Sreda, 27.09.2017.

21:21

Direktor škole u Zemunu se povukao; Ministarstvo: Dogovor

Učenici Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu u četvrtak će se vratiti u školu, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: B92

Direktor škole u Zemunu se povukao; Ministarstvo: Dogovor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Petar Stefanovic

pre 6 godina

Da li vi umete da citate izmedju redova????

Ako covek kaze imam ja i porodicu, da li vam treba nesto vise reci?

Naravno da je ucena u pitanju i u to nema dileme. Dobrodosli u najgoru Srbiju ikada, Sloba je za ove malo dete.

zone

pre 6 godina

U svim školama u Srbiji ove godine je bio zadatak da se skinu stari direktori i postave sns. Svaka čast ovim roditeljima na izdržljivosti. Jedini oni su uspeli da se usprotive

Poslednji samuraj

pre 6 godina

Sve je pocelo onog trenutka kada je osvanuo 6. oktobar. Odbijanje da se razracuna sa duhovima komunizma placamo najgore moguce. Skoro su radnici Fiata pokusali da rese nesto ali drzava je to ugusila a narod podrzao uslov da plate ne budu vece.... Strasno je sto nismo svesni sta nam se desava.

Aleksandar

pre 6 godina

Opet se stalo na pola puta, tipično srpski... E da mi je da doživim da se jedna ma i najsitnija stvar istera do kraja u Srbiji...

dr.kadzija

pre 6 godina

Ko hoe da se kladi u 20 maraka da ce biti postavljen odani clan....biblioteke, ipak ne moze bilo ko da obavlja tu funkciju, isto kao u Mladenovcu, naravno

alienware

pre 6 godina

Kod nas direktora skoleostavlja lokalni odbor.Odbor sastavljen od roditelja i profesora.Oni odlucuju broj nastavnika,profesora,cistaca..Ministar se tu ne pita.On gleda da upravlja sistem skolovanja.Kanada.

Konza

pre 6 godina

Popio sam brdo minusa kada sam rekao da se ovaj problem ne sme rešavati preko dece. Dobio sam odgovor da je bojkot škole čas demokratije za decu. Evo vam sad radne subote ako niste ništa naučili iz ishoda protesta 99/2000 ili iz štrajka u Zastavi. Ljuba istrgovao za sebe, neće doći sns sluga sada, nego za godinu dana. Deco, srećna vam demokratija!

Vrki

pre 6 godina

Kakvi bednici! Nateraše čoveka da ode...tako kadriraju i uopšte ih nije sramota?! Bedno i jadno, to ne zasluzuje ni jedna zemlja i narod.

Adam

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem, kako neko ko treba da napreze glavu tehnoloskim razvojem i sistemom obrazovanja u najsirem smislu i dugorocno gledano, ima volje i zelje da se bavi time ko ce biti direktor skole u kojoj mesnoj zajednici?

coldplayer

pre 6 godina

@zemunski kej
Da li ti majstore stvarno mislis da se on dogovorio sa njima?Da li ti mislis da se "oni" dogovaraju sa "obicnim" svetom?Stvarno me iznenadjuju ovakva razmisljanja ljudi.Sta mislis da su mu dali opcije da bira?E moj ti.Znas li gde zivis uopste?

skocko i nedica

pre 6 godina

Mene je iskreno zao sto sam rodjen u ovoj jadnoj zemlji gde glupi narod uvek izglasa najvecu olos da nas sve prave budalama i sad moja porodica i prijatelji ispastaju zbog odluka nekih polupismenih krezubih penzionera i idiota koji uvek prvi idu na glasanje i glasaju za Vucica Dacica Seselja ili neke slicne stetocine.....

zmaj

pre 6 godina

Pokušajte da ne brzate sa komentarima - Mosurović se povukao iz protesta a za njim i roditelji i nastavnici, jer ovo nikada nije ni bio protest za očuvanje ličnosti već za očuvanje zakona i principa. Kao što ste mogli da pročitate, nelegalno dovedeni direktor neće stupiti na tu funkciju, već će Savet škole predložiti kandidate. Sa druge strane, Savet škole će biti formiran onako kako zakon nalaže... Ne bih baš rekao da bitka nije dobijena... Doduše, poznavajući kako neprijatelj prljavo igra, nisam siguran u ishod rata...

Mala korekcija

pre 6 godina

Sama smena direktora je bila protivzakonita po do sada važećem zakonu i zbog toga se protestvovalo. Protestvovalo se zbog nezakonite odluke ministra a ta odluka je sada zakonita i nema poente da se protestvuje.
(Da pojasnim)

Kad se vec pozivate na pravno tumacenje situacije, mislim da novi zakon ne vazi retroaktivno, te ne moze da naknadno legalizuje nelegalno otpustanje po starom zakonu. Stoga, vas zakljucak je netacan. Sa ostatkom vase analize se slazem - ovo ce se na kraju resiti na izborima ili ulici (ili nekoj vrsti kombinacije), mada mislim da ce ulica prevagnuti. Previse su se osilili, kao i njihovi prethodnici.

Alias Pera

pre 6 godina

Roditeljima, nastavnicima, ucenicima, svaka cast!Zasto se direktor povukao - saznacemo, pre ili kasnije. Ne mora odmah da znaci da su ga "slomili". Ova skola je ucinila mnogo, sada je vreme da I drugi ucine nesto, makar malo ...

Leontije

pre 6 godina

Interesuje me da li se vodja nervira u vezi ovoga slucaja isto kao sto se nervira u vezi presude Miskovicu. Morao bi da deli nervozu na ravne casti.

Otac

pre 6 godina

Mi smo dali primer kako se bori za pravdu i postenje.
Sto bi moje dete reklo:"nismo ni pobedili,ali nismo ni izgubili"!
Cast i zadovoljstvo mi je bilo da ovih mesec dana budem sa dobrim ljudima i po kisi,u "zivom zidu"i pravoj i jedinoj demokratskoj setnji po Zemunu.

Jegulja

pre 6 godina

osnovni problem ove price je sto su roditelji i samo roditelji jedne skole bili u protestu. ovo je trebalo da bude borba svih roditelja i svih prosvetnih radnika. to je izostalo. zato ce svi ti roditelji i prosvetni radnici koji su autisticno posmatrali ovo u narednom periodu dobijati sns botove, rodjake i ostale zasluzne clanove za direktore i polozaj ce im biti sve tezi i tezi. tek onda ce se pokajati sto sada nisu bili uz ove zemunce ali onda ce biti kasno. za sve njih.

trta

pre 6 godina

Sigurno medju roditeljima ima i clanova ili simpatizera lika i dela velikog vodje, sad pamet u glavu pa neka vide za koga ce glasati na Beogradskim izborima.

primer svima

pre 6 godina

Prosvetne radnike ne mogu da sacuvaju ni roditelji, ni djaci.Gde su kolege koje svake godine odglume prvog dana skolske godine strajk a onda kukaju do sledece i svi cute kao strine.
Svima treba za primer da sluze advokati.Jedini su bili slozni i popustio i silni Vucic.

nazadni ste

pre 6 godina

To je čuveno Ministarstvo prosvete, koje otpušta nastavnike (čak i one koji godinama čekaju završetak konkursa), gura nam decu u odeljenja sa po 30 učenika, plate nikakve, radnici poniženi, od dece nam prave robove i jeftinu radnu snagu, fabrikuju se tehnološki viškovi, škole nam liče na zombi-ustanove... bravo ministre privatniče!

Roditelj đaka u S. Miletiću

pre 6 godina

Žalosno, žalosno..žalosno
Ministarstvo ništa ne boli. Ne boli ih što naša deca ne idu u školu mesec dana. Ne boli ih što svi zaposleni u O.Š. S.Miletić nisu dobili platu više od mesec dana. Ne boli ih što najmanje 500 roditelja protestvuje svakog dana od 28.08.2017.

Ljuba mora da ode,
ili ako ne ode nek deca ne idu u školu i dalje, nema plate za zaposlene do daljnjeg....
To se zove dogovor....
Odnosno kako je MINISTAR kazao da nismo mi koji treba da postavimo ULTIMATUM, verovatno je mislio na sebe...
Koji bi čovek nosio na savesti 1200 đaka da ne ide u školu, 75 porodica bez plate, otkaz za neposlušne...

Toliko koliko ih je briga za nas.....

KOME ZAKON LEŽI U TOPUZU, TRAGOVI MU SMRDE NEČOVJEŠTVOM.

cacanin

pre 6 godina

Bruka i sramota, opet se prodali, strajk pa se prosvetari prodaju, strajk advokata pa se prodaju, strajk medicinara pa se prodaju kao i policija... SVI do kraja podrzite jedni druge jer ovako propadamo!!!

Neoplanta

pre 6 godina

(Roditelj đaka u S. Miletiću, 27. septembar 2017 22:03)

Hvala, sad je jasnije!
U svakom slucaju, svaka vam cast sto ste probali da ispravite krive Drine, doci ce dan kad ce posteni biti postovani, a mufljuzi po zatvorima!

Vasoj deci ste dali odlicnu zivotnu lekciju, da se ne treba povijati, da treba braniti svoja prava, ovo je prvi korak, bice ih jos mnogo!

John

pre 6 godina

"I give him an offer he couldn't refuse"
(Stiff Upper Lip, 27. septembar 2017 21:27)

Don je bio gospodin čovek za ove. On je prvo išao lepo, kulturno, civilizovano. A tek onda ako ima posla sa "nerazumnima", onda su išle druge metode
Kod ovih odmah ide konjska glava u krevet i poseta Luke Bracija...

Roditelj

pre 6 godina

Ja sam jedan od roditelja cije dete ide u OS Svetozar Miletic. Od jutros su trajali pregovori. Njihov jedini zahtev je bio da Ljuba ode, a za sve ostalo je moglo da se dogovara. Jedino sto je Ljuba uspeo da izvuce za svoj odlazak je da ne bude postavljen njihov direktor, vec da kolektiv predlozi novog vd direktora do izbora novog. Svi mi roditelji koji 26 dana "branimo" skolu, smo strasno razocarani. Nezvanicno smo culi, da su ga ozbiljno pritisli, i ucenili, i da je morao da ode. Tuzna je bila slika veceras u dvoristu skole. Sa jedne strane u dvoristu mnogi roditelji i deca, a sa druge strane nastavnici i ucitelji sa suzama u ocima, slusaju poslednje obracanje Ljube. Mnogi roditelji su ga pitali otvoreno, cime su ga to ucenili, ali smo ostali bez odgovora. Samo se zahvalio na podrsci i zamolio decu da sutra krenu u skolu. Svima je jasno. Sila boga ne moli. Toliko su se osilili da rade sta hoce. Samo je bitno da si njihov. Jadni smo mi.

nina

pre 6 godina

Mislim da su se dogovorili. Ljuba je pristao da popusti kako bi izgledalo da je Ministarstvo pobedilo, tj. da ne popušta pod pritiscima, ali će Ljuba konkurisati kad bude izašao konkurs za izbor novog direktora, i ministar će ga postaviti za direktora. I vuk sit, i ovce na broju.

Novosadjanin

pre 6 godina

Ministar bira novog direktora jer postoje bodovanja!!! Ko ovo moze uopste da izgovori a da se ne nasmeje ili ne zaplace? Ili u prevodu, ako postoje kriterijumi bodovanja, zasto direktora bira ministar a ne rang lista po tim bodovima.

Bitno

pre 6 godina

SNS teror se nastavlja...svi oni imaju mnoooogo sreće što su ovo ovde Srbi, narod koji je zlosrećnom sudbinom svetski prvak u besmislenom trpljenju. Ne smem da napišem šta bi se desilo posle već posle Fantomki, da su umesto Srba ovde u pitanju Nemci, Irci, Amerikanci, Japanci...Ne bi ni dočekali ovaj cirkus. Ne smem da napišem, ne bi se usudili da objave.

XXL

pre 6 godina

A šta je drugo čovek mogao da uradi osim da se povuče? Da li neko zna kako je biti u nemilosti i pritisku Režima i stranke koja ga čini?

od dna dublje

pre 6 godina

Svi mi koji smo nemo pratili iz udobnosti svojih kuca sta se desava a nismo se ukljucili i prukljucili kao sira drustvena zajednica, odgovorni smo. Svi prosvetari koje sutra ovo isto ceka a ovih dana su cutali, odgovorni su. Svako ko iole ima neku drustvenu ulogu i priliku da kaze drugacije a nije, odgovoran je. Siroti narode, nazad u pecinu, pocinje reality uz hleb od 25 din., nista vise i bolje ne zasluzujes, vodi se onom: Samo da nije gore..

Da pojasnim

pre 6 godina

Danas je Skupština Srbije usvojila novi zakon o obrazovanju a po novom zakonu direktore svih škola u Srbiji imenuje ministar lično. Zakon je katastrofalan ali to je neka druga priča. Ljuba se povukao onog trenutka kada je novi zakon usvojen jer po novom zakonu ministar može da postavi za direktora koga hoće. Sama smena direktora je bila protivzakonita po do sada važećem zakonu i zbog toga se protestvovalo. Protestvovalo se zbog nezakonite odluke ministra a ta odluka je sada zakonita i nema poente da se protestvuje. Sada može da se protestvuje i da se traži ukidanje nakaradnog zakona ali to na drugom nestu, ispred Skupštine.

Otac 2 djaka u Miletiću

pre 6 godina

Nista se spektakularno nije desilo. Na žalost,i pored nase spremnosti da podrzimo Ljubu i ne saljemo decu u skolz do daljnjeg,Ljuba je shvatio da naprednjake boli uvo za sve.Problem je autisticno ministarstvo koje nije imalo sluha za nasu decu.I jedina briga ministra i Ministarstva je da bude sto manje vesti u medijima i da izbunare neke roditelje da salju decu u skolu na silu. Slali su inspekcije da na silu provere kako se odrzava nastava toj deci koja dolaze u skolu. I nisu se obazirali na nas 90% koji nisu isli.
Zao mi je sto je ovde stalo ali bilo je dosta prica oko jos nekih pritisaka. Cak i da je Ljuba danas bio na informativnom razgovoru. Mada je Ljuba izjavio veceras da nije bio pod pritiskom vecina sumnja u to.
Problem ovde je sto smo bili sami u borbi sa politickom mafijom ciji je jedini interes da sve kontrolisu i svuda postave svoje nesposobne poltrone.Nijedna skola u Zemunu nas nije podrzala.Nijedna.I nije im za zameriti. Ova vlast presuđuje po kratkom postupku onima koji pisu po Twitteru, a zamislite sta bi bilo da neki direktor skole podrzi nasu borbu sns represije?Do jutra bi ga iselili.
Prema tome, izvučeno je maksimalno moguce obzirom da bi ministar rado žrtvovao sve nas i nasu decu na oltar velikom vodji. Ljuba nije otpustio (jer nije imao osnova) ucitelja Marka koji se zamerio vodji i morao ja da ode.I ministar ne bi.zalio 1200 dece samo da zadovolji apetite vladara.I to je kraj borbe.
Za sada.Ceracemo se jos. Idu izbori.Oterajmo ološ.

Srećan je onaj ko može das ode

pre 6 godina

U ovoj zemlji niko više ne može dokraja da izdrži ni u čemu. Ne postoje više oni građani koji su 96/97 naterali diktatora da prizna poraz. Mi smo sami sebi dokinuli pravo na slobodu.

Бинср

pre 6 godina

Иде се на то да се народу сломи воља. Било 100 хиљада на улицама, нико ништа, протестовали у Гоши, Фијату, Горењу, испред Пинка у овој школи, ништа. Војници гину, деца на пешачком гину, кантримени, Савамале, станови, тетке, клечања, смањивања плата и пензија, вређања издаје народа на Косову и Републици Српској и опет ником ништа. Неће ово још дуго...

Boksi

pre 6 godina

Samo je vazno da nastava i nadoknada krene odmah, deca nisu kriva da bi dalje ispastala bilo sta. Pustite Ljubu, on je doneo svoju odluku (doduse trebalo mu je mesec dana da prihvati "surovu realnost"), od starta nije on ovde uopste bitan...

Slavisa V.

pre 6 godina

Decu i roditelje nisu slomili, ali su slomili ili kupili bivseg direktora. Na kraju ce opet postaviti nekog clana stranke, ovaj ce zauzeti neko drugo mesto i opet je sve bilo uzalud. Mesec dana deca ne idu u skolu i vlast ne popusta. Zasto? Zato sto su se bojali da se ovaj model upornosti gradjana ne preslika na celu Srbiju, zato je Vodja naredio da se ne popusta.

Don VitoAV

pre 6 godina

I give him an offer he couldn't refuse"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)

Ili se direktor probudio s konjskom glavom u krevetu

bluebird....

pre 6 godina

Sram bilo ministarstvo i pomocnicu ministra Vesnu Nedeljkovic.... Sve po zakonu, i u interesu dece....Naravno,i Mladena Sarcevica.....

Ma da,kako da ne..... Lepo zena kaze:"SISTEM IMA SVOJA PRAVILA....".

Darko

pre 6 godina

On je sebi izdukao neke povlastice prvo mesec dana NE DAMO LJUBU a onda on odustane nista nije bilo? Sto sam isao svako vece?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dare, 27. septembar 2017 21:26)

Čovek je odustao da mu ne nacrtaju žutu zvezdu na kapiji. Pogledaj šta se desilo u Mladenovcu.

Zabrinuti

pre 6 godina

A dogovor je? Kakva je sada ovo polu vest? Je li Mosurović popustio pod pritiskom, je li poslednje uporište pristojnog i razuma srušeno, čemo ovako štura informacija. Aman ljudi, tri nedelje se deca drže van škole jer Zemunci ne daju Ljubu i sada čovek dade ostavku i to je to?

mira

pre 6 godina

Šta reći, a ne zaplakati. Oni su bili svetlo na kraju tunela. Sad će se prvo pojaviti mnogo novih, mladih i podobnih kolega iz unutrašnjosti, a vi ćete jedan po jedan da budete zamenjeni, dok to ne postane neka druga škola.

Zoran

pre 6 godina

"Izlazi napolje, još jednom me dovedeš u zabludu... izlazi napolje i donesi mi podatke"...

"Sad možete da slikate i tvitujete..."

Šta reći a da bude objavljeno?

o m k (dib)

pre 6 godina

Bravo roditelji,
Ministarstvo prosvete da je ovo najgora zemlja na svetu bi bilo raspušteno, ali mi nismo ni to.
Ali na svim frontovima branimo svoje dostojanstvo!

Boksi

pre 6 godina

Sad svi oni koji su podrzavali bojkot nastave a sad se pitaju "sta se to sad desilo?" da pogledaju (ponovo, ili prvi put ako nisu do sada) domaci film Balkanski spijun kada se pri kraju Ilija Cvorovic zapita "pa jesam li ja celog zivota bio budala...", mozda i njima (prekasno) bude jasno

petar

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto bi uopste neko pozeleo da bude direktor skole! To je najnezahvalnija "funkcija" u drzavi za smesnu platu od 55000din! Sa jedne strane roditelji sa druge ministarstvo..sa trece lokalni politicari i svi naredjuju i traze nesto za sebe...a u sredini i sam kolektiv..blagi uzas za platu koja je ekvivalent plati cistacice u eps-u!

ko ne zna

pre 6 godina

posto samo lagano precutali selidbu zdravstva u privatne ruke, pocelo je od zubara a sada apsolutno sve, posto smo precutali prelazak visokog skolstva u privatne ruke raznih ljudi, nekih ok a nekih kao megadens, precutacemo i plan vlasnika privatnih osnovnih i srednjih skola a sada ministra da se lagano privatizuje sistem obrazovanja.

Boksi

pre 6 godina

Nije "dao ostavku", nego je smenjen, jos pre 1.9. Kome se ne svidja terminologija njegov problem, velika je razlika izmedju ta dva termina...

Misa

pre 6 godina

Sigurno su ga necim ucenili. Verovatno da deci nece priznati godinu ili nesto slicno, pa su ga slomili. Haos i bezumlje pocinju da obavijaju ovu nasu jadnu zemlju.

Dejan

pre 6 godina

bio bi red za obojicu pored imena da stoji i iz koje je stranke jer ovde u srbiji samo stranacki mozes biti zaposlen u bilo kojoj radnoj organizaciji.

Au

pre 6 godina

Predpostavljam da je dao ostavku namiszi način na koji je bivša direktorka OŠ Kosta Đukić iz Mladenovca morala da povuče kandidaturu za direktora sa 80% podrške u kolektivu. Počelo je najgore bahaćenje vlasti.

o m k (dib)

pre 6 godina

Bravo roditelji,
Ministarstvo prosvete da je ovo najgora zemlja na svetu bi bilo raspušteno, ali mi nismo ni to.
Ali na svim frontovima branimo svoje dostojanstvo!

Zoran

pre 6 godina

"Izlazi napolje, još jednom me dovedeš u zabludu... izlazi napolje i donesi mi podatke"...

"Sad možete da slikate i tvitujete..."

Šta reći a da bude objavljeno?

Zabrinuti

pre 6 godina

A dogovor je? Kakva je sada ovo polu vest? Je li Mosurović popustio pod pritiskom, je li poslednje uporište pristojnog i razuma srušeno, čemo ovako štura informacija. Aman ljudi, tri nedelje se deca drže van škole jer Zemunci ne daju Ljubu i sada čovek dade ostavku i to je to?

Roditelj đaka u S. Miletiću

pre 6 godina

Žalosno, žalosno..žalosno
Ministarstvo ništa ne boli. Ne boli ih što naša deca ne idu u školu mesec dana. Ne boli ih što svi zaposleni u O.Š. S.Miletić nisu dobili platu više od mesec dana. Ne boli ih što najmanje 500 roditelja protestvuje svakog dana od 28.08.2017.

Ljuba mora da ode,
ili ako ne ode nek deca ne idu u školu i dalje, nema plate za zaposlene do daljnjeg....
To se zove dogovor....
Odnosno kako je MINISTAR kazao da nismo mi koji treba da postavimo ULTIMATUM, verovatno je mislio na sebe...
Koji bi čovek nosio na savesti 1200 đaka da ne ide u školu, 75 porodica bez plate, otkaz za neposlušne...

Toliko koliko ih je briga za nas.....

KOME ZAKON LEŽI U TOPUZU, TRAGOVI MU SMRDE NEČOVJEŠTVOM.

Roditelj

pre 6 godina

Ja sam jedan od roditelja cije dete ide u OS Svetozar Miletic. Od jutros su trajali pregovori. Njihov jedini zahtev je bio da Ljuba ode, a za sve ostalo je moglo da se dogovara. Jedino sto je Ljuba uspeo da izvuce za svoj odlazak je da ne bude postavljen njihov direktor, vec da kolektiv predlozi novog vd direktora do izbora novog. Svi mi roditelji koji 26 dana "branimo" skolu, smo strasno razocarani. Nezvanicno smo culi, da su ga ozbiljno pritisli, i ucenili, i da je morao da ode. Tuzna je bila slika veceras u dvoristu skole. Sa jedne strane u dvoristu mnogi roditelji i deca, a sa druge strane nastavnici i ucitelji sa suzama u ocima, slusaju poslednje obracanje Ljube. Mnogi roditelji su ga pitali otvoreno, cime su ga to ucenili, ali smo ostali bez odgovora. Samo se zahvalio na podrsci i zamolio decu da sutra krenu u skolu. Svima je jasno. Sila boga ne moli. Toliko su se osilili da rade sta hoce. Samo je bitno da si njihov. Jadni smo mi.

Darko

pre 6 godina

On je sebi izdukao neke povlastice prvo mesec dana NE DAMO LJUBU a onda on odustane nista nije bilo? Sto sam isao svako vece?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dare, 27. septembar 2017 21:26)

Čovek je odustao da mu ne nacrtaju žutu zvezdu na kapiji. Pogledaj šta se desilo u Mladenovcu.

Au

pre 6 godina

Predpostavljam da je dao ostavku namiszi način na koji je bivša direktorka OŠ Kosta Đukić iz Mladenovca morala da povuče kandidaturu za direktora sa 80% podrške u kolektivu. Počelo je najgore bahaćenje vlasti.

Boksi

pre 6 godina

Nije "dao ostavku", nego je smenjen, jos pre 1.9. Kome se ne svidja terminologija njegov problem, velika je razlika izmedju ta dva termina...

Otac 2 djaka u Miletiću

pre 6 godina

Nista se spektakularno nije desilo. Na žalost,i pored nase spremnosti da podrzimo Ljubu i ne saljemo decu u skolz do daljnjeg,Ljuba je shvatio da naprednjake boli uvo za sve.Problem je autisticno ministarstvo koje nije imalo sluha za nasu decu.I jedina briga ministra i Ministarstva je da bude sto manje vesti u medijima i da izbunare neke roditelje da salju decu u skolu na silu. Slali su inspekcije da na silu provere kako se odrzava nastava toj deci koja dolaze u skolu. I nisu se obazirali na nas 90% koji nisu isli.
Zao mi je sto je ovde stalo ali bilo je dosta prica oko jos nekih pritisaka. Cak i da je Ljuba danas bio na informativnom razgovoru. Mada je Ljuba izjavio veceras da nije bio pod pritiskom vecina sumnja u to.
Problem ovde je sto smo bili sami u borbi sa politickom mafijom ciji je jedini interes da sve kontrolisu i svuda postave svoje nesposobne poltrone.Nijedna skola u Zemunu nas nije podrzala.Nijedna.I nije im za zameriti. Ova vlast presuđuje po kratkom postupku onima koji pisu po Twitteru, a zamislite sta bi bilo da neki direktor skole podrzi nasu borbu sns represije?Do jutra bi ga iselili.
Prema tome, izvučeno je maksimalno moguce obzirom da bi ministar rado žrtvovao sve nas i nasu decu na oltar velikom vodji. Ljuba nije otpustio (jer nije imao osnova) ucitelja Marka koji se zamerio vodji i morao ja da ode.I ministar ne bi.zalio 1200 dece samo da zadovolji apetite vladara.I to je kraj borbe.
Za sada.Ceracemo se jos. Idu izbori.Oterajmo ološ.

Jegulja

pre 6 godina

osnovni problem ove price je sto su roditelji i samo roditelji jedne skole bili u protestu. ovo je trebalo da bude borba svih roditelja i svih prosvetnih radnika. to je izostalo. zato ce svi ti roditelji i prosvetni radnici koji su autisticno posmatrali ovo u narednom periodu dobijati sns botove, rodjake i ostale zasluzne clanove za direktore i polozaj ce im biti sve tezi i tezi. tek onda ce se pokajati sto sada nisu bili uz ove zemunce ali onda ce biti kasno. za sve njih.

Misa

pre 6 godina

Sigurno su ga necim ucenili. Verovatno da deci nece priznati godinu ili nesto slicno, pa su ga slomili. Haos i bezumlje pocinju da obavijaju ovu nasu jadnu zemlju.

Slavisa V.

pre 6 godina

Decu i roditelje nisu slomili, ali su slomili ili kupili bivseg direktora. Na kraju ce opet postaviti nekog clana stranke, ovaj ce zauzeti neko drugo mesto i opet je sve bilo uzalud. Mesec dana deca ne idu u skolu i vlast ne popusta. Zasto? Zato sto su se bojali da se ovaj model upornosti gradjana ne preslika na celu Srbiju, zato je Vodja naredio da se ne popusta.

Don VitoAV

pre 6 godina

I give him an offer he couldn't refuse"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)

Ili se direktor probudio s konjskom glavom u krevetu

ko ne zna

pre 6 godina

posto samo lagano precutali selidbu zdravstva u privatne ruke, pocelo je od zubara a sada apsolutno sve, posto smo precutali prelazak visokog skolstva u privatne ruke raznih ljudi, nekih ok a nekih kao megadens, precutacemo i plan vlasnika privatnih osnovnih i srednjih skola a sada ministra da se lagano privatizuje sistem obrazovanja.

mira

pre 6 godina

Šta reći, a ne zaplakati. Oni su bili svetlo na kraju tunela. Sad će se prvo pojaviti mnogo novih, mladih i podobnih kolega iz unutrašnjosti, a vi ćete jedan po jedan da budete zamenjeni, dok to ne postane neka druga škola.

Бинср

pre 6 godina

Иде се на то да се народу сломи воља. Било 100 хиљада на улицама, нико ништа, протестовали у Гоши, Фијату, Горењу, испред Пинка у овој школи, ништа. Војници гину, деца на пешачком гину, кантримени, Савамале, станови, тетке, клечања, смањивања плата и пензија, вређања издаје народа на Косову и Републици Српској и опет ником ништа. Неће ово још дуго...

bluebird....

pre 6 godina

Sram bilo ministarstvo i pomocnicu ministra Vesnu Nedeljkovic.... Sve po zakonu, i u interesu dece....Naravno,i Mladena Sarcevica.....

Ma da,kako da ne..... Lepo zena kaze:"SISTEM IMA SVOJA PRAVILA....".

petar

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto bi uopste neko pozeleo da bude direktor skole! To je najnezahvalnija "funkcija" u drzavi za smesnu platu od 55000din! Sa jedne strane roditelji sa druge ministarstvo..sa trece lokalni politicari i svi naredjuju i traze nesto za sebe...a u sredini i sam kolektiv..blagi uzas za platu koja je ekvivalent plati cistacice u eps-u!

Mala korekcija

pre 6 godina

Sama smena direktora je bila protivzakonita po do sada važećem zakonu i zbog toga se protestvovalo. Protestvovalo se zbog nezakonite odluke ministra a ta odluka je sada zakonita i nema poente da se protestvuje.
(Da pojasnim)

Kad se vec pozivate na pravno tumacenje situacije, mislim da novi zakon ne vazi retroaktivno, te ne moze da naknadno legalizuje nelegalno otpustanje po starom zakonu. Stoga, vas zakljucak je netacan. Sa ostatkom vase analize se slazem - ovo ce se na kraju resiti na izborima ili ulici (ili nekoj vrsti kombinacije), mada mislim da ce ulica prevagnuti. Previse su se osilili, kao i njihovi prethodnici.

zmaj

pre 6 godina

Pokušajte da ne brzate sa komentarima - Mosurović se povukao iz protesta a za njim i roditelji i nastavnici, jer ovo nikada nije ni bio protest za očuvanje ličnosti već za očuvanje zakona i principa. Kao što ste mogli da pročitate, nelegalno dovedeni direktor neće stupiti na tu funkciju, već će Savet škole predložiti kandidate. Sa druge strane, Savet škole će biti formiran onako kako zakon nalaže... Ne bih baš rekao da bitka nije dobijena... Doduše, poznavajući kako neprijatelj prljavo igra, nisam siguran u ishod rata...

Neoplanta

pre 6 godina

(Roditelj đaka u S. Miletiću, 27. septembar 2017 22:03)

Hvala, sad je jasnije!
U svakom slucaju, svaka vam cast sto ste probali da ispravite krive Drine, doci ce dan kad ce posteni biti postovani, a mufljuzi po zatvorima!

Vasoj deci ste dali odlicnu zivotnu lekciju, da se ne treba povijati, da treba braniti svoja prava, ovo je prvi korak, bice ih jos mnogo!

nazadni ste

pre 6 godina

To je čuveno Ministarstvo prosvete, koje otpušta nastavnike (čak i one koji godinama čekaju završetak konkursa), gura nam decu u odeljenja sa po 30 učenika, plate nikakve, radnici poniženi, od dece nam prave robove i jeftinu radnu snagu, fabrikuju se tehnološki viškovi, škole nam liče na zombi-ustanove... bravo ministre privatniče!

trta

pre 6 godina

Sigurno medju roditeljima ima i clanova ili simpatizera lika i dela velikog vodje, sad pamet u glavu pa neka vide za koga ce glasati na Beogradskim izborima.

Otac

pre 6 godina

Mi smo dali primer kako se bori za pravdu i postenje.
Sto bi moje dete reklo:"nismo ni pobedili,ali nismo ni izgubili"!
Cast i zadovoljstvo mi je bilo da ovih mesec dana budem sa dobrim ljudima i po kisi,u "zivom zidu"i pravoj i jedinoj demokratskoj setnji po Zemunu.

Leontije

pre 6 godina

Interesuje me da li se vodja nervira u vezi ovoga slucaja isto kao sto se nervira u vezi presude Miskovicu. Morao bi da deli nervozu na ravne casti.

Srećan je onaj ko može das ode

pre 6 godina

U ovoj zemlji niko više ne može dokraja da izdrži ni u čemu. Ne postoje više oni građani koji su 96/97 naterali diktatora da prizna poraz. Mi smo sami sebi dokinuli pravo na slobodu.

Dejan

pre 6 godina

bio bi red za obojicu pored imena da stoji i iz koje je stranke jer ovde u srbiji samo stranacki mozes biti zaposlen u bilo kojoj radnoj organizaciji.

Novosadjanin

pre 6 godina

Ministar bira novog direktora jer postoje bodovanja!!! Ko ovo moze uopste da izgovori a da se ne nasmeje ili ne zaplace? Ili u prevodu, ako postoje kriterijumi bodovanja, zasto direktora bira ministar a ne rang lista po tim bodovima.

Bitno

pre 6 godina

SNS teror se nastavlja...svi oni imaju mnoooogo sreće što su ovo ovde Srbi, narod koji je zlosrećnom sudbinom svetski prvak u besmislenom trpljenju. Ne smem da napišem šta bi se desilo posle već posle Fantomki, da su umesto Srba ovde u pitanju Nemci, Irci, Amerikanci, Japanci...Ne bi ni dočekali ovaj cirkus. Ne smem da napišem, ne bi se usudili da objave.

XXL

pre 6 godina

A šta je drugo čovek mogao da uradi osim da se povuče? Da li neko zna kako je biti u nemilosti i pritisku Režima i stranke koja ga čini?

primer svima

pre 6 godina

Prosvetne radnike ne mogu da sacuvaju ni roditelji, ni djaci.Gde su kolege koje svake godine odglume prvog dana skolske godine strajk a onda kukaju do sledece i svi cute kao strine.
Svima treba za primer da sluze advokati.Jedini su bili slozni i popustio i silni Vucic.

od dna dublje

pre 6 godina

Svi mi koji smo nemo pratili iz udobnosti svojih kuca sta se desava a nismo se ukljucili i prukljucili kao sira drustvena zajednica, odgovorni smo. Svi prosvetari koje sutra ovo isto ceka a ovih dana su cutali, odgovorni su. Svako ko iole ima neku drustvenu ulogu i priliku da kaze drugacije a nije, odgovoran je. Siroti narode, nazad u pecinu, pocinje reality uz hleb od 25 din., nista vise i bolje ne zasluzujes, vodi se onom: Samo da nije gore..

Da pojasnim

pre 6 godina

Danas je Skupština Srbije usvojila novi zakon o obrazovanju a po novom zakonu direktore svih škola u Srbiji imenuje ministar lično. Zakon je katastrofalan ali to je neka druga priča. Ljuba se povukao onog trenutka kada je novi zakon usvojen jer po novom zakonu ministar može da postavi za direktora koga hoće. Sama smena direktora je bila protivzakonita po do sada važećem zakonu i zbog toga se protestvovalo. Protestvovalo se zbog nezakonite odluke ministra a ta odluka je sada zakonita i nema poente da se protestvuje. Sada može da se protestvuje i da se traži ukidanje nakaradnog zakona ali to na drugom nestu, ispred Skupštine.

John

pre 6 godina

"I give him an offer he couldn't refuse"
(Stiff Upper Lip, 27. septembar 2017 21:27)

Don je bio gospodin čovek za ove. On je prvo išao lepo, kulturno, civilizovano. A tek onda ako ima posla sa "nerazumnima", onda su išle druge metode
Kod ovih odmah ide konjska glava u krevet i poseta Luke Bracija...

Boksi

pre 6 godina

Sad svi oni koji su podrzavali bojkot nastave a sad se pitaju "sta se to sad desilo?" da pogledaju (ponovo, ili prvi put ako nisu do sada) domaci film Balkanski spijun kada se pri kraju Ilija Cvorovic zapita "pa jesam li ja celog zivota bio budala...", mozda i njima (prekasno) bude jasno

Alias Pera

pre 6 godina

Roditeljima, nastavnicima, ucenicima, svaka cast!Zasto se direktor povukao - saznacemo, pre ili kasnije. Ne mora odmah da znaci da su ga "slomili". Ova skola je ucinila mnogo, sada je vreme da I drugi ucine nesto, makar malo ...

cacanin

pre 6 godina

Bruka i sramota, opet se prodali, strajk pa se prosvetari prodaju, strajk advokata pa se prodaju, strajk medicinara pa se prodaju kao i policija... SVI do kraja podrzite jedni druge jer ovako propadamo!!!

Petar Stefanovic

pre 6 godina

Da li vi umete da citate izmedju redova????

Ako covek kaze imam ja i porodicu, da li vam treba nesto vise reci?

Naravno da je ucena u pitanju i u to nema dileme. Dobrodosli u najgoru Srbiju ikada, Sloba je za ove malo dete.

nina

pre 6 godina

Mislim da su se dogovorili. Ljuba je pristao da popusti kako bi izgledalo da je Ministarstvo pobedilo, tj. da ne popušta pod pritiscima, ali će Ljuba konkurisati kad bude izašao konkurs za izbor novog direktora, i ministar će ga postaviti za direktora. I vuk sit, i ovce na broju.

skocko i nedica

pre 6 godina

Mene je iskreno zao sto sam rodjen u ovoj jadnoj zemlji gde glupi narod uvek izglasa najvecu olos da nas sve prave budalama i sad moja porodica i prijatelji ispastaju zbog odluka nekih polupismenih krezubih penzionera i idiota koji uvek prvi idu na glasanje i glasaju za Vucica Dacica Seselja ili neke slicne stetocine.....

zone

pre 6 godina

U svim školama u Srbiji ove godine je bio zadatak da se skinu stari direktori i postave sns. Svaka čast ovim roditeljima na izdržljivosti. Jedini oni su uspeli da se usprotive

Boksi

pre 6 godina

Samo je vazno da nastava i nadoknada krene odmah, deca nisu kriva da bi dalje ispastala bilo sta. Pustite Ljubu, on je doneo svoju odluku (doduse trebalo mu je mesec dana da prihvati "surovu realnost"), od starta nije on ovde uopste bitan...

coldplayer

pre 6 godina

@zemunski kej
Da li ti majstore stvarno mislis da se on dogovorio sa njima?Da li ti mislis da se "oni" dogovaraju sa "obicnim" svetom?Stvarno me iznenadjuju ovakva razmisljanja ljudi.Sta mislis da su mu dali opcije da bira?E moj ti.Znas li gde zivis uopste?

alienware

pre 6 godina

Kod nas direktora skoleostavlja lokalni odbor.Odbor sastavljen od roditelja i profesora.Oni odlucuju broj nastavnika,profesora,cistaca..Ministar se tu ne pita.On gleda da upravlja sistem skolovanja.Kanada.

Poslednji samuraj

pre 6 godina

Sve je pocelo onog trenutka kada je osvanuo 6. oktobar. Odbijanje da se razracuna sa duhovima komunizma placamo najgore moguce. Skoro su radnici Fiata pokusali da rese nesto ali drzava je to ugusila a narod podrzao uslov da plate ne budu vece.... Strasno je sto nismo svesni sta nam se desava.

dr.kadzija

pre 6 godina

Ko hoe da se kladi u 20 maraka da ce biti postavljen odani clan....biblioteke, ipak ne moze bilo ko da obavlja tu funkciju, isto kao u Mladenovcu, naravno

Aleksandar

pre 6 godina

Opet se stalo na pola puta, tipično srpski... E da mi je da doživim da se jedna ma i najsitnija stvar istera do kraja u Srbiji...

Vrki

pre 6 godina

Kakvi bednici! Nateraše čoveka da ode...tako kadriraju i uopšte ih nije sramota?! Bedno i jadno, to ne zasluzuje ni jedna zemlja i narod.

Adam

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem, kako neko ko treba da napreze glavu tehnoloskim razvojem i sistemom obrazovanja u najsirem smislu i dugorocno gledano, ima volje i zelje da se bavi time ko ce biti direktor skole u kojoj mesnoj zajednici?

Konza

pre 6 godina

Popio sam brdo minusa kada sam rekao da se ovaj problem ne sme rešavati preko dece. Dobio sam odgovor da je bojkot škole čas demokratije za decu. Evo vam sad radne subote ako niste ništa naučili iz ishoda protesta 99/2000 ili iz štrajka u Zastavi. Ljuba istrgovao za sebe, neće doći sns sluga sada, nego za godinu dana. Deco, srećna vam demokratija!

Boksi

pre 6 godina

Samo je vazno da nastava i nadoknada krene odmah, deca nisu kriva da bi dalje ispastala bilo sta. Pustite Ljubu, on je doneo svoju odluku (doduse trebalo mu je mesec dana da prihvati "surovu realnost"), od starta nije on ovde uopste bitan...

nina

pre 6 godina

Mislim da su se dogovorili. Ljuba je pristao da popusti kako bi izgledalo da je Ministarstvo pobedilo, tj. da ne popušta pod pritiscima, ali će Ljuba konkurisati kad bude izašao konkurs za izbor novog direktora, i ministar će ga postaviti za direktora. I vuk sit, i ovce na broju.

Boksi

pre 6 godina

Nije "dao ostavku", nego je smenjen, jos pre 1.9. Kome se ne svidja terminologija njegov problem, velika je razlika izmedju ta dva termina...

o m k (dib)

pre 6 godina

Bravo roditelji,
Ministarstvo prosvete da je ovo najgora zemlja na svetu bi bilo raspušteno, ali mi nismo ni to.
Ali na svim frontovima branimo svoje dostojanstvo!

Slavisa V.

pre 6 godina

Decu i roditelje nisu slomili, ali su slomili ili kupili bivseg direktora. Na kraju ce opet postaviti nekog clana stranke, ovaj ce zauzeti neko drugo mesto i opet je sve bilo uzalud. Mesec dana deca ne idu u skolu i vlast ne popusta. Zasto? Zato sto su se bojali da se ovaj model upornosti gradjana ne preslika na celu Srbiju, zato je Vodja naredio da se ne popusta.

Boksi

pre 6 godina

Sad svi oni koji su podrzavali bojkot nastave a sad se pitaju "sta se to sad desilo?" da pogledaju (ponovo, ili prvi put ako nisu do sada) domaci film Balkanski spijun kada se pri kraju Ilija Cvorovic zapita "pa jesam li ja celog zivota bio budala...", mozda i njima (prekasno) bude jasno

bluebird....

pre 6 godina

Sram bilo ministarstvo i pomocnicu ministra Vesnu Nedeljkovic.... Sve po zakonu, i u interesu dece....Naravno,i Mladena Sarcevica.....

Ma da,kako da ne..... Lepo zena kaze:"SISTEM IMA SVOJA PRAVILA....".

Dejan

pre 6 godina

bio bi red za obojicu pored imena da stoji i iz koje je stranke jer ovde u srbiji samo stranacki mozes biti zaposlen u bilo kojoj radnoj organizaciji.

Konza

pre 6 godina

Popio sam brdo minusa kada sam rekao da se ovaj problem ne sme rešavati preko dece. Dobio sam odgovor da je bojkot škole čas demokratije za decu. Evo vam sad radne subote ako niste ništa naučili iz ishoda protesta 99/2000 ili iz štrajka u Zastavi. Ljuba istrgovao za sebe, neće doći sns sluga sada, nego za godinu dana. Deco, srećna vam demokratija!

Zabrinuti

pre 6 godina

A dogovor je? Kakva je sada ovo polu vest? Je li Mosurović popustio pod pritiskom, je li poslednje uporište pristojnog i razuma srušeno, čemo ovako štura informacija. Aman ljudi, tri nedelje se deca drže van škole jer Zemunci ne daju Ljubu i sada čovek dade ostavku i to je to?

petar

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto bi uopste neko pozeleo da bude direktor skole! To je najnezahvalnija "funkcija" u drzavi za smesnu platu od 55000din! Sa jedne strane roditelji sa druge ministarstvo..sa trece lokalni politicari i svi naredjuju i traze nesto za sebe...a u sredini i sam kolektiv..blagi uzas za platu koja je ekvivalent plati cistacice u eps-u!

Jegulja

pre 6 godina

osnovni problem ove price je sto su roditelji i samo roditelji jedne skole bili u protestu. ovo je trebalo da bude borba svih roditelja i svih prosvetnih radnika. to je izostalo. zato ce svi ti roditelji i prosvetni radnici koji su autisticno posmatrali ovo u narednom periodu dobijati sns botove, rodjake i ostale zasluzne clanove za direktore i polozaj ce im biti sve tezi i tezi. tek onda ce se pokajati sto sada nisu bili uz ove zemunce ali onda ce biti kasno. za sve njih.

Misa

pre 6 godina

Sigurno su ga necim ucenili. Verovatno da deci nece priznati godinu ili nesto slicno, pa su ga slomili. Haos i bezumlje pocinju da obavijaju ovu nasu jadnu zemlju.

Roditelj đaka u S. Miletiću

pre 6 godina

Žalosno, žalosno..žalosno
Ministarstvo ništa ne boli. Ne boli ih što naša deca ne idu u školu mesec dana. Ne boli ih što svi zaposleni u O.Š. S.Miletić nisu dobili platu više od mesec dana. Ne boli ih što najmanje 500 roditelja protestvuje svakog dana od 28.08.2017.

Ljuba mora da ode,
ili ako ne ode nek deca ne idu u školu i dalje, nema plate za zaposlene do daljnjeg....
To se zove dogovor....
Odnosno kako je MINISTAR kazao da nismo mi koji treba da postavimo ULTIMATUM, verovatno je mislio na sebe...
Koji bi čovek nosio na savesti 1200 đaka da ne ide u školu, 75 porodica bez plate, otkaz za neposlušne...

Toliko koliko ih je briga za nas.....

KOME ZAKON LEŽI U TOPUZU, TRAGOVI MU SMRDE NEČOVJEŠTVOM.

Da pojasnim

pre 6 godina

Danas je Skupština Srbije usvojila novi zakon o obrazovanju a po novom zakonu direktore svih škola u Srbiji imenuje ministar lično. Zakon je katastrofalan ali to je neka druga priča. Ljuba se povukao onog trenutka kada je novi zakon usvojen jer po novom zakonu ministar može da postavi za direktora koga hoće. Sama smena direktora je bila protivzakonita po do sada važećem zakonu i zbog toga se protestvovalo. Protestvovalo se zbog nezakonite odluke ministra a ta odluka je sada zakonita i nema poente da se protestvuje. Sada može da se protestvuje i da se traži ukidanje nakaradnog zakona ali to na drugom nestu, ispred Skupštine.

cacanin

pre 6 godina

Bruka i sramota, opet se prodali, strajk pa se prosvetari prodaju, strajk advokata pa se prodaju, strajk medicinara pa se prodaju kao i policija... SVI do kraja podrzite jedni druge jer ovako propadamo!!!

Darko

pre 6 godina

On je sebi izdukao neke povlastice prvo mesec dana NE DAMO LJUBU a onda on odustane nista nije bilo? Sto sam isao svako vece?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dare, 27. septembar 2017 21:26)

Čovek je odustao da mu ne nacrtaju žutu zvezdu na kapiji. Pogledaj šta se desilo u Mladenovcu.

Srećan je onaj ko može das ode

pre 6 godina

U ovoj zemlji niko više ne može dokraja da izdrži ni u čemu. Ne postoje više oni građani koji su 96/97 naterali diktatora da prizna poraz. Mi smo sami sebi dokinuli pravo na slobodu.

Otac 2 djaka u Miletiću

pre 6 godina

Nista se spektakularno nije desilo. Na žalost,i pored nase spremnosti da podrzimo Ljubu i ne saljemo decu u skolz do daljnjeg,Ljuba je shvatio da naprednjake boli uvo za sve.Problem je autisticno ministarstvo koje nije imalo sluha za nasu decu.I jedina briga ministra i Ministarstva je da bude sto manje vesti u medijima i da izbunare neke roditelje da salju decu u skolu na silu. Slali su inspekcije da na silu provere kako se odrzava nastava toj deci koja dolaze u skolu. I nisu se obazirali na nas 90% koji nisu isli.
Zao mi je sto je ovde stalo ali bilo je dosta prica oko jos nekih pritisaka. Cak i da je Ljuba danas bio na informativnom razgovoru. Mada je Ljuba izjavio veceras da nije bio pod pritiskom vecina sumnja u to.
Problem ovde je sto smo bili sami u borbi sa politickom mafijom ciji je jedini interes da sve kontrolisu i svuda postave svoje nesposobne poltrone.Nijedna skola u Zemunu nas nije podrzala.Nijedna.I nije im za zameriti. Ova vlast presuđuje po kratkom postupku onima koji pisu po Twitteru, a zamislite sta bi bilo da neki direktor skole podrzi nasu borbu sns represije?Do jutra bi ga iselili.
Prema tome, izvučeno je maksimalno moguce obzirom da bi ministar rado žrtvovao sve nas i nasu decu na oltar velikom vodji. Ljuba nije otpustio (jer nije imao osnova) ucitelja Marka koji se zamerio vodji i morao ja da ode.I ministar ne bi.zalio 1200 dece samo da zadovolji apetite vladara.I to je kraj borbe.
Za sada.Ceracemo se jos. Idu izbori.Oterajmo ološ.

trta

pre 6 godina

Sigurno medju roditeljima ima i clanova ili simpatizera lika i dela velikog vodje, sad pamet u glavu pa neka vide za koga ce glasati na Beogradskim izborima.

Zoran

pre 6 godina

"Izlazi napolje, još jednom me dovedeš u zabludu... izlazi napolje i donesi mi podatke"...

"Sad možete da slikate i tvitujete..."

Šta reći a da bude objavljeno?

mira

pre 6 godina

Šta reći, a ne zaplakati. Oni su bili svetlo na kraju tunela. Sad će se prvo pojaviti mnogo novih, mladih i podobnih kolega iz unutrašnjosti, a vi ćete jedan po jedan da budete zamenjeni, dok to ne postane neka druga škola.

Alias Pera

pre 6 godina

Roditeljima, nastavnicima, ucenicima, svaka cast!Zasto se direktor povukao - saznacemo, pre ili kasnije. Ne mora odmah da znaci da su ga "slomili". Ova skola je ucinila mnogo, sada je vreme da I drugi ucine nesto, makar malo ...

nazadni ste

pre 6 godina

To je čuveno Ministarstvo prosvete, koje otpušta nastavnike (čak i one koji godinama čekaju završetak konkursa), gura nam decu u odeljenja sa po 30 učenika, plate nikakve, radnici poniženi, od dece nam prave robove i jeftinu radnu snagu, fabrikuju se tehnološki viškovi, škole nam liče na zombi-ustanove... bravo ministre privatniče!

zmaj

pre 6 godina

Pokušajte da ne brzate sa komentarima - Mosurović se povukao iz protesta a za njim i roditelji i nastavnici, jer ovo nikada nije ni bio protest za očuvanje ličnosti već za očuvanje zakona i principa. Kao što ste mogli da pročitate, nelegalno dovedeni direktor neće stupiti na tu funkciju, već će Savet škole predložiti kandidate. Sa druge strane, Savet škole će biti formiran onako kako zakon nalaže... Ne bih baš rekao da bitka nije dobijena... Doduše, poznavajući kako neprijatelj prljavo igra, nisam siguran u ishod rata...

Mala korekcija

pre 6 godina

Sama smena direktora je bila protivzakonita po do sada važećem zakonu i zbog toga se protestvovalo. Protestvovalo se zbog nezakonite odluke ministra a ta odluka je sada zakonita i nema poente da se protestvuje.
(Da pojasnim)

Kad se vec pozivate na pravno tumacenje situacije, mislim da novi zakon ne vazi retroaktivno, te ne moze da naknadno legalizuje nelegalno otpustanje po starom zakonu. Stoga, vas zakljucak je netacan. Sa ostatkom vase analize se slazem - ovo ce se na kraju resiti na izborima ili ulici (ili nekoj vrsti kombinacije), mada mislim da ce ulica prevagnuti. Previse su se osilili, kao i njihovi prethodnici.

Бинср

pre 6 godina

Иде се на то да се народу сломи воља. Било 100 хиљада на улицама, нико ништа, протестовали у Гоши, Фијату, Горењу, испред Пинка у овој школи, ништа. Војници гину, деца на пешачком гину, кантримени, Савамале, станови, тетке, клечања, смањивања плата и пензија, вређања издаје народа на Косову и Републици Српској и опет ником ништа. Неће ово још дуго...

XXL

pre 6 godina

A šta je drugo čovek mogao da uradi osim da se povuče? Da li neko zna kako je biti u nemilosti i pritisku Režima i stranke koja ga čini?

Roditelj

pre 6 godina

Ja sam jedan od roditelja cije dete ide u OS Svetozar Miletic. Od jutros su trajali pregovori. Njihov jedini zahtev je bio da Ljuba ode, a za sve ostalo je moglo da se dogovara. Jedino sto je Ljuba uspeo da izvuce za svoj odlazak je da ne bude postavljen njihov direktor, vec da kolektiv predlozi novog vd direktora do izbora novog. Svi mi roditelji koji 26 dana "branimo" skolu, smo strasno razocarani. Nezvanicno smo culi, da su ga ozbiljno pritisli, i ucenili, i da je morao da ode. Tuzna je bila slika veceras u dvoristu skole. Sa jedne strane u dvoristu mnogi roditelji i deca, a sa druge strane nastavnici i ucitelji sa suzama u ocima, slusaju poslednje obracanje Ljube. Mnogi roditelji su ga pitali otvoreno, cime su ga to ucenili, ali smo ostali bez odgovora. Samo se zahvalio na podrsci i zamolio decu da sutra krenu u skolu. Svima je jasno. Sila boga ne moli. Toliko su se osilili da rade sta hoce. Samo je bitno da si njihov. Jadni smo mi.

Au

pre 6 godina

Predpostavljam da je dao ostavku namiszi način na koji je bivša direktorka OŠ Kosta Đukić iz Mladenovca morala da povuče kandidaturu za direktora sa 80% podrške u kolektivu. Počelo je najgore bahaćenje vlasti.

Otac

pre 6 godina

Mi smo dali primer kako se bori za pravdu i postenje.
Sto bi moje dete reklo:"nismo ni pobedili,ali nismo ni izgubili"!
Cast i zadovoljstvo mi je bilo da ovih mesec dana budem sa dobrim ljudima i po kisi,u "zivom zidu"i pravoj i jedinoj demokratskoj setnji po Zemunu.

primer svima

pre 6 godina

Prosvetne radnike ne mogu da sacuvaju ni roditelji, ni djaci.Gde su kolege koje svake godine odglume prvog dana skolske godine strajk a onda kukaju do sledece i svi cute kao strine.
Svima treba za primer da sluze advokati.Jedini su bili slozni i popustio i silni Vucic.

Leontije

pre 6 godina

Interesuje me da li se vodja nervira u vezi ovoga slucaja isto kao sto se nervira u vezi presude Miskovicu. Morao bi da deli nervozu na ravne casti.

ko ne zna

pre 6 godina

posto samo lagano precutali selidbu zdravstva u privatne ruke, pocelo je od zubara a sada apsolutno sve, posto smo precutali prelazak visokog skolstva u privatne ruke raznih ljudi, nekih ok a nekih kao megadens, precutacemo i plan vlasnika privatnih osnovnih i srednjih skola a sada ministra da se lagano privatizuje sistem obrazovanja.

od dna dublje

pre 6 godina

Svi mi koji smo nemo pratili iz udobnosti svojih kuca sta se desava a nismo se ukljucili i prukljucili kao sira drustvena zajednica, odgovorni smo. Svi prosvetari koje sutra ovo isto ceka a ovih dana su cutali, odgovorni su. Svako ko iole ima neku drustvenu ulogu i priliku da kaze drugacije a nije, odgovoran je. Siroti narode, nazad u pecinu, pocinje reality uz hleb od 25 din., nista vise i bolje ne zasluzujes, vodi se onom: Samo da nije gore..

Novosadjanin

pre 6 godina

Ministar bira novog direktora jer postoje bodovanja!!! Ko ovo moze uopste da izgovori a da se ne nasmeje ili ne zaplace? Ili u prevodu, ako postoje kriterijumi bodovanja, zasto direktora bira ministar a ne rang lista po tim bodovima.

Neoplanta

pre 6 godina

(Roditelj đaka u S. Miletiću, 27. septembar 2017 22:03)

Hvala, sad je jasnije!
U svakom slucaju, svaka vam cast sto ste probali da ispravite krive Drine, doci ce dan kad ce posteni biti postovani, a mufljuzi po zatvorima!

Vasoj deci ste dali odlicnu zivotnu lekciju, da se ne treba povijati, da treba braniti svoja prava, ovo je prvi korak, bice ih jos mnogo!

Don VitoAV

pre 6 godina

I give him an offer he couldn't refuse"
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)

Ili se direktor probudio s konjskom glavom u krevetu

John

pre 6 godina

"I give him an offer he couldn't refuse"
(Stiff Upper Lip, 27. septembar 2017 21:27)

Don je bio gospodin čovek za ove. On je prvo išao lepo, kulturno, civilizovano. A tek onda ako ima posla sa "nerazumnima", onda su išle druge metode
Kod ovih odmah ide konjska glava u krevet i poseta Luke Bracija...

Bitno

pre 6 godina

SNS teror se nastavlja...svi oni imaju mnoooogo sreće što su ovo ovde Srbi, narod koji je zlosrećnom sudbinom svetski prvak u besmislenom trpljenju. Ne smem da napišem šta bi se desilo posle već posle Fantomki, da su umesto Srba ovde u pitanju Nemci, Irci, Amerikanci, Japanci...Ne bi ni dočekali ovaj cirkus. Ne smem da napišem, ne bi se usudili da objave.

Aleksandar

pre 6 godina

Opet se stalo na pola puta, tipično srpski... E da mi je da doživim da se jedna ma i najsitnija stvar istera do kraja u Srbiji...

Adam

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem, kako neko ko treba da napreze glavu tehnoloskim razvojem i sistemom obrazovanja u najsirem smislu i dugorocno gledano, ima volje i zelje da se bavi time ko ce biti direktor skole u kojoj mesnoj zajednici?

Vrki

pre 6 godina

Kakvi bednici! Nateraše čoveka da ode...tako kadriraju i uopšte ih nije sramota?! Bedno i jadno, to ne zasluzuje ni jedna zemlja i narod.

skocko i nedica

pre 6 godina

Mene je iskreno zao sto sam rodjen u ovoj jadnoj zemlji gde glupi narod uvek izglasa najvecu olos da nas sve prave budalama i sad moja porodica i prijatelji ispastaju zbog odluka nekih polupismenih krezubih penzionera i idiota koji uvek prvi idu na glasanje i glasaju za Vucica Dacica Seselja ili neke slicne stetocine.....

coldplayer

pre 6 godina

@zemunski kej
Da li ti majstore stvarno mislis da se on dogovorio sa njima?Da li ti mislis da se "oni" dogovaraju sa "obicnim" svetom?Stvarno me iznenadjuju ovakva razmisljanja ljudi.Sta mislis da su mu dali opcije da bira?E moj ti.Znas li gde zivis uopste?

alienware

pre 6 godina

Kod nas direktora skoleostavlja lokalni odbor.Odbor sastavljen od roditelja i profesora.Oni odlucuju broj nastavnika,profesora,cistaca..Ministar se tu ne pita.On gleda da upravlja sistem skolovanja.Kanada.

dr.kadzija

pre 6 godina

Ko hoe da se kladi u 20 maraka da ce biti postavljen odani clan....biblioteke, ipak ne moze bilo ko da obavlja tu funkciju, isto kao u Mladenovcu, naravno

zone

pre 6 godina

U svim školama u Srbiji ove godine je bio zadatak da se skinu stari direktori i postave sns. Svaka čast ovim roditeljima na izdržljivosti. Jedini oni su uspeli da se usprotive

Poslednji samuraj

pre 6 godina

Sve je pocelo onog trenutka kada je osvanuo 6. oktobar. Odbijanje da se razracuna sa duhovima komunizma placamo najgore moguce. Skoro su radnici Fiata pokusali da rese nesto ali drzava je to ugusila a narod podrzao uslov da plate ne budu vece.... Strasno je sto nismo svesni sta nam se desava.

Petar Stefanovic

pre 6 godina

Da li vi umete da citate izmedju redova????

Ako covek kaze imam ja i porodicu, da li vam treba nesto vise reci?

Naravno da je ucena u pitanju i u to nema dileme. Dobrodosli u najgoru Srbiju ikada, Sloba je za ove malo dete.