Aktuelno

Petak, 08.03.2013.

16:59

Apple ili Google Maps?

Izvor: Izvor: PCmag

Apple ili Google Maps? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

DNA

pre 11 godina

XIM, "salu na stranu", ali ti verovatno nisi mrdnuo odatle gde su te majka i otac ostavili pa ne bih o tome ko o ovoj temi može vise da piše. Napisao sam čime se ovde bavim da bih ukazao na to da mape koristim zbog posla. Tako da znam koja valja, a koja ne. Iz srpske kancelarije sam prešao u kamion ovde. Na kraju dana se ipak samo rezultati sabiraju. Mesec dana kamion ili dve godine kao prosvetni radnik. Ti matematiku odradi, a na kraju sam zaključi da li sam kao "Kamiondzija" dao dobar komentar ili ne. Pozdrav tebi i tebi sličnima.

Ja

pre 11 godina

Citat: "Smesno sto najednom u zemljici Srbiji svima trebaju mape. Manje se pokrecete od onih sa narukvicom na nozi."

Nismo svi iz Beograda. Nekima trebaju mape da dođu u Beograd i da lakše nađu teču i tetku.

Apple fan

pre 11 godina

Ajde da zaključimo: google maps APLIKACIJA za iPhone je, po rečima autora, najbolje urađena; mape su na svim platformama IDENTIČNE. Drugo, NE POSTOJI ni jedna "bezgrešna" ni on-line ni off-line navigacija - zilion putsam se uverio u to, što po SRB, što po EU, a koristio sam svašta, od telefonskih aplikacija, preko posebnih uređaja, do fabričkih navigacija... Posebno su kritične zemlje poput naše, jer mali broj ljudi plaća mape, platežna moć nikakva, pa se neki stalni razvoj baš i ne isplati.

ja

pre 11 godina

Na lumiji imam offline mape, na symbianu isto. Srbija je konačno podržana. A u kolima imam mali garmin za 70 evra i sve mi radi sjajno, bez potrebe za mobilnim internetom.

Danijel USA

pre 11 godina

Imam ip5 al ovako nesto je sramota napisati..Apple ni nema mape,ovaj uzas od "mapa" se ni ne racuna
(Apolon, 09. mart 2013 12:20) - Covek nije video iPhone5 inace bi se postideo od kvaliteta.

Zurkolomac

pre 11 godina

Zasto ste iskompleksirani? Google sam objavio da je najpreciznije i najbolje mape urafio za iPhone. Nemojte toliko da vas izjeda zavist!

Che

pre 11 godina

Zavoravio si da instaliras najbolje i najnovihe mape na iPhonu, ukljucujuci google EARTH, jer daju fenomenalne rezultate!
Ili uopste nisi video iPhone, nemoguce da neznas nista o najbolhem telefonu na svetu IPHONU
Imam ip5 al ovako nesto je sramota napisati..Apple ni nema mape,ovaj uzas od "mapa" se ni ne racuna
(Apolon, 09. mart 2013 12:20)

Che

pre 11 godina

Na IPHONU instalirane google mape zajedno sa Google Earth aplikaciju pretstavljaju daleki bolju soluciju nego google mape na androidu. Znam da deluje neligicno, ali je to tako!

Apple fan

pre 11 godina

A o čemu vlasnici Ssunga ovde pričaju, kada su samo čuli za Apple mape? Kako oni znaju šta je bolje? Javlja im se dok okreću prsten?

zoki

pre 11 godina

Za neinformisane: nokia je objavila mape za srbiju za symbian i belle/anna os. Rade u offline modu, internet veza mi ne treba, nebitno je da li sam na lokaciji koju pokriva mob operater...
Do sada sam x7 koristio samo u inostranstvu, ali sada mogu i u srbiji.

sale

pre 11 godina

Kratko i jasno Nokia mape. Dosta putujem kolima po Evropi i pokazale su se kao ubedljivo najbolje(koristio sam svakakve stand-alone GPS uredjaje). Dok sam u Srbiji navigacija mi ne treba, tako da nisam merodavan sto se toga tice.

Perun

pre 11 godina

Meni za BGD Google mape nisu dovoljne. Za informaciju su OK. Za precizno dolazenje na zadatu adresu koristim IGO sa domacom Contract mapom iz 2011. Nije lose ali brojevi ulaza nisu precizno pozicionirani. Narocito NBG d ima da se nasetas dok nabodes ulaz. To mi bas smeta. Ima li neko ideju za bolju mapu. I bas je kul kad idem preko novog mosta a nema ga na karti posto je stara verzija pa izgleda kao da vozim Betmobil :-).

Rango

pre 11 godina

Ljudi, probajte osmand+ mape za droid, fantastične su kako za onroad, tako i za offroad i divljinu... naravno, mape se unaprijed skidaju, tako da konekcija nije potrebna, a najbolje od svega je sto moze ucitavati mape sa različitih izvora, zato i jeste dobar za offroad i Bosansku divljini i planine. Tamo gdje bi i djavo polomio noge, osmand+ moze naći put, sa nekog od ponudjenih izvora. Glavni izvor je opensreetmaps, jako detaljno uradjene mape kada je i pitanju divljina, bar kod nas uhvatiti Bosni i Hercegovini.

Che

pre 11 godina

Zaista ne znam zašto bi neko koristio mape na telefonu za navigaciju kada za 150 evrića može da se kupi solidan GPS uređaj sa velikim ekranom koji radi skoro pa nepogrešivo!!! (YouKnowNothin, 09. mart 2013 07:25)

150+najmanje jos toliko za telefon koji moze da ima navigaciju=300e
telefon koji moze da ima navigaciju=150e+150e u dzepu.

pametnom dosta.

vaservaga

pre 11 godina

Zaista ne znam zašto bi neko koristio mape na telefonu za navigaciju kada za
150 evrića može da se kupi solidan GPS uređaj sa velikim ekranom koji radi skoro pa nepogrešivo!!!
(YouKnowNothin, 9. mart 2013 07:25)
Zato što uređaj ko uređaj nije skup. Pitanje je šta dobijaš da li mape cele evrope ili mape pojedinih država.
Da li se te mape mogu nadograditi? Ako mogu koliko košta godišnja liceca tog programa. Evo ti primer sad se napravio most na Adi, međutim još nisu sagrađene sve prilaznice, što znači da će se tek u nekom narednom periodu te prilaznice biti vidljive.
Uređaj ko uređaj jeste bitan odnosno kvalitet signala, ali ipak najbitnije su karte koje se nalaze u tom ueđaju.
Koristim IGO na telefonu, nije veliki problem da li će te on odvesti do željenog mesta, nego njegova putanja do tog mesta, ali to je već druga priča.
Tako da taj uređaj koji košta 150 evra ništa ne znači ako nema dobre mape. Moj telefon je koštao 180 evra i sasvim solidno mi odrađuje posao sa dobrim mapama.

Apple fan

pre 11 godina

Ljubitelji apple proizvoda, nemojte da se brukamo prepucavanjima u stilu zvezda- partizan - nije zlato sve što apple napravi. Google maps odlično radi na iPhonu, zreo je prozvod, i istorijski svima nama je omogućio potpuno novi pogled na svet digitalnih mapa. Apple se, nakon pojave svojih mapa, javno zvanično izvinjavao korisnicima, zbog propusta u toj aplikaciji. Ipak, razumeću neku lepu reč za apple mape ako u SRB niste ušli nekoliko godina i u istoj niste nikada ništa tražili, ali u suprotnom...

Apple fan

pre 11 godina

@zmitjkoe: onaj koji ti bezobrazno naplate za cellular trafic... Mnogo putujem, i ispalo mi je jeftinije da dam 100$ za pravu off-line navigaciju. Sad, po lokalu, ako uvek i gde god da si koristiš domaće kartice ili WiFi, pretpostavljam da je google maps - za koji se slažem da je dobar, UVEK ga koristim za lokalne pretrage kada sam u WiFi mreži - možda i dovoljan.

Mr. Spock

pre 11 godina

Sunnyvale, Kiefer Road, tri meseca... ne trebaju ti mape, vrlo brzo, jer su ulice skoro pod pravim uglom. :) San Francisco je vec nesto drugo...

juhu

pre 11 godina

realno, postoji Igo, contrast mapa za Srbiju i zdravo. Za dve godine nijednom nisam otvorio google map.
kad bih i putovao negde i bio toliko bogat da mogu da koristim net sve vreme opet ne bih koristio ni jabuku ni google, navteq mape u igo i opet zdravo :))

Frqu

pre 11 godina

Kako neki ne mogu da svare cinjenicu da Apple mape i nisu tako lose pa to je neverovatno. Pricate ovde da su tekstovi naruceni, a upravo je negativna kampanja medija dovela do toga da se negativno prica o Apple mapama. Skoro sam video anketu u kojoj je 90% korisnika zadovoljno onime sto rade Apple mape. Tako da toliko o narucenim tekstovima. Zna se dobro ko je narucivao tekstove kada je sve krenulo.

Dragan

pre 11 godina

"... pokušao sam da nađem put do Applea koristeći Google mape..."
"Stigli ste na svoju lokaciju, obavešten sam, uz ovu informaciju je bila priložena i njena slika. Nije bila potpuno precizna. Slika na telefonu predstavljala je zabačenu ulicu sa kantama za đubre."

Hmm, lokacija Apple-a na Google mapama predstavljena kao "zabačena ulica sa kantama za đubre". Slučajno, garant.

YouKnowNothin

pre 11 godina

Zaista ne znam zašto bi neko koristio mape na telefonu za navigaciju kada za
150 evrića može da se kupi solidan GPS uređaj sa velikim ekranom koji radi skoro pa nepogrešivo!!!

coa

pre 11 godina

Nokia Maps. Koristio sam offline mape u Grčkoj i sve je radilo bez ikakvog problema :) Samo još kad bi Nokia dala mape za Srbiju (za Symbian telefone), bilo bi vrh...
Google Maps su super ako imaš stalnu internet konekciju, ali za offline navigaciju Nokia Maps su dosta bolje.

igorpl

pre 11 godina

google maps, apple maps.....
Zar nije jednostavnije i jeftinije instalirati IGO ili garmin na telefon i vozi!!!!
Zašto plaćati nekome kada imaš besplatno?
I šta će mo kada se igubi internet konekcija????

xim

pre 11 godina

@DNA , Pa brate ti si kamiondzija, kako to da se razumes u tehniku toliko da bi mogao da ocenis ? :D Salu na stranu, Apple mape su dobre u USA, ali mi u Srbiji, moracemo da koristimo jos uvek Google-ove. Nema ulica, brojeva. Za USA, cak i da nisu Apple mape bolje, to ce postati veoma uskoro.

Skeptik

pre 11 godina

Batalite sve te telefonske zezancije. Garmin je firma koja se daleko duže od svih njih bavi proizvodnjom GPS uređaja i kartografije, i radi to daleko najbolje. Ono što može neki napredniji Garmin-ov GPS iz outdoor kategorije ne može nijedan mobilni telefon s GPS-om. Možda se ovi svi nekako snalaze po gradovima i na drumovima, ali kad odete u divljinu postaju neupotrebljivi.

moje ime

pre 11 godina

APPLE!!!
samo zato što nas GOOGLE MAPS namerno zaobilazi!
u Hrvatskoj je većina gradova napravljena u 3D,možeš se i vozati po gradovima u koju god ulicu oćeš,od nedavno imaju i aplikaciju gdje gledaju u kojim ulicama je prometno a u kojim ne!!!
a Srbiju su zaobišli čak se i Beograd slabije vidi nego npr. Ljubljana,a da ne pričam kako nemamo to da se možemo "voziti" po BG na google earth-u

Rango

pre 11 godina

Na apple-u postoje Google mape, ali na žalost ne postoji pristojna gmail aplikacija, isto vazi i za masu drugih Google servisa...

Deda Pera

pre 11 godina

@Zmijotke
Omladinac, 'ajd "iskuliraj" malo.
Google ne pravi mape posebno za ovo ili ono. Prosto mape su iste ali je Maps, program koji "vrti" mape različit od platforne do platforme.

Nakon sad već četiri godine iskustva i rada na Google Map Maker-u , mislim da sam kvalifikovan da te poučim o načinu nastanka Google mapa.
I da, Google je rekao da je napravio najbolje mape za Apple.
I to je tačno, nema boljih.

zmitjkoe

pre 11 godina

Apple maps?!? Jel već prvi april pa čitamo šale tipa google maps i apple maps u istoj rečenici? Kao što mi nickname kaže volim apple, ali ne preterujmo. A korišćenje on-line navigacija u vožnji možda se isplati u USA, u EU sa cenama rominga nema o čemu da se priča...
(Apple fan, 8. mart 2013 20:35)

Kakav roming?

XXL

pre 11 godina

Ne, uopšte ne liči na naručeni "test". Deluje zaista ubedljivo ... Nešto kao ministar kad priča o mleku.
Ako me ovako ubeđujete da kupim vaš proizvod, onda hvala, ne treba.

Apple fan

pre 11 godina

Apple maps?!? Jel već prvi april pa čitamo šale tipa google maps i apple maps u istoj rečenici? Kao što mi nickname kaže volim apple, ali ne preterujmo. A korišćenje on-line navigacija u vožnji možda se isplati u USA, u EU sa cenama rominga nema o čemu da se priča...

Zurkolomac

pre 11 godina

Odmag nakon objave Googla instalirao sam nove mape u moj iPhone. Takodje i googke earth za iPhone! Voleo bih kada bi moglu da vidite ovaj kvalitet zajedno sa google earth; to mnogi androidovci ne mogu ni da otvire sa svojim masinucama.

Zmijtkoe

pre 11 godina

Koliko glupodti idpricano u ovih 5-6 zadnjih komentara: Ljudi, Google je sam rekao da je napravio najbolje mape za Apple. Druga je stvar sto mbigi Applivci u Srbiji nisu downloadovali najbolje mape kombinovane sa Google EARTH! Alo!

nnn

pre 11 godina

Google mape su mnogo bolje od apple mapa...ali i google mape mogu da odvedu kroz neki nepostojeci put, ili kroz neki poljski put, u ruralnim sredinama...

Zmijtkoe

pre 11 godina

Nornalno da svi koriste google mape jer su apple njesra.
(Vanja, 08. mart 2013 17:54) EAZOCARACU TE! Najbolje mape je google napravio upravo za Apple.

Dog

pre 11 godina

Ljudi, pokusajte da shvatite jednu stvar. Ovo sto se dogodilo Appleu sa mapama je potpuno normalno. Ne mozete preko noci doci do savrsenog proizvoda. Mora se od necega krenuti pa usavrsavati, zar ne? Situacija se polako popravlja. Ali ono sto cini motor Apple mapa je ocigledno savrsenije od resenja koja koriste Google i drugi. Dakle Apple ima jako dobru osnovu i samo treba da nastavi sa razvojem. Od iOS-a 6.1 je u mapama mnogo lakse doci do opcije za prijavljivanje gresaka i korisnici ce siguran sam odlicno obaviti svoj deo posla. Posla ima i za TomTom sa kojim Apple usko saradjuje na Maps aplikaciji. Oni su paznati da umeju da imaju problematicne mape i pored Applea bi trebali da se dovedu u red. Sve u svemu, za par godina nikome vise na iOS-u nece trebati neka druga aplikacija za navigaciju.

Zmijtkoe

pre 11 godina

Apple je dobio bitku jer je Google specijalno za Apple napravio najbolje mape. Google je to priznao odmah nakon sto isporucii mape bolhe negi za android platfirmu.

iOS

pre 11 godina

(Mile vs Tranzicija, 08. mart 2013 18:16) ne znam da li si imao prilike da koristis novi Google naps na nekom iOS uredjaju, ali ta aplikacija je uzas.

DNA

pre 11 godina

Živim u USA. Vozim kamion po celoj Americi i Kanadi. Pričati o Google Maps i o Apple Maps u smislu poredjenja je smesno. Koristio sam iPhone godinama, dok Apple nije odlučio da izbaci Google Maps. I ovako su po pitanju ekrana, softvera, procesora bili daleko iza ostalih telefona, onda na sve to izbace i vec pomenute mape. Tada sam se konačno pozdravio sa iPhone i umesto iPhone 5 kupio HTC Droid DNA. Televizor u boji za iPhone 5. Apple maps B-)

Nikola

pre 11 godina

Koristim iPhone i od prelaska na iOS 6 i Apple mape to je neupotrebljivo u Srbiji jer mi tu ne postojimo. Google mape su kod nas neuporedivo bolje. A što se komercijalnih tiče - kupio sam iGo i moram da priznam da su obično djubre kada ih uporedim sa Garminom koji sam imao na staroj Nokiji.

Mile vs Tranzicija

pre 11 godina

Pa ne bih rekao da je Apple dobio bitku.

Google mape se vracaju na Apple proizvode.
Apple placa reklamu da progura proizvod-znaci da sumnja u njega.
Skupo je placen proizvod za razliku od Gugl mapa.
Poslednje - zasto je ovaj tekst relevantan kod nas, kada to svakako nije?

p.s. Ko jos cita Dvoraka?!? Lik je prevazidjen jos krajem proslog milenijuma.

Deda Pera

pre 11 godina

Ako zivis u USA, izvesno je tako.
Apple mape kupuje od navigacionih kompanija, a Google mape kreiraju korisnici.
Apple je navigaciju postavio u startu, na pocetku, kao prioritet i uslugu koju ustvari podrzavaju provajderi u USA kroz svoju mobilnu mrezu. Google Maps je krenuo ka navigaciji od skora.
A na samom kraju, ne sudeci ko je bolji jer to je glupo obzirom da bi pandam Apple-u trebao biti recimo IGo, probajte se Apple mapama navigati off-line po Evropi pa uporedite sa Google Maps i videcete razliku.
Ipak se porede babe i zabe, kao u uvek u narucenim tekstovima.

Gronko

pre 11 godina

Google naravno.Drugar je kupio Iphone 5 i jako sam mu se nasmejao sto ne moze naci ulicu a telefon platio 600e.Moj sada vec stari s2 nasao iz prve.

Deda Pera

pre 11 godina

Ako zivis u USA, izvesno je tako.
Apple mape kupuje od navigacionih kompanija, a Google mape kreiraju korisnici.
Apple je navigaciju postavio u startu, na pocetku, kao prioritet i uslugu koju ustvari podrzavaju provajderi u USA kroz svoju mobilnu mrezu. Google Maps je krenuo ka navigaciji od skora.
A na samom kraju, ne sudeci ko je bolji jer to je glupo obzirom da bi pandam Apple-u trebao biti recimo IGo, probajte se Apple mapama navigati off-line po Evropi pa uporedite sa Google Maps i videcete razliku.
Ipak se porede babe i zabe, kao u uvek u narucenim tekstovima.

Mile vs Tranzicija

pre 11 godina

Pa ne bih rekao da je Apple dobio bitku.

Google mape se vracaju na Apple proizvode.
Apple placa reklamu da progura proizvod-znaci da sumnja u njega.
Skupo je placen proizvod za razliku od Gugl mapa.
Poslednje - zasto je ovaj tekst relevantan kod nas, kada to svakako nije?

p.s. Ko jos cita Dvoraka?!? Lik je prevazidjen jos krajem proslog milenijuma.

XXL

pre 11 godina

Ne, uopšte ne liči na naručeni "test". Deluje zaista ubedljivo ... Nešto kao ministar kad priča o mleku.
Ako me ovako ubeđujete da kupim vaš proizvod, onda hvala, ne treba.

Gronko

pre 11 godina

Google naravno.Drugar je kupio Iphone 5 i jako sam mu se nasmejao sto ne moze naci ulicu a telefon platio 600e.Moj sada vec stari s2 nasao iz prve.

DNA

pre 11 godina

Živim u USA. Vozim kamion po celoj Americi i Kanadi. Pričati o Google Maps i o Apple Maps u smislu poredjenja je smesno. Koristio sam iPhone godinama, dok Apple nije odlučio da izbaci Google Maps. I ovako su po pitanju ekrana, softvera, procesora bili daleko iza ostalih telefona, onda na sve to izbace i vec pomenute mape. Tada sam se konačno pozdravio sa iPhone i umesto iPhone 5 kupio HTC Droid DNA. Televizor u boji za iPhone 5. Apple maps B-)

Apple fan

pre 11 godina

Apple maps?!? Jel već prvi april pa čitamo šale tipa google maps i apple maps u istoj rečenici? Kao što mi nickname kaže volim apple, ali ne preterujmo. A korišćenje on-line navigacija u vožnji možda se isplati u USA, u EU sa cenama rominga nema o čemu da se priča...

Nikola

pre 11 godina

Koristim iPhone i od prelaska na iOS 6 i Apple mape to je neupotrebljivo u Srbiji jer mi tu ne postojimo. Google mape su kod nas neuporedivo bolje. A što se komercijalnih tiče - kupio sam iGo i moram da priznam da su obično djubre kada ih uporedim sa Garminom koji sam imao na staroj Nokiji.

Zmijtkoe

pre 11 godina

Apple je dobio bitku jer je Google specijalno za Apple napravio najbolje mape. Google je to priznao odmah nakon sto isporucii mape bolhe negi za android platfirmu.

nnn

pre 11 godina

Google mape su mnogo bolje od apple mapa...ali i google mape mogu da odvedu kroz neki nepostojeci put, ili kroz neki poljski put, u ruralnim sredinama...

Zmijtkoe

pre 11 godina

Koliko glupodti idpricano u ovih 5-6 zadnjih komentara: Ljudi, Google je sam rekao da je napravio najbolje mape za Apple. Druga je stvar sto mbigi Applivci u Srbiji nisu downloadovali najbolje mape kombinovane sa Google EARTH! Alo!

igorpl

pre 11 godina

google maps, apple maps.....
Zar nije jednostavnije i jeftinije instalirati IGO ili garmin na telefon i vozi!!!!
Zašto plaćati nekome kada imaš besplatno?
I šta će mo kada se igubi internet konekcija????

Dog

pre 11 godina

Ljudi, pokusajte da shvatite jednu stvar. Ovo sto se dogodilo Appleu sa mapama je potpuno normalno. Ne mozete preko noci doci do savrsenog proizvoda. Mora se od necega krenuti pa usavrsavati, zar ne? Situacija se polako popravlja. Ali ono sto cini motor Apple mapa je ocigledno savrsenije od resenja koja koriste Google i drugi. Dakle Apple ima jako dobru osnovu i samo treba da nastavi sa razvojem. Od iOS-a 6.1 je u mapama mnogo lakse doci do opcije za prijavljivanje gresaka i korisnici ce siguran sam odlicno obaviti svoj deo posla. Posla ima i za TomTom sa kojim Apple usko saradjuje na Maps aplikaciji. Oni su paznati da umeju da imaju problematicne mape i pored Applea bi trebali da se dovedu u red. Sve u svemu, za par godina nikome vise na iOS-u nece trebati neka druga aplikacija za navigaciju.

Zurkolomac

pre 11 godina

Odmag nakon objave Googla instalirao sam nove mape u moj iPhone. Takodje i googke earth za iPhone! Voleo bih kada bi moglu da vidite ovaj kvalitet zajedno sa google earth; to mnogi androidovci ne mogu ni da otvire sa svojim masinucama.

Zmijtkoe

pre 11 godina

Nornalno da svi koriste google mape jer su apple njesra.
(Vanja, 08. mart 2013 17:54) EAZOCARACU TE! Najbolje mape je google napravio upravo za Apple.

coa

pre 11 godina

Nokia Maps. Koristio sam offline mape u Grčkoj i sve je radilo bez ikakvog problema :) Samo još kad bi Nokia dala mape za Srbiju (za Symbian telefone), bilo bi vrh...
Google Maps su super ako imaš stalnu internet konekciju, ali za offline navigaciju Nokia Maps su dosta bolje.

Deda Pera

pre 11 godina

@Zmijotke
Omladinac, 'ajd "iskuliraj" malo.
Google ne pravi mape posebno za ovo ili ono. Prosto mape su iste ali je Maps, program koji "vrti" mape različit od platforne do platforme.

Nakon sad već četiri godine iskustva i rada na Google Map Maker-u , mislim da sam kvalifikovan da te poučim o načinu nastanka Google mapa.
I da, Google je rekao da je napravio najbolje mape za Apple.
I to je tačno, nema boljih.

YouKnowNothin

pre 11 godina

Zaista ne znam zašto bi neko koristio mape na telefonu za navigaciju kada za
150 evrića može da se kupi solidan GPS uređaj sa velikim ekranom koji radi skoro pa nepogrešivo!!!

Dragan

pre 11 godina

"... pokušao sam da nađem put do Applea koristeći Google mape..."
"Stigli ste na svoju lokaciju, obavešten sam, uz ovu informaciju je bila priložena i njena slika. Nije bila potpuno precizna. Slika na telefonu predstavljala je zabačenu ulicu sa kantama za đubre."

Hmm, lokacija Apple-a na Google mapama predstavljena kao "zabačena ulica sa kantama za đubre". Slučajno, garant.

sale

pre 11 godina

Kratko i jasno Nokia mape. Dosta putujem kolima po Evropi i pokazale su se kao ubedljivo najbolje(koristio sam svakakve stand-alone GPS uredjaje). Dok sam u Srbiji navigacija mi ne treba, tako da nisam merodavan sto se toga tice.

iOS

pre 11 godina

(Mile vs Tranzicija, 08. mart 2013 18:16) ne znam da li si imao prilike da koristis novi Google naps na nekom iOS uredjaju, ali ta aplikacija je uzas.

Skeptik

pre 11 godina

Batalite sve te telefonske zezancije. Garmin je firma koja se daleko duže od svih njih bavi proizvodnjom GPS uređaja i kartografije, i radi to daleko najbolje. Ono što može neki napredniji Garmin-ov GPS iz outdoor kategorije ne može nijedan mobilni telefon s GPS-om. Možda se ovi svi nekako snalaze po gradovima i na drumovima, ali kad odete u divljinu postaju neupotrebljivi.

Apple fan

pre 11 godina

Ljubitelji apple proizvoda, nemojte da se brukamo prepucavanjima u stilu zvezda- partizan - nije zlato sve što apple napravi. Google maps odlično radi na iPhonu, zreo je prozvod, i istorijski svima nama je omogućio potpuno novi pogled na svet digitalnih mapa. Apple se, nakon pojave svojih mapa, javno zvanično izvinjavao korisnicima, zbog propusta u toj aplikaciji. Ipak, razumeću neku lepu reč za apple mape ako u SRB niste ušli nekoliko godina i u istoj niste nikada ništa tražili, ali u suprotnom...

vaservaga

pre 11 godina

Zaista ne znam zašto bi neko koristio mape na telefonu za navigaciju kada za
150 evrića može da se kupi solidan GPS uređaj sa velikim ekranom koji radi skoro pa nepogrešivo!!!
(YouKnowNothin, 9. mart 2013 07:25)
Zato što uređaj ko uređaj nije skup. Pitanje je šta dobijaš da li mape cele evrope ili mape pojedinih država.
Da li se te mape mogu nadograditi? Ako mogu koliko košta godišnja liceca tog programa. Evo ti primer sad se napravio most na Adi, međutim još nisu sagrađene sve prilaznice, što znači da će se tek u nekom narednom periodu te prilaznice biti vidljive.
Uređaj ko uređaj jeste bitan odnosno kvalitet signala, ali ipak najbitnije su karte koje se nalaze u tom ueđaju.
Koristim IGO na telefonu, nije veliki problem da li će te on odvesti do željenog mesta, nego njegova putanja do tog mesta, ali to je već druga priča.
Tako da taj uređaj koji košta 150 evra ništa ne znači ako nema dobre mape. Moj telefon je koštao 180 evra i sasvim solidno mi odrađuje posao sa dobrim mapama.

xim

pre 11 godina

@DNA , Pa brate ti si kamiondzija, kako to da se razumes u tehniku toliko da bi mogao da ocenis ? :D Salu na stranu, Apple mape su dobre u USA, ali mi u Srbiji, moracemo da koristimo jos uvek Google-ove. Nema ulica, brojeva. Za USA, cak i da nisu Apple mape bolje, to ce postati veoma uskoro.

zoki

pre 11 godina

Za neinformisane: nokia je objavila mape za srbiju za symbian i belle/anna os. Rade u offline modu, internet veza mi ne treba, nebitno je da li sam na lokaciji koju pokriva mob operater...
Do sada sam x7 koristio samo u inostranstvu, ali sada mogu i u srbiji.

Apple fan

pre 11 godina

A o čemu vlasnici Ssunga ovde pričaju, kada su samo čuli za Apple mape? Kako oni znaju šta je bolje? Javlja im se dok okreću prsten?

Perun

pre 11 godina

Meni za BGD Google mape nisu dovoljne. Za informaciju su OK. Za precizno dolazenje na zadatu adresu koristim IGO sa domacom Contract mapom iz 2011. Nije lose ali brojevi ulaza nisu precizno pozicionirani. Narocito NBG d ima da se nasetas dok nabodes ulaz. To mi bas smeta. Ima li neko ideju za bolju mapu. I bas je kul kad idem preko novog mosta a nema ga na karti posto je stara verzija pa izgleda kao da vozim Betmobil :-).

moje ime

pre 11 godina

APPLE!!!
samo zato što nas GOOGLE MAPS namerno zaobilazi!
u Hrvatskoj je većina gradova napravljena u 3D,možeš se i vozati po gradovima u koju god ulicu oćeš,od nedavno imaju i aplikaciju gdje gledaju u kojim ulicama je prometno a u kojim ne!!!
a Srbiju su zaobišli čak se i Beograd slabije vidi nego npr. Ljubljana,a da ne pričam kako nemamo to da se možemo "voziti" po BG na google earth-u

Che

pre 11 godina

Zaista ne znam zašto bi neko koristio mape na telefonu za navigaciju kada za 150 evrića može da se kupi solidan GPS uređaj sa velikim ekranom koji radi skoro pa nepogrešivo!!! (YouKnowNothin, 09. mart 2013 07:25)

150+najmanje jos toliko za telefon koji moze da ima navigaciju=300e
telefon koji moze da ima navigaciju=150e+150e u dzepu.

pametnom dosta.

zmitjkoe

pre 11 godina

Apple maps?!? Jel već prvi april pa čitamo šale tipa google maps i apple maps u istoj rečenici? Kao što mi nickname kaže volim apple, ali ne preterujmo. A korišćenje on-line navigacija u vožnji možda se isplati u USA, u EU sa cenama rominga nema o čemu da se priča...
(Apple fan, 8. mart 2013 20:35)

Kakav roming?

Frqu

pre 11 godina

Kako neki ne mogu da svare cinjenicu da Apple mape i nisu tako lose pa to je neverovatno. Pricate ovde da su tekstovi naruceni, a upravo je negativna kampanja medija dovela do toga da se negativno prica o Apple mapama. Skoro sam video anketu u kojoj je 90% korisnika zadovoljno onime sto rade Apple mape. Tako da toliko o narucenim tekstovima. Zna se dobro ko je narucivao tekstove kada je sve krenulo.

juhu

pre 11 godina

realno, postoji Igo, contrast mapa za Srbiju i zdravo. Za dve godine nijednom nisam otvorio google map.
kad bih i putovao negde i bio toliko bogat da mogu da koristim net sve vreme opet ne bih koristio ni jabuku ni google, navteq mape u igo i opet zdravo :))

Che

pre 11 godina

Na IPHONU instalirane google mape zajedno sa Google Earth aplikaciju pretstavljaju daleki bolju soluciju nego google mape na androidu. Znam da deluje neligicno, ali je to tako!

Danijel USA

pre 11 godina

Imam ip5 al ovako nesto je sramota napisati..Apple ni nema mape,ovaj uzas od "mapa" se ni ne racuna
(Apolon, 09. mart 2013 12:20) - Covek nije video iPhone5 inace bi se postideo od kvaliteta.

Zurkolomac

pre 11 godina

Zasto ste iskompleksirani? Google sam objavio da je najpreciznije i najbolje mape urafio za iPhone. Nemojte toliko da vas izjeda zavist!

Apple fan

pre 11 godina

@zmitjkoe: onaj koji ti bezobrazno naplate za cellular trafic... Mnogo putujem, i ispalo mi je jeftinije da dam 100$ za pravu off-line navigaciju. Sad, po lokalu, ako uvek i gde god da si koristiš domaće kartice ili WiFi, pretpostavljam da je google maps - za koji se slažem da je dobar, UVEK ga koristim za lokalne pretrage kada sam u WiFi mreži - možda i dovoljan.

Rango

pre 11 godina

Na apple-u postoje Google mape, ali na žalost ne postoji pristojna gmail aplikacija, isto vazi i za masu drugih Google servisa...

Mr. Spock

pre 11 godina

Sunnyvale, Kiefer Road, tri meseca... ne trebaju ti mape, vrlo brzo, jer su ulice skoro pod pravim uglom. :) San Francisco je vec nesto drugo...

Che

pre 11 godina

Zavoravio si da instaliras najbolje i najnovihe mape na iPhonu, ukljucujuci google EARTH, jer daju fenomenalne rezultate!
Ili uopste nisi video iPhone, nemoguce da neznas nista o najbolhem telefonu na svetu IPHONU
Imam ip5 al ovako nesto je sramota napisati..Apple ni nema mape,ovaj uzas od "mapa" se ni ne racuna
(Apolon, 09. mart 2013 12:20)

Apple fan

pre 11 godina

Ajde da zaključimo: google maps APLIKACIJA za iPhone je, po rečima autora, najbolje urađena; mape su na svim platformama IDENTIČNE. Drugo, NE POSTOJI ni jedna "bezgrešna" ni on-line ni off-line navigacija - zilion putsam se uverio u to, što po SRB, što po EU, a koristio sam svašta, od telefonskih aplikacija, preko posebnih uređaja, do fabričkih navigacija... Posebno su kritične zemlje poput naše, jer mali broj ljudi plaća mape, platežna moć nikakva, pa se neki stalni razvoj baš i ne isplati.

ja

pre 11 godina

Na lumiji imam offline mape, na symbianu isto. Srbija je konačno podržana. A u kolima imam mali garmin za 70 evra i sve mi radi sjajno, bez potrebe za mobilnim internetom.

Rango

pre 11 godina

Ljudi, probajte osmand+ mape za droid, fantastične su kako za onroad, tako i za offroad i divljinu... naravno, mape se unaprijed skidaju, tako da konekcija nije potrebna, a najbolje od svega je sto moze ucitavati mape sa različitih izvora, zato i jeste dobar za offroad i Bosansku divljini i planine. Tamo gdje bi i djavo polomio noge, osmand+ moze naći put, sa nekog od ponudjenih izvora. Glavni izvor je opensreetmaps, jako detaljno uradjene mape kada je i pitanju divljina, bar kod nas uhvatiti Bosni i Hercegovini.

Ja

pre 11 godina

Citat: "Smesno sto najednom u zemljici Srbiji svima trebaju mape. Manje se pokrecete od onih sa narukvicom na nozi."

Nismo svi iz Beograda. Nekima trebaju mape da dođu u Beograd i da lakše nađu teču i tetku.

DNA

pre 11 godina

XIM, "salu na stranu", ali ti verovatno nisi mrdnuo odatle gde su te majka i otac ostavili pa ne bih o tome ko o ovoj temi može vise da piše. Napisao sam čime se ovde bavim da bih ukazao na to da mape koristim zbog posla. Tako da znam koja valja, a koja ne. Iz srpske kancelarije sam prešao u kamion ovde. Na kraju dana se ipak samo rezultati sabiraju. Mesec dana kamion ili dve godine kao prosvetni radnik. Ti matematiku odradi, a na kraju sam zaključi da li sam kao "Kamiondzija" dao dobar komentar ili ne. Pozdrav tebi i tebi sličnima.

Zurkolomac

pre 11 godina

Odmag nakon objave Googla instalirao sam nove mape u moj iPhone. Takodje i googke earth za iPhone! Voleo bih kada bi moglu da vidite ovaj kvalitet zajedno sa google earth; to mnogi androidovci ne mogu ni da otvire sa svojim masinucama.

Gronko

pre 11 godina

Google naravno.Drugar je kupio Iphone 5 i jako sam mu se nasmejao sto ne moze naci ulicu a telefon platio 600e.Moj sada vec stari s2 nasao iz prve.

Zmijtkoe

pre 11 godina

Nornalno da svi koriste google mape jer su apple njesra.
(Vanja, 08. mart 2013 17:54) EAZOCARACU TE! Najbolje mape je google napravio upravo za Apple.

Frqu

pre 11 godina

Kako neki ne mogu da svare cinjenicu da Apple mape i nisu tako lose pa to je neverovatno. Pricate ovde da su tekstovi naruceni, a upravo je negativna kampanja medija dovela do toga da se negativno prica o Apple mapama. Skoro sam video anketu u kojoj je 90% korisnika zadovoljno onime sto rade Apple mape. Tako da toliko o narucenim tekstovima. Zna se dobro ko je narucivao tekstove kada je sve krenulo.

Dog

pre 11 godina

Ljudi, pokusajte da shvatite jednu stvar. Ovo sto se dogodilo Appleu sa mapama je potpuno normalno. Ne mozete preko noci doci do savrsenog proizvoda. Mora se od necega krenuti pa usavrsavati, zar ne? Situacija se polako popravlja. Ali ono sto cini motor Apple mapa je ocigledno savrsenije od resenja koja koriste Google i drugi. Dakle Apple ima jako dobru osnovu i samo treba da nastavi sa razvojem. Od iOS-a 6.1 je u mapama mnogo lakse doci do opcije za prijavljivanje gresaka i korisnici ce siguran sam odlicno obaviti svoj deo posla. Posla ima i za TomTom sa kojim Apple usko saradjuje na Maps aplikaciji. Oni su paznati da umeju da imaju problematicne mape i pored Applea bi trebali da se dovedu u red. Sve u svemu, za par godina nikome vise na iOS-u nece trebati neka druga aplikacija za navigaciju.

DNA

pre 11 godina

Živim u USA. Vozim kamion po celoj Americi i Kanadi. Pričati o Google Maps i o Apple Maps u smislu poredjenja je smesno. Koristio sam iPhone godinama, dok Apple nije odlučio da izbaci Google Maps. I ovako su po pitanju ekrana, softvera, procesora bili daleko iza ostalih telefona, onda na sve to izbace i vec pomenute mape. Tada sam se konačno pozdravio sa iPhone i umesto iPhone 5 kupio HTC Droid DNA. Televizor u boji za iPhone 5. Apple maps B-)

iOS

pre 11 godina

(Mile vs Tranzicija, 08. mart 2013 18:16) ne znam da li si imao prilike da koristis novi Google naps na nekom iOS uredjaju, ali ta aplikacija je uzas.

XXL

pre 11 godina

Ne, uopšte ne liči na naručeni "test". Deluje zaista ubedljivo ... Nešto kao ministar kad priča o mleku.
Ako me ovako ubeđujete da kupim vaš proizvod, onda hvala, ne treba.

YouKnowNothin

pre 11 godina

Zaista ne znam zašto bi neko koristio mape na telefonu za navigaciju kada za
150 evrića može da se kupi solidan GPS uređaj sa velikim ekranom koji radi skoro pa nepogrešivo!!!

Deda Pera

pre 11 godina

Ako zivis u USA, izvesno je tako.
Apple mape kupuje od navigacionih kompanija, a Google mape kreiraju korisnici.
Apple je navigaciju postavio u startu, na pocetku, kao prioritet i uslugu koju ustvari podrzavaju provajderi u USA kroz svoju mobilnu mrezu. Google Maps je krenuo ka navigaciji od skora.
A na samom kraju, ne sudeci ko je bolji jer to je glupo obzirom da bi pandam Apple-u trebao biti recimo IGo, probajte se Apple mapama navigati off-line po Evropi pa uporedite sa Google Maps i videcete razliku.
Ipak se porede babe i zabe, kao u uvek u narucenim tekstovima.

Mile vs Tranzicija

pre 11 godina

Pa ne bih rekao da je Apple dobio bitku.

Google mape se vracaju na Apple proizvode.
Apple placa reklamu da progura proizvod-znaci da sumnja u njega.
Skupo je placen proizvod za razliku od Gugl mapa.
Poslednje - zasto je ovaj tekst relevantan kod nas, kada to svakako nije?

p.s. Ko jos cita Dvoraka?!? Lik je prevazidjen jos krajem proslog milenijuma.

Nikola

pre 11 godina

Koristim iPhone i od prelaska na iOS 6 i Apple mape to je neupotrebljivo u Srbiji jer mi tu ne postojimo. Google mape su kod nas neuporedivo bolje. A što se komercijalnih tiče - kupio sam iGo i moram da priznam da su obično djubre kada ih uporedim sa Garminom koji sam imao na staroj Nokiji.

Apple fan

pre 11 godina

Apple maps?!? Jel već prvi april pa čitamo šale tipa google maps i apple maps u istoj rečenici? Kao što mi nickname kaže volim apple, ali ne preterujmo. A korišćenje on-line navigacija u vožnji možda se isplati u USA, u EU sa cenama rominga nema o čemu da se priča...

zmitjkoe

pre 11 godina

Apple maps?!? Jel već prvi april pa čitamo šale tipa google maps i apple maps u istoj rečenici? Kao što mi nickname kaže volim apple, ali ne preterujmo. A korišćenje on-line navigacija u vožnji možda se isplati u USA, u EU sa cenama rominga nema o čemu da se priča...
(Apple fan, 8. mart 2013 20:35)

Kakav roming?

moje ime

pre 11 godina

APPLE!!!
samo zato što nas GOOGLE MAPS namerno zaobilazi!
u Hrvatskoj je većina gradova napravljena u 3D,možeš se i vozati po gradovima u koju god ulicu oćeš,od nedavno imaju i aplikaciju gdje gledaju u kojim ulicama je prometno a u kojim ne!!!
a Srbiju su zaobišli čak se i Beograd slabije vidi nego npr. Ljubljana,a da ne pričam kako nemamo to da se možemo "voziti" po BG na google earth-u

Zmijtkoe

pre 11 godina

Apple je dobio bitku jer je Google specijalno za Apple napravio najbolje mape. Google je to priznao odmah nakon sto isporucii mape bolhe negi za android platfirmu.

Dragan

pre 11 godina

"... pokušao sam da nađem put do Applea koristeći Google mape..."
"Stigli ste na svoju lokaciju, obavešten sam, uz ovu informaciju je bila priložena i njena slika. Nije bila potpuno precizna. Slika na telefonu predstavljala je zabačenu ulicu sa kantama za đubre."

Hmm, lokacija Apple-a na Google mapama predstavljena kao "zabačena ulica sa kantama za đubre". Slučajno, garant.

Zmijtkoe

pre 11 godina

Koliko glupodti idpricano u ovih 5-6 zadnjih komentara: Ljudi, Google je sam rekao da je napravio najbolje mape za Apple. Druga je stvar sto mbigi Applivci u Srbiji nisu downloadovali najbolje mape kombinovane sa Google EARTH! Alo!

Skeptik

pre 11 godina

Batalite sve te telefonske zezancije. Garmin je firma koja se daleko duže od svih njih bavi proizvodnjom GPS uređaja i kartografije, i radi to daleko najbolje. Ono što može neki napredniji Garmin-ov GPS iz outdoor kategorije ne može nijedan mobilni telefon s GPS-om. Možda se ovi svi nekako snalaze po gradovima i na drumovima, ali kad odete u divljinu postaju neupotrebljivi.

Apple fan

pre 11 godina

A o čemu vlasnici Ssunga ovde pričaju, kada su samo čuli za Apple mape? Kako oni znaju šta je bolje? Javlja im se dok okreću prsten?

igorpl

pre 11 godina

google maps, apple maps.....
Zar nije jednostavnije i jeftinije instalirati IGO ili garmin na telefon i vozi!!!!
Zašto plaćati nekome kada imaš besplatno?
I šta će mo kada se igubi internet konekcija????

coa

pre 11 godina

Nokia Maps. Koristio sam offline mape u Grčkoj i sve je radilo bez ikakvog problema :) Samo još kad bi Nokia dala mape za Srbiju (za Symbian telefone), bilo bi vrh...
Google Maps su super ako imaš stalnu internet konekciju, ali za offline navigaciju Nokia Maps su dosta bolje.

Che

pre 11 godina

Zaista ne znam zašto bi neko koristio mape na telefonu za navigaciju kada za 150 evrića može da se kupi solidan GPS uređaj sa velikim ekranom koji radi skoro pa nepogrešivo!!! (YouKnowNothin, 09. mart 2013 07:25)

150+najmanje jos toliko za telefon koji moze da ima navigaciju=300e
telefon koji moze da ima navigaciju=150e+150e u dzepu.

pametnom dosta.

nnn

pre 11 godina

Google mape su mnogo bolje od apple mapa...ali i google mape mogu da odvedu kroz neki nepostojeci put, ili kroz neki poljski put, u ruralnim sredinama...

Apple fan

pre 11 godina

Ljubitelji apple proizvoda, nemojte da se brukamo prepucavanjima u stilu zvezda- partizan - nije zlato sve što apple napravi. Google maps odlično radi na iPhonu, zreo je prozvod, i istorijski svima nama je omogućio potpuno novi pogled na svet digitalnih mapa. Apple se, nakon pojave svojih mapa, javno zvanično izvinjavao korisnicima, zbog propusta u toj aplikaciji. Ipak, razumeću neku lepu reč za apple mape ako u SRB niste ušli nekoliko godina i u istoj niste nikada ništa tražili, ali u suprotnom...

Deda Pera

pre 11 godina

@Zmijotke
Omladinac, 'ajd "iskuliraj" malo.
Google ne pravi mape posebno za ovo ili ono. Prosto mape su iste ali je Maps, program koji "vrti" mape različit od platforne do platforme.

Nakon sad već četiri godine iskustva i rada na Google Map Maker-u , mislim da sam kvalifikovan da te poučim o načinu nastanka Google mapa.
I da, Google je rekao da je napravio najbolje mape za Apple.
I to je tačno, nema boljih.

Apple fan

pre 11 godina

@zmitjkoe: onaj koji ti bezobrazno naplate za cellular trafic... Mnogo putujem, i ispalo mi je jeftinije da dam 100$ za pravu off-line navigaciju. Sad, po lokalu, ako uvek i gde god da si koristiš domaće kartice ili WiFi, pretpostavljam da je google maps - za koji se slažem da je dobar, UVEK ga koristim za lokalne pretrage kada sam u WiFi mreži - možda i dovoljan.

vaservaga

pre 11 godina

Zaista ne znam zašto bi neko koristio mape na telefonu za navigaciju kada za
150 evrića može da se kupi solidan GPS uređaj sa velikim ekranom koji radi skoro pa nepogrešivo!!!
(YouKnowNothin, 9. mart 2013 07:25)
Zato što uređaj ko uređaj nije skup. Pitanje je šta dobijaš da li mape cele evrope ili mape pojedinih država.
Da li se te mape mogu nadograditi? Ako mogu koliko košta godišnja liceca tog programa. Evo ti primer sad se napravio most na Adi, međutim još nisu sagrađene sve prilaznice, što znači da će se tek u nekom narednom periodu te prilaznice biti vidljive.
Uređaj ko uređaj jeste bitan odnosno kvalitet signala, ali ipak najbitnije su karte koje se nalaze u tom ueđaju.
Koristim IGO na telefonu, nije veliki problem da li će te on odvesti do željenog mesta, nego njegova putanja do tog mesta, ali to je već druga priča.
Tako da taj uređaj koji košta 150 evra ništa ne znači ako nema dobre mape. Moj telefon je koštao 180 evra i sasvim solidno mi odrađuje posao sa dobrim mapama.

Rango

pre 11 godina

Ljudi, probajte osmand+ mape za droid, fantastične su kako za onroad, tako i za offroad i divljinu... naravno, mape se unaprijed skidaju, tako da konekcija nije potrebna, a najbolje od svega je sto moze ucitavati mape sa različitih izvora, zato i jeste dobar za offroad i Bosansku divljini i planine. Tamo gdje bi i djavo polomio noge, osmand+ moze naći put, sa nekog od ponudjenih izvora. Glavni izvor je opensreetmaps, jako detaljno uradjene mape kada je i pitanju divljina, bar kod nas uhvatiti Bosni i Hercegovini.

sale

pre 11 godina

Kratko i jasno Nokia mape. Dosta putujem kolima po Evropi i pokazale su se kao ubedljivo najbolje(koristio sam svakakve stand-alone GPS uredjaje). Dok sam u Srbiji navigacija mi ne treba, tako da nisam merodavan sto se toga tice.

Danijel USA

pre 11 godina

Imam ip5 al ovako nesto je sramota napisati..Apple ni nema mape,ovaj uzas od "mapa" se ni ne racuna
(Apolon, 09. mart 2013 12:20) - Covek nije video iPhone5 inace bi se postideo od kvaliteta.

Rango

pre 11 godina

Na apple-u postoje Google mape, ali na žalost ne postoji pristojna gmail aplikacija, isto vazi i za masu drugih Google servisa...

xim

pre 11 godina

@DNA , Pa brate ti si kamiondzija, kako to da se razumes u tehniku toliko da bi mogao da ocenis ? :D Salu na stranu, Apple mape su dobre u USA, ali mi u Srbiji, moracemo da koristimo jos uvek Google-ove. Nema ulica, brojeva. Za USA, cak i da nisu Apple mape bolje, to ce postati veoma uskoro.

juhu

pre 11 godina

realno, postoji Igo, contrast mapa za Srbiju i zdravo. Za dve godine nijednom nisam otvorio google map.
kad bih i putovao negde i bio toliko bogat da mogu da koristim net sve vreme opet ne bih koristio ni jabuku ni google, navteq mape u igo i opet zdravo :))

Perun

pre 11 godina

Meni za BGD Google mape nisu dovoljne. Za informaciju su OK. Za precizno dolazenje na zadatu adresu koristim IGO sa domacom Contract mapom iz 2011. Nije lose ali brojevi ulaza nisu precizno pozicionirani. Narocito NBG d ima da se nasetas dok nabodes ulaz. To mi bas smeta. Ima li neko ideju za bolju mapu. I bas je kul kad idem preko novog mosta a nema ga na karti posto je stara verzija pa izgleda kao da vozim Betmobil :-).

zoki

pre 11 godina

Za neinformisane: nokia je objavila mape za srbiju za symbian i belle/anna os. Rade u offline modu, internet veza mi ne treba, nebitno je da li sam na lokaciji koju pokriva mob operater...
Do sada sam x7 koristio samo u inostranstvu, ali sada mogu i u srbiji.

Zurkolomac

pre 11 godina

Zasto ste iskompleksirani? Google sam objavio da je najpreciznije i najbolje mape urafio za iPhone. Nemojte toliko da vas izjeda zavist!

Apple fan

pre 11 godina

Ajde da zaključimo: google maps APLIKACIJA za iPhone je, po rečima autora, najbolje urađena; mape su na svim platformama IDENTIČNE. Drugo, NE POSTOJI ni jedna "bezgrešna" ni on-line ni off-line navigacija - zilion putsam se uverio u to, što po SRB, što po EU, a koristio sam svašta, od telefonskih aplikacija, preko posebnih uređaja, do fabričkih navigacija... Posebno su kritične zemlje poput naše, jer mali broj ljudi plaća mape, platežna moć nikakva, pa se neki stalni razvoj baš i ne isplati.

Ja

pre 11 godina

Citat: "Smesno sto najednom u zemljici Srbiji svima trebaju mape. Manje se pokrecete od onih sa narukvicom na nozi."

Nismo svi iz Beograda. Nekima trebaju mape da dođu u Beograd i da lakše nađu teču i tetku.

DNA

pre 11 godina

XIM, "salu na stranu", ali ti verovatno nisi mrdnuo odatle gde su te majka i otac ostavili pa ne bih o tome ko o ovoj temi može vise da piše. Napisao sam čime se ovde bavim da bih ukazao na to da mape koristim zbog posla. Tako da znam koja valja, a koja ne. Iz srpske kancelarije sam prešao u kamion ovde. Na kraju dana se ipak samo rezultati sabiraju. Mesec dana kamion ili dve godine kao prosvetni radnik. Ti matematiku odradi, a na kraju sam zaključi da li sam kao "Kamiondzija" dao dobar komentar ili ne. Pozdrav tebi i tebi sličnima.

Mr. Spock

pre 11 godina

Sunnyvale, Kiefer Road, tri meseca... ne trebaju ti mape, vrlo brzo, jer su ulice skoro pod pravim uglom. :) San Francisco je vec nesto drugo...

Che

pre 11 godina

Zavoravio si da instaliras najbolje i najnovihe mape na iPhonu, ukljucujuci google EARTH, jer daju fenomenalne rezultate!
Ili uopste nisi video iPhone, nemoguce da neznas nista o najbolhem telefonu na svetu IPHONU
Imam ip5 al ovako nesto je sramota napisati..Apple ni nema mape,ovaj uzas od "mapa" se ni ne racuna
(Apolon, 09. mart 2013 12:20)

Che

pre 11 godina

Na IPHONU instalirane google mape zajedno sa Google Earth aplikaciju pretstavljaju daleki bolju soluciju nego google mape na androidu. Znam da deluje neligicno, ali je to tako!

ja

pre 11 godina

Na lumiji imam offline mape, na symbianu isto. Srbija je konačno podržana. A u kolima imam mali garmin za 70 evra i sve mi radi sjajno, bez potrebe za mobilnim internetom.