Sreda, 24.09.2008.

00:47

Preminula glumica Sonja Savić

Glumica Sonja Savić preminula je u utorak u svom stanu u Beogradu. Lekari Hitne pomoći, iako su stigli brzo, nisu uspeli da reanimiraju 47-godišnju glumicu.

Izvor: B92

Preminula glumica Sonja Saviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

180 Komentari

Sortiraj po:

Miodrag

pre 15 godina

Sonja,osecam se privilegovanim i uzvisenim jer smo se poznavali,za mene ti nisi otisla!!!!!! Ti si tu, gde cemo i mi!!!!!.Pocivaj u miru.

OnajKojiNisam

pre 15 godina

...
Mozda spava sa ocima izvan svakog zla,
Izvan stvari, iluzija, izvan zivota,
I s njom spava, nevidjena, njena lepota;
Mozda zivi i doci ce posle ovog sna.
Mozda spava sa ocima izvan svakog zla...

Sonja, koliko sam samo zeleo da se opet vratis.
Ali sad...

žana

pre 15 godina

toliko me pogodio njezin odlazak da nemam riječi kojima bih mogla opisati kako mi je žao...sonja je toliko posebna i drugačija, toliko svoja, toliko životna da nikad, baš nikad neće umrijet...

milica

pre 15 godina

:(

neverovatno koliko nasih velikih umetnika odlazi u neimastini. da li je moguce da za njih nema mesta u budzetu ministarstva kulture?????????????????????

cevap s lukom

pre 15 godina

Podsjecala si me na jedno lijepo vrijeme. Oplemenjivala si mnoge ljude.
Veliki gubitak, ne samo za BG, nego za cijeli prostor bivse SFRJ.

Ucinila si dosta za mnoge od nas. Najmanje sto mi mozemo za tebe je da se barem pomolimo za tvoju dusu.

Pocivaj u miru.

bane

pre 15 godina

tuga,bol,praznina...trazim reci ali ih ne pronalazim...beograd umire i nestaje i strasno sam tuzan.posle duzeg vremena sam otkrio coveka u sebi jer me boli i ne mogu da zaustavim suze.sta reci a ne ispasti patetican,jednostavno cu zanemeti i isplakati tugu.

Sanja

pre 15 godina

Ode Magi, ode Sonja - najbolje od najboljih, najtalentovanije od najtalentovanijih, ode citava postava EKV-a... ode moja mladost.
Pocivaj u miru Sonja.

ena

pre 15 godina

Puno su me puta susretali i rekli bi mi "Kako li ti licis na Sonju Savic!". Previse puta da ne bi poverovala. Od kud znas, mozda bi nosilu tugu zajedno, i mozda bi ti bilo lakse.
Pocivaj u miru Sonja, nadam se da ti nije vise hladno.

Real Deal

pre 15 godina

Koliko god zalimo za njom,zalimo u stvari i za vremenima koja nam "pojedose skakavci",a ona je bila jedna od ikona tog nezaboravnog doba bivse nam YU.
Hvala joj na svemu i vecna joj slava.

Milan T

pre 15 godina

Divna divna divna devojka. Bio sam zaljubljen u nju dok sam odrastao, uticala je na moj ukus kao zena i kao licnost, ne znam gde je bila lepsa i sladja, iskreno sam se rasplakao. Pokoj joj dusi, neka mirno spava.

Pokajnik iz osamdesetih

pre 15 godina

Uvek smo podrazumevali da je Sonja tu, da misli i ono sto mi cutimo i precutkujemo, da je nepomirljivi buntovnik i u nase ime, cak i onda kad nismo mislili na nju. Sad nam ostaje samo nezaborav koji je zasluzila. To je nasa precutna i neizgovorena obaveza. To je stanje svesti, to je Beograd i urbana Yuga iz osamadesetih... Malo je takvih, i sve je manje takvih kao sto je bila Sonja. Cekamo neku novu EPOKALIPSU, nezainteresovani, srameci se najezde mediokriteta. Ne daj se generacijo!!!!

Slobodanka

pre 15 godina

MTS MONDO: "Ljubitelji ove glumice jedno vreme Sonju su mogli da gledaju redovno na TV Avala, gde je vodila emisiju "Sanjarenje sa Sonjom Savić". Međutim, emisija je ukinuta, jer menadžment ove TV stanice nije bio zadovoljan načinom na koji ju je glumica vodila. Posle toga Sonja je ostala bez stalnih prihoda"
Emisija je bila odlicna, videlo se koliki je Sonja bila kapacitet, ali ne za vreme u kom je zivela.

knez

pre 15 godina

Kad si tinejdzer i rastes sa Sonjom onda ti je danasnji dan posebno tezak. Jer...
Odlaze stubovi oslonci mog odrastanja - kompletna EKV, Sonja, Dino Dvornik...
Odlaze tvorci urbanog u Beogradu i Srbiji, odlaze tvorci "Petkom u 22" - Zoran Radmilovic, Nebojsa Djukelic, Sonja Savic...
E, boze, koga si nam ostavio...

Milos

pre 15 godina

pa koliko josh? dokle? dokle ce dobri ljudi prerano odlaziti? neshvaceni i napushteni... sramota me je.. sramota me je shto moj Beograd, njen Beograd nije uspeo da je shvati...a opet i ponosan sam na to shto sam bio njen sugradjanin...
umro je deo Beograda... dela Beograda vishe nema..i to jednog od ponajboljih... jedno veliko HVALA Sonja za sve... sada si tamo gde te verovatno vishe zasluzuju, nego shto smo te mi ovde zasluzivali... amin... OSTALO JE CUTANJE

olja

pre 15 godina

to je tako veliki gubitak za srpsku kulturu i slobodnu misao, ipak srecna sam sto si zivela sa nama pocivaj u miru i neka ti je vecna hvala

Darkfactory3

pre 15 godina

"Razmices zavese, gledas obecani grad
svetla se pale, tinja zelja u tebi
jos uvek ti đavoli vire iz rukava
i svaki nokat krije otrov ljubavi"

Sonja, počivaj u miru. Ovaj grad, ovaj narod, ova zemlja nikada nisu znali da cene ono što su imali. Verovatno, ne znaju ni šta su izgubuli.
Sonja Savić - jedana, jedina, neponovljiva. Volimo te, kraljice naša!

sandrcak

pre 15 godina

...nadam se da si konacno nasla svoj mir... i da si sa prijateljima koji su ti toliko nedostajali tokom ovih godina...pocivaj u miru

Pipi

pre 15 godina

Umrla je od nebrige ove zemlje prema svojim najvecim i najboljim umetnicima. Umrla je od tuge kad je videla koliko je ovo drustvo degradiralo sve svoje najbolje ljude i kada je videla da je zovu samo kada im nesto treba za rad njihovih politickih poena. Sonja je umrla od tuge kako god da se ta tuga manifestovala. Draga, neka ti je laka zemlja i pocivaj u miru. Nadam se i verujem da ti je tamo bolje nego ovde u vom pokvarenom i obezglavljenom svetu gde se dobrota vidi kao mana a svaka razboritost i cestitost kao pretnja.

Bojan

pre 15 godina

Ne znam koliko je zakonski vremena potrebno da prodje od smrti ovakve umetnicke gromade, ali imajuci u vidu da smo relativno brzo dobili Bulevar Zorana Djindjica, smatram da i nasa Sonja zasluzuje jednu lepu ulicu u Beogradu koja bi nosila njeno ime i secala nas sve na nju. R.I.P.

tuga

pre 15 godina

Samoubojstvo jedne mladosti
Intervju: Sonja Savić
20. April 06.
http://www.blog.hr/print/id/1620960989/samoubojstvo-jedne-mladosti.html

Kao da je bilo nekad

pre 15 godina

Mislim da bi bilo sjajno kada bi neko napravio emisiju o Sonji Savić.
Ako ništa drugo, možda da svi čitatelji pošalju po jedan mejl RTSu sa insistiranjem da se reprizira emisija koja je emitovana u nedelju.. ?
:-(

Дарко Павловић Даруља

pre 15 godina

СЛАВА ЈОЈ!
Остајеш жива све док у нама живи сећање на тебе...

Osman-Sarajevo

pre 15 godina

I evo... kao krhotine poslije neke velike eksplozije, rasipaju se moje 80te, moja mladost... i nestaju mi lagano iz vidokruga, jedna po jedna - kao da niko vrijedan prezivio nije.

Evo sad i Ona... Prelijepa i prepametna...
I previse lijepa i previse pametna za ovo vrijeme.

Pocivaj u miru, ljepotice.

Krivokapic

pre 15 godina

Sonja, sa tvojim odlaskom, otisao je jos jedan deo mog srecnog detinjstva. Uvek sam se divio tvom izgledu i nacin na koji si glumila. Gleado sam te na filmu i u pozoristu. Stvarno si bila cool riba i odusevljaval si me svojim izjavama. NE znam stvarno sta da kazem. Osecam se kao da sam izgubio najbolju drugaricu. Neka ti je laka zemja i pocivaj u miru.

Ramona

pre 15 godina

Sta reci...tek posto sam cula danas vest, jako, jako me je pogodila.....otisla je uz Cavketa, Milana...jos jedna od LEGENDi jedne divne generacije. Uvek cu je voleti, i volim je, jer za mene ce zauvek biti ziva!!

Zoran

pre 15 godina

Bila je vrhunska glumica, ali je prije svega bila veliki COVJEK. Ne radja se mnogo takvih, a kad koji/a ode, s njima ode dio nas. Tugujmo dostojanstveno

agron alo

pre 15 godina

velika tragedija. Njena pojava osamdesetih zajedno sa "novim talasom" u muzici su davali neki optimizam "nama" u tadasnjoj Jugi. Bila je veoma harizmaticna "pojava", veliki gubitak za sedmu umetnost.

ivan

pre 15 godina

Ah, divna, lepa Sonja...

“Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.”
Shakespeare

khl

pre 15 godina

zivela je do kraja iskreno, nonkonformisticki. bez uvlacenja lazovima i lopovima, bez kompromisa s lazima, mediokritetima i svim onim vrednostima sto su srozale beograd i srbiju 90ih. zao mi je sto je nisam nikad upozna licno, a bilo je prilika. pred njom svako mora da se oseca pomalo kriv, jer neki su otisli, neki otupeli, neki poceli da slusaju pink muziku, neki se prodali..
pocivaj u miru, ovaj brlog ni nije za ljude poput tebe :(

khl

pre 15 godina

zivela je do kraja iskreno, nonkonformisticki. bez uvlacenja lazovima i lopovima, bez kompromisa s lazima, mediokritetima i svim onim vrednostima sto su srozale beograd i srbiju 90ih. zao mi je sto je nisam nikad upoznao licno, a bilo je prilika. pred njom svako mora da se oseca pomalo kriv, jer neki su otisli, neki otupeli, neki poceli da slusaju pink muziku, neki se prodali..
pocivaj u miru, ovaj brlog ni nije za ljude poput tebe :(

N

pre 15 godina

"Kao i u prirodi, ne nadživljavaju najjači. Najjači i najslabiji nestaju. Ostaju oni sa zlatne sredine, oni prosečni. Prosečnost se uvećava; postaje sve prosečnija, jer u prosečnom svetu nestaju najmanje prosečni, a ostaju oni koji su to najviše." Borislav Pekić
Bila si najjača i najslabija. Voli te N.

marko, nis

pre 15 godina

Pa u nedelju sam gledao emisiju 'Kao da je bilo nekad' i mislio koliko je sjajna, i kako nam je kao drustvu, upravo ona tako potrebna. I onda sad ovo. I zao mi je i besan sam, sigurno ne na nju, ali da na nas ostale.

čačak

pre 15 godina

bila je neobična a tako je i otišla, hvala ti za sve, čačak te ne zaboravlja, Bog da ti dušu prosti neka ti je laka zemlja

dejan

pre 15 godina

Bila je zaista divna glumica ciji kraj jos jednom potvrdjuje da veliki umetnici retko mogu da budu srecni sami sa sobom i u odnosu na svet koji ih okruzuje. Ona je prosla svoj put na kome je bilo dosta pogresnih skretanja. Ali ona nisu razlog da je ne slavimo, jer ona to zasluzuje.

mrak

pre 15 godina

Jos jedan tuzan dan za Beograd. Otisla je medju poslednjim predstavnicama onoga sto nikad nije uspelo da postane deo sire srpske kulture.
Pocivaj u miru, lepotice.

Predrag

pre 15 godina

čisto srce i čista reč je ono što nam toliko fali, a ona je to imala... i šta sad? Ništa, u svoj mali život i prosvetli ga hrabrošću ovakvih ljudi...
par puta sam je sreo na mestima kao što je g.autobus i učionica za crtanje i za mene je uvek bila posebna i sve što je donosila sa sobom... iako je nikada nisam upoznao.... Slava i večni pomen ti, Sonja!

DejanB

pre 15 godina

Prerani gubitak jedne takve dive kakva je bila Sonja. Bila je mnogo više od glumice. Bila je čovek. Veliki čovek. Možda je zato i umrla prerano.

Dragana

pre 15 godina

Imala sam cast da prisustvujem njenom prvencu o Sarlu akrobati. Sala Doma omladine je vec bila prepuna. Ona me je spazila, prisla i ustupila mi svoju stolicu. Prvi put sam je tad videla uzivo. Zao mi je, bila je neponovljiva u svemu sto je radila, recju, JEDINSTVENA pojava...

Ivana

pre 15 godina

Bas sam se zbunila. Delovala je nezaustavljivo, besmrtno. Besmrtno... hm... nije bila obicna, to je ono cime je plenila. Inteligencijom, inspiracijom, glasom, izgledom, nacinom razmisljanja. Veliki gubitak.. jako veliki gubitak. Zbogom Sonja... hvala ti sto si postojala...

dija-spora

pre 15 godina

Neverovatna inteligencija koja je prevazilazila snagu urbanog Beograda.
Izuzetna originalnost u fimskom izrazaju.
Jedinstvena i prepoznatljiva boja glasa.
Otvorena za eksperimente sa drugim umetnicima bez obzira da li su pripadali urbanon ili ruralnom talasu.
Jako draga osoba...Uvek ce me secati na prelepe srednjoskolske dane u BGDu i famoznu scenu iz "Secerne vodice" kada lazira kupanje na moru tokom boravka u bolnickoj sobi, i famozno "tata, evo kupam se"..
Gospod da joj dusu prosti :-(

natasa

pre 15 godina

Iako se o Sonji uvek govorilo da je neobicna ali talentovana, cudna ali lepa, lucidna ali inteligentna... iako izgleda kao da je bila potpuno neshvacena medju nama obicnim smrtnicima, ipak mi se cini da je danas mnogo ljudi jako rastuzila vest o njenoj smrti.

jelena

pre 15 godina

...
Volela si Milana, Beograd , Ljubu Tadica, Vuisica...sve ono sto je vredelo...

Sonja,

OPROSTI ovom svetu , ovoj zemlji, ovom gradu koji te je imao... OPROSTI nama, koji smo te gledali iz prikrajka nesposobni da nesto ucinimo a trebali smo ti...OPROSTI nam sto ti nismo vratili ni mrvicom onoga sto si ti pruzala u zivotu... tolika snaga, ranjivost velicanstvenost, talenat u neznom bicu.

Madhva

pre 15 godina

Pozdrav "Decka"! Srecno!
"Dusa se nikada ne radja niti umire. Nije nastala, ne nastaje i nece nastati. Nerodjena je, vecna, uvek postojeca i prvobitna. Nije ubijena kada je telo ubijeno." Bhagavad-gita

boris homovec,zagreb

pre 15 godina

obožavao sam te, bila si simbol moje generacije i divnih osamdesetih. zaljubio sam se u tebe u filmu "živeti kao sav normalan svet" i pratio sam te do kraja, do "roda", velika glumica, velika žena, svoja, ponosna, drugačija, lijepa, zanimljiva, intrigantna... zašto uvijek samo najbolji prvi odlaze? to vljda samo Bog zna... budi sretna Sonja, ma gdje bila... voljeću te uvijek...

art-producer

pre 15 godina

Draga Sonja, bila si veliki umetnik, velika prijateljica. Tvoja smrt me je jako potresla. Velika mi je cast sto sam te poznavala i sto sam mogla da ti pomognem koliko sam mogla pre par meseci kada ti je posao bio potreban. Pocivaj u miru.Uvek cu te voleti.

El subdito español

pre 15 godina

Hvala ti Sonja za tvoje prijateljstvo i divne 80'mnogo ces mi nedostajati. Sada se odmori i budi legenda jednog divnog Beograda i jednog divnog vremena.

Maki

pre 15 godina

Otisla je ona, a ostali smo mi, da cuvamo ovaj grad od ljudi zlih...
Bila je velika glumica, velika umetnica, jedna od onih sto su nas grad cinili taaako velikim. Pamticemo tvoj lik i delo. Pocivaj u miru.

Zo

pre 15 godina

Mnogo mi je zao. Iz krajnje sebicnih razloga, zbog mene, zbog toga sto sam jako volela da je slusam i gledam, zato sto je umela da me probudi, da me tera na razmisljanje, da me nasmeje, da mi izmami suze. A za nju, za nju je bolje ovako, nije ovo bila zemlja za nju. Neka joj je laka zemlja.

skandi

pre 15 godina

Izuzetno me je rastužila ova vest. Ne mogu da verujem da nam svi vredni ljudi odlaze mladi!
Draga Sonja, uvek ću se sećati tvojih neizostavno upečatljivih uloga, tvoje posebne lepote, izvanredne snage i šarma.

Ivan Liverpool

pre 15 godina

Odlazis. Tamo negde te cekaju Magi, Milan ,Vd... Odlazis i ostavljas nas uskracene za jos jedan zivot za jos jedan deo nase generacije. Mozda cemo jedne noci negde ponovo da se sretnemo i podjemo na svirku kod SKC-a. Odlazis. A sa tobom ide jos jedan deo nas. Zbogom i odmori dusu svoju.

Misha

pre 15 godina

U vreme bombardovanja 1999. godine, kada je za tako nešto malo ko bio hrabar, Sonja Savić je osudila nacionalističko bezumlje Miloševićevog rata sa Zapadom, ali taj njen govor sem na internetu nigde drugde nije uspeo da se pojavi. Ko želi može da ga u MP3 formatu učita sa sledeće adrese: http://alfa.users.sbb.rs/sonja.mp3

Marko

pre 15 godina

Zbogom Sonja, i kad sretnes Milana, Vda, Megi i ostale poruci im da nisu nista propustili. Generacije urbanih likova uvek ce te voleti. Pocivaj u miru.

Tanja

pre 15 godina

Jos uvek ne verujem... Hvala ti Sonja za svaku odigranu ulogu, za svaku reziranu predstavu, za svaku pametnu misao... Zbogom draga Sonja...

Vesna Aleksandrovic

pre 15 godina

...
Neprilagodjena bahatosti savremene civilizacije, otisla je u svoj svet. Nisu joj ni to dali. sada je nasla svoj mir, svoj svet.
Tuzna sam.... odose moje osamdesete, moj Beograd, tuzno....

macamighty

pre 15 godina

Volim Sonju Savić, njene uloge i taj njen ispravni i otkačeni duh.

Dobro smo je razumevali jer smo i sami bili slični. Naša je generacija tako bogato obdarena istančanim osećajem za ljudsko, duhovito i lepo a prepuna prezira i otpora prema svemu s čim smo morali živeti.

Nažalost, najbolji od nas evo, polako odlaze...

Već nam nedostaješ draga.

ivan

pre 15 godina

Trazio intervju sa Sonjom na netu, nasao sliku iz marta 2008 gde tako lepo izgleda i ceo dan sam srecan bio sto nam se vratila Sonja. Kad ono uvece vidim da Sonje vise nema. RIP lepa Sonja!!!

gligi

pre 15 godina

Bila je velika glumica raskosnog talenta.Proklestvo te generacije se nastavlja. Bila je sinbol onog sto se nekad zvao Beograd zajedno za njenim prijateljima kojih takodje vise nema(Vd, Milan, Magi, Bojan, Cavke).Krug se polako zatvare a magija nestaje.

Lepotice pocivaj u miru :(

Slobodanka Zivkovic

pre 15 godina

Jedno vreme, pre nekoliko godina, imala je svoju emisiju na TV, ne secam se kojoj, dovodila je interesantne sagovornike. Videlo se da je bila jako pametna osoba. Steta sto joj nije pruzena veca sansa u zivotu ili je mozda sama nije iskoristila.

kolega

pre 15 godina

Uh, tesko je sad i razmisljati o tome da si nestala a kamoli nesto napisati ali mislim da sam jednom obecao to pa nek bude kratko i ovde jer sam na B92 i saznao, jos onda kad su ti kako je pisalo istrazitelji bili u stanu, znam da bi imala duhovit komentar na to al ne smeje mi se sada. Zena si koju su sahranjivali bar 2 3 puta godisnje pa izvini sto jos uvek ne verujem da te nema. Ostavila si nas uskracene siguran sam za mnogo toga, za mnogo smeha, tuge, razmisljanja, lucidnih cesto i cudnih misli.. za mnogo toga. Voleli smo te, plasili se za tebe i sada posle citanja ovih komentara na B92 nestao je i poslednji strah , da ce te se mozda secati po necem sasvim drugom a ne po tvojoj velicini u umetnosti i zivotu samom.. Sada kada je nestao sav strah ostala je samo ljubav.

Vedrana, Hrv

pre 15 godina

Velika Sonja otišla preko...Pamtim je kao jedinstvenu osobu, izvrsnu glumicu i nezadrživog čovjeka.
s njima je svijet ljudskije mjesto za život i rad :)
Vidimo se Sonja, počivala u miru:)

Milan

pre 15 godina

Srbija iz dana u dan ostaje bez OVAKVIH ljudi i umetnika i nikoga nema da ih nasledi...i nikoga zbog toga nije briga.

Sonja,neka ti je vecna slava i pokoj dusi.

Radmilo Milutinovic

pre 15 godina

Hvala na tvom zivotu sa nama. Obozvao sam tvoje uloge i ceznuo za tvojim prisustvom. Bila si plamen moje mladosti i zora moga duha.

Voleo sam te.

R

Nikola

pre 15 godina

Ljubce,Saban, Semka pa sad i Sonja... Velika serija "Vratice Se Rode" je izgubila mnogo velikih ljudi za kratko vreme.. Laka ti zemlja!

kanader

pre 15 godina

Iznenadni i prerani odlazak... Veliki udarac za sve ljubitelje filma. Najiskrenija sucut obitelji i najblizima.

"Samo kosa tvoja još je bila živa,
Pa mi reče: Miruj! U smrti se sniva.".

Pocivaj u miru, draga Sonja.

Kosta Ciric

pre 15 godina

Izuzetno mi je zao. Jedna je Sonja. Sve njene uloge su za pamcenje. Zivela je svoj zivot kako je najbolje znala i umela. Da smo je bolje shvatili i pruzili podrsku mozda bi i dalje bila sa nama. Pocivaj u miru Sonja.
Kosta Ciric, Toronto

Milos sa Karaburme

pre 15 godina

Draga Sonjice, poslednji pozdrav od umornog pesnika. Mnogo sam te voleo, kao zenu i umetnika. Nikada te necu zaboraviti.
Sarlo te gleda, mila moja Sonjice...
Ona puni osamnaest godina u junu
Ne zna sta da radi kada polozi maturski ispit
Ljudi su vrlo zlobni dok gledaju njene grudi
Ljudi su zlobni dok gledaju njen ten.

Ona se budi
Ona se budi.

Celoga zivota necim joj pune glavu
Lutkice, krpice, suknjice su stvari za devojcice
Igrati lastis ona nikada nije znala
Skuvati rucak nikad nije bila njena stvar.

Ona se budi
Ona se budi
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...

Ljudi se cude, zar ona moze da misli
Ljudi se cude, zar ona sme da zna
Ljudi su vrlo zlobni dok gledaju njene grudi
Ljudi su zlobni dok gledaju njen ten.

Ona se budi
Ona se budi
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...

Marko

pre 15 godina

Neverovatno. A bas juce smo je gledali u serijalu o novom talasu u Beogradu, gde je govorila kako je cela jedna generacija mladih nadarenih ljudi potpuno zbrisana. Bila je glumica nesvakidasnjeg talenta. Nadam se da je konacno pronasla svoj mir.

dejano YU

pre 15 godina

R.I.P. Sonja legendo...hvala ti za sve sjajne uloge kojim si obelezila jugoslovensku kinematografiju...
rastuzila me ova vest...pored toga sto je bila dobra glumica bila je i jedna od najzgodnijih na YU filmu...
VECNA SLAVA...

београђанин

pre 15 godina

соња је била огроман таленат који само делимично дошао до изражаја. ако је ових неколико бљесака било тако снажно преостаје нам само да се питамо шта би било да смо видели мало већи део тога што је могла да понуди. али, тако је ваљда морало бити.

Manipulator

pre 15 godina

Kad senka ti poprska zivot
i kisa ti napravi cvet u ocima
ostaces nasmejana i spokojna da prkosis onima koji placu za tobom.
Znam, nije bolelo.
Spavala si, znam.

"Ko zna, mozda na tebe ceka neki bolji svet..."


Ivica

Ivona

pre 15 godina

Strašno! Jedini iole smisleni komentar, jer sam u šoku. Da, sve znamo ili mislimo da znamo ali opet sam u šoku i uvek ću biti, kada god čujem da ovako vredni ljudi odlaze. Gledala sam je u nedelju u potresnoj emisiji "Kao da je bilo nekad" i u sebi zahvalila Bogu što je još sa nama, a sada... Pokušavam da nadjem neku bolju našu glumicu i ne uspevam. Setite je se samo u: "Život je lep", "Šećernoj vodici", "Anđelima", "Braći po materi"... pa nećete moći ni vi. Neka joj je laka zemlja.

srpkinja

pre 15 godina

Sonja, mnogo sam volela tvoje uloge. Hvala ti za njih. Nikad nisi bila shvacena a ti nikad nisi ni zelela da te neko shvati. Tako si nazalost i zavrsila, neshvacena.
"A moglo je bolje..."
Slava ti!

Mika Pančevac

pre 15 godina

Neverovatno! Kakav gubitak. Sonja, hvala ti za sve i neka ti je večna slava. Bila si moj idol tinejdžerskih godina, obožavao sam tvoje uloge u filmovima. Počivaj u miru.

Milos sa Karaburme

pre 15 godina

Draga Sonjice, poslednji pozdrav od umornog pesnika. Mnogo sam te voleo, kao zenu i umetnika. Nikada te necu zaboraviti.
Sarlo te gleda, mila moja Sonjice...
Ona puni osamnaest godina u junu
Ne zna sta da radi kada polozi maturski ispit
Ljudi su vrlo zlobni dok gledaju njene grudi
Ljudi su zlobni dok gledaju njen ten.

Ona se budi
Ona se budi.

Celoga zivota necim joj pune glavu
Lutkice, krpice, suknjice su stvari za devojcice
Igrati lastis ona nikada nije znala
Skuvati rucak nikad nije bila njena stvar.

Ona se budi
Ona se budi
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...

Ljudi se cude, zar ona moze da misli
Ljudi se cude, zar ona sme da zna
Ljudi su vrlo zlobni dok gledaju njene grudi
Ljudi su zlobni dok gledaju njen ten.

Ona se budi
Ona se budi
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...

Marko

pre 15 godina

Neverovatno. A bas juce smo je gledali u serijalu o novom talasu u Beogradu, gde je govorila kako je cela jedna generacija mladih nadarenih ljudi potpuno zbrisana. Bila je glumica nesvakidasnjeg talenta. Nadam se da je konacno pronasla svoj mir.

Ivona

pre 15 godina

Strašno! Jedini iole smisleni komentar, jer sam u šoku. Da, sve znamo ili mislimo da znamo ali opet sam u šoku i uvek ću biti, kada god čujem da ovako vredni ljudi odlaze. Gledala sam je u nedelju u potresnoj emisiji "Kao da je bilo nekad" i u sebi zahvalila Bogu što je još sa nama, a sada... Pokušavam da nadjem neku bolju našu glumicu i ne uspevam. Setite je se samo u: "Život je lep", "Šećernoj vodici", "Anđelima", "Braći po materi"... pa nećete moći ni vi. Neka joj je laka zemlja.

Marko

pre 15 godina

Zbogom Sonja, i kad sretnes Milana, Vda, Megi i ostale poruci im da nisu nista propustili. Generacije urbanih likova uvek ce te voleti. Pocivaj u miru.

kolega

pre 15 godina

Uh, tesko je sad i razmisljati o tome da si nestala a kamoli nesto napisati ali mislim da sam jednom obecao to pa nek bude kratko i ovde jer sam na B92 i saznao, jos onda kad su ti kako je pisalo istrazitelji bili u stanu, znam da bi imala duhovit komentar na to al ne smeje mi se sada. Zena si koju su sahranjivali bar 2 3 puta godisnje pa izvini sto jos uvek ne verujem da te nema. Ostavila si nas uskracene siguran sam za mnogo toga, za mnogo smeha, tuge, razmisljanja, lucidnih cesto i cudnih misli.. za mnogo toga. Voleli smo te, plasili se za tebe i sada posle citanja ovih komentara na B92 nestao je i poslednji strah , da ce te se mozda secati po necem sasvim drugom a ne po tvojoj velicini u umetnosti i zivotu samom.. Sada kada je nestao sav strah ostala je samo ljubav.

Manipulator

pre 15 godina

Kad senka ti poprska zivot
i kisa ti napravi cvet u ocima
ostaces nasmejana i spokojna da prkosis onima koji placu za tobom.
Znam, nije bolelo.
Spavala si, znam.

"Ko zna, mozda na tebe ceka neki bolji svet..."


Ivica

београђанин

pre 15 godina

соња је била огроман таленат који само делимично дошао до изражаја. ако је ових неколико бљесака било тако снажно преостаје нам само да се питамо шта би било да смо видели мало већи део тога што је могла да понуди. али, тако је ваљда морало бити.

jelena

pre 15 godina

...
Volela si Milana, Beograd , Ljubu Tadica, Vuisica...sve ono sto je vredelo...

Sonja,

OPROSTI ovom svetu , ovoj zemlji, ovom gradu koji te je imao... OPROSTI nama, koji smo te gledali iz prikrajka nesposobni da nesto ucinimo a trebali smo ti...OPROSTI nam sto ti nismo vratili ni mrvicom onoga sto si ti pruzala u zivotu... tolika snaga, ranjivost velicanstvenost, talenat u neznom bicu.

gligi

pre 15 godina

Bila je velika glumica raskosnog talenta.Proklestvo te generacije se nastavlja. Bila je sinbol onog sto se nekad zvao Beograd zajedno za njenim prijateljima kojih takodje vise nema(Vd, Milan, Magi, Bojan, Cavke).Krug se polako zatvare a magija nestaje.

Lepotice pocivaj u miru :(

Ivan Liverpool

pre 15 godina

Odlazis. Tamo negde te cekaju Magi, Milan ,Vd... Odlazis i ostavljas nas uskracene za jos jedan zivot za jos jedan deo nase generacije. Mozda cemo jedne noci negde ponovo da se sretnemo i podjemo na svirku kod SKC-a. Odlazis. A sa tobom ide jos jedan deo nas. Zbogom i odmori dusu svoju.

Vesna Aleksandrovic

pre 15 godina

...
Neprilagodjena bahatosti savremene civilizacije, otisla je u svoj svet. Nisu joj ni to dali. sada je nasla svoj mir, svoj svet.
Tuzna sam.... odose moje osamdesete, moj Beograd, tuzno....

Osman-Sarajevo

pre 15 godina

I evo... kao krhotine poslije neke velike eksplozije, rasipaju se moje 80te, moja mladost... i nestaju mi lagano iz vidokruga, jedna po jedna - kao da niko vrijedan prezivio nije.

Evo sad i Ona... Prelijepa i prepametna...
I previse lijepa i previse pametna za ovo vrijeme.

Pocivaj u miru, ljepotice.

Pipi

pre 15 godina

Umrla je od nebrige ove zemlje prema svojim najvecim i najboljim umetnicima. Umrla je od tuge kad je videla koliko je ovo drustvo degradiralo sve svoje najbolje ljude i kada je videla da je zovu samo kada im nesto treba za rad njihovih politickih poena. Sonja je umrla od tuge kako god da se ta tuga manifestovala. Draga, neka ti je laka zemlja i pocivaj u miru. Nadam se i verujem da ti je tamo bolje nego ovde u vom pokvarenom i obezglavljenom svetu gde se dobrota vidi kao mana a svaka razboritost i cestitost kao pretnja.

dejano YU

pre 15 godina

R.I.P. Sonja legendo...hvala ti za sve sjajne uloge kojim si obelezila jugoslovensku kinematografiju...
rastuzila me ova vest...pored toga sto je bila dobra glumica bila je i jedna od najzgodnijih na YU filmu...
VECNA SLAVA...

Mika Pančevac

pre 15 godina

Neverovatno! Kakav gubitak. Sonja, hvala ti za sve i neka ti je večna slava. Bila si moj idol tinejdžerskih godina, obožavao sam tvoje uloge u filmovima. Počivaj u miru.

macamighty

pre 15 godina

Volim Sonju Savić, njene uloge i taj njen ispravni i otkačeni duh.

Dobro smo je razumevali jer smo i sami bili slični. Naša je generacija tako bogato obdarena istančanim osećajem za ljudsko, duhovito i lepo a prepuna prezira i otpora prema svemu s čim smo morali živeti.

Nažalost, najbolji od nas evo, polako odlaze...

Već nam nedostaješ draga.

khl

pre 15 godina

zivela je do kraja iskreno, nonkonformisticki. bez uvlacenja lazovima i lopovima, bez kompromisa s lazima, mediokritetima i svim onim vrednostima sto su srozale beograd i srbiju 90ih. zao mi je sto je nisam nikad upoznao licno, a bilo je prilika. pred njom svako mora da se oseca pomalo kriv, jer neki su otisli, neki otupeli, neki poceli da slusaju pink muziku, neki se prodali..
pocivaj u miru, ovaj brlog ni nije za ljude poput tebe :(

Milan

pre 15 godina

Srbija iz dana u dan ostaje bez OVAKVIH ljudi i umetnika i nikoga nema da ih nasledi...i nikoga zbog toga nije briga.

Sonja,neka ti je vecna slava i pokoj dusi.

Miodrag

pre 15 godina

Sonja,osecam se privilegovanim i uzvisenim jer smo se poznavali,za mene ti nisi otisla!!!!!! Ti si tu, gde cemo i mi!!!!!.Pocivaj u miru.

Sanja

pre 15 godina

Ode Magi, ode Sonja - najbolje od najboljih, najtalentovanije od najtalentovanijih, ode citava postava EKV-a... ode moja mladost.
Pocivaj u miru Sonja.

srpkinja

pre 15 godina

Sonja, mnogo sam volela tvoje uloge. Hvala ti za njih. Nikad nisi bila shvacena a ti nikad nisi ni zelela da te neko shvati. Tako si nazalost i zavrsila, neshvacena.
"A moglo je bolje..."
Slava ti!

boris homovec,zagreb

pre 15 godina

obožavao sam te, bila si simbol moje generacije i divnih osamdesetih. zaljubio sam se u tebe u filmu "živeti kao sav normalan svet" i pratio sam te do kraja, do "roda", velika glumica, velika žena, svoja, ponosna, drugačija, lijepa, zanimljiva, intrigantna... zašto uvijek samo najbolji prvi odlaze? to vljda samo Bog zna... budi sretna Sonja, ma gdje bila... voljeću te uvijek...

N

pre 15 godina

"Kao i u prirodi, ne nadživljavaju najjači. Najjači i najslabiji nestaju. Ostaju oni sa zlatne sredine, oni prosečni. Prosečnost se uvećava; postaje sve prosečnija, jer u prosečnom svetu nestaju najmanje prosečni, a ostaju oni koji su to najviše." Borislav Pekić
Bila si najjača i najslabija. Voli te N.

Misha

pre 15 godina

U vreme bombardovanja 1999. godine, kada je za tako nešto malo ko bio hrabar, Sonja Savić je osudila nacionalističko bezumlje Miloševićevog rata sa Zapadom, ali taj njen govor sem na internetu nigde drugde nije uspeo da se pojavi. Ko želi može da ga u MP3 formatu učita sa sledeće adrese: http://alfa.users.sbb.rs/sonja.mp3

knez

pre 15 godina

Kad si tinejdzer i rastes sa Sonjom onda ti je danasnji dan posebno tezak. Jer...
Odlaze stubovi oslonci mog odrastanja - kompletna EKV, Sonja, Dino Dvornik...
Odlaze tvorci urbanog u Beogradu i Srbiji, odlaze tvorci "Petkom u 22" - Zoran Radmilovic, Nebojsa Djukelic, Sonja Savic...
E, boze, koga si nam ostavio...

Slobodanka

pre 15 godina

MTS MONDO: "Ljubitelji ove glumice jedno vreme Sonju su mogli da gledaju redovno na TV Avala, gde je vodila emisiju "Sanjarenje sa Sonjom Savić". Međutim, emisija je ukinuta, jer menadžment ove TV stanice nije bio zadovoljan načinom na koji ju je glumica vodila. Posle toga Sonja je ostala bez stalnih prihoda"
Emisija je bila odlicna, videlo se koliki je Sonja bila kapacitet, ali ne za vreme u kom je zivela.

Real Deal

pre 15 godina

Koliko god zalimo za njom,zalimo u stvari i za vremenima koja nam "pojedose skakavci",a ona je bila jedna od ikona tog nezaboravnog doba bivse nam YU.
Hvala joj na svemu i vecna joj slava.

žana

pre 15 godina

toliko me pogodio njezin odlazak da nemam riječi kojima bih mogla opisati kako mi je žao...sonja je toliko posebna i drugačija, toliko svoja, toliko životna da nikad, baš nikad neće umrijet...

khl

pre 15 godina

zivela je do kraja iskreno, nonkonformisticki. bez uvlacenja lazovima i lopovima, bez kompromisa s lazima, mediokritetima i svim onim vrednostima sto su srozale beograd i srbiju 90ih. zao mi je sto je nisam nikad upozna licno, a bilo je prilika. pred njom svako mora da se oseca pomalo kriv, jer neki su otisli, neki otupeli, neki poceli da slusaju pink muziku, neki se prodali..
pocivaj u miru, ovaj brlog ni nije za ljude poput tebe :(

Bojan

pre 15 godina

Ne znam koliko je zakonski vremena potrebno da prodje od smrti ovakve umetnicke gromade, ali imajuci u vidu da smo relativno brzo dobili Bulevar Zorana Djindjica, smatram da i nasa Sonja zasluzuje jednu lepu ulicu u Beogradu koja bi nosila njeno ime i secala nas sve na nju. R.I.P.

Tanja

pre 15 godina

Jos uvek ne verujem... Hvala ti Sonja za svaku odigranu ulogu, za svaku reziranu predstavu, za svaku pametnu misao... Zbogom draga Sonja...

Madhva

pre 15 godina

Pozdrav "Decka"! Srecno!
"Dusa se nikada ne radja niti umire. Nije nastala, ne nastaje i nece nastati. Nerodjena je, vecna, uvek postojeca i prvobitna. Nije ubijena kada je telo ubijeno." Bhagavad-gita

bane

pre 15 godina

tuga,bol,praznina...trazim reci ali ih ne pronalazim...beograd umire i nestaje i strasno sam tuzan.posle duzeg vremena sam otkrio coveka u sebi jer me boli i ne mogu da zaustavim suze.sta reci a ne ispasti patetican,jednostavno cu zanemeti i isplakati tugu.

sandrcak

pre 15 godina

...nadam se da si konacno nasla svoj mir... i da si sa prijateljima koji su ti toliko nedostajali tokom ovih godina...pocivaj u miru

kanader

pre 15 godina

Iznenadni i prerani odlazak... Veliki udarac za sve ljubitelje filma. Najiskrenija sucut obitelji i najblizima.

"Samo kosa tvoja još je bila živa,
Pa mi reče: Miruj! U smrti se sniva.".

Pocivaj u miru, draga Sonja.

Vedrana, Hrv

pre 15 godina

Velika Sonja otišla preko...Pamtim je kao jedinstvenu osobu, izvrsnu glumicu i nezadrživog čovjeka.
s njima je svijet ljudskije mjesto za život i rad :)
Vidimo se Sonja, počivala u miru:)

milica

pre 15 godina

:(

neverovatno koliko nasih velikih umetnika odlazi u neimastini. da li je moguce da za njih nema mesta u budzetu ministarstva kulture?????????????????????

Radmilo Milutinovic

pre 15 godina

Hvala na tvom zivotu sa nama. Obozvao sam tvoje uloge i ceznuo za tvojim prisustvom. Bila si plamen moje mladosti i zora moga duha.

Voleo sam te.

R

El subdito español

pre 15 godina

Hvala ti Sonja za tvoje prijateljstvo i divne 80'mnogo ces mi nedostajati. Sada se odmori i budi legenda jednog divnog Beograda i jednog divnog vremena.

dija-spora

pre 15 godina

Neverovatna inteligencija koja je prevazilazila snagu urbanog Beograda.
Izuzetna originalnost u fimskom izrazaju.
Jedinstvena i prepoznatljiva boja glasa.
Otvorena za eksperimente sa drugim umetnicima bez obzira da li su pripadali urbanon ili ruralnom talasu.
Jako draga osoba...Uvek ce me secati na prelepe srednjoskolske dane u BGDu i famoznu scenu iz "Secerne vodice" kada lazira kupanje na moru tokom boravka u bolnickoj sobi, i famozno "tata, evo kupam se"..
Gospod da joj dusu prosti :-(

ena

pre 15 godina

Puno su me puta susretali i rekli bi mi "Kako li ti licis na Sonju Savic!". Previse puta da ne bi poverovala. Od kud znas, mozda bi nosilu tugu zajedno, i mozda bi ti bilo lakse.
Pocivaj u miru Sonja, nadam se da ti nije vise hladno.

Milos

pre 15 godina

pa koliko josh? dokle? dokle ce dobri ljudi prerano odlaziti? neshvaceni i napushteni... sramota me je.. sramota me je shto moj Beograd, njen Beograd nije uspeo da je shvati...a opet i ponosan sam na to shto sam bio njen sugradjanin...
umro je deo Beograda... dela Beograda vishe nema..i to jednog od ponajboljih... jedno veliko HVALA Sonja za sve... sada si tamo gde te verovatno vishe zasluzuju, nego shto smo te mi ovde zasluzivali... amin... OSTALO JE CUTANJE

cevap s lukom

pre 15 godina

Podsjecala si me na jedno lijepo vrijeme. Oplemenjivala si mnoge ljude.
Veliki gubitak, ne samo za BG, nego za cijeli prostor bivse SFRJ.

Ucinila si dosta za mnoge od nas. Najmanje sto mi mozemo za tebe je da se barem pomolimo za tvoju dusu.

Pocivaj u miru.

OnajKojiNisam

pre 15 godina

...
Mozda spava sa ocima izvan svakog zla,
Izvan stvari, iluzija, izvan zivota,
I s njom spava, nevidjena, njena lepota;
Mozda zivi i doci ce posle ovog sna.
Mozda spava sa ocima izvan svakog zla...

Sonja, koliko sam samo zeleo da se opet vratis.
Ali sad...

Milan T

pre 15 godina

Divna divna divna devojka. Bio sam zaljubljen u nju dok sam odrastao, uticala je na moj ukus kao zena i kao licnost, ne znam gde je bila lepsa i sladja, iskreno sam se rasplakao. Pokoj joj dusi, neka mirno spava.

Pokajnik iz osamdesetih

pre 15 godina

Uvek smo podrazumevali da je Sonja tu, da misli i ono sto mi cutimo i precutkujemo, da je nepomirljivi buntovnik i u nase ime, cak i onda kad nismo mislili na nju. Sad nam ostaje samo nezaborav koji je zasluzila. To je nasa precutna i neizgovorena obaveza. To je stanje svesti, to je Beograd i urbana Yuga iz osamadesetih... Malo je takvih, i sve je manje takvih kao sto je bila Sonja. Cekamo neku novu EPOKALIPSU, nezainteresovani, srameci se najezde mediokriteta. Ne daj se generacijo!!!!

natasa

pre 15 godina

Iako se o Sonji uvek govorilo da je neobicna ali talentovana, cudna ali lepa, lucidna ali inteligentna... iako izgleda kao da je bila potpuno neshvacena medju nama obicnim smrtnicima, ipak mi se cini da je danas mnogo ljudi jako rastuzila vest o njenoj smrti.

Dragana

pre 15 godina

Imala sam cast da prisustvujem njenom prvencu o Sarlu akrobati. Sala Doma omladine je vec bila prepuna. Ona me je spazila, prisla i ustupila mi svoju stolicu. Prvi put sam je tad videla uzivo. Zao mi je, bila je neponovljiva u svemu sto je radila, recju, JEDINSTVENA pojava...

Slobodanka Zivkovic

pre 15 godina

Jedno vreme, pre nekoliko godina, imala je svoju emisiju na TV, ne secam se kojoj, dovodila je interesantne sagovornike. Videlo se da je bila jako pametna osoba. Steta sto joj nije pruzena veca sansa u zivotu ili je mozda sama nije iskoristila.

ivan

pre 15 godina

Trazio intervju sa Sonjom na netu, nasao sliku iz marta 2008 gde tako lepo izgleda i ceo dan sam srecan bio sto nam se vratila Sonja. Kad ono uvece vidim da Sonje vise nema. RIP lepa Sonja!!!

mrak

pre 15 godina

Jos jedan tuzan dan za Beograd. Otisla je medju poslednjim predstavnicama onoga sto nikad nije uspelo da postane deo sire srpske kulture.
Pocivaj u miru, lepotice.

art-producer

pre 15 godina

Draga Sonja, bila si veliki umetnik, velika prijateljica. Tvoja smrt me je jako potresla. Velika mi je cast sto sam te poznavala i sto sam mogla da ti pomognem koliko sam mogla pre par meseci kada ti je posao bio potreban. Pocivaj u miru.Uvek cu te voleti.

Maki

pre 15 godina

Otisla je ona, a ostali smo mi, da cuvamo ovaj grad od ljudi zlih...
Bila je velika glumica, velika umetnica, jedna od onih sto su nas grad cinili taaako velikim. Pamticemo tvoj lik i delo. Pocivaj u miru.

DejanB

pre 15 godina

Prerani gubitak jedne takve dive kakva je bila Sonja. Bila je mnogo više od glumice. Bila je čovek. Veliki čovek. Možda je zato i umrla prerano.

Krivokapic

pre 15 godina

Sonja, sa tvojim odlaskom, otisao je jos jedan deo mog srecnog detinjstva. Uvek sam se divio tvom izgledu i nacin na koji si glumila. Gleado sam te na filmu i u pozoristu. Stvarno si bila cool riba i odusevljaval si me svojim izjavama. NE znam stvarno sta da kazem. Osecam se kao da sam izgubio najbolju drugaricu. Neka ti je laka zemja i pocivaj u miru.

Kosta Ciric

pre 15 godina

Izuzetno mi je zao. Jedna je Sonja. Sve njene uloge su za pamcenje. Zivela je svoj zivot kako je najbolje znala i umela. Da smo je bolje shvatili i pruzili podrsku mozda bi i dalje bila sa nama. Pocivaj u miru Sonja.
Kosta Ciric, Toronto

Ivana

pre 15 godina

Bas sam se zbunila. Delovala je nezaustavljivo, besmrtno. Besmrtno... hm... nije bila obicna, to je ono cime je plenila. Inteligencijom, inspiracijom, glasom, izgledom, nacinom razmisljanja. Veliki gubitak.. jako veliki gubitak. Zbogom Sonja... hvala ti sto si postojala...

Predrag

pre 15 godina

čisto srce i čista reč je ono što nam toliko fali, a ona je to imala... i šta sad? Ništa, u svoj mali život i prosvetli ga hrabrošću ovakvih ljudi...
par puta sam je sreo na mestima kao što je g.autobus i učionica za crtanje i za mene je uvek bila posebna i sve što je donosila sa sobom... iako je nikada nisam upoznao.... Slava i večni pomen ti, Sonja!

marko, nis

pre 15 godina

Pa u nedelju sam gledao emisiju 'Kao da je bilo nekad' i mislio koliko je sjajna, i kako nam je kao drustvu, upravo ona tako potrebna. I onda sad ovo. I zao mi je i besan sam, sigurno ne na nju, ali da na nas ostale.

Zoran

pre 15 godina

Bila je vrhunska glumica, ali je prije svega bila veliki COVJEK. Ne radja se mnogo takvih, a kad koji/a ode, s njima ode dio nas. Tugujmo dostojanstveno

Дарко Павловић Даруља

pre 15 godina

СЛАВА ЈОЈ!
Остајеш жива све док у нама живи сећање на тебе...

agron alo

pre 15 godina

velika tragedija. Njena pojava osamdesetih zajedno sa "novim talasom" u muzici su davali neki optimizam "nama" u tadasnjoj Jugi. Bila je veoma harizmaticna "pojava", veliki gubitak za sedmu umetnost.

Nikola

pre 15 godina

Ljubce,Saban, Semka pa sad i Sonja... Velika serija "Vratice Se Rode" je izgubila mnogo velikih ljudi za kratko vreme.. Laka ti zemlja!

Zo

pre 15 godina

Mnogo mi je zao. Iz krajnje sebicnih razloga, zbog mene, zbog toga sto sam jako volela da je slusam i gledam, zato sto je umela da me probudi, da me tera na razmisljanje, da me nasmeje, da mi izmami suze. A za nju, za nju je bolje ovako, nije ovo bila zemlja za nju. Neka joj je laka zemlja.

skandi

pre 15 godina

Izuzetno me je rastužila ova vest. Ne mogu da verujem da nam svi vredni ljudi odlaze mladi!
Draga Sonja, uvek ću se sećati tvojih neizostavno upečatljivih uloga, tvoje posebne lepote, izvanredne snage i šarma.

dejan

pre 15 godina

Bila je zaista divna glumica ciji kraj jos jednom potvrdjuje da veliki umetnici retko mogu da budu srecni sami sa sobom i u odnosu na svet koji ih okruzuje. Ona je prosla svoj put na kome je bilo dosta pogresnih skretanja. Ali ona nisu razlog da je ne slavimo, jer ona to zasluzuje.

tuga

pre 15 godina

Samoubojstvo jedne mladosti
Intervju: Sonja Savić
20. April 06.
http://www.blog.hr/print/id/1620960989/samoubojstvo-jedne-mladosti.html

Darkfactory3

pre 15 godina

"Razmices zavese, gledas obecani grad
svetla se pale, tinja zelja u tebi
jos uvek ti đavoli vire iz rukava
i svaki nokat krije otrov ljubavi"

Sonja, počivaj u miru. Ovaj grad, ovaj narod, ova zemlja nikada nisu znali da cene ono što su imali. Verovatno, ne znaju ni šta su izgubuli.
Sonja Savić - jedana, jedina, neponovljiva. Volimo te, kraljice naša!

ivan

pre 15 godina

Ah, divna, lepa Sonja...

“Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.”
Shakespeare

Kao da je bilo nekad

pre 15 godina

Mislim da bi bilo sjajno kada bi neko napravio emisiju o Sonji Savić.
Ako ništa drugo, možda da svi čitatelji pošalju po jedan mejl RTSu sa insistiranjem da se reprizira emisija koja je emitovana u nedelju.. ?
:-(

čačak

pre 15 godina

bila je neobična a tako je i otišla, hvala ti za sve, čačak te ne zaboravlja, Bog da ti dušu prosti neka ti je laka zemlja

olja

pre 15 godina

to je tako veliki gubitak za srpsku kulturu i slobodnu misao, ipak srecna sam sto si zivela sa nama pocivaj u miru i neka ti je vecna hvala

Ramona

pre 15 godina

Sta reci...tek posto sam cula danas vest, jako, jako me je pogodila.....otisla je uz Cavketa, Milana...jos jedna od LEGENDi jedne divne generacije. Uvek cu je voleti, i volim je, jer za mene ce zauvek biti ziva!!

Milos sa Karaburme

pre 15 godina

Draga Sonjice, poslednji pozdrav od umornog pesnika. Mnogo sam te voleo, kao zenu i umetnika. Nikada te necu zaboraviti.
Sarlo te gleda, mila moja Sonjice...
Ona puni osamnaest godina u junu
Ne zna sta da radi kada polozi maturski ispit
Ljudi su vrlo zlobni dok gledaju njene grudi
Ljudi su zlobni dok gledaju njen ten.

Ona se budi
Ona se budi.

Celoga zivota necim joj pune glavu
Lutkice, krpice, suknjice su stvari za devojcice
Igrati lastis ona nikada nije znala
Skuvati rucak nikad nije bila njena stvar.

Ona se budi
Ona se budi
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...

Ljudi se cude, zar ona moze da misli
Ljudi se cude, zar ona sme da zna
Ljudi su vrlo zlobni dok gledaju njene grudi
Ljudi su zlobni dok gledaju njen ten.

Ona se budi
Ona se budi
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...
Ona nema nikoga da joj kaze
Ti si moja, ti si moja, ti si ...

Misha

pre 15 godina

U vreme bombardovanja 1999. godine, kada je za tako nešto malo ko bio hrabar, Sonja Savić je osudila nacionalističko bezumlje Miloševićevog rata sa Zapadom, ali taj njen govor sem na internetu nigde drugde nije uspeo da se pojavi. Ko želi može da ga u MP3 formatu učita sa sledeće adrese: http://alfa.users.sbb.rs/sonja.mp3

Ivona

pre 15 godina

Strašno! Jedini iole smisleni komentar, jer sam u šoku. Da, sve znamo ili mislimo da znamo ali opet sam u šoku i uvek ću biti, kada god čujem da ovako vredni ljudi odlaze. Gledala sam je u nedelju u potresnoj emisiji "Kao da je bilo nekad" i u sebi zahvalila Bogu što je još sa nama, a sada... Pokušavam da nadjem neku bolju našu glumicu i ne uspevam. Setite je se samo u: "Život je lep", "Šećernoj vodici", "Anđelima", "Braći po materi"... pa nećete moći ni vi. Neka joj je laka zemlja.

Manipulator

pre 15 godina

Kad senka ti poprska zivot
i kisa ti napravi cvet u ocima
ostaces nasmejana i spokojna da prkosis onima koji placu za tobom.
Znam, nije bolelo.
Spavala si, znam.

"Ko zna, mozda na tebe ceka neki bolji svet..."


Ivica

београђанин

pre 15 godina

соња је била огроман таленат који само делимично дошао до изражаја. ако је ових неколико бљесака било тако снажно преостаје нам само да се питамо шта би било да смо видели мало већи део тога што је могла да понуди. али, тако је ваљда морало бити.

Marko

pre 15 godina

Zbogom Sonja, i kad sretnes Milana, Vda, Megi i ostale poruci im da nisu nista propustili. Generacije urbanih likova uvek ce te voleti. Pocivaj u miru.

khl

pre 15 godina

zivela je do kraja iskreno, nonkonformisticki. bez uvlacenja lazovima i lopovima, bez kompromisa s lazima, mediokritetima i svim onim vrednostima sto su srozale beograd i srbiju 90ih. zao mi je sto je nisam nikad upozna licno, a bilo je prilika. pred njom svako mora da se oseca pomalo kriv, jer neki su otisli, neki otupeli, neki poceli da slusaju pink muziku, neki se prodali..
pocivaj u miru, ovaj brlog ni nije za ljude poput tebe :(

khl

pre 15 godina

zivela je do kraja iskreno, nonkonformisticki. bez uvlacenja lazovima i lopovima, bez kompromisa s lazima, mediokritetima i svim onim vrednostima sto su srozale beograd i srbiju 90ih. zao mi je sto je nisam nikad upoznao licno, a bilo je prilika. pred njom svako mora da se oseca pomalo kriv, jer neki su otisli, neki otupeli, neki poceli da slusaju pink muziku, neki se prodali..
pocivaj u miru, ovaj brlog ni nije za ljude poput tebe :(

Kosta Ciric

pre 15 godina

Izuzetno mi je zao. Jedna je Sonja. Sve njene uloge su za pamcenje. Zivela je svoj zivot kako je najbolje znala i umela. Da smo je bolje shvatili i pruzili podrsku mozda bi i dalje bila sa nama. Pocivaj u miru Sonja.
Kosta Ciric, Toronto

Milan

pre 15 godina

Srbija iz dana u dan ostaje bez OVAKVIH ljudi i umetnika i nikoga nema da ih nasledi...i nikoga zbog toga nije briga.

Sonja,neka ti je vecna slava i pokoj dusi.

art-producer

pre 15 godina

Draga Sonja, bila si veliki umetnik, velika prijateljica. Tvoja smrt me je jako potresla. Velika mi je cast sto sam te poznavala i sto sam mogla da ti pomognem koliko sam mogla pre par meseci kada ti je posao bio potreban. Pocivaj u miru.Uvek cu te voleti.

jelena

pre 15 godina

...
Volela si Milana, Beograd , Ljubu Tadica, Vuisica...sve ono sto je vredelo...

Sonja,

OPROSTI ovom svetu , ovoj zemlji, ovom gradu koji te je imao... OPROSTI nama, koji smo te gledali iz prikrajka nesposobni da nesto ucinimo a trebali smo ti...OPROSTI nam sto ti nismo vratili ni mrvicom onoga sto si ti pruzala u zivotu... tolika snaga, ranjivost velicanstvenost, talenat u neznom bicu.

natasa

pre 15 godina

Iako se o Sonji uvek govorilo da je neobicna ali talentovana, cudna ali lepa, lucidna ali inteligentna... iako izgleda kao da je bila potpuno neshvacena medju nama obicnim smrtnicima, ipak mi se cini da je danas mnogo ljudi jako rastuzila vest o njenoj smrti.

mrak

pre 15 godina

Jos jedan tuzan dan za Beograd. Otisla je medju poslednjim predstavnicama onoga sto nikad nije uspelo da postane deo sire srpske kulture.
Pocivaj u miru, lepotice.

Dragana

pre 15 godina

Imala sam cast da prisustvujem njenom prvencu o Sarlu akrobati. Sala Doma omladine je vec bila prepuna. Ona me je spazila, prisla i ustupila mi svoju stolicu. Prvi put sam je tad videla uzivo. Zao mi je, bila je neponovljiva u svemu sto je radila, recju, JEDINSTVENA pojava...

DejanB

pre 15 godina

Prerani gubitak jedne takve dive kakva je bila Sonja. Bila je mnogo više od glumice. Bila je čovek. Veliki čovek. Možda je zato i umrla prerano.

Дарко Павловић Даруља

pre 15 godina

СЛАВА ЈОЈ!
Остајеш жива све док у нама живи сећање на тебе...

Miodrag

pre 15 godina

Sonja,osecam se privilegovanim i uzvisenim jer smo se poznavali,za mene ti nisi otisla!!!!!! Ti si tu, gde cemo i mi!!!!!.Pocivaj u miru.

dejano YU

pre 15 godina

R.I.P. Sonja legendo...hvala ti za sve sjajne uloge kojim si obelezila jugoslovensku kinematografiju...
rastuzila me ova vest...pored toga sto je bila dobra glumica bila je i jedna od najzgodnijih na YU filmu...
VECNA SLAVA...

kolega

pre 15 godina

Uh, tesko je sad i razmisljati o tome da si nestala a kamoli nesto napisati ali mislim da sam jednom obecao to pa nek bude kratko i ovde jer sam na B92 i saznao, jos onda kad su ti kako je pisalo istrazitelji bili u stanu, znam da bi imala duhovit komentar na to al ne smeje mi se sada. Zena si koju su sahranjivali bar 2 3 puta godisnje pa izvini sto jos uvek ne verujem da te nema. Ostavila si nas uskracene siguran sam za mnogo toga, za mnogo smeha, tuge, razmisljanja, lucidnih cesto i cudnih misli.. za mnogo toga. Voleli smo te, plasili se za tebe i sada posle citanja ovih komentara na B92 nestao je i poslednji strah , da ce te se mozda secati po necem sasvim drugom a ne po tvojoj velicini u umetnosti i zivotu samom.. Sada kada je nestao sav strah ostala je samo ljubav.

Slobodanka Zivkovic

pre 15 godina

Jedno vreme, pre nekoliko godina, imala je svoju emisiju na TV, ne secam se kojoj, dovodila je interesantne sagovornike. Videlo se da je bila jako pametna osoba. Steta sto joj nije pruzena veca sansa u zivotu ili je mozda sama nije iskoristila.

gligi

pre 15 godina

Bila je velika glumica raskosnog talenta.Proklestvo te generacije se nastavlja. Bila je sinbol onog sto se nekad zvao Beograd zajedno za njenim prijateljima kojih takodje vise nema(Vd, Milan, Magi, Bojan, Cavke).Krug se polako zatvare a magija nestaje.

Lepotice pocivaj u miru :(

Ivan Liverpool

pre 15 godina

Odlazis. Tamo negde te cekaju Magi, Milan ,Vd... Odlazis i ostavljas nas uskracene za jos jedan zivot za jos jedan deo nase generacije. Mozda cemo jedne noci negde ponovo da se sretnemo i podjemo na svirku kod SKC-a. Odlazis. A sa tobom ide jos jedan deo nas. Zbogom i odmori dusu svoju.

Madhva

pre 15 godina

Pozdrav "Decka"! Srecno!
"Dusa se nikada ne radja niti umire. Nije nastala, ne nastaje i nece nastati. Nerodjena je, vecna, uvek postojeca i prvobitna. Nije ubijena kada je telo ubijeno." Bhagavad-gita

Maki

pre 15 godina

Otisla je ona, a ostali smo mi, da cuvamo ovaj grad od ljudi zlih...
Bila je velika glumica, velika umetnica, jedna od onih sto su nas grad cinili taaako velikim. Pamticemo tvoj lik i delo. Pocivaj u miru.

dija-spora

pre 15 godina

Neverovatna inteligencija koja je prevazilazila snagu urbanog Beograda.
Izuzetna originalnost u fimskom izrazaju.
Jedinstvena i prepoznatljiva boja glasa.
Otvorena za eksperimente sa drugim umetnicima bez obzira da li su pripadali urbanon ili ruralnom talasu.
Jako draga osoba...Uvek ce me secati na prelepe srednjoskolske dane u BGDu i famoznu scenu iz "Secerne vodice" kada lazira kupanje na moru tokom boravka u bolnickoj sobi, i famozno "tata, evo kupam se"..
Gospod da joj dusu prosti :-(

ivan

pre 15 godina

Ah, divna, lepa Sonja...

“Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.”
Shakespeare

knez

pre 15 godina

Kad si tinejdzer i rastes sa Sonjom onda ti je danasnji dan posebno tezak. Jer...
Odlaze stubovi oslonci mog odrastanja - kompletna EKV, Sonja, Dino Dvornik...
Odlaze tvorci urbanog u Beogradu i Srbiji, odlaze tvorci "Petkom u 22" - Zoran Radmilovic, Nebojsa Djukelic, Sonja Savic...
E, boze, koga si nam ostavio...

Slobodanka

pre 15 godina

MTS MONDO: "Ljubitelji ove glumice jedno vreme Sonju su mogli da gledaju redovno na TV Avala, gde je vodila emisiju "Sanjarenje sa Sonjom Savić". Međutim, emisija je ukinuta, jer menadžment ove TV stanice nije bio zadovoljan načinom na koji ju je glumica vodila. Posle toga Sonja je ostala bez stalnih prihoda"
Emisija je bila odlicna, videlo se koliki je Sonja bila kapacitet, ali ne za vreme u kom je zivela.

Milan T

pre 15 godina

Divna divna divna devojka. Bio sam zaljubljen u nju dok sam odrastao, uticala je na moj ukus kao zena i kao licnost, ne znam gde je bila lepsa i sladja, iskreno sam se rasplakao. Pokoj joj dusi, neka mirno spava.

srpkinja

pre 15 godina

Sonja, mnogo sam volela tvoje uloge. Hvala ti za njih. Nikad nisi bila shvacena a ti nikad nisi ni zelela da te neko shvati. Tako si nazalost i zavrsila, neshvacena.
"A moglo je bolje..."
Slava ti!

Mika Pančevac

pre 15 godina

Neverovatno! Kakav gubitak. Sonja, hvala ti za sve i neka ti je večna slava. Bila si moj idol tinejdžerskih godina, obožavao sam tvoje uloge u filmovima. Počivaj u miru.

Marko

pre 15 godina

Neverovatno. A bas juce smo je gledali u serijalu o novom talasu u Beogradu, gde je govorila kako je cela jedna generacija mladih nadarenih ljudi potpuno zbrisana. Bila je glumica nesvakidasnjeg talenta. Nadam se da je konacno pronasla svoj mir.

kanader

pre 15 godina

Iznenadni i prerani odlazak... Veliki udarac za sve ljubitelje filma. Najiskrenija sucut obitelji i najblizima.

"Samo kosa tvoja još je bila živa,
Pa mi reče: Miruj! U smrti se sniva.".

Pocivaj u miru, draga Sonja.

Nikola

pre 15 godina

Ljubce,Saban, Semka pa sad i Sonja... Velika serija "Vratice Se Rode" je izgubila mnogo velikih ljudi za kratko vreme.. Laka ti zemlja!

Vedrana, Hrv

pre 15 godina

Velika Sonja otišla preko...Pamtim je kao jedinstvenu osobu, izvrsnu glumicu i nezadrživog čovjeka.
s njima je svijet ljudskije mjesto za život i rad :)
Vidimo se Sonja, počivala u miru:)

Radmilo Milutinovic

pre 15 godina

Hvala na tvom zivotu sa nama. Obozvao sam tvoje uloge i ceznuo za tvojim prisustvom. Bila si plamen moje mladosti i zora moga duha.

Voleo sam te.

R

ivan

pre 15 godina

Trazio intervju sa Sonjom na netu, nasao sliku iz marta 2008 gde tako lepo izgleda i ceo dan sam srecan bio sto nam se vratila Sonja. Kad ono uvece vidim da Sonje vise nema. RIP lepa Sonja!!!

Vesna Aleksandrovic

pre 15 godina

...
Neprilagodjena bahatosti savremene civilizacije, otisla je u svoj svet. Nisu joj ni to dali. sada je nasla svoj mir, svoj svet.
Tuzna sam.... odose moje osamdesete, moj Beograd, tuzno....

macamighty

pre 15 godina

Volim Sonju Savić, njene uloge i taj njen ispravni i otkačeni duh.

Dobro smo je razumevali jer smo i sami bili slični. Naša je generacija tako bogato obdarena istančanim osećajem za ljudsko, duhovito i lepo a prepuna prezira i otpora prema svemu s čim smo morali živeti.

Nažalost, najbolji od nas evo, polako odlaze...

Već nam nedostaješ draga.

Tanja

pre 15 godina

Jos uvek ne verujem... Hvala ti Sonja za svaku odigranu ulogu, za svaku reziranu predstavu, za svaku pametnu misao... Zbogom draga Sonja...

Zo

pre 15 godina

Mnogo mi je zao. Iz krajnje sebicnih razloga, zbog mene, zbog toga sto sam jako volela da je slusam i gledam, zato sto je umela da me probudi, da me tera na razmisljanje, da me nasmeje, da mi izmami suze. A za nju, za nju je bolje ovako, nije ovo bila zemlja za nju. Neka joj je laka zemlja.

skandi

pre 15 godina

Izuzetno me je rastužila ova vest. Ne mogu da verujem da nam svi vredni ljudi odlaze mladi!
Draga Sonja, uvek ću se sećati tvojih neizostavno upečatljivih uloga, tvoje posebne lepote, izvanredne snage i šarma.

El subdito español

pre 15 godina

Hvala ti Sonja za tvoje prijateljstvo i divne 80'mnogo ces mi nedostajati. Sada se odmori i budi legenda jednog divnog Beograda i jednog divnog vremena.

boris homovec,zagreb

pre 15 godina

obožavao sam te, bila si simbol moje generacije i divnih osamdesetih. zaljubio sam se u tebe u filmu "živeti kao sav normalan svet" i pratio sam te do kraja, do "roda", velika glumica, velika žena, svoja, ponosna, drugačija, lijepa, zanimljiva, intrigantna... zašto uvijek samo najbolji prvi odlaze? to vljda samo Bog zna... budi sretna Sonja, ma gdje bila... voljeću te uvijek...

Ivana

pre 15 godina

Bas sam se zbunila. Delovala je nezaustavljivo, besmrtno. Besmrtno... hm... nije bila obicna, to je ono cime je plenila. Inteligencijom, inspiracijom, glasom, izgledom, nacinom razmisljanja. Veliki gubitak.. jako veliki gubitak. Zbogom Sonja... hvala ti sto si postojala...

Predrag

pre 15 godina

čisto srce i čista reč je ono što nam toliko fali, a ona je to imala... i šta sad? Ništa, u svoj mali život i prosvetli ga hrabrošću ovakvih ljudi...
par puta sam je sreo na mestima kao što je g.autobus i učionica za crtanje i za mene je uvek bila posebna i sve što je donosila sa sobom... iako je nikada nisam upoznao.... Slava i večni pomen ti, Sonja!

marko, nis

pre 15 godina

Pa u nedelju sam gledao emisiju 'Kao da je bilo nekad' i mislio koliko je sjajna, i kako nam je kao drustvu, upravo ona tako potrebna. I onda sad ovo. I zao mi je i besan sam, sigurno ne na nju, ali da na nas ostale.

N

pre 15 godina

"Kao i u prirodi, ne nadživljavaju najjači. Najjači i najslabiji nestaju. Ostaju oni sa zlatne sredine, oni prosečni. Prosečnost se uvećava; postaje sve prosečnija, jer u prosečnom svetu nestaju najmanje prosečni, a ostaju oni koji su to najviše." Borislav Pekić
Bila si najjača i najslabija. Voli te N.

čačak

pre 15 godina

bila je neobična a tako je i otišla, hvala ti za sve, čačak te ne zaboravlja, Bog da ti dušu prosti neka ti je laka zemlja

dejan

pre 15 godina

Bila je zaista divna glumica ciji kraj jos jednom potvrdjuje da veliki umetnici retko mogu da budu srecni sami sa sobom i u odnosu na svet koji ih okruzuje. Ona je prosla svoj put na kome je bilo dosta pogresnih skretanja. Ali ona nisu razlog da je ne slavimo, jer ona to zasluzuje.

Zoran

pre 15 godina

Bila je vrhunska glumica, ali je prije svega bila veliki COVJEK. Ne radja se mnogo takvih, a kad koji/a ode, s njima ode dio nas. Tugujmo dostojanstveno

Kao da je bilo nekad

pre 15 godina

Mislim da bi bilo sjajno kada bi neko napravio emisiju o Sonji Savić.
Ako ništa drugo, možda da svi čitatelji pošalju po jedan mejl RTSu sa insistiranjem da se reprizira emisija koja je emitovana u nedelju.. ?
:-(

Ramona

pre 15 godina

Sta reci...tek posto sam cula danas vest, jako, jako me je pogodila.....otisla je uz Cavketa, Milana...jos jedna od LEGENDi jedne divne generacije. Uvek cu je voleti, i volim je, jer za mene ce zauvek biti ziva!!

Krivokapic

pre 15 godina

Sonja, sa tvojim odlaskom, otisao je jos jedan deo mog srecnog detinjstva. Uvek sam se divio tvom izgledu i nacin na koji si glumila. Gleado sam te na filmu i u pozoristu. Stvarno si bila cool riba i odusevljaval si me svojim izjavama. NE znam stvarno sta da kazem. Osecam se kao da sam izgubio najbolju drugaricu. Neka ti je laka zemja i pocivaj u miru.

agron alo

pre 15 godina

velika tragedija. Njena pojava osamdesetih zajedno sa "novim talasom" u muzici su davali neki optimizam "nama" u tadasnjoj Jugi. Bila je veoma harizmaticna "pojava", veliki gubitak za sedmu umetnost.

Osman-Sarajevo

pre 15 godina

I evo... kao krhotine poslije neke velike eksplozije, rasipaju se moje 80te, moja mladost... i nestaju mi lagano iz vidokruga, jedna po jedna - kao da niko vrijedan prezivio nije.

Evo sad i Ona... Prelijepa i prepametna...
I previse lijepa i previse pametna za ovo vrijeme.

Pocivaj u miru, ljepotice.

Pipi

pre 15 godina

Umrla je od nebrige ove zemlje prema svojim najvecim i najboljim umetnicima. Umrla je od tuge kad je videla koliko je ovo drustvo degradiralo sve svoje najbolje ljude i kada je videla da je zovu samo kada im nesto treba za rad njihovih politickih poena. Sonja je umrla od tuge kako god da se ta tuga manifestovala. Draga, neka ti je laka zemlja i pocivaj u miru. Nadam se i verujem da ti je tamo bolje nego ovde u vom pokvarenom i obezglavljenom svetu gde se dobrota vidi kao mana a svaka razboritost i cestitost kao pretnja.

Bojan

pre 15 godina

Ne znam koliko je zakonski vremena potrebno da prodje od smrti ovakve umetnicke gromade, ali imajuci u vidu da smo relativno brzo dobili Bulevar Zorana Djindjica, smatram da i nasa Sonja zasluzuje jednu lepu ulicu u Beogradu koja bi nosila njeno ime i secala nas sve na nju. R.I.P.

tuga

pre 15 godina

Samoubojstvo jedne mladosti
Intervju: Sonja Savić
20. April 06.
http://www.blog.hr/print/id/1620960989/samoubojstvo-jedne-mladosti.html

sandrcak

pre 15 godina

...nadam se da si konacno nasla svoj mir... i da si sa prijateljima koji su ti toliko nedostajali tokom ovih godina...pocivaj u miru

Darkfactory3

pre 15 godina

"Razmices zavese, gledas obecani grad
svetla se pale, tinja zelja u tebi
jos uvek ti đavoli vire iz rukava
i svaki nokat krije otrov ljubavi"

Sonja, počivaj u miru. Ovaj grad, ovaj narod, ova zemlja nikada nisu znali da cene ono što su imali. Verovatno, ne znaju ni šta su izgubuli.
Sonja Savić - jedana, jedina, neponovljiva. Volimo te, kraljice naša!

olja

pre 15 godina

to je tako veliki gubitak za srpsku kulturu i slobodnu misao, ipak srecna sam sto si zivela sa nama pocivaj u miru i neka ti je vecna hvala

Milos

pre 15 godina

pa koliko josh? dokle? dokle ce dobri ljudi prerano odlaziti? neshvaceni i napushteni... sramota me je.. sramota me je shto moj Beograd, njen Beograd nije uspeo da je shvati...a opet i ponosan sam na to shto sam bio njen sugradjanin...
umro je deo Beograda... dela Beograda vishe nema..i to jednog od ponajboljih... jedno veliko HVALA Sonja za sve... sada si tamo gde te verovatno vishe zasluzuju, nego shto smo te mi ovde zasluzivali... amin... OSTALO JE CUTANJE

Pokajnik iz osamdesetih

pre 15 godina

Uvek smo podrazumevali da je Sonja tu, da misli i ono sto mi cutimo i precutkujemo, da je nepomirljivi buntovnik i u nase ime, cak i onda kad nismo mislili na nju. Sad nam ostaje samo nezaborav koji je zasluzila. To je nasa precutna i neizgovorena obaveza. To je stanje svesti, to je Beograd i urbana Yuga iz osamadesetih... Malo je takvih, i sve je manje takvih kao sto je bila Sonja. Cekamo neku novu EPOKALIPSU, nezainteresovani, srameci se najezde mediokriteta. Ne daj se generacijo!!!!

ena

pre 15 godina

Puno su me puta susretali i rekli bi mi "Kako li ti licis na Sonju Savic!". Previse puta da ne bi poverovala. Od kud znas, mozda bi nosilu tugu zajedno, i mozda bi ti bilo lakse.
Pocivaj u miru Sonja, nadam se da ti nije vise hladno.

Real Deal

pre 15 godina

Koliko god zalimo za njom,zalimo u stvari i za vremenima koja nam "pojedose skakavci",a ona je bila jedna od ikona tog nezaboravnog doba bivse nam YU.
Hvala joj na svemu i vecna joj slava.

Sanja

pre 15 godina

Ode Magi, ode Sonja - najbolje od najboljih, najtalentovanije od najtalentovanijih, ode citava postava EKV-a... ode moja mladost.
Pocivaj u miru Sonja.

bane

pre 15 godina

tuga,bol,praznina...trazim reci ali ih ne pronalazim...beograd umire i nestaje i strasno sam tuzan.posle duzeg vremena sam otkrio coveka u sebi jer me boli i ne mogu da zaustavim suze.sta reci a ne ispasti patetican,jednostavno cu zanemeti i isplakati tugu.

cevap s lukom

pre 15 godina

Podsjecala si me na jedno lijepo vrijeme. Oplemenjivala si mnoge ljude.
Veliki gubitak, ne samo za BG, nego za cijeli prostor bivse SFRJ.

Ucinila si dosta za mnoge od nas. Najmanje sto mi mozemo za tebe je da se barem pomolimo za tvoju dusu.

Pocivaj u miru.

milica

pre 15 godina

:(

neverovatno koliko nasih velikih umetnika odlazi u neimastini. da li je moguce da za njih nema mesta u budzetu ministarstva kulture?????????????????????

žana

pre 15 godina

toliko me pogodio njezin odlazak da nemam riječi kojima bih mogla opisati kako mi je žao...sonja je toliko posebna i drugačija, toliko svoja, toliko životna da nikad, baš nikad neće umrijet...

OnajKojiNisam

pre 15 godina

...
Mozda spava sa ocima izvan svakog zla,
Izvan stvari, iluzija, izvan zivota,
I s njom spava, nevidjena, njena lepota;
Mozda zivi i doci ce posle ovog sna.
Mozda spava sa ocima izvan svakog zla...

Sonja, koliko sam samo zeleo da se opet vratis.
Ali sad...