Svet 3

27.03.2024.

10:18

Au, šta reče Putinov saveznik...

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio da su napadači koji su izvršili masakr u koncertnoj dvorani “Krokus” u Moskvi pokušali da pobegnu u Belorusiju.

Izvor: Blic, Gardijan

Au, šta reče Putinov saveznik...
Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Podeli:

Njegovi komentari, koje je prenela beloruska novinska agencija Belta, podrivaju narativ Moskve da je u napad bila umešana Ukrajina i da su teroristi pokušali da pobegnu tamo, piše "Gardijan".

Islamska država je nekoliko puta rekla da je odgovorna za masakr u petak u Moskvi i mediji povezani sa grupom objavili su grafičke snimke napadača u koncertnoj dvorani. Dok je ruski predsednik Vladimir Putin priznao da su radikalni islamisti sproveli napad, on je sugerisao da je Ukrajina imala ulogu u tome.

"Nisu mogli da uđu u Belorusiju. Njihovi rukovodioci… znali su da bi bila veoma loša ideja da pokušaju da uđu u Belorusiju jer je Belorusija odmah pojačala mere bezbednosti", rekao je još Lukašenko.

On je dodao da ga je Rusija obavestila o napadu nekoliko minuta nakon što je počeo i da je, kao odgovor, pojačao bezbednost zemlje.

"Zato nije bilo šanse da uđu u Belorusiju. Shvatili su to i okrenuli se i krenuli ka ukrajinsko-ruskoj granici", rekao je Lukašenko, preneo je "Gardijan".

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: