Sreda, 25.07.2018.

08:00

Da li su ovo trenutno najbolji "budžet" telefoni na svetu?

Izvor: B92, The Verge

Da li su ovo trenutno najbolji "budžet" telefoni na svetu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

masa

pre 5 godina

@hogar Razlika je u sistemu. Mi A2 pokrece Android One na oreo sistem a Mi 6X pokrece MIUI-om prekriven oreo. Isto je sa Mi A2 Lite i Redmi 6 Pro.

Borg

pre 5 godina

@@@@@@
zanima me u cemu je razlika,hardverska,izmedju ova dva telefona? imam priliku nabaviti oba,po razlicitim cijenama,zato pitam..hvala
(hogar, 27. jul 2018 17:08)
@@@@@@

Mi a2 ima malo više napucanu frekvenciju pa izvlači za dlaku bolji benckmark. Međutim proizveden je i 2 meseca kasnije što samo znači da se na njemu više radilo ,pa bi moj izbor prilikom kupovine svakako bio baš on.Novija tehnologija istih specifikacija je uvek bolja.
Bilo je skoro reči o neka dva šaomi ili nokia telefona na nekom sajtu ,dal na xda ili 4pda ne mogu da se setim i znam da sam pročitao nešto u vezi potrošnje ekrana . Obzirom da su ova dva telefona takoreći blizanci mislim da su baš oni u pitanju.
Svejedno oba su telefona super !

hogar

pre 5 godina

Mi A2 ima gotovo identičan hardver kao i Mi 6X. 
moze onda objasnjenje, u cemu je razlika, ako su 'gotovo identicni'? 
(hogar, 25. jul 2018 12:46) 

Mi A2 je na android One platformi.
(roga, 25. jul 2018 16:50)

Hvala za odgovor, ali to je pp softverska razlika (jedan koristi "cist Android" a drugi MIUI, ako grijesim ispravite me) ali u clanku pise "gotovo identican hardver"..zanima me u cemu je razlika,hardverska,izmedju ova dva telefona? imam priliku nabaviti oba,po razlicitim cijenama,zato pitam..hvala

Borg

pre 5 godina

Nekoliko odgovora ljudima na postove :
- Android one je čista verzija androida koja ide na svim Mi kategorijama telefona (dakle i na mi a1) .
- Miui je kineska verzija istog androida koja je zapravo poboljšana verzija čistog androida, jer ima više opcija za podešavanje .Takodje u većini slučajeva kineske verzije miuia ,imaju i poneki blotver a ponekad se podkrade i u global romovima.
Dakle sum sumarum Miui ima mnogo više opcija ali je čist android brži .
- LeEco je sjajna firma koja je počela sa Šaomijem , i oni više pucaju na kinesko i indisko tržište (zato su kod nas manje poznati) i zapravo njihovi telefoni pucaju na srednje visoku i flegšip klasu telefona. Međutim sa tim imaju i podosta problema jer bogataši u većini slučajeva kupuju ajfon ,samsung i sony flegšip telefone. Recimo oni su napravili pozamašan promašaj na tržištu 2016 godine pa otud i flegšip telefoni za neverovatno niske cene ,koje je kupio drugar dole u postu sa čipsetom snapdragon 821 ali i Androidom 6 eventualno 7 nugat (naravno ništa sto već xda ne može da popravi ). Iako već vremešni čipse 821 , stoji rame uz rame sa mnogo novijim snapdragon 636 i 660 i njihovom lpddr4 memorijom ,jedino ne može po potrošnji baterije .
Vodite veoma veoma računa prilikom kupovine šaomi telefona. Ova firma ima neverovatno slične nazive i obeležavanje, pa neko nadje različite cene a uredjaji uopšte nisu isti . Na primer uzećemo nazive za peticu :
- Xiaomi redmi 5
- Xiaomi redmi 5a
- xiaomi redmi note 5
- xiaomi redmi note 5 plus
- xiaomi redmi note 5 pro
- xiaomi mi 5
- xiaomi mi 5 pro

Nadam se da nisam neku zaboravio

LowLander

pre 5 godina

Kod WinWin-a daju Xiaomi Mi A1 (AndroidOne, 4Gb/64Gb, SD625, 5,5in Full HD) uz MT:S paket OMORIKA 1 za jedan dinar. Uzeo sam ga i još ne mogu da dođem sebi kako to radi. Meni je trebao telefon koji tečno radi koliko god aplikacija instaliram, da ne moram da ubacujem SD kartice i prebacujem aplikacije na njih, solidne kamere i čisti Oreo 8.1. I tačno to sam i dobio. Sve preporuke.

CerealKIller

pre 5 godina

Upravo kucam sa Xiaomi Mi A1 i oduseveljen sam telefonom koliko dobro radi.Svako ko je imalo pametan uzece ovakave kineske telefone koji izuvaju kako rade, nemam nijednu zamerku stvarno, ako iko sumnja u ove telefone a verujem da ima takvih, nema potrebe nikakve ja sam odusevljen ovim telefonom, i ubedejen sam da cu ostati jos dugo u Xiaomi svetu.Topla preporuka.Zasigurno BEST BUY!

Seneka

pre 5 godina

@Papazjanija

Moto G6 Plus košta 45K dinara a ima Snapdragon 630 SoC. SD 660 je mnogo bolja platforma, posebno za multitasking i gejming. Na kraju krajeva, iste su cene, što dovoljno govori koliko te kompanija ceni kao kupca. Motorola (Lenovo) ti za istu cenu daje uređaj koji je barem 30% do 40% sporiji. Nokia i Xiaomi ti SD 630 ugrađuju u uređaje koji koštaju do 30K dinara. O kameri, softveru, blututu, WiFi-u, brzini radne memorije da ne govorimo. Moto je u svakom segmentu lošiji. Još plastičan. Mislim da si se lepo prevario sa izborom.

dd

pre 5 godina

Xiaomi i Huawei su trenutno najbolji telefoni na svetu,jer najvise daju za ulozeni novac,nije sve u brendu...sta ce mi brend ako to isto dobijem za manje para,a kvalitet je isti verujte mi ili minimalna razlika u dizajnu,a razliku u brzini mozes da vidis samo na testovima,a u realnom radu je to nemoguce,jedino ako ste superman!

samsung,apple,lg....i ostali ce morati smanjiti cenu ili ih nece biti,pojesce ih kinezi sa cenom,a bogami i kvalitetom,ja uzeo novi P-10 i iznenadio se kako lepo radi,slike extra,brzina,dupla kamera,ima kvalitet,svaka cast za Xiaomi i Huawei....

adriano_galliani

pre 5 godina

Telefon od 250 Eur nije budžet klasa. A tih 250 će i onako biti samo preporučena cena. Kod nas ima da nagura preko 300.
(maxy, 25. jul 2018 10:15)

Наравно да јесте када најскупљи коштају по 1000 евра. Како онда 250 није буџет?

CATAPA

pre 5 godina

Svaki telefon je "budžet telefon" zavisno od toga koliki je budžet. Ako je na državni budžet, onda je tek pozamašan i budžet telefon. I bar jedan takav za sekretaricu. I kuma. Za ženu i decu dobar je i stari budžet.

"Budžet telefon" ne znači isto u Srbiji i tamo gde je pisan članak ili pravljen telefon.

Milan

pre 5 godina

@Dejan Mi Note 3 ima slične karakteristike - sd660 i 6gb rama, postoji verzija od 128gb. Ja koristim već jedno 4 meseca i jako sam zadovoljan.

Seneka

pre 5 godina

Ja imam SD 660 na Nokiji 7 Plus, i mogu reći da ovaj SoC po mnogo čemu ima premium karakteristike. Takođe, dolazi i sa LPDDR4X radnom memorijom koja radi na 1866 Mhz, barem je tako na Nokiji. Pošto je i ovo Android One telefon, mogu vam reći da je fluidnost u radu na flagship nivou. Mislim da je Nokia 7 Plus u tom segmentu bolja kupovina zbognogo bolje Carl Zeiss kamere i solidno jače baterije. A slične su cene. Ali ok, svako kupuje ono što želi.

KaleBrdo

pre 5 godina

Ovde mi se sve sviđa sem veličine koja je prevelika. Zato sam uzeo Iphone SE iako je sistem loš
(AcaRamone, 25. jul 2018 10:17)

I ja sam mislio da je to preveliko, međutim odnos stranica je 18:9, sjajno leži u ruci.

roga

pre 5 godina

Mi A2 ima gotovo identičan hardver kao i Mi 6X.
moze onda objasnjenje, u cemu je razlika, ako su 'gotovo identicni'?
(hogar, 25. jul 2018 12:46)

Mi A2 je na android One platformi.

Realan

pre 5 godina

"Oba uređaja koriste operativni sistem Android One, i to "slabiju" verziju namenjenu jeftinijim mobilnim uređajima"

Mislim da ovo nije tačno, slabija verzija je Android Go. Ovi uređaji koriste skoro čist Android 8.1 (Xiaomi dodao 4 aplikacije).

Ja posedujem mi A1, odličan telefon za te pare. Metalno kućište (možda malo previše glatko), radi vrlo brzo, kamera pristojna, naravno nije vrhunska kao kod flagship modela, ali za svakodnevnu upotrebu dobra, naročito po danu, kad je lošije osvetljenje onda dolaze mane do izražaja.

Pretpostavljam da mi A2 može biti samo bolji.

Ruza

pre 5 godina

Mi A2 je odlican telefon! Za 250 e (kod nas bar 350) se dobija android one, sd 660, odlicna kamera...
Trenutno je rn 5 ai best buy u srednjoj klasi ali izgleda da da se I to menja. Samo nek Xiaomi stanca udjedjaje!

Svidrigajlo

pre 5 godina

ja sam pre mesec dana instalirao LINEAGE 15.1 OS (8.1 Oreo) na moj LG G2, i telefon leti! za sad jedan bag ali to je trajalo 5 sekundi i od tad sve radi. iako je vec mator i baterija je malo oslabila, da li vredi G2 zameniti sa MI A2? igre ne igram a kvalitet kamere mi nije bitan. cisto koristim za WA, Viber, mape, surf i desetinu aplikacija.

Ilija

pre 5 godina

625 je vec sada, pomalo, zastareo.
Poznati su po dobrom odnosu cene i performansi ali to je malo skupo za cip koji je vec neko vreme na trzistu.

Borg

pre 5 godina

Imam čipset sd 636 (xiaomi redmi note 5) i oduševljen sam fluidnošću i autonomijom baterije.
Kažu ljudi da je sd 660 u rangu sa sd 710 tako da mogu da zamislim koliko je bolji.
Međutim mislim da neće nešto imati preteranu prodaju sa sada već vremešnim sd 625 čipsetom osim ako naravno ne pređju sa lajt verzijom prag ispod 100 eura .

Miki

pre 5 godina

Dve stvari su sigurne, najbolji od os uloženog/dobijenog kao i da ih prave gde uvek nešto fali. Razmišljao između note 5 i 6X (pošto više volim miui od čistog A) i na kraju više mi značila veća baterija i 3.5 jack od za nijansu bolja kamera i malo jači procesor. Tako izbacuju modele ili ovo ili ono...čak i najskuplji modeli su takvi. U svakom slučaju preporuka...

Gradjanin Z

pre 5 godina

Nekada sam kupovao kompjuter za te novce, sve sa monitorom. A danas je to low budget phone. Pa sta ja da radim sa njim? Zovem, kuckam poruke i pisem komentare na B92. Nesto cu morati da izbacim

Lune

pre 5 godina

Jeftiniji su dok ne dođu na tržište.. :) Imam Xiaomi, prezadovoljan sam. Ne bih uzimao ništa drugo, jer za taj novac bolje ne može. Nažalost, volim fizičku tastaturu, pa planiram da se preselim na Blackberry Key 2. Ali moja preporuka svakom ko uzima u obzir telefon. Sa Xiaomi, nema greške.

Gradjanin Z

pre 5 godina

Nekada sam kupovao kompjuter za te novce, sve sa monitorom. A danas je to low budget phone. Pa sta ja da radim sa njim? Zovem, kuckam poruke i pisem komentare na B92. Nesto cu morati da izbacim

Realan

pre 5 godina

"Oba uređaja koriste operativni sistem Android One, i to "slabiju" verziju namenjenu jeftinijim mobilnim uređajima"

Mislim da ovo nije tačno, slabija verzija je Android Go. Ovi uređaji koriste skoro čist Android 8.1 (Xiaomi dodao 4 aplikacije).

Ja posedujem mi A1, odličan telefon za te pare. Metalno kućište (možda malo previše glatko), radi vrlo brzo, kamera pristojna, naravno nije vrhunska kao kod flagship modela, ali za svakodnevnu upotrebu dobra, naročito po danu, kad je lošije osvetljenje onda dolaze mane do izražaja.

Pretpostavljam da mi A2 može biti samo bolji.

Lune

pre 5 godina

Jeftiniji su dok ne dođu na tržište.. :) Imam Xiaomi, prezadovoljan sam. Ne bih uzimao ništa drugo, jer za taj novac bolje ne može. Nažalost, volim fizičku tastaturu, pa planiram da se preselim na Blackberry Key 2. Ali moja preporuka svakom ko uzima u obzir telefon. Sa Xiaomi, nema greške.

Svidrigajlo

pre 5 godina

ja sam pre mesec dana instalirao LINEAGE 15.1 OS (8.1 Oreo) na moj LG G2, i telefon leti! za sad jedan bag ali to je trajalo 5 sekundi i od tad sve radi. iako je vec mator i baterija je malo oslabila, da li vredi G2 zameniti sa MI A2? igre ne igram a kvalitet kamere mi nije bitan. cisto koristim za WA, Viber, mape, surf i desetinu aplikacija.

CATAPA

pre 5 godina

Svaki telefon je "budžet telefon" zavisno od toga koliki je budžet. Ako je na državni budžet, onda je tek pozamašan i budžet telefon. I bar jedan takav za sekretaricu. I kuma. Za ženu i decu dobar je i stari budžet.

"Budžet telefon" ne znači isto u Srbiji i tamo gde je pisan članak ili pravljen telefon.

Ruza

pre 5 godina

Mi A2 je odlican telefon! Za 250 e (kod nas bar 350) se dobija android one, sd 660, odlicna kamera...
Trenutno je rn 5 ai best buy u srednjoj klasi ali izgleda da da se I to menja. Samo nek Xiaomi stanca udjedjaje!

Miki

pre 5 godina

Dve stvari su sigurne, najbolji od os uloženog/dobijenog kao i da ih prave gde uvek nešto fali. Razmišljao između note 5 i 6X (pošto više volim miui od čistog A) i na kraju više mi značila veća baterija i 3.5 jack od za nijansu bolja kamera i malo jači procesor. Tako izbacuju modele ili ovo ili ono...čak i najskuplji modeli su takvi. U svakom slučaju preporuka...

Borg

pre 5 godina

Imam čipset sd 636 (xiaomi redmi note 5) i oduševljen sam fluidnošću i autonomijom baterije.
Kažu ljudi da je sd 660 u rangu sa sd 710 tako da mogu da zamislim koliko je bolji.
Međutim mislim da neće nešto imati preteranu prodaju sa sada već vremešnim sd 625 čipsetom osim ako naravno ne pređju sa lajt verzijom prag ispod 100 eura .

KaleBrdo

pre 5 godina

Ovde mi se sve sviđa sem veličine koja je prevelika. Zato sam uzeo Iphone SE iako je sistem loš
(AcaRamone, 25. jul 2018 10:17)

I ja sam mislio da je to preveliko, međutim odnos stranica je 18:9, sjajno leži u ruci.

Seneka

pre 5 godina

Ja imam SD 660 na Nokiji 7 Plus, i mogu reći da ovaj SoC po mnogo čemu ima premium karakteristike. Takođe, dolazi i sa LPDDR4X radnom memorijom koja radi na 1866 Mhz, barem je tako na Nokiji. Pošto je i ovo Android One telefon, mogu vam reći da je fluidnost u radu na flagship nivou. Mislim da je Nokia 7 Plus u tom segmentu bolja kupovina zbognogo bolje Carl Zeiss kamere i solidno jače baterije. A slične su cene. Ali ok, svako kupuje ono što želi.

CerealKIller

pre 5 godina

Upravo kucam sa Xiaomi Mi A1 i oduseveljen sam telefonom koliko dobro radi.Svako ko je imalo pametan uzece ovakave kineske telefone koji izuvaju kako rade, nemam nijednu zamerku stvarno, ako iko sumnja u ove telefone a verujem da ima takvih, nema potrebe nikakve ja sam odusevljen ovim telefonom, i ubedejen sam da cu ostati jos dugo u Xiaomi svetu.Topla preporuka.Zasigurno BEST BUY!

Ilija

pre 5 godina

625 je vec sada, pomalo, zastareo.
Poznati su po dobrom odnosu cene i performansi ali to je malo skupo za cip koji je vec neko vreme na trzistu.

Milan

pre 5 godina

@Dejan Mi Note 3 ima slične karakteristike - sd660 i 6gb rama, postoji verzija od 128gb. Ja koristim već jedno 4 meseca i jako sam zadovoljan.

adriano_galliani

pre 5 godina

Telefon od 250 Eur nije budžet klasa. A tih 250 će i onako biti samo preporučena cena. Kod nas ima da nagura preko 300.
(maxy, 25. jul 2018 10:15)

Наравно да јесте када најскупљи коштају по 1000 евра. Како онда 250 није буџет?

LowLander

pre 5 godina

Kod WinWin-a daju Xiaomi Mi A1 (AndroidOne, 4Gb/64Gb, SD625, 5,5in Full HD) uz MT:S paket OMORIKA 1 za jedan dinar. Uzeo sam ga i još ne mogu da dođem sebi kako to radi. Meni je trebao telefon koji tečno radi koliko god aplikacija instaliram, da ne moram da ubacujem SD kartice i prebacujem aplikacije na njih, solidne kamere i čisti Oreo 8.1. I tačno to sam i dobio. Sve preporuke.

dd

pre 5 godina

Xiaomi i Huawei su trenutno najbolji telefoni na svetu,jer najvise daju za ulozeni novac,nije sve u brendu...sta ce mi brend ako to isto dobijem za manje para,a kvalitet je isti verujte mi ili minimalna razlika u dizajnu,a razliku u brzini mozes da vidis samo na testovima,a u realnom radu je to nemoguce,jedino ako ste superman!

samsung,apple,lg....i ostali ce morati smanjiti cenu ili ih nece biti,pojesce ih kinezi sa cenom,a bogami i kvalitetom,ja uzeo novi P-10 i iznenadio se kako lepo radi,slike extra,brzina,dupla kamera,ima kvalitet,svaka cast za Xiaomi i Huawei....

roga

pre 5 godina

Mi A2 ima gotovo identičan hardver kao i Mi 6X.
moze onda objasnjenje, u cemu je razlika, ako su 'gotovo identicni'?
(hogar, 25. jul 2018 12:46)

Mi A2 je na android One platformi.

Borg

pre 5 godina

Nekoliko odgovora ljudima na postove :
- Android one je čista verzija androida koja ide na svim Mi kategorijama telefona (dakle i na mi a1) .
- Miui je kineska verzija istog androida koja je zapravo poboljšana verzija čistog androida, jer ima više opcija za podešavanje .Takodje u većini slučajeva kineske verzije miuia ,imaju i poneki blotver a ponekad se podkrade i u global romovima.
Dakle sum sumarum Miui ima mnogo više opcija ali je čist android brži .
- LeEco je sjajna firma koja je počela sa Šaomijem , i oni više pucaju na kinesko i indisko tržište (zato su kod nas manje poznati) i zapravo njihovi telefoni pucaju na srednje visoku i flegšip klasu telefona. Međutim sa tim imaju i podosta problema jer bogataši u većini slučajeva kupuju ajfon ,samsung i sony flegšip telefone. Recimo oni su napravili pozamašan promašaj na tržištu 2016 godine pa otud i flegšip telefoni za neverovatno niske cene ,koje je kupio drugar dole u postu sa čipsetom snapdragon 821 ali i Androidom 6 eventualno 7 nugat (naravno ništa sto već xda ne može da popravi ). Iako već vremešni čipse 821 , stoji rame uz rame sa mnogo novijim snapdragon 636 i 660 i njihovom lpddr4 memorijom ,jedino ne može po potrošnji baterije .
Vodite veoma veoma računa prilikom kupovine šaomi telefona. Ova firma ima neverovatno slične nazive i obeležavanje, pa neko nadje različite cene a uredjaji uopšte nisu isti . Na primer uzećemo nazive za peticu :
- Xiaomi redmi 5
- Xiaomi redmi 5a
- xiaomi redmi note 5
- xiaomi redmi note 5 plus
- xiaomi redmi note 5 pro
- xiaomi mi 5
- xiaomi mi 5 pro

Nadam se da nisam neku zaboravio

Seneka

pre 5 godina

@Papazjanija

Moto G6 Plus košta 45K dinara a ima Snapdragon 630 SoC. SD 660 je mnogo bolja platforma, posebno za multitasking i gejming. Na kraju krajeva, iste su cene, što dovoljno govori koliko te kompanija ceni kao kupca. Motorola (Lenovo) ti za istu cenu daje uređaj koji je barem 30% do 40% sporiji. Nokia i Xiaomi ti SD 630 ugrađuju u uređaje koji koštaju do 30K dinara. O kameri, softveru, blututu, WiFi-u, brzini radne memorije da ne govorimo. Moto je u svakom segmentu lošiji. Još plastičan. Mislim da si se lepo prevario sa izborom.

Borg

pre 5 godina

@@@@@@
zanima me u cemu je razlika,hardverska,izmedju ova dva telefona? imam priliku nabaviti oba,po razlicitim cijenama,zato pitam..hvala
(hogar, 27. jul 2018 17:08)
@@@@@@

Mi a2 ima malo više napucanu frekvenciju pa izvlači za dlaku bolji benckmark. Međutim proizveden je i 2 meseca kasnije što samo znači da se na njemu više radilo ,pa bi moj izbor prilikom kupovine svakako bio baš on.Novija tehnologija istih specifikacija je uvek bolja.
Bilo je skoro reči o neka dva šaomi ili nokia telefona na nekom sajtu ,dal na xda ili 4pda ne mogu da se setim i znam da sam pročitao nešto u vezi potrošnje ekrana . Obzirom da su ova dva telefona takoreći blizanci mislim da su baš oni u pitanju.
Svejedno oba su telefona super !

hogar

pre 5 godina

Mi A2 ima gotovo identičan hardver kao i Mi 6X. 
moze onda objasnjenje, u cemu je razlika, ako su 'gotovo identicni'? 
(hogar, 25. jul 2018 12:46) 

Mi A2 je na android One platformi.
(roga, 25. jul 2018 16:50)

Hvala za odgovor, ali to je pp softverska razlika (jedan koristi "cist Android" a drugi MIUI, ako grijesim ispravite me) ali u clanku pise "gotovo identican hardver"..zanima me u cemu je razlika,hardverska,izmedju ova dva telefona? imam priliku nabaviti oba,po razlicitim cijenama,zato pitam..hvala

masa

pre 5 godina

@hogar Razlika je u sistemu. Mi A2 pokrece Android One na oreo sistem a Mi 6X pokrece MIUI-om prekriven oreo. Isto je sa Mi A2 Lite i Redmi 6 Pro.

Gradjanin Z

pre 5 godina

Nekada sam kupovao kompjuter za te novce, sve sa monitorom. A danas je to low budget phone. Pa sta ja da radim sa njim? Zovem, kuckam poruke i pisem komentare na B92. Nesto cu morati da izbacim

Ruza

pre 5 godina

Mi A2 je odlican telefon! Za 250 e (kod nas bar 350) se dobija android one, sd 660, odlicna kamera...
Trenutno je rn 5 ai best buy u srednjoj klasi ali izgleda da da se I to menja. Samo nek Xiaomi stanca udjedjaje!

Lune

pre 5 godina

Jeftiniji su dok ne dođu na tržište.. :) Imam Xiaomi, prezadovoljan sam. Ne bih uzimao ništa drugo, jer za taj novac bolje ne može. Nažalost, volim fizičku tastaturu, pa planiram da se preselim na Blackberry Key 2. Ali moja preporuka svakom ko uzima u obzir telefon. Sa Xiaomi, nema greške.

Ilija

pre 5 godina

625 je vec sada, pomalo, zastareo.
Poznati su po dobrom odnosu cene i performansi ali to je malo skupo za cip koji je vec neko vreme na trzistu.

Miki

pre 5 godina

Dve stvari su sigurne, najbolji od os uloženog/dobijenog kao i da ih prave gde uvek nešto fali. Razmišljao između note 5 i 6X (pošto više volim miui od čistog A) i na kraju više mi značila veća baterija i 3.5 jack od za nijansu bolja kamera i malo jači procesor. Tako izbacuju modele ili ovo ili ono...čak i najskuplji modeli su takvi. U svakom slučaju preporuka...

Borg

pre 5 godina

Imam čipset sd 636 (xiaomi redmi note 5) i oduševljen sam fluidnošću i autonomijom baterije.
Kažu ljudi da je sd 660 u rangu sa sd 710 tako da mogu da zamislim koliko je bolji.
Međutim mislim da neće nešto imati preteranu prodaju sa sada već vremešnim sd 625 čipsetom osim ako naravno ne pređju sa lajt verzijom prag ispod 100 eura .

Svidrigajlo

pre 5 godina

ja sam pre mesec dana instalirao LINEAGE 15.1 OS (8.1 Oreo) na moj LG G2, i telefon leti! za sad jedan bag ali to je trajalo 5 sekundi i od tad sve radi. iako je vec mator i baterija je malo oslabila, da li vredi G2 zameniti sa MI A2? igre ne igram a kvalitet kamere mi nije bitan. cisto koristim za WA, Viber, mape, surf i desetinu aplikacija.

Seneka

pre 5 godina

Ja imam SD 660 na Nokiji 7 Plus, i mogu reći da ovaj SoC po mnogo čemu ima premium karakteristike. Takođe, dolazi i sa LPDDR4X radnom memorijom koja radi na 1866 Mhz, barem je tako na Nokiji. Pošto je i ovo Android One telefon, mogu vam reći da je fluidnost u radu na flagship nivou. Mislim da je Nokia 7 Plus u tom segmentu bolja kupovina zbognogo bolje Carl Zeiss kamere i solidno jače baterije. A slične su cene. Ali ok, svako kupuje ono što želi.

Realan

pre 5 godina

"Oba uređaja koriste operativni sistem Android One, i to "slabiju" verziju namenjenu jeftinijim mobilnim uređajima"

Mislim da ovo nije tačno, slabija verzija je Android Go. Ovi uređaji koriste skoro čist Android 8.1 (Xiaomi dodao 4 aplikacije).

Ja posedujem mi A1, odličan telefon za te pare. Metalno kućište (možda malo previše glatko), radi vrlo brzo, kamera pristojna, naravno nije vrhunska kao kod flagship modela, ali za svakodnevnu upotrebu dobra, naročito po danu, kad je lošije osvetljenje onda dolaze mane do izražaja.

Pretpostavljam da mi A2 može biti samo bolji.

Milan

pre 5 godina

@Dejan Mi Note 3 ima slične karakteristike - sd660 i 6gb rama, postoji verzija od 128gb. Ja koristim već jedno 4 meseca i jako sam zadovoljan.

Borg

pre 5 godina

Nekoliko odgovora ljudima na postove :
- Android one je čista verzija androida koja ide na svim Mi kategorijama telefona (dakle i na mi a1) .
- Miui je kineska verzija istog androida koja je zapravo poboljšana verzija čistog androida, jer ima više opcija za podešavanje .Takodje u većini slučajeva kineske verzije miuia ,imaju i poneki blotver a ponekad se podkrade i u global romovima.
Dakle sum sumarum Miui ima mnogo više opcija ali je čist android brži .
- LeEco je sjajna firma koja je počela sa Šaomijem , i oni više pucaju na kinesko i indisko tržište (zato su kod nas manje poznati) i zapravo njihovi telefoni pucaju na srednje visoku i flegšip klasu telefona. Međutim sa tim imaju i podosta problema jer bogataši u većini slučajeva kupuju ajfon ,samsung i sony flegšip telefone. Recimo oni su napravili pozamašan promašaj na tržištu 2016 godine pa otud i flegšip telefoni za neverovatno niske cene ,koje je kupio drugar dole u postu sa čipsetom snapdragon 821 ali i Androidom 6 eventualno 7 nugat (naravno ništa sto već xda ne može da popravi ). Iako već vremešni čipse 821 , stoji rame uz rame sa mnogo novijim snapdragon 636 i 660 i njihovom lpddr4 memorijom ,jedino ne može po potrošnji baterije .
Vodite veoma veoma računa prilikom kupovine šaomi telefona. Ova firma ima neverovatno slične nazive i obeležavanje, pa neko nadje različite cene a uredjaji uopšte nisu isti . Na primer uzećemo nazive za peticu :
- Xiaomi redmi 5
- Xiaomi redmi 5a
- xiaomi redmi note 5
- xiaomi redmi note 5 plus
- xiaomi redmi note 5 pro
- xiaomi mi 5
- xiaomi mi 5 pro

Nadam se da nisam neku zaboravio

masa

pre 5 godina

@hogar Razlika je u sistemu. Mi A2 pokrece Android One na oreo sistem a Mi 6X pokrece MIUI-om prekriven oreo. Isto je sa Mi A2 Lite i Redmi 6 Pro.

roga

pre 5 godina

Mi A2 ima gotovo identičan hardver kao i Mi 6X.
moze onda objasnjenje, u cemu je razlika, ako su 'gotovo identicni'?
(hogar, 25. jul 2018 12:46)

Mi A2 je na android One platformi.

KaleBrdo

pre 5 godina

Ovde mi se sve sviđa sem veličine koja je prevelika. Zato sam uzeo Iphone SE iako je sistem loš
(AcaRamone, 25. jul 2018 10:17)

I ja sam mislio da je to preveliko, međutim odnos stranica je 18:9, sjajno leži u ruci.

CATAPA

pre 5 godina

Svaki telefon je "budžet telefon" zavisno od toga koliki je budžet. Ako je na državni budžet, onda je tek pozamašan i budžet telefon. I bar jedan takav za sekretaricu. I kuma. Za ženu i decu dobar je i stari budžet.

"Budžet telefon" ne znači isto u Srbiji i tamo gde je pisan članak ili pravljen telefon.

adriano_galliani

pre 5 godina

Telefon od 250 Eur nije budžet klasa. A tih 250 će i onako biti samo preporučena cena. Kod nas ima da nagura preko 300.
(maxy, 25. jul 2018 10:15)

Наравно да јесте када најскупљи коштају по 1000 евра. Како онда 250 није буџет?

CerealKIller

pre 5 godina

Upravo kucam sa Xiaomi Mi A1 i oduseveljen sam telefonom koliko dobro radi.Svako ko je imalo pametan uzece ovakave kineske telefone koji izuvaju kako rade, nemam nijednu zamerku stvarno, ako iko sumnja u ove telefone a verujem da ima takvih, nema potrebe nikakve ja sam odusevljen ovim telefonom, i ubedejen sam da cu ostati jos dugo u Xiaomi svetu.Topla preporuka.Zasigurno BEST BUY!

hogar

pre 5 godina

Mi A2 ima gotovo identičan hardver kao i Mi 6X. 
moze onda objasnjenje, u cemu je razlika, ako su 'gotovo identicni'? 
(hogar, 25. jul 2018 12:46) 

Mi A2 je na android One platformi.
(roga, 25. jul 2018 16:50)

Hvala za odgovor, ali to je pp softverska razlika (jedan koristi "cist Android" a drugi MIUI, ako grijesim ispravite me) ali u clanku pise "gotovo identican hardver"..zanima me u cemu je razlika,hardverska,izmedju ova dva telefona? imam priliku nabaviti oba,po razlicitim cijenama,zato pitam..hvala

dd

pre 5 godina

Xiaomi i Huawei su trenutno najbolji telefoni na svetu,jer najvise daju za ulozeni novac,nije sve u brendu...sta ce mi brend ako to isto dobijem za manje para,a kvalitet je isti verujte mi ili minimalna razlika u dizajnu,a razliku u brzini mozes da vidis samo na testovima,a u realnom radu je to nemoguce,jedino ako ste superman!

samsung,apple,lg....i ostali ce morati smanjiti cenu ili ih nece biti,pojesce ih kinezi sa cenom,a bogami i kvalitetom,ja uzeo novi P-10 i iznenadio se kako lepo radi,slike extra,brzina,dupla kamera,ima kvalitet,svaka cast za Xiaomi i Huawei....

Seneka

pre 5 godina

@Papazjanija

Moto G6 Plus košta 45K dinara a ima Snapdragon 630 SoC. SD 660 je mnogo bolja platforma, posebno za multitasking i gejming. Na kraju krajeva, iste su cene, što dovoljno govori koliko te kompanija ceni kao kupca. Motorola (Lenovo) ti za istu cenu daje uređaj koji je barem 30% do 40% sporiji. Nokia i Xiaomi ti SD 630 ugrađuju u uređaje koji koštaju do 30K dinara. O kameri, softveru, blututu, WiFi-u, brzini radne memorije da ne govorimo. Moto je u svakom segmentu lošiji. Još plastičan. Mislim da si se lepo prevario sa izborom.

LowLander

pre 5 godina

Kod WinWin-a daju Xiaomi Mi A1 (AndroidOne, 4Gb/64Gb, SD625, 5,5in Full HD) uz MT:S paket OMORIKA 1 za jedan dinar. Uzeo sam ga i još ne mogu da dođem sebi kako to radi. Meni je trebao telefon koji tečno radi koliko god aplikacija instaliram, da ne moram da ubacujem SD kartice i prebacujem aplikacije na njih, solidne kamere i čisti Oreo 8.1. I tačno to sam i dobio. Sve preporuke.

Borg

pre 5 godina

@@@@@@
zanima me u cemu je razlika,hardverska,izmedju ova dva telefona? imam priliku nabaviti oba,po razlicitim cijenama,zato pitam..hvala
(hogar, 27. jul 2018 17:08)
@@@@@@

Mi a2 ima malo više napucanu frekvenciju pa izvlači za dlaku bolji benckmark. Međutim proizveden je i 2 meseca kasnije što samo znači da se na njemu više radilo ,pa bi moj izbor prilikom kupovine svakako bio baš on.Novija tehnologija istih specifikacija je uvek bolja.
Bilo je skoro reči o neka dva šaomi ili nokia telefona na nekom sajtu ,dal na xda ili 4pda ne mogu da se setim i znam da sam pročitao nešto u vezi potrošnje ekrana . Obzirom da su ova dva telefona takoreći blizanci mislim da su baš oni u pitanju.
Svejedno oba su telefona super !