Svet 0

28.03.2024.

15:41

Velika katastrofa pogodila Madagaskar; Ciklon odneo 11 života

Najmanje 11 osoba poginulo je u ciklonu Gamane, koji je u sredu pogodio Madagaskar, saopštio je Nacionalni biro za upravljanje rizicima i katastrofama (BNGRC), prenosi Anadolu.

Izvor: Avaz.ba

Velika katastrofa pogodila Madagaskar; Ciklon odneo 11 života
EPA-EFE/HENITSOA RAFALIA

Podeli:

Navodi se da je više od 7.100 ljudi pogođeno ciklonom koji je doneo jak vetar i obilne padavine.

Pogođena su tri regiona ove ostrvske države na jugoistočnoj obali Afrike, uključujući Save, Dijanu i Analandžirofo, pri čemu se većina žrtava udavila, pala drveća ili stradala u bujnim poplavama.

Lokalni list "Tribjun Madagaskar" objavio je da su poplave oštetile puteve i mostove, zbog čega je bilo nemoguće putovati iz jednog regiona u drugi.

"U toku su akcije evakuacije i pružanja humanitarne pomoći, a preduzete su mere da se pomoć dopremi vazdušnim putem u naredna 24 sata," piše list.

Kako se navodi, Oružane snage, kao i timovi MUP-a i BNGRC-a, mobilisani su za spasavanje zarobljenih lica, njihovo premeštanje na bezbednije lokacije i obnavljanje komunikacionih linija.

Madagaskar je među deset afričkih zemalja koje su najizloženije prirodnim katastrofama i prvi je na kontinentu po štetama izazvanim ciklonima.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: