Ponedeljak, 15.10.2018.

17:07

Američki ambasador: Kosovo je suverena zemlja VIDEO

Ambasador SAD Kajl Skot je izjavio da kosovska vlada nije takozvana već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlje, sa svojim izabranim predstavnicima.

Izvor: Tanjug

Amerièki ambasador: Kosovo je suverena zemlja VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Put srece

pre 5 godina

Realni trendovi vojne i ekonomske moci govore da snaga SAD opada ali ce barem jos 30 godina biti na vrhu. Ima li Srbija sa svojom demografijom i ekonomijom snage da odlaze pitanje Kosova toliko? Ako se zamrzne ovo pitanje kako ce Srbija izgledati 2050te a koliko ce npr jaka tada biti Albanija, Kosovo i njihovi prirodni saveznici?

Kokorayko

pre 5 godina

Nisu nama oteli Kosovo već je Slobodan Milošević,potpisao kapitulaciju i predao ga na upravljanje KFOR-u.
Pravno,kada potpišeš kapitulaciju, to znači da si predao teritoriju.
Dosta više lupetanja i ulagivanja politici Slobodana Miloševića,koja nas je dovela na rub propasti.
OKrenimo se realnom životu, možda jednog dana ga opet vratimo ali za to sada sigurno nije trenutak. Nemamo jake saveznike oko sebe,imamo podršku Rusije i delimično Kine ali oni su još uvek daleko od najmoćnijeg NATO saveza i najrazvijenijih zemalja sveta,Koje je nesrećni Milošević mislio da može da pobedi svojom apsurdnom politikom.

Doktor - objavite komentar!!!!

pre 5 godina

Ambasador Skot nije u pravu i to dobro zna. Kosovo je NATO protektorat i nikakvu suverenost i nezavisnost ono nema. To je svima jasno pa i njemu. To mu se mora svaki put ponoviti, bez uvreda, kada ovako nešto kaže. Pritom, ovakvi uvredljivi nastupi prema zemlji domaćinu su odraz nemoći i posledica propasti lažne države Kosovo. Oni nisu član UN i ne priznaje ih 2/3 čovečanstva - uključujući Rusiju, Kinu, Indiju, Brazil, pa i 5 EU država! Drugim rečima priznaju ih jedino NATO države i oni koje su NATO države na to primorale (milom ili silom). Konačno, na duži rok potpuna propast i nestanak lažne države je izvesna i neupitna. Ovaj region preuzima Kina u narednih 30ak godina, i to će biti potpuni kraj tog protektorata i vaspostavljanje pravnog stanja na toj teritoriji. On to dobro zna i otuda nervoza. Zato samo polako...

Ko drugom jamu kopa...

pre 5 godina

"Skot je tako odgovorio u Vladi Srbije na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova..."
Znaci doticni je novinar hteo da ga navuce na tanak led kroz koji je sam propao i povukao celu skupstinu za sobom. To je ta cuvena srpska pamet koja nas je dovde i dovela.

Aleks

pre 5 godina

Kosovo nismo izgubili, nego su nam ga oteli ! Nikada se Srbi nesmeju pomiriti sa gubitkom Kosova. Kad tad će opet biti naše! Samo sloga, mir, ljubav braćo Srbi će nas odvesti na pravi put!
(Pravednik, 15. oktobar 2018 19:51)

Meni se čini da kad potpišeš kapitulaciju, onda ti se nešto uzme, a ne otima. Uostalom, gospodin sveznajući je pravnik i u tadašnjoj vladi je bio, pa nek on objasni.

Harison

pre 5 godina

(Suzana, 17.42) Draga Suzana, Kosovo je uzimano desetinama godina, od 1945. naovamo. Počev od zabrane izbeglim kolonistima da se vrate na Kosovo za šta je donet zakon, do naseljavanje Kosova Albancima jer je Tito želeo da sa Bugarskom i Albanijom (čitaj sa Todorom Živkovim i Enverom Hodžom) pravi balkansku konfederaciju, do ustavnih promena 1963. i 1974. kojima je Kosovo dobijalo sve više republičkih nadležnosti. Konačno, osamdesetih godina, separatizam je toliko uzeo maha da je i silom i ogromnim novcem kupovana srpska zemlja i na kraju Kosovo nam je oduzeto fizičkim nasiljem - ratom koji smo izgubili. Prema tome, što će ga sada definitivno uzeti i pravnim nasiljem samo je logički sled dogadjaja na koje mi nemamo snage da utičemo. Inače, usvojeni kriterijumi državnosti po medjunarodnom pravu su 1. postojano stanovništvo, 2. utvrdjena teritorija i 3. suverena vlast. Sva tri su, na žalost, ispunjena jer je i treći kriterijum ostvaren Briselskim sporazumom, odnosno, kosovska policija vrši dužnost i na severu Kosova a sudovi sude po kosovskim zakonima a drugostepeni sudovi za presude iz Mitrovice su u Prištini. Prema tome, nama preostaje samo da ponavljamo kako ga nikada nećemo priznati i ništa više.

RealNo

pre 5 godina

Ambasador je rekao tj. izneo stav stav zemlje koju predstavlja (SAD) i tu nema greske, to se zna odavno. Novinar je pravilno postupio i rekao tzv. sto je nas stav i takav ce ostati, i tu nema greske. Neka svako tera svoju pricu i nema ljutnje. Nadam se da prefiks tzv. ce biti pravilo svih medija kada se govori o teritoriji KiM-a.

Student

pre 5 godina

Ajde sad da vidim Dacica sa merama reciprociteta kao sto Hrvatima udara kontru za svaku sitnicu. Hajde ministre proglasite ambasadora personom non grata ako smo stvarno tako ozbiljna zemlja kao sto vi sa vlasti tvrdite onda to nece biti nikakav problem!

Pravednik

pre 5 godina

Kosovo nismo izgubili, nego su nam ga oteli ! Nikada se Srbi nesmeju pomiriti sa gubitkom Kosova. Kad tad će opet biti naše! Samo sloga, mir, ljubav braćo Srbi će nas odvesti na pravi put!

zorba

pre 5 godina

To je vase misljenje,nase je da je Kosmet deo Srbije.I sta cemo sad?
(Pokondirena tikvica, 15. oktobar 2018 17:53)

Pa vi nećete ništa jer ništa ni ne možete. On može da ode na Kosovo kad želi, a Vučić, Dačić ne mogu. Šta ćemo sad?

Goran

pre 5 godina

Da, suverena sa fusnotom u nazivu, bez članstva u UN, sa nekim priznanjima u kojima prednjače arhaične državice i ostrva u Pacifiku sa pedesetak hiljada stanovnika gde i ne znaju za tu državu koju ovaj lik pominje. On pominje da je to za njih tako, valjda se još uvek ne odriču onoga što se nekad zvalo Divlji zapad. A i danas je još uvek, samo u širem obliku.

slobodan petrovic

pre 5 godina

Žao mi je Srbije- nikako da shvati das je Kosovo država. Ima zastavu, reprezentaciju, učestvuje na međunarodnim konferencijama... Još se živi u iluziji- Karlobaga, Virovitice i Dušanovog carstva.

Dokle će se živeti u bajkama i lažima ???????

Jovan

pre 5 godina

Gospodine Ambasadore,
nisam siguran, da je to tako jednostavno.
Tzv... duboka država zeli da radi svoje.
Republikanci, Gospodin Bolton i Presednik Trump vide tu tzv! Republiku kosovo sasvim drugačije...
Videćemo kako će se taj tzv! Problem rešiti.

Gradjanin M

pre 5 godina

Ma meka im je reko, jer za Srbiju sve nesto takozvano i privremeno. Istina je ono sto Ameri zele da je istina i to je amin. Toliko o promeni politike Amerike prema Kosovu o kojoj Dacic stalno govori.

Amerikanski

pre 5 godina

Ako malo pratite američku politiku, videćete stalna uveravanja njihovih zvanicnika da Trump-a ne treba slušati suviše, niti se pita niti odlucije... A Srbija i njeni “stručnjaci” Ministri nek sad budu zapanjeni cinjenicom da Amerika prati svoju politiku, ustanovljenu pre 20 godina. Tada smo Kosovo izgubili a cudjenje i pretendovanja da smo iznenadjeni (i sad kad dobiju Vojsku, i Interpol pa na kraju i UN), je jedino sto nam ostaje... Jeftino pozoriste za decu! To se ovde zove ‘living in denial’.

Pajdo

pre 5 godina

Ako neko odvoji deo teritorije od jedne drzave a ta ga drzava ne prizna to se moze samo ratom resiti,ako neko ratom nesto otme onda se to samo ratom moze vratiti,ako neko prizna neku drzavu koja je silom stvorena i on je nasilnik a u najmanju ruku bezobraznik,ako neko nekoga prisiljava da prizna kako ono sto je bilo njegovo nije vise njegovo on je lud !

Bane

pre 5 godina

Upada u oci da je ambasador izbegao komentar o kriminalu.
(Sinisa, 15. oktobar 2018 17:43)

Nije, samo je rekao kako su to predstavnici koje je Kosovo izabralo i da oni sa njima shodno tome moraju da komuniciraju, isto kao i sa predstavnicima drugih Balkanskih zemalja.

Tako da bih ja rekao da ne da nije izbegao komentar o kriminalcima u vladi vec je jos i perfidno podvukao kako ni u drugim vladama u ovom regionu ne sede cvecke.

VlajkOntario

pre 5 godina

To se zove diplomatska nekultura.

Srbi ne zasluzuju suvereno i neograniceno polaganje prava na Kosmet posle genocida kog su tamo pocinili. Albanci takodjer, posle genocida nad Srbima ali i Romima. Amerikanci najmanje jer su vatru raspirivali.

To sto ovaj prica, doplomatski je skandal i to je mnogo vece mesanje u unutrasnje stvari jedne drzave nego Putinovo zamesateljstvo sa americkim izborima. Uostalom, oni imaju u svakoj zemlji kancelariju USAID cija je jedina funkcija mesanje u sve, pre svega izbore.

(Podsetnik: Premijerka vlade Srbije je sefovala u USAID-u)

Doktor direktor

pre 5 godina

Oni su suvereni u odnosu na srbiju, ne plaćaju nam porez, ne poštuju naše zakone, ne može vojska i policija i sudstvo da uvode tamo red, to su sve odlike suvereniteta tj nezavisnosti, a mi možemo da se durimo po internetu

Петар

pre 5 godina

Па господине амбасадоре, то ви мислите али је истина потпуно другачија. Да није тако не би ви тражили да га ми признамо. А ми га никада признати нећемо, то је ваљда и вама јасно.

marko

pre 5 godina

Иначе све суверена земље на свету имају око 20 хиљада страних трупа, и једно толико разног УН особља које обавља све могуће послове. Такође суверене земље уз пратњу неких од најачих земаља света никако не могу да скупе око 100 признања разних других држава. Тако да амбасадоре можете је прогласити сувереним протекторатом.

Obilic

pre 5 godina

Posle ove skandalozne izjave,mozda se jedan broj Srba od onih zabludelih,opameti i shvati ko nam je (ne)prijatelj.
Kosovo nije priznato od pola sveta,od nekih bitnih drzava kao sto su Rusija,Kina,Izrael,Vatikan itd. Kosovo je oteto od Srbije i to je nasilje nad medjunarodnim pravom.To znaju Amerikanci i zbog toga i traze da Srbija prizna Kosovo. Inace Kosovo mnogo vise zavisi od Srbije nego Srbija od Kosova.Pogledajte samo mapu regiona,polozaja Kosova,pa cete shvatiti da Kosovu je jedini put u svet tj u Evropu preko Srbije. Na jug ne moze,tamo su planine i Albanija.I da stignu u Albaniju,nista nisu uradili,tamo nije Evropa koja treba Kosovu.Ako krenu zapadno udaraju na Crnu Goru i opet planine,i opet nigde nisu stigli.Preko Makedonije opet stizu samo u slepo crevo Evrope. Dakle jedini put Kosova je na sever tj preko Srbije.

Крагујевчанин®

pre 5 godina

Шта кевћете на њега, он заступа интересе своје земље. Питање треба да гласи зашто он ово може да каже у згради Владе Србије?

woah

pre 5 godina

Evo ih i sa reprezentacijom u fudbalu, igraju šta i mi, a komentator ih nespretno naziva našom pokrajinom i "Tzv. Kosovom". Sve je jasno, ali mi volimo da bacimo po pola veka i cele svoje živote na gluposti.

e neka sam mu rek`o ...

pre 5 godina

"Nije vlada Kosova već tzv. Vlada Kosova, mi neposmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni nisu su izabrani predstavnici Kosova i sa njima neimamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu"
a sto se tice moravskog koridora - tu mozete sad da dobijte samo ono sto vam Dragce ponudi u "Seljacima" .. za ostalo moze da se dogovorimo al` sa Kinezima ...
od 92-ge nas zavlačite ... tako nam i treba ...

Profesor u penziji

pre 5 godina

Na kosovu zivi vecina albanskog stanovnistva, oni su izabrali sebi predsednika j hoce u EU i NATO...da je Srbija pristala na saradnju 90 tih svi bismo bili i dalje zajedno bez ratova i usli u EU.

vvozac

pre 5 godina

Oni su za nas takozvan vlada.
Ali nažalost kad bi nam ponudili albanci da budu sa nama a da bude presednik Srbije albanac mi to nikad nebi prihvatili i to nije ok.

Bane

pre 5 godina

To je taj veliki zaokret u američkoj politici koji je uveo Tramp, a o kojem Dačić stalno govori.
(Ivana1985, 15. oktobar 2018 17:41)

Ja ne znam stvarno sta Dacic prica....ali ja sto sam slusao u zvanicnim saopstenjima vezanim za stavove Amerike po pitanju Kosova govorilo se samo o ublazavanju stavova, nikakvi radikalni zaokreti.
Amerika nikada u toku svoje relativno kratke ali sadrzajne 200-godisnje istorije nije napravila nikada nikakav radikalan zaokret u spoljnoj politici....kormilo je uvek bilo isto usmereno jedno sto nekada tim putem idu djonom a nekada u rukavicama.

Bucko razmišljam

pre 5 godina

Na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova u kojoj sedi pola ljudi koji imaju kriminalne dosijee ili su pred sudskim gonjenjem.

"Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu", rekao je američki diiplomata.

Ako mene pitate onda se novinarima iz Srbije mora zabraniti da ovakva pitanja postavljaju Ambasadorima iz CIVILIZOVANOG, RAZVIJENOG i DEMOKRATSKOG zapadnog dela sveta !
Eno im Ambasadora Rusije u Srbiji Gosp. Cepurina pa neka ga zapitkuju do mile volje o bilo cemu i uvek ce u to sam siguran dobiti odgovor koji je "po volji Srbiji", sta zapitkuju Amerikance, Nemce, Francuze, koji nam samo "kvare raspolozenje" !

Bujke

pre 5 godina

Ambasador je zadovoljan jer mi uzimamo kredit da platimo americku firmu da gradi autoput NATO-u a kosovarima.
Mozemo mi da pisemo sta hocemo sve vise i vese "lezemo na rudu" samo to nekima tesko pada.
Putevi izmedju nadih gradova, put do Kragujevca nisu vazni jer je to za nas a nama ne treba.

Zoki

pre 5 godina

A gosp.dačič stalno priča da je usa promenila stav prema tzv.kosovo eh moj dačiče neče usa,nikada promeniti stav o kosovo nikada pa i za 100g pa i više.

Milos

pre 5 godina

Gospodine Skot, Vi posmatrajte kako zelite. Kosovo je Srbija i tako ce zauvek ostati. A sto se tice vaše vlade, savetujem vas da poštujete rezoluciju 1244. Stidite se.

zox

pre 5 godina

od srbije se trazi priznanje da bi se spustile tenzije i nastupio period mira u regionu, a mi ne moramo ako necemo, ali onda nas brisel smatra faktorom nestabilnosti i to sa razlogom znaju oni sa koliko je suseda srbija ratovala 90-tih sa takvom politikom nas nece nikad primiti u evropsku zajednicu, a kosovo je ko sto kaze ambasador nezavisna i suverena drzava i bez naseg priznanja, samo mi tako volimo da se pravimo ludi jer ne prihvatamo istinu

Suzana

pre 5 godina

Nema resenja koje bi zadovoljilo obe strane, ali to nikako ne znaci da treba i da cemo popustiti. Stanje na terenu je takvo kakvo je i ne mozemo previse uticati na njega. Ali, bez naseg slaganja oni ga mogu uzeti jedino pravnim nasiljem, legalan put za otcepljenje Kosova nema.

dalibor

pre 5 godina

Kako je Kosovo suverena zemlja? Ne može da bude suverena samo zato što je neka grupa ljudi, bez opšteg referenduma, proglasila jednu teritoriju državom. A pri tom i nije opšte prihvaćena u svetu, niti je priznata po svim normama međunarodnog prava. Nije i ne može biti. Može biti suverena samo ako joj celina kojoj Kosovo pripada, prizna tu suverenost.

Stefa

pre 5 godina

Jednostavno: Teritorija (KiM) se legalno moze uzeti od vlasnika (Srbija) SAMO uz pristanak iste i stavljanje potpisa na ugovor. Sve ostale pretnje, ucene, eufemizmi i pokusaji marginalizacije pregovoracke pozicije Srbije su marketinski trikovi koji se uce cak i na osnovnim kursevima prodavaca tus-kabina.

dalibor

pre 5 godina

Kako je Kosovo suverena zemlja? Ne može da bude suverena samo zato što je neka grupa ljudi, bez opšteg referenduma, proglasila jednu teritoriju državom. A pri tom i nije opšte prihvaćena u svetu, niti je priznata po svim normama međunarodnog prava. Nije i ne može biti. Može biti suverena samo ako joj celina kojoj Kosovo pripada, prizna tu suverenost.

Suzana

pre 5 godina

Nema resenja koje bi zadovoljilo obe strane, ali to nikako ne znaci da treba i da cemo popustiti. Stanje na terenu je takvo kakvo je i ne mozemo previse uticati na njega. Ali, bez naseg slaganja oni ga mogu uzeti jedino pravnim nasiljem, legalan put za otcepljenje Kosova nema.

Pravednik

pre 5 godina

Kosovo nismo izgubili, nego su nam ga oteli ! Nikada se Srbi nesmeju pomiriti sa gubitkom Kosova. Kad tad će opet biti naše! Samo sloga, mir, ljubav braćo Srbi će nas odvesti na pravi put!

Петар

pre 5 godina

Па господине амбасадоре, то ви мислите али је истина потпуно другачија. Да није тако не би ви тражили да га ми признамо. А ми га никада признати нећемо, то је ваљда и вама јасно.

Stefa

pre 5 godina

Jednostavno: Teritorija (KiM) se legalno moze uzeti od vlasnika (Srbija) SAMO uz pristanak iste i stavljanje potpisa na ugovor. Sve ostale pretnje, ucene, eufemizmi i pokusaji marginalizacije pregovoracke pozicije Srbije su marketinski trikovi koji se uce cak i na osnovnim kursevima prodavaca tus-kabina.

RealNo

pre 5 godina

Ambasador je rekao tj. izneo stav stav zemlje koju predstavlja (SAD) i tu nema greske, to se zna odavno. Novinar je pravilno postupio i rekao tzv. sto je nas stav i takav ce ostati, i tu nema greske. Neka svako tera svoju pricu i nema ljutnje. Nadam se da prefiks tzv. ce biti pravilo svih medija kada se govori o teritoriji KiM-a.

marko

pre 5 godina

Иначе све суверена земље на свету имају око 20 хиљада страних трупа, и једно толико разног УН особља које обавља све могуће послове. Такође суверене земље уз пратњу неких од најачих земаља света никако не могу да скупе око 100 признања разних других држава. Тако да амбасадоре можете је прогласити сувереним протекторатом.

Milos

pre 5 godina

Gospodine Skot, Vi posmatrajte kako zelite. Kosovo je Srbija i tako ce zauvek ostati. A sto se tice vaše vlade, savetujem vas da poštujete rezoluciju 1244. Stidite se.

slobodan petrovic

pre 5 godina

Žao mi je Srbije- nikako da shvati das je Kosovo država. Ima zastavu, reprezentaciju, učestvuje na međunarodnim konferencijama... Još se živi u iluziji- Karlobaga, Virovitice i Dušanovog carstva.

Dokle će se živeti u bajkama i lažima ???????

Obilic

pre 5 godina

Posle ove skandalozne izjave,mozda se jedan broj Srba od onih zabludelih,opameti i shvati ko nam je (ne)prijatelj.
Kosovo nije priznato od pola sveta,od nekih bitnih drzava kao sto su Rusija,Kina,Izrael,Vatikan itd. Kosovo je oteto od Srbije i to je nasilje nad medjunarodnim pravom.To znaju Amerikanci i zbog toga i traze da Srbija prizna Kosovo. Inace Kosovo mnogo vise zavisi od Srbije nego Srbija od Kosova.Pogledajte samo mapu regiona,polozaja Kosova,pa cete shvatiti da Kosovu je jedini put u svet tj u Evropu preko Srbije. Na jug ne moze,tamo su planine i Albanija.I da stignu u Albaniju,nista nisu uradili,tamo nije Evropa koja treba Kosovu.Ako krenu zapadno udaraju na Crnu Goru i opet planine,i opet nigde nisu stigli.Preko Makedonije opet stizu samo u slepo crevo Evrope. Dakle jedini put Kosova je na sever tj preko Srbije.

Jovan

pre 5 godina

Gospodine Ambasadore,
nisam siguran, da je to tako jednostavno.
Tzv... duboka država zeli da radi svoje.
Republikanci, Gospodin Bolton i Presednik Trump vide tu tzv! Republiku kosovo sasvim drugačije...
Videćemo kako će se taj tzv! Problem rešiti.

zorba

pre 5 godina

To je vase misljenje,nase je da je Kosmet deo Srbije.I sta cemo sad?
(Pokondirena tikvica, 15. oktobar 2018 17:53)

Pa vi nećete ništa jer ništa ni ne možete. On može da ode na Kosovo kad želi, a Vučić, Dačić ne mogu. Šta ćemo sad?

Student

pre 5 godina

Ajde sad da vidim Dacica sa merama reciprociteta kao sto Hrvatima udara kontru za svaku sitnicu. Hajde ministre proglasite ambasadora personom non grata ako smo stvarno tako ozbiljna zemlja kao sto vi sa vlasti tvrdite onda to nece biti nikakav problem!

Aleks

pre 5 godina

Kosovo nismo izgubili, nego su nam ga oteli ! Nikada se Srbi nesmeju pomiriti sa gubitkom Kosova. Kad tad će opet biti naše! Samo sloga, mir, ljubav braćo Srbi će nas odvesti na pravi put!
(Pravednik, 15. oktobar 2018 19:51)

Meni se čini da kad potpišeš kapitulaciju, onda ti se nešto uzme, a ne otima. Uostalom, gospodin sveznajući je pravnik i u tadašnjoj vladi je bio, pa nek on objasni.

Doktor - objavite komentar!!!!

pre 5 godina

Ambasador Skot nije u pravu i to dobro zna. Kosovo je NATO protektorat i nikakvu suverenost i nezavisnost ono nema. To je svima jasno pa i njemu. To mu se mora svaki put ponoviti, bez uvreda, kada ovako nešto kaže. Pritom, ovakvi uvredljivi nastupi prema zemlji domaćinu su odraz nemoći i posledica propasti lažne države Kosovo. Oni nisu član UN i ne priznaje ih 2/3 čovečanstva - uključujući Rusiju, Kinu, Indiju, Brazil, pa i 5 EU država! Drugim rečima priznaju ih jedino NATO države i oni koje su NATO države na to primorale (milom ili silom). Konačno, na duži rok potpuna propast i nestanak lažne države je izvesna i neupitna. Ovaj region preuzima Kina u narednih 30ak godina, i to će biti potpuni kraj tog protektorata i vaspostavljanje pravnog stanja na toj teritoriji. On to dobro zna i otuda nervoza. Zato samo polako...

Goran

pre 5 godina

Da, suverena sa fusnotom u nazivu, bez članstva u UN, sa nekim priznanjima u kojima prednjače arhaične državice i ostrva u Pacifiku sa pedesetak hiljada stanovnika gde i ne znaju za tu državu koju ovaj lik pominje. On pominje da je to za njih tako, valjda se još uvek ne odriču onoga što se nekad zvalo Divlji zapad. A i danas je još uvek, samo u širem obliku.

Doktor direktor

pre 5 godina

Oni su suvereni u odnosu na srbiju, ne plaćaju nam porez, ne poštuju naše zakone, ne može vojska i policija i sudstvo da uvode tamo red, to su sve odlike suvereniteta tj nezavisnosti, a mi možemo da se durimo po internetu

Harison

pre 5 godina

(Suzana, 17.42) Draga Suzana, Kosovo je uzimano desetinama godina, od 1945. naovamo. Počev od zabrane izbeglim kolonistima da se vrate na Kosovo za šta je donet zakon, do naseljavanje Kosova Albancima jer je Tito želeo da sa Bugarskom i Albanijom (čitaj sa Todorom Živkovim i Enverom Hodžom) pravi balkansku konfederaciju, do ustavnih promena 1963. i 1974. kojima je Kosovo dobijalo sve više republičkih nadležnosti. Konačno, osamdesetih godina, separatizam je toliko uzeo maha da je i silom i ogromnim novcem kupovana srpska zemlja i na kraju Kosovo nam je oduzeto fizičkim nasiljem - ratom koji smo izgubili. Prema tome, što će ga sada definitivno uzeti i pravnim nasiljem samo je logički sled dogadjaja na koje mi nemamo snage da utičemo. Inače, usvojeni kriterijumi državnosti po medjunarodnom pravu su 1. postojano stanovništvo, 2. utvrdjena teritorija i 3. suverena vlast. Sva tri su, na žalost, ispunjena jer je i treći kriterijum ostvaren Briselskim sporazumom, odnosno, kosovska policija vrši dužnost i na severu Kosova a sudovi sude po kosovskim zakonima a drugostepeni sudovi za presude iz Mitrovice su u Prištini. Prema tome, nama preostaje samo da ponavljamo kako ga nikada nećemo priznati i ništa više.

Gradjanin M

pre 5 godina

Ma meka im je reko, jer za Srbiju sve nesto takozvano i privremeno. Istina je ono sto Ameri zele da je istina i to je amin. Toliko o promeni politike Amerike prema Kosovu o kojoj Dacic stalno govori.

woah

pre 5 godina

Evo ih i sa reprezentacijom u fudbalu, igraju šta i mi, a komentator ih nespretno naziva našom pokrajinom i "Tzv. Kosovom". Sve je jasno, ali mi volimo da bacimo po pola veka i cele svoje živote na gluposti.

Крагујевчанин®

pre 5 godina

Шта кевћете на њега, он заступа интересе своје земље. Питање треба да гласи зашто он ово може да каже у згради Владе Србије?

Amerikanski

pre 5 godina

Ako malo pratite američku politiku, videćete stalna uveravanja njihovih zvanicnika da Trump-a ne treba slušati suviše, niti se pita niti odlucije... A Srbija i njeni “stručnjaci” Ministri nek sad budu zapanjeni cinjenicom da Amerika prati svoju politiku, ustanovljenu pre 20 godina. Tada smo Kosovo izgubili a cudjenje i pretendovanja da smo iznenadjeni (i sad kad dobiju Vojsku, i Interpol pa na kraju i UN), je jedino sto nam ostaje... Jeftino pozoriste za decu! To se ovde zove ‘living in denial’.

Kokorayko

pre 5 godina

Nisu nama oteli Kosovo već je Slobodan Milošević,potpisao kapitulaciju i predao ga na upravljanje KFOR-u.
Pravno,kada potpišeš kapitulaciju, to znači da si predao teritoriju.
Dosta više lupetanja i ulagivanja politici Slobodana Miloševića,koja nas je dovela na rub propasti.
OKrenimo se realnom životu, možda jednog dana ga opet vratimo ali za to sada sigurno nije trenutak. Nemamo jake saveznike oko sebe,imamo podršku Rusije i delimično Kine ali oni su još uvek daleko od najmoćnijeg NATO saveza i najrazvijenijih zemalja sveta,Koje je nesrećni Milošević mislio da može da pobedi svojom apsurdnom politikom.

zox

pre 5 godina

od srbije se trazi priznanje da bi se spustile tenzije i nastupio period mira u regionu, a mi ne moramo ako necemo, ali onda nas brisel smatra faktorom nestabilnosti i to sa razlogom znaju oni sa koliko je suseda srbija ratovala 90-tih sa takvom politikom nas nece nikad primiti u evropsku zajednicu, a kosovo je ko sto kaze ambasador nezavisna i suverena drzava i bez naseg priznanja, samo mi tako volimo da se pravimo ludi jer ne prihvatamo istinu

Profesor u penziji

pre 5 godina

Na kosovu zivi vecina albanskog stanovnistva, oni su izabrali sebi predsednika j hoce u EU i NATO...da je Srbija pristala na saradnju 90 tih svi bismo bili i dalje zajedno bez ratova i usli u EU.

Bucko razmišljam

pre 5 godina

Na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova u kojoj sedi pola ljudi koji imaju kriminalne dosijee ili su pred sudskim gonjenjem.

"Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu", rekao je američki diiplomata.

Ako mene pitate onda se novinarima iz Srbije mora zabraniti da ovakva pitanja postavljaju Ambasadorima iz CIVILIZOVANOG, RAZVIJENOG i DEMOKRATSKOG zapadnog dela sveta !
Eno im Ambasadora Rusije u Srbiji Gosp. Cepurina pa neka ga zapitkuju do mile volje o bilo cemu i uvek ce u to sam siguran dobiti odgovor koji je "po volji Srbiji", sta zapitkuju Amerikance, Nemce, Francuze, koji nam samo "kvare raspolozenje" !

Zoki

pre 5 godina

A gosp.dačič stalno priča da je usa promenila stav prema tzv.kosovo eh moj dačiče neče usa,nikada promeniti stav o kosovo nikada pa i za 100g pa i više.

Ko drugom jamu kopa...

pre 5 godina

"Skot je tako odgovorio u Vladi Srbije na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova..."
Znaci doticni je novinar hteo da ga navuce na tanak led kroz koji je sam propao i povukao celu skupstinu za sobom. To je ta cuvena srpska pamet koja nas je dovde i dovela.

Bujke

pre 5 godina

Ambasador je zadovoljan jer mi uzimamo kredit da platimo americku firmu da gradi autoput NATO-u a kosovarima.
Mozemo mi da pisemo sta hocemo sve vise i vese "lezemo na rudu" samo to nekima tesko pada.
Putevi izmedju nadih gradova, put do Kragujevca nisu vazni jer je to za nas a nama ne treba.

Bane

pre 5 godina

To je taj veliki zaokret u američkoj politici koji je uveo Tramp, a o kojem Dačić stalno govori.
(Ivana1985, 15. oktobar 2018 17:41)

Ja ne znam stvarno sta Dacic prica....ali ja sto sam slusao u zvanicnim saopstenjima vezanim za stavove Amerike po pitanju Kosova govorilo se samo o ublazavanju stavova, nikakvi radikalni zaokreti.
Amerika nikada u toku svoje relativno kratke ali sadrzajne 200-godisnje istorije nije napravila nikada nikakav radikalan zaokret u spoljnoj politici....kormilo je uvek bilo isto usmereno jedno sto nekada tim putem idu djonom a nekada u rukavicama.

Bane

pre 5 godina

Upada u oci da je ambasador izbegao komentar o kriminalu.
(Sinisa, 15. oktobar 2018 17:43)

Nije, samo je rekao kako su to predstavnici koje je Kosovo izabralo i da oni sa njima shodno tome moraju da komuniciraju, isto kao i sa predstavnicima drugih Balkanskih zemalja.

Tako da bih ja rekao da ne da nije izbegao komentar o kriminalcima u vladi vec je jos i perfidno podvukao kako ni u drugim vladama u ovom regionu ne sede cvecke.

vvozac

pre 5 godina

Oni su za nas takozvan vlada.
Ali nažalost kad bi nam ponudili albanci da budu sa nama a da bude presednik Srbije albanac mi to nikad nebi prihvatili i to nije ok.

Pajdo

pre 5 godina

Ako neko odvoji deo teritorije od jedne drzave a ta ga drzava ne prizna to se moze samo ratom resiti,ako neko ratom nesto otme onda se to samo ratom moze vratiti,ako neko prizna neku drzavu koja je silom stvorena i on je nasilnik a u najmanju ruku bezobraznik,ako neko nekoga prisiljava da prizna kako ono sto je bilo njegovo nije vise njegovo on je lud !

VlajkOntario

pre 5 godina

To se zove diplomatska nekultura.

Srbi ne zasluzuju suvereno i neograniceno polaganje prava na Kosmet posle genocida kog su tamo pocinili. Albanci takodjer, posle genocida nad Srbima ali i Romima. Amerikanci najmanje jer su vatru raspirivali.

To sto ovaj prica, doplomatski je skandal i to je mnogo vece mesanje u unutrasnje stvari jedne drzave nego Putinovo zamesateljstvo sa americkim izborima. Uostalom, oni imaju u svakoj zemlji kancelariju USAID cija je jedina funkcija mesanje u sve, pre svega izbore.

(Podsetnik: Premijerka vlade Srbije je sefovala u USAID-u)

e neka sam mu rek`o ...

pre 5 godina

"Nije vlada Kosova već tzv. Vlada Kosova, mi neposmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni nisu su izabrani predstavnici Kosova i sa njima neimamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu"
a sto se tice moravskog koridora - tu mozete sad da dobijte samo ono sto vam Dragce ponudi u "Seljacima" .. za ostalo moze da se dogovorimo al` sa Kinezima ...
od 92-ge nas zavlačite ... tako nam i treba ...

Put srece

pre 5 godina

Realni trendovi vojne i ekonomske moci govore da snaga SAD opada ali ce barem jos 30 godina biti na vrhu. Ima li Srbija sa svojom demografijom i ekonomijom snage da odlaze pitanje Kosova toliko? Ako se zamrzne ovo pitanje kako ce Srbija izgledati 2050te a koliko ce npr jaka tada biti Albanija, Kosovo i njihovi prirodni saveznici?

Doktor direktor

pre 5 godina

Oni su suvereni u odnosu na srbiju, ne plaćaju nam porez, ne poštuju naše zakone, ne može vojska i policija i sudstvo da uvode tamo red, to su sve odlike suvereniteta tj nezavisnosti, a mi možemo da se durimo po internetu

zorba

pre 5 godina

To je vase misljenje,nase je da je Kosmet deo Srbije.I sta cemo sad?
(Pokondirena tikvica, 15. oktobar 2018 17:53)

Pa vi nećete ništa jer ništa ni ne možete. On može da ode na Kosovo kad želi, a Vučić, Dačić ne mogu. Šta ćemo sad?

woah

pre 5 godina

Evo ih i sa reprezentacijom u fudbalu, igraju šta i mi, a komentator ih nespretno naziva našom pokrajinom i "Tzv. Kosovom". Sve je jasno, ali mi volimo da bacimo po pola veka i cele svoje živote na gluposti.

zox

pre 5 godina

od srbije se trazi priznanje da bi se spustile tenzije i nastupio period mira u regionu, a mi ne moramo ako necemo, ali onda nas brisel smatra faktorom nestabilnosti i to sa razlogom znaju oni sa koliko je suseda srbija ratovala 90-tih sa takvom politikom nas nece nikad primiti u evropsku zajednicu, a kosovo je ko sto kaze ambasador nezavisna i suverena drzava i bez naseg priznanja, samo mi tako volimo da se pravimo ludi jer ne prihvatamo istinu

Aleks

pre 5 godina

Kosovo nismo izgubili, nego su nam ga oteli ! Nikada se Srbi nesmeju pomiriti sa gubitkom Kosova. Kad tad će opet biti naše! Samo sloga, mir, ljubav braćo Srbi će nas odvesti na pravi put!
(Pravednik, 15. oktobar 2018 19:51)

Meni se čini da kad potpišeš kapitulaciju, onda ti se nešto uzme, a ne otima. Uostalom, gospodin sveznajući je pravnik i u tadašnjoj vladi je bio, pa nek on objasni.

slobodan petrovic

pre 5 godina

Žao mi je Srbije- nikako da shvati das je Kosovo država. Ima zastavu, reprezentaciju, učestvuje na međunarodnim konferencijama... Još se živi u iluziji- Karlobaga, Virovitice i Dušanovog carstva.

Dokle će se živeti u bajkama i lažima ???????

Student

pre 5 godina

Ajde sad da vidim Dacica sa merama reciprociteta kao sto Hrvatima udara kontru za svaku sitnicu. Hajde ministre proglasite ambasadora personom non grata ako smo stvarno tako ozbiljna zemlja kao sto vi sa vlasti tvrdite onda to nece biti nikakav problem!

Amerikanski

pre 5 godina

Ako malo pratite američku politiku, videćete stalna uveravanja njihovih zvanicnika da Trump-a ne treba slušati suviše, niti se pita niti odlucije... A Srbija i njeni “stručnjaci” Ministri nek sad budu zapanjeni cinjenicom da Amerika prati svoju politiku, ustanovljenu pre 20 godina. Tada smo Kosovo izgubili a cudjenje i pretendovanja da smo iznenadjeni (i sad kad dobiju Vojsku, i Interpol pa na kraju i UN), je jedino sto nam ostaje... Jeftino pozoriste za decu! To se ovde zove ‘living in denial’.

vvozac

pre 5 godina

Oni su za nas takozvan vlada.
Ali nažalost kad bi nam ponudili albanci da budu sa nama a da bude presednik Srbije albanac mi to nikad nebi prihvatili i to nije ok.

e neka sam mu rek`o ...

pre 5 godina

"Nije vlada Kosova već tzv. Vlada Kosova, mi neposmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni nisu su izabrani predstavnici Kosova i sa njima neimamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu"
a sto se tice moravskog koridora - tu mozete sad da dobijte samo ono sto vam Dragce ponudi u "Seljacima" .. za ostalo moze da se dogovorimo al` sa Kinezima ...
od 92-ge nas zavlačite ... tako nam i treba ...

Крагујевчанин®

pre 5 godina

Шта кевћете на њега, он заступа интересе своје земље. Питање треба да гласи зашто он ово може да каже у згради Владе Србије?

Gradjanin M

pre 5 godina

Ma meka im je reko, jer za Srbiju sve nesto takozvano i privremeno. Istina je ono sto Ameri zele da je istina i to je amin. Toliko o promeni politike Amerike prema Kosovu o kojoj Dacic stalno govori.

Profesor u penziji

pre 5 godina

Na kosovu zivi vecina albanskog stanovnistva, oni su izabrali sebi predsednika j hoce u EU i NATO...da je Srbija pristala na saradnju 90 tih svi bismo bili i dalje zajedno bez ratova i usli u EU.

Bucko razmišljam

pre 5 godina

Na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova u kojoj sedi pola ljudi koji imaju kriminalne dosijee ili su pred sudskim gonjenjem.

"Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu", rekao je američki diiplomata.

Ako mene pitate onda se novinarima iz Srbije mora zabraniti da ovakva pitanja postavljaju Ambasadorima iz CIVILIZOVANOG, RAZVIJENOG i DEMOKRATSKOG zapadnog dela sveta !
Eno im Ambasadora Rusije u Srbiji Gosp. Cepurina pa neka ga zapitkuju do mile volje o bilo cemu i uvek ce u to sam siguran dobiti odgovor koji je "po volji Srbiji", sta zapitkuju Amerikance, Nemce, Francuze, koji nam samo "kvare raspolozenje" !

Zoki

pre 5 godina

A gosp.dačič stalno priča da je usa promenila stav prema tzv.kosovo eh moj dačiče neče usa,nikada promeniti stav o kosovo nikada pa i za 100g pa i više.

Bujke

pre 5 godina

Ambasador je zadovoljan jer mi uzimamo kredit da platimo americku firmu da gradi autoput NATO-u a kosovarima.
Mozemo mi da pisemo sta hocemo sve vise i vese "lezemo na rudu" samo to nekima tesko pada.
Putevi izmedju nadih gradova, put do Kragujevca nisu vazni jer je to za nas a nama ne treba.

Kokorayko

pre 5 godina

Nisu nama oteli Kosovo već je Slobodan Milošević,potpisao kapitulaciju i predao ga na upravljanje KFOR-u.
Pravno,kada potpišeš kapitulaciju, to znači da si predao teritoriju.
Dosta više lupetanja i ulagivanja politici Slobodana Miloševića,koja nas je dovela na rub propasti.
OKrenimo se realnom životu, možda jednog dana ga opet vratimo ali za to sada sigurno nije trenutak. Nemamo jake saveznike oko sebe,imamo podršku Rusije i delimično Kine ali oni su još uvek daleko od najmoćnijeg NATO saveza i najrazvijenijih zemalja sveta,Koje je nesrećni Milošević mislio da može da pobedi svojom apsurdnom politikom.

dalibor

pre 5 godina

Kako je Kosovo suverena zemlja? Ne može da bude suverena samo zato što je neka grupa ljudi, bez opšteg referenduma, proglasila jednu teritoriju državom. A pri tom i nije opšte prihvaćena u svetu, niti je priznata po svim normama međunarodnog prava. Nije i ne može biti. Može biti suverena samo ako joj celina kojoj Kosovo pripada, prizna tu suverenost.

Ko drugom jamu kopa...

pre 5 godina

"Skot je tako odgovorio u Vladi Srbije na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova..."
Znaci doticni je novinar hteo da ga navuce na tanak led kroz koji je sam propao i povukao celu skupstinu za sobom. To je ta cuvena srpska pamet koja nas je dovde i dovela.

Bane

pre 5 godina

To je taj veliki zaokret u američkoj politici koji je uveo Tramp, a o kojem Dačić stalno govori.
(Ivana1985, 15. oktobar 2018 17:41)

Ja ne znam stvarno sta Dacic prica....ali ja sto sam slusao u zvanicnim saopstenjima vezanim za stavove Amerike po pitanju Kosova govorilo se samo o ublazavanju stavova, nikakvi radikalni zaokreti.
Amerika nikada u toku svoje relativno kratke ali sadrzajne 200-godisnje istorije nije napravila nikada nikakav radikalan zaokret u spoljnoj politici....kormilo je uvek bilo isto usmereno jedno sto nekada tim putem idu djonom a nekada u rukavicama.

Bane

pre 5 godina

Upada u oci da je ambasador izbegao komentar o kriminalu.
(Sinisa, 15. oktobar 2018 17:43)

Nije, samo je rekao kako su to predstavnici koje je Kosovo izabralo i da oni sa njima shodno tome moraju da komuniciraju, isto kao i sa predstavnicima drugih Balkanskih zemalja.

Tako da bih ja rekao da ne da nije izbegao komentar o kriminalcima u vladi vec je jos i perfidno podvukao kako ni u drugim vladama u ovom regionu ne sede cvecke.

Pravednik

pre 5 godina

Kosovo nismo izgubili, nego su nam ga oteli ! Nikada se Srbi nesmeju pomiriti sa gubitkom Kosova. Kad tad će opet biti naše! Samo sloga, mir, ljubav braćo Srbi će nas odvesti na pravi put!

Петар

pre 5 godina

Па господине амбасадоре, то ви мислите али је истина потпуно другачија. Да није тако не би ви тражили да га ми признамо. А ми га никада признати нећемо, то је ваљда и вама јасно.

VlajkOntario

pre 5 godina

To se zove diplomatska nekultura.

Srbi ne zasluzuju suvereno i neograniceno polaganje prava na Kosmet posle genocida kog su tamo pocinili. Albanci takodjer, posle genocida nad Srbima ali i Romima. Amerikanci najmanje jer su vatru raspirivali.

To sto ovaj prica, doplomatski je skandal i to je mnogo vece mesanje u unutrasnje stvari jedne drzave nego Putinovo zamesateljstvo sa americkim izborima. Uostalom, oni imaju u svakoj zemlji kancelariju USAID cija je jedina funkcija mesanje u sve, pre svega izbore.

(Podsetnik: Premijerka vlade Srbije je sefovala u USAID-u)

Stefa

pre 5 godina

Jednostavno: Teritorija (KiM) se legalno moze uzeti od vlasnika (Srbija) SAMO uz pristanak iste i stavljanje potpisa na ugovor. Sve ostale pretnje, ucene, eufemizmi i pokusaji marginalizacije pregovoracke pozicije Srbije su marketinski trikovi koji se uce cak i na osnovnim kursevima prodavaca tus-kabina.

Harison

pre 5 godina

(Suzana, 17.42) Draga Suzana, Kosovo je uzimano desetinama godina, od 1945. naovamo. Počev od zabrane izbeglim kolonistima da se vrate na Kosovo za šta je donet zakon, do naseljavanje Kosova Albancima jer je Tito želeo da sa Bugarskom i Albanijom (čitaj sa Todorom Živkovim i Enverom Hodžom) pravi balkansku konfederaciju, do ustavnih promena 1963. i 1974. kojima je Kosovo dobijalo sve više republičkih nadležnosti. Konačno, osamdesetih godina, separatizam je toliko uzeo maha da je i silom i ogromnim novcem kupovana srpska zemlja i na kraju Kosovo nam je oduzeto fizičkim nasiljem - ratom koji smo izgubili. Prema tome, što će ga sada definitivno uzeti i pravnim nasiljem samo je logički sled dogadjaja na koje mi nemamo snage da utičemo. Inače, usvojeni kriterijumi državnosti po medjunarodnom pravu su 1. postojano stanovništvo, 2. utvrdjena teritorija i 3. suverena vlast. Sva tri su, na žalost, ispunjena jer je i treći kriterijum ostvaren Briselskim sporazumom, odnosno, kosovska policija vrši dužnost i na severu Kosova a sudovi sude po kosovskim zakonima a drugostepeni sudovi za presude iz Mitrovice su u Prištini. Prema tome, nama preostaje samo da ponavljamo kako ga nikada nećemo priznati i ništa više.

Milos

pre 5 godina

Gospodine Skot, Vi posmatrajte kako zelite. Kosovo je Srbija i tako ce zauvek ostati. A sto se tice vaše vlade, savetujem vas da poštujete rezoluciju 1244. Stidite se.

Suzana

pre 5 godina

Nema resenja koje bi zadovoljilo obe strane, ali to nikako ne znaci da treba i da cemo popustiti. Stanje na terenu je takvo kakvo je i ne mozemo previse uticati na njega. Ali, bez naseg slaganja oni ga mogu uzeti jedino pravnim nasiljem, legalan put za otcepljenje Kosova nema.

Obilic

pre 5 godina

Posle ove skandalozne izjave,mozda se jedan broj Srba od onih zabludelih,opameti i shvati ko nam je (ne)prijatelj.
Kosovo nije priznato od pola sveta,od nekih bitnih drzava kao sto su Rusija,Kina,Izrael,Vatikan itd. Kosovo je oteto od Srbije i to je nasilje nad medjunarodnim pravom.To znaju Amerikanci i zbog toga i traze da Srbija prizna Kosovo. Inace Kosovo mnogo vise zavisi od Srbije nego Srbija od Kosova.Pogledajte samo mapu regiona,polozaja Kosova,pa cete shvatiti da Kosovu je jedini put u svet tj u Evropu preko Srbije. Na jug ne moze,tamo su planine i Albanija.I da stignu u Albaniju,nista nisu uradili,tamo nije Evropa koja treba Kosovu.Ako krenu zapadno udaraju na Crnu Goru i opet planine,i opet nigde nisu stigli.Preko Makedonije opet stizu samo u slepo crevo Evrope. Dakle jedini put Kosova je na sever tj preko Srbije.

Doktor - objavite komentar!!!!

pre 5 godina

Ambasador Skot nije u pravu i to dobro zna. Kosovo je NATO protektorat i nikakvu suverenost i nezavisnost ono nema. To je svima jasno pa i njemu. To mu se mora svaki put ponoviti, bez uvreda, kada ovako nešto kaže. Pritom, ovakvi uvredljivi nastupi prema zemlji domaćinu su odraz nemoći i posledica propasti lažne države Kosovo. Oni nisu član UN i ne priznaje ih 2/3 čovečanstva - uključujući Rusiju, Kinu, Indiju, Brazil, pa i 5 EU država! Drugim rečima priznaju ih jedino NATO države i oni koje su NATO države na to primorale (milom ili silom). Konačno, na duži rok potpuna propast i nestanak lažne države je izvesna i neupitna. Ovaj region preuzima Kina u narednih 30ak godina, i to će biti potpuni kraj tog protektorata i vaspostavljanje pravnog stanja na toj teritoriji. On to dobro zna i otuda nervoza. Zato samo polako...

Jovan

pre 5 godina

Gospodine Ambasadore,
nisam siguran, da je to tako jednostavno.
Tzv... duboka država zeli da radi svoje.
Republikanci, Gospodin Bolton i Presednik Trump vide tu tzv! Republiku kosovo sasvim drugačije...
Videćemo kako će se taj tzv! Problem rešiti.

RealNo

pre 5 godina

Ambasador je rekao tj. izneo stav stav zemlje koju predstavlja (SAD) i tu nema greske, to se zna odavno. Novinar je pravilno postupio i rekao tzv. sto je nas stav i takav ce ostati, i tu nema greske. Neka svako tera svoju pricu i nema ljutnje. Nadam se da prefiks tzv. ce biti pravilo svih medija kada se govori o teritoriji KiM-a.

Goran

pre 5 godina

Da, suverena sa fusnotom u nazivu, bez članstva u UN, sa nekim priznanjima u kojima prednjače arhaične državice i ostrva u Pacifiku sa pedesetak hiljada stanovnika gde i ne znaju za tu državu koju ovaj lik pominje. On pominje da je to za njih tako, valjda se još uvek ne odriču onoga što se nekad zvalo Divlji zapad. A i danas je još uvek, samo u širem obliku.

Pajdo

pre 5 godina

Ako neko odvoji deo teritorije od jedne drzave a ta ga drzava ne prizna to se moze samo ratom resiti,ako neko ratom nesto otme onda se to samo ratom moze vratiti,ako neko prizna neku drzavu koja je silom stvorena i on je nasilnik a u najmanju ruku bezobraznik,ako neko nekoga prisiljava da prizna kako ono sto je bilo njegovo nije vise njegovo on je lud !

marko

pre 5 godina

Иначе све суверена земље на свету имају око 20 хиљада страних трупа, и једно толико разног УН особља које обавља све могуће послове. Такође суверене земље уз пратњу неких од најачих земаља света никако не могу да скупе око 100 признања разних других држава. Тако да амбасадоре можете је прогласити сувереним протекторатом.

Put srece

pre 5 godina

Realni trendovi vojne i ekonomske moci govore da snaga SAD opada ali ce barem jos 30 godina biti na vrhu. Ima li Srbija sa svojom demografijom i ekonomijom snage da odlaze pitanje Kosova toliko? Ako se zamrzne ovo pitanje kako ce Srbija izgledati 2050te a koliko ce npr jaka tada biti Albanija, Kosovo i njihovi prirodni saveznici?