Četvrtak, 11.05.2017.

10:07

Vozači, dobro proverite: U najavi papreni nameti

Ukoliko imate dva pojasa na zadnjoj klupi, moraćete da platite novu saobraćajnu dozvolu za automobil sa četiri sedišta.

Izvor: B92

Vozaèi, dobro proverite: U najavi papreni nameti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

193 Komentari

Sortiraj po:

Gordana

pre 6 godina

Uvode zakon EU,a plate i penzije su na najnizem nivou,pljackaju na sve moguce nacine. Kad su toliko revnosni u donosenju zakona kao u EU, sto ne primene i njihove zakone koji idu u prolog narodu, vece plate i penzije, socijalna davanja izglasaju Zakon o porodicmoj penziji kao u Nemackoj gde se prima svoja penzija i 2/3 penzije supruznika,a ne samo zakone koji namecu sve vise namet na gradjanstvo. PA DOKLE VISE OVAKO???

EU Citizen

pre 6 godina

A da onaj ko je doneo takav zakon i pravilnik koji građanima nameće neopravdane administrativne triškive odgovara, i to krivično?

lederhead

pre 6 godina

ako ti je auto registrovan za 5 osoba, a imash 4 pojasa, ugradish lepo josh jedan pojas i ne menjash nishta!!! Pa izvol'te, brojite

Djo!

pre 6 godina

Bolje zakrpite rupe na putevima nego sto svaki dan izmisljate novu globu ovom jadnom narodo, pa kad mu pokupite silne akcize,ateste, promene saobracajnih pa tablica itd. Pa se posle kad nam skinete kozu sa ledja hvalite suficitom.

Комшијин комшија

pre 6 godina

Ако сам добро разумео, мој комшија ће од сада моћи да региструје Југа 45 из 1987. године искључиво као двосед и то под условом да за то претходно плати 100 евра.

T

pre 6 godina

Samo da podsetim citaoce da njih kompletno boli uvo sta mi pisemo ovde i da ne pomisle slucajno da ce ostavljanje ljutitih komentara po sajtovima medija promeniti bilo sta.

bre

pre 6 godina

Sve uvode retroaktivno da bi oteli pare. Uskoro ćemo ubacivati dinar u semafor da pređemo ulicu. I ima da kažu da smo kod Tita besplatno sedeli na klupi u parku i šta hoćemo, jel mislimo da tako može zauvek.

Srbin

pre 6 godina

Gospodo iz bezbednosti saobracaja hteo bi da vas pitam gde su nase pare od taksi za puteve koji nisu putevi nego turske dzade na kojima mozes samo da izgubis glavu i dokle cete svojim glupostima da pljackate i smarate sve nas koji zivimo u Srbiji gde je jad i beda a najvise beda gde ste bili kad su se registrovala sva ta vozila jel ste bili slepi pa ste progledali ili ste potrosili mito pa aj sad opet da uzmemo sve vas treba na robiju bagro.

Prodaje se drzavljanstvo cena dzaba

pre 6 godina

Znao sam da ce narod morati da plati sto je propao izvoz vucicevih mercedesa. Samo nisam znao na koji nacin.

Timočka buna

pre 6 godina

ima jedna caka koja ce mnogo dase revansira mojoj srbiji: auto je kupljen, prijavljen i registrovan u bugarskoj(jer sam tako u mogucnost,a nisam jedini),a vi nemojte da izlazite na glasanje...

Zoran

pre 6 godina

Samo me zanima kako će kod proizvođača ili uvoznika da odu vlasnici Warburga, Trabanta, Zaporošca ili Moskvića. A ima ih još prilično koji ovde teraju te šklopocije...

Totalno drugciji od drugih

pre 6 godina

Da ne bude da pravdam vlast ali za bezbednost u saobracaju se slazem. Ne slazem se da se narodu vadi poslednji dinar iz dzepa sa raznim nametima kroz porez i to negde i triput po istom ili slicnom osnovu, razne izmene zakona ili uredbe tipa ovog, akciza goriva i slicnih proizvoda za siroku upotrebu. Kaznjavanjem sitnih prekrsaja a oni krupni koji prave imucni se provuku.
Budzet se puni tako sto se investira u proizvodnju, u dobru infrastrukturu, poljoprivredu, turizam, IT sektor itd...
Mi smo postali potrosacko drustvo sa kaznama za zivot sto zivimo u Srbiji.
Kako ste krenuli stan i auto ce biti luksuz, sator u parku i bicikl sasvim normalna stvar...

Andreja

pre 6 godina

Ovo je protivustavno.Ako je drzava i oni koji su od nje ovlasceni da rade teh.pregled do sada izdavali dokumenta i odredjivali za koliko putnika je vozilo,ne mogu retroaktivno da deluju.To moze da vazi samo za,od ovog momenta uvezena ili kupljena vozila.To je kao kad bi osudili nekog po novom zakonu za delo koje je ucinjeno pre dve godine a zakon je stroziji.Ipak ovde vlada SNS pa je sve moguce kao i u S.Koreji.

Petar

pre 6 godina

@petar varas se,punto classic ima 5 pojaseva tj 3 na zadnjoj klupi.
(moki, 11. maj 2017 18:21) imaš u par komentara dole da ljudi navode da nemaju 5 pojaseva. Nisam siguran za one varijante sa dva balona za glavu pozadi? Svakako važi za bilo koji auto sa 4 pojasa (a nije očigledno neki mali stvarno predviđen za 4l)

Goran

pre 6 godina

Ok.zakon je zakon i slazem se da se mora postovati,ali ne kapiram zasto taj zakon ne vazi za sve jednako,nego recimo "Polo" ili "Klio" koji ima 4 pojasa i a pise 5 putnika nije tehnicki ispravan i nije bezbedan,a "Jugo" ili "Zastava 101" imaju 2 pojasa i ne samo da su bezbedni za 4 nego i za 5 putnika.Znaci tu se radi o tome da je Zastava,a zapravo drzava posto je Zastava bila u vlasnistvu drzave varali kupce.Pa bi valjda sada bilo logicno da se ovaj zakon povuce,ili druga mogucnost da se drzava izvini kupcima sto im je prodala tehnicki neispravna vozila i varala ih i o svom trosku organizuje ugradnu 3 pojasa na zadnjim sedistima.Sve osim ovoga bi bilo i nenormalno i nemoralno i dokaz da drzava hoce da odere gradjane i da je samo to cilj a nikako bezbednost.

Cirarudenik

pre 6 godina

Pa ako mora da prede sa pet(5) na cetiri(4)sedista zar tehnicki nije dovoljan naravno uz pristanak vlasnika auta i jednostavno i lako za sve ? Ne vidim potrebu gubljenja vremena za sve ovo maltretiranje a jos posle svega sve to "debelo"platis i ako zabilo sta nisi kriv ?

Petar

pre 6 godina

Ne razumem, Zastava (Yugo) 101, 55, Skala, Koral ili kako već su se zvali imaju samo prednja dva pojasa i registruju se za pet osoba. Zastava Punto (koji je veći auto od pomenutih) ima 4 pojasa i ne može za 5 osoba (sada, 7 godina kasnije)!? Koja je tu logika?

NoName

pre 6 godina

Zamislite ovu situaciju. Auto je fabricki sa 5 sedista i 4 pojaseva. Nasi ga novom saobracajnom stave na 4 sedista. Odes u neku stranu zemlju, lupe ti kaznu zato sto je 5 sedista, a kod nas u saobracajnoj 4 ili jos gore 2, a onda ti lepo objasnis policiji i njihovom sudstvu da posalju kaznu na adresu ovih idiota koji ovo izmisljaju. Da njih kazne i to debelo, jer prepravljaju fabricke podatke.

NoName

pre 6 godina

Da li je moguce da izmisljaju ovaj idiotizam samo da bi namakli pare?
Sta je sledece, broj linija za grejac zadnjeg stakla? Ako ima vise linija vise trosi?
Dajte, stvarno su mi se popeli na znate vec sta. Broj sedista nije merilo za registraciju.

nikola

pre 6 godina

Neko u ovojzrmlji sedi i razmišlja kako će DALJE da zajebe narod!
Zar nije dovoljna bruka države da 60% od maloprodajne cene goriva uzima bez reči opravdanja, i da je najskuplje u Evropi!

Pametnjaković mlađi

pre 6 godina

@Jankovicu
Pravnu drzavu svi zelimo. Ali ovo parcijalno sprovodjenje prava nije ono sto drzava treba da radi. Ne mogu gradjani da ispastaju propuste svake garniture vlasti. Neka budala se seti vda promeni ime ulici-narode plati, nije ti dobra kilaza vozila koje registujes uredno vec 20 godina-narode plati, imas pojas manje-narode plati. A narod nije kriv jer je nekome dunulo da menja ime ulice, nije merio svoj auto vec se uzdao u fabricke podatke(ocigledno da ovi nasi bolje znaju od proizvodjaca), nije postavljao pojaseve i odredjivao koliko putnika moze da se vozi(opet odredio zakonodavac i potvrdio ovlasceni servis za pregled tokom 20 godina). Tako bitne promene treba da su besplatne jer vozac nije kriv za tudje propuste i naknadnu pamet.

panta

pre 6 godina

Jedino čega se vlast plaši su javni protesti, ali ne bilo gde već ispred zgrade vlade. Znači šta nam je činiti.Čim prvom vozaču zatraže te gluposti od papira smisljenih za uzimanje para On svojim kolima pravo na ugao Nemanjine i Kneza Miloša i blokada, a mi kolege vozači da ga podržimo.I eto rešenja za samo par sati. Jesmo li dovoljno hrabri za tako nešto. Bojim se da nismo. :(

Ovce su za sisanje

pre 6 godina

Nema busenja. Kraci deo, zenski, kacite za sraf na kome je vec kraci deo jednog od dva pojasa na zadnjoj klupi, a duzi dei pojasa sa muskim delom za drugi sraf na koji je okacen kraci, zenski deo, drugog pojasa. Tako je to u mom starom, u dvoristu istrulelom, R18. Nisam ni znao dok nisam procitao ovu glupost.

ASOT

pre 6 godina

@ Kakva svinjarija!!! 
Pa drzava (zastava Kragujevac) je do pre 10ak god prodavala vozila koja uopste nisu imala pojaseve pozadi!
(pedja, 11. maj 2017 16:44)
Znaci da po ovom zakonu sva ta vozila moraju biti preregistrovana za dvoje. Ako imaju 2 pojasa logicno po svemu navedenom u tekstu mogu da se registruju za dve osobe. Al ce da uzmu po 200 evra na jugice.

lilly alen

pre 6 godina

Meni su pogresili u izradi saobracajne u MUP-u pa su upisali 160 ccm umesto 1560ccm a primetio sam sutradan. Sta mislite ko je platio izradu nove saobracajne i cekao u redu???

Pametnjaković mlađi

pre 6 godina

Ako tako piše u zakonu ne vidim zašto ovlašćena laboratorija moa da ispituje brojno vstanje pojaseva. Na tehničkom pregledu se utvrdi brojno stanje i upiše broj pojaseva. Dobijete novu saobracajnu ako je broj manji nego na prethodnoj. A saobracajna policija prilikom prve kontrole proveri upisane podatke. Ako se broj pojaseva u autu ne poklapa sa onim u saobracajnoj napise prijavu protiv tehnickog pregleda koji je uradio pregled vozila pre registracije i tacka. Tako je vozac zasticen a ociste se muljatorski tehnicki pregledi i agencije. Ali naravno da je lakse odrapiti vozaca za nesto sto nije njegov propust.

SD

pre 6 godina

Gotovo nijedno starije vozilo koje je fabrički predviđeno za 5 putnika, nema i 5 pojaseva. Jednostavno tada pojasevi na zadnjim sedištima nisu ni bili obavezni, a ako ih je neko i ugrađivao njihova ugradanja se smatrala nekom vrstom dodatne opreme. Apsurdno je da praktično svuda u svetu takva vozila bez problema mogu da se voze, ali ne i u Srbiji. Naravno mi imamo izvesnu gospodu, kao što su Okanović, Vujanić i slični, a takvim ''genijalcima'' niko drugi u svetu ne može da se podiči.

dr

pre 6 godina

Da li je neko spomenuo menjanje saobracajne dozvole zbog "promene težine vozila? Naime, znam par vozaca, a i meni su na tehnickom skrenuli paznju da mi tezina vozila nije ista kao sto pise na automobilu i u saobracajnoj. Razlika je 5kg i morao bih da vadim novu saobracajnu kao i par mojih drugara(5-10kg) vozilo sam kupio novo u srbiji, regustrovao 5 godina i xbog necije greske moram da menjam saobracajnu?!!! Ko će da odgovara???
(Maxxx, 11. maj 2017 12:23)
Ja platio pre 2 godine za istu stvar. Vozim Punto Van, fabrički, uvežen iz Italije. Pitam kako je do sada isti auto bio registrovan bez ikakvih promena, dobijem odgovor da su sada zapretili i da je obavezno usaglašavanje podataka. Kada sam pitao na tehničkom šta da radim što se podaci iz saobraćajne sada ne slažu sa onim što je napisano na pločici, na šasiji (ponavljam fabrički ukucanoj) dobijam odgovor: "Skini pločicu". Ludilo...

Nikola

pre 6 godina

Ja sad zvao agenciju za registraciju.Imam citroen sakso i samo se menja saobracajna,ne trebaju nikakvi dodatni papiri iz agencije za bezb saobracaja itd...

XXL

pre 6 godina

Građani Srbije NE shvataju da ovaj Režim NE može da funkcioniše BEZ DIREKTNOG zahvatanja ili uzimanja NOVCA od njih i to moramo zahvaliti sopstvenom izboru onih koji su ih izglasali.

Toma Zdravkovic

pre 6 godina

Ja cu pojaseve pozadi da isecem, da se ne primecuje da ih je uopste bilo. A policija nek dokaze da sam ih ja isekao! Tako sam kupio polovan auto i vec petu godinu ga vozim, uredno registrovan , sve po PS-u. E pa i od ludjih ima ludji ! Drugacije se ne moze ljudi majke mi...

iii

pre 6 godina

@nikola: Da, peške ću da idem 25km od kuće na posao, jer zamisli radim u industrijskoj zoni. O autobusu tek ne bih, pa izgubiću dva sata u prevozu u jednom pravcu dok prodjem kroz ceo BG... Jel moguće da ima ljudi koji misle da se vozikamo bezveze i da smo konformisti?! Neki od nas imaju i decu koju odvozimo u vrtić i odatle uzimamo. Svašta.

Bezobrazluk na nivou

pre 6 godina

znači mi vozači ili juga ćemo morati registrovati auto za dvoje pošto zadnja klupa nema pojase .... ko je ovde lud ???

Zlatko

pre 6 godina

Tužiti državu za izdavanje pogrešnih dokumenta. Kako je moglo 50 godina do sad, a sada ne? Isto važi i za svetla. Agencija je izmišljena za krađu para i kad tad neko ce morati na robiju. Izadjite na ulice i pokažite šta mislite o njihovoj najnovijoj kradji!

borivoje surdilovic

pre 6 godina

mup koji je do sada uzimao pare za registracije vozila sa cetiri sedista a u saobracajnu upisivao pet....da vrati sve do dinara, pa ljudi neka sami dalje odluce sta ce i kako ce.

obmanuti vozac

pre 6 godina

Pa da li ste vi normalni? Moj golf dvojka kao i vecina drugih ima 2 pojasa pozadi a vozi se i registruje 20 godina bez problema. Sad treba svi da se organizujemo i da se javi neki advokat koji bi radio na procenat pa da tuzimo krivca sto smo svih ovih godina vozili nebezbedan auto a pri tome uredno registrovan od strane drzave i uredno prosao tehnicki i sto smo bili konstantno u prekrsaju. Ovo ima samo u srbiji.

lka

pre 6 godina

voleo bih da vidim,saznam kako izgleda i kakav je to moralni sklop osobe koja izmislja ovakve gluposti protiv SVOG NARODA.Ako je to sve potrebno zasto se to iznosi na parcice,uradi ako si pametan,ZAKON KOJI NECE BITI POTREBNO MENJATI.

Zoran

pre 6 godina

...pa je preporuka svima koji kupuju vozilo da pomno provere da li se upisani podaci u saobraćajnoj dozvoli poklapaju sa stvarnim stanjem.
Pa nisam ja popunjavao podatke za saobracajnu dozvolu.
Nisam ja napisao da se u vozilu mogu nalaziti 5 putnika, a u papirima proizvodjaca pise 4. Ili isti taj prodavac napise u racunu da je vozilo za 5 putnika, a ono za 4.
Koliko njih u tom lancu moze pogresiti, a ja moram da ispravljam greske. I da placam.
kada ce u Srbiji ispravljati greske i placati iste, onaj ko je i pogresio.

Mojoj su zeni, prilikom izdavanja nove licne karte, trazili staru da je poniste. I ponistili su...novu. Istog momenta je "salterusa" trazila da moja zena ide i uplati novac za izdavanje nove licne karte!!!
Sva sreca, intervenisao je Nacelnik i moja supruga je dobila novu licnu kartu, bez ponovnog placanja!

ddd

pre 6 godina

@Aca Silni .... Aco, ne lupaj. Ima slucajeva da su ljudi u Srbiji kupili auto od zvanicnog dilera za koji se ispostavilo da je kraden! E zbog toga cak i kad kupis novi auto u MUP-u ti poture papir na potpis da 2 meseca ne smes da otudjis auto jer ce oni proveravati da li je kraden ... pa ako jeste, sve pada na tvoja ledja! Zemljo lopovska. Ovde je i drzava u igri!
Apropos svetala, nemas ni pojma. Predji samo u Hrvatsku, oni od letnjeg racunanja vremena do zimskog NISU u obavezi da pale srednja svetla. Grci uopste ne pale srednja svetla po danu i td.

nesa

pre 6 godina

da li onda moze neko da mi odgovori da li cu i ja da platim za daciu logana 2005g koji ima pozadi dva normalna pojasa i jedan koji ide poprecno samo preko trbuha. moram da dodam da sam za nivu prosle godine u oktobru platio novu saobracajnu. niva je kupljana nova 2005god i bila je registrovana sa pet mesta za sedenje sada je smanjena na cetiri. ovu agenciju za saoracaj treba ukinuti. jednog dana ce da uvedu da se u svakom vozilu moze voziti samo dve osobe napred. sramota za drzavu. svi ovi zakoni se uvode van skupstinske odluke

BusDriver

pre 6 godina

Treba skupiti pare za povecanje plata i penzija koje se najavljuje...a kako drugačije nego otimačinom jer ovo nema veze sa vozačima nego sa proizvođačem i uvoznicima. Gospodo sa državnih jasli tražite pare od njih...ako smete.

nikola

pre 6 godina

Ahahaha. Zato sam ja presrecan sto sam prodao kola i sto se vozim autobusom koji ni ne placam.

A vi i dalje robujte prenaduvanoj ceni goriva, i bacajte pare na kvazi standard i lose navike. Zdravije je ici peske po gradu nego citav zivot sedeti u kolima. Ali kome ja to pricam. Pun je grad konformista.

zena-zmaj

pre 6 godina

ko ce od ovih sto su izdavali dokumente na 5 za vozila s 4 sjedala da plati kaznu za izdavanje falsifikovanih, neispravnih dokumenata, obmanjivanje i ostalo? valjda ima neka krivicna odgovornost koju snosi organ koji izdaje nevalidna dokumenta kao i uvoznik, zastupnik, prodavac koji obmanjuje kupca vozila?

Dejan

pre 6 godina

Kakve gluposti...! Jel' to znaci da onaj ko nema pojaseve pozadi treba biti registrovan za prevoz 2 osobe...!? A sta je sa nasim autobusima koji saobracaju po Srbiji? 90% njih nema pojaseva na sedistima...!

Södermalm

pre 6 godina

nek prvo poprave puteve rupe, nek kaznjavaju za brzu voznju nevezivanje napred pojaseva, pricanje mobilnim za vreme voznje itd mnogo gorih stvari nego ove gluposti. inace pojas nekad pomogne a nekad odmogne zavisi. pa nismo nazalost u skandinavskim zemljama da nam je sve potaman vozacima drzava sve uradila pa sad jos i svakakve novotarije izmisljamo.

Reformator

pre 6 godina

Ja imam auto koji ima 2 pojasa pozadi a registrovan je na 5 osoba. kupljen je nov u srbiji 2006 godine. sada da placam tu ispravku 200 eura a nije moja krivica ne pada mi na pamet.
lakse mi je da izvadim zadnje pojaseve i da kazem da ih nema uopste. cist lopovluk i bezobrazluk!!

jsdp

pre 6 godina

Laboratorija za ispitivanje vozila, pazi molim te, a sta ispituju tu, kolicinu uranijuma u vozilu. Sve te potvrde koje nabrojase zajedno kostaju oko 200 din. sto je cena papira i tonera i struje za njihovo stampanje. Jer to je obican pregled vizuelni da li imas 2 ili 3 pojasa pozadi, i za to jos moras ici na 3 mesta.Sve ovo moze biti vrlo brzo i bezbolno reseno po vozace ali zasto ne uzeti jos koju crvenu od ovaca zvanih narod po fazonu "fali ti jos 1 papir". Lopovska drzava i nista drugo, drzava koja ima samo jednu svrhu a to je oglobiti svoj narod.

Belladonna

pre 6 godina

@keta-ako se auto vidi na pravno lice tj firmu, mogu biti tolike kazne ali ako je vlasnik fizičko lice, ne može biti tolika kazna.

Milica

pre 6 godina

Sve se ovo ocekivalo mnogo su bili fini na predizbornim obecanjima i sad kad su zavrsili posao, udaraj bre po narodu a zna se gde najvise boli naravno po dzepu.Hoce evropske zakone a standard nam je ubi boze, jedva registrujemo nasa vozila koja nam je ta evropa uvalila,ima vozila koja su uvezena i koja su u evropi sluzila kao komercionalna vozila i nisu imala zadnje pojaseve nasi uvoznici polovnih automobila su ih uvozili i dobijali su od carine potvrdu da imaju pojaseve za 4,5,7 sedista i ko je ovde kriv,carinik uvoznik drzava ili kupac.

zemunac

pre 6 godina

Srecom pa u agenciji znaju da broje samo do pet
A sigurnosni pojasevi i da se uvedu i u autobuse, tramvaje, trole
Kako su oni bezbedni za prevoz

Saša

pre 6 godina

Pa nisam ja napisao u saobraćjnoj da mi je vozilo za 5 osoba. Nisam ja krv za to. Onaj ko je pogrešio neka sada o sopstvenom trošku menja moju saobraćajnu. Od mene pare neće videti. Bogami ćeraću se sa njima do Strazbura. Naplatiću im za sve!

Neco

pre 6 godina

Pa sta je ta i ko je ta Agenciji za bezbednost saobraćaja???
Samo znaju da udaraju po dzepu vozaca! Kupis uvezen auto, daju ti atest da ima cetiri tocka i troje ili petoro vrata kao da je to ne vidim.
A gde je potvrda da je auto stvarno presao tu kilometrazu i da auto nije lupan ili "skidan" sa osiguranja... To ih briga, naravno! Cist bezobrazluk!!!!!!!!
Bezite ljudi sto dalje iz Srbijeeeeeeeee

Decko koji obecava

pre 6 godina

Agencija je kriva za sve,a ne MUP. Oni su se udenuli izmedju MUP-a i Tehničkog pregleda i izmišljaju kako da uzmu pare. Ako proizvodjač svojom potvrdom potvrdi 4 sedišta zar zaista mislite da neko iz Agencije (i laboratorije) treba tu još nešto da doda?
O ovima iz laboratorije neću ni da pišem.. čast izuzetcima. Svaki dan imam priliku da čitam šta lupetaju na Uverenjima.
Tehnički pregled NESME da postupa mimo Agencije jer sledi zatvaranje i kazna.
Twingo npr ima 4 mesta za sedenje fabrički. Ugradnjom petog pojasa sa otpada dodatno sebi komplikujete zivot jer se to tretira kao prepravka vozila, a to za sobom nosi nesagledive posledice po vlasnika...

Mistral

pre 6 godina

Peugeo 307, karavan, imam ukupno pet sedista ali sedam pojaseva. Odbili da urade tehnicki, uputili na sto adresa kako bih dobila atest da mi je auto za 5 osoba. ili to ili da kupim jos dva originalna pezoova sedista i stavim ih u gepek. Odem u Ams u Ruzveltovu, cutim za ovo...kaze mi covek, bice problema...u saobracajnoj je jedna dozvoljena masa a na karoseriji pise druga. Za sedista niata ali mora promena dokumenta. Odem u Ljermontovu i izborim se da oni o svom trosku zamene staru za novu saobracajnu. Uzas, uzas, uzas.

Aca Silni

pre 6 godina

...zaustavili i pisali mi kaznu od 100000din zbog neupaljenih svetala u sred dana, i 14 kaznenih poena. Da li je to normalno?
(Keta, 11. maj 2017 11:56)

Nepoznavanje propisa i zakona te ne opravdava od nesvesno učinjenog prekršaja ili krivičnog dela, npr. ako si kupio ukradeni auto a nisi nikako mogao znati da je ukraden svejedno si odgovoran.
A inače u skoro svim zemljama Evrope je obavezno imati upaljena svetla po danu, pa i u Srbiji, to čak ja znam a nisam vozač.

Milan

pre 6 godina

Ta agencija je jos jedna u nizu koja je izmisljena da narodu uzima novac. Za koje usluge??? Uzmu ti 3300 dinara da bi ti rekli u koju laboratoriju da ides. Eeej! Bolje je da odes na otpad i ugradis treci pojas za najvise 20 eura i zeznes ih. ;)

Bojan

pre 6 godina

Meni ovo liči na drndaranje i tumačenje ovih genijalaca na tehničkom pregledu i AMSS. Sad su našli da tumače Zakon. Verovatno nisu svesni da to tako ne ide i da sami snose direktnu krivicu za prethodne tehničke preglede. Sa zadovoljstvom predlažem (kao advokat) da svi korisnici tehničkih pregleda tuže iste za sve prethodne registracije jer su falsifikovali dokumentaciju, nemarno su pružili uslugu, direktnos su doveli vlasnika vozila u životnu ugroženu situaciju i mogućnost da plati kaznu. Dakle za sve su samo i jedino krivi tehnički pregledi koji nisu do sada sprovodili Zakon. Pa nek broje šta hoće.

Stoick

pre 6 godina

Pa nista, sad cemo mi da tuzimo drzavu, jer nam je auto registrovala kao petosed, a po slovu zakona je cetvorosed. I da trazimo odstetu u visini petostruke cene nove registracije.

Leni

pre 6 godina

Sledeću taksu očekujem na razgledanje polovnih i novih automobila na internet sajtovima. Bar 500 dinara mesečno, gledao - ne gledao, kao RTS.
Bezobrazluk.

DC

pre 6 godina

Iskustvo iz normalnog sveta:
Kazu mi na tehnickom da jedan od podataka u saobracajnoj nije tacan. Daju mi kopiju saobracajne da imam dok ne stigne nova sa ispravnim podacima. Desetak dana kasnije mi na kucnu adresu stize nova i racun za istu. Posaljem im zalbu i kazem da nije moja krivica sto su oni upisivali netacne podatke. Dobijem izvinjenje sto je racun poslat greskom i potvrdu da ga ne treba platiti.
Ali to je normalan svet.

kraja

pre 6 godina

"pisali mi kaznu od 100000din zbog neupaljenih svetala u sred dana, i 14 kaznenih poena. Da li je to normalno?"

...nije normalno, kazna za neupaljena svetla je 3000 din, a ako se plati u roku od 8 dana 1500 din...
...nikakvi bodovi...

pojas nevinosti

pre 6 godina

Pre tri godine na pregledu za atest plina u ovlašćenom CMV, uslikali mi auto u svim pozama (ko da ga prodajem), a kad je trebalo da se uradi tehnički pregled, onda ga je samo navezao na valjke, probao prednje kočnice i isterao auto napolje, na moje čuđenje, nije mi prvi put da vozim auto na tehnički, znam šta se sve gleda. Toliko o njihovoj brizi za vozače i ostale učesnike u saobraćaju, bitno je samo da nam maznu pare, pa posle godinu dana skidaj onaj peti pojas jer nije ugrađen fabrički. MA OVO JE SVE LUDO, DA NAPROSTO NISI NORMALAN, AKO BAR MALO NISI LUD.

S70

pre 6 godina

Evo iskustvo iz prve ruke: u februaru sam imao takav slučaj, kada sam produžavao registraciju za Twingo (kada sam ga uvezao 2010. godine, neki pametnjaković je stavio da ima 5 mesta). Platio sam samo novu saobraćajnu.

Pozdrav.

dragan

pre 6 godina

Vozila sa dva pojasa ima da se registruju kao pikapovi ha ha ha. A nasloni za glavu ista priča koliko ih ima na toliko se registruje vozilo.

Maxxx

pre 6 godina

Da li je neko spomenuo menjanje saobracajne dozvole zbog "promene težine vozila? Naime, znam par vozaca, a i meni su na tehnickom skrenuli paznju da mi tezina vozila nije ista kao sto pise na automobilu i u saobracajnoj. Razlika je 5kg i morao bih da vadim novu saobracajnu kao i par mojih drugara(5-10kg) vozilo sam kupio novo u srbiji, regustrovao 5 godina i xbog necije greske moram da menjam saobracajnu?!!! Ko će da odgovara???

Goran

pre 6 godina

Meni u COC dokumentu pise da imam 5 sedista I imam 4 pojasa!?
Sta sad to znaci, da je fabrika pogresila? ili ovi pametnjakovici zahtevaju jos jedan pojas da ugradim?
LUDILO od drzave!

masinac

pre 6 godina

Cim nedostaje para u kasici ajde da oglobimo narod. Pa fiat punto proizveden u srbiji ima 4 pojasa, registrovan na 5 putnika. Pa nisam ga ja registrovao i napisao 5 putnika nego ovi iz mupa. Zar treba laboratoriha da prebroji broj pojaseva, verovatno trust mozgova da izduma da ih ima 4 i onda udri po narodu. 15 potvrda da bi neko ustanovio da ima 4 pojasa. Parola samo kradi od naroda. Zavuci ruku sto dublje...

Petar Nikolic

pre 6 godina

Bojkot nakaradnog zakona!
Jednostavno neka svako odbije da plati.
Da li je zakon u saglasnosti sa zakonima EU!
Ako nije, onda mačku o rep!

Milan

pre 6 godina

Pitam se koliko bi kostala tuzba protiv svih ovlascenih lica koja su do sad bez ikakvih problema registrovala vozilo i time dovodili tog petog putnika u opasnost po zivot kako on kazu.

Doca

pre 6 godina

Imaju tačno spisak svih automobila koji imaju četiri a ne pet sedišta, za svoj Mini sam platio 12000din potvrdu u Delti... i posle mi čovek na tehničkom pregledu kaže da to važi samo za novija vozila, svi jugići, stojadini, lade... to sve prolazi tehnički iako pozadi i nemaju pojaseve za vezivanje... oooo državo nenormalna...

Keta

pre 6 godina

Ma uvedite nam sada i onaj zakon kao u Nemačkoj o zabrani korišćenja vozila starijih od 20god, samo vi budite bolji pa smanjite na 10 ili 5god još bolje. Taman da svi idemo peške.

Cx

pre 6 godina

Čitam ovde da se prodaju vozila s dva pojasa pozadi a auto registrovan za 4 putnika plus vozač. E to je jedna fora uvoznika da smanje cenu automobila. Znači na minimum se svodi čak i ona najneoohodnija oprema da bi cena bila što niža!

Meister Jakob

pre 6 godina

Kako vas invetivno deru!
U normalnim zemljama plaćaš registraciju eventualno prvi put, negdje uopće ne, a dalje plaćaš osiguranje a saobraćajnu ti ovjerava ovlašteni automehaničar kad ti napravi tehnički pregled, ako si prošao onda dobiješ naljepnicu koju zaljepiš na šofer šajbu koju ti on tamo napravi.
Još malo pa će vam uvesti naknadu na GPS, Webasto i servo volan!

Pera Ložač

pre 6 godina

Novac prikupljen na ovaj način od građana RS direktno ide u budžet RS za povećanje životnog standarda istih tih građana. .. Zar nama nije, još uvek, jasno da živimo bolje jer nam to uporno govore samo što mi to ne možemo da shvatimo a kakvi smo nikad nećemo ni shvatiti. Tako nam i treba.

kraja

pre 6 godina

...a kako bi izgledala jedna masovna tuzba uvoznika koji izdaju (netacne) lazne papire...???
...i jos nesto...
...drzava ce o trosku gradjana (iz budzeta) "preregistrovati" i svojih nekoliko stotina hiljada vozila, a taj novac ce se preliti u te raznorazne privatne agencije za "brojanje sedista i potezanje pojaseva"...
...tek da kazem o kakvoj je drzavnoj kradji rec...

Osudjeni na lopovsku drzavu

pre 6 godina

Ma koja crna busilica, samo cu da okacim peti pojas preko zadnjeg sedista i eto, problem resen. Nece valjda na tehnickom da sedaju na svako mesto svakog auta i da pokusavaju da se vezu ?

SMET

pre 6 godina

U Italiji ne.postoji registracija.
Kad kupiš nov auto oslobođen si 4 godine, a posle toga svake 2 radiš "pregled" vozila koji košta 66 eura.

realno

pre 6 godina

Ako ako, uzeo ih vam ja pare i za dubinu šare na rezervnoj glumi, a ako je starija od 2 godine dupla kazna. Brže, jače, bolje, idemoooooo!!!

Vladimir

pre 6 godina

Sto ne jurite proizvodjace nisam ja ga proizveo sa dva pojasa....? A KAMOLI REGISTROVAO NA 5,KAKL SAM TEHNICKI PROŠAO AKO NIJE PO ZAKONU?

petar cosic

pre 6 godina

ja sam uvezo djip iz svajcarske suzuki jimni u saobracajnu dozvolu mi pisalo za 4 osobe ovde mi dali za pet osobe jer sam ja kriv sto su mi upisali za5. prevod saobracajne u supu pa oni su krivi sto nisu upisali kako je bilo u orginalu.

Titogradjanin

pre 6 godina

Ovo je sramotno. Sirotinja će da to plati sve, a to sto je uvoznik falsifikovao papire to nije krivivicno delo i što je prevario kupce. Njih neće država da muze i da ih kazni, nego samo sirotinju. E Srbijo tugo velika.

Nele

pre 6 godina

Po tome znači da su prodavci vozila krivi. Ja sam kupio novu Astru ovde kod nas. Naravno za 5 osoba. Što znači da opel treba da mi plati obeštećenje pošto mi nisu prodali auto po zakonu zemlje dembelije?

kofein

pre 6 godina

meni je saobracajnu dozvolu izdala drzava na osnovu pregleda koji je drzava rekla da moram da obavim i koji je priznala. ako se nesto ne poklapa sa stvarnim stanjem ja tu nisam kriv i ne pada mi na pamet da menjam ista. necu ni da proveravam.

kraja

pre 6 godina

"Niko se, kaže Božić, ne pita koliko je ljudi poginulo ili teško nastradalo, zato što su se prevozili nebezbedno."

...lazovi, prevaranti, demagozi...
...boli njih uvo koliko je ljudi i zasto poginulo...
...ta ekipa vec godinama sedi i izmislja nacin da od vlasnika automobila iscede jos neki dinar...
...ovo postaje "nepodnosljiva lakoca postojanja"...
...guzve u gradu posle svake rekonstrukcije dva puta vece, drzava sve vise zahvata iz cene goriva, svake godine novi nameti, gorivo neprekidno poskupljuje bez ikakvog razloga, policija primenjuje samo represivne mere...
...NEPODNOSLJIVO...

borivoje surdilovic

pre 6 godina

pa mora vucic da opravda svoje reci o suficitu....a privreda stoji....i jos demanti o bdp od 3%.....tek ce da otimaju...ovo je pocetak...

Marko

pre 6 godina

“Nema tu nikakvih nepoznanica nego se jednostavno radi o poštovanju slova zakona”, kaže Božić.

Hahaha...Nije problem da se zakon poštuje ali na osnovu čega se određuju troškovi koji udaraju po džepu osiromašeni narod? Zar uvek narod mora da popunjava rupe budžeta iz praznih džepova?
Omogućite narodu da se informiše da bi znao kako da postupa a nemojte da kradete preko agencija i "ovlašćenih laboratorija"...

cvele

pre 6 godina

``Niko se, kaže Božić, ne pita koliko je ljudi poginulo ili teško nastradalo, zato što su se prevozili nebezbedno.``???!!!
a koliko je ljudi poginulo vozeci po ovim devastiranim putevima??!!!ko ce za to da odgovara???samo gledate da napunite budzet i sopstvene dzepove donosenjem nekakvih idiotskih propisa i `zakona`....

ogorčen

pre 6 godina

Ima li idiotskijih propisa na svetu, osim što je to slučaj kod nas, kako su se toga sada setili, od kada važi ovaj zakon, kako do sada niko nije brojao pojaseve, kako su se sva ta vozila registrovala po zapadnoevropskim zemljama a kod nas sad najednom ne mogu? Nego još jedno pitanje za drugove i drugarice koji donose ove i slične zakone: jeste li prebrojali rupe na putevima po Srbiji, gde su pare od naših registracija i taksi, a koje su namenjene za održavanje puteva? Znate li drugovi i drugarice kao se zovu putevi u Srbiji: 50 NIJANSI SIVE, što će reći da stavljate krpu na zakrpu, pa sve ispočetka. Pa šta nam sve radite, koliko se dece rađa, uskoro će nam biti dovoljan jedan pojas nazad, a za još malo vremena samo ona dva napred, dok ne dođemo do bicikla. SAMO VI NAS BROJITE, ALI NADAM SE DA TOLIKO ZNATE MATEMATIKU DA VIDITE DA NAS JE SVAKIM DANOM SVE MANJE, SAMO NE ZBOG TOGA ŠTO NEMA PETI POJASA NAZAD, VEĆ ŠTO LJUDI NEMAJU ŠTA DA JEDU!!! SRETNO VAM BROJANJE

Ugradite peti pojas?

pre 6 godina

Ovo gubi svaki smisao. Drzava i njen administrativni aparat su obicni paraziti koji nas samo guse novim nametima sa novim imenima uz nove izgovore o nasem boljitku. Nazalost, pocecu da mrzim sopstvenu drzavu.
Pri tome mi nije jasno kako ja platim registraciju, tehnicki pregled, dobijem nalepnicu i saobracajnu, neko donese propise kojih se neko drugi (mozda) nije pridrzavao,... Onda ja moram da kontrolisem, obijam vrata i placam tudje greske!?

kg

pre 6 godina

Pa ako ih brine bezbednost putnika i gradjana neka potvrda i ispitivanje budu besplatni ili cisto nesto simbolicno 300 dinara i narod nece da se buni a oni ispunili svoj cilj bezbednost u saobracaju

Aca

pre 6 godina

Sećate se kad je fića bio glavno prevozno sredstvo u Jugi pa uvedoše pojase i obavezu vezivanja.Ko je teo mogao je iz nekog rasturenog auta sa otpada da kupi pojase i namontira na svoju fiću i izbegne kazne ,prosto ko pasulj...A i montaža je prosta.Bušilica i velike šajbne i gotovo.Sad se sve ustvari vrti oko jaznih potvrda,atesta i ostalog otimanja novca.Toliko se toga nakupilo da ne ostane da se promeni spona ,jabučice ili amortizeri.....

Ivan

pre 6 godina

Pitam Ja Vase slovo zakona, kako ste pre mogli da registrujete auto a sada nemoze, kakvo Vam je to slovo zakona.
I da li je moguce tolika procedura za jedan pojas, da mozda necete traziti i tehnicku ispravnost pojasa da li je dobro sasiven.
Toliki trosak treba mup i servis gde je radjen tehnicki pregled kada su to dozvolili da se tako registruje a ne mi koji iovako tesko zivimo.

Stvarno ova nova vlada preteruje sa svim nametima koja daje gradjanima.

Keta

pre 6 godina

Čitam i ne mogu da verujem svojim očima. Laboratorija za brojanje sedišta u autu? Pa ovo je jedna od najvećih gluposti iz agencije za bezbednost saobraćaja. Pa zar oni na tehničkom pregledu neznaju da broje sedišta i izdaju potvrdu na osnovu koje bi se promenili podaci u saobraćajnoj dozvoli? Ne, to bi bilo suviše jednostavno, a i premalo taksi kojim pljačkaju ovaj napaćen narod. Svake godine smisle nešto kako bi od vozača prikupili harač i popunili budžet. Sramota. Pitam se šta je sledeće...

Zar nije dosta

pre 6 godina

Jel neko u ovoj zemlji čuo za instituciju STEČENIH PRAVA. Naime, ako je MUP regularno godinama unazad registrovao vozila na osnovu priložene dokumentacije, jednostavno NEMA PRAVO sada da izvoljeva sa kojekakvim glupostima.
Nego, a što ljudi koji imaju ovakva kola (a to je bar 50-60%) ne bi lepo otišli na optad, skinuli neki stari pojas, prebacili preko sedišta, skinuli njegov nosač i samo ga "uturili" između zadnjeg sedišta i naslona, čisto da se vidi na tehničkom pregledu, i REŠEN PROBLEM. Sve se plašim da će na tehničkim pregledima da cimaju pojaseve i držače ne bi li proverili da li rade :=)

The ugly truth

pre 6 godina

Pa ne moze po jednom zakonu da je to u redu, a onda da se donese novi zakon koji kaze da to nije u redu, to zabranjuje ustav.

Забрана повратног дејства закона и других општих аката
Члан 197.

Закони и сви други општи акти не могу имати повратно дејство.
Изузетно, само поједине одредбе закона могу имати повратно дејство, ако то налаже општи интерес утврђен при доношењу закона.
Одредба кривичног закона може имати повратно дејство само ако је блажа за учиниоца кривичног дела.

pitalac

pre 6 godina

Evo ja pitam, koliko je ljudi povredjeno ili stradalo zato sto se vozilo kao treca osoba u vozilu koje nije imalo pojas?

a koliko je povredjeno ili strdalo u vozilima gde je bilo pojaseva a oni nisu bili vezani i kolijo njih je stradalo ili porvredjeno uprkos tome sto su bili vezani?

kad vec pominju takva pitanja, pretpostavljam da imaju te brojke.

rabo

pre 6 godina

Jugo Florida ima dva prednja pojasa, zadnje fabricki nema, registrovana je za 5. Sta cemo sad, da je registrujemo kao dvosed?
Kod nas nikad dovoljno gluposti i idiotizama sve u cilju otimacine.

Srki

pre 6 godina

Važno je da je trošak za vozila uvezena falsifikovanim papirima i nemarom nadležnih prebačen na građane. 5000 je četvrtina/petina nečije plate...

Željko

pre 6 godina

Po slovu Zakona oni mučenici koji voze jugiće i stojadine od sada voze kupe... na zadnjoj klupi nema pojasa, znači registracija za samo dve osobe...

Fiat Punto Klasik

pre 6 godina

Vlasnik sam Kragujevačkog Fiat Punta verzija Klasik. Pozadi imam dva pojasa + kopču na jednom od njih koje služi da se veže i peti putnik u sredini sedišta. Šta sad ovo znači. Proizveli ste vozilo za koje ste mi dali dozvolu da smem da vozim 5 putnika a sada 7 godina kasnije mi tražite da platim nekakvo uverenje da je sve to po zakonu i bezbedno?

MikiMaric

pre 6 godina

Okej. I treba red u saobracaju. Samo se pitam dokle vise tolerisanje bahatosti I razgovor mobilnim dok voze. Pa oni su prava bomba na putu. Ili resavanje ili da gradjani uvode red.

Sasa

pre 6 godina

A sto lepo ne odbijete svima komplet po jednu platu da napunite budzet, nego sad cimate vozace da vade dvajes papira. A mozete pozornicima da prosirite dijapazon delovanja, nek sede po parkovima, pa kad neko zgazi bubamaru, mrava, leptira i druge zasticene vrste nek im pisu kazne. A uvedite i dozvole za bicikle, i da svaka bicikla mora da ima rezervni tocak, koja nema na homologaciju 20 iljada. Zatim atest sirene na biciklu 10 iljada, ako nema branik homologacija 10 iljada po komadu. Pesacima uvedite obavezno cipele sa zimskim djonom. Ako nema moze samo bos da ide.

boris

pre 6 godina

Postoji i drugi problem.U saobraćajnu je upisano 7 putnika a vozilo ima 8 pojaseva i 8 naslona za glavu. Ono se u inostrastvu registruje na 8 osoba, a kod nas je smanjeno. Da li to znači da mogu da tražim da mi povećaju broj putnika jer tako i proizvođač tvrdi.

Keta

pre 6 godina

Tolike takse i kazne u pojedinim slučajevima prelaze u bezobrazluk. Kao na primer ovaj zakon o broju sedišta u vozilu. Pa neko radi ceo mesec za 24000din. Mene su na 300 metra od kuće kada sam se uključivao sa benzinske pumpe zaustavili i pisali mi kaznu od 100000din zbog neupaljenih svetala u sred dana, i 14 kaznenih poena. Da li je to normalno?

Pera

pre 6 godina

Sto se mene tice, drzavo, ja cu vam dati adresu tehnickog pregleda gde su mi uradili PRVI tehnicki kada sam pre 9 godina kupio novog Yuga. Slobodno uhapsite onoga ko mi ga je tada registrovao jer je lagao I upisao da mi je auto registrovan za pet putnika iako moj auto ima DVA pojasa. A onda slobodno uhapsite I onog momka koji mi je u avgustu prosle godine radio tehnicki I sto je rekao da mi je vozilo ispravno, a ja uporno u prekrsaju jer mi je vozilo sa dva pojasa, a tamo neko rekao da je za petoro. Dakle ja sam svo vreme varan I vozio automobil u prekrsaju jer je tamo neko nekada rekao da je moj auto za petoro. Zasto bih ja sada placao neciju greski I hir? Neciji bezobrazluk.. A bas cekam da vidim kako ce da mi kontaktiraju proizvodjaca vozila :)

armadilo

pre 6 godina

Po ovome ispada da ja kao prevareni kupac treba jos vise da nadrljam jer nisam vodio racuna da li je i koliko crnog brasna u crnom hlebu? Manite se zamene teza i recite hoće li neko biti kaznjen i odgovarati za dosadasnje registrovanje koji kako se navodi nije po zakonu?

lexaa

pre 6 godina

Samoo pitam dal je ovo realno da su ovoliko alavi i bezobrazni i da hoce poslednji dinar da iscede ljudima. Da nam je prosecna plata 1000e pa da razumem alii odakle bre visee

novikorisnik

pre 6 godina

ti što su stradali bi isto tako stradali i da je bilo 3 pojasa na zadnjoj klupi, jer ih sigurno ne bi koristili...ovo je samo još jedan od načina da se prikaže suficit u budžetu, i da se od naroda izvuče još koja crkavica...ja još nisam sreo nekog ko je seo na zadnje sedište i vezao pojas...

Fidelio

pre 6 godina

A, tu smo! Samo još jedna fora da se ljudima izbije iz džepa između 100 i200 evra.

Nedavno (februara) sam kupio nov auto. Naravno, nisam brojao pojaseve na zadnjem sedišu (jer ionako izuzetno retko vozim putnike na zadnjem sedištu), nego sam sa dokumentacijom koju sam dobio od uvoznika otišao u policiju i registrovao auto.

Kako to da ni uvoznik (koji je ovlašćen za tehnički pregled), ni policija nisu brojali pojaseve, a sad JA treba da to radim i ispravljam ako je nešto pogrešno?!!

Može, ali dodajte u uredbu da je za podatak o tačnom broju pojaseva odgovoran uvoznik, i ako je nešto pogrešno, kupac to treba da ispravi, ali uz povraćaj troškova od uvoznika!

darius

pre 6 godina

A šta bi bilo da ne rade ništa.Samo provera saobraćajne policije.Npr. Gde nema pojas tamo ne sme niko da se vozi i to je to.Ako te uhvate uzimanje saobraćajne dozvole na duži period.Pa ti vidi.
Ako nema nazad apsolutno,onda se ne vozi nazad.Ima ljudi koljima odgovara auto i sa DVA sedišta.

soda cat

pre 6 godina

Jeftinije je da se ugradi treći pojas, dobar majstor će naći način. Mada ako automobili imaju samo dva sedišta pozadi kao npr. Citroen C2, onda je čudo kako je registrovan za 5 ljudi i tu je država kriva, a ne vlasnici.

Mile

pre 6 godina

Radio sam tehnicki pre 3 nedelje. Rekli su mi da treba da promenim saobracajnu jer u njoj pise da je vozilo za 5 putnika a s' obzirom da ima dva pojasa na zadnjoj klupi treba da pise da je za 4 putnika.
U MUP-u sam sa tim izvestajem podneo zahtev za novu saobracajnu. Nikakve dodatne papire nisu trazili. Sutra idem da podignem novu saobracajnu.
O kakvoj papirologiji pisu u ovom tekstu nije mi bas jasno.

Pera

pre 6 godina

Sto se mene tice, drzavo, ja cu vam dati adresu tehnickog pregleda gde su mi uradili PRVI tehnicki kada sam pre 9 godina kupio novog Yuga. Slobodno uhapsite onoga ko mi ga je tada registrovao jer je lagao I upisao da mi je auto registrovan za pet putnika iako moj auto ima DVA pojasa. A onda slobodno uhapsite I onog momka koji mi je u avgustu prosle godine radio tehnicki I sto je rekao da mi je vozilo ispravno, a ja uporno u prekrsaju jer mi je vozilo sa dva pojasa, a tamo neko rekao da je za petoro. Dakle ja sam svo vreme varan I vozio automobil u prekrsaju jer je tamo neko nekada rekao da je moj auto za petoro. Zasto bih ja sada placao neciju greski I hir? Neciji bezobrazluk.. A bas cekam da vidim kako ce da mi kontaktiraju proizvodjaca vozila :)

soda cat

pre 6 godina

Jeftinije je da se ugradi treći pojas, dobar majstor će naći način. Mada ako automobili imaju samo dva sedišta pozadi kao npr. Citroen C2, onda je čudo kako je registrovan za 5 ljudi i tu je država kriva, a ne vlasnici.

ogorčen

pre 6 godina

Ima li idiotskijih propisa na svetu, osim što je to slučaj kod nas, kako su se toga sada setili, od kada važi ovaj zakon, kako do sada niko nije brojao pojaseve, kako su se sva ta vozila registrovala po zapadnoevropskim zemljama a kod nas sad najednom ne mogu? Nego još jedno pitanje za drugove i drugarice koji donose ove i slične zakone: jeste li prebrojali rupe na putevima po Srbiji, gde su pare od naših registracija i taksi, a koje su namenjene za održavanje puteva? Znate li drugovi i drugarice kao se zovu putevi u Srbiji: 50 NIJANSI SIVE, što će reći da stavljate krpu na zakrpu, pa sve ispočetka. Pa šta nam sve radite, koliko se dece rađa, uskoro će nam biti dovoljan jedan pojas nazad, a za još malo vremena samo ona dva napred, dok ne dođemo do bicikla. SAMO VI NAS BROJITE, ALI NADAM SE DA TOLIKO ZNATE MATEMATIKU DA VIDITE DA NAS JE SVAKIM DANOM SVE MANJE, SAMO NE ZBOG TOGA ŠTO NEMA PETI POJASA NAZAD, VEĆ ŠTO LJUDI NEMAJU ŠTA DA JEDU!!! SRETNO VAM BROJANJE

Fiat Punto Klasik

pre 6 godina

Vlasnik sam Kragujevačkog Fiat Punta verzija Klasik. Pozadi imam dva pojasa + kopču na jednom od njih koje služi da se veže i peti putnik u sredini sedišta. Šta sad ovo znači. Proizveli ste vozilo za koje ste mi dali dozvolu da smem da vozim 5 putnika a sada 7 godina kasnije mi tražite da platim nekakvo uverenje da je sve to po zakonu i bezbedno?

Željko

pre 6 godina

Po slovu Zakona oni mučenici koji voze jugiće i stojadine od sada voze kupe... na zadnjoj klupi nema pojasa, znači registracija za samo dve osobe...

kraja

pre 6 godina

"Niko se, kaže Božić, ne pita koliko je ljudi poginulo ili teško nastradalo, zato što su se prevozili nebezbedno."

...lazovi, prevaranti, demagozi...
...boli njih uvo koliko je ljudi i zasto poginulo...
...ta ekipa vec godinama sedi i izmislja nacin da od vlasnika automobila iscede jos neki dinar...
...ovo postaje "nepodnosljiva lakoca postojanja"...
...guzve u gradu posle svake rekonstrukcije dva puta vece, drzava sve vise zahvata iz cene goriva, svake godine novi nameti, gorivo neprekidno poskupljuje bez ikakvog razloga, policija primenjuje samo represivne mere...
...NEPODNOSLJIVO...

Saša

pre 6 godina

Pa nisam ja napisao u saobraćjnoj da mi je vozilo za 5 osoba. Nisam ja krv za to. Onaj ko je pogrešio neka sada o sopstvenom trošku menja moju saobraćajnu. Od mene pare neće videti. Bogami ćeraću se sa njima do Strazbura. Naplatiću im za sve!

Zar nije dosta

pre 6 godina

Jel neko u ovoj zemlji čuo za instituciju STEČENIH PRAVA. Naime, ako je MUP regularno godinama unazad registrovao vozila na osnovu priložene dokumentacije, jednostavno NEMA PRAVO sada da izvoljeva sa kojekakvim glupostima.
Nego, a što ljudi koji imaju ovakva kola (a to je bar 50-60%) ne bi lepo otišli na optad, skinuli neki stari pojas, prebacili preko sedišta, skinuli njegov nosač i samo ga "uturili" između zadnjeg sedišta i naslona, čisto da se vidi na tehničkom pregledu, i REŠEN PROBLEM. Sve se plašim da će na tehničkim pregledima da cimaju pojaseve i držače ne bi li proverili da li rade :=)

Keta

pre 6 godina

Čitam i ne mogu da verujem svojim očima. Laboratorija za brojanje sedišta u autu? Pa ovo je jedna od najvećih gluposti iz agencije za bezbednost saobraćaja. Pa zar oni na tehničkom pregledu neznaju da broje sedišta i izdaju potvrdu na osnovu koje bi se promenili podaci u saobraćajnoj dozvoli? Ne, to bi bilo suviše jednostavno, a i premalo taksi kojim pljačkaju ovaj napaćen narod. Svake godine smisle nešto kako bi od vozača prikupili harač i popunili budžet. Sramota. Pitam se šta je sledeće...

Fidelio

pre 6 godina

A, tu smo! Samo još jedna fora da se ljudima izbije iz džepa između 100 i200 evra.

Nedavno (februara) sam kupio nov auto. Naravno, nisam brojao pojaseve na zadnjem sedišu (jer ionako izuzetno retko vozim putnike na zadnjem sedištu), nego sam sa dokumentacijom koju sam dobio od uvoznika otišao u policiju i registrovao auto.

Kako to da ni uvoznik (koji je ovlašćen za tehnički pregled), ni policija nisu brojali pojaseve, a sad JA treba da to radim i ispravljam ako je nešto pogrešno?!!

Može, ali dodajte u uredbu da je za podatak o tačnom broju pojaseva odgovoran uvoznik, i ako je nešto pogrešno, kupac to treba da ispravi, ali uz povraćaj troškova od uvoznika!

Sasa

pre 6 godina

A sto lepo ne odbijete svima komplet po jednu platu da napunite budzet, nego sad cimate vozace da vade dvajes papira. A mozete pozornicima da prosirite dijapazon delovanja, nek sede po parkovima, pa kad neko zgazi bubamaru, mrava, leptira i druge zasticene vrste nek im pisu kazne. A uvedite i dozvole za bicikle, i da svaka bicikla mora da ima rezervni tocak, koja nema na homologaciju 20 iljada. Zatim atest sirene na biciklu 10 iljada, ako nema branik homologacija 10 iljada po komadu. Pesacima uvedite obavezno cipele sa zimskim djonom. Ako nema moze samo bos da ide.

Zlatko

pre 6 godina

Tužiti državu za izdavanje pogrešnih dokumenta. Kako je moglo 50 godina do sad, a sada ne? Isto važi i za svetla. Agencija je izmišljena za krađu para i kad tad neko ce morati na robiju. Izadjite na ulice i pokažite šta mislite o njihovoj najnovijoj kradji!

obmanuti vozac

pre 6 godina

Pa da li ste vi normalni? Moj golf dvojka kao i vecina drugih ima 2 pojasa pozadi a vozi se i registruje 20 godina bez problema. Sad treba svi da se organizujemo i da se javi neki advokat koji bi radio na procenat pa da tuzimo krivca sto smo svih ovih godina vozili nebezbedan auto a pri tome uredno registrovan od strane drzave i uredno prosao tehnicki i sto smo bili konstantno u prekrsaju. Ovo ima samo u srbiji.

Nele

pre 6 godina

Po tome znači da su prodavci vozila krivi. Ja sam kupio novu Astru ovde kod nas. Naravno za 5 osoba. Što znači da opel treba da mi plati obeštećenje pošto mi nisu prodali auto po zakonu zemlje dembelije?

SMET

pre 6 godina

U Italiji ne.postoji registracija.
Kad kupiš nov auto oslobođen si 4 godine, a posle toga svake 2 radiš "pregled" vozila koji košta 66 eura.

Andreja

pre 6 godina

Ovo je protivustavno.Ako je drzava i oni koji su od nje ovlasceni da rade teh.pregled do sada izdavali dokumenta i odredjivali za koliko putnika je vozilo,ne mogu retroaktivno da deluju.To moze da vazi samo za,od ovog momenta uvezena ili kupljena vozila.To je kao kad bi osudili nekog po novom zakonu za delo koje je ucinjeno pre dve godine a zakon je stroziji.Ipak ovde vlada SNS pa je sve moguce kao i u S.Koreji.

Bezobrazluk na nivou

pre 6 godina

znači mi vozači ili juga ćemo morati registrovati auto za dvoje pošto zadnja klupa nema pojase .... ko je ovde lud ???

XXL

pre 6 godina

Građani Srbije NE shvataju da ovaj Režim NE može da funkcioniše BEZ DIREKTNOG zahvatanja ili uzimanja NOVCA od njih i to moramo zahvaliti sopstvenom izboru onih koji su ih izglasali.

rabo

pre 6 godina

Jugo Florida ima dva prednja pojasa, zadnje fabricki nema, registrovana je za 5. Sta cemo sad, da je registrujemo kao dvosed?
Kod nas nikad dovoljno gluposti i idiotizama sve u cilju otimacine.

boris

pre 6 godina

Postoji i drugi problem.U saobraćajnu je upisano 7 putnika a vozilo ima 8 pojaseva i 8 naslona za glavu. Ono se u inostrastvu registruje na 8 osoba, a kod nas je smanjeno. Da li to znači da mogu da tražim da mi povećaju broj putnika jer tako i proizvođač tvrdi.

Dejan

pre 6 godina

Kakve gluposti...! Jel' to znaci da onaj ko nema pojaseve pozadi treba biti registrovan za prevoz 2 osobe...!? A sta je sa nasim autobusima koji saobracaju po Srbiji? 90% njih nema pojaseva na sedistima...!

BusDriver

pre 6 godina

Treba skupiti pare za povecanje plata i penzija koje se najavljuje...a kako drugačije nego otimačinom jer ovo nema veze sa vozačima nego sa proizvođačem i uvoznicima. Gospodo sa državnih jasli tražite pare od njih...ako smete.

masinac

pre 6 godina

Cim nedostaje para u kasici ajde da oglobimo narod. Pa fiat punto proizveden u srbiji ima 4 pojasa, registrovan na 5 putnika. Pa nisam ga ja registrovao i napisao 5 putnika nego ovi iz mupa. Zar treba laboratoriha da prebroji broj pojaseva, verovatno trust mozgova da izduma da ih ima 4 i onda udri po narodu. 15 potvrda da bi neko ustanovio da ima 4 pojasa. Parola samo kradi od naroda. Zavuci ruku sto dublje...

Leni

pre 6 godina

Sledeću taksu očekujem na razgledanje polovnih i novih automobila na internet sajtovima. Bar 500 dinara mesečno, gledao - ne gledao, kao RTS.
Bezobrazluk.

Vladimir

pre 6 godina

Sto ne jurite proizvodjace nisam ja ga proizveo sa dva pojasa....? A KAMOLI REGISTROVAO NA 5,KAKL SAM TEHNICKI PROŠAO AKO NIJE PO ZAKONU?

NoName

pre 6 godina

Da li je moguce da izmisljaju ovaj idiotizam samo da bi namakli pare?
Sta je sledece, broj linija za grejac zadnjeg stakla? Ako ima vise linija vise trosi?
Dajte, stvarno su mi se popeli na znate vec sta. Broj sedista nije merilo za registraciju.

kg

pre 6 godina

Pa ako ih brine bezbednost putnika i gradjana neka potvrda i ispitivanje budu besplatni ili cisto nesto simbolicno 300 dinara i narod nece da se buni a oni ispunili svoj cilj bezbednost u saobracaju

zemunac

pre 6 godina

Srecom pa u agenciji znaju da broje samo do pet
A sigurnosni pojasevi i da se uvedu i u autobuse, tramvaje, trole
Kako su oni bezbedni za prevoz

borivoje surdilovic

pre 6 godina

pa mora vucic da opravda svoje reci o suficitu....a privreda stoji....i jos demanti o bdp od 3%.....tek ce da otimaju...ovo je pocetak...

DC

pre 6 godina

Iskustvo iz normalnog sveta:
Kazu mi na tehnickom da jedan od podataka u saobracajnoj nije tacan. Daju mi kopiju saobracajne da imam dok ne stigne nova sa ispravnim podacima. Desetak dana kasnije mi na kucnu adresu stize nova i racun za istu. Posaljem im zalbu i kazem da nije moja krivica sto su oni upisivali netacne podatke. Dobijem izvinjenje sto je racun poslat greskom i potvrdu da ga ne treba platiti.
Ali to je normalan svet.

Toma Zdravkovic

pre 6 godina

Ja cu pojaseve pozadi da isecem, da se ne primecuje da ih je uopste bilo. A policija nek dokaze da sam ih ja isekao! Tako sam kupio polovan auto i vec petu godinu ga vozim, uredno registrovan , sve po PS-u. E pa i od ludjih ima ludji ! Drugacije se ne moze ljudi majke mi...

lka

pre 6 godina

voleo bih da vidim,saznam kako izgleda i kakav je to moralni sklop osobe koja izmislja ovakve gluposti protiv SVOG NARODA.Ako je to sve potrebno zasto se to iznosi na parcice,uradi ako si pametan,ZAKON KOJI NECE BITI POTREBNO MENJATI.

Reformator

pre 6 godina

Ja imam auto koji ima 2 pojasa pozadi a registrovan je na 5 osoba. kupljen je nov u srbiji 2006 godine. sada da placam tu ispravku 200 eura a nije moja krivica ne pada mi na pamet.
lakse mi je da izvadim zadnje pojaseve i da kazem da ih nema uopste. cist lopovluk i bezobrazluk!!

kofein

pre 6 godina

meni je saobracajnu dozvolu izdala drzava na osnovu pregleda koji je drzava rekla da moram da obavim i koji je priznala. ako se nesto ne poklapa sa stvarnim stanjem ja tu nisam kriv i ne pada mi na pamet da menjam ista. necu ni da proveravam.

Zoran

pre 6 godina

...pa je preporuka svima koji kupuju vozilo da pomno provere da li se upisani podaci u saobraćajnoj dozvoli poklapaju sa stvarnim stanjem.
Pa nisam ja popunjavao podatke za saobracajnu dozvolu.
Nisam ja napisao da se u vozilu mogu nalaziti 5 putnika, a u papirima proizvodjaca pise 4. Ili isti taj prodavac napise u racunu da je vozilo za 5 putnika, a ono za 4.
Koliko njih u tom lancu moze pogresiti, a ja moram da ispravljam greske. I da placam.
kada ce u Srbiji ispravljati greske i placati iste, onaj ko je i pogresio.

Mojoj su zeni, prilikom izdavanja nove licne karte, trazili staru da je poniste. I ponistili su...novu. Istog momenta je "salterusa" trazila da moja zena ide i uplati novac za izdavanje nove licne karte!!!
Sva sreca, intervenisao je Nacelnik i moja supruga je dobila novu licnu kartu, bez ponovnog placanja!

Neco

pre 6 godina

Pa sta je ta i ko je ta Agenciji za bezbednost saobraćaja???
Samo znaju da udaraju po dzepu vozaca! Kupis uvezen auto, daju ti atest da ima cetiri tocka i troje ili petoro vrata kao da je to ne vidim.
A gde je potvrda da je auto stvarno presao tu kilometrazu i da auto nije lupan ili "skidan" sa osiguranja... To ih briga, naravno! Cist bezobrazluk!!!!!!!!
Bezite ljudi sto dalje iz Srbijeeeeeeeee

panta

pre 6 godina

Jedino čega se vlast plaši su javni protesti, ali ne bilo gde već ispred zgrade vlade. Znači šta nam je činiti.Čim prvom vozaču zatraže te gluposti od papira smisljenih za uzimanje para On svojim kolima pravo na ugao Nemanjine i Kneza Miloša i blokada, a mi kolege vozači da ga podržimo.I eto rešenja za samo par sati. Jesmo li dovoljno hrabri za tako nešto. Bojim se da nismo. :(

SD

pre 6 godina

Gotovo nijedno starije vozilo koje je fabrički predviđeno za 5 putnika, nema i 5 pojaseva. Jednostavno tada pojasevi na zadnjim sedištima nisu ni bili obavezni, a ako ih je neko i ugrađivao njihova ugradanja se smatrala nekom vrstom dodatne opreme. Apsurdno je da praktično svuda u svetu takva vozila bez problema mogu da se voze, ali ne i u Srbiji. Naravno mi imamo izvesnu gospodu, kao što su Okanović, Vujanić i slični, a takvim ''genijalcima'' niko drugi u svetu ne može da se podiči.

jsdp

pre 6 godina

Laboratorija za ispitivanje vozila, pazi molim te, a sta ispituju tu, kolicinu uranijuma u vozilu. Sve te potvrde koje nabrojase zajedno kostaju oko 200 din. sto je cena papira i tonera i struje za njihovo stampanje. Jer to je obican pregled vizuelni da li imas 2 ili 3 pojasa pozadi, i za to jos moras ici na 3 mesta.Sve ovo moze biti vrlo brzo i bezbolno reseno po vozace ali zasto ne uzeti jos koju crvenu od ovaca zvanih narod po fazonu "fali ti jos 1 papir". Lopovska drzava i nista drugo, drzava koja ima samo jednu svrhu a to je oglobiti svoj narod.

zena-zmaj

pre 6 godina

ko ce od ovih sto su izdavali dokumente na 5 za vozila s 4 sjedala da plati kaznu za izdavanje falsifikovanih, neispravnih dokumenata, obmanjivanje i ostalo? valjda ima neka krivicna odgovornost koju snosi organ koji izdaje nevalidna dokumenta kao i uvoznik, zastupnik, prodavac koji obmanjuje kupca vozila?

Doca

pre 6 godina

Imaju tačno spisak svih automobila koji imaju četiri a ne pet sedišta, za svoj Mini sam platio 12000din potvrdu u Delti... i posle mi čovek na tehničkom pregledu kaže da to važi samo za novija vozila, svi jugići, stojadini, lade... to sve prolazi tehnički iako pozadi i nemaju pojaseve za vezivanje... oooo državo nenormalna...

nikola

pre 6 godina

Neko u ovojzrmlji sedi i razmišlja kako će DALJE da zajebe narod!
Zar nije dovoljna bruka države da 60% od maloprodajne cene goriva uzima bez reči opravdanja, i da je najskuplje u Evropi!

ddd

pre 6 godina

@Aca Silni .... Aco, ne lupaj. Ima slucajeva da su ljudi u Srbiji kupili auto od zvanicnog dilera za koji se ispostavilo da je kraden! E zbog toga cak i kad kupis novi auto u MUP-u ti poture papir na potpis da 2 meseca ne smes da otudjis auto jer ce oni proveravati da li je kraden ... pa ako jeste, sve pada na tvoja ledja! Zemljo lopovska. Ovde je i drzava u igri!
Apropos svetala, nemas ni pojma. Predji samo u Hrvatsku, oni od letnjeg racunanja vremena do zimskog NISU u obavezi da pale srednja svetla. Grci uopste ne pale srednja svetla po danu i td.

nesa

pre 6 godina

da li onda moze neko da mi odgovori da li cu i ja da platim za daciu logana 2005g koji ima pozadi dva normalna pojasa i jedan koji ide poprecno samo preko trbuha. moram da dodam da sam za nivu prosle godine u oktobru platio novu saobracajnu. niva je kupljana nova 2005god i bila je registrovana sa pet mesta za sedenje sada je smanjena na cetiri. ovu agenciju za saoracaj treba ukinuti. jednog dana ce da uvedu da se u svakom vozilu moze voziti samo dve osobe napred. sramota za drzavu. svi ovi zakoni se uvode van skupstinske odluke

Mistral

pre 6 godina

Peugeo 307, karavan, imam ukupno pet sedista ali sedam pojaseva. Odbili da urade tehnicki, uputili na sto adresa kako bih dobila atest da mi je auto za 5 osoba. ili to ili da kupim jos dva originalna pezoova sedista i stavim ih u gepek. Odem u Ams u Ruzveltovu, cutim za ovo...kaze mi covek, bice problema...u saobracajnoj je jedna dozvoljena masa a na karoseriji pise druga. Za sedista niata ali mora promena dokumenta. Odem u Ljermontovu i izborim se da oni o svom trosku zamene staru za novu saobracajnu. Uzas, uzas, uzas.

realno

pre 6 godina

Ako ako, uzeo ih vam ja pare i za dubinu šare na rezervnoj glumi, a ako je starija od 2 godine dupla kazna. Brže, jače, bolje, idemoooooo!!!

kraja

pre 6 godina

"pisali mi kaznu od 100000din zbog neupaljenih svetala u sred dana, i 14 kaznenih poena. Da li je to normalno?"

...nije normalno, kazna za neupaljena svetla je 3000 din, a ako se plati u roku od 8 dana 1500 din...
...nikakvi bodovi...

NoName

pre 6 godina

Zamislite ovu situaciju. Auto je fabricki sa 5 sedista i 4 pojaseva. Nasi ga novom saobracajnom stave na 4 sedista. Odes u neku stranu zemlju, lupe ti kaznu zato sto je 5 sedista, a kod nas u saobracajnoj 4 ili jos gore 2, a onda ti lepo objasnis policiji i njihovom sudstvu da posalju kaznu na adresu ovih idiota koji ovo izmisljaju. Da njih kazne i to debelo, jer prepravljaju fabricke podatke.

Srki

pre 6 godina

Važno je da je trošak za vozila uvezena falsifikovanim papirima i nemarom nadležnih prebačen na građane. 5000 je četvrtina/petina nečije plate...

iii

pre 6 godina

@nikola: Da, peške ću da idem 25km od kuće na posao, jer zamisli radim u industrijskoj zoni. O autobusu tek ne bih, pa izgubiću dva sata u prevozu u jednom pravcu dok prodjem kroz ceo BG... Jel moguće da ima ljudi koji misle da se vozikamo bezveze i da smo konformisti?! Neki od nas imaju i decu koju odvozimo u vrtić i odatle uzimamo. Svašta.

Marko

pre 6 godina

“Nema tu nikakvih nepoznanica nego se jednostavno radi o poštovanju slova zakona”, kaže Božić.

Hahaha...Nije problem da se zakon poštuje ali na osnovu čega se određuju troškovi koji udaraju po džepu osiromašeni narod? Zar uvek narod mora da popunjava rupe budžeta iz praznih džepova?
Omogućite narodu da se informiše da bi znao kako da postupa a nemojte da kradete preko agencija i "ovlašćenih laboratorija"...

lilly alen

pre 6 godina

Meni su pogresili u izradi saobracajne u MUP-u pa su upisali 160 ccm umesto 1560ccm a primetio sam sutradan. Sta mislite ko je platio izradu nove saobracajne i cekao u redu???

borivoje surdilovic

pre 6 godina

mup koji je do sada uzimao pare za registracije vozila sa cetiri sedista a u saobracajnu upisivao pet....da vrati sve do dinara, pa ljudi neka sami dalje odluce sta ce i kako ce.

Ugradite peti pojas?

pre 6 godina

Ovo gubi svaki smisao. Drzava i njen administrativni aparat su obicni paraziti koji nas samo guse novim nametima sa novim imenima uz nove izgovore o nasem boljitku. Nazalost, pocecu da mrzim sopstvenu drzavu.
Pri tome mi nije jasno kako ja platim registraciju, tehnicki pregled, dobijem nalepnicu i saobracajnu, neko donese propise kojih se neko drugi (mozda) nije pridrzavao,... Onda ja moram da kontrolisem, obijam vrata i placam tudje greske!?

Milan

pre 6 godina

Ta agencija je jos jedna u nizu koja je izmisljena da narodu uzima novac. Za koje usluge??? Uzmu ti 3300 dinara da bi ti rekli u koju laboratoriju da ides. Eeej! Bolje je da odes na otpad i ugradis treci pojas za najvise 20 eura i zeznes ih. ;)

Pametnjaković mlađi

pre 6 godina

Ako tako piše u zakonu ne vidim zašto ovlašćena laboratorija moa da ispituje brojno vstanje pojaseva. Na tehničkom pregledu se utvrdi brojno stanje i upiše broj pojaseva. Dobijete novu saobracajnu ako je broj manji nego na prethodnoj. A saobracajna policija prilikom prve kontrole proveri upisane podatke. Ako se broj pojaseva u autu ne poklapa sa onim u saobracajnoj napise prijavu protiv tehnickog pregleda koji je uradio pregled vozila pre registracije i tacka. Tako je vozac zasticen a ociste se muljatorski tehnicki pregledi i agencije. Ali naravno da je lakse odrapiti vozaca za nesto sto nije njegov propust.

cvele

pre 6 godina

``Niko se, kaže Božić, ne pita koliko je ljudi poginulo ili teško nastradalo, zato što su se prevozili nebezbedno.``???!!!
a koliko je ljudi poginulo vozeci po ovim devastiranim putevima??!!!ko ce za to da odgovara???samo gledate da napunite budzet i sopstvene dzepove donosenjem nekakvih idiotskih propisa i `zakona`....

Mile

pre 6 godina

Radio sam tehnicki pre 3 nedelje. Rekli su mi da treba da promenim saobracajnu jer u njoj pise da je vozilo za 5 putnika a s' obzirom da ima dva pojasa na zadnjoj klupi treba da pise da je za 4 putnika.
U MUP-u sam sa tim izvestajem podneo zahtev za novu saobracajnu. Nikakve dodatne papire nisu trazili. Sutra idem da podignem novu saobracajnu.
O kakvoj papirologiji pisu u ovom tekstu nije mi bas jasno.

Södermalm

pre 6 godina

nek prvo poprave puteve rupe, nek kaznjavaju za brzu voznju nevezivanje napred pojaseva, pricanje mobilnim za vreme voznje itd mnogo gorih stvari nego ove gluposti. inace pojas nekad pomogne a nekad odmogne zavisi. pa nismo nazalost u skandinavskim zemljama da nam je sve potaman vozacima drzava sve uradila pa sad jos i svakakve novotarije izmisljamo.

lexaa

pre 6 godina

Samoo pitam dal je ovo realno da su ovoliko alavi i bezobrazni i da hoce poslednji dinar da iscede ljudima. Da nam je prosecna plata 1000e pa da razumem alii odakle bre visee

Meister Jakob

pre 6 godina

Kako vas invetivno deru!
U normalnim zemljama plaćaš registraciju eventualno prvi put, negdje uopće ne, a dalje plaćaš osiguranje a saobraćajnu ti ovjerava ovlašteni automehaničar kad ti napravi tehnički pregled, ako si prošao onda dobiješ naljepnicu koju zaljepiš na šofer šajbu koju ti on tamo napravi.
Još malo pa će vam uvesti naknadu na GPS, Webasto i servo volan!

Srbin

pre 6 godina

Gospodo iz bezbednosti saobracaja hteo bi da vas pitam gde su nase pare od taksi za puteve koji nisu putevi nego turske dzade na kojima mozes samo da izgubis glavu i dokle cete svojim glupostima da pljackate i smarate sve nas koji zivimo u Srbiji gde je jad i beda a najvise beda gde ste bili kad su se registrovala sva ta vozila jel ste bili slepi pa ste progledali ili ste potrosili mito pa aj sad opet da uzmemo sve vas treba na robiju bagro.

Titogradjanin

pre 6 godina

Ovo je sramotno. Sirotinja će da to plati sve, a to sto je uvoznik falsifikovao papire to nije krivivicno delo i što je prevario kupce. Njih neće država da muze i da ih kazni, nego samo sirotinju. E Srbijo tugo velika.

kraja

pre 6 godina

...a kako bi izgledala jedna masovna tuzba uvoznika koji izdaju (netacne) lazne papire...???
...i jos nesto...
...drzava ce o trosku gradjana (iz budzeta) "preregistrovati" i svojih nekoliko stotina hiljada vozila, a taj novac ce se preliti u te raznorazne privatne agencije za "brojanje sedista i potezanje pojaseva"...
...tek da kazem o kakvoj je drzavnoj kradji rec...

pitalac

pre 6 godina

Evo ja pitam, koliko je ljudi povredjeno ili stradalo zato sto se vozilo kao treca osoba u vozilu koje nije imalo pojas?

a koliko je povredjeno ili strdalo u vozilima gde je bilo pojaseva a oni nisu bili vezani i kolijo njih je stradalo ili porvredjeno uprkos tome sto su bili vezani?

kad vec pominju takva pitanja, pretpostavljam da imaju te brojke.

Stoick

pre 6 godina

Pa nista, sad cemo mi da tuzimo drzavu, jer nam je auto registrovala kao petosed, a po slovu zakona je cetvorosed. I da trazimo odstetu u visini petostruke cene nove registracije.

Goran

pre 6 godina

Meni u COC dokumentu pise da imam 5 sedista I imam 4 pojasa!?
Sta sad to znaci, da je fabrika pogresila? ili ovi pametnjakovici zahtevaju jos jedan pojas da ugradim?
LUDILO od drzave!

Prodaje se drzavljanstvo cena dzaba

pre 6 godina

Znao sam da ce narod morati da plati sto je propao izvoz vucicevih mercedesa. Samo nisam znao na koji nacin.

bre

pre 6 godina

Sve uvode retroaktivno da bi oteli pare. Uskoro ćemo ubacivati dinar u semafor da pređemo ulicu. I ima da kažu da smo kod Tita besplatno sedeli na klupi u parku i šta hoćemo, jel mislimo da tako može zauvek.

Bojan

pre 6 godina

Meni ovo liči na drndaranje i tumačenje ovih genijalaca na tehničkom pregledu i AMSS. Sad su našli da tumače Zakon. Verovatno nisu svesni da to tako ne ide i da sami snose direktnu krivicu za prethodne tehničke preglede. Sa zadovoljstvom predlažem (kao advokat) da svi korisnici tehničkih pregleda tuže iste za sve prethodne registracije jer su falsifikovali dokumentaciju, nemarno su pružili uslugu, direktnos su doveli vlasnika vozila u životnu ugroženu situaciju i mogućnost da plati kaznu. Dakle za sve su samo i jedino krivi tehnički pregledi koji nisu do sada sprovodili Zakon. Pa nek broje šta hoće.

Goran

pre 6 godina

Ok.zakon je zakon i slazem se da se mora postovati,ali ne kapiram zasto taj zakon ne vazi za sve jednako,nego recimo "Polo" ili "Klio" koji ima 4 pojasa i a pise 5 putnika nije tehnicki ispravan i nije bezbedan,a "Jugo" ili "Zastava 101" imaju 2 pojasa i ne samo da su bezbedni za 4 nego i za 5 putnika.Znaci tu se radi o tome da je Zastava,a zapravo drzava posto je Zastava bila u vlasnistvu drzave varali kupce.Pa bi valjda sada bilo logicno da se ovaj zakon povuce,ili druga mogucnost da se drzava izvini kupcima sto im je prodala tehnicki neispravna vozila i varala ih i o svom trosku organizuje ugradnu 3 pojasa na zadnjim sedistima.Sve osim ovoga bi bilo i nenormalno i nemoralno i dokaz da drzava hoce da odere gradjane i da je samo to cilj a nikako bezbednost.

armadilo

pre 6 godina

Po ovome ispada da ja kao prevareni kupac treba jos vise da nadrljam jer nisam vodio racuna da li je i koliko crnog brasna u crnom hlebu? Manite se zamene teza i recite hoće li neko biti kaznjen i odgovarati za dosadasnje registrovanje koji kako se navodi nije po zakonu?

Milica

pre 6 godina

Sve se ovo ocekivalo mnogo su bili fini na predizbornim obecanjima i sad kad su zavrsili posao, udaraj bre po narodu a zna se gde najvise boli naravno po dzepu.Hoce evropske zakone a standard nam je ubi boze, jedva registrujemo nasa vozila koja nam je ta evropa uvalila,ima vozila koja su uvezena i koja su u evropi sluzila kao komercionalna vozila i nisu imala zadnje pojaseve nasi uvoznici polovnih automobila su ih uvozili i dobijali su od carine potvrdu da imaju pojaseve za 4,5,7 sedista i ko je ovde kriv,carinik uvoznik drzava ili kupac.

Pera Ložač

pre 6 godina

Novac prikupljen na ovaj način od građana RS direktno ide u budžet RS za povećanje životnog standarda istih tih građana. .. Zar nama nije, još uvek, jasno da živimo bolje jer nam to uporno govore samo što mi to ne možemo da shvatimo a kakvi smo nikad nećemo ni shvatiti. Tako nam i treba.

Timočka buna

pre 6 godina

ima jedna caka koja ce mnogo dase revansira mojoj srbiji: auto je kupljen, prijavljen i registrovan u bugarskoj(jer sam tako u mogucnost,a nisam jedini),a vi nemojte da izlazite na glasanje...

Milan

pre 6 godina

Pitam se koliko bi kostala tuzba protiv svih ovlascenih lica koja su do sad bez ikakvih problema registrovala vozilo i time dovodili tog petog putnika u opasnost po zivot kako on kazu.

Pametnjaković mlađi

pre 6 godina

@Jankovicu
Pravnu drzavu svi zelimo. Ali ovo parcijalno sprovodjenje prava nije ono sto drzava treba da radi. Ne mogu gradjani da ispastaju propuste svake garniture vlasti. Neka budala se seti vda promeni ime ulici-narode plati, nije ti dobra kilaza vozila koje registujes uredno vec 20 godina-narode plati, imas pojas manje-narode plati. A narod nije kriv jer je nekome dunulo da menja ime ulice, nije merio svoj auto vec se uzdao u fabricke podatke(ocigledno da ovi nasi bolje znaju od proizvodjaca), nije postavljao pojaseve i odredjivao koliko putnika moze da se vozi(opet odredio zakonodavac i potvrdio ovlasceni servis za pregled tokom 20 godina). Tako bitne promene treba da su besplatne jer vozac nije kriv za tudje propuste i naknadnu pamet.

Keta

pre 6 godina

Ma uvedite nam sada i onaj zakon kao u Nemačkoj o zabrani korišćenja vozila starijih od 20god, samo vi budite bolji pa smanjite na 10 ili 5god još bolje. Taman da svi idemo peške.

Maxxx

pre 6 godina

Da li je neko spomenuo menjanje saobracajne dozvole zbog "promene težine vozila? Naime, znam par vozaca, a i meni su na tehnickom skrenuli paznju da mi tezina vozila nije ista kao sto pise na automobilu i u saobracajnoj. Razlika je 5kg i morao bih da vadim novu saobracajnu kao i par mojih drugara(5-10kg) vozilo sam kupio novo u srbiji, regustrovao 5 godina i xbog necije greske moram da menjam saobracajnu?!!! Ko će da odgovara???

Petar

pre 6 godina

Ne razumem, Zastava (Yugo) 101, 55, Skala, Koral ili kako već su se zvali imaju samo prednja dva pojasa i registruju se za pet osoba. Zastava Punto (koji je veći auto od pomenutih) ima 4 pojasa i ne može za 5 osoba (sada, 7 godina kasnije)!? Koja je tu logika?

Ivan

pre 6 godina

Pitam Ja Vase slovo zakona, kako ste pre mogli da registrujete auto a sada nemoze, kakvo Vam je to slovo zakona.
I da li je moguce tolika procedura za jedan pojas, da mozda necete traziti i tehnicku ispravnost pojasa da li je dobro sasiven.
Toliki trosak treba mup i servis gde je radjen tehnicki pregled kada su to dozvolili da se tako registruje a ne mi koji iovako tesko zivimo.

Stvarno ova nova vlada preteruje sa svim nametima koja daje gradjanima.

dr

pre 6 godina

Da li je neko spomenuo menjanje saobracajne dozvole zbog "promene težine vozila? Naime, znam par vozaca, a i meni su na tehnickom skrenuli paznju da mi tezina vozila nije ista kao sto pise na automobilu i u saobracajnoj. Razlika je 5kg i morao bih da vadim novu saobracajnu kao i par mojih drugara(5-10kg) vozilo sam kupio novo u srbiji, regustrovao 5 godina i xbog necije greske moram da menjam saobracajnu?!!! Ko će da odgovara???
(Maxxx, 11. maj 2017 12:23)
Ja platio pre 2 godine za istu stvar. Vozim Punto Van, fabrički, uvežen iz Italije. Pitam kako je do sada isti auto bio registrovan bez ikakvih promena, dobijem odgovor da su sada zapretili i da je obavezno usaglašavanje podataka. Kada sam pitao na tehničkom šta da radim što se podaci iz saobraćajne sada ne slažu sa onim što je napisano na pločici, na šasiji (ponavljam fabrički ukucanoj) dobijam odgovor: "Skini pločicu". Ludilo...

The ugly truth

pre 6 godina

Pa ne moze po jednom zakonu da je to u redu, a onda da se donese novi zakon koji kaze da to nije u redu, to zabranjuje ustav.

Забрана повратног дејства закона и других општих аката
Члан 197.

Закони и сви други општи акти не могу имати повратно дејство.
Изузетно, само поједине одредбе закона могу имати повратно дејство, ако то налаже општи интерес утврђен при доношењу закона.
Одредба кривичног закона може имати повратно дејство само ако је блажа за учиниоца кривичног дела.

petar cosic

pre 6 godina

ja sam uvezo djip iz svajcarske suzuki jimni u saobracajnu dozvolu mi pisalo za 4 osobe ovde mi dali za pet osobe jer sam ja kriv sto su mi upisali za5. prevod saobracajne u supu pa oni su krivi sto nisu upisali kako je bilo u orginalu.

ASOT

pre 6 godina

@ Kakva svinjarija!!! 
Pa drzava (zastava Kragujevac) je do pre 10ak god prodavala vozila koja uopste nisu imala pojaseve pozadi!
(pedja, 11. maj 2017 16:44)
Znaci da po ovom zakonu sva ta vozila moraju biti preregistrovana za dvoje. Ako imaju 2 pojasa logicno po svemu navedenom u tekstu mogu da se registruju za dve osobe. Al ce da uzmu po 200 evra na jugice.

Aca

pre 6 godina

Sećate se kad je fića bio glavno prevozno sredstvo u Jugi pa uvedoše pojase i obavezu vezivanja.Ko je teo mogao je iz nekog rasturenog auta sa otpada da kupi pojase i namontira na svoju fiću i izbegne kazne ,prosto ko pasulj...A i montaža je prosta.Bušilica i velike šajbne i gotovo.Sad se sve ustvari vrti oko jaznih potvrda,atesta i ostalog otimanja novca.Toliko se toga nakupilo da ne ostane da se promeni spona ,jabučice ili amortizeri.....

pojas nevinosti

pre 6 godina

Pre tri godine na pregledu za atest plina u ovlašćenom CMV, uslikali mi auto u svim pozama (ko da ga prodajem), a kad je trebalo da se uradi tehnički pregled, onda ga je samo navezao na valjke, probao prednje kočnice i isterao auto napolje, na moje čuđenje, nije mi prvi put da vozim auto na tehnički, znam šta se sve gleda. Toliko o njihovoj brizi za vozače i ostale učesnike u saobraćaju, bitno je samo da nam maznu pare, pa posle godinu dana skidaj onaj peti pojas jer nije ugrađen fabrički. MA OVO JE SVE LUDO, DA NAPROSTO NISI NORMALAN, AKO BAR MALO NISI LUD.

Zoran

pre 6 godina

Samo me zanima kako će kod proizvođača ili uvoznika da odu vlasnici Warburga, Trabanta, Zaporošca ili Moskvića. A ima ih još prilično koji ovde teraju te šklopocije...

Decko koji obecava

pre 6 godina

Agencija je kriva za sve,a ne MUP. Oni su se udenuli izmedju MUP-a i Tehničkog pregleda i izmišljaju kako da uzmu pare. Ako proizvodjač svojom potvrdom potvrdi 4 sedišta zar zaista mislite da neko iz Agencije (i laboratorije) treba tu još nešto da doda?
O ovima iz laboratorije neću ni da pišem.. čast izuzetcima. Svaki dan imam priliku da čitam šta lupetaju na Uverenjima.
Tehnički pregled NESME da postupa mimo Agencije jer sledi zatvaranje i kazna.
Twingo npr ima 4 mesta za sedenje fabrički. Ugradnjom petog pojasa sa otpada dodatno sebi komplikujete zivot jer se to tretira kao prepravka vozila, a to za sobom nosi nesagledive posledice po vlasnika...

Keta

pre 6 godina

Tolike takse i kazne u pojedinim slučajevima prelaze u bezobrazluk. Kao na primer ovaj zakon o broju sedišta u vozilu. Pa neko radi ceo mesec za 24000din. Mene su na 300 metra od kuće kada sam se uključivao sa benzinske pumpe zaustavili i pisali mi kaznu od 100000din zbog neupaljenih svetala u sred dana, i 14 kaznenih poena. Da li je to normalno?

Cirarudenik

pre 6 godina

Pa ako mora da prede sa pet(5) na cetiri(4)sedista zar tehnicki nije dovoljan naravno uz pristanak vlasnika auta i jednostavno i lako za sve ? Ne vidim potrebu gubljenja vremena za sve ovo maltretiranje a jos posle svega sve to "debelo"platis i ako zabilo sta nisi kriv ?

Osudjeni na lopovsku drzavu

pre 6 godina

Ma koja crna busilica, samo cu da okacim peti pojas preko zadnjeg sedista i eto, problem resen. Nece valjda na tehnickom da sedaju na svako mesto svakog auta i da pokusavaju da se vezu ?

darius

pre 6 godina

A šta bi bilo da ne rade ništa.Samo provera saobraćajne policije.Npr. Gde nema pojas tamo ne sme niko da se vozi i to je to.Ako te uhvate uzimanje saobraćajne dozvole na duži period.Pa ti vidi.
Ako nema nazad apsolutno,onda se ne vozi nazad.Ima ljudi koljima odgovara auto i sa DVA sedišta.

novikorisnik

pre 6 godina

ti što su stradali bi isto tako stradali i da je bilo 3 pojasa na zadnjoj klupi, jer ih sigurno ne bi koristili...ovo je samo još jedan od načina da se prikaže suficit u budžetu, i da se od naroda izvuče još koja crkavica...ja još nisam sreo nekog ko je seo na zadnje sedište i vezao pojas...

Nikola

pre 6 godina

Ja sad zvao agenciju za registraciju.Imam citroen sakso i samo se menja saobracajna,ne trebaju nikakvi dodatni papiri iz agencije za bezb saobracaja itd...

nikola

pre 6 godina

Ahahaha. Zato sam ja presrecan sto sam prodao kola i sto se vozim autobusom koji ni ne placam.

A vi i dalje robujte prenaduvanoj ceni goriva, i bacajte pare na kvazi standard i lose navike. Zdravije je ici peske po gradu nego citav zivot sedeti u kolima. Ali kome ja to pricam. Pun je grad konformista.

dragan

pre 6 godina

Vozila sa dva pojasa ima da se registruju kao pikapovi ha ha ha. A nasloni za glavu ista priča koliko ih ima na toliko se registruje vozilo.

S70

pre 6 godina

Evo iskustvo iz prve ruke: u februaru sam imao takav slučaj, kada sam produžavao registraciju za Twingo (kada sam ga uvezao 2010. godine, neki pametnjaković je stavio da ima 5 mesta). Platio sam samo novu saobraćajnu.

Pozdrav.

Petar Nikolic

pre 6 godina

Bojkot nakaradnog zakona!
Jednostavno neka svako odbije da plati.
Da li je zakon u saglasnosti sa zakonima EU!
Ako nije, onda mačku o rep!

Totalno drugciji od drugih

pre 6 godina

Da ne bude da pravdam vlast ali za bezbednost u saobracaju se slazem. Ne slazem se da se narodu vadi poslednji dinar iz dzepa sa raznim nametima kroz porez i to negde i triput po istom ili slicnom osnovu, razne izmene zakona ili uredbe tipa ovog, akciza goriva i slicnih proizvoda za siroku upotrebu. Kaznjavanjem sitnih prekrsaja a oni krupni koji prave imucni se provuku.
Budzet se puni tako sto se investira u proizvodnju, u dobru infrastrukturu, poljoprivredu, turizam, IT sektor itd...
Mi smo postali potrosacko drustvo sa kaznama za zivot sto zivimo u Srbiji.
Kako ste krenuli stan i auto ce biti luksuz, sator u parku i bicikl sasvim normalna stvar...

Ovce su za sisanje

pre 6 godina

Nema busenja. Kraci deo, zenski, kacite za sraf na kome je vec kraci deo jednog od dva pojasa na zadnjoj klupi, a duzi dei pojasa sa muskim delom za drugi sraf na koji je okacen kraci, zenski deo, drugog pojasa. Tako je to u mom starom, u dvoristu istrulelom, R18. Nisam ni znao dok nisam procitao ovu glupost.

Gordana

pre 6 godina

Uvode zakon EU,a plate i penzije su na najnizem nivou,pljackaju na sve moguce nacine. Kad su toliko revnosni u donosenju zakona kao u EU, sto ne primene i njihove zakone koji idu u prolog narodu, vece plate i penzije, socijalna davanja izglasaju Zakon o porodicmoj penziji kao u Nemackoj gde se prima svoja penzija i 2/3 penzije supruznika,a ne samo zakone koji namecu sve vise namet na gradjanstvo. PA DOKLE VISE OVAKO???

MikiMaric

pre 6 godina

Okej. I treba red u saobracaju. Samo se pitam dokle vise tolerisanje bahatosti I razgovor mobilnim dok voze. Pa oni su prava bomba na putu. Ili resavanje ili da gradjani uvode red.

Belladonna

pre 6 godina

@keta-ako se auto vidi na pravno lice tj firmu, mogu biti tolike kazne ali ako je vlasnik fizičko lice, ne može biti tolika kazna.

Djo!

pre 6 godina

Bolje zakrpite rupe na putevima nego sto svaki dan izmisljate novu globu ovom jadnom narodo, pa kad mu pokupite silne akcize,ateste, promene saobracajnih pa tablica itd. Pa se posle kad nam skinete kozu sa ledja hvalite suficitom.

Cx

pre 6 godina

Čitam ovde da se prodaju vozila s dva pojasa pozadi a auto registrovan za 4 putnika plus vozač. E to je jedna fora uvoznika da smanje cenu automobila. Znači na minimum se svodi čak i ona najneoohodnija oprema da bi cena bila što niža!

Комшијин комшија

pre 6 godina

Ако сам добро разумео, мој комшија ће од сада моћи да региструје Југа 45 из 1987. године искључиво као двосед и то под условом да за то претходно плати 100 евра.

T

pre 6 godina

Samo da podsetim citaoce da njih kompletno boli uvo sta mi pisemo ovde i da ne pomisle slucajno da ce ostavljanje ljutitih komentara po sajtovima medija promeniti bilo sta.

EU Citizen

pre 6 godina

A da onaj ko je doneo takav zakon i pravilnik koji građanima nameće neopravdane administrativne triškive odgovara, i to krivično?

lederhead

pre 6 godina

ako ti je auto registrovan za 5 osoba, a imash 4 pojasa, ugradish lepo josh jedan pojas i ne menjash nishta!!! Pa izvol'te, brojite

Petar

pre 6 godina

@petar varas se,punto classic ima 5 pojaseva tj 3 na zadnjoj klupi.
(moki, 11. maj 2017 18:21) imaš u par komentara dole da ljudi navode da nemaju 5 pojaseva. Nisam siguran za one varijante sa dva balona za glavu pozadi? Svakako važi za bilo koji auto sa 4 pojasa (a nije očigledno neki mali stvarno predviđen za 4l)

Aca Silni

pre 6 godina

...zaustavili i pisali mi kaznu od 100000din zbog neupaljenih svetala u sred dana, i 14 kaznenih poena. Da li je to normalno?
(Keta, 11. maj 2017 11:56)

Nepoznavanje propisa i zakona te ne opravdava od nesvesno učinjenog prekršaja ili krivičnog dela, npr. ako si kupio ukradeni auto a nisi nikako mogao znati da je ukraden svejedno si odgovoran.
A inače u skoro svim zemljama Evrope je obavezno imati upaljena svetla po danu, pa i u Srbiji, to čak ja znam a nisam vozač.

Aca Silni

pre 6 godina

...zaustavili i pisali mi kaznu od 100000din zbog neupaljenih svetala u sred dana, i 14 kaznenih poena. Da li je to normalno?
(Keta, 11. maj 2017 11:56)

Nepoznavanje propisa i zakona te ne opravdava od nesvesno učinjenog prekršaja ili krivičnog dela, npr. ako si kupio ukradeni auto a nisi nikako mogao znati da je ukraden svejedno si odgovoran.
A inače u skoro svim zemljama Evrope je obavezno imati upaljena svetla po danu, pa i u Srbiji, to čak ja znam a nisam vozač.

nikola

pre 6 godina

Ahahaha. Zato sam ja presrecan sto sam prodao kola i sto se vozim autobusom koji ni ne placam.

A vi i dalje robujte prenaduvanoj ceni goriva, i bacajte pare na kvazi standard i lose navike. Zdravije je ici peske po gradu nego citav zivot sedeti u kolima. Ali kome ja to pricam. Pun je grad konformista.

MikiMaric

pre 6 godina

Okej. I treba red u saobracaju. Samo se pitam dokle vise tolerisanje bahatosti I razgovor mobilnim dok voze. Pa oni su prava bomba na putu. Ili resavanje ili da gradjani uvode red.

Keta

pre 6 godina

Tolike takse i kazne u pojedinim slučajevima prelaze u bezobrazluk. Kao na primer ovaj zakon o broju sedišta u vozilu. Pa neko radi ceo mesec za 24000din. Mene su na 300 metra od kuće kada sam se uključivao sa benzinske pumpe zaustavili i pisali mi kaznu od 100000din zbog neupaljenih svetala u sred dana, i 14 kaznenih poena. Da li je to normalno?

darius

pre 6 godina

A šta bi bilo da ne rade ništa.Samo provera saobraćajne policije.Npr. Gde nema pojas tamo ne sme niko da se vozi i to je to.Ako te uhvate uzimanje saobraćajne dozvole na duži period.Pa ti vidi.
Ako nema nazad apsolutno,onda se ne vozi nazad.Ima ljudi koljima odgovara auto i sa DVA sedišta.

Totalno drugciji od drugih

pre 6 godina

Da ne bude da pravdam vlast ali za bezbednost u saobracaju se slazem. Ne slazem se da se narodu vadi poslednji dinar iz dzepa sa raznim nametima kroz porez i to negde i triput po istom ili slicnom osnovu, razne izmene zakona ili uredbe tipa ovog, akciza goriva i slicnih proizvoda za siroku upotrebu. Kaznjavanjem sitnih prekrsaja a oni krupni koji prave imucni se provuku.
Budzet se puni tako sto se investira u proizvodnju, u dobru infrastrukturu, poljoprivredu, turizam, IT sektor itd...
Mi smo postali potrosacko drustvo sa kaznama za zivot sto zivimo u Srbiji.
Kako ste krenuli stan i auto ce biti luksuz, sator u parku i bicikl sasvim normalna stvar...

Pera Ložač

pre 6 godina

Novac prikupljen na ovaj način od građana RS direktno ide u budžet RS za povećanje životnog standarda istih tih građana. .. Zar nama nije, još uvek, jasno da živimo bolje jer nam to uporno govore samo što mi to ne možemo da shvatimo a kakvi smo nikad nećemo ni shvatiti. Tako nam i treba.

soda cat

pre 6 godina

Jeftinije je da se ugradi treći pojas, dobar majstor će naći način. Mada ako automobili imaju samo dva sedišta pozadi kao npr. Citroen C2, onda je čudo kako je registrovan za 5 ljudi i tu je država kriva, a ne vlasnici.

Pera

pre 6 godina

Sto se mene tice, drzavo, ja cu vam dati adresu tehnickog pregleda gde su mi uradili PRVI tehnicki kada sam pre 9 godina kupio novog Yuga. Slobodno uhapsite onoga ko mi ga je tada registrovao jer je lagao I upisao da mi je auto registrovan za pet putnika iako moj auto ima DVA pojasa. A onda slobodno uhapsite I onog momka koji mi je u avgustu prosle godine radio tehnicki I sto je rekao da mi je vozilo ispravno, a ja uporno u prekrsaju jer mi je vozilo sa dva pojasa, a tamo neko rekao da je za petoro. Dakle ja sam svo vreme varan I vozio automobil u prekrsaju jer je tamo neko nekada rekao da je moj auto za petoro. Zasto bih ja sada placao neciju greski I hir? Neciji bezobrazluk.. A bas cekam da vidim kako ce da mi kontaktiraju proizvodjaca vozila :)

petar cosic

pre 6 godina

ja sam uvezo djip iz svajcarske suzuki jimni u saobracajnu dozvolu mi pisalo za 4 osobe ovde mi dali za pet osobe jer sam ja kriv sto su mi upisali za5. prevod saobracajne u supu pa oni su krivi sto nisu upisali kako je bilo u orginalu.

Mile

pre 6 godina

Radio sam tehnicki pre 3 nedelje. Rekli su mi da treba da promenim saobracajnu jer u njoj pise da je vozilo za 5 putnika a s' obzirom da ima dva pojasa na zadnjoj klupi treba da pise da je za 4 putnika.
U MUP-u sam sa tim izvestajem podneo zahtev za novu saobracajnu. Nikakve dodatne papire nisu trazili. Sutra idem da podignem novu saobracajnu.
O kakvoj papirologiji pisu u ovom tekstu nije mi bas jasno.

Zar nije dosta

pre 6 godina

Jel neko u ovoj zemlji čuo za instituciju STEČENIH PRAVA. Naime, ako je MUP regularno godinama unazad registrovao vozila na osnovu priložene dokumentacije, jednostavno NEMA PRAVO sada da izvoljeva sa kojekakvim glupostima.
Nego, a što ljudi koji imaju ovakva kola (a to je bar 50-60%) ne bi lepo otišli na optad, skinuli neki stari pojas, prebacili preko sedišta, skinuli njegov nosač i samo ga "uturili" između zadnjeg sedišta i naslona, čisto da se vidi na tehničkom pregledu, i REŠEN PROBLEM. Sve se plašim da će na tehničkim pregledima da cimaju pojaseve i držače ne bi li proverili da li rade :=)

ddd

pre 6 godina

@Aca Silni .... Aco, ne lupaj. Ima slucajeva da su ljudi u Srbiji kupili auto od zvanicnog dilera za koji se ispostavilo da je kraden! E zbog toga cak i kad kupis novi auto u MUP-u ti poture papir na potpis da 2 meseca ne smes da otudjis auto jer ce oni proveravati da li je kraden ... pa ako jeste, sve pada na tvoja ledja! Zemljo lopovska. Ovde je i drzava u igri!
Apropos svetala, nemas ni pojma. Predji samo u Hrvatsku, oni od letnjeg racunanja vremena do zimskog NISU u obavezi da pale srednja svetla. Grci uopste ne pale srednja svetla po danu i td.

ogorčen

pre 6 godina

Ima li idiotskijih propisa na svetu, osim što je to slučaj kod nas, kako su se toga sada setili, od kada važi ovaj zakon, kako do sada niko nije brojao pojaseve, kako su se sva ta vozila registrovala po zapadnoevropskim zemljama a kod nas sad najednom ne mogu? Nego još jedno pitanje za drugove i drugarice koji donose ove i slične zakone: jeste li prebrojali rupe na putevima po Srbiji, gde su pare od naših registracija i taksi, a koje su namenjene za održavanje puteva? Znate li drugovi i drugarice kao se zovu putevi u Srbiji: 50 NIJANSI SIVE, što će reći da stavljate krpu na zakrpu, pa sve ispočetka. Pa šta nam sve radite, koliko se dece rađa, uskoro će nam biti dovoljan jedan pojas nazad, a za još malo vremena samo ona dva napred, dok ne dođemo do bicikla. SAMO VI NAS BROJITE, ALI NADAM SE DA TOLIKO ZNATE MATEMATIKU DA VIDITE DA NAS JE SVAKIM DANOM SVE MANJE, SAMO NE ZBOG TOGA ŠTO NEMA PETI POJASA NAZAD, VEĆ ŠTO LJUDI NEMAJU ŠTA DA JEDU!!! SRETNO VAM BROJANJE

Meister Jakob

pre 6 godina

Kako vas invetivno deru!
U normalnim zemljama plaćaš registraciju eventualno prvi put, negdje uopće ne, a dalje plaćaš osiguranje a saobraćajnu ti ovjerava ovlašteni automehaničar kad ti napravi tehnički pregled, ako si prošao onda dobiješ naljepnicu koju zaljepiš na šofer šajbu koju ti on tamo napravi.
Još malo pa će vam uvesti naknadu na GPS, Webasto i servo volan!

borivoje surdilovic

pre 6 godina

pa mora vucic da opravda svoje reci o suficitu....a privreda stoji....i jos demanti o bdp od 3%.....tek ce da otimaju...ovo je pocetak...

kraja

pre 6 godina

"pisali mi kaznu od 100000din zbog neupaljenih svetala u sred dana, i 14 kaznenih poena. Da li je to normalno?"

...nije normalno, kazna za neupaljena svetla je 3000 din, a ako se plati u roku od 8 dana 1500 din...
...nikakvi bodovi...

Belladonna

pre 6 godina

@keta-ako se auto vidi na pravno lice tj firmu, mogu biti tolike kazne ali ako je vlasnik fizičko lice, ne može biti tolika kazna.

jsdp

pre 6 godina

Laboratorija za ispitivanje vozila, pazi molim te, a sta ispituju tu, kolicinu uranijuma u vozilu. Sve te potvrde koje nabrojase zajedno kostaju oko 200 din. sto je cena papira i tonera i struje za njihovo stampanje. Jer to je obican pregled vizuelni da li imas 2 ili 3 pojasa pozadi, i za to jos moras ici na 3 mesta.Sve ovo moze biti vrlo brzo i bezbolno reseno po vozace ali zasto ne uzeti jos koju crvenu od ovaca zvanih narod po fazonu "fali ti jos 1 papir". Lopovska drzava i nista drugo, drzava koja ima samo jednu svrhu a to je oglobiti svoj narod.

Saša

pre 6 godina

Pa nisam ja napisao u saobraćjnoj da mi je vozilo za 5 osoba. Nisam ja krv za to. Onaj ko je pogrešio neka sada o sopstvenom trošku menja moju saobraćajnu. Od mene pare neće videti. Bogami ćeraću se sa njima do Strazbura. Naplatiću im za sve!

Södermalm

pre 6 godina

nek prvo poprave puteve rupe, nek kaznjavaju za brzu voznju nevezivanje napred pojaseva, pricanje mobilnim za vreme voznje itd mnogo gorih stvari nego ove gluposti. inace pojas nekad pomogne a nekad odmogne zavisi. pa nismo nazalost u skandinavskim zemljama da nam je sve potaman vozacima drzava sve uradila pa sad jos i svakakve novotarije izmisljamo.

nesa

pre 6 godina

da li onda moze neko da mi odgovori da li cu i ja da platim za daciu logana 2005g koji ima pozadi dva normalna pojasa i jedan koji ide poprecno samo preko trbuha. moram da dodam da sam za nivu prosle godine u oktobru platio novu saobracajnu. niva je kupljana nova 2005god i bila je registrovana sa pet mesta za sedenje sada je smanjena na cetiri. ovu agenciju za saoracaj treba ukinuti. jednog dana ce da uvedu da se u svakom vozilu moze voziti samo dve osobe napred. sramota za drzavu. svi ovi zakoni se uvode van skupstinske odluke

Toma Zdravkovic

pre 6 godina

Ja cu pojaseve pozadi da isecem, da se ne primecuje da ih je uopste bilo. A policija nek dokaze da sam ih ja isekao! Tako sam kupio polovan auto i vec petu godinu ga vozim, uredno registrovan , sve po PS-u. E pa i od ludjih ima ludji ! Drugacije se ne moze ljudi majke mi...

Fidelio

pre 6 godina

A, tu smo! Samo još jedna fora da se ljudima izbije iz džepa između 100 i200 evra.

Nedavno (februara) sam kupio nov auto. Naravno, nisam brojao pojaseve na zadnjem sedišu (jer ionako izuzetno retko vozim putnike na zadnjem sedištu), nego sam sa dokumentacijom koju sam dobio od uvoznika otišao u policiju i registrovao auto.

Kako to da ni uvoznik (koji je ovlašćen za tehnički pregled), ni policija nisu brojali pojaseve, a sad JA treba da to radim i ispravljam ako je nešto pogrešno?!!

Može, ali dodajte u uredbu da je za podatak o tačnom broju pojaseva odgovoran uvoznik, i ako je nešto pogrešno, kupac to treba da ispravi, ali uz povraćaj troškova od uvoznika!

kraja

pre 6 godina

"Niko se, kaže Božić, ne pita koliko je ljudi poginulo ili teško nastradalo, zato što su se prevozili nebezbedno."

...lazovi, prevaranti, demagozi...
...boli njih uvo koliko je ljudi i zasto poginulo...
...ta ekipa vec godinama sedi i izmislja nacin da od vlasnika automobila iscede jos neki dinar...
...ovo postaje "nepodnosljiva lakoca postojanja"...
...guzve u gradu posle svake rekonstrukcije dva puta vece, drzava sve vise zahvata iz cene goriva, svake godine novi nameti, gorivo neprekidno poskupljuje bez ikakvog razloga, policija primenjuje samo represivne mere...
...NEPODNOSLJIVO...

Keta

pre 6 godina

Ma uvedite nam sada i onaj zakon kao u Nemačkoj o zabrani korišćenja vozila starijih od 20god, samo vi budite bolji pa smanjite na 10 ili 5god još bolje. Taman da svi idemo peške.

DC

pre 6 godina

Iskustvo iz normalnog sveta:
Kazu mi na tehnickom da jedan od podataka u saobracajnoj nije tacan. Daju mi kopiju saobracajne da imam dok ne stigne nova sa ispravnim podacima. Desetak dana kasnije mi na kucnu adresu stize nova i racun za istu. Posaljem im zalbu i kazem da nije moja krivica sto su oni upisivali netacne podatke. Dobijem izvinjenje sto je racun poslat greskom i potvrdu da ga ne treba platiti.
Ali to je normalan svet.

pojas nevinosti

pre 6 godina

Pre tri godine na pregledu za atest plina u ovlašćenom CMV, uslikali mi auto u svim pozama (ko da ga prodajem), a kad je trebalo da se uradi tehnički pregled, onda ga je samo navezao na valjke, probao prednje kočnice i isterao auto napolje, na moje čuđenje, nije mi prvi put da vozim auto na tehnički, znam šta se sve gleda. Toliko o njihovoj brizi za vozače i ostale učesnike u saobraćaju, bitno je samo da nam maznu pare, pa posle godinu dana skidaj onaj peti pojas jer nije ugrađen fabrički. MA OVO JE SVE LUDO, DA NAPROSTO NISI NORMALAN, AKO BAR MALO NISI LUD.

Bojan

pre 6 godina

Meni ovo liči na drndaranje i tumačenje ovih genijalaca na tehničkom pregledu i AMSS. Sad su našli da tumače Zakon. Verovatno nisu svesni da to tako ne ide i da sami snose direktnu krivicu za prethodne tehničke preglede. Sa zadovoljstvom predlažem (kao advokat) da svi korisnici tehničkih pregleda tuže iste za sve prethodne registracije jer su falsifikovali dokumentaciju, nemarno su pružili uslugu, direktnos su doveli vlasnika vozila u životnu ugroženu situaciju i mogućnost da plati kaznu. Dakle za sve su samo i jedino krivi tehnički pregledi koji nisu do sada sprovodili Zakon. Pa nek broje šta hoće.

masinac

pre 6 godina

Cim nedostaje para u kasici ajde da oglobimo narod. Pa fiat punto proizveden u srbiji ima 4 pojasa, registrovan na 5 putnika. Pa nisam ga ja registrovao i napisao 5 putnika nego ovi iz mupa. Zar treba laboratoriha da prebroji broj pojaseva, verovatno trust mozgova da izduma da ih ima 4 i onda udri po narodu. 15 potvrda da bi neko ustanovio da ima 4 pojasa. Parola samo kradi od naroda. Zavuci ruku sto dublje...

Osudjeni na lopovsku drzavu

pre 6 godina

Ma koja crna busilica, samo cu da okacim peti pojas preko zadnjeg sedista i eto, problem resen. Nece valjda na tehnickom da sedaju na svako mesto svakog auta i da pokusavaju da se vezu ?

Doca

pre 6 godina

Imaju tačno spisak svih automobila koji imaju četiri a ne pet sedišta, za svoj Mini sam platio 12000din potvrdu u Delti... i posle mi čovek na tehničkom pregledu kaže da to važi samo za novija vozila, svi jugići, stojadini, lade... to sve prolazi tehnički iako pozadi i nemaju pojaseve za vezivanje... oooo državo nenormalna...

Dejan

pre 6 godina

Kakve gluposti...! Jel' to znaci da onaj ko nema pojaseve pozadi treba biti registrovan za prevoz 2 osobe...!? A sta je sa nasim autobusima koji saobracaju po Srbiji? 90% njih nema pojaseva na sedistima...!

BusDriver

pre 6 godina

Treba skupiti pare za povecanje plata i penzija koje se najavljuje...a kako drugačije nego otimačinom jer ovo nema veze sa vozačima nego sa proizvođačem i uvoznicima. Gospodo sa državnih jasli tražite pare od njih...ako smete.

iii

pre 6 godina

@nikola: Da, peške ću da idem 25km od kuće na posao, jer zamisli radim u industrijskoj zoni. O autobusu tek ne bih, pa izgubiću dva sata u prevozu u jednom pravcu dok prodjem kroz ceo BG... Jel moguće da ima ljudi koji misle da se vozikamo bezveze i da smo konformisti?! Neki od nas imaju i decu koju odvozimo u vrtić i odatle uzimamo. Svašta.

Bezobrazluk na nivou

pre 6 godina

znači mi vozači ili juga ćemo morati registrovati auto za dvoje pošto zadnja klupa nema pojase .... ko je ovde lud ???

Zlatko

pre 6 godina

Tužiti državu za izdavanje pogrešnih dokumenta. Kako je moglo 50 godina do sad, a sada ne? Isto važi i za svetla. Agencija je izmišljena za krađu para i kad tad neko ce morati na robiju. Izadjite na ulice i pokažite šta mislite o njihovoj najnovijoj kradji!

XXL

pre 6 godina

Građani Srbije NE shvataju da ovaj Režim NE može da funkcioniše BEZ DIREKTNOG zahvatanja ili uzimanja NOVCA od njih i to moramo zahvaliti sopstvenom izboru onih koji su ih izglasali.

nikola

pre 6 godina

Neko u ovojzrmlji sedi i razmišlja kako će DALJE da zajebe narod!
Zar nije dovoljna bruka države da 60% od maloprodajne cene goriva uzima bez reči opravdanja, i da je najskuplje u Evropi!

Goran

pre 6 godina

Ok.zakon je zakon i slazem se da se mora postovati,ali ne kapiram zasto taj zakon ne vazi za sve jednako,nego recimo "Polo" ili "Klio" koji ima 4 pojasa i a pise 5 putnika nije tehnicki ispravan i nije bezbedan,a "Jugo" ili "Zastava 101" imaju 2 pojasa i ne samo da su bezbedni za 4 nego i za 5 putnika.Znaci tu se radi o tome da je Zastava,a zapravo drzava posto je Zastava bila u vlasnistvu drzave varali kupce.Pa bi valjda sada bilo logicno da se ovaj zakon povuce,ili druga mogucnost da se drzava izvini kupcima sto im je prodala tehnicki neispravna vozila i varala ih i o svom trosku organizuje ugradnu 3 pojasa na zadnjim sedistima.Sve osim ovoga bi bilo i nenormalno i nemoralno i dokaz da drzava hoce da odere gradjane i da je samo to cilj a nikako bezbednost.

Timočka buna

pre 6 godina

ima jedna caka koja ce mnogo dase revansira mojoj srbiji: auto je kupljen, prijavljen i registrovan u bugarskoj(jer sam tako u mogucnost,a nisam jedini),a vi nemojte da izlazite na glasanje...

Srbin

pre 6 godina

Gospodo iz bezbednosti saobracaja hteo bi da vas pitam gde su nase pare od taksi za puteve koji nisu putevi nego turske dzade na kojima mozes samo da izgubis glavu i dokle cete svojim glupostima da pljackate i smarate sve nas koji zivimo u Srbiji gde je jad i beda a najvise beda gde ste bili kad su se registrovala sva ta vozila jel ste bili slepi pa ste progledali ili ste potrosili mito pa aj sad opet da uzmemo sve vas treba na robiju bagro.

boris

pre 6 godina

Postoji i drugi problem.U saobraćajnu je upisano 7 putnika a vozilo ima 8 pojaseva i 8 naslona za glavu. Ono se u inostrastvu registruje na 8 osoba, a kod nas je smanjeno. Da li to znači da mogu da tražim da mi povećaju broj putnika jer tako i proizvođač tvrdi.

Željko

pre 6 godina

Po slovu Zakona oni mučenici koji voze jugiće i stojadine od sada voze kupe... na zadnjoj klupi nema pojasa, znači registracija za samo dve osobe...

Srki

pre 6 godina

Važno je da je trošak za vozila uvezena falsifikovanim papirima i nemarom nadležnih prebačen na građane. 5000 je četvrtina/petina nečije plate...

Ugradite peti pojas?

pre 6 godina

Ovo gubi svaki smisao. Drzava i njen administrativni aparat su obicni paraziti koji nas samo guse novim nametima sa novim imenima uz nove izgovore o nasem boljitku. Nazalost, pocecu da mrzim sopstvenu drzavu.
Pri tome mi nije jasno kako ja platim registraciju, tehnicki pregled, dobijem nalepnicu i saobracajnu, neko donese propise kojih se neko drugi (mozda) nije pridrzavao,... Onda ja moram da kontrolisem, obijam vrata i placam tudje greske!?

Ivan

pre 6 godina

Pitam Ja Vase slovo zakona, kako ste pre mogli da registrujete auto a sada nemoze, kakvo Vam je to slovo zakona.
I da li je moguce tolika procedura za jedan pojas, da mozda necete traziti i tehnicku ispravnost pojasa da li je dobro sasiven.
Toliki trosak treba mup i servis gde je radjen tehnicki pregled kada su to dozvolili da se tako registruje a ne mi koji iovako tesko zivimo.

Stvarno ova nova vlada preteruje sa svim nametima koja daje gradjanima.

novikorisnik

pre 6 godina

ti što su stradali bi isto tako stradali i da je bilo 3 pojasa na zadnjoj klupi, jer ih sigurno ne bi koristili...ovo je samo još jedan od načina da se prikaže suficit u budžetu, i da se od naroda izvuče još koja crkavica...ja još nisam sreo nekog ko je seo na zadnje sedište i vezao pojas...

Nele

pre 6 godina

Po tome znači da su prodavci vozila krivi. Ja sam kupio novu Astru ovde kod nas. Naravno za 5 osoba. Što znači da opel treba da mi plati obeštećenje pošto mi nisu prodali auto po zakonu zemlje dembelije?

Sasa

pre 6 godina

A sto lepo ne odbijete svima komplet po jednu platu da napunite budzet, nego sad cimate vozace da vade dvajes papira. A mozete pozornicima da prosirite dijapazon delovanja, nek sede po parkovima, pa kad neko zgazi bubamaru, mrava, leptira i druge zasticene vrste nek im pisu kazne. A uvedite i dozvole za bicikle, i da svaka bicikla mora da ima rezervni tocak, koja nema na homologaciju 20 iljada. Zatim atest sirene na biciklu 10 iljada, ako nema branik homologacija 10 iljada po komadu. Pesacima uvedite obavezno cipele sa zimskim djonom. Ako nema moze samo bos da ide.

Aca

pre 6 godina

Sećate se kad je fića bio glavno prevozno sredstvo u Jugi pa uvedoše pojase i obavezu vezivanja.Ko je teo mogao je iz nekog rasturenog auta sa otpada da kupi pojase i namontira na svoju fiću i izbegne kazne ,prosto ko pasulj...A i montaža je prosta.Bušilica i velike šajbne i gotovo.Sad se sve ustvari vrti oko jaznih potvrda,atesta i ostalog otimanja novca.Toliko se toga nakupilo da ne ostane da se promeni spona ,jabučice ili amortizeri.....

kg

pre 6 godina

Pa ako ih brine bezbednost putnika i gradjana neka potvrda i ispitivanje budu besplatni ili cisto nesto simbolicno 300 dinara i narod nece da se buni a oni ispunili svoj cilj bezbednost u saobracaju

Petar Nikolic

pre 6 godina

Bojkot nakaradnog zakona!
Jednostavno neka svako odbije da plati.
Da li je zakon u saglasnosti sa zakonima EU!
Ako nije, onda mačku o rep!

Milan

pre 6 godina

Ta agencija je jos jedna u nizu koja je izmisljena da narodu uzima novac. Za koje usluge??? Uzmu ti 3300 dinara da bi ti rekli u koju laboratoriju da ides. Eeej! Bolje je da odes na otpad i ugradis treci pojas za najvise 20 eura i zeznes ih. ;)

zena-zmaj

pre 6 godina

ko ce od ovih sto su izdavali dokumente na 5 za vozila s 4 sjedala da plati kaznu za izdavanje falsifikovanih, neispravnih dokumenata, obmanjivanje i ostalo? valjda ima neka krivicna odgovornost koju snosi organ koji izdaje nevalidna dokumenta kao i uvoznik, zastupnik, prodavac koji obmanjuje kupca vozila?

Mistral

pre 6 godina

Peugeo 307, karavan, imam ukupno pet sedista ali sedam pojaseva. Odbili da urade tehnicki, uputili na sto adresa kako bih dobila atest da mi je auto za 5 osoba. ili to ili da kupim jos dva originalna pezoova sedista i stavim ih u gepek. Odem u Ams u Ruzveltovu, cutim za ovo...kaze mi covek, bice problema...u saobracajnoj je jedna dozvoljena masa a na karoseriji pise druga. Za sedista niata ali mora promena dokumenta. Odem u Ljermontovu i izborim se da oni o svom trosku zamene staru za novu saobracajnu. Uzas, uzas, uzas.

SD

pre 6 godina

Gotovo nijedno starije vozilo koje je fabrički predviđeno za 5 putnika, nema i 5 pojaseva. Jednostavno tada pojasevi na zadnjim sedištima nisu ni bili obavezni, a ako ih je neko i ugrađivao njihova ugradanja se smatrala nekom vrstom dodatne opreme. Apsurdno je da praktično svuda u svetu takva vozila bez problema mogu da se voze, ali ne i u Srbiji. Naravno mi imamo izvesnu gospodu, kao što su Okanović, Vujanić i slični, a takvim ''genijalcima'' niko drugi u svetu ne može da se podiči.

Ovce su za sisanje

pre 6 godina

Nema busenja. Kraci deo, zenski, kacite za sraf na kome je vec kraci deo jednog od dva pojasa na zadnjoj klupi, a duzi dei pojasa sa muskim delom za drugi sraf na koji je okacen kraci, zenski deo, drugog pojasa. Tako je to u mom starom, u dvoristu istrulelom, R18. Nisam ni znao dok nisam procitao ovu glupost.

panta

pre 6 godina

Jedino čega se vlast plaši su javni protesti, ali ne bilo gde već ispred zgrade vlade. Znači šta nam je činiti.Čim prvom vozaču zatraže te gluposti od papira smisljenih za uzimanje para On svojim kolima pravo na ugao Nemanjine i Kneza Miloša i blokada, a mi kolege vozači da ga podržimo.I eto rešenja za samo par sati. Jesmo li dovoljno hrabri za tako nešto. Bojim se da nismo. :(

Petar

pre 6 godina

Ne razumem, Zastava (Yugo) 101, 55, Skala, Koral ili kako već su se zvali imaju samo prednja dva pojasa i registruju se za pet osoba. Zastava Punto (koji je veći auto od pomenutih) ima 4 pojasa i ne može za 5 osoba (sada, 7 godina kasnije)!? Koja je tu logika?

NoName

pre 6 godina

Zamislite ovu situaciju. Auto je fabricki sa 5 sedista i 4 pojaseva. Nasi ga novom saobracajnom stave na 4 sedista. Odes u neku stranu zemlju, lupe ti kaznu zato sto je 5 sedista, a kod nas u saobracajnoj 4 ili jos gore 2, a onda ti lepo objasnis policiji i njihovom sudstvu da posalju kaznu na adresu ovih idiota koji ovo izmisljaju. Da njih kazne i to debelo, jer prepravljaju fabricke podatke.

Petar

pre 6 godina

@petar varas se,punto classic ima 5 pojaseva tj 3 na zadnjoj klupi.
(moki, 11. maj 2017 18:21) imaš u par komentara dole da ljudi navode da nemaju 5 pojaseva. Nisam siguran za one varijante sa dva balona za glavu pozadi? Svakako važi za bilo koji auto sa 4 pojasa (a nije očigledno neki mali stvarno predviđen za 4l)

Zoran

pre 6 godina

Samo me zanima kako će kod proizvođača ili uvoznika da odu vlasnici Warburga, Trabanta, Zaporošca ili Moskvića. A ima ih još prilično koji ovde teraju te šklopocije...

bre

pre 6 godina

Sve uvode retroaktivno da bi oteli pare. Uskoro ćemo ubacivati dinar u semafor da pređemo ulicu. I ima da kažu da smo kod Tita besplatno sedeli na klupi u parku i šta hoćemo, jel mislimo da tako može zauvek.

EU Citizen

pre 6 godina

A da onaj ko je doneo takav zakon i pravilnik koji građanima nameće neopravdane administrativne triškive odgovara, i to krivično?

rabo

pre 6 godina

Jugo Florida ima dva prednja pojasa, zadnje fabricki nema, registrovana je za 5. Sta cemo sad, da je registrujemo kao dvosed?
Kod nas nikad dovoljno gluposti i idiotizama sve u cilju otimacine.

SMET

pre 6 godina

U Italiji ne.postoji registracija.
Kad kupiš nov auto oslobođen si 4 godine, a posle toga svake 2 radiš "pregled" vozila koji košta 66 eura.

Stoick

pre 6 godina

Pa nista, sad cemo mi da tuzimo drzavu, jer nam je auto registrovala kao petosed, a po slovu zakona je cetvorosed. I da trazimo odstetu u visini petostruke cene nove registracije.

Maxxx

pre 6 godina

Da li je neko spomenuo menjanje saobracajne dozvole zbog "promene težine vozila? Naime, znam par vozaca, a i meni su na tehnickom skrenuli paznju da mi tezina vozila nije ista kao sto pise na automobilu i u saobracajnoj. Razlika je 5kg i morao bih da vadim novu saobracajnu kao i par mojih drugara(5-10kg) vozilo sam kupio novo u srbiji, regustrovao 5 godina i xbog necije greske moram da menjam saobracajnu?!!! Ko će da odgovara???

Vladimir

pre 6 godina

Sto ne jurite proizvodjace nisam ja ga proizveo sa dva pojasa....? A KAMOLI REGISTROVAO NA 5,KAKL SAM TEHNICKI PROŠAO AKO NIJE PO ZAKONU?

kraja

pre 6 godina

...a kako bi izgledala jedna masovna tuzba uvoznika koji izdaju (netacne) lazne papire...???
...i jos nesto...
...drzava ce o trosku gradjana (iz budzeta) "preregistrovati" i svojih nekoliko stotina hiljada vozila, a taj novac ce se preliti u te raznorazne privatne agencije za "brojanje sedista i potezanje pojaseva"...
...tek da kazem o kakvoj je drzavnoj kradji rec...

Leni

pre 6 godina

Sledeću taksu očekujem na razgledanje polovnih i novih automobila na internet sajtovima. Bar 500 dinara mesečno, gledao - ne gledao, kao RTS.
Bezobrazluk.

Decko koji obecava

pre 6 godina

Agencija je kriva za sve,a ne MUP. Oni su se udenuli izmedju MUP-a i Tehničkog pregleda i izmišljaju kako da uzmu pare. Ako proizvodjač svojom potvrdom potvrdi 4 sedišta zar zaista mislite da neko iz Agencije (i laboratorije) treba tu još nešto da doda?
O ovima iz laboratorije neću ni da pišem.. čast izuzetcima. Svaki dan imam priliku da čitam šta lupetaju na Uverenjima.
Tehnički pregled NESME da postupa mimo Agencije jer sledi zatvaranje i kazna.
Twingo npr ima 4 mesta za sedenje fabrički. Ugradnjom petog pojasa sa otpada dodatno sebi komplikujete zivot jer se to tretira kao prepravka vozila, a to za sobom nosi nesagledive posledice po vlasnika...

Reformator

pre 6 godina

Ja imam auto koji ima 2 pojasa pozadi a registrovan je na 5 osoba. kupljen je nov u srbiji 2006 godine. sada da placam tu ispravku 200 eura a nije moja krivica ne pada mi na pamet.
lakse mi je da izvadim zadnje pojaseve i da kazem da ih nema uopste. cist lopovluk i bezobrazluk!!

Milica

pre 6 godina

Sve se ovo ocekivalo mnogo su bili fini na predizbornim obecanjima i sad kad su zavrsili posao, udaraj bre po narodu a zna se gde najvise boli naravno po dzepu.Hoce evropske zakone a standard nam je ubi boze, jedva registrujemo nasa vozila koja nam je ta evropa uvalila,ima vozila koja su uvezena i koja su u evropi sluzila kao komercionalna vozila i nisu imala zadnje pojaseve nasi uvoznici polovnih automobila su ih uvozili i dobijali su od carine potvrdu da imaju pojaseve za 4,5,7 sedista i ko je ovde kriv,carinik uvoznik drzava ili kupac.

Neco

pre 6 godina

Pa sta je ta i ko je ta Agenciji za bezbednost saobraćaja???
Samo znaju da udaraju po dzepu vozaca! Kupis uvezen auto, daju ti atest da ima cetiri tocka i troje ili petoro vrata kao da je to ne vidim.
A gde je potvrda da je auto stvarno presao tu kilometrazu i da auto nije lupan ili "skidan" sa osiguranja... To ih briga, naravno! Cist bezobrazluk!!!!!!!!
Bezite ljudi sto dalje iz Srbijeeeeeeeee

zemunac

pre 6 godina

Srecom pa u agenciji znaju da broje samo do pet
A sigurnosni pojasevi i da se uvedu i u autobuse, tramvaje, trole
Kako su oni bezbedni za prevoz

borivoje surdilovic

pre 6 godina

mup koji je do sada uzimao pare za registracije vozila sa cetiri sedista a u saobracajnu upisivao pet....da vrati sve do dinara, pa ljudi neka sami dalje odluce sta ce i kako ce.

Zoran

pre 6 godina

...pa je preporuka svima koji kupuju vozilo da pomno provere da li se upisani podaci u saobraćajnoj dozvoli poklapaju sa stvarnim stanjem.
Pa nisam ja popunjavao podatke za saobracajnu dozvolu.
Nisam ja napisao da se u vozilu mogu nalaziti 5 putnika, a u papirima proizvodjaca pise 4. Ili isti taj prodavac napise u racunu da je vozilo za 5 putnika, a ono za 4.
Koliko njih u tom lancu moze pogresiti, a ja moram da ispravljam greske. I da placam.
kada ce u Srbiji ispravljati greske i placati iste, onaj ko je i pogresio.

Mojoj su zeni, prilikom izdavanja nove licne karte, trazili staru da je poniste. I ponistili su...novu. Istog momenta je "salterusa" trazila da moja zena ide i uplati novac za izdavanje nove licne karte!!!
Sva sreca, intervenisao je Nacelnik i moja supruga je dobila novu licnu kartu, bez ponovnog placanja!

obmanuti vozac

pre 6 godina

Pa da li ste vi normalni? Moj golf dvojka kao i vecina drugih ima 2 pojasa pozadi a vozi se i registruje 20 godina bez problema. Sad treba svi da se organizujemo i da se javi neki advokat koji bi radio na procenat pa da tuzimo krivca sto smo svih ovih godina vozili nebezbedan auto a pri tome uredno registrovan od strane drzave i uredno prosao tehnicki i sto smo bili konstantno u prekrsaju. Ovo ima samo u srbiji.

Pametnjaković mlađi

pre 6 godina

Ako tako piše u zakonu ne vidim zašto ovlašćena laboratorija moa da ispituje brojno vstanje pojaseva. Na tehničkom pregledu se utvrdi brojno stanje i upiše broj pojaseva. Dobijete novu saobracajnu ako je broj manji nego na prethodnoj. A saobracajna policija prilikom prve kontrole proveri upisane podatke. Ako se broj pojaseva u autu ne poklapa sa onim u saobracajnoj napise prijavu protiv tehnickog pregleda koji je uradio pregled vozila pre registracije i tacka. Tako je vozac zasticen a ociste se muljatorski tehnicki pregledi i agencije. Ali naravno da je lakse odrapiti vozaca za nesto sto nije njegov propust.

Pametnjaković mlađi

pre 6 godina

@Jankovicu
Pravnu drzavu svi zelimo. Ali ovo parcijalno sprovodjenje prava nije ono sto drzava treba da radi. Ne mogu gradjani da ispastaju propuste svake garniture vlasti. Neka budala se seti vda promeni ime ulici-narode plati, nije ti dobra kilaza vozila koje registujes uredno vec 20 godina-narode plati, imas pojas manje-narode plati. A narod nije kriv jer je nekome dunulo da menja ime ulice, nije merio svoj auto vec se uzdao u fabricke podatke(ocigledno da ovi nasi bolje znaju od proizvodjaca), nije postavljao pojaseve i odredjivao koliko putnika moze da se vozi(opet odredio zakonodavac i potvrdio ovlasceni servis za pregled tokom 20 godina). Tako bitne promene treba da su besplatne jer vozac nije kriv za tudje propuste i naknadnu pamet.

lilly alen

pre 6 godina

Meni su pogresili u izradi saobracajne u MUP-u pa su upisali 160 ccm umesto 1560ccm a primetio sam sutradan. Sta mislite ko je platio izradu nove saobracajne i cekao u redu???

Andreja

pre 6 godina

Ovo je protivustavno.Ako je drzava i oni koji su od nje ovlasceni da rade teh.pregled do sada izdavali dokumenta i odredjivali za koliko putnika je vozilo,ne mogu retroaktivno da deluju.To moze da vazi samo za,od ovog momenta uvezena ili kupljena vozila.To je kao kad bi osudili nekog po novom zakonu za delo koje je ucinjeno pre dve godine a zakon je stroziji.Ipak ovde vlada SNS pa je sve moguce kao i u S.Koreji.

lexaa

pre 6 godina

Samoo pitam dal je ovo realno da su ovoliko alavi i bezobrazni i da hoce poslednji dinar da iscede ljudima. Da nam je prosecna plata 1000e pa da razumem alii odakle bre visee

Keta

pre 6 godina

Čitam i ne mogu da verujem svojim očima. Laboratorija za brojanje sedišta u autu? Pa ovo je jedna od najvećih gluposti iz agencije za bezbednost saobraćaja. Pa zar oni na tehničkom pregledu neznaju da broje sedišta i izdaju potvrdu na osnovu koje bi se promenili podaci u saobraćajnoj dozvoli? Ne, to bi bilo suviše jednostavno, a i premalo taksi kojim pljačkaju ovaj napaćen narod. Svake godine smisle nešto kako bi od vozača prikupili harač i popunili budžet. Sramota. Pitam se šta je sledeće...

Marko

pre 6 godina

“Nema tu nikakvih nepoznanica nego se jednostavno radi o poštovanju slova zakona”, kaže Božić.

Hahaha...Nije problem da se zakon poštuje ali na osnovu čega se određuju troškovi koji udaraju po džepu osiromašeni narod? Zar uvek narod mora da popunjava rupe budžeta iz praznih džepova?
Omogućite narodu da se informiše da bi znao kako da postupa a nemojte da kradete preko agencija i "ovlašćenih laboratorija"...

Fiat Punto Klasik

pre 6 godina

Vlasnik sam Kragujevačkog Fiat Punta verzija Klasik. Pozadi imam dva pojasa + kopču na jednom od njih koje služi da se veže i peti putnik u sredini sedišta. Šta sad ovo znači. Proizveli ste vozilo za koje ste mi dali dozvolu da smem da vozim 5 putnika a sada 7 godina kasnije mi tražite da platim nekakvo uverenje da je sve to po zakonu i bezbedno?

Cx

pre 6 godina

Čitam ovde da se prodaju vozila s dva pojasa pozadi a auto registrovan za 4 putnika plus vozač. E to je jedna fora uvoznika da smanje cenu automobila. Znači na minimum se svodi čak i ona najneoohodnija oprema da bi cena bila što niža!

S70

pre 6 godina

Evo iskustvo iz prve ruke: u februaru sam imao takav slučaj, kada sam produžavao registraciju za Twingo (kada sam ga uvezao 2010. godine, neki pametnjaković je stavio da ima 5 mesta). Platio sam samo novu saobraćajnu.

Pozdrav.

Milan

pre 6 godina

Pitam se koliko bi kostala tuzba protiv svih ovlascenih lica koja su do sad bez ikakvih problema registrovala vozilo i time dovodili tog petog putnika u opasnost po zivot kako on kazu.

Goran

pre 6 godina

Meni u COC dokumentu pise da imam 5 sedista I imam 4 pojasa!?
Sta sad to znaci, da je fabrika pogresila? ili ovi pametnjakovici zahtevaju jos jedan pojas da ugradim?
LUDILO od drzave!

lka

pre 6 godina

voleo bih da vidim,saznam kako izgleda i kakav je to moralni sklop osobe koja izmislja ovakve gluposti protiv SVOG NARODA.Ako je to sve potrebno zasto se to iznosi na parcice,uradi ako si pametan,ZAKON KOJI NECE BITI POTREBNO MENJATI.

dr

pre 6 godina

Da li je neko spomenuo menjanje saobracajne dozvole zbog "promene težine vozila? Naime, znam par vozaca, a i meni su na tehnickom skrenuli paznju da mi tezina vozila nije ista kao sto pise na automobilu i u saobracajnoj. Razlika je 5kg i morao bih da vadim novu saobracajnu kao i par mojih drugara(5-10kg) vozilo sam kupio novo u srbiji, regustrovao 5 godina i xbog necije greske moram da menjam saobracajnu?!!! Ko će da odgovara???
(Maxxx, 11. maj 2017 12:23)
Ja platio pre 2 godine za istu stvar. Vozim Punto Van, fabrički, uvežen iz Italije. Pitam kako je do sada isti auto bio registrovan bez ikakvih promena, dobijem odgovor da su sada zapretili i da je obavezno usaglašavanje podataka. Kada sam pitao na tehničkom šta da radim što se podaci iz saobraćajne sada ne slažu sa onim što je napisano na pločici, na šasiji (ponavljam fabrički ukucanoj) dobijam odgovor: "Skini pločicu". Ludilo...

Nikola

pre 6 godina

Ja sad zvao agenciju za registraciju.Imam citroen sakso i samo se menja saobracajna,ne trebaju nikakvi dodatni papiri iz agencije za bezb saobracaja itd...

Cirarudenik

pre 6 godina

Pa ako mora da prede sa pet(5) na cetiri(4)sedista zar tehnicki nije dovoljan naravno uz pristanak vlasnika auta i jednostavno i lako za sve ? Ne vidim potrebu gubljenja vremena za sve ovo maltretiranje a jos posle svega sve to "debelo"platis i ako zabilo sta nisi kriv ?

Prodaje se drzavljanstvo cena dzaba

pre 6 godina

Znao sam da ce narod morati da plati sto je propao izvoz vucicevih mercedesa. Samo nisam znao na koji nacin.

Комшијин комшија

pre 6 godina

Ако сам добро разумео, мој комшија ће од сада моћи да региструје Југа 45 из 1987. године искључиво као двосед и то под условом да за то претходно плати 100 евра.

T

pre 6 godina

Samo da podsetim citaoce da njih kompletno boli uvo sta mi pisemo ovde i da ne pomisle slucajno da ce ostavljanje ljutitih komentara po sajtovima medija promeniti bilo sta.

lederhead

pre 6 godina

ako ti je auto registrovan za 5 osoba, a imash 4 pojasa, ugradish lepo josh jedan pojas i ne menjash nishta!!! Pa izvol'te, brojite

Gordana

pre 6 godina

Uvode zakon EU,a plate i penzije su na najnizem nivou,pljackaju na sve moguce nacine. Kad su toliko revnosni u donosenju zakona kao u EU, sto ne primene i njihove zakone koji idu u prolog narodu, vece plate i penzije, socijalna davanja izglasaju Zakon o porodicmoj penziji kao u Nemackoj gde se prima svoja penzija i 2/3 penzije supruznika,a ne samo zakone koji namecu sve vise namet na gradjanstvo. PA DOKLE VISE OVAKO???

The ugly truth

pre 6 godina

Pa ne moze po jednom zakonu da je to u redu, a onda da se donese novi zakon koji kaze da to nije u redu, to zabranjuje ustav.

Забрана повратног дејства закона и других општих аката
Члан 197.

Закони и сви други општи акти не могу имати повратно дејство.
Изузетно, само поједине одредбе закона могу имати повратно дејство, ако то налаже општи интерес утврђен при доношењу закона.
Одредба кривичног закона може имати повратно дејство само ако је блажа за учиниоца кривичног дела.

armadilo

pre 6 godina

Po ovome ispada da ja kao prevareni kupac treba jos vise da nadrljam jer nisam vodio racuna da li je i koliko crnog brasna u crnom hlebu? Manite se zamene teza i recite hoće li neko biti kaznjen i odgovarati za dosadasnje registrovanje koji kako se navodi nije po zakonu?

cvele

pre 6 godina

``Niko se, kaže Božić, ne pita koliko je ljudi poginulo ili teško nastradalo, zato što su se prevozili nebezbedno.``???!!!
a koliko je ljudi poginulo vozeci po ovim devastiranim putevima??!!!ko ce za to da odgovara???samo gledate da napunite budzet i sopstvene dzepove donosenjem nekakvih idiotskih propisa i `zakona`....

kofein

pre 6 godina

meni je saobracajnu dozvolu izdala drzava na osnovu pregleda koji je drzava rekla da moram da obavim i koji je priznala. ako se nesto ne poklapa sa stvarnim stanjem ja tu nisam kriv i ne pada mi na pamet da menjam ista. necu ni da proveravam.

pitalac

pre 6 godina

Evo ja pitam, koliko je ljudi povredjeno ili stradalo zato sto se vozilo kao treca osoba u vozilu koje nije imalo pojas?

a koliko je povredjeno ili strdalo u vozilima gde je bilo pojaseva a oni nisu bili vezani i kolijo njih je stradalo ili porvredjeno uprkos tome sto su bili vezani?

kad vec pominju takva pitanja, pretpostavljam da imaju te brojke.

Titogradjanin

pre 6 godina

Ovo je sramotno. Sirotinja će da to plati sve, a to sto je uvoznik falsifikovao papire to nije krivivicno delo i što je prevario kupce. Njih neće država da muze i da ih kazni, nego samo sirotinju. E Srbijo tugo velika.

realno

pre 6 godina

Ako ako, uzeo ih vam ja pare i za dubinu šare na rezervnoj glumi, a ako je starija od 2 godine dupla kazna. Brže, jače, bolje, idemoooooo!!!

dragan

pre 6 godina

Vozila sa dva pojasa ima da se registruju kao pikapovi ha ha ha. A nasloni za glavu ista priča koliko ih ima na toliko se registruje vozilo.

ASOT

pre 6 godina

@ Kakva svinjarija!!! 
Pa drzava (zastava Kragujevac) je do pre 10ak god prodavala vozila koja uopste nisu imala pojaseve pozadi!
(pedja, 11. maj 2017 16:44)
Znaci da po ovom zakonu sva ta vozila moraju biti preregistrovana za dvoje. Ako imaju 2 pojasa logicno po svemu navedenom u tekstu mogu da se registruju za dve osobe. Al ce da uzmu po 200 evra na jugice.

NoName

pre 6 godina

Da li je moguce da izmisljaju ovaj idiotizam samo da bi namakli pare?
Sta je sledece, broj linija za grejac zadnjeg stakla? Ako ima vise linija vise trosi?
Dajte, stvarno su mi se popeli na znate vec sta. Broj sedista nije merilo za registraciju.

Djo!

pre 6 godina

Bolje zakrpite rupe na putevima nego sto svaki dan izmisljate novu globu ovom jadnom narodo, pa kad mu pokupite silne akcize,ateste, promene saobracajnih pa tablica itd. Pa se posle kad nam skinete kozu sa ledja hvalite suficitom.