Info

"Šta ako bi mi neko rekao da će se EU raspasti kao i Jugoslavija?"

Ovu knjigu je trebalo napisati na srpskom ili, da budem precizniji, na sada nepostojećem srpskohrvatskom jeziku. Dok sam je pisao, na um mi je padao neko s prostora bivše Jugoslavije ko živi u Beču ili Berlinu i ko bi, nakon mog uobičajenog govora na temu budućnosti Evropske unije, ustao i rekao mi: “Zar ne vidite da će se EU raspasti na isti način kao i Jugoslavija.“

Pregled stampe utorak 19.06. 10:31 Komentara: 1

Jugomarks

Decenijsku primenu marksizma u Jugoslaviji je najbolje uporediti sa čuvenim automobilom Jugo koji je bio pun trapavog šarma, ali potpuno disfunkcionalan. Marks je za većinu ljudi ostao samo uvozni, nerazumljivi amblem.

Pregled stampe subota 5.05. 18:21 Komentara: 5

Sin Ljubomira Kneževića: "Ne može ništa večno da se sakrije"

Naravno da je moj otac znao šta se dešava u Vučitrnu u to vreme, ali jednostavno je bio hrabar. Nije se nikoga plašio, ponosan Crnogorac, verovatno računajući na činjenicu da ništa loše nije uradio. I eto, šta je dobio za svoju dobrotu i pravičnost - kaže za Udruženje novinara Srbije (UNS) Goran Knežević, sin Ljubomira Kneževića.

Pregled stampe sreda 28.03. 10:38 Komentara: 0

Bela knjiga Vlade Srbije: Vrh komande operativne zone “Šalja” OVK odgovoran za ubistvo Kneževića

U dokumentima Jedinice za nestala lica UNMIK-a za nestanak Ljubomira Kneževića, novinara prištinskog “Jedinstva” i dopisnika “Politike”, sa sumnjom za umešanost u zločin pominju se dve osobe: B. S. i M. S, “očigledno povezane sa OVK”. U policijskom dosijeu UNMIK-a dodatno se sugeriše još devetoro mogućih osumnjičenih, koje je u zahtevu za proširenje istrage navela advokatkinja Stoja Đuričić, a koja je zastupala oštećene u procesu protiv bivšeg komandanta OVK Ganija Imerija iz Vučitrna.

Pregled stampe petak 23.03. 10:00 Komentara: 1

Tadić za Nedeljnik – o Vučiću, većini, manjini i o "pomirenju"

"Građanska opcija u Srbiji je mogla da dođe na vlast i tako menja društvo samo ukoliko je preuzimala delove antigrađanske, nacionalističke i autoritarnom društvu sklone većine. U tadašnjem DOS-u 2000. godine, da vas podsetim, bile su i stranke koalicioni partneri JUL-a i SPS-a, haških optuženika i nekadašnjih bliskih Miloševićevih saradnika".

Pregled stampe četvrtak 15.03. 12:16 Komentara: 46

Grad Beograd protiv izvršitelja: Sukob oko vlasništva i nadležnosti

Izvršiteljka Mirjana Dimitrijević je odustala od iseljenja poslovnih prostora u Ustaničkoj 63 nakon što policija nije uspela da omogući bezbednost postupka. Prinudno iseljenje su sprečili radnici Gradske uprave zajedno sa radnicima Specijalne bolnice „Fresenius medical care“ i preduzećem „Panter“ koji je trebalo da budu izbačeni iz zgrade u Ustaničkoj. Datum sledećeg pokušaja iseljenja biće naknadno određen, izjavila je izvršiteljka Mirjana Dimitrijević za Insajder.

Pregled stampe četvrtak 11.01. 12:22 Komentara: 7
strana 1 od 1004 idi na stranu