Erdogan nije optimističan: Danas važan razgovor

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je nameru da danas razgovara telefonom sa ruskim i ukrajinskim kolegama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2022.

07:11

Erdogan nije optimističan: Danas važan razgovor
Foto: Profimedia

"Naravno, Rusija neće pozitivno gledati na te stvari (pristupanje Švedske i Finske NATO). Rusija je, pre svega, zabrinuta zbog finskog pitanja. Zašto? Zato što je ovo granična zemlja i zato ne podržava članstvo Finske u NATO. U stvari, Rusija ne podržava ulazak nijedne skandinavske zemlje u NATO", rekao je Erdogan novinarima u nedelju po povratku iz posete Azerbejdžanu, javila je televizija NTV, preneo je TAS S.

"Mi sanjamo da će se rat između Rusije i Ukrajine što pre završiti mirom, ali se čini da se događaji razvijaju negativno iz dana u dan", ocenio je Erdogan.

"U ponedeljak ću imati telefonske razgovore i sa (predsednikom) Rusije i (predsednikom) Ukrajine. Nastavićemo da pozivamo strane da koriste kanale dijaloga i diplomatije", istakao je turski lider.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je za RIA Novosti da je razgovor Putina sa Erdoganom planiran za danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: