Ponedeljak, 13.02.2006.

09:01

Smederevo – drugi krug za DS i DSS

Prema nezvaničnim informacijama, u drugi krug izbora za predsednika opštine u Smederevu idu predstavnici DSS-a i DS-a.

Izvor: B92, Beta

Default images

Zajednički kandidat Demokratske stranke i SPO-a Predrag Umičević, kako je saopštio Izborni štab te stranke, osvojio je 7.627 glasova. Prema istim podacima, na drugom mestu je kandidat DSS Saša Radosavljević, sa 6.195 glasova, a na trećem mestu kandidat Srpske radikalne stranke Dragan Čolić, koji je dobio 5.999 glasova.

Opštinska izborna komisija trebalo bi da u utorak objavi prve rezultate, a Liberalno demokratska partija je danas uložila prigovor da je na dva biračka mesta prekršen izborni zakon.

U Žitorađi ostaje predsednik iz NS

U Žitorađi predsednik opštine Staniša Đokić iz Nove Srbije ostaće i dalje na toj funkciji, pošto je na večeras završenom referendumu protiv njegove smene glasalo 75,6 odsto birača te opštine. Za opoziv Đokića glasalo je 23,3 odsto građana, što je manje i od 2.000 prikupljenih potpisa koliko je bilo potrebno za raspisivanje referenduma.

Inicijator raspisivanja referenduma bila je grupa građana, a njih su podržale gotovo sve političke partije u opštini bez obzira da li su opozicione ili ne. Inicijativu su podržale Demokratska stranka Srbije, Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije, Srpska radijalna stranka, Srpski pokret obnove i druge.

Za smenu Đokića bilo je 23 od 31 odbornika u Skupštini Žitorađa, a uz predsednika su ostale Nova Srbija, Socijaldemokratija i Udruženje "Sloboda". Smena Đokića zatražena je, kako je navedeno, zbog nezakonitih radnji, nepotizma, nenamenskog trošenja sredstava i samovolje predsednika opštine. Đokić je ponovio uspeh niškog gradonačelnika Smiljka Kostića, takođe člana Nove Srbije, koji je nedavno ubedljivo pobedio na refenrendumu o smeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: