Sreda, 28.10.2015.

15:04

Medvedev poklonio Vučiću ruski smartfon

Ruski premijer Dmitrij Medvedev poklonio je smartfon ruske proizvodnje premijeru Aleksandru Vučiću, <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=10&dd=28&nav_id=1056505" class="text-link" target= "_blank">nakon njegove izjave da još ne poseduje takav uređaj.</a>

Izvor: Tanjug

Medvedev poklonio Vuèiæu ruski smartfon IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

138 Komentari

Sortiraj po:

Tarantula

pre 8 godina

Mi smo definitivno čudan narod. Čak je i poklon Medvedeva u vidu smartfon-a bio inicijalna kapisla da se piše loše o premijeru i da se napada iz svih oružja. No dobro, još jedan dokaz da je opozicija dotakla dno.

Mile

pre 8 godina

@David
Ako cemo vec o greskama, hardver nije kineski, nego je samo proizveden u Kini (osim ako pod hardverom ne podrazumevas plasticno kuciste). Mozak (procesor/cipset) su americki (Qualcomm)/britanski(ARM), ekran juzno-korejski ...

David

pre 8 godina

@Koliko znam google su napravili Amer i Rus. A sta bi sve mogli da naprave...
(Milojko, 28. oktobar 2015 17:22)

Greska google (android) su napravili Amer i Zidov Ruskog podrijetla
A sto se tog telefona tice je kinesko(HW) americki(SW) produkt

hvala!

pre 8 godina

Na ovom aparatu poseban akcenat je dat zastiti signala, tako da ce za sadrzaj svojih razgovora znati samo Vucic, FSB (ex-KGB), i vise niko drugi!

Oliva

pre 8 godina

Veoma lep gest,hvala Rusiji.
(zoki, 28. oktobar 2015 21:26)

Hehe, oni nama poklonili telefon, a mi njima 10 milijardi dolara nase nafte, valjda bi oni nama trebali da se klanjaju do zemlje, a ne mi njima, KO JE OVDE BUDALA, bote!

Lusy

pre 8 godina

Vučić koristi, verovatno, telefone stare generacije, bez kamere, bez ekrana u boji...
Takve telefone koriste oni žestoki momci koji ne žele da ih prate ili prisluškuju...
Nekada su i za jednokratnu upotrebu...

SAMO BAHATO

pre 8 godina

Pfffff 1000 evra, nikad ne bih dao, inace Vucicu prodaj ga na nekoj dobrotvornoj aukciji i daj pare da se obnovi neka bolnica ili skola.

yota

pre 8 godina

Interesantno, dobio sam 291 negativnih poena na moj komentar. Zar je moguce da u tih 291 nijedan nije informaticar/inzenjer ? Jos jednom, mozak Yote 2 je americki Qualcomm Snapdragon 800 chipset/procesor, ekran je juznokorejski, operativni sistem americki, i apsolutno nista tu nije proizvod ruske pameti. Ako neko tvrdi drugacije, evo pozivam ga ovde konkretno tehnicki obrazlozi umesto sto slepo klikce misem (uzgred budi receno takodje zahvaljuci zapadnoj tehnologiji).

Zoharske price za malu djecu

pre 8 godina

Na tom telefonu nema ama bas nista rusko - BUKVALNO! Rus je nazvao preprodavca u Kini i rekao mu da mi napravi Android sa eink ekranom pozadi, i to je to. Ništa od ruske pameti nije upotrebljeno na tom uredjaju, osim jednostavne aplikacije aplikacije koja kopira screenshot na eink svakih par minuta.

Milan

pre 8 godina

Odlična saradnja i pregovori. Pa i sam poklon ide u prilog tome koliko smo prihvaćeni od strane Rusije i koliko su spremni da korektni odnosi ostanu i dalje što je od neprocenjivog značaja za našu ekonomiju.

iskustvo uci

pre 8 godina

Georg, dete i ostali botovi i patrijote, da li ste vi videli madzarsku pod rusima? E, sada smo mi pod njima i kako nam je? Do jogurt revolucije ovde na severu nije bilo ni r od Rusije. Bilo je sto dalje od njih jer smo imali primer u komsiluku. Posle te nesretne jogurt revolucije samo sto ne iskacu iz frizidera. Kome su oni mili neka ih vodi u svoj rodni kraj. Ovde ne trebaju. I tacka. Prestanite zaludjivati klince i pijandure po kafanama. Niko nama nece pomoci ni rusi ni evropa.

Radovan

pre 8 godina

Ja odbijam da verujem u ovo.

Zar Rusi ne proizvode samo naftu ?

Tako kazu ovi nasi domaci "evropejci"
(srb, 28. oktobar 2015 15:15) # Link komentara

Ti naravno veruješ da Rusi proizvode ovaj telefon?! Isto kao Vox, Vivax, Weg, Tesla, Blueberry itd.. Kinezi nalepe logo koji im tražiš. Ovaj konkretno model ne može da se kupi pod drugim brendom, ali i dalje je 100% Kinez. Osmišljen je i proizveden u Kini.

Mariana

pre 8 godina

Vucic je samo pokazao da je toliko zauzet poslom da ne moze da isprati sve inovacije. Medvedev se lepo poneo i pokazao koliko Rusija ceni prijateljstv sa Srbijom.

keza

pre 8 godina

Inače vlasnik lade je reno 51 posto
(Srbin, 28. oktobar 2015 18:04)

I IBM nije americki vise.
(Zoran, 28. oktobar 2015 18:36)
Kada ibm ne bude americki to ce znaciti da je amerika propala, jer ta firma ima najvise patenata godisnje. Prodali su kinezima samo deo za proizvodnju racunara koji se sada zove lenovo.

kineski ne ruski

pre 8 godina

A iPhone se sklapa gde?
(Čovke Legenda Neroja, 28. oktobar 2015 18:37)
Nije bitno sklapanje, nego dizajn, razvoj i sl. A to se za iPhone radi u Kaliforniji, a za Yota, Teslu i sl. u Kini. Odes, daju ti pice/klopu, pokazu katalog specifikacija i pakovanja (kucista), odaberes kombinaciju, pitaju te za ime koje hoces da stave na proizvod, platis avans i ides kuci i cekas prvu turu. Ako ti se svidi, onda javis da naprave jos x hiljada/miliona komada i samo brojis parice

Duca

pre 8 godina

Najvažnije je da mi krenemo u brži razvoj privrede jer će iz novih proizvoda i usluga u srpskoj ponudi proizići i prostor za povećanje razmene dve zemlje.

Veljko

pre 8 godina

Svakako da ne treba zanemariti ni potencijal razvoja saradnje u delu telekomunikacija i da treba i ovaj sektor uključiti u dalje razgovore oko razvoja poslovnih mogućnosti između dve zemlje.

Veljko

pre 8 godina

Svakako da ne treba zanemariti ni potencijal razvoja saradnje u delu telekomunikacija i da treba i ovaj sektor uključiti u dalje razgovore oko razvoja poslovnih mogućnosti između dve zemlje.

Zoran

pre 8 godina

Jel Americki operativni sistem na njemu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (decko-car, 28. oktobar 2015 16:01)

Ja verujem da je Android najmanje americki. Pisali su njega i pisu Rusi najvise, kao i Indijci. Cak ne ni oni u Americi, nego u Rusiji i Indiji.

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Što ne nosi Teslu, domaći brend? Svi se ionako sklapa u Kini, samo se po brendu razlikuju. Mogao je Medvedovu da uzvrati poklonom.
(dking, 28. oktobar 2015 17:53)

A iPhone se sklapa gde?

kineski ne ruski

pre 8 godina

Ruski hardver, a američki softver :-)
(stena, 28. oktobar 2015 17:36)
Kineski hardver, americki softver, ruski samo vlasnik-preprodavac (uvozi i prodaje) a i to preko offshore firmi

Georg

pre 8 godina

Ko jede rusku cokoladu, ko koristi ruski kompjuter...? Nisam evropejac ali jako dobro pamrim Madzarsku pod rusima. Neke price mozete prodavati napaljenim klincima i onima koji su ziveli dalje od granice. Kada smo prelazili granicu docekaivani smo kao beli turisti u Bangladesu. Okruzen sa gomilom pruzenih ruku. Pre 30-40 godina u severnim krajevima nuje bilo ni r od Rusije. Od jogurt revolucije rusi samo sto iz frizidera ne iskacu. I vidimo kako nam je. Da se razumemi, otreznite se. U evropi ne padaju pecene seve sa neba a rusu nam nusu braca. P.s. al cudno mi je sto patrijoti vole Rusiju iz daleka. Niko nece tamo. Rodbinu salju samo na zapad. E da, a po dzepovima im euri.
=======================
Evo jos jednog koji prica, a niti je bio niti je probao. Ruska cokolada 'Crveni Oktobar' ili "Krikunov' je bar pet puta bolja od plasticne 'Milke' ili onog 'Ritter', kojeg prave od bukovine, verovatno. Ali treba probati pa kuditi. Moskva, u kojoj sam proveo prethodnih osam godina, je kud i kamo interesantniji i bolji grad za zivot nego bilo sta sto znam licno u Zapadnoj ili Severnoj Evropi ili SAD. Pri cemu ne govorim da na Zapadu nista ne valja, ali Moskva i Rusija napreduju svake godine, a posebno u poslednjih 7-8 godina.
Idite i vidite, upoznajte se sa nekim u Rusiji, probajte i tek onda kudite, ako ima razloga.

Boki

pre 8 godina

@iskustvo uci, Da ali ta Madjarska je bila prakticno okupirana od strane Rusije, jer su bili uz sile osovine, iako su se pred kraj rata kao oslobodili nacisticke vlasti. Znali su rusi vrlo dobro koga ce da stave pod sapu....

Sloba

pre 8 godina

Ponesi odma i akomulatore za isti da ne zicas posle. Staju u dva poveca kofera (ako se neko seca starog vica o ruskom satu koji sve moze ali baterije su preglomazne).

yota

pre 8 godina

@srb

Daj nemoj da me zasmejavas, Yota 2 je mnogo manje ruski, nego sto je Fiat 500 srpski. Apsolutno svi delovi su zapadne proizvodnje, od chipseta pa sve do operativnog sistema. Srafciger ume da koristi svako, kada budu na primer svojom pamecu stvorili konkurentan procesor, e onda mozemo da pricamo o tome.

Zoran

pre 8 godina

"Koliko je bitno sta proizvode, ako za to sto proizvedu nema mesta na trzistu? "

Nema ni organska i neprskana hrana mesto na trzistu. Nego dok je takvih kao ti Zapad ne mora da brine.

Mihajlo

pre 8 godina

Lep gest ruskog premijera,kao i poklon naseg premijera njemu.Ali naj bitnije u svemu ovome jesu nasi odnosi koji sve vise su bratski nas narod pravoslavni sta reci

Milan

pre 8 godina

Genijalni marketing, pokloniš stvarčicu od par stotina evra i dobiješ reklamu u svim medijima i veliki broj ljudi kupi taj telefon samo zato što je čulo da premijer ima taj telefon (nebitno da li ga u stvari koristi). Kakvo crno prisluškivanje, mogu oni svaki telefon da čuju, ne mora da mu daju novi zbog toga.

mavra

pre 8 godina

mozda nas Premijer nece mroati vise ici u Rusiju, sad kad je dobio smartphone Rusi sigurno znaju svaki njegov potez.....sto mozda i nije lose, bar ne mora vise da im objasnjava sta misli o Evropi i SAD

Joja

pre 8 godina

kontam da se sa Putinovog mogu aktivirati rakete kao one iz kaspijskog jezera recimo, a videcemo sa Vucicevog sta moze! U svakom slucaju, Rusi kad naprave naprave ga da traje....mislim na bateriju

NikolaKG80

pre 8 godina

E pa sad ti vidi da l' će da te prisluškuju Rusi, ili Amerikanci. Mada ja mislim da i jedni i drugi svakako znaju svaki naš korak pre i nego što ga napravimo. To i nije teško pošto mi sve radimo po tuđem diktatu.

maljcik

pre 8 godina

Ljudi se ovde sprdaju kao da rus ne moze da napravi mobilni. Idu u svemir a ne mogu da naprave mobilni. Kinezi za tili vas napravili Huawei, Lenovo, tajvanci HTC .Rus osmislio igricu Tetris, rus osmoslio i kompjutersku zastitu Kaspersky

xim

pre 8 godina

Ja odbijam da verujem u ovo.
Zar Rusi ne proizvode samo naftu ?
Tako kazu ovi nasi domaci "evropejci"
(srb, 28. oktobar 2015 15:15)

Koliko je bitno sta proizvode, ako za to sto proizvedu nema mesta na trzistu? Svojim komentarom upravo si priznao da nikada nisi cuo za ovaj brend. Cak koriste i americki operativni sistem. Nazalost ti nasi "evropejci" govore istinu!

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Ja odbijam da verujem u ovo. 

Zar Rusi ne proizvode samo naftu ? 

Tako kazu ovi nasi domaci "evropejci"
(srb, 28. oktobar 2015 15:15)

xaxa Imao sam prilike daprobam Yotaphone 2 i mogu reci da je uredjaj a i ideja sa 2 displeja odlična. Naravno ne posedujem ga jer nemam novca za njega.

KGB

pre 8 godina

Neka se zahvali na lepom gestu i neka da nekom detetu taj telefon... pa da Komitet Građanske Bezopasnosti (ili kako se već sad zovu) sluša dečje razgovore.

Nikola

pre 8 godina

Hvala mu na lepom gestu. Sigurno nije shvatio izraz svog kolege kao žaljenje zbog nemanja ali je želeo da promoviše domaći proizvod i dobru volju prema srbima kao i poštovanje i prijateljstvo prema našem premijeru!

iskustvo uci

pre 8 godina

Ko jede rusku cokoladu, ko koristi ruski kompjuter...? Nisam evropejac ali jako dobro pamrim Madzarsku pod rusima. Neke price mozete prodavati napaljenim klincima i onima koji su ziveli dalje od granice. Kada smo prelazili granicu docekaivani smo kao beli turisti u Bangladesu. Okruzen sa gomilom pruzenih ruku. Pre 30-40 godina u severnim krajevima nuje bilo ni r od Rusije. Od jogurt revolucije rusi samo sto iz frizidera ne iskacu. I vidimo kako nam je. Da se razumemi, otreznite se. U evropi ne padaju pecene seve sa neba a rusu nam nusu braca. P.s. al cudno mi je sto patrijoti vole Rusiju iz daleka. Niko nece tamo. Rodbinu salju samo na zapad. E da, a po dzepovima im euri.

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Ja odbijam da verujem u ovo. 

Zar Rusi ne proizvode samo naftu ? 

Tako kazu ovi nasi domaci "evropejci"
(srb, 28. oktobar 2015 15:15)

xaxa Imao sam prilike daprobam Yotaphone 2 i mogu reci da je uredjaj a i ideja sa 2 displeja odlična. Naravno ne posedujem ga jer nemam novca za njega.

Nikola

pre 8 godina

Hvala mu na lepom gestu. Sigurno nije shvatio izraz svog kolege kao žaljenje zbog nemanja ali je želeo da promoviše domaći proizvod i dobru volju prema srbima kao i poštovanje i prijateljstvo prema našem premijeru!

maljcik

pre 8 godina

Ljudi se ovde sprdaju kao da rus ne moze da napravi mobilni. Idu u svemir a ne mogu da naprave mobilni. Kinezi za tili vas napravili Huawei, Lenovo, tajvanci HTC .Rus osmislio igricu Tetris, rus osmoslio i kompjutersku zastitu Kaspersky

Georg

pre 8 godina

Ko jede rusku cokoladu, ko koristi ruski kompjuter...? Nisam evropejac ali jako dobro pamrim Madzarsku pod rusima. Neke price mozete prodavati napaljenim klincima i onima koji su ziveli dalje od granice. Kada smo prelazili granicu docekaivani smo kao beli turisti u Bangladesu. Okruzen sa gomilom pruzenih ruku. Pre 30-40 godina u severnim krajevima nuje bilo ni r od Rusije. Od jogurt revolucije rusi samo sto iz frizidera ne iskacu. I vidimo kako nam je. Da se razumemi, otreznite se. U evropi ne padaju pecene seve sa neba a rusu nam nusu braca. P.s. al cudno mi je sto patrijoti vole Rusiju iz daleka. Niko nece tamo. Rodbinu salju samo na zapad. E da, a po dzepovima im euri.
=======================
Evo jos jednog koji prica, a niti je bio niti je probao. Ruska cokolada 'Crveni Oktobar' ili "Krikunov' je bar pet puta bolja od plasticne 'Milke' ili onog 'Ritter', kojeg prave od bukovine, verovatno. Ali treba probati pa kuditi. Moskva, u kojoj sam proveo prethodnih osam godina, je kud i kamo interesantniji i bolji grad za zivot nego bilo sta sto znam licno u Zapadnoj ili Severnoj Evropi ili SAD. Pri cemu ne govorim da na Zapadu nista ne valja, ali Moskva i Rusija napreduju svake godine, a posebno u poslednjih 7-8 godina.
Idite i vidite, upoznajte se sa nekim u Rusiji, probajte i tek onda kudite, ako ima razloga.

Mariana

pre 8 godina

Vucic je samo pokazao da je toliko zauzet poslom da ne moze da isprati sve inovacije. Medvedev se lepo poneo i pokazao koliko Rusija ceni prijateljstv sa Srbijom.

Joja

pre 8 godina

kontam da se sa Putinovog mogu aktivirati rakete kao one iz kaspijskog jezera recimo, a videcemo sa Vucicevog sta moze! U svakom slucaju, Rusi kad naprave naprave ga da traje....mislim na bateriju

Duca

pre 8 godina

Najvažnije je da mi krenemo u brži razvoj privrede jer će iz novih proizvoda i usluga u srpskoj ponudi proizići i prostor za povećanje razmene dve zemlje.

iskustvo uci

pre 8 godina

Ko jede rusku cokoladu, ko koristi ruski kompjuter...? Nisam evropejac ali jako dobro pamrim Madzarsku pod rusima. Neke price mozete prodavati napaljenim klincima i onima koji su ziveli dalje od granice. Kada smo prelazili granicu docekaivani smo kao beli turisti u Bangladesu. Okruzen sa gomilom pruzenih ruku. Pre 30-40 godina u severnim krajevima nuje bilo ni r od Rusije. Od jogurt revolucije rusi samo sto iz frizidera ne iskacu. I vidimo kako nam je. Da se razumemi, otreznite se. U evropi ne padaju pecene seve sa neba a rusu nam nusu braca. P.s. al cudno mi je sto patrijoti vole Rusiju iz daleka. Niko nece tamo. Rodbinu salju samo na zapad. E da, a po dzepovima im euri.

yota

pre 8 godina

Interesantno, dobio sam 291 negativnih poena na moj komentar. Zar je moguce da u tih 291 nijedan nije informaticar/inzenjer ? Jos jednom, mozak Yote 2 je americki Qualcomm Snapdragon 800 chipset/procesor, ekran je juznokorejski, operativni sistem americki, i apsolutno nista tu nije proizvod ruske pameti. Ako neko tvrdi drugacije, evo pozivam ga ovde konkretno tehnicki obrazlozi umesto sto slepo klikce misem (uzgred budi receno takodje zahvaljuci zapadnoj tehnologiji).

Veljko

pre 8 godina

Svakako da ne treba zanemariti ni potencijal razvoja saradnje u delu telekomunikacija i da treba i ovaj sektor uključiti u dalje razgovore oko razvoja poslovnih mogućnosti između dve zemlje.

Veljko

pre 8 godina

Svakako da ne treba zanemariti ni potencijal razvoja saradnje u delu telekomunikacija i da treba i ovaj sektor uključiti u dalje razgovore oko razvoja poslovnih mogućnosti između dve zemlje.

NikolaKG80

pre 8 godina

E pa sad ti vidi da l' će da te prisluškuju Rusi, ili Amerikanci. Mada ja mislim da i jedni i drugi svakako znaju svaki naš korak pre i nego što ga napravimo. To i nije teško pošto mi sve radimo po tuđem diktatu.

Milan

pre 8 godina

Odlična saradnja i pregovori. Pa i sam poklon ide u prilog tome koliko smo prihvaćeni od strane Rusije i koliko su spremni da korektni odnosi ostanu i dalje što je od neprocenjivog značaja za našu ekonomiju.

Mihajlo

pre 8 godina

Lep gest ruskog premijera,kao i poklon naseg premijera njemu.Ali naj bitnije u svemu ovome jesu nasi odnosi koji sve vise su bratski nas narod pravoslavni sta reci

xim

pre 8 godina

Ja odbijam da verujem u ovo.
Zar Rusi ne proizvode samo naftu ?
Tako kazu ovi nasi domaci "evropejci"
(srb, 28. oktobar 2015 15:15)

Koliko je bitno sta proizvode, ako za to sto proizvedu nema mesta na trzistu? Svojim komentarom upravo si priznao da nikada nisi cuo za ovaj brend. Cak koriste i americki operativni sistem. Nazalost ti nasi "evropejci" govore istinu!

yota

pre 8 godina

@srb

Daj nemoj da me zasmejavas, Yota 2 je mnogo manje ruski, nego sto je Fiat 500 srpski. Apsolutno svi delovi su zapadne proizvodnje, od chipseta pa sve do operativnog sistema. Srafciger ume da koristi svako, kada budu na primer svojom pamecu stvorili konkurentan procesor, e onda mozemo da pricamo o tome.

Milan

pre 8 godina

Genijalni marketing, pokloniš stvarčicu od par stotina evra i dobiješ reklamu u svim medijima i veliki broj ljudi kupi taj telefon samo zato što je čulo da premijer ima taj telefon (nebitno da li ga u stvari koristi). Kakvo crno prisluškivanje, mogu oni svaki telefon da čuju, ne mora da mu daju novi zbog toga.

keza

pre 8 godina

Inače vlasnik lade je reno 51 posto
(Srbin, 28. oktobar 2015 18:04)

I IBM nije americki vise.
(Zoran, 28. oktobar 2015 18:36)
Kada ibm ne bude americki to ce znaciti da je amerika propala, jer ta firma ima najvise patenata godisnje. Prodali su kinezima samo deo za proizvodnju racunara koji se sada zove lenovo.

iskustvo uci

pre 8 godina

Georg, dete i ostali botovi i patrijote, da li ste vi videli madzarsku pod rusima? E, sada smo mi pod njima i kako nam je? Do jogurt revolucije ovde na severu nije bilo ni r od Rusije. Bilo je sto dalje od njih jer smo imali primer u komsiluku. Posle te nesretne jogurt revolucije samo sto ne iskacu iz frizidera. Kome su oni mili neka ih vodi u svoj rodni kraj. Ovde ne trebaju. I tacka. Prestanite zaludjivati klince i pijandure po kafanama. Niko nama nece pomoci ni rusi ni evropa.

Radovan

pre 8 godina

Ja odbijam da verujem u ovo.

Zar Rusi ne proizvode samo naftu ?

Tako kazu ovi nasi domaci "evropejci"
(srb, 28. oktobar 2015 15:15) # Link komentara

Ti naravno veruješ da Rusi proizvode ovaj telefon?! Isto kao Vox, Vivax, Weg, Tesla, Blueberry itd.. Kinezi nalepe logo koji im tražiš. Ovaj konkretno model ne može da se kupi pod drugim brendom, ali i dalje je 100% Kinez. Osmišljen je i proizveden u Kini.

Zoharske price za malu djecu

pre 8 godina

Na tom telefonu nema ama bas nista rusko - BUKVALNO! Rus je nazvao preprodavca u Kini i rekao mu da mi napravi Android sa eink ekranom pozadi, i to je to. Ništa od ruske pameti nije upotrebljeno na tom uredjaju, osim jednostavne aplikacije aplikacije koja kopira screenshot na eink svakih par minuta.

KGB

pre 8 godina

Neka se zahvali na lepom gestu i neka da nekom detetu taj telefon... pa da Komitet Građanske Bezopasnosti (ili kako se već sad zovu) sluša dečje razgovore.

Zoran

pre 8 godina

"Koliko je bitno sta proizvode, ako za to sto proizvedu nema mesta na trzistu? "

Nema ni organska i neprskana hrana mesto na trzistu. Nego dok je takvih kao ti Zapad ne mora da brine.

kineski ne ruski

pre 8 godina

Ruski hardver, a američki softver :-)
(stena, 28. oktobar 2015 17:36)
Kineski hardver, americki softver, ruski samo vlasnik-preprodavac (uvozi i prodaje) a i to preko offshore firmi

Sloba

pre 8 godina

Ponesi odma i akomulatore za isti da ne zicas posle. Staju u dva poveca kofera (ako se neko seca starog vica o ruskom satu koji sve moze ali baterije su preglomazne).

kineski ne ruski

pre 8 godina

A iPhone se sklapa gde?
(Čovke Legenda Neroja, 28. oktobar 2015 18:37)
Nije bitno sklapanje, nego dizajn, razvoj i sl. A to se za iPhone radi u Kaliforniji, a za Yota, Teslu i sl. u Kini. Odes, daju ti pice/klopu, pokazu katalog specifikacija i pakovanja (kucista), odaberes kombinaciju, pitaju te za ime koje hoces da stave na proizvod, platis avans i ides kuci i cekas prvu turu. Ako ti se svidi, onda javis da naprave jos x hiljada/miliona komada i samo brojis parice

mavra

pre 8 godina

mozda nas Premijer nece mroati vise ici u Rusiju, sad kad je dobio smartphone Rusi sigurno znaju svaki njegov potez.....sto mozda i nije lose, bar ne mora vise da im objasnjava sta misli o Evropi i SAD

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Što ne nosi Teslu, domaći brend? Svi se ionako sklapa u Kini, samo se po brendu razlikuju. Mogao je Medvedovu da uzvrati poklonom.
(dking, 28. oktobar 2015 17:53)

A iPhone se sklapa gde?

Boki

pre 8 godina

@iskustvo uci, Da ali ta Madjarska je bila prakticno okupirana od strane Rusije, jer su bili uz sile osovine, iako su se pred kraj rata kao oslobodili nacisticke vlasti. Znali su rusi vrlo dobro koga ce da stave pod sapu....

Zoran

pre 8 godina

Jel Americki operativni sistem na njemu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (decko-car, 28. oktobar 2015 16:01)

Ja verujem da je Android najmanje americki. Pisali su njega i pisu Rusi najvise, kao i Indijci. Cak ne ni oni u Americi, nego u Rusiji i Indiji.

Lusy

pre 8 godina

Vučić koristi, verovatno, telefone stare generacije, bez kamere, bez ekrana u boji...
Takve telefone koriste oni žestoki momci koji ne žele da ih prate ili prisluškuju...
Nekada su i za jednokratnu upotrebu...

Oliva

pre 8 godina

Veoma lep gest,hvala Rusiji.
(zoki, 28. oktobar 2015 21:26)

Hehe, oni nama poklonili telefon, a mi njima 10 milijardi dolara nase nafte, valjda bi oni nama trebali da se klanjaju do zemlje, a ne mi njima, KO JE OVDE BUDALA, bote!

SAMO BAHATO

pre 8 godina

Pfffff 1000 evra, nikad ne bih dao, inace Vucicu prodaj ga na nekoj dobrotvornoj aukciji i daj pare da se obnovi neka bolnica ili skola.

hvala!

pre 8 godina

Na ovom aparatu poseban akcenat je dat zastiti signala, tako da ce za sadrzaj svojih razgovora znati samo Vucic, FSB (ex-KGB), i vise niko drugi!

Mile

pre 8 godina

@David
Ako cemo vec o greskama, hardver nije kineski, nego je samo proizveden u Kini (osim ako pod hardverom ne podrazumevas plasticno kuciste). Mozak (procesor/cipset) su americki (Qualcomm)/britanski(ARM), ekran juzno-korejski ...

David

pre 8 godina

@Koliko znam google su napravili Amer i Rus. A sta bi sve mogli da naprave...
(Milojko, 28. oktobar 2015 17:22)

Greska google (android) su napravili Amer i Zidov Ruskog podrijetla
A sto se tog telefona tice je kinesko(HW) americki(SW) produkt

Tarantula

pre 8 godina

Mi smo definitivno čudan narod. Čak je i poklon Medvedeva u vidu smartfon-a bio inicijalna kapisla da se piše loše o premijeru i da se napada iz svih oružja. No dobro, još jedan dokaz da je opozicija dotakla dno.

iskustvo uci

pre 8 godina

Ko jede rusku cokoladu, ko koristi ruski kompjuter...? Nisam evropejac ali jako dobro pamrim Madzarsku pod rusima. Neke price mozete prodavati napaljenim klincima i onima koji su ziveli dalje od granice. Kada smo prelazili granicu docekaivani smo kao beli turisti u Bangladesu. Okruzen sa gomilom pruzenih ruku. Pre 30-40 godina u severnim krajevima nuje bilo ni r od Rusije. Od jogurt revolucije rusi samo sto iz frizidera ne iskacu. I vidimo kako nam je. Da se razumemi, otreznite se. U evropi ne padaju pecene seve sa neba a rusu nam nusu braca. P.s. al cudno mi je sto patrijoti vole Rusiju iz daleka. Niko nece tamo. Rodbinu salju samo na zapad. E da, a po dzepovima im euri.

NikolaKG80

pre 8 godina

E pa sad ti vidi da l' će da te prisluškuju Rusi, ili Amerikanci. Mada ja mislim da i jedni i drugi svakako znaju svaki naš korak pre i nego što ga napravimo. To i nije teško pošto mi sve radimo po tuđem diktatu.

Milan

pre 8 godina

Genijalni marketing, pokloniš stvarčicu od par stotina evra i dobiješ reklamu u svim medijima i veliki broj ljudi kupi taj telefon samo zato što je čulo da premijer ima taj telefon (nebitno da li ga u stvari koristi). Kakvo crno prisluškivanje, mogu oni svaki telefon da čuju, ne mora da mu daju novi zbog toga.

yota

pre 8 godina

@srb

Daj nemoj da me zasmejavas, Yota 2 je mnogo manje ruski, nego sto je Fiat 500 srpski. Apsolutno svi delovi su zapadne proizvodnje, od chipseta pa sve do operativnog sistema. Srafciger ume da koristi svako, kada budu na primer svojom pamecu stvorili konkurentan procesor, e onda mozemo da pricamo o tome.

xim

pre 8 godina

Ja odbijam da verujem u ovo.
Zar Rusi ne proizvode samo naftu ?
Tako kazu ovi nasi domaci "evropejci"
(srb, 28. oktobar 2015 15:15)

Koliko je bitno sta proizvode, ako za to sto proizvedu nema mesta na trzistu? Svojim komentarom upravo si priznao da nikada nisi cuo za ovaj brend. Cak koriste i americki operativni sistem. Nazalost ti nasi "evropejci" govore istinu!

Radovan

pre 8 godina

Ja odbijam da verujem u ovo.

Zar Rusi ne proizvode samo naftu ?

Tako kazu ovi nasi domaci "evropejci"
(srb, 28. oktobar 2015 15:15) # Link komentara

Ti naravno veruješ da Rusi proizvode ovaj telefon?! Isto kao Vox, Vivax, Weg, Tesla, Blueberry itd.. Kinezi nalepe logo koji im tražiš. Ovaj konkretno model ne može da se kupi pod drugim brendom, ali i dalje je 100% Kinez. Osmišljen je i proizveden u Kini.

KGB

pre 8 godina

Neka se zahvali na lepom gestu i neka da nekom detetu taj telefon... pa da Komitet Građanske Bezopasnosti (ili kako se već sad zovu) sluša dečje razgovore.

Sloba

pre 8 godina

Ponesi odma i akomulatore za isti da ne zicas posle. Staju u dva poveca kofera (ako se neko seca starog vica o ruskom satu koji sve moze ali baterije su preglomazne).

yota

pre 8 godina

Interesantno, dobio sam 291 negativnih poena na moj komentar. Zar je moguce da u tih 291 nijedan nije informaticar/inzenjer ? Jos jednom, mozak Yote 2 je americki Qualcomm Snapdragon 800 chipset/procesor, ekran je juznokorejski, operativni sistem americki, i apsolutno nista tu nije proizvod ruske pameti. Ako neko tvrdi drugacije, evo pozivam ga ovde konkretno tehnicki obrazlozi umesto sto slepo klikce misem (uzgred budi receno takodje zahvaljuci zapadnoj tehnologiji).

Zoran

pre 8 godina

"Koliko je bitno sta proizvode, ako za to sto proizvedu nema mesta na trzistu? "

Nema ni organska i neprskana hrana mesto na trzistu. Nego dok je takvih kao ti Zapad ne mora da brine.

iskustvo uci

pre 8 godina

Georg, dete i ostali botovi i patrijote, da li ste vi videli madzarsku pod rusima? E, sada smo mi pod njima i kako nam je? Do jogurt revolucije ovde na severu nije bilo ni r od Rusije. Bilo je sto dalje od njih jer smo imali primer u komsiluku. Posle te nesretne jogurt revolucije samo sto ne iskacu iz frizidera. Kome su oni mili neka ih vodi u svoj rodni kraj. Ovde ne trebaju. I tacka. Prestanite zaludjivati klince i pijandure po kafanama. Niko nama nece pomoci ni rusi ni evropa.

Zoharske price za malu djecu

pre 8 godina

Na tom telefonu nema ama bas nista rusko - BUKVALNO! Rus je nazvao preprodavca u Kini i rekao mu da mi napravi Android sa eink ekranom pozadi, i to je to. Ništa od ruske pameti nije upotrebljeno na tom uredjaju, osim jednostavne aplikacije aplikacije koja kopira screenshot na eink svakih par minuta.

Nikola

pre 8 godina

Hvala mu na lepom gestu. Sigurno nije shvatio izraz svog kolege kao žaljenje zbog nemanja ali je želeo da promoviše domaći proizvod i dobru volju prema srbima kao i poštovanje i prijateljstvo prema našem premijeru!

mavra

pre 8 godina

mozda nas Premijer nece mroati vise ici u Rusiju, sad kad je dobio smartphone Rusi sigurno znaju svaki njegov potez.....sto mozda i nije lose, bar ne mora vise da im objasnjava sta misli o Evropi i SAD

Mariana

pre 8 godina

Vucic je samo pokazao da je toliko zauzet poslom da ne moze da isprati sve inovacije. Medvedev se lepo poneo i pokazao koliko Rusija ceni prijateljstv sa Srbijom.

Boki

pre 8 godina

@iskustvo uci, Da ali ta Madjarska je bila prakticno okupirana od strane Rusije, jer su bili uz sile osovine, iako su se pred kraj rata kao oslobodili nacisticke vlasti. Znali su rusi vrlo dobro koga ce da stave pod sapu....

Mihajlo

pre 8 godina

Lep gest ruskog premijera,kao i poklon naseg premijera njemu.Ali naj bitnije u svemu ovome jesu nasi odnosi koji sve vise su bratski nas narod pravoslavni sta reci

Georg

pre 8 godina

Ko jede rusku cokoladu, ko koristi ruski kompjuter...? Nisam evropejac ali jako dobro pamrim Madzarsku pod rusima. Neke price mozete prodavati napaljenim klincima i onima koji su ziveli dalje od granice. Kada smo prelazili granicu docekaivani smo kao beli turisti u Bangladesu. Okruzen sa gomilom pruzenih ruku. Pre 30-40 godina u severnim krajevima nuje bilo ni r od Rusije. Od jogurt revolucije rusi samo sto iz frizidera ne iskacu. I vidimo kako nam je. Da se razumemi, otreznite se. U evropi ne padaju pecene seve sa neba a rusu nam nusu braca. P.s. al cudno mi je sto patrijoti vole Rusiju iz daleka. Niko nece tamo. Rodbinu salju samo na zapad. E da, a po dzepovima im euri.
=======================
Evo jos jednog koji prica, a niti je bio niti je probao. Ruska cokolada 'Crveni Oktobar' ili "Krikunov' je bar pet puta bolja od plasticne 'Milke' ili onog 'Ritter', kojeg prave od bukovine, verovatno. Ali treba probati pa kuditi. Moskva, u kojoj sam proveo prethodnih osam godina, je kud i kamo interesantniji i bolji grad za zivot nego bilo sta sto znam licno u Zapadnoj ili Severnoj Evropi ili SAD. Pri cemu ne govorim da na Zapadu nista ne valja, ali Moskva i Rusija napreduju svake godine, a posebno u poslednjih 7-8 godina.
Idite i vidite, upoznajte se sa nekim u Rusiji, probajte i tek onda kudite, ako ima razloga.

maljcik

pre 8 godina

Ljudi se ovde sprdaju kao da rus ne moze da napravi mobilni. Idu u svemir a ne mogu da naprave mobilni. Kinezi za tili vas napravili Huawei, Lenovo, tajvanci HTC .Rus osmislio igricu Tetris, rus osmoslio i kompjutersku zastitu Kaspersky

Milan

pre 8 godina

Odlična saradnja i pregovori. Pa i sam poklon ide u prilog tome koliko smo prihvaćeni od strane Rusije i koliko su spremni da korektni odnosi ostanu i dalje što je od neprocenjivog značaja za našu ekonomiju.

Joja

pre 8 godina

kontam da se sa Putinovog mogu aktivirati rakete kao one iz kaspijskog jezera recimo, a videcemo sa Vucicevog sta moze! U svakom slucaju, Rusi kad naprave naprave ga da traje....mislim na bateriju

Duca

pre 8 godina

Najvažnije je da mi krenemo u brži razvoj privrede jer će iz novih proizvoda i usluga u srpskoj ponudi proizići i prostor za povećanje razmene dve zemlje.

Zoran

pre 8 godina

Jel Americki operativni sistem na njemu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (decko-car, 28. oktobar 2015 16:01)

Ja verujem da je Android najmanje americki. Pisali su njega i pisu Rusi najvise, kao i Indijci. Cak ne ni oni u Americi, nego u Rusiji i Indiji.

Veljko

pre 8 godina

Svakako da ne treba zanemariti ni potencijal razvoja saradnje u delu telekomunikacija i da treba i ovaj sektor uključiti u dalje razgovore oko razvoja poslovnih mogućnosti između dve zemlje.

Veljko

pre 8 godina

Svakako da ne treba zanemariti ni potencijal razvoja saradnje u delu telekomunikacija i da treba i ovaj sektor uključiti u dalje razgovore oko razvoja poslovnih mogućnosti između dve zemlje.

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Ja odbijam da verujem u ovo. 

Zar Rusi ne proizvode samo naftu ? 

Tako kazu ovi nasi domaci "evropejci"
(srb, 28. oktobar 2015 15:15)

xaxa Imao sam prilike daprobam Yotaphone 2 i mogu reci da je uredjaj a i ideja sa 2 displeja odlična. Naravno ne posedujem ga jer nemam novca za njega.

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Što ne nosi Teslu, domaći brend? Svi se ionako sklapa u Kini, samo se po brendu razlikuju. Mogao je Medvedovu da uzvrati poklonom.
(dking, 28. oktobar 2015 17:53)

A iPhone se sklapa gde?

kineski ne ruski

pre 8 godina

A iPhone se sklapa gde?
(Čovke Legenda Neroja, 28. oktobar 2015 18:37)
Nije bitno sklapanje, nego dizajn, razvoj i sl. A to se za iPhone radi u Kaliforniji, a za Yota, Teslu i sl. u Kini. Odes, daju ti pice/klopu, pokazu katalog specifikacija i pakovanja (kucista), odaberes kombinaciju, pitaju te za ime koje hoces da stave na proizvod, platis avans i ides kuci i cekas prvu turu. Ako ti se svidi, onda javis da naprave jos x hiljada/miliona komada i samo brojis parice

kineski ne ruski

pre 8 godina

Ruski hardver, a američki softver :-)
(stena, 28. oktobar 2015 17:36)
Kineski hardver, americki softver, ruski samo vlasnik-preprodavac (uvozi i prodaje) a i to preko offshore firmi

keza

pre 8 godina

Inače vlasnik lade je reno 51 posto
(Srbin, 28. oktobar 2015 18:04)

I IBM nije americki vise.
(Zoran, 28. oktobar 2015 18:36)
Kada ibm ne bude americki to ce znaciti da je amerika propala, jer ta firma ima najvise patenata godisnje. Prodali su kinezima samo deo za proizvodnju racunara koji se sada zove lenovo.

Tarantula

pre 8 godina

Mi smo definitivno čudan narod. Čak je i poklon Medvedeva u vidu smartfon-a bio inicijalna kapisla da se piše loše o premijeru i da se napada iz svih oružja. No dobro, još jedan dokaz da je opozicija dotakla dno.

SAMO BAHATO

pre 8 godina

Pfffff 1000 evra, nikad ne bih dao, inace Vucicu prodaj ga na nekoj dobrotvornoj aukciji i daj pare da se obnovi neka bolnica ili skola.

Lusy

pre 8 godina

Vučić koristi, verovatno, telefone stare generacije, bez kamere, bez ekrana u boji...
Takve telefone koriste oni žestoki momci koji ne žele da ih prate ili prisluškuju...
Nekada su i za jednokratnu upotrebu...

Oliva

pre 8 godina

Veoma lep gest,hvala Rusiji.
(zoki, 28. oktobar 2015 21:26)

Hehe, oni nama poklonili telefon, a mi njima 10 milijardi dolara nase nafte, valjda bi oni nama trebali da se klanjaju do zemlje, a ne mi njima, KO JE OVDE BUDALA, bote!

hvala!

pre 8 godina

Na ovom aparatu poseban akcenat je dat zastiti signala, tako da ce za sadrzaj svojih razgovora znati samo Vucic, FSB (ex-KGB), i vise niko drugi!

David

pre 8 godina

@Koliko znam google su napravili Amer i Rus. A sta bi sve mogli da naprave...
(Milojko, 28. oktobar 2015 17:22)

Greska google (android) su napravili Amer i Zidov Ruskog podrijetla
A sto se tog telefona tice je kinesko(HW) americki(SW) produkt

Mile

pre 8 godina

@David
Ako cemo vec o greskama, hardver nije kineski, nego je samo proizveden u Kini (osim ako pod hardverom ne podrazumevas plasticno kuciste). Mozak (procesor/cipset) su americki (Qualcomm)/britanski(ARM), ekran juzno-korejski ...