Ponedeljak, 09.05.2016.

11:30

Najtrofejniji evropski trener svih vremena

“Zavoleo sam košarku od prvog trenutka, drugovi i ja smo igrali po ceo dan, kao ludi, na školskom terenu, i na još jednom blizu moje kuće“.

Izvor: SO

Najtrofejniji evropski trener svih vremena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

nista o nicemu

pre 7 godina

Grobari to sto odmah vredjate govori koliko ste mali ljudi, ko normalan moze da kaze da je Zeljko los? Ko pri cistoj svesti moze da izjavi da ne zna sa repkom? Odmah pokrecete pricu kako Zvezda takve velicine nema, ok nemamo pa? Ako hocete da pokazetr da ste veci klub zbog toga imate problem, jer jeste veci i to niko ne spori.

ostavite Djoleta na miru u svojim CZ - PAR prepucavanjima

pre 7 godina

bbr , ne znam čemu na ovoj temi spominješ Djokovića, ali onda se bar potrudi da ne lažeš , Djoković je Srbin , Beogradjanin , otac sa Kosova, slavi Slavu što pravi Cg ne rade , ima preko Damjanovića poveznice sa Nemanjićima, ne znam dokle više nekima treba da se objašnjava

Neko123

pre 7 godina

Trener koji imao srece da trenira najtalentovaniju generaciju pocetkom 90tih. Sve uspehe su mu doneli Djordjevic i Bodiroga. Cim su njih dvojica zavrsili karijere Zeljko ne moze nista da osvoji.
(Delije Gate7 Brothers, 9. maj 2016 21:00)

Stvarno nista, osim 3 Evrolige. Bodiroga je otisao iz Pao-a 2002, Zeljko je osvojio 2006/2007, 2008/2009, 2010/2011. Ovolika mrznja je stvarno neverovatna, znao sam da mrzite Duleta zbog 13 godina dominacije, ali ne razumem odakle ovolika mrznja prema Zeljku!?

mister x

pre 7 godina

Ne mislim da je los strucnjak ali nije najbolji jer je to tesko porediit .On uglavnom ide u klubove gde je ogromna lova i gde su igraci vec "gootovi" i kupljeni,Tako ja to ne bih vrednovao kao neko znanje.Za mene je strucnjak Bosa Tanjevic.Od jeden gradske ekipe iz druge lige u prvu i sampion Evrope sa svojim igracima ,studentima,a protivniic na drugoj strani profeesionalci bili jos u ta doba.Ali svako misli drugacije ima pravo.

Vlada

pre 7 godina

Ok trener,mada raditi sa svim tim ekipama i takvim buzdetima da pocnem od Reala i Sabonisa,pa Panata sa Rebracom i Dominik Wilsonim pa Bodiroga Dijamatidis,Pekovic,pa sad Fener sa najboljim igracima Evrope pa Huvetud sa Smitom i Epipaneom pa nezaboravni Aca Petrovic i biseri partizana.Svaka cast,ali moramo priznati da je imamo najbolje iz evrope u datom trenutku,pa nije nesto bilo tesko:))))

nini

pre 7 godina

Izvanredan trener.8 EL,pa da nije ništa više mnogo je.Naravno da je imao i grešaka,naročito sa reprezentacijom.Nemojte se glupirati pa pisati o velikim budžetima i najboljim igračima.Pa ne dolaziš slučajno u veliki klub i osvajaš trofeje.Nemojte da budete niski i zavidni kao Dulo i Tegi.

nini

pre 7 godina

Izvanredan trener.8 EL,pa da nije ništa više mnogo je.Naravno da je imao i grešaka,naročito sa reprezentacijom.Nemojte se glupirati pa pisati o velikim budžetima i najboljim igračima.Pa ne dolaziš slučajno u veliki klub i osvajaš trofeje.Nemojte da budete niski i zavidni kao Dulo i Tegi.

Delije Gate7 Brothers

pre 7 godina

Trener koji imao srece da trenira najtalentovaniju generaciju pocetkom 90tih. Sve uspehe su mu doneli Djordjevic i Bodiroga. Cim su njih dvojica zavrsili karijere Zeljko ne moze nista da osvoji.

MVPofNBA

pre 7 godina

Jako lep gest evrolige da napravi film o najvecem kosarkaskom strucnjaku evrope ikad, samo sto je ovo jako neozbiljno uradjeno. Shvatam ja da su odnosi sa ljudima oko sebe bitni i sve, ali kao veliki zaljubljenik u kosarku zeleo sam da cujem zeljkova razmisljanja i stavove o kosarci, da vidim malo vise. U ovom filmu jako se malo doticu takvih stvari. Mislim da me razumete, evroliga je mogla ovo uraditi mnogo, mnogo bolje.

Đole

pre 7 godina

Lepo je videti kako ga Đorđević hvali a nekada davno je plakao zbog njega. Bilo je to kada je vraćen sa priprema SFRJ reprezentacije jer je bila gužva na mestu pleja. Dobro se sećam tandema Obradović - Dražen Petrović. Obradović je kao plejmejker bio neinteresantan publici a treneri su ga obožavali jer je verovatno bio plej sa najmanje izgubljenih lopti u Evropi. Vrlo retko je šutirso ns koš ali tada je pogađao. Malo je koševa davao ali su mu procenti bili fantastični jer je uglavnom šutirao kad je imao otvoren prostor. I to je deo iz filma kada kaže da je učio od (sa)igrača - Dražen, Đorđević, Grbović, Danilović, Dijamantidis ....

sale

pre 7 godina

Mnoge Srbe je učinio ponosnim, najviše 90ih kada smo bili crne ovce u svetu. Hvala mu do neba (I njegovom kumu Dudi, po meni jos vecom legendom)

Samo je sljaka iznad nas,....

pre 7 godina

1993g. finale domaće lige! Partizan evropski šampion, Obradović trener...nedovoljno, Lale Lučić drži lekciju i....Zvezda Šampion!
(Jokan, 09. maj 2016 15:16)

Da CZ sampion ali KKP bez polovine rostera koji je postao sampion Evrope.Sampion Evrope a jos igrao vam Srbije i sa najmladjom ekipom u Evropi,i samo ne zaboravite metlu u finalu 92' posle istorijske titule najtrofejnijeg kluba Srbije!Sve ostalo je demagogija kao i vasa 'limena' istorija.

MikiP

pre 7 godina

Zeljko Obradovic je sa reprezentacijom osvojio zlato na SP 1998., zlato i bronzu na EP 1997 i 1999. i srebro na OI 1996.
I to je za neke NISTA?!!

Cir Milos

pre 7 godina

(Gogi, 09. maj 2016 15:06)
--------------------------
A ja tvrdim da će Fener da uništi CSKA i da ce da se proseta do titule. Možda je tacno sve sto si napisao o budžetu i ostalom, ali reći da ove sezone u Evropi ima jače ekipe od Fenera, je čista besmislica.

Provincija

pre 7 godina

Vi bre zvezdaši svako ko kaže da navija za zvezdu, a da nikad nije ni kročio na zvezdin parket, predstavljate kao svog. Ko sve navija za partizan, a da nikad nije uopšte ni igrao u tom klubu, pa ih niko i ne pominje. Vi imate borbu sa sopstvenim indetitetom izgleda...a ova balavurdija, koja sebe predstavlja kao navijače partizana su još veća enigma i dno dna u svom neznanju.

Provincija

pre 7 godina

Jedan jedini ZOC!!!! Pa ja mislim da je najteže osvojiti Eurolegue sa skpocenim timom, jer su očekivanja mnogo veća i novac ne pobedjuje uvek, a i on je toliko toga osvojio da može da bira koga će da trenira.

atos

pre 7 godina

Citam komenrare tipa vodio je klubove sa najvecim budzetima i sl...pa sta je trebao da radi najtrofejniji trener u istoriji evropske kosarke!? Da vodi KK Brskovo iz Mojkovca...

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

A sa repkom nista.....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kole, 9. maj 2016 12:25)

Sa repkom mu i ne trebaju uspesi. A sa reprezentacijom ih ima vise neko bilo koji drugi trener nase reprezentacije. ;)

nbgd

pre 7 godina

"A sa repkom nista..... (Kole, 09. maj 2016 12:25)" HAHAHAHA kako te nije sramota?? Pa ukucaj u Google Željko Obradović - klik, vikipedija - klik, pa progledaj malo pre nego što se izlupetaš tako

Vrle

pre 7 godina

Koji smo mi pacenici,ja nemam reci.Svakog dana mi je sve jasnije da se u Srbiji ne prasta uspeh!Evropski strucnjaci ga smatraju najboljim trenerom,a nasi ga pljuju!Da komsiji crkne krava,a ne 4 s na zastavu da stavimo!
Gospodine Obradovicu hvala vam na svemu sto ste ucinili za Srbiju!

Poppppp

pre 7 godina

Svaka ti cast!
To ti je kad ispalis neku informaciju ali pre toga precutis najbitnije podatke.

@jokan
Posle osvajanja titule sampiona evrope Partizan ostaje baz 3 najbolja igraca. Odlaze Djordjevic, Danilovic i Nakic.
Zvezda je tada imala srecu da joj jos u SFRJ afirmisani igraci Ilic, Obradovic,Trifunovic i Jovanovic nisu otisli u evropu pa su ipak
tek u majstorici osvojili titulu.
Lale Lucic je gotivan lik ali ne treba preterivati.

KKP

pre 7 godina

1993g. finale domaće lige! Partizan evropski šampion, Obradović trener...nedovoljno, Lale Lučić drži lekciju i....Zvezda Šampion!
(Jokan, 09. maj 2016 15:16) da,ali..Partizan-evropski sampion..

Dragan VG

pre 7 godina

@ nije tesko osvajati titule s gigantima

A Kup Uefa i LS 2004.godine, koje je Murinjo uzeo sa Portom-"najtrofejnijim, najbogatijim i najskupljim timom na svetu" ? Verovatno to spada u sablon koji si pomenuo...
Pa LS sa Interom koji je do tada figurirao kao gubitnicki klub...
Murinjo je daleko od takvog trenera, kakvim zelis da ga prikazes...
Isto i za Obradovica, zasto sada PAO ne uzima titule, Partizan 92' sa golobradim klincima...

Gogi

pre 7 godina

Pao nekad najjaci budzet od oko 25 miliona evra...ubedljivo najjaci budzet su imali dok je Zeljko bio trener...A sad u Feneru ista prica.Samo su sad drugi po budzetu od 30 miliona evra.Zato ce ih Teo i De Kolo isprasiti lagano.Pisacu ovde kad se to desi,da vas vidim tad koje razloge cete pominjati.4 igraca je fener doveo iz NBA...Vestatcki klub sa 6 titula prvaka drzave jednim kupom.Evro titulu nemaju a postoje 120 godina.Onda su 2006 napravili fuziju sa Ulkerom...ali grobari nemaju problema sa fuzijom pa Fener vole vise od partizana,to sam primetio

duledudule

pre 7 godina

nadam se da ce Itudis da nadmudri ucitelja ovaj put,drazi su mi Rusi od Turaka,ne moz' se porediti.a i Teo zasluzuje napokon.ali prvo neka dobiju polufinala

Srbin

pre 7 godina

Samo mi u Srbiji slavimo osvajanje trofeja Grckih i Turskih klubova zbog trenera...samo mi ovde slavimo to sto Mazic sudi ligu sampiona...ajde bre dal ste vi normalni...

I ja samo kazem

pre 7 godina

Jedan jedini,neponovljivi i najbolji,Zeljko Obradovic. Da "pocistis" kuma u finalu,volim Tea ali draze bi mi bilo da uzmes ponovo trofej.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (samo kazem, 9. maj 2016 12:17)

A meni obrnuto. Volim i postujem Zeljka, navijam za Partizan, ali njemu jedna titula manje-vise.Sa druge strane mislim da je jedna od vecih sportskih nepravdi ta sto Teo jos nije uzeo trofej EL, a ruku na srce itekako ga je zasluzio davnih dana- konstantno igra sjajno,ide na F4, u najboljem timu sezone godinama, MVP...al' ne da mu se da uzme trofej. Em ga je zasluzio ,em mislim da bi skinuo veliki teret s' pleca, sto bi bilo sjajno i za reprezentaciju pred kvalifikacije.Ali prilicno sam siguran da ce jedan Kalina i Bogdan da se okite titulom pre njega

rex

pre 7 godina

Težak čovek ali dokazano najbolji trener Evrope pa možda i sveta, osvojio je sva moguća takmičenja u kojima je učestvovao i to višestruko osim Olimpijskih igara, sa tuce različitih ekipa...

Ironicni Balkanac

pre 7 godina

@panterigledajukosarkuodjuce - Covece zasto vredjas sve navijace Zvezde?! Evo ja sam Zvezdas i toliko cenim i volim Zeljka Obradovica. Zeludac mi se prevrne kad mu zvizde protiv Zvezde kad igra. Pusti ovu balavurdiju sto lupeta ovde.

Sveznalica.

pre 7 godina

Da li neko zna da ovaj "gospodin" nije dozvolio Gospodinu Nebojši Popoviću da gleda trening reprezentacije Jugoslavije. Da. Onom istom Gospodinu Popoviću koji je jedan od stvoritelja Jugoslovenkog košarkaškog čuda iz dokumentarnog filma "Bićemo orvavi sveta".

PAOK

pre 7 godina

Zeljko je trenercina sto je pokazao mnog puta.Sto se 2005-e tice jedino sot je pograsio jeste to sto nije osamrio svakog igraca po 3 puta.Inace ovi sto ga prozivaju bolje da se sete kako im je on omugio da prodju dalje.A kakav smo narod upravo pokazuju komentari.I posle se cudimo sto fudbaleri slabo igraju,pa sa ovakvim ljudima tesko da igrait bolje.

Bane

pre 7 godina

Zasto se prepucavate stalno kvazi navijaci!? Ne vezano zbog toga sto je partizanovac covek je IKONA sporta i nas najtrofejniji evropskih trener u evropi. stoga naucite da to postujete pa ce biti postovani od strane drugoga..

Neko123

pre 7 godina

Boze blagi kakvih ljudi ima.. pa da li je moguce da ima ovoliko negativnih komentara na vest da je nas covek najbolji evropski trener u istoriji!?

Da, nikada nista nije osvojio sa jeftinim klubovima.. osim sa Partizanom i Huventudom.

Da, i ti bi "Duklja" osvojio 10 da si bio trener.. a zasto nisi, zasto bas Zeljka zovu a ne tebe velikog eksperta? Kako to da CSKA sa ogromnim budzetom od 2008. ne osvaja?

Da, nikad nista nije uradio sa reprezentacijom.. osim srebra sa olimpijade '96, zlata sa evropskog sampionata '97, zlata sa svetskog sampionata '98 i bronze sa evropskog sampionata '99 (+pomocni trener Ivkovicu '95 zlato sa evropskog). Da, osim toga nista.

A za ovog koji pita 'A Dulooo'? Niko nije rekao da je Dule najveci, naravno da je drugi Partizanovac Zeljko najveci.. ali Dule je veliki, i proglasen je od strane trenera najboljim trenerom EL u sezoni 2008-09 i tu nagradu je dobio pre imena kao sto su Ivkovic i Blat.

Je li treba jos nekome neko objasnjenje?

Jaa

pre 7 godina

A Dulo crnogorac :-D
(Rale, 09. maj 2016 13:25)

Dule ima 2 F4 sa najjeftinijim timovima tih godina u Evroligi malo li je... neki su toliko puta učestvovali u Evroligi...

Yammy

pre 7 godina

од нормалних звездаша поштоваље за Жељка и спортски поздрав нормалним гробарима.

Sarmu prob'o nisi !?

pre 7 godina

Teska prevara od trenera...Neka mi neko kaze da li postoji jedan klub u poslednjih 15 godina sto je vodio, a da taj klub nije imao jedan od najvecih budzeta u Evropi.

mirko

pre 7 godina

@A sa repkom nista.....
(Kole, 9. maj 2016 12:25)

Nema buddzet da motivise igrace. Imao je mentora kome je 200.000 evra godisnje malo za stipendiju po igracu

Batko

pre 7 godina

A sa repkom nista.....
(Kole, 09. maj 2016 12:25)

Totalno je druga filosofija, metodika i pristup kada si trener ekipe ili reprezentacije. Kada vodiš ekipu imaš svakodnevni uvid u stanje, formu igrača. Reprezentaciju realno sagledavaš 2 meseca u toku godine
Dobar klupski, ne znači i uspešan reprezentativni trener
Važi i za ,recimo fudbal....npr. Kapelo je bio uspešan u Milanu, Realu, ali sa rep.Rusije - ćorak
Totalno različita situacija

Skubi

pre 7 godina

Koliko je on ucinio za Grcku kosarku trebalo bi statuu da mu naprave...Toliko igraca je izbacio za Grcku da je to nesto neverovatno...Dok za Srbiju mozda 5-6 za tolike godine.2005 godine na evropskom u Beogradu je imao Srpski drim tim,Stojakovic,Jaric,Gurovic,Rakocevic,Krstic,Scepanovic,Milicic,Drobnjak,Bodiroga....i bio je 9.mesto.A sta mislite ko je bio prvi ? Grčka naravno.Dakle on je legenda Grčke kosšarke,Srpske baš i ne.A trebao je svoje znanje da iskoristi u reprezentaciji.Jos ima vremena,ali nece,mozda vise voli Grcku ili Turaku.Realnost je ovo.

antiDebil

pre 7 godina

Košarkaški Murinjo. Kao veliki trener, a ovamo samo navikan. Nek uzme neku "malu" ekipu pa da ga vidimo. I ja mogu da osvajam titule sa Realom, Panatom, Fenerom...
(nije teško osvajati titule s gigantima, 9. maj 2016 11:46)

Koji crni Murinjo, o cemu ti pricas ?
Sta to znaci ,,mala ekipa'', uglavnom postoje finansijki mocne i one manje mocnije ekipe, evo zvezdaIDEA je finansijski mocna pa ne moze da ode na F4 a Partizan je recimo sa mnogo manje para otisao na F4 !
Penaldrid nije osvojio EL 20 godina pre i 20 godina posle Obradovica, Fenerbakce nikada u istoriji nije igrao F4 dok nije dosao Zelimir, tako da dzaba se trudis panterski bote, mogao si i svoje uobicajnije ime da ostavis !
Zasto u ovom tekstu nije napisao da je prvu titulu osvojio sa Partizanom ? zvezdaIDEA se 10 puta pomene u tekstu gde Marjanovic prica kako jede hot dogove u San Antoniju i prodaje kokice a ovde gde se govori o kosarci i najtrofejnim evropskom treneru ikada se nigde ne pomene Partizan, veoma imbecilno !

Aleee

pre 7 godina

Ovo je istinska košarkaška legenda! To prepucavanje delija i grobara je nepotrebno i smešno! Čovek se bori za devetu titulu Evrolige! Navijam da Teo napokon osvoji Evroligu, jer ipak igra 7.fajnar for, kapiten je našeg nacionalnog tima, ali ako Fener osvoji neće mi biti nimalo krivo!

panteri gledaju košarku od juče

pre 7 godina

A sa repkom nista.....
(Kole, 09. maj 2016 12:25)
@
Baš ništa, samo titula prvaka Evrope i sveta. Verovatno se većina vatrenih Pantera onda nije ni rodila ne treba im zameriti.

Caruso

pre 7 godina

Čovek jeste najtrofejniji trener. Demagozi koji tvrde da bi sa timovima koje je vodio i oni osvojili trofeje, zaboravljaju da njih, ipak, niko neće da angažuje, jer se nigde u svom sitnom i zavidnom životu nisu dovoljno dokazali, da bi bili angažovani. Manje priče, više rada, možda i mi osvojimo poneki trofej...

*

pre 7 godina

Zamislite da osvoj El i da ima pravo da zove 1 klub u El
Kako bi se samo najkriminalniji klub na ovim prostorima smorio...uzalud trud..
(aaaa, 09. maj 2016 12:03)

Mislis da bi zvao IGOKEU partizan ili najkriminalniji Partizan Igokeu?
Inace njegovo postovanje (o kojem prica) i respekt smo videli protiv Zvezde u EL kada je na 20 razlike i 10 sekundi do kraja Diksonu rukom pokazao da krene u napad i poentira.

Bora Corba zato kaze:
...ljubomorni neka im uzdasi jer ostace tek KOMSIJA MALI...

bbr

pre 7 godina

Dzoni,bolje nemoj da oprostis zvezde individualce proistekle iz kluba koji je postojao do pre cetiri godine,Radmanovica,Jarica,Rakocevica,Milicica(koji tada nije igrao) a ovi prethodni se tukli po svlacionici(radmanovic-rakocevic) a ovaj treci izlazio po splavovima do 4 ujutru(Jaric).

triger

pre 7 godina

Cisto za one koji pitaju zasto osvaja trofeje sa skupim ekipama?Pitajte se,a zasto bas njega zovu da vodi te timove.Zasto ne zovu nekog drugog.Na primer zasto ne Obradovica,Trifunovica,Vujosevica........

Željkic

pre 7 godina

Ovo je istinska košarkaška legenda! To prepucavanje delija i grobara je nepotrebno i smešno! Ćovjek se bori za devetu titulu Evrolige! Navijam da Teo napokon osvoji Evroligu, jer ipak igra 7.fajnar for, kapiten je našeg nacionalnog tima, ali ako Fener osvoji neće mi biti nimalo krivo!

samo kazem

pre 7 godina

Jedan jedini,neponovljivi i najbolji,Zeljko Obradovic. Da "pocistis" kuma u finalu,volim Tea ali draze bi mi bilo da uzmes ponovo trofej.

Jaa

pre 7 godina

Naravno kad uvek vodi samo najace timove i ja bi imao 10 da sam sve te ekipe trenirao
(Duklja, 09. maj 2016 12:18)

Real i CSKA su uvek bili duplo skuplji od Željkovih timova pa se ne naosvajaše nešto trofeja....

nije teško osvajati titule s gigantima

pre 7 godina

Košarkaški Murinjo. Kao veliki trener, a ovamo samo navikan. Nek uzme neku "malu" ekipu pa da ga vidimo. I ja mogu da osvajam titule sa Realom, Panatom, Fenerom...

Željkic

pre 7 godina

Ovo je istinska košarkaška legenda! To prepucavanje delija i grobara je nepotrebno i smešno! Ćovjek se bori za devetu titulu Evrolige! Navijam da Teo napokon osvoji Evroligu, jer ipak igra 7.fajnar for, kapiten je našeg nacionalnog tima, ali ako Fener osvoji neće mi biti nimalo krivo!

samo kazem

pre 7 godina

Jedan jedini,neponovljivi i najbolji,Zeljko Obradovic. Da "pocistis" kuma u finalu,volim Tea ali draze bi mi bilo da uzmes ponovo trofej.

Caruso

pre 7 godina

Čovek jeste najtrofejniji trener. Demagozi koji tvrde da bi sa timovima koje je vodio i oni osvojili trofeje, zaboravljaju da njih, ipak, niko neće da angažuje, jer se nigde u svom sitnom i zavidnom životu nisu dovoljno dokazali, da bi bili angažovani. Manje priče, više rada, možda i mi osvojimo poneki trofej...

antiDebil

pre 7 godina

Košarkaški Murinjo. Kao veliki trener, a ovamo samo navikan. Nek uzme neku "malu" ekipu pa da ga vidimo. I ja mogu da osvajam titule sa Realom, Panatom, Fenerom...
(nije teško osvajati titule s gigantima, 9. maj 2016 11:46)

Koji crni Murinjo, o cemu ti pricas ?
Sta to znaci ,,mala ekipa'', uglavnom postoje finansijki mocne i one manje mocnije ekipe, evo zvezdaIDEA je finansijski mocna pa ne moze da ode na F4 a Partizan je recimo sa mnogo manje para otisao na F4 !
Penaldrid nije osvojio EL 20 godina pre i 20 godina posle Obradovica, Fenerbakce nikada u istoriji nije igrao F4 dok nije dosao Zelimir, tako da dzaba se trudis panterski bote, mogao si i svoje uobicajnije ime da ostavis !
Zasto u ovom tekstu nije napisao da je prvu titulu osvojio sa Partizanom ? zvezdaIDEA se 10 puta pomene u tekstu gde Marjanovic prica kako jede hot dogove u San Antoniju i prodaje kokice a ovde gde se govori o kosarci i najtrofejnim evropskom treneru ikada se nigde ne pomene Partizan, veoma imbecilno !

Jaa

pre 7 godina

Naravno kad uvek vodi samo najace timove i ja bi imao 10 da sam sve te ekipe trenirao
(Duklja, 09. maj 2016 12:18)

Real i CSKA su uvek bili duplo skuplji od Željkovih timova pa se ne naosvajaše nešto trofeja....

panteri gledaju košarku od juče

pre 7 godina

A sa repkom nista.....
(Kole, 09. maj 2016 12:25)
@
Baš ništa, samo titula prvaka Evrope i sveta. Verovatno se većina vatrenih Pantera onda nije ni rodila ne treba im zameriti.

Yammy

pre 7 godina

од нормалних звездаша поштоваље за Жељка и спортски поздрав нормалним гробарима.

Neko123

pre 7 godina

Boze blagi kakvih ljudi ima.. pa da li je moguce da ima ovoliko negativnih komentara na vest da je nas covek najbolji evropski trener u istoriji!?

Da, nikada nista nije osvojio sa jeftinim klubovima.. osim sa Partizanom i Huventudom.

Da, i ti bi "Duklja" osvojio 10 da si bio trener.. a zasto nisi, zasto bas Zeljka zovu a ne tebe velikog eksperta? Kako to da CSKA sa ogromnim budzetom od 2008. ne osvaja?

Da, nikad nista nije uradio sa reprezentacijom.. osim srebra sa olimpijade '96, zlata sa evropskog sampionata '97, zlata sa svetskog sampionata '98 i bronze sa evropskog sampionata '99 (+pomocni trener Ivkovicu '95 zlato sa evropskog). Da, osim toga nista.

A za ovog koji pita 'A Dulooo'? Niko nije rekao da je Dule najveci, naravno da je drugi Partizanovac Zeljko najveci.. ali Dule je veliki, i proglasen je od strane trenera najboljim trenerom EL u sezoni 2008-09 i tu nagradu je dobio pre imena kao sto su Ivkovic i Blat.

Je li treba jos nekome neko objasnjenje?

PAOK

pre 7 godina

Zeljko je trenercina sto je pokazao mnog puta.Sto se 2005-e tice jedino sot je pograsio jeste to sto nije osamrio svakog igraca po 3 puta.Inace ovi sto ga prozivaju bolje da se sete kako im je on omugio da prodju dalje.A kakav smo narod upravo pokazuju komentari.I posle se cudimo sto fudbaleri slabo igraju,pa sa ovakvim ljudima tesko da igrait bolje.

Jaa

pre 7 godina

A Dulo crnogorac :-D
(Rale, 09. maj 2016 13:25)

Dule ima 2 F4 sa najjeftinijim timovima tih godina u Evroligi malo li je... neki su toliko puta učestvovali u Evroligi...

Ironicni Balkanac

pre 7 godina

@panterigledajukosarkuodjuce - Covece zasto vredjas sve navijace Zvezde?! Evo ja sam Zvezdas i toliko cenim i volim Zeljka Obradovica. Zeludac mi se prevrne kad mu zvizde protiv Zvezde kad igra. Pusti ovu balavurdiju sto lupeta ovde.

Aleee

pre 7 godina

Ovo je istinska košarkaška legenda! To prepucavanje delija i grobara je nepotrebno i smešno! Čovek se bori za devetu titulu Evrolige! Navijam da Teo napokon osvoji Evroligu, jer ipak igra 7.fajnar for, kapiten je našeg nacionalnog tima, ali ako Fener osvoji neće mi biti nimalo krivo!

rex

pre 7 godina

Težak čovek ali dokazano najbolji trener Evrope pa možda i sveta, osvojio je sva moguća takmičenja u kojima je učestvovao i to višestruko osim Olimpijskih igara, sa tuce različitih ekipa...

Batko

pre 7 godina

A sa repkom nista.....
(Kole, 09. maj 2016 12:25)

Totalno je druga filosofija, metodika i pristup kada si trener ekipe ili reprezentacije. Kada vodiš ekipu imaš svakodnevni uvid u stanje, formu igrača. Reprezentaciju realno sagledavaš 2 meseca u toku godine
Dobar klupski, ne znači i uspešan reprezentativni trener
Važi i za ,recimo fudbal....npr. Kapelo je bio uspešan u Milanu, Realu, ali sa rep.Rusije - ćorak
Totalno različita situacija

triger

pre 7 godina

Cisto za one koji pitaju zasto osvaja trofeje sa skupim ekipama?Pitajte se,a zasto bas njega zovu da vodi te timove.Zasto ne zovu nekog drugog.Na primer zasto ne Obradovica,Trifunovica,Vujosevica........

atos

pre 7 godina

Citam komenrare tipa vodio je klubove sa najvecim budzetima i sl...pa sta je trebao da radi najtrofejniji trener u istoriji evropske kosarke!? Da vodi KK Brskovo iz Mojkovca...

nbgd

pre 7 godina

"A sa repkom nista..... (Kole, 09. maj 2016 12:25)" HAHAHAHA kako te nije sramota?? Pa ukucaj u Google Željko Obradović - klik, vikipedija - klik, pa progledaj malo pre nego što se izlupetaš tako

Bane

pre 7 godina

Zasto se prepucavate stalno kvazi navijaci!? Ne vezano zbog toga sto je partizanovac covek je IKONA sporta i nas najtrofejniji evropskih trener u evropi. stoga naucite da to postujete pa ce biti postovani od strane drugoga..

MikiP

pre 7 godina

Zeljko Obradovic je sa reprezentacijom osvojio zlato na SP 1998., zlato i bronzu na EP 1997 i 1999. i srebro na OI 1996.
I to je za neke NISTA?!!

sale

pre 7 godina

Mnoge Srbe je učinio ponosnim, najviše 90ih kada smo bili crne ovce u svetu. Hvala mu do neba (I njegovom kumu Dudi, po meni jos vecom legendom)

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

A sa repkom nista.....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kole, 9. maj 2016 12:25)

Sa repkom mu i ne trebaju uspesi. A sa reprezentacijom ih ima vise neko bilo koji drugi trener nase reprezentacije. ;)

bbr

pre 7 godina

Dzoni,bolje nemoj da oprostis zvezde individualce proistekle iz kluba koji je postojao do pre cetiri godine,Radmanovica,Jarica,Rakocevica,Milicica(koji tada nije igrao) a ovi prethodni se tukli po svlacionici(radmanovic-rakocevic) a ovaj treci izlazio po splavovima do 4 ujutru(Jaric).

Vrle

pre 7 godina

Koji smo mi pacenici,ja nemam reci.Svakog dana mi je sve jasnije da se u Srbiji ne prasta uspeh!Evropski strucnjaci ga smatraju najboljim trenerom,a nasi ga pljuju!Da komsiji crkne krava,a ne 4 s na zastavu da stavimo!
Gospodine Obradovicu hvala vam na svemu sto ste ucinili za Srbiju!

Samo je sljaka iznad nas,....

pre 7 godina

1993g. finale domaće lige! Partizan evropski šampion, Obradović trener...nedovoljno, Lale Lučić drži lekciju i....Zvezda Šampion!
(Jokan, 09. maj 2016 15:16)

Da CZ sampion ali KKP bez polovine rostera koji je postao sampion Evrope.Sampion Evrope a jos igrao vam Srbije i sa najmladjom ekipom u Evropi,i samo ne zaboravite metlu u finalu 92' posle istorijske titule najtrofejnijeg kluba Srbije!Sve ostalo je demagogija kao i vasa 'limena' istorija.

I ja samo kazem

pre 7 godina

Jedan jedini,neponovljivi i najbolji,Zeljko Obradovic. Da "pocistis" kuma u finalu,volim Tea ali draze bi mi bilo da uzmes ponovo trofej.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (samo kazem, 9. maj 2016 12:17)

A meni obrnuto. Volim i postujem Zeljka, navijam za Partizan, ali njemu jedna titula manje-vise.Sa druge strane mislim da je jedna od vecih sportskih nepravdi ta sto Teo jos nije uzeo trofej EL, a ruku na srce itekako ga je zasluzio davnih dana- konstantno igra sjajno,ide na F4, u najboljem timu sezone godinama, MVP...al' ne da mu se da uzme trofej. Em ga je zasluzio ,em mislim da bi skinuo veliki teret s' pleca, sto bi bilo sjajno i za reprezentaciju pred kvalifikacije.Ali prilicno sam siguran da ce jedan Kalina i Bogdan da se okite titulom pre njega

Provincija

pre 7 godina

Vi bre zvezdaši svako ko kaže da navija za zvezdu, a da nikad nije ni kročio na zvezdin parket, predstavljate kao svog. Ko sve navija za partizan, a da nikad nije uopšte ni igrao u tom klubu, pa ih niko i ne pominje. Vi imate borbu sa sopstvenim indetitetom izgleda...a ova balavurdija, koja sebe predstavlja kao navijače partizana su još veća enigma i dno dna u svom neznanju.

Poppppp

pre 7 godina

Svaka ti cast!
To ti je kad ispalis neku informaciju ali pre toga precutis najbitnije podatke.

@jokan
Posle osvajanja titule sampiona evrope Partizan ostaje baz 3 najbolja igraca. Odlaze Djordjevic, Danilovic i Nakic.
Zvezda je tada imala srecu da joj jos u SFRJ afirmisani igraci Ilic, Obradovic,Trifunovic i Jovanovic nisu otisli u evropu pa su ipak
tek u majstorici osvojili titulu.
Lale Lucic je gotivan lik ali ne treba preterivati.

duledudule

pre 7 godina

nadam se da ce Itudis da nadmudri ucitelja ovaj put,drazi su mi Rusi od Turaka,ne moz' se porediti.a i Teo zasluzuje napokon.ali prvo neka dobiju polufinala

Srbin

pre 7 godina

Samo mi u Srbiji slavimo osvajanje trofeja Grckih i Turskih klubova zbog trenera...samo mi ovde slavimo to sto Mazic sudi ligu sampiona...ajde bre dal ste vi normalni...

Cir Milos

pre 7 godina

(Gogi, 09. maj 2016 15:06)
--------------------------
A ja tvrdim da će Fener da uništi CSKA i da ce da se proseta do titule. Možda je tacno sve sto si napisao o budžetu i ostalom, ali reći da ove sezone u Evropi ima jače ekipe od Fenera, je čista besmislica.

nini

pre 7 godina

Izvanredan trener.8 EL,pa da nije ništa više mnogo je.Naravno da je imao i grešaka,naročito sa reprezentacijom.Nemojte se glupirati pa pisati o velikim budžetima i najboljim igračima.Pa ne dolaziš slučajno u veliki klub i osvajaš trofeje.Nemojte da budete niski i zavidni kao Dulo i Tegi.

Gogi

pre 7 godina

Pao nekad najjaci budzet od oko 25 miliona evra...ubedljivo najjaci budzet su imali dok je Zeljko bio trener...A sad u Feneru ista prica.Samo su sad drugi po budzetu od 30 miliona evra.Zato ce ih Teo i De Kolo isprasiti lagano.Pisacu ovde kad se to desi,da vas vidim tad koje razloge cete pominjati.4 igraca je fener doveo iz NBA...Vestatcki klub sa 6 titula prvaka drzave jednim kupom.Evro titulu nemaju a postoje 120 godina.Onda su 2006 napravili fuziju sa Ulkerom...ali grobari nemaju problema sa fuzijom pa Fener vole vise od partizana,to sam primetio

Dragan VG

pre 7 godina

@ nije tesko osvajati titule s gigantima

A Kup Uefa i LS 2004.godine, koje je Murinjo uzeo sa Portom-"najtrofejnijim, najbogatijim i najskupljim timom na svetu" ? Verovatno to spada u sablon koji si pomenuo...
Pa LS sa Interom koji je do tada figurirao kao gubitnicki klub...
Murinjo je daleko od takvog trenera, kakvim zelis da ga prikazes...
Isto i za Obradovica, zasto sada PAO ne uzima titule, Partizan 92' sa golobradim klincima...

Đole

pre 7 godina

Lepo je videti kako ga Đorđević hvali a nekada davno je plakao zbog njega. Bilo je to kada je vraćen sa priprema SFRJ reprezentacije jer je bila gužva na mestu pleja. Dobro se sećam tandema Obradović - Dražen Petrović. Obradović je kao plejmejker bio neinteresantan publici a treneri su ga obožavali jer je verovatno bio plej sa najmanje izgubljenih lopti u Evropi. Vrlo retko je šutirso ns koš ali tada je pogađao. Malo je koševa davao ali su mu procenti bili fantastični jer je uglavnom šutirao kad je imao otvoren prostor. I to je deo iz filma kada kaže da je učio od (sa)igrača - Dražen, Đorđević, Grbović, Danilović, Dijamantidis ....

KKP

pre 7 godina

1993g. finale domaće lige! Partizan evropski šampion, Obradović trener...nedovoljno, Lale Lučić drži lekciju i....Zvezda Šampion!
(Jokan, 09. maj 2016 15:16) da,ali..Partizan-evropski sampion..

MVPofNBA

pre 7 godina

Jako lep gest evrolige da napravi film o najvecem kosarkaskom strucnjaku evrope ikad, samo sto je ovo jako neozbiljno uradjeno. Shvatam ja da su odnosi sa ljudima oko sebe bitni i sve, ali kao veliki zaljubljenik u kosarku zeleo sam da cujem zeljkova razmisljanja i stavove o kosarci, da vidim malo vise. U ovom filmu jako se malo doticu takvih stvari. Mislim da me razumete, evroliga je mogla ovo uraditi mnogo, mnogo bolje.

Provincija

pre 7 godina

Jedan jedini ZOC!!!! Pa ja mislim da je najteže osvojiti Eurolegue sa skpocenim timom, jer su očekivanja mnogo veća i novac ne pobedjuje uvek, a i on je toliko toga osvojio da može da bira koga će da trenira.

nije teško osvajati titule s gigantima

pre 7 godina

Košarkaški Murinjo. Kao veliki trener, a ovamo samo navikan. Nek uzme neku "malu" ekipu pa da ga vidimo. I ja mogu da osvajam titule sa Realom, Panatom, Fenerom...

Neko123

pre 7 godina

Trener koji imao srece da trenira najtalentovaniju generaciju pocetkom 90tih. Sve uspehe su mu doneli Djordjevic i Bodiroga. Cim su njih dvojica zavrsili karijere Zeljko ne moze nista da osvoji.
(Delije Gate7 Brothers, 9. maj 2016 21:00)

Stvarno nista, osim 3 Evrolige. Bodiroga je otisao iz Pao-a 2002, Zeljko je osvojio 2006/2007, 2008/2009, 2010/2011. Ovolika mrznja je stvarno neverovatna, znao sam da mrzite Duleta zbog 13 godina dominacije, ali ne razumem odakle ovolika mrznja prema Zeljku!?

*

pre 7 godina

Zamislite da osvoj El i da ima pravo da zove 1 klub u El
Kako bi se samo najkriminalniji klub na ovim prostorima smorio...uzalud trud..
(aaaa, 09. maj 2016 12:03)

Mislis da bi zvao IGOKEU partizan ili najkriminalniji Partizan Igokeu?
Inace njegovo postovanje (o kojem prica) i respekt smo videli protiv Zvezde u EL kada je na 20 razlike i 10 sekundi do kraja Diksonu rukom pokazao da krene u napad i poentira.

Bora Corba zato kaze:
...ljubomorni neka im uzdasi jer ostace tek KOMSIJA MALI...

Sveznalica.

pre 7 godina

Da li neko zna da ovaj "gospodin" nije dozvolio Gospodinu Nebojši Popoviću da gleda trening reprezentacije Jugoslavije. Da. Onom istom Gospodinu Popoviću koji je jedan od stvoritelja Jugoslovenkog košarkaškog čuda iz dokumentarnog filma "Bićemo orvavi sveta".

Skubi

pre 7 godina

Koliko je on ucinio za Grcku kosarku trebalo bi statuu da mu naprave...Toliko igraca je izbacio za Grcku da je to nesto neverovatno...Dok za Srbiju mozda 5-6 za tolike godine.2005 godine na evropskom u Beogradu je imao Srpski drim tim,Stojakovic,Jaric,Gurovic,Rakocevic,Krstic,Scepanovic,Milicic,Drobnjak,Bodiroga....i bio je 9.mesto.A sta mislite ko je bio prvi ? Grčka naravno.Dakle on je legenda Grčke kosšarke,Srpske baš i ne.A trebao je svoje znanje da iskoristi u reprezentaciji.Jos ima vremena,ali nece,mozda vise voli Grcku ili Turaku.Realnost je ovo.

mirko

pre 7 godina

@A sa repkom nista.....
(Kole, 9. maj 2016 12:25)

Nema buddzet da motivise igrace. Imao je mentora kome je 200.000 evra godisnje malo za stipendiju po igracu

Sarmu prob'o nisi !?

pre 7 godina

Teska prevara od trenera...Neka mi neko kaze da li postoji jedan klub u poslednjih 15 godina sto je vodio, a da taj klub nije imao jedan od najvecih budzeta u Evropi.

nini

pre 7 godina

Izvanredan trener.8 EL,pa da nije ništa više mnogo je.Naravno da je imao i grešaka,naročito sa reprezentacijom.Nemojte se glupirati pa pisati o velikim budžetima i najboljim igračima.Pa ne dolaziš slučajno u veliki klub i osvajaš trofeje.Nemojte da budete niski i zavidni kao Dulo i Tegi.

ostavite Djoleta na miru u svojim CZ - PAR prepucavanjima

pre 7 godina

bbr , ne znam čemu na ovoj temi spominješ Djokovića, ali onda se bar potrudi da ne lažeš , Djoković je Srbin , Beogradjanin , otac sa Kosova, slavi Slavu što pravi Cg ne rade , ima preko Damjanovića poveznice sa Nemanjićima, ne znam dokle više nekima treba da se objašnjava

mister x

pre 7 godina

Ne mislim da je los strucnjak ali nije najbolji jer je to tesko porediit .On uglavnom ide u klubove gde je ogromna lova i gde su igraci vec "gootovi" i kupljeni,Tako ja to ne bih vrednovao kao neko znanje.Za mene je strucnjak Bosa Tanjevic.Od jeden gradske ekipe iz druge lige u prvu i sampion Evrope sa svojim igracima ,studentima,a protivniic na drugoj strani profeesionalci bili jos u ta doba.Ali svako misli drugacije ima pravo.

Delije Gate7 Brothers

pre 7 godina

Trener koji imao srece da trenira najtalentovaniju generaciju pocetkom 90tih. Sve uspehe su mu doneli Djordjevic i Bodiroga. Cim su njih dvojica zavrsili karijere Zeljko ne moze nista da osvoji.

nista o nicemu

pre 7 godina

Grobari to sto odmah vredjate govori koliko ste mali ljudi, ko normalan moze da kaze da je Zeljko los? Ko pri cistoj svesti moze da izjavi da ne zna sa repkom? Odmah pokrecete pricu kako Zvezda takve velicine nema, ok nemamo pa? Ako hocete da pokazetr da ste veci klub zbog toga imate problem, jer jeste veci i to niko ne spori.

Vlada

pre 7 godina

Ok trener,mada raditi sa svim tim ekipama i takvim buzdetima da pocnem od Reala i Sabonisa,pa Panata sa Rebracom i Dominik Wilsonim pa Bodiroga Dijamatidis,Pekovic,pa sad Fener sa najboljim igracima Evrope pa Huvetud sa Smitom i Epipaneom pa nezaboravni Aca Petrovic i biseri partizana.Svaka cast,ali moramo priznati da je imamo najbolje iz evrope u datom trenutku,pa nije nesto bilo tesko:))))

nije teško osvajati titule s gigantima

pre 7 godina

Košarkaški Murinjo. Kao veliki trener, a ovamo samo navikan. Nek uzme neku "malu" ekipu pa da ga vidimo. I ja mogu da osvajam titule sa Realom, Panatom, Fenerom...

Sarmu prob'o nisi !?

pre 7 godina

Teska prevara od trenera...Neka mi neko kaze da li postoji jedan klub u poslednjih 15 godina sto je vodio, a da taj klub nije imao jedan od najvecih budzeta u Evropi.

Skubi

pre 7 godina

Koliko je on ucinio za Grcku kosarku trebalo bi statuu da mu naprave...Toliko igraca je izbacio za Grcku da je to nesto neverovatno...Dok za Srbiju mozda 5-6 za tolike godine.2005 godine na evropskom u Beogradu je imao Srpski drim tim,Stojakovic,Jaric,Gurovic,Rakocevic,Krstic,Scepanovic,Milicic,Drobnjak,Bodiroga....i bio je 9.mesto.A sta mislite ko je bio prvi ? Grčka naravno.Dakle on je legenda Grčke kosšarke,Srpske baš i ne.A trebao je svoje znanje da iskoristi u reprezentaciji.Jos ima vremena,ali nece,mozda vise voli Grcku ili Turaku.Realnost je ovo.

mirko

pre 7 godina

@A sa repkom nista.....
(Kole, 9. maj 2016 12:25)

Nema buddzet da motivise igrace. Imao je mentora kome je 200.000 evra godisnje malo za stipendiju po igracu

Gogi

pre 7 godina

Pao nekad najjaci budzet od oko 25 miliona evra...ubedljivo najjaci budzet su imali dok je Zeljko bio trener...A sad u Feneru ista prica.Samo su sad drugi po budzetu od 30 miliona evra.Zato ce ih Teo i De Kolo isprasiti lagano.Pisacu ovde kad se to desi,da vas vidim tad koje razloge cete pominjati.4 igraca je fener doveo iz NBA...Vestatcki klub sa 6 titula prvaka drzave jednim kupom.Evro titulu nemaju a postoje 120 godina.Onda su 2006 napravili fuziju sa Ulkerom...ali grobari nemaju problema sa fuzijom pa Fener vole vise od partizana,to sam primetio

*

pre 7 godina

Zamislite da osvoj El i da ima pravo da zove 1 klub u El
Kako bi se samo najkriminalniji klub na ovim prostorima smorio...uzalud trud..
(aaaa, 09. maj 2016 12:03)

Mislis da bi zvao IGOKEU partizan ili najkriminalniji Partizan Igokeu?
Inace njegovo postovanje (o kojem prica) i respekt smo videli protiv Zvezde u EL kada je na 20 razlike i 10 sekundi do kraja Diksonu rukom pokazao da krene u napad i poentira.

Bora Corba zato kaze:
...ljubomorni neka im uzdasi jer ostace tek KOMSIJA MALI...

Sveznalica.

pre 7 godina

Da li neko zna da ovaj "gospodin" nije dozvolio Gospodinu Nebojši Popoviću da gleda trening reprezentacije Jugoslavije. Da. Onom istom Gospodinu Popoviću koji je jedan od stvoritelja Jugoslovenkog košarkaškog čuda iz dokumentarnog filma "Bićemo orvavi sveta".

Delije Gate7 Brothers

pre 7 godina

Trener koji imao srece da trenira najtalentovaniju generaciju pocetkom 90tih. Sve uspehe su mu doneli Djordjevic i Bodiroga. Cim su njih dvojica zavrsili karijere Zeljko ne moze nista da osvoji.

antiDebil

pre 7 godina

Košarkaški Murinjo. Kao veliki trener, a ovamo samo navikan. Nek uzme neku "malu" ekipu pa da ga vidimo. I ja mogu da osvajam titule sa Realom, Panatom, Fenerom...
(nije teško osvajati titule s gigantima, 9. maj 2016 11:46)

Koji crni Murinjo, o cemu ti pricas ?
Sta to znaci ,,mala ekipa'', uglavnom postoje finansijki mocne i one manje mocnije ekipe, evo zvezdaIDEA je finansijski mocna pa ne moze da ode na F4 a Partizan je recimo sa mnogo manje para otisao na F4 !
Penaldrid nije osvojio EL 20 godina pre i 20 godina posle Obradovica, Fenerbakce nikada u istoriji nije igrao F4 dok nije dosao Zelimir, tako da dzaba se trudis panterski bote, mogao si i svoje uobicajnije ime da ostavis !
Zasto u ovom tekstu nije napisao da je prvu titulu osvojio sa Partizanom ? zvezdaIDEA se 10 puta pomene u tekstu gde Marjanovic prica kako jede hot dogove u San Antoniju i prodaje kokice a ovde gde se govori o kosarci i najtrofejnim evropskom treneru ikada se nigde ne pomene Partizan, veoma imbecilno !

Srbin

pre 7 godina

Samo mi u Srbiji slavimo osvajanje trofeja Grckih i Turskih klubova zbog trenera...samo mi ovde slavimo to sto Mazic sudi ligu sampiona...ajde bre dal ste vi normalni...

duledudule

pre 7 godina

nadam se da ce Itudis da nadmudri ucitelja ovaj put,drazi su mi Rusi od Turaka,ne moz' se porediti.a i Teo zasluzuje napokon.ali prvo neka dobiju polufinala

mister x

pre 7 godina

Ne mislim da je los strucnjak ali nije najbolji jer je to tesko porediit .On uglavnom ide u klubove gde je ogromna lova i gde su igraci vec "gootovi" i kupljeni,Tako ja to ne bih vrednovao kao neko znanje.Za mene je strucnjak Bosa Tanjevic.Od jeden gradske ekipe iz druge lige u prvu i sampion Evrope sa svojim igracima ,studentima,a protivniic na drugoj strani profeesionalci bili jos u ta doba.Ali svako misli drugacije ima pravo.

samo kazem

pre 7 godina

Jedan jedini,neponovljivi i najbolji,Zeljko Obradovic. Da "pocistis" kuma u finalu,volim Tea ali draze bi mi bilo da uzmes ponovo trofej.

panteri gledaju košarku od juče

pre 7 godina

A sa repkom nista.....
(Kole, 09. maj 2016 12:25)
@
Baš ništa, samo titula prvaka Evrope i sveta. Verovatno se većina vatrenih Pantera onda nije ni rodila ne treba im zameriti.

I ja samo kazem

pre 7 godina

Jedan jedini,neponovljivi i najbolji,Zeljko Obradovic. Da "pocistis" kuma u finalu,volim Tea ali draze bi mi bilo da uzmes ponovo trofej.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (samo kazem, 9. maj 2016 12:17)

A meni obrnuto. Volim i postujem Zeljka, navijam za Partizan, ali njemu jedna titula manje-vise.Sa druge strane mislim da je jedna od vecih sportskih nepravdi ta sto Teo jos nije uzeo trofej EL, a ruku na srce itekako ga je zasluzio davnih dana- konstantno igra sjajno,ide na F4, u najboljem timu sezone godinama, MVP...al' ne da mu se da uzme trofej. Em ga je zasluzio ,em mislim da bi skinuo veliki teret s' pleca, sto bi bilo sjajno i za reprezentaciju pred kvalifikacije.Ali prilicno sam siguran da ce jedan Kalina i Bogdan da se okite titulom pre njega

Željkic

pre 7 godina

Ovo je istinska košarkaška legenda! To prepucavanje delija i grobara je nepotrebno i smešno! Ćovjek se bori za devetu titulu Evrolige! Navijam da Teo napokon osvoji Evroligu, jer ipak igra 7.fajnar for, kapiten je našeg nacionalnog tima, ali ako Fener osvoji neće mi biti nimalo krivo!

Vlada

pre 7 godina

Ok trener,mada raditi sa svim tim ekipama i takvim buzdetima da pocnem od Reala i Sabonisa,pa Panata sa Rebracom i Dominik Wilsonim pa Bodiroga Dijamatidis,Pekovic,pa sad Fener sa najboljim igracima Evrope pa Huvetud sa Smitom i Epipaneom pa nezaboravni Aca Petrovic i biseri partizana.Svaka cast,ali moramo priznati da je imamo najbolje iz evrope u datom trenutku,pa nije nesto bilo tesko:))))

Jaa

pre 7 godina

A Dulo crnogorac :-D
(Rale, 09. maj 2016 13:25)

Dule ima 2 F4 sa najjeftinijim timovima tih godina u Evroligi malo li je... neki su toliko puta učestvovali u Evroligi...

Samo je sljaka iznad nas,....

pre 7 godina

1993g. finale domaće lige! Partizan evropski šampion, Obradović trener...nedovoljno, Lale Lučić drži lekciju i....Zvezda Šampion!
(Jokan, 09. maj 2016 15:16)

Da CZ sampion ali KKP bez polovine rostera koji je postao sampion Evrope.Sampion Evrope a jos igrao vam Srbije i sa najmladjom ekipom u Evropi,i samo ne zaboravite metlu u finalu 92' posle istorijske titule najtrofejnijeg kluba Srbije!Sve ostalo je demagogija kao i vasa 'limena' istorija.

Batko

pre 7 godina

A sa repkom nista.....
(Kole, 09. maj 2016 12:25)

Totalno je druga filosofija, metodika i pristup kada si trener ekipe ili reprezentacije. Kada vodiš ekipu imaš svakodnevni uvid u stanje, formu igrača. Reprezentaciju realno sagledavaš 2 meseca u toku godine
Dobar klupski, ne znači i uspešan reprezentativni trener
Važi i za ,recimo fudbal....npr. Kapelo je bio uspešan u Milanu, Realu, ali sa rep.Rusije - ćorak
Totalno različita situacija

nini

pre 7 godina

Izvanredan trener.8 EL,pa da nije ništa više mnogo je.Naravno da je imao i grešaka,naročito sa reprezentacijom.Nemojte se glupirati pa pisati o velikim budžetima i najboljim igračima.Pa ne dolaziš slučajno u veliki klub i osvajaš trofeje.Nemojte da budete niski i zavidni kao Dulo i Tegi.

Provincija

pre 7 godina

Vi bre zvezdaši svako ko kaže da navija za zvezdu, a da nikad nije ni kročio na zvezdin parket, predstavljate kao svog. Ko sve navija za partizan, a da nikad nije uopšte ni igrao u tom klubu, pa ih niko i ne pominje. Vi imate borbu sa sopstvenim indetitetom izgleda...a ova balavurdija, koja sebe predstavlja kao navijače partizana su još veća enigma i dno dna u svom neznanju.

nista o nicemu

pre 7 godina

Grobari to sto odmah vredjate govori koliko ste mali ljudi, ko normalan moze da kaze da je Zeljko los? Ko pri cistoj svesti moze da izjavi da ne zna sa repkom? Odmah pokrecete pricu kako Zvezda takve velicine nema, ok nemamo pa? Ako hocete da pokazetr da ste veci klub zbog toga imate problem, jer jeste veci i to niko ne spori.

Ironicni Balkanac

pre 7 godina

@panterigledajukosarkuodjuce - Covece zasto vredjas sve navijace Zvezde?! Evo ja sam Zvezdas i toliko cenim i volim Zeljka Obradovica. Zeludac mi se prevrne kad mu zvizde protiv Zvezde kad igra. Pusti ovu balavurdiju sto lupeta ovde.

KKP

pre 7 godina

1993g. finale domaće lige! Partizan evropski šampion, Obradović trener...nedovoljno, Lale Lučić drži lekciju i....Zvezda Šampion!
(Jokan, 09. maj 2016 15:16) da,ali..Partizan-evropski sampion..

Caruso

pre 7 godina

Čovek jeste najtrofejniji trener. Demagozi koji tvrde da bi sa timovima koje je vodio i oni osvojili trofeje, zaboravljaju da njih, ipak, niko neće da angažuje, jer se nigde u svom sitnom i zavidnom životu nisu dovoljno dokazali, da bi bili angažovani. Manje priče, više rada, možda i mi osvojimo poneki trofej...

bbr

pre 7 godina

Dzoni,bolje nemoj da oprostis zvezde individualce proistekle iz kluba koji je postojao do pre cetiri godine,Radmanovica,Jarica,Rakocevica,Milicica(koji tada nije igrao) a ovi prethodni se tukli po svlacionici(radmanovic-rakocevic) a ovaj treci izlazio po splavovima do 4 ujutru(Jaric).

PAOK

pre 7 godina

Zeljko je trenercina sto je pokazao mnog puta.Sto se 2005-e tice jedino sot je pograsio jeste to sto nije osamrio svakog igraca po 3 puta.Inace ovi sto ga prozivaju bolje da se sete kako im je on omugio da prodju dalje.A kakav smo narod upravo pokazuju komentari.I posle se cudimo sto fudbaleri slabo igraju,pa sa ovakvim ljudima tesko da igrait bolje.

nini

pre 7 godina

Izvanredan trener.8 EL,pa da nije ništa više mnogo je.Naravno da je imao i grešaka,naročito sa reprezentacijom.Nemojte se glupirati pa pisati o velikim budžetima i najboljim igračima.Pa ne dolaziš slučajno u veliki klub i osvajaš trofeje.Nemojte da budete niski i zavidni kao Dulo i Tegi.

triger

pre 7 godina

Cisto za one koji pitaju zasto osvaja trofeje sa skupim ekipama?Pitajte se,a zasto bas njega zovu da vodi te timove.Zasto ne zovu nekog drugog.Na primer zasto ne Obradovica,Trifunovica,Vujosevica........

Neko123

pre 7 godina

Boze blagi kakvih ljudi ima.. pa da li je moguce da ima ovoliko negativnih komentara na vest da je nas covek najbolji evropski trener u istoriji!?

Da, nikada nista nije osvojio sa jeftinim klubovima.. osim sa Partizanom i Huventudom.

Da, i ti bi "Duklja" osvojio 10 da si bio trener.. a zasto nisi, zasto bas Zeljka zovu a ne tebe velikog eksperta? Kako to da CSKA sa ogromnim budzetom od 2008. ne osvaja?

Da, nikad nista nije uradio sa reprezentacijom.. osim srebra sa olimpijade '96, zlata sa evropskog sampionata '97, zlata sa svetskog sampionata '98 i bronze sa evropskog sampionata '99 (+pomocni trener Ivkovicu '95 zlato sa evropskog). Da, osim toga nista.

A za ovog koji pita 'A Dulooo'? Niko nije rekao da je Dule najveci, naravno da je drugi Partizanovac Zeljko najveci.. ali Dule je veliki, i proglasen je od strane trenera najboljim trenerom EL u sezoni 2008-09 i tu nagradu je dobio pre imena kao sto su Ivkovic i Blat.

Je li treba jos nekome neko objasnjenje?

Yammy

pre 7 godina

од нормалних звездаша поштоваље за Жељка и спортски поздрав нормалним гробарима.

rex

pre 7 godina

Težak čovek ali dokazano najbolji trener Evrope pa možda i sveta, osvojio je sva moguća takmičenja u kojima je učestvovao i to višestruko osim Olimpijskih igara, sa tuce različitih ekipa...

Jaa

pre 7 godina

Naravno kad uvek vodi samo najace timove i ja bi imao 10 da sam sve te ekipe trenirao
(Duklja, 09. maj 2016 12:18)

Real i CSKA su uvek bili duplo skuplji od Željkovih timova pa se ne naosvajaše nešto trofeja....

Aleee

pre 7 godina

Ovo je istinska košarkaška legenda! To prepucavanje delija i grobara je nepotrebno i smešno! Čovek se bori za devetu titulu Evrolige! Navijam da Teo napokon osvoji Evroligu, jer ipak igra 7.fajnar for, kapiten je našeg nacionalnog tima, ali ako Fener osvoji neće mi biti nimalo krivo!

Dragan VG

pre 7 godina

@ nije tesko osvajati titule s gigantima

A Kup Uefa i LS 2004.godine, koje je Murinjo uzeo sa Portom-"najtrofejnijim, najbogatijim i najskupljim timom na svetu" ? Verovatno to spada u sablon koji si pomenuo...
Pa LS sa Interom koji je do tada figurirao kao gubitnicki klub...
Murinjo je daleko od takvog trenera, kakvim zelis da ga prikazes...
Isto i za Obradovica, zasto sada PAO ne uzima titule, Partizan 92' sa golobradim klincima...

Provincija

pre 7 godina

Jedan jedini ZOC!!!! Pa ja mislim da je najteže osvojiti Eurolegue sa skpocenim timom, jer su očekivanja mnogo veća i novac ne pobedjuje uvek, a i on je toliko toga osvojio da može da bira koga će da trenira.

Bane

pre 7 godina

Zasto se prepucavate stalno kvazi navijaci!? Ne vezano zbog toga sto je partizanovac covek je IKONA sporta i nas najtrofejniji evropskih trener u evropi. stoga naucite da to postujete pa ce biti postovani od strane drugoga..

atos

pre 7 godina

Citam komenrare tipa vodio je klubove sa najvecim budzetima i sl...pa sta je trebao da radi najtrofejniji trener u istoriji evropske kosarke!? Da vodi KK Brskovo iz Mojkovca...

Poppppp

pre 7 godina

Svaka ti cast!
To ti je kad ispalis neku informaciju ali pre toga precutis najbitnije podatke.

@jokan
Posle osvajanja titule sampiona evrope Partizan ostaje baz 3 najbolja igraca. Odlaze Djordjevic, Danilovic i Nakic.
Zvezda je tada imala srecu da joj jos u SFRJ afirmisani igraci Ilic, Obradovic,Trifunovic i Jovanovic nisu otisli u evropu pa su ipak
tek u majstorici osvojili titulu.
Lale Lucic je gotivan lik ali ne treba preterivati.

nbgd

pre 7 godina

"A sa repkom nista..... (Kole, 09. maj 2016 12:25)" HAHAHAHA kako te nije sramota?? Pa ukucaj u Google Željko Obradović - klik, vikipedija - klik, pa progledaj malo pre nego što se izlupetaš tako

Cir Milos

pre 7 godina

(Gogi, 09. maj 2016 15:06)
--------------------------
A ja tvrdim da će Fener da uništi CSKA i da ce da se proseta do titule. Možda je tacno sve sto si napisao o budžetu i ostalom, ali reći da ove sezone u Evropi ima jače ekipe od Fenera, je čista besmislica.

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

A sa repkom nista.....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kole, 9. maj 2016 12:25)

Sa repkom mu i ne trebaju uspesi. A sa reprezentacijom ih ima vise neko bilo koji drugi trener nase reprezentacije. ;)

ostavite Djoleta na miru u svojim CZ - PAR prepucavanjima

pre 7 godina

bbr , ne znam čemu na ovoj temi spominješ Djokovića, ali onda se bar potrudi da ne lažeš , Djoković je Srbin , Beogradjanin , otac sa Kosova, slavi Slavu što pravi Cg ne rade , ima preko Damjanovića poveznice sa Nemanjićima, ne znam dokle više nekima treba da se objašnjava

Vrle

pre 7 godina

Koji smo mi pacenici,ja nemam reci.Svakog dana mi je sve jasnije da se u Srbiji ne prasta uspeh!Evropski strucnjaci ga smatraju najboljim trenerom,a nasi ga pljuju!Da komsiji crkne krava,a ne 4 s na zastavu da stavimo!
Gospodine Obradovicu hvala vam na svemu sto ste ucinili za Srbiju!

MikiP

pre 7 godina

Zeljko Obradovic je sa reprezentacijom osvojio zlato na SP 1998., zlato i bronzu na EP 1997 i 1999. i srebro na OI 1996.
I to je za neke NISTA?!!

Đole

pre 7 godina

Lepo je videti kako ga Đorđević hvali a nekada davno je plakao zbog njega. Bilo je to kada je vraćen sa priprema SFRJ reprezentacije jer je bila gužva na mestu pleja. Dobro se sećam tandema Obradović - Dražen Petrović. Obradović je kao plejmejker bio neinteresantan publici a treneri su ga obožavali jer je verovatno bio plej sa najmanje izgubljenih lopti u Evropi. Vrlo retko je šutirso ns koš ali tada je pogađao. Malo je koševa davao ali su mu procenti bili fantastični jer je uglavnom šutirao kad je imao otvoren prostor. I to je deo iz filma kada kaže da je učio od (sa)igrača - Dražen, Đorđević, Grbović, Danilović, Dijamantidis ....

Neko123

pre 7 godina

Trener koji imao srece da trenira najtalentovaniju generaciju pocetkom 90tih. Sve uspehe su mu doneli Djordjevic i Bodiroga. Cim su njih dvojica zavrsili karijere Zeljko ne moze nista da osvoji.
(Delije Gate7 Brothers, 9. maj 2016 21:00)

Stvarno nista, osim 3 Evrolige. Bodiroga je otisao iz Pao-a 2002, Zeljko je osvojio 2006/2007, 2008/2009, 2010/2011. Ovolika mrznja je stvarno neverovatna, znao sam da mrzite Duleta zbog 13 godina dominacije, ali ne razumem odakle ovolika mrznja prema Zeljku!?

MVPofNBA

pre 7 godina

Jako lep gest evrolige da napravi film o najvecem kosarkaskom strucnjaku evrope ikad, samo sto je ovo jako neozbiljno uradjeno. Shvatam ja da su odnosi sa ljudima oko sebe bitni i sve, ali kao veliki zaljubljenik u kosarku zeleo sam da cujem zeljkova razmisljanja i stavove o kosarci, da vidim malo vise. U ovom filmu jako se malo doticu takvih stvari. Mislim da me razumete, evroliga je mogla ovo uraditi mnogo, mnogo bolje.

sale

pre 7 godina

Mnoge Srbe je učinio ponosnim, najviše 90ih kada smo bili crne ovce u svetu. Hvala mu do neba (I njegovom kumu Dudi, po meni jos vecom legendom)