Petak, 17.07.2015.

18:33

"Letnja" temperatura i na Kopaoniku

U Srbiji je najtoplije u Velikom Gradištu, gde je u 18 sati izmereno 36 stepeni, a najsvežije na Kopaoniku, gde je temperatura 21 stepen.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Tanjug

U Novom Sadu, Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Ćupriji, Nišu i Leskovcu izmereno je 35 stepeni, dok je na Paliću, u Somboru, Kikindi i Negotinu izmereno 34 stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Požegi, Kraljevu, Kruševcu, Kuršumliji i Vranju izmereno je 33 stepena.

Najsvežije je na Kopaoniku, gde je u 18 sati izmeren 21 stepen, u Dimitrovgradu 23, na Crnom vrhu 26, Zlatiboru 28 i Sjenici 29 stepeni.

RHMZ upozorio je da će za vikend i tokom iduće sedmice na području Srbije biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 38 stepeni, a da će najtoplije biti u nedelju 19. jula sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od oko 39 stepeni.

Danas je za podrucje cele Srbije na snazi narandžasti meteo-alarm, a od sutra biće aktivan crveni meteo-alarm.

Crveni meteo-alarm oznacava vrlo opasno vreme, da se mogu očekivati opasne pojave takvog inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Lekari savetuju izbegavanje sunca u najtoplijem delu dana, kao i češće uzimanje tečnosti i konzumiranje lagane hrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: