Svet 0

28.03.2024.

15:52

Četiri meseca kazne zbog podrške Hamasu; "Ko seje vetar žanje vihor"

Francuski sud izrekao je uslovnu kaznu od četiri meseca bivšem članu gradskog veća iz oblasti Liona jer je napad Hamasa 7. oktobra nazvao "činom otpora".

Izvor: Klix.ba

Četiri meseca kazne zbog podrške Hamasu; "Ko seje vetar žanje vihor"
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Podeli:

Presuda koju je Krivični i popravni sud u Grenoblu u utorak izrekao Mohamedu Makniju, predstavniku Socijalističke partije i bivšem članu saveta iz predgrađa Eširoles, je za "zagovaranje terorizma", napisao je sudija.

Ali sud ne brani Makniju, koji više nije u gradskom veću nakon što ga je većina članova suspendovala zbog suđenja, da obavlja javnu funkciju.

Makni, koji nije povukao svoje komentare o napadu, izjavio je da je nevin kada je napustio sudnicu i obećao da će uložiti žalbu na kaznu, prenosi France Blu.

Nekoliko sati nakon napada u kojem je Hamas ubio više od hiljadu ljudi, Makni je objavio tekst na arapskom i francuskom u kojem je rekao da će "ko seje vetar požnjeti vihor, a prezir i bahatost neće ostati nekažnjeni".

Napad je, dodao je, bio "jasan čin otpora".
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: