Subota, 17.03.2018.

20:10

Naučnici upozoravaju: Ovi proizvodi uzrokuju rast grudi kod dečaka

Izvor: B92

Nauènici upozoravaju: Ovi proizvodi uzrokuju rast grudi kod deèaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

stosone

pre 6 godina

Imao ginekomastiju na desnoj strani. Prvi put primetio da je tu nesto pocelo da raste u vojsci. Kada sam se vratio otisao na sve preglede i tada je konstatovana ginekomastija od strane endokrinologa. Savet, od tada nacelnice odeljenja, bio je da strogo izbegavam piletinu koja nije "domaca".

part time vegan

pre 6 godina

Dobro prihvatamo da meso, mleko i jaja koja nabavljamo u marketima i na pijacama imaju višak hormona. Ali dajte mi alternativu. Ne možemo svi da imamo koke koje će da nam nose jaja ili kravicu za mleko. Ja ne jedem meso, povremeno i ništa životinjskog porekla. Lično mislim da je za dečiji razvoj potrebno i meso i mleko i jaja. Ali oni koji su zdravi i bez hormona, isto tako važna je i količina. Deca danas polno sazrevaju mnogo ranije a to može imati veze samo sa ishranom punom hormona. Odrasli imaju pubertetske bubuljice do tridesete godine.

part time vegan

pre 6 godina

Dobro prihvatamo da meso, mleko i jaja koja nabavljamo u marketima i na pijacama imaju višak hormona. Ali dajte mi alternativu. Ne možemo svi da imamo koke koje će da nam nose jaja ili kravicu za mleko. Ja ne jedem meso, povremeno i ništa životinjskog porekla. Lično mislim da je za dečiji razvoj potrebno i meso i mleko i jaja. Ali oni koji su zdravi i bez hormona, isto tako važna je i količina. Deca danas polno sazrevaju mnogo ranije a to može imati veze samo sa ishranom punom hormona. Odrasli imaju pubertetske bubuljice do tridesete godine.

pizza pametnica

pre 6 godina

U Francuskoj bila emisija o kvalitetu pijace vode. Izmedju ostalog su negde nasli muzjaka lososa koji je poceo da razvija jajnike, uradili analizu i zakljucili da je u vodi povecan nivo estrogena. To dovode u vezu sa kontracept pilulama i hormonima koji kroz mokracu idu u vodene tokove.

ss

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga.

Javi se lekaru opste prakse, reci problem... On ce te uput it dalje... Reci da zelis da se operises.... Verovatno ces prvo ici do endokrinologa, takva je procedura, a onda ce ti zakazati kod plasticnog hirurga... Ja sam se na klinickom operisao, sve je trajalo 3 dana ukupno... Rezultati su savrseni :) Operacija je besplatna jer je u pitanju hormonski poremecaj...

Zoran

pre 6 godina

Koliko samo vas misli da sve zna. Odmah se hvatate za testosteron... To veze sa vezom nema. Radio sam sve analize i apsolutno sve je u normalnim nivoima i dan danas mi nije receno zasto sam imao ginekomastiju. Problem sam delimicno resio operacijom. Kazem delimicno jer ako se operacija ne obavi na vreme (a to je sto pre) i ako se to zlezdasto tkivo ne ukloni, kasnije cete vrlo tesko imati odlicne rezultate. Ako i sumnjate da imate ginekomastiju odmah idite kod edokrinologa. Problem nece nestati sam od sebe. Operacija je oko 2.000 evra. Vredi se i pozajmiti za to. Sto se hrane tice i tu filozofirate. Odrastao sam na selu i jeo domace proizvode.

M

pre 6 godina

Ne znam sto se momci opterecuju, moj decko ima ginekomastiju i verujte, ne bih ni primetila da mi nije rekao :) blazi oblik ali vidi se Zapravo, niko je ne vidi sem njega, pa umislja da neko u njega bulji a niko to ne gleda. Meni ne smeta. Tako da opusteno

Nikola

pre 6 godina

Neki spomenuse piletinu kao moguci uzrok za ginekomastiju. Piletina se kljuka muskim a ne zenskim hormonima. Od zenskih hormona ne rastu misici. Zato se muski hormoni drugim imenom i nazivaju hormonima rasta. Svinje se isto muskim hormonima "tove".

cvarci i kavurma

pre 6 godina

@Kao mali sam mastao da imam zenske grudi. Kao tinejdzer. Al ne da zelim da budem zensko il transvestit. Nego da mogu da ih gledam i mesim.
(Oh, 17. mart 2018 21:07)
Pa nadjes devojku sa velikim grudima i 'mesis' kako vec ti rece i gledas sa uzivanjem u iste, lepo bude njoj a tebi jos lepse ;)...

ledeno doba

pre 6 godina

u raznoj kozmetici ima i parabena i tih imitatora estrogena i oni su štetni i za muškarce i za žene. višak estrogena kod žena može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. kupujte samo one na kojima piše bez parabena. i internet u ruke!

Lombok

pre 6 godina

Problem je u industrijskom mleku, mesu, jajima i ostalim namirnicama animalnog porekla. Sve to je prepuno hormona, imate gomilu klipova o tome na Internetu, gde se vidi sta se sve radi sa zivotinjama u industrijskim klanicama i sta se sve trpa u meso i mleko da bi se odrzalo. Nazalost, roditelji tih decaka jos uvek zive u srednjem veku i imaju neka blesava shvatanja kako mleko jaca kosti (?!), kako bez mesa deca ne mogu da rastu, kako deca treba da jedu sto vise kako bi bila zdrava ... Moj glupi deda sve to pricao. Uz to odavno im vise ne spremaju uzinu za skolu, vec im samo tutnu pare u dzep, a klinci - zna se - pravac po brzu hranu ... jedu smece. Pa posle uz to kupe neko slatkis pun secera i konzervansa. I naravno, gazirani sok 2 litra dnevno minimum. Pa znate sta, dobro da posle svega toga jos i ne laju!

D

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da godinama vucete neki problem i ne odete kod lekara.Endokrinolog je adresa.Uz par analiza znacete vrlo brzo da li je rezultat hormonskog disbalansa ili zbog gojaznosti.Ako su hormoni to treba da resite iz mnogo razloga,pa ce se resiti i ginekomastija.Ako je gojaznost zna se.A ne da sedite u skafanderu na plazi.

Riko

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga. Gojazan sam i to sam ceo zivot tome pripisivao. A onda vidim nekoga gojaznijeg od mene, a on u predelu grudi ravan kao daska. Sve bih dao da tako izgledam. NIKADA nisam na bazenu bio, a na moru ni sam ne znam kako uspevam da se ponasam iole normalno.. ne bih preziveo da sa ortacima odem na neko kupanje..i godinama se kanim da se ispitam kod lekara da li je to to ili je salo.. U svakom slucaju, samo onaj ko ima to zna koliko utice na socijalni zivot!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera, 17. mart 2018 20:16)

Pa brate otidji kod lekara, neka ti da neki steroid. Ti bi trebalo da koristis testosteron, naravno u propisanoj kolicini i pod nadzorom lekara. Testosteron je ipak lek i upravo je napravljen i namenjen osobama sa hormonalnim poremecajima. A to sto ga bodibilderi zloupotrebljavaju je potpuno druga prica. Ne boj se testosterona kada se koristi kao lek.

tu i tamo

pre 6 godina

Za brata sto ima ovaj problem a i iznad prosecni ponos. Ne znam sta bih dao da sam na tvom mestu (mislim na ponos). Drugo, ne znam kako te tvoje grudi izgledaju, ali uvek cu se setiti emisije o nekom Ameru (da li je bilo na Discovery ili National geographic) koji je izgubio na nekoj opkladi i covek je morao da ugradi implante i dobio je prave, pravcate zenske grudi. I secam se kako je pricao da su zene to obozavale i da je covek imao seksa kao nikad u zivotu. Covek je tada imao sigurno oko 30-35godina. Pa ti vidi sad...

El

pre 6 godina

Iz prve ruke:

Imam ovo (da oprostite na izrazu) s... manje-više celi život. Tačnije "od kad znam za sebe" što će reći od nekog 6,7 razreda.
Svi znamo kakva su deca i kroz šta sam prolazio u osnovnoj. Nažalost, nisam imao podršku roditelja i oni su mi govorili "nije to ništa" i da se ni ne primećuje kada se ispravim. Lekar mi je rekao da će se povući kada napunim 18. Dođe srednja škola, one još više ispadoše! Čekam ja tih 18 kao ozeblo sunce - ništa. Dođe 20ta ništa. Opet ja kod lekara oni mi kažu da sam verovatno bio gojazan - a ja mršav ceo život!

Iako sam visok a tamo dole NATprosečan, ja samopouzdanje NEMAM! Neprijatno mi je. Odvratno je kada primetiš kako ljudi krišom bulje. Kada te "prijatelji" ismevaju a poznanici prave šalu. Odvratno je kada si sa društvom leti pored jezera/čega već i svi se skinu a ti ne smeš! Kada te devojke prozivaju za sisice i misle da je tako jer si fiz neaktivan. Kada te zovu na more... Kada dođe leto a ti moraš majicu... Nema veze sa sortom ljudi, sličo sam doživeo i od intelektualaca i od bogatih, svi isto reaguju.

Još malo će 30 a ja sam rešio da operišem pa šta bude. Jeste rizik ali je vredan. 20e su mi prošle vežbajući u nadi da će biti bolje ali samo sam pogoršao - mišić "podigne" masno tkivo. Operacija je skupa, para nemam.

Kakva su vaša iskustva? Ima li neko kakav predlog?

darko

pre 6 godina

Ja imam ginekomastiju od puberteta. Neki blazi oblik. Genetika. I cale ima. To me tera sa vezbam od 15-e godine i sad sa 40 mogu reci da je to razlog sto izgledam dobro i u kondiciji sam. Grudi misicave, ali da ne vezbam opustile bi se. Drugi nacin da to eliminisem nisam nasao

Hana

pre 6 godina

@Pera, 17. mart 2018 20:16:

Žao mi je što se tako osećaš. Idi na pregled kod endokrinologa, uzimanjem terapije to može da se reši, plus je to i naravno do sala ukoliko si gojazan. Probaj da menjaš ishranu i da imaš neku fizičku aktivnost.

Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime

pre 6 godina

Pera

Alkohol cini cuda.

Salim se! Ja sam radio operaciju, besplatno (dobrovoljni davalac krvi 40+ puta, Republika Srpska). Rutinska operacija, liposukcija. Onom metalnom cevi usisava materijal, koji nije samo masno tkivo i to i predstavlja problem. Totalna anestezija (koja je i najbolji dio svega toga) i nakon par dana ides kuci. Par meseci ne smes raditi nista tesko. Zivot se menja iz korena i jednostavno pozelis da se na sred ulice skines. Srecno

Pera2

pre 6 godina

Pero, imao sam i ja i operisao sa 38 godina. Ima privatnih klinika koje to rade. Oko 3000eur je kostala operacija. Obavi se isti dan, ides kuci uvece. Isto leto bez majice sam isao i ponovo se rodio. Stedi paru na paru i kad tad obavi to, srecno!

dragan

pre 6 godina

(Pera, 17. mart 2018 20:16)

Covece, zivi svoj zivot. Nemoj se stideti sebe. Bio je ovde clanaka o coveku koji je za opkladu ugradio silikone u grudu. Dobio opkladu, i umesto da ih izvadi, ostavio ih je, jer mu se svidelo da ima grudi. Budi ponosan i razvijaj svoju licnost.

Nemanja

pre 6 godina

A to uopšte nema veze sa hormonima rasta koji se ubrizgavaju u stoku i živinu nego eto, esencijalna ulja... da da! Živeo sam dugo u inostranstvu i sin mog najboljeg prijatelja je imao isti problem ali sa nepunih 8 godina. Prvo što mu je zabranjeno je da jede piletinu, pošto se u nju ubrizgavaju neki ženski hormoni da pospeše rast. Jednačinu završite sami...

Milka Sumadinka

pre 6 godina

@Pera
Ne dozvoli da ti to unistava zivot. Pravi drugari ti se nikad ne bi podsmevali, devojka takodje. Meni je zbog debljine trebalo 38 godina da odem na plazu ko covek. Sada me boli uvo, uzivam za sebe, briga me sta ko misli.

tores

pre 6 godina

Pera: ne moras kod lekara da saznas jeli to salo ili grudno tkivo. Ako je bradavica uvecana ili naduvana to je grudno tkivo, jer ispod bradavice ne postoji masno tkivo. Obuhvatis kozu oko bradavice pristima, ako je ispod reznjevito ili kao mali jedva opiljivi cvorici to je grudno tkivo. Ili jos bolje, zasto jednostavno ne smrsas i vidis koliko ce ostati? Ginekomastiju mozes resiti jedino hirurski, to je tako laka operacija, a mozes je dobiti i besplatno ako uveris doktora da ti problem nije estetske prirode. Slazes da su ti deda, stric imali uvecane grudi i rak dojke nakon 50te i da ih preventivno zelis odstraniti. Oziljci su nevidljivi jer rez je manji od jednog centimetra na spoju bradavice i okolne koze. U ekstremnim slucajevima treba ogroman rez.

Bo

pre 6 godina

bisfenol a je povezan i sa ADHD poremećajem. čak i u prenatalnom dobu. ako trudnica koristi nešto što je u ambalaži koja sadrži BPA (bisfenol A), beba je pod rizikom. postoje jako ozbiljne studije o tome.

Rale

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga. Gojazan sam i to sam ceo zivot tome pripisivao. A onda vidim nekoga gojaznijeg od mene, a on u predelu grudi ravan kao daska. Sve bih dao da tako izgledam. NIKADA nisam na bazenu bio, a na moru ni sam ne znam kako uspevam da se ponasam iole normalno.. ne bih preziveo da sa ortacima odem na neko kupanje..i godinama se kanim da se ispitam kod lekara da li je to to ili je salo.. U svakom slucaju, samo onaj ko ima to zna koliko utice na socijalni zivot!
(Pera, 17. mart 2018 20:16)

Genetika, hormonski poremećaj, može biti mnogo toga, šta te briga ko te tera da ideš na plažu. Ako ti baš toliko utiče na život a verujem da da ima hirurških intervencija za otklanjanje istog... To što toliko se kaniš da odeš lekaru mi je isto sumnjivo, jesi li proveravao nekad nivo testosterona?

Dosije Ш

pre 6 godina

Niko ne pita za piletinu koju jedemo, a ludački je nakljukana hormonima zarad povećanja mase mesa?
Ja postavih pitanje, posto sam pojeo pileci file. Idem do ogledala da proverim grudi

Pera

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga. Gojazan sam i to sam ceo zivot tome pripisivao. A onda vidim nekoga gojaznijeg od mene, a on u predelu grudi ravan kao daska. Sve bih dao da tako izgledam. NIKADA nisam na bazenu bio, a na moru ni sam ne znam kako uspevam da se ponasam iole normalno.. ne bih preziveo da sa ortacima odem na neko kupanje..i godinama se kanim da se ispitam kod lekara da li je to to ili je salo.. U svakom slucaju, samo onaj ko ima to zna koliko utice na socijalni zivot!

Pera

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga. Gojazan sam i to sam ceo zivot tome pripisivao. A onda vidim nekoga gojaznijeg od mene, a on u predelu grudi ravan kao daska. Sve bih dao da tako izgledam. NIKADA nisam na bazenu bio, a na moru ni sam ne znam kako uspevam da se ponasam iole normalno.. ne bih preziveo da sa ortacima odem na neko kupanje..i godinama se kanim da se ispitam kod lekara da li je to to ili je salo.. U svakom slucaju, samo onaj ko ima to zna koliko utice na socijalni zivot!

Riko

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga. Gojazan sam i to sam ceo zivot tome pripisivao. A onda vidim nekoga gojaznijeg od mene, a on u predelu grudi ravan kao daska. Sve bih dao da tako izgledam. NIKADA nisam na bazenu bio, a na moru ni sam ne znam kako uspevam da se ponasam iole normalno.. ne bih preziveo da sa ortacima odem na neko kupanje..i godinama se kanim da se ispitam kod lekara da li je to to ili je salo.. U svakom slucaju, samo onaj ko ima to zna koliko utice na socijalni zivot!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera, 17. mart 2018 20:16)

Pa brate otidji kod lekara, neka ti da neki steroid. Ti bi trebalo da koristis testosteron, naravno u propisanoj kolicini i pod nadzorom lekara. Testosteron je ipak lek i upravo je napravljen i namenjen osobama sa hormonalnim poremecajima. A to sto ga bodibilderi zloupotrebljavaju je potpuno druga prica. Ne boj se testosterona kada se koristi kao lek.

Nemanja

pre 6 godina

A to uopšte nema veze sa hormonima rasta koji se ubrizgavaju u stoku i živinu nego eto, esencijalna ulja... da da! Živeo sam dugo u inostranstvu i sin mog najboljeg prijatelja je imao isti problem ali sa nepunih 8 godina. Prvo što mu je zabranjeno je da jede piletinu, pošto se u nju ubrizgavaju neki ženski hormoni da pospeše rast. Jednačinu završite sami...

Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime

pre 6 godina

Pera

Alkohol cini cuda.

Salim se! Ja sam radio operaciju, besplatno (dobrovoljni davalac krvi 40+ puta, Republika Srpska). Rutinska operacija, liposukcija. Onom metalnom cevi usisava materijal, koji nije samo masno tkivo i to i predstavlja problem. Totalna anestezija (koja je i najbolji dio svega toga) i nakon par dana ides kuci. Par meseci ne smes raditi nista tesko. Zivot se menja iz korena i jednostavno pozelis da se na sred ulice skines. Srecno

El

pre 6 godina

Iz prve ruke:

Imam ovo (da oprostite na izrazu) s... manje-više celi život. Tačnije "od kad znam za sebe" što će reći od nekog 6,7 razreda.
Svi znamo kakva su deca i kroz šta sam prolazio u osnovnoj. Nažalost, nisam imao podršku roditelja i oni su mi govorili "nije to ništa" i da se ni ne primećuje kada se ispravim. Lekar mi je rekao da će se povući kada napunim 18. Dođe srednja škola, one još više ispadoše! Čekam ja tih 18 kao ozeblo sunce - ništa. Dođe 20ta ništa. Opet ja kod lekara oni mi kažu da sam verovatno bio gojazan - a ja mršav ceo život!

Iako sam visok a tamo dole NATprosečan, ja samopouzdanje NEMAM! Neprijatno mi je. Odvratno je kada primetiš kako ljudi krišom bulje. Kada te "prijatelji" ismevaju a poznanici prave šalu. Odvratno je kada si sa društvom leti pored jezera/čega već i svi se skinu a ti ne smeš! Kada te devojke prozivaju za sisice i misle da je tako jer si fiz neaktivan. Kada te zovu na more... Kada dođe leto a ti moraš majicu... Nema veze sa sortom ljudi, sličo sam doživeo i od intelektualaca i od bogatih, svi isto reaguju.

Još malo će 30 a ja sam rešio da operišem pa šta bude. Jeste rizik ali je vredan. 20e su mi prošle vežbajući u nadi da će biti bolje ali samo sam pogoršao - mišić "podigne" masno tkivo. Operacija je skupa, para nemam.

Kakva su vaša iskustva? Ima li neko kakav predlog?

Pera2

pre 6 godina

Pero, imao sam i ja i operisao sa 38 godina. Ima privatnih klinika koje to rade. Oko 3000eur je kostala operacija. Obavi se isti dan, ides kuci uvece. Isto leto bez majice sam isao i ponovo se rodio. Stedi paru na paru i kad tad obavi to, srecno!

Dosije Ш

pre 6 godina

Niko ne pita za piletinu koju jedemo, a ludački je nakljukana hormonima zarad povećanja mase mesa?
Ja postavih pitanje, posto sam pojeo pileci file. Idem do ogledala da proverim grudi

darko

pre 6 godina

Ja imam ginekomastiju od puberteta. Neki blazi oblik. Genetika. I cale ima. To me tera sa vezbam od 15-e godine i sad sa 40 mogu reci da je to razlog sto izgledam dobro i u kondiciji sam. Grudi misicave, ali da ne vezbam opustile bi se. Drugi nacin da to eliminisem nisam nasao

Milka Sumadinka

pre 6 godina

@Pera
Ne dozvoli da ti to unistava zivot. Pravi drugari ti se nikad ne bi podsmevali, devojka takodje. Meni je zbog debljine trebalo 38 godina da odem na plazu ko covek. Sada me boli uvo, uzivam za sebe, briga me sta ko misli.

Hana

pre 6 godina

@Pera, 17. mart 2018 20:16:

Žao mi je što se tako osećaš. Idi na pregled kod endokrinologa, uzimanjem terapije to može da se reši, plus je to i naravno do sala ukoliko si gojazan. Probaj da menjaš ishranu i da imaš neku fizičku aktivnost.

dragan

pre 6 godina

(Pera, 17. mart 2018 20:16)

Covece, zivi svoj zivot. Nemoj se stideti sebe. Bio je ovde clanaka o coveku koji je za opkladu ugradio silikone u grudu. Dobio opkladu, i umesto da ih izvadi, ostavio ih je, jer mu se svidelo da ima grudi. Budi ponosan i razvijaj svoju licnost.

tores

pre 6 godina

Pera: ne moras kod lekara da saznas jeli to salo ili grudno tkivo. Ako je bradavica uvecana ili naduvana to je grudno tkivo, jer ispod bradavice ne postoji masno tkivo. Obuhvatis kozu oko bradavice pristima, ako je ispod reznjevito ili kao mali jedva opiljivi cvorici to je grudno tkivo. Ili jos bolje, zasto jednostavno ne smrsas i vidis koliko ce ostati? Ginekomastiju mozes resiti jedino hirurski, to je tako laka operacija, a mozes je dobiti i besplatno ako uveris doktora da ti problem nije estetske prirode. Slazes da su ti deda, stric imali uvecane grudi i rak dojke nakon 50te i da ih preventivno zelis odstraniti. Oziljci su nevidljivi jer rez je manji od jednog centimetra na spoju bradavice i okolne koze. U ekstremnim slucajevima treba ogroman rez.

Lombok

pre 6 godina

Problem je u industrijskom mleku, mesu, jajima i ostalim namirnicama animalnog porekla. Sve to je prepuno hormona, imate gomilu klipova o tome na Internetu, gde se vidi sta se sve radi sa zivotinjama u industrijskim klanicama i sta se sve trpa u meso i mleko da bi se odrzalo. Nazalost, roditelji tih decaka jos uvek zive u srednjem veku i imaju neka blesava shvatanja kako mleko jaca kosti (?!), kako bez mesa deca ne mogu da rastu, kako deca treba da jedu sto vise kako bi bila zdrava ... Moj glupi deda sve to pricao. Uz to odavno im vise ne spremaju uzinu za skolu, vec im samo tutnu pare u dzep, a klinci - zna se - pravac po brzu hranu ... jedu smece. Pa posle uz to kupe neko slatkis pun secera i konzervansa. I naravno, gazirani sok 2 litra dnevno minimum. Pa znate sta, dobro da posle svega toga jos i ne laju!

cvarci i kavurma

pre 6 godina

@Kao mali sam mastao da imam zenske grudi. Kao tinejdzer. Al ne da zelim da budem zensko il transvestit. Nego da mogu da ih gledam i mesim.
(Oh, 17. mart 2018 21:07)
Pa nadjes devojku sa velikim grudima i 'mesis' kako vec ti rece i gledas sa uzivanjem u iste, lepo bude njoj a tebi jos lepse ;)...

Bo

pre 6 godina

bisfenol a je povezan i sa ADHD poremećajem. čak i u prenatalnom dobu. ako trudnica koristi nešto što je u ambalaži koja sadrži BPA (bisfenol A), beba je pod rizikom. postoje jako ozbiljne studije o tome.

Rale

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga. Gojazan sam i to sam ceo zivot tome pripisivao. A onda vidim nekoga gojaznijeg od mene, a on u predelu grudi ravan kao daska. Sve bih dao da tako izgledam. NIKADA nisam na bazenu bio, a na moru ni sam ne znam kako uspevam da se ponasam iole normalno.. ne bih preziveo da sa ortacima odem na neko kupanje..i godinama se kanim da se ispitam kod lekara da li je to to ili je salo.. U svakom slucaju, samo onaj ko ima to zna koliko utice na socijalni zivot!
(Pera, 17. mart 2018 20:16)

Genetika, hormonski poremećaj, može biti mnogo toga, šta te briga ko te tera da ideš na plažu. Ako ti baš toliko utiče na život a verujem da da ima hirurških intervencija za otklanjanje istog... To što toliko se kaniš da odeš lekaru mi je isto sumnjivo, jesi li proveravao nekad nivo testosterona?

D

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da godinama vucete neki problem i ne odete kod lekara.Endokrinolog je adresa.Uz par analiza znacete vrlo brzo da li je rezultat hormonskog disbalansa ili zbog gojaznosti.Ako su hormoni to treba da resite iz mnogo razloga,pa ce se resiti i ginekomastija.Ako je gojaznost zna se.A ne da sedite u skafanderu na plazi.

Nikola

pre 6 godina

Neki spomenuse piletinu kao moguci uzrok za ginekomastiju. Piletina se kljuka muskim a ne zenskim hormonima. Od zenskih hormona ne rastu misici. Zato se muski hormoni drugim imenom i nazivaju hormonima rasta. Svinje se isto muskim hormonima "tove".

ledeno doba

pre 6 godina

u raznoj kozmetici ima i parabena i tih imitatora estrogena i oni su štetni i za muškarce i za žene. višak estrogena kod žena može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. kupujte samo one na kojima piše bez parabena. i internet u ruke!

M

pre 6 godina

Ne znam sto se momci opterecuju, moj decko ima ginekomastiju i verujte, ne bih ni primetila da mi nije rekao :) blazi oblik ali vidi se Zapravo, niko je ne vidi sem njega, pa umislja da neko u njega bulji a niko to ne gleda. Meni ne smeta. Tako da opusteno

stosone

pre 6 godina

Imao ginekomastiju na desnoj strani. Prvi put primetio da je tu nesto pocelo da raste u vojsci. Kada sam se vratio otisao na sve preglede i tada je konstatovana ginekomastija od strane endokrinologa. Savet, od tada nacelnice odeljenja, bio je da strogo izbegavam piletinu koja nije "domaca".

part time vegan

pre 6 godina

Dobro prihvatamo da meso, mleko i jaja koja nabavljamo u marketima i na pijacama imaju višak hormona. Ali dajte mi alternativu. Ne možemo svi da imamo koke koje će da nam nose jaja ili kravicu za mleko. Ja ne jedem meso, povremeno i ništa životinjskog porekla. Lično mislim da je za dečiji razvoj potrebno i meso i mleko i jaja. Ali oni koji su zdravi i bez hormona, isto tako važna je i količina. Deca danas polno sazrevaju mnogo ranije a to može imati veze samo sa ishranom punom hormona. Odrasli imaju pubertetske bubuljice do tridesete godine.

ss

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga.

Javi se lekaru opste prakse, reci problem... On ce te uput it dalje... Reci da zelis da se operises.... Verovatno ces prvo ici do endokrinologa, takva je procedura, a onda ce ti zakazati kod plasticnog hirurga... Ja sam se na klinickom operisao, sve je trajalo 3 dana ukupno... Rezultati su savrseni :) Operacija je besplatna jer je u pitanju hormonski poremecaj...

tu i tamo

pre 6 godina

Za brata sto ima ovaj problem a i iznad prosecni ponos. Ne znam sta bih dao da sam na tvom mestu (mislim na ponos). Drugo, ne znam kako te tvoje grudi izgledaju, ali uvek cu se setiti emisije o nekom Ameru (da li je bilo na Discovery ili National geographic) koji je izgubio na nekoj opkladi i covek je morao da ugradi implante i dobio je prave, pravcate zenske grudi. I secam se kako je pricao da su zene to obozavale i da je covek imao seksa kao nikad u zivotu. Covek je tada imao sigurno oko 30-35godina. Pa ti vidi sad...

Zoran

pre 6 godina

Koliko samo vas misli da sve zna. Odmah se hvatate za testosteron... To veze sa vezom nema. Radio sam sve analize i apsolutno sve je u normalnim nivoima i dan danas mi nije receno zasto sam imao ginekomastiju. Problem sam delimicno resio operacijom. Kazem delimicno jer ako se operacija ne obavi na vreme (a to je sto pre) i ako se to zlezdasto tkivo ne ukloni, kasnije cete vrlo tesko imati odlicne rezultate. Ako i sumnjate da imate ginekomastiju odmah idite kod edokrinologa. Problem nece nestati sam od sebe. Operacija je oko 2.000 evra. Vredi se i pozajmiti za to. Sto se hrane tice i tu filozofirate. Odrastao sam na selu i jeo domace proizvode.

pizza pametnica

pre 6 godina

U Francuskoj bila emisija o kvalitetu pijace vode. Izmedju ostalog su negde nasli muzjaka lososa koji je poceo da razvija jajnike, uradili analizu i zakljucili da je u vodi povecan nivo estrogena. To dovode u vezu sa kontracept pilulama i hormonima koji kroz mokracu idu u vodene tokove.

part time vegan

pre 6 godina

Dobro prihvatamo da meso, mleko i jaja koja nabavljamo u marketima i na pijacama imaju višak hormona. Ali dajte mi alternativu. Ne možemo svi da imamo koke koje će da nam nose jaja ili kravicu za mleko. Ja ne jedem meso, povremeno i ništa životinjskog porekla. Lično mislim da je za dečiji razvoj potrebno i meso i mleko i jaja. Ali oni koji su zdravi i bez hormona, isto tako važna je i količina. Deca danas polno sazrevaju mnogo ranije a to može imati veze samo sa ishranom punom hormona. Odrasli imaju pubertetske bubuljice do tridesete godine.

tu i tamo

pre 6 godina

Za brata sto ima ovaj problem a i iznad prosecni ponos. Ne znam sta bih dao da sam na tvom mestu (mislim na ponos). Drugo, ne znam kako te tvoje grudi izgledaju, ali uvek cu se setiti emisije o nekom Ameru (da li je bilo na Discovery ili National geographic) koji je izgubio na nekoj opkladi i covek je morao da ugradi implante i dobio je prave, pravcate zenske grudi. I secam se kako je pricao da su zene to obozavale i da je covek imao seksa kao nikad u zivotu. Covek je tada imao sigurno oko 30-35godina. Pa ti vidi sad...

Lombok

pre 6 godina

Problem je u industrijskom mleku, mesu, jajima i ostalim namirnicama animalnog porekla. Sve to je prepuno hormona, imate gomilu klipova o tome na Internetu, gde se vidi sta se sve radi sa zivotinjama u industrijskim klanicama i sta se sve trpa u meso i mleko da bi se odrzalo. Nazalost, roditelji tih decaka jos uvek zive u srednjem veku i imaju neka blesava shvatanja kako mleko jaca kosti (?!), kako bez mesa deca ne mogu da rastu, kako deca treba da jedu sto vise kako bi bila zdrava ... Moj glupi deda sve to pricao. Uz to odavno im vise ne spremaju uzinu za skolu, vec im samo tutnu pare u dzep, a klinci - zna se - pravac po brzu hranu ... jedu smece. Pa posle uz to kupe neko slatkis pun secera i konzervansa. I naravno, gazirani sok 2 litra dnevno minimum. Pa znate sta, dobro da posle svega toga jos i ne laju!

Pera

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga. Gojazan sam i to sam ceo zivot tome pripisivao. A onda vidim nekoga gojaznijeg od mene, a on u predelu grudi ravan kao daska. Sve bih dao da tako izgledam. NIKADA nisam na bazenu bio, a na moru ni sam ne znam kako uspevam da se ponasam iole normalno.. ne bih preziveo da sa ortacima odem na neko kupanje..i godinama se kanim da se ispitam kod lekara da li je to to ili je salo.. U svakom slucaju, samo onaj ko ima to zna koliko utice na socijalni zivot!

Riko

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga. Gojazan sam i to sam ceo zivot tome pripisivao. A onda vidim nekoga gojaznijeg od mene, a on u predelu grudi ravan kao daska. Sve bih dao da tako izgledam. NIKADA nisam na bazenu bio, a na moru ni sam ne znam kako uspevam da se ponasam iole normalno.. ne bih preziveo da sa ortacima odem na neko kupanje..i godinama se kanim da se ispitam kod lekara da li je to to ili je salo.. U svakom slucaju, samo onaj ko ima to zna koliko utice na socijalni zivot!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera, 17. mart 2018 20:16)

Pa brate otidji kod lekara, neka ti da neki steroid. Ti bi trebalo da koristis testosteron, naravno u propisanoj kolicini i pod nadzorom lekara. Testosteron je ipak lek i upravo je napravljen i namenjen osobama sa hormonalnim poremecajima. A to sto ga bodibilderi zloupotrebljavaju je potpuno druga prica. Ne boj se testosterona kada se koristi kao lek.

Nikola

pre 6 godina

Neki spomenuse piletinu kao moguci uzrok za ginekomastiju. Piletina se kljuka muskim a ne zenskim hormonima. Od zenskih hormona ne rastu misici. Zato se muski hormoni drugim imenom i nazivaju hormonima rasta. Svinje se isto muskim hormonima "tove".

dragan

pre 6 godina

(Pera, 17. mart 2018 20:16)

Covece, zivi svoj zivot. Nemoj se stideti sebe. Bio je ovde clanaka o coveku koji je za opkladu ugradio silikone u grudu. Dobio opkladu, i umesto da ih izvadi, ostavio ih je, jer mu se svidelo da ima grudi. Budi ponosan i razvijaj svoju licnost.

Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime

pre 6 godina

Pera

Alkohol cini cuda.

Salim se! Ja sam radio operaciju, besplatno (dobrovoljni davalac krvi 40+ puta, Republika Srpska). Rutinska operacija, liposukcija. Onom metalnom cevi usisava materijal, koji nije samo masno tkivo i to i predstavlja problem. Totalna anestezija (koja je i najbolji dio svega toga) i nakon par dana ides kuci. Par meseci ne smes raditi nista tesko. Zivot se menja iz korena i jednostavno pozelis da se na sred ulice skines. Srecno

Rale

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga. Gojazan sam i to sam ceo zivot tome pripisivao. A onda vidim nekoga gojaznijeg od mene, a on u predelu grudi ravan kao daska. Sve bih dao da tako izgledam. NIKADA nisam na bazenu bio, a na moru ni sam ne znam kako uspevam da se ponasam iole normalno.. ne bih preziveo da sa ortacima odem na neko kupanje..i godinama se kanim da se ispitam kod lekara da li je to to ili je salo.. U svakom slucaju, samo onaj ko ima to zna koliko utice na socijalni zivot!
(Pera, 17. mart 2018 20:16)

Genetika, hormonski poremećaj, može biti mnogo toga, šta te briga ko te tera da ideš na plažu. Ako ti baš toliko utiče na život a verujem da da ima hirurških intervencija za otklanjanje istog... To što toliko se kaniš da odeš lekaru mi je isto sumnjivo, jesi li proveravao nekad nivo testosterona?

D

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da godinama vucete neki problem i ne odete kod lekara.Endokrinolog je adresa.Uz par analiza znacete vrlo brzo da li je rezultat hormonskog disbalansa ili zbog gojaznosti.Ako su hormoni to treba da resite iz mnogo razloga,pa ce se resiti i ginekomastija.Ako je gojaznost zna se.A ne da sedite u skafanderu na plazi.

ledeno doba

pre 6 godina

u raznoj kozmetici ima i parabena i tih imitatora estrogena i oni su štetni i za muškarce i za žene. višak estrogena kod žena može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. kupujte samo one na kojima piše bez parabena. i internet u ruke!

cvarci i kavurma

pre 6 godina

@Kao mali sam mastao da imam zenske grudi. Kao tinejdzer. Al ne da zelim da budem zensko il transvestit. Nego da mogu da ih gledam i mesim.
(Oh, 17. mart 2018 21:07)
Pa nadjes devojku sa velikim grudima i 'mesis' kako vec ti rece i gledas sa uzivanjem u iste, lepo bude njoj a tebi jos lepse ;)...

Nemanja

pre 6 godina

A to uopšte nema veze sa hormonima rasta koji se ubrizgavaju u stoku i živinu nego eto, esencijalna ulja... da da! Živeo sam dugo u inostranstvu i sin mog najboljeg prijatelja je imao isti problem ali sa nepunih 8 godina. Prvo što mu je zabranjeno je da jede piletinu, pošto se u nju ubrizgavaju neki ženski hormoni da pospeše rast. Jednačinu završite sami...

Zoran

pre 6 godina

Koliko samo vas misli da sve zna. Odmah se hvatate za testosteron... To veze sa vezom nema. Radio sam sve analize i apsolutno sve je u normalnim nivoima i dan danas mi nije receno zasto sam imao ginekomastiju. Problem sam delimicno resio operacijom. Kazem delimicno jer ako se operacija ne obavi na vreme (a to je sto pre) i ako se to zlezdasto tkivo ne ukloni, kasnije cete vrlo tesko imati odlicne rezultate. Ako i sumnjate da imate ginekomastiju odmah idite kod edokrinologa. Problem nece nestati sam od sebe. Operacija je oko 2.000 evra. Vredi se i pozajmiti za to. Sto se hrane tice i tu filozofirate. Odrastao sam na selu i jeo domace proizvode.

Dosije Ш

pre 6 godina

Niko ne pita za piletinu koju jedemo, a ludački je nakljukana hormonima zarad povećanja mase mesa?
Ja postavih pitanje, posto sam pojeo pileci file. Idem do ogledala da proverim grudi

Bo

pre 6 godina

bisfenol a je povezan i sa ADHD poremećajem. čak i u prenatalnom dobu. ako trudnica koristi nešto što je u ambalaži koja sadrži BPA (bisfenol A), beba je pod rizikom. postoje jako ozbiljne studije o tome.

darko

pre 6 godina

Ja imam ginekomastiju od puberteta. Neki blazi oblik. Genetika. I cale ima. To me tera sa vezbam od 15-e godine i sad sa 40 mogu reci da je to razlog sto izgledam dobro i u kondiciji sam. Grudi misicave, ali da ne vezbam opustile bi se. Drugi nacin da to eliminisem nisam nasao

Hana

pre 6 godina

@Pera, 17. mart 2018 20:16:

Žao mi je što se tako osećaš. Idi na pregled kod endokrinologa, uzimanjem terapije to može da se reši, plus je to i naravno do sala ukoliko si gojazan. Probaj da menjaš ishranu i da imaš neku fizičku aktivnost.

tores

pre 6 godina

Pera: ne moras kod lekara da saznas jeli to salo ili grudno tkivo. Ako je bradavica uvecana ili naduvana to je grudno tkivo, jer ispod bradavice ne postoji masno tkivo. Obuhvatis kozu oko bradavice pristima, ako je ispod reznjevito ili kao mali jedva opiljivi cvorici to je grudno tkivo. Ili jos bolje, zasto jednostavno ne smrsas i vidis koliko ce ostati? Ginekomastiju mozes resiti jedino hirurski, to je tako laka operacija, a mozes je dobiti i besplatno ako uveris doktora da ti problem nije estetske prirode. Slazes da su ti deda, stric imali uvecane grudi i rak dojke nakon 50te i da ih preventivno zelis odstraniti. Oziljci su nevidljivi jer rez je manji od jednog centimetra na spoju bradavice i okolne koze. U ekstremnim slucajevima treba ogroman rez.

Milka Sumadinka

pre 6 godina

@Pera
Ne dozvoli da ti to unistava zivot. Pravi drugari ti se nikad ne bi podsmevali, devojka takodje. Meni je zbog debljine trebalo 38 godina da odem na plazu ko covek. Sada me boli uvo, uzivam za sebe, briga me sta ko misli.

El

pre 6 godina

Iz prve ruke:

Imam ovo (da oprostite na izrazu) s... manje-više celi život. Tačnije "od kad znam za sebe" što će reći od nekog 6,7 razreda.
Svi znamo kakva su deca i kroz šta sam prolazio u osnovnoj. Nažalost, nisam imao podršku roditelja i oni su mi govorili "nije to ništa" i da se ni ne primećuje kada se ispravim. Lekar mi je rekao da će se povući kada napunim 18. Dođe srednja škola, one još više ispadoše! Čekam ja tih 18 kao ozeblo sunce - ništa. Dođe 20ta ništa. Opet ja kod lekara oni mi kažu da sam verovatno bio gojazan - a ja mršav ceo život!

Iako sam visok a tamo dole NATprosečan, ja samopouzdanje NEMAM! Neprijatno mi je. Odvratno je kada primetiš kako ljudi krišom bulje. Kada te "prijatelji" ismevaju a poznanici prave šalu. Odvratno je kada si sa društvom leti pored jezera/čega već i svi se skinu a ti ne smeš! Kada te devojke prozivaju za sisice i misle da je tako jer si fiz neaktivan. Kada te zovu na more... Kada dođe leto a ti moraš majicu... Nema veze sa sortom ljudi, sličo sam doživeo i od intelektualaca i od bogatih, svi isto reaguju.

Još malo će 30 a ja sam rešio da operišem pa šta bude. Jeste rizik ali je vredan. 20e su mi prošle vežbajući u nadi da će biti bolje ali samo sam pogoršao - mišić "podigne" masno tkivo. Operacija je skupa, para nemam.

Kakva su vaša iskustva? Ima li neko kakav predlog?

ss

pre 6 godina

Ja (mislim da) imam ginekomastiju. Imam 38 godina i nekih....hmmm...28 godina zivim jedan uzasavajuci zivot zbog toga.

Javi se lekaru opste prakse, reci problem... On ce te uput it dalje... Reci da zelis da se operises.... Verovatno ces prvo ici do endokrinologa, takva je procedura, a onda ce ti zakazati kod plasticnog hirurga... Ja sam se na klinickom operisao, sve je trajalo 3 dana ukupno... Rezultati su savrseni :) Operacija je besplatna jer je u pitanju hormonski poremecaj...

pizza pametnica

pre 6 godina

U Francuskoj bila emisija o kvalitetu pijace vode. Izmedju ostalog su negde nasli muzjaka lososa koji je poceo da razvija jajnike, uradili analizu i zakljucili da je u vodi povecan nivo estrogena. To dovode u vezu sa kontracept pilulama i hormonima koji kroz mokracu idu u vodene tokove.

part time vegan

pre 6 godina

Dobro prihvatamo da meso, mleko i jaja koja nabavljamo u marketima i na pijacama imaju višak hormona. Ali dajte mi alternativu. Ne možemo svi da imamo koke koje će da nam nose jaja ili kravicu za mleko. Ja ne jedem meso, povremeno i ništa životinjskog porekla. Lično mislim da je za dečiji razvoj potrebno i meso i mleko i jaja. Ali oni koji su zdravi i bez hormona, isto tako važna je i količina. Deca danas polno sazrevaju mnogo ranije a to može imati veze samo sa ishranom punom hormona. Odrasli imaju pubertetske bubuljice do tridesete godine.

Pera2

pre 6 godina

Pero, imao sam i ja i operisao sa 38 godina. Ima privatnih klinika koje to rade. Oko 3000eur je kostala operacija. Obavi se isti dan, ides kuci uvece. Isto leto bez majice sam isao i ponovo se rodio. Stedi paru na paru i kad tad obavi to, srecno!

stosone

pre 6 godina

Imao ginekomastiju na desnoj strani. Prvi put primetio da je tu nesto pocelo da raste u vojsci. Kada sam se vratio otisao na sve preglede i tada je konstatovana ginekomastija od strane endokrinologa. Savet, od tada nacelnice odeljenja, bio je da strogo izbegavam piletinu koja nije "domaca".

M

pre 6 godina

Ne znam sto se momci opterecuju, moj decko ima ginekomastiju i verujte, ne bih ni primetila da mi nije rekao :) blazi oblik ali vidi se Zapravo, niko je ne vidi sem njega, pa umislja da neko u njega bulji a niko to ne gleda. Meni ne smeta. Tako da opusteno

part time vegan

pre 6 godina

Dobro prihvatamo da meso, mleko i jaja koja nabavljamo u marketima i na pijacama imaju višak hormona. Ali dajte mi alternativu. Ne možemo svi da imamo koke koje će da nam nose jaja ili kravicu za mleko. Ja ne jedem meso, povremeno i ništa životinjskog porekla. Lično mislim da je za dečiji razvoj potrebno i meso i mleko i jaja. Ali oni koji su zdravi i bez hormona, isto tako važna je i količina. Deca danas polno sazrevaju mnogo ranije a to može imati veze samo sa ishranom punom hormona. Odrasli imaju pubertetske bubuljice do tridesete godine.