Utorak, 29.01.2019.

16:15

Kako naplatiti štetu na automobilu nastalu zbog oštećenja puta? VIDEO

Izvor: B92

Kako naplatiti štetu na automobilu nastalu zbog ošteæenja puta? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Banana

pre 5 godina

Juce vozim deonicu Zavlaka - Šabac preko Tekeriša. Nikad, ali nikad u zivotu nisam vozio gorim putem. To nisu rupe, to su krateri dubine 30-40cm. Ovo je strasno sta se desava, a sve nam neki suficit. Za sta se placa registracija? Sta rade putari? Nikad gore puteve nismo imali.

g

pre 5 godina

Prošle godine je drug uletro u rupu i sjebao gumu i nzm nesto malo na trapu.Ulica vrlo blizu centra gde ne mozes da zaletis da pisu kaznu za brzu voznju ili sta.Izasla milicija napisala zapisnik,otisao kod majstora napisao mu sta fali,jos dodao amortozer i oprugu i sve su platili bez ikakvog natezanja za 2,3 nedelje.

kako da ne

pre 5 godina

@Steva
U Svajcarskoj nema zezanja jer znaju da mozes da ih tuzis, a sud u Svajcarskoj je totalno nezavistan, to da budete sigurni. Takodje sve zavisi od slucaja, ali bilo kakav slucaj, bilo sta na sudu je za maksimum 2 meseca. Ovo sa automobilima i brze. Nema zastarivanja slucaja jer nema kada ni da zastari haha...Za kaznu zbog parkinga ste na sudu za mesec dana. Tako da u slucaju stete auta zbog puta vas isplacuju jako brzo i niko ne zeli na sud jer su troskovi suda papreni. Tipa za kaznu parkinga od 100fr, troskovi suda su jos 500 pa ti vidi. Za stetu na autu da ih tuzite, ajde sto bi vas na kraju svakako isplatili vec bi vise hiljada morali da daju za troskove. Osiguranja to ne zele, a ne zele svakako ni da pokusaju da vas zavrnu jer bi to otislo u novine, a to znaci losa reputacija i gubljenje velikih para.

vozac

pre 5 godina

samo kasko srbina spasava. sve ostalo je badava
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miki, 29. januar 2019 17:01)
Samo da vam kazem,ljudi.Gledam svasta na youtube.Imate odlican serijal Potrosacki savetnik.Pogledajte malo,iznenadicete se kakvih slucajeva ,prevara i obmana ima.Bio je slucaj za kasko osiguranje,covek kupio nov auto,resio da ga kasko osigura i mirno spava.Tri godine je uplacivao kasko,i resio da proda auto,da bi kupio opet nov.Dosao kupac,pitao da upali auto,da cuje motor i pobegao sa autom.Mozete da predpostavite da kasko to ne pokriva.Kao jos ni mnogo toga.https://www.youtube.com/watch?v=cDd_2xbaXlY
Ima jos puno na tu temu,kasko osiguranja,a ima raznih zanimljivih slucajeva,pa pogledajte malo,sta znaci vrzino kolo...

vlada adamovic ub

pre 5 godina

Jel sme neko da ospori tvrdnju da od 2000 god. nikad nije bilo ovoliko rupa na putevima i da se za to zakune u decu? Dakle ovako, ko udari minus na komentar taj se zakleo u decu da misli da su putevi nikad bolji, da su kod onih lopova pre bili lošiji.

srbin

pre 5 godina

evo primer put rezervisan za saobracaj motornih vozila ogranicenje 60 pada kisa ja vozim nekih 55km/h da napomenem sve se desava u okolini Vranja udaram u rupu guma puca felna se krivi da napomenem auto je jako dobar star 9 godina gume zimske nove 18 cola zovem policiju na uvidjaj jer steta nije mala policija steze ramenima i kaze sto nisi gledao i vozio sporije krece rasprava i prete mi da ce da mi napisu kaznu za prebrzu voznju jer da sam vozio sporo video bi rupu ostajem zateknut i trazim zapisnik u zapisniku je upisano da nisam prilagodio brzinu uslovima puta BANANA DRZAVA volim svoju zemlju ali nisam imao dobro iskustvo sa naplatom stete prica je jos duza da ne dosadjujem vise pozdrav

мики

pre 5 godina

Мени се десио случај да сам направио палачинку од фелне од удара у рупу, поред мене се паркирало још 5 аутомобила са истим проблемом. Позвали смо полицију и рекли нам боље будите мирни, ако дођемо сигурно ће бити да нисте прилагодили брзину условима пута. Па се ти жали, плати казну, а онда и штету на ауту.

Aleksandar

pre 5 godina

Sve se ovo može ostvariti, samo treba izdvojiti dosta vremena.
Doživeo sam i uspeo da naplatim kompletne troškove. Upao sam u rupu kod semafora za skretanje za Ripanj.Pozvao saobraćajnu policiju, napravili uviđaj i fotografisali auto i rupu. Javio se osiguranju gde je napravljen izveštaj o šteti. Popravke rađene u ovlašćenom servisu i zamenjeno je sve neophodno, čak i ono što nije moralo. Svu dokumentaciju, računi, izveštaji...predati komisiji koju ima Beograd put, koji je ugovorno bio zadužen za održavanje te deonice. Za nekoliko dana sam dobio pozitivan odgovor i uplatu na moj tekući račun.
Posle 1 godine sam dobio poziv suda za saobraćajne prekršaje, što me je iznenadilo. Verovali ili ne, pokrenuto je na desetine parnica od strane države, protiv Beograd puta. Dao izjavu i završio priču.
U pravu ste da nije lak put. Smejali su mi se saobraćajci na uviđaju ali sve se može rešiti. Posebno ako su veće štete.
Srećno u izbegavanju rupa.

Steva

pre 5 godina

Molim za objavu.
Moje iskustvo iz Svajcarske nakon ostecenja gume na seoskom brdskom putu na kom se pojavila pukotina u prolece nakon silnih padavina i odrona:
1. Prilagodjavanje brzine uslovima puta se iskljucivo odnosi na vremenske uslove, cistocu (npr. zbog mulja nakon kise) i gustocu saobracaja. Pod tim pojmom se ne podrazumeva tehnicka ispravnost kolovoza za koju garantuje drzava, tj. da je kolovoz bezbedan do propisane brzine na toj deonici.
2. Nastalu stetu isplacuje osiguranje za par dana, zapisnik policije je obavezan.
3. Policija i ne pokusava da ti u zapisnik "uvali" neprilagodjavanje brzine uslovima puta jer za to nema dokaza.

kako da ne

pre 5 godina

@Da
Nije bitno sta voze, placaju porez, a placajuci porez Vi svi dajete pare drzavi da vam odrzava kvalitetnim - puteve, skole, bolnice, parkove, trotoare itd, itd, itd. Druze u CH zivim, pojavi se rupica dubine 2 cm i precnika 10cm, najvise 2 dana prodje i zakrpljena je. Isto se desi ovako zimi pogotovo sto ovde jos vise bacaju soli i sve ostalo. Ali ovde se zna, ne daj Boze da se pojavi neka rupa i da neko osteti auto, stete po par hiljada franaka ti isplati osiguranje pa osiguranje naplati jos vise od drzavne firme zaduzene za puteve. Nema ovde ‘raspolozenje policajaca’ ili sta znam. Placas porez i oni to uredjuju i sredjuju. Nema dalje, zato ga placas. To sto vasim parama rade druge stvari, javi se na tom mestu i pitaj zasto.

Vladimir

pre 5 godina

Svi kukaju na Srbiju, policiju, osiguranje, a 99% ih vozi polovnjaka sa italijanskog otpada starog 15+ godina. Srbi.
(Da, 29. januar 2019 21:29
Jel da da nisi procitao tekst?

Vladimir

pre 5 godina

a umesto saobracajne pozvati komunalce? Oni od 01.01. mogu umesto saobracajca da slikaju kola i kace kazne i sta vec ne...kada vec ne rade komunalan posao da rade saobracajni.

puz

pre 5 godina

Sestra pogodi u "bunar" obe leve gume isece, i jos 4 auta isto prodju. Zvali policiju, dosla lokalna TV, snimili prilog, ali policija ni posle 2h nije uopste dosla. Lokalni vulkanizer dosao, i zavrsio posao, 6-7 novih guma + montaza + ispravljanje felni....Naradio se al bar su ljudi nastavili dalje... Policija kad cuje u cemu se radi, cesto izbegava da izlazi na uvidjaj, sto je van pameti...

onako

pre 5 godina

Svi kukaju na Srbiju, policiju, osiguranje, a 99% ih vozi polovnjaka sa italijanskog otpada starog 15+ godina. Srbi.
(Da, 29. januar 2019 21:29)

Da mi je znati šta si pametno hteo da kažeš...

debela

pre 5 godina

U ovoj zemlji, to je ozbiljno zamlaćivanje...
(Smuleco, 29. januar potpuno si u pravu. Meni pala bandera na parkiran auto i na kraju niko nije kriv. Platila sve troškove iz svog dzepa.

nemanja

pre 5 godina

Ja sam pre 2-3 godine pocepao karter na sahtu koja je bila po sred moje trake. Stao sa strane, pozvao policiju i sacekao ih. Napisali mi zapisnik dosao posle par dana lik iz dunav osiguranja, i on slikao sve. Posle pokupljenog zapisnika uredno naplatio stetu od dunava. Najbitnije je, lepo i normalno odraditi to sa policajcima koji izadju na teren, od njihovog zapisnika sve zavisi. Pozdrav

gojko12

pre 5 godina

@gojko 
Idi žali se čika Sorošu koji ti daje sendvič da pljuješ po svojoj zemlji.
(Uroš, 29. januar 2019 21:02)

Gde živi taj Soroš,imaš neku adresu,mejl ili kontakt telefon da mu se žalim....sendvič neću ali ću da pljunem i svoju zemlju i tog Soroša koji se sa Vučićem sastaje na nedeljnom nivou.

gojko12

pre 5 godina

@gojko 
Idi žali se čika Sorošu koji ti daje sendvič da pljuješ po svojoj zemlji.
(Uroš, 29. januar 2019 21:02)

Uroše baš zbog takvih kao što si ti sam i napisao komentar!!!

Sramota me nacije,vere i države koji delim sa tobom i tebi sličnima.

anti bot

pre 5 godina

ja pre dve godine naplatio od bg pu
ta 500 evra al mi je i kamera u autu pomogla, nema laži nema prevare , trošak za kameru 30 evra

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

Boki

pre 5 godina

Išao pre neku nedelju ispod 30km/h (znaka ograničenja nema, ali je u pitanju naseljni deo grada, ima dece pored). Naleteo na pukotinu oštrih ivica, pored šahta, praktično se ne vidi iz pravca odakle sam došao (izašao da vidim posle). Na novoj zimskoj gumi se napravio klobuk sa strane (pukla čelična mreža). Neverovatno da se tako ošteti, iako je deklarisana za preko 200km/h. Velika dimenzija, tršak 19 hiljada. Opsovao i platio. Šta ću drugo...

Bananamen

pre 5 godina

Ja sam jednom bio u takvoj situaciji. Naime, vozio sam oko 60 km/h, na neosvetljenom putu izmedju dva sela, na kojem je asfaltirana samo jedna traka. Pri vrhu prevoja sam uleteo u rupu koja je bila dovoljno duga da stanu oba tocka istovremeno i duboka oko 30 cm. Pukla guma, iskrivila se felna, pukla viljuska, otisao stabilizator spone, ispala poluosovina i iskrivilo se krilo. Zvao sam policiju, prvo mi je trebalo jedno 15 minuta da utvrdim da li sam na teritoriji jedne ili druge opstine, pa da zovem policiju iz te opstine. Dakle prvo 192, pa mi oni daju neki drugi broj, da zovem polocijiu te opstine, pa mi ljubazna sluzbenica objasni kako taj deo puta nije u nadleznosti njih, vec je to druga opstina, pa sam onda konacno dobio pravi br, zvao, objasnio situaciju i cekao oko 3 sata da dodje patrola. Dosla su dva policajca, obojica pijani, auto smrdi na rakiju, ali su bili korektni i napravili su izvestaj, nisu mi pisali kaznu za neprilagodjenu brzinu, nisu to ni pomenuli. Napisali su izvestaj, ali su mi rekli da ja po taj izvestaj moram u njihovu opstinu, pa da onda idem u AMS i tako dalje. Porpavka me je izasla oko 200€, ali nisam ni pokusao da naplatim to jer mi se cinilo da ce to biti bas bas tesko, znajuci iskustvo nekih poznanika koji i nisu uspeli.

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

The Spatula

pre 5 godina

Pre 7 godina sam uleteo u rupu, krater, isekao gumu. Srecom je naisao tadasnji geadonacelnik. Ne mogu da gresim dusu, stao i pitao da li je sve u redu. Rekoh mu nije ali opet cemo glasati za njega. Bio je uvredjen i rekao mi da mu se obratim sa zapisnikom policije i profakturom za gumu. Iako sam jedva dosao do njega, uz natezanje od dva meseca i maltene svadje sa doticnim gradonacelnikom, placena mi je guma posle tri meseca. Imao sam srecu da je tada ta guma bila nenormalno skupa, negde oko 12000 din, pa sam mogao za jednu, kupiti dve gume normalnog prizvodjaca. E sad, ne znam kako bih prosao da se on tada nije pojavio, ali cisto sumnjam da bih bilo sta uspeo jer su salteruse bile toliko drske, neljubazne da mi je svasta padalo na pamet.

bbns

pre 5 godina

Mnogi putari kao Beograd Put imaju polisu odgovornosti. Postoji mala šansa da se i preko polise naplati samo sto Dunav isplaćuje mizerne iznose u odnosu na prava ostecenja

Kosta

pre 5 godina

Inače 99% kvarova nastaje od više mikro(koji to baš i nisu) udara od kojih i nov automobil posle pola godine ima simptome zamora materijala kao da je prešao Dakar-reli.

Hombre

pre 5 godina

Zaboravljate jednu “sitnicu”. Policija u zapisnik mora da unese ko je i po kom članu Zakona odgovoran za udes. Pošto nema drugih učesnika, po pravilu pišu da je kriv vozač jer “nije prilagodio vožnju uslovima saobračaja na tom putu”. I onda stigne prvo poziv pa kazna od sudije za prekršaje, pa još ako putari odbiju da plate štetu pa morate da ih tužite, em kazna kod sudije, em troškovi suđenja, ne isplati se!

Bmw

pre 5 godina

Ja sam jednom bio u toj poziciji, zvao saobraćajnu policiju da mi naprave zapisnik a oni mi kažu može, ali prvo moramo da ti napišemo kaznu zbog neprilagođavanja brzine uslovima puta. Da li oni to imaju pravo da urade? Na kraju nisam hteo zapisnik jer mi je kazna veća od jedne gume, ispravljanja felne i stabilizatora i plus bi se i sa njima tužio za poništavanje kazne pored puteva Srbije.
(Zoki, 29. januar 2019 17:12)

Ако ти прекорачење брзине нису регистровали камером, никакав аргумент немају.

Potpuno

pre 5 godina

Kada vam auto upadne u rupu na kolovozu, potrebno je da izadjete iz auta i zamolite nekoga u blizini da vas slika pored kola...i to je to, možete samo da se slikate!!

mr

pre 5 godina

Тако што се наоружате стрпљењем, изређате наше судове са све Уставним, и стигнете до Стразбура. Требаће године, али то гледајте као инвестициону штедњу пошто ће се лова скупити на гомили.

ajd sad reci

pre 5 godina

Odrzavaoci puteva vas uvek upute na tuzbu jer se nadaju da ce mnogi odustati zbog sudskih taksi koje nisu male.Ako ih bas neko tuzi i moraju da plate i onako ne placaju iz svog nego iz naseg dzepa pa ih ne brinu sudski troskovi izgubljenih parnica. Jer ipak mi punimo njihov racun raznim taksama i putarinama.

acomurija

pre 5 godina

3. septembra, oko 19:25h, na ulasku u Jurija Gagarina iz Mileve Maric-Ajnstajn, na blakom padu puta, slabo osvetljenom, naleteo sam na hrpu neobezbedjenih komada asfalta i betona, pri popravci sahte kisne kanalizacije. Bio sam izricit da se pojavi policija, sto se brzo desilo, a onda "uvidjajce" (mzovoljne i nadmene) cekao sam na ulici 4,5 sata! Otvoreno su bili protiv mene!!! Ali sam bio uporan, slikao sam pred njima sam i sahtu-shut, i asteceni auto...
Sutradan je dosao procenitelj iz "mog" Dunav-osiguranja.
Zapisnik policije sam cekao DVA I PO MESECA, ali je potom sve islo glatko i neverovatno poslovno od "Dunav-osiguranja"! Posle ciglih 14 dana su mi uplatili korektnu sumu. Dakle, treba biti uporan, ali se isplati!

1735

pre 5 godina

Nema šansone za takvu naplatu. Tamo gde su udarne rupe oni se pobrinu da postave saobraćajni znak ograničenja brzine na 40 ili 30 kmh, a pri toj brzini, dokazuju oni lako uhodanom elspertizom na svakom sudu da vozač može da izbegne rupu. Ovo je telegentnije nego da opravljaju put / ulicu.

Numb

pre 5 godina

Kao u vicu, Mujo kopa kanal, Haso zatrpava. Nema logike? Ima logike, ali Ibro nije dosao na posao da stavlja cevi.
Veoma je slicno i ovo- sve funkcionise, samo sto policija nece tek tako izaci na lice mesta, sem ukoliko pri pozivu slazete sta se dogodilo...

Zoki

pre 5 godina

Ja sam jednom bio u toj poziciji, zvao saobraćajnu policiju da mi naprave zapisnik a oni mi kažu može, ali prvo moramo da ti napišemo kaznu zbog neprilagođavanja brzine uslovima puta. Da li oni to imaju pravo da urade? Na kraju nisam hteo zapisnik jer mi je kazna veća od jedne gume, ispravljanja felne i stabilizatora i plus bi se i sa njima tužio za poništavanje kazne pored puteva Srbije.

Geodeta

pre 5 godina

Znate li koliko dugo cekate saobracajnu policiju kada im javite da ih zovete zbog rupe na putu. Ja sam imao takvu situaciju, cekao sam skoro dva sata, i na kraju su me tretirali kao kriminalca. od zapisnika pa do naplate. Bukvalno salju poruku da ne radis to, bez obzira sto je to legitimno pravo koje se svuda u svetu normalno primenjuje...

realan

pre 5 godina

procedura je sledeca da izadje saobracajna policija i da napise zapisnik i gde Vas uvek kaznjavaju stavkom neprilagodjena brzina uslovima puta mogli ste ici 20 rekao bi ti zasto nisi isao 10 kazem ovo kao neko kome se desilo da pocepa gumu staru dva dana na krater na mostu koji je spreman bio za asfaltiranje jos dva meseca nakon toga, ne pisite ovakve tekstove uzaludni su mene je nova guma izasla 5800 a kazna je u tom trenutku bila 5000 ali to je preduslov da se tuzi upravljac puta

gojko 12

pre 5 godina

Kako i od koga da naplatim štetu ili barem dobijem izvinjenje što sam se rodio kao srbin,pravoslavac i to baš u Srbiji ???

Kome da se žalim,koga da krivim za to: sudbinu,Boga,roditelje,Sv.Savu,Krađorđa......
Ili da podlegnem opštoj euforiji i lažem sebe kako sam ponosan što pripadan nebeskom narodu,kako će mo do godine biti u Prizrenu,kako smo mi jedini upravu dok nas drugi mrze a sve je to urota Vatikana...Da lažem sede kako sam ponosan na dalje pretke dok mi oni prvi otac i majka žive sa dve penzije od ukupno 35 000 dinara a na lekove im ode 2/3.....da se tešim sportskim uspesima pojedinaca koji to nikada ne bi postali da na vreme nisu pobegli odavde i radujem se ruskom vetu u UN-u koji je sprečio da nas osude za genocid.
Kome da se žali bilo ko ko ima gram mozga i samo je igrom zle sudbine rođen u ovoj rupi od države i pripada ovom narodu mazohista koji od dva zla nema šanse da sa uživanjem ne odabere veće zlo.

Pančevac

pre 5 godina

Znaš kako se naplati???Nikako,prvo jer je to sns firma koja je otvorena da bi se mamlazi pozapošljavali,pa se kriju po nekim kancelarijama pa ih nađem u beograđanci na nekom spratu,u hodniku sede.I pored prekršajnih prijava podnetih od strane Mup-a,oni nađu da nisu dužni isplatiti nastalu štetu na autu..treba ih sve povešati.Objavite više komentare.

Potpuno

pre 5 godina

Kada vam auto upadne u rupu na kolovozu, potrebno je da izadjete iz auta i zamolite nekoga u blizini da vas slika pored kola...i to je to, možete samo da se slikate!!

Pančevac

pre 5 godina

Znaš kako se naplati???Nikako,prvo jer je to sns firma koja je otvorena da bi se mamlazi pozapošljavali,pa se kriju po nekim kancelarijama pa ih nađem u beograđanci na nekom spratu,u hodniku sede.I pored prekršajnih prijava podnetih od strane Mup-a,oni nađu da nisu dužni isplatiti nastalu štetu na autu..treba ih sve povešati.Objavite više komentare.

gojko 12

pre 5 godina

Kako i od koga da naplatim štetu ili barem dobijem izvinjenje što sam se rodio kao srbin,pravoslavac i to baš u Srbiji ???

Kome da se žalim,koga da krivim za to: sudbinu,Boga,roditelje,Sv.Savu,Krađorđa......
Ili da podlegnem opštoj euforiji i lažem sebe kako sam ponosan što pripadan nebeskom narodu,kako će mo do godine biti u Prizrenu,kako smo mi jedini upravu dok nas drugi mrze a sve je to urota Vatikana...Da lažem sede kako sam ponosan na dalje pretke dok mi oni prvi otac i majka žive sa dve penzije od ukupno 35 000 dinara a na lekove im ode 2/3.....da se tešim sportskim uspesima pojedinaca koji to nikada ne bi postali da na vreme nisu pobegli odavde i radujem se ruskom vetu u UN-u koji je sprečio da nas osude za genocid.
Kome da se žali bilo ko ko ima gram mozga i samo je igrom zle sudbine rođen u ovoj rupi od države i pripada ovom narodu mazohista koji od dva zla nema šanse da sa uživanjem ne odabere veće zlo.

Geodeta

pre 5 godina

Znate li koliko dugo cekate saobracajnu policiju kada im javite da ih zovete zbog rupe na putu. Ja sam imao takvu situaciju, cekao sam skoro dva sata, i na kraju su me tretirali kao kriminalca. od zapisnika pa do naplate. Bukvalno salju poruku da ne radis to, bez obzira sto je to legitimno pravo koje se svuda u svetu normalno primenjuje...

realan

pre 5 godina

procedura je sledeca da izadje saobracajna policija i da napise zapisnik i gde Vas uvek kaznjavaju stavkom neprilagodjena brzina uslovima puta mogli ste ici 20 rekao bi ti zasto nisi isao 10 kazem ovo kao neko kome se desilo da pocepa gumu staru dva dana na krater na mostu koji je spreman bio za asfaltiranje jos dva meseca nakon toga, ne pisite ovakve tekstove uzaludni su mene je nova guma izasla 5800 a kazna je u tom trenutku bila 5000 ali to je preduslov da se tuzi upravljac puta

Zoki

pre 5 godina

Ja sam jednom bio u toj poziciji, zvao saobraćajnu policiju da mi naprave zapisnik a oni mi kažu može, ali prvo moramo da ti napišemo kaznu zbog neprilagođavanja brzine uslovima puta. Da li oni to imaju pravo da urade? Na kraju nisam hteo zapisnik jer mi je kazna veća od jedne gume, ispravljanja felne i stabilizatora i plus bi se i sa njima tužio za poništavanje kazne pored puteva Srbije.

Numb

pre 5 godina

Kao u vicu, Mujo kopa kanal, Haso zatrpava. Nema logike? Ima logike, ali Ibro nije dosao na posao da stavlja cevi.
Veoma je slicno i ovo- sve funkcionise, samo sto policija nece tek tako izaci na lice mesta, sem ukoliko pri pozivu slazete sta se dogodilo...

1735

pre 5 godina

Nema šansone za takvu naplatu. Tamo gde su udarne rupe oni se pobrinu da postave saobraćajni znak ograničenja brzine na 40 ili 30 kmh, a pri toj brzini, dokazuju oni lako uhodanom elspertizom na svakom sudu da vozač može da izbegne rupu. Ovo je telegentnije nego da opravljaju put / ulicu.

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

acomurija

pre 5 godina

3. septembra, oko 19:25h, na ulasku u Jurija Gagarina iz Mileve Maric-Ajnstajn, na blakom padu puta, slabo osvetljenom, naleteo sam na hrpu neobezbedjenih komada asfalta i betona, pri popravci sahte kisne kanalizacije. Bio sam izricit da se pojavi policija, sto se brzo desilo, a onda "uvidjajce" (mzovoljne i nadmene) cekao sam na ulici 4,5 sata! Otvoreno su bili protiv mene!!! Ali sam bio uporan, slikao sam pred njima sam i sahtu-shut, i asteceni auto...
Sutradan je dosao procenitelj iz "mog" Dunav-osiguranja.
Zapisnik policije sam cekao DVA I PO MESECA, ali je potom sve islo glatko i neverovatno poslovno od "Dunav-osiguranja"! Posle ciglih 14 dana su mi uplatili korektnu sumu. Dakle, treba biti uporan, ali se isplati!

Bmw

pre 5 godina

Ja sam jednom bio u toj poziciji, zvao saobraćajnu policiju da mi naprave zapisnik a oni mi kažu može, ali prvo moramo da ti napišemo kaznu zbog neprilagođavanja brzine uslovima puta. Da li oni to imaju pravo da urade? Na kraju nisam hteo zapisnik jer mi je kazna veća od jedne gume, ispravljanja felne i stabilizatora i plus bi se i sa njima tužio za poništavanje kazne pored puteva Srbije.
(Zoki, 29. januar 2019 17:12)

Ако ти прекорачење брзине нису регистровали камером, никакав аргумент немају.

Kosta

pre 5 godina

Inače 99% kvarova nastaje od više mikro(koji to baš i nisu) udara od kojih i nov automobil posle pola godine ima simptome zamora materijala kao da je prešao Dakar-reli.

Boki

pre 5 godina

Išao pre neku nedelju ispod 30km/h (znaka ograničenja nema, ali je u pitanju naseljni deo grada, ima dece pored). Naleteo na pukotinu oštrih ivica, pored šahta, praktično se ne vidi iz pravca odakle sam došao (izašao da vidim posle). Na novoj zimskoj gumi se napravio klobuk sa strane (pukla čelična mreža). Neverovatno da se tako ošteti, iako je deklarisana za preko 200km/h. Velika dimenzija, tršak 19 hiljada. Opsovao i platio. Šta ću drugo...

The Spatula

pre 5 godina

Pre 7 godina sam uleteo u rupu, krater, isekao gumu. Srecom je naisao tadasnji geadonacelnik. Ne mogu da gresim dusu, stao i pitao da li je sve u redu. Rekoh mu nije ali opet cemo glasati za njega. Bio je uvredjen i rekao mi da mu se obratim sa zapisnikom policije i profakturom za gumu. Iako sam jedva dosao do njega, uz natezanje od dva meseca i maltene svadje sa doticnim gradonacelnikom, placena mi je guma posle tri meseca. Imao sam srecu da je tada ta guma bila nenormalno skupa, negde oko 12000 din, pa sam mogao za jednu, kupiti dve gume normalnog prizvodjaca. E sad, ne znam kako bih prosao da se on tada nije pojavio, ali cisto sumnjam da bih bilo sta uspeo jer su salteruse bile toliko drske, neljubazne da mi je svasta padalo na pamet.

mr

pre 5 godina

Тако што се наоружате стрпљењем, изређате наше судове са све Уставним, и стигнете до Стразбура. Требаће године, али то гледајте као инвестициону штедњу пошто ће се лова скупити на гомили.

ajd sad reci

pre 5 godina

Odrzavaoci puteva vas uvek upute na tuzbu jer se nadaju da ce mnogi odustati zbog sudskih taksi koje nisu male.Ako ih bas neko tuzi i moraju da plate i onako ne placaju iz svog nego iz naseg dzepa pa ih ne brinu sudski troskovi izgubljenih parnica. Jer ipak mi punimo njihov racun raznim taksama i putarinama.

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

Bananamen

pre 5 godina

Ja sam jednom bio u takvoj situaciji. Naime, vozio sam oko 60 km/h, na neosvetljenom putu izmedju dva sela, na kojem je asfaltirana samo jedna traka. Pri vrhu prevoja sam uleteo u rupu koja je bila dovoljno duga da stanu oba tocka istovremeno i duboka oko 30 cm. Pukla guma, iskrivila se felna, pukla viljuska, otisao stabilizator spone, ispala poluosovina i iskrivilo se krilo. Zvao sam policiju, prvo mi je trebalo jedno 15 minuta da utvrdim da li sam na teritoriji jedne ili druge opstine, pa da zovem policiju iz te opstine. Dakle prvo 192, pa mi oni daju neki drugi broj, da zovem polocijiu te opstine, pa mi ljubazna sluzbenica objasni kako taj deo puta nije u nadleznosti njih, vec je to druga opstina, pa sam onda konacno dobio pravi br, zvao, objasnio situaciju i cekao oko 3 sata da dodje patrola. Dosla su dva policajca, obojica pijani, auto smrdi na rakiju, ali su bili korektni i napravili su izvestaj, nisu mi pisali kaznu za neprilagodjenu brzinu, nisu to ni pomenuli. Napisali su izvestaj, ali su mi rekli da ja po taj izvestaj moram u njihovu opstinu, pa da onda idem u AMS i tako dalje. Porpavka me je izasla oko 200€, ali nisam ni pokusao da naplatim to jer mi se cinilo da ce to biti bas bas tesko, znajuci iskustvo nekih poznanika koji i nisu uspeli.

Hombre

pre 5 godina

Zaboravljate jednu “sitnicu”. Policija u zapisnik mora da unese ko je i po kom članu Zakona odgovoran za udes. Pošto nema drugih učesnika, po pravilu pišu da je kriv vozač jer “nije prilagodio vožnju uslovima saobračaja na tom putu”. I onda stigne prvo poziv pa kazna od sudije za prekršaje, pa još ako putari odbiju da plate štetu pa morate da ih tužite, em kazna kod sudije, em troškovi suđenja, ne isplati se!

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

bbns

pre 5 godina

Mnogi putari kao Beograd Put imaju polisu odgovornosti. Postoji mala šansa da se i preko polise naplati samo sto Dunav isplaćuje mizerne iznose u odnosu na prava ostecenja

srbin

pre 5 godina

evo primer put rezervisan za saobracaj motornih vozila ogranicenje 60 pada kisa ja vozim nekih 55km/h da napomenem sve se desava u okolini Vranja udaram u rupu guma puca felna se krivi da napomenem auto je jako dobar star 9 godina gume zimske nove 18 cola zovem policiju na uvidjaj jer steta nije mala policija steze ramenima i kaze sto nisi gledao i vozio sporije krece rasprava i prete mi da ce da mi napisu kaznu za prebrzu voznju jer da sam vozio sporo video bi rupu ostajem zateknut i trazim zapisnik u zapisniku je upisano da nisam prilagodio brzinu uslovima puta BANANA DRZAVA volim svoju zemlju ali nisam imao dobro iskustvo sa naplatom stete prica je jos duza da ne dosadjujem vise pozdrav

vlada adamovic ub

pre 5 godina

Jel sme neko da ospori tvrdnju da od 2000 god. nikad nije bilo ovoliko rupa na putevima i da se za to zakune u decu? Dakle ovako, ko udari minus na komentar taj se zakleo u decu da misli da su putevi nikad bolji, da su kod onih lopova pre bili lošiji.

onako

pre 5 godina

Svi kukaju na Srbiju, policiju, osiguranje, a 99% ih vozi polovnjaka sa italijanskog otpada starog 15+ godina. Srbi.
(Da, 29. januar 2019 21:29)

Da mi je znati šta si pametno hteo da kažeš...

Vladimir

pre 5 godina

Svi kukaju na Srbiju, policiju, osiguranje, a 99% ih vozi polovnjaka sa italijanskog otpada starog 15+ godina. Srbi.
(Da, 29. januar 2019 21:29
Jel da da nisi procitao tekst?

Aleksandar

pre 5 godina

Sve se ovo može ostvariti, samo treba izdvojiti dosta vremena.
Doživeo sam i uspeo da naplatim kompletne troškove. Upao sam u rupu kod semafora za skretanje za Ripanj.Pozvao saobraćajnu policiju, napravili uviđaj i fotografisali auto i rupu. Javio se osiguranju gde je napravljen izveštaj o šteti. Popravke rađene u ovlašćenom servisu i zamenjeno je sve neophodno, čak i ono što nije moralo. Svu dokumentaciju, računi, izveštaji...predati komisiji koju ima Beograd put, koji je ugovorno bio zadužen za održavanje te deonice. Za nekoliko dana sam dobio pozitivan odgovor i uplatu na moj tekući račun.
Posle 1 godine sam dobio poziv suda za saobraćajne prekršaje, što me je iznenadilo. Verovali ili ne, pokrenuto je na desetine parnica od strane države, protiv Beograd puta. Dao izjavu i završio priču.
U pravu ste da nije lak put. Smejali su mi se saobraćajci na uviđaju ali sve se može rešiti. Posebno ako su veće štete.
Srećno u izbegavanju rupa.

мики

pre 5 godina

Мени се десио случај да сам направио палачинку од фелне од удара у рупу, поред мене се паркирало још 5 аутомобила са истим проблемом. Позвали смо полицију и рекли нам боље будите мирни, ако дођемо сигурно ће бити да нисте прилагодили брзину условима пута. Па се ти жали, плати казну, а онда и штету на ауту.

kako da ne

pre 5 godina

@Steva
U Svajcarskoj nema zezanja jer znaju da mozes da ih tuzis, a sud u Svajcarskoj je totalno nezavistan, to da budete sigurni. Takodje sve zavisi od slucaja, ali bilo kakav slucaj, bilo sta na sudu je za maksimum 2 meseca. Ovo sa automobilima i brze. Nema zastarivanja slucaja jer nema kada ni da zastari haha...Za kaznu zbog parkinga ste na sudu za mesec dana. Tako da u slucaju stete auta zbog puta vas isplacuju jako brzo i niko ne zeli na sud jer su troskovi suda papreni. Tipa za kaznu parkinga od 100fr, troskovi suda su jos 500 pa ti vidi. Za stetu na autu da ih tuzite, ajde sto bi vas na kraju svakako isplatili vec bi vise hiljada morali da daju za troskove. Osiguranja to ne zele, a ne zele svakako ni da pokusaju da vas zavrnu jer bi to otislo u novine, a to znaci losa reputacija i gubljenje velikih para.

Steva

pre 5 godina

Molim za objavu.
Moje iskustvo iz Svajcarske nakon ostecenja gume na seoskom brdskom putu na kom se pojavila pukotina u prolece nakon silnih padavina i odrona:
1. Prilagodjavanje brzine uslovima puta se iskljucivo odnosi na vremenske uslove, cistocu (npr. zbog mulja nakon kise) i gustocu saobracaja. Pod tim pojmom se ne podrazumeva tehnicka ispravnost kolovoza za koju garantuje drzava, tj. da je kolovoz bezbedan do propisane brzine na toj deonici.
2. Nastalu stetu isplacuje osiguranje za par dana, zapisnik policije je obavezan.
3. Policija i ne pokusava da ti u zapisnik "uvali" neprilagodjavanje brzine uslovima puta jer za to nema dokaza.

gojko12

pre 5 godina

@gojko 
Idi žali se čika Sorošu koji ti daje sendvič da pljuješ po svojoj zemlji.
(Uroš, 29. januar 2019 21:02)

Gde živi taj Soroš,imaš neku adresu,mejl ili kontakt telefon da mu se žalim....sendvič neću ali ću da pljunem i svoju zemlju i tog Soroša koji se sa Vučićem sastaje na nedeljnom nivou.

puz

pre 5 godina

Sestra pogodi u "bunar" obe leve gume isece, i jos 4 auta isto prodju. Zvali policiju, dosla lokalna TV, snimili prilog, ali policija ni posle 2h nije uopste dosla. Lokalni vulkanizer dosao, i zavrsio posao, 6-7 novih guma + montaza + ispravljanje felni....Naradio se al bar su ljudi nastavili dalje... Policija kad cuje u cemu se radi, cesto izbegava da izlazi na uvidjaj, sto je van pameti...

gojko12

pre 5 godina

@gojko 
Idi žali se čika Sorošu koji ti daje sendvič da pljuješ po svojoj zemlji.
(Uroš, 29. januar 2019 21:02)

Uroše baš zbog takvih kao što si ti sam i napisao komentar!!!

Sramota me nacije,vere i države koji delim sa tobom i tebi sličnima.

kako da ne

pre 5 godina

@Da
Nije bitno sta voze, placaju porez, a placajuci porez Vi svi dajete pare drzavi da vam odrzava kvalitetnim - puteve, skole, bolnice, parkove, trotoare itd, itd, itd. Druze u CH zivim, pojavi se rupica dubine 2 cm i precnika 10cm, najvise 2 dana prodje i zakrpljena je. Isto se desi ovako zimi pogotovo sto ovde jos vise bacaju soli i sve ostalo. Ali ovde se zna, ne daj Boze da se pojavi neka rupa i da neko osteti auto, stete po par hiljada franaka ti isplati osiguranje pa osiguranje naplati jos vise od drzavne firme zaduzene za puteve. Nema ovde ‘raspolozenje policajaca’ ili sta znam. Placas porez i oni to uredjuju i sredjuju. Nema dalje, zato ga placas. To sto vasim parama rade druge stvari, javi se na tom mestu i pitaj zasto.

nemanja

pre 5 godina

Ja sam pre 2-3 godine pocepao karter na sahtu koja je bila po sred moje trake. Stao sa strane, pozvao policiju i sacekao ih. Napisali mi zapisnik dosao posle par dana lik iz dunav osiguranja, i on slikao sve. Posle pokupljenog zapisnika uredno naplatio stetu od dunava. Najbitnije je, lepo i normalno odraditi to sa policajcima koji izadju na teren, od njihovog zapisnika sve zavisi. Pozdrav

vozac

pre 5 godina

samo kasko srbina spasava. sve ostalo je badava
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miki, 29. januar 2019 17:01)
Samo da vam kazem,ljudi.Gledam svasta na youtube.Imate odlican serijal Potrosacki savetnik.Pogledajte malo,iznenadicete se kakvih slucajeva ,prevara i obmana ima.Bio je slucaj za kasko osiguranje,covek kupio nov auto,resio da ga kasko osigura i mirno spava.Tri godine je uplacivao kasko,i resio da proda auto,da bi kupio opet nov.Dosao kupac,pitao da upali auto,da cuje motor i pobegao sa autom.Mozete da predpostavite da kasko to ne pokriva.Kao jos ni mnogo toga.https://www.youtube.com/watch?v=cDd_2xbaXlY
Ima jos puno na tu temu,kasko osiguranja,a ima raznih zanimljivih slucajeva,pa pogledajte malo,sta znaci vrzino kolo...

anti bot

pre 5 godina

ja pre dve godine naplatio od bg pu
ta 500 evra al mi je i kamera u autu pomogla, nema laži nema prevare , trošak za kameru 30 evra

debela

pre 5 godina

U ovoj zemlji, to je ozbiljno zamlaćivanje...
(Smuleco, 29. januar potpuno si u pravu. Meni pala bandera na parkiran auto i na kraju niko nije kriv. Platila sve troškove iz svog dzepa.

Vladimir

pre 5 godina

a umesto saobracajne pozvati komunalce? Oni od 01.01. mogu umesto saobracajca da slikaju kola i kace kazne i sta vec ne...kada vec ne rade komunalan posao da rade saobracajni.

g

pre 5 godina

Prošle godine je drug uletro u rupu i sjebao gumu i nzm nesto malo na trapu.Ulica vrlo blizu centra gde ne mozes da zaletis da pisu kaznu za brzu voznju ili sta.Izasla milicija napisala zapisnik,otisao kod majstora napisao mu sta fali,jos dodao amortozer i oprugu i sve su platili bez ikakvog natezanja za 2,3 nedelje.

Banana

pre 5 godina

Juce vozim deonicu Zavlaka - Šabac preko Tekeriša. Nikad, ali nikad u zivotu nisam vozio gorim putem. To nisu rupe, to su krateri dubine 30-40cm. Ovo je strasno sta se desava, a sve nam neki suficit. Za sta se placa registracija? Sta rade putari? Nikad gore puteve nismo imali.

gojko 12

pre 5 godina

Kako i od koga da naplatim štetu ili barem dobijem izvinjenje što sam se rodio kao srbin,pravoslavac i to baš u Srbiji ???

Kome da se žalim,koga da krivim za to: sudbinu,Boga,roditelje,Sv.Savu,Krađorđa......
Ili da podlegnem opštoj euforiji i lažem sebe kako sam ponosan što pripadan nebeskom narodu,kako će mo do godine biti u Prizrenu,kako smo mi jedini upravu dok nas drugi mrze a sve je to urota Vatikana...Da lažem sede kako sam ponosan na dalje pretke dok mi oni prvi otac i majka žive sa dve penzije od ukupno 35 000 dinara a na lekove im ode 2/3.....da se tešim sportskim uspesima pojedinaca koji to nikada ne bi postali da na vreme nisu pobegli odavde i radujem se ruskom vetu u UN-u koji je sprečio da nas osude za genocid.
Kome da se žali bilo ko ko ima gram mozga i samo je igrom zle sudbine rođen u ovoj rupi od države i pripada ovom narodu mazohista koji od dva zla nema šanse da sa uživanjem ne odabere veće zlo.

Potpuno

pre 5 godina

Kada vam auto upadne u rupu na kolovozu, potrebno je da izadjete iz auta i zamolite nekoga u blizini da vas slika pored kola...i to je to, možete samo da se slikate!!

Hombre

pre 5 godina

Zaboravljate jednu “sitnicu”. Policija u zapisnik mora da unese ko je i po kom članu Zakona odgovoran za udes. Pošto nema drugih učesnika, po pravilu pišu da je kriv vozač jer “nije prilagodio vožnju uslovima saobračaja na tom putu”. I onda stigne prvo poziv pa kazna od sudije za prekršaje, pa još ako putari odbiju da plate štetu pa morate da ih tužite, em kazna kod sudije, em troškovi suđenja, ne isplati se!

Boki

pre 5 godina

Išao pre neku nedelju ispod 30km/h (znaka ograničenja nema, ali je u pitanju naseljni deo grada, ima dece pored). Naleteo na pukotinu oštrih ivica, pored šahta, praktično se ne vidi iz pravca odakle sam došao (izašao da vidim posle). Na novoj zimskoj gumi se napravio klobuk sa strane (pukla čelična mreža). Neverovatno da se tako ošteti, iako je deklarisana za preko 200km/h. Velika dimenzija, tršak 19 hiljada. Opsovao i platio. Šta ću drugo...

Bananamen

pre 5 godina

Ja sam jednom bio u takvoj situaciji. Naime, vozio sam oko 60 km/h, na neosvetljenom putu izmedju dva sela, na kojem je asfaltirana samo jedna traka. Pri vrhu prevoja sam uleteo u rupu koja je bila dovoljno duga da stanu oba tocka istovremeno i duboka oko 30 cm. Pukla guma, iskrivila se felna, pukla viljuska, otisao stabilizator spone, ispala poluosovina i iskrivilo se krilo. Zvao sam policiju, prvo mi je trebalo jedno 15 minuta da utvrdim da li sam na teritoriji jedne ili druge opstine, pa da zovem policiju iz te opstine. Dakle prvo 192, pa mi oni daju neki drugi broj, da zovem polocijiu te opstine, pa mi ljubazna sluzbenica objasni kako taj deo puta nije u nadleznosti njih, vec je to druga opstina, pa sam onda konacno dobio pravi br, zvao, objasnio situaciju i cekao oko 3 sata da dodje patrola. Dosla su dva policajca, obojica pijani, auto smrdi na rakiju, ali su bili korektni i napravili su izvestaj, nisu mi pisali kaznu za neprilagodjenu brzinu, nisu to ni pomenuli. Napisali su izvestaj, ali su mi rekli da ja po taj izvestaj moram u njihovu opstinu, pa da onda idem u AMS i tako dalje. Porpavka me je izasla oko 200€, ali nisam ni pokusao da naplatim to jer mi se cinilo da ce to biti bas bas tesko, znajuci iskustvo nekih poznanika koji i nisu uspeli.

Pančevac

pre 5 godina

Znaš kako se naplati???Nikako,prvo jer je to sns firma koja je otvorena da bi se mamlazi pozapošljavali,pa se kriju po nekim kancelarijama pa ih nađem u beograđanci na nekom spratu,u hodniku sede.I pored prekršajnih prijava podnetih od strane Mup-a,oni nađu da nisu dužni isplatiti nastalu štetu na autu..treba ih sve povešati.Objavite više komentare.

The Spatula

pre 5 godina

Pre 7 godina sam uleteo u rupu, krater, isekao gumu. Srecom je naisao tadasnji geadonacelnik. Ne mogu da gresim dusu, stao i pitao da li je sve u redu. Rekoh mu nije ali opet cemo glasati za njega. Bio je uvredjen i rekao mi da mu se obratim sa zapisnikom policije i profakturom za gumu. Iako sam jedva dosao do njega, uz natezanje od dva meseca i maltene svadje sa doticnim gradonacelnikom, placena mi je guma posle tri meseca. Imao sam srecu da je tada ta guma bila nenormalno skupa, negde oko 12000 din, pa sam mogao za jednu, kupiti dve gume normalnog prizvodjaca. E sad, ne znam kako bih prosao da se on tada nije pojavio, ali cisto sumnjam da bih bilo sta uspeo jer su salteruse bile toliko drske, neljubazne da mi je svasta padalo na pamet.

realan

pre 5 godina

procedura je sledeca da izadje saobracajna policija i da napise zapisnik i gde Vas uvek kaznjavaju stavkom neprilagodjena brzina uslovima puta mogli ste ici 20 rekao bi ti zasto nisi isao 10 kazem ovo kao neko kome se desilo da pocepa gumu staru dva dana na krater na mostu koji je spreman bio za asfaltiranje jos dva meseca nakon toga, ne pisite ovakve tekstove uzaludni su mene je nova guma izasla 5800 a kazna je u tom trenutku bila 5000 ali to je preduslov da se tuzi upravljac puta

1735

pre 5 godina

Nema šansone za takvu naplatu. Tamo gde su udarne rupe oni se pobrinu da postave saobraćajni znak ograničenja brzine na 40 ili 30 kmh, a pri toj brzini, dokazuju oni lako uhodanom elspertizom na svakom sudu da vozač može da izbegne rupu. Ovo je telegentnije nego da opravljaju put / ulicu.

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

Zoki

pre 5 godina

Ja sam jednom bio u toj poziciji, zvao saobraćajnu policiju da mi naprave zapisnik a oni mi kažu može, ali prvo moramo da ti napišemo kaznu zbog neprilagođavanja brzine uslovima puta. Da li oni to imaju pravo da urade? Na kraju nisam hteo zapisnik jer mi je kazna veća od jedne gume, ispravljanja felne i stabilizatora i plus bi se i sa njima tužio za poništavanje kazne pored puteva Srbije.

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

rupa Od Države

pre 5 godina

Nešto od ove uboge Srbije da naplatite? Ha ha ha. Evo ja čekam povrat poreza već 2 godine. Svaki put kažu sledećeg meseca.

Bmw

pre 5 godina

Ja sam jednom bio u toj poziciji, zvao saobraćajnu policiju da mi naprave zapisnik a oni mi kažu može, ali prvo moramo da ti napišemo kaznu zbog neprilagođavanja brzine uslovima puta. Da li oni to imaju pravo da urade? Na kraju nisam hteo zapisnik jer mi je kazna veća od jedne gume, ispravljanja felne i stabilizatora i plus bi se i sa njima tužio za poništavanje kazne pored puteva Srbije.
(Zoki, 29. januar 2019 17:12)

Ако ти прекорачење брзине нису регистровали камером, никакав аргумент немају.

Geodeta

pre 5 godina

Znate li koliko dugo cekate saobracajnu policiju kada im javite da ih zovete zbog rupe na putu. Ja sam imao takvu situaciju, cekao sam skoro dva sata, i na kraju su me tretirali kao kriminalca. od zapisnika pa do naplate. Bukvalno salju poruku da ne radis to, bez obzira sto je to legitimno pravo koje se svuda u svetu normalno primenjuje...

Numb

pre 5 godina

Kao u vicu, Mujo kopa kanal, Haso zatrpava. Nema logike? Ima logike, ali Ibro nije dosao na posao da stavlja cevi.
Veoma je slicno i ovo- sve funkcionise, samo sto policija nece tek tako izaci na lice mesta, sem ukoliko pri pozivu slazete sta se dogodilo...

bbns

pre 5 godina

Mnogi putari kao Beograd Put imaju polisu odgovornosti. Postoji mala šansa da se i preko polise naplati samo sto Dunav isplaćuje mizerne iznose u odnosu na prava ostecenja

мики

pre 5 godina

Мени се десио случај да сам направио палачинку од фелне од удара у рупу, поред мене се паркирало још 5 аутомобила са истим проблемом. Позвали смо полицију и рекли нам боље будите мирни, ако дођемо сигурно ће бити да нисте прилагодили брзину условима пута. Па се ти жали, плати казну, а онда и штету на ауту.

acomurija

pre 5 godina

3. septembra, oko 19:25h, na ulasku u Jurija Gagarina iz Mileve Maric-Ajnstajn, na blakom padu puta, slabo osvetljenom, naleteo sam na hrpu neobezbedjenih komada asfalta i betona, pri popravci sahte kisne kanalizacije. Bio sam izricit da se pojavi policija, sto se brzo desilo, a onda "uvidjajce" (mzovoljne i nadmene) cekao sam na ulici 4,5 sata! Otvoreno su bili protiv mene!!! Ali sam bio uporan, slikao sam pred njima sam i sahtu-shut, i asteceni auto...
Sutradan je dosao procenitelj iz "mog" Dunav-osiguranja.
Zapisnik policije sam cekao DVA I PO MESECA, ali je potom sve islo glatko i neverovatno poslovno od "Dunav-osiguranja"! Posle ciglih 14 dana su mi uplatili korektnu sumu. Dakle, treba biti uporan, ali se isplati!

mr

pre 5 godina

Тако што се наоружате стрпљењем, изређате наше судове са све Уставним, и стигнете до Стразбура. Требаће године, али то гледајте као инвестициону штедњу пошто ће се лова скупити на гомили.

Kosta

pre 5 godina

Inače 99% kvarova nastaje od više mikro(koji to baš i nisu) udara od kojih i nov automobil posle pola godine ima simptome zamora materijala kao da je prešao Dakar-reli.

gojko12

pre 5 godina

@gojko 
Idi žali se čika Sorošu koji ti daje sendvič da pljuješ po svojoj zemlji.
(Uroš, 29. januar 2019 21:02)

Gde živi taj Soroš,imaš neku adresu,mejl ili kontakt telefon da mu se žalim....sendvič neću ali ću da pljunem i svoju zemlju i tog Soroša koji se sa Vučićem sastaje na nedeljnom nivou.

gojko12

pre 5 godina

@gojko 
Idi žali se čika Sorošu koji ti daje sendvič da pljuješ po svojoj zemlji.
(Uroš, 29. januar 2019 21:02)

Uroše baš zbog takvih kao što si ti sam i napisao komentar!!!

Sramota me nacije,vere i države koji delim sa tobom i tebi sličnima.

Vladimir

pre 5 godina

a umesto saobracajne pozvati komunalce? Oni od 01.01. mogu umesto saobracajca da slikaju kola i kace kazne i sta vec ne...kada vec ne rade komunalan posao da rade saobracajni.

Steva

pre 5 godina

Molim za objavu.
Moje iskustvo iz Svajcarske nakon ostecenja gume na seoskom brdskom putu na kom se pojavila pukotina u prolece nakon silnih padavina i odrona:
1. Prilagodjavanje brzine uslovima puta se iskljucivo odnosi na vremenske uslove, cistocu (npr. zbog mulja nakon kise) i gustocu saobracaja. Pod tim pojmom se ne podrazumeva tehnicka ispravnost kolovoza za koju garantuje drzava, tj. da je kolovoz bezbedan do propisane brzine na toj deonici.
2. Nastalu stetu isplacuje osiguranje za par dana, zapisnik policije je obavezan.
3. Policija i ne pokusava da ti u zapisnik "uvali" neprilagodjavanje brzine uslovima puta jer za to nema dokaza.

vlada adamovic ub

pre 5 godina

Jel sme neko da ospori tvrdnju da od 2000 god. nikad nije bilo ovoliko rupa na putevima i da se za to zakune u decu? Dakle ovako, ko udari minus na komentar taj se zakleo u decu da misli da su putevi nikad bolji, da su kod onih lopova pre bili lošiji.

vozac

pre 5 godina

samo kasko srbina spasava. sve ostalo je badava
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miki, 29. januar 2019 17:01)
Samo da vam kazem,ljudi.Gledam svasta na youtube.Imate odlican serijal Potrosacki savetnik.Pogledajte malo,iznenadicete se kakvih slucajeva ,prevara i obmana ima.Bio je slucaj za kasko osiguranje,covek kupio nov auto,resio da ga kasko osigura i mirno spava.Tri godine je uplacivao kasko,i resio da proda auto,da bi kupio opet nov.Dosao kupac,pitao da upali auto,da cuje motor i pobegao sa autom.Mozete da predpostavite da kasko to ne pokriva.Kao jos ni mnogo toga.https://www.youtube.com/watch?v=cDd_2xbaXlY
Ima jos puno na tu temu,kasko osiguranja,a ima raznih zanimljivih slucajeva,pa pogledajte malo,sta znaci vrzino kolo...

g

pre 5 godina

Prošle godine je drug uletro u rupu i sjebao gumu i nzm nesto malo na trapu.Ulica vrlo blizu centra gde ne mozes da zaletis da pisu kaznu za brzu voznju ili sta.Izasla milicija napisala zapisnik,otisao kod majstora napisao mu sta fali,jos dodao amortozer i oprugu i sve su platili bez ikakvog natezanja za 2,3 nedelje.

ajd sad reci

pre 5 godina

Odrzavaoci puteva vas uvek upute na tuzbu jer se nadaju da ce mnogi odustati zbog sudskih taksi koje nisu male.Ako ih bas neko tuzi i moraju da plate i onako ne placaju iz svog nego iz naseg dzepa pa ih ne brinu sudski troskovi izgubljenih parnica. Jer ipak mi punimo njihov racun raznim taksama i putarinama.

anti bot

pre 5 godina

ja pre dve godine naplatio od bg pu
ta 500 evra al mi je i kamera u autu pomogla, nema laži nema prevare , trošak za kameru 30 evra

nemanja

pre 5 godina

Ja sam pre 2-3 godine pocepao karter na sahtu koja je bila po sred moje trake. Stao sa strane, pozvao policiju i sacekao ih. Napisali mi zapisnik dosao posle par dana lik iz dunav osiguranja, i on slikao sve. Posle pokupljenog zapisnika uredno naplatio stetu od dunava. Najbitnije je, lepo i normalno odraditi to sa policajcima koji izadju na teren, od njihovog zapisnika sve zavisi. Pozdrav

Vladimir

pre 5 godina

Svi kukaju na Srbiju, policiju, osiguranje, a 99% ih vozi polovnjaka sa italijanskog otpada starog 15+ godina. Srbi.
(Da, 29. januar 2019 21:29
Jel da da nisi procitao tekst?

onako

pre 5 godina

Svi kukaju na Srbiju, policiju, osiguranje, a 99% ih vozi polovnjaka sa italijanskog otpada starog 15+ godina. Srbi.
(Da, 29. januar 2019 21:29)

Da mi je znati šta si pametno hteo da kažeš...

debela

pre 5 godina

U ovoj zemlji, to je ozbiljno zamlaćivanje...
(Smuleco, 29. januar potpuno si u pravu. Meni pala bandera na parkiran auto i na kraju niko nije kriv. Platila sve troškove iz svog dzepa.

puz

pre 5 godina

Sestra pogodi u "bunar" obe leve gume isece, i jos 4 auta isto prodju. Zvali policiju, dosla lokalna TV, snimili prilog, ali policija ni posle 2h nije uopste dosla. Lokalni vulkanizer dosao, i zavrsio posao, 6-7 novih guma + montaza + ispravljanje felni....Naradio se al bar su ljudi nastavili dalje... Policija kad cuje u cemu se radi, cesto izbegava da izlazi na uvidjaj, sto je van pameti...

kako da ne

pre 5 godina

@Da
Nije bitno sta voze, placaju porez, a placajuci porez Vi svi dajete pare drzavi da vam odrzava kvalitetnim - puteve, skole, bolnice, parkove, trotoare itd, itd, itd. Druze u CH zivim, pojavi se rupica dubine 2 cm i precnika 10cm, najvise 2 dana prodje i zakrpljena je. Isto se desi ovako zimi pogotovo sto ovde jos vise bacaju soli i sve ostalo. Ali ovde se zna, ne daj Boze da se pojavi neka rupa i da neko osteti auto, stete po par hiljada franaka ti isplati osiguranje pa osiguranje naplati jos vise od drzavne firme zaduzene za puteve. Nema ovde ‘raspolozenje policajaca’ ili sta znam. Placas porez i oni to uredjuju i sredjuju. Nema dalje, zato ga placas. To sto vasim parama rade druge stvari, javi se na tom mestu i pitaj zasto.

Aleksandar

pre 5 godina

Sve se ovo može ostvariti, samo treba izdvojiti dosta vremena.
Doživeo sam i uspeo da naplatim kompletne troškove. Upao sam u rupu kod semafora za skretanje za Ripanj.Pozvao saobraćajnu policiju, napravili uviđaj i fotografisali auto i rupu. Javio se osiguranju gde je napravljen izveštaj o šteti. Popravke rađene u ovlašćenom servisu i zamenjeno je sve neophodno, čak i ono što nije moralo. Svu dokumentaciju, računi, izveštaji...predati komisiji koju ima Beograd put, koji je ugovorno bio zadužen za održavanje te deonice. Za nekoliko dana sam dobio pozitivan odgovor i uplatu na moj tekući račun.
Posle 1 godine sam dobio poziv suda za saobraćajne prekršaje, što me je iznenadilo. Verovali ili ne, pokrenuto je na desetine parnica od strane države, protiv Beograd puta. Dao izjavu i završio priču.
U pravu ste da nije lak put. Smejali su mi se saobraćajci na uviđaju ali sve se može rešiti. Posebno ako su veće štete.
Srećno u izbegavanju rupa.

srbin

pre 5 godina

evo primer put rezervisan za saobracaj motornih vozila ogranicenje 60 pada kisa ja vozim nekih 55km/h da napomenem sve se desava u okolini Vranja udaram u rupu guma puca felna se krivi da napomenem auto je jako dobar star 9 godina gume zimske nove 18 cola zovem policiju na uvidjaj jer steta nije mala policija steze ramenima i kaze sto nisi gledao i vozio sporije krece rasprava i prete mi da ce da mi napisu kaznu za prebrzu voznju jer da sam vozio sporo video bi rupu ostajem zateknut i trazim zapisnik u zapisniku je upisano da nisam prilagodio brzinu uslovima puta BANANA DRZAVA volim svoju zemlju ali nisam imao dobro iskustvo sa naplatom stete prica je jos duza da ne dosadjujem vise pozdrav

kako da ne

pre 5 godina

@Steva
U Svajcarskoj nema zezanja jer znaju da mozes da ih tuzis, a sud u Svajcarskoj je totalno nezavistan, to da budete sigurni. Takodje sve zavisi od slucaja, ali bilo kakav slucaj, bilo sta na sudu je za maksimum 2 meseca. Ovo sa automobilima i brze. Nema zastarivanja slucaja jer nema kada ni da zastari haha...Za kaznu zbog parkinga ste na sudu za mesec dana. Tako da u slucaju stete auta zbog puta vas isplacuju jako brzo i niko ne zeli na sud jer su troskovi suda papreni. Tipa za kaznu parkinga od 100fr, troskovi suda su jos 500 pa ti vidi. Za stetu na autu da ih tuzite, ajde sto bi vas na kraju svakako isplatili vec bi vise hiljada morali da daju za troskove. Osiguranja to ne zele, a ne zele svakako ni da pokusaju da vas zavrnu jer bi to otislo u novine, a to znaci losa reputacija i gubljenje velikih para.

Banana

pre 5 godina

Juce vozim deonicu Zavlaka - Šabac preko Tekeriša. Nikad, ali nikad u zivotu nisam vozio gorim putem. To nisu rupe, to su krateri dubine 30-40cm. Ovo je strasno sta se desava, a sve nam neki suficit. Za sta se placa registracija? Sta rade putari? Nikad gore puteve nismo imali.