Petak, 08.07.2016.

14:02

Istorija: Kako je rođena i kako se razvijala Fiesta

Izvor: B92

Istorija: Kako je roðena i kako se razvijala Fiesta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

AlexaBGD

pre 7 godina

Veliki sam zagovornik kupovine polovnog automobila sa Zapada...
- Zašto polovno? Pa, zato što faza "dečjih bolesti" kod eksploatacije vozila traje otprilike 2-3 godine i to je period sa najizraženijom učestalošću kvarova. Nakon toga, kada se uglavnom otklone svi problemi, nastaje faza normalnog rada u ekploataciji, i to je period gde se ne očekuju greške na vozilu i gde je učestalost kvarova najmanja. To je kod održavanja motornih vozila poznato kao "dijagram kade". Prednost kopovine automobila starog par godina, ogleda se još i sa ekonomske strane gde je cena vozila drastično manja, oko 50% u odnosu na početnu tj. fabričku cenu.
- Zašto sa Zapada? U svakoj serijskoj proizvodnji, proizvodne greške su neminovnost, i kao takva, nastaju gotovi proizvodi manjeg ili većeg kvaliteta, nakon čega se klasifikuju. Proizvodi visoke klase idu direktno na velika zahtevna tržišta, gde se ne praštaju greške, a ostale i niže klase proizvoda se šalju na manja tržišta koja nisu visoko interesna i gde uglavnom ne postoji ili je slaba zaštita potrošača.
Zbog svega ovoga, nije čudno što kupci u Srbiji, uglavnom, imaju loša iskustva sa novim proizvodima, bez obzira da li je to automobil, telefon ili veš mašina. To sve može da daje lažnu sliku o samom proizvodu.
Ja sam sa svojim TDCI Focusom, uveženim iz Italije, prešao 350.000 km, bez većih kvarova, i niko ne može da me ubedi da je Ford loš automobil, ili sam ja, samo imao sreće?
Pozdrav

Kavric

pre 7 godina

Samo jednu stvar da pojasnim,nisam zaljubljenik u ford,brend mi stvarno nista ne znaci.Nikada mi nisu bili jasni ljudi koji mogu da vole auto ili brend. Vozim fiestu zato sto sam za to imao para (8999 eura), i iskren da budem pre bih vozio mazdu,tojotu,bmw...ali protegao sam se koliko mi je jorgan dug. Ali stvarno ne mogu da se pozalim,za sad sam zaista zadovoljan. Pozdrav.

Sladjan

pre 7 godina

@ hiavata

Slazem se da o celoj gami vozila ne treba suditi na osnovu par losih uzoraka. Mislim da sam to i naveo u prethodnom komentaru, iako se nisam, mozda, najbolje izrazio. Ocigledno mi je zapalo lose vozilo, kao i gospodinu Marwelu. Skoro sam citao komentar, na ovim stranicama, jednog coveka koji se zalio na Kia Ceed, a opet imate hiljade zadovoljnih kupaca tog modela. Moram priznati da sam od moje Fieste ocekivao vise (placena malo preko 15k€), valjda zato jer sam imao starijeg Forda sa doooosta opreme, na koju sam se navikao o koju Fieta nema. Ali su me problemi sa menjacem i amortizerom dotukli. Kad na sve to dodate ponasanje Grand Motorsa onda polako zamrzite svoje vozilo, pogotovo ako pored njega imate jos neko (C-max iz Nemacke) sa kojim nemate problema a presao je bruku kilometara. Grand Motors nas je na dva obavezna servisa za Fiestu oderao. Kao sto je naveo gospodin Aleksandar i nas predracun je bio manji od racuna na kraju servisa, jer, eto, oni uvek nadju da "treba jos zameniti i ovo, kako ne bismo izgubili garanciju" a ne diraju ocigledne probleme (amortizer i menjac). Klimu, zbog alergija ne koristim, ali bitno je da mi se obavezno menja filter klime na servisu, i to se debelo naplati, a prilikom kupovine vozila su dostavili tabelu odrzavanja vozila, sa cenama (koje ne odgovaraju realnim cenama njihovih servisa, nego su manje), gde su naveli da se filter menja na svakom drugom servisu i slicno. Zato sam rekao da cu o Grandu i njihovom ponasanju na nekom drugom mestu. Bitno je da me odrzavanje C-maxa u servisu sa Fordovom licencom izadje duplo jeftinije od Fieste u Grand Motorsu. A serviser i njegova ekipa su stvarno super momci. Sve u svemu svako voli njegov automobil, takav kakav je i zbog toga koliko mu pruza uzivanja i zadovoljstva i ne treba pljuvati ni jedno vozilo niti omalozavati druge modele, jer i vlasnici Lada i Juga, i drugih slicnih modela, su u svojim vozilima nasli zadovoljstvo i ekonomsku ispaltivost zbog cega voze te modele, a mislim da smo svi mi negde na pocetku vozackog iskustva poceli voznju u tim modelima i trebamo im biti zahvalni. Nadam se da ce uvoznici promeniti politiku i vise uvazavati nas, kupce.

hiavata

pre 7 godina

(Sladjan, 11. jul 2016 08:50)

Slabo pratite komentare. Pre nekog vremena sam se zalio na taj isti grand motors da su mi polomili kuciste filtera za gorivo kad su menjali filter, a novo je 13.000 dinara. Poenta je da pre nego sto sam kupio forda, zbog komentara bas ovde na b92 stekao sam utisak da ce GM da me odere na servisu. Kad su mi naplatili mali servis ako se dobro secam 17.000 za 2.0tdci motor nisam mogao da verujem. Za 1.4 dizel tojotu su mi toliko naplacivali. Do sada sam cuo dosta zadovoljnih vlasnika te iste fieste pa mi vase iskustvo malo odskace. Dal vam je zapao corak od auta ili vi previse ocekujete od budzet automobila B segmenta (da se ne lazemo, fiesta je bas to), to je vec pitanje.

Beograđanin

pre 7 godina

Vozio sam (i posedovao) Fiestu 1,4 tdci 2005 godište. Kupio novu u Grand motorsu. cena tada 13.300 EUR.Prvi zaključak - veća iznutra nego spolja. Nivo opreme - manuelna klima, elektropodizači prednjih stakala, stakla u boji, cd, dakle mislim niže od trend. Karakteristike u voŽnji: fenomenalno medjuubrzanje, odlična upravljivost - volan vrlo direktan, na putu pri preticanju mora da se isključi klima zbog manjka snage, kratak sedalni deo na prednjim sedištima. Potrošnja u Beogradu oko 6 litara pa čak i 6,5 a na putu oho-ho ispod 5. Mogla da se vozi 150 konstantno auto putem i što je interesantno, kako se povećava brzina, to upravljivost biva bolja kao da se auto lepi za podlogu. Prtljažnik oko 285 litara, dakle za dvoje ili manju porodicu. Mislim da broj kupaca u svetu potvrdjuje da se radi o value for money proizvodu. i ono što je veoma važno: lako nađe kupca kao polovna. Da ne bude da je samo hvalim, kupio sam je jer nisam bio u situaciji da kupim veći automobil...

Sladjan

pre 7 godina

O vidim da se javio gdin Hiavata, PR Grand motorsa, i naravno odmah ih hvali. Njegovi komentari me bas zabavljaju i zacudilo bi me da se nije javio.
Slazem se sa Marwellom gospodine Kavric. Imam istu Fiestu, sa jacim paketom opreme, i mogu Vam reci da nisam zadovoljan sa njom, uopste. Ne skripi bas kao sto covek navodi ali na neravnom putu Fruske Gore skripucka plastika na vratima i cuje se neko lupkanje iz gepeka. Kod mene je u prvoj godini vec procurio desni amortizer koji na servisu nece da rese jer cekaju da mi istekne garancija i debelo naplate, ali nece tada vozilo ici u njihov servis, nego najverovatnije na pijacu a ja u Nemacku po drugo jer u Srbiji ne vredi kupiti novog Forda. O problemu ispadanja menjaca iz brzine vec sam pisao, ali ni to u servisu ne zele da rese. Mozda ste Vi gospodine Kavric zadovoljni Vasim Fordom ali razumem i gospodina Marwela, njemu je ocigledno dosao los automobil kao i meni. Mozda ne treba suditi o dva losa automobila koji su se, eto, zadesili u prodaji ali svako ima pravo na svoje misljenje i ako covek kaze da mu se ne svidja Ford, jer je misljenje zasnovao na svom iskustvu (losem sa novim Fordom), zasto ga odmah nazivati hejterom? Ja cu opet kupiti Forda ali iz uvoza, ne ove domace kante, kako ih naziva Marwel. Pa i ako voli covek wagene to je njegovo pravo, kao i Vase da volite Fordove. A o usluzi Grand Motorsa, o tome cu napisati roman udruzenju zastite kupaca i potraziti pravni savet zbog sakrivanja odredjenih podataka o vozilu, garanciji i cenama usluga. Vreme je da se stane u kraj bahatom i arogantnom ponasanju prodavaca automobila.

Aleksandar

pre 7 godina

@hiavata
Focus 1.0 ecoboost
Motorno ulje 6072 din
Filter klime 2606 din
Filter vazduha 1850 din
Kociona tecnost (0.25l) 801 din
Filter ulja 960 din
Radne operacije 7163 din ???

To je doslo kao predracun. Glavni racun je bio par stotina dinara vise.
Kada sam se raspitao u auto Cacku trebali su mi i svecice menjati. Tada bi u Grandu to izaslo 30000.
U auto Cacku su mi rekli da bi kod njih sve to sa svecicama izaslo ispod 20000.

hiavata

pre 7 godina

posedujem Forda i novog bih u Srbiji kupio samo ako bih se preselio u okolinu Cacka. Cene Granda su katastrofa. 20000 mali servis gde su samo zamenjena ulja i filteri na benzincu. Kao da vozim Mercedes. Ukoliko vam ne uvaze reklamaciju i to vam papreno naplate. Garancija ukljucuje ucesce u steti. Naravno da to niko ne spomonje dok ne kupite auto.
(Aleksandar, 10. jul 2016 17:46)

Da li mozete da navedete koji je motor i model u pitanju, posto meni za redovan servis na 2.0tdci koji bi trebalo da je skuplji, mali servis je bio dobrano ispod cifre koju ste naveli.

sergio

pre 7 godina

Vozim Fiestu mk2 1987 godiste,1.6 d obrnula sat,sad je na 97k km.Satro je rezervni auto u kuci,mada ja iz nje ne izlazim.Vozi se vise od novog.
Nikad me na putu ostavila nije.Potrosnja konsantna 5.5 do 6 litara.Po meni,potpuno subjektivno pisem,najbolji auto ikad napravljen.Dogodine ce na otpad,spolja je lepa,ali pod dosta truo i vec mi zao.

Aleksandar

pre 7 godina

posedujem Forda i novog bih u Srbiji kupio samo ako bih se preselio u okolinu Cacka. Cene Granda su katastrofa. 20000 mali servis gde su samo zamenjena ulja i filteri na benzincu. Kao da vozim Mercedes. Ukoliko vam ne uvaze reklamaciju i to vam papreno naplate. Garancija ukljucuje ucesce u steti. Naravno da to niko ne spomonje dok ne kupite auto.

dax

pre 7 godina

Iskreno, veliki sam zaljubljenik u Ford vozila i 15-ak godina iskljucivo njih vozim i vozicu jos dugo, ali jedinu zamerku nalazim bas u izradi enterijera koji je po meni sa svakom novom generacijom sve slabijeg kvaliteta.

Kavric

pre 7 godina

@marwell
izvini ali stvarno ne mogu da ti poverujem da ti se auto raskripao za godinu dana,jedino ako si ubio 200-300k km? A rece da ti je drugi auto...znaci,hejter! Kao drugo,taj dizel koji pominjes,dolazi sa najvisim paketom opreme,koji je daleko iznad mog auta. Kao trece,pokazi mi auto iz klase koji u najnizem nivou opreme dolazi sa "mekom" instrument tablom? A odmah sam provalio da si iz "folcika" kluba?! Razumem ja tu emotivnu vezanost... :) Jos jedna stvar, koliko sam nezadovoljan fiestom,planiram opet dogodine novu,cim izadje sa 1.0 ekobustom!

hiavata

pre 7 godina

Fiesta 1.5 tdci, 2015. god. Trend iz Granda. Najobicnija plasticna kanta, puna jeftinih materijala, koji se brzo trose i izlizu pri konstantnoj upotrebi vozila.Skripuce na sve strane, zvucnici bruje iako nisu pojacavani. Drugo vozilo u porodici, a vec izgleda sazvakano i jadno. Jos malo pa ce na autopijacu. Tako je najbolje.
(marwell, 09. jul 2016 09:46)

Ja sam cuo da je audi a1 bolji od fieste. Ima bolji kvalitet enterijera. A onda pogledas cenu i ...

marwell

pre 7 godina

@ kavric

Druze kad god zelis i di god zelis doteram ti kanticu pa uzivaj u skripuckanju i lupkanju do mile volje. Jedino sto malo trosi, to je donekle izvlaci, pa mozemo da se vozamo do mile volje, a ti uzivaj u jeftinoj plastici i brundanju zvucnika. A onda cemo da uzmemo firminu "folciku" koja je od kantice starija 20-tak godina pa da cujemo koje ona zvukove ispusta, ako ih uopste ispusta. Posto je i ona dizel mozemo se i sa njom vozati do mile volje. Slobodno hvali svoga Forda, meni u kucu vise nece. Meni to vise lici daj da hvalim kola koja sam kupio iako je obicna kanta, mozda jos neko kupi pa da ne budem jedini naivko koji je naseo i kupio glupost. A Fiesta Mk VI (redizajn) je cista glupost.

The Unforgiven

pre 7 godina

Jedna velika ispravka, a to je da Fiesta nije nastala na inicjativu Henry Forda II. Sta-vise, on je bio jedna od osoba koja se najvise protivila takvom autu. Henry II je smatrao da su subkompakti samo prolazni trend i da ce nestati kada zavrsi naftna kriza iz ranih 1970tih godina, a posebno nije zeleo da investira $700 miliona u takav auto (sto je u tom periodu ucinilo Fiestu najskupljim Fordom u istoriji).
Otac Fieste je Hal Sperlich. On je taj koji se borio da dobije zeleno svetlo i da dobije prednju vucu (jer je Ford originalno zeleo da koristi skracenu platformu Escorta sa zadnjom vucom). Sperlich je kasnije dobio otkaz kada je nastavio da insistira da i Mustang dobije prednju vucu i na kraju je zavrsio u Chrysleru (gde je razvio veoma popularne K-Cars, prve Americke masovno proizvedene aute sa prednjom vucom).

Kavric

pre 7 godina

@ marwell prijatelju,ne bih da budem grub,ali ti nisi ni prosao pored te fieste! Vozim fiestu 2011. u najslabijem paketu opreme i ne mogu da verujem da jos uvek nikakvog skripanja,lupkanja...bilo cega,jednostavno nema! A u mom kraju su ocajni putevi. Do sad sam zamenio dve sijalice za kratko svetlo! Dakle,hejteri, vozite folcike a fiesticu mi ne dirajte... :)

marwell

pre 7 godina

Fiesta 1.5 tdci, 2015. god. Trend iz Granda. Najobicnija plasticna kanta, puna jeftinih materijala, koji se brzo trose i izlizu pri konstantnoj upotrebi vozila.Skripuce na sve strane, zvucnici bruje iako nisu pojacavani. Drugo vozilo u porodici, a vec izgleda sazvakano i jadno. Jos malo pa ce na autopijacu. Tako je najbolje.

Vili

pre 7 godina

Vec decenijama ih ne gasim. Za sad najbolji skor ima fenomenalna mk2 1.6D sa kod mene predjenih okvirno 450000 i fantasticnih 28 godina besprekornog rada. Nasledile su je druge i necu ih menjati.

Dejan

pre 7 godina

Prvi auto Fiesta MK IV, 1996, 1.3 sa "tuznim" farovima... Najudobniji i najbolji za voznju gradski auto, u poredjenju sa Peugeotom 206, Citroenom Saxo, Polom itd. Presao skoro 250.000 sa jednim ozbiljnijim servisom. Sjajno!!!

Dušan

pre 7 godina

Cuvao sam je 22 godine i prodam čoveku i on je celu izjebe...Na kraju je koristio da prevozi drva sa njom...Išla je kao mina metak...Cale i ja na auto putu sa njom 160 hahahah.Ljudi nam nisu verovali pa smo morali da napravimo snimak.Fiesta i dalje drzi tradiciju:mali,lak,startan,konforan...A onda se naprave amerikanci pametni pa ga proglase kao 2 od 10 automobila koji nisu pouzdani.

Banjalučanin

pre 7 godina

Kako volim kada saberu prodaju svih modela i kažu kako je prodano toliko-i-toliko vozila... Trebali su ostaviti naziv "model T" od nastanka, niko ih nikad ne bi prestigao po broju prodanih primjeraka.

Molder

pre 7 godina

"Malo je automobila koji mogu da se pohvale tako dugom i uspešnom tradicijom kao Fiesta..."To je nesto sto neki samoreklameri nikad nece imati...A tek ovoliko nagrada i rekorda...Cinjenice govore vise od reci...

Molder

pre 7 godina

"Malo je automobila koji mogu da se pohvale tako dugom i uspešnom tradicijom kao Fiesta..."To je nesto sto neki samoreklameri nikad nece imati...A tek ovoliko nagrada i rekorda...Cinjenice govore vise od reci...

Kavric

pre 7 godina

@ marwell prijatelju,ne bih da budem grub,ali ti nisi ni prosao pored te fieste! Vozim fiestu 2011. u najslabijem paketu opreme i ne mogu da verujem da jos uvek nikakvog skripanja,lupkanja...bilo cega,jednostavno nema! A u mom kraju su ocajni putevi. Do sad sam zamenio dve sijalice za kratko svetlo! Dakle,hejteri, vozite folcike a fiesticu mi ne dirajte... :)

Vili

pre 7 godina

Vec decenijama ih ne gasim. Za sad najbolji skor ima fenomenalna mk2 1.6D sa kod mene predjenih okvirno 450000 i fantasticnih 28 godina besprekornog rada. Nasledile su je druge i necu ih menjati.

Dejan

pre 7 godina

Prvi auto Fiesta MK IV, 1996, 1.3 sa "tuznim" farovima... Najudobniji i najbolji za voznju gradski auto, u poredjenju sa Peugeotom 206, Citroenom Saxo, Polom itd. Presao skoro 250.000 sa jednim ozbiljnijim servisom. Sjajno!!!

The Unforgiven

pre 7 godina

Jedna velika ispravka, a to je da Fiesta nije nastala na inicjativu Henry Forda II. Sta-vise, on je bio jedna od osoba koja se najvise protivila takvom autu. Henry II je smatrao da su subkompakti samo prolazni trend i da ce nestati kada zavrsi naftna kriza iz ranih 1970tih godina, a posebno nije zeleo da investira $700 miliona u takav auto (sto je u tom periodu ucinilo Fiestu najskupljim Fordom u istoriji).
Otac Fieste je Hal Sperlich. On je taj koji se borio da dobije zeleno svetlo i da dobije prednju vucu (jer je Ford originalno zeleo da koristi skracenu platformu Escorta sa zadnjom vucom). Sperlich je kasnije dobio otkaz kada je nastavio da insistira da i Mustang dobije prednju vucu i na kraju je zavrsio u Chrysleru (gde je razvio veoma popularne K-Cars, prve Americke masovno proizvedene aute sa prednjom vucom).

Dušan

pre 7 godina

Cuvao sam je 22 godine i prodam čoveku i on je celu izjebe...Na kraju je koristio da prevozi drva sa njom...Išla je kao mina metak...Cale i ja na auto putu sa njom 160 hahahah.Ljudi nam nisu verovali pa smo morali da napravimo snimak.Fiesta i dalje drzi tradiciju:mali,lak,startan,konforan...A onda se naprave amerikanci pametni pa ga proglase kao 2 od 10 automobila koji nisu pouzdani.

marwell

pre 7 godina

Fiesta 1.5 tdci, 2015. god. Trend iz Granda. Najobicnija plasticna kanta, puna jeftinih materijala, koji se brzo trose i izlizu pri konstantnoj upotrebi vozila.Skripuce na sve strane, zvucnici bruje iako nisu pojacavani. Drugo vozilo u porodici, a vec izgleda sazvakano i jadno. Jos malo pa ce na autopijacu. Tako je najbolje.

Kavric

pre 7 godina

@marwell
izvini ali stvarno ne mogu da ti poverujem da ti se auto raskripao za godinu dana,jedino ako si ubio 200-300k km? A rece da ti je drugi auto...znaci,hejter! Kao drugo,taj dizel koji pominjes,dolazi sa najvisim paketom opreme,koji je daleko iznad mog auta. Kao trece,pokazi mi auto iz klase koji u najnizem nivou opreme dolazi sa "mekom" instrument tablom? A odmah sam provalio da si iz "folcika" kluba?! Razumem ja tu emotivnu vezanost... :) Jos jedna stvar, koliko sam nezadovoljan fiestom,planiram opet dogodine novu,cim izadje sa 1.0 ekobustom!

Banjalučanin

pre 7 godina

Kako volim kada saberu prodaju svih modela i kažu kako je prodano toliko-i-toliko vozila... Trebali su ostaviti naziv "model T" od nastanka, niko ih nikad ne bi prestigao po broju prodanih primjeraka.

hiavata

pre 7 godina

Fiesta 1.5 tdci, 2015. god. Trend iz Granda. Najobicnija plasticna kanta, puna jeftinih materijala, koji se brzo trose i izlizu pri konstantnoj upotrebi vozila.Skripuce na sve strane, zvucnici bruje iako nisu pojacavani. Drugo vozilo u porodici, a vec izgleda sazvakano i jadno. Jos malo pa ce na autopijacu. Tako je najbolje.
(marwell, 09. jul 2016 09:46)

Ja sam cuo da je audi a1 bolji od fieste. Ima bolji kvalitet enterijera. A onda pogledas cenu i ...

sergio

pre 7 godina

Vozim Fiestu mk2 1987 godiste,1.6 d obrnula sat,sad je na 97k km.Satro je rezervni auto u kuci,mada ja iz nje ne izlazim.Vozi se vise od novog.
Nikad me na putu ostavila nije.Potrosnja konsantna 5.5 do 6 litara.Po meni,potpuno subjektivno pisem,najbolji auto ikad napravljen.Dogodine ce na otpad,spolja je lepa,ali pod dosta truo i vec mi zao.

Aleksandar

pre 7 godina

@hiavata
Focus 1.0 ecoboost
Motorno ulje 6072 din
Filter klime 2606 din
Filter vazduha 1850 din
Kociona tecnost (0.25l) 801 din
Filter ulja 960 din
Radne operacije 7163 din ???

To je doslo kao predracun. Glavni racun je bio par stotina dinara vise.
Kada sam se raspitao u auto Cacku trebali su mi i svecice menjati. Tada bi u Grandu to izaslo 30000.
U auto Cacku su mi rekli da bi kod njih sve to sa svecicama izaslo ispod 20000.

Aleksandar

pre 7 godina

posedujem Forda i novog bih u Srbiji kupio samo ako bih se preselio u okolinu Cacka. Cene Granda su katastrofa. 20000 mali servis gde su samo zamenjena ulja i filteri na benzincu. Kao da vozim Mercedes. Ukoliko vam ne uvaze reklamaciju i to vam papreno naplate. Garancija ukljucuje ucesce u steti. Naravno da to niko ne spomonje dok ne kupite auto.

Sladjan

pre 7 godina

O vidim da se javio gdin Hiavata, PR Grand motorsa, i naravno odmah ih hvali. Njegovi komentari me bas zabavljaju i zacudilo bi me da se nije javio.
Slazem se sa Marwellom gospodine Kavric. Imam istu Fiestu, sa jacim paketom opreme, i mogu Vam reci da nisam zadovoljan sa njom, uopste. Ne skripi bas kao sto covek navodi ali na neravnom putu Fruske Gore skripucka plastika na vratima i cuje se neko lupkanje iz gepeka. Kod mene je u prvoj godini vec procurio desni amortizer koji na servisu nece da rese jer cekaju da mi istekne garancija i debelo naplate, ali nece tada vozilo ici u njihov servis, nego najverovatnije na pijacu a ja u Nemacku po drugo jer u Srbiji ne vredi kupiti novog Forda. O problemu ispadanja menjaca iz brzine vec sam pisao, ali ni to u servisu ne zele da rese. Mozda ste Vi gospodine Kavric zadovoljni Vasim Fordom ali razumem i gospodina Marwela, njemu je ocigledno dosao los automobil kao i meni. Mozda ne treba suditi o dva losa automobila koji su se, eto, zadesili u prodaji ali svako ima pravo na svoje misljenje i ako covek kaze da mu se ne svidja Ford, jer je misljenje zasnovao na svom iskustvu (losem sa novim Fordom), zasto ga odmah nazivati hejterom? Ja cu opet kupiti Forda ali iz uvoza, ne ove domace kante, kako ih naziva Marwel. Pa i ako voli covek wagene to je njegovo pravo, kao i Vase da volite Fordove. A o usluzi Grand Motorsa, o tome cu napisati roman udruzenju zastite kupaca i potraziti pravni savet zbog sakrivanja odredjenih podataka o vozilu, garanciji i cenama usluga. Vreme je da se stane u kraj bahatom i arogantnom ponasanju prodavaca automobila.

Beograđanin

pre 7 godina

Vozio sam (i posedovao) Fiestu 1,4 tdci 2005 godište. Kupio novu u Grand motorsu. cena tada 13.300 EUR.Prvi zaključak - veća iznutra nego spolja. Nivo opreme - manuelna klima, elektropodizači prednjih stakala, stakla u boji, cd, dakle mislim niže od trend. Karakteristike u voŽnji: fenomenalno medjuubrzanje, odlična upravljivost - volan vrlo direktan, na putu pri preticanju mora da se isključi klima zbog manjka snage, kratak sedalni deo na prednjim sedištima. Potrošnja u Beogradu oko 6 litara pa čak i 6,5 a na putu oho-ho ispod 5. Mogla da se vozi 150 konstantno auto putem i što je interesantno, kako se povećava brzina, to upravljivost biva bolja kao da se auto lepi za podlogu. Prtljažnik oko 285 litara, dakle za dvoje ili manju porodicu. Mislim da broj kupaca u svetu potvrdjuje da se radi o value for money proizvodu. i ono što je veoma važno: lako nađe kupca kao polovna. Da ne bude da je samo hvalim, kupio sam je jer nisam bio u situaciji da kupim veći automobil...

dax

pre 7 godina

Iskreno, veliki sam zaljubljenik u Ford vozila i 15-ak godina iskljucivo njih vozim i vozicu jos dugo, ali jedinu zamerku nalazim bas u izradi enterijera koji je po meni sa svakom novom generacijom sve slabijeg kvaliteta.

marwell

pre 7 godina

@ kavric

Druze kad god zelis i di god zelis doteram ti kanticu pa uzivaj u skripuckanju i lupkanju do mile volje. Jedino sto malo trosi, to je donekle izvlaci, pa mozemo da se vozamo do mile volje, a ti uzivaj u jeftinoj plastici i brundanju zvucnika. A onda cemo da uzmemo firminu "folciku" koja je od kantice starija 20-tak godina pa da cujemo koje ona zvukove ispusta, ako ih uopste ispusta. Posto je i ona dizel mozemo se i sa njom vozati do mile volje. Slobodno hvali svoga Forda, meni u kucu vise nece. Meni to vise lici daj da hvalim kola koja sam kupio iako je obicna kanta, mozda jos neko kupi pa da ne budem jedini naivko koji je naseo i kupio glupost. A Fiesta Mk VI (redizajn) je cista glupost.

AlexaBGD

pre 7 godina

Veliki sam zagovornik kupovine polovnog automobila sa Zapada...
- Zašto polovno? Pa, zato što faza "dečjih bolesti" kod eksploatacije vozila traje otprilike 2-3 godine i to je period sa najizraženijom učestalošću kvarova. Nakon toga, kada se uglavnom otklone svi problemi, nastaje faza normalnog rada u ekploataciji, i to je period gde se ne očekuju greške na vozilu i gde je učestalost kvarova najmanja. To je kod održavanja motornih vozila poznato kao "dijagram kade". Prednost kopovine automobila starog par godina, ogleda se još i sa ekonomske strane gde je cena vozila drastično manja, oko 50% u odnosu na početnu tj. fabričku cenu.
- Zašto sa Zapada? U svakoj serijskoj proizvodnji, proizvodne greške su neminovnost, i kao takva, nastaju gotovi proizvodi manjeg ili većeg kvaliteta, nakon čega se klasifikuju. Proizvodi visoke klase idu direktno na velika zahtevna tržišta, gde se ne praštaju greške, a ostale i niže klase proizvoda se šalju na manja tržišta koja nisu visoko interesna i gde uglavnom ne postoji ili je slaba zaštita potrošača.
Zbog svega ovoga, nije čudno što kupci u Srbiji, uglavnom, imaju loša iskustva sa novim proizvodima, bez obzira da li je to automobil, telefon ili veš mašina. To sve može da daje lažnu sliku o samom proizvodu.
Ja sam sa svojim TDCI Focusom, uveženim iz Italije, prešao 350.000 km, bez većih kvarova, i niko ne može da me ubedi da je Ford loš automobil, ili sam ja, samo imao sreće?
Pozdrav

hiavata

pre 7 godina

posedujem Forda i novog bih u Srbiji kupio samo ako bih se preselio u okolinu Cacka. Cene Granda su katastrofa. 20000 mali servis gde su samo zamenjena ulja i filteri na benzincu. Kao da vozim Mercedes. Ukoliko vam ne uvaze reklamaciju i to vam papreno naplate. Garancija ukljucuje ucesce u steti. Naravno da to niko ne spomonje dok ne kupite auto.
(Aleksandar, 10. jul 2016 17:46)

Da li mozete da navedete koji je motor i model u pitanju, posto meni za redovan servis na 2.0tdci koji bi trebalo da je skuplji, mali servis je bio dobrano ispod cifre koju ste naveli.

Kavric

pre 7 godina

Samo jednu stvar da pojasnim,nisam zaljubljenik u ford,brend mi stvarno nista ne znaci.Nikada mi nisu bili jasni ljudi koji mogu da vole auto ili brend. Vozim fiestu zato sto sam za to imao para (8999 eura), i iskren da budem pre bih vozio mazdu,tojotu,bmw...ali protegao sam se koliko mi je jorgan dug. Ali stvarno ne mogu da se pozalim,za sad sam zaista zadovoljan. Pozdrav.

Sladjan

pre 7 godina

@ hiavata

Slazem se da o celoj gami vozila ne treba suditi na osnovu par losih uzoraka. Mislim da sam to i naveo u prethodnom komentaru, iako se nisam, mozda, najbolje izrazio. Ocigledno mi je zapalo lose vozilo, kao i gospodinu Marwelu. Skoro sam citao komentar, na ovim stranicama, jednog coveka koji se zalio na Kia Ceed, a opet imate hiljade zadovoljnih kupaca tog modela. Moram priznati da sam od moje Fieste ocekivao vise (placena malo preko 15k€), valjda zato jer sam imao starijeg Forda sa doooosta opreme, na koju sam se navikao o koju Fieta nema. Ali su me problemi sa menjacem i amortizerom dotukli. Kad na sve to dodate ponasanje Grand Motorsa onda polako zamrzite svoje vozilo, pogotovo ako pored njega imate jos neko (C-max iz Nemacke) sa kojim nemate problema a presao je bruku kilometara. Grand Motors nas je na dva obavezna servisa za Fiestu oderao. Kao sto je naveo gospodin Aleksandar i nas predracun je bio manji od racuna na kraju servisa, jer, eto, oni uvek nadju da "treba jos zameniti i ovo, kako ne bismo izgubili garanciju" a ne diraju ocigledne probleme (amortizer i menjac). Klimu, zbog alergija ne koristim, ali bitno je da mi se obavezno menja filter klime na servisu, i to se debelo naplati, a prilikom kupovine vozila su dostavili tabelu odrzavanja vozila, sa cenama (koje ne odgovaraju realnim cenama njihovih servisa, nego su manje), gde su naveli da se filter menja na svakom drugom servisu i slicno. Zato sam rekao da cu o Grandu i njihovom ponasanju na nekom drugom mestu. Bitno je da me odrzavanje C-maxa u servisu sa Fordovom licencom izadje duplo jeftinije od Fieste u Grand Motorsu. A serviser i njegova ekipa su stvarno super momci. Sve u svemu svako voli njegov automobil, takav kakav je i zbog toga koliko mu pruza uzivanja i zadovoljstva i ne treba pljuvati ni jedno vozilo niti omalozavati druge modele, jer i vlasnici Lada i Juga, i drugih slicnih modela, su u svojim vozilima nasli zadovoljstvo i ekonomsku ispaltivost zbog cega voze te modele, a mislim da smo svi mi negde na pocetku vozackog iskustva poceli voznju u tim modelima i trebamo im biti zahvalni. Nadam se da ce uvoznici promeniti politiku i vise uvazavati nas, kupce.

hiavata

pre 7 godina

(Sladjan, 11. jul 2016 08:50)

Slabo pratite komentare. Pre nekog vremena sam se zalio na taj isti grand motors da su mi polomili kuciste filtera za gorivo kad su menjali filter, a novo je 13.000 dinara. Poenta je da pre nego sto sam kupio forda, zbog komentara bas ovde na b92 stekao sam utisak da ce GM da me odere na servisu. Kad su mi naplatili mali servis ako se dobro secam 17.000 za 2.0tdci motor nisam mogao da verujem. Za 1.4 dizel tojotu su mi toliko naplacivali. Do sada sam cuo dosta zadovoljnih vlasnika te iste fieste pa mi vase iskustvo malo odskace. Dal vam je zapao corak od auta ili vi previse ocekujete od budzet automobila B segmenta (da se ne lazemo, fiesta je bas to), to je vec pitanje.

marwell

pre 7 godina

Fiesta 1.5 tdci, 2015. god. Trend iz Granda. Najobicnija plasticna kanta, puna jeftinih materijala, koji se brzo trose i izlizu pri konstantnoj upotrebi vozila.Skripuce na sve strane, zvucnici bruje iako nisu pojacavani. Drugo vozilo u porodici, a vec izgleda sazvakano i jadno. Jos malo pa ce na autopijacu. Tako je najbolje.

marwell

pre 7 godina

@ kavric

Druze kad god zelis i di god zelis doteram ti kanticu pa uzivaj u skripuckanju i lupkanju do mile volje. Jedino sto malo trosi, to je donekle izvlaci, pa mozemo da se vozamo do mile volje, a ti uzivaj u jeftinoj plastici i brundanju zvucnika. A onda cemo da uzmemo firminu "folciku" koja je od kantice starija 20-tak godina pa da cujemo koje ona zvukove ispusta, ako ih uopste ispusta. Posto je i ona dizel mozemo se i sa njom vozati do mile volje. Slobodno hvali svoga Forda, meni u kucu vise nece. Meni to vise lici daj da hvalim kola koja sam kupio iako je obicna kanta, mozda jos neko kupi pa da ne budem jedini naivko koji je naseo i kupio glupost. A Fiesta Mk VI (redizajn) je cista glupost.

Banjalučanin

pre 7 godina

Kako volim kada saberu prodaju svih modela i kažu kako je prodano toliko-i-toliko vozila... Trebali su ostaviti naziv "model T" od nastanka, niko ih nikad ne bi prestigao po broju prodanih primjeraka.

Kavric

pre 7 godina

@ marwell prijatelju,ne bih da budem grub,ali ti nisi ni prosao pored te fieste! Vozim fiestu 2011. u najslabijem paketu opreme i ne mogu da verujem da jos uvek nikakvog skripanja,lupkanja...bilo cega,jednostavno nema! A u mom kraju su ocajni putevi. Do sad sam zamenio dve sijalice za kratko svetlo! Dakle,hejteri, vozite folcike a fiesticu mi ne dirajte... :)

Dušan

pre 7 godina

Cuvao sam je 22 godine i prodam čoveku i on je celu izjebe...Na kraju je koristio da prevozi drva sa njom...Išla je kao mina metak...Cale i ja na auto putu sa njom 160 hahahah.Ljudi nam nisu verovali pa smo morali da napravimo snimak.Fiesta i dalje drzi tradiciju:mali,lak,startan,konforan...A onda se naprave amerikanci pametni pa ga proglase kao 2 od 10 automobila koji nisu pouzdani.

Molder

pre 7 godina

"Malo je automobila koji mogu da se pohvale tako dugom i uspešnom tradicijom kao Fiesta..."To je nesto sto neki samoreklameri nikad nece imati...A tek ovoliko nagrada i rekorda...Cinjenice govore vise od reci...

Dejan

pre 7 godina

Prvi auto Fiesta MK IV, 1996, 1.3 sa "tuznim" farovima... Najudobniji i najbolji za voznju gradski auto, u poredjenju sa Peugeotom 206, Citroenom Saxo, Polom itd. Presao skoro 250.000 sa jednim ozbiljnijim servisom. Sjajno!!!

hiavata

pre 7 godina

posedujem Forda i novog bih u Srbiji kupio samo ako bih se preselio u okolinu Cacka. Cene Granda su katastrofa. 20000 mali servis gde su samo zamenjena ulja i filteri na benzincu. Kao da vozim Mercedes. Ukoliko vam ne uvaze reklamaciju i to vam papreno naplate. Garancija ukljucuje ucesce u steti. Naravno da to niko ne spomonje dok ne kupite auto.
(Aleksandar, 10. jul 2016 17:46)

Da li mozete da navedete koji je motor i model u pitanju, posto meni za redovan servis na 2.0tdci koji bi trebalo da je skuplji, mali servis je bio dobrano ispod cifre koju ste naveli.

Aleksandar

pre 7 godina

posedujem Forda i novog bih u Srbiji kupio samo ako bih se preselio u okolinu Cacka. Cene Granda su katastrofa. 20000 mali servis gde su samo zamenjena ulja i filteri na benzincu. Kao da vozim Mercedes. Ukoliko vam ne uvaze reklamaciju i to vam papreno naplate. Garancija ukljucuje ucesce u steti. Naravno da to niko ne spomonje dok ne kupite auto.

Vili

pre 7 godina

Vec decenijama ih ne gasim. Za sad najbolji skor ima fenomenalna mk2 1.6D sa kod mene predjenih okvirno 450000 i fantasticnih 28 godina besprekornog rada. Nasledile su je druge i necu ih menjati.

Kavric

pre 7 godina

@marwell
izvini ali stvarno ne mogu da ti poverujem da ti se auto raskripao za godinu dana,jedino ako si ubio 200-300k km? A rece da ti je drugi auto...znaci,hejter! Kao drugo,taj dizel koji pominjes,dolazi sa najvisim paketom opreme,koji je daleko iznad mog auta. Kao trece,pokazi mi auto iz klase koji u najnizem nivou opreme dolazi sa "mekom" instrument tablom? A odmah sam provalio da si iz "folcika" kluba?! Razumem ja tu emotivnu vezanost... :) Jos jedna stvar, koliko sam nezadovoljan fiestom,planiram opet dogodine novu,cim izadje sa 1.0 ekobustom!

The Unforgiven

pre 7 godina

Jedna velika ispravka, a to je da Fiesta nije nastala na inicjativu Henry Forda II. Sta-vise, on je bio jedna od osoba koja se najvise protivila takvom autu. Henry II je smatrao da su subkompakti samo prolazni trend i da ce nestati kada zavrsi naftna kriza iz ranih 1970tih godina, a posebno nije zeleo da investira $700 miliona u takav auto (sto je u tom periodu ucinilo Fiestu najskupljim Fordom u istoriji).
Otac Fieste je Hal Sperlich. On je taj koji se borio da dobije zeleno svetlo i da dobije prednju vucu (jer je Ford originalno zeleo da koristi skracenu platformu Escorta sa zadnjom vucom). Sperlich je kasnije dobio otkaz kada je nastavio da insistira da i Mustang dobije prednju vucu i na kraju je zavrsio u Chrysleru (gde je razvio veoma popularne K-Cars, prve Americke masovno proizvedene aute sa prednjom vucom).

Sladjan

pre 7 godina

O vidim da se javio gdin Hiavata, PR Grand motorsa, i naravno odmah ih hvali. Njegovi komentari me bas zabavljaju i zacudilo bi me da se nije javio.
Slazem se sa Marwellom gospodine Kavric. Imam istu Fiestu, sa jacim paketom opreme, i mogu Vam reci da nisam zadovoljan sa njom, uopste. Ne skripi bas kao sto covek navodi ali na neravnom putu Fruske Gore skripucka plastika na vratima i cuje se neko lupkanje iz gepeka. Kod mene je u prvoj godini vec procurio desni amortizer koji na servisu nece da rese jer cekaju da mi istekne garancija i debelo naplate, ali nece tada vozilo ici u njihov servis, nego najverovatnije na pijacu a ja u Nemacku po drugo jer u Srbiji ne vredi kupiti novog Forda. O problemu ispadanja menjaca iz brzine vec sam pisao, ali ni to u servisu ne zele da rese. Mozda ste Vi gospodine Kavric zadovoljni Vasim Fordom ali razumem i gospodina Marwela, njemu je ocigledno dosao los automobil kao i meni. Mozda ne treba suditi o dva losa automobila koji su se, eto, zadesili u prodaji ali svako ima pravo na svoje misljenje i ako covek kaze da mu se ne svidja Ford, jer je misljenje zasnovao na svom iskustvu (losem sa novim Fordom), zasto ga odmah nazivati hejterom? Ja cu opet kupiti Forda ali iz uvoza, ne ove domace kante, kako ih naziva Marwel. Pa i ako voli covek wagene to je njegovo pravo, kao i Vase da volite Fordove. A o usluzi Grand Motorsa, o tome cu napisati roman udruzenju zastite kupaca i potraziti pravni savet zbog sakrivanja odredjenih podataka o vozilu, garanciji i cenama usluga. Vreme je da se stane u kraj bahatom i arogantnom ponasanju prodavaca automobila.

hiavata

pre 7 godina

Fiesta 1.5 tdci, 2015. god. Trend iz Granda. Najobicnija plasticna kanta, puna jeftinih materijala, koji se brzo trose i izlizu pri konstantnoj upotrebi vozila.Skripuce na sve strane, zvucnici bruje iako nisu pojacavani. Drugo vozilo u porodici, a vec izgleda sazvakano i jadno. Jos malo pa ce na autopijacu. Tako je najbolje.
(marwell, 09. jul 2016 09:46)

Ja sam cuo da je audi a1 bolji od fieste. Ima bolji kvalitet enterijera. A onda pogledas cenu i ...

AlexaBGD

pre 7 godina

Veliki sam zagovornik kupovine polovnog automobila sa Zapada...
- Zašto polovno? Pa, zato što faza "dečjih bolesti" kod eksploatacije vozila traje otprilike 2-3 godine i to je period sa najizraženijom učestalošću kvarova. Nakon toga, kada se uglavnom otklone svi problemi, nastaje faza normalnog rada u ekploataciji, i to je period gde se ne očekuju greške na vozilu i gde je učestalost kvarova najmanja. To je kod održavanja motornih vozila poznato kao "dijagram kade". Prednost kopovine automobila starog par godina, ogleda se još i sa ekonomske strane gde je cena vozila drastično manja, oko 50% u odnosu na početnu tj. fabričku cenu.
- Zašto sa Zapada? U svakoj serijskoj proizvodnji, proizvodne greške su neminovnost, i kao takva, nastaju gotovi proizvodi manjeg ili većeg kvaliteta, nakon čega se klasifikuju. Proizvodi visoke klase idu direktno na velika zahtevna tržišta, gde se ne praštaju greške, a ostale i niže klase proizvoda se šalju na manja tržišta koja nisu visoko interesna i gde uglavnom ne postoji ili je slaba zaštita potrošača.
Zbog svega ovoga, nije čudno što kupci u Srbiji, uglavnom, imaju loša iskustva sa novim proizvodima, bez obzira da li je to automobil, telefon ili veš mašina. To sve može da daje lažnu sliku o samom proizvodu.
Ja sam sa svojim TDCI Focusom, uveženim iz Italije, prešao 350.000 km, bez većih kvarova, i niko ne može da me ubedi da je Ford loš automobil, ili sam ja, samo imao sreće?
Pozdrav

dax

pre 7 godina

Iskreno, veliki sam zaljubljenik u Ford vozila i 15-ak godina iskljucivo njih vozim i vozicu jos dugo, ali jedinu zamerku nalazim bas u izradi enterijera koji je po meni sa svakom novom generacijom sve slabijeg kvaliteta.

Beograđanin

pre 7 godina

Vozio sam (i posedovao) Fiestu 1,4 tdci 2005 godište. Kupio novu u Grand motorsu. cena tada 13.300 EUR.Prvi zaključak - veća iznutra nego spolja. Nivo opreme - manuelna klima, elektropodizači prednjih stakala, stakla u boji, cd, dakle mislim niže od trend. Karakteristike u voŽnji: fenomenalno medjuubrzanje, odlična upravljivost - volan vrlo direktan, na putu pri preticanju mora da se isključi klima zbog manjka snage, kratak sedalni deo na prednjim sedištima. Potrošnja u Beogradu oko 6 litara pa čak i 6,5 a na putu oho-ho ispod 5. Mogla da se vozi 150 konstantno auto putem i što je interesantno, kako se povećava brzina, to upravljivost biva bolja kao da se auto lepi za podlogu. Prtljažnik oko 285 litara, dakle za dvoje ili manju porodicu. Mislim da broj kupaca u svetu potvrdjuje da se radi o value for money proizvodu. i ono što je veoma važno: lako nađe kupca kao polovna. Da ne bude da je samo hvalim, kupio sam je jer nisam bio u situaciji da kupim veći automobil...

Aleksandar

pre 7 godina

@hiavata
Focus 1.0 ecoboost
Motorno ulje 6072 din
Filter klime 2606 din
Filter vazduha 1850 din
Kociona tecnost (0.25l) 801 din
Filter ulja 960 din
Radne operacije 7163 din ???

To je doslo kao predracun. Glavni racun je bio par stotina dinara vise.
Kada sam se raspitao u auto Cacku trebali su mi i svecice menjati. Tada bi u Grandu to izaslo 30000.
U auto Cacku su mi rekli da bi kod njih sve to sa svecicama izaslo ispod 20000.

Kavric

pre 7 godina

Samo jednu stvar da pojasnim,nisam zaljubljenik u ford,brend mi stvarno nista ne znaci.Nikada mi nisu bili jasni ljudi koji mogu da vole auto ili brend. Vozim fiestu zato sto sam za to imao para (8999 eura), i iskren da budem pre bih vozio mazdu,tojotu,bmw...ali protegao sam se koliko mi je jorgan dug. Ali stvarno ne mogu da se pozalim,za sad sam zaista zadovoljan. Pozdrav.

sergio

pre 7 godina

Vozim Fiestu mk2 1987 godiste,1.6 d obrnula sat,sad je na 97k km.Satro je rezervni auto u kuci,mada ja iz nje ne izlazim.Vozi se vise od novog.
Nikad me na putu ostavila nije.Potrosnja konsantna 5.5 do 6 litara.Po meni,potpuno subjektivno pisem,najbolji auto ikad napravljen.Dogodine ce na otpad,spolja je lepa,ali pod dosta truo i vec mi zao.

Sladjan

pre 7 godina

@ hiavata

Slazem se da o celoj gami vozila ne treba suditi na osnovu par losih uzoraka. Mislim da sam to i naveo u prethodnom komentaru, iako se nisam, mozda, najbolje izrazio. Ocigledno mi je zapalo lose vozilo, kao i gospodinu Marwelu. Skoro sam citao komentar, na ovim stranicama, jednog coveka koji se zalio na Kia Ceed, a opet imate hiljade zadovoljnih kupaca tog modela. Moram priznati da sam od moje Fieste ocekivao vise (placena malo preko 15k€), valjda zato jer sam imao starijeg Forda sa doooosta opreme, na koju sam se navikao o koju Fieta nema. Ali su me problemi sa menjacem i amortizerom dotukli. Kad na sve to dodate ponasanje Grand Motorsa onda polako zamrzite svoje vozilo, pogotovo ako pored njega imate jos neko (C-max iz Nemacke) sa kojim nemate problema a presao je bruku kilometara. Grand Motors nas je na dva obavezna servisa za Fiestu oderao. Kao sto je naveo gospodin Aleksandar i nas predracun je bio manji od racuna na kraju servisa, jer, eto, oni uvek nadju da "treba jos zameniti i ovo, kako ne bismo izgubili garanciju" a ne diraju ocigledne probleme (amortizer i menjac). Klimu, zbog alergija ne koristim, ali bitno je da mi se obavezno menja filter klime na servisu, i to se debelo naplati, a prilikom kupovine vozila su dostavili tabelu odrzavanja vozila, sa cenama (koje ne odgovaraju realnim cenama njihovih servisa, nego su manje), gde su naveli da se filter menja na svakom drugom servisu i slicno. Zato sam rekao da cu o Grandu i njihovom ponasanju na nekom drugom mestu. Bitno je da me odrzavanje C-maxa u servisu sa Fordovom licencom izadje duplo jeftinije od Fieste u Grand Motorsu. A serviser i njegova ekipa su stvarno super momci. Sve u svemu svako voli njegov automobil, takav kakav je i zbog toga koliko mu pruza uzivanja i zadovoljstva i ne treba pljuvati ni jedno vozilo niti omalozavati druge modele, jer i vlasnici Lada i Juga, i drugih slicnih modela, su u svojim vozilima nasli zadovoljstvo i ekonomsku ispaltivost zbog cega voze te modele, a mislim da smo svi mi negde na pocetku vozackog iskustva poceli voznju u tim modelima i trebamo im biti zahvalni. Nadam se da ce uvoznici promeniti politiku i vise uvazavati nas, kupce.

hiavata

pre 7 godina

(Sladjan, 11. jul 2016 08:50)

Slabo pratite komentare. Pre nekog vremena sam se zalio na taj isti grand motors da su mi polomili kuciste filtera za gorivo kad su menjali filter, a novo je 13.000 dinara. Poenta je da pre nego sto sam kupio forda, zbog komentara bas ovde na b92 stekao sam utisak da ce GM da me odere na servisu. Kad su mi naplatili mali servis ako se dobro secam 17.000 za 2.0tdci motor nisam mogao da verujem. Za 1.4 dizel tojotu su mi toliko naplacivali. Do sada sam cuo dosta zadovoljnih vlasnika te iste fieste pa mi vase iskustvo malo odskace. Dal vam je zapao corak od auta ili vi previse ocekujete od budzet automobila B segmenta (da se ne lazemo, fiesta je bas to), to je vec pitanje.