Svet 0

29.03.2024.

11:22

Prevrnuo se autobus sa srednjoškolcima: 20 povređenih FOTO

Autobus sa 60-ak putnika prevrnuo se na auto-putu A44 u zapadnoj nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija, pri čemu je povređeno više od 20 ljudi, objavila je policija sinoć.

Izvor: Klix.ba

Prevrnuo se autobus sa srednjoškolcima: 20 povređenih FOTO
Profimedia

Podeli:

Autobus je izleteo s puta i prevrnuo se na bok u blizini mesta Verl, 100 kilometara istočno od Diseldorfa.

Deo od 20 kilometara auto-puta A44 od izlaza Una Ost do Verla u smeru Kasela potpuno je zatvoren. Na mesto događaja upućeni su vatrogasci i spasilački helikopter.

Policija je prvobitno saopštila da je 21 osoba lakše, a jedna teže povređena. Kasnije su broj revidirali na 20 lakše povređenih i jednog teže.

Policijski zvaničnik rekao je da je autobus prevozio učenike tehničke škole u Varburgu. Vraćali su se s putovanja u Englesku.

Uzrok nesreće još nije jasan. Policija je saopštila da niko nije životno ugrožen te da u nesreći nisu učestvovala druga vozila.

Nesreća se dogodila samo dan nakon što su četiri osobe poginule u autobusnoj nesreći u blizini Lajpciga u istočnoj Nemačkoj.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: