Svet 1

30.03.2024.

12:55

Okončana talačka kriza u Holandiji: Uhapšen muškarac koji je zarobio ljude FOTO/VIDEO

Holandska policija uhapsila je muškarca koji je u gradu Ede više sati držao kao taoce goste jednog kafića.

Izvor: Kosovo online

Okončana talačka kriza u Holandiji: Uhapšen muškarac koji je zarobio ljude FOTO/VIDEO
EPA-EFE/PERSBUREAU HEITINK

Podeli:

"Poslednji talac je oslobođen, jedna osoba je uhapšena", saopštila je policija na društvenoj mreži "X" dodajući da zasad ne može podeliti više informacija.

Policija je ranije saopštila da u kafiću u gradu Ede u Holandiji od jutros postoji kriza sa taocima koja bi mogla uključivati oružje i eksploziv, a da je evakuisano 150 domova.

Policija je navela na platformi "X" da je moguće da je u incident umešana osoba koja predstavlja opasnost za sebe i okolinu i savetovala stanovnicima da ostanu kod kuće i izbegavaju centar grada Edea, koji se nalazi u pokrajini Helderland.

Portparol policije rekao je tom prilikom da se ne zna da li je osoba koja drži taoce naoružana, ali je naveo da je situacija "definitivno ozbiljna".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: