Ponedeljak, 26.11.2018.

08:15

Prva vožnja: Mazda CX-3 (redizajn)

Izvor: B92

Prva vožnja: Mazda CX-3 (redizajn) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Mazda 3

pre 5 godina

Vozim Mazdu 3, 2016.

Rezervoar 40 L. Užasno. Autonomija nikakva. Sipam gorivo svakih 4-5 dana.

Što se tiče ovog redizajna, ljepše mi je kada su 2 USB priključka i upaljač ispod naslona, kao što je u Mazdi koju vozim.

Previše košta za naš stanadard, a mislim da ne vrijedi baš toliko.
Rezervni točak 500€, navigacija sd card 550€.
Novi Android sistem, 300€.
Akumulator 180€ (prvi izdržao tačno dvije godine, ili 75000 km)
Ja vozim službenu, pa mi ne smeta.

Moja preporuka, nikako ne uzimajte 1.5 100 ks, benzin. Slab motor. Nekada jedva preteknem iako idem do 5 hiljada obrtaja trećom.
Makar 2.0 120ks.

NIKOLA

pre 5 godina

Cedo
Sve si u pravu ali kod nas i dalje u ponudi samo Kaškaji sa neadekvatnim turbaćem 1.2 115 konja u osnovnoj opremi tipa čelične 16 felne,manuelna klima itd za 18.600,da vidimo cenu za novi agregat uparen sa malo pristojnijom opremom.Ne branim CX3 nije ista klasa i kao što napisah katastrofa od komfora ali istina je negde tamo.

Raziel

pre 5 godina

meni lično najlepši mali suv (još nisam video novi jaguar uživo). zamerku bih uputio na novi prednji deo, rekao bih da se dosadašnji bolje "uklapa".
poz

Ceda

pre 5 godina

Cx3 i qashqai nisu ista kategorija, plus
u qq je ubacen novi turbo benzinac od 1.33 litra u dve verzije(140-samo manuelni menjac i 160 ks-manuelni ili 7 dct). Slabiji Ovaj 1.2 dig- t (hvala bogu), kao i 1.6 dig-t idu u penziju.

litar mleka litar hleba

pre 5 godina

@neko ko zna

tebi je 600km dobra autonimija? toliko idu sada elektricni automobili. realno je da ima min 800km a 1000km je taman.

bojan

pre 5 godina

nisam citao prethodne komentare, sada cu na miru ali da kazem neokaljan zelim nesto da napisem. u tako malom automobilu motorcine od 1.8 i 2 litara je apsolutno nepojmljivo za mene, covece to je praistorija. koliko su samo teski ti motori! umesto laganog vozila dobijes tenk! skoro 1400 kg za tako mali automobil... cemu to mazdo?

Milan

pre 5 godina

Ako iko redozajnira dvoje modele vise puta to je Mazda, eno 6-ca vec 3 puta redizajnirana. Vozio sam skoro 2.5 benzinca, ide odlicno, ali i trosi od 9 do 13-14 litara.

Vladimir

pre 5 godina

Bila mi je najuzi izbor. Pored Honde HRV. Zeleo sam da kupim sto manji auto, zbog stanja saobracaja i parkiranja u Beogradu. Nije mi trebao veliki gepek. Visok sam 187. tako da iza mene niko ne moze da sedne. Ni dete.
Retko kada imam potrebu da vozim vise od dvoje. Ali ipak nisam zeleo da kupim dvosed. Honda je za pristojnu cenu nudila jako slab motor. Cak je i mojoj zeni na probnoj voznji bio kao mrtav konj.
Na kraju, smo se odlucili za dva cm manji auto od cx3, sa neuporedivo vise prostora u kabini. Jeste ruzniji, ko cigla na tockovima, ali neuporedivo prakticniji

Mile

pre 5 godina

Zaista mi se dopada dizajn Mazde, vozio sam jednu do pre tri godine i imam samo reci hvale. Međutim, imam jedno pitanje: zbog cega je na prodaju tako velik broj polovnih mazdi (godiste iznad 2014, kilometraza do 60 000 km, kupljen nov u Srbiji)? Ukoliko je neko i sam prodavac ili zna o čemu se radi, molim da napise komentar, jer razmisljam o kupovini takvog automobila. Hvala unapred.

neko ko zna

pre 5 godina

sve extra ali na 2.0 benz rezervoar 44litre???
(litar mleka litar hleba, 26. novembar 2018 13:23)

Sa 44 lit predje više od 600 km. Vozim CX 3

moron

pre 5 godina

(Malation, 26. novembar 2018 11:42)

"morao bih na letovanje kofer da nosim na krovu a to mrzim jer stvara buku."

Probaj neki savremeniji krovni kofer. Ne pravi on nikakvu buku (ako govorimo o vozilu sa normalnom zvučnom izolacijom ), a gotovo i ne povećava potrošnju do brzina od oko 130 km/h. Ja ga povremeno vozim na krovu (iako imam karavan) i krovni kofer je idealna stvar. Mogao bi čak i mrtva čoveka u njega da staviš i da još ima dosta mesta i za stvari koje su mu za života pripadale ...

realno

pre 5 godina

Kada smo kupovali auto mislili smo se izmedju Renegade i CX3... Na moju zalost uzeli smo Renegade 1.6 benz umesto CX3 2.0 samo zbog zadnje klupe koja je mnogo veca, malo veceg gepeka sa rezervnim tockom i jos par sitnica... Generalno CX3 ide mngo bolje i ejsterijer je vrh ali je funkcinalnost na nivou smarta

Losmi

pre 5 godina

Vozim benzinca 100 konja, na 40000 predjenih kilometara morao sam da vozim kola na ciscenje dizni. Sipam gorivo 100 na nisovim pumpama. Inace nije los auto.

Malation

pre 5 godina

Meni lično je ovaj auto bio u razmatranju, dok nisam seo u njega. Zaista, vrhunski kvalitet, jako dobro vuče, lepo se vozi i sve super. Ali ja imam decu i prostora na zadnjoj klupi zaista ima kao u Mazdi 2 - za decu do 10 godina, a i gepek je smešan; morao bih na letovanje kofer da nosim na krovu a to mrzim jer stvara buku. E sad, kako sam ja razmatrao opremu Revolution Top, to košta oko 25k za verziju od 150ks benzin. Međutim, za te pare, realno može da se kupi funkcionalniji auto za porodicu, ali možda nešto manje atraktivan. Neko reče - za dvoje je savršen i to potpisujem.

SkyactiveX

pre 5 godina

A nema još onog revolucionarnog benzinca bez svecica?
(plajvaz, 26. novembar 2018 09:41)

Mislim da izlazi sa novom trojkom. Ali ko ti je rekao da je bez svecica? SCCI je spark controled compression ignition tako da ima svecicu ali ona samo daje tajming paljenja "na kompresiju" u nekim rezimima rada.

Brko

pre 5 godina

Lepe su ove mazda i tu nema pogovora. U ovoj klasi najradije bih uzeo hondu hrv... a od mazde šesticu u revolution paketu sa benziskim motorom od 165 ks. Za te pare nema boljeg automobila. Prelep, veliki, prostran, moderan, kvalitetan, vrhunski enterijer. Mislim da za te pare nema boljeg!

Dikh tu kava

pre 5 godina

Nema zamerki? Ako to što samo vozačev prozor ima automatiku nije zamerka, i ako to što samo predškolska deca mogu pozadi nije zamerka, onda nema zamerki. I to pod uslovom da su znatno poradili na zvučnoj izolaciji, pre svega "donjeg postroja". Mada, moram da potpadnem pod "mainstream" i da primetim da "prostor" i ova "klasa" nekako nikako nisu kompatibilni za da se pojave, ne u istoj rečenici, nego ni pasusu.. Opet, Captur ima više mesta, i napred i pozadi, a ako mu je konkurencija i Renegade (a što da nije?), onda je CX-3 svakako minijatura. Štaviše, imao sam utisak da više prostora ima u M2 nego u M CX-3.. Opet, ti atmo benzinci i taj dizajn.. ne znam, na teškim su mukama korisnici ove karoserijske forme..
I, da, gde su "korozijalci"? Nedostajete bre ljudi, nije valjda da će po prvi put u istoriji jedna Mazda na "ovim prostorima" da se "provuče" bez uvek britkog pera prevejanih eksperata za antikorozivnu zaštitu perfidnog japanskog uvaljivača zarđalih skulptura na 4 točka..

dubrovnik

pre 5 godina

upravo se vratio sa Ohrida, 1300 km trošila mi je 6,8 ovaj od 120 konja. 10000 km dosad 8,2 ukupna potrošnja i to joj je jedino loša strana (ako to gledaš) oko litra više od 3 cil turbo motorčića. 350 lit gepek je dovoljan a na stražnjoj klupi nema mjesta za odrasle ali kad je pogledam onako crvenu to me ne zanima

M

pre 5 godina

Pored toga sto ne vidim nikakvu poentu ovog segmenta automobila, iako su trenutno jako popularni, imam i pitanje za autora teksta. Da li ima nesto kod ove mazde da ne valja? Po ovom clanku ispade savrsen auto. Ni reci o tome da se vuce kao mrtav konj, da nece da ide, vec se pise kako sasvim zadovoljavajuce vuce, pa jos i uzbrdo. Realnost je da je menjac tako podesen da se auto zaista ponasa krajnje elasticno, medjutim, cena toga je da su medjuubrzanja jos gora nego ubrzanje 0 - 100. Druga stvar je prostor, koji je u nedostatku i na zadnjoj klupi i u gepeku. Mada je to ocekivano s obzirom na velicinu, ipak treba navesti kao ozbiljnu manu. Iz mog ugla, bukvalno jedina pozitivna stvar ovog automobila je dizajn eksterijera, dok je kod autora clanka to samo slag na tortu, za inace auto bez premca. Malo vise objektivnosti ne bi bilo na odmet. Cenu ne bih komentarisao, svako za svoje pare kupuje ono sto hoce.

moron

pre 5 godina

Ja mislim da od strane autora teksta nije primereno poredjenje mazde CX-3 sa dačijom duster.
Primera radi, perfomanse su na strani mazde, pa tako mazda AWD 1,8 dizel sa 115 ks ima ubrzanje 11,5, dok duster AWD 1,5 dizel sa 115 ks ima ubrzanje od čak 12,4... Takodje, ni točkovi se (radi ravnomernijeg trošenja) ne ukrštaju na isti način, kod mazde se to radi sa 4 točka, dok kod dustera može sa 5 točkova. I tako, ima još nekih (značajnih) razlika, pa i po pitanju broja osoba koje mogu sesti ( zato valjda za mazdu u testu i navode da „pet odraslih osoba teško da će se baš udobno voziti“ ).
Šalu na stranu, mada je dizajn subjektivna stvar, meni je CX-3 najlepša u tom segmentu. Ako je dizajn presudna stvar za izbor kola.

Reziel

pre 5 godina

Dizajn... Perfekcija. Za tu klasu, mini krosover modela, mislim da nema bolje. Toliko skladno izgleda, gotovo kao da je normalan hečbek. Iznutra isto tako. Iskreno bolja mi je i od Captura i od Opela onog malog CrossLand ili tako nešto. Šta više, napucana do kraja opremom komotno može na crtu i sa Audi Q2. Jedini problem je što mislim da tada i cena ide preko 22k...

Jarić T Živadin

pre 5 godina

Pogrešne proporcije su i dalje ostale.Suviše dugačak prednji deo,doveo je do toga, da vam cipela ostane u autu,prilikom izlaska za zadnje klupe.Očajan prostor pozadi,ne može da poboljša ni najbolji dizajn ovog sveta.

Armandi

pre 5 godina

Sigurno kvalitetan automobil, ali mu je mana prostor na zadnjim sedistima. Ja visok 185 ni pod razno tamo ne mogu putovati vise od 10 min. Ubedljivo najmanje prostora u klasi, a cena ubedljivo najvisa. Dakle, auto idealan za dvoje, i to za one koji ne razmisljaju o novcu. Price u dogorocnoj eksploataciji zbog visokog kvaliteta ne piju vode, jer vecina koja kupi nov auto, menja ga nakon 5 godina. To je eventualno znacajno za one koji ce ga kupiti polovnog.

Reziel

pre 5 godina

Dizajn... Perfekcija. Za tu klasu, mini krosover modela, mislim da nema bolje. Toliko skladno izgleda, gotovo kao da je normalan hečbek. Iznutra isto tako. Iskreno bolja mi je i od Captura i od Opela onog malog CrossLand ili tako nešto. Šta više, napucana do kraja opremom komotno može na crtu i sa Audi Q2. Jedini problem je što mislim da tada i cena ide preko 22k...

Armandi

pre 5 godina

Sigurno kvalitetan automobil, ali mu je mana prostor na zadnjim sedistima. Ja visok 185 ni pod razno tamo ne mogu putovati vise od 10 min. Ubedljivo najmanje prostora u klasi, a cena ubedljivo najvisa. Dakle, auto idealan za dvoje, i to za one koji ne razmisljaju o novcu. Price u dogorocnoj eksploataciji zbog visokog kvaliteta ne piju vode, jer vecina koja kupi nov auto, menja ga nakon 5 godina. To je eventualno znacajno za one koji ce ga kupiti polovnog.

Malation

pre 5 godina

Meni lično je ovaj auto bio u razmatranju, dok nisam seo u njega. Zaista, vrhunski kvalitet, jako dobro vuče, lepo se vozi i sve super. Ali ja imam decu i prostora na zadnjoj klupi zaista ima kao u Mazdi 2 - za decu do 10 godina, a i gepek je smešan; morao bih na letovanje kofer da nosim na krovu a to mrzim jer stvara buku. E sad, kako sam ja razmatrao opremu Revolution Top, to košta oko 25k za verziju od 150ks benzin. Međutim, za te pare, realno može da se kupi funkcionalniji auto za porodicu, ali možda nešto manje atraktivan. Neko reče - za dvoje je savršen i to potpisujem.

M

pre 5 godina

Pored toga sto ne vidim nikakvu poentu ovog segmenta automobila, iako su trenutno jako popularni, imam i pitanje za autora teksta. Da li ima nesto kod ove mazde da ne valja? Po ovom clanku ispade savrsen auto. Ni reci o tome da se vuce kao mrtav konj, da nece da ide, vec se pise kako sasvim zadovoljavajuce vuce, pa jos i uzbrdo. Realnost je da je menjac tako podesen da se auto zaista ponasa krajnje elasticno, medjutim, cena toga je da su medjuubrzanja jos gora nego ubrzanje 0 - 100. Druga stvar je prostor, koji je u nedostatku i na zadnjoj klupi i u gepeku. Mada je to ocekivano s obzirom na velicinu, ipak treba navesti kao ozbiljnu manu. Iz mog ugla, bukvalno jedina pozitivna stvar ovog automobila je dizajn eksterijera, dok je kod autora clanka to samo slag na tortu, za inace auto bez premca. Malo vise objektivnosti ne bi bilo na odmet. Cenu ne bih komentarisao, svako za svoje pare kupuje ono sto hoce.

Jarić T Živadin

pre 5 godina

Pogrešne proporcije su i dalje ostale.Suviše dugačak prednji deo,doveo je do toga, da vam cipela ostane u autu,prilikom izlaska za zadnje klupe.Očajan prostor pozadi,ne može da poboljša ni najbolji dizajn ovog sveta.

Dikh tu kava

pre 5 godina

Nema zamerki? Ako to što samo vozačev prozor ima automatiku nije zamerka, i ako to što samo predškolska deca mogu pozadi nije zamerka, onda nema zamerki. I to pod uslovom da su znatno poradili na zvučnoj izolaciji, pre svega "donjeg postroja". Mada, moram da potpadnem pod "mainstream" i da primetim da "prostor" i ova "klasa" nekako nikako nisu kompatibilni za da se pojave, ne u istoj rečenici, nego ni pasusu.. Opet, Captur ima više mesta, i napred i pozadi, a ako mu je konkurencija i Renegade (a što da nije?), onda je CX-3 svakako minijatura. Štaviše, imao sam utisak da više prostora ima u M2 nego u M CX-3.. Opet, ti atmo benzinci i taj dizajn.. ne znam, na teškim su mukama korisnici ove karoserijske forme..
I, da, gde su "korozijalci"? Nedostajete bre ljudi, nije valjda da će po prvi put u istoriji jedna Mazda na "ovim prostorima" da se "provuče" bez uvek britkog pera prevejanih eksperata za antikorozivnu zaštitu perfidnog japanskog uvaljivača zarđalih skulptura na 4 točka..

realno

pre 5 godina

Kada smo kupovali auto mislili smo se izmedju Renegade i CX3... Na moju zalost uzeli smo Renegade 1.6 benz umesto CX3 2.0 samo zbog zadnje klupe koja je mnogo veca, malo veceg gepeka sa rezervnim tockom i jos par sitnica... Generalno CX3 ide mngo bolje i ejsterijer je vrh ali je funkcinalnost na nivou smarta

Losmi

pre 5 godina

Vozim benzinca 100 konja, na 40000 predjenih kilometara morao sam da vozim kola na ciscenje dizni. Sipam gorivo 100 na nisovim pumpama. Inace nije los auto.

dubrovnik

pre 5 godina

upravo se vratio sa Ohrida, 1300 km trošila mi je 6,8 ovaj od 120 konja. 10000 km dosad 8,2 ukupna potrošnja i to joj je jedino loša strana (ako to gledaš) oko litra više od 3 cil turbo motorčića. 350 lit gepek je dovoljan a na stražnjoj klupi nema mjesta za odrasle ali kad je pogledam onako crvenu to me ne zanima

Mile

pre 5 godina

Zaista mi se dopada dizajn Mazde, vozio sam jednu do pre tri godine i imam samo reci hvale. Međutim, imam jedno pitanje: zbog cega je na prodaju tako velik broj polovnih mazdi (godiste iznad 2014, kilometraza do 60 000 km, kupljen nov u Srbiji)? Ukoliko je neko i sam prodavac ili zna o čemu se radi, molim da napise komentar, jer razmisljam o kupovini takvog automobila. Hvala unapred.

SkyactiveX

pre 5 godina

A nema još onog revolucionarnog benzinca bez svecica?
(plajvaz, 26. novembar 2018 09:41)

Mislim da izlazi sa novom trojkom. Ali ko ti je rekao da je bez svecica? SCCI je spark controled compression ignition tako da ima svecicu ali ona samo daje tajming paljenja "na kompresiju" u nekim rezimima rada.

moron

pre 5 godina

(Malation, 26. novembar 2018 11:42)

"morao bih na letovanje kofer da nosim na krovu a to mrzim jer stvara buku."

Probaj neki savremeniji krovni kofer. Ne pravi on nikakvu buku (ako govorimo o vozilu sa normalnom zvučnom izolacijom ), a gotovo i ne povećava potrošnju do brzina od oko 130 km/h. Ja ga povremeno vozim na krovu (iako imam karavan) i krovni kofer je idealna stvar. Mogao bi čak i mrtva čoveka u njega da staviš i da još ima dosta mesta i za stvari koje su mu za života pripadale ...

Milan

pre 5 godina

Ako iko redozajnira dvoje modele vise puta to je Mazda, eno 6-ca vec 3 puta redizajnirana. Vozio sam skoro 2.5 benzinca, ide odlicno, ali i trosi od 9 do 13-14 litara.

moron

pre 5 godina

Ja mislim da od strane autora teksta nije primereno poredjenje mazde CX-3 sa dačijom duster.
Primera radi, perfomanse su na strani mazde, pa tako mazda AWD 1,8 dizel sa 115 ks ima ubrzanje 11,5, dok duster AWD 1,5 dizel sa 115 ks ima ubrzanje od čak 12,4... Takodje, ni točkovi se (radi ravnomernijeg trošenja) ne ukrštaju na isti način, kod mazde se to radi sa 4 točka, dok kod dustera može sa 5 točkova. I tako, ima još nekih (značajnih) razlika, pa i po pitanju broja osoba koje mogu sesti ( zato valjda za mazdu u testu i navode da „pet odraslih osoba teško da će se baš udobno voziti“ ).
Šalu na stranu, mada je dizajn subjektivna stvar, meni je CX-3 najlepša u tom segmentu. Ako je dizajn presudna stvar za izbor kola.

Brko

pre 5 godina

Lepe su ove mazda i tu nema pogovora. U ovoj klasi najradije bih uzeo hondu hrv... a od mazde šesticu u revolution paketu sa benziskim motorom od 165 ks. Za te pare nema boljeg automobila. Prelep, veliki, prostran, moderan, kvalitetan, vrhunski enterijer. Mislim da za te pare nema boljeg!

bojan

pre 5 godina

nisam citao prethodne komentare, sada cu na miru ali da kazem neokaljan zelim nesto da napisem. u tako malom automobilu motorcine od 1.8 i 2 litara je apsolutno nepojmljivo za mene, covece to je praistorija. koliko su samo teski ti motori! umesto laganog vozila dobijes tenk! skoro 1400 kg za tako mali automobil... cemu to mazdo?

Ceda

pre 5 godina

Cx3 i qashqai nisu ista kategorija, plus
u qq je ubacen novi turbo benzinac od 1.33 litra u dve verzije(140-samo manuelni menjac i 160 ks-manuelni ili 7 dct). Slabiji Ovaj 1.2 dig- t (hvala bogu), kao i 1.6 dig-t idu u penziju.

Vladimir

pre 5 godina

Bila mi je najuzi izbor. Pored Honde HRV. Zeleo sam da kupim sto manji auto, zbog stanja saobracaja i parkiranja u Beogradu. Nije mi trebao veliki gepek. Visok sam 187. tako da iza mene niko ne moze da sedne. Ni dete.
Retko kada imam potrebu da vozim vise od dvoje. Ali ipak nisam zeleo da kupim dvosed. Honda je za pristojnu cenu nudila jako slab motor. Cak je i mojoj zeni na probnoj voznji bio kao mrtav konj.
Na kraju, smo se odlucili za dva cm manji auto od cx3, sa neuporedivo vise prostora u kabini. Jeste ruzniji, ko cigla na tockovima, ali neuporedivo prakticniji

NIKOLA

pre 5 godina

Cedo
Sve si u pravu ali kod nas i dalje u ponudi samo Kaškaji sa neadekvatnim turbaćem 1.2 115 konja u osnovnoj opremi tipa čelične 16 felne,manuelna klima itd za 18.600,da vidimo cenu za novi agregat uparen sa malo pristojnijom opremom.Ne branim CX3 nije ista klasa i kao što napisah katastrofa od komfora ali istina je negde tamo.

Mazda 3

pre 5 godina

Vozim Mazdu 3, 2016.

Rezervoar 40 L. Užasno. Autonomija nikakva. Sipam gorivo svakih 4-5 dana.

Što se tiče ovog redizajna, ljepše mi je kada su 2 USB priključka i upaljač ispod naslona, kao što je u Mazdi koju vozim.

Previše košta za naš stanadard, a mislim da ne vrijedi baš toliko.
Rezervni točak 500€, navigacija sd card 550€.
Novi Android sistem, 300€.
Akumulator 180€ (prvi izdržao tačno dvije godine, ili 75000 km)
Ja vozim službenu, pa mi ne smeta.

Moja preporuka, nikako ne uzimajte 1.5 100 ks, benzin. Slab motor. Nekada jedva preteknem iako idem do 5 hiljada obrtaja trećom.
Makar 2.0 120ks.

neko ko zna

pre 5 godina

sve extra ali na 2.0 benz rezervoar 44litre???
(litar mleka litar hleba, 26. novembar 2018 13:23)

Sa 44 lit predje više od 600 km. Vozim CX 3

litar mleka litar hleba

pre 5 godina

@neko ko zna

tebi je 600km dobra autonimija? toliko idu sada elektricni automobili. realno je da ima min 800km a 1000km je taman.

Raziel

pre 5 godina

meni lično najlepši mali suv (još nisam video novi jaguar uživo). zamerku bih uputio na novi prednji deo, rekao bih da se dosadašnji bolje "uklapa".
poz

bojan

pre 5 godina

nisam citao prethodne komentare, sada cu na miru ali da kazem neokaljan zelim nesto da napisem. u tako malom automobilu motorcine od 1.8 i 2 litara je apsolutno nepojmljivo za mene, covece to je praistorija. koliko su samo teski ti motori! umesto laganog vozila dobijes tenk! skoro 1400 kg za tako mali automobil... cemu to mazdo?

M

pre 5 godina

Pored toga sto ne vidim nikakvu poentu ovog segmenta automobila, iako su trenutno jako popularni, imam i pitanje za autora teksta. Da li ima nesto kod ove mazde da ne valja? Po ovom clanku ispade savrsen auto. Ni reci o tome da se vuce kao mrtav konj, da nece da ide, vec se pise kako sasvim zadovoljavajuce vuce, pa jos i uzbrdo. Realnost je da je menjac tako podesen da se auto zaista ponasa krajnje elasticno, medjutim, cena toga je da su medjuubrzanja jos gora nego ubrzanje 0 - 100. Druga stvar je prostor, koji je u nedostatku i na zadnjoj klupi i u gepeku. Mada je to ocekivano s obzirom na velicinu, ipak treba navesti kao ozbiljnu manu. Iz mog ugla, bukvalno jedina pozitivna stvar ovog automobila je dizajn eksterijera, dok je kod autora clanka to samo slag na tortu, za inace auto bez premca. Malo vise objektivnosti ne bi bilo na odmet. Cenu ne bih komentarisao, svako za svoje pare kupuje ono sto hoce.

litar mleka litar hleba

pre 5 godina

@neko ko zna

tebi je 600km dobra autonimija? toliko idu sada elektricni automobili. realno je da ima min 800km a 1000km je taman.

Dikh tu kava

pre 5 godina

Nema zamerki? Ako to što samo vozačev prozor ima automatiku nije zamerka, i ako to što samo predškolska deca mogu pozadi nije zamerka, onda nema zamerki. I to pod uslovom da su znatno poradili na zvučnoj izolaciji, pre svega "donjeg postroja". Mada, moram da potpadnem pod "mainstream" i da primetim da "prostor" i ova "klasa" nekako nikako nisu kompatibilni za da se pojave, ne u istoj rečenici, nego ni pasusu.. Opet, Captur ima više mesta, i napred i pozadi, a ako mu je konkurencija i Renegade (a što da nije?), onda je CX-3 svakako minijatura. Štaviše, imao sam utisak da više prostora ima u M2 nego u M CX-3.. Opet, ti atmo benzinci i taj dizajn.. ne znam, na teškim su mukama korisnici ove karoserijske forme..
I, da, gde su "korozijalci"? Nedostajete bre ljudi, nije valjda da će po prvi put u istoriji jedna Mazda na "ovim prostorima" da se "provuče" bez uvek britkog pera prevejanih eksperata za antikorozivnu zaštitu perfidnog japanskog uvaljivača zarđalih skulptura na 4 točka..

neko ko zna

pre 5 godina

sve extra ali na 2.0 benz rezervoar 44litre???
(litar mleka litar hleba, 26. novembar 2018 13:23)

Sa 44 lit predje više od 600 km. Vozim CX 3

moron

pre 5 godina

Ja mislim da od strane autora teksta nije primereno poredjenje mazde CX-3 sa dačijom duster.
Primera radi, perfomanse su na strani mazde, pa tako mazda AWD 1,8 dizel sa 115 ks ima ubrzanje 11,5, dok duster AWD 1,5 dizel sa 115 ks ima ubrzanje od čak 12,4... Takodje, ni točkovi se (radi ravnomernijeg trošenja) ne ukrštaju na isti način, kod mazde se to radi sa 4 točka, dok kod dustera može sa 5 točkova. I tako, ima još nekih (značajnih) razlika, pa i po pitanju broja osoba koje mogu sesti ( zato valjda za mazdu u testu i navode da „pet odraslih osoba teško da će se baš udobno voziti“ ).
Šalu na stranu, mada je dizajn subjektivna stvar, meni je CX-3 najlepša u tom segmentu. Ako je dizajn presudna stvar za izbor kola.

Reziel

pre 5 godina

Dizajn... Perfekcija. Za tu klasu, mini krosover modela, mislim da nema bolje. Toliko skladno izgleda, gotovo kao da je normalan hečbek. Iznutra isto tako. Iskreno bolja mi je i od Captura i od Opela onog malog CrossLand ili tako nešto. Šta više, napucana do kraja opremom komotno može na crtu i sa Audi Q2. Jedini problem je što mislim da tada i cena ide preko 22k...

moron

pre 5 godina

(Malation, 26. novembar 2018 11:42)

"morao bih na letovanje kofer da nosim na krovu a to mrzim jer stvara buku."

Probaj neki savremeniji krovni kofer. Ne pravi on nikakvu buku (ako govorimo o vozilu sa normalnom zvučnom izolacijom ), a gotovo i ne povećava potrošnju do brzina od oko 130 km/h. Ja ga povremeno vozim na krovu (iako imam karavan) i krovni kofer je idealna stvar. Mogao bi čak i mrtva čoveka u njega da staviš i da još ima dosta mesta i za stvari koje su mu za života pripadale ...

Jarić T Živadin

pre 5 godina

Pogrešne proporcije su i dalje ostale.Suviše dugačak prednji deo,doveo je do toga, da vam cipela ostane u autu,prilikom izlaska za zadnje klupe.Očajan prostor pozadi,ne može da poboljša ni najbolji dizajn ovog sveta.

dubrovnik

pre 5 godina

upravo se vratio sa Ohrida, 1300 km trošila mi je 6,8 ovaj od 120 konja. 10000 km dosad 8,2 ukupna potrošnja i to joj je jedino loša strana (ako to gledaš) oko litra više od 3 cil turbo motorčića. 350 lit gepek je dovoljan a na stražnjoj klupi nema mjesta za odrasle ali kad je pogledam onako crvenu to me ne zanima

Armandi

pre 5 godina

Sigurno kvalitetan automobil, ali mu je mana prostor na zadnjim sedistima. Ja visok 185 ni pod razno tamo ne mogu putovati vise od 10 min. Ubedljivo najmanje prostora u klasi, a cena ubedljivo najvisa. Dakle, auto idealan za dvoje, i to za one koji ne razmisljaju o novcu. Price u dogorocnoj eksploataciji zbog visokog kvaliteta ne piju vode, jer vecina koja kupi nov auto, menja ga nakon 5 godina. To je eventualno znacajno za one koji ce ga kupiti polovnog.

Brko

pre 5 godina

Lepe su ove mazda i tu nema pogovora. U ovoj klasi najradije bih uzeo hondu hrv... a od mazde šesticu u revolution paketu sa benziskim motorom od 165 ks. Za te pare nema boljeg automobila. Prelep, veliki, prostran, moderan, kvalitetan, vrhunski enterijer. Mislim da za te pare nema boljeg!

realno

pre 5 godina

Kada smo kupovali auto mislili smo se izmedju Renegade i CX3... Na moju zalost uzeli smo Renegade 1.6 benz umesto CX3 2.0 samo zbog zadnje klupe koja je mnogo veca, malo veceg gepeka sa rezervnim tockom i jos par sitnica... Generalno CX3 ide mngo bolje i ejsterijer je vrh ali je funkcinalnost na nivou smarta

Vladimir

pre 5 godina

Bila mi je najuzi izbor. Pored Honde HRV. Zeleo sam da kupim sto manji auto, zbog stanja saobracaja i parkiranja u Beogradu. Nije mi trebao veliki gepek. Visok sam 187. tako da iza mene niko ne moze da sedne. Ni dete.
Retko kada imam potrebu da vozim vise od dvoje. Ali ipak nisam zeleo da kupim dvosed. Honda je za pristojnu cenu nudila jako slab motor. Cak je i mojoj zeni na probnoj voznji bio kao mrtav konj.
Na kraju, smo se odlucili za dva cm manji auto od cx3, sa neuporedivo vise prostora u kabini. Jeste ruzniji, ko cigla na tockovima, ali neuporedivo prakticniji

Mazda 3

pre 5 godina

Vozim Mazdu 3, 2016.

Rezervoar 40 L. Užasno. Autonomija nikakva. Sipam gorivo svakih 4-5 dana.

Što se tiče ovog redizajna, ljepše mi je kada su 2 USB priključka i upaljač ispod naslona, kao što je u Mazdi koju vozim.

Previše košta za naš stanadard, a mislim da ne vrijedi baš toliko.
Rezervni točak 500€, navigacija sd card 550€.
Novi Android sistem, 300€.
Akumulator 180€ (prvi izdržao tačno dvije godine, ili 75000 km)
Ja vozim službenu, pa mi ne smeta.

Moja preporuka, nikako ne uzimajte 1.5 100 ks, benzin. Slab motor. Nekada jedva preteknem iako idem do 5 hiljada obrtaja trećom.
Makar 2.0 120ks.

Malation

pre 5 godina

Meni lično je ovaj auto bio u razmatranju, dok nisam seo u njega. Zaista, vrhunski kvalitet, jako dobro vuče, lepo se vozi i sve super. Ali ja imam decu i prostora na zadnjoj klupi zaista ima kao u Mazdi 2 - za decu do 10 godina, a i gepek je smešan; morao bih na letovanje kofer da nosim na krovu a to mrzim jer stvara buku. E sad, kako sam ja razmatrao opremu Revolution Top, to košta oko 25k za verziju od 150ks benzin. Međutim, za te pare, realno može da se kupi funkcionalniji auto za porodicu, ali možda nešto manje atraktivan. Neko reče - za dvoje je savršen i to potpisujem.

Mile

pre 5 godina

Zaista mi se dopada dizajn Mazde, vozio sam jednu do pre tri godine i imam samo reci hvale. Međutim, imam jedno pitanje: zbog cega je na prodaju tako velik broj polovnih mazdi (godiste iznad 2014, kilometraza do 60 000 km, kupljen nov u Srbiji)? Ukoliko je neko i sam prodavac ili zna o čemu se radi, molim da napise komentar, jer razmisljam o kupovini takvog automobila. Hvala unapred.

Raziel

pre 5 godina

meni lično najlepši mali suv (još nisam video novi jaguar uživo). zamerku bih uputio na novi prednji deo, rekao bih da se dosadašnji bolje "uklapa".
poz

Ceda

pre 5 godina

Cx3 i qashqai nisu ista kategorija, plus
u qq je ubacen novi turbo benzinac od 1.33 litra u dve verzije(140-samo manuelni menjac i 160 ks-manuelni ili 7 dct). Slabiji Ovaj 1.2 dig- t (hvala bogu), kao i 1.6 dig-t idu u penziju.

Milan

pre 5 godina

Ako iko redozajnira dvoje modele vise puta to je Mazda, eno 6-ca vec 3 puta redizajnirana. Vozio sam skoro 2.5 benzinca, ide odlicno, ali i trosi od 9 do 13-14 litara.

NIKOLA

pre 5 godina

Cedo
Sve si u pravu ali kod nas i dalje u ponudi samo Kaškaji sa neadekvatnim turbaćem 1.2 115 konja u osnovnoj opremi tipa čelične 16 felne,manuelna klima itd za 18.600,da vidimo cenu za novi agregat uparen sa malo pristojnijom opremom.Ne branim CX3 nije ista klasa i kao što napisah katastrofa od komfora ali istina je negde tamo.

SkyactiveX

pre 5 godina

A nema još onog revolucionarnog benzinca bez svecica?
(plajvaz, 26. novembar 2018 09:41)

Mislim da izlazi sa novom trojkom. Ali ko ti je rekao da je bez svecica? SCCI je spark controled compression ignition tako da ima svecicu ali ona samo daje tajming paljenja "na kompresiju" u nekim rezimima rada.

Losmi

pre 5 godina

Vozim benzinca 100 konja, na 40000 predjenih kilometara morao sam da vozim kola na ciscenje dizni. Sipam gorivo 100 na nisovim pumpama. Inace nije los auto.