Sreda, 10.10.2018.

11:40

Treba li tinejdžerima u Srbiji zabraniti noćne izlaske? VIDEO

Izvor: B92

Treba li tinejdžerima u Srbiji zabraniti noæne izlaske? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

unicorn

pre 3 godine

deca su jednom mlada zasto da im zabranimo slobodu kako bi vama bilo da nemate nigde da idete da se druzite sa prijateljima samo su jednom mladi nek izlaze

POSLE SE PITATE ZASTO DECA NE PRESTAJU DA GLEDAJU U RACUNARE I TELEFONE NEMAJU STA DA RADE DECA NEK UZIVAJU SA SVOJIM MLADIM ZIVOTOM

kao sto kaze jedna izreka ZIVI ZIVOT KAO DA JE PROJEKAT DA
zivela sloboda nase dece

Smuleco

pre 5 godina

@CATAРА: Grešiš, nije "društvo poludelo", nego je država trula i nesposobna da reši problem vršnjačkog nasilja, droge i svega ostalog u školama, a i van njih!

uko

pre 5 godina

NE! Zivela sloboda!
Iako je Beograd prestonica nocnog zivota, nasi mladi misle da je obrazovanje veoma vazno. Na primer, pogledajte izlozbu i drvo zelja Joko Ono u galeriji na pocetku Kneza. Preovladjuju zelje o polaganju ispita i upisivanju fakulteta. Pitajte radnike po trznim centrima sta su po obrazovanju, mnogo ih je zavrsilo fakultete.
Pustite decu da zive i da izlaze kada im je vreme, a radice i rmbace citav zivot posle toga. Neka se sada razvijaju kao slobodna bica

Hmmmm

pre 5 godina

Naravno da zabrane nisu rešenje. Zabrane dolaze kada neko nema dovoljno mašte, a ni pameti da drugačije rešava stvari. Ako se ta glupost usvoji sretaćemo na svakom koraku policiju kako legitimiše decu. Kao policijski čas.
(Detuš, 10. oktobar 2018 12:42)

Takva zabrana postoji za maloletnike u svakoj zemlji zapada. I sta im fali?
Sta ce "deca" nocu na ulici?

nemate pojma

pre 5 godina

Treba, devocicama od 13-14 godina idoli su likuse iz sex^ city a decacima Dzeki Cen i Cak Noris.
(ispran mozak, 10. oktobar 2018 13:54)

Te likuse su obrazovane, samostalne i finansijski nezavisne zene. Ali ti naravno nisi pogledao niti jednu epizodu samo napamet pricas kao papagaj.
Nasim klinkama su danas uzori zene fucosa, rialiti zvezde i slicne.

Mandrak

pre 5 godina

Zapitajte se samo jedno. Zasto se ovako nisu ponasala deca pre 50 godina, pre 70 godina, pre 100 godina? Danas imate "satelit" roditelje, hipersenzitivne psihopate koji paze da ima dlaka ne padne na dete. Deca ne moraju nista da rade dok im se sve sluzi na tacni. Kada deca vide da to mogu da zloupotrebljavaju u nedogled roditelj gubi svaki autoritet.

Nekada su deca radila barabar sa roditeljima, naravno u skladu sa njihovim mogucnostima, pa se nije imalo vremena za izivljavanje i histeriju. Ne kaze se za dzabe: Dokon um djavolje igraliste.

Hmmmm

pre 5 godina

Naravno da zabrane nisu rešenje. Zabrane dolaze kada neko nema dovoljno mašte, a ni pameti da drugačije rešava stvari. Ako se ta glupost usvoji sretaćemo na svakom koraku policiju kako legitimiše decu. Kao policijski čas.
(Detuš, 10. oktobar 2018 12:42)

Takva zabrana postoji za maloletnike u svakoj zemlji zapada. I sta im fali?

yoozla

pre 5 godina

Демократија!!!! "Слобода народу"!!!! Фашизам удара са свих страна.Ни Комунизам није славан али била је већа слобода .

CATAPA

pre 5 godina

To samo kretenski um može da smisli. Šta je sledeće, u zatvor sa žrtvom nasilja da bi ga zaštitili od nasilja?
Znam da je ovo društvo poludelo, ali me ipak ponekad iznenadi koliko.

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Шокантно је сазнање да се ради о традиционално Православним поднебљима , а изађете на улицу и згади вам се живот након пола сата...Православље може доста тога да помогне , па родитељи треба ђеци што раније да мало више причају о вјери , не би ли на врјеме кренули правим путем ..
(Митар пфк, 10. oktobar 2018 13:03)
To o cemu ti pricas je od pravoslavlja i krenulo.

dok smo bili komunisti,znao se red,a kad smo postali pravoslavni,sve je otislo do djavola!
SPC se ne razlikuje od bilo kog loseg reality sou programa,ima svoje zvezde,svoje batinase,dilere,manijake i sve ono sto vecina gleda na Pinku.
Od kada se nose krstici na retrovizorima,sve se gore vozi,a majmuni koji ih imaju,najgori su od svih drugih.

SPC nije pravi put.Nikada nije ni bio,kao sto put bilo koje religije to nije.
Pravi put je put obrazovanja,ucenja,saznavanja,usavrsavanja,a to se u crkvama ne uci,vec u skolama ,fakultetima i drugim hramovima znanja.

Ne sumnjam da si iz neke vukojebine,gde medjedi nose postu,jer jos samo tamo mogu da veruju u ono sto si napisao.

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Brat mi ima 13 godina i ima treninge košarke od 9:30 do 11 uveče.
(Mladen, 10. oktobar 2018 14:53)

I sta je tu problem?
Neko stariji ce ici sa njim na trening i vracati se i problema nema.

Hteli smo Zapad,pa smo Zapad i dobili.U malo kojoj Zapadnoj zemlji je dozvoljeno mladima da idu bez pratnje posle 22 casa,osim ako nisu punoletni.
Berlin,Pariz,Rim,Madrid..jesu gradovi gde ima puno turista,ali van turisticke sezone,omladina mora da postuje pravila.
Pokusajte u Americi da pustite decu posle tog vremena,pa ce vam ih policija vracati kuci,sa sve kaznom,koju cete MORATI da platite.Jos ako su pili alkohol,prvo ce morati noc da provedu u celiji ,dok se ne otrezne po oceni dezurnih policajaca.

Da,svakako treba zabraniti omladini da izlaze posle 22 casa,osim subotom.
Sve sto mogu da rade posle 22 casa,mogu da rade i pre,samo treba da izadju ranije.

not-a-teenager

pre 5 godina

Ova mera ce biti najlakse sprovedena ukoliko se osmisli sistem da se svi tinejdzeri mladji od 16 koji ne izlaze posle 22 finansijski nagrade

aha

pre 5 godina

treba, nek cvrče koliko hoće, roditelje prvo po džepu pa u zatvor, pa da vidimo da li će se probisveti vaspitati na ulici ili kod roditelja

City Girl

pre 5 godina

@ Radoje - Odakle vam ta ideja i na koju zemlju mislite? Opste je poznato da se u Spaniji izlazi kasno, sigurno posle 9 uvece. U Francuskoj su kafici otvoreni do 1 ili 2 ujutru (zavisi od grada i kvarta). U VB je radno vreme pabova produzeno od 23h do kasnije pre vise od 10.godina. Berlin je poznat po nocnom zivotu.

EU Citizen

pre 5 godina

Decu ne treba da vaspitava država, već njihovi roditelji. Ovakve zabrane su karakteristične za totalitarna ili polutotalitarna društva, gde se umesto svačije odgovornosti za sopstvene postupke, potežu paušalne zabrane i ograničenja koja gaze osnovne ustavne i građanske slobode a u suštini ne rešavaju ništa, jer će onaj ko hoće da pije i da se drogira ili da pravi siledžikske incidente to prosto da radi u drugo vreme, malo li ke tuča i ubistava u po bela dana. Ako je problem kriminal, snizite granicu krivične odgovornosti, ako si dovoljno star da ubiješ ili osakatiš, dovoljno si star i da visiš ili robijaš.

sasa

pre 5 godina

treba im dati alternativu , koja ce ih zanimati.
sportska takmicenja , razne druge zanimacije , nek smisli onaj ko prima platu za to.ali mi ni skolstvo godinama ne unapredjujemo , verovatno jer je lakse ovako.

engineer

pre 5 godina

Ne treba zabraniti bukvalno doslovce, ali treba tako rigorozne mere i zakone usvojiti. Da se zna sve sta i kako a ne ove bahanalije koje se izvode i dolazi kuci u 5 ujutro.

optimista

pre 5 godina

Najzdravije za organizam je spavanje od 22-02h. A zdravo je i rano ustati i onda je pred vama dug dan u kome možete dosta toga uraditi i korisnog i lepog.
Tako da je najbolje da svi građani legnu na vreme, a ne samo mladi. Međutim zbog glupih i nekorisnih sadržaja ljudi gube vreme. Sve lepe stvari možemo uraditi preko dana i uveče. Kada je neko bio u pozorištu, na izložbi, kvalitetnom koncertu, pročitao dobru knjigu,svirao sa drugarima u parku...

Verica kuvarica SrBkinja

pre 5 godina

TREBA OGRANICITI RAD LOKALIMA DO 23 h.
Mladi treba da spavaju posle 22h.

Ako ne spavaju
onda nece uciti
onda ce biti neobrazovani i
bice JEFTINA RADNA SNAGA!!!!!

O.T.A.N.

pre 5 godina

Da. Da se druže sa vršnjacima blizu kuće do 22h - ne, ali da idu u neki provod posle 22h - da. Što se tiče duvana i alkohola o tome i ne treba diskutovati jer je protivzakonito.

Митар пфк

pre 5 godina

Јасно је да треба , јер је превише опасности и зла , и у мањим мјестима а о већим градовима тек нетреба ни зборити !! Да се колико толико младе генерације отргну од лудила ових преубрзаних модерних времена , прије свега кафиће , локале , барове , ноћне клубове треба озбиљније укротити са радним временом ..Строга контрола алкохола , ко и коме се служи , коцкање јасно забранити па ко баш воли има интернет , једноставно омладини је превише тога лошег на дохват руке ..Шокантно је сазнање да се ради о традиционално Православним поднебљима , а изађете на улицу и згади вам се живот након пола сата...Православље може доста тога да помогне , па родитељи треба ђеци што раније да мало више причају о вјери , не би ли на врјеме кренули правим путем ..

acko

pre 5 godina

Ostavite omladinu. Neka uživaju. Da ste opet u njihovim godinama ne biste bili tako licemerni. Sad uvodite takve zabrane jer vam je krivo sto ste stari.

Cale

pre 5 godina

Auuu, gde ste nasli ovog Jelica lopovcinu da bilo sta komentarise. Deca se drogiraju i u pola 8 uvece preko puta jedne osnovne skole u parku. Policijski cas nista ne resava. Resava jedino hapsenje dilera i nasilnika.

Лаза Буџук

pre 5 godina

Није питање треба ли забранити,него нека се поштује већ донети закон о продаји алкохола и цигарета и пуштања малолетника у клубове и ето решења.

Aleksej

pre 5 godina

Tinejdzeri problem,puse i piju hahaha,a nije problem Farma,Parovi,ratovi na 15. godina,bedan standard najgori u Evropi zvanicno po Bdp per capita??Samo pitam.

Aleksandar

pre 5 godina

Koja bolest tinejdžeri su i sa 18 i 19 godina.A uvek je bilo problematične omladine i uvek ce biti ne treba pokvariti mladost nekome zbog ekstremnih slucajeva.

Marko

pre 5 godina

Deci do 16 godina treba zabraniti posle 00 da budu sama napolju. Celokupno drustvo, navike, sve moguce aktivnosti itd su se znacajno promenile i mislim da je 22 previse rano

milan

pre 5 godina

Pre 12-13 godina, kad sam ja imao 16,17, doneli su slicnu odluku... maloletnici ne smeju posle 10 napolje da budu. Tako krene policija da dolazi na mesta gde smo se okupljali, legitimise nas i salje kuci nas maloletne. Mi onda trazimo nova mesta za bleju, krijemo se i bezimo od policije. Tako jednom policajci vide drugara i mene, mi krenemo da bezimo, jedan trci za nama, drugi ide kolima... ko na filmu. Posle 10 minuta jurnjave nas uhvate i ubiju boga u nama. Stavili nam lisice, pretresli, stavili u auto... ja se od straha uneredio. Skontali oni tu da smo klinci glupi, bi i njima zao... ali morali u stanicu da nas vode. Nisu zvali roditelje nase, vrv da ni sebi ne prave probleme... pustili nas tako kuci, nasi roditelji nisu saznali nikad sta se desilo. Medju drugarima se proculo da nas je tukla policija, pa smo postali bas poularni narednih dana. Nemojte neke glupave zakone donositi... ako si roditelj, zabrani detetu da izlazi napolje. Ako nisi, cuti i ne mesaj se. Nemoj da prosajes alkohol deci, pogotovo uvece. Ne daj da kupe cigare...

treba

pre 5 godina

Ne ide to bas tako lako...Ali postoji nacin.
Smanjite broj kockarnica i kladionica, smanjite broj kafana, tacnije pojacajte kontrolu na takvim mestima...da osobe mladje od 18 godina nemaju nikakav pristup tim objektima... Vecina srednjoskolaca provodi vreme na tim mestima...i onda se cude kako su mladi nezainteresovani i manje kreativni...naravno kad svoje najbolje godine razvoja provode na tim mestima...Ja sam iz Vranja, mogu da kazem da je situacija ista kaoo i u celoj Srbiji.pozz

Dj

pre 5 godina

Treba da zatvorimo tinejdzere a na narko dilere i siledzije.Kao i uvek bavimo se posledicama a ne uzrocima.Za borbu protiv uzroka treba imati hrabrosti, postenja, ljbavi...

Bruder Jakob

pre 5 godina

U Austriji sa 16 godina mogu kupovati cigarete, pivo i vino, jedino žestoko ne mogu, ali sasvim se kvalitetno možeš uništiti i s pivom ili vinom, ne treba žestoko!

leeloo

pre 5 godina

A zasto im zabraniti izlazak na ulicu? Zar nije jednostavnije zabraniti prodaju alkohola ako nema 21 godinu, kao i ulazak u klubove? Ako u kaficu trazi pivo, licna karta na uvid i tacka. Ionako imamo komunalnu policiju koja ni cemu ne sluzi nego da se setka po gradu. Lepo, postavis ih kod prodavnica i tafika i kontrolises. Ako imaji kupljen alkohol kazna i za prodavca i za tinejdzera. Kad vide na na klupici da neko sedi i pije, dobro vece, licna karta, nemas 21, oduzima se alkohol i tako dokle god imas klince koji piju po ulici i sl.

Ana

pre 5 godina

Treba zakonski resiti do koliko sati tinejdzeri smeju da budu na ulici ili u izlascima i klubovima u gradovima.

Takodje drugo vreme za tinejdzere koji vise blizu svoje kuce u parkovima i sl.

Niko od njih ne treba da bude posle ponoci napolju. Pokrenite zakone i uvdeite rigoroznu primenu uz pomoc komunalnih policajaca i patrola civilne policije. Kazne pisite roditeljima odmah.

recimo ...

pre 5 godina

Potpuno se slažem. Posle 23 h mladji od 16 mogu biti samo u "šteti" , pijanstva, narkoze, moralni i drugi poroci i "izbori" ...
Smatram da imaju kad sve to da prodju kad budu punoletni .
Moral , obrazovanje , zdravlje , sport i ostalo sto se u najvecoj meri razvija i formira u toj dobi mogu biti samo bolji ako im se ogranici vreme izlazka do 23 h za mladje od 16.
Svaki normalan roditelj ce reci isto

Mutant

pre 5 godina

Najjaci su ovi/ove sa oko 16 god. kada se utripuju da su glavni, to cigarica u ruci, to se pije, smekerica ovo ono, oni dziberski pokreti ruku, imal ko jaci. Air Max patike kineski satic sta bilo brate, ajmo brate neki selfi da bacimo na insta, da pokazemo kako uzivamo, yeahhh. To ti je kada decu odgajaju farme i parovi.

mrmlj

pre 5 godina

opet roditelji vide problem u tome sto klinci izlaze i zezaju se a ne u tome sto su tako vaspitali decu da ta deca ne mogu odgovorno i normalno da se ponasaju u izlasku.

ne kaze dzabe nas narod "posalji ludo u vojsku pa sedi kuci i placi".

socijalista,antikomunista

pre 5 godina

Treba...sve lepo sto im se moze desiti, desice se im se i za videla: ljubav,prijatelstvo, sanjarenje,lepi pejzazi u okruzenju dragih ljudi...nocu je verovatnije (postoje mnogi, naucno i socioloski potkrepljeni,razlozi) da ce im se desiti i ruzne stvari.....jednostavno TREBA!

prokleta avlija

pre 5 godina

NE!Odakle uopste nekome ideja za tako nesto.Zabranom se,prvo pravi kontraefekat,a drugo time se priznaje totalni haos u drustvu i nerad sluzbi koje bi trebalo da brinu i vode racuna o bezbednosti svih nas.Ja sam siguran da je 95posto dece normalno ovde a da postoji 5posto(verovatno i manje) koji su problematicni.Kaznite problematicne i uvedite ih u red a dobru decu nedirajte!

Dare

pre 5 godina

Naravno dantreba, de i tog uzrasta nije.mesto na ulici posle 22h. Nista, ali bas nista pametno nece naci u to vreme na ulici.Jedino sto mogu naci je nasilje, alkohol, droga i slicno.

Maximus

pre 5 godina

Podrzavam, ne vidim razlog da klinci mladjinod 16 godina budu do 1-2 u gradu! do 14 godina sme do 10, do 16 sme do 12! I cao zdravo!

bddbb

pre 5 godina

I ja sam sa 16 izlazio do kasno, znao sam i da popijem, ali nikad incident. To je problem vaspitanja iz kuce. Roditelji grese, ne znaju deca sta im rade ni na netu ni van kuce. Nisu svi klinci losi. Vasa nesposobnost je dovela do toga.

djukanovic

pre 5 godina

treba uvesti neki red. mladima da se zabrani da izlaze nocu, stari i nemocni da ne izlaze danju, debelima da se zabrani da jedu a mrsavci da se silom tove, da se zabrani umiranje vikendom i praznicima i tako to...

Detuš

pre 5 godina

Naravno da zabrane nisu rešenje. Zabrane dolaze kada neko nema dovoljno mašte, a ni pameti da drugačije rešava stvari. Ako se ta glupost usvoji sretaćemo na svakom koraku policiju kako legitimiše decu. Kao policijski čas. Ni prohibicija u Americi (zabrana alkohola) nije uspela, pa neće ni ovo. Pravila pravila u crno me zavila...

Novi Sad

pre 5 godina

uvesce se policijski cas jer drzava ne moze da izadje na kraj sa kriminalcima koji deci prodaju drogu. najbolje je da se svi pozatvaramo u domove i da ne izlazimo, da hranu narucujemo online, da se druzimo putem viber grupa i facebook-a. Na kraju hajde da se i tu lupi cenzura jer je i facebook opasan, ili... hajde da drzava radi svoj posao, a da gradjani u punom smislu uzivaju sva prava zagarantovana ustavom ili je to ipak nemoguce.

marko munze

pre 5 godina

Adekvatne kazne su resenje,drustveno kosrisni rad je resenje za takve,svaki dan posle skole u staracki dom,sa djubretarima I u zelenilo da se pomogne ljudima da rintaju e onda posle toga nece biti ni za bleju ni za kafin,nego kuci na spavanje......

deki

pre 5 godina

Ovi ostali (roditelji) treba svoju (normalnu) decu da upozore na te pogresne nacine ponasanja i da ih zastite - tj. upisu ih na borilacke vestine, da budu u mogucnosti da namlate nasilnike kada za to bude potrebe. Govorim tiho i mlatim zestoko.

Verica kuvarica SrBkinja

pre 5 godina

TREBA OGRANICITI RAD LOKALIMA DO 23 h.
Mladi treba da spavaju posle 22h.

Ako ne spavaju
onda nece uciti
onda ce biti neobrazovani i
bice JEFTINA RADNA SNAGA!!!!!

Mutant

pre 5 godina

Najjaci su ovi/ove sa oko 16 god. kada se utripuju da su glavni, to cigarica u ruci, to se pije, smekerica ovo ono, oni dziberski pokreti ruku, imal ko jaci. Air Max patike kineski satic sta bilo brate, ajmo brate neki selfi da bacimo na insta, da pokazemo kako uzivamo, yeahhh. To ti je kada decu odgajaju farme i parovi.

Aleksej

pre 5 godina

Tinejdzeri problem,puse i piju hahaha,a nije problem Farma,Parovi,ratovi na 15. godina,bedan standard najgori u Evropi zvanicno po Bdp per capita??Samo pitam.

Лаза Буџук

pre 5 godina

Није питање треба ли забранити,него нека се поштује већ донети закон о продаји алкохола и цигарета и пуштања малолетника у клубове и ето решења.

Cale

pre 5 godina

Auuu, gde ste nasli ovog Jelica lopovcinu da bilo sta komentarise. Deca se drogiraju i u pola 8 uvece preko puta jedne osnovne skole u parku. Policijski cas nista ne resava. Resava jedino hapsenje dilera i nasilnika.

treba

pre 5 godina

Ne ide to bas tako lako...Ali postoji nacin.
Smanjite broj kockarnica i kladionica, smanjite broj kafana, tacnije pojacajte kontrolu na takvim mestima...da osobe mladje od 18 godina nemaju nikakav pristup tim objektima... Vecina srednjoskolaca provodi vreme na tim mestima...i onda se cude kako su mladi nezainteresovani i manje kreativni...naravno kad svoje najbolje godine razvoja provode na tim mestima...Ja sam iz Vranja, mogu da kazem da je situacija ista kaoo i u celoj Srbiji.pozz

leeloo

pre 5 godina

A zasto im zabraniti izlazak na ulicu? Zar nije jednostavnije zabraniti prodaju alkohola ako nema 21 godinu, kao i ulazak u klubove? Ako u kaficu trazi pivo, licna karta na uvid i tacka. Ionako imamo komunalnu policiju koja ni cemu ne sluzi nego da se setka po gradu. Lepo, postavis ih kod prodavnica i tafika i kontrolises. Ako imaji kupljen alkohol kazna i za prodavca i za tinejdzera. Kad vide na na klupici da neko sedi i pije, dobro vece, licna karta, nemas 21, oduzima se alkohol i tako dokle god imas klince koji piju po ulici i sl.

Dj

pre 5 godina

Treba da zatvorimo tinejdzere a na narko dilere i siledzije.Kao i uvek bavimo se posledicama a ne uzrocima.Za borbu protiv uzroka treba imati hrabrosti, postenja, ljbavi...

milan

pre 5 godina

Pre 12-13 godina, kad sam ja imao 16,17, doneli su slicnu odluku... maloletnici ne smeju posle 10 napolje da budu. Tako krene policija da dolazi na mesta gde smo se okupljali, legitimise nas i salje kuci nas maloletne. Mi onda trazimo nova mesta za bleju, krijemo se i bezimo od policije. Tako jednom policajci vide drugara i mene, mi krenemo da bezimo, jedan trci za nama, drugi ide kolima... ko na filmu. Posle 10 minuta jurnjave nas uhvate i ubiju boga u nama. Stavili nam lisice, pretresli, stavili u auto... ja se od straha uneredio. Skontali oni tu da smo klinci glupi, bi i njima zao... ali morali u stanicu da nas vode. Nisu zvali roditelje nase, vrv da ni sebi ne prave probleme... pustili nas tako kuci, nasi roditelji nisu saznali nikad sta se desilo. Medju drugarima se proculo da nas je tukla policija, pa smo postali bas poularni narednih dana. Nemojte neke glupave zakone donositi... ako si roditelj, zabrani detetu da izlazi napolje. Ako nisi, cuti i ne mesaj se. Nemoj da prosajes alkohol deci, pogotovo uvece. Ne daj da kupe cigare...

optimista

pre 5 godina

Najzdravije za organizam je spavanje od 22-02h. A zdravo je i rano ustati i onda je pred vama dug dan u kome možete dosta toga uraditi i korisnog i lepog.
Tako da je najbolje da svi građani legnu na vreme, a ne samo mladi. Međutim zbog glupih i nekorisnih sadržaja ljudi gube vreme. Sve lepe stvari možemo uraditi preko dana i uveče. Kada je neko bio u pozorištu, na izložbi, kvalitetnom koncertu, pročitao dobru knjigu,svirao sa drugarima u parku...

prokleta avlija

pre 5 godina

NE!Odakle uopste nekome ideja za tako nesto.Zabranom se,prvo pravi kontraefekat,a drugo time se priznaje totalni haos u drustvu i nerad sluzbi koje bi trebalo da brinu i vode racuna o bezbednosti svih nas.Ja sam siguran da je 95posto dece normalno ovde a da postoji 5posto(verovatno i manje) koji su problematicni.Kaznite problematicne i uvedite ih u red a dobru decu nedirajte!

aha

pre 5 godina

treba, nek cvrče koliko hoće, roditelje prvo po džepu pa u zatvor, pa da vidimo da li će se probisveti vaspitati na ulici ili kod roditelja

Novi Sad

pre 5 godina

uvesce se policijski cas jer drzava ne moze da izadje na kraj sa kriminalcima koji deci prodaju drogu. najbolje je da se svi pozatvaramo u domove i da ne izlazimo, da hranu narucujemo online, da se druzimo putem viber grupa i facebook-a. Na kraju hajde da se i tu lupi cenzura jer je i facebook opasan, ili... hajde da drzava radi svoj posao, a da gradjani u punom smislu uzivaju sva prava zagarantovana ustavom ili je to ipak nemoguce.

bddbb

pre 5 godina

I ja sam sa 16 izlazio do kasno, znao sam i da popijem, ali nikad incident. To je problem vaspitanja iz kuce. Roditelji grese, ne znaju deca sta im rade ni na netu ni van kuce. Nisu svi klinci losi. Vasa nesposobnost je dovela do toga.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Da. Da se druže sa vršnjacima blizu kuće do 22h - ne, ali da idu u neki provod posle 22h - da. Što se tiče duvana i alkohola o tome i ne treba diskutovati jer je protivzakonito.

djukanovic

pre 5 godina

treba uvesti neki red. mladima da se zabrani da izlaze nocu, stari i nemocni da ne izlaze danju, debelima da se zabrani da jedu a mrsavci da se silom tove, da se zabrani umiranje vikendom i praznicima i tako to...

Maximus

pre 5 godina

Podrzavam, ne vidim razlog da klinci mladjinod 16 godina budu do 1-2 u gradu! do 14 godina sme do 10, do 16 sme do 12! I cao zdravo!

marko munze

pre 5 godina

Adekvatne kazne su resenje,drustveno kosrisni rad je resenje za takve,svaki dan posle skole u staracki dom,sa djubretarima I u zelenilo da se pomogne ljudima da rintaju e onda posle toga nece biti ni za bleju ni za kafin,nego kuci na spavanje......

sasa

pre 5 godina

treba im dati alternativu , koja ce ih zanimati.
sportska takmicenja , razne druge zanimacije , nek smisli onaj ko prima platu za to.ali mi ni skolstvo godinama ne unapredjujemo , verovatno jer je lakse ovako.

deki

pre 5 godina

Ovi ostali (roditelji) treba svoju (normalnu) decu da upozore na te pogresne nacine ponasanja i da ih zastite - tj. upisu ih na borilacke vestine, da budu u mogucnosti da namlate nasilnike kada za to bude potrebe. Govorim tiho i mlatim zestoko.

Marko

pre 5 godina

Deci do 16 godina treba zabraniti posle 00 da budu sama napolju. Celokupno drustvo, navike, sve moguce aktivnosti itd su se znacajno promenile i mislim da je 22 previse rano

acko

pre 5 godina

Ostavite omladinu. Neka uživaju. Da ste opet u njihovim godinama ne biste bili tako licemerni. Sad uvodite takve zabrane jer vam je krivo sto ste stari.

mrmlj

pre 5 godina

opet roditelji vide problem u tome sto klinci izlaze i zezaju se a ne u tome sto su tako vaspitali decu da ta deca ne mogu odgovorno i normalno da se ponasaju u izlasku.

ne kaze dzabe nas narod "posalji ludo u vojsku pa sedi kuci i placi".

Aleksandar

pre 5 godina

Koja bolest tinejdžeri su i sa 18 i 19 godina.A uvek je bilo problematične omladine i uvek ce biti ne treba pokvariti mladost nekome zbog ekstremnih slucajeva.

recimo ...

pre 5 godina

Potpuno se slažem. Posle 23 h mladji od 16 mogu biti samo u "šteti" , pijanstva, narkoze, moralni i drugi poroci i "izbori" ...
Smatram da imaju kad sve to da prodju kad budu punoletni .
Moral , obrazovanje , zdravlje , sport i ostalo sto se u najvecoj meri razvija i formira u toj dobi mogu biti samo bolji ako im se ogranici vreme izlazka do 23 h za mladje od 16.
Svaki normalan roditelj ce reci isto

Detuš

pre 5 godina

Naravno da zabrane nisu rešenje. Zabrane dolaze kada neko nema dovoljno mašte, a ni pameti da drugačije rešava stvari. Ako se ta glupost usvoji sretaćemo na svakom koraku policiju kako legitimiše decu. Kao policijski čas. Ni prohibicija u Americi (zabrana alkohola) nije uspela, pa neće ni ovo. Pravila pravila u crno me zavila...

Dare

pre 5 godina

Naravno dantreba, de i tog uzrasta nije.mesto na ulici posle 22h. Nista, ali bas nista pametno nece naci u to vreme na ulici.Jedino sto mogu naci je nasilje, alkohol, droga i slicno.

Bruder Jakob

pre 5 godina

U Austriji sa 16 godina mogu kupovati cigarete, pivo i vino, jedino žestoko ne mogu, ali sasvim se kvalitetno možeš uništiti i s pivom ili vinom, ne treba žestoko!

socijalista,antikomunista

pre 5 godina

Treba...sve lepo sto im se moze desiti, desice se im se i za videla: ljubav,prijatelstvo, sanjarenje,lepi pejzazi u okruzenju dragih ljudi...nocu je verovatnije (postoje mnogi, naucno i socioloski potkrepljeni,razlozi) da ce im se desiti i ruzne stvari.....jednostavno TREBA!

engineer

pre 5 godina

Ne treba zabraniti bukvalno doslovce, ali treba tako rigorozne mere i zakone usvojiti. Da se zna sve sta i kako a ne ove bahanalije koje se izvode i dolazi kuci u 5 ujutro.

City Girl

pre 5 godina

@ Radoje - Odakle vam ta ideja i na koju zemlju mislite? Opste je poznato da se u Spaniji izlazi kasno, sigurno posle 9 uvece. U Francuskoj su kafici otvoreni do 1 ili 2 ujutru (zavisi od grada i kvarta). U VB je radno vreme pabova produzeno od 23h do kasnije pre vise od 10.godina. Berlin je poznat po nocnom zivotu.

Ana

pre 5 godina

Treba zakonski resiti do koliko sati tinejdzeri smeju da budu na ulici ili u izlascima i klubovima u gradovima.

Takodje drugo vreme za tinejdzere koji vise blizu svoje kuce u parkovima i sl.

Niko od njih ne treba da bude posle ponoci napolju. Pokrenite zakone i uvdeite rigoroznu primenu uz pomoc komunalnih policajaca i patrola civilne policije. Kazne pisite roditeljima odmah.

Митар пфк

pre 5 godina

Јасно је да треба , јер је превише опасности и зла , и у мањим мјестима а о већим градовима тек нетреба ни зборити !! Да се колико толико младе генерације отргну од лудила ових преубрзаних модерних времена , прије свега кафиће , локале , барове , ноћне клубове треба озбиљније укротити са радним временом ..Строга контрола алкохола , ко и коме се служи , коцкање јасно забранити па ко баш воли има интернет , једноставно омладини је превише тога лошег на дохват руке ..Шокантно је сазнање да се ради о традиционално Православним поднебљима , а изађете на улицу и згади вам се живот након пола сата...Православље може доста тога да помогне , па родитељи треба ђеци што раније да мало више причају о вјери , не би ли на врјеме кренули правим путем ..

CATAPA

pre 5 godina

To samo kretenski um može da smisli. Šta je sledeće, u zatvor sa žrtvom nasilja da bi ga zaštitili od nasilja?
Znam da je ovo društvo poludelo, ali me ipak ponekad iznenadi koliko.

Hmmmm

pre 5 godina

Naravno da zabrane nisu rešenje. Zabrane dolaze kada neko nema dovoljno mašte, a ni pameti da drugačije rešava stvari. Ako se ta glupost usvoji sretaćemo na svakom koraku policiju kako legitimiše decu. Kao policijski čas.
(Detuš, 10. oktobar 2018 12:42)

Takva zabrana postoji za maloletnike u svakoj zemlji zapada. I sta im fali?
Sta ce "deca" nocu na ulici?

nemate pojma

pre 5 godina

Treba, devocicama od 13-14 godina idoli su likuse iz sex^ city a decacima Dzeki Cen i Cak Noris.
(ispran mozak, 10. oktobar 2018 13:54)

Te likuse su obrazovane, samostalne i finansijski nezavisne zene. Ali ti naravno nisi pogledao niti jednu epizodu samo napamet pricas kao papagaj.
Nasim klinkama su danas uzori zene fucosa, rialiti zvezde i slicne.

EU Citizen

pre 5 godina

Decu ne treba da vaspitava država, već njihovi roditelji. Ovakve zabrane su karakteristične za totalitarna ili polutotalitarna društva, gde se umesto svačije odgovornosti za sopstvene postupke, potežu paušalne zabrane i ograničenja koja gaze osnovne ustavne i građanske slobode a u suštini ne rešavaju ništa, jer će onaj ko hoće da pije i da se drogira ili da pravi siledžikske incidente to prosto da radi u drugo vreme, malo li ke tuča i ubistava u po bela dana. Ako je problem kriminal, snizite granicu krivične odgovornosti, ako si dovoljno star da ubiješ ili osakatiš, dovoljno si star i da visiš ili robijaš.

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Brat mi ima 13 godina i ima treninge košarke od 9:30 do 11 uveče.
(Mladen, 10. oktobar 2018 14:53)

I sta je tu problem?
Neko stariji ce ici sa njim na trening i vracati se i problema nema.

Hteli smo Zapad,pa smo Zapad i dobili.U malo kojoj Zapadnoj zemlji je dozvoljeno mladima da idu bez pratnje posle 22 casa,osim ako nisu punoletni.
Berlin,Pariz,Rim,Madrid..jesu gradovi gde ima puno turista,ali van turisticke sezone,omladina mora da postuje pravila.
Pokusajte u Americi da pustite decu posle tog vremena,pa ce vam ih policija vracati kuci,sa sve kaznom,koju cete MORATI da platite.Jos ako su pili alkohol,prvo ce morati noc da provedu u celiji ,dok se ne otrezne po oceni dezurnih policajaca.

Da,svakako treba zabraniti omladini da izlaze posle 22 casa,osim subotom.
Sve sto mogu da rade posle 22 casa,mogu da rade i pre,samo treba da izadju ranije.

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Шокантно је сазнање да се ради о традиционално Православним поднебљима , а изађете на улицу и згади вам се живот након пола сата...Православље може доста тога да помогне , па родитељи треба ђеци што раније да мало више причају о вјери , не би ли на врјеме кренули правим путем ..
(Митар пфк, 10. oktobar 2018 13:03)
To o cemu ti pricas je od pravoslavlja i krenulo.

dok smo bili komunisti,znao se red,a kad smo postali pravoslavni,sve je otislo do djavola!
SPC se ne razlikuje od bilo kog loseg reality sou programa,ima svoje zvezde,svoje batinase,dilere,manijake i sve ono sto vecina gleda na Pinku.
Od kada se nose krstici na retrovizorima,sve se gore vozi,a majmuni koji ih imaju,najgori su od svih drugih.

SPC nije pravi put.Nikada nije ni bio,kao sto put bilo koje religije to nije.
Pravi put je put obrazovanja,ucenja,saznavanja,usavrsavanja,a to se u crkvama ne uci,vec u skolama ,fakultetima i drugim hramovima znanja.

Ne sumnjam da si iz neke vukojebine,gde medjedi nose postu,jer jos samo tamo mogu da veruju u ono sto si napisao.

yoozla

pre 5 godina

Демократија!!!! "Слобода народу"!!!! Фашизам удара са свих страна.Ни Комунизам није славан али била је већа слобода .

Mandrak

pre 5 godina

Zapitajte se samo jedno. Zasto se ovako nisu ponasala deca pre 50 godina, pre 70 godina, pre 100 godina? Danas imate "satelit" roditelje, hipersenzitivne psihopate koji paze da ima dlaka ne padne na dete. Deca ne moraju nista da rade dok im se sve sluzi na tacni. Kada deca vide da to mogu da zloupotrebljavaju u nedogled roditelj gubi svaki autoritet.

Nekada su deca radila barabar sa roditeljima, naravno u skladu sa njihovim mogucnostima, pa se nije imalo vremena za izivljavanje i histeriju. Ne kaze se za dzabe: Dokon um djavolje igraliste.

Smuleco

pre 5 godina

@CATAРА: Grešiš, nije "društvo poludelo", nego je država trula i nesposobna da reši problem vršnjačkog nasilja, droge i svega ostalog u školama, a i van njih!

Hmmmm

pre 5 godina

Naravno da zabrane nisu rešenje. Zabrane dolaze kada neko nema dovoljno mašte, a ni pameti da drugačije rešava stvari. Ako se ta glupost usvoji sretaćemo na svakom koraku policiju kako legitimiše decu. Kao policijski čas.
(Detuš, 10. oktobar 2018 12:42)

Takva zabrana postoji za maloletnike u svakoj zemlji zapada. I sta im fali?

uko

pre 5 godina

NE! Zivela sloboda!
Iako je Beograd prestonica nocnog zivota, nasi mladi misle da je obrazovanje veoma vazno. Na primer, pogledajte izlozbu i drvo zelja Joko Ono u galeriji na pocetku Kneza. Preovladjuju zelje o polaganju ispita i upisivanju fakulteta. Pitajte radnike po trznim centrima sta su po obrazovanju, mnogo ih je zavrsilo fakultete.
Pustite decu da zive i da izlaze kada im je vreme, a radice i rmbace citav zivot posle toga. Neka se sada razvijaju kao slobodna bica

not-a-teenager

pre 5 godina

Ova mera ce biti najlakse sprovedena ukoliko se osmisli sistem da se svi tinejdzeri mladji od 16 koji ne izlaze posle 22 finansijski nagrade

unicorn

pre 3 godine

deca su jednom mlada zasto da im zabranimo slobodu kako bi vama bilo da nemate nigde da idete da se druzite sa prijateljima samo su jednom mladi nek izlaze

POSLE SE PITATE ZASTO DECA NE PRESTAJU DA GLEDAJU U RACUNARE I TELEFONE NEMAJU STA DA RADE DECA NEK UZIVAJU SA SVOJIM MLADIM ZIVOTOM

kao sto kaze jedna izreka ZIVI ZIVOT KAO DA JE PROJEKAT DA
zivela sloboda nase dece

acko

pre 5 godina

Ostavite omladinu. Neka uživaju. Da ste opet u njihovim godinama ne biste bili tako licemerni. Sad uvodite takve zabrane jer vam je krivo sto ste stari.

Verica kuvarica SrBkinja

pre 5 godina

TREBA OGRANICITI RAD LOKALIMA DO 23 h.
Mladi treba da spavaju posle 22h.

Ako ne spavaju
onda nece uciti
onda ce biti neobrazovani i
bice JEFTINA RADNA SNAGA!!!!!

Митар пфк

pre 5 godina

Јасно је да треба , јер је превише опасности и зла , и у мањим мјестима а о већим градовима тек нетреба ни зборити !! Да се колико толико младе генерације отргну од лудила ових преубрзаних модерних времена , прије свега кафиће , локале , барове , ноћне клубове треба озбиљније укротити са радним временом ..Строга контрола алкохола , ко и коме се служи , коцкање јасно забранити па ко баш воли има интернет , једноставно омладини је превише тога лошег на дохват руке ..Шокантно је сазнање да се ради о традиционално Православним поднебљима , а изађете на улицу и згади вам се живот након пола сата...Православље може доста тога да помогне , па родитељи треба ђеци што раније да мало више причају о вјери , не би ли на врјеме кренули правим путем ..

Aleksandar

pre 5 godina

Koja bolest tinejdžeri su i sa 18 i 19 godina.A uvek je bilo problematične omladine i uvek ce biti ne treba pokvariti mladost nekome zbog ekstremnih slucajeva.

Dj

pre 5 godina

Treba da zatvorimo tinejdzere a na narko dilere i siledzije.Kao i uvek bavimo se posledicama a ne uzrocima.Za borbu protiv uzroka treba imati hrabrosti, postenja, ljbavi...

City Girl

pre 5 godina

@ Radoje - Odakle vam ta ideja i na koju zemlju mislite? Opste je poznato da se u Spaniji izlazi kasno, sigurno posle 9 uvece. U Francuskoj su kafici otvoreni do 1 ili 2 ujutru (zavisi od grada i kvarta). U VB je radno vreme pabova produzeno od 23h do kasnije pre vise od 10.godina. Berlin je poznat po nocnom zivotu.

prokleta avlija

pre 5 godina

NE!Odakle uopste nekome ideja za tako nesto.Zabranom se,prvo pravi kontraefekat,a drugo time se priznaje totalni haos u drustvu i nerad sluzbi koje bi trebalo da brinu i vode racuna o bezbednosti svih nas.Ja sam siguran da je 95posto dece normalno ovde a da postoji 5posto(verovatno i manje) koji su problematicni.Kaznite problematicne i uvedite ih u red a dobru decu nedirajte!

socijalista,antikomunista

pre 5 godina

Treba...sve lepo sto im se moze desiti, desice se im se i za videla: ljubav,prijatelstvo, sanjarenje,lepi pejzazi u okruzenju dragih ljudi...nocu je verovatnije (postoje mnogi, naucno i socioloski potkrepljeni,razlozi) da ce im se desiti i ruzne stvari.....jednostavno TREBA!

milan

pre 5 godina

Pre 12-13 godina, kad sam ja imao 16,17, doneli su slicnu odluku... maloletnici ne smeju posle 10 napolje da budu. Tako krene policija da dolazi na mesta gde smo se okupljali, legitimise nas i salje kuci nas maloletne. Mi onda trazimo nova mesta za bleju, krijemo se i bezimo od policije. Tako jednom policajci vide drugara i mene, mi krenemo da bezimo, jedan trci za nama, drugi ide kolima... ko na filmu. Posle 10 minuta jurnjave nas uhvate i ubiju boga u nama. Stavili nam lisice, pretresli, stavili u auto... ja se od straha uneredio. Skontali oni tu da smo klinci glupi, bi i njima zao... ali morali u stanicu da nas vode. Nisu zvali roditelje nase, vrv da ni sebi ne prave probleme... pustili nas tako kuci, nasi roditelji nisu saznali nikad sta se desilo. Medju drugarima se proculo da nas je tukla policija, pa smo postali bas poularni narednih dana. Nemojte neke glupave zakone donositi... ako si roditelj, zabrani detetu da izlazi napolje. Ako nisi, cuti i ne mesaj se. Nemoj da prosajes alkohol deci, pogotovo uvece. Ne daj da kupe cigare...

recimo ...

pre 5 godina

Potpuno se slažem. Posle 23 h mladji od 16 mogu biti samo u "šteti" , pijanstva, narkoze, moralni i drugi poroci i "izbori" ...
Smatram da imaju kad sve to da prodju kad budu punoletni .
Moral , obrazovanje , zdravlje , sport i ostalo sto se u najvecoj meri razvija i formira u toj dobi mogu biti samo bolji ako im se ogranici vreme izlazka do 23 h za mladje od 16.
Svaki normalan roditelj ce reci isto

optimista

pre 5 godina

Najzdravije za organizam je spavanje od 22-02h. A zdravo je i rano ustati i onda je pred vama dug dan u kome možete dosta toga uraditi i korisnog i lepog.
Tako da je najbolje da svi građani legnu na vreme, a ne samo mladi. Međutim zbog glupih i nekorisnih sadržaja ljudi gube vreme. Sve lepe stvari možemo uraditi preko dana i uveče. Kada je neko bio u pozorištu, na izložbi, kvalitetnom koncertu, pročitao dobru knjigu,svirao sa drugarima u parku...

uko

pre 5 godina

NE! Zivela sloboda!
Iako je Beograd prestonica nocnog zivota, nasi mladi misle da je obrazovanje veoma vazno. Na primer, pogledajte izlozbu i drvo zelja Joko Ono u galeriji na pocetku Kneza. Preovladjuju zelje o polaganju ispita i upisivanju fakulteta. Pitajte radnike po trznim centrima sta su po obrazovanju, mnogo ih je zavrsilo fakultete.
Pustite decu da zive i da izlaze kada im je vreme, a radice i rmbace citav zivot posle toga. Neka se sada razvijaju kao slobodna bica

Ana

pre 5 godina

Treba zakonski resiti do koliko sati tinejdzeri smeju da budu na ulici ili u izlascima i klubovima u gradovima.

Takodje drugo vreme za tinejdzere koji vise blizu svoje kuce u parkovima i sl.

Niko od njih ne treba da bude posle ponoci napolju. Pokrenite zakone i uvdeite rigoroznu primenu uz pomoc komunalnih policajaca i patrola civilne policije. Kazne pisite roditeljima odmah.

Dare

pre 5 godina

Naravno dantreba, de i tog uzrasta nije.mesto na ulici posle 22h. Nista, ali bas nista pametno nece naci u to vreme na ulici.Jedino sto mogu naci je nasilje, alkohol, droga i slicno.

Bruder Jakob

pre 5 godina

U Austriji sa 16 godina mogu kupovati cigarete, pivo i vino, jedino žestoko ne mogu, ali sasvim se kvalitetno možeš uništiti i s pivom ili vinom, ne treba žestoko!

Aleksej

pre 5 godina

Tinejdzeri problem,puse i piju hahaha,a nije problem Farma,Parovi,ratovi na 15. godina,bedan standard najgori u Evropi zvanicno po Bdp per capita??Samo pitam.

bddbb

pre 5 godina

I ja sam sa 16 izlazio do kasno, znao sam i da popijem, ali nikad incident. To je problem vaspitanja iz kuce. Roditelji grese, ne znaju deca sta im rade ni na netu ni van kuce. Nisu svi klinci losi. Vasa nesposobnost je dovela do toga.

Maximus

pre 5 godina

Podrzavam, ne vidim razlog da klinci mladjinod 16 godina budu do 1-2 u gradu! do 14 godina sme do 10, do 16 sme do 12! I cao zdravo!

aha

pre 5 godina

treba, nek cvrče koliko hoće, roditelje prvo po džepu pa u zatvor, pa da vidimo da li će se probisveti vaspitati na ulici ili kod roditelja

Novi Sad

pre 5 godina

uvesce se policijski cas jer drzava ne moze da izadje na kraj sa kriminalcima koji deci prodaju drogu. najbolje je da se svi pozatvaramo u domove i da ne izlazimo, da hranu narucujemo online, da se druzimo putem viber grupa i facebook-a. Na kraju hajde da se i tu lupi cenzura jer je i facebook opasan, ili... hajde da drzava radi svoj posao, a da gradjani u punom smislu uzivaju sva prava zagarantovana ustavom ili je to ipak nemoguce.

marko munze

pre 5 godina

Adekvatne kazne su resenje,drustveno kosrisni rad je resenje za takve,svaki dan posle skole u staracki dom,sa djubretarima I u zelenilo da se pomogne ljudima da rintaju e onda posle toga nece biti ni za bleju ni za kafin,nego kuci na spavanje......

djukanovic

pre 5 godina

treba uvesti neki red. mladima da se zabrani da izlaze nocu, stari i nemocni da ne izlaze danju, debelima da se zabrani da jedu a mrsavci da se silom tove, da se zabrani umiranje vikendom i praznicima i tako to...

Detuš

pre 5 godina

Naravno da zabrane nisu rešenje. Zabrane dolaze kada neko nema dovoljno mašte, a ni pameti da drugačije rešava stvari. Ako se ta glupost usvoji sretaćemo na svakom koraku policiju kako legitimiše decu. Kao policijski čas. Ni prohibicija u Americi (zabrana alkohola) nije uspela, pa neće ni ovo. Pravila pravila u crno me zavila...

engineer

pre 5 godina

Ne treba zabraniti bukvalno doslovce, ali treba tako rigorozne mere i zakone usvojiti. Da se zna sve sta i kako a ne ove bahanalije koje se izvode i dolazi kuci u 5 ujutro.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Da. Da se druže sa vršnjacima blizu kuće do 22h - ne, ali da idu u neki provod posle 22h - da. Što se tiče duvana i alkohola o tome i ne treba diskutovati jer je protivzakonito.

Marko

pre 5 godina

Deci do 16 godina treba zabraniti posle 00 da budu sama napolju. Celokupno drustvo, navike, sve moguce aktivnosti itd su se znacajno promenile i mislim da je 22 previse rano

nemate pojma

pre 5 godina

Treba, devocicama od 13-14 godina idoli su likuse iz sex^ city a decacima Dzeki Cen i Cak Noris.
(ispran mozak, 10. oktobar 2018 13:54)

Te likuse su obrazovane, samostalne i finansijski nezavisne zene. Ali ti naravno nisi pogledao niti jednu epizodu samo napamet pricas kao papagaj.
Nasim klinkama su danas uzori zene fucosa, rialiti zvezde i slicne.

Mutant

pre 5 godina

Najjaci su ovi/ove sa oko 16 god. kada se utripuju da su glavni, to cigarica u ruci, to se pije, smekerica ovo ono, oni dziberski pokreti ruku, imal ko jaci. Air Max patike kineski satic sta bilo brate, ajmo brate neki selfi da bacimo na insta, da pokazemo kako uzivamo, yeahhh. To ti je kada decu odgajaju farme i parovi.

Cale

pre 5 godina

Auuu, gde ste nasli ovog Jelica lopovcinu da bilo sta komentarise. Deca se drogiraju i u pola 8 uvece preko puta jedne osnovne skole u parku. Policijski cas nista ne resava. Resava jedino hapsenje dilera i nasilnika.

Hmmmm

pre 5 godina

Naravno da zabrane nisu rešenje. Zabrane dolaze kada neko nema dovoljno mašte, a ni pameti da drugačije rešava stvari. Ako se ta glupost usvoji sretaćemo na svakom koraku policiju kako legitimiše decu. Kao policijski čas.
(Detuš, 10. oktobar 2018 12:42)

Takva zabrana postoji za maloletnike u svakoj zemlji zapada. I sta im fali?

leeloo

pre 5 godina

A zasto im zabraniti izlazak na ulicu? Zar nije jednostavnije zabraniti prodaju alkohola ako nema 21 godinu, kao i ulazak u klubove? Ako u kaficu trazi pivo, licna karta na uvid i tacka. Ionako imamo komunalnu policiju koja ni cemu ne sluzi nego da se setka po gradu. Lepo, postavis ih kod prodavnica i tafika i kontrolises. Ako imaji kupljen alkohol kazna i za prodavca i za tinejdzera. Kad vide na na klupici da neko sedi i pije, dobro vece, licna karta, nemas 21, oduzima se alkohol i tako dokle god imas klince koji piju po ulici i sl.

mrmlj

pre 5 godina

opet roditelji vide problem u tome sto klinci izlaze i zezaju se a ne u tome sto su tako vaspitali decu da ta deca ne mogu odgovorno i normalno da se ponasaju u izlasku.

ne kaze dzabe nas narod "posalji ludo u vojsku pa sedi kuci i placi".

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Шокантно је сазнање да се ради о традиционално Православним поднебљима , а изађете на улицу и згади вам се живот након пола сата...Православље може доста тога да помогне , па родитељи треба ђеци што раније да мало више причају о вјери , не би ли на врјеме кренули правим путем ..
(Митар пфк, 10. oktobar 2018 13:03)
To o cemu ti pricas je od pravoslavlja i krenulo.

dok smo bili komunisti,znao se red,a kad smo postali pravoslavni,sve je otislo do djavola!
SPC se ne razlikuje od bilo kog loseg reality sou programa,ima svoje zvezde,svoje batinase,dilere,manijake i sve ono sto vecina gleda na Pinku.
Od kada se nose krstici na retrovizorima,sve se gore vozi,a majmuni koji ih imaju,najgori su od svih drugih.

SPC nije pravi put.Nikada nije ni bio,kao sto put bilo koje religije to nije.
Pravi put je put obrazovanja,ucenja,saznavanja,usavrsavanja,a to se u crkvama ne uci,vec u skolama ,fakultetima i drugim hramovima znanja.

Ne sumnjam da si iz neke vukojebine,gde medjedi nose postu,jer jos samo tamo mogu da veruju u ono sto si napisao.

Hmmmm

pre 5 godina

Naravno da zabrane nisu rešenje. Zabrane dolaze kada neko nema dovoljno mašte, a ni pameti da drugačije rešava stvari. Ako se ta glupost usvoji sretaćemo na svakom koraku policiju kako legitimiše decu. Kao policijski čas.
(Detuš, 10. oktobar 2018 12:42)

Takva zabrana postoji za maloletnike u svakoj zemlji zapada. I sta im fali?
Sta ce "deca" nocu na ulici?

Mandrak

pre 5 godina

Zapitajte se samo jedno. Zasto se ovako nisu ponasala deca pre 50 godina, pre 70 godina, pre 100 godina? Danas imate "satelit" roditelje, hipersenzitivne psihopate koji paze da ima dlaka ne padne na dete. Deca ne moraju nista da rade dok im se sve sluzi na tacni. Kada deca vide da to mogu da zloupotrebljavaju u nedogled roditelj gubi svaki autoritet.

Nekada su deca radila barabar sa roditeljima, naravno u skladu sa njihovim mogucnostima, pa se nije imalo vremena za izivljavanje i histeriju. Ne kaze se za dzabe: Dokon um djavolje igraliste.

deki

pre 5 godina

Ovi ostali (roditelji) treba svoju (normalnu) decu da upozore na te pogresne nacine ponasanja i da ih zastite - tj. upisu ih na borilacke vestine, da budu u mogucnosti da namlate nasilnike kada za to bude potrebe. Govorim tiho i mlatim zestoko.

Лаза Буџук

pre 5 godina

Није питање треба ли забранити,него нека се поштује већ донети закон о продаји алкохола и цигарета и пуштања малолетника у клубове и ето решења.

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Brat mi ima 13 godina i ima treninge košarke od 9:30 do 11 uveče.
(Mladen, 10. oktobar 2018 14:53)

I sta je tu problem?
Neko stariji ce ici sa njim na trening i vracati se i problema nema.

Hteli smo Zapad,pa smo Zapad i dobili.U malo kojoj Zapadnoj zemlji je dozvoljeno mladima da idu bez pratnje posle 22 casa,osim ako nisu punoletni.
Berlin,Pariz,Rim,Madrid..jesu gradovi gde ima puno turista,ali van turisticke sezone,omladina mora da postuje pravila.
Pokusajte u Americi da pustite decu posle tog vremena,pa ce vam ih policija vracati kuci,sa sve kaznom,koju cete MORATI da platite.Jos ako su pili alkohol,prvo ce morati noc da provedu u celiji ,dok se ne otrezne po oceni dezurnih policajaca.

Da,svakako treba zabraniti omladini da izlaze posle 22 casa,osim subotom.
Sve sto mogu da rade posle 22 casa,mogu da rade i pre,samo treba da izadju ranije.

not-a-teenager

pre 5 godina

Ova mera ce biti najlakse sprovedena ukoliko se osmisli sistem da se svi tinejdzeri mladji od 16 koji ne izlaze posle 22 finansijski nagrade

CATAPA

pre 5 godina

To samo kretenski um može da smisli. Šta je sledeće, u zatvor sa žrtvom nasilja da bi ga zaštitili od nasilja?
Znam da je ovo društvo poludelo, ali me ipak ponekad iznenadi koliko.

treba

pre 5 godina

Ne ide to bas tako lako...Ali postoji nacin.
Smanjite broj kockarnica i kladionica, smanjite broj kafana, tacnije pojacajte kontrolu na takvim mestima...da osobe mladje od 18 godina nemaju nikakav pristup tim objektima... Vecina srednjoskolaca provodi vreme na tim mestima...i onda se cude kako su mladi nezainteresovani i manje kreativni...naravno kad svoje najbolje godine razvoja provode na tim mestima...Ja sam iz Vranja, mogu da kazem da je situacija ista kaoo i u celoj Srbiji.pozz

EU Citizen

pre 5 godina

Decu ne treba da vaspitava država, već njihovi roditelji. Ovakve zabrane su karakteristične za totalitarna ili polutotalitarna društva, gde se umesto svačije odgovornosti za sopstvene postupke, potežu paušalne zabrane i ograničenja koja gaze osnovne ustavne i građanske slobode a u suštini ne rešavaju ništa, jer će onaj ko hoće da pije i da se drogira ili da pravi siledžikske incidente to prosto da radi u drugo vreme, malo li ke tuča i ubistava u po bela dana. Ako je problem kriminal, snizite granicu krivične odgovornosti, ako si dovoljno star da ubiješ ili osakatiš, dovoljno si star i da visiš ili robijaš.

sasa

pre 5 godina

treba im dati alternativu , koja ce ih zanimati.
sportska takmicenja , razne druge zanimacije , nek smisli onaj ko prima platu za to.ali mi ni skolstvo godinama ne unapredjujemo , verovatno jer je lakse ovako.

Smuleco

pre 5 godina

@CATAРА: Grešiš, nije "društvo poludelo", nego je država trula i nesposobna da reši problem vršnjačkog nasilja, droge i svega ostalog u školama, a i van njih!

unicorn

pre 3 godine

deca su jednom mlada zasto da im zabranimo slobodu kako bi vama bilo da nemate nigde da idete da se druzite sa prijateljima samo su jednom mladi nek izlaze

POSLE SE PITATE ZASTO DECA NE PRESTAJU DA GLEDAJU U RACUNARE I TELEFONE NEMAJU STA DA RADE DECA NEK UZIVAJU SA SVOJIM MLADIM ZIVOTOM

kao sto kaze jedna izreka ZIVI ZIVOT KAO DA JE PROJEKAT DA
zivela sloboda nase dece

yoozla

pre 5 godina

Демократија!!!! "Слобода народу"!!!! Фашизам удара са свих страна.Ни Комунизам није славан али била је већа слобода .