Najzdraviji način za podizanje raspoloženja - jedna vrsta treninga

Pilates se smatra oblikom vežbanja manjeg intenziteta, a koji je izuzetno efikasan kada je u pitanju jačanje mišića kao i povećanje fleksibilnosti i poboljšanje držanja.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 04.03.2022.

19:02

Najzdraviji način za podizanje raspoloženja - jedna vrsta treninga
Foto: Profimedia

Neke od najboljih stvari u vezi sa ovom vrstom vežbanja su to što to možete da radite sa ili bez opreme, a može da se radi i kod kuće.

Pilates je odličan za držanje

Postoji mnogo naučnih podataka koji potkrepljuju činjenicu da dobro držanje može da vam pomogne da poboljšate disanje, ublažite glavobolju, olakšate varenje hrane, poboljšate raspoloženje, pa čak i učinite da izgledate mršavije. Pilates je dokazan način za poboljšanje držanja . Na taj način, ne samo da možete da hodate sa samopouzdanjem i da sedite sa udobnošću, možete učiniti mnogo više za svoje opšte zdravlje.

Pilates i raspoloženje

Pilates može poztivno da deluje na vašu energiju. Što više vežbate, to više kiseonika vaš mozak prima i bolje krv cirkuliše kroz telo. Kada se to dogodi, oslobađaju se hormoni sreće, odnosno endorfin. Ovo je jedan od glavnih razloga zašto mnogi ljudi radije rade pilates ujutru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: