Svet 2

27.03.2024.

18:57

Španija isporučila 26 tona pomoći Gazi; Izraelu stigao jasan zahtev

Španski vojni avioni danas su iz vazduha ispustili 26 tona tovara s humanitarnom pomoći Palestincima u Pojasu Gaze.

Izvor: Tanjug

Španija isporučila 26 tona pomoći Gazi; Izraelu stigao jasan zahtev
EPA-EFE/AS1 LEAH JONES / RAF HANDOUT

Podeli:

Madrid je pozvao Izrael da otvori kopnene granične prelaze ka Gazi kako bi se sprečila epidemija gladi, saopšteno je danas iz španskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ispuštanje pomoći sprovedeno je u koordinaciji s vladom Jordana i sufinansirana je uz pomoć Evropske unije, a izbačeno je više od 11.000 obroka hrane kako bi se pomoglo više od milion ljudi u Pojasu Gaze suočenih s glađu, prenosi Rojters.

Druge zapadne zemlje, uključujući SAD, Francusku i Nemačku, takođe isporučuju pomoć ispuštajući pakete iz aviona.

Humanitarne agencije tvrde da su isporuke u Gazu, koja je u najvećoj meri uništena izraelskim bombardovanjem, bile sprečene zbog birokratskih prepreka i nebezbedne situacije od početka rata 7. oktobra 2023. godine.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: