Svet 1

29.03.2024.

9:37

Povlače se: Nema opasnosti?

Zbog smanjenog stepena opasnosti od raketnih udara ruske avijacije na Ukrajinu, okončana je operacija poljske i savezničke NATO avijacije u poljskom vazdušnom prostoru, saopštila je jutros poljska vojska.

Izvor: Tanjug

Povlače se: Nema opasnosti?
Shutterstock/Piotr Zajc

Podeli:

Kako je saopšteno iz operativne komande na društvenoj mreži X, mobilisane snage i resursi su se vratili na standardne operativne aktivnosti, prenosi agencija PAP.

Navedeno je da je tokom noći na snazi bila povećana pripravnost poljskih i savezničkih sistema i pripadnika poljske vojske, koji stalno prate situaciju na teritoriji Ukrajine u cilju bezbednosti poljskog vazdušnog prostora.

Ranije je saopšteno da poljski i saveznički avioni deluju u poljskom vazdušnom prostoru, nakon što je primećena intenzivna aktivnost dalekometne ruske avijacije u vezi sa raketnim udarima na objekte na teritoriji Ukrajine.

Komandant vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Nikola Oleščuk izjavio je da su ruske snage noćas izvršile napade na energetske objekte Ukrajine, koristeći različite tipove raketa i dronova, ukupno 99 sredstava vazdušnog napada, a da je ukrajinska PVO uništila 84 vazdušna cilja.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: