Subota, 08.08.2015.

09:45

Kraj za Mazdu 5

Izvor: B92

Kraj za Mazdu 5 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Rale

pre 5 godina

Licno vozim Mazdu 5 2009g 2.0d 143 ks za sada 280000km i sve osim jednog ciscenja dpf-a i to pre 5000km radi besprekorno. Na autu mi je jos prvi set kvacila,diskove prednje sam menjao prve pre 5000km kada sam radio dpf i veliki servis.Auto je u full opremi i besprekoran je ya voznju.ne bih je menjao za masu evropskih. jeste da je placena skoro 30% vise kad je kupljena zbog dodatne opreme ali nije mi zao

Sasa

pre 5 godina

Pozdrav svima i m za malu pomoc. Imam mazdu 5 2006 god. 81 kw i imam problem sa potrosnjom goriva.Auto trosi izmedju 10 i 12 lit na, a proveru radim tako sto rezervoar napunim do cepa predjem 100,200 km i opet napunim do cepa. Dva puta sam na 100km sipao po 12 lit, a na predjenih 300km sipao sam 35 lit. Auto je isao na dijagnostiku, nema skrivenih gresaka, DPF je u redu, dizne su ok...Da li je neko imao slicno iskustvo i kako je resio problem potrosnje...hvala.

marko

pre 6 godina

Imam mazdu 5, 2006 godina, 81kw, dizel 2.0... nedavno je uzeo , zanima me ulje koje sipati ? Je li ok ulje; mazda dexelia Ultra 5w30???

Frfljavi

pre 8 godina

mali Mitre, Kako je moguce da sam imao problema na otvorenom putu? Pa u tome i jeste bio problem i moja odluka da ga vratim posle drugog kvara i ostavljanja na putu. Ne znam kako je i zasto se to desilo ali to je za mene mozda i najgora Mazda koju sam ikada vozio. Cuo sam da je Mazda 626 pogotovo facelifting 2001 godine i 323 F 2.0 dizel nesto najbolje sto je Mazda ikada napravila...

mr

pre 8 godina

manje od ocekivanja. centar bg 9-10l, autoput 120 kmh oko 7 sa klimom, magistrala oko 5.5-6. meni je prosek oko 6.5, za predjenih 6 hiljada km. zato sam u dilemi za ugradnju plina i verovatno necu skoro. doduse ako ga gazis moze i mnogo vise, ja ga s vremena na vreme ocepim, cisto za dusu. gledati uvek benzinca ako gledas mazdu 6. i posle 2005 godine, zbog korozije. pozdrav

mali Mitar

pre 8 godina

mr, 11. avgust 2015 10:00
Ako nije tajna, koliko u stvarnosti i u tvom režimu vožnje troši ta mazda 2.0 benzin? I koliko si ti lično sa time prešao, jer razumem da si drugi vlasnik.
Lepa je ta mazda prve generacije.
Pozz.

mr

pre 8 godina

ok Ilija.
prvo- ne odrzava se kod pere,mike zike, nego u preporucenom servisu prvog vlasnika. drugo auto ima 9 godina. trece-ovlasceni dileri japanaca su derikoze tako da ih uopste ne uzimam u obzir, o tome cu razmisljati kad kupim nov. cetvrto-pa kupi pezo jbt,nije ovo za svakog,tu se slazemo.

mali Mitar

pre 8 godina

@Frfljavi, 10. avgust 2015 22:34
Kako je moguće da ti je Mazda imala probleme sa regeneracijom DPF-a na otvorenom putu?
Taj "problematični" 2.0 dizel, je li taj imao veze sa PSA verzijom 2.0 HDI ( pominješ i 136 i 143 ks )? Znam da HDI od 136 ks ( pa ni oni posle ) nikada nije imao problema sa DPF-om i regeneracijom. Ali, on za regeneraciju koristi onaj poseban aditiv. Jeste da aditiv košta skoro 200 eura, ali i traje 120-140.000 km ( pa je to smešan trošak ), a obezbedjuje neprimetnu i efikasnu regeneraciju, koja ne traje duže od 5-6 km.

Ilija

pre 8 godina

@ mr za tebe, 10. avgust 2015 17:02
Nije baš primereno kupiti nova kola pa ih odmah po isteku garncije održavati kod majstor Pere iza ćoška. A i pre nego se drugi zalepi zbog komentara koji je dao, treba proveriti da li je tačno ono što taj piše.
Naime, uvoznik Mazde ( ne samo u Srbiji, već i drugde ) ima "akciju" ( tzv. "Fair service" ) za redovno održavanje i delove vozila mazda starosti preko 6 godina. Cene redovnih akcijskih servisa su na ovom linku ( i obuhvataju samo ulje motora i filter ulja):
http://www.mazda-rs.com/Servis-i-delovi/Fair-service/Redovni-servisi
Akciju za održavanje vozila preko 5 godina ima i pežo, a cene su na ovom linku ( i obuhvataju ulje motora i sve filtere ):
http://www.peugeot.rs/servis/akcije/pet-plus.
Pošto su kod pežoa ukupne cene i nominalno očito niže ( bez obzira da li je benzin ili dizel, zapremine 1,6 ili 2 litra), a obuhvataju i sve filtere, očito je da je servisiranje mazde bar dva puta skuplje.

MomaSRB

pre 8 godina

(Frfljavi, 09. avgust 2015 16:18)

Ja za sada, da kucnem u drvo, nemam nikakvih problema, a sto se tice rdje, tu si u pravu, meni se pojavila rdja ali samo na zadnjim rubovima i ispod obloga rubova kod zadnjih tockova, ali to je zato sto je od nekog materijala kao platno i tu se dosta vode i soli preko zime zadrzava i ne mozes da isperes, tako da sam ja to sve skinuo i udario zastitu, pa sad videcemo koliko ce da traje! Inace, AUTO JE BEZ GRESKE!

Frfljavi

pre 8 godina

@Mr za tebe... Evo i tebi cu reci, ako si pazljivo citao, a izgleda da nisi, nikada nisam pomenuo da benzinci imaju problema sa uljnom pumpom, turbom ili motorom... Da li ste vas dvoje imali srece, zaista ne znam... zamisli kada bi svaki auto tj svaka Mazda rikavala na 180 hkm kao sto sam napisao ispod? Onda bi to prevazislo svaka ocekivanja, bila ona losa ili dobra, izaberi sam. Nijedan auto nije isti. To ti je poznato. Ali znam samo iz proverenih izvora da su Mazde imali itekako problema. Najpouzdaniji izvor i primer sam ti ja! Kada je Mazda 5 izasla na trziste, kao i predhodnicu ( MPV dizel sa 136 konja) i gle cuda, presao sam sa njom blizu 170 hkm a da nisam cak ni sijalicu promenio. Kada sam je zamenio za Mazdu 5 te sada vec davne 2005 godine, uzeo sam najjaci model sa 143 konja, xenon svetlima, navigacijom ( imao sam i u MPV navigaciju) i osim koze, imao sam sve ali bukvalno sve. Na satu sam imao nekih 4.000 km kada sam se uputio sa devojkom na skijanje na Kopaoniku. Tamo sam vec imao problema i palio mi se DPF i to stalno. Da bi, kada smo krenuli za BG, auto jednostavno poceo da dimi, stao je i nisam mogao vise da je vozim. Slep sluzba i naravno pravac Mazda servis... namestili su je i sa nekih 5.500 km na satu desilo se opet slican kvar. E tada sam resio da je ostavim. U medjuvremenu sam imao Mazdu 6 2004 godine sa 120 konja... Pa Mazdu 6 2006 facelifting... a po forumimam sam se nacitao svega i svacega. I nije tajna da Mazda ima problema.

mr za tebe

pre 8 godina

@mali Mitar
ako hoces posaljem ti moju servisnu za mazdu 6 2.0 benzin, 5 litara preporucene sintetike plus sva 3 filtera-7000 rsd. sta sad?

mali Mitar

pre 8 godina

Svakome bih preporučio da na zvaničnom sajtu pogleda "akcijske cene" delova i redovnog održavanja za starija mazde. Npr, mazda 6 CD 120, stara 6-10 godina, ulje motora i SAMO filter ulja su 10.660 RSD. Poredjenja radi, za 308 2.0 HDI, starosti preko 5 godina, ulje motora i SVI filteri su 8.776 din (znači, u odnosu na mazdu to su tri dodatna filtera (za vazduh motora, gorivo i klima uredjaj )).
Ili, mazda 2 iz 2002. godine, kvačilo "na akciji" košta 42.720 RSD.
Ali, kada Vi nekom imatelju ili ljubitelju mazde pomenete pitanje cene održavanja i/ili delova, on će Vam reći da su za mazdu slične cene kao i za sve ostalo.

Hm

pre 8 godina

@(Frfljavi, 9. avgust 2015 16:18)

Kad pomenu rdju nije samo mazda, nego i njihovi bivsi partneri ford. Kod dvojice drugara, oba fokusa mk2, jedan udaran, drugi nije. Dzabe sto je pocinkovan, ako odmah ne sredis, ode dok si reko keks.

mr za tebe

pre 8 godina

evo i ja da se ukljucim @Frfljavi
generalizujes druze. moj zet ima mazdu 6 dizel sa 136 ks i zamisli,auto mu radi a presao preko 200 hiljada. ima malo.korozije. ja vozim 2006 2.0 benzin sa 147ks i auto nema manu. pa ni trunku rdjule koja kako kazes pojede auto posle 5 godina. sad mene zanima da li smo i zet i ja imali toliko srece u izboru ili ti ne znas sta pricas...

Frfljavi

pre 8 godina

Momo, ako si pazljivo procitao, napisao sam da je Mazda 6 imala problema sve do 2005 godiste, tj faceliftinga. Znam da su imali problema sa uljnom pumpom, filterom cadji i naravno nekim delom koji je izgledao kao penkalo neko ( nisam mehanicar) a koji se jako brzo trosio i to je dovodilo do kvara motora... ti sada, ne bi trebalo da imas te probleme ili? Ah da, jako bitan faktor... rdja... koje u prvih pet godina nista ne pokazuje, a kasnije.. ubija koliko rdja...

MomaSRB

pre 8 godina

(Frfljavi, 09. avgust 2015 10:48)

Ja imam Mazdu 6 2.0d sa 143ks 2007 god i predjenih skoro 240000 km, i za sada BEZ IJEDNOG PROBLEMA SA MOTOROM.

TIL Zagreb

pre 8 godina

ovome bolje i da ne prave naslednika , ko ce ovo da kupi , ovo je sigurno to otelotvorenje dizajna iz japana , i posle se svi pitaju zašto su nemci najprodavaniji.
(rosonero, 08. avgust 2015 10:20)

nemas ti pojma....idealan obiteljski auto je to..sa dosta prednosti pogotovo ovim kliznim vratima...ili si jako mlad i nemas djecu pa ne gledas iz tog kuta....ali kad dodjes u tu situaciju,pocet ces razmisljati i o karavanima....

Frfljavi

pre 8 godina

Mazda 5 je jako ali jako los auto. Najpre su imali problema sa motorima. Kako sa onim od 110 konja tako i sa onim od 143 konja. Ne retko je, odnosno pre bi se reklo kao da je po deffaultu, da su im motori rikavali izmedju 170 i 190 hkm... razlozo su bili manje vise isti.

Takodje, kao i mnogi ostali, poput VW, Audia i ostalima, imali su ogromne probleme sa filterom cadji. Sam enterijer je bio ispod nivoa Mazde. Osim kliznih vrata koja su preuzeli od predhodnika, tj Mazde MPV 8 koja je inace bila jako dobar auto), nista novo nisu uveli u Mazdi serije pet. Naprotiv, otisli su korak ili dva unazad. A sto se problema tice sa motorom, imali su ih i sa Mazdom 6 i to sve do 2005 godine, dok nije dosao redizajnirani model. Jako volim Mazdu i postujem ih. Nekako mi imaju dusu, za razliku od Toyote. Ali nikako nisu sebi smeli da dopuste takve kikseve.

Saša

pre 8 godina

Imaj ovaj automobil vec 2 ipo godine I stvarno je super. Ima 5 klasicnih sedista plus 2 u gepeku koja se izvlace po potrebi, I na kojima ima dovoljno mesta za dva odrasla coveka. Za porodicu je ovaj auto idealan, MI u njega natrpamo troje dece I jako mnogo stvari.Udoban je na putu, mada je zbog visine malo nestabilniji u krivinama. Mana koju mu nalazim je prosecna potrosnja od 8.2 litra (benzinac 1.8) I 115 konja. Voleo bih da ima bar 150 konja I ne trosi vise od 6 litara. Moja žena ga obožava.

rada

pre 8 godina

Super auto za porodice. Bas sam pre neki dan video na parkingu ispred moje zgrade jedan crveni primerak Mazde 5 i odusevio se. Pravi prostran porodican auto. Steta bi bilo da ne nastave proizvodnju. Ima i previse tih crossover i SUV modela koji su obicna sminka u odnosu na ovakav model.

sdd

pre 8 godina

Mene ovaj model zainteresovao kao polovnjak,mini ven ali nije toliko visok da lici na kombi,lepo izgleda.Steta sto nece biti naslednika izgledao bi sigurno lepopq4v3

rosonero

pre 8 godina

ovome bolje i da ne prave naslednika , ko ce ovo da kupi , ovo je sigurno to otelotvorenje dizajna iz japana , i posle se svi pitaju zašto su nemci najprodavaniji.

rada

pre 8 godina

Super auto za porodice. Bas sam pre neki dan video na parkingu ispred moje zgrade jedan crveni primerak Mazde 5 i odusevio se. Pravi prostran porodican auto. Steta bi bilo da ne nastave proizvodnju. Ima i previse tih crossover i SUV modela koji su obicna sminka u odnosu na ovakav model.

TIL Zagreb

pre 8 godina

ovome bolje i da ne prave naslednika , ko ce ovo da kupi , ovo je sigurno to otelotvorenje dizajna iz japana , i posle se svi pitaju zašto su nemci najprodavaniji.
(rosonero, 08. avgust 2015 10:20)

nemas ti pojma....idealan obiteljski auto je to..sa dosta prednosti pogotovo ovim kliznim vratima...ili si jako mlad i nemas djecu pa ne gledas iz tog kuta....ali kad dodjes u tu situaciju,pocet ces razmisljati i o karavanima....

sdd

pre 8 godina

Mene ovaj model zainteresovao kao polovnjak,mini ven ali nije toliko visok da lici na kombi,lepo izgleda.Steta sto nece biti naslednika izgledao bi sigurno lepopq4v3

Saša

pre 8 godina

Imaj ovaj automobil vec 2 ipo godine I stvarno je super. Ima 5 klasicnih sedista plus 2 u gepeku koja se izvlace po potrebi, I na kojima ima dovoljno mesta za dva odrasla coveka. Za porodicu je ovaj auto idealan, MI u njega natrpamo troje dece I jako mnogo stvari.Udoban je na putu, mada je zbog visine malo nestabilniji u krivinama. Mana koju mu nalazim je prosecna potrosnja od 8.2 litra (benzinac 1.8) I 115 konja. Voleo bih da ima bar 150 konja I ne trosi vise od 6 litara. Moja žena ga obožava.

MomaSRB

pre 8 godina

(Frfljavi, 09. avgust 2015 10:48)

Ja imam Mazdu 6 2.0d sa 143ks 2007 god i predjenih skoro 240000 km, i za sada BEZ IJEDNOG PROBLEMA SA MOTOROM.

Sasa

pre 5 godina

Pozdrav svima i m za malu pomoc. Imam mazdu 5 2006 god. 81 kw i imam problem sa potrosnjom goriva.Auto trosi izmedju 10 i 12 lit na, a proveru radim tako sto rezervoar napunim do cepa predjem 100,200 km i opet napunim do cepa. Dva puta sam na 100km sipao po 12 lit, a na predjenih 300km sipao sam 35 lit. Auto je isao na dijagnostiku, nema skrivenih gresaka, DPF je u redu, dizne su ok...Da li je neko imao slicno iskustvo i kako je resio problem potrosnje...hvala.

mr za tebe

pre 8 godina

evo i ja da se ukljucim @Frfljavi
generalizujes druze. moj zet ima mazdu 6 dizel sa 136 ks i zamisli,auto mu radi a presao preko 200 hiljada. ima malo.korozije. ja vozim 2006 2.0 benzin sa 147ks i auto nema manu. pa ni trunku rdjule koja kako kazes pojede auto posle 5 godina. sad mene zanima da li smo i zet i ja imali toliko srece u izboru ili ti ne znas sta pricas...

Frfljavi

pre 8 godina

Momo, ako si pazljivo procitao, napisao sam da je Mazda 6 imala problema sve do 2005 godiste, tj faceliftinga. Znam da su imali problema sa uljnom pumpom, filterom cadji i naravno nekim delom koji je izgledao kao penkalo neko ( nisam mehanicar) a koji se jako brzo trosio i to je dovodilo do kvara motora... ti sada, ne bi trebalo da imas te probleme ili? Ah da, jako bitan faktor... rdja... koje u prvih pet godina nista ne pokazuje, a kasnije.. ubija koliko rdja...

Frfljavi

pre 8 godina

Mazda 5 je jako ali jako los auto. Najpre su imali problema sa motorima. Kako sa onim od 110 konja tako i sa onim od 143 konja. Ne retko je, odnosno pre bi se reklo kao da je po deffaultu, da su im motori rikavali izmedju 170 i 190 hkm... razlozo su bili manje vise isti.

Takodje, kao i mnogi ostali, poput VW, Audia i ostalima, imali su ogromne probleme sa filterom cadji. Sam enterijer je bio ispod nivoa Mazde. Osim kliznih vrata koja su preuzeli od predhodnika, tj Mazde MPV 8 koja je inace bila jako dobar auto), nista novo nisu uveli u Mazdi serije pet. Naprotiv, otisli su korak ili dva unazad. A sto se problema tice sa motorom, imali su ih i sa Mazdom 6 i to sve do 2005 godine, dok nije dosao redizajnirani model. Jako volim Mazdu i postujem ih. Nekako mi imaju dusu, za razliku od Toyote. Ali nikako nisu sebi smeli da dopuste takve kikseve.

marko

pre 6 godina

Imam mazdu 5, 2006 godina, 81kw, dizel 2.0... nedavno je uzeo , zanima me ulje koje sipati ? Je li ok ulje; mazda dexelia Ultra 5w30???

Rale

pre 5 godina

Licno vozim Mazdu 5 2009g 2.0d 143 ks za sada 280000km i sve osim jednog ciscenja dpf-a i to pre 5000km radi besprekorno. Na autu mi je jos prvi set kvacila,diskove prednje sam menjao prve pre 5000km kada sam radio dpf i veliki servis.Auto je u full opremi i besprekoran je ya voznju.ne bih je menjao za masu evropskih. jeste da je placena skoro 30% vise kad je kupljena zbog dodatne opreme ali nije mi zao

rosonero

pre 8 godina

ovome bolje i da ne prave naslednika , ko ce ovo da kupi , ovo je sigurno to otelotvorenje dizajna iz japana , i posle se svi pitaju zašto su nemci najprodavaniji.

mali Mitar

pre 8 godina

Svakome bih preporučio da na zvaničnom sajtu pogleda "akcijske cene" delova i redovnog održavanja za starija mazde. Npr, mazda 6 CD 120, stara 6-10 godina, ulje motora i SAMO filter ulja su 10.660 RSD. Poredjenja radi, za 308 2.0 HDI, starosti preko 5 godina, ulje motora i SVI filteri su 8.776 din (znači, u odnosu na mazdu to su tri dodatna filtera (za vazduh motora, gorivo i klima uredjaj )).
Ili, mazda 2 iz 2002. godine, kvačilo "na akciji" košta 42.720 RSD.
Ali, kada Vi nekom imatelju ili ljubitelju mazde pomenete pitanje cene održavanja i/ili delova, on će Vam reći da su za mazdu slične cene kao i za sve ostalo.

mr

pre 8 godina

ok Ilija.
prvo- ne odrzava se kod pere,mike zike, nego u preporucenom servisu prvog vlasnika. drugo auto ima 9 godina. trece-ovlasceni dileri japanaca su derikoze tako da ih uopste ne uzimam u obzir, o tome cu razmisljati kad kupim nov. cetvrto-pa kupi pezo jbt,nije ovo za svakog,tu se slazemo.

mr za tebe

pre 8 godina

@mali Mitar
ako hoces posaljem ti moju servisnu za mazdu 6 2.0 benzin, 5 litara preporucene sintetike plus sva 3 filtera-7000 rsd. sta sad?

mali Mitar

pre 8 godina

mr, 11. avgust 2015 10:00
Ako nije tajna, koliko u stvarnosti i u tvom režimu vožnje troši ta mazda 2.0 benzin? I koliko si ti lično sa time prešao, jer razumem da si drugi vlasnik.
Lepa je ta mazda prve generacije.
Pozz.

MomaSRB

pre 8 godina

(Frfljavi, 09. avgust 2015 16:18)

Ja za sada, da kucnem u drvo, nemam nikakvih problema, a sto se tice rdje, tu si u pravu, meni se pojavila rdja ali samo na zadnjim rubovima i ispod obloga rubova kod zadnjih tockova, ali to je zato sto je od nekog materijala kao platno i tu se dosta vode i soli preko zime zadrzava i ne mozes da isperes, tako da sam ja to sve skinuo i udario zastitu, pa sad videcemo koliko ce da traje! Inace, AUTO JE BEZ GRESKE!

mali Mitar

pre 8 godina

@Frfljavi, 10. avgust 2015 22:34
Kako je moguće da ti je Mazda imala probleme sa regeneracijom DPF-a na otvorenom putu?
Taj "problematični" 2.0 dizel, je li taj imao veze sa PSA verzijom 2.0 HDI ( pominješ i 136 i 143 ks )? Znam da HDI od 136 ks ( pa ni oni posle ) nikada nije imao problema sa DPF-om i regeneracijom. Ali, on za regeneraciju koristi onaj poseban aditiv. Jeste da aditiv košta skoro 200 eura, ali i traje 120-140.000 km ( pa je to smešan trošak ), a obezbedjuje neprimetnu i efikasnu regeneraciju, koja ne traje duže od 5-6 km.

mr

pre 8 godina

manje od ocekivanja. centar bg 9-10l, autoput 120 kmh oko 7 sa klimom, magistrala oko 5.5-6. meni je prosek oko 6.5, za predjenih 6 hiljada km. zato sam u dilemi za ugradnju plina i verovatno necu skoro. doduse ako ga gazis moze i mnogo vise, ja ga s vremena na vreme ocepim, cisto za dusu. gledati uvek benzinca ako gledas mazdu 6. i posle 2005 godine, zbog korozije. pozdrav

Hm

pre 8 godina

@(Frfljavi, 9. avgust 2015 16:18)

Kad pomenu rdju nije samo mazda, nego i njihovi bivsi partneri ford. Kod dvojice drugara, oba fokusa mk2, jedan udaran, drugi nije. Dzabe sto je pocinkovan, ako odmah ne sredis, ode dok si reko keks.

Frfljavi

pre 8 godina

mali Mitre, Kako je moguce da sam imao problema na otvorenom putu? Pa u tome i jeste bio problem i moja odluka da ga vratim posle drugog kvara i ostavljanja na putu. Ne znam kako je i zasto se to desilo ali to je za mene mozda i najgora Mazda koju sam ikada vozio. Cuo sam da je Mazda 626 pogotovo facelifting 2001 godine i 323 F 2.0 dizel nesto najbolje sto je Mazda ikada napravila...

Frfljavi

pre 8 godina

@Mr za tebe... Evo i tebi cu reci, ako si pazljivo citao, a izgleda da nisi, nikada nisam pomenuo da benzinci imaju problema sa uljnom pumpom, turbom ili motorom... Da li ste vas dvoje imali srece, zaista ne znam... zamisli kada bi svaki auto tj svaka Mazda rikavala na 180 hkm kao sto sam napisao ispod? Onda bi to prevazislo svaka ocekivanja, bila ona losa ili dobra, izaberi sam. Nijedan auto nije isti. To ti je poznato. Ali znam samo iz proverenih izvora da su Mazde imali itekako problema. Najpouzdaniji izvor i primer sam ti ja! Kada je Mazda 5 izasla na trziste, kao i predhodnicu ( MPV dizel sa 136 konja) i gle cuda, presao sam sa njom blizu 170 hkm a da nisam cak ni sijalicu promenio. Kada sam je zamenio za Mazdu 5 te sada vec davne 2005 godine, uzeo sam najjaci model sa 143 konja, xenon svetlima, navigacijom ( imao sam i u MPV navigaciju) i osim koze, imao sam sve ali bukvalno sve. Na satu sam imao nekih 4.000 km kada sam se uputio sa devojkom na skijanje na Kopaoniku. Tamo sam vec imao problema i palio mi se DPF i to stalno. Da bi, kada smo krenuli za BG, auto jednostavno poceo da dimi, stao je i nisam mogao vise da je vozim. Slep sluzba i naravno pravac Mazda servis... namestili su je i sa nekih 5.500 km na satu desilo se opet slican kvar. E tada sam resio da je ostavim. U medjuvremenu sam imao Mazdu 6 2004 godine sa 120 konja... Pa Mazdu 6 2006 facelifting... a po forumimam sam se nacitao svega i svacega. I nije tajna da Mazda ima problema.

Ilija

pre 8 godina

@ mr za tebe, 10. avgust 2015 17:02
Nije baš primereno kupiti nova kola pa ih odmah po isteku garncije održavati kod majstor Pere iza ćoška. A i pre nego se drugi zalepi zbog komentara koji je dao, treba proveriti da li je tačno ono što taj piše.
Naime, uvoznik Mazde ( ne samo u Srbiji, već i drugde ) ima "akciju" ( tzv. "Fair service" ) za redovno održavanje i delove vozila mazda starosti preko 6 godina. Cene redovnih akcijskih servisa su na ovom linku ( i obuhvataju samo ulje motora i filter ulja):
http://www.mazda-rs.com/Servis-i-delovi/Fair-service/Redovni-servisi
Akciju za održavanje vozila preko 5 godina ima i pežo, a cene su na ovom linku ( i obuhvataju ulje motora i sve filtere ):
http://www.peugeot.rs/servis/akcije/pet-plus.
Pošto su kod pežoa ukupne cene i nominalno očito niže ( bez obzira da li je benzin ili dizel, zapremine 1,6 ili 2 litra), a obuhvataju i sve filtere, očito je da je servisiranje mazde bar dva puta skuplje.

rosonero

pre 8 godina

ovome bolje i da ne prave naslednika , ko ce ovo da kupi , ovo je sigurno to otelotvorenje dizajna iz japana , i posle se svi pitaju zašto su nemci najprodavaniji.

Frfljavi

pre 8 godina

Mazda 5 je jako ali jako los auto. Najpre su imali problema sa motorima. Kako sa onim od 110 konja tako i sa onim od 143 konja. Ne retko je, odnosno pre bi se reklo kao da je po deffaultu, da su im motori rikavali izmedju 170 i 190 hkm... razlozo su bili manje vise isti.

Takodje, kao i mnogi ostali, poput VW, Audia i ostalima, imali su ogromne probleme sa filterom cadji. Sam enterijer je bio ispod nivoa Mazde. Osim kliznih vrata koja su preuzeli od predhodnika, tj Mazde MPV 8 koja je inace bila jako dobar auto), nista novo nisu uveli u Mazdi serije pet. Naprotiv, otisli su korak ili dva unazad. A sto se problema tice sa motorom, imali su ih i sa Mazdom 6 i to sve do 2005 godine, dok nije dosao redizajnirani model. Jako volim Mazdu i postujem ih. Nekako mi imaju dusu, za razliku od Toyote. Ali nikako nisu sebi smeli da dopuste takve kikseve.

mali Mitar

pre 8 godina

Svakome bih preporučio da na zvaničnom sajtu pogleda "akcijske cene" delova i redovnog održavanja za starija mazde. Npr, mazda 6 CD 120, stara 6-10 godina, ulje motora i SAMO filter ulja su 10.660 RSD. Poredjenja radi, za 308 2.0 HDI, starosti preko 5 godina, ulje motora i SVI filteri su 8.776 din (znači, u odnosu na mazdu to su tri dodatna filtera (za vazduh motora, gorivo i klima uredjaj )).
Ili, mazda 2 iz 2002. godine, kvačilo "na akciji" košta 42.720 RSD.
Ali, kada Vi nekom imatelju ili ljubitelju mazde pomenete pitanje cene održavanja i/ili delova, on će Vam reći da su za mazdu slične cene kao i za sve ostalo.

Hm

pre 8 godina

@(Frfljavi, 9. avgust 2015 16:18)

Kad pomenu rdju nije samo mazda, nego i njihovi bivsi partneri ford. Kod dvojice drugara, oba fokusa mk2, jedan udaran, drugi nije. Dzabe sto je pocinkovan, ako odmah ne sredis, ode dok si reko keks.

Frfljavi

pre 8 godina

Momo, ako si pazljivo procitao, napisao sam da je Mazda 6 imala problema sve do 2005 godiste, tj faceliftinga. Znam da su imali problema sa uljnom pumpom, filterom cadji i naravno nekim delom koji je izgledao kao penkalo neko ( nisam mehanicar) a koji se jako brzo trosio i to je dovodilo do kvara motora... ti sada, ne bi trebalo da imas te probleme ili? Ah da, jako bitan faktor... rdja... koje u prvih pet godina nista ne pokazuje, a kasnije.. ubija koliko rdja...

TIL Zagreb

pre 8 godina

ovome bolje i da ne prave naslednika , ko ce ovo da kupi , ovo je sigurno to otelotvorenje dizajna iz japana , i posle se svi pitaju zašto su nemci najprodavaniji.
(rosonero, 08. avgust 2015 10:20)

nemas ti pojma....idealan obiteljski auto je to..sa dosta prednosti pogotovo ovim kliznim vratima...ili si jako mlad i nemas djecu pa ne gledas iz tog kuta....ali kad dodjes u tu situaciju,pocet ces razmisljati i o karavanima....

Ilija

pre 8 godina

@ mr za tebe, 10. avgust 2015 17:02
Nije baš primereno kupiti nova kola pa ih odmah po isteku garncije održavati kod majstor Pere iza ćoška. A i pre nego se drugi zalepi zbog komentara koji je dao, treba proveriti da li je tačno ono što taj piše.
Naime, uvoznik Mazde ( ne samo u Srbiji, već i drugde ) ima "akciju" ( tzv. "Fair service" ) za redovno održavanje i delove vozila mazda starosti preko 6 godina. Cene redovnih akcijskih servisa su na ovom linku ( i obuhvataju samo ulje motora i filter ulja):
http://www.mazda-rs.com/Servis-i-delovi/Fair-service/Redovni-servisi
Akciju za održavanje vozila preko 5 godina ima i pežo, a cene su na ovom linku ( i obuhvataju ulje motora i sve filtere ):
http://www.peugeot.rs/servis/akcije/pet-plus.
Pošto su kod pežoa ukupne cene i nominalno očito niže ( bez obzira da li je benzin ili dizel, zapremine 1,6 ili 2 litra), a obuhvataju i sve filtere, očito je da je servisiranje mazde bar dva puta skuplje.

Saša

pre 8 godina

Imaj ovaj automobil vec 2 ipo godine I stvarno je super. Ima 5 klasicnih sedista plus 2 u gepeku koja se izvlace po potrebi, I na kojima ima dovoljno mesta za dva odrasla coveka. Za porodicu je ovaj auto idealan, MI u njega natrpamo troje dece I jako mnogo stvari.Udoban je na putu, mada je zbog visine malo nestabilniji u krivinama. Mana koju mu nalazim je prosecna potrosnja od 8.2 litra (benzinac 1.8) I 115 konja. Voleo bih da ima bar 150 konja I ne trosi vise od 6 litara. Moja žena ga obožava.

mr za tebe

pre 8 godina

evo i ja da se ukljucim @Frfljavi
generalizujes druze. moj zet ima mazdu 6 dizel sa 136 ks i zamisli,auto mu radi a presao preko 200 hiljada. ima malo.korozije. ja vozim 2006 2.0 benzin sa 147ks i auto nema manu. pa ni trunku rdjule koja kako kazes pojede auto posle 5 godina. sad mene zanima da li smo i zet i ja imali toliko srece u izboru ili ti ne znas sta pricas...

mr za tebe

pre 8 godina

@mali Mitar
ako hoces posaljem ti moju servisnu za mazdu 6 2.0 benzin, 5 litara preporucene sintetike plus sva 3 filtera-7000 rsd. sta sad?

sdd

pre 8 godina

Mene ovaj model zainteresovao kao polovnjak,mini ven ali nije toliko visok da lici na kombi,lepo izgleda.Steta sto nece biti naslednika izgledao bi sigurno lepopq4v3

MomaSRB

pre 8 godina

(Frfljavi, 09. avgust 2015 10:48)

Ja imam Mazdu 6 2.0d sa 143ks 2007 god i predjenih skoro 240000 km, i za sada BEZ IJEDNOG PROBLEMA SA MOTOROM.

Frfljavi

pre 8 godina

@Mr za tebe... Evo i tebi cu reci, ako si pazljivo citao, a izgleda da nisi, nikada nisam pomenuo da benzinci imaju problema sa uljnom pumpom, turbom ili motorom... Da li ste vas dvoje imali srece, zaista ne znam... zamisli kada bi svaki auto tj svaka Mazda rikavala na 180 hkm kao sto sam napisao ispod? Onda bi to prevazislo svaka ocekivanja, bila ona losa ili dobra, izaberi sam. Nijedan auto nije isti. To ti je poznato. Ali znam samo iz proverenih izvora da su Mazde imali itekako problema. Najpouzdaniji izvor i primer sam ti ja! Kada je Mazda 5 izasla na trziste, kao i predhodnicu ( MPV dizel sa 136 konja) i gle cuda, presao sam sa njom blizu 170 hkm a da nisam cak ni sijalicu promenio. Kada sam je zamenio za Mazdu 5 te sada vec davne 2005 godine, uzeo sam najjaci model sa 143 konja, xenon svetlima, navigacijom ( imao sam i u MPV navigaciju) i osim koze, imao sam sve ali bukvalno sve. Na satu sam imao nekih 4.000 km kada sam se uputio sa devojkom na skijanje na Kopaoniku. Tamo sam vec imao problema i palio mi se DPF i to stalno. Da bi, kada smo krenuli za BG, auto jednostavno poceo da dimi, stao je i nisam mogao vise da je vozim. Slep sluzba i naravno pravac Mazda servis... namestili su je i sa nekih 5.500 km na satu desilo se opet slican kvar. E tada sam resio da je ostavim. U medjuvremenu sam imao Mazdu 6 2004 godine sa 120 konja... Pa Mazdu 6 2006 facelifting... a po forumimam sam se nacitao svega i svacega. I nije tajna da Mazda ima problema.

rada

pre 8 godina

Super auto za porodice. Bas sam pre neki dan video na parkingu ispred moje zgrade jedan crveni primerak Mazde 5 i odusevio se. Pravi prostran porodican auto. Steta bi bilo da ne nastave proizvodnju. Ima i previse tih crossover i SUV modela koji su obicna sminka u odnosu na ovakav model.

Frfljavi

pre 8 godina

mali Mitre, Kako je moguce da sam imao problema na otvorenom putu? Pa u tome i jeste bio problem i moja odluka da ga vratim posle drugog kvara i ostavljanja na putu. Ne znam kako je i zasto se to desilo ali to je za mene mozda i najgora Mazda koju sam ikada vozio. Cuo sam da je Mazda 626 pogotovo facelifting 2001 godine i 323 F 2.0 dizel nesto najbolje sto je Mazda ikada napravila...

Rale

pre 5 godina

Licno vozim Mazdu 5 2009g 2.0d 143 ks za sada 280000km i sve osim jednog ciscenja dpf-a i to pre 5000km radi besprekorno. Na autu mi je jos prvi set kvacila,diskove prednje sam menjao prve pre 5000km kada sam radio dpf i veliki servis.Auto je u full opremi i besprekoran je ya voznju.ne bih je menjao za masu evropskih. jeste da je placena skoro 30% vise kad je kupljena zbog dodatne opreme ali nije mi zao

mali Mitar

pre 8 godina

@Frfljavi, 10. avgust 2015 22:34
Kako je moguće da ti je Mazda imala probleme sa regeneracijom DPF-a na otvorenom putu?
Taj "problematični" 2.0 dizel, je li taj imao veze sa PSA verzijom 2.0 HDI ( pominješ i 136 i 143 ks )? Znam da HDI od 136 ks ( pa ni oni posle ) nikada nije imao problema sa DPF-om i regeneracijom. Ali, on za regeneraciju koristi onaj poseban aditiv. Jeste da aditiv košta skoro 200 eura, ali i traje 120-140.000 km ( pa je to smešan trošak ), a obezbedjuje neprimetnu i efikasnu regeneraciju, koja ne traje duže od 5-6 km.

mr

pre 8 godina

ok Ilija.
prvo- ne odrzava se kod pere,mike zike, nego u preporucenom servisu prvog vlasnika. drugo auto ima 9 godina. trece-ovlasceni dileri japanaca su derikoze tako da ih uopste ne uzimam u obzir, o tome cu razmisljati kad kupim nov. cetvrto-pa kupi pezo jbt,nije ovo za svakog,tu se slazemo.

mr

pre 8 godina

manje od ocekivanja. centar bg 9-10l, autoput 120 kmh oko 7 sa klimom, magistrala oko 5.5-6. meni je prosek oko 6.5, za predjenih 6 hiljada km. zato sam u dilemi za ugradnju plina i verovatno necu skoro. doduse ako ga gazis moze i mnogo vise, ja ga s vremena na vreme ocepim, cisto za dusu. gledati uvek benzinca ako gledas mazdu 6. i posle 2005 godine, zbog korozije. pozdrav

marko

pre 6 godina

Imam mazdu 5, 2006 godina, 81kw, dizel 2.0... nedavno je uzeo , zanima me ulje koje sipati ? Je li ok ulje; mazda dexelia Ultra 5w30???

Sasa

pre 5 godina

Pozdrav svima i m za malu pomoc. Imam mazdu 5 2006 god. 81 kw i imam problem sa potrosnjom goriva.Auto trosi izmedju 10 i 12 lit na, a proveru radim tako sto rezervoar napunim do cepa predjem 100,200 km i opet napunim do cepa. Dva puta sam na 100km sipao po 12 lit, a na predjenih 300km sipao sam 35 lit. Auto je isao na dijagnostiku, nema skrivenih gresaka, DPF je u redu, dizne su ok...Da li je neko imao slicno iskustvo i kako je resio problem potrosnje...hvala.

MomaSRB

pre 8 godina

(Frfljavi, 09. avgust 2015 16:18)

Ja za sada, da kucnem u drvo, nemam nikakvih problema, a sto se tice rdje, tu si u pravu, meni se pojavila rdja ali samo na zadnjim rubovima i ispod obloga rubova kod zadnjih tockova, ali to je zato sto je od nekog materijala kao platno i tu se dosta vode i soli preko zime zadrzava i ne mozes da isperes, tako da sam ja to sve skinuo i udario zastitu, pa sad videcemo koliko ce da traje! Inace, AUTO JE BEZ GRESKE!

mali Mitar

pre 8 godina

mr, 11. avgust 2015 10:00
Ako nije tajna, koliko u stvarnosti i u tvom režimu vožnje troši ta mazda 2.0 benzin? I koliko si ti lično sa time prešao, jer razumem da si drugi vlasnik.
Lepa je ta mazda prve generacije.
Pozz.