Da li ste introvertna osoba? Ako jeste, postoje 4 situacije koje vam sigurno neće prijati

Ukoliko se prepoznate u narednim redovima, vjerovatno ste introvertni, u suprotnom bar ćete znati šta ne bi trebalo da radite ako ste u društvu takve osobe.

Zdravlje

Izvor: CDM

Petak, 18.03.2022.

11:00

Da li ste introvertna osoba? Ako jeste, postoje 4 situacije koje vam sigurno neće prijati
Foto:Shutterstock/fizkes

Za vas sledeće situacije možda nisu ništa posebno, ali za introvertne predstavljaju veliki izazov, pa čak i izvor stresa. Izdvojili smo ukupno četiri situacije i nadamo se da ste spremni da ih otkrijete.

1. Centar pažnje

To je prilično jasno i verovatno već znate i držite se po strani u svakoj situaciji – dobroj i lošoj. Introverne osobe ne žele posebnu eksponiranost kada postignu nešto veliko, čak ni na rođendanima i drugim prilikama.

Sve je to najveća noćna mora i vrlo stresno okruženje. Stoga ih nemojte prisiljavati na eksponiranje, ali kada moraju (npr. na sastanak), jednostavno će to učiniti, ali vrlo nevoljno.

2. Nenajavljeni gosti

To ne znači da ne vole da ugoste prijatelje, ne vole samo da im se neko nenajavljen pojavi na vratima. U tom slučaju introvertna osoba nema vremena za pripremu za druženje, pa neće biti u potpunosti prisutna tokom razgovora i biće pod stresom.

Ako želite da ih ispoštujete, dogovorite se za vreme.

3. Ćaskanje na događajima

Zabave i veći događaji su sami po sebi prilično stresni, a ako zahtevaju opuštene razgovore introvertnih osoba, posebno sa nepoznatima, to je još više stresno.

Stoga ćete ih verpvatno pronaći negde sa strane izvan gomile, kako sede sami za stolom ili se nervozno šetaju napred-nazad.

S druge strane, jako vole duboke razgovore. Podstaći će vas da drugačije gledate na stvari, razmišljate o životu, razgovarate o svojim najvećim strahovima, željama, ciljevima…

4. Javni nastup

Bilo da se radi o neformalnom govoru pred masom, na primer, na rođendanu ili kada moraju da se obrate gostima, sve im to unosi nemir.

Ako je govor pred ljudima obavezan, oni se na to pripremaju mnogo ranije i verovatno im je jako teško. S druge strane, razgovor u maloj grupi je vrlo kvalitetan i zanimljiv, te radije učestvuju u njemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: