Svet 5

29.03.2024.

17:17

Poginuo ruski pukovnik u terorističkom napadu: Borio se na KiM

Ruski Pukovnik Timur Mjasnikov, koji je bio na odsustvu od rata u Ukrajini, a koji se kao doborvoljac borio na Kosovu i Metohiji, poginuo je u terorističkom napadu na Krokus siti hol u Moksvi.

Izvor: Novosti

Poginuo ruski pukovnik u terorističkom napadu: Borio se na KiM
Tanjug/AP Photo/Dmitry Serebryakov

Podeli:

Informacije o smrti Mjasnikova pojavile su se na ruskim telegram kanalima. On je bio na spisku hospitalizovanih posle terorističkog napada, koji je objavilo Ministarstvo zdravlja Moskovske oblasti.

"Timur je uspeo da odgurne ženu i sina na bezbedno mesto, a i sam se našao pod jakom vatrom. Pogođen je sa tri metka. Lekari su se nekoliko dana borili za njegov život, ali, nažalost, nisu mogli da ga spasu", rekao je Malivančuk. Oproštaj od Mjašnjikova biće 29. marta.

Prema rečima Malivančuka, preminuli pukovnik, diplomac Suvorovske vojne škole i Vojnog univerziteta, služio je u 3. brigadi specijalnih snaga, koja je u sastavu Glavne uprave ruskog Generalštaba (ranije GRU). Borio se na Kosovu i u Tadžikistanu, a poslednje dve godine bio je u zoni Severnog vojnog okruga.

Nekoliko dana pre terorističkog napada, Mjasnikov je otišao na odmor da poseti svoju porodicu u Moskvi. Sa suprugom i sinom došao je u Krokis siti hol na koncert grupe Piknik.

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta ubijeno je 140 osoba. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista.

Teroristi, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu. Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: