Briga o cveću opušta misli i deluje terapeutski

Kažu da cveće bolje uspeva onima koji u njegu unose i veliku dozu ljubavi, dok ga neguju, zalivaju, pričaju sa njim, ili mu zapevaju. Pokušajte, jer briga o cveću deluje terapeutski.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2022.

15:32

Briga o cveću opušta misli i deluje terapeutski
Foto:Shutterstock/fotohunter

Danas obeležavamo Dan brige o cveću, koje ima veliki efekat na to kako se osećamo u nekom prostoru, a korisno je i zato što pročišćava vazduh. Doduše, taj dan se slavi u SAD-u, no biljke kojima je potrebna naša briga rastu širom planete.

Zato danaa razmislite kako bi svet bio dosadan da nemamo lepog cveća koje krasi naše okućnice i balkone. Pregledajte svaku teglicu i očistite svaki cvet od suvog i požutelog lišća, proverite treba li postaviti štap koji će držati teško lišće da ne pada prema tlu, razvrstajte ono koje možda treba presaditi, ili dodati sloj zemlje koji sadržava sastojke za hranjivost i - zalijte svoje biljke onako kako to inače vole.

Ako ne znate kako treba da ih zalivate, danas je dobar dan za to da na Internetu istražite savete, što možete i da zapišete na posti-it papiriću koji ćete postaviti ispod svake teglice, kako bi i ukućani znali kako da ga neguju ako vas nema. Kažu da najbolje uspevaju biljke čiji vlasnici unose i puno ljubavi kada se brinu o njima, pa nećete pogrešiti i ako svom cvetiću date ime i malo porazgovarate sa njim, ili mu zapevušite.

Briga o biljkama često može biti terapeutska i zapravo je sjajan način da provedete vreme kad želite da se oslobodite stresa i sklonite se od posla. U mogućnosti ste da se usresredite na lepotu oko sebe, njegujući cveće u svom vrtu tako da ono uspeva što lepše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: