Svet 0

26.03.2024.

20:43

Petoro kineskih državljana mrtvih u Pakistanu; Stigla oštra reakcija Kine

Konvoj kineskih inženjera bio je na meti napadača koji je upravljao vozilom napunjenim eksplozivom, saopštile su pakistanske lokalne vlasti.

Izvor: Klix.ba

Petoro kineskih državljana mrtvih u Pakistanu; Stigla oštra reakcija Kine
EPA-EFE/ARSHAD ARBAB

Podeli:

Pakistanske vlasti saopštile su da je petoro kineskih državljana među šest osoba ubijenih u samoubilačkom napadu u severozapadnoj provinciji Hajber Pahtunva.

Šef regionalne policije Mohamed Ali Gandapur rekao je da je konvoj sa kineskim inženjerima bio na meti bombaša samoubice koji je udario u vozilo prepuno eksploziva.

"U napadu su poginuli pet kineskih državljana i njihov pakistanski vozač", rekao je Gandapur novinskim agencijama.

Visoki policijski zvaničnik rekao je da su žrtve putovale iz Islamabada u svoj kamp u Dasu u provinciji Hajber Pahtunhva - gde se nalazi hidroelektrana Dasu, koju trenutno gradi China Gezhouba Group.

Napad se dogodio krivudavim, planinskim putem. Kina je saopštila da "snažno osuđuje ovaj teroristički čin" i izrazila saučešće porodicama ubijenih.

"Kineska ambasada i konzulati u Pakistanu odmah su pokrenuli hitnu operaciju, zahtevajući od pakistanske strane da sprovede detaljnu istragu o napadu", navodi se u saopštenju kineske diplomatske misije u Pakistanu.

Takođe se poziva da počinioci napada budu strogo kažnjeni i da se preduzmu koraci za zaštitu kineskih građana.

Kina je uložila velika sredstva u infrastrukturu Pakistana u proteklih nekoliko godina kao deo Kinesko-pakistanskog ekonomskog koridora (CPEC).
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: