrci i skripi, a sedista veoma brzo propadaju! Eto, pa vi bacajte pare, kao ja!

BOSS

pre 5 godina

Ja ne znam ko kupuje ova auta sa ovakvim motorima.Njima motori danas trose kao kod Mercedes kamiona.
Uzaaas jedan,zali moze izgled nije los al motori ubijaju.

krokazabar

pre 5 godina

@ jel moze bilo ko od ovih sto su mi dali minuse da objasni zasto? Zar ovo nije kantica?
(masinista, 17. februar 2019 20:45)
Druze za njih je ovo svemirksi brod, ti ljudi voze juga i ladu pa im nije jasno.

saša

pre 5 godina

Vozim tipa, ali sedana sa ovim 1.4 motorom. Najveći nedostaci su motor i prekratki menjač. Možeš komotno da pođeš iz druge. Realna potrošnja je 11,2 u gradu, pri čemu ga stvarno pazim.
Nedovršen auto. Sad ga nikad ne bi ponovo kupio.

bole

pre 5 godina

do juce smo vozili jugice,lade,keceve,itd,i kleli se u ta vozila tipa dobri su to motori mali zvrk ide to dobro,a sada pljujemo po maltene svim automobilima koja su za dve svetlosne godine bolja od gore navedenih automobila,jednostavno volimo da kritikujemo i sta valja i sta ne.svako neka vozi ono sto mu odgovara i to je to.

Jaroslav

pre 5 godina

Čudi me,da Fiat ima u ponudi motor sa 1400cm ,90 i kusur ks sa ubrzanjem 12,4 sec. do 100 km/h. Imam Fiata Punta sa 1200 cm,80 ks kome treba 11,4sec.do 100km/h a 2001 godište.Znam da je Punto lakši,ali posle toliko god slabije performanse na novom automobilu,malo mi je nelogično. Pozdrav.

.

pre 5 godina

lep auto. Cene su sasvim ok. Motor, a sta reci, nije nesto snazan ali ti Fiatovi 1.4 atm. su dugotrajni uvek bili. Ako ima 6-tu brzinu sa 95 ks moze to lepo da prodje i za autoput do 140 km/h, opusteno,...a za grad je skroz ok. Odrzavanje nije skupo, ni redovno ni delovi. Fino izgleda u ovoj belo crnoj kombinaciji.

XYZ

pre 5 godina

Zna se sta je FIAT i u koju klasu spada Tipo. Odlican gradski auto, italijanski dizajn, odrzavanje nije papreno kao Wagen ili Skoda. Pouzdanost automobila i izdrzljivost njegovih delova zavisi od ulozenog novca u kvalitet izrade samog proizvodjaca, ali i od vozaca, a svi znamo kako domaci vozaci cuvaju svoja vozila.

Nononimus

pre 5 godina

U procesu sam kupovine novog automobila. Prvi na listi mi je bio tipo. Posle vidim toyotu yaris, vise mi se dopala, ima motor 1.5 110 hp benzinac, mali i kompaktni auto. Posle sam video novu Skodu rapid. Spoljasnost, nista posebno, ali unutrasnjost veoma minimalisticki spakovana prica. I da napomenem, sto se tice cenovnog ranga, svi su negde na istom nivou. A fiat treba za 2000 evra da spusti cene i plus popust od 2000. Lep je spolja ali u kabini, kao da je skucen, los kvalitet izrade kabine. Za motor ne znam. Ne dajem 13000 za tipo.

Mustafa Aga

pre 5 godina

Gospodine Gadra zashto nam ne opishete vashe nezadovoljstvo sa Fiat Chromom tako da neshto nauchimo iz vasheg iskustva...Pitam vas jer kad izadjem u penziju planiram da godishnje 6 meseci budem kod nas a 6 meseci u Americi...Treba mi auto za kod nas i jedan od auta koji je privukao moju paznjom niskom cenom a relativno dobrim kvalitetom jeste Fiat Tipo...Unapred zahvalan...

dads

pre 5 godina

Jako loš odabir motora, kao da ih neko namirno minira sa ovim odlukama. Inače skroz ok auto samo neshvatljivo da se ovakav automobil uopšte nudi sa ovim motorom, propast čista. Nije ni za punta... .

milojko

pre 5 godina

Vozio stila 4 godine a cromu 5 godina. Oba 1.9 multijet. Bili su stari 5 godina kada sam ih kupio i oba iz Italije oko 150k kilometraže imali ako je tačna. Croma čak i svih 170k video iz papira naknadno i ukapirao da su vraćali. Vozio kratko i bratov bravo 1.6 multijet. U stila za 4 godine samo servisi i par sijalica a u cromu sam uložio dosta i zamajac i neke delove kvačila semeringe pa mi je pukao ležaj i ceo menjač zeznuo. Kupio sam kompletan polovan menjač za 300e. Sve ukupno ispod 2k evra uloženo ali vozim konfornu limuzinu D segmenta. Komšiji puko lanac na bmwu iz 2012. Kanim se da prodam Crkmu ali onda problem nju da prodam treba mi 4k evra za peugeot 508sw koji moze po gabaritima da joj parira a da je bar 2014.godište. I onda skopčam da ću i dalje da teram moju cromu u gold boji sa panoramom i emotion oaketom da uživam i polravljam kad šta zatreba za sitne novce. Svi multijet dizeli su fantastični motori a za benzince pojma nemam niti bi kupovao.

Pa da L9

pre 5 godina

Verovatno pristojan auto. Ali, mana je motor. Iako pouzdan, vrlo trom, pa se po beogradskim brdima podosta muci. Potrosnja, naravno, 7,5l na Novom Beogradu, van spica. Realni prosek u gradu 8,5l. Fiat treba da razmisli od izbacivanju ovog motora. Ko ima 10000e, imace da doda kroz kredit jos 1000 da pazari motor sa turbinom.

NIKOLA

pre 5 godina

Luka
Tvoj 500l fabrički po gradu troši 8.3 litra da ti verujem 6.5 litara izvini neće da ide, nema tog benzinskog agregata koji ne ide još koju litru više. Da je agregat dovoljan za normalnu vožnju da ali samo na auto putu sve ostalo kad sam imao prilike jednom da ga vozim bilo je neprijatno a na magistrali i nebezbedno natezanje.I jeste nekada smo vozili automobile sa smehotresnim agregatima,bez klime,imali crno bele televizore sa dva kanala itd ali to je bilo nekada.I ranije kad sam kupovao polovni i sad novi automobil,model i agregat zajedno na prvom mestu,ne pričam o zilionima konja već o nekom proseku koji će mi pružiti ne trkanje već lakšu i bezbedniju vožnju.

monarhista

pre 5 godina

Ljudi, taj motor sam imao ja u Grande Punta 2012god. 1.4 sa 95ks.
Motor je trom, treba mu obrtaji da bi povuko kako treba.
Vukao je dobro, ali gorivo.
Grad nije bio ispod 10 - 11l, otvoreno oko 6,5 - 7l.

Radovan

pre 5 godina

Najniži nivo motorizacije uz najniži nivo opreme sa novim paketom gradskih ukrasa - ovo nije ništa čudno, služba Marketinga nudi različite varijante za različite varijante kupaca i različite nivoe dubina njihovih novčanika.
Ovde samo fali cena da bi smo znali da li su pogodili ciljanu grupu kupaca?

Zaboravili ste Štila sa motorom 1,2L? I takve stvari se prave za normalne ljude koji žele normalno da voze bez divljanja.

Gross

pre 5 godina

Posle se pitaju zasto je prodaja u Italiji pala ispod 15%. Lep auto, ali sa motorom iz ‘98 tesko da moze da napravi neki značajniji uspeh.

123

pre 5 godina

Vidim da cenjenim citaocima najvise smeta slab i trom motor od 95 ks, 1400 kubika. Vozim Fiat 500 l sa tim motorom i nakon 40000 km evo mojih rezultata: gradska voznja 6,5l/100 km, magistrala 4,5/100 km, auto put 6l/100km tempomat zakucan na 120 km/h. Mora mnogo da se salta, prebacivanje u visu brzinu nesto ranije - na manjem broju obrtaja, kocenje motorom, lagani start i predvidjanje ponasanja ostalih vozila u saobracaju. I niko mi ne veruje. Auto mi ne treba za trke, vec da vozim porodicu i idem na posao svaki dan. I da, idem preko brda, ne vozim po ravnom samo. Ajmo minusi ko ne veruje, plus ko veruje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Luka, 17. februar 2019 22:58)

Normalno da vam niko ne veruje. Proslo je vreme prica da auto od 1200kg sa 127Nm obrtnog momenta trosi u gradu 6,5l. Sad imamo internet. Mozda, ako prolazite kroz zeleni talas nekim velikim bulevarom. Tad moze i ispod 6l. Realnost je da taj motor trosi, u manjoj guzvi po BG-u, 8-9l. To nema veze sa trkama nego sa nedovoljno momenta da povuce taj automobil.

Aleks

pre 5 godina

Vozio me taksi u BG skoro fiat croma, 600000 na satu. Kaze gazda ni sam ne zna kolko je presao, vec je u Italiji bio na taksiju. Taj auto taksira svaki dan 10+ godina. Naravno da izgleda lose ali jos ide!!!!

dane

pre 5 godina

Da li neko zna da li naš fiat 500L još postoji?
Menadžment iz Kragujevca ćute i ne objavljuju nove mere za veću prodaju 500L.
Šta čekaju? Da bi opstali valjda je cilj veća proizvodnja i naravno prodaja.
Uskoro počinje sajam automobila, oni ćute. Nema niže cene, povoljnih kredita, zamene uz doplatu za reciklažu starih vozila itd. Kao da je cilj što manja prodaja i zatvaranje fabrike.

hadžija

pre 5 godina

@ jel moze bilo ko od ovih sto su mi dali minuse da objasni zasto? Zar ovo nije kantica?
(masinista, 17. februar 2019 20:45)
Druze za njih je ovo svemirksi brod, ti ljudi voze juga i ladu pa im nije jasno.
(krokazabar, 17. februar 2019 22:24)
jes vala, umesto da su kupili audia 4 za TRI ILJADE EVRA i da imaju limuzinu

tipo 1.4

pre 5 godina

-Vozim tipa 1.4 HB nešto više od godinu dana. Odmah sa ugradio plin, jer sam pretpostavljao kakva će biti potrošnja i nisam se prevario. po gradu 9-10l, na autoputu 8-9.5 (120-140), zavisno koliko se pritiska gas. Pokušao sam u par navrata da smanjim potrošnju (po gradu). Jednom uspeo na 8.2, ali to nije vožnja. Ja zaista ne divljam, ali vožnja po gradu sa potrošnjom od 8 ili manje je pravo mučenje. S obzirom da vozim na gas, iskreno baš me briga da li je 9 ili 10l. Mene 100km košta oko 650 din.

cosmo

pre 5 godina

Tipo je auto za trećerazredno tržište i tako ga i treba posmatrati... porediti sa novim. Da je sjajan 1.4 - nije.. da postoje kupci za to... postoje...i to je to. Sasvim korektan u odnosu na iste grupu trećerazrednih... PSA 301/C-elysee... Logan... Vesta... da li Astra K 1.4 ide bolje... ne sigurno... da li je kvalitetnija...jeste... skuplja...jeste...

U BiH Pop paket Tipo... akcijski okruglo 10.000 evra... toliko i 301 1.2...3 cilindra...

Po meni, treba ugrabiti Astru sedan 1.6 dk.jos moze... za oko 12.000 evra... odlican niskobudzetni...

Pera

pre 5 godina

Ovaj 1.4 je baš zastareo. I ovde ga trpaju u 500L, a Turcima ga daju za Tipa. Rešenje su 1.2 turbo benzinci, ista snaga manja potrošnja.

Hmmm

pre 5 godina

Фали му већа кубикажа
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 17. februar 2019 19:22)

Ne bas, fali mu turbina.

ns ja

pre 5 godina

Kada sam pre 13-14god. prešao sa Yugo tempo 1.o na grande punto 1.2, 65ks to je za mene bila revolucija! Automobilčina, sa 20 ks više koja ubrzava kao raketa, a troši upadljivo manje od pomenutog juga!

TO je bio tada taj prelaz, ipak i sa tim motorom sa svega 102Nm, grande punto i dalje završava 95% svega što vozaču (iznad proseka) treba, ako izuzmemo frustracije i komplekse kad vas neko u saobraćaju "preskoči" i zaseče sa jačim autom (a priznajem, bilo je)

Danas i ja vozim takav jedan auto kojim mogu da isečem bilo koga na semaforu, i u mnogim drugim situacijama, sa 260Nm, i zaista prija kako jednako vuče i uzbrdo i po ravnom, i sada - maštam o autu sa 380Nm, naravno sve što pišem odnosi se isključivo na nov automobil jer pričati o iskustvu sa kršinama nije realna ocena ni za jedan brend.

Pomenuti model je dobra kupovina za većinu normalnih ljudi za oko 11.000eur, uz napomenu da budu spremni na jednu činjenicu: ovaj auto jako mnogo ume da troši, jer morate dobro da stisnete gas da biste ga naterali da povuče, i to je normalno i ne opterećuje motor - samo se radi o velikoj potrošnji kada hoćete da ga poterate! Uzbrdo i dalje nećete biti najbrži, ali ćete se kretati-problem su kompleksi koji se javljaju kada vas čađavi krševi prođu ladno uz gomilu gara i smrada! Tada budite svesni da ćete vi stići čisti i mirisni gde ste krenuli-dok ovi garavi sede po servisima, a masni su uvek!

AKo imate 20-30..k eur, e onda postoje i bolji novi automobili...

Rade

pre 4 godine

Nista nefali ovom Tipu ja vozim 1,6mjt2 120ks zmaj zmajeva za mene odlicno vrsi svaki posao i u gradu i na autoputu brije.
Potrosnja auto put 5l 130/40 km grad 5,8/6l maksimum , ovaj moj je u Lounge opremi znaci ja sam prezadovoljan,i nisam u njega seo iz juga punta itd. vec iz golfa 7 itd... a sto se tice komentara mnogih ljudi se proseravaju a kuci voze krsinu zescu koja udavi od dima na putu i takvi sve znaju bukvalno u sve se razumeju slusam price takve redovno naravno cast izuzetcima.
Neznam kakav je taj benzinac njihov 1,4 neulazim u to jer neznam ali znam da ovaj dizel ide odlicno .

moron

pre 5 godina

(dane, 17. februar 2019 21:33)
Da li neko zna da li naš fiat 500L još postoji? ...Nema niže cene ..."

Pogledaj oglase na sajtu "Pol. automobili" (tamo se oglašavaju i svi brendovi i dileri, nova vozila). Imaš nov 500L sa 1,6 MJ za 14.990. Imaš ih i sa 1,4 benzin. I Cross verzije. Sve ima.

(kele®, 17. februar 2019 15:45)
"Pravo čudo je da još postoje. Čuj 5-inčni tač skrin."

Pogledaj sajt naše Toyote i kakav displej za radio ima novi RAV4 za 27.900. Ima "Multiinformacioni ekran u boji 4,2". Možeš na "Pol. automobili" da vidiš oglašeni primerak sa time.
A pogledaj i Toyota.co.uk. Videćeš da i nova corolla takodje ima u paketu opreme i sa ekranom 4,2" (ali i sa 7").

Milecar

pre 5 godina

Evo iz prve ruke vezano za potrošnju. Tipo 1.4 sedan. Živim u "krugu dvojke". Kada izbegavam špic, prosečna gradska vožnja 8.2l. Ibarska 5-5.5l. Autoput 7. Špic preko gazele ide preko 10. Ali šta je interesantno, imam i doblo maxi, 1.6 Mtj, potrošnja skoro ista kao tipo, možda par procenata manje ali toliko je i razlika u ceni goriva. Eeej, prvi servis ispod 10.000 din, u ovlašćenom servisu!

Sale

pre 5 godina

Kod malih gradskih automobila, benzinski atmosferski motori su po meni idealni motori, jer su povoljni za održavanje, prilično štedljivi na tim laganim automobilima, proverene konstrukcije (naročito Fijatovi mali benzinci) i sa sasvim zadovoljavajućim performansama za grad. Za veće automobile, mislim da nisu baš dobro rešenje, pre svega zbog slabih performansi u vožnji (veoma skroman obrtni moment), a opet u kombinaciji sa težim automobilima nisu ni štedljivi. Tipo u kombinaciji sa ovim motorom po meni nije dobar izbor i ne samo Tipo već bilo koji veći i teži auto sa benzinskim atmosfercem, osima ako se ne radi o nekom veoma ozbiljnom i jakom motoru, a onda se zna kakva je potrošnja.

KingSRB

pre 5 godina

Sta ja znam koliko god se trudio da opravdam ovaj motor na ovom prelepo nacrtanom telu neide al bas bas neide auto je prelep dizajn vrhunski a motor spartanski ....izes ga....

moron

pre 5 godina

Oko te potrošnje …
Meni fobija TSI 95 po BG ( sa redovnim ulazom u “krug dvojke” ) troši 10-12 ma kako imao laganu nogu na gasu. A imam, veoma, veoma laganu nogu, jer van grada tu fabiju “bez gasa” lako spustim ispod 5.
Inače, ovo što jedan dole navodi za potrošnju 500L sa 1,4. Ja toliko postignem sa 1,6 MJ. Nismo očito svi isti…
Da li može da se vozi fiat sa 1,4? Verujem da može. Vozio sam dosta i kola sa 75 ks I sa značajno manje “momenta”. Ide to. Naravno, vozilo sa motorom od 175 ili 275 ks ipak ide bolje.

mickeyrs

pre 5 godina

Ne bas, fali mu turbina.
(Hmmm, 18. februar 2019 08:56)

Upravo ovo. Isti ovi motori u Alfama Mito/Giulietta sa turbinom imaju 140-155 a uz MultiAir i do 170ks uz sličnu potrošnju, Abarth 595 ide i do 185-190ks. Svesno su zakinuli Tipa kao zaostalo dete u porodici da ne bi naudio prodaji skupljih modela. Inače novi Tipo ~ 90% Giuliette, ali dosta jeftiniji, kažem kao vlasnik Alfe, da ne budem pogrešno shvaćen :-)

penzioner

pre 5 godina

@(Kobaja Grande, 17. februar 2019 13:10)

Ne znam gde si video tu cenu zvanično, evo cenovnika sa njihovog sajta koji važi od novebra prošle godine:

Access paket opreme
- 1.2PureTech, benzin, 82ks, 5 brzina, 12,130€ - nema akcijska cena!

Active paket opreme
- 1.2PureTech, benzin, 82ks, 5 brzina, 13,340€, akcijska 10,990€
- 1.5 BlueHDi STOP&START, 100ks, 6 brzina, 15,540, akcijska 12,890€

Allure paket opreme
- 1.5 BlueHDi STOP&START, 100ks, 6 brzina, 16,290, akcijska 13,790€



@(Bojan, 17. februar 2019 20:54)

Jeste malo Nm, Opel je pre nešto manje od 20 godina imao motore sličnih performansi, 1.4 16v i 1.6 8v motore snage 89ks i 86 ks sa oznakama X14XE (125Nm), Z14XE (120Nm) i Z16SE (133Nm).
Nisu ni taj ni ovi Opelovi motori za neko trkanje i žustro preticanje, ali sasvim dovoljni za gradsku vožnju i povremeno da se ode negde van grada pa i duže relacije ako je nekoliko puta godišnje. Ali im je zato održavanje smešno u poređenju sa dizel motorima, kod svih ovih 8v motora (npr. čak i za VW 1.6 8v dostupan čak i u Golfu 5 i Audiju A4 od pre 2005-2006. godine) cena velikog servisa je oko 20.000 dinara (kod "svog" mehaničara).


Valjda je to i kod ovog Fiat-a. Koliko znam, rešene su boljke u odnosu na stari 1.4 motor od koga su svi bežali, nema skupih delova kao kod dizela. Jeste da bi bilo idealno nešto kao Fordov 1.0 ecoboost od 120ks, koji je zlatna sredina između 1.0 od 105 i 140ks, posebno zbog većeg obrtnog momenta, ali bi onda i cena veća.

Života

pre 5 godina

Znaci, zatamljene felne, stakla i retrovizori...
Jel znaju ovi u Fiatu da se Peugeot 301 1.6dizel trenutno u Srbiji nudi za 11.590?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kobaja Grande, 17. februar 2019 13:10)

Gde ima 301 dizel za 11590? Ja videh za 12700 na zvaničnom sajtu.

The Spatula

pre 5 godina

Morate shvatiti neke stvari, praviti neke razlike izmedju ostatka sveta i Srbije. U Srbiji je najbolji sluzbeni auto, jos ako ima blinkere, mozete raditi sta hocete. Preticati na punoj, gaziti, prolaziti na crveno itd, itd... Drugi najbolji auto je onaj sto se pravi u nemacku. Iako mlada moze biti sa sela, ali auto iz nemacku. Treci auto je za nas sto nemamo ni blinkere ni nemacko auto,tj Fiat. E sad, da se razumemo, zabarska posla, prave kola sa malim motor, slabim, koji se zove gradski auto. Znaci, to je auto pravljen iskljucivo za grad i onome kome ne smeta, ko nema probleme u glavi, moze sa njim bez problema ici i na dalje putovanje. E sad, sto smo mi takvi, kakvi jesmo, pa mozemo sebi priustiti jedan auto, sa tim jednim motorom, pa nas on ne moze bas u svim situacijama zadovoljiti, to je druga stvar. Sto se mene tice, ne bih se bunio kad bih mogao da kupim novog Tipa o sa 1.4 motorom. Prosli su dani jurcanja kad smo sa 5 maraka, zavrsavali sve prepreke na putu. Sad me boli i onih 4 km preko ogranicenja, kad platim 2500 dinara u roku od 7 dana. Videh po Grckoj, mnogo Puntica, Pandi sa nasim tablama. Njima nije smetalo da putuju 600-70 km sa tim prevoznim sredstvom.

Zoran Damjanović

pre 3 godine

Fiat tipo 1.4 hb u street opremi 11490 eura. Ne postoji jeftiniji automobil na tržištu sa takvom opremom i tih gabarita. Spolja lep unutra solidan izuzetno prostran, motor jeste trom ali sa kratkim 6 stepenim menjačem (malo lošijim) kada se malo zategne u obrtaje nije da neide. Treba uzeti u obzir da se na ovom motoru praktično nema šta pokvariti jer ništa i nema. Rodio se za ugradnju gasa, normalnom vožnjom uz poštovanje važećih propisa može da se voza sa potrošnjom od 6.5 litara benzina. Zavisi sve od noge vozača.

ljakse

pre 5 godina

Blagi užas što se tiče motora. Imam ovakav službeni, neverovatno trom, a po gradu ubija 10-11l!
(cixxd, 17. februar 2019 21:49)

Kazeš službeni a?

Dunster

pre 5 godina

Fiat je napravio solidnu ponudu po povoljnoj ceni. Naravno da postoji tržište ponude i tražnje. Za svakog se nešto nađe.
Ovaj auto je odličan, nov, pod garancijom od 5 godina, lepo izgleda. Dali je bolji polovni Golf? Možda, sve zavisi ko šta očekuje od automobila.
Za mene je ovaj Tipo sasvim OK auto.

Srdjan

pre 5 godina

Mislim da je motor 1.4 16v iskljucivo najbolje perfomanse pokazao ugradnjom u tradicionalnog puntica, odnos karoserije i snage motora je na zavisnom nivou, ipak taj motor sa dve bregaste treba poterati iznad 3000 obrtaja da bi isao, ja vozim punta sa istim motorom gradska voznja nemoze ispod 8,5l sve ostalo su lovacke price.
Ugradnjom gasnog uredjaja potrosnja 10l plina i ne gubi se na perfomansama motora, odlicno podnosi gas.

Smuleco

pre 5 godina

Ne bas, fali mu turbina. 
(Hmmm, 18. februar 2019 08:56) 

Upravo ovo. Isti ovi motori u Alfama Mito/Giulietta sa turbinom imaju 140-155 a uz MultiAir i do 170ks uz sličnu potrošnju, Abarth 595 ide i do 185-190ks. Svesno su zakinuli Tipa kao zaostalo dete u porodici da ne bi naudio prodaji skupljih modela. Inače novi Tipo ~ 90% Giuliette, ali dosta jeftiniji, kažem kao vlasnik Alfe, da ne budem pogrešno shvaćen :-)
(mickeyrs, 18. februar 2019 14:40)

U pravu si, oduvek su Fiat-i bili "obrijane" Alfe, ali su ipak delili 90% sklopova, kompletan donji postroj i agregate. Jedina je razlika bila, i jeste, u karoseriji, enterijeru i kokpitu.

Jovan

pre 4 godine

Kupio pre mesec dana u Stojanovu u Novom Sadu, presao do sad 1200km. Potrosnja 7,6 sa uglavnom gradskom voznjom i predjenih 300km na autoputu. Prelep spolja ali iznutra nista specijalno.. Siromasan sa opremom ali je komotan, nazad ima dosta mesta i pristojan gepek. Dosta lenj sto se pogotovo oseti prilikom preticanja. Cena je bila 11420e+30000din registracija i 33000 kasko. 420e je cena ako hocete belu boju inace je 11000e ali samo crvena koju su nudili za sajam.

Milan NS

pre 5 godina

Da se i ja javim u vezi s potrošnjom datog motora, doduše u modelu 500l. Dakle, prema bordu meni auto sada u gradu troši oko 9l, što je znatno manje nego kada je napolju ekstremno hladno ili toplo. Ono što treba još napomenuti jeste da mi je auto prešao tek oko 5,000 km i da su relacije koje prelazim do 4km, pri čemu ponekad, silom prilika, auto dnevno startujem desetak puta. Sva je vožnja po ravnom, uz ne preterana zadržavanja na semaforima. Na auto-putu mi s klimom i četvoro putnika na 110km/h troši nešto ispod 6l, na većim brzinma znatno više, a na magistrali oko 5,5l. Komšija koji vozi tipo s istim motorom tvrdi da mu u gradu znatno manje troši, što se može pripisati i boljoj aerodinamičnosti.
Motor zaista jeste trom, ali radi mi posao.