Četvrtak, 11.01.2018.

13:40

Alfa na putu povratka staroj slavi

Izvor: B92

Alfa na putu povratka staroj slavi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Replay

pre 6 godina

Lako je napraviti 62% ako imate male brojke. :) Dok nemacki premijum prodaje 2 miliona prosecno ovi prodaju 150k i to sve sa novim modelima. Pa vise se znaci proda visoke klase koja kosta 100k prosecno kod Nemaca nego komplet Alfinih plastikanera. :)

Marko

pre 6 godina

@trol

ako ti nemas ni za taj Butago autic, drugi ipak sebi mogu da prisute auto u tom cenovnom rangu...neverovatno ali neki su u stanju za toliko da zarade;)

@Mirko

ja nisam prodavac pa da pricam pricu nekome, nemam nista od toga ni da je hvalim ni da je kudim. Samo pricam onako kako jeste iz mog iskustva

kako da ne

pre 6 godina

Porasla prodaja zbog dva nova modela. Po Evropi se zna da italijanska kola voze....italijani :) Retko ko drugi to kupuje, dakle nije to poznato samo u Srbiji. Isto stanje je u celoj Evropi, a jos gore po italijane je u Americi. Zato se i kaze ‘nece to niko’. Italijana imate puno i u Svajcarskoj i Nemackoj i Francuskoj. Bas, bas puno koji zive i rade u tim zemljama. Svaka im cast za nove modele, ali ja im i dalje ne verujem, sto ne znaci da sam fan VW-a :) Nisam zainteresovan ni za Vw.

markoni

pre 6 godina

@Stojadin
Ime nije žensko nego muško,ALFA je skraćenica od Anonima Lombarda Fabrica Automobili,a Romeo od Nikola Romeo koji je preuzeo fabriku.Tako da,to ti je to !

kako da ne

pre 6 godina

@Stojadin
Zamisli ali u vecini jezika je auto zenskog roda, pa im i stoje zenska imena. ‘Taj automobil’, pa mi kazemo ‘Lep je taj auto’, dok npr u francuskom auto je ‘La voiture’ i kazu ‘Elle est belle’ sto znaci, ‘Lepa je’ iako je npr u pitanju Audi A6, a ne Alfa Djulija. Isti primer je u Italijanskom jeziku i kod mnogih drugih. Pozdrav

Ivan ZG

pre 6 godina

Slažem se da se uspješnost marke mjeri prije profitabilnošću nego prodajnim brojkama. Međutim, usporedba sa Porsheom ne stoji zato jer Porshe ima aute od 50-150.000€, a Alfa od 14-50.000€. Valjda je svima jasno da zarada na skupljem autu može i mora biti veća. Uz sve to Porshe prodaje preko 250.000 automobila, a Alfa 150.000.
Auti sa cijenom od 30-50.000€ su profitabilni ako se prodaju godišnje 30-40.000 komada dok su oni od 20.000€ profitabilni tek na prodaji od 100.000 komada godišnje (pa tako jedno 4-5 godina).
Iz svega proizlazi cifra prodaje koju sam prije spomenuo jer Alfa radi velikoserijske automobile za razliku od većine Porshe automobila.

Nadam se da Alfa, u cilju uštede, neće previše posegnuti za gotovim rješenjima sa Fiatove police jer će se dogoditi isto ono što se dogodilo Lanciji. Postat će skupi Fiat. A ljudi ne vole kada ih drže za majmune pa ne kupuju takve aute.
Nadam se da će se vratiti stražnjem pogonu i vrhunskom ovjesu.
Kvaliteta je sa modelom 159 dignuta na visok nivo i potpuno u skladu sa BMW-om i Mercedesom, a malo iznad Audija. Samo da zadrže taj nivo bit će odlično.

Preddy Baer

pre 6 godina

Samo napred Alfisti! najzad ce se pravi kvalitet pokazati, nece biti potrebni Dizelgate-i, propagandne masinerije i lazljivi ADAC da se pumpaju lazi!

Mirko

pre 6 godina

Drugar kupio Stelvio pre 5 meseci, nov potpuno, auto nije presao 6000km od kad ga je kupio vec zvecka i krcka kao da je presao 60 000km...da mi poklone novu Alfu istog trenutka bih je stavio u oglase
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 11. januar 2018 20:08)

Prica za malu decu, evo svi ti verujemo.

Baticca

pre 6 godina

@gjigji govedina druze moj, stil se ogleda u ponasanju, ophodjenju prema drugima, kulturi a ti si sa svojim komentarom pokazao da sem da umes napises rec "stil" nista drugo o njemu ne znas. A silnu zelju imas da se razlikuje...

boris

pre 6 godina

Baš pre neki dan vidim Stelvio u gradu i ajd da pogledam na netu ponudu jer mi izgleda fenomenalno. Sa dosta opreme dizel košta 36 000 eur što je za taj auto fenomenalna cena.

Marko

pre 6 godina

@djidji govedina

za te pare ne sme da krcka, skripi i zvecka ni najmanje, makar u prvih 50-ak hiljada km! to je auto od 50k eur, a ne 15! vozio sam se u brdo nemackih i japanskih automobila sa po 80000km koji su se manje "culi" od ovog takoreci novog Stelvia.

doca@yahoo.com

pre 6 godina

tri godine Giuliettu vozim 2.0 jtdm
besprekorna...uzivanje u svakom trenutku voznje...
dobar auto kosta + redovno odrzavanje = nema nikakvih pronlema
vi sto Alfe vozili niste..bez komentara molim vas

Djoka iz potoka

pre 6 godina

Dacia je 100 puta bolji auto od alfe u istoj klasi a mlogo je jeftinija i mlogo paprika moz s tera s njuma. Pozdrav iz pecenjevce

159

pre 6 godina

Ceo život vozio nemce a sticajem okolnosti u posed mi došla AR 159. Isto se kvari koliko i BMW . Cena održavanja isto kao i za seriju 5 BMW. Sve su to samo priče o kvarovima. Kao i za Bmw treba isto para ali nas narod nije naučio da se vozila voze u servis radi održavanja a ne samo kad crkne nešto. Sakupe lovu za auto I misle da će trajati doveka. I sad kad vidim kakve sve šuše voze Bembare ne pada mi na pamet da ga kupim opet. Đulija je sledeći moj izbor ali moraće da sačeka zbog cene.

djidji govedina

pre 6 godina

alfu ..lanciu ..saab i volvo kupuju posebne grupacije ljudi...nismo bas svi na nivou sabacke auto pijace i prasadi koja iskljucivo ide uz nemacke automobile! dakle zivotni stil pre svinjetine;)

djidji govedina

pre 6 godina

@marko ..a sta to ne krcka na bajnim putevima srbije..putevi ove zemlje su rupa bez dna..george lukas bi trebao snimiti film u srbiji Udarna rupa uzvraca udarac

izhlapjeli starac

pre 6 godina

Alfa je kao pesma o Dimitriju sinu kada mu majka kaze da ga zena vara.
Ako majke, makar je ubava!
Ne moram ni da je vozim, dovoljno mi je da je gledam u dvoristu. Usput, radi besprekorno.

Dex

pre 6 godina

Nisam ljubitelj brendova kao takvih, vec uvek naginjem racionalnom (iz mog vidjenja). Medjutim, ovakve kompanije (iliti ogranci u ovom slucaju) su ono sto jos uvek odrzava industrijski dizajn zivim. Malo ih ima, danas kad individualizam prakticno ne postoji, a dizajn je krajnje uniforman (potrebna je lupa da bi se pronasla razlika izmedju dva telefona, automobila ili komada namestaja). Kupovao Alfu ili ne (a danas nije ni tako los izbor kako mi se cini), svakako bi mi vise nedostajala nego neki drugi; za koje postoji brdo alternativa.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

2018/19 kad izadje nova djulijeta i ako bude imala dobru cenu i budu pogodili model povecace se proizvodnja
(29, 11. januar 2018 17:07)

Nova Djulijeta ce da pocne da se proizvodi tek 2020. ili 2021. godine, ako se uopste i bude proizvodila, to je jos uvek pod znakom pitanja. Ova sadasnja Djulijeta se proizvodi jos od 2010. godine, zastareo je dizajn i spolja i unutra, i zrela je za zamenu. Mora nov model pod hitno. Ovi novi modeli Djulija i Stelvio mi se svidjaju, ali im je cena previsoka, pogotovo Stelvio koji kosta cak 40000 evra u osnovnoj varijanti. Ukusi i misljenja su razliciti, ali ja nikada ne bih dao tolike pare za Alfu.

Marko

pre 6 godina

Drugar kupio Stelvio pre 5 meseci, nov potpuno, auto nije presao 6000km od kad ga je kupio vec zvecka i krcka kao da je presao 60 000km...da mi poklone novu Alfu istog trenutka bih je stavio u oglase

The Spatula

pre 6 godina

Zasto bi morali svi da je kupuju i voze da bi bila uspesna. Zasto bi svi bili isti? Zasto se ne bi razlikovao Alfa Romeo od drugih? Jeste da malo modela izbace, ali ogromne su im i razlike u modelima, a opet znate da je to Alfa! Pogledajte Alfu 156, 97 godine se pojavila. Da li ste imali neki auto slican njoj? 80% nije znalo da li ima vrata pozadi i gde se otvaraju? Pogledajte 147cu i Mita... Kolika je razlika? GTV, Spajdericu... Djulijetu, Breru, 159ku...Djuliju,Stelvia a o 4c, 8c da ne trosim reci... Imaju dizajn koji traje godinama, koji mnogi pokusavaju da kopiraju, skidaju. Kad vidim neke stvari koje su pokrali na ostalim markama, bude mi smesno. Ne kazem da je to najkvalitetniji auto, da ne kazem da je sa dusom, ali ima nesto posebno u ALFI!

alfista

pre 6 godina

@Ivan zg. Da bi neka marka prebrodila krizu,gleda se koliko je para zaradila.Secam se texta iz ‘90.-ih gde su pisale zarade brendova.Najvise je zaradjivao Porsche-preko 30 k. DM po modelu,a najmanje vw-300-400DM po prodatom modelu.Prodaja Alfe u USA je tek u zamahu,vracaju se nakon duge pauze.Isto tako,prodajna mreza im nije jaka-imaju oko 170 prodajnih mesta,ili duplo manje od recimo Bmw-a.Bitno je da su napravili najbolji automobil u klasi,ostalo ce doci.

ferdinand

pre 6 godina

Kad au Alfe bile slavne. Nikada! Stilski mozda .... ali daleko od slave.
(Nemac, 11. januar 2018 17:48)

I, šta je bilo kad si se probudio?

stefan

pre 6 godina

Najveća glupost je da se meri da li je neka kompanija poslovala uspešno na osnovu broja prodatih automobila,sve se svodi na to koliko si zaradili ili su čak u minusu biki,ali to niko više ne sme da objavljuje!

Ivan ZG

pre 6 godina

Da bi se smatralo da je jedna marka automobila prebrodila krizu mora imati barem 3 modela koja se svaki prodaju po 150-200.000 komada godišnje, a to je ukupno 450-600.000 komada.
Alfa je još jako daleo od te brojke. Najviše ovisi o njima samima i kakvi će biti manji modeli u budućnosti jer na velikima se sigurno neće jako povećati cifre prodaje.

Gross

pre 6 godina

Jako se radujem povratku Alfe zadnjem pogonu. Nekako volim tu marku jer budi emocije. Jos kad bi se vratili dizajnu kao model 75, sklonili onaj trougao sa branika i vratili ga na masku gde je bio ranije, zamenili zadnje jajaste stopaljke i vratili se strogim zadnjim svetlima pa koja bi to milina bila.

Maksim & Divizija

pre 6 godina

Nisam nikada bio vlasnik Alfe ali mi se dizajn uvek svidjao.
Brera pogotovo...

Što se tiče Alfe u Americi, to je statistička greška...
Možda za koju godinu će biti u većem broju... Imaju vrlo čudan pristup prodaji u USA a to kupci ovde pored toliko konkurentskih brendova - ne trpe.

The Spatula

pre 6 godina

Zasto bi morali svi da je kupuju i voze da bi bila uspesna. Zasto bi svi bili isti? Zasto se ne bi razlikovao Alfa Romeo od drugih? Jeste da malo modela izbace, ali ogromne su im i razlike u modelima, a opet znate da je to Alfa! Pogledajte Alfu 156, 97 godine se pojavila. Da li ste imali neki auto slican njoj? 80% nije znalo da li ima vrata pozadi i gde se otvaraju? Pogledajte 147cu i Mita... Kolika je razlika? GTV, Spajdericu... Djulijetu, Breru, 159ku...Djuliju,Stelvia a o 4c, 8c da ne trosim reci... Imaju dizajn koji traje godinama, koji mnogi pokusavaju da kopiraju, skidaju. Kad vidim neke stvari koje su pokrali na ostalim markama, bude mi smesno. Ne kazem da je to najkvalitetniji auto, da ne kazem da je sa dusom, ali ima nesto posebno u ALFI!

ferdinand

pre 6 godina

Kad au Alfe bile slavne. Nikada! Stilski mozda .... ali daleko od slave.
(Nemac, 11. januar 2018 17:48)

I, šta je bilo kad si se probudio?

izhlapjeli starac

pre 6 godina

Alfa je kao pesma o Dimitriju sinu kada mu majka kaze da ga zena vara.
Ako majke, makar je ubava!
Ne moram ni da je vozim, dovoljno mi je da je gledam u dvoristu. Usput, radi besprekorno.

djidji govedina

pre 6 godina

alfu ..lanciu ..saab i volvo kupuju posebne grupacije ljudi...nismo bas svi na nivou sabacke auto pijace i prasadi koja iskljucivo ide uz nemacke automobile! dakle zivotni stil pre svinjetine;)

alfista

pre 6 godina

@Ivan zg. Da bi neka marka prebrodila krizu,gleda se koliko je para zaradila.Secam se texta iz ‘90.-ih gde su pisale zarade brendova.Najvise je zaradjivao Porsche-preko 30 k. DM po modelu,a najmanje vw-300-400DM po prodatom modelu.Prodaja Alfe u USA je tek u zamahu,vracaju se nakon duge pauze.Isto tako,prodajna mreza im nije jaka-imaju oko 170 prodajnih mesta,ili duplo manje od recimo Bmw-a.Bitno je da su napravili najbolji automobil u klasi,ostalo ce doci.

159

pre 6 godina

Ceo život vozio nemce a sticajem okolnosti u posed mi došla AR 159. Isto se kvari koliko i BMW . Cena održavanja isto kao i za seriju 5 BMW. Sve su to samo priče o kvarovima. Kao i za Bmw treba isto para ali nas narod nije naučio da se vozila voze u servis radi održavanja a ne samo kad crkne nešto. Sakupe lovu za auto I misle da će trajati doveka. I sad kad vidim kakve sve šuše voze Bembare ne pada mi na pamet da ga kupim opet. Đulija je sledeći moj izbor ali moraće da sačeka zbog cene.

Maksim & Divizija

pre 6 godina

Nisam nikada bio vlasnik Alfe ali mi se dizajn uvek svidjao.
Brera pogotovo...

Što se tiče Alfe u Americi, to je statistička greška...
Možda za koju godinu će biti u većem broju... Imaju vrlo čudan pristup prodaji u USA a to kupci ovde pored toliko konkurentskih brendova - ne trpe.

Dex

pre 6 godina

Nisam ljubitelj brendova kao takvih, vec uvek naginjem racionalnom (iz mog vidjenja). Medjutim, ovakve kompanije (iliti ogranci u ovom slucaju) su ono sto jos uvek odrzava industrijski dizajn zivim. Malo ih ima, danas kad individualizam prakticno ne postoji, a dizajn je krajnje uniforman (potrebna je lupa da bi se pronasla razlika izmedju dva telefona, automobila ili komada namestaja). Kupovao Alfu ili ne (a danas nije ni tako los izbor kako mi se cini), svakako bi mi vise nedostajala nego neki drugi; za koje postoji brdo alternativa.

djidji govedina

pre 6 godina

@marko ..a sta to ne krcka na bajnim putevima srbije..putevi ove zemlje su rupa bez dna..george lukas bi trebao snimiti film u srbiji Udarna rupa uzvraca udarac

Mirko

pre 6 godina

Drugar kupio Stelvio pre 5 meseci, nov potpuno, auto nije presao 6000km od kad ga je kupio vec zvecka i krcka kao da je presao 60 000km...da mi poklone novu Alfu istog trenutka bih je stavio u oglase
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 11. januar 2018 20:08)

Prica za malu decu, evo svi ti verujemo.

stefan

pre 6 godina

Najveća glupost je da se meri da li je neka kompanija poslovala uspešno na osnovu broja prodatih automobila,sve se svodi na to koliko si zaradili ili su čak u minusu biki,ali to niko više ne sme da objavljuje!

Svetski Mega Car

pre 6 godina

2018/19 kad izadje nova djulijeta i ako bude imala dobru cenu i budu pogodili model povecace se proizvodnja
(29, 11. januar 2018 17:07)

Nova Djulijeta ce da pocne da se proizvodi tek 2020. ili 2021. godine, ako se uopste i bude proizvodila, to je jos uvek pod znakom pitanja. Ova sadasnja Djulijeta se proizvodi jos od 2010. godine, zastareo je dizajn i spolja i unutra, i zrela je za zamenu. Mora nov model pod hitno. Ovi novi modeli Djulija i Stelvio mi se svidjaju, ali im je cena previsoka, pogotovo Stelvio koji kosta cak 40000 evra u osnovnoj varijanti. Ukusi i misljenja su razliciti, ali ja nikada ne bih dao tolike pare za Alfu.

Ivan ZG

pre 6 godina

Da bi se smatralo da je jedna marka automobila prebrodila krizu mora imati barem 3 modela koja se svaki prodaju po 150-200.000 komada godišnje, a to je ukupno 450-600.000 komada.
Alfa je još jako daleo od te brojke. Najviše ovisi o njima samima i kakvi će biti manji modeli u budućnosti jer na velikima se sigurno neće jako povećati cifre prodaje.

Djoka iz potoka

pre 6 godina

Dacia je 100 puta bolji auto od alfe u istoj klasi a mlogo je jeftinija i mlogo paprika moz s tera s njuma. Pozdrav iz pecenjevce

doca@yahoo.com

pre 6 godina

tri godine Giuliettu vozim 2.0 jtdm
besprekorna...uzivanje u svakom trenutku voznje...
dobar auto kosta + redovno odrzavanje = nema nikakvih pronlema
vi sto Alfe vozili niste..bez komentara molim vas

markoni

pre 6 godina

@Stojadin
Ime nije žensko nego muško,ALFA je skraćenica od Anonima Lombarda Fabrica Automobili,a Romeo od Nikola Romeo koji je preuzeo fabriku.Tako da,to ti je to !

Gross

pre 6 godina

Jako se radujem povratku Alfe zadnjem pogonu. Nekako volim tu marku jer budi emocije. Jos kad bi se vratili dizajnu kao model 75, sklonili onaj trougao sa branika i vratili ga na masku gde je bio ranije, zamenili zadnje jajaste stopaljke i vratili se strogim zadnjim svetlima pa koja bi to milina bila.

boris

pre 6 godina

Baš pre neki dan vidim Stelvio u gradu i ajd da pogledam na netu ponudu jer mi izgleda fenomenalno. Sa dosta opreme dizel košta 36 000 eur što je za taj auto fenomenalna cena.

Ivan ZG

pre 6 godina

Slažem se da se uspješnost marke mjeri prije profitabilnošću nego prodajnim brojkama. Međutim, usporedba sa Porsheom ne stoji zato jer Porshe ima aute od 50-150.000€, a Alfa od 14-50.000€. Valjda je svima jasno da zarada na skupljem autu može i mora biti veća. Uz sve to Porshe prodaje preko 250.000 automobila, a Alfa 150.000.
Auti sa cijenom od 30-50.000€ su profitabilni ako se prodaju godišnje 30-40.000 komada dok su oni od 20.000€ profitabilni tek na prodaji od 100.000 komada godišnje (pa tako jedno 4-5 godina).
Iz svega proizlazi cifra prodaje koju sam prije spomenuo jer Alfa radi velikoserijske automobile za razliku od većine Porshe automobila.

Nadam se da Alfa, u cilju uštede, neće previše posegnuti za gotovim rješenjima sa Fiatove police jer će se dogoditi isto ono što se dogodilo Lanciji. Postat će skupi Fiat. A ljudi ne vole kada ih drže za majmune pa ne kupuju takve aute.
Nadam se da će se vratiti stražnjem pogonu i vrhunskom ovjesu.
Kvaliteta je sa modelom 159 dignuta na visok nivo i potpuno u skladu sa BMW-om i Mercedesom, a malo iznad Audija. Samo da zadrže taj nivo bit će odlično.

Marko

pre 6 godina

Drugar kupio Stelvio pre 5 meseci, nov potpuno, auto nije presao 6000km od kad ga je kupio vec zvecka i krcka kao da je presao 60 000km...da mi poklone novu Alfu istog trenutka bih je stavio u oglase

Preddy Baer

pre 6 godina

Samo napred Alfisti! najzad ce se pravi kvalitet pokazati, nece biti potrebni Dizelgate-i, propagandne masinerije i lazljivi ADAC da se pumpaju lazi!

Baticca

pre 6 godina

@gjigji govedina druze moj, stil se ogleda u ponasanju, ophodjenju prema drugima, kulturi a ti si sa svojim komentarom pokazao da sem da umes napises rec "stil" nista drugo o njemu ne znas. A silnu zelju imas da se razlikuje...

kako da ne

pre 6 godina

@Stojadin
Zamisli ali u vecini jezika je auto zenskog roda, pa im i stoje zenska imena. ‘Taj automobil’, pa mi kazemo ‘Lep je taj auto’, dok npr u francuskom auto je ‘La voiture’ i kazu ‘Elle est belle’ sto znaci, ‘Lepa je’ iako je npr u pitanju Audi A6, a ne Alfa Djulija. Isti primer je u Italijanskom jeziku i kod mnogih drugih. Pozdrav

kako da ne

pre 6 godina

Porasla prodaja zbog dva nova modela. Po Evropi se zna da italijanska kola voze....italijani :) Retko ko drugi to kupuje, dakle nije to poznato samo u Srbiji. Isto stanje je u celoj Evropi, a jos gore po italijane je u Americi. Zato se i kaze ‘nece to niko’. Italijana imate puno i u Svajcarskoj i Nemackoj i Francuskoj. Bas, bas puno koji zive i rade u tim zemljama. Svaka im cast za nove modele, ali ja im i dalje ne verujem, sto ne znaci da sam fan VW-a :) Nisam zainteresovan ni za Vw.

Marko

pre 6 godina

@djidji govedina

za te pare ne sme da krcka, skripi i zvecka ni najmanje, makar u prvih 50-ak hiljada km! to je auto od 50k eur, a ne 15! vozio sam se u brdo nemackih i japanskih automobila sa po 80000km koji su se manje "culi" od ovog takoreci novog Stelvia.

Replay

pre 6 godina

Lako je napraviti 62% ako imate male brojke. :) Dok nemacki premijum prodaje 2 miliona prosecno ovi prodaju 150k i to sve sa novim modelima. Pa vise se znaci proda visoke klase koja kosta 100k prosecno kod Nemaca nego komplet Alfinih plastikanera. :)

Marko

pre 6 godina

@trol

ako ti nemas ni za taj Butago autic, drugi ipak sebi mogu da prisute auto u tom cenovnom rangu...neverovatno ali neki su u stanju za toliko da zarade;)

@Mirko

ja nisam prodavac pa da pricam pricu nekome, nemam nista od toga ni da je hvalim ni da je kudim. Samo pricam onako kako jeste iz mog iskustva

Marko

pre 6 godina

Drugar kupio Stelvio pre 5 meseci, nov potpuno, auto nije presao 6000km od kad ga je kupio vec zvecka i krcka kao da je presao 60 000km...da mi poklone novu Alfu istog trenutka bih je stavio u oglase

Djoka iz potoka

pre 6 godina

Dacia je 100 puta bolji auto od alfe u istoj klasi a mlogo je jeftinija i mlogo paprika moz s tera s njuma. Pozdrav iz pecenjevce

Svetski Mega Car

pre 6 godina

2018/19 kad izadje nova djulijeta i ako bude imala dobru cenu i budu pogodili model povecace se proizvodnja
(29, 11. januar 2018 17:07)

Nova Djulijeta ce da pocne da se proizvodi tek 2020. ili 2021. godine, ako se uopste i bude proizvodila, to je jos uvek pod znakom pitanja. Ova sadasnja Djulijeta se proizvodi jos od 2010. godine, zastareo je dizajn i spolja i unutra, i zrela je za zamenu. Mora nov model pod hitno. Ovi novi modeli Djulija i Stelvio mi se svidjaju, ali im je cena previsoka, pogotovo Stelvio koji kosta cak 40000 evra u osnovnoj varijanti. Ukusi i misljenja su razliciti, ali ja nikada ne bih dao tolike pare za Alfu.

Marko

pre 6 godina

@djidji govedina

za te pare ne sme da krcka, skripi i zvecka ni najmanje, makar u prvih 50-ak hiljada km! to je auto od 50k eur, a ne 15! vozio sam se u brdo nemackih i japanskih automobila sa po 80000km koji su se manje "culi" od ovog takoreci novog Stelvia.

Gross

pre 6 godina

Jako se radujem povratku Alfe zadnjem pogonu. Nekako volim tu marku jer budi emocije. Jos kad bi se vratili dizajnu kao model 75, sklonili onaj trougao sa branika i vratili ga na masku gde je bio ranije, zamenili zadnje jajaste stopaljke i vratili se strogim zadnjim svetlima pa koja bi to milina bila.

kako da ne

pre 6 godina

Porasla prodaja zbog dva nova modela. Po Evropi se zna da italijanska kola voze....italijani :) Retko ko drugi to kupuje, dakle nije to poznato samo u Srbiji. Isto stanje je u celoj Evropi, a jos gore po italijane je u Americi. Zato se i kaze ‘nece to niko’. Italijana imate puno i u Svajcarskoj i Nemackoj i Francuskoj. Bas, bas puno koji zive i rade u tim zemljama. Svaka im cast za nove modele, ali ja im i dalje ne verujem, sto ne znaci da sam fan VW-a :) Nisam zainteresovan ni za Vw.

Replay

pre 6 godina

Lako je napraviti 62% ako imate male brojke. :) Dok nemacki premijum prodaje 2 miliona prosecno ovi prodaju 150k i to sve sa novim modelima. Pa vise se znaci proda visoke klase koja kosta 100k prosecno kod Nemaca nego komplet Alfinih plastikanera. :)

ferdinand

pre 6 godina

Kad au Alfe bile slavne. Nikada! Stilski mozda .... ali daleko od slave.
(Nemac, 11. januar 2018 17:48)

I, šta je bilo kad si se probudio?

Ivan ZG

pre 6 godina

Da bi se smatralo da je jedna marka automobila prebrodila krizu mora imati barem 3 modela koja se svaki prodaju po 150-200.000 komada godišnje, a to je ukupno 450-600.000 komada.
Alfa je još jako daleo od te brojke. Najviše ovisi o njima samima i kakvi će biti manji modeli u budućnosti jer na velikima se sigurno neće jako povećati cifre prodaje.

djidji govedina

pre 6 godina

alfu ..lanciu ..saab i volvo kupuju posebne grupacije ljudi...nismo bas svi na nivou sabacke auto pijace i prasadi koja iskljucivo ide uz nemacke automobile! dakle zivotni stil pre svinjetine;)

The Spatula

pre 6 godina

Zasto bi morali svi da je kupuju i voze da bi bila uspesna. Zasto bi svi bili isti? Zasto se ne bi razlikovao Alfa Romeo od drugih? Jeste da malo modela izbace, ali ogromne su im i razlike u modelima, a opet znate da je to Alfa! Pogledajte Alfu 156, 97 godine se pojavila. Da li ste imali neki auto slican njoj? 80% nije znalo da li ima vrata pozadi i gde se otvaraju? Pogledajte 147cu i Mita... Kolika je razlika? GTV, Spajdericu... Djulijetu, Breru, 159ku...Djuliju,Stelvia a o 4c, 8c da ne trosim reci... Imaju dizajn koji traje godinama, koji mnogi pokusavaju da kopiraju, skidaju. Kad vidim neke stvari koje su pokrali na ostalim markama, bude mi smesno. Ne kazem da je to najkvalitetniji auto, da ne kazem da je sa dusom, ali ima nesto posebno u ALFI!

alfista

pre 6 godina

@Ivan zg. Da bi neka marka prebrodila krizu,gleda se koliko je para zaradila.Secam se texta iz ‘90.-ih gde su pisale zarade brendova.Najvise je zaradjivao Porsche-preko 30 k. DM po modelu,a najmanje vw-300-400DM po prodatom modelu.Prodaja Alfe u USA je tek u zamahu,vracaju se nakon duge pauze.Isto tako,prodajna mreza im nije jaka-imaju oko 170 prodajnih mesta,ili duplo manje od recimo Bmw-a.Bitno je da su napravili najbolji automobil u klasi,ostalo ce doci.

159

pre 6 godina

Ceo život vozio nemce a sticajem okolnosti u posed mi došla AR 159. Isto se kvari koliko i BMW . Cena održavanja isto kao i za seriju 5 BMW. Sve su to samo priče o kvarovima. Kao i za Bmw treba isto para ali nas narod nije naučio da se vozila voze u servis radi održavanja a ne samo kad crkne nešto. Sakupe lovu za auto I misle da će trajati doveka. I sad kad vidim kakve sve šuše voze Bembare ne pada mi na pamet da ga kupim opet. Đulija je sledeći moj izbor ali moraće da sačeka zbog cene.

Mirko

pre 6 godina

Drugar kupio Stelvio pre 5 meseci, nov potpuno, auto nije presao 6000km od kad ga je kupio vec zvecka i krcka kao da je presao 60 000km...da mi poklone novu Alfu istog trenutka bih je stavio u oglase
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 11. januar 2018 20:08)

Prica za malu decu, evo svi ti verujemo.

Ivan ZG

pre 6 godina

Slažem se da se uspješnost marke mjeri prije profitabilnošću nego prodajnim brojkama. Međutim, usporedba sa Porsheom ne stoji zato jer Porshe ima aute od 50-150.000€, a Alfa od 14-50.000€. Valjda je svima jasno da zarada na skupljem autu može i mora biti veća. Uz sve to Porshe prodaje preko 250.000 automobila, a Alfa 150.000.
Auti sa cijenom od 30-50.000€ su profitabilni ako se prodaju godišnje 30-40.000 komada dok su oni od 20.000€ profitabilni tek na prodaji od 100.000 komada godišnje (pa tako jedno 4-5 godina).
Iz svega proizlazi cifra prodaje koju sam prije spomenuo jer Alfa radi velikoserijske automobile za razliku od većine Porshe automobila.

Nadam se da Alfa, u cilju uštede, neće previše posegnuti za gotovim rješenjima sa Fiatove police jer će se dogoditi isto ono što se dogodilo Lanciji. Postat će skupi Fiat. A ljudi ne vole kada ih drže za majmune pa ne kupuju takve aute.
Nadam se da će se vratiti stražnjem pogonu i vrhunskom ovjesu.
Kvaliteta je sa modelom 159 dignuta na visok nivo i potpuno u skladu sa BMW-om i Mercedesom, a malo iznad Audija. Samo da zadrže taj nivo bit će odlično.

stefan

pre 6 godina

Najveća glupost je da se meri da li je neka kompanija poslovala uspešno na osnovu broja prodatih automobila,sve se svodi na to koliko si zaradili ili su čak u minusu biki,ali to niko više ne sme da objavljuje!

izhlapjeli starac

pre 6 godina

Alfa je kao pesma o Dimitriju sinu kada mu majka kaze da ga zena vara.
Ako majke, makar je ubava!
Ne moram ni da je vozim, dovoljno mi je da je gledam u dvoristu. Usput, radi besprekorno.

doca@yahoo.com

pre 6 godina

tri godine Giuliettu vozim 2.0 jtdm
besprekorna...uzivanje u svakom trenutku voznje...
dobar auto kosta + redovno odrzavanje = nema nikakvih pronlema
vi sto Alfe vozili niste..bez komentara molim vas

boris

pre 6 godina

Baš pre neki dan vidim Stelvio u gradu i ajd da pogledam na netu ponudu jer mi izgleda fenomenalno. Sa dosta opreme dizel košta 36 000 eur što je za taj auto fenomenalna cena.

Preddy Baer

pre 6 godina

Samo napred Alfisti! najzad ce se pravi kvalitet pokazati, nece biti potrebni Dizelgate-i, propagandne masinerije i lazljivi ADAC da se pumpaju lazi!

Dex

pre 6 godina

Nisam ljubitelj brendova kao takvih, vec uvek naginjem racionalnom (iz mog vidjenja). Medjutim, ovakve kompanije (iliti ogranci u ovom slucaju) su ono sto jos uvek odrzava industrijski dizajn zivim. Malo ih ima, danas kad individualizam prakticno ne postoji, a dizajn je krajnje uniforman (potrebna je lupa da bi se pronasla razlika izmedju dva telefona, automobila ili komada namestaja). Kupovao Alfu ili ne (a danas nije ni tako los izbor kako mi se cini), svakako bi mi vise nedostajala nego neki drugi; za koje postoji brdo alternativa.

Baticca

pre 6 godina

@gjigji govedina druze moj, stil se ogleda u ponasanju, ophodjenju prema drugima, kulturi a ti si sa svojim komentarom pokazao da sem da umes napises rec "stil" nista drugo o njemu ne znas. A silnu zelju imas da se razlikuje...

markoni

pre 6 godina

@Stojadin
Ime nije žensko nego muško,ALFA je skraćenica od Anonima Lombarda Fabrica Automobili,a Romeo od Nikola Romeo koji je preuzeo fabriku.Tako da,to ti je to !

Maksim & Divizija

pre 6 godina

Nisam nikada bio vlasnik Alfe ali mi se dizajn uvek svidjao.
Brera pogotovo...

Što se tiče Alfe u Americi, to je statistička greška...
Možda za koju godinu će biti u većem broju... Imaju vrlo čudan pristup prodaji u USA a to kupci ovde pored toliko konkurentskih brendova - ne trpe.

djidji govedina

pre 6 godina

@marko ..a sta to ne krcka na bajnim putevima srbije..putevi ove zemlje su rupa bez dna..george lukas bi trebao snimiti film u srbiji Udarna rupa uzvraca udarac

Marko

pre 6 godina

@trol

ako ti nemas ni za taj Butago autic, drugi ipak sebi mogu da prisute auto u tom cenovnom rangu...neverovatno ali neki su u stanju za toliko da zarade;)

@Mirko

ja nisam prodavac pa da pricam pricu nekome, nemam nista od toga ni da je hvalim ni da je kudim. Samo pricam onako kako jeste iz mog iskustva

kako da ne

pre 6 godina

@Stojadin
Zamisli ali u vecini jezika je auto zenskog roda, pa im i stoje zenska imena. ‘Taj automobil’, pa mi kazemo ‘Lep je taj auto’, dok npr u francuskom auto je ‘La voiture’ i kazu ‘Elle est belle’ sto znaci, ‘Lepa je’ iako je npr u pitanju Audi A6, a ne Alfa Djulija. Isti primer je u Italijanskom jeziku i kod mnogih drugih. Pozdrav