Ponedeljak, 30.04.2018.

19:00

Kia: Naš "tigrov nos" kao BMW-ov "bubreg"

Izvor: B92

Kia: Naš "tigrov nos" kao BMW-ov "bubreg" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 5 godina

(Joki, 4. maj 2018 01:00)
Jesi li ti ikad seo u KIU ili joj bar prišao blizu? Vozim več 6 godina Sportage 2,0 najjaču verziju (185ks i 393 Nm). U čemu je razlika? Da kupim Q5,Q7 ili X5, X7 koji imaju motore preko 2 litra i gde registracija košta boga oca da bih ja mogao da šiljim onu stvar kako vozim premijum brend, ili ako je motor ekvivalent od 2 litra da plaćam preskupo salon sa sedištima od kože nerazdevičene kamile, i neke karbon aplikacije gde bi me samo ta priča koštala minimum 10-15k eura više. Ja ne sporim kvalitet premijum brendova, ali nisam dovoljno solventan da bih bio vlasnik jednog. Evo voleo bih ja Volvo XC 40 ali ne može se. Osnova svake kupovine je da ti finansijski možeš da se "ispružiš" za odgovarajući auto, i da isti možeš kvalitetno da održavaš. Sve drugo je mlaćenje prazne slame. Ja sam za to koliko sam mogao uzeo KIU i mislim da sam napravio odličan izbor na odnos uloženo-dobijeno. Hajde mućni malo time što ti se zove glava. Mutavi nemci rekli da im je Sportage prvi auto koji je prešao 100.000 km bez ijednog kvara. Fabrika u Slovačkoj ne stiže da napravi kolika je potražnja, imaju najveći rast prodaje, Sportage im flagship model po broju prodatih vozila, i sad ti si kao "pametan" da mi prodaješ maglu kako auto koji ja vozim već 6 godina, i koji me izvanredno služi ne valja, a ti mu ni prišao nisi! Mislim pametnom dovoljno! Šta više reći!

moron

pre 5 godina

(Hehe, 4. maj 2018 11:26)
Pa, to je tako jer nas kupce u Srbiji naši uvoznici smatraju jadom i bedom. Zato je tamo garancija 12 godina, a kod nas 6 (Hyundai) i 7 ( KIA). Naravno, to ovde nije slučaj samo sa Kia i Hyundai brendom. Isto ti je, npr. i sa škodom, koja je za Srbiju "specijalno oguljena" (inače Karoq Ambition ne bi imao samo 4 air baga za Srbiju, a ni fabija style samo 2). Što je samo dokaz da nema razlike u nepoštovanju srpskih kupaca zavisno od toga da li je vlasnik uvoznika nekog brenda stranac (Pežo, Kia, Hyndai ... ) ili domaći ( škoda ... ). Bar u tom delu vlada puna jednakost dranja, klanja i nepoštovanja.
Ti si jedan od retko korektnih i objektivnih komentatora i vlasnika vozila na vestima o Kia i Hyundai vozilima. Šteta što takvih nema više. Generalno, na svim vestima (svih brendova) brojni botovi ( koji su ogromna većina) ubijaju svaku draž čitanja i/ili ostavljanja komentara.

Hehe

pre 5 godina

Gledao sam hyundai slovenija i kod njih je 12 godina garancija na koroziju. Realno ako ima fabricke greske dovoljna je i godina-dve da se ispolji problem, osim ako ti auto ne stoji nonstop u garazi i retko ga vozis. Pitanje ostaje zasto i kod nas nije 12 godina.

Joki

pre 5 godina

Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice? Prvo da porediš premijum brendove sa proizvođačem koji to nije? Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice - evo bar ove na linkovima ispod?! I na trulom zapadu nemaju baš svi pare da voze Q5 ili Q7 nego se "pružaju po guberu" A ovi glupaci na linkovima ispod kažu da je to najbolje što može da se dobije za toliko para.
I hajd sad trk kod velike nemačke trojke po sendvič i sokić!
(Dejan, 3. maj 2018 11:48) # Link komentara

A koliko treba da budes pglu da budes Hyndai/Kia sendvicar, dovoljan je samo osecaj voznje premijum trojke i tvoje Kie koja je kao kocija za njih. Saljes tu neke linkove, a znas da ne moze da se poredi. Kako se vozi Bmw a kako Kia? Onaj sa BMW daje po gasu kad god moze, ulece u krivine sa 80-90km/h a onaj sa Kiom vozi ko penzioner jer i ne sme brze jer ce da se izvrne na krov, pa normalno da ce cesce u servis kad ga vozi kao sportski auto, a za Hyndai/Kiu je sramota da ide u servis ako se vozi penzionerski.

Dejan

pre 5 godina

Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie
(Joki, 02. maj 2018 15:18)

Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice? Prvo da porediš premijum brendove sa proizvođačem koji to nije? Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice - evo bar ove na linkovima ispod?! I na trulom zapadu nemaju baš svi pare da voze Q5 ili Q7 nego se "pružaju po guberu" A ovi glupaci na linkovima ispod kažu da je to najbolje što može da se dobije za toliko para.

http://www.autonews.com/article/20170621/OEM01/170629948/2017-j-d-power-iqs-kia
https://www.auto123.com/en/news/kia-rio-niro-red-dot-awards/63532/
http://www.mqi.bb/Kia-among-award-winners.aspx
http://carnews2day.com/en/news/view/669/Quality-award-for-Kia-Sportage-in-J.D.-Power-long-%20...

I hajd sad trk kod velike nemačke trojke po sendvič i sokić!

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Organizovanost dilera i botova na vestima iz Hyundai/Kia grupacije neodoljivo podseća na zlatno doba sistema opštenarodne odbrane i društvene samozaštite ... Organizovanje i funkcionisanje opšteg sistema osmatranja, javljanja,obaveštavanja i uzbunjivanja, kao i sistema otkrivanja i utvrdivanja opasnosti od negativnih komentara, funkcioniše besprekorno ... Za primer ...

GuGa

pre 5 godina

Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie
(Joki, 02. maj 2018 15:18)

Vidiš, ja opet ne znam koliko čovek treba da bude "pglu", pa da izbroji tolike pare za BMW ili Audi, a to su auti koji se dokazano kvare više od "raspale Kije" i koji su po pouzdanosti debelo iza raspale "Kie". I to sa kvarenjem se naročito odnosi na BMW koji u proseku nakon svoje prve 3 godine ide prosečno preko 2 puta godišnje vanredno u servis.

GuGa

pre 5 godina

ali mi jako smeta sto mi je doslo do potrebe zamene dizne a onda su ladno rekli da garancija to ne pokriva i da je krivo lose gorivo
(kia owner, 2. maj 2018 09:45)

Normalno da je krivo loše gorivo. Prošle godine na godišnjem sam napunio pun rezervoar u Srbiji i auto je par puta "zakašljao". Isto se desilo i za vreme letovanja u Hrvatskoj gde sam točio obicni dizel na njihovoj Ini. Tek kad sam punio onaj kao premijum dizel to se vise nije dešavalo. U Nemackoj mi se to nikad nije desilo gde god da tankujem. E sad ti zamisli šta se kod nas prodaje i kako to utiče na radni vek delova.

Joca

pre 5 godina

@seljak, 2. maj 2018 20:05
Pazi niko ne pljuje Kiu, ali izjave da se porede KIA i nemacka premijum trojka su smesne. Evo ja recimo imam losa iskustva sa Hyndaiem a moj drugar i sa Kiom, meni korozija uhvatila zadnja desna vrata posle samo 5 godina a kupio sam novu. Drugaru bio neki problem sa motorom jedva ga sredili i puko je dosta para.

seljak

pre 5 godina

Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie samo zato sto pise BMW? Svaki brend mora da zasluzi cenu po kojoj prodaje auto, dugogodisnjom istorijom, kvalitetom, brojem kupaca i slicno. A ti slobodno vozi Kiu koja ima limariju kao moj oluk i nemoj da zavidis drugima.
(Joki, 02. maj 2018 15:18)
Naravno da je BMW kvalitetniji jer je premium brand.Razlika je jedino sto oni sto pricaju pozitivno o KIAi,kao ja recimo,to pricam jer sam je vozio i posedovao kao nova vozila,ceeda i 2 Sportags-a,a 98% onih koji velicaju premijum nemacku trojku nisu seli u noviji od 10 god.Daj Boze da nije 15.Pazi molim te ja ne znam da je 3 puta skuplji auto kvalitetniji.Koja je poenta da velicas nesto o cemu samo sanjas.Pa da je to pravilo svi bi,ili bar 95% nas, reklo da je najbolji i najkvalitetniji onaj za 2 mil.evra.

seljak

pre 5 godina

Ne smeta meni to sto je kod kije tako kratka garancija na hrđu ali mi jako smeta sto mi je doslo do potrebe zamene dizne a onda su ladno rekli da garancija to ne pokriva i da je krivo lose gorivo i nadam se da nikada neces biti u prilici da je platis iz svoga dzepa.Ja sam siguran da me posle ovih kola prodavci kola iz Juzne Koreje vise nece videti ni ispred izloga.
(kia owner, 02. maj 2018 09:45)
Nisam siguran da ce ti bilo koji brend to priznati.Meni su na ceedu pre 8 god.kada je ceed imao 3 god.zamenili trece stop led svetlo u okviru garancije a sledece god.zadnje svetlo jer je pustalo vodu.Pustalo je jer se neko na parkingu naslinio kolima na zadnji rub koje je pritislo svetlo pa je malo zinulo.Bez problema i pitanja su ga zamenili.E sad,mozda su se tada probijali na trziste pa su bili ljubazni.Sad ne znam jer nisam imao potrebe nista osim redovnog sevisa,Ni za prethodni Sportage ni za ovaj poslednji.Bilo bi i smesno da je nesto bilo na prvom posle tri god.i 60k km i ovom sada posle nepune dve i 40k km.Prvi put kada me izrade menjam brend.Za sada sam zadovoljan.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

(Ivan ZG, 2. maj 2018 10:22)
Nisi u pravu. Možda je tako kod vas u Hrvatskoj ali u Srbiji Hyundai ima garanciju na koroziju 6 godina, a KIA ima 7 godina. Niko nema kraće. Pa ni raspali fijat ili dačija.

seljak

pre 5 godina

Današnji Hyundai/KIA auti imaju 12 godina garancije, a prijatelj je prodao stariju generaciju i20 sa 9 godina starosti bez i jedne kvrge na limu od hrđe. Auto izgleda kao nov.
(Ivan ZG, 02. maj 2018 10:22)
Nemaju prijatelju.Vozim Sportage iz 2016 i u garanciji pise 72 meseca uz jednogodisnji pregled.Ta garancija od 12 god.kod ostalih brendova je sarena laza jer u slucaju korozije treba dokazati da je fabricka greska a ne eksploatacija,grebanje,cukanje.Ne poznajem nikog kome je priznata garancija na koroziju za bilo koji brend.Pitanje:Da li znate nekog kome je priznata?

Joki

pre 5 godina

@Smele u Hundaiu
Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie samo zato sto pise BMW? Svaki brend mora da zasluzi cenu po kojoj prodaje auto, dugogodisnjom istorijom, kvalitetom, brojem kupaca i slicno. A ti slobodno vozi Kiu koja ima limariju kao moj oluk i nemoj da zavidis drugima.

Ivan ZG

pre 6 godina

Starije generacije Hyundai/KIA automobila su imale umjerenih problema sa hrđanjem. Tako je npr. Hyundai Accent 2001. nakon 10 godina "procvjetao" na zadnjim blatobranima. Nije nešto strašno, ali za popravak je.

Današnji Hyundai/KIA auti imaju 12 godina garancije, a prijatelj je prodao stariju generaciju i20 sa 9 godina starosti bez i jedne kvrge na limu od hrđe. Auto izgleda kao nov.

kia owner

pre 6 godina

(seljak, 1. maj 2018 21:42)
Ne smeta meni to sto je kod kije tako kratka garancija na hrđu ali mi jako smeta sto mi je doslo do potrebe zamene dizne a onda su ladno rekli da garancija to ne pokriva i da je krivo lose gorivo i nadam se da nikada neces biti u prilici da je platis iz svoga dzepa.Ja sam siguran da me posle ovih kola prodavci kola iz Juzne Koreje vise nece videti ni ispred izloga.

Petar

pre 6 godina

(Dejan, 1. maj 2018 17:08)
Potpisujem svako tvoje slovo. Bas zato sam ja i prodao moju kiju kada sam uvideo da je reklama jedno a realnost drugo.Pet godina mi je bilo dosta.I previse.

seljak

pre 6 godina

Najbolji su ovi sto komentarisu sve zivo da su kante i krsine,pominju 6 god.na koroziju a nikom nikad nije priznata garancija na koroziju za bilo koji brend posle tih 6 god.,a nisu seli u auto koji je noviji od 7,8 god. pa cak ni u Daciu i Ladu.Smesni su ko bioskop,glume znalce a nikad u nov auto nisu seli osim na sajmu.

n.i.k.

pre 6 godina

Ovaj Šrajer je nemac i glavni dizajner Kia i Hyundai, ranije je radio u Audiju. Otud i slicnosti meske Audija i Hyundaija. Sa njim su napravili ogroman napredak u dizajnu, suludo je poredititi ih sa premijum brendovima ali za nizu klasu prave vise nego dobre aute.

Marko

pre 6 godina

reče Klarkson lepo... Jednog dana ćeš stati na semafor sa tom tvojom kiom a pored tebe Q5, X3 ili neki japanac pa ćeš onda da plačeš ?. Ajd u Kia salon po sendvič i skupljaj parice za BMW ?
mlata, 1. maj 2018 16:48)

Pa koliki kompleksaš, malograđanin ili seljober moraš biti da izjaviš ovako nešto?! Što bih ja hteo da zaplačem ili da budem zavistan kad na semaforu sa svojim Puntom stanem pored Q5, X3 ili sličnih auta? Pa nisam kupio auto da bi poredio patku za mužjacima na semaforu. Kupio sam auto u skladu sa svojim mogućnostima da se prevezem do željene destinacije.

Dejan

pre 6 godina

Ma znaš koliko me interesuje šta je rekao prepotentni engleski nalickani skorojević Klarkson? Hahahahaha! Pa kad bi ti Klarkson rekao da skočiš u septičku jamu ti bi skočio jel da? Sebi auto kupujem ja, na osnovu sopstvenog izbora, onaj koji odgovara mojim potrebama i mom džepu. Šest godina eksploatacije istog mi kaže da uopšte nisam pogrešio, a ti se i dalje "loži" na Klarksona i njegovu burlesku Top Gear!

mlata

pre 6 godina

reče Klarkson lepo... Jednog dana ćeš stati na semafor sa tom tvojom kiom a pored tebe Q5, X3 ili neki japanac pa ćeš onda da plačeš ?. Ajd u Kia salon po sendvič i skupljaj parice za BMW ?

ozim Sportage od 2012 sem potrošnog materijala (ulje, filteri, pločice) - ništa! Ni sijalicu nisam promenio! Nema ni jednu jedinu pecku - nigde! Ko nov! Ukratko deri-peri. Ja zadovoljan. Ko ne gotivi KIU ne mora da piše gluposti o istoj, a da u istu nije ni seo, ne kažem da se provozao, ili vozio. Po nekim zajedljivim komentarima pomisliš sve neki vozači Aston Martina, Bentlija, Majbaha, Bugatija i Maseratija a nemaju ni za polovnog Yuga!

SRBIN

pre 6 godina

Ma meni je najjace sto Kija ima botove. A sto se tice tigrovog nosa, bolje da obrate paznju na koroziju. Tu mislim i na Hyundai. U danasnje vreme 6 godina protiv korozije je sramota,pa makar stavili i slonovski nos.
(Zoka, 01. maj 2018 09:33)



Prijatelju obiasni to Mercedesu koji je pun korozije. SPRINTER..VITO..E KLASA. C. KLASA..pozdera ih korozija i tehnologija. Pucaju totalno sa elektronikom. KIA je pojam za nemce sto se kvaliteta tice. Zvuci glupo, ali istinito.

SRBIN

pre 6 godina

121

Za sve vas koji kazu " koreanci ne znaju...", nemci su radili design.
(ccc, 01. maj 2018 09:06)

Slazem se, samo nisu NEMCI,,nego NEMAC. Ime mu je PETER SCHREYER.

Domaćin

pre 6 godina

Kia ne bi bila sinonim za korejski kič da ne kopira dizajn drugih i nadograđuje ga tako da svako ko ima iole ukusa doživi očni bol kada vidi rezultate.

Dejan

pre 6 godina

ozim Sportage od 2012 sem potrošnog materijala (ulje, filteri, pločice) - ništa! Ni sijalicu nisam promenio! Nema ni jednu jedinu pecku - nigde! Ko nov! Ukratko deri-peri. Ja zadovoljan. Ko ne gotivi KIU ne mora da piše gluposti o istoj, a da u istu nije ni seo, ne kažem da se provozao, ili vozio. Po nekim zajedljivim komentarima pomisliš sve neki vozači Aston Martina, Bentlija, Majbaha, Bugatija i Maseratija a nemaju ni za polovnog Yuga!

Goxy

pre 6 godina

Oprostite gospodine novinaru, ali prilično sam siguran da Kia ne poseduje nikakvu "N diviziju". Malo ste je pobrkali sa drugim južnokoreanskim proizvođačem - Hyundai.

Мики

pre 6 godina

Причају о препознатљивости маске, и у том смислу помињу BMW. Једино у вашим главама их неко пореди.

Zoka

pre 6 godina

Ma meni je najjace sto Kija ima botove. A sto se tice tigrovog nosa, bolje da obrate paznju na koroziju. Tu mislim i na Hyundai. U danasnje vreme 6 godina protiv korozije je sramota,pa makar stavili i slonovski nos.

Sedam dugih bezbrižnih godina

pre 6 godina

Zaštitni znak brenda kia je kvaliteta. I najbolja garancija. I najmanji pad vrednosti. I najbolji odnos plaćenog i dobijenog.
Zato je ona najbolja kupovina.

Petrash

pre 6 godina

Prosle godine je u Nemackoj za najpouzdaniji auto izabran Kia Sportage!Vozim BMW X3 i skoro sam bio kod elekteonicara da mi resi problem na autu,kaze covek da bi propao da nema BMW-a,od njega zivi,pa vi dragi moji prst na celo i u duboko razmisljanje.

marko

pre 6 godina

Kija ima odličan dizajn automobila, i tako je vec par godina. Meni licno smeta logo marke, bezveze je, kao da je znak za cokoladicu, cak i na tom polju ima veoma ozbiljnih grafičkih resenja.

Marko

pre 6 godina

Inovativni a već prepoznatljivi kia dizajn je najveća garancija korporativnog kvaliteta koja je već oličena u osvojenim mnogobrojnim RED DOT nagradama. Bolje od kie jednostavno ne postoji što potvrdjuju i prodajni rezultati u celome svetu.

xy

pre 6 godina

''Oni ne mogu da menjaju. 'Tigrov nos' je varijabilniji, može biti visoko postavljen, nisko, širok, manji, da se upari sa različitim farovima, čime god. Dok god imaš dve stvari u sredini, sve funkcioniše", kaže Šrajer.

To sto ti zoves tigrov nos je jednostavna maska hladnjaka koju ima 90% automobila.

xy

pre 6 godina

''Oni ne mogu da menjaju. 'Tigrov nos' je varijabilniji, može biti visoko postavljen, nisko, širok, manji, da se upari sa različitim farovima, čime god. Dok god imaš dve stvari u sredini, sve funkcioniše", kaže Šrajer.

To sto ti zoves tigrov nos je jednostavna maska hladnjaka koju ima 90% automobila.

Marko

pre 6 godina

reče Klarkson lepo... Jednog dana ćeš stati na semafor sa tom tvojom kiom a pored tebe Q5, X3 ili neki japanac pa ćeš onda da plačeš ?. Ajd u Kia salon po sendvič i skupljaj parice za BMW ?
mlata, 1. maj 2018 16:48)

Pa koliki kompleksaš, malograđanin ili seljober moraš biti da izjaviš ovako nešto?! Što bih ja hteo da zaplačem ili da budem zavistan kad na semaforu sa svojim Puntom stanem pored Q5, X3 ili sličnih auta? Pa nisam kupio auto da bi poredio patku za mužjacima na semaforu. Kupio sam auto u skladu sa svojim mogućnostima da se prevezem do željene destinacije.

Dejan

pre 6 godina

ozim Sportage od 2012 sem potrošnog materijala (ulje, filteri, pločice) - ništa! Ni sijalicu nisam promenio! Nema ni jednu jedinu pecku - nigde! Ko nov! Ukratko deri-peri. Ja zadovoljan. Ko ne gotivi KIU ne mora da piše gluposti o istoj, a da u istu nije ni seo, ne kažem da se provozao, ili vozio. Po nekim zajedljivim komentarima pomisliš sve neki vozači Aston Martina, Bentlija, Majbaha, Bugatija i Maseratija a nemaju ni za polovnog Yuga!

Zoka

pre 6 godina

Ma meni je najjace sto Kija ima botove. A sto se tice tigrovog nosa, bolje da obrate paznju na koroziju. Tu mislim i na Hyundai. U danasnje vreme 6 godina protiv korozije je sramota,pa makar stavili i slonovski nos.

Goxy

pre 6 godina

Oprostite gospodine novinaru, ali prilično sam siguran da Kia ne poseduje nikakvu "N diviziju". Malo ste je pobrkali sa drugim južnokoreanskim proizvođačem - Hyundai.

Dejan

pre 6 godina

Ma znaš koliko me interesuje šta je rekao prepotentni engleski nalickani skorojević Klarkson? Hahahahaha! Pa kad bi ti Klarkson rekao da skočiš u septičku jamu ti bi skočio jel da? Sebi auto kupujem ja, na osnovu sopstvenog izbora, onaj koji odgovara mojim potrebama i mom džepu. Šest godina eksploatacije istog mi kaže da uopšte nisam pogrešio, a ti se i dalje "loži" na Klarksona i njegovu burlesku Top Gear!

mlata

pre 6 godina

reče Klarkson lepo... Jednog dana ćeš stati na semafor sa tom tvojom kiom a pored tebe Q5, X3 ili neki japanac pa ćeš onda da plačeš ?. Ajd u Kia salon po sendvič i skupljaj parice za BMW ?

ozim Sportage od 2012 sem potrošnog materijala (ulje, filteri, pločice) - ništa! Ni sijalicu nisam promenio! Nema ni jednu jedinu pecku - nigde! Ko nov! Ukratko deri-peri. Ja zadovoljan. Ko ne gotivi KIU ne mora da piše gluposti o istoj, a da u istu nije ni seo, ne kažem da se provozao, ili vozio. Po nekim zajedljivim komentarima pomisliš sve neki vozači Aston Martina, Bentlija, Majbaha, Bugatija i Maseratija a nemaju ni za polovnog Yuga!

n.i.k.

pre 6 godina

Ovaj Šrajer je nemac i glavni dizajner Kia i Hyundai, ranije je radio u Audiju. Otud i slicnosti meske Audija i Hyundaija. Sa njim su napravili ogroman napredak u dizajnu, suludo je poredititi ih sa premijum brendovima ali za nizu klasu prave vise nego dobre aute.

Petrash

pre 6 godina

Prosle godine je u Nemackoj za najpouzdaniji auto izabran Kia Sportage!Vozim BMW X3 i skoro sam bio kod elekteonicara da mi resi problem na autu,kaze covek da bi propao da nema BMW-a,od njega zivi,pa vi dragi moji prst na celo i u duboko razmisljanje.

SRBIN

pre 6 godina

Ma meni je najjace sto Kija ima botove. A sto se tice tigrovog nosa, bolje da obrate paznju na koroziju. Tu mislim i na Hyundai. U danasnje vreme 6 godina protiv korozije je sramota,pa makar stavili i slonovski nos.
(Zoka, 01. maj 2018 09:33)



Prijatelju obiasni to Mercedesu koji je pun korozije. SPRINTER..VITO..E KLASA. C. KLASA..pozdera ih korozija i tehnologija. Pucaju totalno sa elektronikom. KIA je pojam za nemce sto se kvaliteta tice. Zvuci glupo, ali istinito.

Мики

pre 6 godina

Причају о препознатљивости маске, и у том смислу помињу BMW. Једино у вашим главама их неко пореди.

Marko

pre 6 godina

Inovativni a već prepoznatljivi kia dizajn je najveća garancija korporativnog kvaliteta koja je već oličena u osvojenim mnogobrojnim RED DOT nagradama. Bolje od kie jednostavno ne postoji što potvrdjuju i prodajni rezultati u celome svetu.

marko

pre 6 godina

Kija ima odličan dizajn automobila, i tako je vec par godina. Meni licno smeta logo marke, bezveze je, kao da je znak za cokoladicu, cak i na tom polju ima veoma ozbiljnih grafičkih resenja.

seljak

pre 6 godina

Najbolji su ovi sto komentarisu sve zivo da su kante i krsine,pominju 6 god.na koroziju a nikom nikad nije priznata garancija na koroziju za bilo koji brend posle tih 6 god.,a nisu seli u auto koji je noviji od 7,8 god. pa cak ni u Daciu i Ladu.Smesni su ko bioskop,glume znalce a nikad u nov auto nisu seli osim na sajmu.

SRBIN

pre 6 godina

121

Za sve vas koji kazu " koreanci ne znaju...", nemci su radili design.
(ccc, 01. maj 2018 09:06)

Slazem se, samo nisu NEMCI,,nego NEMAC. Ime mu je PETER SCHREYER.

Sedam dugih bezbrižnih godina

pre 6 godina

Zaštitni znak brenda kia je kvaliteta. I najbolja garancija. I najmanji pad vrednosti. I najbolji odnos plaćenog i dobijenog.
Zato je ona najbolja kupovina.

Domaćin

pre 6 godina

Kia ne bi bila sinonim za korejski kič da ne kopira dizajn drugih i nadograđuje ga tako da svako ko ima iole ukusa doživi očni bol kada vidi rezultate.

Petar

pre 6 godina

(Dejan, 1. maj 2018 17:08)
Potpisujem svako tvoje slovo. Bas zato sam ja i prodao moju kiju kada sam uvideo da je reklama jedno a realnost drugo.Pet godina mi je bilo dosta.I previse.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Organizovanost dilera i botova na vestima iz Hyundai/Kia grupacije neodoljivo podseća na zlatno doba sistema opštenarodne odbrane i društvene samozaštite ... Organizovanje i funkcionisanje opšteg sistema osmatranja, javljanja,obaveštavanja i uzbunjivanja, kao i sistema otkrivanja i utvrdivanja opasnosti od negativnih komentara, funkcioniše besprekorno ... Za primer ...

seljak

pre 5 godina

Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie samo zato sto pise BMW? Svaki brend mora da zasluzi cenu po kojoj prodaje auto, dugogodisnjom istorijom, kvalitetom, brojem kupaca i slicno. A ti slobodno vozi Kiu koja ima limariju kao moj oluk i nemoj da zavidis drugima.
(Joki, 02. maj 2018 15:18)
Naravno da je BMW kvalitetniji jer je premium brand.Razlika je jedino sto oni sto pricaju pozitivno o KIAi,kao ja recimo,to pricam jer sam je vozio i posedovao kao nova vozila,ceeda i 2 Sportags-a,a 98% onih koji velicaju premijum nemacku trojku nisu seli u noviji od 10 god.Daj Boze da nije 15.Pazi molim te ja ne znam da je 3 puta skuplji auto kvalitetniji.Koja je poenta da velicas nesto o cemu samo sanjas.Pa da je to pravilo svi bi,ili bar 95% nas, reklo da je najbolji i najkvalitetniji onaj za 2 mil.evra.

GuGa

pre 5 godina

Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie
(Joki, 02. maj 2018 15:18)

Vidiš, ja opet ne znam koliko čovek treba da bude "pglu", pa da izbroji tolike pare za BMW ili Audi, a to su auti koji se dokazano kvare više od "raspale Kije" i koji su po pouzdanosti debelo iza raspale "Kie". I to sa kvarenjem se naročito odnosi na BMW koji u proseku nakon svoje prve 3 godine ide prosečno preko 2 puta godišnje vanredno u servis.

seljak

pre 5 godina

Današnji Hyundai/KIA auti imaju 12 godina garancije, a prijatelj je prodao stariju generaciju i20 sa 9 godina starosti bez i jedne kvrge na limu od hrđe. Auto izgleda kao nov.
(Ivan ZG, 02. maj 2018 10:22)
Nemaju prijatelju.Vozim Sportage iz 2016 i u garanciji pise 72 meseca uz jednogodisnji pregled.Ta garancija od 12 god.kod ostalih brendova je sarena laza jer u slucaju korozije treba dokazati da je fabricka greska a ne eksploatacija,grebanje,cukanje.Ne poznajem nikog kome je priznata garancija na koroziju za bilo koji brend.Pitanje:Da li znate nekog kome je priznata?

GuGa

pre 5 godina

ali mi jako smeta sto mi je doslo do potrebe zamene dizne a onda su ladno rekli da garancija to ne pokriva i da je krivo lose gorivo
(kia owner, 2. maj 2018 09:45)

Normalno da je krivo loše gorivo. Prošle godine na godišnjem sam napunio pun rezervoar u Srbiji i auto je par puta "zakašljao". Isto se desilo i za vreme letovanja u Hrvatskoj gde sam točio obicni dizel na njihovoj Ini. Tek kad sam punio onaj kao premijum dizel to se vise nije dešavalo. U Nemackoj mi se to nikad nije desilo gde god da tankujem. E sad ti zamisli šta se kod nas prodaje i kako to utiče na radni vek delova.

kia owner

pre 6 godina

(seljak, 1. maj 2018 21:42)
Ne smeta meni to sto je kod kije tako kratka garancija na hrđu ali mi jako smeta sto mi je doslo do potrebe zamene dizne a onda su ladno rekli da garancija to ne pokriva i da je krivo lose gorivo i nadam se da nikada neces biti u prilici da je platis iz svoga dzepa.Ja sam siguran da me posle ovih kola prodavci kola iz Juzne Koreje vise nece videti ni ispred izloga.

seljak

pre 5 godina

Ne smeta meni to sto je kod kije tako kratka garancija na hrđu ali mi jako smeta sto mi je doslo do potrebe zamene dizne a onda su ladno rekli da garancija to ne pokriva i da je krivo lose gorivo i nadam se da nikada neces biti u prilici da je platis iz svoga dzepa.Ja sam siguran da me posle ovih kola prodavci kola iz Juzne Koreje vise nece videti ni ispred izloga.
(kia owner, 02. maj 2018 09:45)
Nisam siguran da ce ti bilo koji brend to priznati.Meni su na ceedu pre 8 god.kada je ceed imao 3 god.zamenili trece stop led svetlo u okviru garancije a sledece god.zadnje svetlo jer je pustalo vodu.Pustalo je jer se neko na parkingu naslinio kolima na zadnji rub koje je pritislo svetlo pa je malo zinulo.Bez problema i pitanja su ga zamenili.E sad,mozda su se tada probijali na trziste pa su bili ljubazni.Sad ne znam jer nisam imao potrebe nista osim redovnog sevisa,Ni za prethodni Sportage ni za ovaj poslednji.Bilo bi i smesno da je nesto bilo na prvom posle tri god.i 60k km i ovom sada posle nepune dve i 40k km.Prvi put kada me izrade menjam brend.Za sada sam zadovoljan.

moron

pre 5 godina

(Hehe, 4. maj 2018 11:26)
Pa, to je tako jer nas kupce u Srbiji naši uvoznici smatraju jadom i bedom. Zato je tamo garancija 12 godina, a kod nas 6 (Hyundai) i 7 ( KIA). Naravno, to ovde nije slučaj samo sa Kia i Hyundai brendom. Isto ti je, npr. i sa škodom, koja je za Srbiju "specijalno oguljena" (inače Karoq Ambition ne bi imao samo 4 air baga za Srbiju, a ni fabija style samo 2). Što je samo dokaz da nema razlike u nepoštovanju srpskih kupaca zavisno od toga da li je vlasnik uvoznika nekog brenda stranac (Pežo, Kia, Hyndai ... ) ili domaći ( škoda ... ). Bar u tom delu vlada puna jednakost dranja, klanja i nepoštovanja.
Ti si jedan od retko korektnih i objektivnih komentatora i vlasnika vozila na vestima o Kia i Hyundai vozilima. Šteta što takvih nema više. Generalno, na svim vestima (svih brendova) brojni botovi ( koji su ogromna većina) ubijaju svaku draž čitanja i/ili ostavljanja komentara.

Joki

pre 5 godina

@Smele u Hundaiu
Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie samo zato sto pise BMW? Svaki brend mora da zasluzi cenu po kojoj prodaje auto, dugogodisnjom istorijom, kvalitetom, brojem kupaca i slicno. A ti slobodno vozi Kiu koja ima limariju kao moj oluk i nemoj da zavidis drugima.

Joca

pre 5 godina

@seljak, 2. maj 2018 20:05
Pazi niko ne pljuje Kiu, ali izjave da se porede KIA i nemacka premijum trojka su smesne. Evo ja recimo imam losa iskustva sa Hyndaiem a moj drugar i sa Kiom, meni korozija uhvatila zadnja desna vrata posle samo 5 godina a kupio sam novu. Drugaru bio neki problem sa motorom jedva ga sredili i puko je dosta para.

Dejan

pre 5 godina

(Joki, 4. maj 2018 01:00)
Jesi li ti ikad seo u KIU ili joj bar prišao blizu? Vozim več 6 godina Sportage 2,0 najjaču verziju (185ks i 393 Nm). U čemu je razlika? Da kupim Q5,Q7 ili X5, X7 koji imaju motore preko 2 litra i gde registracija košta boga oca da bih ja mogao da šiljim onu stvar kako vozim premijum brend, ili ako je motor ekvivalent od 2 litra da plaćam preskupo salon sa sedištima od kože nerazdevičene kamile, i neke karbon aplikacije gde bi me samo ta priča koštala minimum 10-15k eura više. Ja ne sporim kvalitet premijum brendova, ali nisam dovoljno solventan da bih bio vlasnik jednog. Evo voleo bih ja Volvo XC 40 ali ne može se. Osnova svake kupovine je da ti finansijski možeš da se "ispružiš" za odgovarajući auto, i da isti možeš kvalitetno da održavaš. Sve drugo je mlaćenje prazne slame. Ja sam za to koliko sam mogao uzeo KIU i mislim da sam napravio odličan izbor na odnos uloženo-dobijeno. Hajde mućni malo time što ti se zove glava. Mutavi nemci rekli da im je Sportage prvi auto koji je prešao 100.000 km bez ijednog kvara. Fabrika u Slovačkoj ne stiže da napravi kolika je potražnja, imaju najveći rast prodaje, Sportage im flagship model po broju prodatih vozila, i sad ti si kao "pametan" da mi prodaješ maglu kako auto koji ja vozim već 6 godina, i koji me izvanredno služi ne valja, a ti mu ni prišao nisi! Mislim pametnom dovoljno! Šta više reći!

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

(Ivan ZG, 2. maj 2018 10:22)
Nisi u pravu. Možda je tako kod vas u Hrvatskoj ali u Srbiji Hyundai ima garanciju na koroziju 6 godina, a KIA ima 7 godina. Niko nema kraće. Pa ni raspali fijat ili dačija.

Dejan

pre 5 godina

Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie
(Joki, 02. maj 2018 15:18)

Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice? Prvo da porediš premijum brendove sa proizvođačem koji to nije? Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice - evo bar ove na linkovima ispod?! I na trulom zapadu nemaju baš svi pare da voze Q5 ili Q7 nego se "pružaju po guberu" A ovi glupaci na linkovima ispod kažu da je to najbolje što može da se dobije za toliko para.

http://www.autonews.com/article/20170621/OEM01/170629948/2017-j-d-power-iqs-kia
https://www.auto123.com/en/news/kia-rio-niro-red-dot-awards/63532/
http://www.mqi.bb/Kia-among-award-winners.aspx
http://carnews2day.com/en/news/view/669/Quality-award-for-Kia-Sportage-in-J.D.-Power-long-%20...

I hajd sad trk kod velike nemačke trojke po sendvič i sokić!

Joki

pre 5 godina

Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice? Prvo da porediš premijum brendove sa proizvođačem koji to nije? Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice - evo bar ove na linkovima ispod?! I na trulom zapadu nemaju baš svi pare da voze Q5 ili Q7 nego se "pružaju po guberu" A ovi glupaci na linkovima ispod kažu da je to najbolje što može da se dobije za toliko para.
I hajd sad trk kod velike nemačke trojke po sendvič i sokić!
(Dejan, 3. maj 2018 11:48) # Link komentara

A koliko treba da budes pglu da budes Hyndai/Kia sendvicar, dovoljan je samo osecaj voznje premijum trojke i tvoje Kie koja je kao kocija za njih. Saljes tu neke linkove, a znas da ne moze da se poredi. Kako se vozi Bmw a kako Kia? Onaj sa BMW daje po gasu kad god moze, ulece u krivine sa 80-90km/h a onaj sa Kiom vozi ko penzioner jer i ne sme brze jer ce da se izvrne na krov, pa normalno da ce cesce u servis kad ga vozi kao sportski auto, a za Hyndai/Kiu je sramota da ide u servis ako se vozi penzionerski.

Hehe

pre 5 godina

Gledao sam hyundai slovenija i kod njih je 12 godina garancija na koroziju. Realno ako ima fabricke greske dovoljna je i godina-dve da se ispolji problem, osim ako ti auto ne stoji nonstop u garazi i retko ga vozis. Pitanje ostaje zasto i kod nas nije 12 godina.

Ivan ZG

pre 6 godina

Starije generacije Hyundai/KIA automobila su imale umjerenih problema sa hrđanjem. Tako je npr. Hyundai Accent 2001. nakon 10 godina "procvjetao" na zadnjim blatobranima. Nije nešto strašno, ali za popravak je.

Današnji Hyundai/KIA auti imaju 12 godina garancije, a prijatelj je prodao stariju generaciju i20 sa 9 godina starosti bez i jedne kvrge na limu od hrđe. Auto izgleda kao nov.

Marko

pre 6 godina

Inovativni a već prepoznatljivi kia dizajn je najveća garancija korporativnog kvaliteta koja je već oličena u osvojenim mnogobrojnim RED DOT nagradama. Bolje od kie jednostavno ne postoji što potvrdjuju i prodajni rezultati u celome svetu.

Sedam dugih bezbrižnih godina

pre 6 godina

Zaštitni znak brenda kia je kvaliteta. I najbolja garancija. I najmanji pad vrednosti. I najbolji odnos plaćenog i dobijenog.
Zato je ona najbolja kupovina.

Petrash

pre 6 godina

Prosle godine je u Nemackoj za najpouzdaniji auto izabran Kia Sportage!Vozim BMW X3 i skoro sam bio kod elekteonicara da mi resi problem na autu,kaze covek da bi propao da nema BMW-a,od njega zivi,pa vi dragi moji prst na celo i u duboko razmisljanje.

xy

pre 6 godina

''Oni ne mogu da menjaju. 'Tigrov nos' je varijabilniji, može biti visoko postavljen, nisko, širok, manji, da se upari sa različitim farovima, čime god. Dok god imaš dve stvari u sredini, sve funkcioniše", kaže Šrajer.

To sto ti zoves tigrov nos je jednostavna maska hladnjaka koju ima 90% automobila.

Zoka

pre 6 godina

Ma meni je najjace sto Kija ima botove. A sto se tice tigrovog nosa, bolje da obrate paznju na koroziju. Tu mislim i na Hyundai. U danasnje vreme 6 godina protiv korozije je sramota,pa makar stavili i slonovski nos.

Domaćin

pre 6 godina

Kia ne bi bila sinonim za korejski kič da ne kopira dizajn drugih i nadograđuje ga tako da svako ko ima iole ukusa doživi očni bol kada vidi rezultate.

SRBIN

pre 6 godina

Ma meni je najjace sto Kija ima botove. A sto se tice tigrovog nosa, bolje da obrate paznju na koroziju. Tu mislim i na Hyundai. U danasnje vreme 6 godina protiv korozije je sramota,pa makar stavili i slonovski nos.
(Zoka, 01. maj 2018 09:33)



Prijatelju obiasni to Mercedesu koji je pun korozije. SPRINTER..VITO..E KLASA. C. KLASA..pozdera ih korozija i tehnologija. Pucaju totalno sa elektronikom. KIA je pojam za nemce sto se kvaliteta tice. Zvuci glupo, ali istinito.

Dejan

pre 6 godina

ozim Sportage od 2012 sem potrošnog materijala (ulje, filteri, pločice) - ništa! Ni sijalicu nisam promenio! Nema ni jednu jedinu pecku - nigde! Ko nov! Ukratko deri-peri. Ja zadovoljan. Ko ne gotivi KIU ne mora da piše gluposti o istoj, a da u istu nije ni seo, ne kažem da se provozao, ili vozio. Po nekim zajedljivim komentarima pomisliš sve neki vozači Aston Martina, Bentlija, Majbaha, Bugatija i Maseratija a nemaju ni za polovnog Yuga!

marko

pre 6 godina

Kija ima odličan dizajn automobila, i tako je vec par godina. Meni licno smeta logo marke, bezveze je, kao da je znak za cokoladicu, cak i na tom polju ima veoma ozbiljnih grafičkih resenja.

mlata

pre 6 godina

reče Klarkson lepo... Jednog dana ćeš stati na semafor sa tom tvojom kiom a pored tebe Q5, X3 ili neki japanac pa ćeš onda da plačeš ?. Ajd u Kia salon po sendvič i skupljaj parice za BMW ?

ozim Sportage od 2012 sem potrošnog materijala (ulje, filteri, pločice) - ništa! Ni sijalicu nisam promenio! Nema ni jednu jedinu pecku - nigde! Ko nov! Ukratko deri-peri. Ja zadovoljan. Ko ne gotivi KIU ne mora da piše gluposti o istoj, a da u istu nije ni seo, ne kažem da se provozao, ili vozio. Po nekim zajedljivim komentarima pomisliš sve neki vozači Aston Martina, Bentlija, Majbaha, Bugatija i Maseratija a nemaju ni za polovnog Yuga!

Dejan

pre 6 godina

Ma znaš koliko me interesuje šta je rekao prepotentni engleski nalickani skorojević Klarkson? Hahahahaha! Pa kad bi ti Klarkson rekao da skočiš u septičku jamu ti bi skočio jel da? Sebi auto kupujem ja, na osnovu sopstvenog izbora, onaj koji odgovara mojim potrebama i mom džepu. Šest godina eksploatacije istog mi kaže da uopšte nisam pogrešio, a ti se i dalje "loži" na Klarksona i njegovu burlesku Top Gear!

GuGa

pre 5 godina

Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie
(Joki, 02. maj 2018 15:18)

Vidiš, ja opet ne znam koliko čovek treba da bude "pglu", pa da izbroji tolike pare za BMW ili Audi, a to su auti koji se dokazano kvare više od "raspale Kije" i koji su po pouzdanosti debelo iza raspale "Kie". I to sa kvarenjem se naročito odnosi na BMW koji u proseku nakon svoje prve 3 godine ide prosečno preko 2 puta godišnje vanredno u servis.

Marko

pre 6 godina

reče Klarkson lepo... Jednog dana ćeš stati na semafor sa tom tvojom kiom a pored tebe Q5, X3 ili neki japanac pa ćeš onda da plačeš ?. Ajd u Kia salon po sendvič i skupljaj parice za BMW ?
mlata, 1. maj 2018 16:48)

Pa koliki kompleksaš, malograđanin ili seljober moraš biti da izjaviš ovako nešto?! Što bih ja hteo da zaplačem ili da budem zavistan kad na semaforu sa svojim Puntom stanem pored Q5, X3 ili sličnih auta? Pa nisam kupio auto da bi poredio patku za mužjacima na semaforu. Kupio sam auto u skladu sa svojim mogućnostima da se prevezem do željene destinacije.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Organizovanost dilera i botova na vestima iz Hyundai/Kia grupacije neodoljivo podseća na zlatno doba sistema opštenarodne odbrane i društvene samozaštite ... Organizovanje i funkcionisanje opšteg sistema osmatranja, javljanja,obaveštavanja i uzbunjivanja, kao i sistema otkrivanja i utvrdivanja opasnosti od negativnih komentara, funkcioniše besprekorno ... Za primer ...

Joki

pre 5 godina

Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice? Prvo da porediš premijum brendove sa proizvođačem koji to nije? Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice - evo bar ove na linkovima ispod?! I na trulom zapadu nemaju baš svi pare da voze Q5 ili Q7 nego se "pružaju po guberu" A ovi glupaci na linkovima ispod kažu da je to najbolje što može da se dobije za toliko para.
I hajd sad trk kod velike nemačke trojke po sendvič i sokić!
(Dejan, 3. maj 2018 11:48) # Link komentara

A koliko treba da budes pglu da budes Hyndai/Kia sendvicar, dovoljan je samo osecaj voznje premijum trojke i tvoje Kie koja je kao kocija za njih. Saljes tu neke linkove, a znas da ne moze da se poredi. Kako se vozi Bmw a kako Kia? Onaj sa BMW daje po gasu kad god moze, ulece u krivine sa 80-90km/h a onaj sa Kiom vozi ko penzioner jer i ne sme brze jer ce da se izvrne na krov, pa normalno da ce cesce u servis kad ga vozi kao sportski auto, a za Hyndai/Kiu je sramota da ide u servis ako se vozi penzionerski.

Мики

pre 6 godina

Причају о препознатљивости маске, и у том смислу помињу BMW. Једино у вашим главама их неко пореди.

Petar

pre 6 godina

(Dejan, 1. maj 2018 17:08)
Potpisujem svako tvoje slovo. Bas zato sam ja i prodao moju kiju kada sam uvideo da je reklama jedno a realnost drugo.Pet godina mi je bilo dosta.I previse.

seljak

pre 5 godina

Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie samo zato sto pise BMW? Svaki brend mora da zasluzi cenu po kojoj prodaje auto, dugogodisnjom istorijom, kvalitetom, brojem kupaca i slicno. A ti slobodno vozi Kiu koja ima limariju kao moj oluk i nemoj da zavidis drugima.
(Joki, 02. maj 2018 15:18)
Naravno da je BMW kvalitetniji jer je premium brand.Razlika je jedino sto oni sto pricaju pozitivno o KIAi,kao ja recimo,to pricam jer sam je vozio i posedovao kao nova vozila,ceeda i 2 Sportags-a,a 98% onih koji velicaju premijum nemacku trojku nisu seli u noviji od 10 god.Daj Boze da nije 15.Pazi molim te ja ne znam da je 3 puta skuplji auto kvalitetniji.Koja je poenta da velicas nesto o cemu samo sanjas.Pa da je to pravilo svi bi,ili bar 95% nas, reklo da je najbolji i najkvalitetniji onaj za 2 mil.evra.

Goxy

pre 6 godina

Oprostite gospodine novinaru, ali prilično sam siguran da Kia ne poseduje nikakvu "N diviziju". Malo ste je pobrkali sa drugim južnokoreanskim proizvođačem - Hyundai.

Ivan ZG

pre 6 godina

Starije generacije Hyundai/KIA automobila su imale umjerenih problema sa hrđanjem. Tako je npr. Hyundai Accent 2001. nakon 10 godina "procvjetao" na zadnjim blatobranima. Nije nešto strašno, ali za popravak je.

Današnji Hyundai/KIA auti imaju 12 godina garancije, a prijatelj je prodao stariju generaciju i20 sa 9 godina starosti bez i jedne kvrge na limu od hrđe. Auto izgleda kao nov.

seljak

pre 6 godina

Najbolji su ovi sto komentarisu sve zivo da su kante i krsine,pominju 6 god.na koroziju a nikom nikad nije priznata garancija na koroziju za bilo koji brend posle tih 6 god.,a nisu seli u auto koji je noviji od 7,8 god. pa cak ni u Daciu i Ladu.Smesni su ko bioskop,glume znalce a nikad u nov auto nisu seli osim na sajmu.

Dejan

pre 5 godina

Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie
(Joki, 02. maj 2018 15:18)

Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice? Prvo da porediš premijum brendove sa proizvođačem koji to nije? Koliko pglu treba da budeš da ignorišeš činjenice - evo bar ove na linkovima ispod?! I na trulom zapadu nemaju baš svi pare da voze Q5 ili Q7 nego se "pružaju po guberu" A ovi glupaci na linkovima ispod kažu da je to najbolje što može da se dobije za toliko para.

http://www.autonews.com/article/20170621/OEM01/170629948/2017-j-d-power-iqs-kia
https://www.auto123.com/en/news/kia-rio-niro-red-dot-awards/63532/
http://www.mqi.bb/Kia-among-award-winners.aspx
http://carnews2day.com/en/news/view/669/Quality-award-for-Kia-Sportage-in-J.D.-Power-long-%20...

I hajd sad trk kod velike nemačke trojke po sendvič i sokić!

GuGa

pre 5 godina

ali mi jako smeta sto mi je doslo do potrebe zamene dizne a onda su ladno rekli da garancija to ne pokriva i da je krivo lose gorivo
(kia owner, 2. maj 2018 09:45)

Normalno da je krivo loše gorivo. Prošle godine na godišnjem sam napunio pun rezervoar u Srbiji i auto je par puta "zakašljao". Isto se desilo i za vreme letovanja u Hrvatskoj gde sam točio obicni dizel na njihovoj Ini. Tek kad sam punio onaj kao premijum dizel to se vise nije dešavalo. U Nemackoj mi se to nikad nije desilo gde god da tankujem. E sad ti zamisli šta se kod nas prodaje i kako to utiče na radni vek delova.

Joki

pre 5 godina

@Smele u Hundaiu
Pa koliko trebas pglu biti da izjavis onako zajedljivo da je Kia kvalitetnija od BMW? Pa zar mislis da su zapadnjaci ovce pa placaju Bmw, Audi duplo skuplje od te tvoje raspale Kie samo zato sto pise BMW? Svaki brend mora da zasluzi cenu po kojoj prodaje auto, dugogodisnjom istorijom, kvalitetom, brojem kupaca i slicno. A ti slobodno vozi Kiu koja ima limariju kao moj oluk i nemoj da zavidis drugima.

Dejan

pre 5 godina

(Joki, 4. maj 2018 01:00)
Jesi li ti ikad seo u KIU ili joj bar prišao blizu? Vozim več 6 godina Sportage 2,0 najjaču verziju (185ks i 393 Nm). U čemu je razlika? Da kupim Q5,Q7 ili X5, X7 koji imaju motore preko 2 litra i gde registracija košta boga oca da bih ja mogao da šiljim onu stvar kako vozim premijum brend, ili ako je motor ekvivalent od 2 litra da plaćam preskupo salon sa sedištima od kože nerazdevičene kamile, i neke karbon aplikacije gde bi me samo ta priča koštala minimum 10-15k eura više. Ja ne sporim kvalitet premijum brendova, ali nisam dovoljno solventan da bih bio vlasnik jednog. Evo voleo bih ja Volvo XC 40 ali ne može se. Osnova svake kupovine je da ti finansijski možeš da se "ispružiš" za odgovarajući auto, i da isti možeš kvalitetno da održavaš. Sve drugo je mlaćenje prazne slame. Ja sam za to koliko sam mogao uzeo KIU i mislim da sam napravio odličan izbor na odnos uloženo-dobijeno. Hajde mućni malo time što ti se zove glava. Mutavi nemci rekli da im je Sportage prvi auto koji je prešao 100.000 km bez ijednog kvara. Fabrika u Slovačkoj ne stiže da napravi kolika je potražnja, imaju najveći rast prodaje, Sportage im flagship model po broju prodatih vozila, i sad ti si kao "pametan" da mi prodaješ maglu kako auto koji ja vozim već 6 godina, i koji me izvanredno služi ne valja, a ti mu ni prišao nisi! Mislim pametnom dovoljno! Šta više reći!

n.i.k.

pre 6 godina

Ovaj Šrajer je nemac i glavni dizajner Kia i Hyundai, ranije je radio u Audiju. Otud i slicnosti meske Audija i Hyundaija. Sa njim su napravili ogroman napredak u dizajnu, suludo je poredititi ih sa premijum brendovima ali za nizu klasu prave vise nego dobre aute.

kia owner

pre 6 godina

(seljak, 1. maj 2018 21:42)
Ne smeta meni to sto je kod kije tako kratka garancija na hrđu ali mi jako smeta sto mi je doslo do potrebe zamene dizne a onda su ladno rekli da garancija to ne pokriva i da je krivo lose gorivo i nadam se da nikada neces biti u prilici da je platis iz svoga dzepa.Ja sam siguran da me posle ovih kola prodavci kola iz Juzne Koreje vise nece videti ni ispred izloga.

seljak

pre 5 godina

Ne smeta meni to sto je kod kije tako kratka garancija na hrđu ali mi jako smeta sto mi je doslo do potrebe zamene dizne a onda su ladno rekli da garancija to ne pokriva i da je krivo lose gorivo i nadam se da nikada neces biti u prilici da je platis iz svoga dzepa.Ja sam siguran da me posle ovih kola prodavci kola iz Juzne Koreje vise nece videti ni ispred izloga.
(kia owner, 02. maj 2018 09:45)
Nisam siguran da ce ti bilo koji brend to priznati.Meni su na ceedu pre 8 god.kada je ceed imao 3 god.zamenili trece stop led svetlo u okviru garancije a sledece god.zadnje svetlo jer je pustalo vodu.Pustalo je jer se neko na parkingu naslinio kolima na zadnji rub koje je pritislo svetlo pa je malo zinulo.Bez problema i pitanja su ga zamenili.E sad,mozda su se tada probijali na trziste pa su bili ljubazni.Sad ne znam jer nisam imao potrebe nista osim redovnog sevisa,Ni za prethodni Sportage ni za ovaj poslednji.Bilo bi i smesno da je nesto bilo na prvom posle tri god.i 60k km i ovom sada posle nepune dve i 40k km.Prvi put kada me izrade menjam brend.Za sada sam zadovoljan.

SRBIN

pre 6 godina

121

Za sve vas koji kazu " koreanci ne znaju...", nemci su radili design.
(ccc, 01. maj 2018 09:06)

Slazem se, samo nisu NEMCI,,nego NEMAC. Ime mu je PETER SCHREYER.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

(Ivan ZG, 2. maj 2018 10:22)
Nisi u pravu. Možda je tako kod vas u Hrvatskoj ali u Srbiji Hyundai ima garanciju na koroziju 6 godina, a KIA ima 7 godina. Niko nema kraće. Pa ni raspali fijat ili dačija.

seljak

pre 5 godina

Današnji Hyundai/KIA auti imaju 12 godina garancije, a prijatelj je prodao stariju generaciju i20 sa 9 godina starosti bez i jedne kvrge na limu od hrđe. Auto izgleda kao nov.
(Ivan ZG, 02. maj 2018 10:22)
Nemaju prijatelju.Vozim Sportage iz 2016 i u garanciji pise 72 meseca uz jednogodisnji pregled.Ta garancija od 12 god.kod ostalih brendova je sarena laza jer u slucaju korozije treba dokazati da je fabricka greska a ne eksploatacija,grebanje,cukanje.Ne poznajem nikog kome je priznata garancija na koroziju za bilo koji brend.Pitanje:Da li znate nekog kome je priznata?

moron

pre 5 godina

(Hehe, 4. maj 2018 11:26)
Pa, to je tako jer nas kupce u Srbiji naši uvoznici smatraju jadom i bedom. Zato je tamo garancija 12 godina, a kod nas 6 (Hyundai) i 7 ( KIA). Naravno, to ovde nije slučaj samo sa Kia i Hyundai brendom. Isto ti je, npr. i sa škodom, koja je za Srbiju "specijalno oguljena" (inače Karoq Ambition ne bi imao samo 4 air baga za Srbiju, a ni fabija style samo 2). Što je samo dokaz da nema razlike u nepoštovanju srpskih kupaca zavisno od toga da li je vlasnik uvoznika nekog brenda stranac (Pežo, Kia, Hyndai ... ) ili domaći ( škoda ... ). Bar u tom delu vlada puna jednakost dranja, klanja i nepoštovanja.
Ti si jedan od retko korektnih i objektivnih komentatora i vlasnika vozila na vestima o Kia i Hyundai vozilima. Šteta što takvih nema više. Generalno, na svim vestima (svih brendova) brojni botovi ( koji su ogromna većina) ubijaju svaku draž čitanja i/ili ostavljanja komentara.

Joca

pre 5 godina

@seljak, 2. maj 2018 20:05
Pazi niko ne pljuje Kiu, ali izjave da se porede KIA i nemacka premijum trojka su smesne. Evo ja recimo imam losa iskustva sa Hyndaiem a moj drugar i sa Kiom, meni korozija uhvatila zadnja desna vrata posle samo 5 godina a kupio sam novu. Drugaru bio neki problem sa motorom jedva ga sredili i puko je dosta para.

Hehe

pre 5 godina

Gledao sam hyundai slovenija i kod njih je 12 godina garancija na koroziju. Realno ako ima fabricke greske dovoljna je i godina-dve da se ispolji problem, osim ako ti auto ne stoji nonstop u garazi i retko ga vozis. Pitanje ostaje zasto i kod nas nije 12 godina.