Subota, 03.02.2018.

13:29

Mali: Metro napadamo sa svih strana, a 2022...

Ideja izgradnje metroa u Beogradu traje decenijama, ali nikada nismo bili bliži realizaciji, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Izvor: Tanjug

Mali: Metro napadamo sa svih strana, a 2022... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 6 godina

POd hitno treba da resite skretanje kod Dusanovacke pijace i izlazak
na most.
Obe linije treba projektovati. Videti koliko to kosta. Obezbeti finasiranje.
Pa krenuti. Za deset godina to moze da se uradi. rebalo je da krenete ranije.
Ovo je ipak lepa prica za sada.

Nema sređenog centra bez sređene periferije

pre 6 godina

Jedini funkcionalni metro će biti onaj koji poveže Pančevo, Padinsku Skelu, Kaluđericu, Sremčicu, Višnjičku Banju, Batajnicu i Avalu sa još nekoliko desetina stanica između. Metro koji povezuje Banovo Brdo i Novi Beograd je uvreda za zdrav razum.

kako da ne

pre 6 godina

Ima dosta gradova bez metroa. Nemaju ni bas stanovnika kao Beograd, ali su veliki. Neki poput Zeneve ili Ciriha. Kako oni funkcionisu? Lepo. Imate vozove ako necete prevoz ili auto. Ako hocete bus ili trolu, tramvaj, moze i to. Bus i trola idu tacno na vreme sto im omogucava ORGANIZACIJA u saobracaju koju Beograd nema. Konkretno, desna traka u Bg-u sluzi za parkiranje, sva cetiri migavca i nema ga. Naravno nailazi bus, nema gde, staje i ceka da predje u levu traku i time je usporen nekad i vise minuta, pritom dok se ukljucuje on usporava ostale ucesnike u saobracaju + sada pred izbore kopali na sve strane i eto haosa. Nigde u Evropi nemate ulicu sa dve trake za pravo, jedna za desno koja je pritom puna parkiranih automobila, toga nigde nema. I to skroz lagano se parkiraju, kao da je to normalno. Onda parkiranja na stajalistu za bus, bus nailazi medjutim ne moze da stane jer eto neko je morao bas tu da parkira, bus ipak stane nekako iza pritom mu je zadnji deo u prohodnoj traci koju je blokirao zbog ovog parkiranog. Ima primera milion. Kada bi se sve to resilo, vi bi dobili Beograd u kojem se lakse funkcionise barem za 70%. Sa metroom bi se dobilo tih 30%, ali nije neophodan pogotovo zemlji koja nema para, mada ovi samo to pokazuju, naravno da od toga nema nista. Mali nije ni jednu skolu ili obdaniste napravio u Bg, a ne jos metro pokazuje. 5 godina, cak ni jednu malu skolu, nista. I da ga naprave nema ko da vozi to, posto ni vozaca buseva uskoro nece imati jer svi idu za Sloveniju i Nemacku. Niko ne zeli da vozi negde gde mu glava bukvalno u torbi, kriminal na sve strane, bahatih na sve strane. Sve za 300e. Nece to niko vise...Mali.

Poslovni covek u pravnom svetu

pre 6 godina

Gradonacelnik nebi bez sigurnih dokumenata isao u javnost sa ovom izjavom. Ovo naime znaci da evropske firme koje se bave busenjem metro linija mogu ocekivati porast akcija. Ovakav posao znaci dugogodisnje angazovanje firme, a finansiranje garantuje zemlja narucilac. Znaci dobar dio novca koji se ulaze na berzama polako odlazi od firmi za gradjenje puteva, distribuciju goriva u gradu i firmi za gradnju autobusa a ulagaci ga sele u ove firme koje se bave gradnjom metroa. Gradonacelnik preuzima veliku odgovornost, jer ako on daje lazne informacije, on moze da zavrsi svirajuci dugogodisnje sonate u hladovini. Ako su projekti na kojima se baziraju njegove izjave pogresni podelice odgovornost sa firmama koje su ih uradili. A sada , naravnu, u demokratskoj zemlji slijedi objavljivanje dokumenata, ili mozda ne?
Ovo nije zezanje, izjava je vec data, dakle gradinacelnik je stavio svoju karijeru na kocku.

Bane

pre 6 godina

Metro, vodovod, ambulanta, mostovi, tuneli... s KOJIM parama? Ko će te pare da stvori? Odakle one? Njih može da stvori samo jaka privreda. A oni o tome ni ne misle. Da rade na konsolidovanju državne uprave kako bi se privrednici osetili zaštićenim, što treba da im je GLAVNI ZADATAK za koji ih je narod birao... to neće da rade. Ono što hoće su investicije. Pošto je poznato da bez izgradnje nema ugradnje.

Djogasi

pre 6 godina

Ova vlast se mnogo trudi da izgradi metro u Beogradu, koji je i više nego potreban, a 2022. godina Beograđani će se voziti metroom.
(Nikola, 03. februar 2018 21:38)

Da zato hoce da grade metro od livade do livade...

Miki kontiki

pre 6 godina

Ко зна шта ли ће се све још "изградити " у овом периоду пре избора градоначелника Београда?

Sima

pre 6 godina

Cekajte ljudi, pa ovaj Mali je odavno obecao ostavku. Jos je i njegov gazda rekao da ce ga smeniti. A on spominje nekakvu buducnost. Alo, ti nemas pravo na buducnost

Petar

pre 6 godina

Nikako ne uletati u ovo cudo ni po koju cenu. Zato sto ce izgradnja da traje narednih 50 godina i usisace milijarde, a do tada cemo svi voziti biciklove. Takodje treba zaustaviti bilo kakva ulaganja u Bg i strateski razviti par gradova dole u Srbiji kao i u Vojvodini. Dzaba Bg kad cela Srbija pusta i siromasna. Nije buducnost Srbije da se svi nabiju u Bg i voze pod zemljom kao nekakvi pacovi. Napraviti dobre biciklisticke staze svuda po gradu i ograniciti ulaz u uze gradsko jezgro automobilima za pocetak. Gradonacelnik i predsednik prvi da sednu i voze biciklove kud god da idu, od skupstine do stana i slicno. Time bi dali primer svima. Da nam gradonacelnik vozi bicikl, to je buducnost ovog grada, kakav metro i slicne price za malu decu.

Taxi

pre 6 godina

Predlažem da se linija od Makisa odmah produži do Lipovicke šume,gde ce se do 2023 završiti kosmodrom,čisto da kad se radi da se radi sve u cugu.Bgd na vodi,Mali na opijatima.

beba

pre 6 godina

Kao stanovnik Kosancicevog venca, ulice koja se vec GODINU I PO DANA rekonstruise, i tek sad, pred izbore, i zbog izbora, se radovima nazire kraj, mogu da kazem da se plasim bilo kakvih radova koje vodi sadasnja gradska vlast. Ta kolicina neznanja, nesposobnosti planiranja, brljotina, potpunog nepostovanja bilo kakvih rokova mozda nece upropastiti jednu ulicu, ali moze u svakom smislu skupo kostati kad je metro u pitanju. Tako da se nadam da je ovo samo predizborna groznica, kako neko rece.

Josarian

pre 6 godina

Mali me jako podseća na onaj vic o čoveku koji se jada ženi kako se svi u kafani hvale svojim mladim i vatrenim parnerkama i seksualnim životom, a on eto živi u braku sa svojom ženom. Mudra žena mu kaže: pa laži i ti, to je bar besplatno! Razlika je samo u tome što ove priče Malog služe da mi plaćamo ono što oni "čine za nas". Papreno!

Burder Era

pre 6 godina

Pa ako Beogradjani glasaju za vas oni ne vide šumu od drveta ...vi ćete još malo izazvati gradjanski rat koliko nam je dobro a na tv pinku i tv hapy teče med i mleko nešto mi je to poznato .Živela tv Bastilja ;)

zumb

pre 6 godina

Napadaju Vesić, Folić i Mali javne nabavke iz svih pravaca. I odlično im ide. Stajalište od 70.000 EUR, hala na Kvantašu za 700 EUR/m2 (skuplje od "jeftinih stanova"), jelkica i sada studije i ostalo za metro.

Dundjer

pre 6 godina

Fizibiliti stidija sa francuzima zavrsena za vreme Dragana Djilasa,Ali Vucic viZionar i urbanista rekao ne prva linija Zemun Konjarnik vec Zemun livada Makis da prodje pored Beograda na vodi.Mi cemo biti jedina zemlja na svetu koja metro pravi do prazne livade

ankona

pre 6 godina

Hahahaha 2 linije? Jeste li vi svesni koliko to košta?22 kilometara, dajte ljudi nemojte da ste smešni. Nema od ovoga ništa. U redu je Mali, pobedicete na izborima. Ajmo sad malo plašite

Bane

pre 6 godina

Za cuvene 2 godine pocinje izgradnja (2020) a 2022 ce se Beogradjani voziti metroom. Ne znam samo kako to planiraju da izgrade metro za 2 godine. Osim ako pod voznjom metroom nije mislio da se i Srbi vec godinu i po voze autoputem Beograd-Bar doduse od Ljiga do Cacka jedinom izgradjenom deonicom pa ce tako i metroom da se voze samo jednom linijom izmedju jedine dve stanice.

filatelista

pre 6 godina

"nikad bliži realizaciji"
to je kao da ja štedim za novi Audi, nemam ni jedan dinar uštede, ubacim u teglu cenera i kažem da sam nikad bliži kupovini.

Zoran

pre 6 godina

Hajde pre silaska u podzemlje prvo naučite ulice da asfaltirate a ne svaki, ALI SVAKI šaht! vam ili štrči ili ulegne odmah po postavljanju ili je postavljen u startu tako da vozimo kao slalom ili lomimo točkove i sa 20 na sat. Posle nekoliko meseci i jedne zime, eto kratera na sred ulice!

Inače ovo što ste nacrtali, ne raunajući već postojeću prugu (u glavnom nadzemnu) od Ranžirne Makiš do Panenčevca koja postoji već 50 i više godina(ima deo i iz XIX veka), za ostalo treba brat bratu 30 milijardi $. Odakle vam pare, aloooooo. Srbiju nema kuče za šta da ujede!

deda Bane

pre 6 godina

ovo je smislio neko ko zivi u Mirjevu, pa gde je stari plan? Sta se desava sa Vozdovcem? Preskacu se naselja Medakovic, Jerkovic, Banjica....? A bus 26 ide jednosmernim uskim ulicama 2h do centra.

student

pre 6 godina

Ovaj plan je pogrešan na toliko mnogo načina, da stvarno ne znam ko mogao da uradi ovakav plan? Bez metroa do Bloka 45, i BG voza (ili metroa) do Borče i Sremčice, saobraćajne gužve se neće smanjiti, još linija ka Banovom brdu ide najgorom mogućom trasom, a povezivanje livade (Makiš), sa bilo kojom destinacijom u gradu je bacanje para. Dovoljno je samo da pogledaju koje su najoptetećenije linije GSP-a (7, 16, 23, 27, 29, 31, 50, 56, 88, 95, 511) i napraviti metro koji će pokrivati najveći deo trasa ovih linija, a ne da imamo metro gde trenutno ni ne postoji nijedna GSP linija.

marko

pre 6 godina

svima savetujem da pogledaju mapu metroa po studiji iz 1976. , neuporedivo logicnije linije, prva linija od zemuna preko vukovog spomenika ka konjarniku, a druga od dorcola preko slavije i autokomande ka brace jerkovic, a sa izgradnjom trece linije ceo grad bi bio pokriven (bezanija - nbgd - terazije - juzni bulevar - vozdovac - vojvode stepe - banjica). ovo su logicne prve tri linije, koje su i medjusobno povezane pa lako covek uz presedanja stigne u bilo koji deo grada. ovo sada gde prva linija povezuje nepostojeca naselja je van pameti, a inace stari projekat je ka makisu predvidjao iskoriscene vec postojece zeleznicke mreze a ne izgradnju preskupog metroa.

metro za Kosovo

pre 6 godina

Ovo na mapi kosta najmanje 5 milijardi €, realno 10, sa ugradjnjama 15.
Ko ce to da plati? Pola od svih para u Srbiji.
Pitati kasirku u Beogradu, Kanjizi ili Pirotu, da li bi radila za 100€, da bi se napravio metro.
Takodje, gradite Beograd na vodi vec 3-4 godine, i sagradili ste dve-tri zgrade, a ovamo hocete metro za 3 godine. Ma, sanse nema.
Znam da su izbori i da se laze na kilo, ali preterujete.

Teodora

pre 6 godina

Ja se kao stanovnik Banovog brda veoma radujem ovoj vesti i jedva čekam da se počne sa radovima. Metro bi definitivno uticao na još veći rejting Beograda kao turističke destinacije Evrope.

Koraks

pre 6 godina

O kakvim napadima govori ovaj primerak politicara.Od kada se umesto reci gradjevinac upotrebljava rec napadac.Na sve strane napadaci tesko je ziveti sa njima.

Iks

pre 6 godina

Zar se ne pravi prvo fizibiliti studija, a vi pravite projekat i trase, a nemate pojma jel to vredi cemu!? Super, najveca je koncetracija kod Sajma, al' odatle ljudi idu negde dalje, a gde ce da idu sa Sajma i kako/cime, jer gde ce te tamo napraviti cvoriste za presedanje, kad mesta nema za ozbiljno cvoriste

filatelista

pre 6 godina

"nikad bliži realizaciji"
to je kao da ja štedim za novi Audi, nemam ni jedan dinar uštede, ubacim u teglu cenera i kažem da sam nikad bliži kupovini.

metro za Kosovo

pre 6 godina

Ovo na mapi kosta najmanje 5 milijardi €, realno 10, sa ugradjnjama 15.
Ko ce to da plati? Pola od svih para u Srbiji.
Pitati kasirku u Beogradu, Kanjizi ili Pirotu, da li bi radila za 100€, da bi se napravio metro.
Takodje, gradite Beograd na vodi vec 3-4 godine, i sagradili ste dve-tri zgrade, a ovamo hocete metro za 3 godine. Ma, sanse nema.
Znam da su izbori i da se laze na kilo, ali preterujete.

Dundjer

pre 6 godina

Fizibiliti stidija sa francuzima zavrsena za vreme Dragana Djilasa,Ali Vucic viZionar i urbanista rekao ne prva linija Zemun Konjarnik vec Zemun livada Makis da prodje pored Beograda na vodi.Mi cemo biti jedina zemlja na svetu koja metro pravi do prazne livade

ankona

pre 6 godina

Hahahaha 2 linije? Jeste li vi svesni koliko to košta?22 kilometara, dajte ljudi nemojte da ste smešni. Nema od ovoga ništa. U redu je Mali, pobedicete na izborima. Ajmo sad malo plašite

zumb

pre 6 godina

Napadaju Vesić, Folić i Mali javne nabavke iz svih pravaca. I odlično im ide. Stajalište od 70.000 EUR, hala na Kvantašu za 700 EUR/m2 (skuplje od "jeftinih stanova"), jelkica i sada studije i ostalo za metro.

Burder Era

pre 6 godina

Pa ako Beogradjani glasaju za vas oni ne vide šumu od drveta ...vi ćete još malo izazvati gradjanski rat koliko nam je dobro a na tv pinku i tv hapy teče med i mleko nešto mi je to poznato .Živela tv Bastilja ;)

Zoran

pre 6 godina

Hajde pre silaska u podzemlje prvo naučite ulice da asfaltirate a ne svaki, ALI SVAKI šaht! vam ili štrči ili ulegne odmah po postavljanju ili je postavljen u startu tako da vozimo kao slalom ili lomimo točkove i sa 20 na sat. Posle nekoliko meseci i jedne zime, eto kratera na sred ulice!

Inače ovo što ste nacrtali, ne raunajući već postojeću prugu (u glavnom nadzemnu) od Ranžirne Makiš do Panenčevca koja postoji već 50 i više godina(ima deo i iz XIX veka), za ostalo treba brat bratu 30 milijardi $. Odakle vam pare, aloooooo. Srbiju nema kuče za šta da ujede!

deda Bane

pre 6 godina

ovo je smislio neko ko zivi u Mirjevu, pa gde je stari plan? Sta se desava sa Vozdovcem? Preskacu se naselja Medakovic, Jerkovic, Banjica....? A bus 26 ide jednosmernim uskim ulicama 2h do centra.

beba

pre 6 godina

Kao stanovnik Kosancicevog venca, ulice koja se vec GODINU I PO DANA rekonstruise, i tek sad, pred izbore, i zbog izbora, se radovima nazire kraj, mogu da kazem da se plasim bilo kakvih radova koje vodi sadasnja gradska vlast. Ta kolicina neznanja, nesposobnosti planiranja, brljotina, potpunog nepostovanja bilo kakvih rokova mozda nece upropastiti jednu ulicu, ali moze u svakom smislu skupo kostati kad je metro u pitanju. Tako da se nadam da je ovo samo predizborna groznica, kako neko rece.

Bane

pre 6 godina

Za cuvene 2 godine pocinje izgradnja (2020) a 2022 ce se Beogradjani voziti metroom. Ne znam samo kako to planiraju da izgrade metro za 2 godine. Osim ako pod voznjom metroom nije mislio da se i Srbi vec godinu i po voze autoputem Beograd-Bar doduse od Ljiga do Cacka jedinom izgradjenom deonicom pa ce tako i metroom da se voze samo jednom linijom izmedju jedine dve stanice.

marko

pre 6 godina

svima savetujem da pogledaju mapu metroa po studiji iz 1976. , neuporedivo logicnije linije, prva linija od zemuna preko vukovog spomenika ka konjarniku, a druga od dorcola preko slavije i autokomande ka brace jerkovic, a sa izgradnjom trece linije ceo grad bi bio pokriven (bezanija - nbgd - terazije - juzni bulevar - vozdovac - vojvode stepe - banjica). ovo su logicne prve tri linije, koje su i medjusobno povezane pa lako covek uz presedanja stigne u bilo koji deo grada. ovo sada gde prva linija povezuje nepostojeca naselja je van pameti, a inace stari projekat je ka makisu predvidjao iskoriscene vec postojece zeleznicke mreze a ne izgradnju preskupog metroa.

Josarian

pre 6 godina

Mali me jako podseća na onaj vic o čoveku koji se jada ženi kako se svi u kafani hvale svojim mladim i vatrenim parnerkama i seksualnim životom, a on eto živi u braku sa svojom ženom. Mudra žena mu kaže: pa laži i ti, to je bar besplatno! Razlika je samo u tome što ove priče Malog služe da mi plaćamo ono što oni "čine za nas". Papreno!

student

pre 6 godina

Ovaj plan je pogrešan na toliko mnogo načina, da stvarno ne znam ko mogao da uradi ovakav plan? Bez metroa do Bloka 45, i BG voza (ili metroa) do Borče i Sremčice, saobraćajne gužve se neće smanjiti, još linija ka Banovom brdu ide najgorom mogućom trasom, a povezivanje livade (Makiš), sa bilo kojom destinacijom u gradu je bacanje para. Dovoljno je samo da pogledaju koje su najoptetećenije linije GSP-a (7, 16, 23, 27, 29, 31, 50, 56, 88, 95, 511) i napraviti metro koji će pokrivati najveći deo trasa ovih linija, a ne da imamo metro gde trenutno ni ne postoji nijedna GSP linija.

Koraks

pre 6 godina

O kakvim napadima govori ovaj primerak politicara.Od kada se umesto reci gradjevinac upotrebljava rec napadac.Na sve strane napadaci tesko je ziveti sa njima.

Taxi

pre 6 godina

Predlažem da se linija od Makisa odmah produži do Lipovicke šume,gde ce se do 2023 završiti kosmodrom,čisto da kad se radi da se radi sve u cugu.Bgd na vodi,Mali na opijatima.

Iks

pre 6 godina

Zar se ne pravi prvo fizibiliti studija, a vi pravite projekat i trase, a nemate pojma jel to vredi cemu!? Super, najveca je koncetracija kod Sajma, al' odatle ljudi idu negde dalje, a gde ce da idu sa Sajma i kako/cime, jer gde ce te tamo napraviti cvoriste za presedanje, kad mesta nema za ozbiljno cvoriste

Sima

pre 6 godina

Cekajte ljudi, pa ovaj Mali je odavno obecao ostavku. Jos je i njegov gazda rekao da ce ga smeniti. A on spominje nekakvu buducnost. Alo, ti nemas pravo na buducnost

Teodora

pre 6 godina

Ja se kao stanovnik Banovog brda veoma radujem ovoj vesti i jedva čekam da se počne sa radovima. Metro bi definitivno uticao na još veći rejting Beograda kao turističke destinacije Evrope.

Miki kontiki

pre 6 godina

Ко зна шта ли ће се све још "изградити " у овом периоду пре избора градоначелника Београда?

Bane

pre 6 godina

Metro, vodovod, ambulanta, mostovi, tuneli... s KOJIM parama? Ko će te pare da stvori? Odakle one? Njih može da stvori samo jaka privreda. A oni o tome ni ne misle. Da rade na konsolidovanju državne uprave kako bi se privrednici osetili zaštićenim, što treba da im je GLAVNI ZADATAK za koji ih je narod birao... to neće da rade. Ono što hoće su investicije. Pošto je poznato da bez izgradnje nema ugradnje.

Djogasi

pre 6 godina

Ova vlast se mnogo trudi da izgradi metro u Beogradu, koji je i više nego potreban, a 2022. godina Beograđani će se voziti metroom.
(Nikola, 03. februar 2018 21:38)

Da zato hoce da grade metro od livade do livade...

Petar

pre 6 godina

Nikako ne uletati u ovo cudo ni po koju cenu. Zato sto ce izgradnja da traje narednih 50 godina i usisace milijarde, a do tada cemo svi voziti biciklove. Takodje treba zaustaviti bilo kakva ulaganja u Bg i strateski razviti par gradova dole u Srbiji kao i u Vojvodini. Dzaba Bg kad cela Srbija pusta i siromasna. Nije buducnost Srbije da se svi nabiju u Bg i voze pod zemljom kao nekakvi pacovi. Napraviti dobre biciklisticke staze svuda po gradu i ograniciti ulaz u uze gradsko jezgro automobilima za pocetak. Gradonacelnik i predsednik prvi da sednu i voze biciklove kud god da idu, od skupstine do stana i slicno. Time bi dali primer svima. Da nam gradonacelnik vozi bicikl, to je buducnost ovog grada, kakav metro i slicne price za malu decu.

kako da ne

pre 6 godina

Ima dosta gradova bez metroa. Nemaju ni bas stanovnika kao Beograd, ali su veliki. Neki poput Zeneve ili Ciriha. Kako oni funkcionisu? Lepo. Imate vozove ako necete prevoz ili auto. Ako hocete bus ili trolu, tramvaj, moze i to. Bus i trola idu tacno na vreme sto im omogucava ORGANIZACIJA u saobracaju koju Beograd nema. Konkretno, desna traka u Bg-u sluzi za parkiranje, sva cetiri migavca i nema ga. Naravno nailazi bus, nema gde, staje i ceka da predje u levu traku i time je usporen nekad i vise minuta, pritom dok se ukljucuje on usporava ostale ucesnike u saobracaju + sada pred izbore kopali na sve strane i eto haosa. Nigde u Evropi nemate ulicu sa dve trake za pravo, jedna za desno koja je pritom puna parkiranih automobila, toga nigde nema. I to skroz lagano se parkiraju, kao da je to normalno. Onda parkiranja na stajalistu za bus, bus nailazi medjutim ne moze da stane jer eto neko je morao bas tu da parkira, bus ipak stane nekako iza pritom mu je zadnji deo u prohodnoj traci koju je blokirao zbog ovog parkiranog. Ima primera milion. Kada bi se sve to resilo, vi bi dobili Beograd u kojem se lakse funkcionise barem za 70%. Sa metroom bi se dobilo tih 30%, ali nije neophodan pogotovo zemlji koja nema para, mada ovi samo to pokazuju, naravno da od toga nema nista. Mali nije ni jednu skolu ili obdaniste napravio u Bg, a ne jos metro pokazuje. 5 godina, cak ni jednu malu skolu, nista. I da ga naprave nema ko da vozi to, posto ni vozaca buseva uskoro nece imati jer svi idu za Sloveniju i Nemacku. Niko ne zeli da vozi negde gde mu glava bukvalno u torbi, kriminal na sve strane, bahatih na sve strane. Sve za 300e. Nece to niko vise...Mali.

Poslovni covek u pravnom svetu

pre 6 godina

Gradonacelnik nebi bez sigurnih dokumenata isao u javnost sa ovom izjavom. Ovo naime znaci da evropske firme koje se bave busenjem metro linija mogu ocekivati porast akcija. Ovakav posao znaci dugogodisnje angazovanje firme, a finansiranje garantuje zemlja narucilac. Znaci dobar dio novca koji se ulaze na berzama polako odlazi od firmi za gradjenje puteva, distribuciju goriva u gradu i firmi za gradnju autobusa a ulagaci ga sele u ove firme koje se bave gradnjom metroa. Gradonacelnik preuzima veliku odgovornost, jer ako on daje lazne informacije, on moze da zavrsi svirajuci dugogodisnje sonate u hladovini. Ako su projekti na kojima se baziraju njegove izjave pogresni podelice odgovornost sa firmama koje su ih uradili. A sada , naravnu, u demokratskoj zemlji slijedi objavljivanje dokumenata, ili mozda ne?
Ovo nije zezanje, izjava je vec data, dakle gradinacelnik je stavio svoju karijeru na kocku.

Nema sređenog centra bez sređene periferije

pre 6 godina

Jedini funkcionalni metro će biti onaj koji poveže Pančevo, Padinsku Skelu, Kaluđericu, Sremčicu, Višnjičku Banju, Batajnicu i Avalu sa još nekoliko desetina stanica između. Metro koji povezuje Banovo Brdo i Novi Beograd je uvreda za zdrav razum.

Zoran

pre 6 godina

POd hitno treba da resite skretanje kod Dusanovacke pijace i izlazak
na most.
Obe linije treba projektovati. Videti koliko to kosta. Obezbeti finasiranje.
Pa krenuti. Za deset godina to moze da se uradi. rebalo je da krenete ranije.
Ovo je ipak lepa prica za sada.

Teodora

pre 6 godina

Ja se kao stanovnik Banovog brda veoma radujem ovoj vesti i jedva čekam da se počne sa radovima. Metro bi definitivno uticao na još veći rejting Beograda kao turističke destinacije Evrope.

Iks

pre 6 godina

Zar se ne pravi prvo fizibiliti studija, a vi pravite projekat i trase, a nemate pojma jel to vredi cemu!? Super, najveca je koncetracija kod Sajma, al' odatle ljudi idu negde dalje, a gde ce da idu sa Sajma i kako/cime, jer gde ce te tamo napraviti cvoriste za presedanje, kad mesta nema za ozbiljno cvoriste

student

pre 6 godina

Ovaj plan je pogrešan na toliko mnogo načina, da stvarno ne znam ko mogao da uradi ovakav plan? Bez metroa do Bloka 45, i BG voza (ili metroa) do Borče i Sremčice, saobraćajne gužve se neće smanjiti, još linija ka Banovom brdu ide najgorom mogućom trasom, a povezivanje livade (Makiš), sa bilo kojom destinacijom u gradu je bacanje para. Dovoljno je samo da pogledaju koje su najoptetećenije linije GSP-a (7, 16, 23, 27, 29, 31, 50, 56, 88, 95, 511) i napraviti metro koji će pokrivati najveći deo trasa ovih linija, a ne da imamo metro gde trenutno ni ne postoji nijedna GSP linija.

marko

pre 6 godina

svima savetujem da pogledaju mapu metroa po studiji iz 1976. , neuporedivo logicnije linije, prva linija od zemuna preko vukovog spomenika ka konjarniku, a druga od dorcola preko slavije i autokomande ka brace jerkovic, a sa izgradnjom trece linije ceo grad bi bio pokriven (bezanija - nbgd - terazije - juzni bulevar - vozdovac - vojvode stepe - banjica). ovo su logicne prve tri linije, koje su i medjusobno povezane pa lako covek uz presedanja stigne u bilo koji deo grada. ovo sada gde prva linija povezuje nepostojeca naselja je van pameti, a inace stari projekat je ka makisu predvidjao iskoriscene vec postojece zeleznicke mreze a ne izgradnju preskupog metroa.

Poslovni covek u pravnom svetu

pre 6 godina

Gradonacelnik nebi bez sigurnih dokumenata isao u javnost sa ovom izjavom. Ovo naime znaci da evropske firme koje se bave busenjem metro linija mogu ocekivati porast akcija. Ovakav posao znaci dugogodisnje angazovanje firme, a finansiranje garantuje zemlja narucilac. Znaci dobar dio novca koji se ulaze na berzama polako odlazi od firmi za gradjenje puteva, distribuciju goriva u gradu i firmi za gradnju autobusa a ulagaci ga sele u ove firme koje se bave gradnjom metroa. Gradonacelnik preuzima veliku odgovornost, jer ako on daje lazne informacije, on moze da zavrsi svirajuci dugogodisnje sonate u hladovini. Ako su projekti na kojima se baziraju njegove izjave pogresni podelice odgovornost sa firmama koje su ih uradili. A sada , naravnu, u demokratskoj zemlji slijedi objavljivanje dokumenata, ili mozda ne?
Ovo nije zezanje, izjava je vec data, dakle gradinacelnik je stavio svoju karijeru na kocku.

deda Bane

pre 6 godina

ovo je smislio neko ko zivi u Mirjevu, pa gde je stari plan? Sta se desava sa Vozdovcem? Preskacu se naselja Medakovic, Jerkovic, Banjica....? A bus 26 ide jednosmernim uskim ulicama 2h do centra.

ankona

pre 6 godina

Hahahaha 2 linije? Jeste li vi svesni koliko to košta?22 kilometara, dajte ljudi nemojte da ste smešni. Nema od ovoga ništa. U redu je Mali, pobedicete na izborima. Ajmo sad malo plašite

Zoran

pre 6 godina

Hajde pre silaska u podzemlje prvo naučite ulice da asfaltirate a ne svaki, ALI SVAKI šaht! vam ili štrči ili ulegne odmah po postavljanju ili je postavljen u startu tako da vozimo kao slalom ili lomimo točkove i sa 20 na sat. Posle nekoliko meseci i jedne zime, eto kratera na sred ulice!

Inače ovo što ste nacrtali, ne raunajući već postojeću prugu (u glavnom nadzemnu) od Ranžirne Makiš do Panenčevca koja postoji već 50 i više godina(ima deo i iz XIX veka), za ostalo treba brat bratu 30 milijardi $. Odakle vam pare, aloooooo. Srbiju nema kuče za šta da ujede!

filatelista

pre 6 godina

"nikad bliži realizaciji"
to je kao da ja štedim za novi Audi, nemam ni jedan dinar uštede, ubacim u teglu cenera i kažem da sam nikad bliži kupovini.

Bane

pre 6 godina

Za cuvene 2 godine pocinje izgradnja (2020) a 2022 ce se Beogradjani voziti metroom. Ne znam samo kako to planiraju da izgrade metro za 2 godine. Osim ako pod voznjom metroom nije mislio da se i Srbi vec godinu i po voze autoputem Beograd-Bar doduse od Ljiga do Cacka jedinom izgradjenom deonicom pa ce tako i metroom da se voze samo jednom linijom izmedju jedine dve stanice.

Dundjer

pre 6 godina

Fizibiliti stidija sa francuzima zavrsena za vreme Dragana Djilasa,Ali Vucic viZionar i urbanista rekao ne prva linija Zemun Konjarnik vec Zemun livada Makis da prodje pored Beograda na vodi.Mi cemo biti jedina zemlja na svetu koja metro pravi do prazne livade

metro za Kosovo

pre 6 godina

Ovo na mapi kosta najmanje 5 milijardi €, realno 10, sa ugradjnjama 15.
Ko ce to da plati? Pola od svih para u Srbiji.
Pitati kasirku u Beogradu, Kanjizi ili Pirotu, da li bi radila za 100€, da bi se napravio metro.
Takodje, gradite Beograd na vodi vec 3-4 godine, i sagradili ste dve-tri zgrade, a ovamo hocete metro za 3 godine. Ma, sanse nema.
Znam da su izbori i da se laze na kilo, ali preterujete.

Koraks

pre 6 godina

O kakvim napadima govori ovaj primerak politicara.Od kada se umesto reci gradjevinac upotrebljava rec napadac.Na sve strane napadaci tesko je ziveti sa njima.

beba

pre 6 godina

Kao stanovnik Kosancicevog venca, ulice koja se vec GODINU I PO DANA rekonstruise, i tek sad, pred izbore, i zbog izbora, se radovima nazire kraj, mogu da kazem da se plasim bilo kakvih radova koje vodi sadasnja gradska vlast. Ta kolicina neznanja, nesposobnosti planiranja, brljotina, potpunog nepostovanja bilo kakvih rokova mozda nece upropastiti jednu ulicu, ali moze u svakom smislu skupo kostati kad je metro u pitanju. Tako da se nadam da je ovo samo predizborna groznica, kako neko rece.

kako da ne

pre 6 godina

Ima dosta gradova bez metroa. Nemaju ni bas stanovnika kao Beograd, ali su veliki. Neki poput Zeneve ili Ciriha. Kako oni funkcionisu? Lepo. Imate vozove ako necete prevoz ili auto. Ako hocete bus ili trolu, tramvaj, moze i to. Bus i trola idu tacno na vreme sto im omogucava ORGANIZACIJA u saobracaju koju Beograd nema. Konkretno, desna traka u Bg-u sluzi za parkiranje, sva cetiri migavca i nema ga. Naravno nailazi bus, nema gde, staje i ceka da predje u levu traku i time je usporen nekad i vise minuta, pritom dok se ukljucuje on usporava ostale ucesnike u saobracaju + sada pred izbore kopali na sve strane i eto haosa. Nigde u Evropi nemate ulicu sa dve trake za pravo, jedna za desno koja je pritom puna parkiranih automobila, toga nigde nema. I to skroz lagano se parkiraju, kao da je to normalno. Onda parkiranja na stajalistu za bus, bus nailazi medjutim ne moze da stane jer eto neko je morao bas tu da parkira, bus ipak stane nekako iza pritom mu je zadnji deo u prohodnoj traci koju je blokirao zbog ovog parkiranog. Ima primera milion. Kada bi se sve to resilo, vi bi dobili Beograd u kojem se lakse funkcionise barem za 70%. Sa metroom bi se dobilo tih 30%, ali nije neophodan pogotovo zemlji koja nema para, mada ovi samo to pokazuju, naravno da od toga nema nista. Mali nije ni jednu skolu ili obdaniste napravio u Bg, a ne jos metro pokazuje. 5 godina, cak ni jednu malu skolu, nista. I da ga naprave nema ko da vozi to, posto ni vozaca buseva uskoro nece imati jer svi idu za Sloveniju i Nemacku. Niko ne zeli da vozi negde gde mu glava bukvalno u torbi, kriminal na sve strane, bahatih na sve strane. Sve za 300e. Nece to niko vise...Mali.

zumb

pre 6 godina

Napadaju Vesić, Folić i Mali javne nabavke iz svih pravaca. I odlično im ide. Stajalište od 70.000 EUR, hala na Kvantašu za 700 EUR/m2 (skuplje od "jeftinih stanova"), jelkica i sada studije i ostalo za metro.

Burder Era

pre 6 godina

Pa ako Beogradjani glasaju za vas oni ne vide šumu od drveta ...vi ćete još malo izazvati gradjanski rat koliko nam je dobro a na tv pinku i tv hapy teče med i mleko nešto mi je to poznato .Živela tv Bastilja ;)

Josarian

pre 6 godina

Mali me jako podseća na onaj vic o čoveku koji se jada ženi kako se svi u kafani hvale svojim mladim i vatrenim parnerkama i seksualnim životom, a on eto živi u braku sa svojom ženom. Mudra žena mu kaže: pa laži i ti, to je bar besplatno! Razlika je samo u tome što ove priče Malog služe da mi plaćamo ono što oni "čine za nas". Papreno!

Djogasi

pre 6 godina

Ova vlast se mnogo trudi da izgradi metro u Beogradu, koji je i više nego potreban, a 2022. godina Beograđani će se voziti metroom.
(Nikola, 03. februar 2018 21:38)

Da zato hoce da grade metro od livade do livade...

Bane

pre 6 godina

Metro, vodovod, ambulanta, mostovi, tuneli... s KOJIM parama? Ko će te pare da stvori? Odakle one? Njih može da stvori samo jaka privreda. A oni o tome ni ne misle. Da rade na konsolidovanju državne uprave kako bi se privrednici osetili zaštićenim, što treba da im je GLAVNI ZADATAK za koji ih je narod birao... to neće da rade. Ono što hoće su investicije. Pošto je poznato da bez izgradnje nema ugradnje.

Petar

pre 6 godina

Nikako ne uletati u ovo cudo ni po koju cenu. Zato sto ce izgradnja da traje narednih 50 godina i usisace milijarde, a do tada cemo svi voziti biciklove. Takodje treba zaustaviti bilo kakva ulaganja u Bg i strateski razviti par gradova dole u Srbiji kao i u Vojvodini. Dzaba Bg kad cela Srbija pusta i siromasna. Nije buducnost Srbije da se svi nabiju u Bg i voze pod zemljom kao nekakvi pacovi. Napraviti dobre biciklisticke staze svuda po gradu i ograniciti ulaz u uze gradsko jezgro automobilima za pocetak. Gradonacelnik i predsednik prvi da sednu i voze biciklove kud god da idu, od skupstine do stana i slicno. Time bi dali primer svima. Da nam gradonacelnik vozi bicikl, to je buducnost ovog grada, kakav metro i slicne price za malu decu.

Taxi

pre 6 godina

Predlažem da se linija od Makisa odmah produži do Lipovicke šume,gde ce se do 2023 završiti kosmodrom,čisto da kad se radi da se radi sve u cugu.Bgd na vodi,Mali na opijatima.

Sima

pre 6 godina

Cekajte ljudi, pa ovaj Mali je odavno obecao ostavku. Jos je i njegov gazda rekao da ce ga smeniti. A on spominje nekakvu buducnost. Alo, ti nemas pravo na buducnost

Miki kontiki

pre 6 godina

Ко зна шта ли ће се све још "изградити " у овом периоду пре избора градоначелника Београда?

Nema sređenog centra bez sređene periferije

pre 6 godina

Jedini funkcionalni metro će biti onaj koji poveže Pančevo, Padinsku Skelu, Kaluđericu, Sremčicu, Višnjičku Banju, Batajnicu i Avalu sa još nekoliko desetina stanica između. Metro koji povezuje Banovo Brdo i Novi Beograd je uvreda za zdrav razum.

Zoran

pre 6 godina

POd hitno treba da resite skretanje kod Dusanovacke pijace i izlazak
na most.
Obe linije treba projektovati. Videti koliko to kosta. Obezbeti finasiranje.
Pa krenuti. Za deset godina to moze da se uradi. rebalo je da krenete ranije.
Ovo je ipak lepa prica za sada.