Svet 0

29.03.2024.

20:38

Policija u pripravnosti: Otkriveni novi teroristi?

Pripadnici Državnog komiteta za nacionalnu bezbednost Tadžikistana uhapsili su 15 osoba osumnjičenih za pripremanje terorističkih napada.

Izvor: Tanjug

Policija u pripravnosti: Otkriveni novi teroristi?
Profimedia

Podeli:

Oni su planirani tokom svečanih događaja u glavnom gradu te zemlje Dušanbeu i obližnjem Vahdatu, preneli su danas lokalni mediji.

U izveštajima se navodi da nije poznato da li je 15 privedenih u sprezi sa osumnjičenima za teroristički napad u moskovskom Krokus siti holu, prenosi TASS.

"Istraga će pokazati da li su privedeni bili povezani sa osumnjičenima za napad u dvorani Krokus. Još nije poznato da li su svi bili deo iste ćelije i delovali zajedno, ili je svako od njih odvojeno planirao da izvrši teroristički napad u Rusiji i Tadžikistanu", izjavio je neimenovani izvor iz tadžikistanskih bezbednosnih službi.

Pozivajući se na izvore u bezbednosnim službama Tadžikistana agencija Rojters je ranije prenela da je prirtvoreno devet osoba koje su navodno povezane sa osumnjičenima za napad u dvorani Krokus i sa Islamskom državom Horasan, avganistanskom frakcijom terorističke organizacije Islamska država koja je zabranjena u Rusiji.

Uveče 22. marta, teroristi su upali i izvršili smrtonosni napada u koncertnoj dvorani Krokus u Podmoskovlju. Prema zvaničnim podacima nadležnih ruskih službi, poginule su 143, a povređene su 382 osobe, od kojih je 205 ambulantno zbrinuto.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: